Over mij

Dag Allemaal.

Wij bezoeken op frequente basis escape rooms waar we kunnen.

Soms met een goede planning, soms (meestal) last minute.

Ik probeer me steeds positief op te stellen tegen elke room en een review te schrijven die opbouwend werkt. Niet elke kamer is even jong of met een even groot budget gebouwd, maar dat wil niet altijd iets zeggen over de beleving. Afkraken is steeds zo makkelijk, maar met opbouwde kritiek bereik je zoveel meer en de meeste goede eigenaars met passie voor het vak doe er echt iets mee.

Reviews blijven een momentopname en iets best persoonlijk.

Vind je een review van me leuk, doe dan even een duimpje omhoog. Het motiveert om er steeds weer een te schrijven.


www.want2escape.be

www.behindthe60minutes.be


Escapecounter : 112


Gespeeld maar niet op escapetalk

Polen-Krakau :

Exitroom - Prison Break 57 minuten 6.5/10  ontsnapt

Exitroom - Amber Gold 35 minuten 6/10 ontsnapt

België :

Pop-up Saw escape room Antwerpen 3.5/10  niet ontsnapt

De pop-up had de eerste waarschuwing moeten zijn, maar deze kamer was niet door mij geboekt. Zeer magere kamer met discutabele puzzels en nul thema. 


Duitsland


The Room 

Beast of Berlin 9/10

Go West 9/10

Brandon Darkmoor 10/10

The Lost Treasure 9/10


House of Tales

One night in Hong Kong 7/10


 

Locatie

Neerpelt


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 105
 • Reviews geplaatst: 94
 • Ontsnappingspercentage: 84%
 • Forum berichten: 18
 • Lid sinds: 18-11-2018


Teams

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Toffe kamer voor elke escaper.

Escape trip met Team Grensloos :-) 6 rooms op de planning - Alien encounter - Room 1803 - 1627 Groenlo - Vloek van Hof Te Langelo - The Clinic - Coprse inc. Onthaal: De escape room bevind zich aan de achterkant van een pand, waar je tevens ook kan parkeren. Van daaruit wijzen de pijltjes richting een kelderpoort... Als dat maar goed gaat.. Eens binnen lopen we langs betonnen muren en blijven de pijlen volgen. We komen aan in een ontzettend mooie gezellige ontvangstruimte en worden heel warm welkom geheten door de eigenaar. Mijn hoop op een goede room steeg meteen met 200% :-) Kamer: Eerlijk gezegd heb ik het wat gehad met hotelkamer-escapes. Maar kamer 1803 krijgt goede kritieken en werd me ook aangeraden door andere eigenaars. Ze hebben in ieder geval niet gelogen, ze hebben hier echt een goede twist aan gegeven. De afwerking is echt top, de flow zit lekker en met de ontknoping weet je ook meteen het antwoord op de vraag die de kamer stelt. Waar voor mij nog groeipotentieel zit, zijn de puzzels. Sommige zijn goed en tof om te doen, maar anderen voelden wat ouderwets aan voor een kamer die vrij nieuw is. Gelukkig wordt dat weer goedgemaakt met de effecten, muziek en decor wat maakt dat dit een enorm leuke kamer is om te doen. Conclusie: Wel het is niet gelogen dat dit een heel toffe kamer is met een goede twist/wtf. Ook hier weer niet verbazen om te verbazen, maar mooi in thema van het verhaal. Ontvangst, napraten is hier dik ok.

Prima Old school gevoel

Last minute een escape boeken, yeah. Samen met de eigenaren van 2 andere rooms bezochten we deze nieuwe room op minder dan een uurtje rijden. Goede scores en een leuk verhaal = op naar daar :-) Onthaal: Wel te vroeg komen heeft geen nut, kom netjes op de gevraagde tijd, je zal wel zien waarom. Parkeren kan bij het statige gebouw en we worden kordaat verwelkomd door een medewerkster van de Baron. Eens binnen blijkt de Baron zich te excuseren, maar hij heeft gezorgd dat we weten wat ons te doen staat. Kamer: Wel wat hierboven staat is dus eigenlijk hoe het verhaal start, tof gedaan. De eigenaren maken slim gebruik van de reeds bestaande woning en daar gaat ons verhaal ook verder. We zijn met 4 en hebben nog nooit een kamer met elkaar gespeeld, dat is een goede test voor de kamer ;-) Maar op een of andere manier loopt het eigenlijk best lekker. Ik krijg iets teveel hints naar mijn zin en hier en nu lopen we toch tegen een bottleneck waardoor een deel van ons staat te niksen. De afwerking en setting is gewoon tof. Ze proberen hier niks na te doen, het is gewoon echt en dat is slim. Er zitten een paar puzzels in die ik meteen eruit zou gooien, 1 omdat ze duidelijk niet foolproof zijn en dus voor verwarring kunnen zorgen en 2 omdat ze maar voor 1a2 personen leuk zijn. Het verhaal daarentegen is prima en erg duidelijk. Je weet goed wat je te doen staat en dat is lekker helder. Conclusie: Wel dit is echt een old school escape room. Lekker mechanisch. Het verhaal zit echt prima, net als de decoratie en sfeer. Ik stoorde me wat aan de tijdklok, die te modern is en aan 2 zaken in de kamer. Beide zaken hebben we gemeld aan de eigenaars die achteraf ruim de tijd namen om na te praten. Het zijn toffe mensen die dit duidelijk niet doen voor het geld, maar een passie hebben voor het runnen van een escape room. Ondanks de paar puntjes van kritiek is dit een prima kamer. Verwacht niks wereldschokkend, want het cijfer dat ze krijgen is nu iets te hoog en dat schept een verwachting dat ze helaas niet kunnen waarmaken. Ik miste ook een foto op het einde.

Teleurstellend einde

Rooms dicht bij huis, betaalbaar voor 2 personen, niet altijd simpel. Onthaal: Wel parkeren is de eerste uitdaging :-) Kom iets wat op tijd zou mijn advies zijn. Er is parkeerplaats voor het pand, maar je moet wat geluk hebben. De ontvangstruimte is klein en als je hier met een grote groep komt, of er is nog een andere groep daar dan mag je het gerust krap noemen. Nu dat doet geen afbreuk aan de kamer, dus kom maar op met Hotelkamer 21. Kamer: Wat het verhaal juist is van deze room is me ontgaan maar we staan ondertussen in onze hotelkamer. Het is duidelijk dat niet alles gegaan zoals het hoort en we gaan op onderzoek. Zeker met 2 personen mag je goed aanpoten, want je mag al puzzelend aan de slag. De ene puzzel is al wat beter in het thema verwerkt als de andere en ook de afwerking kon hier en daar wat beter. Wat ik wel totaal niks vond was de eindpuzzel. Ik snap dat mensen dit als "leuk ervaren" maar wat het in godsnaam in die kamer/thema doet is mij een raadsel. Conclusie: Dit is een leuke kamer voor beginners die zeker in het begin serieus in hun haren gaan krabben, maar op het einde vrolijk gaan zijn door de eindpuzzel. Wat ik niet begrijp is dat ze deze kamer aanbieden van 2 tot 10! spelers. Ik zou hier echt niet vrolijk van worden moest ik hier met meer als 4 ingaan. Ook de maximum prijs van 180 euro is absurd, daar speel je topkamers voor en dat is dit dus niet. Dat gezegd zijnde is deze kamer pittig voor 2, maar wel betaalbaar aan 30 euro pp. De afwerking was niet overal even goed, de kamer mist techniek en de eindpuzzel gooide ik er meteen uit.

 • eindpuzzel
 • max. aantal personen

In 3.. 2.. 1....

Onze 2de keer bij Noordkade uitjes. We zochten een room voor een grote groep en Sabotage The Launch is daar perfect voor. 1 Groep speelt The Launch, de andere The Sabotage. Aangezien wij Sabotage al gedaan hadden werd het uiteraard The Launch. Onthaal: The Space ligt op een groot terrein waar ook een bioscoop, supermarkt en restaurant ligt. Parkeerplaats zat dus en tevens gratis. Buiten is het meteen duidelijk waar je moet zijn. Eens binnen valt meteen de enorm grote, maar enorm sfeervolle ontvangstruimte op. Net zoals de vorige keer, enorm vriendelijk mensen hier. Kamer: De start begint in een apart "bioscoopzaaltje" dat ze ook nog eens 2 keer gebouwd hebben. Zo kan je grote groep echt tegelijk starten. Het introfilmpje is professioneel gemaakt en schept meteen een sfeer. De kamer hier ademt "amerikaans" en de opdrachten variëren goed tussen doen, denken en zoeken. Ons doel is om de raket te lanceren en liefst sneller dan dat de andere groep hem kan saboteren. Waar het in het begin bij ons nog vlot ging, liep het wat moeizamer naar het einde toe. De puzzels zijn leuk gemaakt en volgen het verhaal. Deze kamer moet het vooral hebben van zijn setting en grootsheid en dat doen ze erg goed. Conclusie: Wel als ik moest kiezen, koos ik toch voor The sabotage, The lauch was leuk, maar miste wat spanning. Ook de battle viel tegen. Je ziet je "tegenstanders" nergens en je kan ook niks interacteren met hun en dat was jammer. Je had ook geen idee hoe hun het deden en dat had ik van een battle tenminste verwacht. Nu speel je gewoon 2 escaperooms in hetzelfde gebouw. The launch is net zoals de rest van The Space super mooi gemaakt. Enorm sfeervol. De puzzels zijn niet bijzonder, maar ze zitten wel goed verwacht in de kamer en in het verhaal. Nu ik zou elke week een kamer als bij The Space willen doen, het is een enorm goede beleving met een sterk verhaal. Achteraf heb je nog lekker de mogelijkheid tot een drankje en een babbel met elkaar, een perfect avondje uit dus.

Prison Break!

Tijdens Corona konden veel rooms onze steun gebruiken. Ook wij kochten een voucher met een mooie korting om zo achteraf eindelijk The Execution te spelen. Onthaal: Met parkeren moet je wat geluk hebben, maar vlakbij is er een gratis parkeergarage. Eens binnen kom je in een heerlijk koele kelder die weliswaar gezellig is aangekleed. Wat nog beter is, is steeds het gezellige ontvangst door de eigenaars en uiteraard Bart. Je kan in de ontvangstruimte niet langs The Execution kijken en ik popelde om te kunnen beginnen. Kamer: Ik werd al blij van de deur waar we langs binnen moesten en toen moest het verhaal nog beginnen :-) De start is bijzonder te noemen, bijna theatraal maar ik vond het fantastisch. Meteen ff samenwerken om hier door te geraken en dan kon de echte zoektocht pas beginnen. Gaandeweg verloren wij wel wat de flow en liepen we met onze groep even vast. Gelukkig duurde dat niet lang en naargelang de kamer vorderde, vorderde ook het verhaal naar zijn ontknoping. De setting van de kamer is lekker realistisch, het decor enorm goed en er zit sfeer en spanning in de kamer. De ontknoping op het einde is tof gedaan! Conclusie: Wel dit is een enorm leuke kamer. Hij is goed gebouwd, heeft een origineel begin, is lekker realistisch, er zit spanning in, veel sfeer. Ergens in het midden ontbrak het een beetje aan puzzelflow en ik denk dat hier nog wel een verbeterpuntje ligt. Maar wat ben ik blij dat ik hem gespeeld heb. Is de nieuwe room er al? :-)

 • uitwerking thema
 • eigenaars + personeel

The Truth is out there....

Escape trip met Team Grensloos :-) 6 rooms op de planning - Alien encounter - Room 1803 - 1627 Groenlo - Vloek van Hof Te Langelo - The Clinic - Coprse inc. Onthaal: Deze escape room bevind zich in een winkelstraat. parkeren kan iets verder op. De eigenaar stond ons praktisch op te wachten en was zichtbaar trots op zijn eerste "internationale" gasten. Eens binnen konden we lekker op rust komen een tasje koffie en stroopwafels van het huis (thanks). De ontvangstruimte is gezellig en ruim. Helaas voor ons bleek er iets mis voor de kamer. Hierdoor geraakten wij natuurlijk in tijdnood en voor de eigenaar was het des te stressvoller. Ik had oprecht medelijden met de man aangezien hij echt zijn best deed voor ons, alleen kwamen we op een punt dat we moesten gaan beginnen of op een andere keer terug moesten komen. Uiteindelijk lukte het de eigenaar toch om alles in orde te krijgen en konden we beginnen. Kamer: Wel het verhaal is best simpel. Er is een ruimteschip neergestort en wij mogen op onderzoek. De start is mooi gedaan en zeer goed in thema. Het dwong ook meteen tot samenwerken en dat is altijd fijn. Het decor voelt "ruimteschip" aan op 1 ding na. We hebben dit ook aangegeven en ik heb vertrouwen dat de eigenaar in de toekomst hier nog werk van zal maken. De puzzels die daarop volgende konden parallel uitgevoerd worden en kwamen samen tot 1 geheel. Door de opstartstress leek het dat ook 1 puzzel niet goed werkte, er werd netjes gevraagd door de eigenaar of hij binnen mocht komen, maar het bleek uiteindelijk prima te zijn. Als snel bleek dat we aan het eind van de kamer gekomen waren en dat kwam vooral doordat er niet al teveel puzzels aanwezig waren. Nu het moet gezegd dat die er waren prima zijn, zowel qua thema als qua moeilijkheid. Conclusie: Ik ben altijd op mijn hoede voor tempels, egypte-thema's, ruimtezaken etc omdat het erg moeilijk thema's zijn om realistisch over te brengen. Alien encounter is in mijn ogen wel geslaagd om het thema netjes te bouwen. Hij is ver weg gebleven van taal en dat is prima voor dit thema. Wat ik wel miste was sfeer in de kamer. Een goede duistere soundtrack, wat rook etc. Alles om je aan te geven dat je je wel in een ruimteschip bevind. Miss af en toe wat "stoom" dat ontsnapt of iets wat openvalt. Het ruimteschip is natuurlijk ook neergestort. Nu komt het me wat te steriel over. Ik ken natuurlijk niet de gemiddelde tijd of slaagkans van de spelers, maar nu kwamen de puzzels karig over. Het is een rottijd voor escape rooms en ik weet dat veel van hen op het tandvlees zitten door corona. Daarom Maurits, ik weet dat je wat zenuwachtig was en dat merkten we ook, je hebt een prima kamer gebouwd en ik denk echt dat je met minimale investeringen (wat effecten, wat geluid en wat finetuning) hier een nog leukere beleving van kan maken. We willen je nog eens bedanken voor alle moeite die je gedaan hebt om ons toch te kunnen laten starten. Momenteel is het cijfer iets te hoog voor de totale beleving, maar er is meer dan een goede basis aanwezig om daar te geraken. Ik wens je veel succes toe met de volgende kamers, want daar komen we zeker voor terug.

teleurgesteld

Onthaal: Het verhaal hierover begon al iets eerder. We hadden namelijk The Hostel geboekt voor een zondagavond. 19 uur: bericht. Sorry het gaat niet door. Je mag een andere keer komen met 20% korting. Nu goed dat kan gebeuren, maar wij stonden wel in Den Haag en er werd ook geen moeite gedaan om een ander uur voor te stellen etc. gewoon droogweg een sms. Gelukkig konden we toen nog bij een collega terecht. Ma bon, nieuwe afspraak gemaakt, komen we daar, ja als jullie wat ervaring hebben is het misschien beter om niet the hostel te nemen. De schuilkamer zou dan meer een uitdaging zijn. Goed ik vond dat raar, net omdat de andere room nieuwer is, maar ik vertrouw dan op de GM. Kamer: Wij moeten dus nu met 2 gaan ontdekken waar de terrorist zijn volgende aanslag gaat plegen. We moeten tijdens onze tijd binnen op een aantal vragen een antwoord kunnen geven. Eens in de kamer was ik wat teleurgesteld in het afwerkingsniveau. De foto van de kamer klopt wel, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Echt sfeervol was het niet. Wat ik nog veel erger vond waren de puzzels die werkelijk een allegaartje waren van puzzels. Wat die trouwens met het verhaal te maken hebben ontgaat me volledig. Ff meegeven dat wij deze met 2 aan het spelen waren en ik moet er niet aan denken dat ik hier me 6 man binnen zou staan. Gaande weg leg je je bij sommige zaken neer en ga je gewoon door met puzzelen. Ik moet toegeven dat we uiteindelijk ook konden antwoorden op de vragen die meegeven waren, maar het is net de uitwerking en afwerking die hun doel miste. Het voelde allemaal wat bij mekaar geraapt aan. Conclusie: Hoe komt die kamer aan een 8.8, daar stel ik me vragen bij. Dit is geen 80 euro waard voor 2 personen. Daarvoor is het verhaal te mager, de afwerking ondermaats en daarvoor speel je veel betere kamers, zeker in die buurt. Ik was werkelijk blij met mijn 20% korting. Ik miste ook een soort van passie bij de eigenaar en dat is zo zonde en uiteindelijk zag je dat ook terug in de kamer. Ook geen foto op het einde, nee sorry geen aanrader.

 • afwerking
 • puzzels
 • te duur

Leuke familie ervaring denk ik

Escape trip met Team Grensloos :-) 6 rooms op de planning - Alien encounter - Room 1803 - 1627 Groenlo - Vloek van Hof Te Langelo - The Clinic - Coprse inc. Ik kende deze room niet, maar hij lag mooi op de route en kreeg een hele goede score. Zou dit zo een van die verborgen parels zijn? Onthaal: Je parkeert gewoon bij de boerderij langs de koeien :-) knap dat de beleving buiten al begint ;-) We werden zeer hartelijk welkom geheten door de medewerker van dienst die ons naar een hokje bracht. Het is natuurlijk niet wat we gewoon zijn als verwende spelers, maar daar kon ik mij nog overzetten gezien het thema. De room telt. Het verhaal werd ons toegelicht en tips gingen via de walkie talkie, iets waar ik het nooit op begrepen heb. Kamer: Wel om even terug te komen op het verhaal, dit was nodeloos moeilijk en vergezocht. Zeker met een thema voor families had ik toch wat anders gekozen. Maar ok, als dat goed is uitgevoerd in thema en puzzels, dan kan zoiets slagen. Helaas was dat niet het geval. De puzzels die er waren waren niet slecht ofzo, maar maakten totaal geen zin met het verhaal. Het was meer van wat kunnen we nog boerderij/koe gerelateerd in de kamer duwen en in dat opzicht zijn ze geslaagd. Zeker in het begin is het ook maar een krappe sfeerloze bedoeling tenzij de sfeer moet bestaan uit originele melkstal. Nu in het begin ging het nog best lekker en je weet nooit wat je nog te wachten staat. Hier en daar bleek het meer een goede zoekkamer te zijn dan puzzelkamer, maar met het gedacht dat ze veel gezinnen krijgen, snap ik dat wel. Het verhaal is me totaal ontgaan aangezien we steeds afzonderlijke puzzels aan het oplossen waren die uiteindelijk geen echt antwoord gaven op het initiële verhaal. Het mooiste stuk vond ik nog de eindpuzzel, die knap in thema is. Helaas voor ons was er een klein reset probleemje waardoor we iets al wisten wat we niet konden weten. Maar ok dat kan overal gebeuren. Conclusie: Wel ik weet niet of dit de kamer is voor de enthousiaste escaper met wat ervaring. Ik denk dat dit een heel leuke room is voor gezinnen, maar dan zou ik toch iets doen aan de moeilijkheidsgraad en het verhaal. Zeker beginnende spelers gaan hier toch een flink aantal tips bij nodig hebben. De afwerking is pover en ook de thematiek minimaal. Maar het is geen heel slechte escape room. Ik denk dat er gewoon meer mee te doen is en dat ze hier echt iets te pakken hebben om gezinnen leuk te laten escapen. Mag ook wel gezegd worden dat dit zeer gastvrije mensen zijn waardoor we ook nog even in de stallen mochten kijken naar de pasgeboren kalfjes.

 • originele setting
 • decor/afwerking
 • puzzels vs thema
 • verhaal

Avondje lijken stelen...

Deze room werd me geadviseerd door de eigenares van Mindescape. Toeval wou dat ik kon aanhaken bij een andere groep die ook iets weten van rooms ;-) Onthaal: Wel Escaperoom Junkie ligt op een klein industrieterrein, dus parkeren lekker voor de deur. Eens aan de deur lagen we al in de deuk van het lachen aangezien een van de medewerkers ons nog niet zo vroeg verwacht had. We werden hartelijk ontvangen door de eigenares Jeanine. De ontvangstruimte is gezellig ingericht en voorzien van het nodige comfort. We kregen natuurlijk een beknopte uitleg over het verhaal en de kamer en werden gewoon weg gestuurd :-o Kamer: Natuurlijk niet zomaar weg, maar mooi naar de kant waar ons avontuur van 75 minuten kon beginnen. Ik hou van dit soort momenten, ff uit je comfortzone en volledig meegaan in het verhaal. Het zou er om gaan spannen want we moesten met ons team vermomd naar binnen zien te geraken en de beveiliging stond er op scherp. Aan ons de taak om dat volgens de regels te doen. Het moet gezegd dat we vanaf minuut 1 lekker de sfeer te pakken hadden. iedereen nam zijn rol serieus en we werden alsnog verrast door hoe goed de beveiliging zich aanpaste aan de situatie. Het pand zelf ademt mortuarium uit, zowel in sfeer, als muziek als belichting. Het is natuurlijk geen klassieke escape room, maar een meer real life gaming waardoor je dus buiten het puzzelen moet omgaan met een situatie die continue kan veranderen. Dat vond ik hier heel sterk neergezet. Er zijn natuurlijk niet zoveel puzzels, maar doordat ze continue inspelen op hoe goed je groep het spel speelt, hangt er natuurlijk een bepaalde spanning in de lucht om niet gepakt te worden. Hoe verder we geraakten in het verhaal, hoe meer duidelijk werd waarom ze zo streng waren en hoe spannender het werd. Er zaten gewoon goede elementen die door hun eenvoud net realistisch overkwamen. Conclusie: Jawadde, wat een toffe beleving was me dit. Een hele toffe setting met een realistisch decor, een heel goede acteur en een verhaal wat zich aanpast aan jouw gedrag als speler. Achteraf nog leuk nagepraat met de eigenares die terecht trots is op haar "kindje". Wij vonden het schitterend en hopen van harte dat je nog een 2de bouwt. Ideaal aantal volgens mij is 4 spelers.

 • sfeer
 • eigenares
 • acteur
 • spanning
 • 75 min

Doktertje spelen...

Escape trip met Team Grensloos :-) 6 rooms op de planning - Alien encounter - Room 1803 - 1627 Groenlo - Vloek van Hof Te Langelo - The Clinic - Coprse inc. Onthaal: Ruime parkeerplaats voor de deur. Ff een belletje geven dat we er waren en even later kwam Daan ons ophalen. In de catacomben van het gebouw hebben ze een super leuke ontvangstruimte gebouwd met alle nodige comfort. Tot mijn grote spijt hadden we door de planning helaas niet al te veel tijd om hier rond te hangen. We hadden The Clinic al geboekt nog voor hij open was en het was dan ook een beetje een gok. Hun eerste room was bij Marloes erg goed in de smaak gevallen, dus dat vertrouwen was er wel. Kamer: The Clinic start eigenlijk zonder veel uitleg van de gamehost. Met een tof gemaakt filmpje wordt het ons meteen duidelijk wat de bedoeling is. Zo zie ik het graag, simpel en duidelijk. De sfeer die deze kamer uitademt is perfect, van het soort puzzel tot de moeilijkheidsgraad, alles bouwt stilaan op. Hoewel de kamer nog vrij lineair begint is bijna alles daarna parallel en dat was met 4 perfect. Onbewust splitsten wij ons steeds op om zo de puzzels, die schitterend in thema zijn, op te lossen. De rode draad van het verhaal loopt doorheen de volledige kamer lekker door en overal was het meteen duidelijk wat we moesten doen en zoiets geeft een hele toffe sfeer in een hele nare setting ;-) Er waren nog een paar kleine afwerkingsdetails die wat beter konden, maar dat is echt muggenziften op een kamer die zo psychiatrische instelling weer kan geven. Als groep werden we uitgedaagd op puzzelvlak, doe vlak en samenwerken, er zaten grappig zaken in maar ook spannende, tot een klein WTF momentje toe. Conclusie: Ik heb me super geamuseerd in deze kamer. Qua sfeer, qua puzzels en qua spanning. Het onthaal is fijn, het verhaal duidelijk en de kamer heeft een heel lekkere flow. Ze hebben hier goed nagedacht over de puzzels, over samen moeten werken en over hoe ze het verhaal goed kunnen overbrengen zonder bergen leesvoer. Achteraf nog even gebabbeld over de kamer en we hoorden alleen maar toffe dingen (maar die kan ik hier niet schrijven :-) ) Ideaal aantal: 4 Minder ervaring : 5-6

 • verhaallijn
 • puzzels
 • sfeer
 • Daan + personeel

Niet de topbeleving

Casino mortale stond al een tijdje in mijn lijst. Om diverse reden is het er nog niet van gekomen, een daarvan is het wisselende cijfer dat de kamer steeds krijgt. We hebben de gok toch maar genomen en zijn zelf eens gaan kijken wat er nu van aan is. Onthaal: Wel dat is een moeilijke, de start is namelijk niet zoals normaal. Ons verhaal start namelijk iets eerder. Eens binnen hebben ze er een leuke ontvangstruimte van gemaakt. Wat ik niet zo leuk vond, was dat ik mijn spullen onbeheerd moest achterlaten terwijl we even later wel lockers tegenkwamen. Kamer: Ik had natuurlijk al verschillende reviews gelezen, goede en slechte. Het doel en het thema van de kamer spraken mij wel aan en dat heeft de doorslag gegeven, maar ik was toch een beetje teleurgesteld in de “filmische” ervaring. Maar ja, je voelt het al aankomen, er is een maar, meerdere zelfs. Het verhaal start zoals gezegd reeds vooraf. Alleen daar is het me een raadsel wat de gedachtegang is om op deze manier te starten. Ten eerste is het niet leuk, maar het voegt ook niks toe, behalve een ongemakkelijk gevoel. Maar uiteindelijk mag je dan beginnen en ik was een beetje verbaast dat we niet mochten beginnen waar we waren. De ruimte is groot en mooi...voeg dit gewoon toe aan de kamer. De kamer zelf is mooi ingericht en goed afgewerkt, alleen is hij beperkt in ruimte. De flow zat bij ons niet lekker en dat ligt een stuk aan ons, maar ook een stuk aan de kamer. Het is een zoek en ontdek kamer en van echt puzzelen was weinig sprake. Naar mijn gevoel hebben we ook teveel hints gehad voor een groep van 5 met de nodige ervaring. De kamer volgt het verhaal en dat wordt ondersteund door film fragmenten die te vaak voorkwamen en steeds van onze tijd af gingen. Dat verhaal is in het begin nog redelijk simpel, maar wordt steeds complexer. Op papier zal het heus wel kloppen, maar als speler vond ik het maar niks. Wat de kamer ook niet deed was mij verbazen, toch niet met deze score. Nergens een wtf, nergens iets vernieuwend en dan ben ik toch wat teleurgesteld in deze room. Conclusie: Wel dit is een leuke beleving/escape room die met het achtergrondverhaal de kamer een extra dimensie wil geven. Alleen merkte ik daar in de kamer vrij weinig van. De basis moet dan wel goed zitten en die rode draad voelde voor mij niet lekker aan. Beetje zoeken, iets vinden, geen idee hebben, hint, oplossen en lap hetzelfde en dat steeds met 2 personen want er is bijna niets parallel te doen. Het verhaal is nodeloos complex en de start is verhaaltechnisch gewoon raar. Ofwel begin je in het verhaal en volg je dat, of start je na de uitleg, de 2 mengen is niet zo een goed idee. Persoonlijk vond ik de afwerking van de kamer en de ontvangst erg mooi en degelijk en ik zou dat ook de 2 met elkaar betrekken. Het dwingt tot samenwerken, je creëert meer ruimte en je krijgt meer casinogevoel. Achteraf werden we wel anders te woord gestaan en dat was al een stuk fijner. Ook helaas geen foto en dat is ook een beetje jammer.

 • Thema
 • Puzzels
 • Filmpjes vs tijd
 • Rode draad
 • Ontvangst

Gewoon slecht

Veel ga ik hier niet over zeggen, maar dit is de slechtste reclame die je kan hebben voor een escape room. Het gekozen thema lijkt leuk (of griezelig) en je lift eigenlijk volledig mee op die naam. Eens daar merk je gewoon dat de uitwerking ondermaats is en dat de begeleiding te wensen overlaat. De reset was fout gebeurd, halverwege wordt je gewoon uit de kamer gehaald door personeel (niks thema, niks verkleed) De puzzels zijn ofwel zo gemakkelijk dat je eigenlijk het antwoord gewoon krijg, of ronduit onduidelijk. Ook qua veiligheid stel ik me ernstige vragen bij deze room. En het boeit ze gewoon niks. We hebben de issues aangekaart toen we uit de kamer kwamen en het antwoord was letterlijk, de meeste mensen vinden het wel leuk. Rij aub lekker door naar een andere kamer.

Sfeervolle puzzelroom.

Onthaal: De escape room ligt een beetje verscholen op een industrieterrein, lekker geen gedoe met parkeren. De ontvangstruimte is basic en komt wat rommelig over. Het ontvangst zelf was aangenaam en rustig. Kamer: De nachttrein, leuk thema waar je veel mee kan. Het verhaal is idd erg mager, het is meer een setting. Wij vonden de aankleding van deze room erg leuk. Zeker de start is tof en staat precies voor wat een escape room moet zijn, puzzelen en samenwerken. Het treingevoel komt mooi naar boven en die trein zit tevens bomvol met puzzels, mijn god ik kan ze niet meer tellen denk ik. Maar dat is echt een compliment want wij zitten met 4 spelers vaak op onze honger. Er zit zoeken, denken, rekenen en doen bij en dat maakt dat iedereen iets kan doen. Ik lees in andere reviews een paar keer afwerking of slijtage, maar dat gevoel hebben wij amper gehad. Conclusie: Wij hebben heerlijk gepuzzeld in deze trein. De sfeer was leuk, het doel super simpel en iedereen van onze groep heeft mee kunnen doen. De kamer is geen technisch hoogstandje, maar een beestje van zijn tijd. Kunnen er wat zaken beter, jazeker. Haal het scherm weg uit de trein van 1928 en rop de tijd bv om als conductor, 30 minutes until arrival. Ook tips zou je in het thema van conductor kunnen inspreken. Voor de rest heb ik echt een prima room gespeeld, qua puzzels, qua prijs als qua sfeer. 4 spelers lijkt met perfect als je ervaring hebt. 6 als je nieuw bent. Met 2 lijkt hij me enorm pittig. Achteraf miste ik ook de mogelijkheid om zelf iets te drinken te nemen. De eigenaar nam wel rustig de tijd voor een babbel en uiteraard een toffe foto.

Teleurstellend

Vliegtuigen, luchthavens, het is iets wat mij enorm interesseert. Dat samen met een mooie openingskorting maakte dat wij afzakte naar Elst. Onthaal: De escape room bevindt zich in een bijhuis van een woning. Parkeren kan achteraan. We werden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar Bas. Na een korte introductie konden we meteen beginnen. Een ontvangstruimte is er niet en onze spullen mochten gek genoeg mee de kamer in. Kamer: Je kan deze room op 3 manieren spelen. In een kindermodus, normale modus en een advanced modus. Wij kozen voor het laatste, de versie zonder hints. Nu eerlijkheid gebied dat ik pas erg laat doorhad dat we eigenlijk al in de room stonden tijdens de introductie, iets wat ik sowieso nooit leuk vind, maar dat zegt eigenlijk ook al genoeg over de room. Ik was dan ook bijzonder teleurgesteld dat je dit anno 2020 nog kan presenteren als een escape room. In de puurste vorm is het dat ook, begrijp me niet verkeerd, maar dit is eigenlijk een room voor trainingsdoeleinden. De thematisering, afwerking en decoratie is wel erg minimalistisch, net als de aanwezigheid van de techniek. De puzzels zijn uitdagend, maar de kamer is bijna volledig lineair. Er zitten hier wat toffe elementen in en de eigenaar heeft echt zijn best gedaan om alles in het thema te laten vallen. Er is ook getracht om met geluiden ons de indruk te geven dat we op een luchthaven waren, maar door de setting in de kamer (een tafel met computer en wat reiskoffers) had ik nooit dat gevoel. (ik zou je graag een andere kamer eens aanbevelen, maar de naam kan ik hier, om spoilers te vermijden, niet noemen. Conclusie: Wel ik wil niet hard zijn, want de eigenaar was oprecht enthousiast en je merkte duidelijk dat hij met passie over zijn kamer sprak, maar ik vraag me af of de kamer hier wel op escapetalk moet staan. Dit is een escape room in de meest pure, minimalistische vorm. Je moet is 60 minuten buiten geraken door middel van puzzels. Maar daar stopt het ook, want dit is eigenlijk gemaakt voor trainingsdoeleinden waar niemand iets geeft om afwerking, verhaal etc. We haalden de kamer uiteindelijk met een "nieuw" record van 42 minuten zonder hints. De kamer heeft ons zeker laten puzzelen, dat ga ik niet ontkennen en was met momenten ff pittig, maar ik had anno 2020 toch net wel wat meer verwacht van de afwerking, techniek en het thema. Ik zou zelf wel een paar puntjes willen aanhalen als verbetering: Laat mensen hun gsm, etc wegstoppen voor ze de kamer binnengaan. Escapen doe je om ff te ontsnappen aan de werkelijkheid. Ff een uurtje hun mobiel weg kan geen kwaad. Zo voorkom je ook dat mensen foto's gaan maken van de kamer. Doe de inleiding buiten de kamer, je hebt er de ruimte voor. Ik denk dat het geen kwaad kan om de bezoekers hun verwachtingen een beetje te temperen. Spelers hier zijn veel gewoon, verwachten ook veel. De lat ligt in Nederland ook hoog. Dat kan door een foto van de room online te zetten bv.

Heerlijke puzzelkamer

Aangezien onze oorspronkelijke reservatie last-minute geannuleerd werd, moesten we op zoek naar een alternatief. Zondagavond 19 uur 2 personen .... om 22 uur spelen. Ga maar zoeken. Wel de eigenaar van Operation Exit loste dit netjes op, nogmaals bedankt. Onthaal: Wel wij zaten bij Pathé en zijn naar daar gewandeld. Parkeren kan her en der betaald. Het pand zelf is iets moeilijker vindbaar, maar er hangt een bordje langs de deur. Dit is een oud pand en dat draagt mooi bij aan de sfeer en het gekozen thema. We werden heel vriendelijk verwelkomd door onze gamemaster die zijn zondagavond nog wou vrijmaken voor ons. Top. De ontvangstruimte is simpel, maar relax, proper en voorzien van het nodige comfort. Kamer: Wel we kregen meteen een keuze. De kamer bleek goed gevuld te zijn met puzzels en we kregen, als we dat wilden, 10 minuten extra. Er zaten geen gevolgen aan vast en ongeacht hoeveel kamers ik gespeeld heb, die 10 minuten neem ik, als was het maar voor de rust. Het verhaal is duidelijk en lekker simpel. Je hebt 60/70 minuten om de Baron zijn juweel te stelen. Narratief zit de kamer mooi in mekaar, we breken ook echt in en de kamer bouwt door middel van puzzels mooi op naar ons doel. De kamer zelf vond ik erg mooi ingericht. Mooie authentieke materialen en leuke sfeer. De kamers is natuurlijk al wat ouder (dacht 4 jaar) en dat merk je wel. Niet door slijtage, de kamer is duidelijk wel onderhouden, maar wel door de hangsloten en gekozen puzzels. Dat bedoel ik niet als kritiek wat ik heb me erg goed geamuseerd in deze room. Zeker met ze'n 2 is het goede uitdaging. Het is een zoek en puzzelkamer en dan heb je aan meer spelers absoluut een surplus. Wat ik miste in de kamer was wat spanningsopbouw of een soort van dreiging. Iets wat me wat spanning geeft om door te doen. Verder zitten er ook wat afleidingen in het spel die verwarrend aan kunnen voelen. Je kan bv. een puzzel op 2 manieren oplossen, maar als je dan uiteindelijk het onderdeel vindt dat je nodig had, werkt dat natuurlijk verwarrend. Verder is het ook raar dat je geen geluid krijgt bij een hint. Dat is wel iets dat ik nog zou aanpakken in deze room. Als je vast zit heb je de neiging om continue naar het scherm te kijken. Ik zou gewoon een knop bij de gamemaster zetten die een geweerschot lost in de kamer (de baron is tenslotte jagen) Conclusie: Dit is een heel leuke kamer die eigenlijk perfect is voor iedereen die wil escapen. We gaan hier terug naar de kern, zonder wtf moment, maar puzzelen en ondertussen verder geraken in het verhaal. Als je uit deze kamer komt heb je zin om er nog een te doen en dat is de beste reclame die een room kan geven. Dit is niet de kamer waar je met 6 ervaren spelers moet gaan instaan of 1.5 uur voor moet gaan rijden. Daar is hij niet vernieuwend genoeg voor (beestje van zijn tijd). Maar ben je in de buurt van Den Haag en wil je de dag lekker afsluiten, of heb je maar tijd voor 1 room en wil je echt ouderwets lekker escapen, dan is dit een top keuze. Lekker puzzelen, goed zoeken, doodsimpel verhaal maar dat wel klopt, allemaal check. De eigenaar communiceert vlot, het ontvangst van Joppe was erg vriendelijk en ook tijdens het spel liet hij ons lekker begaan. Wij hebben ons super geamuseerd en hadden uiteindelijk 6 minuten van de 70 over.

 • 70 minuten bij 2 spelers
 • last minute
 • leuke kamer
 • tips zonder geluid

Sfeervolle puzzel/battle kamer.

Onthaal: De escape room bevind zich in De Machinist, een oud gebouw vol karakter en historie. Parkeren kan je rondom het gebouw (betalend) Op de bovenste verdieping bevind zich Breakout Rotterdam. Na het spelen van The Caretaker zat de sfeer er goed in bij ons. De eigenaar babbelde nog even mee met ons en we konden niet anders dan even polsen of er nog een kamertje vrij was. Ja hoor! Het was druk op dat moment als we even een momentje hadden konden we Engine room spelen. een kamer die apart of in Battlevorm gespeeld kan worden. Dat had ik ook wel eens willen doen eigenlijk. Met een paar duidelijke instructies over de kamer en de opvolging konden we beginnen. Kamer: Ik had net ervoor de vorige groep eruit zien komen met de nodige geluiden en enthousiasme. Met dat enthousiasme gingen wij nu naar binnen. De kamer is ingericht als duikboot, een moeilijk thema om realistisch naar voren te laten komen. Toch slagen ze er wel in om me dat gevoel te geven. Onze taak was simpel, koel de reactor, en start hem terug op zodat we kunnen overleven. Deze kamer is natuurlijk een stuk ouder als The Caretaker, maar ook hier weer een goede puzzellijn die ervoor zorgt dat je met meerdere personen iets kan doen. net als in de vorige kamer pakken ze het hier ook weer slim aan en zitten er meer puzzels in de ruimte dan je in eerste instantie zou vermoeden. We splitseten ons op en dat bleek achteraf gezien ook nodig. Ook hier weer een goede combo dus doe/denken/logica en zoeken. Nergens frustrerend, maar steeds duidelijk. Ook hier weer een manier om je progressie te zien en nergens een klok te bespeuren. Hoewel we geen hints gehad hebben, liet de eigenaar de manier zien, fantastisch systeem! De kamer pakt je wel degelijk mee in de sfeer van een duikboot met effecten en geluiden. Conclusie: Wel toffe kamer, ik heb nu spijt dat ik hem niet als battle gedaan heb. Dat was nog leuker geweest denk ik. Maar wij speelden hem met 3 op 52 minuten zonder hints en dan heb je in mijn ogen altijd een goede kamer gebouwd. De afspraak op voorhand was ook duidelijk dat ze ons gingen laten puzzelen en zo weinig mogelijk gingen helpen en dat hebben ze ook gedaan! De eigenaar kwam haast even gelukkig binnen als wij buiten en ik was blij voor de beste man. Het was een bevestiging dat de kamer klopt en gespeeld kan worden zodat hij hem bedoeld heeft. Net als bij de vorige kamer (je speelt ze trouwens beter in omgekeerde volgorde) is dit niet de kamer om speciaal naar Rotterdam te rijden, maar echt een goede puzzelkamer. Het is ook een kamer van zijn tijd en daar bedoel ik niks verkeerd mee, maar je ziet wel het verschil met The Caretaker. Ook hier weer een prijs pp ipv kamerprijs al lijkt me deze met 2 enorm pittig.

 • eigenaar + personeel
 • prijs pp

Leuke goede puzzelkamer

Op aanraden van een vriend deze kamer geboekt. Zijn vraag was simpel, wil je lekker een uurtje puzzelen? Yep, wel dan zit je hier goed. Gelijk had hij. Onthaal: De escape room bevind zich in De Machinist, een oud gebouw vol karakter en historie. Parkeren kan je rondom het gebouw (betalend) Op de bovenste verdieping bevind zich Breakout Rotterdam. Wat meteen opviel was de supermooie en gezellige ontvangstruimte. We werden meteen vriendelijk welkom geheten door de game master van dienst. Een super gezellige dame die ons meteen een drankje aanbood en ff de tijd nam om een babbeltje te slaan. Ook de eigenaar was van de partij, een schitterende kerel die duidelijk begrijpt wat escapen hoort te zijn. Ik stond te popelen om te mogen beginnen, dus stuff in de locker en op naar onze eerste room. Kamer: Wel ik wist op voorhand al dat ik hier geen grandeur moest verwachten, maar gewoon een duidelijk verhaal en toffe puzzels. En daar doen we het toch voor ;-) De kamer start met een kort introfilmpje waarin duidelijk werd wat onze opdracht was. Zodra de lichten aan gingen begon de zoektocht. Meteen zat er een lekkere flow in de kamer (we waren met 3) en iedereen had iets te doen. Zeker in het begin was parallel werken mogelijk, maar niet verplicht. Ze hebben een goed feedback systeem om te zien of je puzzel is opgelost en dat werkt perfect. Ik vind het zelf altijd fijn als er geen twijfel meer is. De puzzels zelf waren leuk om te doen, lekker afwisselend, van zoeken, rekenen, logisch nadenken en vooral linken leggen. Fijn ook dat ze de moeilijkheidsgraad afwisselend gemaakt hebben. Grappig genoeg liepen wij vast op 2 van de meest simpele zaken, maar dat is achteraf altijd tof om over te grappen. De afwerking was tof en vooral de tijdsindicatie was enorm leuk gedaan, nooit eerder gezien. Conclusie: Ervaren escapers, doe deze room met 2 a 3, je gaat puzzelplezier hebben. Dit is nu niet de kamer waar je 2 uur voor in de auto moet kruipen, maar ben je in de buurt van Rotterdam en zoek je echt een goede puzzelkamer met thema en verhaal, dit is een aanrader. Ook door de spelersprijs ipv vaste prijs. Wij betaalden 99 euro voor 3 spelers. Het is een enorm vriendelijke eigenaar die goed weet wat in een room moet zitten. De kamer is goed afgewerkt, afwisselend in puzzels, hij is tiploos te spelen (aangezien onze tips echt domme eigen fouten waren) en met moderne technieken gemaakt. Ook leuk is dat ze steeds iets proberen te doen met de historiek van het pand. Een goede tip dus, Thanks Bart.

 • eigenaar + personeel
 • Puzzelkamer
 • Feedbacksysteem
 • prijs pp

Abracadabra

Ik speel te weinig kamers in België. De kraakfabriek is daar een mooi voorbeeld van. Een parel van een room die ik gewoonweg maar niet ging spelen. Onthaal: De Kraakfabriek heeft 3 kamers (op moment van schrijven). We hadden helaas maar tijd voor 1 en dat werd De Illusionist. Een thema dat me erg ligt en dat ik tevens uitermate geschikt vind voor een escape room. Parkeren kan aan de kade (betalend) want de escape zelf ligt tegenover het MAS (ook aanrader als je er toch bent) Ze bevinden zich in oude Boeienloods en meteen ook even meegeven dat ze daar niets aan mogen veranderen. De ontvangstruimte voelde dan ook wat koud en kil aan, maar het ontvangst zelf was hartelijk. Kamer: Het was eindelijk tijd om te spelen en ik keek er echt naar uit. De weg naar de kamers vond ik wat minder, de kamer is namelijk gebouwd in de loods waardoor je meteen een idee van omvang hebt. Ook lag er her en der wat spullen en een oud spel, wat wat afbreuk doet aan de beleving. Maar eens in de kamer was ik op 3 seconden alles vergeten. Meteen puzzelplezier en samenwerken, dat is altijd een goed teken. De eerste puzzels waren duidelijk en richten zich meteen op het verhaal. Na een heerlijke start werden we getrakteerd op een heerlijk stukje escape room. De eigenaars hebben 14 maanden aan deze kamer gewerkt en zijn goed met hout. Dat is gelijk aan waw puzzels met een dito sfeervolle inrichting. We konden ons meteen opsplitsen en 2 groepen want we konden lekker door mekaar heen werken. De manier van tips geven is gewoonweg geniaal. Enorm knap gemaakt en meteen een heerlijk knipoog naar een film van de jaren 80. Ze werken hier ook goed met licht waardoor je ooit geen hint nodig had, maar door het licht geleid werd naar waar je mee bezig moest zijn. We liepen hier wel een aantal keren vast, maar de game master van dienst volgde ons goed op. Wat me wel ontging was het verhaal. Waar ik in het begin nog iets had dat het duidelijk was, ontging het me totaal naar mate het einde naderde. De eindpuzzel vond ik persoonlijk het minste. Hij zorgde wel dat we als groep moesten samenwerken ook doordat de moeilijkheidsgraad verhoogde, maar het voelde oneindig aan. Verder had ik geen idee waarom ik dit aan het doen was en tot welke ontknoping het zou leiden. Conclusie: Wel kom je spelen in België, neem dan deze kamer zeker mee. Het is een heerlijk pareltje van afwerkingskwaliteit met een enorm tof thema. Het hintsysteem is gewoon perfect en het personeel erg vriendelijk. De verhaallijn ontging me een beetje in deze kamer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben nog lang nagebabbeld over deze kamer op onze rit terug.

 • afwerking
 • puzzels
 • thema
 • hintsysteem
 • lichten
 • eindpuzzel

Leuke belevenis achter tralies

Op moment van schrijven is deze kamer niet meer te bezoeken en aangepast. Ik denk dat dat ook een goede beslissing is, aangezien het meteen als de minste kamer aanvoelde van onze dag bij The Great Escape. Nu het minste wil niet zeggen slecht. De andere kamers doen meer met hun acteurs en de kamers zijn ook moderner. Kudos dus ook voor hun dat ze deze kamer een upgrade gegeven hebben. Of hij opnieuw te spelen is weet ik niet, dat mogen ze me steeds laten weten. Nog even mijn conclusie: Super toffe start alweer met de acteur die je lekker uit je comfortzone trekt. De puzzels waren wat meer slotje/sleuteltje gebaseerd, maar gezien de leeftijd en het thema niet heel erg. We hebben ons al groep erg goed geamuseerd, maar het was wel de "minste" van onze dag. Dit was de enige kamer waar we een tip in gekregen hadden, maar ook hier zat de flow lekker goed.

authentieke escape met mindere waw factor

Delftscape stond in mijn wishlist omwille van Red het koninkrijk, maar door diverse mensen werd me ook De Bagijnetoren aangeraden. Omdat de andere kamer niet met 2 te spelen valt, was de keuze snel gemaakt. Onthaal: Wel, als hier een flipperkast zou staan, zou ik boos worden :-) Wat een heerlijke historische plaats is me dit. De host van dienst was geweldig, niet alleen door de warme welkom, maar vooral hoe hij het verhaal achter deze toren vertelde en daardoor ook meteen onze opdracht meegaf. Kamer: Een historisch pand heeft voor het bouwen van een escape room bergen nadelen, maar het authentieke gevoel dat je er krijgt, daar kan geen "gemaakte" kamer tegenop. Wat een toffe room is me dit, schitterend aangekleed en zat puzzelplezier. Met 2 personen is het goed aanpoten en we hadden ook de nodige hulp nodig om er door te geraken. De puzzels zelf zijn mooi in balans, van het betere zoekwerk tot het betere denkwerk. Naar mate dat je spel vorderde, ga je ook verder de toren in. Daar stoorde ik me wel aan de passieve momentjes (video) omdat het mij dan lijkt of dit van mijn "puzzeltijd" afgaat. Er zat op het einde 1 element in de kamer waarvan ik dacht, dit is best riskant. In hoeverre dat ik hier in detail moet gaan is maar de vraag, maar ik persoonlijk was best verbaast dat dit door iedereen gedaan werd. 1 puzzel voelde voor mij wat te modern aan en daar had ik achteraf ook een ? bij. Na afloop werd de kamer nog mooi doorlopen en meteen opgeruimd (best apart) waardoor alles duidelijker werd. Conclusie: Een moeilijke deze. Ik miste, net als sommige andere hier, een beetje mijn flow. Ik kan het oude pand en het verhaal best waarderen en ze hebben hun best gedaan om alles zo goed als mogelijk in de puzzels te verwerken. Doordat een deel uit zoeken bestaat (iets wat mij persoonlijk niet erg ligt) haalden we de kamer niet en dat kwam ook door de weg naar de eindpuzzel. Die nodigde mij niet echt uit om te gaan zoeken. Maar ik lees hier weinig in andere reviews over terug, dus ik denk dat het gewoon persoonlijk dingetje is. Al bij al een leuke kamer, maar iets te hoog qua score (9.1) in mijn ogen.

 • authentiek
 • gamemaster
 • weg naar eindpuzzel
 • filmpjes kosten tijd?

Een pittige encryptie voor 2

Dankzij eigenares Britt konden we super vlot nog een reservering maken om 18 uur voor 22 uur. Altijd leuk als dat kan, zeker voor 2 personen. Onthaal: Ik was hier al eens eerder geweest voor Jumanji. Parkeren doe je gratis voor de deur. De ontvangstruimte hadden ze goed aangepakt en er huist nu zelfs een volledige boardgamestore in. We kregen een vriendelijk welkom van de gamemaster van dienst en het was meteen lekker gezellig door de goede babbel. Kamer: Breaking Enigma had ik de vorige keer bewust overgeslagen. 2de wereldoorlog, codes kraken, het leest voor mij als pittig en zware kost. Maar die angst bleek ongegrond. ze zijn er hier in geslaagd om het thema en verhaal niet zo zwaar te laten aanvoelen als het had kunnen zijn. De kamer zelf was tof gemaakt, hier en daar wat afwerkingsdetails, maar tof in thema. De puzzels vond ik tof om te doen, zelfs met 2. Ons uiteindelijke doel, vind de machine en kraak de code, hebben ze goed doorgevoerd. De flow zat voor ons lekker in deze kamer en uiteindelijk hebben we maar 1 hint nodig gehad. Met het enigma toestel hadden ze iets meer mee mogen doen. Het is indrukwekkend gemaakt, maar je moest er niet veel mee doen helaas. De puzzels zorgde er uiteindelijk voor dat we de oplossing vonden en meteen ook het antwoord hadden om de kamer te verlaten. Duidelijk en prima gedaan. conclusie: Wel ik was aangenaam verrast omdat ik mijn plezier in deze kamer laag had ingeschat. Maar dat kwam ook doordat we elkaar goed aanvulde in deze room en omdat er een logica inzit. Dit is als zoveel andere kamers een product van zijn tijd en dat betekent hangsloten, was klassiekere puzzels en hier en daar een attribuutje dat niet bij het spel hoort. Het was een goede mix tussen old school en techniek. Met het enigma toestel mochten ze iets meer doen maar uiteindelijk ben ik hier met een goed puzzelend gevoel naar buiten gekomen. Wil je een uitdaging en heb je wat ervaring , dan is dit een prima kamer met 2 a 3. Ook even meegeven 60 euro voor 2 personen is zeer schappelijk Wij komen in ieder geval terug voor hun nieuwe kamer die rond het thema van Aladdin zal gaan.

 • thema vs uitwerking
 • gamehost
 • prijs 2 personen
 • last minute

Niet onze kamer....

Na een terugrit naar huis, last minute beslist om deze kamer samen te spelen. Super service van Next level escape room om last minute nog een game master te regel voor een boeking voor 2 personen. Onthaal: Nadat we onder in het café ff op adem waren gekomen en iets gedronken hadden, werden we boven warm welkom geheten door de game master van dienst. Echt een super vriendelijke gast. Ik wist ook dat ik de kamers natuurlijk in omgekeerde volgorde ging spelen, zowel in verhaal als in bouwjaar. Nu voor de duidelijkheid, ze zijn afzonderlijk te spelen. Kamer: Als volwaardig csi team trokken we de kamer in. Ervaring zat zou je denken, maar de flow ontging ons hier volledig. Ik wist dat het pittig zou worden met 2, maar zelfs als we puzzels juist oploste bleef de verwachte beloning steeds wat uit. Lag het aan ons, was het te ver gezocht, geen idee, maar ik denk dat het ook kwam doordat we maar met 2 waren en meer ogen, zien ook meer. De kamer zelf is een product van zijn tijd, maar stond in die tijd wel vooruit op de rest. Wat me wel stoorde was het verhaal dat slecht tot uiting komt in de kamer en vooral in de puzzels. er waren werkelijk zaken bij waarvan ik dacht, tof bedacht, maar waarom zijn we dit in godsnaam aan het doen.... Conclusie: Wel dit was onze soort kamer niet, punt. Ik heb daarvoor teveel hints gehad om hem te kunnen halen, sommige zaken vraag ik me ook af hoeveel groepen het zien zonder hint, daarvoor zat onze flow te slecht en vond ik het verhaal maar een excuus t.o.v. de puzzels. Ik kan me zo hardop een paar vragen stellen die totaal geen enkele steek maken met het verhaal en dat stoorde me. Dat is iets persoonlijk en een andere speler zal onder de indruk zijn van bepaalde puzzels. Nu het is een kamer van zijn tijd en we zijn helaas wat verwend, onder andere met de andere kamer hier, Catch me if you can. Moet je kiezen, zou ik je ook aanraden om die te nemen.

 • last minute inspanning!
 • vriendelijke host
 • puzzels vs verhaal
 • hintloos?
 • Expeditie — MindEscape
 • Geplaatst op 26 juli 2020 om 17:39
 • Gespeeld met 3 personen in juli 2020; Ontsnapt: Ja (49:00)

Robinson time

Na eens volledige dag bij Down the Hatch gezeten te hebben, kriebelde het om zelf nog eens een nieuwe room te doen. Mindescape stond al even op mijn wishlist omwille van Ann's Dollhouse. Jungle kamers hebben net als tempels, piramides etc nooit mijn voorkeur omdat ik steeds teveel verwacht van zulke thema's. Benieuwd of Expeditie dat zou veranderen. Onthaal: Parkeren voor de deur, ff goed de site lezen waar de ingang is ( onder het bord Wellness Rotterdam) trap omhoog, einde van de gang de escape :-) eerste puzzel voltooid. Een welkom gevoel, dat geven ze je hier wel. Wat een escaper in hart en nieren is die Talitha. Geweldig om met zo iemand een babbel te slaan, ervaringen uit te wisselen en must do's uit te delen. Maar we komen hier natuurlijk om zelf te escapen. Kamer: Wel ik moest lachen met de inleiding, origineel was hij wel. Meteen werd dan ook duidelijk wat het verhaal is en wat er van ons verwacht werd. De puzzels die we tegenkwamen waren zo veel mogelijk in thema. Verwacht geen zware cryptische puzzels, maar meer het goede zoek en denkwerk. Er was een fijne balans tussen parallelle/lineaire puzzels. Tussen doe en denk. Het thema van de kamer, expeditie / jungle, blijft in mijn ogen een zeer ondankbaar thema, maar de dames zijn er wel in geslaagd om het zo te laten aanvoelen als een jungle. Het was er ook warm genoeg voor ;-) De eindpuzzel vond ik persoonlijk aan de mindere kant. Aan de ene kant zorgde het wel voor het euforische gevoel dat we juist wisten wat ons te doen stond, maar aan de andere kant had het niet die ontknopingsfactor waar ik op gehoopt had. Conclusie: Wel ik denk dat ik met te hoge verwachtingen naar hier gekomen ben. Dat komt niet door de kamer en al zeker niet door de dames, maar door het hoge cijfer dat de kamer hier krijgt. Mijn cijfer valt dan ook lager uit. Ik heb me prima geamuseerd, had 11 minuten over zonder hints wat er op wijst dat er een goede natuurlijke flow in de kamer zat. Tevens liet onze GM Talitha ons lekker met rust. Dat maakte dat we met ons 3 met een erg goed gevoel uit de kamer waren geraakt. Om de 9.5 te bereiken miste ik wat de waw factor, de technische hoogstandjes en vond ik de eindpuzzel ietswat te simpel. Dat gezegd zijnde doet dat 0 afbreuk aan de kamer. Het is een goede, toffe escape room om te spelen en wij komen zeker terug voor Anna's Dollhouse. Het feit dat hij tiploos te spelen is bewijst dat de dames duidelijk weten hoe ze een escape moeten bouwen en ook hoe ze 3 escapers moeten bezig houden met puzzels. Geen minpunten dus, een must do als je in de buurt bent.

 • Talitha
 • moeilijk thema
 • babbel
 • natuurlijke flow

Op onderzoek met z'n 2

Een kamer voor 2 personen kan ik altijd waarderen. Zeker als deze ook nog eens 75 min duurt. Op naar Elst dus. Onthaal: Parking voor de deur, grote ontvangstruimte voorzien van alle comfort en een vriendelijk ontvangst, dat zit hier alvast goed. Kamer: Gewapend met een ipad en de nodige ervaring met moorden in kamers ;-) betraden we deze kamer. Het was al snel duidelijk dat dit een klassieke room was, maar dat deed totaal geen afbreuk aan de ervaring. De gameflow zat bij ons lekker hoog en de puzzels vlogen voorbij. Zoals de rest hier al netjes schrijft, verwacht geen technische hoogstanden, waw effecten etc. Gewoon puzzelen old school. Conclusie: Wel ik hink op 2 benen. Aan de ene kant waardeer ik een kamer voor 2 personen (75min) enorm. Ook het old school puzzelen stoorde me niet, integendeel zelfs. Maar aan de andere kant kwamen wij buiten met nog 39 minuten over en 0 hints... Dan heb je natuurlijk een duidelijke kamer en zit er een logica in, maar de verwachting die je schept met 75 minuten overstijg je niet. De eindpuzzel mag niet zo gelaten worden want het gokgehalte is te hoog. Of anders gezegd, te makkelijk. Dit had de hersenbreker moeten worden van de kamer en dat was een anticlimax voor ons. Ook de ipad die je moet meesleuren is niet mijn ding, daarvoor voelt hij te fragiel en ik heb hem ergens neergelegd en niet meer bekeken. Ook zijn er delen van deze kamer waar absoluut nog meer mee gedaan kan worden, maar nu gewoon "leeg" aanvoelen door het gebrek aan puzzels. We hebben na deze kamer meteen aan de eigenaar gevraagd of de andere kamers moeilijker waren en tevens met 2 te spelen waren, maar een echt voorstel voor een andere room kwam hier niet uit. Zeker met de tijd die wij nog over hadden had ik dat wel verwacht... Wij bleven wat op onze honger zitten bij deze kamer en zijn dan ook met een gemengd gevoel naar huis gereden en hebben onderweg nog een andere kamer geboekt om die honger wat te stillen.

 • kamer voor 2
 • 75 minuten
 • prijs
 • 75 min, maar er had evengoed 100 kunnen staan
 • eindpuzzel vs gokken
 • ipad voor hints

Een reservatie om nooit meer te vergeten!

Vrijdagavond, met 2 toffe vrienden onderweg, maar gelukkig hadden wij een reservatie voor Le Monastère. Of ja, gelukkig maar.... Onthaal: Wel net als de vorige keer fluistert dit pand zijn geschiedenis. Vanaf te parking tot aan de room voel je de geschiedenis en daar maken ze hier dankbaar gebruik van. Er is parkeerplaats voor de deur ( als je de juiste bordjes volgt) Het ontvangst gebeurd volledig in thema en dat werkt hier perfect. De ontvangstruimte is gezellig en voelt lekker authentiek aan. Gelukkig zaten we hier niet lang, want oh wat had ik zit om deze kamer te spelen. Kamer: De inleiding gebeurd weer heerlijk kil en ongemakkelijk, perfect in rol, love it. Wel ik raad je ten zeerste aan om hier te reserveren, de befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekroond met een Michelin-ster voor zijn uitmuntende soep is erg streng en je komt er niet zomaar binnen. Gelukkig hadden wij dat wel, maar of we echt welkom waren.... De kamer zelf is een waar pareltje. Net als het verhaal bouwt ook de spanning mee op. Ze weten hier bij Rock City Escape ook heel goed uit welke pijlers een escape room moet bestaan en dat merk je goed in deze room. Het is een ware mengelmoes van oud vs nieuw, van puzzels vs beleving, van waw-momentjes tot wtf momenten. Wat ik enorm kon waarderen is het gebrek van een tijdsindicatie en de manier van hints geven. Daarbuiten was het bijna continue automatisch duidelijk wat er ons te doen stond, maar net als bij andere goede kamers wisten ze ons hier ook weer te verrassen. En hoe. De kamer zelf is gewoon erg goed doordat alles aanvoelt alsof het zo hoort te zijn, authentiek namelijk. De puzzels die erin zitten vallen in het verhaal en in het thema en voelen daardoor niet meer aan als een "puzzel" maar meer als de nodige stappen die je moet nemen om het geheim van Gaston te weten te komen. Zelf met goed wat ervaring mag je goed gas geven in deze room en ik denk dat dat genoeg zegt. Het einde was voor mij wat onduidelijk, maar in alle eerlijkheid waren wij groep 12 en waren ze nog volop aan het finetunen. Achteraf hebben we hier nog onze mening over kunnen geven en die werd ter harte genomen. Conclusie: Wel, als dit de toekomst van escapen blijft, laat ze dan maar komen. Die is nu de 2de kamer (brand new) die ik speel (vorige was Molly's game) waar ik schrik voor had dat het wel waw zou worden, maar dat ik steeds minder zou gaan kunnen escapen door middel van puzzels. De eigenaars hebben samen met hun geweldig personeel hier weer iets ongelofelijk neergezet. Niet omdat er 1 uitschieter inzit, maar omdat de kamer bijna perfect in balans is. En dat maakt voor mij een goede kamer. Niet dat ene wtf moment, maar het ontvangst, het thema dat doorgetrokken tot in de kleine details, de puzzellijn, en ja ook de techniek die erin zit. Het onthaal is heerlijk kil en streng, net voor die ongemakkelijke sfeer, de afwerking en puzzels waren super om te doen en de natuurlijke flow van de kamer verliep perfect. En dan weet je dus dat je met een erg toffe kamer te maken hebt. En voor degenen die denken dat deze kamer te eng is voor hun, vrees niet, je kan op elk moment de rekening vragen en naar huis gaan.... Net als bij Molly kwam ik ook hier weer met een heel grote smile naar buiten. Techniek onderhevig aan de beleving is ook hier weer het motto. Een aanrader dus!

 • puzzels
 • sfeer
 • historiek
 • effecten
 • balans
 • Sandra

Sfeervolle ervaring

Mystic cabin stond al heel lang op mijn wishlist, maar om een of andere reden kwam het er maar niet van. De vorige keer dat we bij Koen en Margot waren koos mijn team voor The Conductor, de omgekeerde volgorde dus :) Onthaal: Parkeren kan gratis op de ruime parking en de escape room staat goed aangegeven. Net als ons vorig bezoek is het onthaal hier steeds erg hartelijk. Er hangt in de kleine ontvangstruimte een aangename en welgekomen sfeer. Margot is net als ons een echte escape fanaat en dat babbelt altijd lekker weg, tof! Kamer: We stoten tijdens onze wandeling op een oude hut. De eigenaar, een jager heeft blijkbaar tijd genoeg gehad om deze hut vol te steken met puzzels. De escape room heeft een goede combo tussen puzzelen en zoeken. De afwerking is leuk gedaan, zeker voor de tijdsgeest waarin hij gebouwd is. De puzzels zitten mooi verwerkt in het decor en vallen niet altijd meteen op. Er is steeds geprobeerd om alles in het thema van de kamer te verwerken en dat konden we wel waarderen. Verder ademt de kamer de gewenste sfeer uit, eigenlijk net als bij de conductor. Conclusie: Wel dit is een heel aangename escape room gerund door passionele eigenaren. De kamer is mooi en sfeervol gemaakt en er zitten leuke puzzels in. Wij haalden hem met 2 personen met nog 10 minuten over en hebben ons erg goed geamuseerd. Ik zou hem persoonlijk zelf iets spannender gemaakt hebben, meer het gevoel geven aan de spelers dat de jager onderweg is ofzo, maar ook de huidige opzet is gewoon prima. Je hebt inderdaad geen echt gevoel van een eindpuzzel/ontknoping maar dat mocht de pret niet drukken. Margot liet ons lekker puzzelen en we hadden tevens het gevoel dat we goed opgevolgd werden, goede service dus. Dit is , ondanks de leeftijd van de kamer, nog steeds een kamer die mee kan draaien. Ervaren spelers gaan hier geen verrassing in vinden, maar wel gewoon lekker puzzelen. Voor nieuwe spelers zeker een mooie opbouw naar meer.

 • sfeer
 • Koen en margot
 • aankleding
 • The Maze — Locked
 • Geplaatst op 29 juni 2020 om 21:34
 • Gespeeld met 2 personen in juni 2020; Ontsnapt: Ja (57:55)

Lekker old school puzzelen.

Escapen met 2 personen is een beetje een uitdaging aan het worden. Soms kan het gewoon niet, soms is het gewoon te duur pp. Sommige kamers sla je in het begin gewoon over, zoals in mijn geval The Maze. Onthaal: Wel het is de 2de keer dat we hier komen en net als de vorige keer werden we opnieuw hartelijk onthaalt. We hadden last minute gereserveerd en dat verliep erg vlot. Ook hier de nodige regels wat Corone betreft, net als overal anders correct en to the point. De ontvangstruimte is hier basic, maar daar bedoel ik niks verkeerd mee, lekker ruim, veel licht en proper. Onze gamemaster kwam enthousiast over en dat is altijd tof om met die indruk te starten. Kamer: Goh, eigenlijk kan ik hier bloed eerlijk in zijn. Als je wil puzzelen dan zit je bij Locked prima. Ik spreek nu even voor The Maze en Heineken part II. Dat is ook precies wat The Maze doet, je een uur puzzelplezier geven. Vergeet beleving, vergeet decor, dit is escapen pur sang. Hangsloten en puzzels, heel veel puzzels. Maar, ondanks hoe verwend ik ben met alle ervaringen, mindfucks, noem maar op, ben ik met een brede glimlach uit deze kamer gekomen. De puzzels zelf zijn ook niet wereldschokkend, maar zitten leuk in mekaar en door de hoeveelheid heb je echt je werk. Wij waren met 2 en ik denk dat dit de moeilijkheid wel versterkt. We hebben echt goed doorgewerkt en hadden 2 minuten over. Nergens hebben we een filmpje moeten kijken, moeten wachten op een effect, het is gewoon binnengaan en puzzelen, what you see is what you get. De kamer is bijna volledig linear, maar ondanks dat blijft het met momenten pittig en stevig doorwerken. De gamemaster deed perfect haar werk, ze liet ons puzzelen, pas nadat we het spoor ff bijster waren greep ze in en als je dan 2 minuten over hebt, weet je dat ze de kamer erg goed kent en spelers goed kan lezen. Conclusie: Eigenlijk zou The Mase verplichte kost moeten zijn voor elke beginnende escaper. De prijs is enorm redelijk (49 euro voor 2 personen) Je krijgt een uur puzzelplezier. je leert eigenlijk een stuk wat escapen in de basis is. Hoe meer kamers ik speel, hoe meer ik puzzelkamers ga waarderen. Iedereen mikt op die belevingen en akkoord goed uitgevoerd is het fantastisch, maar meestal gaat het ten koste van puzzels. Ben je ooit in de buurt van Tilburg, heb je wat ervaring, doe lekker met ze'n 2en deze kamer. Heb je nog niet veel ervaring, speel hem met 4 ofzo. Hoe meer ervaring, hoe minder spelers dus. Verwacht niks van de setting of het verhaal, je gaat een uur heerlijk puzzelen naar mijn mening. Mijn sfeerscore uitgelegd: Sfeer, wel het is een laag cijfer omdat dit niet is waar de kamer om draait. Er is een verhaal, maar dat komt in de kamer amper/niet terug. Dus daar kan je geen hoog cijfer op geven. Maar de puzzels zijn gewoon goed, analoog ja, maar tof. Je moet gewoon niet hierheen komen met hoge verwachtingen. gewoon een uur old school willen puzzelen. Als dat je ding is wordt je hier gelukkig van.

 • puzzels
 • puzzels
 • puzzels
 • gamehost
 • prijs

Da hedde gij goe verborgen jongé

Op weg terug naar huis konden we de route langs Schijndel en Geldrop laten gaan en zo 2 rooms meepakken. Het Schijndels lab trok ons door het thema en de redelijke prijs voor 2 personen. Tijd voor een bezoekje. Onthaal: We werden vriendelijk welkom geheten door onze vrouwelijke gamehost. De ontvangstruimte is klein, maar gezellig. Je kan aan het pand gratis parkeren. Kamer: Het verhaal wordt in mijn ogen best lui meegegeven. Je krijgt een papier en lees maar. Dit zou anno 2020 wel iets beter kunnen. Je weet nu wat je te doen staat en wordt naar de kamer gebracht. De kamer zelf is best leuk ingericht en komt goed over al drugslab (niet dat ik daar ervaring mee heb) De communicatie gebeurd door een gsm en dat klopt verhaaltechnisch helemaal. Wat we wat minder vonden is dat er veel bevestigd wordt door die gsm waardoor je 1 best vaak met dat ding bezig bent en dat 2 een bevestiging hetzelfde geluid heeft als een tip. Hierdoor "lijkt" het of je continue hulp krijgt. Er is goed nagedacht over de puzzels en ze zitten mooi in de ruimte en verhaal verwerkt. Ik denk dat de spanning in de kamer nog iets hoger kan en dat daardoor het verhaal nog duidelijker en spannender wordt. Conclusie: Wel heb je wat ervaring en zoek je een uitdaging, doe hem dan met 2! wij haalden hem met 59.51 min en dat zijn de tofste. We hebben tevens niet bepaald zitten lanterfanten. We werden tevens goed opgevolgd. Wat ik echt minder vond was de bevestigen op de gsm. Het is fijn dat je de melding krijgt dat je iets opgelost hebt, maar waarom moet dit via de gsm? Dat zou via de puzzel toch duidelijk moeten zijn. Tevens wordt je telkens afgeleid door dat ding en dat de geluiden van bevestiging/hint hetzelfde zijn wordt het gewoon irritant. Wij betaalden 75 euro voor 2 personen, wat ik schappelijk vind. Het verhaal kan wat beter gebracht worden en de sfeer wat dreigender, maar voor de rest een prima puzzelkamer. En new kids verwijzingen is altijd +1 bij ons ;-)

 • thema/verhaal
 • vriendelijk ontvangst
 • prijs voor 2
 • geluiden/bevestigingen gsm

Toffe ervaring.

Jullie kenden dit wel hé, last minute een escape zoeken, niet te ver, leuk thema, een die iedereen nog niet gedaan heeft... Wel Face-down was de enige kamer die ik bij escape centrum limburg nog niet gedaan had. Ik zat nog steeds met een wrang gevoel van The Lost Wizard in mijn maag, maar de laatste kamer wilde ik toch ook graag een kans geven. Onthaal: Wel, voor een zaterdagavond waren wij hier alleen. Corona stond namelijk letterlijk op de stoep. De ontvangstruimte hier is top, dat zal iedereen kunnen beamen die er al geweest is. Het personeel is net zoals de vorige keren erg vriendelijk en staat ook steeds klaar voor een babbel. Kamer: De kamer zelf start met een goed gemaakt filmpje dat je het verhaal moet duidelijk maken. Eens in de kamer is er wel een rode draad, maar de puzzels haken daar niet allemaal op in. Op bepaalde punten in de kamer had ik het gevoel dat er net iets meer gedaan kon worden met de ruimte. De afwerking is gewoon dik ok en ook de opbouw is goed gedaan met hier en daar een spannend element. Het einde is wat speciaal omdat je echt maar 1 kans krijgt. Aan de ene kant is dat, gezien de omstandigheden, begrijpelijk en het zorgt er ook voor dat je niet gaat gokken, maar aan de andere kant is een foutje zo gebeurd en zonde van de kamer. Conclusie: Dit is een prima kamer voor escapers die matige ervaring hebben. Het is leuk als alles eens iets rustiger kan en lekker loopt, dat geeft een feel good gevoel. Ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering, vooral op de invulling van de escape room. Er staat veel in, maar er wordt zo weinig mee gedaan. In ruil krijg je dan een puzzel waar je van denkt..... er staan hier zoveel dingen, waarom nu zo. Dat gezegd zijnde is dit een leuke kamer met een thema dat natuurlijk doet denken aan face-off. Persoonlijk zou ik hem spelen 3 a 4. 6 lijkt me soms teveel. Qua afwerking haalt deze kamer het niet van The Lost Wizard, maar dat maakt hij weer goed in haalbaarheid. Prima verhaal, lekkere flow, vriendelijk personeel, een geslaagde zaterdagavond.

 • verhaal/thema
 • ontvangstruimte
 • vriendelijk personeel
 • puzzellijn

We hadden beter gefold

200 km/h wind, alles buiten zowat afgelast. Op een of andere manier toch in Maastricht beland. Zondagmiddag, na het shoppen toch zin in een room. 90 euro voor 2 personen vonden we wat pittig, maar na een uur een alternatief zoeken toch geopteerd om te bellen. Bleek er een valentijnsactie te zijn :-) 2 personen 49 euro. Einde zoektocht! Onthaal: Wel het was hier druk, echt druk. Maar toch kregen we een vriendelijk onthaal en een persoonlijke korte babbel. De ontvangstruimte is erg basic, maar ok. Buiten is tevens gratis parkeerplaats voor de deur. We hadden net The Pub gespeeld en die was ons super bevallen. Tja en met The Poker Room nog vrij en een actie van 49 euro per room.... Kamer: Wel hoe vlot het in de andere kamer ging, zo slecht ging het hier. De kamer zelf schreeuwde wel verlaten pokerkamer uit, maar puzzel technisch vonden wij het niet echt waw. De afwerking was ok, de sfeer ook alleen leek alles met momenten nogal vergezocht. Ze hanteren hier 1 vreemde regel die ik nog nooit eerder ben tegengekomen in escapeland, de eerst 25 min. geen hints... Persoonlijk denk ik dat dit voor ons de doodsteek was. Nu ik denk wel dat ze ingrijpen als ze zien dat je echt geen vooruitgang maakt. Wij liepen vast op +/- 15min. en dan duren 10 minuten lang :-) . Daarna hadden we gewoon teveel werk op te korte tijd met 2 personen. Niet door de berg puzzel, maar vooral omdat wij de logica van de kamer niet zagen. En die logica is deels ook onze eigen fout. Ik ben namelijk gewoon dat je een puzzel geen 2 keer moet gebruiken, dat je iets moet openmaken dat net op de grens zit van is dit wel de bedoeling. Conclusie: Wel ik had een 2de goede puzzelkamer verwacht en die kan ik enorm waarderen. Helaas voor ons was dit een beetje een teleurstelling. Zeker na The Pub. Ligt het aan ons of hebben meer spelers dit gevoel, i don't now, maar de cijfers van een 9.5 en 10 zijn overdreven hoog voor deze kamer, dat weet ik wel zeker. De opvolging was correct, ze zijn er super vriendelijk en we hebben een betaalbare escapemiddag gehad.

 • valentijnsactie
 • thema
 • hintsysteem

Onze nieuwe nummer 1!

2.5 jaar geleden bezochten wij bij Down The Hatch The Cooper Case en Flight 815. Tijdens de gezellige babbel achteraf liet Loran al eens horen dat er misschien plannen waren voor een 3de kamer. Na een tijdje werd er een tipje van de sluier getoond, de naam. Molly’s Game. Liefst 21 maanden is hieraan gebouwd en Down The Hatch heeft een naam hoog te houden. Een naam die synoniem staat voor belevingen van 80 minuten. Met erg hoge verwachtingen trokken wij naar Voorburg om hun nieuwste kamer te spelen. Onthaal: Buiten dat de evolutie van escape rooms erg hard gaat, was er nog iets anders nieuws op de proppen gekomen. Corona. Het zal voor geen enkele escape room makkelijk zijn om met de nodige veiligheidsmaatregelen de zaak hartelijk, gezellig en ontspannen te houden. We waren aangenaam verast hoe we hier op een veilige manier konden spelen. Aan alles was gedacht en tevens bleek het leuke ontvangst en dito babbel niet verdwenen te zijn. De ontvangstruimte, ja die is er eigenlijk niet. Althans zo mag je die niet meer noemen. Je zit al een stuk in het spel namelijk. Een fantastisch decor staart naar je toe en ook de inleiding is op een manier zoals we het nog nooit eerder hadden ervaren. Kamer: Het verhaal van deze kamer is beperkt, althans voor je start dan toch. Het is 1971 en we gaan ontdekken wat er juist is gebeurd met DR. Kowalski. Vanaf het eerste moment voelde we de sfeer en spanning en ik kan niet anders zeggen dat we er meteen ingevlogen zijn. Mijn angst was dat er de laatste tijd veel om de beleving te doen is, en hoewel het een echte meerwaarde is, gaat dit ooit ten koste van puzzelplezier. Met veel plezier kan ik melden dat Loran en zijn team niet vergeten zijn wat een escape room in de basis hoort te zijn, een puzzelkamer en liefst een die je als groep uitdaagt. Wonderwel slaagt deze kamer daarin op elk front. De puzzels zijn uitdagend in moeilijkheid, geven eureka momentjes, af en toe zijn ze goed pittig, maar bijna altijd daagden ze ons als groep goed uit. Buiten de puzzels is de afwerking van een disney niveau. Je waant je echt in een dokterspraktijk qua stijl en klasse. Als je denkt alles gehad te hebben zijn er momenten in deze room waar we 2uur hebben over zitten praten. Absolute waanzin van de bovenste plank. Wat die zijn, dat ondervind je zelf wel. Conclusie: Wel, eerste tip die ik iedereen wil geven, speel eerst een kamer of 10-30 voor je deze doet. Wat je hier mee gaat maken is van een ander niveau. Een niveau waar maar zeer weinig kamers aan gaan geraken. 2de tip: geniet van dit spel. Geniet van de custom soundtrack die van een enorme meerwaarde is. Geniet van het decor, het verhaal, de puzzels en de sfeer. Alles in deze kamer klopt en ook wij hadden natuurlijk niet alles opgemerkt en zaten tevens ook met vragen. Als je dan Loran vol passie hoort uitleggen wat we gemist hadden doordat we zo snel door de kamer wouden geraken, dan weet je hoe goed deze kamer uitblinkt in zijn details. Bewaar deze kamer voor een goed moment, speel hem met je vaste groep, kijk uit naar dat moment want het is oh zo de moeite waard. Ik kan niet anders zeggen dan dat Loran en zijn team al onze verwachtingen hebben ingelost en die waren hoog. Met spijt in het hart was het voor ons de laatste room die wij hier voorlopig konden spelen. 😢

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Mindfucks
 • Onthaal
 • Puzzels
 • Muziek
 • Decor onthaal

Crimineel goed!

Deze keer 4 kamers bij The great escape. We speelden de kamers in deze volgorde The Mission The Courtroom The Prison Cell The Experiment Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag. Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden. Onthaal: Wel we begonnen de dag door op de verkeerde locatie aan te komen (echte escapers hé) gelukkig ligt de andere locatie op slechts 4 minuten rijden. Eens daar kom je in een ruime ontvangstruimte terecht. We hadden net the mission gespeeld en 15 minuten later konden we aan the Courtroom beginnen. We hadden hier al veel over gehoord, dus met ongelofelijk veel zin begonnen we eraan. Kamer: De start van de kamer begint volledig in stijl van een rechtbank en dat mag je echt ruim interpreteren. Je start samen met een andere groep wat even raar aanvoelt. Door de leuke start vervalt dat gevoel al snel. Je krijgt even een gevoel van herhaling en daardoor duurt het wat langer, maar het was erg tof en uniek om zo te starten. Daarna begint het escape gedeelte. De kamer en puzzels zijn leuk om te doen en goed in thema. Op een bepaald moment liepen we wel vast. Het was op dat moment niet echt duidelijk of het aan ons lag of aan de andere groep. Ik had hier al eens gelezen dat het afhankelijk is hoe goed het de andere groep doet. Of dat waar is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ook hier weer de acteurs een goede meerwaarde waren. De tijd die je hier weer "verliest" wordt goedgemaakt door de extra 15 minuten. De kamer zelf bouwt op naar een spannend einde. Conclusie: Wel als je nog twijfelt om deze kamer te doen, niet doen, gewoon spelen. De acteurs in deze kamer zijn absoluut een meerwaarde, ze zitten goed in hun rol en spelen goed in op de spelers. De puzzels zijn leuk in thema en de kamer bouwt op naar een tof einde. De schrik dat we met de mindere kamers zouden beginnen en zo zouden opbouwen was helemaal weg en als het als waar was, wat voor toppers zouden we dan nog gaan doen. We speelden deze kamer zonder tips en iedereen van onze groep kon bijdragen aan ons resultaat. Een super kamer alweer, op naar de 2 volgende.

 • Verhaal
 • thema
 • acteurs
 • 75 min

Mist verhaal en samenhang

Eens om de zoveel tijd spreken wij af met bevriende podcasters en vloggers om samen een activiteit te doen. De groep is al snel 10 man groot en dat is een gewone escape room niet ons ding. Hoewel sommige kamers zich er toch toe lenen, moet het in mijn ogen al een geweldige kamer zijn om 10 man bezig te houden. Dan doe ik liever een battle of 2 aparte kamers. Nu Escape hotel 013 is net voor deze reden gebouwd, grotere groepen (6-18). Tijd voor een test. Onthaal: Wel anders. De deur gaat pas echt open op je startuur. Eens binnen wordt je vriendelijk welkom geheten en krijg je de uitleg zoals overal. Niet zoals gebruikelijk dus, maar ik had er mij nog minder van voorgesteld, dus dat stelde me al gerust. Kamer: Nog voor we starten, stoorde me al 1 zaak enorm. Wat komen we doen? Wat is het verhaal? Niks op de site, niks per mail. Voor we konden beginnen, kregen we een uitleg over de werking van de kamer, want die is een beetje anders. Op zich niks mis mee, maar het bracht me nog niet echt in de sfeer. Gelukkig starten we met een intro-filmpje. Knap gemaakt, maar geen idee wat ik net gezien heb. Nog minder wat ik nu eigenlijk kom doen. Wat ik wel leuk vond is hoe we mochten beginnen, dat zorgde even voor die boost die we konden gebruiken. Deze escape room neemt het volledige pand in beslag en dat zul je geweten hebben. Je wordt als team niet verplicht om opgesplitst te spelen, maar geloof me het is wel de bedoeling. De puzzels die we tegenkwamen waren best pittig. Sommige ronduit frustrerend. De meeste puzzels draaien rond een bepaald thema en omdat ik nog steeds niet weet wat ik nu eigenlijk gespeeld heb, zouden die thema's best kunnen al voelden ze meer aan als een allegaartje. We liepen ook helaas regelmatig vast, op 1 puzzel zelfs best lang, maar we zagen het niet en ik kon en wou hem niet loslaten. Dan krijg je 3 keer dezelfde tip, wat een beetje jammer is. Leuk weetje: er is een wc in de escape room aanwezig, dat heb ik nog nooit meegemaakt :-) Nu wat deze kamer wel goed doet, is grote groepen bezig houden. Je mist ook niks doordat jij iets anders aan het doen bent, het resultaat is namelijk altijd hetzelfde. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met iedereen naar de eindpuzzel gaat. Die puzzel leent zich prima voor +/- 8 personen. Conclusie: Het positieve? Ben je met een grote groep en wil je allemaal in 1 kamer, prima boeken. Neutraal? Er is geen max. prijs: Ze starten aan 184 euro min. en er is geen max. bedrag en dat voor een kamer tot 18! personen. (23 euro pp) Dat is max. 414 euro!!!! voor 1 dik uur. Goed dat weet je op voorhand, maar dit is erg prijzig en beïnvloed wel mijn oordeel. Reserveren kan niet via uren of een kalender, dat moet je sturen en dan krijg je een reactie terug, dat maakt plannen wat moeilijker en meer omslachtig. Negatief? Wel, wat heb ik in godsnaam gespeeld? Wat was het verhaal en wat was de link met de puzzels? Je voelt me al van ver komen, nee dit was niet mijn kamer. De enige reden dat ik nog wat positief was, was omdat de groep waar we mee speelden zich als groep goed vermaakt had, iedereen had iets kunnen doen en doordat de eindpuzzel samen is, versterkt het het groepsgevoel. Ook even meegeven dat we daarna nog een uitleg kregen over de kamer en wat beelden konden terugzien. De prijs die je betaald, zeker als grote groep is het voor mij niet waard, daarvoor is het verhaal? te mager, de puzzels niet tof genoeg en miste ik gewoon een totaalconcept. Voor dat geld boek je 2 heel toffe en goede escape rooms met een goed verhaal en puzzels die wel in thema van de kamer zijn.

 • escape voor grote groepen
 • welk verhaal
 • rekenen
 • dezelfde tips
 • prijs pp en geen max.

Paardje kiezen!

200 km/h wind, alles buiten zowat afgelast. Op een of andere manier toch in Maastricht beland. Zondagmiddag, na het shoppen toch zin in een room. 90 euro voor 2 personen vonden we wat pittig, maar na een uur een alternatief zoeken toch geopteerd om te bellen. Bleek er een valentijnsactie te zijn :-) 2 personen 49 euro. Einde zoektocht! Onthaal: Wel het was hier druk, echt druk. Maar toch kregen we een vriendelijk onthaal en een persoonlijke korte babbel. De ontvangstruimte is erg basic, maar ok. Buiten is tevens gratis parkeerplaats voor de deur. Kamer: Ik had verwachtingen, maar geen hoge. Als het woord gokken, casino of iets in die trend er in voor komt, heb je mijn aandacht. Een paar mede escapers hebben mij ooit eens aangeraden om toch deze kamer te doen. Nu voor ons (ik en een maat) liep deze kamer als een trein. Op een of andere manier zaten we in het goede ritme en geraakten we zelfstandig verder. Nu er zitten hangsloten in deze kamer. Ik snap de kritiek dat het niet altijd duidelijk is welke code bij welk slot hoort en ditto voor de sleutels. Ik maak er niet zo een probleem van, maar dat komt meer doordat wij ons super aan het amuseren waren. Dit is echt old school puzzelen/zoeken, dus verwacht geen technische hoogstanden en doe deze kamer max met 4 als je ervaring hebt. Heb je iets tegen hangsloten of cijfersloten, dan wordt dit niet je room. Conclusie: Wel wij kwamen hier met 6 min over zonder hints uit, volgens de eigenaar de eerste keer ooit met 2 personen. Yeah! Was dit de beste kamer ooit, nee. Heb ik mijn goed geamuseerd, ja! Ik denk zelfs dat ik mij beter geamuseerd heb dan in veel andere duurdere, modernere kamers. Maar dat is puur iets persoonlijk, net omdat alles gewoon goed liep. Het feit dat we hem zonder tips konden spelen, duid ook dat je alles zelf kan vinden. Het verhaal was tevens doodsimpel en kwam in de kamer mooi naar voren. De spelbegeleiding heeft het rustig gehad, maar liet ons ook goed met rust en dat verdiend ook een duimpje. Meteen daarna hebben we meteen Poker room geboekt, tja we waren anders toch 90 euro kwijt, dus waarom niet.

 • Zonder hints
 • spelbegeleiding
 • leuke kamer

Niet ons ding

Onthaal: Wel wij waren te vroeg, zoals altijd, maar dat loont hier niet. Je mag dan wachten in de lobby van het van de valk hotel. Gezellig We werden opgehaald door 2 medewerkers en door de gangen van het hotel geleidt. Eens daar, kluisjes en een beetje een ongemakkelijke babbel. Kamer: Wel het was niet mijn keuze om 2 redenen. 1 omdat hotelkamer-escape rooms mij het strot uitkomen 2 omdat de kamer hier niet terug te vinden was en meestal is dat geen goed teken. Eens binnen is het werkelijk een onbegrijpelijk allegaartje van puzzels en attributen. Soms leuk gevonden, dat wel, maar wat is in godsnaam het verhaal en de reden? Jammer genoeg bleek er ook nog een opstartfout gebeurd te zijn bij ons, geen erg dat kan gebeuren, maar het voelde allemaal zo knullig aan. Verder bleek ook dat we tijd konden verliezen als we iets fout deden, maar ook dat was niet gezegd. Conclusie: Hier is meer mee te doen, maar in de huidige vorm niet. Ik miste flow, verhaal, sfeer. Daarvoor miste ik de passie van het personeel, een duidelijk verhaal in de kamer en samenhang tussen de puzzels en het verhaal. Voor nu zou ik zeggen, kijk in de buurt rond voor een andere kamer. Wij speelden dezelfde dag nog in de kraakfabriek de illusionist en dat is toch net wat anders ;-)

 • thema
 • tijdverlies bij fout
 • onthaal
 • puzzels vs verhaal

Supermissie!

Deze keer 4 kamers bij The great escape. We speelden de kamers in deze volgorde The Mission The Courtroom The Prison Cell The Experiment Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag. Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden. Onthaal: Wel we begonnen de dag door op de verkeerde locatie aan te komen (echte escapers hé) gelukkig ligt de andere locatie op slechts 4 minuten rijden. Eens daar kom je in een ruime ontvangstruimte terecht. We werden kordaat, maar vriendelijk ontvangen, want onze gastheer zat al goed in zijn rol! Geweldig. Kamer: Wel 10 uur 's morgens en meteen een zeer ernstig thema, Terroristen! Onze acteur zat fantastisch in zijn rol en het werd ongemakkelijk duidelijk dat dit een spannende missie zou worden. Wat ze goed doen bij The great escape is de verhouding tussen spanning, verhaal, acteurs en beleving. De puzzels die je tegenkomt zijn niet wereldschokkend, maar door de spanning en de sfeer maakt dat niet zoveel uit. Verder ga ik er niks over vertellen, buiten het feit dat het gewoon een super beleving is. Het thema moet je liggen, je moet je wat kunnen inleven, maar als je dat doet heb je een heerlijke 75 minuten. Conclusie: Dit is een serieus thema, spannend en levensbedreigend, dat maakt de acteur je meteen duidelijk. Een geweldige toevoeging dus. Met een goed plan vertrek je, maar heb je daar veel aan..... Wij wisten niet wat we moesten verwachten. The great escape had zelf de volgorde voor ons bepaald, dus dachten wij, de eerste zal wel niet zo waw zijn. Maar wat legde deze room meteen de lat hoog. Met een heel goed gevoel verlieten wij deze kamer, op naar the Courtroom en een gevoel of dit het niveau van de dag ging worden.

 • thema
 • uitwerking
 • techniek
 • acteur

Pillen!!!!!

Deze keer 4 kamers bij The great escape. We speelden de kamers in deze volgorde The Mission The Courtroom The Prison Cell The Experiment Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag. Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden. Onthaal: Wel, het is er druk, de zaken gaan er duidelijk goed, dus we miste een beetje het persoonlijk contact. De mevrouw stond er alleen voor, dus alle begrip. De ruimte zelf is groot, je kan er iets drinken en er staan wat gezelschapsspellen. We hadden even pauze na the prison cell, net genoeg voor een drankje en toen konden we aan de laatste kamer van de dag beginnen. Mijn verwachtingen waren hoog, zeker na de rest van de dag. Kamer: Het begint al bij het begin, alles is in thema van het verhaal. Onze begeleider deed het schitterend en het zorgde voor dat heerlijk ongemakkelijke gevoel dat je wilt hebben. We hadden ons aangemeld voor een onderzoek en al snel bleek dat we dat misschien beter niet gedaan hadden. Heel veel kan ik niet vertellen over deze kamer, maar een paar puntjes gaan we toch bespreken. 1: Samenwerken is met momenten echt nodig, als groep moet je elkaar helpen en dat is super gedaan. 2: Puzzels. Beleving is tof, acteurs zijn tof, maar puzzels zijn de kern en dat zijn ze hier niet vergeten. 3: Acteurs. Ik heb geen schrik van acteurs, wel heb ik schrik dat het ten koste gaat van mijn escape tijd. Wel hier lossen ze dat, net als in de andere kamers goed op. De tijd die je "verliest" met de acteurs, vangen ze op met 15 min extra tijd bovenop de 60 minuten. Maar wat nog belangrijker is, de acteurs versterken het verhaal enorm. Ze zijn er, maar ook niet continue. Hierdoor creëer je een spanning die perfect bij hun rooms passen. Verder voelde we ons helemaal in een dokterspraktijk, was het verhaal duidelijk en bouwde de spanning goed op naar het einde. Conclusie: Ik heb me kapot gelachen in deze kamer. Onze acteur zat heerlijk in zijn rol en wij gingen zo hard mee met het verhaal dat je de lach van hun gezicht kon aflezen. Het was gewoon een heerlijk einde van de dag en dit is echt een must do voor elke escapefanaat. De kamer zelf is fantastisch. Goede acteurs, goed verhaal, toffe puzzels, lekkere flow. Ik kan normaal echt zeuren, maar ik ben heel blij dat ik de 4 kamers (ze hebben er 5) hier gespeeld heb. We moeten er dik 2 uur voor rijden, hebben er een overnachting voor geboekt, maar het was het waard. Meer hoef ik er niet over te zeggen.

 • Verhaal
 • acteurs
 • 75 minuten

Ruime escape ervaring

Onthaal: Wel dat is apart hier. Er is namelijk niemand :-) Is dat slecht, nee absoluut niet, maar wij hadden het nog nooit meegemaakt. Je komt aan, sluit de deur, gaat naar de wc en na een minuut of 10 weet je wel dat het gaat beginnen. Er is dus geen ontvangstruimte, voordeel is dan ook meteen dat er geen vorige groep is die misschien zaken verteld die je liever niet gehad had. Praktisch, wel parkeren is ff goed opletten, let tevens goed op de verkeersborden want er staan blijkbaar her en der automatische camera's die bekeuringen kunnen geven als je per ongeluk een straat verkeerd inrijdt :-) We spreken uit ervaring. Kamer: Wel het is geen geheim dat de escape zelf het volledig huis is. Alles wordt dus benut. De zoektocht naar de waarheid leidt je doorheen het ganse huis. Puzzeltechnisch vertaald dit in allerlei puzzels die nu en dan een beetje feeling missen met het verhaal. Wij hebben ons als groep geamuseerd in deze kamer, maar ik persoonlijk was nergens echt met het verhaal bezig. Meer de puzzels aan het oplossen en door naar het volgende. Een verlaten huis is natuurlijk een goed thema, je komt met heel veel weg. Hier en daar merkte je dat doordat de techniek te zichtbaar aanwezig was en dat was jammer. Ik snap de eigenaar zijn keuze, maar het haalt je wel een stukje uit het verhaal. Conclusie: Wel het is een tof concept en we zijn blij dat we hem gespeeld hebben. Het is een grote escape, hij duurt 80 minuten en je krijgt voldoende puzzels voor je kiezen. Als ik het goed begrepen heb, heeft de eigenaar het einde aangepast en dat was er ook aan te merken. het was spannend en leuk. Je komt niks wereldschokkend tegen in deze room, maar ben je in de buurt zou ik hem zeker aanraden. Op het einde overloopt de eigenaar ook even de kamer en hij staat open voor feedback. Persoonlijk zou ik dan ook de techniek wat beter wegwerken en zaken die niks met het spel te maken hebben, zoals de verwarmingsketel, omkasten.

 • ruimte
 • 80 minuten
 • totaalbeleving
 • techniek beter wegwerken

Prima puzzelkamer.

Een bedrijfsuitstap, kies maar wat jullie willen doen…. 3 keer raden  Dit keer niet met mijn vaste groep, maar mede gamemasters. Op het programma de 2 kamers van Lock Us Sint-truiden. Onthaal: Wel de escape room zelf ligt in een galerij (Astrid) in het midden van de stad. Eens binnen werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar Robby. De ontvangstruimte zelf is prima en voorzien van het nodige comfort. Kamer: Wel de eigenaar rade ons aan om met Circus Animali te beginnen en verder te gaan naar Hunter. Hunter voelt meteen anders aan, een stuk meer volwassen. Ook wat serieuzer. Dat mag ook met het thema. Ook hier weer een beperkte oppervlakte, maar net als de vorige kamer overladen met puzzels. Soms lineair, soms parallel, maar volop aanwezig zodat iedereen wat te doen heeft. Een prima combo tussen doen, denken, handelen. Net als bij de andere kamer is het verhaal simpel en duidelijk en weet je wat je komt doen. Verwacht geen 3de gen kamer, maar een goede mix tussen 1ste gen en 2de gen kamer. Techniek met nu en dan een slotje. Niks mis mee. Conclusie: Hunter is inderdaad de beste keuze als 2de kamer. Het thema is niet super origineel, maar goed uitgevoerd en de eigenaar is erg creatief geweest met zijn beperkte ruimte. De sfeer wordt goed neergezet en ook hier weer puzzelplezier zat. De finale miste wat sfeer, maar dit wordt binnenkort aangepakt wist de eigenaar ons nog te vertellen. Dat gezegd zijnde hadden we ook in de room weer de grootste lol als groep. Dit komt opnieuw doordat je niet op elkaar staat te wachten, maar er bijna altijd wat te doen is voor iedereen. We haalden hem, en niet zomaar, maar we verpulverde het bestaande record met 1.5 minuut. Niet dat ik daar al ooit mee bezig ben geweest, maar bon. Ook hier weer een prima puzzelkamer waar je hele groep plezier heeft. Net als bij de andere kamer, onervaren groepen gaan hersenen en handen tekort komen, ervaren groepen spelen hem best met niet meer dan 4. En als dit je eerste aanraking is met escape rooms, dan speel je er nog!

Prima puzzelkamer.

Een bedrijfsuitstap, kies maar wat jullie willen doen…. 3 keer raden  Dit keer niet met mijn vaste groep, maar mede gamemasters. Op het programma de 2 kamers van Lock Us Sint-truiden. Onthaal: Wel de escape room zelf ligt in een galerij (Astrid) in het midden van de stad. Eens binnen werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar Robby. De ontvangstruimte zelf is prima en voorzien van het nodige comfort. Kamer: Wel de eigenaar rade ons aan om met Circus Animali te beginnen en verder te gaan naar Hunter. De start van de kamer was erg origineel. Meteen in thema. Intro’s in de room, het zal nooit mijn ding worden, maar ik begrijp de eigenaar zijn keuze wel gezien de beperkte ruimte. Wat ons meteen opviel is hoeveel puzzels de eigenaar in deze room verwerkt heeft gekregen zonder in herhaling te vallen. Bijna alles kon parallel uitgevoerd worden tot een bepaald punt en van daaruit weer verder. Het thema is doorheen de kamer goed verwerkt en ook het verhaal wordt niet vergeten. Conclusie: Wel dit is een prima escape room. Een goede puzzelkamer. Het heeft een leuk thema, is veelzijdig in zijn puzzelaanbod en een simpel, maar duidelijk verhaal. De kamer zelf is niet erg groot, dus ik zou hem niet adviseren om hem met een grote groep te doen. De puzzels zijn rijkelijk aanwezig en voor een beginnende groep uitdagend en dan kan je alle handen en hersenen gebruiken. De spelers hier die al goed wat ervaring hebben, zou ik adviseren om deze kamer met max. 4 te doen. Parallelle puzzels hebben maar 1 nadeel, er ontgaat je een hoop. Zo ook bij ons, maar dat werd meteen opgelost door de naloop van de kamer. Wij zetten de derde tijd neer in deze Circus kamer en we kwamen met een heel goed gevoel uit deze room. Dat kwam vooral doordat iedereen zijn steentje had kunnen bijdragen om zo tot het einde te geraken. En als dit je eerste aanraking is met escape rooms, dan speel je er nog! Een betere start kan je niet maken denken wij.

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande. Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats. Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus! Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website. Volledig terecht ook. Onthaal: Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje. Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren. De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel. Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel. Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan. Kamer: Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus. Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience. Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat. Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde. (een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer) En dan gaat een deur open.... Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je. Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim. De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal. De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben. Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos! Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was. 1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken. 2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen. Conclusie: Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes. Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen. Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen. Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.

 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

Geen waw ervaring

Onthaal: We werden vriendelijk welkom geheten door de gamemaster van dienst, maar daarna wel een beetje aan ons lot overgelaten. De ontvangstruimte zelf was basic, maar ruim met de mogelijkheid tot wat te drinken. Kamer: We hadden, gezien de afstand, 2 kamers geboekt. Deze (mad hatter) en de x-files. We begonnen met deze. De kamer zelf was enorm basic. Het thema van Alice in Wonderland is er, zij het minimaal. Er wordt gebruik gemaakt van techniek, alleen is deze enorm zichtbaar en slecht afgewerkt. De puzzels op zich waren niet verkeerd, al zou ik deze kamer niet graag met ons vast team van 5 doen. Daarvoor is de kamer te klein en zijn er te weinig puzzels. Conclusie: Deze kamer, was net als de x-files en saw in Hasselt geen waw ervaring. Ze maken hier graag gebruik van mooie titels (films) maar dat is het dan ook. Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken, je krijgt een escape ervaring, maar daar is ook alles mee gezegd.

 • afwerking
 • thema vs realiteit

Bijzondere ervaring

Tegenwoordige ver weg gaan is bijna gelijk om meteen eens te kijken of er geen leuke room in de buurt ligt. Op aanraden van een vriend, Senses gevonden en geboekt. De kamer zelf is nog niet heel lang open, maar laat zich toch reeds opvallen door goede reviews. Tijd voor een test. Onthaal: De escape room zelf is makkelijk vindbaar. Hij is goed aangegeven en bevindt zich in een gezellig pand waar ook andere bedrijfjes zich bevinden. Het onthaal zelf was heel tof. Zowel de eigenaar als een gamemaster kwamen ons hartelijk begroeten, we voelden ons meteen welkom. Leuk dat we ook de keuze kregen om meteen te beginnen om ff iets te drinken. De ontvangstruimte zelf was groot, maar warm en gezellig. Kamer: Escape experience, een beleving dus en ja dat klopt hier perfect. De start is erg leuk gedaan, origineel en volledig in thema. Eens het spel begint ga je zoals het verhaal aangeeft je zintuigen resetten. Horen, voelen, zien, ruiken, proeven. Meteen valt op hoe ruim de opzet wel niet moet zijn, maar ook hoe knap het gemaakt is. De puzzels die je tegenkomt lijken niet altijd de meest moeilijke, maar vergis je niet. Op een paar kleine uitzonderingen na, was er steeds iets te doen voor de 4 van ons. De afwerking is erg goed, de puzzels goed aanwezig en nergens een klok te bespeuren, prima. Tevens krijg je hier 70 minuten ipv 60, maar zoals altijd merk je daar eigenlijk niks van. En dat is een goed teken, de tijd vliegt goed voorbij. Conclusie: Wel dit is een erg toffe kamer. Echt eens iets anders dan normaal, maar toch nog steeds met een hoog puzzel gehalte t.o.v. de beleving. Alles is goed in thema en de puzzels zijn met momenten echt tof bedacht. Het thema zintuigen wordt dan ook optimaal benut en daar is de kamer in geslaagd. Wat zou ik nog toevoegen of anders doen, wel dat is moeilijk om hier in detail te zeggen, maar ik miste een beetje een finale, een soort eindtoets van alles door mekaar. Ik denk dat tijd hiervoor de limiterende factor is want wij hadden zelf nog maar 13 minuten over en als ik de eigenaar goed begreep, ging het bij ons best vlot. Ook zou het leuk zijn om zelf te kunnen kiezen welk zintuig je eerst wil resetten, maar ook dat is een detail. Wij hebben onze prima hier vermaakt en achteraf nog bij een uur nagepraat met de eigenaar. Wat een eigenaar met liefde voor het vak zit hier, geweldig om naar te luisteren en ervaringen mee te delen! Ben je in de buurt, dan is senses zeker een aanrader. 4 personen is inderdaad het juiste aantal om hem te spelen en doe hem pas als je enige ervaring hebt.

 • Afwerking
 • origineel thema
 • zaakvoerder + personeel
 • puzzels

Erg goed, maar kan nog beter

Vlak bij huis en een erg goede score, dat kon niet lang duren voor wij deze zouden spelen. Onthaal: Je moet op de drukke weg goed opletten waar de escape room zich juist bevind. Eens daar hebben ze een ruime gratis parking. Het onthaal zelf voelde haast als thuiskomen, vriendelijk, hartelijk, alles wat je wilt. De ontvangstruimte zelf is erg basic en een beetje rommelig, maar de babbel was zeer aangenaam. Kamer: Hoge scores - hoge verwachtingen. Deze kamer is nog maar 2 maanden open, dus daar houden we wel rekening mee. Voor we de kamer betraden kregen we nog wel mee dat er een puzzel het momenteel niet deed, maar dat deze zich nog wel in de kamer bevond. De kamer zelf heeft een erg originele start wat we enorm leuk vonden. Het decor is erg mooi, zeker gezien het moeilijk thema wat ze hier gekozen hadden. De puzzels waren afwisselend en met momenten uitdagend, al vroegen we ons wel af of ze allemaal even duidelijk zijn en of iedereen een beetje een hint nodig heeft. Zo is het niet altijd duidelijk wat er juist gebeurd is. Wat de aankleding betreft klopt het wat hier door collega's geschreven wordt, dat afwerking kan hier en daar wat beter, zeker op vlak van techniek. Verder vonden wij het jammer dat met de hoofdpuzzel weinig gedaan werd, ik kan helaas niet in detail treden, maar zeker gezien de afwerking en techniek die hier inzat had ik er graag meer mee gedaan. Conclusie: Wel, respect voor wat ze hier gebouwd hebben. Geen makkelijk thema en heel knap uitgevoerd. Wel denken wij dat de kamer momenteel een iets te hoog cijfer krijgt. Nu dat is niet de fout van de eigenaars, zij gaven zelf al aan dat niet alles op punt staat. Maar ze hebben wel beslist om open te gaan, dus het is wat dubbel. Maar wat mij wel stoorde was de rommel die werkelijk overal lag. In de ontvangstruimte, de weg naar de escape toe, deuren die openstonden, electriciteitskasten, overal lag gereedschap/hout/kabels gewoon op de grond. Ook toen we uit de kamer kwamen was het een koude douche wat beleving betreft. Overal techniek en kabels. Doet dit afbreuk aan de escape-ervaring? Wel ja en Nee. Het komt slordig en onaangenaam over omdat wel dit ook een stuk in de escape tegenkwamen, lees puzzels stuk, kabels in het zicht, techniek aanwezig, maar geen puzzel, etc. Hier en daar zijn er ook wat scherpe randen waardoor een collega van ons best wel wat schaafplekken aan dit avontuur heeft overgehouden ( dit hebben we trouwens ook meteen gemeld aan de eigenares) Nu het goede nieuws is dat dit iets tijdelijk is, ze zijn nog maar pas open met deze kamer, ze zijn een nieuwe kamer aan het bouwen en met een beetje extra moeite is dit echt een topkamer. Nu ondanks dat je pas open bent of aan het bouwen bent, kan je nog steeds opruimen. Maar van mij krijgt hij momenteel een iets lager cijfer dan de rest hier geeft, net om de redenen hierboven. Maar ik weet haast zeker dat wanneer ik hier terugkom voor hun 3de kamer ( die trouwens voor 2 personen wordt) het volledig anders gaat zijn.

 • thema
 • eigenares
 • knappe puzzels
 • decor
 • start van de room
 • 70 minuten
 • Afwerkingspuntjes
 • rommel

Erg matige kamer

Geen uitgebreide review deze keer, daar gaat niemand vrolijk van worden. Wat eigen is aan deze keten is dat ze mensen lokken met mooie namen, x-files, saw, alice in wonderland etc. Alleen is de ervaring die je krijgt van een erg laag niveau. Wij zijn speciaal naar Leuven gereden en een vriend van mij te verrassen met de X-files kamer, net omdat hij een echte fan is. Maar we hadden dat beter niet gedaan. De kamer heeft dan ook zo goed als niks te maken met de x-files. De uitwerking is basic, de inrichting simpel en de techniek onafgewerkt of slecht verstopt. Dit is ook de rode draad bij de 3 rooms die ik bij hun gespeeld heb. (Wist trouwens niet dat saw hasselt van dezelfde mensen was) Conclusie: Qua onthaal enz. is het ok en je krijgt een escaperoom voor je kiezen, maar het voelt allemaal nep aan. De puzzels zijn wel “ok”, maar geen hoogschieters. Het decor en afwerking voelt te simpel en goedkoop aan en vooral de techniek is amateuristisch aanwezig. Gezien de afstand hadden wij ook nog de Alice in wonderland room geboekt, maar daar werd ik ook al niet vrolijk van. Zal het er op houden dat het niet de keten zal worden waar ik nog terug heen ga 😐. Mijn advies, rij door naar iets anders.

 • Afwerking
 • Lokken met mooie namen
 • Techniek

Perfect uitgevoerde totaalervaring.

Deze keer op de planning : Jason’s curse - The End - Verdieping 13 - The Artifact - Amsterdam Catacombs. Eindigen deden we met Amesterdam Catacombs. Erg lovende reviews, eng, maar ook een stevig prijskaartje. Tijd voor een bezoekje. Onthaal: De fun begint al voor het eigenlijke bezoek. Per mail krijg je, volledig in het verhaal, de eerste details mee. De escaperoom zelf ligt in een gezellige straat van Amsterdam. Wij hadden geparkeerd in IjDock interparking +/- 5 min lopen. De escaperoom bevind zich onder een kerk, dat kan thematisch wel tellen. Het onthaal zelf gebeurd volledig in character. Je krijgt een duidelijk ongemakkelijk gevoel en dat past bij de volledige beleving. Meteen meegeven dat deze kamer 90 minuten duurt en volledig in het engels is. Kamer: Jawadde, less is more zeggen ze ooit, maar hier kwam het wel echt tot zijn recht. De makers hebben de bestaande catacombs goed gebruikt. De acteur die ons hielp in onze zoektocht kwam erg overtuigend over en sleepte ons echt mee in het verhaal. Doorheen de escaperoom pakken de makers je doorheen het verhaal en stap voor stap wordt meer duidelijk wat de bedoeling is. De acteur is van toegevoegde waarde, maar wel op een mooi gebalanceerde manier. Er zitten puzzels in de kamer, maar deze zijn, ondanks dat ze van groot belang zijn, niet de hoofdrolspeler. Dat zijn wij en de finale waarnaar de kamer opbouwt. Conclusie: Dit is een totaalbeleving bestaande uit een goed verhaal (zeker gezien de locatie) spanning, puzzels, escapegevoel en een opbouw naar de finale. De kamer is met momenten eng/spannend, maar heeft ook voldoende rustpunten. De acteur is hier echt onderdeel van het verhaal en sleept je echt mee in deze beleving. Wat wij enorm waardeerden was dat je de kamer ook altijd volledig meekrijgt. Op het einde heb je zelf bepaald wat de uitkomst is, maar je mist niets. Is het dan zijn geld waard? Wij betaalden 176 euro voor 5 personen. Kortweg, JA. Je krijgt een top ervaring van 90 minuten in een schitterende setting. Dit is net als The End net dat tikje meer, maar zo moet je dat ook zien. Ga het dan ook niet vergelijken met een gewone escaperoom. Een must do dus als je het aandurft.

 • Sfeer
 • locatie
 • verhaal
 • acteur

Uitdagende kamer

Opnieuw een escape dag voor ons team. Deze keer op de planning : Jason’s curse - The End - Verdieping 13 - The Artifact - Amsterdam Catacombs. 4de kamer van de dag was The Artifact Onthaal: De escape room ligt wat verscholen in een woonwijk, maar heeft wel parkeerplaats voor de deur. We waren wat te vroeg en er was nog niemand aanwezig. 20 minuutjes voor we moesten beginnen konden we binnen. Een echt hartelijk ontvangst was het niet. We hadden net ervoor Verdieping 13 gespeeld en ondanks dat we hem haalden, liepen we niet over van enthousiasme. Niks wachten dus en meteen door naar The Artifact. Kamer: Hier is het thema al een stuk origineler. Meteen aan de start al merkte we een groot verschil met de voorganger. De puzzels die je tegenkomt zijn een stuk pittiger en goed over nagedacht. Hoewel we in het begin nog erg stap voor stap moesten werken, veranderde dit na ongeveer 1/3. Daarna werd het een feest aan wat je kon oplossen, alleen, als groep of als groepen. Erg tof dat er zoveel afwisseling was in de puzzels en dat er geprobeerd is om alles in thema te houden. Er zat wel 1 puzzel tussen, die erg leuk was, maar wat misplaats voelde gezien het thema. De finale voelde hier wel zo aan en kan best frustrerend zijn als je hem niet door hebt. Samenwerken is hier echt een vereiste en dat verdient een pluim. De afwerking was hier erg goed. Conclusie: Dit is een prima escaperoom. Een tof thema, goed uitgewerkt in de puzzels en veel afwisseling. Ons team werd behoorlijk uitgedaagd en iedereen had wat te doen. Persoonlijk zou ik hem niet spelen onder de 4 personen. De kritiek die ik gaf op onze host blijft natuurlijk hetzelfde als bij Verdieping 13. Het herhalen heeft weinig zin, net omdat we de 2 kamers op dezelfde dag speelden.

 • Thema
 • puzzels
 • sfeer
 • uitdagend
 • geen foto
 • ontvangst + napraten

Leuke kamer, maar ik miste de totaalbeleving

Opnieuw een escape dag voor ons team. Deze keer op de planning : Jason’s curse - The End - Verdieping 13 - The Artifact - Amsterdam Catacombs. 3de kamer van de dag was Verdieping 13 Onthaal: De escape room ligt wat verscholen in een woonwijk, maar heeft wel parkeerplaats voor de deur. We waren wat te vroeg en er was nog niemand aanwezig. 20 minuutjes voor we moesten beginnen konden we binnen. Een echt hartelijk ontvangst was het niet. Eerst bleek er een probleem met verdieping 13 te zijn, maar even later konden we dan toch starten met de geboekte kamer. De ontvangstruimte is basic, maar wel ok. Kamer: Hoewel ik verdwijning of moord op een hotelkamer of verdieping onderhand wel gezien heb, wouden we deze graag de kans geven vanwege de goede score. De inleiding gebeurd netjes buiten de kamer en met een paar duidelijke instructies konden we beginnen. In de kamer zelf zitten best wat puzzels verwerkt en die vallen in het begin helemaal niet op. Het blijkt dat Arend best handig was, maar helaas liet 1 puzzel het al snel afweten. Plots stond de medewerker in de room, qua sfeer kan dat tellen. Een nadeeltje aan de kamer vonden wij het lineaire en dus steeds puzzel voor puzzel oplossen en dat maakt dat een deel van je team bezig is en de rest niet. De effecten vond ik erg goed en brachten veel bij aan de kamer. Naar het einde toe werden de puzzels wat eenvoudiger en eens bij de finale was het puzzelgevoel over en was het eerder frustratie. Hier en daar kon de afwerking ook net een tikje beter. Dikwijls zijn het maar kleine zaken die je uit de beleving halen. Conclusie: Wel ik ben het niet eens met de 8.9 die deze kamer krijgt. Daarvoor was de afwerking niet goed genoeg, stonden we te vaak op mekaar te wachten en was het einde meer frustratie als puzzelplezier. Verder vroegen we ons af of de medewerker van dienst er wel zin in had. De kamer werkte namelijk eerst niet, toen weer wel en dan gaat hij alsnog stuk. Kan gebeuren, natuurlijk, maar echt welkom voelde we ons ook niet. Geen gesprekje, niks foto’s??? niks van tijden, ja en sorry we betalen 240 euro voor 2 kamers. Punt is wel dat ik de eigenaar op voorhand had gesproken en die was vriendelijk genoeg, dus ik weet zeker dat we een beetje pech hebben gehad. De kamer zelf is prima, maar ik had gezien de score net iets meer verwacht. We hebben hem wel gehaald, maar de tijd durf ik niet meer te gokken. Mijn score is een momentopname en ik denk echt dat ik met een beter gevoel was vertrokken als alles wat gezelliger en completer was verlopen. Maar we bespreken ook nog The artifact.

 • Effecten
 • sfeer
 • puzzel stuk
 • geen foto
 • ontvangst - napraten
 • wachten op mekaar

Een must do.

Opnieuw een escape dag voor ons team. Deze keer op de planning : Jason’s curse - The End - Verdieping 13 - The Artifact - Amsterdam Catacombs. 2De kamer van de dag was The End Er is al zoveel om deze kamer te doen geweest , dat in combinatie met de vorige kamers van Darkpark, maakte dat we niet langer wouden wachten. Hoog tijd dus voor een bezoek en bijhorende review. Onthaal : De escape rooms zelf zit in een zijstraat van de winkelstraat, goed opletten dus want je loopt er zo voorbij. Wel, in het verleden ben ik hier de andere kamers komen spelen en echt dol op hun manier van gasten ontvangen was ik toen niet. Persoonlijk vond ik het niets toevoegen aan mijn beleving, sterker nog, het creëerde het tegenovergestelde. Dit keer was het anders, we werden vriendelijk ontvangen en we konden even tot rust komen. Ik heb er nog steeds niet dat hartelijk gevoel, maar het is me ook duidelijk dat het hier niet de opzet is. Wat wel meteen opvalt is hoe goed de machine van Darkpark draait. Alles verloopt smooth en er is geen stress. Kamer: Wel hier is al zoveel over gezegd en geschreven, kortweg, dit is een review van een beleving en geen escape room. Als je met die opzet komt wordt je niet teleurgesteld. Het begin start nog best authentiek als een escape room en is haast een knipoog naar wat we achterlaten. Vanaf dat punt onderga je de kamer en heb je bepaalde zaken nog onder controle. Doorheen deze beleving maakt the E.N.D. gebruik van een acteur. Met momenten passief, met momenten heeft hij de hoofdrol, maar doorheen de volledige belevenis is hij ook het verhaal. Het is echt een schitterende toevoeging en een grote meerwaarde. Naar mate het verhaal en de beleving vorderen wordt alles steeds vreemder. Maar vreemder omdat Darkpark dit zo wilt, alles wordt ook duidelijk op The End ;-) Conclusie : Wel je weet niet goed wat je meemaakt tot je op het einde de uitleg krijgt over deze beleving. Je ondergaat het hele parcours en vormt je wel een beeld, maar eens je het totaalplaatje krijgt snap je de laatste 20%. Voor mij persoonlijk had deze “kamer” veel linken naar films die ik gezien heb, maar niet 1 specifiek, maar een mix. Ze hier opsommen zou afbreuk doen aan de beleving. Onze groep was verdeelt over deze “kamer”, ik denk ook echt dat het iets is van you hate it or love it. Mijn mening is dat ze hier echt iets heel knap hebben gebouwd en het een enorm knappe ervaring is. Maar wel een waar ik er geen 5 van op een dag wil doen . Er zitten passieve stukken in, maar ook actieve. Ik lees vaak dat het einde te passief is, ja mee eens, maar ik vraag me af of het wel anders kon. Je vraagt je natuurlijk af of je deze beleving dan ook kan “halen”, maar iedereen krijgt de volledige beleving. Doe je alles goed, haal je hem natuurlijk sneller. Dat is goed bekeken, natuurlijk om het verhaal maar ook omdat dit natuurlijk al een duurder uitje is. Ik ga ook niet zeuren om de prijs, kamers met acteurs zijn altijd duurder, de betere vraag is of ze iets toevoegen en dat was zeker het geval. Gijs en zijn team hebben hier echt iets knap gebouwd met vooral een hele sterke storyline en enorm veel techniek. Alles samen maakt dit inderdaad tot een hele sterke beleving met in mijn ogen nog net genoeg puzzels. Echt persoonlijke noot : Darkpark duwt de lat weer een stuk hoger, eigenlijk al een stukje uit de escape room wereld. De vraag is dan ook of je ze nog met elkaar mag vergelijken. Hoe geef je een score op een goede gebouwde echte escape room met een beperkt budget ten opzichte van een beleving van topniveau als The End? Ik hoop ook van harte dat deze kamers, ondanks wat voor geweldige ervaring ik gehad heb, niet de regel moeten worden. Ze laten zien wat er allemaal kan, maar niet moet om nog een goede score te halen.

 • beleving
 • sfeer
 • acteur
 • techniek

Terechte top 5!

Deze keer op de planning : Jason’s curse - The End - Verdieping 13 - The Artifact - Amsterdam Catacombs. Starten deden we met Jason’s Curse. Een kamer die al vanaf het begin op mijn wishlist stond, maar om een of andere reden maar niet gecombineerd werd in een trip. Hoog tijd dus voor een bezoek en bijhorende review. Onthaal : De escape room zelf zit op de eerste verdieping van een kantoorgebouw. Het is van buitenaf goed aangegeven. Tegenover deze escape room ligt een ruime parkeergarage die op het moment van schrijven gratis is. Eens binnen werden we hartelijk onthaald door Bart. De ruimte zelf is ruim en gezellig en na een koffie en bijhorende erg toffe babbel konden we meteen starten. Kamer: Na een korte trip richting de room, waar tevens het gezegde ‘schijn bedriegt’ perfect opgaat, kregen we wat woordjes voor de moed en konden we starten. De intro gebeurd aan de hand van een erg goed gemaakt filmpje en de sfeer zat er meteen goed in. Eens in de kamer hadden we een erg hoog Yes gehalte, de afwerking, de sfeer, muziek, puzzels, alles viel op zijn plaats en voelde thematisch erg juist aan. Halverwege de kamer begon ik het verhaal wat kwijt te geraken, maar puur op de sfeer en puzzels borduurde ik verder. Er is hier zoveel te doen, maar belangrijker nog is hoe vaak we “niet” op mekaar stonden te wachten. En dat is iets enorm positief. Terwijl wij met puzzel A bezig waren loste de rest puzzel B op. Het enige nadeeltje daaraan is natuurlijk dat je niet alles meekrijgt, maar daar kom ik nog op terug. De enige puzzel waar ik een wat passief gevoel bij kreeg was net de laatste, maar ondanks dat was het een ongelofelijk parcours. Net omdat je hier veel puzzels langs mekaar kan doen, werd met de groep de volledige kamer overlopen zodat iedereen de puzzels meekreeg incl. een stukje van hoe werkt de techniek. Top! Conclusie : Ik moet zeggen dat ik op voorhand best wat reviews gelezen had van deze kamer. Af en toe kwam er de reactie wel eens boven van het leeswerk wat je in deze room zou hebben en laat dat nu net iets zijn waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Ja je krijgt een boekje mee, maar nee het bevat geen bergen tekst. Nee je hebt het ook niet continue nodig, zie het meer als hints in een boekje voor als je ff dat duwtje nodig hebt. Verder zie je nergens dat deze kamer 2 jaar meedraait, niet in slijtage maar ook niet wat de standaard van vandaag is. Ja je komt hangsloten tegen, so what? Dit is een kamer die met recht en rede in de top 5 staat. Waarom, wel het ontvangst is goed, we voelden ons op ons gemak en welkom. De kamer heeft een verhaal en dat is ook goed uitgewerkt, zowel in het decor als in de puzzels als in de techniek. We werden goed opgevolgd door Bart en kudos gast, je hebt ons zo met rust gelaten dat we eindelijk een kamer hebben gehaald zonder tips! In het begin gaf ik aan dat ik het verhaal wat kwijt geraakte naar mate de kamer vorderde, wel dat heb ik ook gemeld en dat blijkt niet zo raar te zijn. Ook dit werd tijdens het nalopen van de kamer netjes verteld en dan vallen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Sommige zien het in de kamer, andere niet. Wij hebben ons als groep erg goed geamuseerd in deze kamer. Gehaald of niet, tips of geen tips, iedereen had een yes gevoel en daarom spelen we escaperooms.

 • sfeer
 • onthaal + welkom gevoel
 • top 5 klopt
 • techniek

Om gek van te worden!

Wil jij even een vrijgezellendag organiseren? Ja hoor, 3 keer raden wat we gaan doen :-) Omdat de helft niet eens wist wat een escape room was en niet van puzzelen hield, werden het helaas maar 2 rooms deze dag (watjes) Onthaal: Deze escape ligt aan een winkelcentrum, met aan de achterkant voldoende parking (gratis) Op de parking is duidelijk aangegeven waar de room zich bevindt. Eens daar werden we ontvangen door de eigenaar. Een super vriendelijke man die erg hartelijk overkwam. De ontvangstruimte beschikt over een aparte ruimte waar je kan wachten en een spelletje kan spelen en dat is slim bekeken ivm spoilers naar een volgende groep. Klein puntje was wel dat die kamer ( niet de escape room) erg warm was, maar daar wordt aan gewerkt. Kamer: Wel het is nog nooit gebeurd, maar tijdens ons bezoek was er een patiënt vermist ;-) We gaan dus op zoek in het Triplicate instituut naar waar hij/of zij is gebleven. Ik kan echt heel weinig zeggen over deze kamer zonder veel weg te geven, want op een bepaald moment denk je echt dat je gek aan het worden bent :-0. Dit is gewoon een erg goede escape room en zo goed als alles wat we tegenkwamen was in het thema van de kamer. De puzzels wisselende zich goed af en onze groep werd goed aan het werk gezet. De puzzels zelf waren met momenten best pittig, maar toch nog logisch. Ook tof, de hoeveelheid puzzels en de techniek er soms achter. Conclusie: Wel gewoon spelen deze kamer, ik kan er echt niks anders op zeggen. Er zit alles in wat je vandaag de dag van een kamer verwacht. Een goed verhaal, uitwerking, maar desondanks zijn ze hier de puzzels niet vergeten. Ze zijn echt goed gemaakt en sluiten zo goed aan met het thema. Als ik 1 puntje zou verbeteren, dan zou ik de persoon die ons naar de kamer begeleidt verkleden als security of als een dokter die er ooit gewerkt heeft. Iemand die aanvoelt of hij er al ooit geweest is.

 • verhaal
 • eigenaar
 • napraten + nalopen van kamer
 • afwerking en thema

Perfect uitgewerkt thema.

Wil jij even een vrijgezellendag organiseren? Ja hoor, 3 keer raden wat we gaan doen :-) Omdat de helft niet eens wist wat een escape room was en niet van puzzelen hield, werden het helaas maar 2 rooms deze dag (watjes) Starten deden we met Triplicate Institute in Hellevoetsluis en eindigen met deze kamer. Onthaal: Wel de escape room ligt op een groot terrein met ruime parking (gratis). Eens binnen voelde ik me haast in een politiekantoor. Een imposante balie en de dame die ons ontving was volledig in politietenue. Qua onderdompeling kan dat al tellen. Alles verliep erg vlot en vriendelijk. Er is een ruimte om even iets te drinken. Geen uitschieter, maar correct en proper. Kamer: Dit is denk ik de kamer die wat inleiding betreft bij mij bovenaan staat. Hoe het verhaal gestart wordt is perfect in thema. Ik hecht veel waarde aan het verhaal, zodat we tenminste weten wat we gaan doen, maar hier lag de lat toch net wat hoger. Waar lag dat dan aan, wel aan de manier hoe ze het presenteerde, de attributen die je meekrijgt, het verhaal zelf, de kledij. Erg goed gedaan. De start van de kamer is erg origineel, nog nooit gezien en volledig passend in het thema. Verder voelt de kamer “echt” aan. We doen een inval in een woning en daar kwamen we ook in terecht. Tijdens de inval gaan we natuurlijk op zoek naar sporen, al dan niet in de vorm van puzzels en hier werd voor mij de ervaring ietsjes minder. Ik had vaak het gevoel dat we op mekaar stonden te wachten. Er zijn stukken waar we allemaal iets te doen hadden, maar zeker in het begin en halverwege zaten echt dode momenten in het spel. In het begin was er te weinig te doen (we waren met 6) en dat komt ook omdat we gewoon geen idee hadden waar we moesten beginnen. Halverwege was het gewoon omdat er 1 puzzel opgelost diende te worden voor je weer verder kon als groep. Nu dat wilt niet zeggen dat de kamer niet klopt ofzo, we gaan tenslotte op zoek naar bewijzen en die liggen niet bepaald open op tafel, maar zijn verstopt. Dus ik snap de makers hun keuze wel. Uiteindelijk heb je je 60 minuten ook nodig, zo simpel is het. Alleen voelt het op die momenten best saai aan. Het moet gezegd dat de finale ook wel zo aanvoelde en we daar enorm veel werk kregen, zelfs voor 6 mensen. We waren op een bepaald momenten met 3 teams bezig en dat is erg leuk. Verder werkte alles perfect, was alles enorm netjes en krijg je een erg leuke beleving. Conclusie: Wel speel deze kamer, zeker voor de totaalbeleving. Er waren een paar zaken die ik beter vond kunnen, maar geen van deze zaken deden iets af aan de kern. Ik zou het begin van de kamer wat uitgebreider maken zodat meer mensen iets te doen hebben en hetzelfde geld voor ongeveer in de helft. Dat moet op te lossen zijn met een extra puzzel, maar mag natuurlijk niet ten koste gaan van de haalbaarheid van de kamer. Tweede puntje, en ik ben het dan ook eens met mijn mede review schrijvers, zijn de producten in de kamer met een stickertje op dat je er vanaf moet blijven. Nergens ben ik die al tegen gekomen en het is me totaal onduidelijk waarom het hier zo in your face gevoel geeft. De enige reden die ik kan bedenken is twijfel wegnemen en opruimgemak. Ik heb dus wel een zeer toffe escape room gedaan, met een top thema en dat erg goed is uitgewerkt van het moment van boeken (mails, sms) tot het ontvangst, de inleiding en de rode draad doorheen de room zelf. Achteraf krijg je nog een mooi aandenken mee, dat waarderen we ook steeds. Ps. Een van ons was een politieagent en voor hem was het een enorm authentieke ervaring. Prima gedaan dus.

 • thema
 • uitwerking
 • ontvangst + inleiding
 • techniek
 • foto
 • stickers op producten

a 10 second wait for 2019 ;-)

Al geruime tijd stonden de escape rooms van Riddle room op mijn lijst. Op een of andere manier kwam het er maar niet van om deze te boeken. Zeker last-minute is dit een lastige. Helaas was het voor ons niet mogelijk om ze achter elkaar te spelen, maar daardoor hebben we weer een goed excuus om terug te keren. Aangezien we moesten kiezen ging de keuze toch naar The Conductor. Onthaal: Deze escape room ligt op het terrein van ’t Boshuys. (brasserie – wandelgebied – speeltuin) Het beschikt over een ruime parking (gratis) en de escape room zelf is goed aangegeven. Laat je niet afschrikken als je het gebouw voor het eerst ziet. Schijn bedriegt gaat hier goed op. Eens daar werden we welkom geheten door Margot. De ontvangstruimte zelf is klein, maar gezellig en je kan zelfs buiten zitten. We merkten meteen dat de eigenares Margot een even grote fan is als wij en dat babbelt lekker weg. Alles voelde lekker huiselijk aan en voor we het wisten konden we aan de kamer beginnen. Kamer: Dit is echt een prachtige kamer. We begonnen met een goed verhaal en een intro buiten de kamer (kudos) en eens binnen viel meteen het prachtige decor op. Doorheen de kamer zaten we in een lekkere balans van techniek, autentieke materialen, old school vs technische puzzels en een goed verhaal. Gaandeweg kwamen we steeds dichter bij de waarheid en de oplossing, maar op een bijna perfecte manier van vooruitgang, puzzels en steeds voldoende werk voor een groep van 4. Nergens in de room kom je een klok tegen en om eerlijk te zijn was ik er totaal niet mee bezig. We waren gewoon hardop aan het genieten van alles wat we zagen en wat we moesten oplossen. De puzzels zelf waren echt leuk om te doen. Met momenten dwongen ze je tot samenwerken en ook de aard van de puzzels verandere continue. Voor ieder wat wils dus. Hoewel dit een kamer is die zich in 1924 afspeelt, zit er enorm veel techniek in de kamer, maar nergens speelde deze techniek een hoofdrol, net doordat hij zo goed in thema is neergezet. Conclusie Dit is een must-do kamer, zelfs tussen al het 3.0 geweld. Een echte goede toffe escape room. Het is een goed samenspel tussen decor, een goed verhaal, leuke effecten, goede gebalanceerde puzzels, geluidseffecten, afwerking en ga zo maar door. Wij haalde deze kamer met nog 11 minuten over en jammer genoeg 1 tip (had dolgraag eens een kamer gespeeld zonder tips, maar op dat moment hadden we hem echt nodig). We waren alle 4 erg enthousiast over deze kamer en hebben er nog lang over nagepraat in de auto. Erg fijn dat de eigenaars daarna de tijd nemen om de kamer te doorlopen, dat is een enorme meerwaarde aangezien er toch steeds mensen zijn die niet gezien hebben hoe een bepaalde puzzel opgelost is. Erg tof dat jullie dit doen. Daarna nog even nagepraat en met een erg goed gevoel naar huis gegaan. Ps. : Ff meegeven dat ze hier inderdaad aan het derde kamer bezig zijn, maar dat hier nog geen openingsdatum over bekend is. Ergens hieronder stond september, maar dat klopt helaas niet.

 • eigenaars
 • decor
 • verhaallijn
 • leuke puzzels

Break-in op niveau

De kamer stond al een tijdje op mijn lijstje. Omdat de afstand voor ons toch net wat groter was en omdat ik deze kamer niet durfde te spelen met 2 personen, heeft het tot nu geduurd. Ook hier weer een last-minute reservatie, maar ook dat ging erg vlot. De bevestigingsmail is leuk gedaan. Onthaal: Nou, ik wou dat ik meer tijd gehad had, wat een leuke stad is dit. Parkeren kan op 3 parkeerplaatsen in de buurt die op 3-5-7 minuten afstand liggen. De escape room zelf ligt in een winkelstraat, maar is goed herkenbaar. De ontvangstruimte is basic, maar doet wat hij moet doen. We werden welkom geheten door de eigenaar zelf, laten we hem mister-x noemen. Ontvangst was hartelijk en liep al snel uit qua tijd door de wederzijdse ervaringen. Altijd een goed teken :-) Kamer : Wel, ik had natuurlijk de reviews gelezen en hoewel ik zeker wist dat dit een goede kamer was, had ik toch wat schrik voor de puzzels. Nu het verhaal is simpel maar verfrissend, eens ff geen moordzaak, maar inbreken bij de juwelier die er ook nog wat op bijkluste voor de criminelen (gebaseerd op een waargebeurd verhaal trouwens) De inleiding gebeurd buiten de kamer en eens in de kamer krijg je een kort videofragment dat goed in thema is. De kamer zelf, ja wij waanden ons echt in een juwelierszaak en knap wat de maker aan puzzels heeft verstopt in deze mooie, maar toch authentieke ruimte. De puzzels waren, ondanks dat we tips hebben nodig gehad, niet onbegrijpelijk moeilijk. Dikwijls was de hint ook een bevestiging of een kleine hint dat je het ff anders moest bekijken. Dat brengt ons tevens op het punt dat we hier wel erg goed opgevolgd werden. Die greep mooi op de juiste momenten in en toen we ff een vraag hadden als bevestiging, stond er 30 sec later een antwoord op het scherm. Zo hoort het. Hoewel we halverwege even vastliepen, hadden we nergens het gevoel dat we de kamer niet zouden halen. De puzzels wisselen zich hier af en we konden bijna in 2 teams werken zonder op mekaar te moeten wachten. Je werkt wel redelijk lineair, maar dat kan ook moeilijk anders tijdens een inbraak. Conclusie: Ik ben blij dat ik deze kamer 1 gedaan heb en 2 niet met 2 gedaan heb. Hij zal heus wel haalbaar zijn, maar het was mijn relatie niet ten goede gekomen. Wij hadden 5 minuten en een beetje over, deels doordat we op 2 puzzels wat bleven hangen, maar ook omdat de spelleider ons heeft laten doen en dat is goed. Uiteindelijk kregen we altijd subtiele hints waardoor we toch het gevoel hadden dat we de puzzel opgelost hadden. (zo van kijk nog eens goed naar het scherm...) De kamer zelf is goed afgewerkt en voelt aan of je bij de juwelier bent. De eigenaar is vriendelijk, enthousiast en je merkt meteen dat hij dit doet omdat hij een goede room wil neerzetten. Tof! We hebben nog even nagepraat over een paar zaken, die ik deels hier wil delen. Niet als kritiek, maar als puntjes waarvan wij dachten dat die de kamer naar het volgende niveau zouden tillen. - We miste wat de spanning, de dreiging. Het is hier al eens geschreven en we kunnen dat enkel maar beamen. De detail daarvan ga ik hier niet neerpennen want dat zou teveel weggeven, maar we hebben dit aangekaart en de eigenaar gaat dit ook aanpassen, dus ik ben reuze benieuwd naar de toekomstige reviews. - Ik zou zelf nog iets van zaklampen en bivakmutsen uitdelen, we gaan tenslotte inbreken. Het zou een enorme sfeersetting toevoegen en het nog authentieker maken. Ik zou zelf deze kamer adviseren om met 4 te spelen, 5a6 als je geen echte ervaring hebt. Wil je een goede break-in ervaring met een tof verhaal, goede setting en knappe afwerking, dit is hem. We hopen van harte dat je je toekomstplannen doorzet, ons zie je zeker terug.

 • Verhaal
 • setting room
 • onthaal
 • afwerking
 • techniek vs verhaal
 • Rebecca — Your Escape
 • Geplaatst op 8 juli 2019 om 20:33
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2019; Ontsnapt: Ja (38:00)

Op dit moment ondermaats.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm. Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus. Onthaal: Wel deze kamer ligt net zoals de vorige (Bella Ciao) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Wel is het erg onduidelijk waar de ingang zich juist bevindt. Een simpel bordje/sticker zou al helpen. Eens binnen bleken we toch juist te zijn. Wel werden welkom geheten door een van de eigenaars. Voor ik verder ga wil ik benadrukken dat deze escape pas open is. Op sommige vlakken geef ik ze het voordeel van de twijfel of dit nog opgelost gaat worden in de nabije toekomst. Eerste indruk was in ieder geval niet goed. Het was gewoon geef fijne ruimte. Overal lag rommel, niks was af. Blijkbaar hadden ze een feestje gehad de dag ervoor en toegegeven, wij waren 30 minuten te vroeg. Maar bon, we komen natuurlijk om een escape te doen. Kamer : Ik sla bewust het stukje naar de kamer even over, daar kom ik nog op terug. Ook hier weer de uitleg van de kamer in de kamer zelf, aub doe dit niet. Voorzie een leuk hoekje net voor je de kamer ingaat. Niet dat ik daar momenteel vrolijk van ga worden. Het begin van de kamer is echt goed gemaakt, ik vergat al snel het voorgaande en in no time konden we verder in ons verhaal. Je ziet dat de makers van deze kamer echt hun best gedaan hebben om ons op avontuur te jagen en er zo achter te komen waar ons dochtertje is. Maar…. En dit wordt geen makkelijke om geen details weg te geven, hoewel hun rode draad nog goed zit en de puzzels zich leuk afwisselen, stoorde ik me rot aan hoe de kamer gemaakt was. Buiten het feit dat deze kamer op verschillende plaatsen echt vies was ( terwijl hij nog maar net open is) viel me gewoon de slechte afwerking op. Ik snap dat je als bouwer op een redelijk makkelijke manier bij de techniek moet kunnen, maar werk dit dan ook goed af. Ik kan hier natuurlijk niet zeggen waar en wat er mij zo stoorde, maar het was een algemene trend. Alles lijkt gewoon rap rap in mekaar geflatst te zijn. De eindpuzzel voelde absoluut niet zo aan en de helft van ons kon niks doen, tevens was de kamer plots ook gewoon klaar, tja en als je als speler dat niet eens doorhebt, dan klopt er iets niet. Je kamer moet net opbouwen naar de finale en dat was hier absoluut niet. We kwamen er dan ook uit met +/- 22 minuten over op de klok terwijl we met 3 mensen speelden met 3 kamers ervaring en we 1 keer eerder ooit samen hebben gespeeld. Je ziet wel dat de techniek aanwezig is om een vette kamer te maken en deels lukt dat ook, maar de flow, de dynamiek zit niet goed. Conclusie Sorry mannen, ik heb nog nooit een echt slechte review geschreven, maar ik kon er mij niet van ontdoen dat dit naar het einde toe een haastklus is geweest. Ja jullie hebben een escape room gebouwd met de technieken die je vandaag verwacht bij een escaperoom, maar daar stopt het dan. Ik ben ook vooral teleurgesteld omdat we zoveel tijd over hadden en we dan hoorden dat er puzzels uitstonden…. Akkoord jullie zijn pas open, maar niet alles had met een extra investering te maken of met eventuele problemen. De wc’ waren gewoon vies, overal lag rommel, de weg naar de escaperoom toe maakt je als klant niet blij als je overal planken, dozen, afvalzakken etc ziet liggen . Dit is een escaperoom waar wij 140 euro voor betaald hebben en dat is hij momenteel echt niet waard. Voor dat geld speel je in Nederland en Belgie momenteel veel betere kamers terwijl je minder betaald. Voor dat geld hoort het in orde te zijn en als het ff kan een top ervaring zijn. Is het dat niet, dan blijf je voor mijn part wat langer dicht tot het in orde is. De scores die dan ook eerder gegeven werden trek ik echt in twijfel. Ik snap dat je een leuk cijfer achter je kamer wil zien staan, maar niet op deze manier. Wie wil bezoekt de kamer maar en kijkt maar of het nog hetzelfde is zoals wij hem bezochten, het is een momentopname natuurlijk en veel van bovenstaande zaken kunnen zo opgelost worden, maar persoonlijk zal ik deze kamer voorlopig aan niemand adviseren. De score hou ik voorlopig op een 5, jullie laten namelijk in het begin zien dat jullie het kunnen, met wat goede moed krijgen jullie de rest van de room op hetzelfde niveau, alleen betaal ik nu wel de topprijs terwijl ik niet die ervaring krijg.

 • Het potentieel is er
 • afwerking
 • vuil
 • haastklus

The only thing we need to do is buy time.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm. Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus. Onthaal: Wel deze kamer ligt net zoals de volgende (rebecca) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Buiten is goed duidelijk aangegeven waar de escaperoom zich bevind. Dat kan nog wel eens een probleem zijn. Eens binnen werden we erg warm welkom geheten door Johan de eigenaar. De ontvangstruimte is lekker knus en voorzien van het nodige comfort. Erg gezellige start. Kamer Bella Ciao of misschien nog beter La Casa de Papel, in ieder geval een kamer die gebaseerd is op de hitreeks uit Spanje. Ik kende de reeks van Netflix, vond hem ok maar heb het einde niet gehaald. Moet je de reeks gezien hebben om de kamer te spelen, nee, want 3 van ons kende de reeks niet, maar het geeft wel absoluut een meerwaarde. Een feest van herkenning zeg maar. De kamer zelf zat goed in mekaar. Leuke puzzels, goed of zelfs bijna perfect in de verhaallijn. Alles had met je doel te maken. Er was een goede afwisseling tussen samen moeten werken en individuele puzzels. Verder zat er een mooie opbouw in de kamer die ook een stuk de serie weer volgt en natuurlijk het verhaal. Het verhaal leent zich ook naar een lineaire kamer, maar dat vond ik persoonlijk niet storend en het lijkt me zelfs moeilijk om het anders te doen. Zeker achteraf is het leuk om de links naar de reeks te horen, die zelfs tot in het kleinste detail zaten. Conclusie Wel dit is een erg goede kamer. Het is een beleving maar dan wel nog als een escaperoom gebracht en dat vind ik helemaal top. Die 3.0 kamers zijn prima, maar dit is gewoon lekker puzzelen maar dan net dat extraatje er nog bovenop. Wij hebben ons prima geamuseerd, fijn ontvangst, goede kamer, alles was in orde, proper en werkte. Ook achteraf erg leuk om de kamer even te doorlopen en zo ook te zien wat een ander heeft opgelost. Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 7 minuten. Zelfs met 5 personen was er genoeg te doen. Tja en dan heb je het als bouwer goed gedaan. Er zijn 2 zaken die ik persoonlijk nog zou aanpassen om de kamer nog net dat duwtje richting de toppers te geven. 1 De inleiding/videoverhaal zou ik liever niet in de kamer zelf hebben, er is plaats ervoor en dat zou een stuk beter zijn. Jullie doen het wel goed door het licht te doven, maar intro’s in de kamer zelf, tja zoals eerder al gemeld in vorige reviews, dan ben je mijn aandacht al kwijt. 2 Ik miste door de kamer heen wat spanning om gepakt te worden. De muziek die jullie hebben voegt heel veel toe, maar ik miste een echte dreiging. Ff wat dingen die bij ons in de auto ter sprake kwamen : kloppen op de deur, met wat geroep, zaklampen die door een raam proberen te schijnen, het geluid van politiewagens of miss wel een helikopter…. Nadien heb ik nog vernomen dat deze eigenaars steeds elke puntje van opbouwende "kritiek/tips" van harte nemen en dat bepaalde zaken al reeds in de planning zaten tot aanpassing. Super toch! Beide zaken zijn pure opwaarderingen die niets afbreuk doen aan de huidige kamer want die is prima. Knap dat jullie dit neergezet hebben met jullie ervaring. Doe zo door en ik hou je aan je belofte van een 2de kamer.

 • Sfeer
 • Afwerking
 • Verhaallijn
 • alles in thema
 • ontvangst/napraten
 • toffe foto

Ideaal voor gezinnen.

4 maanden geleden waren we hier reeds en spraken de 2 dames over hun nieuw te openen kamer. Getriggerd door hun enthousiasme hielden we de site wat in de gaten en afgelopen zondag bezochten we hun opnieuw. Onthaal: De escape room zelf ligt wat verscholen in een groot gebouw. Er is parking voor de deur en eens binnen is er een kleine ontvangstruimte. Alles voelt wat basic aan, maar dat maken de eigenaars met hun gastvrijheid, vriendelijkheid en enthousiasme ruimschoots goed. Tevens heb ik 2 keer redelijk last minute geboekt en telkens kreeg ik via messenger snel en vlot een antwoord! Kamer: Jungle Room, ik moet zeggen dat de naam mij niet erg aansprak, mede doordat ik weet hoe moeilijk het is om natuur uit te beelden in een escape room. Je blijft toch met de beperktheid van je ruimte (wanden/plafons/techniek) zitten. Het verhaal is dat je op zoek gaat naar een geneeskundige plant en zo de professor kan redden. Nu je merkt wel dat ze hun best gedaan hebben om er een “jungle kamer” van te maken, maar ik miste toch wat de rode draad. Akkoord je geraakt door middel van puzzels, die trouwens mooi afwisselend waren, verder door de jungle, maar geen enkele puzzel verwees naar het verhaal op zich. Je lost meer een puzzel op en werd daarvoor beloond, maar ik miste de logische stap in het verhaal. De puzzels waren leuk om te doen en waren mooi gebalanceerd. Individueel, groep, doe en rekenen, behendigheid, doordenken, alles kwam aan bod en werd door onze kleine groep als zeer aangenaam ervaren. De afwerking van de kamer was ok, maar zoals ik al aanhaalde is dit een vrij ondankbaar thema en erg moeilijk om aan de fantasie van de bezoekers te geraken als ze aan een jungle denken. Conclusie: Wel het is een prima escape room. We hebben ons goed geamuseerd door de leuke puzzels en de totaalbeleving. Ik denk dat dit vooral een kamer is die het bij gezinnen enorm goed gaat doen. De dames hebben het hunzelf niet makkelijk gemaakt door dit thema te kiezen en aan de ene kant waardeer ik enorm dat ze iets anders willen doen als iedereen anders. Wat moet je verwachten, wel een kamer waar je je prima in gaat vermaken, niet te moeilijk, maar ook niet makkelijk. De puzzels zijn niet uniek te noemen, maar wel goed uitgevoerd. Verwacht niks wereldschokkend. Je moet hier niet 2 uur voor in de auto gaan zitten. Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 58 seconden over en we hebben niet bepaald stil gezeten. Dus je krijgt waar voor je geld. Uiteindelijk miste ik een beetje de onderdompeling die ik ondertussen wat gewoon ben, maar daardoor wil ik geen afbreuk doen aan deze nieuwe kamer. Wel was het erg warm in de kamer, dus dat effect hadden ze helemaal juist ….. ;-)

 • Afwisselende puzzels
 • Tof onthaal
 • Enthousiaste eigenaars
 • Eens iets anders
 • uitwerking thema
 • verhaallijn

Een vloek minder...

1 mei, feestdag in België en dat maakt het dus wat makkelijker om een groep samen te krijgen voor een escape room. Dit keer trokken we naar Best. The Curse of Captain Kidd trok ons het meeste aan en werd me reeds een aantal keren aangeraden door andere eigenaars. De reviews hier liepen wat uiteen, maar ondanks dat besloten we om hem toch te boeken en het zelf eens te ervaren. Onthaal : Parkeren kan op het domein van Aquabest, van daaruit is het nog 200 meter wandelen langs de waterskipiste. Nadeel is wel dat de parking 4 euro kost, een beetje jammer. Overdag zou ik het nog begrijpen, maar na sluiting van aquabest is het een beetje overdreven. Het onthaal zelf was erg vriendelijk. We voelden ons meteen welkom en nog geen 2 minuten later zaten we al gezellig te praten aan de toog. De eigenares was er zelf en die heeft al behoorlijk wat rooms gedaan. Altijd leuk om die verhalen te horen. Na een dikke 10 minuten was ons team volledig en mochten we de kamer binnen. Kamer : De sfeer bij ons zat er goed in en we popelden dan ook om aan de kamer te beginnen. Natuurlijk had ik hier de reviews gelezen en ik wist dat me een berg puzzels te wachten stonden. Zolang we de logica maar zagen was het voor mij prima. Techniek mag, maar ik hou ook gewoon van een klassieke kamer met een goed thema/verhaal. Eens binnen snapte ik de reacties van sommige. Maar ik ervaarde het niet als iets negatief. Onze start was gelukkig weer erg vlot en tegen het einde aan hadden we een klein dipje. We hadden amper tips gehad, dus het voelde ook niet als een straf dat we er uiteindelijk een kregen. We haalden de kamer uiteindelijk met nog +/- 7 minuten op de klok. De kamer zelf was heel mooi in thema. We hebben een paar kamers geleden een andere kamer gedaan in piratenthema, maar dit is toch wat anders. Er zijn hier veel cijfersloten, maar echt storen deed me dat niet, wel zagen we ooit meer sloten dan oplossingen, maar de voldoening is des te groter als je erachter komt hoe je weer verder kon. Ik vond het erg leuk dat er zoveel puzzels waren, het was gewoon vol gas erop en nog bleven ze maar komen, heerlijk gewoon. Daarvoor boek je toch een escape room. Het wil trouwens ook niet zeggen dat elke puzzel met een cijferslotje saai moet zijn, sommige zaten best goed in mekaar. Wat ook opviel ( zeker achteraf) is hoeveel je eigenlijk langs mekaar af kon werken. Natuurlijk stonden wij allemaal op een hoopje al er weer iets lukte, maar als je in de auto aan het nalopen bent hoe de kamer opgebouwd was, viel het pas op hoe veel we bij elkaar hebben staan draaien. Wij waren met 5 en dat was prima. Met minder als 4 heb je echt een hoop werk vrees ik :-) Conclusie : Wel heb je een hekel aan cijfersloten en wil je een 2.0 kamer, dan ga je hier niet blij uitkomen. Maar wil je lekker puzzelen en voor de voet verder geraken in het verhaal dan is dit een prima kamer. Verwacht geen hightech stuff, maar een goede ouderwetse degelijk gebouwde kamer en dat is niks negatief aan. Sterker nog, ik had het storend gevonden om hier veel techniek in te hebben gezien het thema. Wij hebben met onze volledige groep ons erg goed geamuseerd. Ik denk wel dat een beetje ervaring helpt om deze kamer tot een goed einde te brengen. Ik vond de afwisseling van de puzzels heel leuk, verder konden we als 2 groepen opsplitsen, maar moesten we op bepaalde momenten als groep samenwerken. Dit is een kamer waar je niet vaak stil zal staan en die je goed bezighoudt. Achteraf nog even de kamer besproken, foto gemaakt en genoten van een drankje. Wij hebben ons erg goed geamuseerd. Bedankt voor de gastvrijheid en wij komen terug voor kamer 3.

 • afwerking
 • puzzels
 • flow
 • eigenaars
 • robuuste kamer
 • parking betalend

Een zoektocht in de ruime zin van het woord.

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken. Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol. Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. We speelde de tandarts en als verrassing bleken de eigenaars ook nog eens bereid om HannaH voor ons te openen. Wat een topserice! 23u45 : HannaH Onthaal : Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-) Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe. Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit. We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang. Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen. We hadden natuurlijk net De Tandarts gespeeld en het was, buiten het feit dat we de 2de kamer ook mochten spelen, erg leuk om ervaringen uit te wisselen. Kamer : De HannaH kamer, qua score lager, maar als ik de reviews goed lees, een betere kamer als de tandarts. Het wordt door mijn review-schrijven toch aangeraden om hem als laatste te spelen. Nu ik hem gespeeld heb, weet ik ook de reden waarom iedereen dat zegt. Persoonlijk denk ik dat het iets teveel afbreuk doet aan de tandartskamer. Wat er ook van zij, wat een enorm leuke kamer is dit. Verplaats je in het hoofd van een kind zou ik zeggen en je zit in de flow van de kamer. Zeker in het begin van de kamer ging het lekker vlot. De puzzels lagen ons en hoewel ze niet zo moeilijk zijn als bij de tandarts, volgende ze het thema van HannaH en waren ze erg afwisselend. Het thema kinderkamer en verstoppertje spelen kwamen goed tot hun recht. Tevens is het erg tof dat deze kamer en de tandartskamer met elkaar verbonden zijn qua verhaal. In dat opzicht is de volgorde belangrijk, maar het doet niks af aan de beleving van de kamer. Wij liepen helaas muurvast op de laatste puzzel. Zoals altijd wisselde de mening waarom we het zo fout gedaan hadden, terwijl het zo simpel was. Overthinking zeker? Ikzelf was gefrustreerd omdat ik echt geloof dat we op het einde met een tip de kamer gehaald had kunnen worden. Natuurlijk bespreek je dit en we bleken op het juiste spoor te zitten waardoor zij natuurlijk denken, het komt wel goed en wij geen idee hadden dat we op het juiste spoor zaten. Desondanks hebben we ons enorm geamuseerd in deze kamer. Conclusie : Beide kamers die ze hier hebben zijn de moeite waard. Moet je ze in volgorde spelen, ja misschien wel omdat HannaH misschien meer is wat mensen vandaag van een escape room verwachten. Tevens ligt het verhaal dan ook in lijn en dat is ook steeds fijn. Het zijn 2 verschillende kamers en voor de die-hard escaper zal de tandarts meer een puzzel uitdaging zijn. Dat gezegd zijnde is HannaH een fijnere kamer voor de groep. Zeker als in je groep mensen zitten die van doe zaken houden. Je creëert meer betrokkenheid en dat doet deze kamer perfect. Ze is ook losser en speelser net zoals het thema dat wil. Ook hier weer achteraf een leuke foto en dito babbel en tegen een uur of 2 was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Ik onthoud vooral de goed afgewerkte kamers, uitdagende puzzels, maar vooral 2 toffe eigenaars die weten hoe ze moeten omgaan met spelers en de rooms runnen uit liefde voor het vak. Bedankt voor het openstellen van Hannah terwijl jullie eigenlijk geen slot meer hadden,bedankt voor de babbel en de tig tips, wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer.

 • speeltijd
 • eigenaars
 • locatie
 • doe denk puzzels
 • samenwerken

Een controle om niet rap te vergeten!

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken. Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol. Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. 22u15 : Zahnarzt Schillinger Onthaal : Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-) Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe. Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit. We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang. Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen. Kortom : zeer warm en gezellig begin van de avond, want we hadden de tandarts geboekt en gaven aan dat we mede door de reviews over de HannaH kamer deze misschien ook wel wouden doen. Deze zat helaas volgeboekt tot 22 uur, maar geen probleem, dan kunnen jullie die straks toch nog doen. Over top-service gesproken! Kamer : Door mijn last-minute ingevingen altijd, kan ik helaas niet altijd de kamer boeken die ik voor ogen had. Anderzijds kom je zo ooit in kamers die je niet direct zou boeken. Omdat we oorspronkelijk met 3 zouden zijn en de kamer toch als moeilijk omschreven werd, leek me de Hannah kamer een beter plan. Helaas ging dat opdat moment niet...., maar 3 werden 4 personen, dus met goede moed naar binnen. Het eerste wat me opviel in deze kamer is de geur. Wat een schitterend effect. Een soort desinfectiegeurtje dat mild door de kamer zweefde. Verder straalt de kamer echt tandartskamer uit, met als blikvanger een authentieke tandartsstoel van de jaren 40. De introductie van het verhaal gebeurd buiten de room en is goed in thema, leuk gedaan. Het verdere verhaal krijg je in de room zelf en is van een hoog niveau. 59:59, daar gaan we. Ik had me gelukkig ingesteld dat dit zeer moeilijke puzzels gingen worden, met de nodige frustraties. Uiteindelijk bleek dat ongegrond. Het zijn geen moeilijke puzzels, het zijn erg goed doordachte puzzels die soms een extra handeling vragen. Hier zie je ook vooral dat je met een bouwer te maken hebt die zelf rooms speelt. Alles was goed in thema en de afwisseling tussen doe en denk was zeker aanwezig. Persoonlijk zou ik deze kamer niet met meer als 4 spelen. Hoewel we misschien wat meer parallel konden doen, stonden we toch af en toe met z'en 4en op een hoopje. We ontsnapten uiteindelijk, en ik verzin het niet, met 1 ! seconde op de klok. Puur toeval, puur geluk, maar Mariska was even verbaast als wijzelf :-) Conclusie : Henny en Mariska hebben hier toch wel een goede room neergezet. Ja hij is pittig, maar wel doenbaar. Op het juiste moment werden we van een tips voorzien waardoor we terug op het juist spoor stonden. Ikzelf miste een beetje mijn flow en zag de rode draad pas redelijk laat, maar achteraf werd me wel veel duidelijk. Hoewel ik vooraf er waarschijnlijk alles aan gedaan had om van kamer te ruilen, ben ik ontzettend blij dat ik deze kamer gedaan heb. Daarna op de foto, die je trouwens afgedrukt mee naar huis krijgt, ff pauze en dan neem ik jullie mee naar de 2de kamer van de avond : HannaH

 • Thema
 • Ontvangst
 • Eigenaren
 • Voor en Na praatje
 • puzzels

Mist de finishing touch

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden. Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt. Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke (escape from wonderlands). Eerste van de avond was : The Ghost Ship Een voordeel van last-minute boeken is dat je al eens rapper een room kiest die niet op je lijstje staat. Ik maak dankbaar gebruik van de kaart hier op Escapetalk en dat in combinatie met de score, reviews, prijs en boekbaarheid bepalen welke het wordt. Deze room stond niet op mijn lijst, maar kreeg desalniettemin hier toch een mooie score. Onthaal: Deze escape room bevindt zich boven een garage op een industrieterrein. Wel ff goed zoeken vanaf de weg, maar op de deur hangt een logo. Parkeerplaats voor de deur is altijd fijn trouwens. De eigenaar Walter hete ons vriendelijk welkom en na een kort gesprekje konden we aan onze kamer in kwestie beginnen. Kamer: Wel eerste puntje van kritiek en iets wat ik absoluut niet fijn vindt, is een kamerbriefing in de kamer zelf. 1 Weg verrassing, 2 mijn aandacht ben je sowieso al kwijt, 3 waarom kan dit niet voor je de kamer ingaat? Terwijl Walter zijn best doet om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen, speuren mijn ogen de kamer af naar zo veel mogelijk hints en verborgen plekjes. De kamers zelf is mooi gemaakt, maar is vrij basic. Wat wel erg goed is zijn de puzzels. Mooi in thema, uitdagend en we geraken door de puzzels ook echt verder in het verhaal. We lopen uiteindelijk met een mooie tijd van 45:17 uit de kamer, niet slecht voor 3 personen blijkt later. Hoewel ik mij goed geamuseerd heb met de puzzels, blijf ik toch wat op mijn honger zitten. Nu we zijn verwend, dat is zeker zo, maar ik denk dat je hier met vrij goedkope oplossingen best een upgrade kan realiseren. Beste voorbeeld is geluid, als er al iets van effecten was(of muziek) is er mij niks van bijgebleven. Er was niks dreigend of opbouwend, tenslotte hebben we maar een uur totdat de kapitein terugkomt voor ons. Conclusie: Hoewel Walter hier echt een leuke kamer gebouwd heeft met goede puzzels, miste ik toch iets in deze kamer. Zoals ik hier boven al aanhaal ben ik echt van mening dat mits een paar upgrades, dit een betere kamer kan worden dan het nu is. Geen intro in de kamer zelf, maar in een leuk voorportaaltje in piratenstijl, wat zeegeluiden en dronken matrozen op de achtergrond en af en toe bv. Een kapitein die wat roept. De hele kamer miste gewoonweg het verrassingseffect, het dreigende van wat er zou gebeuren als we het niet zouden halen. Nu Walter heeft ons wel perfect bijgestaan en zat er goed op, alles was proper, de website is perfect als je last-minute nog wil boeken en de puzzels haalbaar, maar pittig. Dus al bij al warmde hij goed op naar wat nog moest komen.

 • Bereikbaarheid
 • goede site
 • leuke puzzels
 • eigenaar
 • briefing in de kamer zelf
 • geen waw-effect

Blij dat ik 60 minuten in deze wonderwereld heb vastgezeten!

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden. Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt. Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke. 20 uur stond nummer 1 op de planning : The Ghost Ship en om 22 uur de reden waarom we speciaal naar hier gekomen zijn : Escape from Wonderlands. Onthaal : De escape room zelf ligt in een gezellige winkelstraat. Er is zat parkeerplaats in de buurt, maar je kan er niet voor de deur parkeren. Net erlangs ligt een erg gezellig Italiaans restaurant. Het ontvangst was enorm leuk. Niet alleen door onze charmante gastvrouw, maar mede doordat de groep die net gespeeld had, erg ervaren spelers bleken te zijn die graag hun ervaringen deelden. Praten met onze collega’s is bijna zoals een review schrijven, je wilt graag vertellen hoe iets was zonder wat weg te geven. Onze gastvrouw maakte dankbaar gebruik om de kamer te resetten en eens klaar stond zij op ons te wachten ipv andersom. Het geeft maar aan hoe gezellig het was. Bionda, Dennis, Menno en Willem Bedankt! Kamer : En na deze fantastische start, moest het eigenlijk nog beginnen. We hadden natuurlijk al veel gelezen over deze kamer die amper 5 maanden open is. Wel in 1 woord : Fantastisch. Dit is echt een pareltje van een kamer. Je ziet en voelt gewoon de liefde, de zorg en met een oog voor detail deze kamer is opgebouwd. Er zitten details in die eigenlijk helemaal niet hoeven en zoals iemand hier al schreef zou je haast een 2de keer boeken om alles eens, zonder de druk van eruit te geraken, te bekijken. De puzzels die je tegenkomt zijn erg goed gemaakt. Nu ik ken Alice in wonderland niet zo goed, behalve dat ik die versie met Johnny Depp niet eens heb afgekeken en dat ik de tekenfilm als kind maar vrij abstract en warrig vond. Dus ik weet niet in hoe verre alles in thema was, maar als ik het totaalplaatje bekijk ga ik er haast vanuit van wel. Ik kan er meteen bij zeggen dat je geen kenner moet zijn, het zal een kleine meerwaarde bieden en thats it. Ook hier weer hadden we meerdere malen de kans om zowel apart als samen te werken en dat waardeer ik steeds. De puzzels die we tegenkwamen waren goed gemaakt en daagde ons als team mooi uit. 1 in het bijzonder daagde mij uit en ik denk ook dat we hier de kamer mee verloren hebben. Maar ik kan niemand anders de schuld geven als mezelf. Soms moet je ff afstand nemen en eens goed lezen wat er echt staat…. We haalde de kamer net niet, maar sportief als de eigenares was liet ze ons hem wel uitspelen. Conclusie : Wij hebben ons werkelijk kapot gepuzzeld in deze kamer. Maar wat een ervaring zijn we rijker. Wat kan je verwachten. Wel verwacht niks wereldschokkend kwa techniek. Verwacht een themakamer met goede puzzels waar je door moet geraken. Deze kamer loopt nergens te showen van kijk eens hoe knap ik in mekaar zit, maar in ruil dompelt hij je onder in een verhaal. De flow is erg goed en geeft je een tof gevoel van vooruitgang. Maar ondanks de vaart die je maakt heb je nog steeds je 60 minuten volop nodig. Deze kamer voelde haast aan als een sprookje, ff echt ontsnappen aan het aardse. Ik baalde ervan dat ons avontuur voorbij was en dat dit voorlopig de enige kamer is die ik bij deze toffe dame kan spelen. Achteraf nog fijn na kunnen praten met de eigenares. Ze heeft hier een kamer neergezet die met recht en rede de top 20 ingaat. Ik waardeer vooral waarom je deze kamer gebouwd hebt en dat je hem ook gebouwd hebt zoals jij dat wilt. Het resultaat mag er wezen. Ik kan iedereen die van thema houdt, een goed verhaal en leuke en met momenten uitdagende puzzels deze kamer van harte aanraden. Ook al is het 2 uur rijden ;-)

 • verhaal
 • thema
 • afwerking
 • eigenares
 • prijs

Uitgecheckt met tegenzin, altijd een goed teken.

Weer zo een heerlijke last-minute ingeving, ff kijken of we voor vanavond nog een kamertje kunnen regelen. Iets in de buurt, iets wat met 2 of 3 kan, iets wat nog te boeken is. Ik denk dat dit de eerste site was waar ik voor de dag zelf nog kon boeken, geweldig. Kers op de taart : de nummer 24 uit de lijst en dat op slechts 26 minuten rijden. Onze “kamer” was geboekt voor de avond bij Escape Hotel te Geel. Onthaal : Het zal het thema natuurlijk goed uitkomen, maar we bellen aan bij een woonhuis waarin zich het hotel bevindt. Dat was een nieuwe voor ons. De conciërge doet open, we pakken onze koffers en volgen hem naar binnen. Het onthaal was tof gedaan. Aan de ene kant werden we vriendelijk welkom geheten, aan de andere kant begon meteen het verhaal. Kamer : Eens aangekomen in het hotel begon onze speurtocht. De opbouw van de kamer is mooi chronologisch en tevens logisch. De puzzels/opdrachten die je moet doen staan allemaal in het teken van het hotel of om erachter te komen welke geheimen het heeft. De makers hebben geprobeerd om erg origineel te zijn in hun aanpak. De kamer zelf voelt aan als een hotel, het is geen kale ruimte met een bed en kast erin. De puzzels zijn met momenten pittig en wat ik erg leuk vond (op dat moment natuurlijk niet) is dat je niet altijd direct iets kon met de gevonden oplossing. De “beperkte” ruimte die de makers hadden is volgens ons te volle benut en zorgde ook voor een mooi verhaal. Conclusie : Hoewel ik de laatste tijd wat teveel hotelkamer-rooms gedaan heb, was dit een erg toffe om te doen. We liepen met momenten wel vast, zeker in het begin en ik vraag me bij sommige handelingen ook af of ik ze ooit uit mijn eigen gedaan had en met welke reden. Tevens hebben we deze kamer gespeeld met 2 personen en hoewel we in het begin veel tijd verloren, ging het daarna erg goed. Sommige puzzels waren net gebouwd om samen te moeten werken terwijl je iets anders weer alleen kon doen en dat is altijd prima. Dit is dus wat een escape room moet zijn. Een goede beleving, een goed verhaal, goede puzzels. Zo een kamer is de beste reclame voor onze hobby, want wie met een kamer als deze (en zo zijn er gelukkig veel) start, zal de microbe heus wel te pakken krijgen. Achteraf nog leuk nagepraat met de eigenaars. Je mist natuurlijk wel de ruimte ervoor, maar dat komt misschien nog wel goed daar. Je merkte meteen dat ze de lat voor hun zelf hoog probeerden te leggen en ze ook hoog te houden. Dat is tof en goed voor de escape wereld. Doe zo door daar en ik hoop van harte dat jullie een 2de kamer gaan bouwen.

 • leuk verhaal
 • ontvangst
 • afwerking
 • haalbaar

The freaks are coming.....

Op zondag vrienden bezoeken in Rotterdam, dan maar meteen even kijken welke room in de buurt we nog niet bezocht hebben. Wat liggen er toch veel goede kamers in die streek. Lang moesten we gelukkig niet nadenken want The Freakshow stond hoog op ons verlanglijstje. Onthaal : Tja, wie mijn recensie gelezen heeft van The Orphanage en The Honeymoon Hotel, weet dat ik dat ontvangstmanier van DarkPark niet echt kon waarderen. Maar gelukkig was het hier een stuk beter. Onze gastheer zat goed in zijn rol en we voelden ons ongemakkelijk welkom :-) De ontvangstruimte is netjes en voorzien van alle comfort. Ff een drankje en de spulletjes wegleggen en onze trip naar het circus kon beginnen. Kamer : Geen langdradige uitleg met filmpjes etc. maar doodsimpel, ontsnap binnen het uur. Dan komen de freaks terug van hun voorstelling....... De kamer ademt gewoon circus uit. Geweldig gedaan. Thematisering is zoals we gewoon zijn van DarkPark van een erg hoog niveau. De puzzels zijn erg leuk, volledig in thema en afwisselend. Dit is een kamer zonder rekenen of cijfersloten, gewoon ouderwetse logica wat ervoor zorgt dat dit een erg leuke kamer is om te spelen. Er zitten een aantal leuke effecten in de techniek die erin zit is goed verwerkt in de kamer. Conclusie: Wij deden deze kamer met 2 mensen voor wie dit hun 2de kamer was. Wat waren wij blij met deze kamer, zowel qua sfeer als afwerking als verhaal en puzzelplezier. Het ging allemaal erg vlot en onderweg amuseerden we ons geweldig. We hadden een goed gevoel van vooruitgang en dan kan je de kleine momentjes dat het ff niet lukt goed aan. Wat voor mij het belangrijkste was, onze 2 vrienden kwamen er met een waw gevoel uit waardoor ze de escape kriebel ook te pakken hebben. Dit is dus een must-do kamer naar mijn mening. Hij is niet wereldschokkend, maar wel degelijk in opbouw, afwerking en spelplezier. We hebben ons super geamuseerd en het was de trip van 90 minuten echt waard. Achteraf nog fijn nagepraat met onze host, dat verdient altijd een duimpje omhoog.

 • verhaal
 • afwerking
 • special effects
 • leuke puzzels

Een donker avontuur.

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede... Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard. Op zondag begonnen we met een kamer waar ik al heel lang naar uitkeek, Bloody Mary. Onthaal : Qua locatie kan deze kamer wel tellen. een room over een wraakzuchtige non gevestigd in de kelder van je raad het nooit, een supermarkt. Nee grapje, in de kelder van een voormalig klooster. De ontvangstruimte is lekker authentiek en volledig in het godsdienstig thema, heerlijk. Goed wat puzzels op tafel en de mogelijkheid tot een drankje. Helaas voor ons stond de dame er alleen voor waardoor we een beetje aan ons lot werden over gelaten. Het was jammer genoeg zo een geval van aankomen-spelen en vertrekken en dan ben je blij dat je niet speciaal een uur in de auto gezeten hebt hiervoor. Ow wacht, dat hebben we wel gedaan..... Kamer : Maar we komen natuurlijk voor de kamer in kwestie. De nr. 9 in de top 10. Na een korte introductie waar we ons bevonden en een filmpje over het verleden van Mary konden we aan onze zoektocht beginnen. Net zoals in de vorige kamers dit weekend vonden we vrij snel een opbouwende flow. De kamer zelf begon rustig, maar naar mate dat je meer details over Mary ontdekte, werd het ook enger en werd je meer opgejaagd. Iemand wilde niet dat de waarheid naar boven kwam. Ja er waren redelijk veel cijfersloten, maar dat stoorde mij niet. Zeker in het begin waren er redelijk veel puzzels die je mooi naast mekaar kon oplossen. Kwam je op een moment dat het niet zo was, had je elkaar weer nodig. Verder vond ik het hintsysteem geweldig. Als je in de verkeerde richting aan het zoeken bent, lacht Mary je uit. Zo weet je al zonder echte hint dat je het anders moet aanpakken, geweldig gedaan. De finale is erg tof, wat vooral goed is, is dat je weet dat je met de finale bezig bent. Verder werd er uitgebreid gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, doe en denkpuzzels en de kans om apart te werken en net samen te moeten werken en dat is alles wat je wilt in een kamer. Conclusie : Absoluut zijn plaats in de top 10 waard. Of ik hem nu gehaald had of niet, dit was een zeer leuke ervaring. De afwerking, thematisering, effecten , verhaal en puzzels waren heel erg goed. Ik kijk uit naar hun nieuwe kamer Soup du jour ( ergens deze zomer) We vonden het jammer dat de mevrouw er alleen voor stond en dat we aan ons lot werden over gelaten voor en na de kamer, maar daar kon zij op dat moment niks aan doen.

 • verhaal + setting
 • puzzels
 • thematisering
 • begeleiding
 • ontvangst + napraten

Niet wat we verwacht hadden. Al klinkt dat te negatief.

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede... Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard. Als afsluiter van ons weekend kwam Se7en Sins aan bod. Onthaal : Ook deze room ligt op een industrieterrein en is goed aangegeven op het gebouw zelf. Er is een grote ontvangstruimte voorzien van alle comfort. We werden er hartelijk welkom geheten door de medewerkster van dienst. Het was nog eens leuk om met iemand te spreken met de nodige ervaring in escape rooms. Erg tof. Zoals steeds was de rest mijn gesprekken moe en stond de room reeds voor ons klaar. Kamer : Aaarghhh dit wordt een moeilijke om te beschrijven. Net zoals bij de Lost Wizard liep deze kamer voor mij voor geen meter. Natuurlijk had ik de reviews op voorhand gelezen en die liepen vaak uiteen. Eens in de kamer weet je vaak al snel of je dezelfde logica volgt zoals de makers hem bedoeld hadden, maar dat was hier duidelijk niet het geval. Wil dat zeggen dat het een slechte kamer is, nee natuurlijk niet. Maar het was niet de afsluiter waar ik op gehoopt had. Eerste puntje wat ik zou adviseren, kijk de film Seven voor je gaat. Heb je de film nodig, nee, maar soms kan het wel een hulp zijn. Sowieso waardeer je de vele knipoogjes. De kamer zelf is opgebouwd zodat jij als detective op onderzoekt uitgaat, net zoals in de film en erg leuk om te doen. De puzzels zijn dus in thema van een onderzoek en zo geraak je stap voor stap dichter bij de moordenaar en de waarheid. Zo zijn de puzzels ook ooit moeilijk en makkelijk te vinden en op te lossen en geraak je ook net als in de film verder in het verhaal. De makers hebben ook echt hun best gedaan om de puzzels in thema van seven of de zonden te houden en dat verdient waardering. Ik miste wel een beetje het waw gevoel, maar ook hier weer gaat het over een kamer die al een aantal jaren meedraait. Waarom liep de kamer voor mezelf dan niet? Wel op te beginnen stoorde me het hintsysteem me al voor we begonnen waren. Je krijgt namelijk max. 3 hints. Wat krijg je dan, je gaat net uit zuinigheid te lang doordoen waardoor je kostbare tijd verliest. Wij gebruikten onze 3 tips reeds in de eerste 28 minuten, waardoor je met een gevoel door de kamer trekt van als ons nu nog iets niet lukt zitten we vast. Escape rooms zijn voor mij even een stapje uit de dagelijkse sleur, besparen moeten we al continue, dus die limitatie wil ik niet in een room. Andere escape rooms geven ook geen onbeperkt aantal tips, maar kiezen er net voor om je er ook soms geen te geven of op andere manieren je duidelijk te maken wat je moet doen. Nu in alle eerlijkheid heeft de medewerkster ons prima geholpen en ons zo goed mogelijk in de juiste richting gezet. 2de punt was dat je een puzzel moeilijk kunt maken en dat is ook prima, maar af en toe heb je ook een break nodig. Voor mij waren sommige onderdelen gewoon ver gezocht . En daar kom je dus op een zeer punt. Wat ik net te moeilijk vindt, is voor een ander net leuk. Wij waren met 4 en geen van ons allen vonden de puzzels (op 2 na) leuk terwijl de volgende groep het net geweldig kan vinden. Is het dan een slechte kamer, nee, maar het gaat een kamer zijn met wisselde scores. Conclusie : Wil je een uitdaging in puzzelen, check deze room. Als je de logica ziet en je hebt de film in het kort nog gezien, amuseer je je heus wel. Verwacht geen 2.0 kamer, maar een goed gebouwde, uitdagende en goed onderhouden 1.0 kamer. Kan hij een opfrisbeurt gebruiken, yep. Kan het hintsysteem sympathieker, yep. Had ik hem liever anders gezien, yep. Helaas was dit niet de afsluiter die we gedacht hadden en dat risico heb je altijd. We zijn vriendelijk geholpen en nadien heeft de mevrouw met ons de kamer nog doorlopen. Achteraf is het dikwijls simpel, hoewel ik zelfs dan nog aan het discussiëren was :-) en we waren dichtbij het einde, dus ik pak deze room mee als jammer maar net niet. In een room heb je een inwendig metertje dat een puntje zoekt tussen frustratie, logica, flow en kippenvel. Helaas werd ik niet echt gelukkig in deze kamer, maar desondanks komen we hier toch nog een keertje terug.

 • Goede 1.0 kamer
 • Vriendelijk personeel
 • Uitdagend
 • Kan opwaardering gebruiken
 • soms wat vergezocht

Leuke kamer die een opwaardering kan gebruiken.

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede... Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard. Op zaterdag deden we last minute Outbreak. Onthaal : Eerst en vooral kudos naar de eigenaars. Oorspronkelijk stond er op zaterdagavond namelijk een restaurantbezoek op de planning, maar doordat iedereen plots moe was van een druk dagje Efteling, zagen wij mooi een kans voor een extra room. 21 uur gebeld, 22u30 kamer gereserveerd. Goede service dus. De escape room zelf bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren. We werden zeer vriendelijk onthaald en nog geen 5 minuten later kon ons avontuur al beginnen. Kamer : De inleiding, een goede combo tussen het personeel en de professor op de tv, is erg leuk gedaan. Heel goed zelfs. De start van de room is ook prima. De room zelf vond ik wat minder. je ziet gewoon dat dit een room van 3 a 4 jaar oud is. Alles werkte en niets wat stuk of vies, maar verwacht niks schokkend. Wat je wel krijgt is een leuk evenwicht van doe en denk puzzels die je soms alleen kon doen, soms samen moest doen en ook tegelijk kon oplossen. Ik miste wel een beetje de druk, de spanning, er was geen echt gevaar. Hij was met momenten moeilijk, maar niet onmogelijk. We hadden nu en dan een kleine tip nodig, maar konden na zo een tip ook weer goed verder. Ik had namelijk gelezen dat het met 5 al moeilijk zou zijn, laat staan met 4 waarvan 2 personen amper escape rooms gedaan hadden. Uiteindelijk haalde we hem met nog 6 minuten op de klok en dat bleek achteraf een goede score te zijn. Toegegeven, het thema sprak mij niet erg aan en daardoor stond hij ook niet op mijn wishlist. Maar door de leuke puzzels die ons als groep goed uitdaagde, de afwisseling en de knipogen naar pretparken heb ik me goed geamuseerd. Conclusie : Nee labo escape rooms zullen me nooit aanspreken, maar doordat we als groep moesten samenwerken, het puzzels waren die bijna allemaal in het thema waren en verschilde in moeilijkheid, doen of denken, samenwerken of alleen, krijgt deze kamer toch een goed cijfer. Ja hij kan een opfrisbeurt gebruiken en ik heb een goed vertrouwen dat we bij hun nieuwe kamer gaan zien tot wat deze heren in staat zijn. Tja en als je Efteling attributen gebruikt, een hidden mickey in je kamer stopt en een pepper's ghost, dan krijg je van mij een puntje meer :-) Een foto werd er normaal door privacy regels niet meer gemaakt en bordjes voor de tijd of gehaald hadden ze ook niet meer, beetje jammer wat op elke andere plaats wordt dit nog wel gedaan. De medewerker wou gelukkig wel een foto maken met onze eigen telefoon. Prima oplossing dus.

 • Leuke puzzels
 • warm ontvangst
 • hidden mickey
 • knipoog naar Efteling
 • Kan opfrisbeurt gebruiken

Verrassend goed

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede... Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard. Starten deden we bij Locks & Keys, toch wel de verrassing van het weekend. Onthaal : Zo goed als hartje Tilburg, maar toch mooi parkeerplaats voor de deur. Binnen is er een gezellige ontvangstruimte voorzien en gezellig was het ook, het zat bomvol. Hieraan zie je hoe belangrijk het is dat je gasten de kans geeft om nog even na te genieten of vooraf even tot rust te laten komen. Enige nadeel hieraan is natuurlijk de kans dat je hebt dat je anderen hoort praten over de kamer die je misschien gaat doen. We werden vriendelijk onthaalt door de 3 dames van dienst. Een puntje stoorde me wel meteen, achter de toonbank staat namelijk een computerscherm (gewoon in het zicht) met daarop camerabeelden van de rooms die ze hebben. Je kon er natuurlijk geen details of hints uit halen, maar persoonlijk zie ik dat liever niet achter de toonbank maar in een aparte ruimte. Anyhow 5 minuten later stonden we klaar voor ons eerste roompje van het weekend. Kamer : De introductie gebeurd door een goed gemaakt filmpje. Hoewel ik liever het verhaal hoor uit de mond van een goede begeleider, paste het hier wel. Eens in de kamer kreeg je werkelijk een boshut-gevoel. Zeker in het begin is het een beetje zoeken naar de puzzels en het startpunt maar stilaan werd alles duidelijker. De afwerking was mooi in thema en voelde authentiek aan. Naar mate de kamer vorderde, vorderde het verhaal mooi mee. De spanning door muziek en licht steeg ook mooi mee waardoor je goed naar de climax toe werkt. Het einde was voor ons te plots en vooral niet echt duidelijk dat dit het einde was, misschien kan dit nog iets beter. De puzzels zelf waren prima te doen, vrij logisch, zeker als je reeds wat kamers gedaan hebt. Tijdens je 60 minuten wordt je “geholpen” door een video, alleen vond ik het meer storend als helpen. De lichten gingen namelijk ook steeds uit op zo een moment waardoor je wel verplicht werd om te kijken. De video gaf dikwijls ook iets teveel weg, maar dat kan voor andere teams weer net hulpzaam zijn. Ik ervaarde het vooral als verloren tijd. Wij haalde de kamer uiteindelijk in 45min36. Conclusie : Wij gingen deze kamer niet binnen met “hoge” verwachtingen, maar hebben ons uiteindelijk heerlijk geamuseerd. Ze hebben hier een leuke kamer gebouwd met een goede spanningsopbouw, haalbare puzzels en alles in thema van het verhaal. Hoewel we nooit een kamer binnengaan om hem zo snel mogelijk te halen, ging het hier wel heel vlot. Verwacht geen hoogstaande techniek of puzzels, maar lekker puzzelen, met nu en dan een “schrik” momentje. Dit was nog eens een perfect voorbeeld dat het niet altijd top 10 kamers moeten zijn.

 • Afwerking
 • puzzels vs verhaal
 • Goed haalbaar
 • scherm bij toog

Help mij Help mij uit de nood, geweldig

Een topper die al een tijdje bij ons ontbrak was deze room. We hebben in België nog niet veel "goede" kamers, maar ik heb het geluk dat de 3 beste op 50 min rijden liggen. Net zoals bij Erzebet wou ook hier het merendeel dolgraag mee waardoor het even duurde eer we een datum te pakken hadden. Onthaal : Toegegeven, ik schrok me kapot toen ik de buitenkant zag en vroeg me hardop af of we wel juist zaten. We waren ongeveer 30 minuten te vroeg, maar werden vriendelijk onthaald door een mevrouw (denk de moeder van de eigenaar) Binnen is er een kleine ruimte waar je even tot rust kan komen en een drankje kan nuttigen. De afwerking is ok, maar verwacht geen grand luxe. We zijn wat verwend op dat vlak de laatste tijd, maakt ook niet uit, zolang de room maar ok is. Kamer : Tja, het nadeel van top 10 lijstjes is dat je ook hoge verwachtingen gaat hebben. Dat was hier niet anders en ergens ook terecht. Met die verwachten stapten we ook binnen en ik wist al tijdens het introductiefilmpje dat we ons hier prima gingen amuseren. Om met de intro te beginnen, een super aangename stem legde ons uit wat er was gebeurd en na een kort filmpje konden we meteen van start gaan. De kamer zelf was gezellig en eng tegelijk, enorm sfeervol en goed voorzien van decoraties die bij het verhaal hoorde. Op de juiste momenten werd de spanning lekker opgebouwd en ondanks dat we niet het gevoel hadden dat we goed opschoten, loste we blijkbaar toch de juiste puzzels op waardoor je een goed gevoel van vooruitgang kreeg. De mevrouw die ons volgde zat er haarscherp op en dat was enorm fijn. Bij het minste momentje van twijfel kregen we subtiel een kleine hint, een duwtje in de juiste richting, maar zo een heel kleintje maar, een woordje, een richting, een bevestiging, zoiets van : ja doe maar hoor , waardoor je lekker in je drive bleef zonder de frustratie. Is dat dan wel nodig denk je? Wel dit is een kamer waar je echt je tijd voor nodig hebt. Er is zoveel te doen en zelfs met 5 personen hadden we amper 2.5 minuut over op de klok en dat terwijl alles redelijk vlot ging en we echt niet hebben staan treuzelen. De puzzels bleven de hele rit lang in thema, hadden genoeg afwisseling tussen denken en doen en er was zo goed als geen herhaling. Kortom, muggenziften om iets te vinden is aan mij niet besteed. Gewoon top gemaakt! Conclusie : Tja het nadeel van dit soort kamers is enkel dat ze de lat zo hoog leggen voor de volgende die komen. Het was nog eens verrassend anders en dat waardeer ik enorm. Geen hightech toestanden hier, het zou ook niet in het thema gepast hebben, maar vergis je niet wat voor een techniek er in deze kamer zit. Een kamer maken van dit niveau en geen enkel cijferslot gebruiken in dit thema... Bravo. Er waren 3 zaken die ik nog anders zou doen. - De start van de kamer had ik liever anders gehad. Moeilijk om dit uit te leggen zonder iets weg te geven, maar ik vond het chronologisch niet erg logisch. Hoe zijn we daar geraakt...? - De thematisatie van de puzzel halverwege was me iets te aards, te herkenbaar. Zeker gezien het niveau van afwerking van de rest van de kamer. - Dit is iets echt persoonlijk en een momentopname, na de escape room miste ik het napraten met de eigenaar. We hebben nog iets gedronken en zijn vertrokken. De eigenaar was er niet en de mevrouw heeft ons schitterend begeleid, maar toch was het een beetje een gemis. Ik geef er geen punt minder voor, maar gezien het niveau van deze kamer had ik er iets meer van verwacht. Maar deze 3 punten zijn erg persoonlijk en doen absoluut geen afbreuk aan de kamer en de score die hij haalt. Het is een must-do voor elke escape liefhebber!

 • Sfeervolle kamer
 • leuke puzzels
 • origineel
 • goed verhaal
 • waardige top 10 kamer
 • afsluiter

Genoten tot de laatste minuut.

Kamers gemaakt voor 2 personen kom je niet vaak tegen. Het is dan ook bewonderingswaardig dat de eigenaars van Kamer 237 dit initiatief genomen hebben om net deze kamer te bouwen. Wetende hoe zeer we ons in Kamer 237 geamuseerd hadden, kon ik haast niet wachten om deze nieuwe kamer te boeken. Onthaal : Net zoals vorige keer is dit een beetje thuiskomen. Parkeerplaats voor de deur, een hartelijk ontvangst en een ontvangstruimte voorzien van alle comfort. Ik waardeer steeds die leuke babbel en een drankje voor en na een room. Het is voor ons een avondje weg en dat maakt het gewoon wat completer. Kamer : Afgaan op de beoordelingen was deze keer moeilijk, ze is splinternieuw. Maar diep van binnen kon ik alleen maar hopen dat het de kwaliteit zou bevatten van Kamer 237. En wat voor een pareltje hebben ze hier weer neergezet. Het verhaal gaat perfect verder als hotel en we komen solliciteren voor de functie van conciërge. Met een nieuwe baas aan het roer komen er nieuwe wetten en plots moest de oude, zeer hoog aangeschreven conciërge weg, maar waarom en komen we daar wel achter... Eens binnen in de kamer valt het meteen op dat het afwerkingsniveau van een hoog niveau is, dat de puzzels afwisselend zijn en dat je ook, niet onbelangrijk, moet samenwerken, maar met momenten ook individueel aan de slag kan gaan. Ik waardeer enorm dat er veel denkwerk is gestoken om de puzzels in thema te krijgen. De manier van tips geven, de leuke, soms expres irritante geluidseffecten en de muziek die met momenten spannender en spannender werd, maakte dat het geheel werkte. Het is die fijne balans tussen opbouwende spanning, goede puzzels, lichte frustraties, die glimlach als je het goed hebt en het stilaan ontrafelen van wat er juist gebeurd is dat dit een zeer goede kamer maakt. Conclusie : Ben je met 2 en zoek je een toffe kamer, check dan deze. Persoonlijk zou ik hem pas doen na je al een paar kamers ervaring hebt. Met 2 kan het ooit best moeilijk zijn, zeker als koppel en wat ervaring kan helpen. Ik schat de slagingskans van deze kamer ongeveer op een 30 a 40% in, dus voel je niet slecht als je hem niet haalt :-), ongeacht heb je sowieso een geweldige ervaring, dat garandeer ik je. Dit is geen 2.0 of 3.0 kamer, maar ook geen 1.0. Dit is een kamer die op het eerste oog "ouderwets" oogt, maar net omdat de makers dit zo willen hebben. Ik heb sowieso een zwak voor kamers die niet willen showen met wat voor techniek ze allemaal werken, eenvoud siert, maar hier hebben ze, voor ons dan toch, een manier gevonden om met hedendaagse technieken een zeer tof resultaat neer te zetten. Kudos voor de eigenaars dat ze de moeite genomen hebben om een kamer te maken, volledig afgestemd op 2 personen. Ik kon deze kamer erg waarderen door de toffe puzzels die echt knap in thema zaten. Verder werden we perfect opgevolgd en nu en dan met de nodige tips terug in de juiste richting gewezen. De babbel voor en na de room maakt het voor ons af en niets doet ons meer plezier als een eigenaar, samen met zijn personeel, vol passie en trots te horen vertellen over hij zijn kamer tot leven heeft gebracht. Een van de beste manieren om te weten of een kamer nu eigenlijk geslaagd is of niet, is de weg naar huis. Als je de hele weg terug er nog over bezig bent is hij ofwel heel erg goed of net heel erg slecht. Ik kan de receptie met trots vertellen dat, hoewel we niet zijn aangenomen, we zwaar onder de indruk waren en het heel erg jammer vonden dat we voorlopig niet meer hoeven terug te komen. Tja en dan bedenk je of er nog iets beter/anders kon...... Het enige dat we echt gemist hebben, was Steffie. Tot binnenkort?

 • Voor 2 personen!
 • Afwerking
 • toffe puzzels
 • Parkeerplaats voor de deur
 • tof verhaal

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars. Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt. Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard. Onthaal : De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde. Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte. De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken. De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig. Kamer : Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is. De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid. De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen. De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig. Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK. Conclusie : Een woord : FANTASTISCH Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd. Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen. We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen. Een welverdiende 10.

 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

Meer van verwacht

Omdat we afspraken met onze vrienden in Rotterdam en we allemaal een voorkeur hebben voor pretparken en alles wat daarmee te maken heeft, dachten we dat het ook leuk zou zijn om met deze groep een escape room te doen. De safe house kreeg een goede score en sprak ons aan als groep. Onthaal : Tof, het pand zelf ligt in hartje Rotterdam. Er is een mooie propere ruimte voorzien met een bar waar je op je gemak wat kan drinken. De eigenaar was zeer vriendelijk en ook de dame die ons naar het spel zou begeleiden was tof in omgang. We hadden dit keer een groep met wisselende ervaringen, 2 personen hadden nog nooit een kamer gespeeld, voor 1 was dit de 2de en de rest wist wat hij deed :-) Kamer : The safe house verkoopt zichzelf als een kamer die anders is als andere escape rooms, je moet namelijk niet proberen zo snel mogelijk te ontsnappen, maar wel de gangsters die achter je aanzitten proberen voor te blijven. Uiteindelijk komt dit op hetzelfde neer. Hoewel de start van de kamer kwa thema klopt, was het erg basic en voelde het erg simpel aan. Naar mate de kamer vorderde voelde je wel iets meer de spanning, maar een echt waw gevoel kregen we niet. De makers hebben wel de moeite gedaan om je te doen samenwerken, maar de uitwerking is haast te simpel. Je staat vaak te wachten op iets en dat voelt als tijdverlies aan. Ik had de kamer langer verwacht en ik was dan ook wat teleurgesteld dat we plots buiten stonden. De finale bleef voor ons wat uit en daardoor was de ontknoping wel erg simpel. Wel was alles in deze kamer orde en mooi uitgevoerd, alles werkte en was proper. Conclusie : Dit was niet de kamer waar ik op gehoopt had, maar net omdat we met 3 mensen waren die relatief nieuw waren in de escape room wereld pakte dit wel goed uit. Net doordat sommige puzzels, eens je ze door hebt, wel erg makkelijk op te lossen waren schoot het natuurlijk goed op, maar nergens kregen we dat echte waw gevoel. Het was natuurlijk enorm leuk dat je met een groep de kamer haalt waar je normaal nooit escape rooms mee speelt, maar zodra we buiten waren is er amper nog over de kamer zelf gesproken. Alles was dan ook mooi en leuk, maar gewoon weg te simpel. Ook de hoeveelheid puzzels die in de kamer verwerkt zitten zijn aan de lage kant, waardoor wij een paar keren echt twijfelde van dat dit niet alles kon zijn. Al bij al dus een leuke kamer, maar rij er niet speciaal voor naar Rotterdam. Zit je met een groep die escape rooms wilt leren kennen is dit een aangewezen kamer. De mensen die daar beginnen zullen zeker een volgende willen spelen. In dat opzicht zijn ze zeker geslaagd.

 • Leuk thema
 • proper
 • Leuke "schrikeffecten"
 • soms te simpel

Gewoon een toffe goede escape room

Bij de laatste reviews kwamen we deze kamer steeds vaker tegen. Met steeds goede punten en slechts 50 min rijden kon het niet lang duren om hem eens te bezoeken. Onthaal : De escape room is gelegen op een groot plein van het kasteel. Er is voldoende gratis parkeerplaats en er is een brasserie en restaurant. Het onthaal zelf was enorm vriendelijk en enthousiast. Zo zien wij het graag. Kamer : Het verhaal zal jullie wel bekend zijn, maar ook hier gaan we uitzoeken wat er juist gebeurd is in kamer 1308. Met de sleutel en onze reiskoffer bij, trokken we voor 60 min op onderzoek. De kamer zelf is sfeervol ingericht. De puzzels wisselen zich af en dagen je met bepaalde momenten goed als groep uit. Persoonlijk zou ik deze kamer niet met meer als 4 personen spelen. Alles werkte en was zeer proper. Af en toe misten wij de rode draad, maar na een mooie cryptische hint werden we weer op het juiste spoor gezet. Alles is mooi in thema en er zitten een paar leuke technieken in. Hier en daar kan de afwerking van de techniek iets beter, maar dat is echt muggenziften. Conclusie : Dit is een kamer die misschien niet in de top 10 terecht zal komen, maar die wel mensen aanzet tot meer escape rooms te doen. En dat is wat je wilt van een escape room. Alles werkte, het ontvangst was super leuk en ook fijn om nog even na te praten en ideeen en ervaringen uit te wisselen. We hebben dan ook een erg leuke avond gehad want na de room gespeeld te hebben, krijg je nog een gratis borrelplankje in de Proeftuin en heb je meteen de gelegenheid tot gezellig napraten met mekaar. De essentie blijft natuurlijk de room zelf en die is dik ok. Verwacht geen topkamer, maar wel een leuke uitdagende kamer die je geeft wat hij beloofd. Je merkte ook meteen de passie bij de eigenares en dat geeft ons altijd een extra goed gevoel. Deze mensen hebben met een beperkt budget, een gebouw waar ze niks aan mogen veranderen iets erg leuks neergezet waardoor ik niet kan wachten tot hun nieuwe kamer klaar gaat zijn.

 • mooie locatie
 • leuke kamer
 • Leuke eigenares

Must do, maar niet onze nr1

Natuurlijk stond deze kamer bovenaan op onze lijst van to-do. Zelden zijn we zo zeker naar een room gereden als bij deze. Iedereen keek dan ook enorm naar deze avond uit... Ontvangst: De room zelf ligt in de oude rechtbank boven het kunstcafé. Super gezellig en meteen leuk om achteraf wat na te praten. Je meld je aan bij de toog en even later komt een medewerker je halen. Tijdens de weg naar boven dachten we meteen aan wat een huzarenstukje het geweest moet zijn om hier niet 1 maar 2 kamers te bouwen. Eens boven kregen we de uitleg die niet echt bol stond van het enthousiasme. Maar dat kon de pret niet drukken. Kamer: Meteen een glimlach op onze gezichten. Wat een mooie authentieke kamer. Alle puzzels zijn in thema, top! De kamer is tevens in het begin niet helemaal lineair, maar komt op een bepaald moment mooi samen. Er is in het begin voldoende te doen voor 4 personen, meer zeker niet. Later in het spel is dat minder het geval, maar enkel bij zeer ervaren groepen zou ik deze met minder doen. De afwerking is enorm hoog en de technieken die gebruikt worden voor de puzzels zijn afwisselend en erg tof gebracht. Dit is geen one string banjo, de makers hebben telkens geprobeerd om alledaagse dingen, die tevens kloppen kwa thema en verhaal, te gebruiken als puzzels. Het lijkt ook allemaal normaal waardoor je weet dat er een berg techniek achter zit. Over het einde ga ik niks zeggen, ga dat maar mooi zelf ervaren en laat je verrassen. Conclusie: Dit is een must do, einde discussie. Uiteindelijk wordt dit niet onze eigen nr1, maar dat is persoonlijk. Dat had 2 redenen. 1: Het verhaal is leuk, maar naar mate de kamer vorderde stelde we ons steeds meer vragen. 2: Een top 3 of misschien een top 10 kamer brengt verwachtingen met zich mee. Deels is dat persoonlijk, liggen de puzzels je, ligt het thema je enz. Andere zaken horen dan weer top te zijn, zoals afwerking, verhaal, properheid, onthaal etc. Maar het blijft ook mensenwerk. Soms is er eens iemand ziek waardoor mensen die normaal vrij hadden moeten komen werken of je moet meer uren maken... Ik wil geen afbreuk doen aan deze kamer, want dat verdienen de eigenaars en het personeel niet. Voor ons was het onthaal niet erg enthousiast en was de opvolging in de kamer niet wat je een top 3 kamer zou verwachten. Wij liepen op het einde behoorlijk vast, maar de tips bleven uit. Tip gevraagd, zwaaien naar de camera, geen reactie. Met slechts 5 min op de klok kregen we uiteindelijk de tip om verder te kunnen, maar toen wisten we natuurlijk al lang dat het een onbegonnen zaak was. Dat zou niet mogen gebeuren en een paar van ons waren echt teleurgesteld hierover. Niet zozeer dat we de kamer niet gehaald hebben, dat boeit niemand van ons, maar we hadden de tijd en met de nodige ondersteuning (tips) hadden we ongeacht of we hem dan gehaald hadden met een andere mood de kamer verlaten. Misschien onze eigen schuld net omdat we de eerste 35 minuten bijna een foutloos parcour aflegde. Maar nu voelde het aan alsof we geen kans gekregen hebben. Ik wil geen afbreuk doen aan deze room, want wij zien ook welk werk er in deze kamer zit en hoe knap het allemaal bedacht is. Persoonlijk heb ik steeds liever een room waar de eigenaar aanwezig is. Want het punt is wel dat je 140 euro/uur betaald als klant en dan zou dit zeker bij de nr1 niet mogen. Wij zijn blij dat we hem gedaan hebben. We zijn ook strenger net door de hogere verwachtingen die de room met zich meebrengt. De kamer krijgt dan ook hoge punten, maar de service iets minder.

 • Afwerking
 • technieken
 • Begin
 • Origineel
 • ontvangst

Een totaalbeleving

Bij verschillende kamers werd ons deze room aangeraden. Het was dan ook een kwestie van tijd voor we hem zouden boeken. Erg leuk dat deze kamer te boeken is met een kleine groep en hoewel sommige reviews hier mij een beetje deden twijfelen bleek het snel ongegrond. Onthaal : Leuk, Vriendelijke mevrouw ontving ons. Je moet even wachten in de mooie snookerzaak. Aan de toog hebben we rustig wat gedronken totdat we naar de kamer mochten gaan. De vaste klanten waren wel erg "aanwezig" wat de sfeer enigszins wat drukte. Maar keurig op tijd konden we met de eigenaar naar de kamer gaan. Ik vroeg me op weg al af hoe een kamer die tot met 10 personen gespeeld kon worden ook voor 3 personen haalbaar zou zijn, maar de eigenaar stelde me op mijn gemak dat alles duidelijk zou worden. Kamer : 1 woord : Waw Soms klopt gewoon alles, het thema, het verhaal, de puzzels, de sfeer. Dit ademde gewoon verborgen snookerkamer uit. Door het totaal gebrek van hang/cijfersloten geeft niks ook op voorhand weg van dit moet je open doen of dit is een puzzel. Ik geef niks weg door simpelweg te zeggen dat je in een snookerkamer terecht komt. De puzzels die we moesten oplossen waren heerlijk in thema. Er was genoeg te doen voor 3a4 personen tegelijk, waardoor je niet op mekaar stond te wachten. Ook hier weer nergens een idee van tijd, wat je gek genoeg een ontspannen gevoel geeft. De eigenaar hield ons goed in de gaten en voorzag ons zeer sporadisch van een tip. Dit is geen hoog technologische kamer, maar dat zou ook niet bij het thema passen. Ik denk echt dat ik diep van binnen meer respect heb voor deze goede zogenaamde first gen kamers, maar die wel de moeite nemen om sloten te vermijden en de puzzels volledig af te stemmen in het verhaal dan voor kamers van 100k vol technologie. Conclusie : Met een slagingspercentage van 7 a 8% en slechts 3 personen waarvan 1 dit zijn 2de kamer was, wist ik natuurlijk dat het zeer moeilijk zou worden om het te halen. Het boeit mij ook niet. Wat ik veel belangrijker vond is dat de persoon die nu voor de 2de keer meeging en helaas de eerste keer een slechte ervaring had gehad, nu eens zag hoe een echte escape room hoort te zijn. Ik hoef hem niet meer te overtuigen als we binnenkort nog eens gaan. De kamer is waw, de prijs is zeer aantrekkelijk, zeker voor een kleine groep. De afwerking is van een hoog niveau en volledig in thema. De puzzels zijn afwisselend, zowel van moeilijkheidsgraad als van uitvoering. Verwacht niks wereldschokkend, maar geniet van 60 minuten puur escape genot. Old School maar met een twist. Achteraf nog even nagepraat met de eigenaar, altijd tof.

 • Sfeer en gezelligheid
 • Verhaal
 • afwerking
 • puzzels in thema
 • toffe eigenaar
 • goede begeleiding
 • Slechts een kamer

Sfeervolle knappe leuke kamer, goed in thema.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Het verhaal gebeurd opnieuw door een duidelijk intro filmpje. Zeer goed gemaakt al had ik hier liever iemand in een monniken pak gehad die de legende vertelde ipv een tv. De kamer zelf is erg tof. Zeer goed volgens het thema ingericht. De puzzels zelf zijn bijna allemaal in thema en leuk om te doen. De sfeer in de kamer was lekker griezelig, maar nooit over de top. De eerste puzzels speelde lekker weg wat voor een leuke sfeer zorgt tijdens het spelen. De kamer is lineair opgebouwd, maar dat stoorde ons niet. Zeker als koppel geeft dat een goed gevoel dat je samen zaken oplost. Hoewel ik verwacht had om hier vlot uit te geraken, liepen wij toch vast op het laatste stuk. Gelukkig zette de gm ons op het goede spoor en haalden wij hem met 43 seconden op de klok. Conclusie : Wij vonden dit de leukste kamer van Escape Centrum Limburg. Het thema was leuk, de muziek perfect gekozen, het was griezelig, maar niet te. De puzzels waren van een wisselend kaliber waardoor je af en toe een adempauze kreeg. We zijn verwend op escape room gebied waardoor we geneigd zijn om alles te gaan vergelijken met de absolute toppers. Deze kamer is misschien niet de kamer voor de gevorderde groepen, dat zag je ook aan de recordtijd, maar zeker als koppel is dit een erg leuke haalbare kamer met goede effecten, haalbare puzzels en een duister thema. Wij hebben hier onze avond mooi mee afgesloten.

 • Thema
 • leuke puzzels
 • muziek
 • ontvangstruimte

Zeer knap gemaakt, maar moeilijk.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Dit wordt een moeilijke. Ik had namelijk erg hoge verwachtingen van deze kamer, maar ben er enorm gefrustreerd uitgekomen. Nu ga ik proberen de zaken toch objectief te beoordelen. De kamer is werkelijk prachtig ingericht, het contrast met de vorige kamer kon haast niet groter. Het ademt gewoon tovenaarskamer uit. Ze hebben de lat hier erg hoog gelegd voor hun zelf, maar dat zie je ook. Maar deze kamer is erg moeilijk en zeker met 2 spelers. Hoewel het verhaal mij erg aansprak vielen bij mij de puzzels totaal niet in de smaak. De uitwerking was op een of andere manier gewoon niet mijn ding. Bij alles had ik gewoon tips nodig en we zagen het gewoon niet. Ons potlood schreef niet meer, mijn papiertje had ik te snel volgeschreven, telfouten, te snel conclusie trekken, we kwamen gewoon niet in het goede ritme. Achteraf bleek ook dat ze deze kamer expres moeilijk gemaakt hadden voor de gevorderde speler. Dat stukje moet je ook in je achterhoofd houden. Tevens is het ook persoonlijk en de kamer krijgt ook terecht een hoge score. Voor ons was het gewoon frustratie op teleurstelling, want telkens als we een tof attribuut vonden, bleek dat we er niks mee moesten doen. De manier hoe de puzzels opgebouwd zijn is wel in thema, maar er kwam gewoon teveel info op ons af dat ik zelf bij de uitleg van de kamer er nog niet aan uit kon. Conclusie : Zit je met een goede groep van 2 tot 4 personen en zoek je een echte uitdaging, dit is hem. Zorg dat het thema je ligt want daar draait alles om. Deze kamer krijgt terecht goede punten, maar doe hem niet als onervaren groep of als je niks met astronomie hebt. Dan zijn het erg lange 60 minuten. De afwerking is goed ( hier en daar wat schade) het thema is goed gebracht, de kamer is zeer smaakvol ingericht en de puzzels zijn moeilijk en uitdagend. Eerlijk is eerlijk, het was absoluut lang geleden dat ik nog zo vervelend een kamer uitgelopen ben. Pure frustratie en boos op mezelf dat ik het maar niet zag hoe de makers het bedoeld hadden. Ik denk dan ook dat ze terecht in het opzet geslaagd zijn, dit is een moeilijke kamer voor gevorderde spelers en die zullen de uitdaging erg waarderen.

 • Uitdagend
 • thema van de kamer
 • verhaal
 • Super mooi gemaakt
 • ontvangstruimte
 • geluiden van buitenaf
 • misschien niet geschikt voor 2 bij mindere ervarin

Toffe kamer, maar miste de waw factor.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Het thema van de kamer sprak me wel aan, hoe dit uitgewerkt zou worden was me een raadsel. Het is moeilijk om deze kamer te omschrijven. Ik had met momenten echt twijfels of het nu achterstallig onderhoud was of het thema van een jaren 80 kantoorruimte. Maar alles werkte en de puzzels vonden wij leuk en waren goed met 2 personen te doen. Er zat een lekker flow in de kamer met 4 a 5 tips hebben wij hem ook gehaald. Het verhaal komt zeker op het einde goed tot zijn recht en hoewel dit niet de hoogvlieger is wat afwerking en puzzels betreft is hij leuk om te doen. Conclusie : Ga je niet alle 3 de kamers doen, dan zou ik deze overslaan. Wij zijn blij dat we hem gedaan hebben, maar ben je hier met 4 ervaren spelers, dan vlieg je door de kamer. Soms zijn er ook zaken die maar door 1 persoon opgelost kunnen worden en dan staat de rest echt te wachten. De weg naar de kamer toe gaf wel geen al te beste eerste indruk, dat geld ook van de manier van het verhaal brengen. Een tv op een rekjes met wat rommel onder, nee dat was wat minder en kan volgens ons een beetje beter en netter. Maar ik hoorde veel passie bij de eigenares en ze leggen de lat voor hun zelf ook steeds hoger. Ook hoor je regelmatig geluiden vanuit andere delen van het pand, dit is tevens een probleem dat we bij de andere kamers ook hadden. Al bij al een leuk begin van de dag.

 • Leuk verhaal
 • Ondanks hangsloten toch leuke puzzels
 • Ontvangstruimte
 • Mogelijkheid om met 2 te spelen
 • geluiden van andere kamers
 • miste een beetje de waw factor

Uitdagende kamer.

Zaterdagavond, last minute ingeving, 3 whatsapp'jes en we hadden een date met deze kamer. Dikwijls weet je al voor je gaat of je met een eigenaar met passie te maken hebt, dat was hier niet anders. Met deze positieve vibe en de goede recensies gingen we op pad. Onthaal : Gewoon top. Parkeerplaats voor de deur, vriendelijk ontvangst, zeer propere ruimtes voorzien van alle comfort. Pool, darts, puzzels, drank. Ja ik wou niet meer naar huis achteraf. Altijd fijn als de eigenaar je ontvangt, de babbel zat er meteen goed in en hij was met recht trots op zijn kamer. Kamer : Het verhaal is geen geheim, we doen onze eerste dag bij de nuclear power plant en dat ding draait op de noodgenerator die elk moment kan uitvallen. Jasje aan, helmpje op en 60 minuten om de boel terug aan de gang te krijgen. Eens binnen merk je meteen dat dit niet de typische escape room is. Nergens een hangslot te bespeuren, maar je moet zelfs op zoek gaan naar de puzzels. Je merkt meteen dat er wat techniek betreft veel werk zit in deze kamer, maar nergens om te showen van kijk eens wat ik kan. Alles is namelijk in thema en goed gemaakt. Er komt heel veel info op je af en de eerste paar minuten hadden wij werkelijk geen idee waaraan te beginnen, laat staan hoe we een puzzel konden vinden en dan weer op te lossen. lineair dan maar, nope, als je dan eindelijk iets oplost heb je werkelijk geen idee wat je er mee kan. Maar je moet wat geluk hebben wat je als eerste tegenkomt. Begin je toevallig met wel de juiste puzzel dan valt even alles in zijn plooi, maar kom je achteraf toch weer vast te zitten. Maar na een minuut of 25 begint alles iets duidelijker te worden. Ff doorbijten dus. Conclusie : Dit is geen typische kamer. De eigenaar denkt duidelijk over zijn puzzels na en zet je graag een klein beetje op het verkeerde been. Het thema is erg leuk en dat er geen hangsloten inzitten maakt voor ons niks uit. Hij is pittig met 2 personen maar zeker doenbaar. Wat we erg waardeerde was de manier van tips geven. De gm laat je goed met rust en bij twijfel geeft hij geen tips uit zichzelf, maar vraagt hij hoe het met je gaat als bezorgde collega, tof en blijf dit zo doen. De afwerking is erg hoog, het thema goed gebracht en de kamer heeft een duidelijke verhaallijn en doel. De enige reden dat ik geen 10 geef is het feit dat er nog ruimte is voor verbetering. De eigenaar gaf dit ook zelf aan de de aanpassingen zijn onderweg. Wij hebben ons erg goed geamuseerd met deze kamer, lekker puzzelen, goed zoeken, fijne manier van tips geven, goede afwisseling. Wat wil je nog meer. Achteraf nog lang nagepraat en ik kijk echt al uit naar wat hier nog gaat komen. Aan passie zal het niet ontbreken!

 • Passie van de eigenaar
 • locatie
 • thema + afwerking
 • ontvangstruimte

Ik stap nooit meer op een vliegtuig zonder aan deze room te denken.

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Laatste van de dag : Flight815 Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Down the Hatch bevind zich in een doodlopende straat van een Industrieterrein. Het staat goed aangegeven en er is parkeerplaats voorzien. Binnen is een gezellige ruimte waar Loran ons welkom hete samen met zijn personeel. Ook hier weer de mogelijkheid tot een drankje en een wc. Wat ik bij de vorige escape room miste, werd hier ruimschoots goedgemaakt. Altijd leuk om enthousiaste eigenaars te spreken. Kamer : 80 minuten i.p.v. 60, een reputatie om rekening mee te houden, de verwachtingen waren hoog. Wat een start, wat een afwerking en thematisering. Alles dompelt je onder in het verhaal dat doet willen ontsnappen. Dit is een hele moeilijke kamer om veel over te vertellen zonder iets weg te geven, maar ik kan wel zeggen dat deze kamer om communicatie draait en samenwerken. Het kan heel frustrerend zijn als het dan niet lekker loopt, maar de kamer haalt dan wel het beste in je naar boven om toch maar te ontsnappen. Wij liepen vast op de meest stomme momenten, net door niet luisteren en niet samenwerken. Op andere momenten liep het dan weer als een trein. Conclusie : Tweestrijd, de helft van onze groep vond dit de beste kamer, dan andere vond The Cooper Case beter. Ik was de persoon die TCC beter vond omdat ik in deze kamer ik mijn ritme niet vond. Maar toch geef ik deze kamer een hoge score. Het lukte me in deze kamer maar niet om de juiste hints te zien, maar na het overlopen zat het gewoon geweldig goed in mekaar. Mijn collega's daarentegen zagen het wel en dat bevestigd nog maar eens hoe persoonlijk iets kan zijn. Communicatie is de grootste troef van deze kamer en daardoor moet je goed samenwerken. Daaruit kwam bij mij ook mijn grootste frustratie, net omdat dat een punt is waar wij nog goed aan moeten werken. Maar net daardoor blinkt de kamer uit, omdat hij je dwingt om dat te doen. Als dat lukt heb je een top kamer gebouwd. Wij haalden hem met 22 seconden over, waar voor je geld dus :-) We hebben nog uitgebreid nagepraat met Loran en daaruit bleek met welk enthousiasme hij zijn zaak runde en dat er nog leuke toekomstplannen waren. Wij kijken er alvast naar uit en wensen hem veel succes want wij komen zeker nog eens terug.

 • Start van het verhaal
 • manier van tips geven
 • afwerking
 • totaalconcept

Met recht een van de toppers van het land

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. 4de van de dag : The Cooper Case Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Down the Hatch bevind zich in een doodlopende straat van een Industrieterrein. Het staat goed aangegeven en er is parkeerplaats voorzien. Binnen is een gezellige ruimte waar Loran ons welkom hete samen met zijn personeel. Ook hier weer de mogelijkheid tot een drankje en een wc. Wat ik bij de vorige escape room miste, werd hier ruimschoots goedgemaakt. Altijd leuk om enthousiaste eigenaars te spreken. Kamer : 80 minuten i.p.v. 60, een reputatie om rekening mee te houden, de verwachtingen waren hoog. Maar niet hoog genoeg. Alles bouwt op naar wat er met Cooper is gebeurd. De afwisseling tussen de puzzels is erg groot en de moeilijkheidsgraad fluctueert waardoor je yes momenten hebt en momenten dat je het maar niet ziet. Wat ons vooral aansprak is de mogelijkheid dat je met bijna continue met 2 teams kon werken. Er zit zoveel detail in deze kamer, maar toch is er een bepaalde logica die het geheel logisch maakt en doet werken. Zeker als je achteraf de kamer overloopt, zie je de verhaallijn zo goed. De 80 minuten vlogen om (grappig genoeg lijken die trouwens gewoon 60 minuten, maar dat zegt eigenlijk veel over de kamer en hoeveel dat er te doen is) en met een zeer mooie tijd van 74 minuten haalde wij hem. Omdat ze bij Down the Hatch zonder klokken werken was het zeker op het einde echt gokken of we hem gehaald hadden. Conclusie : Tweestrijd, de helft van onze groep vond dit de beste kamer, dan andere vond Flight815 beter. Wat er ook van zij, dit is een topper om te doen. Dit is zo een kamer waar je met je eerste blik denkt van hoe moet ik hier aan beginnen en dat een voor een alle details begint te zien die wonderlijk in het interieur verwerkt zitten. Dit is een totaalervaring wat sfeer, verhaal en spanning betreft, maar ook het ontvangst en het napraten dik ok is. De manier dat je niet weet hoe lang je nog hebt ( op wat momenten na) maakt dat je door blijft doen en niet zegt van ok ik heb nog maar 2.5 minuut we halen hem toch niet. Je bent haast niet met de tijd bezig, je wilt enkel door de kamer geraken en ondertussen het verhaal oplossen. Er wordt zeer sporadisch omgesprongen met tips en dat wordt je ook duidelijk gemaakt voor je start. Heerlijk!

 • Verhaal
 • ontvangst
 • Afwerking
 • leuke uitdagende puzzels
 • goede flow
 • Duurt het echt nog zolang tot de volgende klaar is

Net een film

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Derde van de dag : The Honeymoon Hotel Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Escape challenge bevind zich in een zijstraatje van de winkelstraat. Parkeren kan iets verder en is op bepaalde plaatsen gratis voor 3 uur. Het ontvangst is in thema en met 1 woord ongemakkelijk te noemen. Niks vrolijk hier, je gaat ook niks vrolijk doen. Er is een erg grote ontvangstruimte met wc en de mogelijkheid om iets te drinken. Hier kom ik nog op terug. Kamer : Tja met enkel top kamers op de planning hadden we ook hier weer het gevoel hoe ze het voor mekaar gingen krijgen om ons positief te verrassen. Het thema is moord in een hotel en daar waan je je ook echt. Ook hier weer net als bij The Orphanage een zeer hoog afwerkingsniveau. Wij hadden een zeer goede flow in deze kamer en alles ging gewoon super lekker. Hij is ook "makkelijker" dan The Orphanage maar dat doet niks af aan de beleving. Er is zat afwisseling en leuke schrik/verrassingsmomenten. De opbouw is erg goed en er zijn echt waw momenten in de kamer. De puzzels zijn zeer afwisselend en dat kamer en het thema wordt er goed in betrokken. In alle 5 de kamers vandaag viel het op de je amper tips krijgt en ookal vraag je er naar, je ze niet altijd krijgt. In het begin is dat wennen, maar naar mate de dag vorderde waren we amper nog bezig met tips vragen. Zaten we echt vast of waren we echt verkeerd bezig, dan kwam er natuurlijk een duwtje in de goede richting. Conclusie : Het nadeel van 2 top kamers te hebben is natuurlijk dat je toch de een boven de ander moet zetten. Wat beleving betrof haalde The Orphanage het net boven The Honeymoon Hotel, maar in elke andere setting is dit gewoon de kamer die je moet doen. De eigenaar weet duidelijk wat een escape room moet zijn en legt de lat net als de collega's van hem vandaag erg hoog. Als je daar bent en je moet er niet lang voor in de auto zitten, doe ze dan in 2 keer. Dan heb je 2 geweldige avonden. Het enige puntje van kritiek is voor mij het onthaal en de ontvangstruimte. Ik denk echt dat ze hier iets te ver zijn gegaan. Voor ons is escapen een totaalbeleving. Dat je ons ontvangt in "thema" is nog prima maar wij houden ook van het sociale aspect, de babbel, het napraten etc. Het drinken is in buffetstijl en je moet op een papiertje schrijven wat je gehad hebt, er is gewoon niemand om mee te praten en als je dan 30 minuten moet wachten tot je de volgende kamer... Nee niet erg gezellig. Akkoord je bent zelf met een groep en natuurlijk praat je tegen mekaar en ja na dat de escape was afgelopen deed de vrouw en de meneer een erg tof babbeltje tegen ons in de kamer zelf. Ik snap dat ze dat doen om spoilers te vermijden. Je zag het ook aan de andere gasten, kamer gedaan, jas aan en meteen weg. Dit terwijl ik bij andere escape rooms super vaak mensen zie blijven hangen voor een drankje en een goede babbel. Niet ons ding dus en om die reden schaal ik de kamers erg hoog in, maar de service niet en dat had niks te maken met de kwaliteit van het personeel.

 • Afwerkingsniveau
 • Je bent gewoon in een hotel
 • Verhaal
 • Echt vette waw momenten
 • Sfeer in ontvangstruimte

Onderdompeling

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Tweede van de dag : The Orphanage Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Escape challenge bevind zich in een zijstraatje van de winkelstraat. Parkeren kan iets verder en is op bepaalde plaatsen gratis voor 3 uur. Het ontvangst is in thema en met 1 woord ongemakkelijk te noemen. Niks vrolijk hier, je gaat ook niks vrolijk doen. Er is een erg grote ontvangstruimte met wc en de mogelijkheid om iets te drinken. Hier kom ik nog op terug. Kamer : Ook hier weer grote verwachtingen. Nou de afwerking van deze kamer is van een top niveau. Je waant je echt in een weeshuis. De muziek, de materialen en alles wat je moest doen en zag had te maken met het weeshuis. Je moet uitzoeken wat er met de kinderen is gebeurd en dat bouwt goed op. De puzzels zijn uitdagend en dwingen je tot samenwerken. Het thema is "eng" en heel goed uitgevoerd. Wij haalden deze kamer net niet, maar kwamen uit deze kamer met een heel erg goed gevoel. Dit was haast een filmset wat afwerking en verhaal betrof. Dit soort kamers en ook de andere pushen de lat echt omhoog voor de rest. Conclusie : Dit was de topkamer van escape challege voor ons. Hierna hebben we The Honeymoon Hotel nog gedaan en hoewel we dienen haalden, bleek dit voor onze groep toch de winnaar van deze escape room. Hou je van "eng", spreekt het thema je aan en hou je was afwisselde puzzels zonder 20 keer achter elkaar hangsloten open te doen, boek dan deze kamer. Het enige puntje van kritiek is voor mij het onthaal en de ontvangstruimte. Ik denk echt dat ze hier iets te ver zijn gegaan. Voor ons is escapen een totaalbeleving. Dat je ons ontvangt in "thema" is nog prima maar wij houden ook van het sociale aspect, de babbel, het napraten etc. Het drinken is in buffetstijl en je moet op een papiertje schrijven wat je gehad hebt, er is gewoon niemand om mee te praten en als je dan 30 minuten moet wachten tot je de volgende kamer... Nee niet erg gezellig. Akkoord je bent zelf met een groep en natuurlijk praat je tegen mekaar en ja na dat de escape was afgelopen deed de vrouw en de meneer een erg tof babbeltje tegen ons in de kamer zelf. Ik snap dat ze dat doen om spoilers te vermijden. Je zag het ook aan de andere gasten, kamer gedaan, jas aan en meteen weg. Dit terwijl ik bij andere escape rooms super vaak mensen zie blijven hangen voor een drankje en een goede babbel. Niet ons ding dus en om die reden schaal ik de kamers erg hoog in, maar de service niet en dat had niks te maken met de kwaliteit van het personeel.

 • Dit is geen escape room meer
 • Onderdompeling
 • Afwerking
 • Uitdagende puzzels volledig in thema
 • Sfeer in ontvangstruimte

Met recht en rede een topkamer

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. We begonnen de dag met dit pareltje : Kamer 237 Ontvangst : We hadden dus een kamer geboekt in dit hotel en werden dan ook netjes ingecheckt. Het ontvangst was warm en hartelijk en we begonnen ook meteen met een tasje koffie en een gezellige babbel. Kamer : We waren toch zwaar benieuwd naar onze kamer voor deze nacht, zeker door de goede beoordelingen en de publieksprijs van 2017. Dat wekt toch steeds een verwachting. Onze groep was met momenten zwaar onder de indruk, zo een punt dat je allemaal lacht, elkaar aankijkt en zegt waw dit is tof gedaan. Dit is geen kamer die te koop loopt met wat het allemaal in petto heeft of kan. Deze kamer ademt gewoon hotelkamer. Des te groter zijn dan ook de verassingen en dat is tof gedaan. De afwerking en thematisering zijn van een zeer hoog niveau. De technieken die gebruikt soms magnifiek net door hun eenvoud. Als je al deze zaken leest weet je gewoon dat je met een kamer te maken hebt die je gewoon eens moet doen. De puzzels zijn afwisselend kwa stijl en moeilijkheid. Dat maakt het leuk, niet alles zijn zware hersenbrekers en voor het moraal van de groep is het ook eens leuk als je de logica meteen ziet. Conclusie : Dit is een kamer die je als escaper gedaan moet hebben. Maar dat zie je ook aan de reacties en dus ook de score. Hier is over nagedacht, niet alleen over de kamer, de manier van opbouwen, maar ook de sfeer, muziek, manier van tips geven, ontvangst... Natuurlijk creëer je ook een bepaalde verwachting als je hier naar toe gaat en zoals zo dikwijls is een mening van een ander niet ook direct jou mening. Het thema kan je niet liggen of je ziet een bepaalde logica niet in een puzzel. Wij bezorgende onze receptioniste haast een infarct door met 6 seconden op de klok uit de kamer te komen. En dat is precies wat wij graag doen ( natuurlijk niet expres) Genieten van de kamer en als het ff kan met 1 seconde op de klop hem uitspelen. Dat is ook wat de eigenaars hier willen, geen record bord met of zonder hints, geen tijden op een bordje, je haalt hem of niet. Ook hier weer leuk dat je gezellig kon napraten en daar deed de host erg leuk in mee en ook hier weer een mooie foto als herinnering. Wij hebben genoten van onze start van de dag en Kamer 237 legde de lat zeer hoog voor de rest van de dag....

 • Sfeer
 • Ontvangst
 • afwerking
 • uitdagend
 • knappe technieken
 • Mogelijkheid tot napraten

Mooie kamer, maar geen uitschieter

Kerstdag, eten, drinken etc. Ff rondvragen wie er iets wou doen. Een kleine speurtocht en we vonden weliswaar escape rooms die open waren. 21u45 was nog vrij, ff de reviews checken en op naar Oss. Ontvangst : Mooi pand met er tegenover beperkte parkeerplaats. (maar er is zat plaats in de buurt) Vriendelijke host liet ons binnen. Er is een mogelijkheid tot napraten / drankje. Geen grand luxe, maar er is de mogelijkheid en dat is voldoende. Wc, onthaal, alles zeer proper. Kamer : Je gaat volgens het verhaal om 23 uur Dracula's slaapkamer binnen en je hebt precies 1 uur de tijd om er terug uit te geraken voor hij terug thuis komt. Wij vonden dat een tof thema, de kamer was ook mooi en rijkelijk gedecoreerd, volledig in de stijl van toen. Hoewel deze kamer veel gebruik maakt van hangsloten, proberen de makers er steeds voor te zorgen dat je op een afwisselde manier aan de codes moet zien te geraken. Wij ervoeren het als tof, maar licht eentonig. Erg leuk dat sommige puzzels tegelijk opgelost kunnen worden en daardoor bleek ook dat 4 personen voor deze kamer echt maar net genoeg was. Bij ervaren groepen die continue samenspelen zal dit niet direct voor een probleem zorgen, maar als je met een vlug samengestelde groep zit, heb je met 4 maar net genoeg personen. Als dan 1 groep sukkelt, moet je bijspringen waardoor je je eigen puzzel in de steek laat. Voor ons mocht de kamer ook enger, zeker gezien het thema. Maar aangezien er nu al een paniekknop staat, zal het voor sommige mensen al eng genoeg zijn. Leuke manier van hints vragen trouwens, tof gedaan. Wij hebben deze kamer uiteindelijk niet gehaald, maar omdat het Kerst was mochten we hem wel afmaken. De finale viel ons wel wat tegen, daar hadden we echt meer van verwacht. De kamer zelf zorgt door middel van bepaalde elementen echt voor een naderend einde, ook erg leuk. Conclusie : Eerst en vooral tof dat sommige escape rooms de moeite nemen om tijdens de kerst alsnog open te doen. Dit is een uitdagende mooie kamer. Geen hoogvlieger en bij mij ontbrak het waw gevoel, maar de puzzels waren goed gemaakt. Je moest echt samenwerken en goed zoeken. er was veel info en je had meerdere taken wat het met een grotere groep ook erg leuk maakt om deze kamer te doen. Mijn tip zou dus zijn, doe deze kamer met 6 personen tenzij je een erg goed ervaren team hebt. Hij is zeker te doen met 4, maar dan mag je gas geven. Op het einde wordt er ook weer een leuke groepsfoto gemaakt, hoewel wij nog nooit anders ervaren hebben, blijkt het bij sommige rooms niet te gebeuren.

 • Sfeer
 • Afwerking
 • Afwisseling van puzzels
 • Open op kerstavond
 • anticlimax gevoel bij het einde

Meteen zin om de andere kamers te spelen

Er zijn niet super veel kamers die voor 1 of 2 personen kunnen dienen. The Master Mind is er een van en wat voor een. Mystery House ligt midden in het gezellige centrum van Valkenburg. Ideaal als je iets meer zoekt als enkel een escape room. Ontvangst : Super gezellig. Mooie ruimte, vriendelijk personeel. Meteen mooi de mogelijkheid om iets te drinken. Overal liggen spelletjes wat het meteen erg gezellig maakt. Een babbel met de eigenaars/personeel waardeer ik altijd. Kamer : We wisten op voorhand dat dit een zeer moeilijke opdracht ging zijn. Met een slagingspercentage van 6% gingen we ook met een gedacht de kamer in dat we ons goed gingen amuseren en niet perse gingen slagen. Om te slagen moet je ook alles juist hebben want je krijgt maar 1 kans. Het is tevens een kamer die zonder tips werkt. Erg leuk dat alles in thema is, het gesprek naar de kamer toe, de entree (erg leuk gedaan) de muziek, inrichting, alles is in thema. Wij zagen zoveel details dat we de hits misten en dat is natuurlijk het frustrerende en net het moeilijke aan deze kamer. Uit al de info net halen wat je nodig hebt. De kracht zit hier net in de eenvoud. De puzzels zijn daarom niet waw wat techniek betreft, maar meer voor het betere denk en zoekwerk. Wij haalden hem dus niet en wat erg fijn was is dat je een keuze krijgt. Of je mag met een nieuwe afspraak terugkomen en opnieuw proberen tegen een speciale prijs of je krijgt de uitleg van de kamer. Wij kozen voor het laatste net omdat we niet dachten dat we met 1 of 2 tips het zouden kunnen afmaken. Uiteindelijk bleken we het best goed gedaan te hebben, toch een beetje feel good gevoel :-) Conclusie : Zoek je een kamer voor 1 a 2 personen aan een mooie prijs (50euro) dan is dit zeker een aanrader. Akkoord hij is moeilijk, maar je leert er weer wat van bij en het thema is mooi neergezet. Dat in combinatie met de leuke ontvangst en de mogelijkheid tot gezellig napraten maken dit een erg leuke escape room. Wij komen zeker nog eens terug voor de andere kamers.

 • Leuk onthaal
 • Sfeervol
 • Uitdagend
 • Gezellig om na te praten

Aanrader als je moet kiezen tussen de 3

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. Onze 2de room was The Gold Mine. Dit moest de topper zijn van Escape Room Zandvoort. De hele room is werkelijk schitterend in thema gebracht. De puzzels zijn uitdagend en met momenten behoorlijk pittig. Wij hebben hier het meeste tips bij nodig gehad om hem tot een goed einde te kunnen brengen. Er zit zoveel detail in deze kamer en onze ervaring leert ondertussen dat hoe simpeler is lijkt, hoe moeilijk het is. Deze kamer heeft een goede flow wat de puzzels betreft en stuurt je echt een richting uit die logisch is, dat is erg fijn. Je waant je ook echt in een mijn. Wij ervaarden deze kamer als pittig en met momenten frustrerend. Het moet gezegd dat het telkens ons eigen fout was door te snel willen te zijn of niet goed op te letten. Met de nodige tips brachten we uiteindelijk toch tot een goed einde. Ook hier weer een pluim voor de zeer mooie afwerken, de leuke effecten en de alweer toffe foto op het einde. Op het einde van onze dag kregen we nog een mooi aandenken in de vorm van een t-shirt en een kaartje met onze tijden. In onze mailbox zaten ondertussen de foto's van onze toffe namiddag. Wij waren enorm te spreken over onze middag bij Escape Room Zandvoort. Fijn ontvangst, vriendelijk, leuke kamers en zeker met 2 personen erg leuk geprijsd.

 • Thema
 • afwerking
 • uitdagende puzzels

Totaalbeleving

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. We deden deze na het warme ontvangst van de eigenares als eerste. Het is volgens hun zelf de minst moeilijke, maar dat deed niks af aan de ervaring. Deze room is lineair opgebouwd, maar dat gaf ons een enorm goed gevoel dat we juist bezig waren. Er was een bepaalde logica in de kamer wat enorm positief werkt. Door ons gebrek aan ervaring en het feit dat we maar met 2 waren heb je vaak van die frustratiemomenten dat je het even niet meer weet. Dat was hier absoluut niet het geval. Alles was zeer goed afgewerkt, genoeg variatie en werkelijk alles in thema. Ook het verhaal komt goed tot zijn recht. Kijk wij zijn geen recordzetters, ik wil genieten van een room en liefst er met 50 seconden op de klok nog uitkomen. Deze kamer werkte voor ons op alle vlakken, samenwerken, logica, sfeer , geluid, technisch. Erg leuk gedaan, al zal de gevorderde speler het te "makkelijk" vinden. Ook nog even aanhalen dat je na elke room een erg toffe manier krijgt aangeboden om een foto te maken. Tof gedaan! Wat ik ook erg leuk vond was de manier van tips geven. Dat kon in overleg. Enkel als wij teken deden dat we echt even vast zaten werd er een tip gegeven, maar als de moderator ziet dat we ergens te lang over deden, greep ze zelf in. Wij leren het meest doordat we kunnen zoeken en leren uit onze fouten. Als er te snel tips gegeven worden leren we niks. Erg tof dus dat dit kon.

 • Thema
 • Afwerking
 • haalbare puzzels met goede logica
 • Manier van tips geven.

Leuk maar de minste van de 3

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. The Grand Prix : Wij deden deze room als laatste en dat hadden we beter niet gedaan. Het ligt er natuurlijk aan voor welk thema je apprecieert. Voor ons was het in vergelijk met de andere de minste. De kamer op zich zelf was leuk gedaan, maar met momenten een krappe bedoeling. (zeker met een groep) Wat ons het meest frustreerde was dat sommige puzzels niks met het verhaal te maken hadden. Ook het verhaal ( je moet een auto terug monteren en tegelijk een diefstal oplossen) leek ons wat ver gezocht. Het zou beter zijn om voor het een of het ander te kiezen. De kamer zelf was mooi afgewerkt, maar niet waw. Voor de laatste toevoeging werd er naar onze mening wel heel erg veel met hangsloten gewerkt terwijl anderen bewijzen dat het ook anders kan. Ik heb persoonlijk niks tegen een hangslot, Maar het waren er erg veel. De kamer was eigenlijk die dag stuk en dat lieten ze netjes de dag ervoor weten, goede service. Terwijl we daar waren bleek het euvel opgelost en kregen we alsnog de kans om de kamer te spelen. Tijdens het spel bleek er nog een probleem te zijn, maar dat werd door de beheerder netjes opgelost. Eindoordeel: Als je moet kiezen, neem dan de andere 2. Het is een leuke toevoeging, zeker als je van auto's of racen houdt, maar niet de kamer waar je speciaal voor naar daar moet gaan.

 • Thema passend bij locatie
 • Afwisseling van puzzels
 • Mooie locatie en goed ontvangst
 • Mindere puzzels
 • heel veel hangsloten

Sfeervol

We gingen eigenlijk voor Las Vegas naar deze Escape Room. Maar omdat het 1 uur enkel rijden was, waarom niet 2 ineens. Achteraf gezien was deze leuker als Las Vegas. Super mooi gemaakt en ze dompelen je echt onder in het verhaal. Het lugubere, het donkere, zelfs hoe je de kamer ingaat... Het begin was leuk omdat het erg logisch was. Alles volgende mekaar op en je kon niks verkeerd doen. Voor ons als beginnende groep gaf dat een erg fijn opbouwend gevoel. Daarna werd het een stuk pittiger. Daar ontbrak het bij ons nog aan ervaring, maar na de juiste tip hadden we eindelijk door wat de bedoeling was :-) Het vervolg was weer erg fijn en verdeelde de taken goed. Je moest er wel samenwerken. Over het einde ga ik niks zeggen, laat je maar verrassen. Ook deze escape room brachten we tot een goed einde en hoewel vele van jullie hem waarschijnlijk te makkelijk gaan vinden, was het voor ons eens leuk om hem te halen met nog 4:54 op de klok. We hebben er weer wat van geleerd en dat is het belangrijkste. Ook hier weer tof ontvangst, goede uitleg, alleen te opzichte van andere escape rooms geen thema.

 • Verhaal
 • afwerking
 • sfeer
 • leuke haalbare puzzels
 • Locatie
 • Mogelijkheid tot napraten

Onderschat

Last minute deze escape room geboekt wegens de goede score hier op escapetalk. Het verhaal start reeds bij de deurbel, wat erg leuk is ( en verwarrend) Eens binnen krijg je een instructiefilmpje van wat je allemaal wel en niet mag doen. Een "medewerker" komt je daarna meteen halen, reeds volledig in het thema van je escape room. Tof gedaan. De manier hoe je deze escape room binnen gaat is enorm leuk gedaan. De room bouwt op qua moeilijkheidsgraad. Wij hebben natuurlijk niet zoveel ervaring, maar waren verrast door de creativiteit van de makers en het outside the box denken. Logisch denken, handigheid, samenwerken en vooral geen enkel hangslot te bespeuren. Wij hebben hem uiteindelijk gehaald, al liepen we serieus vast op 1 stuk en hadden we de tips broodnodig om verder te kunnen gaan. Achteraf werden we vriendelijk ontvangen en werd er even nagepraat. Dit waardeer ik altijd. Je mening wordt gevraagd, je krijgt de kans om wat vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Dikwijls gevolgd door wat goede tips. Daar ontdekten we pas dat dit echt geen makkelijke kamer is en hoe weinig mensen het zonder tips tot een goed einde brachten. We werden die avond geholpen door Nils, en kudos gast, je deed dat top!!! PS: Erg leuk dat jullie de foto even op mail gooien, thanks

 • Ervaring
 • Afwerking
 • Geen hangsloten
 • moeilijke puzzels
 • Einde kon gezelliger.

Aangenaam verrast

Deze room krijgt niet de waardering die hij hoort te hebben. Hij is niet de moeilijkste ooit, maar er is zeer veel moeite gestoken om niet steeds met cijfersloten en sleutels te werken. De afwerking kan net een tikje beter en het algemeen beeld van het gebouw doet de rooms niet de eer aan die ze zouden moeten krijgen. Zeker na The Space voelt dit als een koude kelder aan. Maar de jongen die ons hielp was geweldig. Hij vertelde het verhaal goed, was behulpzaam en heeft ons een heerlijk avond bezorgd. Alles in de kamer werkte ook en het was voor ons als beginnelingen ook eens leuk om een kamer te hebben die lukte. Las vegas is makkelijker als The Graveyard en daarom zijn we ook met deze begonnen. Wij vonden het thema en de opbouw geweldig, maar meer ervaren spelers zullen deze waarschijnlijk minder vinden.

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Personeel dat ons hielp
 • ligging/gebouw
 • soms de afwerking

Een onderdompeling in het verhaal

allereerst, wat een leuke locatie. Veel parkeerplaats, goed te vinden en zeer ruim en mooi interieur. We werden zeer vriendelijk onthaald en hadden rustig de tijd om ons klaar te maken voor ons avontuur. De pret begint trouwens op voorhand al. Buiten de toffe bevestigingsmail krijg je de dag op voorhand nog eens een mail om je klaar te maken voor je avontuur. Dat is leuk, het neemt je mee in het verhaal waardoor het net dat tikkeltje meer heeft. Je begint met een voor-filmpje waarin het plot wordt uitgelegd. Zeer goed gedaan. Daarna wordt je door een medewerker meegenomen naar de kamer waar je verhaal gaat beginnen. De kamers zelf zijn zeer goed afgewerkt en voelen aan of je je echt in een raket installatie bevindt. Er is een goede afwisseling tussen verschillende zoekopdrachten en ook hier kwamen de tips tevoorschijn via de computers die er stonden. Wij haalden het einde, maar namen overhaast een verkeerde keuze. Stom, maar we waren er wel waardoor we het gevoel hadden dat we de volledige escape room toch gezien hadden. Achteraf nog genoten van een goed drankje en een leuke babbel met de eigenaar. Je voelt gewoon de passie en dat is fijn. Wij komen zeker terug voor de launch te doen.

 • Sfeer
 • afwerking
 • verhaal + mails vooraf

Geweldige escape room

Zonder veel weg te geven is dit een heerlijk kamer. Het begint al bij de uitleg, je krijgt bivakmutsen en een zaklamp en je breekt in bij de bank. Dit was onze eerste escape room en wat voor een. Niet teveel slotjes, logisch denken met hier en daar wat behendigheid. Je krijgt tips en zicht op de tijd door middel van een soort gsm. Dit werkt fijn omdat niemand je stoort met een omroepstem wat je natuurlijk uit de sfeer haalt. Een aanrader voor iedereen die met escape rooms wilt beginnen. Wij hebben hem uiteindelijk niet gehaald, maar omdat we er zo dicht bij zaten, waren ze wel zo sportief om ons het spel te laten uitspelen. Top service dus. Ze zijn volop bezig aan een nieuwe room, dus tot binnenkort.

 • Verhaal
 • Veelzijdigheid
 • Sfeer
 • Afwerking