Over mij

Polen-Krakau :

Exitroom - Prison Break 57 minuten 6.5/10

Exitroom - Amber Gold 35 minuten 6/10

 

Locatie

Neerpelt


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 24
 • Reviews geplaatst: 24
 • Ontsnappingspercentage: 66.7%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 18-11-2018


Team

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars. Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt. Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard. Onthaal : De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde. Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte. De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken. De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig. Kamer : Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is. De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid. De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen. De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig. Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK. Conclusie : Een woord : FANTASTISCH Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd. Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen. We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen. Een welverdiende 10.

 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

Meer van verwacht

Omdat we afspraken met onze vrienden in Rotterdam en we allemaal een voorkeur hebben voor pretparken en alles wat daarmee te maken heeft, dachten we dat het ook leuk zou zijn om met deze groep een escape room te doen. De safe house kreeg een goede score en sprak ons aan als groep. Onthaal : Tof, het pand zelf ligt in hartje Rotterdam. Er is een mooie propere ruimte voorzien met een bar waar je op je gemak wat kan drinken. De eigenaar was zeer vriendelijk en ook de dame die ons naar het spel zou begeleiden was tof in omgang. We hadden dit keer een groep met wisselende ervaringen, 2 personen hadden nog nooit een kamer gespeeld, voor 1 was dit de 2de en de rest wist wat hij deed :-) Kamer : The safe house verkoopt zichzelf als een kamer die anders is als andere escape rooms, je moet namelijk niet proberen zo snel mogelijk te ontsnappen, maar wel de gangsters die achter je aanzitten proberen voor te blijven. Uiteindelijk komt dit op hetzelfde neer. Hoewel de start van de kamer kwa thema klopt, was het erg basic en voelde het erg simpel aan. Naar mate de kamer vorderde voelde je wel iets meer de spanning, maar een echt waw gevoel kregen we niet. De makers hebben wel de moeite gedaan om je te doen samenwerken, maar de uitwerking is haast te simpel. Je staat vaak te wachten op iets en dat voelt als tijdverlies aan. Ik had de kamer langer verwacht en ik was dan ook wat teleurgesteld dat we plots buiten stonden. De finale bleef voor ons wat uit en daardoor was de ontknoping wel erg simpel. Wel was alles in deze kamer orde en mooi uitgevoerd, alles werkte en was proper. Conclusie : Dit was niet de kamer waar ik op gehoopt had, maar net omdat we met 3 mensen waren die relatief nieuw waren in de escape room wereld pakte dit wel goed uit. Net doordat sommige puzzels, eens je ze door hebt, wel erg makkelijk op te lossen waren schoot het natuurlijk goed op, maar nergens kregen we dat echte waw gevoel. Het was natuurlijk enorm leuk dat je met een groep de kamer haalt waar je normaal nooit escape rooms mee speelt, maar zodra we buiten waren is er amper nog over de kamer zelf gesproken. Alles was dan ook mooi en leuk, maar gewoon weg te simpel. Ook de hoeveelheid puzzels die in de kamer verwerkt zitten zijn aan de lage kant, waardoor wij een paar keren echt twijfelde van dat dit niet alles kon zijn. Al bij al dus een leuke kamer, maar rij er niet speciaal voor naar Rotterdam. Zit je met een groep die escape rooms wilt leren kennen is dit een aangewezen kamer. De mensen die daar beginnen zullen zeker een volgende willen spelen. In dat opzicht zijn ze zeker geslaagd.

 • Leuk thema
 • proper
 • Leuke "schrikeffecten"
 • soms te simpel

Gewoon een toffe goede escape room

Bij de laatste reviews kwamen we deze kamer steeds vaker tegen. Met steeds goede punten en slechts 50 min rijden kon het niet lang duren om hem eens te bezoeken. Onthaal : De escape room is gelegen op een groot plein van het kasteel. Er is voldoende gratis parkeerplaats en er is een brasserie en restaurant. Het onthaal zelf was enorm vriendelijk en enthousiast. Zo zien wij het graag. Kamer : Het verhaal zal jullie wel bekend zijn, maar ook hier gaan we uitzoeken wat er juist gebeurd is in kamer 1308. Met de sleutel en onze reiskoffer bij, trokken we voor 60 min op onderzoek. De kamer zelf is sfeervol ingericht. De puzzels wisselen zich af en dagen je met bepaalde momenten goed als groep uit. Persoonlijk zou ik deze kamer niet met meer als 4 personen spelen. Alles werkte en was zeer proper. Af en toe misten wij de rode draad, maar na een mooie cryptische hint werden we weer op het juiste spoor gezet. Alles is mooi in thema en er zitten een paar leuke technieken in. Hier en daar kan de afwerking van de techniek iets beter, maar dat is echt muggenziften. Conclusie : Dit is een kamer die misschien niet in de top 10 terecht zal komen, maar die wel mensen aanzet tot meer escape rooms te doen. En dat is wat je wilt van een escape room. Alles werkte, het ontvangst was super leuk en ook fijn om nog even na te praten en ideeen en ervaringen uit te wisselen. We hebben dan ook een erg leuke avond gehad want na de room gespeeld te hebben, krijg je nog een gratis borrelplankje in de Proeftuin en heb je meteen de gelegenheid tot gezellig napraten met mekaar. De essentie blijft natuurlijk de room zelf en die is dik ok. Verwacht geen topkamer, maar wel een leuke uitdagende kamer die je geeft wat hij beloofd. Je merkte ook meteen de passie bij de eigenares en dat geeft ons altijd een extra goed gevoel. Deze mensen hebben met een beperkt budget, een gebouw waar ze niks aan mogen veranderen iets erg leuks neergezet waardoor ik niet kan wachten tot hun nieuwe kamer klaar gaat zijn.

 • mooie locatie
 • leuke kamer
 • Leuke eigenares

Must do, maar niet onze nr1

Natuurlijk stond deze kamer bovenaan op onze lijst van to-do. Zelden zijn we zo zeker naar een room gereden als bij deze. Iedereen keek dan ook enorm naar deze avond uit... Ontvangst: De room zelf ligt in de oude rechtbank boven het kunstcafé. Super gezellig en meteen leuk om achteraf wat na te praten. Je meld je aan bij de toog en even later komt een medewerker je halen. Tijdens de weg naar boven dachten we meteen aan wat een huzarenstukje het geweest moet zijn om hier niet 1 maar 2 kamers te bouwen. Eens boven kregen we de uitleg die niet echt bol stond van het enthousiasme. Maar dat kon de pret niet drukken. Kamer: Meteen een glimlach op onze gezichten. Wat een mooie authentieke kamer. Alle puzzels zijn in thema, top! De kamer is tevens in het begin niet helemaal lineair, maar komt op een bepaald moment mooi samen. Er is in het begin voldoende te doen voor 4 personen, meer zeker niet. Later in het spel is dat minder het geval, maar enkel bij zeer ervaren groepen zou ik deze met minder doen. De afwerking is enorm hoog en de technieken die gebruikt worden voor de puzzels zijn afwisselend en erg tof gebracht. Dit is geen one string banjo, de makers hebben telkens geprobeerd om alledaagse dingen, die tevens kloppen kwa thema en verhaal, te gebruiken als puzzels. Het lijkt ook allemaal normaal waardoor je weet dat er een berg techniek achter zit. Over het einde ga ik niks zeggen, ga dat maar mooi zelf ervaren en laat je verrassen. Conclusie: Dit is een must do, einde discussie. Uiteindelijk wordt dit niet onze eigen nr1, maar dat is persoonlijk. Dat had 2 redenen. 1: Het verhaal is leuk, maar naar mate de kamer vorderde stelde we ons steeds meer vragen. 2: Een top 3 of misschien een top 10 kamer brengt verwachtingen met zich mee. Deels is dat persoonlijk, liggen de puzzels je, ligt het thema je enz. Andere zaken horen dan weer top te zijn, zoals afwerking, verhaal, properheid, onthaal etc. Maar het blijft ook mensenwerk. Soms is er eens iemand ziek waardoor mensen die normaal vrij hadden moeten komen werken of je moet meer uren maken... Ik wil geen afbreuk doen aan deze kamer, want dat verdienen de eigenaars en het personeel niet. Voor ons was het onthaal niet erg enthousiast en was de opvolging in de kamer niet wat je een top 3 kamer zou verwachten. Wij liepen op het einde behoorlijk vast, maar de tips bleven uit. Tip gevraagd, zwaaien naar de camera, geen reactie. Met slechts 5 min op de klok kregen we uiteindelijk de tip om verder te kunnen, maar toen wisten we natuurlijk al lang dat het een onbegonnen zaak was. Dat zou niet mogen gebeuren en een paar van ons waren echt teleurgesteld hierover. Niet zozeer dat we de kamer niet gehaald hebben, dat boeit niemand van ons, maar we hadden de tijd en met de nodige ondersteuning (tips) hadden we ongeacht of we hem dan gehaald hadden met een andere mood de kamer verlaten. Misschien onze eigen schuld net omdat we de eerste 35 minuten bijna een foutloos parcour aflegde. Maar nu voelde het aan alsof we geen kans gekregen hebben. Ik wil geen afbreuk doen aan deze room, want wij zien ook welk werk er in deze kamer zit en hoe knap het allemaal bedacht is. Persoonlijk heb ik steeds liever een room waar de eigenaar aanwezig is. Want het punt is wel dat je 140 euro/uur betaald als klant en dan zou dit zeker bij de nr1 niet mogen. Wij zijn blij dat we hem gedaan hebben. We zijn ook strenger net door de hogere verwachtingen die de room met zich meebrengt. De kamer krijgt dan ook hoge punten, maar de service iets minder.

 • Afwerking
 • technieken
 • Begin
 • Origineel
 • ontvangst

Een totaalbeleving

Bij verschillende kamers werd ons deze room aangeraden. Het was dan ook een kwestie van tijd voor we hem zouden boeken. Erg leuk dat deze kamer te boeken is met een kleine groep en hoewel sommige reviews hier mij een beetje deden twijfelen bleek het snel ongegrond. Onthaal : Leuk, Vriendelijke mevrouw ontving ons. Je moeten wachten in een mooie snookerzaak. Aan de toog hebben we rustig wat gedronken totdat we naar de kamer mochten gaan. De vaste klanten waren wel erg "aanwezig" wat de sfeer enigszins wat drukte. Maar keurig op tijd konden we met de eigenaar naar de kamer gaan. Ik vroeg me op weg al af hoe een kamer die tot met 10 personen gespeeld kon worden ook voor 3 personen haalbaar zou zijn, maar de eigenaar stelde me op mijn gemak dat alles duidelijk zou worden. Kamer : 1 woord : Waw Soms klopt gewoon alles, het thema, het verhaal, de puzzels, de sfeer. Dit ademde gewoon verborgen snookerkamer uit. Door het totaal gebrek van hang/cijfersloten geeft niks ook op voorhand weg van dit moet je open doen of dit is een puzzel. Ik geef niks weg door simpelweg te zeggen dat je in een snookerkamer terecht komt. De puzzels die we moesten oplossen waren heerlijk in thema. Er was genoeg te doen voor 3a4 personen tegelijk, waardoor je niet op mekaar stond te wachten. Ook hier weer nergens een idee van tijd, wat je gek genoeg een ontspannen gevoel geeft. De eigenaar hield ons goed in de gaten en voorzag ons zeer sporadisch van een tip. Dit is geen hoog technologische kamer, maar dat zou ook niet bij het thema passen. Ik denk echt dat ik diep van binnen meer respect heb voor deze goede zogenaamde first gen kamers, maar die wel de moeite nemen om sloten te vermijden en de puzzels volledig af te stemmen in het verhaal dan voor kamers van 100k vol technologie. Conclusie : Met een slagingspercentage van 7 a 8% en slechts 3 personen waarvan 1 dit zijn 2de kamer was, wist ik natuurlijk dat het zeer moeilijk zou worden om het te halen. Het boeit mij ook niet. Wat ik veel belangrijker vond is dat de persoon die nu voor de 2de keer meeging en helaas de eerste keer een slechte ervaring had gehad, nu eens zag hoe een echte escape room hoort te zijn. Ik hoef hem niet meer te overtuigen als we binnenkort nog eens gaan. De kamer is waw, de prijs is zeer aantrekkelijk, zeker voor een kleine groep. De afwerking is van een hoog niveau en volledig in thema. De puzzels zijn afwisselend, zowel van moeilijkheidsgraad als van uitvoering. Verwacht niks wereldschokkend, maar geniet van 60 minuten puur escape genot. Old School maar met een twist. Achteraf nog even nagepraat met de eigenaar, altijd tof.

 • Sfeer en gezelligheid
 • Verhaal
 • afwerking
 • puzzels in thema
 • toffe eigenaar
 • goede begeleiding
 • Slechts een kamer

Sfeervolle knappe leuke kamer, goed in thema.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Het verhaal gebeurd opnieuw door een duidelijk intro filmpje. Zeer goed gemaakt al had ik hier liever iemand in een monniken pak gehad die de legende vertelde ipv een tv. De kamer zelf is erg tof. Zeer goed volgens het thema ingericht. De puzzels zelf zijn bijna allemaal in thema en leuk om te doen. De sfeer in de kamer was lekker griezelig, maar nooit over de top. De eerste puzzels speelde lekker weg wat voor een leuke sfeer zorgt tijdens het spelen. De kamer is lineair opgebouwd, maar dat stoorde ons niet. Zeker als koppel geeft dat een goed gevoel dat je samen zaken oplost. Hoewel ik verwacht had om hier vlot uit te geraken, liepen wij toch vast op het laatste stuk. Gelukkig zette de gm ons op het goede spoor en haalden wij hem met 43 seconden op de klok. Conclusie : Wij vonden dit de leukste kamer van Escape Centrum Limburg. Het thema was leuk, de muziek perfect gekozen, het was griezelig, maar niet te. De puzzels waren van een wisselend kaliber waardoor je af en toe een adempauze kreeg. We zijn verwend op escape room gebied waardoor we geneigd zijn om alles te gaan vergelijken met de absolute toppers. Deze kamer is misschien niet de kamer voor de gevorderde groepen, dat zag je ook aan de recordtijd, maar zeker als koppel is dit een erg leuke haalbare kamer met goede effecten, haalbare puzzels en een duister thema. Wij hebben hier onze avond mooi mee afgesloten.

 • Thema
 • leuke puzzels
 • muziek
 • ontvangstruimte

Zeer knap gemaakt, maar moeilijk.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Dit wordt een moeilijke. Ik had namelijk erg hoge verwachtingen van deze kamer, maar ben er enorm gefrustreerd uitgekomen. Nu ga ik proberen de zaken toch objectief te beoordelen. De kamer is werkelijk prachtig ingericht, het contrast met de vorige kamer kon haast niet groter. Het ademt gewoon tovenaarskamer uit. Ze hebben de lat hier erg hoog gelegd voor hun zelf, maar dat zie je ook. Maar deze kamer is erg moeilijk en zeker met 2 spelers. Hoewel het verhaal mij erg aansprak vielen bij mij de puzzels totaal niet in de smaak. De uitwerking was op een of andere manier gewoon niet mijn ding. Bij alles had ik gewoon tips nodig en we zagen het gewoon niet. Ons potlood schreef niet meer, mijn papiertje had ik te snel volgeschreven, telfouten, te snel conclusie trekken, we kwamen gewoon niet in het goede ritme. Achteraf bleek ook dat ze deze kamer expres moeilijk gemaakt hadden voor de gevorderde speler. Dat stukje moet je ook in je achterhoofd houden. Tevens is het ook persoonlijk en de kamer krijgt ook terecht een hoge score. Voor ons was het gewoon frustratie op teleurstelling, want telkens als we een tof attribuut vonden, bleek dat we er niks mee moesten doen. De manier hoe de puzzels opgebouwd zijn is wel in thema, maar er kwam gewoon teveel info op ons af dat ik zelf bij de uitleg van de kamer er nog niet aan uit kon. Conclusie : Zit je met een goede groep van 2 tot 4 personen en zoek je een echte uitdaging, dit is hem. Zorg dat het thema je ligt want daar draait alles om. Deze kamer krijgt terecht goede punten, maar doe hem niet als onervaren groep of als je niks met astronomie hebt. Dan zijn het erg lange 60 minuten. De afwerking is goed ( hier en daar wat schade) het thema is goed gebracht, de kamer is zeer smaakvol ingericht en de puzzels zijn moeilijk en uitdagend. Eerlijk is eerlijk, het was absoluut lang geleden dat ik nog zo vervelend een kamer uitgelopen ben. Pure frustratie en boos op mezelf dat ik het maar niet zag hoe de makers het bedoeld hadden. Ik denk dan ook dat ze terecht in het opzet geslaagd zijn, dit is een moeilijke kamer voor gevorderde spelers en die zullen de uitdaging erg waarderen.

 • Uitdagend
 • thema van de kamer
 • verhaal
 • Super mooi gemaakt
 • ontvangstruimte
 • geluiden van buitenaf
 • misschien niet geschikt voor 2 bij mindere ervarin

Toffe kamer, maar miste de waw factor.

Een regenachtige zondag, opnieuw een last minute idee. De 3 kamers van Escape Centrum Limburg bleken nog vrij. The Lost Wizard stond al een tijdje op mijn wishlist en Helstraat 666 sprak ons ook wel aan, dan maar alle 3 ineens. Onthaal : Op onze mail werd binnen de 5 minuten netjes gereageerd en na een telefoontje was de boeking zo geregeld. Dat ging alvast erg vlot. De locatie zelf is niet voorzien van parkeerplaats voor de deur, maar er zijn genoeg parkeervoorzieningen rondom de escape room. Tevens ligt deze vlakbij de markt waar er best wat tavernes en restaurants bijeen liggen. De ontvangstruimte zelf is pure verwennerij. 6 flipperkasten, tv met nintendo, 2 kickertafels, denkspelletjes..... waarvoor waren we alweer hier :-) Aangezien we 30 minuten te vroeg waren vonden we de extra luxe erg leuk. Het contact met het personeel was vriendelijk en correct. Het contact met de eigenares was heel erg hartelijk. Met het personeel misten we een beetje de babbel, maar dat maakte de eigenares meer dan goed. Tof. Onze planning was : 1 the Haunted Office 2 The lost Wizard 3 Helstraat 666 Kamer : Het thema van de kamer sprak me wel aan, hoe dit uitgewerkt zou worden was me een raadsel. Het is moeilijk om deze kamer te omschrijven. Ik had met momenten echt twijfels of het nu achterstallig onderhoud was of het thema van een jaren 80 kantoorruimte. Maar alles werkte en de puzzels vonden wij leuk en waren goed met 2 personen te doen. Er zat een lekker flow in de kamer met 4 a 5 tips hebben wij hem ook gehaald. Het verhaal komt zeker op het einde goed tot zijn recht en hoewel dit niet de hoogvlieger is wat afwerking en puzzels betreft is hij leuk om te doen. Conclusie : Ga je niet alle 3 de kamers doen, dan zou ik deze overslaan. Wij zijn blij dat we hem gedaan hebben, maar ben je hier met 4 ervaren spelers, dan vlieg je door de kamer. Soms zijn er ook zaken die maar door 1 persoon opgelost kunnen worden en dan staat de rest echt te wachten. De weg naar de kamer toe gaf wel geen al te beste eerste indruk, dat geld ook van de manier van het verhaal brengen. Een tv op een rekjes met wat rommel onder, nee dat was wat minder en kan volgens ons een beetje beter en netter. Maar ik hoorde veel passie bij de eigenares en ze leggen de lat voor hun zelf ook steeds hoger. Ook hoor je regelmatig geluiden vanuit andere delen van het pand, dit is tevens een probleem dat we bij de andere kamers ook hadden. Al bij al een leuk begin van de dag.

 • Leuk verhaal
 • Ondanks hangsloten toch leuke puzzels
 • Ontvangstruimte
 • Mogelijkheid om met 2 te spelen
 • geluiden van andere kamers
 • miste een beetje de waw factor

Uitdagende kamer.

Zaterdagavond, last minute ingeving, 3 whatsapp'jes en we hadden een date met deze kamer. Dikwijls weet je al voor je gaat of je met een eigenaar met passie te maken hebt, dat was hier niet anders. Met deze positieve vibe en de goede recensies gingen we op pad. Onthaal : Gewoon top. Parkeerplaats voor de deur, vriendelijk ontvangst, zeer propere ruimtes voorzien van alle comfort. Pool, darts, puzzels, drank. Ja ik wou niet meer naar huis achteraf. Altijd fijn als de eigenaar je ontvangt, de babbel zat er meteen goed in en hij was met recht trots op zijn kamer. Kamer : Het verhaal is geen geheim, we doen onze eerste dag bij de nuclear power plant en dat ding draait op de noodgenerator die elk moment kan uitvallen. Jasje aan, helmpje op en 60 minuten om de boel terug aan de gang te krijgen. Eens binnen merk je meteen dat dit niet de typische escape room is. Nergens een hangslot te bespeuren, maar je moet zelfs op zoek gaan naar de puzzels. Je merkt meteen dat er wat techniek betreft veel werk zit in deze kamer, maar nergens om te showen van kijk eens wat ik kan. Alles is namelijk in thema en goed gemaakt. Er komt heel veel info op je af en de eerste paar minuten hadden wij werkelijk geen idee waaraan te beginnen, laat staan hoe we een puzzel konden vinden en dan weer op te lossen. lineair dan maar, nope, als je dan eindelijk iets oplost heb je werkelijk geen idee wat je er mee kan. Maar je moet wat geluk hebben wat je als eerste tegenkomt. Begin je toevallig met wel de juiste puzzel dan valt even alles in zijn plooi, maar kom je achteraf toch weer vast te zitten. Maar na een minuut of 25 begint alles iets duidelijker te worden. Ff doorbijten dus. Conclusie : Dit is geen typische kamer. De eigenaar denkt duidelijk over zijn puzzels na en zet je graag een klein beetje op het verkeerde been. Het thema is erg leuk en dat er geen hangsloten inzitten maakt voor ons niks uit. Hij is pittig met 2 personen maar zeker doenbaar. Wat we erg waardeerde was de manier van tips geven. De gm laat je goed met rust en bij twijfel geeft hij geen tips uit zichzelf, maar vraagt hij hoe het met je gaat als bezorgde collega, tof en blijf dit zo doen. De afwerking is erg hoog, het thema goed gebracht en de kamer heeft een duidelijke verhaallijn en doel. De enige reden dat ik geen 10 geef is het feit dat er nog ruimte is voor verbetering. De eigenaar gaf dit ook zelf aan de de aanpassingen zijn onderweg. Wij hebben ons erg goed geamuseerd met deze kamer, lekker puzzelen, goed zoeken, fijne manier van tips geven, goede afwisseling. Wat wil je nog meer. Achteraf nog lang nagepraat en ik kijk echt al uit naar wat hier nog gaat komen. Aan passie zal het niet ontbreken!

 • Passie van de eigenaar
 • locatie
 • thema + afwerking
 • ontvangstruimte

Ik stap nooit meer op een vliegtuig zonder aan deze room te denken.

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Laatste van de dag : Flight815 Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Down the Hatch bevind zich in een doodlopende straat van een Industrieterrein. Het staat goed aangegeven en er is parkeerplaats voorzien. Binnen is een gezellige ruimte waar Loran ons welkom hete samen met zijn personeel. Ook hier weer de mogelijkheid tot een drankje en een wc. Wat ik bij de vorige escape room miste, werd hier ruimschoots goedgemaakt. Altijd leuk om enthousiaste eigenaars te spreken. Kamer : 80 minuten i.p.v. 60, een reputatie om rekening mee te houden, de verwachtingen waren hoog. Wat een start, wat een afwerking en thematisering. Alles dompelt je onder in het verhaal dat doet willen ontsnappen. Dit is een hele moeilijke kamer om veel over te vertellen zonder iets weg te geven, maar ik kan wel zeggen dat deze kamer om communicatie draait en samenwerken. Het kan heel frustrerend zijn als het dan niet lekker loopt, maar de kamer haalt dan wel het beste in je naar boven om toch maar te ontsnappen. Wij liepen vast op de meest stomme momenten, net door niet luisteren en niet samenwerken. Op andere momenten liep het dan weer als een trein. Conclusie : Tweestrijd, de helft van onze groep vond dit de beste kamer, dan andere vond The Cooper Case beter. Ik was de persoon die TCC beter vond omdat ik in deze kamer ik mijn ritme niet vond. Maar toch geef ik deze kamer een hoge score. Het lukte me in deze kamer maar niet om de juiste hints te zien, maar na het overlopen zat het gewoon geweldig goed in mekaar. Mijn collega's daarentegen zagen het wel en dat bevestigd nog maar eens hoe persoonlijk iets kan zijn. Communicatie is de grootste troef van deze kamer en daardoor moet je goed samenwerken. Daaruit kwam bij mij ook mijn grootste frustratie, net omdat dat een punt is waar wij nog goed aan moeten werken. Maar net daardoor blinkt de kamer uit, omdat hij je dwingt om dat te doen. Als dat lukt heb je een top kamer gebouwd. Wij haalden hem met 22 seconden over, waar voor je geld dus :-) We hebben nog uitgebreid nagepraat met Loran en daaruit bleek met welk enthousiasme hij zijn zaak runde en dat er nog leuke toekomstplannen waren. Wij kijken er alvast naar uit en wensen hem veel succes want wij komen zeker nog eens terug.

 • Start van het verhaal
 • manier van tips geven
 • afwerking
 • totaalconcept

Met recht een van de toppers van het land

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. 4de van de dag : The Cooper Case Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Down the Hatch bevind zich in een doodlopende straat van een Industrieterrein. Het staat goed aangegeven en er is parkeerplaats voorzien. Binnen is een gezellige ruimte waar Loran ons welkom hete samen met zijn personeel. Ook hier weer de mogelijkheid tot een drankje en een wc. Wat ik bij de vorige escape room miste, werd hier ruimschoots goedgemaakt. Altijd leuk om enthousiaste eigenaars te spreken. Kamer : 80 minuten i.p.v. 60, een reputatie om rekening mee te houden, de verwachtingen waren hoog. Maar niet hoog genoeg. Alles bouwt op naar wat er met Cooper is gebeurd. De afwisseling tussen de puzzels is erg groot en de moeilijkheidsgraad fluctueert waardoor je yes momenten hebt en momenten dat je het maar niet ziet. Wat ons vooral aansprak is de mogelijkheid dat je met bijna continue met 2 teams kon werken. Er zit zoveel detail in deze kamer, maar toch is er een bepaalde logica die het geheel logisch maakt en doet werken. Zeker als je achteraf de kamer overloopt, zie je de verhaallijn zo goed. De 80 minuten vlogen om (grappig genoeg lijken die trouwens gewoon 60 minuten, maar dat zegt eigenlijk veel over de kamer en hoeveel dat er te doen is) en met een zeer mooie tijd van 74 minuten haalde wij hem. Omdat ze bij Down the Hatch zonder klokken werken was het zeker op het einde echt gokken of we hem gehaald hadden. Conclusie : Tweestrijd, de helft van onze groep vond dit de beste kamer, dan andere vond Flight815 beter. Wat er ook van zij, dit is een topper om te doen. Dit is zo een kamer waar je met je eerste blik denkt van hoe moet ik hier aan beginnen en dat een voor een alle details begint te zien die wonderlijk in het interieur verwerkt zitten. Dit is een totaalervaring wat sfeer, verhaal en spanning betreft, maar ook het ontvangst en het napraten dik ok is. De manier dat je niet weet hoe lang je nog hebt ( op wat momenten na) maakt dat je door blijft doen en niet zegt van ok ik heb nog maar 2.5 minuut we halen hem toch niet. Je bent haast niet met de tijd bezig, je wilt enkel door de kamer geraken en ondertussen het verhaal oplossen. Er wordt zeer sporadisch omgesprongen met tips en dat wordt je ook duidelijk gemaakt voor je start. Heerlijk!

 • Verhaal
 • ontvangst
 • Afwerking
 • leuke uitdagende puzzels
 • goede flow
 • Duurt het echt nog zolang tot de volgende klaar is

Net een film

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Derde van de dag : The Honeymoon Hotel Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Escape challenge bevind zich in een zijstraatje van de winkelstraat. Parkeren kan iets verder en is op bepaalde plaatsen gratis voor 3 uur. Het ontvangst is in thema en met 1 woord ongemakkelijk te noemen. Niks vrolijk hier, je gaat ook niks vrolijk doen. Er is een erg grote ontvangstruimte met wc en de mogelijkheid om iets te drinken. Hier kom ik nog op terug. Kamer : Tja met enkel top kamers op de planning hadden we ook hier weer het gevoel hoe ze het voor mekaar gingen krijgen om ons positief te verrassen. Het thema is moord in een hotel en daar waan je je ook echt. Ook hier weer net als bij The Orphanage een zeer hoog afwerkingsniveau. Wij hadden een zeer goede flow in deze kamer en alles ging gewoon super lekker. Hij is ook "makkelijker" dan The Orphanage maar dat doet niks af aan de beleving. Er is zat afwisseling en leuke schrik/verrassingsmomenten. De opbouw is erg goed en er zijn echt waw momenten in de kamer. De puzzels zijn zeer afwisselend en dat kamer en het thema wordt er goed in betrokken. In alle 5 de kamers vandaag viel het op de je amper tips krijgt en ookal vraag je er naar, je ze niet altijd krijgt. In het begin is dat wennen, maar naar mate de dag vorderde waren we amper nog bezig met tips vragen. Zaten we echt vast of waren we echt verkeerd bezig, dan kwam er natuurlijk een duwtje in de goede richting. Conclusie : Het nadeel van 2 top kamers te hebben is natuurlijk dat je toch de een boven de ander moet zetten. Wat beleving betrof haalde The Orphanage het net boven The Honeymoon Hotel, maar in elke andere setting is dit gewoon de kamer die je moet doen. De eigenaar weet duidelijk wat een escape room moet zijn en legt de lat net als de collega's van hem vandaag erg hoog. Als je daar bent en je moet er niet lang voor in de auto zitten, doe ze dan in 2 keer. Dan heb je 2 geweldige avonden. Het enige puntje van kritiek is voor mij het onthaal en de ontvangstruimte. Ik denk echt dat ze hier iets te ver zijn gegaan. Voor ons is escapen een totaalbeleving. Dat je ons ontvangt in "thema" is nog prima maar wij houden ook van het sociale aspect, de babbel, het napraten etc. Het drinken is in buffetstijl en je moet op een papiertje schrijven wat je gehad hebt, er is gewoon niemand om mee te praten en als je dan 30 minuten moet wachten tot je de volgende kamer... Nee niet erg gezellig. Akkoord je bent zelf met een groep en natuurlijk praat je tegen mekaar en ja na dat de escape was afgelopen deed de vrouw en de meneer een erg tof babbeltje tegen ons in de kamer zelf. Ik snap dat ze dat doen om spoilers te vermijden. Je zag het ook aan de andere gasten, kamer gedaan, jas aan en meteen weg. Dit terwijl ik bij andere escape rooms super vaak mensen zie blijven hangen voor een drankje en een goede babbel. Niet ons ding dus en om die reden schaal ik de kamers erg hoog in, maar de service niet en dat had niks te maken met de kwaliteit van het personeel.

 • Afwerkingsniveau
 • Je bent gewoon in een hotel
 • Verhaal
 • Echt vette waw momenten
 • Sfeer in ontvangstruimte

Onderdompeling

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. Tweede van de dag : The Orphanage Enkel top 15 kamers vandaag op de planning, goede reviews en een thema dat ons aansprak. Onthaal : Escape challenge bevind zich in een zijstraatje van de winkelstraat. Parkeren kan iets verder en is op bepaalde plaatsen gratis voor 3 uur. Het ontvangst is in thema en met 1 woord ongemakkelijk te noemen. Niks vrolijk hier, je gaat ook niks vrolijk doen. Er is een erg grote ontvangstruimte met wc en de mogelijkheid om iets te drinken. Hier kom ik nog op terug. Kamer : Ook hier weer grote verwachtingen. Nou de afwerking van deze kamer is van een top niveau. Je waant je echt in een weeshuis. De muziek, de materialen en alles wat je moest doen en zag had te maken met het weeshuis. Je moet uitzoeken wat er met de kinderen is gebeurd en dat bouwt goed op. De puzzels zijn uitdagend en dwingen je tot samenwerken. Het thema is "eng" en heel goed uitgevoerd. Wij haalden deze kamer net niet, maar kwamen uit deze kamer met een heel erg goed gevoel. Dit was haast een filmset wat afwerking en verhaal betrof. Dit soort kamers en ook de andere pushen de lat echt omhoog voor de rest. Conclusie : Dit was de topkamer van escape challege voor ons. Hierna hebben we The Honeymoon Hotel nog gedaan en hoewel we dienen haalden, bleek dit voor onze groep toch de winnaar van deze escape room. Hou je van "eng", spreekt het thema je aan en hou je was afwisselde puzzels zonder 20 keer achter elkaar hangsloten open te doen, boek dan deze kamer. Het enige puntje van kritiek is voor mij het onthaal en de ontvangstruimte. Ik denk echt dat ze hier iets te ver zijn gegaan. Voor ons is escapen een totaalbeleving. Dat je ons ontvangt in "thema" is nog prima maar wij houden ook van het sociale aspect, de babbel, het napraten etc. Het drinken is in buffetstijl en je moet op een papiertje schrijven wat je gehad hebt, er is gewoon niemand om mee te praten en als je dan 30 minuten moet wachten tot je de volgende kamer... Nee niet erg gezellig. Akkoord je bent zelf met een groep en natuurlijk praat je tegen mekaar en ja na dat de escape was afgelopen deed de vrouw en de meneer een erg tof babbeltje tegen ons in de kamer zelf. Ik snap dat ze dat doen om spoilers te vermijden. Je zag het ook aan de andere gasten, kamer gedaan, jas aan en meteen weg. Dit terwijl ik bij andere escape rooms super vaak mensen zie blijven hangen voor een drankje en een goede babbel. Niet ons ding dus en om die reden schaal ik de kamers erg hoog in, maar de service niet en dat had niks te maken met de kwaliteit van het personeel.

 • Dit is geen escape room meer
 • Onderdompeling
 • Afwerking
 • Uitdagende puzzels volledig in thema
 • Sfeer in ontvangstruimte

Met recht en rede een topkamer

Op 28-1 boekten we niet 1 maar 5 escape rooms. We begonnen de dag met dit pareltje : Kamer 237 Ontvangst : We hadden dus een kamer geboekt in dit hotel en werden dan ook netjes ingecheckt. Het ontvangst was warm en hartelijk en we begonnen ook meteen met een tasje koffie en een gezellige babbel. Kamer : We waren toch zwaar benieuwd naar onze kamer voor deze nacht, zeker door de goede beoordelingen en de publieksprijs van 2017. Dat wekt toch steeds een verwachting. Onze groep was met momenten zwaar onder de indruk, zo een punt dat je allemaal lacht, elkaar aankijkt en zegt waw dit is tof gedaan. Dit is geen kamer die te koop loopt met wat het allemaal in petto heeft of kan. Deze kamer ademt gewoon hotelkamer. Des te groter zijn dan ook de verassingen en dat is tof gedaan. De afwerking en thematisering zijn van een zeer hoog niveau. De technieken die gebruikt soms magnifiek net door hun eenvoud. Als je al deze zaken leest weet je gewoon dat je met een kamer te maken hebt die je gewoon eens moet doen. De puzzels zijn afwisselend kwa stijl en moeilijkheid. Dat maakt het leuk, niet alles zijn zware hersenbrekers en voor het moraal van de groep is het ook eens leuk als je de logica meteen ziet. Conclusie : Dit is een kamer die je als escaper gedaan moet hebben. Maar dat zie je ook aan de reacties en dus ook de score. Hier is over nagedacht, niet alleen over de kamer, de manier van opbouwen, maar ook de sfeer, muziek, manier van tips geven, ontvangst... Natuurlijk creëer je ook een bepaalde verwachting als je hier naar toe gaat en zoals zo dikwijls is een mening van een ander niet ook direct jou mening. Het thema kan je niet liggen of je ziet een bepaalde logica niet in een puzzel. Wij bezorgende onze receptioniste haast een infarct door met 6 seconden op de klok uit de kamer te komen. En dat is precies wat wij graag doen ( natuurlijk niet expres) Genieten van de kamer en als het ff kan met 1 seconde op de klop hem uitspelen. Dat is ook wat de eigenaars hier willen, geen record bord met of zonder hints, geen tijden op een bordje, je haalt hem of niet. Ook hier weer leuk dat je gezellig kon napraten en daar deed de host erg leuk in mee en ook hier weer een mooie foto als herinnering. Wij hebben genoten van onze start van de dag en Kamer 237 legde de lat zeer hoog voor de rest van de dag....

 • Sfeer
 • Ontvangst
 • afwerking
 • uitdagend
 • knappe technieken
 • Mogelijkheid tot napraten

Mooie kamer, maar geen uitschieter

Kerstdag, eten, drinken etc. Ff rondvragen wie er iets wou doen. Een kleine speurtocht en we vonden weliswaar escape rooms die open waren. 21u45 was nog vrij, ff de reviews checken en op naar Oss. Ontvangst : Mooi pand met er tegenover beperkte parkeerplaats. (maar er is zat plaats in de buurt) Vriendelijke host liet ons binnen. Er is een mogelijkheid tot napraten / drankje. Geen grand luxe, maar er is de mogelijkheid en dat is voldoende. Wc, onthaal, alles zeer proper. Kamer : Je gaat volgens het verhaal om 23 uur Dracula's slaapkamer binnen en je hebt precies 1 uur de tijd om er terug uit te geraken voor hij terug thuis komt. Wij vonden dat een tof thema, de kamer was ook mooi en rijkelijk gedecoreerd, volledig in de stijl van toen. Hoewel deze kamer veel gebruik maakt van hangsloten, proberen de makers er steeds voor te zorgen dat je op een afwisselde manier aan de codes moet zien te geraken. Wij ervoeren het als tof, maar licht eentonig. Erg leuk dat sommige puzzels tegelijk opgelost kunnen worden en daardoor bleek ook dat 4 personen voor deze kamer echt maar net genoeg was. Bij ervaren groepen die continue samenspelen zal dit niet direct voor een probleem zorgen, maar als je met een vlug samengestelde groep zit, heb je met 4 maar net genoeg personen. Als dan 1 groep sukkelt, moet je bijspringen waardoor je je eigen puzzel in de steek laat. Voor ons mocht de kamer ook enger, zeker gezien het thema. Maar aangezien er nu al een paniekknop staat, zal het voor sommige mensen al eng genoeg zijn. Leuke manier van hints vragen trouwens, tof gedaan. Wij hebben deze kamer uiteindelijk niet gehaald, maar omdat het Kerst was mochten we hem wel afmaken. De finale viel ons wel wat tegen, daar hadden we echt meer van verwacht. De kamer zelf zorgt door middel van bepaalde elementen echt voor een naderend einde, ook erg leuk. Conclusie : Eerst en vooral tof dat sommige escape rooms de moeite nemen om tijdens de kerst alsnog open te doen. Dit is een uitdagende mooie kamer. Geen hoogvlieger en bij mij ontbrak het waw gevoel, maar de puzzels waren goed gemaakt. Je moest echt samenwerken en goed zoeken. er was veel info en je had meerdere taken wat het met een grotere groep ook erg leuk maakt om deze kamer te doen. Mijn tip zou dus zijn, doe deze kamer met 6 personen tenzij je een erg goed ervaren team hebt. Hij is zeker te doen met 4, maar dan mag je gas geven. Op het einde wordt er ook weer een leuke groepsfoto gemaakt, hoewel wij nog nooit anders ervaren hebben, blijkt het bij sommige rooms niet te gebeuren.

 • Sfeer
 • Afwerking
 • Afwisseling van puzzels
 • Open op kerstavond
 • anticlimax gevoel bij het einde

Meteen zin om de andere kamers te spelen

Er zijn niet super veel kamers die voor 1 of 2 personen kunnen dienen. The Master Mind is er een van en wat voor een. Mystery House ligt midden in het gezellige centrum van Valkenburg. Ideaal als je iets meer zoekt als enkel een escape room. Ontvangst : Super gezellig. Mooie ruimte, vriendelijk personeel. Meteen mooi de mogelijkheid om iets te drinken. Overal liggen spelletjes wat het meteen erg gezellig maakt. Een babbel met de eigenaars/personeel waardeer ik altijd. Kamer : We wisten op voorhand dat dit een zeer moeilijke opdracht ging zijn. Met een slagingspercentage van 6% gingen we ook met een gedacht de kamer in dat we ons goed gingen amuseren en niet perse gingen slagen. Om te slagen moet je ook alles juist hebben want je krijgt maar 1 kans. Het is tevens een kamer die zonder tips werkt. Erg leuk dat alles in thema is, het gesprek naar de kamer toe, de entree (erg leuk gedaan) de muziek, inrichting, alles is in thema. Wij zagen zoveel details dat we de hits misten en dat is natuurlijk het frustrerende en net het moeilijke aan deze kamer. Uit al de info net halen wat je nodig hebt. De kracht zit hier net in de eenvoud. De puzzels zijn daarom niet waw wat techniek betreft, maar meer voor het betere denk en zoekwerk. Wij haalden hem dus niet en wat erg fijn was is dat je een keuze krijgt. Of je mag met een nieuwe afspraak terugkomen en opnieuw proberen tegen een speciale prijs of je krijgt de uitleg van de kamer. Wij kozen voor het laatste net omdat we niet dachten dat we met 1 of 2 tips het zouden kunnen afmaken. Uiteindelijk bleken we het best goed gedaan te hebben, toch een beetje feel good gevoel :-) Conclusie : Zoek je een kamer voor 1 a 2 personen aan een mooie prijs (50euro) dan is dit zeker een aanrader. Akkoord hij is moeilijk, maar je leert er weer wat van bij en het thema is mooi neergezet. Dat in combinatie met de leuke ontvangst en de mogelijkheid tot gezellig napraten maken dit een erg leuke escape room. Wij komen zeker nog eens terug voor de andere kamers.

 • Leuk onthaal
 • Sfeervol
 • Uitdagend
 • Gezellig om na te praten

Aanrader als je moet kiezen tussen de 3

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. Onze 2de room was The Gold Mine. Dit moest de topper zijn van Escape Room Zandvoort. De hele room is werkelijk schitterend in thema gebracht. De puzzels zijn uitdagend en met momenten behoorlijk pittig. Wij hebben hier het meeste tips bij nodig gehad om hem tot een goed einde te kunnen brengen. Er zit zoveel detail in deze kamer en onze ervaring leert ondertussen dat hoe simpeler is lijkt, hoe moeilijk het is. Deze kamer heeft een goede flow wat de puzzels betreft en stuurt je echt een richting uit die logisch is, dat is erg fijn. Je waant je ook echt in een mijn. Wij ervaarden deze kamer als pittig en met momenten frustrerend. Het moet gezegd dat het telkens ons eigen fout was door te snel willen te zijn of niet goed op te letten. Met de nodige tips brachten we uiteindelijk toch tot een goed einde. Ook hier weer een pluim voor de zeer mooie afwerken, de leuke effecten en de alweer toffe foto op het einde. Op het einde van onze dag kregen we nog een mooi aandenken in de vorm van een t-shirt en een kaartje met onze tijden. In onze mailbox zaten ondertussen de foto's van onze toffe namiddag. Wij waren enorm te spreken over onze middag bij Escape Room Zandvoort. Fijn ontvangst, vriendelijk, leuke kamers en zeker met 2 personen erg leuk geprijsd.

 • Thema
 • afwerking
 • uitdagende puzzels

Totaalbeleving

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. We deden deze na het warme ontvangst van de eigenares als eerste. Het is volgens hun zelf de minst moeilijke, maar dat deed niks af aan de ervaring. Deze room is lineair opgebouwd, maar dat gaf ons een enorm goed gevoel dat we juist bezig waren. Er was een bepaalde logica in de kamer wat enorm positief werkt. Door ons gebrek aan ervaring en het feit dat we maar met 2 waren heb je vaak van die frustratiemomenten dat je het even niet meer weet. Dat was hier absoluut niet het geval. Alles was zeer goed afgewerkt, genoeg variatie en werkelijk alles in thema. Ook het verhaal komt goed tot zijn recht. Kijk wij zijn geen recordzetters, ik wil genieten van een room en liefst er met 50 seconden op de klok nog uitkomen. Deze kamer werkte voor ons op alle vlakken, samenwerken, logica, sfeer , geluid, technisch. Erg leuk gedaan, al zal de gevorderde speler het te "makkelijk" vinden. Ook nog even aanhalen dat je na elke room een erg toffe manier krijgt aangeboden om een foto te maken. Tof gedaan! Wat ik ook erg leuk vond was de manier van tips geven. Dat kon in overleg. Enkel als wij teken deden dat we echt even vast zaten werd er een tip gegeven, maar als de moderator ziet dat we ergens te lang over deden, greep ze zelf in. Wij leren het meest doordat we kunnen zoeken en leren uit onze fouten. Als er te snel tips gegeven worden leren we niks. Erg tof dus dat dit kon.

 • Thema
 • Afwerking
 • haalbare puzzels met goede logica
 • Manier van tips geven.

Leuk maar de minste van de 3

We deden alle 3 de kamers op 1 dag met telkens 2 personen. De escape room ligt op een mooie locatie vlak langs het strand. Leuk om buiten de escape room nog iets anders te doen. Het ontvangst was zeer vriendelijk en de vrouw nam uitgebreid de tijd om met ons een babbeltje te slaan. Erg tof zeker als je 2 uur gereden hebt om daar te geraken. De inrichting is gezellig en je kan er comfortabel iets drinken en gratis op de wifi. The Grand Prix : Wij deden deze room als laatste en dat hadden we beter niet gedaan. Het ligt er natuurlijk aan voor welk thema je apprecieert. Voor ons was het in vergelijk met de andere de minste. De kamer op zich zelf was leuk gedaan, maar met momenten een krappe bedoeling. (zeker met een groep) Wat ons het meest frustreerde was dat sommige puzzels niks met het verhaal te maken hadden. Ook het verhaal ( je moet een auto terug monteren en tegelijk een diefstal oplossen) leek ons wat ver gezocht. Het zou beter zijn om voor het een of het ander te kiezen. De kamer zelf was mooi afgewerkt, maar niet waw. Voor de laatste toevoeging werd er naar onze mening wel heel erg veel met hangsloten gewerkt terwijl anderen bewijzen dat het ook anders kan. Ik heb persoonlijk niks tegen een hangslot, Maar het waren er erg veel. De kamer was eigenlijk die dag stuk en dat lieten ze netjes de dag ervoor weten, goede service. Terwijl we daar waren bleek het euvel opgelost en kregen we alsnog de kans om de kamer te spelen. Tijdens het spel bleek er nog een probleem te zijn, maar dat werd door de beheerder netjes opgelost. Eindoordeel: Als je moet kiezen, neem dan de andere 2. Het is een leuke toevoeging, zeker als je van auto's of racen houdt, maar niet de kamer waar je speciaal voor naar daar moet gaan.

 • Thema passend bij locatie
 • Afwisseling van puzzels
 • Mooie locatie en goed ontvangst
 • Mindere puzzels
 • heel veel hangsloten

Sfeervol

We gingen eigenlijk voor Las Vegas naar deze Escape Room. Maar omdat het 1 uur enkel rijden was, waarom niet 2 ineens. Achteraf gezien was deze leuker als Las Vegas. Super mooi gemaakt en ze dompelen je echt onder in het verhaal. Het lugubere, het donkere, zelfs hoe je de kamer ingaat... Het begin was leuk omdat het erg logisch was. Alles volgende mekaar op en je kon niks verkeerd doen. Voor ons als beginnende groep gaf dat een erg fijn opbouwend gevoel. Daarna werd het een stuk pittiger. Daar ontbrak het bij ons nog aan ervaring, maar na de juiste tip hadden we eindelijk door wat de bedoeling was :-) Het vervolg was weer erg fijn en verdeelde de taken goed. Je moest er wel samenwerken. Over het einde ga ik niks zeggen, laat je maar verrassen. Ook deze escape room brachten we tot een goed einde en hoewel vele van jullie hem waarschijnlijk te makkelijk gaan vinden, was het voor ons eens leuk om hem te halen met nog 4:54 op de klok. We hebben er weer wat van geleerd en dat is het belangrijkste. Ook hier weer tof ontvangst, goede uitleg, alleen te opzichte van andere escape rooms geen thema.

 • Verhaal
 • afwerking
 • sfeer
 • leuke haalbare puzzels
 • Locatie
 • Mogelijkheid tot napraten

Onderschat

Last minute deze escape room geboekt wegens de goede score hier op escapetalk. Het verhaal start reeds bij de deurbel, wat erg leuk is ( en verwarrend) Eens binnen krijg je een instructiefilmpje van wat je allemaal wel en niet mag doen. Een "medewerker" komt je daarna meteen halen, reeds volledig in het thema van je escape room. Tof gedaan. De manier hoe je deze escape room binnen gaat is enorm leuk gedaan. De room bouwt op qua moeilijkheidsgraad. Wij hebben natuurlijk niet zoveel ervaring, maar waren verrast door de creativiteit van de makers en het outside the box denken. Logisch denken, handigheid, samenwerken en vooral geen enkel hangslot te bespeuren. Wij hebben hem uiteindelijk gehaald, al liepen we serieus vast op 1 stuk en hadden we de tips broodnodig om verder te kunnen gaan. Achteraf werden we vriendelijk ontvangen en werd er even nagepraat. Dit waardeer ik altijd. Je mening wordt gevraagd, je krijgt de kans om wat vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Dikwijls gevolgd door wat goede tips. Daar ontdekten we pas dat dit echt geen makkelijke kamer is en hoe weinig mensen het zonder tips tot een goed einde brachten. We werden die avond geholpen door Nils, en kudos gast, je deed dat top!!! PS: Erg leuk dat jullie de foto even op mail gooien, thanks

 • Ervaring
 • Afwerking
 • Geen hangsloten
 • moeilijke puzzels
 • Einde kon gezelliger.

Aangenaam verrast

Deze room krijgt niet de waardering die hij hoort te hebben. Hij is niet de moeilijkste ooit, maar er is zeer veel moeite gestoken om niet steeds met cijfersloten en sleutels te werken. De afwerking kan net een tikje beter en het algemeen beeld van het gebouw doet de rooms niet de eer aan die ze zouden moeten krijgen. Zeker na The Space voelt dit als een koude kelder aan. Maar de jongen die ons hielp was geweldig. Hij vertelde het verhaal goed, was behulpzaam en heeft ons een heerlijk avond bezorgd. Alles in de kamer werkte ook en het was voor ons als beginnelingen ook eens leuk om een kamer te hebben die lukte. Las vegas is makkelijker als The Graveyard en daarom zijn we ook met deze begonnen. Wij vonden het thema en de opbouw geweldig, maar meer ervaren spelers zullen deze waarschijnlijk minder vinden.

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Personeel dat ons hielp
 • ligging/gebouw
 • soms de afwerking

Een onderdompeling in het verhaal

allereerst, wat een leuke locatie. Veel parkeerplaats, goed te vinden en zeer ruim en mooi interieur. We werden zeer vriendelijk onthaald en hadden rustig de tijd om ons klaar te maken voor ons avontuur. De pret begint trouwens op voorhand al. Buiten de toffe bevestigingsmail krijg je de dag op voorhand nog eens een mail om je klaar te maken voor je avontuur. Dat is leuk, het neemt je mee in het verhaal waardoor het net dat tikkeltje meer heeft. Je begint met een voor-filmpje waarin het plot wordt uitgelegd. Zeer goed gedaan. Daarna wordt je door een medewerker meegenomen naar de kamer waar je verhaal gaat beginnen. De kamers zelf zijn zeer goed afgewerkt en voelen aan of je je echt in een raket installatie bevindt. Er is een goede afwisseling tussen verschillende zoekopdrachten en ook hier kwamen de tips tevoorschijn via de computers die er stonden. Wij haalden het einde, maar namen overhaast een verkeerde keuze. Stom, maar we waren er wel waardoor we het gevoel hadden dat we de volledige escape room toch gezien hadden. Achteraf nog genoten van een goed drankje en een leuke babbel met de eigenaar. Je voelt gewoon de passie en dat is fijn. Wij komen zeker terug voor de launch te doen.

 • Sfeer
 • afwerking
 • verhaal + mails vooraf

Geweldige escape room

Zonder veel weg te geven is dit een heerlijk kamer. Het begint al bij de uitleg, je krijgt bivakmutsen en een zaklamp en je breekt in bij de bank. Dit was onze eerste escape room en wat voor een. Niet teveel slotjes, logisch denken met hier en daar wat behendigheid. Je krijgt tips en zicht op de tijd door middel van een soort gsm. Dit werkt fijn omdat niemand je stoort met een omroepstem wat je natuurlijk uit de sfeer haalt. Een aanrader voor iedereen die met escape rooms wilt beginnen. Wij hebben hem uiteindelijk niet gehaald, maar omdat we er zo dicht bij zaten, waren ze wel zo sportief om ons het spel te laten uitspelen. Top service dus. Ze zijn volop bezig aan een nieuwe room, dus tot binnenkort.

 • Verhaal
 • Veelzijdigheid
 • Sfeer
 • Afwerking