Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Traveler

Mol , België

Nu gesloten

75 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over The Traveler

Bij het betreden van Escape Room "The Traveler" ga je even terug in de tijd, midden 20ste eeuw. Je komt terecht in de huiskamer van de heer Ferdinand Memphis, een zeer gerespecteerde edelman die een groot deel van zijn leven heeft gebruikt om te reizen. En wat voor reizen! Hij heeft zowat de hele wereld verkend en vooral zeer bezienswaardige plaatsen bezocht en bijzonder interessante mensen ontmoet.

Echter, waar Ferdinand vooral om bekend staat is dat hij ook een verwoed verzamelaar is van wel zeer bijzonder voorwerpen. Zijn hele huis is dan ook ingericht met items waar zelfs zeer gerenommeerde musea alleen maar van kunnen dromen. Voor sommige voorwerpen heeft hij letterlijk een fortuin betaald. Hij heeft moeite noch geld gespaard om te verkrijgen waar zijn interesse naar uitging.

Samen met jouw team ben jij één van de gelukkigen die deze private collectie kan bewonderen. MAAR, besef goed waar je aan begint! Eenmaal je zijn huis betreedt zal je alle moeite van de wereld moeten doen om op tijd de uitgang te vinden! En laat nu juist een deel van zijn unieke collectie de sleutel tot de uitgang zijn...

Wat er juist nodig is en hoe je de geheimen van zijn bijzondere woning moet ontrafelen, zal je pas ter plaatse kunnen ontdekken...

Deze Escape Room duurt maar liefst 75 minuten. En geloof ons: deze maximale tijdsduur gaat sneller voorbij dan je denkt!

Thema's

Geschiedenis

Reizen

Eigenschappen

Epilepsie risico

NL

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

20 likes

143 bezoekers

94.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Den Diel 44
2400, Mol
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 110+ kamers

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 april 2022

Een reis vol verrassingen

Ja, hiervoor heb je de hobby; ‘escapen'! Lekker genieten van gepassioneerde mensen die voor jou een topervaring proberen neer te zetten. Wat een ontzettend feest is Lockfree voor een escape room liefhebber.

Samen met mijn lief zijn we afgereisd naar Mol in België om bij Lockfree twee kamers te gaan spelen. Dit was op aanraden van een vriend, die al meer dan 100 kamers gespeeld heeft. Een betere aanrader had hij ons niet kunnen geven. Toen we aankwamen waren we al blij verrast met hoe prachtig mooi de ontvangstruimte is. Tot in de kleine details gedecoreerd in een stijl die ik persoonlijk ontzettend kan waarderen. Ik zou zo'n woonkamer willen hebben 😍.

De eigenaren van Lockfree zijn het vriendelijkste echtpaar dat ik ooit ontmoet heb. Meteen was er een gevoel van gastvrijheid en ‘we zijn blij dat je er bent'. Daarnaast waren zij helemaal één met het interieur van de ‘bibliotheek' waarin wij werden ontvangen. Echter we kwamen niet alleen voor de ontvangstruimte, maar natuurlijk ook voor de escape room!

The Traveler begint met een introductiefilmpje waarin ook wordt uitgelegd wat een escape room is. Hieruit maak ik op dat de bezoekers van Lockfree voornamelijk mensen zijn die voor het allereerst een escaperoom komen spelen. Als dat het publiek is, is het super duidelijk wat er van je verwacht wordt en voor ervaren escapers is het gewoon even genieten. Het filmpje is humoristisch én hierin proef je al dat er ontzettend veel passie in de kamer zit. Alles is authentiek en zelf gemaakt, overgoten met een grote lepel liefde voor escape rooms. Excuses voor mijn hyperpositieve insteek, maar ik hou hier zo ontzettend van ☺.

De kamer begint op een manier, die ik nog nooit heb meegemaakt. Het is even ongemakkelijk, maar daarna (en vooral terugkijkend) super creatief en grappig om zo een escape room te laten beginnen. Eenmaal in de kamer ziet het eruit als een old fashioned (zogeheten 1.0) escape room. Echter de titel van deze review is niet voor niets; ‘Een reis vol verrassingen'. Deze escaperoom brengt je van de ene verbazing in de andere. Je maakt echt een reis door. Op voornamelijk creatieve manieren wordt je meegenomen in het verhaal. Je voelt, hoort en ziet in heel de kamer de passie van de maker(s) terug. Verwacht géén super gelikte hypermoderne kamer, zoals die er tegenwoordig veel zijn. Deze kamer is een escape room zoals het ooit bedoeld is én ik hou ervan 🥰.

De puzzels zijn erg variërend en het zijn er vooral veel. Je hebt dus genoeg te doen! Aan de ene kant zouden een paar extra handen nuttig zijn, aan de andere kant is de bewegingsruimte die je hebt in de kamer vooral geschikt voor een kleine groep. Ik zou adviseren om deze kamer met 2 á 3 personen te spelen en dan bij voorkeur 3 (gezien de hoeveelheid puzzels).

Qua puzzelsoplossen hadden wij onze dag niet. We zijn er niet binnen de tijd uit gekomen. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én dat is het belangrijkste. Toen we eruit kwamen kregen we nog uitleg over hoe we er wél hadden moeten uitkomen. Altijd fijn als een host daar de tijd voor neemt.

We waren zeer onder de indruk en het ging alle verwachtingen te boven. Dit zijn de kamers waar ik van hou. Passie en liefde voorop, maar dat is inmiddels wel duidelijk denk ik. Na de kamer mochten we even bijkomen in de fantastische ontvangstruimte en konden we ons mentaal klaarstomen voor de tweede kamer.

Al bij al; Super geschikte kamer voor als je voor het eerst een escape room wilt spelen. Liefde en passie voeren de boventoon. Zeker een aanrader als je eens opzoek bent naar een reis vol verrassingen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met (bij voorkeur) 3 personen i.v.m. met hoeveelheid puzzels én bewegingsruimte;
- Als je beide kamers op deze locatie wilt spelen, speel dan deze eerst en de andere als tweede (i.v.m. van oud naar nieuw);
- Uitermate geschikt als aller eerste escape room voor mensen die nog nooit een escape room hebben gespeeld i.v.m. duidelijke uitleg;
- Vooral spelen als je van creativiteit houdt in een escape room.

Lief Lockfree-echtpaar, bedankt voor deze super toffe ervaring, jullie creativiteit en jullie originaliteit. Dit wordt door ons zeker gewaardeerd!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Ontvangstruimte
 • Creativiteit
 • Goede service
 • Vriendelijke en hartelijke eigenaren
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Liefde en passie voor escape rooms

  prodigyDrs-jlcTom Adriaensensjephanie

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Een bijzondere reis was het zeker!

Ken je de fijne 'hobbykamer' Chateau Elize? Vergeleken met dat kasteel van een kamer, is deze plek een Burcht! Ik kan nog steeds de vinger niet goed leggen op wat deze plek bijzonder maakt, het zijn een hoop dingen. Bij entree voel je al alsof je bij iemand thuis op bezoek komt. Er hangt een fijne sfeer, de ontvangst is een enorme lounge/bibliotheek die ook onderdeel is van het spel, en dat loopt nog door tot een tweede verdieping waar een deel van de introductie plaats vindt. De eigenaren heten ons van harte welkom. Net als de prachtige raskat trouwens die daar vrolijk rond loopt.

Na een geinige introductie op video worden we gevraagd een kistje mee te nemen terug naar de ontvangst en na het openen van dat kistje begint ons avontuur echt. Op zoek naar de kamer, want dat is stap 1. Daarna begint een bijzondere reis. Alles wat we doen lijkt op een escaperoom, maar net anders. Minder vermakelijk? Zeker niet? Verwarrend? Absoluut, maar erg leuk. Er is heel veel om te doen, te lezen en te doen. Misschien is het te veel, en ook kwetsbaar. Er worden van veel onderdelen gebruik gemaakt waarvan ik me kan voorstellen dat ze kwetsbaar zijn. Hier en daar een vals hintbriefje, dat is ook nieuw, wederom niet vervelend maar gewoon verrassend.

Op een gegeven moment komen we bij een ander gedeelte van de kamer en dan gaat de koortsdroom weer een compleet andere kant op. Wat een lol moet de maker hebben gehad achter zijn microfoon! Zo is er ook een vriendschap met Carlos ontstaan. Al met al is het niet wat je van een escaperoom zou verwachten, maar hebben de maker er een compleet andere draai aan gegeven en mag het zich toch met recht een escaperoom noemen.

Ontzettend veel respect voor deze lieve enthousiaste hosts, tot een volgende!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel

 

koen_knxkoen_knxEscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2023

Leuk concept

Als je deze kamer wil gaan doen, ben je best geen opgejaagd persoon. Het introductiefilmpje duurt vrij lang en lijkt toegespitst op personen die nog nooit een escaperoom gedaan hebben, dus voor ervaren spelers is dit best saai. Het leidt wel naar een heel originele start van de escaperoom, waarbij je zelf de ingang moet zien te vinden.
Eenmaal in de kamer konden we er een goed tempo in houden, ook al staat ze boordevol spullen. Belangrijk is te onthouden wat je gezegd wordt. Het kader was leuk en een paar puzzels vrij origineel, wat het geheel interessant maakte.
Zodra we in de tweede kamer kwamen werd het wel wat minder : een te laag plafond zorgde ervoor dat we constant gebukt moesten staan, wat uiteraard niet leuk is. Ook de omkadering was hier véél minder dan in de eerste kamer, wat een beetje een sip gevoel gaf.
Verderop was er wel weer een heel originele bouw en ook de ontsnappingsroute was leuk gevonden (wel natte knieën gekregen).
Samengevat leek eerst het hele huis mee te doen met de escaperoom, dus de eerste kamer voelde dan wat kleintjes aan. Het vervolg was veel grootser (maar met laag plafond). Erg veel verhaal was er ook niet, want ontsnappen is sowieso de bedoeling dus daar mag wel iets meer diepgang in gestoken worden. Ook 3-4 waarschuwingen voor dingen die je niet mag doen storen het verloop.
De gamehosts zijn zeer vriendelijke mensen die duidelijk een hart voor escaperooms hebben. Afgerond hebben we hier wel een fijne namiddag beleefd.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:35 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

JohnnyBJohnnyBJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2023

National Treasure vibes met uitdagende puzzels


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Legends

Ontsnapt: Ja  50:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Wim (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2023

Origineel en verrassend

Originele kamer ,met verrassende plots , voor ons was deze kamer superleuk! Dikke pluim voor de uitbaters hiervan.


9.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Fantastische totaalbelevenis

goed verhaal dat volledig doorgetrokken wordt in de volledige room. Vanaf het moment dat je binnen stapt in de zaak zit je in het verhaal. Toffe puzzels, goede samenhang en veel afwisseling.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Verhaal

 

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2023

Collectie waar de kringloop jaloers op zou zijn

Het weer was vandaag heerlijk: een zonnetje en heldere lucht. Perfect weer om binnen te gaan escapen dus :)
De keuze was op deze kamer gevallen omdat ik hier en daar best positieve verhalen had gelezen en vanwege de opvallend lage prijs. Een combinatie die je maar weinig tegen komt.

Er is genoeg ruimte om te parkeren maar kom alsnog op tijd, je wilt namelijk sowieso even rondneuzen in deze prachtige ontvangstruimte. De eigenaren maken het plaatje van deze locatie helemaal af.

Ik wist dat de intro lang ging duren, en hier is niets van gelogen. Hoewel er zeker humor in de intro video verwerkt zat, ging het voor mij te traag. De start van de kamer is wel leuk bedacht en is iets dat perfect aansluit bij deze locatie.

De kamer zelf barst ook van de decoratie. Zoeken is de sleutel en dat maakten we voor onszelf steeds moeilijker door de rotzooi die we van de kamer hadden gemaakt. Het lukte ons om alsnog goed te filteren wat we wel en niet nodig hadden en hadden een prettige flow. Speel deze kamer met niet te veel ivm. bewegingsruimte. De puzzels zijn klassiek en gebruiken weinig techniek. Dit past bij het thema en is verder ook niet storend.

De kamer weet ons op een gegeven moment toch best te verrassen! Helaas valt de decoratie en afwerking hier bijna helemaal weg, we mistten ook muziek op dit punt. Dit vond ik erg jammer omdat je ziet hoe leuk de eigenaren een kamer in kunnen richten in het eerste deel. De puzzels hadden in dit deel ook een wat andere stijl. Voor ons team werkte dit prima, maar het is wel een risico om dit soort puzzels in een kamer te stoppen.

Het einde was toch tof bedacht en hoewel er van een echt verhaal geen sprake was, was het wel duidelijk wat ons doel was en wanneer dit was bereikt.

Deze kamer blinkt uit in zijn prijs/kwaliteit verhouding, prachtige ontvangstruimte en kleine verrassingen. Verwacht geen vernieuwende technische snufjes en weet dat de afwerking niet overal even goed zal zijn, dan heb je echt een leuke tijd hier! Wij komen in ieder geval terug voor de andere kamer!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:39 min


 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • De ontvangstruimte
 • Verrassende elementen
 • Origineel begin
 • Lange intro
 • Puzzels die tijdrovend kunnen zijn
 • Afwerking

 

BSEBSEEscaperLid sinds: 18 januari 2023 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2023

Onderhoudende escaperoom voor beginnende escapers

Leuke start in een kamer waar je je ogen de kost kan geven en moet zoeken naar heel wat verschillende sloten en puzzels. Helaas gaat de kwaliteit naarmate je verder gaat wat naar beneden (ook wat verouderd), maar blijft een goede room. (Prijs/kwaliteit)


6

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

scprsscprsSenior EscaperLid sinds: 28 mei 2018 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2023

Charmante en sympathieke kamer

We werden in een uiterst sfeervolle ruimte ontvangen, een voorbode van wat ons te wachten zou staan.
De introductie werd gedaan middels een filmpje, dat wat mij betreft te lang en langdradig was. Wel met de nodige humor. Daarna volgde een leuke eerste opdracht, waarna de kamer van start ging.
Dit is een mooi gedecoreerde kamer, met leuke puzzels en onverwachte zaken. Wij kregen er een Indiana Jones vibe van. De kamer leidde ons in een mooie flow uiteindelijk naar de uitgang. Er zit niet al teveel verhaal in, maar wel veel mooie puzzels en decorstukken. Al met al een uiterst charmante en sympathieke kamer, waar de liefde voor het escapen vanaf straalt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica

 

Evelien van HoveEvelien van HoveEscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2023

Prachtige beleving

Hele mooie kamer! We gingen met onze twee kids van 7 en 9. Ze vonden de muziek op het einde wat eng, maar verder geen probleem 👍 prachtig hoe je start en we waren meteen goed vertrokken. We hadden soms wat hulp nodig, andere dingen zagen we meteen en gingen erg vlot. Hele logische kamer en prachtig opgebouwd. Knap gebruik van de ruimte. We vonden het een aanrader, dikke pluim voor de makers!!! En ondanks een valpartij van de jongste, hebben ze toch een prachtige ervaring gehad!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  71:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Een stukje was soms wat spannend voor de jongste

 

fembulfembulSenior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Bijzondere escape room

Als je het hebt over een hobby gebouwde escape room die vol passie zit, dan heb je het over Lockfree! Je voelt aan alles dat dit paar liefhebbers zijn van het spelletje en er alles aan hebben gedaan om iets unieks neer te zetten en dit is ze absoluut gelukt.

Toen we aankwamen bij de locatie waren we best wel overdonderd door de prachtige ontvangstruimte, wauw! Heel indrukwekkend, zoiets heb ik nog nooit ergens gezien. We werden meteen gastvrij ontvangen en mochten naar boven om het introductiefilmpje te bekijken. Dit filmpje was erg grappig, maar toch vond ik het jammer dat wij dit hebben gezien, omdat er wel heel erg overdreven lang wordt uitgelegd wat een escape room inhoudt, voor mij had dit niet persé gehoeven, maar zoals ik al zei: het filmpje was erg grappig en dit maakte een hoop goed!

De kamer begint op een manier, die ik nog nooit eerder heb meegemaakt, dit vond ik achteraf gezien echt heel leuk! De kamer zelf is een vrij klassieke kamer (op het eerste oog ;)) maar wel een erg creatieve kamer, niet door de moderne technieken die gebruikt zijn, maar juist door de 'simpele' puzzels, het decor en de onverwachte dingen die gebeuren in de kamer. De puzzels zijn niet heel erg moeilijk, maar het zijn er wel heel erg veel, je hoeft je niet te vervelen in deze kamer. Ik zou deze kamer met 2 personen spelen, aangezien het een kleine kamer is, met weinig bewegingsruimte en je hierdoor dus echt alles meekrijgt en lekker bezig bent constant.

Een kleine tip; het geluid mag op sommige punten iets zachter, dit stond wel heel erg hard.

Al met al een hele leuke escape room, vooral voor de beginnende escaper of als je gewoon zin hebt in een ouderwetse puzzelkamer!

Bedankt voor de ervaring en deze toffe kamer!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:36 min


 • Op sommige punten was de muziek erg hard
 • Het introductiefilmpje is erg lang

 

DeVinkjesDeVinkjesJunior EscaperLid sinds: 28 maart 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2023

Wauw...

Dit is bij uitstek de meest indrukwekkende en originele kamer die we tot nu toe speelden. Hoewel we beginnelingen zijn, was deze echt heel goed uitgewerkt, heel origineel, en heel verrassend! We waren zwaar onder de indruk van deze orginele kamer. Echt een topper, goed uitgewerkt, logische puzzels, maar vooral heel origineel!
Een echt aanrader, hele fijne gastheer en gastvrouw, goede begeleiding ook! We snapten ondanks de tips echt iets totaal niet, toen is de supervriendelijke gastheer ons komen helpen in de kamer zelf om het uit te leggen, dat konden we enorm appreciëren! Je hebt 75min voor deze kamer, en die tijd hadden we ook nodig. Een enorme aanrader om deze te doen. Het was een topervaring voor ons.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:41 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

jwautersjwautersEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2023

zeer de moeite waard

Leuke en pittige escaperoom


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

titititiJunior EscaperLid sinds: 13 juli 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Top top

Heel mooie entrance.
Puzzels waren ook heel leuk.
Het is de moeite waard om een keer te doen.
We zijn er uitgeraakt met 2 hints
Nog 2 min over


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:52 min

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

Goed maar voor ons geen hoogvlieger


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

IsabelleVanHoofIsabelleVanHoofJunior EscaperLid sinds: 11 november 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Zeer leuke ervaring

Leuke, interessante inrichting.. mooi verhaal, voldoende begeleiding (niet als het niet nodig is)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2022

Wat een leuke spulletjes allemaal :O

We spelen beide kamers op deze locatie. Deze spelen we als laatste, en we waren goed warm gedraaid.

Onthaal:
We waren al binnen. Na een drankje en even tot rust komen was het tijd voor de 2e kamer.
Ook hier is de start zeer uniek en leuk uitgevoerd!
Heel grappig om zo met een Escaperoom te starten :)

Kamer:
Deze staat vol met allemaal leuke spulletjes om naar te kijken!
Het is aan het begin wat krap, maar later komt er wat meer ruimte.
Ook in deze kamer zitten pittige puzzles. Ze zijn omvangrijk en zeker uitdagend! Toch hebben we de flow goed te pakken en spelen we lekker door. Er kwam een leuke twist in het spel en een paar mooie verassingen.
We merkte dat de flow in deze kamer een stuk vlotter ging. We hebben vrijwel geen hints gehad en spelen dus goed door.
Dat blijkt achteraf ook, we hadden nog precies 24 min over toen we waren ontsnapt. Dan denk je, dat was dus te makkelijk. Maar dat gevoel hadden we totaal niet! Wat betekend dat het zeker uitdagend is, maar voor ons was alles heel snel gevonden en doorgedacht.

Conclusie:
Een kamer die zeker op je wishlist mag staan.
Hij is uitdagend en zeker de moeite om te spelen. Een paar leuke elementen in het spel maken het een ware ontdekking.
Speel hem als je ervaren bent met 3 a 4 personen. En ik zou 5 echt wel als max aanhouden ivm de bewegingsruimte.

Dank Lockfree voor de leuke avond. We hebben ervan genoten!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (81 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2022

Ik ga op reis en ik neem mee!

Na ‘pharma Edderkoppen' was ‘the traveler' aan de beurt. Na een drankje en een nootje konden we er weer volle bak tegen aan!

Ook hier was er weer een introductie filmpje (van bijna 10 minuten) waar om gelachen kan worden. (En ik zou ook maar goed opletten want misschien valt je wat op) Na de video mag je beginnen met je ontsnappingspoging maar waar moeten we naar binnen voor de kamer? Ja, kom daar maar eens achter…Dit was een mega plus punt dat je al gelijk aan het werk werd gezet terwijl de kamer nog niet eens begonnen was!

In de kamer moet er veel gebeuren. De ruimte is vrij klein voor de hoeveelheid spullen dus ik zou echt een max van 5 personen aanhouden voor deze kamer. De puzzels zijn echt niet gemakkelijk maar de flow zat er lekker in en dat was ook terug te zien in de tijd. Het spande er nog om of we het droog hielden op het einde maar met 24 minuten over stonden we buiten!

Conclusie:
De ontvangstruimte is prachtig en zelf de hosts zitten helemaal in hun rol. De puzzels zijn best pittig en vanwege de beperkte bewegingsruimte is het aan te raden om met max 5 personen te spelen.

Zeker een geslaagde avond en bedankt Lockfree voor de gastvrijheid!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Kleine eerste ruimte

 

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Net dezelfde zin als bij "Pharma Edderkoppen" : Wat een hoop "leuke prularia"!!! En dit is ZEER positief bedoeld.

#60 : Voor één keer niet last minute, maar een dag op voorhand gereserveerd. We gingen hier de 2 kamers spelen.

Aankomst : super makkelijk te vinden alhoewel het een echt hondenweer was...ruime parking en een gigantisch groot "huis". Je komt binnen in de grote ontvangstzaal en je weet niet waar eerst kijken. We dachten dat we al in de Room waren, maar dat was natuurlijk niet zo.
Tabit(h) en Michael ontvingen ons ongelooflijk hartelijk en na meer dan 1u30 rijden was dat net wat we nodig hadden. We dronken snel iets voor we er aan gingen beginnen.
We werden naar boven geleid en kregen daar, hier al door velen besproken, een zeer leuk ,en (inderdaad) voor die-hard escapers een lang, intro-filmpje. LET HIER AL MAAR GOED OP!
De start van de Room was ook super origineel. En we waren nog niet eens begonnen, dat beloofde.

De Room : éénmaal in de kamer, die redelijk klein is, of ...redelijk vol met "prularia/curiositeiten" zagen we even het bos niet meer door de bomen...ZO VEEL dingen die we konden bekijken/onderzoeken. Maar...na een beetje alles te hebben bekeken begonnen we er met volle moed aan. Daar dit weer een niet lineaire kamer is (de beste kamers zijn zo mijns inziens) konden we ons in 2 groepjes van 2 verdelen en losten we alletwee enkele puzzels op. Domweg hadden we iets over het hoofd gezien (een sleutel kan op meerdere sloten passen!) maar toen de GM'er ons daar attent op maakte geraakten we "snel" verder.
Het tweede deel van de kamer was zo niet nog origineler, zeker de locatie ervan, en daar waren ook weer de nodige leuke puzzels OP DIE ENE NA! Ook hier hadden Michael en Tabitha besloten om zo'n "vervelende" (voor ons) puzzel te plaatsen die je of onmiddelijk oplost of je ziet het gewoon niet. Ook deze keer, net zoals bij Pharma Edderkoppen, zagen we het niet. Maar, gelukkig voor ons, was deze puzzel met oplossing deze keer wel op te lossen en konden we verder. Het had spijtig geweest als dit niet was gelukt want anders hadden we toch nog een heel deel van de Room niet kunnen oplossen. Terwijl die "vervelende" puzzel bij P.Edderkoppen helemaal op het einde was, was het hier op 80-90% van het einde. Dus misschien iets vervelender als je daar zou stranden.
Het einde was prachtig, wat een decor! Enige minpuntje voor ons was dat het heel hard regende op het einde...als je er uit geraakt zal je deze zin dan wel begrijpen.

Conclusie : Weeral een prachtige kamer die zeer leuk was "op die ene puzzel" na. ALS ik me dan toch wat kritiek mag veroorloven : Tabitha, Michael, voor jullie volgende kamer, voorzie gerust weer zo'n puzzel MAAR zorg er bv. voor dat er een tweede "oplossing" is om die puzzel te omzeilen. Bv. : je kan een schaar vinden waarmee je de puzzel kan "omzeilen". Dit is een "dom" voorbeeld, maar ik veronderstel dat je wel begrijpt wat ik bedoel.

Wij rijden GRAAG terug 3u om jullie volgende kamer(s) te komen spelen!!! Tot "binnenkort"

P.S. Nogmaals bedankt voor de "korting". Fantastische prijs voor zoveel plezier. Denk aan de indexsprong, jullie mogen die gerust toepassen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Die ENE verdomde puzzel!

 

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Moeten we alle spullen gebruiken?

Leuke ontvangst in thema! Dit kan mij altijd bekoren dus de verwachting liggen dan iets hoger dan normaal. Spijtig genoeg deed de intro van de kamer direct wat afbreuk.. In de kamer zelf vonden we leuke puzzels, maar zoveel onnodig materiaal dat het een beetje vervelend werd. Leuke middag gehad, maar toch de verwachtingen niet kunnen inlossen.. Op naar hun volgende kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

WAUW, superleuke ervaring

Met ons team van 4 naar Mol om bij Lockfree hun Traveler-room te gaan spelen. We waren heel benieuwd want dit zou toch een specialleke zijn lazen we in de reviews. Eens het gebouw betreden waar de escape-rooms zich bevinden kom je in een andere wereld terecht, het is gigantisch wat de eigenaars hier voor-en in elkaar gekregen hebben en ze zijn zelf eveneens volledig aangepast aan die wereld.
De briefing en start van het spel waren eveneens uniek, hadden we nog niet meegemaakt, heel tof.
Het spel zelf daar ga ik niet veel van prijsgeven, het is een leuke mix en er is veel te doen, we hebben ons geen seconde verveeld.
Al bij al een superleuke, unieke kamer die je moet gespeeld hebben, je krijgt hier voor 100€ 75min. speelplezier van een voor ons hoog niveau.
OOk nog een compliment voor de eigenaars/gamemasters, alles was top en jullie hebben het spel super begeleid.
Wij komen ZEKER terug voor de andere kamer en zijn nu al benieuwd;


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

Joyce LeppensJoyce LeppensEscape ApprenticeLid sinds: 09 oktober 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Geweldige ervaring

Een van de beste kamers die ik tot nu heb gespeeld echt een wouw gevoel achteraf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor

 

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

WEG VAN DE WERELD

Gewoonweg zeer leuke en verrassende escape room met leuke inrichting en puzzels, gewoonweg een must-do!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  64:26 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

Mystery12Mystery12Senior EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2022

Origineel

Na nu al enige ervaring te hebben in escaperooms moet ik zeggen dat deze toch wel echt heel origineel is! Hartelijk ontvangst en volledig in thema, het begin heb ik nog nooit eerder ergens gezien, dit maakt de ervaring alleen maar nog beter! Alles zit goed in elkaar en al zijn er hier slotjes, het stoort niet. Heel origineel en leuk gevonden, we komen zeker nog terug voor jullie nieuwe kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenEscape ExpertLid sinds: 22 oktober 2017 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Verrassende kamer met leuke puzzels

Een leuke kamer met een ander begin dan je gewoon bent van een escape room. Enkele originele puzzels en veel aandacht voor details.

Deze keer hadden we twee jongedames van negen jaar bij ons. Daar kan je niet elke kamer mee gaan spelen. Meestal zijn ze ofwel te eng of te moeilijk of helemaal niet en is het niet leuk voor de volwassenen. Deze kamer was helemaal geschikt.

De decoratie bij de ontvangst en in de kamer zelf is helemaal af. Erg leuk ingericht. We gaan zeker nog eens terug, gewoon om iets te gaan drinken.

Nog niet zo bekend bij het grote escape publiek, maar zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  50:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

UniqueisbackUniqueisbackJunior EscaperLid sinds: 19 september 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2022

Waauuuuww!

Om te starten gewoon, Waauuuuww! Bij het binnenkomen stap je direct in een tijdmachine die je naar andere jaren brengt!

Super gezellig en vriendelijk ontvangst wat zeker een pluspunt is! De wachtruimte / ontspanning ruimte is echt volledig in het thema gegoten waar je uren in kan vertoeven!

Eenmaal het informatie filmpje begint sta je al vol verassingen en grapjes!

De kamer zelf is mooi in thema gegoten waar je op een moment je ogen open zal trekken!

Conclusie een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Origineel

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig