Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Markgoedegebuure

Escape Legend

Offline

Omschrijving

Groot fan van een sterk verhaal, mooie decor, details een originele verassingen. Ook licht en geluid vind ik prachtig in Escaperooms. Als alles mooi in balans is geniet ik het meeste van de kamer. Liefde en passie terug zien in een Escaperoom is wat ik zoek! Ik kan van elk niveau Escaperoom genieten en probeer zo eerlijk mogelijke reviews te schrijven, ik vind het niet fijn om onvoldoendes te geven. Soms ontkom je er niet aan...


Persoonlijke top 20:

 • Brandon Darkmore (Berlijn)
 • Molly's Game
 • De Wraak van Han
 • Stay in the Dark
 • Soup du Jour
 • Het Testament
 • Here I Am
 • The End
 • Frankenstein (Berlijn)
 • The Dome
 • The Golden Phoenix (Berlijn)
 • Illusion
 • Beast of Berlin (Berlijn)
 • De Conciërge
 • Het Geheim van Sint-rumoldus
 • The Brewery (Barcelona)
 • Lost and Found
 • Jasons Legacy
 • The Lost Treasure (Berlijn)
 • Corps Inc.


Hoe beoordeel ik een kamer?


1 t/m 5 = Ik heb de kamer als onvoldoende ervaren. Dit komt vaak door slechte service en kapotte/niet onderhouden Escaperooms en slechte game-flow. Er is veel werk nodig om er nog iets van te maken... Je moet jezelf afvragen of het de moeite is om deze kamer te spelen?


5,5 t/m 6 = Hmm... Met een hoop liefde en aandacht kan het nog wat worden. Nu net een voldoende! Absoluut niet ver voor gaan reizen!


6,5 t/m 7 = Prima. Niet de moeite om lang voor te rijden, maar leuke kamer als je in de buurt bent. Verwacht geen hoogstandjes. De kamer heeft vaak veel meer potentie en met wat aanpassingen kan het een veel hoger cijfer scoren!


7,5 t/m 8,5 =  De moeite om verder voor te reizen als je de kamer combineert met andere! Met wat extra aandacht of aanpassingen kan het een absolute top kamer worden. Zeker de moeite om te doen!


9 t/m 9,5 = Top kamers die iedereen moet spelen! Mist nét iets waardoor het geen 10 is. Zeker de moeite om een stukje voor te gaan rijden!


10 = ABSOLUTE WERELDKLASSE, deze MOET je doen!!!


Lid sinds

27-09-2020

Statistieken

Escaperooms

218 reviews

218 kamers gespeeld

98.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


16 forum berichten

218 reviews

Colours of Art

Just Escape
Geplaatst op: 20 juni 2024

Ik heb het idee dat we niet alleen komen voor de kunst...???

We spelen nog SUPER last-minute deze kamer. De locatie is makkelijk te vinden en de uitbaters zijn hartstikke leuke mensen waar je uren mee kunt kletsen. Heerlijk om bij een locatie te zijn waar je je bijna ''thuis'' voelt! Er is gratis parkeerpek voor de deur en het is heel makkelijk te vinden.

Ontvangst:
Deze is volledig in thema en verhaal. Ik moest even schakelen dat het al gelijk begint, en ik begon gelijk te stotteren. Je word leuk ontvangen en mee genomen in het verhaal. Het is ook heel leuk om hier lekker in mee te gaan, zo maak je het voor jezelf ook leuker!

Kamer:
Eenmaal begonnen krijgen we een toffe intro voor onze kiezen. Je begint langzaam aan te begrijpen wat er kan komen en je hersenen maken gelijk overuren. Toen we écht begonnen, waren de eerste puzzels al snel opgelost. We hebben een goede flow en merken dat de kamer ons zeker ligt. En toen.... Toen gebeurde er iets wat je niet snel tegen komt. Je merkt dat het verhaal een andere kant op gaat en het is bijna of je opnieuw met een nieuwe Escaperoom begint. Ik ben er gek op als locaties iets unieks proberen en het word hier leuk uitgevoerd.

Het andere deel gaat ons wat moeizamer af. We merken dat de puzzels minder ons ding zijn en de flow hapert som een beetje. Dit ligt alleen echt aan ons, we zijn gewoon niet zo goed in dit soort puzzels. De sfeer is prima al denk ik dat het spannender mag en ook kan. Wellicht iets meer licht, geluid en vooral dreiging zou heel tof zijn richting het einde van het spel.

Conclusie:
Een leuke kamer die je zeker moet mee pakken als je in de buurt bent. Je hebt echt wel de volle 90 minuten nodig. Als je ervaring hebt zou ik adviseren om met minimaal 4 of 5 te gaan spelen. Heb je minder ervaring, dan kun je gerust met 6 komen! Het is een pittige kamer en er is genoeg te doen voor een grotere groep.
De kamer kan nog extra punten scoren op gebied van licht en geluid, zeker in het laatste deel. Ook iets meer spanning richting het einde zou tof zijn!

Dank voor de leuke avond. We hebben ons onwijs vermaakt en gunnen jullie al het beste! <3


Reactie door Just Escape

22 juni 2024

Wij vonden het zo leuk toen wij zagen dat je gepresaled had! Super bedankt voor het vertrouwen in ons. Wij hebben enorm genoten van jullie in de kamer en uiteraard daarna. Heel erg gezellig dat je er weer was Mark, en bedankt voor je onwijs lieve review!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  88:02 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Mag spannender
 • Kan meer licht en geluid gebruiken

 

The Expedition

Avonturium
Geplaatst op: 17 juni 2024

Verassend leuk!

Ik speel samen met een vriendin vandaag The Expedition. En na het spelen van deze kamer was onze Escaperoom honger nog niet gestild, we hebben dus de andere kamer óók nog er achteraan gedaan!

Ontvangst:
Was een beetje summier. We hebben best een tijd in de ontvangstruimte gezeten voor er iemand kwam. En die begroette ons niet eens maar we konden gelijk mee om de kamer te spelen… ik miste een beetje het warme welkom?

Kamer:
Deze begint met een video die van mooie kwaliteit is. Maar de positie van het scherm is op zijn minst vreemd te noemen! Er is gewoon ruimte links aan de muur? Hang hem daar op!

Toen we eenmaal in de kamer waren was ik positief verast door het decor. Alles zag er super netjes en onderhouden uit! De puzzels zijn lineair en dus uitermate geschikt voor 2 personen.

Bij 1 puzzel wist ik wel wat de bedoeling was, alleen hadden we niet door dat het knoppen waren. Hier hadden we even een kleine hint voor nodig.

Verder spelen we de kamer lekker zelfstandig en hebben een heerlijke flow. Het decor blijft leuk al word het richting het einde wel wat “plastic fantastic” qua feeling. Het was wel netjes maar niet helemaal mijn ding?

Het einde van de kamer heeft de nodige actie en geeft je een goede rede om snel uit de kamer te willen.
Met nog zoon 5 min op de klok hebben we onze missie volbracht en staan met een voldaan gevoel buiten. Het ontvangst toen we ontsnapte was ook weer een beetje slapjes… ik miste een beetje energie en spontaniteit bij al het personeel. Jammer…

Conclusie:
Een hele leuke familie kamer die je zeker moet mee pakken als je in de buurt bent. Alles ziet er leuk en vooral goed onderhouden uit! Service is prima, maar ik miste een beetje spontaniteit en een warmer welkom zou fijn zijn!? Speel als je ervaring hebt zeker niet met meer dan 3 personen. Als je minder ervaren bent zou ik het bij Max 4 houden Ivm de ruimte en het spel.

Dank voor de leuke middag!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:38 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Netjes onderhouden
 • Weinig origineel
 • Niet zoon hartelijk ontvangst

 

The Gold Of Lutine

Avonturium
Geplaatst op: 17 juni 2024

Kielhalen!

Toen we klaar waren met The Expetition, was onze Escaperoom honger nog niet over. En we vragen dus of deze room nog vrij is en het toeval wilt dat het nog kon ook!

Ontvangst:
We waren al binnen. Maar bij ons volledige bezoek was de service goed, maar ik miste een beetje sfeer en spontaniteit bij het personeel. Het was allemaal wat slapjes en een echt gesprek kwam niet van de grond.

Kamer:
Als je beide kamers speelt, dan zou ik deze als eerste doen en dan de andere. Ondanks dat deze kamer ouder is en ik de ander beter vind, heb ik toch echt genoten van dit spel.

Een hele klassieke kamer met lekker wat cijfersloten en niet gek veel verassingen. De puzzels waren ook wat meer doorsnee en heb ik vrijwel allemaal al eens ergens gezien. Ook deze kamer was netjes onderhouden! Dat doen ze goed op deze locatie. De flow was prima al vond ik het niet altijd duidelijk waar je met je info heen moest. Het voelde een tikje chaotisch.

Er was 1 moment dat we hits hebben gehad. Deze clue (de klok) was ook nodig want dit hadden we nooit zelf bedacht om op een slot te gaan invoeren. Ik denk dat het leuker/duidelijker kan dan hoe deze “puzzel” nu in de kamer zit. Ook onze host gaf aan hier vrijwel altijd een hint voor te moeten geven, dus rede genoeg om het duidelijker te maken. De info op de koffer schrijven i.p.v. op een bordje aan de muur zal al een hoop schelen! Verder spelen we het spel lekker door en hebben een prima flow. Prima puzzels maar niks uitzinnigs of vernieuwends.

Conclusie:
Leuk om mee te pakken als je er toch bent. Klassieke puzzel kamer die netjes onderhouden word. Prima flow en goed te doen met 2 personen. Als je minder ervaring hebt, dan zou ik met maximaal 4 personen spelen ivm de ruimte.

Dank voor de leuke middag!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:49 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Weinig origineel
 • Onlogische puzzels

 

Maanheks

Escape Experience
Geplaatst op: 11 juni 2024

Gemengde gevoelens...

We spelen nog last-minute ''De Maanheks'' bij deze locatie. Mijn ouders wonen er 5 min vandaan en we hebben ons de vorige keer prima vermaakt met ''The Artefact''. Heel fijn dat je bij deze locatie nog zo last minute online kan boeken!

Ontvangst:
Parkeren kan gratis voor de deur, er is plek voor ongeveer 5/6 autos. Verder is het overal rondom de locatie ook gratis!
We werden vriendelijk welkom geheten. We kletsen wat en bergen daarna onze spullen op. Er zijn drankjes aanwezig en een toilet (die niet echt schoon was). De lounge kan nog wat liefde gebruiken. Het is niet zo sfeervol en mist wat muziek en ziel.

Kamer:
We hebben geen uitgebreide uitleg gehad over de regels gezien onze ervaring. Dit is prima, maar vind het ook niet erg als het wel uitgelegd word.... De start is mooi gemaakt. De kamer ziet er heel tof uit en er hangt een mooie sfeer. Echter hangen we al redelijk snel vast op een zeer klein onderdeel wat we niet ontdekken.

Ook is er een puzzel aan het begin die ERG moeilijk is en is een flinke flow killer. We kennen allemaal wel zoon schuif puzzel met een foto die je goed moet krijgen door blokken te verschuiven. Dit is ook hier de puzzel maar met nóg meer moeilijkheid erin die in mijn ogen bijna niet te doen is voor een gemiddelde escape room speler. Het is al lastig van zichzelf, laat staan als je er nog meer lagen in gaat verwerken... Ook wij hebben hem niet kunnen spelen omdat de deur al open was (vooraf was al duidelijk dat er technisch hier iets niet in orde was, vervelend dat hier geen alternatieve oplossing voor is bedacht) en we hebben dus ''noodgedwongen'' meerdere puzzels overgeslagen!

De kamer ziet er tof uit. Over het uiterlijk van de kamer heb ik maar weinig op te merken. Echter zit in deze kamer de puzzel flow en de logica wat je waar moet doen/gebruiken niet helemaal lekker voor ons. Het was chaotisch en soms wat ver gezocht. Ook bij het nabespreken begreep ik sommige connecties niet die wij als spelers hadden moeten zien/maken. We hebben een stortvloed aan hints gehad. Dit gebeurt echt niet vaak bij ons maar hier hadden we echt veel hints nodig om door te kunnen spelen. Ik wil niet zeggen dat het allemaal aan de kamer ligt, maar het is voor de hoeveelheid ervaring die we hebben in combinatie met wat voor soort hints we krijgen niet helemaal kloppend!

Het einde was ook een beetje raar... We moesten het spel in met een bepaald doel. Alleen was het einde van het spel niet gelinkt aan dat doel. Ik vond het erg abrupt eindigen? De uitgang zat wel heel goed verwerkt en was een leuke verassing. Netjes weg gewerkt!

Conclusie:
Oef... Ik denk dat hier ZO veel meer in zit! De game-flow heeft in mijn ogen de meeste aandacht nodig. Als dit wat aangescherpt en verduidelijkt word, dan is het echt een toffe kamer. Helaas heb ik zelfs na het bespreken van de kamer alsnog vraagtekens bij hoe we sommige dingen zelf hadden moeten linken. Zonde, want er is een hele mooie kamer gebouwd die het nu laat liggen in het spel. Hopelijk word er nog aan gewerkt en worden de technische mankementen opgelost vóór er betalende spelers in gaan. De prijs is namelijk niet zuinig, in mijn ogen niet de 140,- waard die er voor gevraagd word. Een kleine 2 weken hiervoor speel ik voor 12,00 euro meer de beste kamer die ik tot zo ver gespeeld heb. Als je de vergelijking maakt, dan is deze kamer 40,00 euro te duur!

Dank voor de leuke avond, wij hebben ons vermaakt!


6

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Decor
 • Puzzels
 • Prijs!!!!
 • Onlogische puzzels
 • Vaag einde
 • Weinig origineel

 

Dit is hoe je story telling doet. WAUW!

Dag 4/4 van onze Escaperoom trip.
- Other World
- Brandon Darkmore
- The Lost Treasure

Ontvangst:
De kamer begint vanaf moment 1 al in thema en verhaal. Een leuke en speelse manier van de regels komen voorbij en we zijn eigenlijk al aan het geniete voor we überhaupt naar de Escaperoom gaan. De intro is super leuk en geeft je de nodige info voor tijdens het spel. Ik ben echt zo onder de indruk hoe deze locatie alles zo goed in het verhaal weet te verwerken.

Kamer:
Ja ja!!! Het is gelukt, ik heb een nieuwe #1!!!!!! Holy moly, wat heb ik genoten van dit spel. Alles is af! De kamer is visueel echt prachtig gemaakt. De effecten zijn passend, mooi geplaatst en zeer realistisch. De story telling is echt fenomenaal. Hoe deze kamer je mee neemt in een verhaal zonder hele lappen tekst te gebruiken is echt uitzonderlijk goed. Alles in het spel voelt logisch en klopt. Je bent niet aan het puzzelen, maar ook niet stomweg dingen aan het uitvoeren. Je moet toch echt goed nadenken over wat je doet en hoe je het aanpakt.

Gaande weg het spel was ik echt vergeten dat ik in een Escaperoom zat. Alles voelde echt, was onwijs leuk om te doen en er wat een heerlijke game-flow zonder dat we heel snel gingen. Het mooiste moment was voor mij dat ik achteraf iets van de kamer ontdekte terwijl ik er heilig van overtuigd was dat het anders werkte. Dit was voor mij echt mind-blowing en kan er nog steeds niet over uit hoe goed dit gedaan word. HET voorbeeld wat licht, geluid en geur kunnen doen voor de beleving.

Conclusie:
GA NU NAAR BERLIJN! Dit was een kamer van het aller hoogste niveau en hoort in elke Escaperoom toplijsten thuis.
APPLAUS, APPLAUS, APPLAUS!!!!! Hallo... Waarom lees je dit nog. Ga je trip naar Berlijn plannen joh!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • STORY TELLING

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 01 juni 2024

Voor de echte avonturiers

Dag 4/4 van onze Escaperoom trip.
- Other World (staat nog niet op Escapetalk)
- Brandon Darkmore
- The Lost Treasure

De laatste kamer van onze Escaperoom trip in Berlijn.

Ontvangst:
We hadden net de BRILJANTE ervaring van Brandon Darkmore achter de rug en na een korte pauze gingen we al weer door met deze topper. Het personeel van The Room is super gezellig en altijd in voor een praatje. Ze doen op deze locatie echt hun best om mensen onder te dompelen in een beleving en dat lukt ze verdomd goed!

Kamer:
Dit is een kamer voor mensen die fan zijn van Indiana Jones en gek zijn op klimmen en klauteren. Een zeer fysieke kamer met prachtig decor en een tof spel. Let wel... Er zijn delen van de kamer die ik zelf NIET heb kunnen doen. Het ws of te smal of te klein en ik was fysiek niet in staat om er doorheen te kunnen. Ook het begin van het spel is ONWIJS claustrofobisch en smal. Dit lukte gelukkig wel, maar iedereen die ook maar ietsjes flinker is dan ik, is niet in staat deze kamer te spelen. Dit maakt de kamer uniek, maar tegelijk ook niet erg toegankelijk.

Gelukkig waren er 2 van ons die het wel konden doen en is het voor het spel ook niet nodig dat iedereen dit kon/moest. Het spel zelf heeft prachtig licht, geluid en decor. De puzzels waren mooi in thema en met zeer mooie props. De flow zat er (op 1 puzzel na want daar waren we het onszelf onnodig moeilijk aan het maken) lekker in!

Het einde van het spel vond ik een héél klein beetje abrupt en miste een klein beetje het eureka gevoel. Echter deed het absoluut geen afbreuk aan hoe gaaf deze kamer was. Wat voor mij wel iets minder had gemogen is de hoeveelheid die er gekropen moest worden. Dit was érg veel en ik had het fijn gevonden als het misschien wat minder geweest was?

Conclusie:
Een toffe kamer die iedereen gedaan moet hebben. Twijfel je over of je het spel kan spelen vanwege mijn eerder genoemde dingen. Neem dan mijn postuur op de fotos in gedachten. Ik ben 1,90 m lang en best fors, ik kon alles doen op 1 ding na. De kans is dus erg groot dat je het spel zeker wel kunt doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Decor
 • Veel kruipen
 • Niet voor iedereen geschikt

 

Other World [Andere Welt]

Smart Room
Geplaatst op: 02 juni 2024

Prima... Maar hoeft niet op je wishlist

Dag 4/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Other World
- Brandon Darkmore
- The Lost Treasure

We spelen deze kamer nog als een last-minute idee. We hadden geen idee of het de moeite was, maar we besloten toch om hem te gaan spelen!

Ontvangst:
De host stond ons al voor de deur op te wachten. Een brede glimlach en super gastvrij! Wat een gezellige jongeman was dit. We kletsen lekker en voelen ons zeer welkom. Een betere start kan je niet hebben, toch?

Kamer:
Bijzonder was dat we niks hoeven opbergen. Geen telefoons weg, horloges af of spullen in een kluisje. Beetje vreemd maar het zal op deze locatie wel normaal zijn? Bij binnenkomst zie je gelijk dat dit geen hoogstandje word... Wel zijn de puzzels allemaal leuk en ziet de kamer er onderhouden uit.

Decor is alleen echt minder goed dan gehoopt. De kamer is erg leeg en heeft stenen tegels die gewoon overal in het pand op de grond liggen. Er zijn een hoop muurschilderingen gemaakt die er leuk uit zien maar eigenlijk is deze kamer een bij elkaar geraapt zooitje aan themas en decoratie...

Het spel is 90 minuten, en deze heb je wel nodig. Er zijn veel puzzels en de kamer is erg groot aan formaat. Er zijn leuke samenwerking opdrachten en zo her en der is er nog wel een originele puzzel. De flow is prima, we hebben 2x een klein zetje de juiste kant op gekregen en hebben de kamer met nog 7:05 minuten op de klok gehaald.

Het einde van het spel is een beetje vreemd. Niet echt een afsluiter of puzzel en het was ineens klaar... Jammer! Maar gelukkig was de brede glimlach van de host een goedmaker en hij was zo enthousiast dat wij dat automatisch ook werden. Hij was helemaal onder de indruk dat wij met 4 personen zo weinig hulp nodig hadden en hebben nog lekker staan na kletsen met elkaar.

Conclusie:
Tja... Moet je dit spelen als je in Berlijn bent? Nee, ik denk dat je het gerust kunt overslaan. Wil je een langere kamer spelen die enkel op puzzels gericht is, dan kun je zeker langs komen. Ook al is het alleen maar voor de gezellige host die wij hadden! De kamer word verkocht voor groepen van 4 tot 10 personen. En ik zou iedereen aanraden om niet met meer dan 4 a 5 te gaan! De ruimte is groot en bied dus wel de ruimte voor grote groepen, alleen leen het spel zich er in mijn ogen niet voor?


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  82:55 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Vrolijke host
 • Decor
 • Weinig origineel
 • Sfeer in de kamer

 

Bloody Awakening

Final Escape Berlin
Geplaatst op: 30 mei 2024

Jup…. Dat was helaas echt niet eng!

Dag 3/4 va onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Frankenstein
- The Golden Phoenix
- Bloody Awakening
- Robot Paranoia

We spelen meerdere kamers op deze locatie. En helaas geld voor elke kamer…. FRUSTRERENDE GAME-FLOW!!!!!

Ontvangst:
We worden netjes welkom geheten en bergen onze spullen op. Voor we naar de kamer gaan moet je een copy-right claim etc tekenen. Vind dit heel raar en voelt niet netjes naar je gasten?

Kamer:
Dit is de nieuwste kamer en dat kan je met name aan het decor zien. Het is nog best netjes allemaal en er is weinig tot geen gebruik schade.

Helaas hadden we meteen aan het begin een technische storing. Kan gebeuren, dus we gaan de kamer uit en het word netjes en snel verholpen.

Het spel is (zoals elke kamer die we hier gespeeld hebben) frustrerend. Het is vaag, de linkjes zijn heel ver gezocht en er komt weinig feedback uit het spel of iets nu opgelost is. Ook zijn er weer puzzels die je maar gewoon op de gok moet proberen zonder dat er een rede achter zit.

De kamer zou eng zijn. En ja, het decor is zeker creepy. Maar de “jumpscares” zijn echt lachwekkend slecht en haalde de spanning compleet weg. Echt heel slecht en slap uitgevoerd. Ook gebeuren er soms dingen waar je je oprecht van afvraagt waarom het gebeurt en wat de meerwaarde er van is?

Het einde van het spel is mega abrupt en we staan ineens buiten… Een enorme anti-climax!

Conclusie:
Meh, ik weet het niet. Het heeft me niks gedaan, hebben frustratie gehad en het was niet eng waar ze wel mee adverteren. Ik denk dat je deze prima kan overslaan, maar beoordeel het vooral zelf!


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Niet eng

 

Robot Paranoia

Final Escape Berlin
Geplaatst op: 30 mei 2024

Sjongejongen wat een kut spel….

Dag 3/4 va onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Frankenstein
- The Golden Phoenix
- Bloody Awakening
- Robot Paranoia

Dit is (gelukkig) de laatste kamer op deze locatie. We hebben hier 3 kamers gedaan en ze waren alle 3 even frustrerend…

Ontvangst:
Na even een korte pauze tussen de kamers door met wat te drinken erbij gingen we verder met deze kamer.
Ik had de hoop op een lekkere game-flow al opgegeven maar wat er bij deze kamer gebeurt is slaat echt alles… wat een ellende!

Kamer:
Bij binnenkomst zag het er hoopvol uit. Maar je raad het al, we hangen METEEN al vast. We begrijpen wat er gedaan moet worden maar hebben daar de juiste items niet voor. Na ongeveer 15/20 min in de zelfde kamer te zoeken (waar ook andere informatie was voor puzzels die je later pas kan doen) waren wij echt helemaal klaar. Toen we eindelijk een hint kregen hebben we het item gevonden hadden konden we als een raket door de kamer. Jesus wat hebben wij ons zitten frustreren in die eerste 20 min...

Toen we voorbij dat punt waren lossen we +/- 6 kleine en zeer makkelijke puzzels op. Toen waren we ineens ontsnapt na 37 min spelen?!?!?! Bedenk daarbij ook even dat we +/- 20 min hebben vastgehangen omdat we een item zo groot als een potloot niet konden vinden! De rest van het spel hebben we daarna dus in een kwartier opgelost. Dit komt er op neer dat als we dit item wel gelijk gevonden hadden we vermoedelijk nog minder dan 30 min hadden gespeeld...

Conclusie:
Ja, het decor zag er prima uit. Maar er wat nauwelijks iets met verlichting gedaan. Ook was het 80% van het spel stil en was er geen audio. Ik heb helaas niet veel positiefs over deze kamer te melden. Ik heb hier helaas echt niet van kunnen genieten en vind het bespottelijk dat ze er voor 4 personen €140 voor durven te vragen. Dit was voor mij echt een misser… helaas!


4

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 1.0

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:18 min


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Idioot verstopt item

 

Frankenstein

Miraculum
Geplaatst op: 30 mei 2024

YEAH! Dit was wat ik had gehoopt!!!

Dag 3/4 va onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Frankenstein
- The Golden Phoenix
- Bloody Awakening
- Robot Paranoia

Ontvangst:
Ze weten bij deze locatie een leuke ontvangst neer te zetten en alles word mooi vorm gegeven. In thema en in verhaal word je langzaam naar de kamer geleid. De intro is magisch en bouwt de nodige spanning op.

Kamer:
Deze bevat echt ALLES wat je van een top kamer verwacht. Het decor is adembenemend mooi en super realistisch. De geur is een prachtige toevoeging en dan maken het licht en het geluid het helemaal af. Alles werkt samen om een complete beleving te maken en dat kunnen ze ONWIJS goed.

Ik heb INTENS genoten van deze kamer. De flow, de effecten, de verassingen en de spanning die soms toch nog best creepy werd. Alles was mooi in balans en was halverwege vergeten dat ik een Escaperoom aan het doen was.

Hulde, want wat hebben ze een gave kamer gebouwd hier!!! Als je in Berlijn bent MOET je deze spelen!!!

Conclusie:
Zeker 1 van de betere kamers die ik ooit gedaan heb. Van licht tot geluid en van decor tot geur. Alles is tot in de kleinste details verwerk en prachtig vorm gegeven.
GE-WEL-DIG


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 30 mei 2024

Oefen je spreuken alvast!

Dag 3/4 va onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Frankenstein
- The Golden Phoenix
- Bloody Awakening
- Robot Paranoia

Ontvangst:
Ze weten bij deze locatie een leuke ontvangst neer te zetten en alles word mooi vorm gegeven. In thema en in verhaal word je langzaam naar de kamer geleid. De intro is magisch en bouwt de nodige spanning op.

Kamer:
Deze bevat echt ALLES wat je van een top kamer verwacht. Het decor is adembenemend mooi en super realistisch. De geur is een prachtige toevoeging en dan maken het licht en het geluid het helemaal af. Alles werkt samen om een complete beleving te maken en dat kunnen ze ONWIJS goed.

Ik heb INTENS genoten van deze kamer en zeker gezien ik ook van Harry Potter houd. Ja, het heeft de sfeer van de serie. Maar ze blijven gelukkig weg van dingen 1 op 1 kopiëren. Het heeft een eigen verhaal en eigen identiteit!

De effecten zijn prachtig en soms heb je het idee dat je daadwerkelijk aan het toveren bent. Er zitten unieke opdrachten en puzzel structuren in de kamer wat je fris en alert houd.

Vooral de story telling was (net als bij Frankenstein) echt heel goed. Je was compleet in het verhaal en ook hier was ik halverwege vergeten dat ik een Escaperoom aan het doen was.

Conclusie:
Tja, dit moet je spelen. Echt fantastisch en uitzonderlijk goed. Een beleving kamer van de bovenste plank!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Puppeteer

Final Escape Berlin
Geplaatst op: 29 mei 2024

Leuk decor, vreselijke flow :(

Dag 2/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- The Puppeteer
- Go West
- Beast of Berlin Inferno
- The Elevator

Ontvangst:
Er was een school tripje, dus we werden verzocht even buiten te wachten (wat heel verstandig was) en konden niet veel later rustig naar binnen. We worden vriendelijk geholpen en het personeel was open voor een praatje.

Voor je de kamer in gaat moet je een copyright claim tekenen. Beetje vreemd… heeft niet zoon fijn gevoel?

Kamer:
Eenmaal in de kamer…. Mijn hemel ZO WARM!!!! Echt niet gezond. Ik kreeg er oprecht last van en een ventilator of ventilatie systeem zou op zijn plaat zijn.

Het spel is stroef. De host heeft ons doelbewust heel lang moeten laten hangen op hele kleine dingen en dit was onwijs frustrerend. De kamer vergt het extremere zoek werk en juist hier hangen we echt na ELKE puzzel op vast. Ook met hints hadden we alsnog 12 min over en we hebben heel weinig puzzels gedaan.

Toen we ontsnapt waren was er niet echt euforie omdat we onwijs veel frustratie in het spel hebben gehad.
De game host vroeg ook heel terecht “did you enjoy it, or not?” En dit laat genoeg zien over de hoeveelheid frustratie die er was….

Conclusie;
Prima om mee te pakken… maar verwacht niks uitzinnigs, helaas! De prijs voor 4 personen (€140) is echt hoog en niet helemaal de kamer waard.


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:05 min


 • Goede service
 • Decor
 • Puzzels
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Game-flow

 

Go West

The Room Berlin
Geplaatst op: 29 mei 2024

Grijs begin met een kleurrijk einde

Dag 2/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- The Puppeteer
- Go West
- Beast of Berlin Inferno
- The Elevator

Ontvangst:
We werden welkom geheten door een dame die pittig door de bocht kwam… gelukkig was dit slechts een moment opname want daarna was alles een stuk gemoedelijker en raakte we lekker aan de praat. De uitleg word kort gehouden gezien de ervaring wat altijd fijn is.

Kamer:
De start is zeer sfeervol. Alles klopt met de tijd waarin je je bevind en de kamer is zeer goed onderhouden. Leuk licht, geluid en een paar zeer unieke en vooral hele leuke puzzels. Gezien de leeftijd van de kamer ben ik zeer verbaast over hoe goed deze is! Ik heb zo veel speel plezier gehad in deze kamer, onwijs vermaakt.

Er was 1 doorgang die ik echt TOTAAL niet gezien had en zat vreselijk goed in het decor verwerkt. Er word mooi met licht en geluid gewerkt en het blijft altijd mooi in thema.

De kamer heeft een toffe sfeer verandering halverwege en dit laat het voelen alsof je eigenlijk 2 kamers hebt gespeeld.

Conclusie:
Zeker een must play als je in Berlijn bent. Lekker klassiek met de nodige verassingen en vooral leuke en unieke puzzels. Goede flow en prettige begeleiding. Ook de manier van hints geven klopt helemaal in het tijdsbeeld.

LEUK! <3


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:48 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Prijs

 

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Geplaatst op: 29 mei 2024

Hoe verder in het spel… hoe grimmiger het word!

Dag 2/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- The Puppeteer
- Go West
- Beast of Berlin Inferno
- The Elevator

Ontvangst:
Na het spelen van Go West hebben we een lekker lange break. Even relaxen met een drankje en nog na kletsen met het personeel voor we aan THE BEAST OF BERIN beginnen….

Kamer:
De start van het spel zet de juiste toon. Ik ben hier erg fan van. Het brengt je in een bepaalde sfeer en plant een zaadje in je hoofd die langzaam door het spel heen begint te groeien. Het zorgt ervoor dat je op je hoedde bent en je jezelf in het spel verliest.

Het eerste deel is nog redelijk relax en geeft de vibe van een klassieke puzzel kamer. Ook hier weer leuke en originele puzzels en een goede flow. De kamer heeft meermaals momenten dat het volledig donker word, dit om een deel van het verhaal toe te lichten. Dit is prettig, want je kunt niks anders dan luisteren en opgaan in het verhaal.

Halverwege het spel slaat de sfeer behoorlijk om en het word oprecht creepy! Zeer spannend decor en veel donkere hoekjes en gangetjes. De puzzels worden hier ook iets makkelijker wat heel fijn is gezien de spanning wat van je concentratie afhaalt.

Het einde van het spel voelt een tikje anti-climax en achteraf hoorde we ook dat juist dit deel zeer binnenkort aangepast gaat worden. Een goede keuze, want deze kamer kan véél beter eindigen dan hoe het nu is!

Conclusie:
Zeer sterke kamer die je ZEKER moet spelen als je in Berlijn bent. Spannend, maar niet heel heftig kwa schik momenten. Vooral veel creepy en donkere momenten. Ik heb erg genoten van deze kamer!!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

The Elevator

Miraculum
Geplaatst op: 29 mei 2024

De leukste single Room die ik tot nu toe gedaan heb.

Dag 2/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- The Puppeteer
- Go West
- Beast of Berlin Inferno
- The Elevator

Ontvangst:
We werden leuk in thema ontvangen en de intro van het spel werd leuk gedaan. Het is een beetje comedy waar je van moet houden, maar ik ben er wel fan van.

Kamer:
Wauw…. KLEIN! Maar toch bijzonder om achteraf dan te zien hoeveel we uiteindelijk gedaan hebben in zoon kleine kamer.

De spellen waren nog best leuk en soms ook wel origineel. Het heeft de nodige licht en geluid momenten en zo heel af en toe wat techniek.

Heel groots en spannend word het niet, maar dit kan ook bijna niet. Ik bedoel… je staat in een lift!

De flow was goed, we hebben slecht 1 hele kleine hint nodig gehad, en werd mooi in thema gegeven.

Conclusie:
Een leuke kamer die je zeker kunt mee pakken als je er toch bent. Speel niet met meer dan 2, dit is echt te krap en het spel leent zich er niet voor. Ik zou je zelfs willen aanmoedigen om hem alleen te doen. Dit is 1 van de weinige kamers waar het daadwerkelijk kan en het lijkt me een interessanten uitdaging!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Prijs
 • Klein
 • Niet voor meer dan 2 pers.

 

Jackpot

Illuminati Escape
Geplaatst op: 28 mei 2024

Originele puzzels en lekkere flow!

Dag 1/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Jackpot
- Cyber Attack
- Alien Grill

Ontvangst:
Locatie is goed bereikbaar via OV en er is ook parkeergelegenheid. De locatie zit een beetje op een vreemde plek, maar het word goed aangegeven waar je moet zijn. Eenmaal binnen worden wij vriendelijk welkom geheten door onze host.

Kamer:
Na een leuke intro (het is heel tof dat alle kamers onder 1 overkoepelende missie vallen) gaan we opweg naar de kamer. Dit word leuk gedaan en er is over nagedacht. Entree van de kamer is mooi en schept hoge verwachtingen.

De kamer start sfeervol maar laat het héél som een klein beetje liggen in de afwerking. Over het algemeen helemaal prima, maar soms een klein beetje tacky.

Spel is top. We hebben een goede flow en hebben slecht 2 hele kleine zetjes de juiste kan op gehad. De host voelde heel goed aan wanneer ze moest helpen en er waren nog best een paar originele puzzels.

Conclusie:
Zeker de moeite om te spelen als je in Berlijn bent. Je hoeft er niet speciaal voor naar Berlijn, maar wij hebben ons zeer vermaakt in deze kamer!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:09 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Afwerking
 • Weinig geluid

 

Cyber Attack

Illuminati Escape
Geplaatst op: 28 mei 2024

Nostalgisch begin, jammer van het einde

Dag 1/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Jackpot
- Cyber Attack
- Alien Grill

Ontvangst:
De locatie is goed via OV bereikbaar. Parkeren kan ook rondom de locatie.
We waren al binnen en konden tussen de kamers door even relaxen in de lounge.

Kamer:
De start is bij alle kamers hetzelfde. Beetje herhalend, maar wel leuk! Er is leuk over nagedacht in ieder geval.

De start was leuk. Lekker nostalgisch en klassie qua puzzels. Het verliep ook prima en zo nu en dan waren de puzzels ook nog best origineel.

Toen kwam er een twist in het spel. In eerste instantie was het heel vet. Tot we zagen dat hier alleen spellen/puzzels op schermpjes gedaan moesten worden. Daar ben ik niet zoon fan van… beetje statisch en je kan niet met spullen etc in de weer en bent gebonden aan de schermen.

Het klopt wel in/met het spel. Maar het geeft niet veel sfeer. Vanaf hier worden de puzzels ook wat minder en hapert de flow een beetje.
Het einde van het spel is ook een klein beetje slapjes en een lichte anti-climax.

Conclusie:
Als je op de locatie bent, zeker de moeite om te gaan spelen! Moet je er half Berlijn voor afreizen, dan is het wellicht niet de moeite waard?


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:05 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • 1e deel van de kamer
 • Decor
 • Puzzels

 

Alien Grill

Illuminati Escape
Geplaatst op: 28 mei 2024

Leuk decor, vervelende flow, raar spel

Dag 1/4 van onze Escaperoom trip in Berlijn.
- Jackpot
- Cyber Attack
- Alien Grill

Ontvangst:
De locatie is prima met het OV bereikbaar. Ook kan je er in de wijk parkeren.
We zijn ons hele verblijf zeer vriendelijk en correct door 1 dame geholpen, erg prettig!

Kamer:
De start van het spel is SUPER donker. En ergens klopt het, zeker gezien de eerste opdracht. Maar het is ook altijd een beetje irritant omdat je de ruimte niet goed kan verkennen.

Eenmaal van start hangen we redelijk snel vast omdat we een sleutel niet konden vinden. Dit was jammer en verstoorde de flow helaas.

Halverwege het spel neemt de spelsteuctuur een andere vorm aan die de andere 2 kamer niet hadden. En er was veel verwarring. Soms was het gewoon niet duidelijk wat je kon/moest doen. En het voelde soms aan alsof je maar een beetje moets proberen. Het haalde bij mij in ieder geval de flow/plezier een beetje weg.

We konden gelukkig na een moeizaam deel in het spel de flow weer een klein beetje oppakken en hebben de kamer met nog 8 seconden op de klok met slechts 1 hint kunnen spelen. Dat voelt dan wel weer lekker!

Conclusie:
Zeker de moeite om mee te pakken. Het is een unieke kamer maar het spel was niet helemaal ons ding. Beetje vaag soms en de flow was niet altijd aanwezig.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:52 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Space Hunter

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 17 mei 2024

Mooie muurschilderingen

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Space Hunter is een echte ''doe-kamer'' en is denk is zeer geschikt voor onervaren spelers en groepen met kinderen! De kamer is niet heel uitdagend en heeft veel bekende opdrachten. Echter hebben wij ons wel zéér vermaakt. De flow was top en spelen de kamer zonder hulp helemaal uit.

Decor is prima. Het ruimte thema is erg moeilijk te maken en is hier ook niet echt helemaal geslaagd in mijn ogen. Al vind ik het schilderwerk erg mooi gemaakt! Alles ziet het er netjes uit en het is op een paar hele kleine dingen na een goed onderhouden kamer. Muziek was leuk, soms lekker hard en passend bij het soort puzzel.

Conclusie:
Gewoon prima. Zeker leuk om te spelen als je er bent en helemaal als je onervaren/jonge mensen mee hebt. Daar is de kamer zeer geschikt voor. Voor ons wellicht een tikje te makkelijk, maar zeker vermakelijk.
Speel als je ervaring hebt lekker met 2/3 personen. Algemeen zou ik het bij maximaal 5 personen houden!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:28 min


 • Diversiteit
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig origineel

 

Een (ver)oud(erd) boshutje

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Bij binnenkomst zag het er tof uit. Lekker grimmig qua sfeer en een leuk vooraanzicht van het hutje. Toen we de boshut in gingen viel die sfeer een klein beetje weg. Maar het zag er alsnog prima uit. Je kan zien en merken dat dit al een flink oudere kamer is. De puzzels waren gewoon echt niet ons ding en is 100% een voorkeurs iets. Al miste ik soms ook de logica waarom of hoe we dit hadden moeten ontdekken...

We worden zo nu en dan even ondersteund met de puzzels die voor ons veel frustratie opleveren zodat we door kunnen met het spel. Als je de eindtijd bekijkt is het raar dat we geholpen zijn, maar in dit geval vond ik het niet erg! Er is niks vervelender dan vast hangen op een puzzel die je niet echt leuk vind...

Conclusie:
Tja... niet echt mijn kamer. Prima vermaakt en als je weinig ervaring hebt dan ga je je hier echt wel vermaken! De kamer is niet eng al geeft alles wel de indruk dat dat zo is. Dus ook als je banger aangelegd bent kun je deze kamer makkelijk spelen!
Als je ervaring hebt zou ik met 2/4 personen komen. Minder ervaren zou ik het bij maximaal 5 personen houden.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:34 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

The Exorcist

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 17 mei 2024

Een donkere bedoening

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Bij binnenkomst valt gelijk op dat het erg donker is... En als je dan maar 1 zaklampje hebt, dan speelt dit een beetje vervelend gezien je dan niet echt kan opsplitsen. Er hangen meerdere stikkers met ''niet aankomen'' en vind dit ZO lelijk :(
Ik zou dit vandaag nog weg halen en gewoon bij de uitleg van de kamer vertellen dat mensen niet aan de lampen mogen zitten.

Het spel is best prima. Er worden veel dingen gevonden waar je nog niet gelijk iets mee kunt. Dit zorgt wel voor de nodige ruis in de kamer terwijl er niet eens zo veel spullen zijn. We kunnen het spel zo goed als zonder hulp spelen. We zijn enkel met 1 puzzel lang aan het klooien geweest, deze kan je namelijk op meerdere manieren wel ''goed'' doen. Enkel is er natuurlijk maar 1 echt goede manier en daar kregen we even een hint over. Daarna lukte het met de nodige moeite gelukkig wel.

De kamer is spannend, maar zeker niet eng. Er worden wat schik momenten gedaan, maar ik ben er niet 1x van geschrokken. Het was wel leuk en gaf de kamer net iets meer sfeer, dus laat je niet tegenhouden. Echt eng is het niet!

Conclusie:
Lastig... Ja het is een leuke kamer. Maar ik miste toch wat meer eureka momenten. Je blijft lang met puzzels bezig en hebt veel informatie die je niet altijd kan gebruiken of pas veel later nodig hebt. Dit geeft gevoelsmatig niet de beste flow voor het spel. Voor mij was het einde van de kamer echt een anti-climax... Het was ineens klaar?
Als je ervaring hebt zou ik met +/- 3 personen spelen. Ben je minder ervaren zou ik het bij maximaal 5 personen houden.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:23 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Té donker
 • Stikkers ''niet aankomen''

 

Theft at the Morgue

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 17 mei 2024

Uitdagend spel en een leuke sfeer!

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Dit vond ik toch wel 1 van de leukste van de dag. De kamer heeft een leuke sfeer zonder dat het eng word. Puzzels zijn uitdagend en meestal met meerdere lagen erin. Ik ben gek op dit soort puzzels, ze vragen het uiterste van je groep qua communicatie en samenwerken. De kamer ziet er netjes uit, er is weinig tot geen gebruiksschade en het gebruik van licht en geluid word ook netjes gedaan.

De game-flow is voor ons ook leuk! We spelen de kamer zo goed als zonder hulp al krijgen we wel een paar keer een klein filmpje te zien met wat we moeten doen. Gezien de tijd die we nog over hadden had ik het wel leuk gevonden om iets langer de tijd te krijgen om het tóch nog zelf op te lossen. Maar het heeft ons spelplezier niet verminderd.

Conclusie:
Als je een kamer moet kiezen op deze locatie, dan zou ik deze adviseren. Het spel is lekker uitdagend. Er zit leuk licht en geluid in het spel en er hangt een lekker grimmig sfeertje. De game-flow was top! Als je ervaring hebt zou ik met 3/4 personen spelen. Heb je minder ervaring zou ik met 5/6 personen gaan!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:48 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Iets te veel geholpen
 • Veel lezen

 

Oef... Ik weet niet zo goed wat ik hiervan vond?

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Om te beginnen. Ik vind het erg vreemd dat deze kamer geen cameras en/of microfoons heeft. De game-host kan niks zien of horen over het spel. Dit is echt een kamer waar je in gaat en aan de goden bent overgegeven... Dit merk je ook echt terug in het spel. Ik heb voor 75% van de tijd met een ENORM vraagteken boven mijn hoofd gelopen...


Het spel heeft als doel om binnen 60 min een minimum van 3 van de 5 bewijsstukken te bemachtigen. Het lukt slechts 2% om alle 5 te behalen. Nu het vreemde... Ondanks dat we pas na 40 min spelen een klein beetje door hebben wat we kunnen/moeten doen hebben we tóch nog met 2:13 minuten over ALLE 5 DE BEWIJSSTUKKEN?!?!?! Vraag me niet hoe, maar het is gelukt?

Alleen toen we de kamer uit kwamen was ik totaal niet voldaan. Ik begreep echt 50% van het spel niet en we hadden nog erg veel vragen. Gelukkig werden die beantwoord al zet ik alsnog mijn vraagtekens bij sommige informatie want ik heb niet gehoord hoe we dit uit ons zelf hadden moeten weten?

Conclusie:
Erg gemengde gevoelens... Ergens was het idee van de kamer echt wel leuk en zaten er originele ideeën in het spel. Echter was voor mij de uitvoering niet goed. Het feit dat er dus automatisch geholpen word heeft geen voldaan gevoel. We hebben echt iets van 15/20 berichten via onze portofoon gehad. Na elk bericht kwam bij mij de zin: ''Huh, maar hoe hadden we dit zelf kunnen weten?''. Ik denk dat deze kamer veel beter draait als er meer bevestiging in het spel komt. Een plek waar je kunt zien welke bewijsstukken je succesvol hebt afgerond zou al erg veel helpen denk ik. Ook zou ik echt cameras en microfoons gaan ophangen, dit komt zeker weten ten goede van de spelbeleving van de gasten. Zo kan er veel gerichter geholpen worden en ga je ook zien dat dingen echt niet lekker lopen in het spel en wellicht wat aanpassing nodig hebben?

Ik zou deze kamer voor ervaren mensen aanraden en minimaal met 4 personen komen. Het is vooral goed lezen en echt elk detail nagaan! Heb je weinig tot geen ervaring, dan zou ik deze kamer NIET spelen... Ik denk dat dit spel voor onervaren spelers echt geen doen is?


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goed onderhouden
 • Onlogische puzzels
 • Puzzels
 • Geen begeleiding

 

The Wizard School

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 17 mei 2024

Mijn 200ste Escaperoom <3

We hebben een volledige dag bij Escaperoom Alkmaar. We spelen namelijk alle 6 de kamers. Ik wil Peter graag bedanken voor het maken van het schema en dat alles soepel en relax is verlopen de hele dag! Dank <3

Ontvangst:
Er kan gratis bij het pand geparkeerd worden. Binnen is er een grote ontvangst met kluisjes, toiletten en een bar waar drankjes en kleine snacks gehaald kunnen worden. Alles was er, alleen zou ik zelf nog proberen iets meer sfeer in deze ruimte te creëren.

Kamer:
Dit is voor mij mijn 200ste Escaperoom en ben erg blij dat we met 1 van de betere kamers zijn geëindigd! We komen binnen in een sfeervolle kamer die leuke verassingen heeft en het nodige licht en geluid bevat. Als je van Harry Potter houd, dan is dit zeker een leuk thema. Ik ben er gek op en het was voor mij dus een feest aan herkenning.

De puzzels waren niet allemaal even origineel of in thema en had iets meer in de ''tover sfeer'' verwacht. Neemt niet weg dat het alsnog zeer vermakelijk was. De puzzel-flow was goed al was het wel jammer dat er 2 reset fouten in de kamer gemaakt waren. Hier baalde onze host ook van, hij had de kamer niet zelf gereset en moest helaas de kamer in komen. Gelukkig werd het goed opgelost en kunnen we zonder al te veel problemen gewoon doorspelen! Het doel van de kamer is prima, je werkt langzaam naar het einde toe en ziet ook wel je voortgang.

Conclusie:
Leuke kamer. Zeker met kinderen is dit denk ik echt wel een goede kamer om kennis te maken met Escaperooms. Ook als je niet veel ervaring hebt zou ik deze kamer zeker adviseren. Alles is redelijk duidelijk en soms iets uitdagender. Heb je ervaring, speel dan met 2/3 personen. Ben je minder ervaren dan zou ik het bij maximaal 5 personen houden!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:34 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Reset fouten
 • Puzzels

 

The Castle

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 07 mei 2024

Veel puzzels met veel sloten

We kunnen met een mooie actie van deze locatie (op dinsdag avond om 17:45 en 19:15 speel je voor 60,- per kamer) beide kamers na elkaar spelen. Voor deze prijs kan je dat natuurlijk niet laten. Nee, het zijn echt geen hele goede Escaperooms en het draait hier enkel op puzzels. Maar zeker leuk voor deze ZEER vriendelijke prijs mee te pakken!

Ontvangst:
We werden erg vrolijk en gezellig onthaalt door onze host van onze eerste kamer. Gezellige babbel en een lekker korte uitleg over de Escaperoom! Ze merkte denk ik al dat we wel vaker Escaperooms spelen :)
We werden naar de kamer begeleid waar ons ''avontuur'' begon.

Kamer:
Hier ga ik niet veel woorden voor gebruiken. Het is basic... Prima decor. Prima puzzels al worden sommige dingen wel herhaalt en is er niet veel variatie in soorten puzzels. Papiertjes mogen even een keer opnieuw gemaakt worden om een nettere uitstraling te geven. De rest van de kamer is namelijk prima onderhouden!

We spelen het spel zonder hints uit in een keurige 47 minuten. De flow is dus helemaal prima en we spelen lekker door het spel heen. Soms is het niet duidelijk waar er iets open gaat, maar er word gelukkig gelijk gezegd door de porto waar iets open ging. Het zou erg lullig zijn als ze dat niet zouden zeggen.

Conclusie:
Prima... Verwacht veel sloten, veel puzzels en weinig originele dingen. Maar voor de prijs die wij betalen is het zeker leuk om mee te pakken. Met name onze host (de dame van dinsdag avond 7-4) was erg leuk en gezellig. Erg fijne host!
Hoef je er niet te ver voor te rijden en wil je lekker puzzelen, pak ze zeker mee!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:00 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

Missing Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 07 mei 2024

''Spannend''.... Meh, niet echt. Vooral veel geluid en ERNOM veel spullen

We kunnen met een mooie actie van deze locatie (op dinsdag avond om 17:45 en 19:15 speel je voor 60,- per kamer) beide kamers na elkaar spelen. Voor deze prijs kan je dat natuurlijk niet laten. Nee, het zijn echt geen hele goede Escaperooms en het draait hier enkel op puzzels. Maar zeker leuk voor deze ZEER vriendelijke prijs mee te pakken!

Ontvangst:
We hebben net Castle Room gedaan en hebben een korte break voor we aan deze starten.
Een andere host, iets minder uitbundig als de ander maar zeker vriendelijk. Miste wel een beetje enthousiasme....

Kamer:
Deze zou iets spannender zijn volgens onze host. Dit was een héél klein beetje het geval. Er waren vooral erg veel geluidjes die soms vervelend werden. Het was vooral de combinatie met GRU-WE-LIJK veel spullen in de kamer. Zo veel dat we soms gingen die we nog moesten gebruiken daadwerkelijk kwijt waren. We kregen vooraf ook het advies om ons in 2-tallen op te splitsen, dit was ook zeker nodig!

Er moeten onwijs veel sloten worden geopend. Puzzels zijn van het zelfde niveau als bij The Castle room. Zo nu en dan nog wat techniek, maar echt origineel of interessant wordt het niet. Het is gewoon prima....

Conclusie:
Voor de prijs met de actie is het leuk om mee te pakken. Maar het is wel een beetje een chaotisch spel. Erg veel sloten, erg veel spullen, weinig licht, erg veel geluid en weinig overzicht.
Leuke uitdaging voor spelers, we spelen hem in 58 min uit zonder hulp. Dus de flow voor ons was dus best prima!


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Weinig origineel
 • Onlogische puzzels
 • Decor

 

Laad meer reviews
<