Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Sem

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Overige escaperooms:

Leavinroom - Saw (France, Paris)


Top 10:

1. Chapel & Catacombs                     - Lockhill

2. The Sanatorium                              - Lockhill

3. El Exorcista                                       - No Exit

4. De Wraak van Han                          - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

5. Het Geheim van Sint Rumoldus - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

6. Molly's Game - Down The Hatch, Voorburg (NL) 

7. De Concierge                                   - Kamer 237, Volkel (NL)

8. Bloody Mary                                     - Rock City Escape, Amersfoort (NL)

9. The Dome                                         - Escape Room Nederland, Bunschoten (NL)

10. Toy Factory                                        - Escape Room Antwerp (BE)


Lid sinds

15-06-2018

Statistieken

Escaperooms

102 reviews

124 kamers gespeeld

81.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

3 gespeelde spellen


12 forum berichten

Team

De Limbos

2 teamleden

19 kamers gespeeld

102 reviews

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 24 februari 2023

Niet heel vernieuwend

#124 Poppet

Het klooster waar je aankomt is prachtig, vooral in het donker. Dit is ook volledig de reden geweest waarom ik deze perse savonds moest en zou boeken, ook al betekende dit dat ik om 01:00 nog niet thuis was (Zuid-Limburg, je zal er maar wonen). Je wordt prachtig in thema ontvangen en middels een leuke intro, die nog leuker is in het donker, de kamer in begeleid.

De puzzels in de kamer zijn leuk, maar niet echt vernieuwend. Ik heb na 123 andere kamers hier niet echt nieuwe puzzels gezien, wel een leuke uitwerking van een aantal.

Het verhaal is mij niet helemaal helder, vooral door de rare start van de kamer niet. Er gebeurt een heel apart iets waardoor ik het hele concept kwijt was van waarom ik nou daar was, waar ik was. Het lijkt zelfs een beetje alsof de start later is toegevoegd ofzo.

De beleving vond ik, mede door het verhaal erg matig in deze kamer. Het pand en de setting zijn zo mooi en je zou hier zoveel leuke dingen mee kunnen, maar het wordt gewoon niet benut voor mijn gevoel. Er was ook heel weinig aankleding, wat ik echt oprecht jammer vond.

Al met al is dit echt wel een leuke kamer om te spelen, maar speel deze dan wel als eerste, vervolgens Bloody Mary en ten slotte Soup du Jour. Die laatste 2 vond ik persoonlijk veel beter qua beleving. Niet 2 uur hiervoor gaan rijden, maar wel als je hem samen met de andere 2 speelt!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Prijs

  anoukdcmarieke

Qualen

Geheimdepot
Geplaatst op: 6 februari 2023

Terror meets escape rooms

#123 Qualen

How far will you go?
Die vraag blijft je vanaf boeken tot einde van de kamer achtervolgen, ik zal dit gedurende de review spoilerfree proberen duidelijk te maken.

De marketing van de kamer is gericht op een experience neer zetten die enger is dan andere kamers en je daadwerkelijk de grens van je eigen wil en capaciteit laat opzoeken. Dit sprak mij aan, maar na het boeken kwamen er steeds meer gemengde signalen over wat je mee moest nemen en hoe ver ze daarmee zouden gaan, dat geeft geen prettig en consistent gevoel. 1 element in de kamer vind ik echt dat ze op hun site hadden moeten vermelden, gelukkig hoeft maar 1 iemand het te doen en kun je zelf redelijkerwijs kiezen wie, maar ik vind dat persoonlijk echt een no-go om niet goed te vermelden. Het is niet heel heftig, niet te schokkend (pun intended), maar als je dat niet fijn vindt of vanwege gezondheidsredenen niet mag, wil je dat wel weten.

De service bij Geheimdepot vond ik heel erg goed! De kamers zijn duur (Duitsland dusja...) maar daar zetten ze dan ook wel een mooie service tegen af. De kamer was eigenlijk alleen in het Duits, maar volgens mij heeft de eigenaar een extra acteur ingezet om het voor ons te vertalen, echt super fijn! Ook heeft de eigenaar echt naar mijn feedback geluisterd en ik verwacht dat hij dit in de komende periode ook wel gaat aanpassen op de site qua marketing.

Het verhaal is raar, kan dat we het gemist hebben ivm de combinatie tussen de horror en vreemde taal.

De kamer is mooi (ofja, tis een horror/terror kamer) ingericht. De afwerking is redelijk strak, niet overal, niet consequent, maar goed voor in deze kamer.

De puzzels zijn prima, maar redelijk vaag soms, we hadden echt wel hulp nodig. De doe-opdrachten zijn wel zoals ze aankondigen. Het is niet altijd even prettig, maar dat is ook niet wat ze willen, immers "How far will you go". Leuke twists hierin waarin je keuzes moet maken hoever je daadwerkelijk wil gaan, voor mijn gevoel soms ook wel buiten mijn comfortzone, maar voelde me nooit echt in gevaar of dat iets te ver ging.

De acteurs waren tof, zorgden voor een paar spannende momenten, maar dit is geen echte "Horror" maar meer een "Terror" kamer en ze lieten je dus niet echt schrikken. Overigens, als ik aan het klimmen ben, blijf alsjeblieft van mn benen af, das gewoon gevaarlijk. Sommige acteurs waren wat mij betreft overbodig en lachwekkend, of hadden beter aan bod moeten komen.

Ook dit is zon kamer die niet los te beschrijven is. "How far will you go" wordt hier goed doorgedreven en ze geven je daadwerkelijk deze indruk mee in de kamer, zonder dat ze echt té ver gaan voor mijn gevoel. Vergis je niet in deze kamer, alsjeblieft niet. Dit is geen horror kamer, dit is een terror kamer. Dit is een kamer die jou als speler op de proef stelt op verschillende vlakken en je dingen laat doen die je eigenlijk misschien niet helemaal tof vindt. Ik hou hier zelf wel van, maar ik hou meer van een goede spannende horrorkamer die je echt bang maakt met goede spannende momenten.

Als je hier bent, zou ik hem aanraden, mits je het genre leuk vindt. Let wel echt goed op met de dingen die ze van je verlangen als speler (zie site en mn subtiele pun).


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Marketing (dingen duidelijker aangeven)

  Drs-jlcsjephanie

Old school escaping

#112 Het Geheim van Baron Beeckman

De kamer begint direct bij aankomst, je wordt ontvangen door een host die volledig in haar rol zit en je introduceert in het verhaal van de kamer waar je heen gaat.

De puzzels zijn soms makkelijk en soms moeilijk. Soms lineair en soms parallel. Persoonlijk zorgde dit voor een heerlijke flow in de kamer.

De beleving is heel goed. Het pand wordt maximaal gebruikt en het thema is op het pand aangepast, dikke pluspunten hiervoor. In het donker zal dit nog meer sfeer geven dan overdag, maar goed. Als je allergie hebt voor boerderijdieren slik je wel het liefste je allergiepilletjes🙈

Alles was in thema en sloot aan op het verhaal, vooral de "transities" in het spel, om het maar even zo te noemen wantja.

Voor mij voelde dit als een lekker uurtje old school escapen op en van het platteland🙃

Zeker gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service

  Caro dcmarieke

Es ist Züruck

The Code Agency
Geplaatst op: 9 januari 2023

Athene vibes....

#111 Es ist Züruck.

Deze kamer is momenteel eigenlijk alleen in het Duits beschikbaar, maar dankzij een porto, super lief personeel en goeie game masters en een goede acteur, kon dit ook in het Engels. De service was mega goed dus, echt top!

De ontvangst voelt als een escape fabriek, de hosts zijn wel hartelijk en goed in thema. Dit bouwt goed de spanning op naar de kamer.

Toen ik de kamer instapte kreeg ik die kriebels van Athene terug, holy shit wat cool gemaakt en gedecoreerd. Niet perse een enorm decor, maar gewoon goed, mooi en vooral in thema. Dit blijft de hele kamer zo en ze zetten werkelijk waar iets heel moois en tofs neer hier.

De flow van de kamer is goed, je wordt door mooie decors geloodst, ziet een toffe acteur die mooie scenes speelt en in zijn rol zit. Er was 1 moment in de kamer dat ik recht tegenover de acteur zat en hij me iets voor moest doen waardoor ik me echt dom voelde, waarna hij volledig in zijn rol weer zijn scene speelde, mega grappig, super leuk opgevangen van de acteur en toch nog steeds eng. Mijn coping mechanisme met acteurs is altijd mijn eigen humor in het spel gooien, en dat lukte hier heel goed :)

Puzzels zijn er, niet veel, niet perse moeilijk, maar vooral leuk. Sommige wat lastiger, sommige heel basic doe-opdrachten. Prima, vooral aangezien er een acteur in zit, maar het had iets meer gemogen voor mij persoonlijk.

Tja, ik ben eigenwijs en boekte de kamer terwijl hij niet in het engels beschikbaar was, officieel gezien dan. Dat is vaak ook een teken dat de kamer net nieuw is en nog wat flaws heeft. Ik schrijf het hier op in de hoop dat iemand later kan zeggen, "Sem pas je review aan want dit is gefixt", maar reken het niet af in het eindoordeel van de kamer omdat het nog schoonheidsfoutjes zijn; De kracht van zo'n kamer is geheime doorgangen voor de acteur om je echt kapot te laten schrikken. Doe dan als acteur of GM deze deurtjes wel dicht... Ik ben iemand die daar echt erg op let, maar heel eerlijk, er brandde zoveel licht achter wat van die deurtjes, dat kon je niet missen. Als de GM je dan moet zeggen van oohja doe die maar dicht, tja.... zelfde geldt voor deuren die te vroeg open waren.
Dit is volledig mijn fout door te snel te gaan en ik hoop echt dat iemand over een tijdje hier schrijft dat het aangepast is, maar goed, een gewaarschuwd mens telt voor 2 :)

Even wachten met boeken en dan zeker spelen want dit is echt heel tof!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

Das Geisterhaus

Escape Game Bielefeld
Geplaatst op: 18 december 2022

Walkietalkies buiten thema....

#107 Das Geisterhaus

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 13e.

De ontvangst voelde als een escape fabriek met ongeinteresseerde game masters. Totaal niet gezellig en een leuk praatje kon er echt niet vanaf.

De aankleding van de kamer was leuk, alles zag er mooi uit en was goed in thema.

De beleving van de kamer vond ik prima, maar niet speciaal.

De puzzels waren deels oke. Sommige waren leuk en goed te doen, sommige waren onmogelijk behalve via hints (via een walkietalkie).

Als je na de walkietalkie en de game master nog twijfelt kun je hem zeker doen, maar voor mij zijn dit 2 grote redflags. Deze kamer is duidelijk gericht op DUITSTALIGE locals die niet veel gespeeld hebben.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Das verlassene Waisenhaus

Escape Game Bielefeld
Geplaatst op: 18 december 2022

Leuke effecten

#108 Das Verlassene Wiesenhaus

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 14e en helaas alweer de laatste.

De ontvangst voelde als een escape fabriek met ongeinteresseerde game masters. Totaal niet gezellig en een leuk praatje kon er echt niet vanaf.

De aankleding van de kamer was mooi, goed in thema en zag er best tof uit.

De beleving in de kamer was goed. Een aantal erg leuke effecten die leuk zijn en wat mij betreft vaker mogen terugkomen in kamers.

De puzzels zijn hetzelfde als de vorige kamer. Sommige goed en mogelijk, sommige onmogelijk zonder hints (via de walkietalkie). De eindpuzzel is enorm onlogisch en zorgde voor veel frustratie.

Als de walkietalkie en de game master geen red flags voor je zijn en je wat toffe effecten wil zien, dan kun je deze spelen, maar ik zou het niet aanraden. Ook deze is weer gericht op locals die niet veel gespeeld hebben. Rij maar door Salzufler Unterwelt.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Brandon Darkmoor Geisterjager

The Room Berlin
Geplaatst op: 18 december 2022

Ghostbusters

#106 Brandon Darkmoor Geisterjager

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 12e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en dit keer zelfs volledig in thema. Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

Zodra je ontvangen wordt kom je helemaal terecht in het thema van de kamer en krijg je prachtige decors en filmwaardige decors te zien die je leiden door deze prachtige beleving.

De beleving van de kamer is geweldig goed. Hou er wel rekening mee dat dit ook logisch is, aangezien het immersive theather is, meer dan "een echte escape room". De beleving is dus wellicht beter, de puzzels minder, vandaar de combinatie tussen deze 2. Er zit 1 wtf moment in, wat echt heel tof is omdat ze hier gebruik maken van de beperkingen (of kracht) van je eigen hersenen. Ik wil niets spoilen maar wow!

Het is niet mijn persoonlijke favoriet aangezien ik liever de blend zie met meer puzzels/opdrachten. Ik verantwoord me niet graag voor een cijfer en zie dat ik dit nu dus wel doe, maar misschien is dat dan ook precies de reden waarom ik deze kamer toch wel ergens heel vet vond. Het is echt een pareltje wat je moet spelen! Het is niet mn all time favoriet, maar staat wel hoog in de top 10 van mijn lijstje (waarvan 5 van de terpeca 2022 top 10, dus wellicht biedt dat wat positief contrast ;))

Dit is zeker, samen met The Lost Treasure, mijn absolute favoriet van deze trip en van The Room, speel deze kamers, al moet je er voor vliegen of uren rijden, want je gaat smullen van de pracht en absolute topklasse bouwkunsten van The Room.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels

  dcmarieke

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Geplaatst op: 18 december 2022

Dante's Inferno

#105 Beast of Berlin

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 11e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en het voltallige personeel werd enthousiast van onze escape trip en kwamen allemaal een praatje maken, heel leuk! Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

De aankleding van de kamer is leuk, niet perse speciaal, maar op een aantal gebieden wel heel erg goed!

De beleving van de kamer is prima, niet heel erg spannend of speciaal, gewoon leuk en goed.

De puzzels waren goed, leuk in thema en prima uitdagend. Aangezien wij na 40min zonder hints buiten stonden, was de flow ook erg goed en soepel.

Damn, wat was de game master enthousiast en heeft ze voor een lang en gezellig praatje met ons gemaakt, super gezellig! Aansluitend konden we naar de Terpeca awards gaan kijken, leuke aanvulling!

Zeker spelen, samen met de andere kamers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  40:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service

  dcmarieke

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 18 december 2022

Indiana Jones is jaloers

#104 The Lost Treasure

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 10e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en het voltallige personeel werd enthousiast van onze escape trip en kwamen allemaal een praatje maken, heel leuk! Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

De aankleding is in ieder detail prachtig, je waant je volledig in het verhaal en alle props voelen enorm echt en goed.

De beleving voelde heel goed, leuke wtf-momentjes met toffe avontuurlijke momenten waar Indiana Jones jaloers op zou zijn. Dit gaf mij echt het gevoel de ontdekkingsreiziger te zijn op zoek naar "The Lost Treasure". I love it!

De puzzels waren heel goed, gevarieerd in moeilijkheidsgraad en opdracht en enorm leuk om te doen.

Dit was echt een mega goede kamer die je zeker moet spelen, ook al moet je er even voor reizen. Speel dan meteen de andere kamers bij The Room erbij!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Beleving

  dcmarieke

The Puppeteer

Final Escape Berlin
Geplaatst op: 18 december 2022

Escape fabriek

#103 The Puppeteer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 9e.

Zoals de titel al zegt, dit is echt een escape fabriek. De ontvangst was mijns inziens niet heel erg gezellig en onze host was het ook niet helemaal. Hij had zelf nog nooit een escape room gespeeld (dat snap ik als ervaren escaper sws niet, maar is ook nog eens onlogisch als je dan wel in een escape room gaat werken) en moest aan een collega vragen hoe de kamer open moest. Tja, het spel werd prima begeleid, maar het wekte aan de voorkant wel vraagtekens.

De aankleding is prima, niks geks aan de hand hier, gewoon mooi en goed.

De spelbeleving vond ik ook wel leuk, ook al zit er weinig echt verhaal in en staat ergens letterlijk geschreven waar het einde is en wanneer, niet veel flow voor mij.

De puzzels waren prima, af en toe enorm onlogisch, maar prima.

Meepakken als je er bent, maar als je naar The Room of Miraculum kunt zou ik dat eerder doen


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min

  dcmarieke

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 18 december 2022

Prachtig

#103 Das Goldene Phoenix

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 8e.

De ontvangst in de prachtige boekenwinkel is heel erg goed en is goed gericht op het thema. De host was ook erg leuk en gezellig.

Vanaf het moment dat de kamer begint (en eigenlijk al ervoor) wordt je in een prachtig verhaal gezogen waar verhaal en beleving samen komen tot een magisch samenspel.

De magie en de hierbijbehorende special effects zijn daarentegen echt enorm. 1 element in de kamer maakt deze kamer zo prachtig en geeft het gevoel dat de kamer "een band met je probeert te scheppen". De eerste kamer die ik gespeeld heb en die dit element gebruikt.

Ik zou graag een stukje willen schrijven over de puzzels in deze kamer, maar die zijn er (nog) niet echt. De kamer is nog niet geheel af en er moeten nog puzzels worden toegevoegd. Dit zorgde ook voor onze snelle escape (45 vd 75min gespeeld). Dat moet wel echt beter om de kamer naar een waardige escape room te tillen. Nu voelt het als een prototype belevingskamer.

Je moet deze gedaan hebben, hij is echt prachtig, maar wacht wel tot begin 2023 (april ofzo), dan zijn er meer puzzels en is het een nog betere kamer!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Aantal puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  dcmarieke

Go West

The Room Berlin
Geplaatst op: 17 december 2022

De vibes zijn ongelofelijk

#102 Go West

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 7e.

Ondanks dat we wat laat waren werden we goed en hartelijk ontvangen en de host gaf al aan dat we als ervaren escapers deze tijd wel zouden inlopen (hij had gelijk). Degene die ons ontving was niet onze game master, maar ze waren beiden hartelijk en boden ons gratis drankjes aan ivm het spelen van alle 4 de kamers, super leuk!

De kamer is prachtig ingekleed in het thema en geeft echt de vibes van het thema van de kamer.

Dit was de eerste kamer van The Room uit 2014, maar dit was echt geen 1.0 kamer voor mijn gevoel. De flow voelde heel erg goed en er was zelfs (een klein) wtf-momentje.

Toffe en interessante puzzels, niet heel moeilijk, maar erg leuk. Helaas 1 hint moeten krijgen omdat onze zoekskills niet optimaal zijn.

Ga deze zeker doen en speel de rest erbij, deze kamer heeft de toon goed gezet!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Dragons of Dublin

Hidden in Braunschweig 2
Geplaatst op: 17 december 2022

Wauw, wat een decor en puzzels

#100 Dragons of Dublin
Na 99 kamers, deze als 100e kamer mogen spelen is een genot, wat een leuke kamer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 5e.

De ontvangst is lastig, je merkt dat je in een "fabriek" zit waar het draait om doorstroom, dat vind ik persoonlijk afbreuk doen aan een beleving, maar het zorgt er wel voor dat dit soort kamers rendabel blijven, dus deze munt heeft 2 kanten. De gastvrouw was aardig, nauwelijks gezien en ze legde weinig uit en leidde ons snel naar de kamer (dikke dikke pluspunten want als ervaren escaper weet ik wel dat ik geen kracht mag gebruiken etc.).

De kamer is prachtig, je waant je helemaal in de setting en alles voelt echt.

Dit was echt wel een new school kamer met een mega goede flow die leverde boven de verwachtingen, echt heerlijk gespeeld.

De puzzels waren tof, lastig, maar wel "eerlijk". Goeie feedback als je iets opgelost had waardoor het niet snel een lijdensweg wordt op lange gelaagde puzzels, echt super tof. Een aantal puzzels deden me wel echt denken van "wat is er met mijn leven gebeurd dat dit is wat ik op een vrijdagavond doe", echt hilarisch.

Het is niet perse mijn thema en ik heb het thema misschien ook al te vaak gezien, maar dit is wel echt een kamer zeg, wauw! Zeker spelen, ook als je er even voor in de auto moet zitten (of op doorreis bent naar Berlijn)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

  dcmarieke

Die werkstatt des alchemisten

Salzufler Unterwelt
Geplaatst op: 16 december 2022

Heerlijk puzzelkamer

#98 Die Werkstatt des Alchemisten

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 3e.

Bij de ontvangst zit je al helemaal in het thema, mooie ontvangstruimte met een goede sfeer.

De aankleding van de kamer is goed en mooi, goed gebruik gemaakt van het pand.

Een beetje een old school kamer maar met een aantal verrassende wendingen die het spel een erg goede flow gaven.

De puzzels waren heel goed en echt prachtig in thema! Wow wat tof! Wel even opletten, de kamer is eigenlijk alleen Duits en met mijn Duits skills kwam ik heel ver, maar 1 puzzels is dan toch wel lastig dus daar snel hulp op vragen.

Speel deze zeker samen met de andere kamer samen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  dcmarieke

Lockhill Vibes

#96 Sherlock Holmes: Die Dunkele Zeite

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de eerste.

Hele leuke ontvangst en service van de host. Heel erg enthousiast en schroomde niet om het in het Nederlands te proberen. Tikkeltje te enthousiast waardoor de introductie wat mij betreft (veel) te lang werd, maar goed.

De aankleding van zowel de ontvangst als de kamer is echt waar enorm goed. Zelf zou ik wel het plafond ook aankleden, want een airco hoort hier natuurlijk niet helemaal thuis, maar dat is op detailniveau kritisch zijn.🙃

De kamer zelf is redelijk old school qua stijl, maar heeft een goede leuke flow.

Het verhaal is aanwezig, maar mist enige diepgang naar mijn mening.

De puzzels in de kamer zijn erg leuk en uitdagend. De kamer wordt aangeprezen voor 4-10man, maar 4 lijkt mij beter, we speelden zelf met 3 en hadden 3min over

Zeker spelen, alleen al voor de aankleding!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer

  anouk

Magie? Of een gamehost?

#97 Die Zauberschule

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de tweede.

Hele leuke ontvangst en service van de host. Heel erg enthousiast en schroomde niet om het in het Nederlands te proberen. Tikkeltje te enthousiast waardoor de introductie wat mij betreft (veel) te lang werd, maar goed.

De aankleding van zowel de ontvangst als de kamer is echt waar enorm goed. Zelf zou ik wel het plafond ook aankleden, want een airco hoort hier natuurlijk niet helemaal thuis, maar dat is op detailniveau kritisch zijn.🙃

Deze kamer is heel erg old school, echt een 1.0 kamer, maar heeft wel een redelijke flow.

De kamer heeft een leuk verhaal waarop de puzzels ook aansluiten.

De puzzels waren leuk, maar niet altijd logisch. Sommige dingen kon je voor ons gevoel echt niet weten zonder een hint, beetje jammer vind ik. Ook het "doorklikken" vind ik jammer in puzzels.

Als je in de buurt bent zou ik deze spelen, het is een leuke kamer, maar ik zou niet alleen voor deze kamer afreizen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

  dcmarieke

The Hidden Chamber

Salzufler Unterwelt
Geplaatst op: 16 december 2022

Adventure Vibes

#99 The Hidden Chamber

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 4e.

Bij de ontvangst zit je al helemaal in het thema. Het begint mooie ontvangstruimte met een goede sfeer. Ook een super leuke gamehost die zelf ook veel passie had voor het spel, dat zien we graag!

De aankleding van de kamer is goed en mooi, prachtig gebruik gemaakt van het pand.

Echt een avonturenkamer, super leuk, met een mega flow! Ik voelde me echt een ontdekkingsreiziger hier, heerlijk!

De puzzels sluiten hier feiloos bij aan, zijn logisch en in thema, super top!

Speel deze zeker samen met de andere kamer, maar wel als 2e!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

  dcmarieke

The Secret Elixir

Hidden in Braunschweig 2
Geplaatst op: 17 december 2022

Aankleding +1000

#101 Das Secret Elixer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 6e.

Tja, als je de ranked playlists op escaperoomers.de een beetje volgt dan weet je wel wat hier gaat gebeuren....

De ontvangst is lastig, je merkt dat je in een "fabriek" zit waar het draait om doorstroom, dat vind ik persoonlijk afbreuk doen aan een beleving, maar het zorgt er wel voor dat dit soort kamers rendabel blijven, dus deze munt heeft 2 kanten. De game master was een super aardige en betrokken gast die echt het gevoel gaf dat hij er stond voor ons. Tja, iedereen begeleidt een kamer een eerste keer, dat snap ik, maar een blaadje voorlezen in het engels, 2 minuten lang, was licht awkward, zowel voor ons als voor hem, maar goed, dat wil ik de kamer echt niet aanrekenen.

Tja en dan de kamer zelf, ronduit prachtig wat hier is neergezet. Ieder detail is mooi en de kamer onthult zich naarmate je verder komt.

De sfeer was heel goed, de kamer voelde super new school aan zorgde voor een lekkere flow.

De puzzels waren echt wonderbaarlijk goed, soms heel gelaagd, soms doe opdrachten, hou ik wel van. Er zit wel 1 puzzel in die echt mega tryhard is, abnormaal. We hebben in de kamer 1 hint gehad en de game master zei dat dat voor die ene puzzel alleen al aan de lage kant was, misschien dan toch die puzzel iets tweaken...?

Tja, het schijnt dat The Room morgen ook hele vette kamers heeft, dus deze kamer wordt deze trip nog overtroffen? Ik kan het me haast niet voorstellen!
Kom deze zeker spelen, samen met de andere kamers, want hier zijn pareltjes neergezet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  61:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Souvenir 😏
 • Goede begeleiding
 • De verwarming hoeft niet op 25°C

  dcmarieke

Poltergeist

The Code Agency
Geplaatst op: 4 december 2022

Athene = Immuun?

#95 Poltergeist
Gisteravond kreeg ik ineens dorst, en toen dit niet helemaal te blussen leek met een lekker drankje, zat er niks anders op dan dan toch maar 2 kamers te zoeken. Deze stond als tweede op de planning.

De ontvangst is misschien niet heel persoonlijk of gericht op de beleving van de gast, maar dit proberen ze wel op te vangen doordat er een leuke drink- en eetgelegenheid in hetzelfde pand ligt. Je kunt lekker vroeg binnenkomen, een drankje doen en je klaar maken voor een super toffe tijd.

Vanaf het moment dat je de kamer betreedt, weet je dat hier iets engs gaat gebeuren. De spanningsopbouw richting de kamer is goed en is een fijne beleving.

De beleving in deze kamer vind ik persoonlijk wat minder goed. Na de kamers die ik in Athene heb gespeeld, vond ik het aantal encounters met de acteur in deze kamer te weinig. Ik besef dat het daarom wellicht geen eerlijke vergelijking is om te maken, maar toch, wil je een acteur inzetten, laat die dan ook prominent en vaak genoeg aanwezig zijn. Vooral in een horrorkamer wil je dat, lijkt mij. De encounters die er waren met de acteur waren in dezen dan weer wel heel goed, origineel en best eng. Overigens, er zat buiten de acteur om, 1 enorm tof element in deze kamer wat ik echt niet zag aankomen.

De puzzels waren goed te doen, de kamer is vooral gericht op mensen die komen voor een horror experience en daarom worden er minder lastige puzzels neer gezet. Dat betekent niet dat de puzzels niet leuk of niet in thema waren. De puzzels waren prima in thema, prima qua niveau en het gaf daardoor een heerlijke flow, wat ik oprecht heel fijn vond. Er had iets meer interactie tussen de puzzels en de acteur mogen zitten, maar goed, de acteur is al eens besproken :)

Kleine sidenote vond ik wel dat je merkt dat ze "achter je" de kamer al aan het resetten zijn. Ik begrijp dat je dit tijdoverwegingen met volgende groepen misschien zou willen doen, maar ben dan alsjeblieft stil en doe voorzichtig met deuren. Je merkte hier echt wel de aanwezigheid, ondanks dat je ze niet zag.

Het was niet helemaal wat ik had verwacht of gehoopt, maar ik heb me wel een uur lang heerlijk vermaakt, paar keer goed geschrokken en vooral lekker gepuzzeld. Prima kamer die je wel echt moet spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  dcmarieke

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 4 december 2022

Enorm leuk avontuur

#94 Zepter des Lichts

Gisteravond kreeg ik ineens dorst, en toen dit niet helemaal te blussen leek met een lekker drankje, zat er niks anders op dan dan toch maar 2 kamers te zoeken. Deze stond als eerste op de planning.

De ontvangst is misschien niet heel persoonlijk of gericht op de beleving van de gast, maar dit proberen ze wel op te vangen doordat er een leuke drink- en eetgelegenheid in hetzelfde pand ligt. Je kunt lekker vroeg binnenkomen, een drankje doen en je klaar maken voor een super toffe tijd.

Eigenlijk is in deze kamer helemaal niets zeker en weet je niet wat je te wachten staat. Het enige zekere is dat je een toffe ontdekkingsreis tegemoet gaat. Het concept en verhaal zijn hiermee prima, wellicht een "wildcard" om wat leuke dingen neer te kunnen zetten, maar dit was zeker niet storend.

De beleving in deze kamer is enorm, maar echt enorm goed. Beleving en sfeer creëren in ruimtes is enorm lastig. Voor mij was dit 1 grote ontdekkingsreis en waren wij Indiana Jones die zich overal doorheen waande.

De puzzels waren best pittig, zaten ons soms echt tegen, maar het maakte de flow niet minder om een of andere reden. Heel knap hoe ze de flow kunnen garanderen, ook al loopt het even niet zo lekker. Ik denk dat de puzzels qua moeilijkheid en hoeveelheid eigenlijk wel echt veel is voor 2 personen. Beter speel je dit met 3 of 4 (ook al vind ik zelf 4 man in een escape room echt teveel).

Ik probeer zo subtiel mogelijk te zijn opdat ik niet teveel spoil, maar de interactie in deze kamer met iemand heeft me echt oprecht een hele tijd lang plezier gebracht. De manier waarop deze persoon bepaalde dingen zei, bepaalde dingen deed en op een bepaalde manier me ook echt (op een leuke manier) heeft beledigd, vond ik echt geweldig. Ik moet wel zeggen dat ik dit soort interacties graag opzoek en het voor mij daarom een pluspuntje is wat ik niet helemaal kan weglaten.

Kleine sidenote vond ik wel dat je merkt dat ze "achter je" de kamer al aan het resetten zijn. Ik begrijp dat je dit tijdoverwegingen met volgende groepen misschien zou willen doen, maar ben dan alsjeblieft stil en doe voorzichtig met deuren. Je merkte hier echt wel de aanwezigheid, ondanks dat je ze niet zag.

Al met al was dit echt een super leuke kamer waarin ik me echt vermaakt heb en me een ontdekkingsreiziger heb gevoeld. Alsjeblieft boek deze gewoon ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving

  dcmarieke

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 19 november 2022

Niet helemaal wat je hoopt

#93 De Bank
De laatste kamer die ik nog moest spelen bij Locks & Keys. Prima ontvangst met een leuke gamehost.

De kamer begon lekker, leuke puzzels, prima in thema.

De kamer stort na (voor ons) een half uur spelen echt volledig in elkaar. De puzzels zijn vanaf dat moment uit het thema, totaal niet origineel en zonder teveel te spoilen, is er volledig gericht hier op het maken van een kamer die je vaker kunt spelen.

Dusja, prima begin, zeker leuk. Maar dat einde voelde voor mij echt heel erg gespitst op het herspeelbaar maken, wat deze kamer mijn inziens niet ten goede komt.

Hints hoef je niet teveel te verwachten, de gamemaster bestuurde bij ons namelijk meerdere kamers en dat doet wel af aan onderlinge ervaringen naar mijn mening.

Prima om te spelen als je in de buurt bent, maar Boshut 17 zou ik zeker de voorkeur aan geven.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Klein maar enorm fijn

#92 The Lost Flight

"Lijkt het je leuk om mee te gaan op escape trip naar Berlijn?" is hoe deze kamer tot stand is gekomen. Ter eerste ontmoeting deze kamer gespeeld met enorm gezellig mensen, met een super leuke trip die nu in het nabije vooruitzicht ligt.

Na alle kamers al gespeeld te hebben bij Mystery House, ga je vaak niet terug naar de "makkelijkste" of "oudste" kamer. Dit keer toch gedaan en hier had ik zeker geen spijt van, ondanks dat je hier wel nog de echte 1.0 kamer goosebumps krijgt.

De ontvangst en de enthousiaste Game Host maakten dit avontuur vanaf het begin af aan al heel erg leuk. Hier staat Mystery House ook bekend om. De passie en het verhaal.

De puzzels in de kamer passen perfect in het thema. De puzzels zijn zeker niet makkelijk, soms weliswaar een beetje repetitief. Lekker moeilijke puzzels die je uiteindelijk naar de conclusie van het avontuur leiden.

Hier zat wel 1 tof moment in, wat ik in "de oudste kamer" niet had verwacht, maar wel super tof vond.

Persoonlijk een super leuke kennismaking gehad in een super leuke kamer! Aangezien we allemaal geen beginners waren, was de kamer prima te doen, maar het is zeker geen makkelijke kamer, wel de makkelijkste op locatie.

Ga ook deze lekker spelen, maar dan wel in de juiste volgorde bij Mystery House (dus begin hiermee ;))


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:20 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  dcmarieke

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Lekker 1.0 Escapen

#90 Zahnarts Schillinger

Vandaag de 2 kamers van Villa BreTil opstaan, samen met nieuwe mensen die ik leerde kennen op Facebook. :)

We waren zelf wat laat voor de 1e kamer, volledig eigen fout, maar dit maakte de ontvangst zelf kort. De ontvangstruimte was wel erg mooi, leuk aangekleed en had een aantal leuke effecten erin. Ook de eigenaresse was super tof en vertelde vol passie over al haar projecten, maar ook gespeelde kamers, dat vinden we leuk! :)

Van begin af aan merk je dat dit een 1.0 kamer is, die met liefde voor het spel is gemaakt.

De beleving was leuk, maar er was weinig verhaal, iets wat in dit type kamers ook niet heel ongewoon is. Het wordt soms spannend in de kamer, maar nooit eng. Het begin daarentegen brengt je wel heel goed in het verhaal en zorgt ervoor dat je je leuk inleeft, daarna verslapt deze immersie echter.

De puzzels passen heel goed in het thema, zijn soms een beetje vaag, volgens mij ook express een beetje vaag. Dit leidt tot een kleine verstoring van de gameflow, aangezien je het goede antwoord soms hebt, maar de volgorde fout hebt door een of ander vaag dingetje. Echter zijn deze puzzels wel heel erg leuk en mooi en soms ook wel heel erg lastig.

Dit is zeker geen beginnerskamer, wel door het gegeven 1.0 kamer, maar zeker niet door de moeilijkheid van de puzzels.

Persoonlijk heb ik me hier een uurtje heerlijk vermaakt met leuke puzzels. Ik voelde me hier echt een uurtje weg van de werkelijkheid, hetgeen voor mij "escapen" inhoudt.

Zeker spelen (icm HannaH)8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Lekker spelen

#91 HannaH

Vandaag de 2 kamers van Villa BreTil opstaan, samen met nieuwe mensen die ik leerde kennen op Facebook. :)

De ontvangstruimte was wel erg mooi, leuk aangekleed en had een aantal leuke effecten erin. Ook de eigenaresse was super tof en vertelde vol passie over al haar projecten, maar ook gespeelde kamers, dat vinden we leuk! :)

Dit is een nieuwere kamer dan Zahnarts Schillinger, en dat merk je meteen. Dit is een heuse 2.0 kamer waar de beleving in centraal staat. Het verhaal mis ik persoonlijk ook in deze kamer wel een beetje, het lijkt er wel te zijn, maar zo ervoer ik het niet.

De puzzels en spellen in deze kamer zijn wel echt waanzinnig leuk, sommige hele leuke dingen die je herkent, maar niet uit escape rooms. Dit geeft een lekkere flow in de kamer, waardoor je eigenlijk met vrij weinig hints toch een heel eind kunt komen, wat ik persoonlijk heel tof vind. De puzzels passen ook heel goed in het thema en stralen echt het karakter van deze kamer uit, ook al mist hierin dan wel echt het verhaal, wat ik persoonlijk echt jammer vind.

Dit is op basis van de puzzels en spellen wellicht een wat simpelere kamer dan Zahnarts Schillinger en op dat vlak meer aan te raden voor beginners. Toch denk ik dat je deze beter in de volgorde van bouwen (dus HannaH als 2e) speelt. Je voelt de verandering en de upgrade wel echt.

Wederom heerlijk een uurtje ontsnapt, lekker gepuzzeld maar ook leuk gespeeld met Hannah!

Spelen die handel ;)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Death Row

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Die stok....

#88 Death Row
Op dag 3 van de escape trip begonnen met deze kamer.
Na een super leuke ontvangst door de super leuke eigenaresse die heel geduldig heeft gewacht omdat we bij de foute locatie stonden (let hier op ;)), mocht ik deze samen met mijn moeder gaan spelen.

Het verhaal is super leuk en acteur brengt je meteen vol in de beleving. Het thema is heel mooi verwerkt in deze kamer en de kamer is ook enorm ruim opgezet en duurt naar Nederlandse begrippen ook echt lang (100min).

Tja de acteur. Holy fuck die is goed! Hij leeft zich perfect in in het thema, speelt dit perfect uit, maar speelt ook in op de groep. Soms ben ik een bijdehandje, betreffende die stok, maar dat heb ik geweten.

Overigens is deze kamer een leuk intermezzo op de horror kamers, waar Athene bekend om staat. Deze kamer is zeker spannend, maar niet doodeng.

De puzzels zijn heel leuk, passend in het thema en vereisen een hele portie teamwork. Ze zijn niet altijd makkelijk, vaak ook moeilijk, maar enorm out of the box en mooi! De flow zit er hierdoor heel erg goed in en zorgt voor een mooie

Spanning gegarandeerd van begin tot eind in deze mega toffe 2.0 kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

El Exorcista

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 16 september 2022

Hoe de fack deed ze dat?

#89 El Exorcista

Als allerlaatste kamer van deze Athene trip mocht ik deze prachtkamer, direct na Death Row, spelen.
Vol met moed liep ik de kamer in en vanaf de ontvangst wordt je meteen het thema in getrokken.
Hier hoorde ik dat ik de 2e persoon zou zijn die deze kamer alleen zou spelen, wat het extra spannend maakte natuurlijk.

Het begin van de kamer is prachtig en zorgt meteen voor een super heftige spanningsboog. Dit niveau van spanning bouwt alleen maar op en het wordt daadwerkelijk eng in de kamer.

De puzzels zijn prachtig in thema, super out of the box en voor mijn gevoel soms zelfs erg lastig. Gelukkig kreeg ik in mijn solo missie genoeg hulp van het super toffe hintsysteem.

Ik geloof niet in escape rooms die acteurs erin doen, om hun kamer te upgraden. Ik denk dat het van belang is dat je een pracht kamer met een goed verhaal bouwt en als in dat verhaal een acteur hoort, dan is dat heel tof. Dat was hier het geval. In het begin lijkt de acteur vooral aanwezig om je de stuipen op het lijf te jagen, wat ze overigens echt geweldig goed doet!!! Aan het einde blijkt het verhaal wat uitgebreider en past ze er feiloos in, wat het voor mij compleet maakt. Ook de 2e acteur krijgt een prachtige rol binnen het verhaal en speelt deze enorm goed. Hoe de acteurs door een donkere kamer lopen zonder hun nek te breken blijft me een raadsel. Bestaat er iets als infraroodlenzen? In ieder geval heel erg knap!

Het verhaal is ook heel goed aanwezig in deze kamer, wat je wellicht niet zo snel verwacht, omdat het verhaal al veelvuldig bekend is. Toch wordt het prachtig vorm gegeven en verteld in deze kamer. Zelfs hele scene's worden in deze kamer uitgespeeld, hetgeen leidt tot effecten die ik nog nooit eerder heb gezien en waarover ik nu al langer nadenk dan de effecten van The Dome, heel frustrerend, maar zo tof. 1 van de effecten is wel echt outstanding en heeft me echt kapot doen schrikken in de kamer.

Het gevoel van een finale had ik al eerder dan de daadwerkelijke finale, wellicht kan dit dus nog wel wat anders.

Tja, is het eerlijk om deze kamer te beoordelen als je alleen hebt gespeeld en iedere keer dat er een eng moment was, te zijn geschrokken, ipv dit verspreid over je groep te hebben? Erg lastig te beoordelen. Ik denk wel dat als je met meerdere bent je nog steeds allemaal gaat schrikken, aangezien de actrice echt schijt heeft aan jouw comformtzone en heel dichtbij komt.

Waar Chapel & Catacombs net dat beetje verder ging voor mijn gevoel, net die stap TE ver eigenlijk, miste ik dat hier lichtelijk. Dit is een geweldige kamer, begrijp me niet verkeerd. #3 op mijn huidige lijstje.

Enorm goede service ook. Ik had met mijn moeder Death Row gespeeld van tevoren, maar ze wilde niet mee in El Exorcista aangezien ze neit van enge kamers houdt. Dit is geweldig opgepakt door de eigenaresse en ze mocht in de control room meekijken terwijl ik speelde (uiteraard zonder de special effects te zien). Alleen voor de service zou ik al een keer teruggaan!

Alsjeblieft kan iemand me vertellen hoe HET element werkte en meer van dit soort dingen bouwen in escape rooms? ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  dcmariekeanouk

Chapel & Catacombs

Lockhill
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Wat is een comfortzone?

#87 Chapel & Catacombs

Ook dit pand is, net als het andere pand van lockhill weer heel erg afgelegen en heeft niet bepaald uitstraling, maar dat hoeft natuurlijk niks te zeggen over de kamer zelf en dat doet het ook zeker niet.

De ontvangst is prachtig en je waant je echt helemaal in de stad lockhill, waar je speciaal naartoe bent gereisd voor je onderzoek. De gamehost zet de toon, maar laat je ook nog heel even rustig opwarmen in dit prachtige dorpje.

Wat er dan gebeurt is werkelijk waar onbeschrijfelijk, lockhill zet meteen de toon met een keiharde setting. De setting is overal geweldig mooi en helemaal niet zo "rechtvooruit" als andere kamers.

De puzzels zijn heel mooi in het thema, soms makkelijk, soms moeilijk, maar nooit fout. Sommige puzzels dwingen je interactie met de acteur te zoeken, waar andere puzzels je juist rustig even laten gaan.

De acteurs zijn geweldig, het zijn veel verschillende personages die aan bod komen in dit prachtige verhaal. Ieder personage heeft een ander karakter en speelt op een andere wijze. Dit maakt de interactie soms heel intensief en soms beperkt, maar dat houdt je op je hoeden.

En tja, het verhaal. Het is geweldig. Dit spel is standalone speelbaar maar is nog mooier als je vanuit sanatorium (en misschien ook wel Lockwood Manor en Voodoo shop, maar daar durf ik niet over te oordelen) toewerkt naar deze prachtige kamer. Voor de kamer krijg je al een soort recap en tijdens de kamer ook, zodat je weet wat er gaat gebeuren en wat je te wachten staat. Ik hou van dit horror genre en ik hoop echt dat escape room eigenaren in de BeNeLux dit ook steeds meer gaan oppakken (het gebeurt al af en toe, maar mag intenser, enger en thematischer naar mijn gevoel).

De finale van deze kamer is geweldig, het knoopt de touwtjes aan elkaar, maar laat er nog veel meer hangen voor potentiële nieuwe verhalen in deze prachtige stad Lockhill.

Ik belicht altijd de componenten los van elkaar, zoals hierboven, maar krijg toch het gevoel dat het nodig is om deze ook samen te beoordelen. Chapel & Catacombs is een kamer die continu verandert, andere setting, personages, speelstijl, licht, geluid, puzzels, hints, alles. Dit maakt het enorm lastig om in deze kamer op een bepaald moment een vorm van "rust" te vinden. Persoonlijk was dit de eerste kamer die me echt 2 uur op m'n tenen heeft laten staan en me bang heeft gemaakt. Als je daar niet van houdt, ga dan wellicht naar een andere stad op escape trip, maar persoonlijk vond ik het geweldig.

Kleine verbeterpuntje is ook hier weer hoe hard het geluid staat, zelfs tijdens hints. Het maakt het echt heel lastig verstaanbaar soms, vooral omdat je dan al niet de moedertaal van de gamehost beheerst. Hoe prachtig het hintsysteem deels is en hoe ook hierin de spanning wordt gehouden, hoe jammer het ook op een bepaald moment word. Ik heb echt het gevoel dat ze hier nog wat aan moeten doen.

Ik kan niet anders concluderen dan dat dit mijn #1 kamer wordt, na 86 voorgangers en dat sanatorium keihard de #2 plek verdient. Dit zijn must plays, zelfs al ga je alleen voor deze kamers naar Athene. Wat hier neergezet is, is onbeschrijfelijk mooi en hier zouden veel escape rooms inspiratie uit op mogen doen, niet alleen de horror, maar ook de storytelling, puzzels en thematiek.

Voor mij smaakt het naar meer en dit is niet mijn laatste Athene trip!😉

Alsjeblieft boek je reis naar Athene vandaag nog!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  sjephanieDrs-jlc

The Sanatorium

Lockhill
Geplaatst op: 24 augustus 2022

De superlatief van mijn gespeelde kamers

#86 Sanatorium

Een rustige midweek Athene geboekt om een aantal prachtige horror kamers te spelen, maar ook heerlijk naar de Akropolis te kunnen gaan kijken.

Met enorm veel spanning liep ik op het pand af, wetend dat ik een enorm eng spel in mijn eentje ging spelen. Het pand is lastig vindbaar, maar als je je exact houdt aan het adres en goed kijkt naar de deurbellen, is het vindbaar.

De ontvangst is geweldig, je wordt vanaf het allereerste moment meteen in die Lockhill-vibe getrokken en je ziet van buiten al dat hier iets geweldigs gaat gebeuren.

Ik hou van horror en escape rooms, maar ik moet zeggen dat de spanning er enorm in zat voor het spelen. Een nieuwe stad is toch altijd anders.

De gamehost introduceert je in het verhaal en ook hier merk je aan dat er iets staat te gebeuren wat je waarschijnlijk niet kunt inschatten zo enorm.

De binnenkomst van de kamer, ja wauw. Het is werkelijk waar prachtig. Dit decor houdt zo stand en iedere kamer heeft zijn eigen doel en dit doel straalt het uit. Je bent daadwerkelijk in de sanatorium van Lockhill belandt.

Het verhaal is lastig, maar als je het niet meekrijgt, zoals ik (vergeef me, ik heb me kapot gepuzzeld) dan wordt dit achteraf feilloos uitgelegd door de gamehost.

Tja, waar we niet omheen kunnen (en dit keer ook letterlijk niet), de acteurs. Ik vond Amsterdam Catacombs en Stay in the Dark enorm cool, maar van mij mocht daar nog net wat meer pit in zitten, iemand die je volledig uit je comfortzone trekt en daar niet meer terug in laat. Deze acteurs hebben volgens mij gehoord dat ik dat zei en dit overgenomen want wauw, wat waren ze goed. Vooral 1 van de 2 heeft me echt laten schrikken op een heel aantal momenten en telkens net weer wat anders. Ik wil niet teveel spoilen, maar be aware tijdens puzzels, want ook dan kan hij zomaar net buiten je blikveld staan en zodra je hem ziet merkt hij dat en ben je zacht gezegd "het zakje".

Ik had al veel over deze kamer gehoord en vroeg me af hoe ze het nou echt nog enger konden krijgen dan wat ik al gespeeld heb, maar toch is dit ze gelukt en hoe. De spanningsopbouw is geweldig, de spanningsboog weten ze daadwerkelijk al die tijd te behouden en daardoor blijf je op je tenen staan gedurende de gehele kamer

Tja, je speelt Midnight Mode met een reden, je wilt lekker schrikken, maar ook de prachtige puzzels die Lockhill heeft gecreerd meekrijgen. Prachtige puzzels zijn het stuk voor stuk. Ze passen allemaal perfect binnen het thema. Van moeilijk tot makkelijk, van interactief tot mentaal, van eng tot peanuts, het zit er allemaal in. Ik ben het wel met voorgaande reviews eens dat er feedback mag komen op het juist uitvoeren van puzzels. Prima te doen, in sommige gevallen zelfs met een rood lampje en een groen lampje denk ik. ;)

Ik kan niet beschrijven hoe enorm dit voelde om te spelen en om te ontsnappen met nog 20 (!!!) Minuten op de klok. Dit was voor mij persoonlijk al deze hele reis naar Athene waard, laat staan dat ik morgen (ondertussen vandaag) nog Chapel & Catacombs van Lockhill mag spelen en vrijdag nog Death Row en El Exorcista.

Dit was zeker niet mijn laatste trip richting Athene aangezien ik een heel aantal prachtkamers niet ga spelen deze dagen! Kom ook deze kant op en speel, want wauw!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja  20:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Misschien was de muziek te hard tov de hints?
 • Feedback Puzzels

  sjephanieDrs-jlc

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Leuke experience

#85 Chernobyl
De 2e kamer deze week van TheStart.

De ontvangst begint super tof en je wordt direct in thema gezogen, zelfs in de ontvangstruimte met de briefing. Bij het uitleggen van de missie kom je helemaal in het verhaal en dan kan het spel beginnen.

De kamer zelf steekt qua aankleding heel erg goed in elkaar, het decor is prachtig en sluit goed aan bij het verhaal. Je waant je echt in een oud vervallen Chernobyl.

Het verhaal van de kamer is duidelijk, je speelt mee in een missie waarvan je van tevoren het doel weet, niet super diepgaand, maar wel een hele toffe missie.

De beleving in de kamer is geweldig. De acteur weet heel goed wat hij doet en speelt enorm goed in op de medespelers. Het is nooit té eng, maar het blijft goed spannend.

De puzzels zijn niet super moeilijk, maar steken leuk in elkaar en zorgen ook voor een goede interactie met de acteur. Verder niet super originele puzzels, maar wel leuk!

Super kamer die je zeker moet spelen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  70:15 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Nieuw soort hotelkamer

#83 Harbor Hotel
Na een super ontvangst door een leuke host/eigenaar en medewerker kon het avontuur beginnen. Je wordt voor de entree meteen al het thema ingetrokken.

De kamer zelf is qua decor prachtig, je waant je echt in het Harbor Hotel.

De beleving is heel erg tof en de kamer blijft spannend, mede door het "follow the light"-concept maar ook door de acteur die goed in zijn rol zat.

Van hop naar her ging je door de kamer en het verhaal, wat overigens erg leuk was. Wel miste ik een beetje de link met het surrealistische, maar dit stoorde verder niet perse.

De puzzels pasten goed in het thema, waren soms makkelijk en soms moeilijk. Als ervaren escaper wat nieuwe, verrassende en leuke elementen gezien in deze kamer, maar niet iedere puzzel sprong er bij mij uit door zijn leuke karakter. 1 puzzel was voor mijn gevoel niet helemaal correct of minstens niet logisch, dit was ook een van de eerste keren dat ik me echt geërgerd heb, sorry aan de eigenaar. Dit merkte ik in nog 2 verschillende puzzels, dat er net dat tikje miste waardoor ik de puzzels net allemaal wat minder vond. Ik denk dat vooral de een na laatste puzzel en de 2e puzzel (zonder spoilers te geven ;) ) met een beetje werk een heel stuk beter kunnen.

Hints vind ik erg lastig te reviewen IVM de spoilers, maar de manier waarop gehint werd vond ik heel leuk, maar wel lichtelijk irritant na een tijdje. Ik denk dat de eigenaar wel snapt wat ik bedoel. Overigens miste ik op gegeven moment in het spel echt hints, vooral toen ik me stond te irriteren (nogmaals sorry). Ik kreeg het gevoel dat de acteur dezelfde persoon was als de gamemaster waardoor hints geven dus praktisch
gezien onmogelijk werd.

Al met al was dit een super toffe beleving met een aantal leuke puzzels die heel goed in het thema pasten.


Reactie door TheStart EscapeRooms

30 augustus 2022

Bedankt voor de goede feedback. Hier doen we zeker het nodige mee.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  77:00 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Spannend
 • Acteur = Gamemaster ?
 • Gebrek aan verhaal

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Tokyo Lab

Escape Rush
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Tokyo at its finest

#82 Tokyo Lab

Kamer 2 van de dag en op de terugweg vanuit The Movies nog meegepakt, mede met de mannen van escaperoomers de.
Vanwege file kwamen we 20min te laat op locatie aan, maar gelukkig heeft de gamehost op ons gewacht, heel fijn!

Normaal begin ik nu met de kamer, maar dit keer met de ontvangstruimte. De aankleding van de ontvangst is echt machtig mooi! Er is veel ruimte hierop ingeleverd, maar dit is het wat mij betreft helemaal waard.

Het thema van de ontvangstruimte brengt je daardoor meteen in de goede stemming om vervolgens je missie, Tokyo Lab, in te stappen. Het begin van deze missie is prachtig, je waant je echt in Tokyo. Het decor blijft heel erg mooi gedurende de kamer en laat je echt voelen in het verhaal te zitten en op de plek te zijn.

Het verhaal zelf is niet enorm complex, maar ontpopt zich mooi gedurende de kamers.

De puzzels sluiten goed bij het verhaal aan, zijn soms heel erg lastig. vooral tegen het einde zit 1 heerlijke puzzel.

Het hintsysteem vond ik in deze kamer ook erg origineel en leuk.

Al met al is dit een heerlijke kamer om te spelen!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede service

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Ready, set, action

#81 The Movies
Dit was een verre rit in mijn eentje. Helemaal richting Dudzele om daar met nog extremere escape fanaten (Heiner en Santiago) te gaan escapen.

Eenmaal aangekomen in het enorme pand in Dudzele, waar ik me nog een keer hardop heb afgevraagd of ik wel op de juiste plek was, kon dit prachtige avontuur beginnen.

De kamer is van begin tot eind prachtig ingericht. Je waant je door het decor helemaal in de films en het voelt alsof je er zelf in zit. De beleving is werkelijk waar top!

De puzzels sluiten allemaal feilloos bij het thema aan en laten je ook echt goed naar ieder decorstuk kijken waardoor je de pracht van de kamer nog beter ging zien. Ook waren de puzzels heel divers; van spannende "doe"-opdrachten tot lastige hersenkrakers, alles was aanwezig.

Het verhaal is erg goed en steekt mooi in elkaar, ook al zie je het in eerste instantie niet meteen, het leeft en geeft zich prijs naarmate je verder komt.

Alles in deze kamer laat zien dat de eigenaar een liefhebber is van films, beleving en puzzels. Een kamer die gemaakt is uit passie voor het spel en de films.

Concluderend is dit werkelijk waar een meesterwerk en behoort hij zeker in mijn top 3 (ik twijfel alleen over de plaats vanwege de andere 2 prachtige kamers in de top 3;) )

Hopelijk komt er ooit een prachtig vervolg! Keep up the good work!


Reactie door The Push Mystery Rooms

26 augustus 2022

Dag Sem! Het doet mij plezier dat jullie er van hebben genoten. Daarvoor doe ik het ;-) Oprecht bedankt voor de mooie review en een keertje tot bij Houdini's Workshop misschien ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  anthony_boelaert

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Oma's zijn zeker niet altijd saai

#80 Family Secrets

Van het gesprek met een enthousiaste host aan het begin tot het samen nalopen van de kamer, heb ik enorm genoten!
Dit was een super toffe kamer met werkelijk waar prachtige puzzels die perfect in het thema passen. De puzzels varieerden van makkelijk tot moeilijk, maar waren naar mijn mening nooit super moeilijk.
Het decor was ook werkelijk prachtig, je waant je echt in het huis van oma van begin tot eind.
Het thema was misschien niet perse super origineel, maar de twists waren heel tof en maakten deze kamer toch uniek!
Je ziet de passie van de eigenaar(en) voor deze kamer en voor de branche en dat doet mij als (volgens escapetalk) "escape expert" toch wel enorm veel vreugde.
Ga zeker even een bezoekje nemen bij de lieve oma als je durft! ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:37 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Techniek
 • Goede begeleiding

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 13 augustus 2022

Kamer 237 vibes

#79 Lost & Found

Van tevoren heb ik heel lang nagedacht hoe ze dit thema uit zouden werken in een escape room. Tijdens het spelen van de kamer vond ik het verhaal super mooi en gedetaileerd uitgewerkt, maar ook heel moeilijk in de context te plaatsen van de kamer. Dit kan ik IVM spoilers niet specifieker uitleggen, maar vond ik zelf wel een minpuntje.
De puzzels waren zoals van oudsher enorm goed en dit keer ook de typische "kamer 237 puzzel" die telkens net iets anders is. De puzzels zelf waren over het algemeen erg lastig, wat ik in deze kamer echt een dikke pre vond, heerlijk 80min lang mijn brein gebroken.
Het decor was enorm mooi, en gaf me het volledige gevoel van voorgaande kamers weer terug.
Het verhaal en de kleine Easter eggs die verwijzen naar de voorgaande kamers vond ik heel tof. Op die manier is Kamer 237 echt 1 groot geheel en niet 3 losse kamers.
Wel miste ik in deze kamer het echt "wauw"-moment waar zowel de conciërge als kamer 237 zo erg mee uitblinken.
Desalniettemin heb ik me in deze prachtige kamer 80min lang mogen vermaken en met in het verhaal mogen inleven. Voor puzzelfanaten van beginners tot doorgewinterde escapers is dit echt een geweldige kamer en zeker een must do!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Thema (zoals hierboven benoemd)

  kamer237

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 8 juni 2022

Beleving en old school puzzelen

#78 The Clinic
Kamer 3 van dit escape weekend en wat was dit een knallende afsluiter!
Van begin tot einde waan je je in de prachtige gemaakte kliniek.
Alle puzzels passen perfect in het thema en sluiten feilloos aan op de beleving. 1 puzzel die me heel veel deed denken aan 237 en de conciërge. You hate it or you love it, voor mij het eerste, maar dat mocht de rest van de pret niet drukken :).
Sfeer is spannend, maar niet doodseng.
Super tof, zeker spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 6 juni 2022

Wauw, wat een beleving

#77 The Mission
Voor het eerst bij The Great Escape na veel erover gehoord te hebben en wauw, wat was dit tof!
Van briefing tot finale een geweldige kamer met een super goede acteur.
Een aantal heel erg interessante spellen en elementen die de kamer echt naar een nieuw level tilden.
Ik miste soms wel de puzzels in deze kamer, die zaten er relatief weinig in.
Helaas een aantal kleine mankementjes waardoor bepaalde elementen in ons spel niet terugkwamen helaas. Goed opgevangen door de game master die zelfs een behind the scenes van hun nieuwe kamer heeft gegeven (!!!!).
Al met al een super belevingskamer die smaakt naar meer!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

De Bezeten Bruid

Sneak Out Sleen
Geplaatst op: 5 juni 2022

Toffe kamer in een uithoek

#76 De bezeten bruid
Deze kamer gespeeld tijdens een weekendje Zwolle.
Erg toffe kamer met een heel aantal heel erg leuke puzzels.
Een aantal makkelijke puzzels maar ook een aantal heel erg complexe puzzels, voornamelijk door de omvang van de puzzels. Sommige puzzels waren meer tot hun recht gekomen in kleinere omvang denk ik.
Verder erg tof en een mooie beleving!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Tof begin
 • Heel erg uitgebreide puzzels
 • Soms wat voorkennis vereist

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 8 juni 2022

Super tof

#75 Rebecca
Super toffe kamer gemaakt door een eigenaar met passie voor het spel!
Super leuke ontvangst gehad en vanaf binnenkomst tot einde van de kamer helemaal in het thema gezogen.
Puzzels die heel goed aansluiten bij het prachtige decor en verhaal.
Licht is prachtig uitgewerkt in de kamer, samen met de muziek. Heel erg subtiele hints soms door de verlichting, heerlijk.
Techniek is geweldig in deze kamer.
Ik kijk nu al uit naar de nieuwe kamer hier!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend

 

Dimensional Break (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 11 december 2022

Lekker gamen 2.0

#75 Incarna: Dimensional Break
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer van Incarna die ik speelde en weer leuk om te spelen.

De Incarna kamers zijn meer gericht op beleving, dan bij Arvi, Ubisoft en Huxley. Erg leuk, ook al sluit het minder aan bij casual escape rooms.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt als lekker gamen. Het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja

 

The Training (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 11 december 2022

Lekker gamen

#74 Incarna: The Training
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer van Incarna die ik speelde en meteen goed bevallen.

De Incarna kamers zijn meer gericht op beleving, dan bij Arvi, Ubisoft en Huxley. Erg leuk, ook al sluit het minder aan bij casual escape rooms.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt als lekker gamen. Het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 april 2022

Molly

# 72 Molly's Game
"Je ervaring in één zin"... Ik weet niet hoe, dus dan maar uitgebreider;

Het moment dat je het pand binnenstapt, besef je dat er iets speciaals gaat gebeuren.
Deze kamer heeft een prachtig en super gedetailleerd verhaal en laat dit voelen in het decor, de techniek en aan de puzzels. De puzzels sluiten feilloos aan op hetgeen het verhaal je probeert te vertellen. Dit betekent voor mij veel meer dan "makkelijke" of "moeilijke" puzzels; het zijn perfect "passende" én originele puzzels.
De special effects die deze kamer bevat zijn echt enorm goed, maar ook gerechtvaardigd in het verhaal en dit geeft het net een slag extra. Overigens heb ik heel lang nagedacht over hoe 1 effect nou echt daadwerkelijk werkte en hoewel ik een heel erg sterk vermoeden heb en vrij zeker ben, weet ik het nog steeds niet zeker, heel erg tof!
Ik vond het zelf lastig het verhaal tijdens het spelen meteen op te pikken, omdat ik overweldigd werd door de kamer, maar achteraf een super gedetailleerde uitleg gehad van Loran over zijn bedoeling en interpretatie van Molly.

Als ervaren escaper is dit de kers op de taart, dit moet je gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  79:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Alsjeblieft meer van dit...

  down-the-hatch

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 17 april 2022

Origineel en prachtig!

#71 Toy Factory
Je stapt binnen en je weet meteen dat dit een avontuur wordt, wat tot van intro tot einde geweldig is uitgewerkt.
Goeie host die in zijn rol zat en en de intor tot een enorm succes maakte.

De kamer zelf is werkelijk waar prachtig gemaakt en heeft super toffe puzzels.
Deze kamer heeft een aantal heel erg toffe elementen waarvan ik er 1 na meer dan 70 kamers pas voor het eerst zag.

Hetgeen ik overigens het allerleukste aan deze kamer vond, was het thema.
Super origineel thema, met passende puzzels binnen het thema en met een hoog genoege fun factor, zodat je werkelijk staat te lachen bij sommige dingen die je doet, echt heel erg leuk!

Misschien zou er in de toekomst nog iets meer gefocust mogen worden op het verhaal, ik miste dit persoonlijk een beetje.

Enorm veel credits naar onze host, die de ervaring top heeft gemaakt met een leuke intor, en napraatje achteraf, waarbij we de hele kamer nog eens mochten doorlopen.

Ga deze zeker spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  80:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Nog iets meer verhaal?

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Jager of prooi?

#71 Hunting Season
Een beetje een awkward ontvangst in een kleine ruimte. Beetje ongemakkelijk, maar vol moed mochten we snel naar de kamer.

De kamer zelf begint sterk, het thema is origineel, erg leuk en zorgt voor veel spanning. Het verhaal ontwikkelikt zich leuk door de kamer en er zitten genoeg twist in om deze kamer interessant te houden.

De puzzels sluiten mooi aan bij het thema, passen feiloos, en zijn uitdagend. Sommige puzzels zijn super simpel, maar als je ze niet ziet, kan het knap lastig worden ;).

1 moment in de kamer die een van mijn teamgenoten wellicht heeft gestoord. Een semi-automatisch element wat zorgt dat je uitgesloten wordt uit het spel en waardoor je een deel mist van de kamer, zou mij persoonlijk irriteren, maar goed, de game host pakte dit op en loste het, weliswaar na wat tijd, prima op.

Spanning in deze kamer was prima in orde, nooit eng, maar spannend.

Zeker spelen deze kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

Huxley (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 11 december 2022

Lekker gamen

#52 Huxley 1: Save The Future
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer van Huxley die ik speelde en meteen goed bevallen.

De Huxley kamers zijn meer gericht op puzzels, dan bij Ubisoft. Erg leuk en dit sluit dus een stuk beter aan bij het escape rooms concept.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt redelijk gelijkend qua puzzels. het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 8 juni 2022

Geweldig

#70 Till Death Do Us Part
Vlak voor de Belgische lockdown van escape rooms deze op Eerste Kerstdag nog mogen spelen.

Wauw wat een geweldige kamer! Van begin tot eind wordt de spanning goed hoog gehouden en wordt je iedere keer weer verrast door heerlijke puzzels en spannende elementen.
Inrichting is prachtig en authentiek, passend in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.
Zeker spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 27 oktober 2022

1 groot avontuur

#69 Jumanji
Een ontvangst in een spellenwinkel met enthousiaste eigenaren, kan het nog beter?

Het thema van deze kamer is super tof, je waant je al vanaf de introductie en vooral het begin van de kamer in het thema. Het verhaal is letterlijk "Jumanji" en biedt niet heel veel diepgang.

De puzzels komen erg leuk voort uit het thema van de kamer. Sommige puzzels waren niet goed te begrijpen, om het zo cryptisch mogelijk uit te leggen. Ik hoop dat dit gefixt is, want het heeft mij wat zenuwen bezorgd. De puzzels zijn allemaal prima te doen, niet super moeilijk, maar wel echt heel leuk. Soms was het "invoeren van het juist antwoord" wel heel erg nauwkeurig en dit leidde soms tot juiste antwoorden, maar geen output, omdat het net niet correct gelegd was. Dit kan denk ik wel anders.

De kamer is erg leuk om te spelen, heeft een heerlijk flow en leent zich aan de hand van de puzzels, thema en karakter van de kamer als een beginnerskamer, maar ook als een kamer voor ervaren escapers.

Zeker lekker spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Huxley 2 - the Adventure Begins

Town-Quest
Geplaatst op: 11 december 2022

Lekker puzzelen

#53 Huxley 2: The Adventure Begins
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer van Huxley die ik speelde en bleef erg leuk!

De Huxley kamers zijn meer gericht op puzzels, dan bij Ubisoft. Erg leuk en dit sluit dus een stuk beter aan bij het escape rooms concept.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt redelijk gelijkend qua puzzels. het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 9 augustus 2022

Horror tot de max

#68 Stay in the dark
Wat een geweldige experience was dit!

Op facebook een bericht gezien van mensen die opzoek waren naar extra mensen om stay in the dark mee te spelen en hierbij heb ik me aangesloten. Wat was dat een goed idee.
Super leuke groep waarmee ik deze geweldige experience room heb mogen spele en waarmee ik nog steeds contact heb en speel.

De kamer zelf was geweldig. Echt een experience room, zoals al eerder benoemd.
Van tevoren was ik bang dat ik de puzzels zou missen in deze kamer, maar dat vond ik echt enorm meevallen.
Enfin, het waren geen lastige puzzels in de kamer, maar ze waren wel allemaal super leuk qua uitvoering.
Het thema ontpopte zich steeds meer in de kamer en leidde je naar een epische finale toe.
Geweldig acteerwerk en prachtig hoe de balans tussen actie en stilte wordt opgezocht.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 9 november 2021

Leuke kamer met mooie puzzels

#55 The Attic

Heerlijke kamer met enorm leuke puzzels en een prachtige flow in de kamer.
Het verhaal was heel erg mooi en goed uitgewerkt door de kamer heen.
Puzzels waren ook zeker niet te makkelijk en sommige waren zelfs best lastig.
Heel erg goed gelukt, zeker eens spelen (in combinatie met The Blind Tiger).


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 26 oktober 2021

Wat een beleving

#54 The End
Getwijfeld of ik deze kamer wel moest boeken aangezien ik hoorde dat er weinig puzzels in zouden zitten.
Vanaf het moment dat ik de kamer instapte heb ik vol liefde een uur me helemaal kunnen inleven, een aantal puzzels kunnen doen, maar vooral mogen genieten van het prachtwerk wat afgeleverd is door darkpark. Enorm enthousiaste gamehost, geweldige acteur en een enorm goed verhaal maakten deze kamer helemaal compleet!
Het einde is waanzinnig goed en dat is hetgeen wat je het meeste bij blijft uit een kamer! Zeker spelen, meesterwerkje!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  51:36 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  sjpg68

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 26 oktober 2021

Toffe kamer met leuke puzzels

#53 The Vault
Enorm goed en lekker old school puzzelen met een nieuwe twist. Deze gespeeld met nieuwe mensen uit Zwitserland, leuk om een escape room te spelen met nieuwe mensen. Je komt heerlijk in het thema, al voor dat de kamer begint. Heel cool. Helaas ook hier wat kleine technische mankementjes, net als in The Architect, maar deze zijn nu bekend en worden hopelijk aangepakt! Zeker spelen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 11 oktober 2021

Wauw

#50
Na eerder deze dag "The architect" gespeeld te hebben bij Sherlocked, was het nu tijd voor deze ervaring. We stapten de kamer in met veel spanning voor wat er komen ging, maar alle verwachtingen werden overtroffen. Heel erg toffe kamer met prima puzzels die helemaal meesleurt in het verhaal en waarin je toewerkt naar een geweldige ontknoping! Ik ben niet snel bang, maar deze kamer trok mij volledig uit mijn comfort zone en ik zag 1 element wat zo super goed paste in de kamer, super eng was maar heel goed uitgevoerd! Geweldig!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 11 oktober 2021

Leuk!

#49

Heel lang heel erg gefixeerd op welke kamer ik als #50 zou mogen spelen. Uiteindelijk deze samen met "The Amsterdam Catacombs" geboekt. Heel erg leuke kamer met toffe puzzels en twists. Alles stak prima in elkaar en de flow was goed. Een redelijk groot minpunt vond ik wel dat de helft van de kamer gewoonweg niet werkte zoals het moest. Een heel aantal dingen waren kapot (waarschijnlijk door ouderdom want de kamer is niet meer gloednieuw) en sommige dingen waren slecht "verstaanbaar". De gamehost heeft dit prima opgelost door ons extra tijd te geven voor de dingen die kapot waren. Beetje jammer, maar niet ontevreden over deze kamer. Als alles werkt zou ik hem zeker aanraden!


Reactie door Sherlocked

14 oktober 2021

Hey Sem, dank voor de uitgebreide review! Ik heb even nagevraagd bij jullie gamehost en er werkten inderdaad twee dingen niet goed, die we nu allebei hebben gefixed. Dank voor het flaggen! En fijn dat jullie het verder leuk hebben gehad; met z'n tweeën kan The Architect best een uitdaging zijn! groetjes, Victor


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Prachtig

90 minuten lang genoten van deze kamer. Wat had deze kamer een prachtig verhaal, prachtige puzzels en een heel erg opgezet decor. Alle puzzels pasten perfect binnen het thema. Ook zorgen deze puzzels ervoor dat het decor tot leven kwam. Het decor zelf is werkelijk waar prachtig, met mooie gimmicks naar andere escape rooms. Prachtig om de passie van de eigenaren terug te mogen zien in deze kamer! Alsjeblieft meer van dit!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Geweldig

#48
Wat was dit een prachtkamer.
Het decor is stuk voor stuk prachtig uitgewerkt en hier is absoluut geen tijd nog moeite op bespaard gebleven.
De puzzels passen allemaal perfect in het thema en zijn echt enorm goed.
Het verhaal dat zich door de kamer ontwikkelt en ontpopt is ronduit geweldig. Ik had deze twist nog nooit eerder zien terugkomen in een escape room, echt enorm mooi!
De manier van hints geven en ook de timing hiervan was heel prettig, waarschijnlijk mede omdat je 70min de tijd hebt ipv 60.
Deze kamer is erg lastig, dus wellicht niet voor de beginnende escaper.
Ook zou ik deze kamer niet met teveel mensen spelen; 2 is mijns inziens voldoende en 4 is echt maximaal.
Nieuwe #1 van mijn lijst!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:40 min


 • Decor
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Twist
 • Personeel

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Wauw, wat een beleving

Geweldige kamer van begin tot eind. Darkpark heeft met The Orphanage een escape room gemaakt die heel erg goede puzzels combineert met een super vette beleving! Het einde is het klapstuk. Wat een geweldige kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • WC van tevoren :/

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Sfeer, spanning en heerlijk puzzelen

Super toffe kamer waarin sfeer, spanning en puzzels worden gecombineerd tot 1 heerlijke kamer. De puzzels in deze kamer zijn enorm goed doordacht en passen goed binnen de kamer. Het einde is heel erg mooi en goed gemaakt. Knap gedaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Logica

 

Leuke interactie tussen de personages

#45 Prince of Persia: The Dagger of Time (VR)
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De derde kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze aanzienlijk moeilijker is dan de vorige 2.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles en daagt je uit tot veel interactie met het decor.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund. In deze experience is vooral de interactie van de verschillende personages erg leuk.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen! Vooral de serie is erg leuk en uitdagend.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Prachtig decor en puzzels

Deze kamer was prachtig in bijna alle aspecten. Verhaal, decor en puzzels vulden elkaar enorm goed aan en zorgden voor een ware beleving. Het begin van de kamer en dan doel ik specifiek op 1 element, deed een beetje afbreuk aan de toon van de kamer. Zonder spoilers kan ik daar niks over uiten helaas. Verder een prachtige kamer met een geweldig verhaal!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Prachtig decor

Ik stapte de kamer binnen en waande me meteen helemaal in het verhaal. Prachtig decor met puzzels die er perfect in thuis horen en daadwerkelijk bijdragen aan het verhaal. Misschien al een wat oudere kamer, maar zeker gewoon lekker gaan spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 20 oktober 2021

Gekkenwerk

Wat was dit een toffe next level beleving! Van begin tot eind voel je je helemaal in het thema van de kamer en alles is erop gebouwd om je hierin mee te sleuren. Technisch gezien een pracht kamer met heel erg goede en lastige puzzels. 3 man is voor deze kamer perfect!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Ubisoft weet wel hoe het werkt

#38 The Lost Pyramid

Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze makkelijker is dan Beyond Medusa's Gate.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles en daagt je uit tot veel interactie met het decor.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen! Vooral de serie is erg leuk en uitdagend.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Beyond Medusa's Gate (VR)

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 11 december 2022

Eerste VR escape room

#34 Beyond Medusa's Gate

Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze moeilijker is dan The Lost Pyramid.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Heel vet

Wauw. Dit was een kamer waar ik heel lang naar heb uitgekeken. De kamer was gebasseerd op het verhaal van The Shining. Het verhaal sluit feiloos aan op de film en de puzzels passen hier perfect tussen. De kamer heeft een aantal WOW-effecten die zeer goed vorm zijn gegeven en zeer origineel zijn uitgewerkt. De toffe begeleiding en het leuke napraten maakten deze ervaring voor mij compleet! De kamer is voor 2 personen prima te spelen met de extra 10 minuten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Lost

Met hoge verwachtingen deze kamer binnengestapt. Wat was dit enorm vet. Next level escapen met old school puzzels. Heerlijk! Nieuwe dingen gezien in deze kamer die ik nog nooit had gezien en gewoon 70minuten lang heerlijk gepuzzeld! Top werk. Op naar Molly!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 7 december 2020

Prachtig in ieder aspect

Kamer nummer 39;

Voor Mollys Game over 2 weken nog snel een kamer geboekt. Met hoge verwachtingen naar Volkel gereden en deze kamer maakte het allemaal waar.
De dynamiek met 2 personen is heel anders dan met 3/4 personen, waar ik persoonlijk enorm van hield omdat je alles ziet en alles doet.
Puzzels waren heel afwisselend in niveau, maar er zaten veel erg lastige tussen, heerlijk!
De inrichting van de kamer is werkelijk waar prachtig en aan ieder detail is gedacht.
Ook het verhaal is enorm goed verweven in deze escape room.
Flow van de kamer was enorm en de kamer liet mij voor de terugreis van een uur niet meer los.
Een super cool WTF momentje maakte de kamer top!
Voor mijn gevoel klopte (bijna) alles.
Zeker spelen, maar zoek wel iemand uit met wie je heel goed kunt samenwerken want dit is absoluut geen makkelijke kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  74:01 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheid
 • 2 Personen
 • Techniek
 • Verhaal
 • WTF moment
 • Leuk personeel :)
 • (Te) hard/zacht geluid soms
 • Niet zeuren, lekker spelen :)

 

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 3 december 2020

Verrassend

Nummertje 38 alweer;

Enorm toffe kamer met leuke puzzels, goeie wendingen en een mooi verhaal.
Vooral het verhaal stak goed in elkaar en dit merkte je aan alles, zelfs aan de hints.
Verder vond ik het erg leuk om weer eens, helaas ouderwets, te zoeken. Hier laten sommige escape rooms de laatste tijd toch nog wel eens wat steken vallen, want deze kamer liet zien dat bepaalde methodes van verstoppen prima in een kamer te passen zijn binnen het thema. Het waren alleen een beetje veel zoekopdrachten wat mij betreft.
De moeilijkste puzzel van de kamer vond ik werkelijk waar enorm goed en toen we verteld kregen dat bijna niemand die zonder hints , maar wij wel (!!!!) waren we natuurlijk mega trots ;)
Verder nog leuk kunnen napraten met de enorm enthousiaste spelbegeleider die zelf ook echt passie had voor het spel, heel leuk!
Leuke escape room die zowel de beginners als ervaren escapers zeker moeten spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Aankleding
 • Thema
 • Duidelijk verhaal
 • Leuke wendingen
 • Puzzels
 • Zoekwerk
 • Veel zoekwerk
 • Geen horeca (ivm corona :( )
 • Relatief weinig puzzels

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 26 november 2020

Heerlijke flow met mooie puzzels

Een kamer waar ik 2 jaar naar uitgekeken heb en die ik dan nu eindelijk kon spelen!

Vanaf het moment dat we de kamer binnen kwamen, konden we ons inleven in het thema.
De puzzels zijn heel erg goed en varieren van makkelijk tot echt heel moeilijk. Ook ben ik als wiskundige nog flink aan het rekenen gezet en bleek dit onder druk nog bijzonder lastig. :)
Heerlijke kamer die je echt moet beleven.

Ook super tof om de passie van de eigenaar te zien en te voelen in zijn manier van spreken. Wij vonden het vooral heel leuk dat hij ons achteraf mee terug de kamer in nam en ons dingen liet zien die we nog niet hadden gezien en er met veel passie over vertelde.

Het verhaal was tijdens de escape niet heel duidelijk, maar dit was bewust gedaan en achteraf werd het feilloos en prachtig uitgelegd.

Als ik dan toch twee kleine opmerkingen kan geven;
-De puzzel met het rekenen was leuk, maar had misschien iets kleinschaliger gekund.
-Er waren twee puzzels waar je veel voor moest onthouden en dit was best lastig aangezien er veel andere opties waren.

Verder een super kamer die je zeker gespeeld moet hebben!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  54:42 min


 • Eigenaar
 • Passie in en voor de kamer
 • Spanning
 • Puzzels
 • Techniek
 • Flow
 • Rekenpuzzel
 • Onthouden

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 26 november 2020

Next Level puzzelen!

Wat een heerlijke kamer was dit! Flow is heerlijk, spanning wordt goed opgebouwd en zitten goed wat jumpscares in.
Puzzels zijn inhoudelijk heel erg goed, alleen de eindpuzzel was voor ons niet heel logisch, waardoor we daar met 13min aankwamen maar met 03:57 pas ontsnapten.
Verhaal is op een leuke manier verteld.
Zeker spelen, ook als je The Dome al hebt gespeeld!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  56:03 min


 • Flow
 • Puzzels
 • Spanning
 • Moeilijkheidsgraad
 • Eindpuzzel (wellicht nog te finetunen)

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 1 november 2020

Heftige beleving met super puzzels!

Heel erg vette kamer die vanaf ontvangst tot de eindpuzzel geen seconde tegenvalt. Je wordt vanaf het eerste moment meegenomen in het verhaal en de beleving is super en iedere seconde spannend! Puzzels steken heel erg goed in elkaar. Sommige puzzels wel al vaker in escape rooms gezien (valt de kamer niet te verwijten want hij is al vrij oud), maar sommige puzzels die ik nog nooit had gezien en me volledig overrompelden. En dan een eindpuzzel waar je van kunt dromen. De eindpuzzel vond ik echt enorm goed en misschien wel een van de beste eindpuzzels die ik heb gezien. Al met al een heel erg goede kamer die je zeker een keer gespeeld moet hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  58:10 min


 • Techniek
 • Beleving
 • Ontvangst
 • Eindpuzzel!!!
 • Spanning
 • Hoeveelheid puzzels
 • Afwisseling puzzels
 • Slotjes zijn te soepel waardoor ze snel verdraaien

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 20 oktober 2020

Coole kamer in thema

Heel erg vette ervaring met vernieuwende elementen. Na 32 escape rooms nog steeds nieuwe puzzels vinden in een escape room blijft vet! Mooie elementen en veel spanning


Reactie door Rock City Escape

23 oktober 2020

Hi Sem, fijn om te lezen, dank! Groet en op naar de volgende, Rock City Escape


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Spanning
 • Puzzels
 • Thema
 • Super vette elementen
 • Techniek
 • Abrupt einde

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Verrassend

Heel erg toffe kamer met erg verrassende elementen die ik zelf nog nooit had gezien. Deze kamer had heel erg leuke puzzels. Ik miste zelf het verhaal wel een beetje. Dit mocht nog wat meer naar voor komen. Al met al heel erg leuk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Verhaal

 

My precious

Mooi aangeklede kamer met een aantal verrassende puzzels.
De manier waarop je door de kamer geleid wordt, is echter heel raar en haalt de hele flow uit het spel.
Een aantal elementen werkten helaas ook niet naar behoren.
Verder een leuke kamer voor beginners en Lord of The Rings fans


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Heeft onderhoud nodig
 • Geen flow door 1 element

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 9 oktober 2020

Geweldige beleving met puzzels/spellen in de verhaallijn


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja  03:00 min


 • Technisch hoogstandje
 • Heerlijke Flow
 • Sommige puzzels zijn meer spellen

 

Prison Escape Breda

Prison Escape Breda
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Ervaring is top!

Super toffe ervaring. Heel erg cool hoe je in een verhaallijn wordt meegezogen en het gevoel hebt dat je het verhaal uitspeelt in een echte gevangenis. De acteur zitten enorm goed in hun rol en je krijgt echt het gevoel dat je een gevangene bent! Heel erg tof!


Reactie door Prison Escape Breda

13 december 2022

Wauw Sem, wat een top review! Dit is precies wat we willen bereiken, deelnemers hun eigen verhaal maken. We hopen dat jij en je vrienden het er nog wel eens over hebben. Bedankt!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Geweldig

Na alle kamers bij Escape Centrum Limburg gespeeld te hebben, kwam deze kamer nieuw erbij. Heel erg vette kamer die van begin tot einde goed in elkaar steekt. Puzzels passen goed in het thema. De kamer zuigt je op in het verhaal en laat je na afloop pas los. Heel erg vet! Hopelijk snel weer een nieuwe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer

 

The Resistance

Best Escape
Geplaatst op: 12 december 2020

Leuke kamer

Een tijdje geleden deze kamer gespeeld, ergens toen ik er al een stuk of 20 gedaan had.

Kamer is best oke, zitten een aantal leuke puzzels in, niet al te moeilijk maar wel soms heel vaag.
Aankleding is mooi en heel goed binnen het thema.

Wat me wel stoorde is dat deze kamer "Meerdere verdiepingen en meerdere kamers" aanprijst.
In feite klopt het, maar er zijn kamers die niet aanprijzen een "escapehuis" te zijn, die veel groter zijn en minstens evenveel verdiepingen en kamers hebben. Dit zorgde voor enige teleurstelling en deed naar mijn beleving heel veel af aan de kamer, omdat ik juist heel hoge verwachtingen had. Wellicht dus ook mijn eigen fout, maar denk dat er wat betreft marketing wel wat dingen anders mogen worden opgeschreven :)


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Vernieuwende kamer

Heel erg mooie kamer die je goed aan het werk zet. Puzzels waren prima en waren in thema. Na suspicious farmhouse ook deze mogen doen en heel erg leuk om te spelen. Door de vele reviews hier waren de verwachtingen hoog maar die kon de kamer net niet waar maken doordat de flow in het begin niet helemaal lekker was. Het einde was wel heel cool en ik waande me helemaal in een andere wereld :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:40 min


 • Techniek
 • Einde
 • Beleving
 • Flow was soms wat ruw

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Prima

Leuke kamer met een aantal leuke puzzels. Sommige puzzels vond ik echter totaal niet passend in het escape room thema en konden je de kop kosten, als je er niet uit kwam, mede omdat de host hiermee niet kan helpen. Beetje jammer. Verder een mooie kamer alleen een beetje klein. Ideale groepsgrootte is daarom denk ik dan ook 2 maar maximaal 4!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Weinig origineel

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Geweldig

Super vette kamer! Heel erg leuke puzzels die heel goed passen binnen het thema. Gimmicks naar de film "Se7en" maakten deze kamer voor mij echt een top beleving. Lastige puzzels, maar met de juiste flow was deze kamer heel erg tof!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Flow
 • Puzzels

 

De Vliegende Hollander

Escape Room Westland
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Leuk vakantieuitje

Toen ik op dit park op vakantie was, heb ik deze kamer tussendoor gespeeld. Verwacht geen geweldige kamer. Dit is een leuke kamer met een aantal grappige puzzels en een mooi decor. Ik denk dat deze kamer vooral voor kinderen heel leuk is om te spelen samen met hun ouders. Hints vond ik wel erg matig en sommige elementen werkten niet helemaal correct bij ons.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Hints

 

De Pub

Room Escape Maastricht
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Old School

Leuke old school escape room met leuke puzzels die goed passen binnen het thema. Kamer is klein, maar dat doet weinig/geen afbreuk aan de kwaliteit van deze kamer. Verwacht geen spannende foefjes, nieuwe technieken, maar gewoon lekker old-school escapen! Ideale groepsgrootte voor deze kamer lijkt me niet meer dan 4 man. Zelf heb ik hem met zijn 2en gespeeld toen ik nog niet zoveel kamers had gespeeld. Als ervaren escapers is deze met 2 man goed te doen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Wauw, wat een beleving.

In een kamer staan, een leuk muziekje op de achtergrond, veel vertwijfeling, maar bij elke puzzel opnieuw weer verbazing. Deze kamer had het allemaal! Bij voorbaat weten dat de sfeer gaat omslaan en dan nog steeds verrast zijn hoe dit vormgegeven wordt is uitermate knap van de maker van deze escape room. Een heel aantal super moderne puzzels met een hele hoop technologie waar je U tegen zegt. Puzzels waren niet te moeilijk/makkelijk, gewoon goed. De beleving was optimaal want de kamer straalde uit dat het je mee MOEST sleuren in het verhaal, je kon er niet omheen. Ook goed te spelen met 3, dan wel liefst ervaren, spelers. Kamer laat kleinere en grotere aantallen prima toe. Ik denk zelf dat de optimale groepsgrootte bij 4 personen ligt, maar teamwork blijft de key. Knap staaltje werk!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Technologie
 • Next-level
 • Beleving

 

Mystery Mine

Escape Room Weert
Geplaatst op: 13 december 2018

Grote kamer

Deze kamer is prima om te spelen. Vrij grote kamer, sommige puzzels zijn vrij moeilijk om te doorzien maar zijn in principe goed mogelijk. De lampen die je mee kreeg de donkere kamer in gaven de kamer sfeer en dat wat precies wat de kamer nodig had. Erg leuk gedaan! Verder geen technische hoogstandjes of spannende elementen, gewoon prima in orde.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Zoeken
 • Nauwelijks techniek
 • Beetje TE goed zoeken...

 

Grandpa's Office

Room Escape Maastricht
Geplaatst op: 22 november 2018

Prima

Prima kamer, geen hoge kwaliteit maar leuk om eens te spelen. Ik denk dat deze kamer vooral voor beginners een goed, maar wel stevige, instap is. Puzzels zijn prima, sommige wat makkelijker, sommige wat moeilijker. Hints waren prima, in overleg, gegeven. Geen technische hoogstandjes aanwezig, maar het minimalisme charmeert de kamer. Sommige dingen werken alleen als je ze al kent.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Niveau is prima
 • Leuke puzzels
 • Minimalistisch (juist positief)
 • Apparatuur

 

Een Eenzame Wees

Escape Room Stein
Geplaatst op: 22 november 2018

Onlogisch

De thematiek in de kamer was heel goed vorm gegeven en was erg leuk. De logica voor de puzzels ontbrak volledig. Als hint krijgen "Er is geen logica, gewoon gokken", vind ik een beetje jammer. Niet mijn persoonlijke definitie van "out of the box"-denken. Voor beginners kan deze kamer wel leuk zijn, maar niet als je er al een aantal hebt gespeeld. Potentie was er, uitwerking wat minder helaas :(


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 5.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  11:00 min


 • Thematiek
 • Vormgeving
 • Hintsysteem
 • Beginnerskamer
 • Onlogisch

 

Room 1308

House of Locks
Geplaatst op: 22 november 2018

Leuke inkopper

Leuke kamer! Puzzels zijn prima op niveau en niet al te moeilijk. Thema is leuk uitgevoerd. Reset fout toen wij hem speelden maar die doet niet af aan de kwaliteit van de kamer, enkel een beetje aan de service ;)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  06:09 min


 • Leuke puzzels
 • Sfeer
 • Thema
 • Resetfout

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 22 november 2018

Spannend

Hele goede sfeer in de kamer! Puzzels en verhaal sloten goed aan, maar waren soms een beetje onlogisch. Heel veel spanning die opgebouwd wordt in de kamer! ;)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede aansluitende puzzels
 • Soms onlogisch

 

SKY SHAKER

Best Escape
Geplaatst op: 17 december 2018

Niet goed

"Gebruik dingen alleen waarvoor je ze normaal gebruikt"? Niet echt, althans, niet in mijn optiek in deze kamer. Techniek was goed, alles werkt. Kamer had weinig sfeer, samenhang tussen puzzels was nauwelijks aanwezig. Een telefoon meenemen de kamer is ook nog steeds een vraagstuk voor mij? Leg er dan zelf een telefoon neer die ALTIJD werkt en beperk je als escape room niet tot de technologische skills van de bezoekers. Het was het allemaal nét niet. Jammer :(


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 17 december 2018

Chaotisch

Heel erg leuke kamer, echter veel te chaotisch. De puzzels waren prima, soms best lastig maar absoluut leuk, enige nadeel was gewoon de chaos. De 2 nieuwelingen in ons team kwamen totaal niet tot hun recht. Verder geen probleem, een moeilijke kamer, maar de chaos beviel ons niet. Zonder spoiler niet uit te leggen wat ik definieer als chaos helaas


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Niet voor beginners
 • Thema
 • Chaos
 • Niet voor beginners

 

#DestructionOfTheMaffia

Escape Room Maasmechelen
Geplaatst op: 13 december 2018

Goed gebruik gemaakt van de ruimte

Prima opgezette kamer. Er waren erg veel puzzels aanwezig waardoor deze escape room zeker voor wat grotere groepen beter speelbaar is. Met 2 of 3 lijkt mij deze kamer heel erg moeilijk om uit te spelen. Zelf kwamen we met z'n 2en net halverwege, beetje jammer want hij wordt wel zo aangeboden. Overall toch een goede kamer met leuke puzzels. Verwacht niet teveel technische snufjes, het is vrij basic, maar gewoon leuk.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Grotere groepen
 • Veel te doen
 • Gewoon leuk
 • Niet voor kleinere groepen
 • Niks spannends

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 22 november 2018

Moeilijk

Na een kamer of 10 en een bulk aan zelfvertrouwen een poging gewaagd aan deze. Heel erg mooi ingerichte kamer binnen thema. Deze kamer was móeilijk! Heel erg goed hoe de puzzels in elkaar doorlopen en het verhaal echt tot uiting komt. Heel erg goed, staat in mijn top 3 na zo'n 18 kamers!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijke puzzels
 • Thema

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 17 december 2018

Beginnerskamer

Leuke kamer. Het verhaal was leuk tot stand gebracht en liep vlot in elkaar over. Puzzels waren aan de makkelijke kant en dat maakte deze kamer wel duidelijk een beginnerskamer. Verder niks mis mee, gewoon leuk, niet speciaal. Weinig technische snufjes, maar wat er in zat werkte wel.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Beginnerskamer
 • Leuke puzzels
 • Beginnerskamer:/

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 13 december 2018

Geweldig

Als ik na 20 kamers een top 3 zou moeten maken, dan stond deze erin! Next level knallen in een escape room. Geweldige kamer, heel erg inventieve puzzels die moeilijk te doortasten zijn soms. Heel veel gebruik gemaakt van techniek. Geen cijfersloten schrok me in eerste instantie af, maar nadat ik deze gespeeld heb kan ik eigenlijk geen cijferslot meer zien ;) Aankleding is leuk, lampjes, leuke objecten die in het verhaal horen en het echte gevoel van "out of the box (of iets anders dan een box)"-denken kwam hier goed tot zijn recht. Voorwerpen die je mee moet nemen om verder te kunnen in het spel is heel leuk, mits niet te onlogisch, maar dat was hier niet het geval. Limburg heeft een echt aanwinst hiermee. Hopelijk komen hier snel nieuwe, next level, escape rooms!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • NEXT-level
 • Hintsysteem
 • Beleving

 

Starry Night

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 13 december 2018

Leuk als je nog niet klaar bent ;)

Als je nog even door wilt puzzelen in je eentje is dit heel leuk. Moeilijke puzzels die volledig aankomen op je eigen capaciteiten. Geen hints of hulp van anderen, puur je eigen "skill" op de proef stellen en gaan. Niks spannends verder, gewoon leuk!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2018

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijke puzzel
 • 1-persoons
 • Geen hints
 • 14minuten ;(

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 13 december 2018

Leuk maar chaotisch

Erg goed opgezette kamer, waarin van alles gebruik wordt gemaakt. De kamer is verder prima in niveau qua puzzels, niet te hoog, niet te laag. Wat mij alleen heel erg stoorde was het overbodig papierwerk. Heel veel waar je niks aan hebt waardoor je overzicht verliest en de spullen die je wel nodig hebt verliest. Verder geen minpunten. Leuke eindsequence :)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Eindsequence
 • Prima niveau
 • TE veel papier

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 13 december 2018

Spannende kamer met een leuk thema

Het thema van de kamer en de beleving waren erg goed. Er zaten een aantal schrikeffecten in de kamer, maar de kamer was zeker niet te eng. De puzzels waren erg leuk en sommige had ik nog niet gezien. Zeker spelen! :)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Beleving

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 17 december 2018

Spannende uitdagende kamer

Zeker geen makkelijke puzzels! Thematiek was "on point", heel leuk vormgegeven. Goed verhaal aanwezig, gewoon leuk! Vette eindsequence:)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Thematiek

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 17 december 2018

Leuk concept

Het concept om een escape room in te richten die specifiek bedoeld is om alleen, of met maximaal 2 mensen te spelen is leuk en is een gat in de markt. Over de room specifiek; De kamer was vrij leuk, leuke zoekopdrachten, leuke puzzels. Sommige dingen vonden wij niet helemaal logisch of juist een beetje té logisch. Al met al een prima escape room. Beleving en thematiek werd ook heel goed overgedragen door het personeel.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Gat in de markt
 • Soms TE logisch

 

Zolderkamer van Nocilix

Escape Room Leisure Dome
Geplaatst op: 13 december 2018

(On)geordende chaos

De kamer was opzich best leuk vormgegeven en aangekleed. Jammer dat er 3 "levels" door elkaar liepen. De levels zorgden voor verwarring over welk materiaal in welk level gebruikt moest/kon worden. De puzzels waren vrij basic en niet echt heel spannend maar wel oké. Geen aanrader als je enkel level 1 wilt spelen!


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie vormgeving
 • Levels
 • Puzzels

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Geplaatst op: 17 december 2018

Leuk

Dit was mijn 2e (naar mijn mening 1e echte) kamer die ik speelde en deze heeft me laten snakken naar meer. Heel erg goede beginnerskamer. Het lijkt er soms wel op alsof Best Escape in de kamers iets heeft waar een mogelijkheid in zit dat het niet goed werkt en dit gebeurde bij ons ook. Goed opgelost, extra tijd gekregen voor de verloren tijd aan het mankement. Niet veel technische hoogstandjes maar gewoon leuke goed puzzels en een leuke sfeer die heerste. Alles leek logisch en was goed.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Beginnerskamer
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Materiele gebreken

 

0 reviews