Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Legende van Jean van John

Peer, België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over De Legende van Jean van John

Jean is een middelmatige, eerder onbenullige, songschrijver/producer die al sinds jaar en dag in de opnamestudio op de Wauberg wanhopig hits tracht te schrijven.

Ten einde raad sluit hij op een duistere nacht een pact met de duivel… in ruil voor zijn ziel krijgt hij de formule voor het maken van 30 superhits.

Uit angst dat iemand met zijn formule gaat lopen, hakt hij die formule in stukken en verstopt hij ze in de opnamestudio.

De jaren nadien scoort Jean hit na hit. Na de release van de 29e hit sterft Jean echter op een even banale als vreemde manier: hij stikt door een warm theezakje in te slikken bij het drinken van zijn lievelingsthee!

Jaren later komt Gorio Brown, een wereldvermaarde liedjesschrijver en producer, terecht in deze kleine opnamestudio. Hij heeft over de legende gehoord en hoopt de blauwdruk voor deze 30e hit te kunnen vinden in deze studio! Er zijn echter nog kapers op de kust. Ook de duivel wil zijn formule terug!

Helpen jullie Gorio zoeken naar de verborgen delen van deze succesformule voor de duivel er mee gaat lopen?


Thema's

Muziek

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

19 likes

129 bezoekers

80.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meeuwerbaan 26
3990, Peer
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

72 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2022

Heerlijke rockende indiekamer voor goed op elkaar ingespeelde ontsnapbands!

Heerlijke indiekamer in echte voormalige muziekstudio met echte instrumenten! Verwacht hier geen 'geautotunede', tot in de puntjes afgewerkte ruimtes met een niet te missen lineair parcours, maar ruimtes met wat rockrafels en vooral een schat aan uiteenlopende en zeer originele muziek(wereld)gerelateerde puzzels die je naast elkaar kan doen en die je geleidelijk aan tot de conclusie brengen. De koppeling met het introductieverhaal had nog wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar wij hebben een klein uur lang heerlijk gepuzzeld in een authentieke setting.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja  49:51 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels

  fingertriggerescaperoompeerprodigy

Not a hit ... yet

Uit het niks verscheen plots een boodschap in onze krant dat er in Peer een nieuwe room geopend was. Een muzikale room met voor mij een rijtijd van 20 minuten, dat kon niet lang duren eer ik hem zou bezoeken.

Onthaal:
De escape room bevindt zich langs een gewestweg en is met een groot spandoek duidelijk aangegeven.
Parking: aanwezig en privaat
Ontvangstruimte: basic
Wc: aanwezig
Bij je aankomst denk je waarschijnlijk: waar ben ik hier beland :-) maar we weten allemaal dat de buitenkant niet altijd alles zegt.
We werden heel vriendelijk onthaalt door de eigenaar die last minute nog even tijd voor ons vrij wou maken.
Tijdens de eerste babbel merkte je al heel goed dat dit een passie project is. Er hangt duidelijk veel historiek in dit huis. De kamer is natuurlijk nog niet lang open en we waren erg benieuwd wat we hier zouden aantreffen.
Het gekozen thema is erg origineel en ook het verhaal erbij is tof gevonden.

Kamer:
We gaan dus proberen de laatste wereldhit proberen te produceren en om dat te bereiken hebben ze ons nodig.
Wat de kamer meteen doet is een erg authentiek gevoel geven, hier zijn ooit echt nummers opgenomen en dat merk je wel.
De kamer start meteen met een simpele uitdaging. Leuk maar ook erg snel frustrerend en naar mijn gevoel was dat een beetje de trend van de kamer. De makers hebben echt wel moeite gedaan om de puzzels zo dicht mogelijk bij het thema te houden al lukt dat helaas niet altijd.
Er waren echt heel leuke en goed gevonden puzzels in deze room waarmee ze echt laten zien dat het kan, want dit is een moeilijk thema. Een opname studio schreeuwt natuurlijk: muziek, maar tegelijk kan je er niet vanuit gaan dat je bezoekers notenleer gevolgd hebben.
Maar op andere momenten valt het helaas wat tegen. Sommige puzzels zijn een beetje een product van een paar jaar geleden en dat vind ik wat jammer in een room die net open is.

Hoewel het absoluut niet noodzakelijk is om wat muziekkennis te hebben om deze room te spelen, merkte ik wel dat de logica achter bepaalde zaken duidelijker wordt naarmate je die kennis wel wat hebt.
Wat voor ons echter wel een domper was, was de eindpuzzel.
Op zich is het een goede puzzel die de kamer samenbrengt tot 1 doel, maar hij is een echte frustratiebom als je hem niet van de eerste keer juist hebt.
Het is een puzzel die zich enorm slecht leent tot herhaling en de maker heeft echt zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat er verwarring kan zijn.
Het probleem met dit soort eindpuzzels is vooral dat het buiten de frustratie, een gelaten gevoel geeft. Je hebt 60 minuten naar iets gewerkt en je weet heel goed dat je niet de tijd hebt om hem opnieuw te doen. Nu ik ben niet de persoon die een kamer per se moet halen ik we wisten als groep goed wat de bedoeling was en wat erna zou gebeuren.
Voor de duidelijkheid, wij maakten een fout ergens doorheen het spel, maar daar kwamen we veels te laat pas achter en die fout rechtzetten bleek haast onmogelijk.

Qua sfeer had ik ook verwacht dat er meer met muziek gedaan zou worden, we zijn tenslotte in een opnamestudio. Het zou tof geweest zijn als we via een mengpaneel nummers zelf konden aanzetten :-)

Conclusie:

Wel ik vind het thema tof, ik waardeer de passie van de maker, de kamer voelt aan of hij zo in de tijd is achtergelaten en heeft een echt authentiek sfeertje. Je ruikt nog net niet de jonko die Bob er gerookt heeft ;-)

Maar er zijn ook mindere zaken helaas. Er zijn bepaalde puzzels die niet echt duidelijk zijn waarom je dit moet doen of waarom je juist daar moet kijken/zoeken etc.
Het is een kamer die ook teveel details heeft die kunnen afleiden en wij zijn meer als eens bezig geweest met een red herring die uiteindelijk gewoon een prop was.
Het is ook niet makkelijk om een kamer vol detail te duwen en toch de bezoekers juist te leiden.
Ik denk dat daar deze kamer nog in kan groeien want ik kreeg naar mijn gevoel teveel hulp, klein of groot, en ik geloof niet dat deze kamer momenteel hintloos te spelen is. Daarvoor ontbreekt er nu een soort natuurlijke flow.

De meeste hoge cijfers die je bij deze room ziet zijn van spelers met weinig tot geen kamers ervaring, dat verklaart de hoge score die onterecht is. Het is jammer dat dit een typisch voorbeeld is van ik krijg geen 10, dus ik ga in de verdediging, want iedereen anders geeft me wel een 9.5 - 10.
Ga eens eerst na waarom die spelers je een hoog cijfer geven...
Speel eens wat top kamers en je snapt waarom er een verschil is tussen deze room en sommige anderen. Dan snap je waarom jij een 7 krijgt en anderen een 9 of een 10 ipv elke speler aan te vallen die wat kritiek durft te uiten.

We hebben onze feedback gedeeld en ik hoop dat andere spelers dat ook doen.
Dan denk ik dat dit na een tijdje een echte toffe room kan worden voor elke speler die in de buurt is van Peer.

Advies spelersaantal: 2-3 met ervaring


Reactie door Escaperoom Peer

17 juli 2021

Bedankt voor de erg lange review. Even een kleine quote van de muzikant Frank Zappa die de volgende vraag gesteld kreeg door een interviewer: “so Frank, you have long hair, does that make you a woman?”. Zijn antwoord was: “you have a wooden leg, does that make you a table?”. Wat voor de ene geweldig is is voor de andere duidelijk anders en dat mag ook. Kleine tip nog, zelfs aan doorwinterde spelers/bouwers als jullie: denk bij het oplossen van puzzels niet als bouwers maar denk logisch na. Daar gingen jullie twee keer serieus uit de bocht. Als we van iets zeker zijn is het dat onze puzzels erg normale logica volgen 😉, waar je geen muzikale duizendpoot voor moet zijn al kan je dat natuurlijk wel soms een beetje sneller op weg helpen. Dus samengevat: schaf je een drumstel aan, dat gaat je ritmegevoel verbeteren en de frustraties klop je los door de vellen heen. Iedereen tevreden dan 🤘.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  fingertriggerescaperoompeerprodigy

r00tAnVerr00tAnVerJunior EscaperLid sinds: 03 april 2022 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 oktober 2022

Muzikale topervaring!

De escaperoom vinden was geen enkel probleem gezien er aan de buitenkant van de woning een mooi verlichte banner hangt zodat we dadelijk wisten dat we juist waren. De ontvangst was zeer hartelijk en het was duidelijk dat deze kamer met veel liefde gebouwd was. Naarmate het gesprek vorderde werd onze zin om de kamer te gaan ontdekken steeds groter en groter. En dan was het zover en stonden we in de opname studio waar we na een korte intro aan ons muzikaal avontuur konden beginnen. Alles in heel de kamer is perfect in het thema en we hebben onze ogen en oren er dan ook heel goed en heel graag de kost gegeven. We hebben genoten van de vele leuke puzzels en door het feit dat er geen lineaire opbouw was waren we ook allemaal constant bezig met zoeken en puzzelen. Waar je in vele andere kamers als je met 4 speelt soms al eens moet staan wachten/kijken terwijl iemand een puzzel aan het maken is, hebben we dat hier helemaal nooit gehad. En dat maakt deze kamer ook extra leuk. We hebben ons op geen enkel moment verveeld of het gevoel gehad dat we vastzaten en konden ook (meestal) de juiste linken leggen en de puzzels oplossen. Al weet je van in het begin wat de bedoeling is blijft het toch altijd leuk om het eindraadsel binnen de tijd op te lossen en zo de kamer uit te geraken.
Ook na het spelen van de kamer was er nog een leuke attentie en een fijne babbel, alsook een leuke foto als souvenir voor een geweldig avontuur.
We hopen dat hier ooit nog een andere kamer komt zodat we ook deze kunnen gaan spelen en opnieuw een fantastisch avontuur kunnen gaan beleven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  r00tAnVerescaperoompeer

LienRamaekersLienRamaekersEscape ApprenticeLid sinds: 04 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2022

Toffe en logische escaperoom

We werden vriendelijk en enthousiast onthaald door de gastheer die ons ineens wat meer vertelde over de achtergrond van de escape room.
We waren met 5 waaronder 1 onervaren escaper en alle anderen minimale ervaring. Toch ging het zoeken naar clues heel erg vlot en had iedereen zijn inbreng omdat het geen lineaire escaperoom was. Alle puzzels waren erg logisch en vlot op te lossen. Bij de eindpuzzel redelijk lang vast gezeten maar via tips (die je op een ludieke manier kan verkrijgen) er net op tijd uit geraakt! Nadien kregen we nog een presentje en liepen we de hele kamer nog eens door. Heel fijne ervaring gehad, zeker een aanrader! En echt wel uniek ten opzichte van de standaard escaperooms.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:15 min


 • Origineel
 • Goede service
 • Logica
 • Sfeer

  fingertriggerescaperoompeer

Mystery12Mystery12Escape ExpertLid sinds: 10 oktober 2021 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2022

Toffe kamer

Al heb je hier niet de nieuwste technische snufjes is het toch een heel leuke kamer om te spelen. Vooral ook enkele originele elementen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  fingertriggerescaperoompeer

GeAnGeAnEscape ApprenticeLid sinds: 26 juni 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2022

Superervaring

Onze gastheer was zeer vlot en aangenaam. Dit zorg de ervoor dat de sfeer er onmiddellijk goed inzat. Hij deed zelfs mee en zorgde voor een extra attribuut toen we een groepslid hadden wijsgemaakt dat er ook een onderwatergedeelte was. Echt top!
De kamer zelf is heel logisch opgebouwd en geeft je meerdere fijne puzzels. Gevoel voor ritme en kennis van muziek zijn handig meegenomen, maar zeker geen must. Kortom een zeer fijne en gezellige escaperoom. Zeker een aanrader voor hen die graag plezier maken!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel
 • Beleving

  fingertriggerescaperoompeer

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Goeie brok escapefun

Zeer veel goeie reviews gelezen, dus met nieuwsgierigheid naar Peer afgezakt. Vlot bereikbaar, parking voor de deur en vervolgens een warm onthaal. Prima setting om de escape aan te vatten. Eigenaar is zeer vriendelijk, met veel passie voor de muziekscene. Sfeer is heel relaxed. Aangenaam.

De escape zelf dan. Wij hebben ons hier met 2 zeer goed geamuseerd. Met 3 a 4 lijkt het me ook nog leuk, meer zou ik niet doen. Thema en inkleding zijn origineel, kamer ademt authenticiteit. Puzzels vonden wij heel fijn geintegreerd in het muzikale thema. Her en der is het even zoeken... but hey: het hoort een uitdaging te zijn. Verwacht je in deze kamer niet aan een spektakel van special effects, maar wel aan de charme van een goeie escaperoom. Achteraf bedachten we nog dat we het verhaal wat bijster waren geraakt doorheen de escaperoom zelf, maar in ieder geval zijn ze blij gemutst huiswaarts gekeerd.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authenticiteit
 • Origineel thema
 • Vriendelijke uitbater
 • Leuke puzzels in het muzikale thema
 • Verhaallijn is niet echt aanwezig in de kamer
 • Qua effecten basic

  fingertriggerescaperoompeer

Unieke en leuk thema.

De gastheer is een aangenaam persoon. De puzzels zitten zeer leuk in elkaar! Een echte aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  fingertriggerescaperoompeer

raderosaraderosaJunior EscaperLid sinds: 22 augustus 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Unieke en toffe kamer!

We werden warm ontvangen en kregen meteen wat extra info over hoe een opnamestudio werkt (wat voor ons niet-muzikanten wel welkom was.) Er wordt vooral gewerkt met slotjes maar dat doet geen tekort aan het spelplezier. We werden goed opgevolgd door de spelmaster en de tips werden steeds op een leuke manier gegeven.
Je hoeft niet muzikaal aangelegd te zijn om de kamer goed te kunnen spelen, hoewel het soms handig kan zijn ;).
De kamer zit vol details en leuke elementen, dat draagt zeker bij aan het verhaal en de algemene ervaring. We raden deze kamer zeker aan, ook aan niet muzikanten!!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  fingertriggerescaperoompeer

coen_mennenscoen_mennensEscape ApprenticeLid sinds: 11 november 2018 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Verfrissend Thema

Een leuke, verfrissende escape room met een niet zo voor de hand liggend thema. We wisten niet wat we konden verwachten maar we liepen met een zeer tevreden gevoel naar buiten! Leuke verrassende puzzels allemaal omtrent het thema muziek. Een echte aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:43 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  fingertriggerescaperoompeer

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 april 2022

Pure rock 'n roll!

Een erg tof thema in een leuk, beetje rommelig decor dat helemaal de sfeer geeft die je verwacht in een dergelijke omgeving. Het duurde even voor we door hadden waar we naar toe werkte maar ondertussen werd de ene na de andere puzzel opgelost. Ontvangst was prima en het plezier groot. Dus mooi werk en zeker een bezoek waard, deze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  fingertriggerescaperoompeer

KajKajEscape ApprenticeLid sinds: 22 april 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 april 2022

Leuke verassende kamer.

Leuke kamer, met puzzels die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Heel leuk concept!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  fingertriggerescaperoompeer

lisalisaEscape ApprenticeLid sinds: 11 oktober 2016 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2022

Vriendelijke host en leuk thema!

Een leuke kamer waarin het thema heel mooi in alles verwerkt zat. Van de manier waarop we een hint konden verdienen tot zelfs op het toilet! De host was heel vriendelijk en nam echt de tijd om een praatje te maken zowel voor als na ons spel. Een aanrader :)!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

  fingertriggerescaperoompeer

!v@r!v@rEscaperLid sinds: 23 september 2017 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2022

Music is my religion!

Escaperoom en muziek...2 fantastische zaken in het leven die werden samen gebracht in de legende van Jean van John.

Quasi in mijn achtertuin werd een tijdje een nieuwe escaperoom aangekondigd maar het heeft een tijdje geduurd alvorens ik deze kwam spelen. Waarom vraag je je af? Tja, als de maker kent en zijn beroep(en) kent dan ben je toch een beetje achterdochtig of je dit wel tot een goed einde kunt brengen!? Muziek luisteren is een van mijn favoriete hobby's maar een instrument bespelen heeft er nooit echt ingezeten. Niet dat ik het nooit geprobeerd heb maar mijn gitaar werd toch liever door iemand met kennis van zaken bespeeld :-) "Muziek kennis is niet persé nodig maar kan van pas komen" had ik ergens gelezen dus toch maar even gewacht en de kamer op onze watchlist gezet.

Gisteren was het dan toch zo ver en met enkele muziekexperts en een operazangeres in het team gingen we op zoek naar de legende van Jean van John. Na 49'59'' minuten hadden we het geheim van de legende ontrafeld. De kamer is authentiek en ademt een en al het rijke verleden van de muziekstudio uit. In die setting en sfeer kwamen de puzzels volledig tot hun recht. Niet te moeilijk, niet te makkelijk een leuke niet lineaire flow zodat iedereen samen en apart kon spelen zonder ergens op elkaar te moeten wachten. Dat dit geen high tech 2.0 kamer maakt het juist leuk omdat het net past bij de inrichting van de kamer.

Een aanrader om te spelen zeker als je van muziek houdt of maakt ;-)

Roel en broers, jullie hebben een heel mooi kamer gebouwd die hoort bij de geschiedenis van de legende van Jean van John!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:59 min


 • Authentiek thema
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

  fingertriggerescaperoompeer

SteSteEscape ApprenticeLid sinds: 24 maart 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2022

GEWELDIG

De uitbater was zeer gastvriendelijk en grappig.
De kamers zijn mooi ingericht. De opdrachten zijn uitdagend maar toch ook niet extreem moeilijk zodat je wel succeservaringen hebt (hoewel het ons net niet gelukt was om te ontsnappen). Wij hadden wat tips nodig en zelfs die werden op een leuke en grappige manier gebracht. Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  fingertriggerescaperoompeer

LvernijnLvernijnEscape ApprenticeLid sinds: 23 maart 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2022

Super leuke uitdaging!

Zeker de moeite waard. Origineel thema en puzzels! Ook met 6 personen een uitdaging.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  46:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

  fingertriggerescaperoompeer

teamwelofnietteamwelofnietEscape ApprenticeLid sinds: 10 maart 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2022

Geen horror of doodsangsten uitstaan gewoon een origineel thema: een muziekstudio

Van in het begin hadden we zoiets van: hier voelen we ons op ons gemak. Fijn onthaal, het huis zelf ziet er langs buiten niet als een Escaperoom uit maar vanbinnen ben je wel direct mee: je belandt in een opnamestudio en het lijkt echt. Blijkt dat dit huis ook nog eens echt gebruikt is voor opnames van verschillende bands! Leuk! En toevallig is ook 1 van mijn favoriete bands hier geweest: Triggerfinger! Dubbel leuk.
De inkleding is dus zoals in een kleine studio, het verhaal is ook goed verzonnen en de puzzels zijn origineel en toch best old-style. Geen hypermoderne techniek maar dat is voor ons niet nodig. Past perfect bij de belevenis. Hier wordt niet gewerkt om zoveel mogelijk poen te scheppen maar de passie straalt er vanaf. Wat een leuke kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:31 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede service

  fingertriggerescaperoompeer

NorevH123NorevH123Escape ApprenticeLid sinds: 04 maart 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 maart 2022

Super leuk

Echt toffe en verrassende puzzels, haalbaar met de hele familie, alles mooi in thema en extra tof als je van muziek houdt. Zeker een aanrader! Pluspunten voor sympathieke, enthousiaste eigenaar!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:42 min


 • Origineel
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede prijs

  fingertriggerescaperoompeer

driesj90driesj90Escape ApprenticeLid sinds: 15 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2021

Leuke escaperoom in thema op toffe locatie.

Wij hebben de escaperoom met twee personen gespeeld (mijn vriendin & ik) en hebben er enorm van genoten. De kamers zijn mooi in het muzikale thema verwerkt en sommige opdrachten zijn technisch hoogstaand. Er is een vlotte communicatie met de eigenaar via enkele schermen in de escaperoom. Ik vind dat dit zeer professioneel overkomt en bijdraagt aan de algemene escaperoom ervaring. Je ziet dat hier passie achter zit. Een dikke aanrader dus! 👍🏻


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel
 • Goede prijs

  fingertriggerescaperoompeer

DumezDumezEscape ApprenticeLid sinds: 12 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2021

Zeer leuke ervaring met het gezin

Eerste escaperoom voor onze kids van 12, 15 en 16. Zeer vriendelijk ontvangen. Superleuke ervaring. De enthousiaste uitleg en de toffe locatie zorgde voor een totaalervaring waarvan onze muzikale kids toch wel onder de indruk waren. Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:04 min

  fingertriggerescaperoompeer

fredieyo19fredieyo19Escape ApprenticeLid sinds: 28 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

De elementen in harmonie

Zodra je komt aan rijden weet je al dat het een bijzondere ervaring gaat worden. Je wordt vriendelijk ontvangen en krijgt een korte introductie voordat je de kamers binnengaat. Er is goed gebruik gemaakt van de elementen en er is geen muzikaal talent of kennis nodig om de verschillende puzzels op te lossen. Er is na het oplossen ook nog tijd om na te praten en foto's te maken. Wat ons betreft ga je hier naartoe, niet omdat het kan, maar omdat het moet ! Groetjes Marissa, de leuke vriendin en Freddie


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Prijs

  fingertriggerescaperoompeer

HalveLeysHalveLeysEscape ApprenticeLid sinds: 25 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Een heel aangename escape room

De ontvangst was zeer hartelijk en enthousiast. Je voelde je onmiddellijk op je gemak, en werd er zelf enthousiast van.
De kamer zelf was ongelooflijk leuk. Er waren enorm veel puzzels. We namen deel met een groep van 5, en op geen enkel moment had ik het gevoel dat er personen in de groep niets te doen hadden. De puzzels waren uitdagend, maar zeker niet te moeilijk. En de paar keren dat we vastzaten, kregen we een tip. Er werd ook op voorhand gevraagd of we wel tips wilden krijgen.
Het thema van de kamer, muziek, vonden we ook heel interessant. Muziekkennis was absoluut niet nodig, maar het kan bij sommige puzzels zeker helpen.
We kunnen alleen maar zeer positief zijn over deze kamer, en we zouden deze kamer dan ook voor iedereen willen aanraden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:33 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Beleving

  fingertriggerescaperoompeer

Davy DeckmijnDavy DeckmijnEscape ApprenticeLid sinds: 07 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 november 2021

Origineel thema

Met het hele gezin genoten van deze escape room!
Geweldige gastheer!
Met logica geraak je al een heel eind.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:51 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

  fingertriggerescaperoompeer

godygodyEscape ApprenticeLid sinds: 10 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

Erg leuke eerste escape room!

We speelden deze escape room met ons gezin van 5. Bij aankomst krijg je een warm welkom en een uitgebreide uitleg over de escape room. De twee broers hebben duidelijk veel passie voor wat ze doen. De escape room zelf in gebouwd rond het thema muziek in de brede zin van de betekenis. Onze kinderen hebben uiteenlopende leeftijden (19, 13 en 7), maar er zat voor iedere leeftijd wel iets tussen om te ontdekken en op te lossen. En ook wij zelf vonden het heel leuk! Omdat het onze allereerste escape room was, moesten we in het begin een beetje zoeken, maar na een kwartiertje hadden we het beet en het is ons gelukt te ontsnappen. Het was een enorm leuke ervaring! Het plaatje klopt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:27 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

  fingertriggerescaperoompeer

VVkesVVkesEscape ApprenticeLid sinds: 18 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2021

Zeer leuke escaperoom in uniek thema

Gespeeld met de kids (14j). Was een erg leuke ervaring. Mooi thema en zeer vriendelijke ontvangst. Naar onze mening een echte aanrader voor jong en oud.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:07 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Logica

  fingertriggerescaperoompeer

Kathy BeyenKathy BeyenEscape ApprenticeLid sinds: 04 oktober 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2021

laagdrempelige kennismaking met het concept escaperooms

We waren dit weekend op vriendinnenweekend in Peer.
Ikzelf heb al een tweetal keer een escaperoom kunnen doen, mijn twee vriendinnen deden dit nog nooit.
We werden bijzonder goed ontvangen, en op ons gemak gesteld.
We kregen heel veel informatie en werden getriggerd om te starten.
De start op zich was al een uitdaging.
Onderweg werden tips gegeven en we waren dolblij dat we de uitgang haalden.
Het concept is super, de hoeveelheid puzzels maakt voor iedereen wat wils.
Er werd echt tijd genomen om ons te introduceren, maar ook om na te kaarten.
We kijken uit naar de nieuwe projecten en komen dan zeker terug.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • geen

  fingertriggerescaperoompeer

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig