Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over De Legende van Jean van John

Jean is een middelmatige, eerder onbenullige, songschrijver/producer die al sinds jaar en dag in de opnamestudio op de Wauberg wanhopig hits tracht te schrijven.

Ten einde raad sluit hij op een duistere nacht een pact met de duivel… in ruil voor zijn ziel krijgt hij de formule voor het maken van 30 superhits.

Uit angst dat iemand met zijn formule gaat lopen, hakt hij die formule in stukken en verstopt hij ze in de opnamestudio.

De jaren nadien scoort Jean hit na hit. Na de release van de 29e hit sterft Jean echter op een even banale als vreemde manier: hij stikt door een warm theezakje in te slikken bij het drinken van zijn lievelingsthee!

Jaren later komt Gorio Brown, een wereldvermaarde liedjesschrijver en producer, terecht in deze kleine opnamestudio. Hij heeft over de legende gehoord en hoopt de blauwdruk voor deze 30e hit te kunnen vinden in deze studio! Er zijn echter nog kapers op de kust. Ook de duivel wil zijn formule terug!

Helpen jullie Gorio zoeken naar de verborgen delen van deze succesformule voor de duivel er mee gaat lopen?

 

Thema's

Muziek

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

4 likes

16 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meeuwerbaan 26
3990, Peer
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

13 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

carolinecarolineJunior EscaperLid sinds: 7-08-2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2021

Origineel thema!

Een escaperoom in een muziekstudio? Dat moesten we uitproberen!
We kregen een super-ervaring cadeau. Heel mooi uitgewerkte kamer, met toffe puzzels en opdrachten, voor zowel jong als oud.
Duidelijk gepassioneerde eigenaars die hun muziekervaring op een fijne manier hebben geïntegreerd in de kamer.

Zeker een aanrader!
9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • fijne ontvangst
 • uniek thema
 • originele puzzels
 • decor

  escaperoompeer

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10-10-2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

SCHITTEREND!!!

Schitterende kamer met leuke setting en mooie puzzels!
Ontvangst zeer vlot en gastheren zeer vlot en aangenaam!
Meer dan de moeite waard om deze kamer te doen!!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:03 min


 • Plezier
 • Inrichting
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Thema

  escaperoompeer

Piet Uyttebroucke (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 6 juli 2021

Super!!

Heel leuke escape room! Goede afwisseling tussen moeilijkere muziekpuzzels voor muziekfans en andere puzzels. Ook zonder muzikaal gevoel blijft deze escape room uitdagend om te doen!! Leuke ontvangst, blijf zeker achteraf iets drinken om de echte verhalen achter de muziekstudio te horen!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoompeer

kc_94kc_94Escape ApprenticeLid sinds: 18-07-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2021

De moeite waard!

Interessante kamer. Leuke puzzels.

Zeer enthousiaste uitbaters!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  escaperoompeer

lien_audenaertlien_audenaertEscape ApprenticeLid sinds: 23-06-2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Zeer fijne kamer in uniek thema!

Het was een zeer fijne kamer! Leuke elementen :) Er zitten verschillende leuke dingen bij en het was een zeer aangename man!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:55 min


 • Overloopt wat goed ging :)
 • Super vriendelijk
 • Uniek thema

  escaperoompeer

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18-11-2018 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Not a hit ... yet

Uit het niks verscheen plots een boodschap in onze krant dat er in Peer een nieuwe room geopend was. Een muzikale room met voor mij een rijtijd van 20 minuten, dat kon niet lang duren eer ik hem zou bezoeken.

Onthaal:
De escape room bevindt zich langs een gewestweg en is met een groot spandoek duidelijk aangegeven.
Parking: aanwezig en privaat
Ontvangstruimte: basic
Wc: aanwezig
Bij je aankomst denk je waarschijnlijk: waar ben ik hier beland :-) maar we weten allemaal dat de buitenkant niet altijd alles zegt.
We werden heel vriendelijk onthaalt door de eigenaar die last minute nog even tijd voor ons vrij wou maken.
Tijdens de eerste babbel merkte je al heel goed dat dit een passie project is. Er hangt duidelijk veel historiek in dit huis. De kamer is natuurlijk nog niet lang open en we waren erg benieuwd wat we hier zouden aantreffen.
Het gekozen thema is erg origineel en ook het verhaal erbij is tof gevonden.

Kamer:
We gaan dus proberen de laatste wereldhit proberen te produceren en om dat te bereiken hebben ze ons nodig.
Wat de kamer meteen doet is een erg authentiek gevoel geven, hier zijn ooit echt nummers opgenomen en dat merk je wel.
De kamer start meteen met een simpele uitdaging. Leuk maar ook erg snel frustrerend en naar mijn gevoel was dat een beetje de trend van de kamer. De makers hebben echt wel moeite gedaan om de puzzels zo dicht mogelijk bij het thema te houden al lukt dat helaas niet altijd.
Er waren echt heel leuke en goed gevonden puzzels in deze room waarmee ze echt laten zien dat het kan, want dit is een moeilijk thema. Een opname studio schreeuwt natuurlijk: muziek, maar tegelijk kan je er niet vanuit gaan dat je bezoekers notenleer gevolgd hebben.
Maar op andere momenten valt het helaas wat tegen. Sommige puzzels zijn een beetje een product van een paar jaar geelden en dat vind ik wat jammer in een room die net open is.

Hoewel het absoluut niet noodzakelijk is om wat muziekkennis te hebben om deze room te spelen, merkte ik wel dat de logica achter bepaalde zaken duidelijker wordt naarmate je die kennis wel wat hebt.
Wat voor ons echter wel een domper was, was de eindpuzzel.
Op zich is het een goede puzzel die de kamer samenbrengt tot 1 doel, maar hij is een echte frustratiebom als je hem niet van de eerste keer juist hebt.
Het is een puzzel die zich enorm slecht leent tot herhaling en de maker heeft echt zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat er verwarring kan zijn.
Het probleem met dit soort eindpuzzels is vooral dat het buiten de frustratie, een gelaten gevoel geeft. Je hebt 60 minuten naar iets gewerkt en je weet heel goed dat je niet de tijd hebt om hem opnieuw te doen. Nu ik ben niet de persoon die een kamer per se moet halen ik we wisten als groep goed wat de bedoeling was en wat erna zou gebeuren.
Voor de duidelijkheid, wij maakten een fout ergens doorheen het spel, maar daar kwamen we veels te laat pas achter en die fout rechtzetten bleek haast onmogelijk.

Qua sfeer had ik ook verwacht dat er meer met muziek gedaan zou worden, we zijn tenslotte in een opnamestudio. Het zou tof geweest zijn als we via een mengpaneel nummers zelf konden aanzetten :-)

Conclusie:

Wel ik vind het thema tof, ik waardeer de passie van de maker, de kamer voelt aan of hij zo in de tijd is achtergelaten en heeft een echt authentiek sfeertje. Je ruikt nog net niet de jonko die Bob er gerookt heeft ;-)

Maar er zijn ook mindere zaken helaas. Er zijn bepaalde puzzels die niet echt duidelijk zijn waarom je dit moet doen of waarom je juist daar moet kijken/zoeken etc.
Het is een kamer die ook teveel details heeft die kunnen afleiden en wij zijn meer als eens bezig geweest met een red herring die uiteindelijk gewoon een prop was.
Het is ook niet makkelijk om een kamer vol detail te duwen en toch de bezoekers juist te leiden.
Ik denk dat daar deze kamer nog in kan groeien want ik kreeg naar mijn gevoel teveel hulp, klein of groot, en ik geloof niet dat deze kamer momenteel hintloos te spelen is. Daarvoor ontbreekt er nu een soort natuurlijke flow.

Maar de eigenaar doet dit niet voor het geld en dit is geen room van 50k. We hebben onze feedback gedeeld en ik hoop dat andere spelers dat ook doen.
Dan denk ik dat dit na een tijdje een echte toffe room kan worden voor elke speler die in de buurt is van Peer.

Advies spelersaantal: 2-3 met ervaring


Reactie door Escaperoom Peer

17 juli 2021

Bedankt voor de erg lange review. Even een kleine quote van de muzikant Frank Zappa die de volgende vraag gesteld kreeg door een interviewer: “so Frank, you have long hair, does that make you a woman?”. Zijn antwoord was: “you have a wooden leg, does that make you a table?”. Wat voor de ene geweldig is is voor de andere duidelijk anders en dat mag ook. Kleine tip nog, zelfs aan doorwinterde spelers/bouwers als jullie: denk bij het oplossen van puzzels niet als bouwers maar denk logisch na. Daar gingen jullie twee keer serieus uit de bocht. Als we van iets zeker zijn is het dat onze puzzels erg normale logica volgen 😉, waar je geen muzikale duizendpoot voor moet zijn al kan je dat natuurlijk wel soms een beetje sneller op weg helpen. Dus samengevat: schaf je een drumstel aan, dat gaat je ritmegevoel verbeteren en de frustraties klop je los door de vellen heen. Iedereen tevreden dan 🤘.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

petra_loixpetra_loixEscape ApprenticeLid sinds: 30-07-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2021

Super leuk in authentiek kader 📻

Leuke familie -of groepsbezigheid met een top-host, die zorgt voor een taal beleving met de nodige humor!
Opdracht zit doordacht goed in elkaar!
Een aanrader 👍


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toegankelijk voor jong en oud
 • Leuk concept
 • Super host
 • Muzikale insteek
 • Authentiek kader

 

kristof_staskristof_stasEscape ApprenticeLid sinds: 2-08-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2021

Een leuke uitdaging voor zowel nieuwe als ervaren escapers!

Wij hebben met een groepje van 4 deelgenomen aan de escaperoom van Peer.

Het was een zeer leuk thema en al helemaal voor de muziekliefhebber. De spelers kunnen ervoor opteren om met of zonder tips te werken via schermen in de verschillende ruimtes. De Gamehost staat steeds paraat wanneer nodig via camera’s, luidsprekers en geschreven tekst op de schermen, toptechnologie!

Wij kijken alvast uit naar extra kamers en andere thema’s zodat we nog eens terug kunnen gaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:48 min


 • Vriendelijke host!
 • Mooie samenhang binnen het thema
 • Feedback via schermen

 

myrthelmyrthelEscape ApprenticeLid sinds: 3-08-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2021

Zeker de moeite waard

Deze kamer is zeker de moeite waard om te spelen.
De kamer is gebouwd rond een leuk thema voor jong en oud. Er zijn vele leuke details in verwerkt.
Wanneer je toekomt wordt je hartelijk ontvangen door de 2 broers. Ze geven fijne achtergrond informatie om zo helemaal in de sfeer van de escape room te komen.
Het was een toffe ervaring voor onze eerste escape room. Net niet ontsnapt maar dat houdt ons niet tegen om nog eens een escape room uit te proberen!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijke en fijne ontvangst
 • Super leuke kamer
 • Voor jong en oud

 

noreplessersnoreplessersEscape ApprenticeLid sinds: 3-08-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2021

Heel tof!

Heel fijne escaperoom. Leuk thema, je moet geen muziekkenner te zijn om de puzzels op te lossen. De opdrachten zijn uitdagend, maar met een beetje logisch nadenken lukt het wel. Toffe uitbaters en gezellig om achteraf iets te drinken :)


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 2 kamers
 • Lichtflitsen (zeer kort)

 

jolien_rampelbergjolien_rampelbergEscape ApprenticeLid sinds: 29-08-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Leuke escaperoom met leuke puzzels

Een origineel verhaal, leuke puzzels, aangename gamemaster, ookal ken je niks van muziek, toch kun je ontsnappen!


8.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

inge_fraipontsinge_fraipontsJunior EscaperLid sinds: 28-06-2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2021

Music was not my first love, but amazing anyway!!

Na lange (veel te lang naar mijn gevoel) tijd mochten we weer gaan escapen. Met ons vast groepje werd deze nieuwe kamer geboekt. We keken er echt naar uit en kwamen enthousiast binnen. Dat moet de host gemerkt hebben, want hij ontving ons met minstens zoveel enthousiasme en vertelde en vertelde... Aanstekelijk, maar misschien een kleine tip: je mag fier zijn op je concept en soms willen we gewoon starten ;-)
De kamer straalde onmiddellijk de juiste sfeer uit. De puzzels doorliepen inderdaad een logica maar door onze chaotische communicatie was het dat op het moment zelf soms niet. Ook bleven wij vaak steken door ons te verliezen in details. Met nog 5 seconden op de klok moet je soms ook een beetje geluk hebben. We hebben ons als groep alvast beter leren kennen, en leren iedere keer weer bij.
De nababbel was ook nog gezellig.
Nog een kleine tip voor de foto: een mooie achtergrond zou het helemaal af maken.
Mijn punten lijken niet zo veel/goed, maar deze kamer is zeker de moeite. Ik vergelijk mijn punten gewoon met eerder gespeelde kamers en dan komen jullie net onder mijn topkamers (door mij gespeelde kamers). Maar zeker een aanrader voor iedere escapefanaat!!


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: The fugitives

Ontsnapt: Ja


 • zeer duidelijke tips
 • originele puzzels
 • thema
 • enthousiaste host
 • ligging
 • sfeer
 • misschien iet te veel details in de kamer
 • lange intro

 

Tamara1995Tamara1995Escape ApprenticeLid sinds: 16-09-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: Vandaag om 12:16

Super escape room!

Voor de 1e keer zijn we met de vriendinnengroep een escape room gaan doen.
Het was een zeer aangename ontvangst en de escape room zelf was ook zeer tof om te doen.
De inkleding is leuk gedaan, je zit onmiddellijk in de sfeer.
Je hoeft niets van muziek te kennen om te kunnen ontsnappen.
Je kan er nadien fijn iets drinken en nakletsen met leuke info over hoe we het gedaan hebben.
Zeer leuk! We hebben de kriebels te pakken om er meer te gaan doen!!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig