Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over The Dome

THE DOME RESEARCH FACILITIES

Voor een onderzoek moet jij met je team een tiental tests doorstaan bij The Dome Research Facilities.

The Dome is wereldwijd bekend geworden, omdat het criminele kopstuk Hector Franssen daar momenteel een CMNT (Controlled Moleculair Neuro Transmission) behandeling ondergaat. Tijdens het onderzoek lukt het Hector om het systeem in The Dome te saboteren en weet zo uiteindelijk te ontsnappen.

Het gevolg is dat er door de sabotage een hoge dosis Natriumcyclaat ontsnapt in de onderzoeksruimte. Natriumcyclaat is de stof die Hector tijdens zijn CMNT behandeling toegediend krijgt.

Jij en je team zullen hierdoor bedwelmd worden en zo de grip op de realiteit deels verliezen.

Weten jullie ondanks jullie trip het hoofd koel te houden en de Natriumcyclaat levels naar een veilige waarde te brengen? Of raken jullie blijvend het spoor bijster? Beleef het in deze unieke 3.0 escape ervaring!


Thema's

Science Fiction

Eigenschappen

NLEN

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

117 likes

638 bezoekers

69.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

264 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Wat een ervaring!

Wat een geweldige ervaring is The Dome. Het is niet te vergelijken me de meisjeskamer en de laboratoriumkamer. Eigenlijk is het niet te vergelijken met welke escape room dan ook, het is een heel ander concept.

De special effects maken het dat je je echt inleeft. (geen spoilers, dus ook geen voorbeelden. sorry)ik kan me er iets bij voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn als ze deze kamer spelen. Wanneer je verwacht een ECHTE escape room te gaan doen, zul je er toch even van schikken. Jammer dat mensen het dan wel als een slechte kamer ervaren, want dat is echt niet nodig.

Ga je deze kamer spelen? Ga er dan wel met hoge verwachtingen in, maar wees verder blanco. Verwacht geen zoektochten en 25 cijfersloten. Verwacht een spel, waarbij alles samen hangt. Verwacht een ervaring die je nog niet eerder hebt beleeft. Er is meer dan genoeg te doen in de kamer en ook samenwerking is een groot onderdeel in deze kamer. Want het echt ook een groepsbeleving maakt, je hoeft achteraf niet te vragen hoe een teamgenoot een bepaald spel heeft opgelost, want je maakt alles mee.De begeleiden was gewoon top, wij werden door zijn enthousiasme aangestoken en hij weer door het onze. Dat maakt de ervaring natuurlijk nog leuker. En wie wordt er nou niet enthousiast wanneer je met 8 minuten over, een kamer haalt!!Er zaten gave spelelementen in die ik niet had verwacht, die ik nooit eerder had terug gezien in een escaperoom. De kamer zit ontzettend goed in elkaar, je krijgt inderdaad echt die mindfuck over je heen. Wtf doen we hier nou, hoe kan dit nou....

De ruimte is ontzettend mooi afgewerkt. Zodra de deuren achter je dicht gaan, ben je niet meer in Bunschoten, maar ben je in THE DOME...Ik kan er niks aan doen, maar ik ga deze kamer een 10 geven. Puur door de ervaring die we hebben beleeft, het is echt niet te vergelijken met andere escape rooms. Dit is echt een next level experience.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storyline
 • Moeilijkheidsgraat
 • Technische snufjes
 • Spanning
 • Special effects (and there's a lot of it!)
 • Afwerking van de kamer
 • Nieuwe gave spelelementen
 • Samenwerking die nodig is
 • Spellen
 • Begeleiding
 • Sfeer
 • Mensen die zeuren over geweldige kamers als deze.

  jooosjeWepsiekingofthenordnikieCharissvaliant_van_der_schuijttimkuisderrickbdorottya_nemethsophetymarijke_de_graaflieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000pankaasWout Vmissioncompletedzetjeb

Thomas (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2018

Waardige opvolger van de meisjeskamer

Supertoffe escaperoom. Prachtig aangekleed, technologisch heel mooi in elkaar gezet. Leuke afwisseling van puzzels. Sommige moet je snel en behendig zijn, andere juist rustig nadenken en goed kunnen communiceren. Echt een goede uitdaging. Waardige opvolger van de meisjeskamer!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles verliep soepel / geen (techniek)foutjes
 • Flinke uitdaging
 • Goede variatie puzzels
 • Spannend
 • Special effects
 • Sfeer/aankleding

  dorottya_nemethmarijke_de_graaflieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000pankaaszetjebmissioncompleted

Cynthia (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2018

Fantastische kamer die je gespeeld moet hebben

In juli was het eindelijk zover, vol verwachting en met een gezonde dosis spanning gingen we naar the Dome, ik kan niet anders omschrijven dan WAUW. The new generation escape rooms. We hebben gelukkig geen last gehad van haperende techniek. Het overtrof al mijn verwachtingen, wat een sensatie om hem te spelen, anders dan de standaard escape rooms maar zeer zeker de moeite waard


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Entree
 • Technisch
 • Moeilijkheidsgraad

  dorottya_nemethlieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000pankaaszetjebmissioncompleted

Ferry84Ferry84Senior EscaperLid sinds: 18 juni 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2018

Best...room...ever!

Na de uitgesproken kritiek van de escapers voor ons gingen we allemaal iets huiverig beginnen aan the dome. Na een rustig begin evolueert deze uitmuntend prachtige kamer zich tot iets wat ik alleen kan omschrijven als de next level escaperoom. Alles zat geweldig in elkaar en vereist echt teamwork wat bij een hoop kamers ontbreekt. Dit moet je gewoon ervaren. Laat het slotjes en stereotype puzzels idee los en speel gewoon deze game. Want dat is het gewoon. Zelfs een resetfoutje kon de pret echt niet drukken. Alles aan deze kamer klopt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: EscapeGoats

Ontsnapt: Ja  54:49 min


 • The game
 • Verrassingselementen
 • Spelelementen / puzzels
 • Layout kamers
 • Sfeer

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000pankaaszetjeb

Linda (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2018

Een totaal nieuw concept!

Een standaard kamer moet je niet verwachten. Laat dat los en beleef compleet iets nieuws. Wat een beleving en zeer verrassende dingen. Zo goed en professioneel gemaakt. Stap in een compleet nieuwe wereld en beleef een unieke ervaring. Idd geen sloten, codes etc. Maar wel logisch nadenken. Ondanks onderstaande reviews zou ik zeggen DOEN en laat de oude visie escaperooms los.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaal
 • ontvangst
 • Professioneel

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000zetjebmissioncompleted

mitch_bmitch_bEscaperLid sinds: 7 juni 2018 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2018

GEWELDIG!!!

The Dome is een escape room die je gedaan moet hebben. Natuurlijk de kamer is net geopend en er zitten hier en daar nog wat verbeter punten. Deze kleine problemen zullen zeker in de toekomst snel verholpen worden daarom neem ik deze in de review niet mee. Geef het even wat tijd en dan is dit de meest bijzondere tot nu toe.

De dome is beschreven als een 3.0 ervaring. In eerste instantie wist ik niet wat ik hier van moest verwachten maar het is nu allemaal duidelijk. Als je 5 minuten binnen bent heb je geen idee meer waar je bent. Wat is dit mooi gemaakt. De techniek en details zijn ongelooflijk.

Een escape room voor de gevorderde speler. Behendigheid en goede communicatie is hier heel belangrijk.

Wij zijn tot ongeveer 70-80% gekomen en we gaan zeker nog een keer terug om hem af te maken. Iets wat we normaal niet zo snel doen, maar we willen allemaal weten hoe het afloopt.

Eerst andere escape rooms spelen zal je zeker helpen om deze tot een goed einde te brengen. Toch is het zo anders en vernieuwend zal je helemaal anders moeten handelen.

Ik kan alleen nog maar zeggen: ga deze kamer spelen!!

Ondanks dat onze starttijd iets was uitgelopen door een kleine storing hebben wij een super ervaring gehad. Met 3 man sterk werd er gerend om alles zo snel mogelijk weer in orde te hebben.10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Sensatie
 • Techniek
 • Decor

  dorottya_nemethlieve_rutteesmaraldanavlisescapister3000pankaaszetjeb

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2018

Opnieuw een geweldige ervaring

We gingen er met gemengde gevoelens heen. We waren erg benieuwd (omdat we De Meisjeskamer een geweldige ervaring vonden). De recensies waren alleen all over the place. Van erg positief tot erg negatief. We hebben daarom bewust even gewacht zodat de kinderziektes (die je bijna altijd ziet als een kamer net open gaat) er uit waren. Wij hadden dan gelukkig ook geen enkele last van haperende techniek, een van de meest gehoorde kritiekpunten in het begin. Dat is ook echt killing in deze kamer, mocht dat voorkomen.

Daarnaast is het inderdaad veel minder puzzelen en meer behendigheid / spelletjes spelen. Daar moet je van houden. Ik vind zelf een wat meer klassieke escape room qua insteek weliswaar interessanter, maar de adrenaline rush en de hele setting van deze kamer is op een andere manier te gek. Er zitten meerdere geweldige momenten in deze escape room, die de ervaring naar een hoger niveau tillen. Je hebt echt geen idee wat je het volgende moment gaat meemaken. Hoewel het totaal anders is als De Meisjeskamer had ik achteraf wel hetzelfde gevoel. Beide kamers blinken misschien niet echt uit qua puzzels, maar zeker wel qua beleving / ervaring / setting.

Als team gingen we ook echt als een trein. We pakten alles snel op en stonden met 7 minuten over weer buiten. Als we op 1 puzzel niet teveel tijd hadden verloren (doordat we niet goed keken en te snel wilden zijn) hadden we dat record van 48 minuten moeten kunnen verbreken :) Ik denk dat 4/5 personen perfect is. Bij meer loop je elkaar in de weg of heeft er iemand niks te doen.

En natuurlijk vallen er nog dingen te verbeteren. Dat is met alle kamers zo, zeker als ze net open zijn. Gisteren hoorde we dat ze daar ook al flink mee bezig zijn geweest. Volgens onze gamemaster is er veel aangepast/verbeterd sinds de opening. Als ik de recensies lees en dat vergelijk met onze ervaring geloof ik dat meteen. Er liggen nog meer kansen ter verbetering (link tussen kamers / verhaal kan nog beter uitgewerkt worden en ik vond de puzzels op het einde wat zwak). Maar dat zijn puntjes op de i, die het geheel naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Als je openstaat voor een iets andere ervaring dan de gemiddelde escape room kan ik deze kamer van harte aanraden. Wij hebben in ieder geval een geweldige ervaring gehad en deze kamer komt tussen mijn favorieten te staan. Het is mooi om te zien dat het niveau van Nederlandse escape rooms zo hoog ligt.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Deftones & Rammstein stickers ;)
 • Fantastische ervaring
 • Goede begeleiding
 • Geweldige ontvangstruimte
 • Goed gebruik techniek
 • De routing / looks zijn echt ontzettend gaaf
 • Blinkt niet uit qua puzzels
 • Link verhaal / kamers kan nog beter

  zetjebmarijke_de_graaflieve_ruttepankaassophetyproject-escape-nijmegen

MirandaMirandaJunior EscaperLid sinds: 14 januari 2018 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2019

Geweldig!

Na de verschillende reviews hier te hebben gelezen, was het eindelijk onze beurt om de kamer te gaan spelen. Veel verschillende meningen gezien.
Ik vond het in een woord geweldig.
Je valt van de ene verbazing in de andere.
Van de eerste tot de laatste minuut genoten van het spel.
Leuke Afwisseling van puzzelen, samenwerken en behendigheid.
Complimenten voor de bedenkers en de makers van deze kamer!
Voor het eerst sinds tijden is het ons niet gelukt om te ontsnappen uit een kamer, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken!
Gewoon gaan spelen deze kamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Samenwerken
 • Verrassend
 • Sfeer

  zetjebdorottya_nemethderrickbmarijke_de_graaflieve_rutte

Michael (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juli 2018

Uniek!

Na lang wachten deze kamer eindelijk gespeeld. Wat een geweldige totale ervaring! Helemaal niet te vergelijken met een ‘gewone’ escape room. De sfeer en de kamer zijn perfect afgewerkt. Puzzels zijn anders dan je zou verwachten maar dat maakt het heel leuk. Vereist veel samenwerking. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Behendigheid
 • Originaliteit
 • Veel samenwerken
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Ervaring
 • Onsamenhangend verhaal

  marijke_de_graaflieve_ruttenavliszetjebmissioncompleted

jeffrey_croesjeffrey_croesEscape ApprenticeLid sinds: 24 juni 2018 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2018

Een topervaring

Vandaag met z’n vieren The Dome gespeeld. Eindelijk konden wij na de Laboratorium- en Meisjeskamer deze nieuwe kamer spelen. De verwachtingen waren hoog en deze zijn compleet waargemaakt. De eerste Mindfuck komt al binnen 10 minuten. Het hele team stond met z’n mond open van verbazing. De behendigheidsspellen zijn leuk en van een goed niveau. De puzzels zijn supergoed bedacht en op sommige momenten nog best moeilijk. Communicatie tussen de teamspelers is een uitdaging. Met nog 1:19 op de klok konden we de kamer uitkomen. Wij bleken het eerste team van 4 personen die het heeft gehaald!

Complimenten voor de makers! Wat is deze kamer mooi! Alles klopt gewoonweg.

Vooraf heb ik de eerdere reviews op deze site gelezen. Ik denk dat de azijn bij die reviewers inmiddels op is. De eigenaren zijn aardig en gastvrij en bovenal nemen ze alle tijd voor je.

Escape Room Nederland bedankt voor weer een gave ervaring! De lat ligt nog hoger dan voorheen!

Ik kan maar één minpuntje bedenken. Het verhaal en de trailer vonden wij niet echt goed aansluiten bij de kamer. De koppeling daarmee zou nog iets beter uitgewerkt kunnen worden.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst en debriefing
 • Moeilijkheidsgraad
 • Testen van de communicatie
 • Technisch goed in elkaar gezet
 • Mooi
 • Trailer + verhaal

  dorottya_nemethmarijke_de_graaflieve_ruttezetjebmissioncompleted

Maryse van der Hak (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2018

Toffe escape-ervaring! Een aanwinst!

Wij zijn een ervaren escape groep en hebben the dome met veel plezier in 48 minuten uitgespeeld! Het is een kamer met geadvanceerde technieken. Ziet er prachtig uit en heeft leuke spelelementen. Puzzels & behendigheid spellen. Het is anders dan andere kamers maar echt een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Echt samenwerken, iedereen heeft een aandeel
 • Geadvanceerd en prachtige uitstraling

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaraldaescapister3000zetjeb

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertLid sinds: 19 februari 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2018

Teleurgesteld

Vol verwachting er heen....een kamer met een routing die geweldig is. Alleen de puzzels..... jammer. Techniek liet het in de steek waardoor 1 spel niet wekte. €159 prijs kwaliteit verhouding is niet goed.


5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Routing
 • Ontvangst
 • Weinig echte puzzels
 • Behendigheidspellen tot 3x

  maarten_dingstonygilsShannaforfunescape-adventure

JarnoJarnoEscape ApprenticeLid sinds: 18 juni 2018 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2018

Inception Dome blijkt Deception Demo

Na een aanloop van een paar jaar, met in het achterhoofd het feit dat De Meisjeskamer een van de allerbeste rooms is, een trailer die hoge verwachtingen schepte en 'the buzz' dat dit dé next level Escape Room zou zijn, vertrokken wij toch wel met torenhoge verwachtingen naar Bunschoten. Verwachtingen die wat ons betreft ook zouden mogen, gezien bovenstaande. Toch ben je stiekem ergens ook nog wel een beetje huiverig of je verwachtingen niet te hooggespannen waren en die angst bleek volledig gegrond. Wát een deceptie.

We speelden eerder op de dag The Cooper Case en Flight 815 in Voorburg en Jason's Curse in Rijswijk, stuk voor stuk fantastische rooms met zeer enthousiaste eigenaren en de kers op de slagroom zou deze dag The Dome moeten worden. De entree te midden van de ontvangstruimte beloofde veel goeds. De start van de game eveneens, maar al gauw bleek alle logica ver te zoeken, de puzzels van zeer bedenkelijke kwaliteit en werd je bovendien vaak 'gestraft' als je iets niet direct goed uitvoerde, geen slimme insteek mijns inziens. Veel individuele elementen bovendien waarbij een deel niks kan doen. Het leek meer een showcase, een Demo Room, waar de ontwikkelaars middels dure high-tech snufjes hun kwaliteiten tentoon wouden stellen en vervolgens hier maar een warrig verhaal omheen hebben weten te creëren om het geheel toch nog wat aan elkaar te lijmen. Het mogelijke achterliggende idee van 'Mindfuck' ging hier totaal niet op. De doorgewinterde spelers weten dat wanneer ik het over Kamer 237 en Jason's Curse in combinatie met een mindfuck heb, precies waar ik op doel. In The Dome betreft het echter totaal geen mindfuck, maar gewoon een spelverloop wat feitelijk nergens op slaat. Als dan ook nog verscheidene spelelementen niet werken, de begeleider zit te dromen waardoor je pas na een eeuwigheid een hint krijgt (ondanks tig verzoeken aangezien wij reeds vermoedden dat er aan de techniek kant wat mis ging), de ontvangen hint dan ook nog voor een puzzel bleek die al lang en breed opgelost was en je door deze samenloop onmogelijk de game kon voltooien, hebben wij van frustratie maar de nooduitgang button ingedrukt en zijn we naar buiten gelopen. De eerste keer in circa. 60 Escape Rooms (waarbij we nog nooit niet ontsnapt waren, maar dat terzijde). Vervolgens komt een warrige uitleg, een halve vergoeding en later na commentaar alsnog een volledige vergoeding, de optie om nog eens gratis te komen spelen, maar dit alles is voor ons niet nodig. We hadden immers al 90/95% van het spel beleefd. We hebben gevraagd om dan louter het slotspel nog even te mogen zien aangezien we normaliter makkelijk ontsnapt waren (woorden van de host) en het nog slecht één spelelement betrof, maar kregen ook hier nul op request. Een klantervaring (van collega's nota bene) 'aanvoelen' is blijkbaar nog steeds erg moeilijk.

Als je zo'n lange aanloop hebt, dan mag je toch in ieder geval verwachten dat alles werkt. Gezien de andere recensies waren wij geen uitzondering. Toch is het feit dat het aan de techniekkant, alsmede aan de kant van de begeleiding stokte, slechts een onderdeel van deze negatieve recensie. De hele Room is simpelweg 'niet goed'. Ken je die verschrikkelijk mooie vrouwen met een verdorven karakter? Of een fantastisch mooie taart waarin na de eerste hap de suiker echter zout blijkt te zijn? Dat gevoel hielden wij hier aan over. De looks zijn er, de inhoud echter totaal niet wat je hoopt en/of verwacht. Wij staan echter wel degelijk open voor vernieuwing en frisse ideeën, zo lang ze maar goed zijn. Een enorme gemiste kans in dit geval.

Een Inception idee in The Dome bleek een Deception in The Demo.


4.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 3.5

Service: 2.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Looks
 • Trailer
 • Falende techniek
 • Gebrekkige begeleiding
 • Gameflow
 • Gameplay
 • Games
 • Storyline

  maarten_dingsShannaTanyawimarojaTeamEscape

Fan. Tas. Tisch.

Ik ging er zonder verwachtingen en met maar 4 andere escaperooms op mijn kerfstok naartoe: ik ben omver geblazen. Wat fantastisch was dit.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Achteraf terugkijken van je avontuur
 • Unieke spellen
 • Geen vormpjes passen
 • Geen cijferslots
 • Special effects

  zetjebtientiendorottya_nemethderrickb

ellepelellepelJunior EscaperLid sinds: 11 december 2018 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 januari 2019

Beste kamer ooit!

Na een hoop verschillende reviews te hebben gelezen gingen we er open minded in. Van tevoren hoorden we al: dit is geen escaperoom zoals je hem kent.
Zelf vind ik meer dat je een verhaal volgt, waarin je echt vanaf moment 1 wordt meegenomen. Leuke opdrachten (minder puzzel idee en geen sloten)
We hebben hem net niet gehaald, maar wel alle kamers gezien.
In 1 woord: Geweldig! Heel verrassend, spannend, leuk en prachtige aankleding. De kinderziektes zijn eruit (bij ons werkte alles perfect).
Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • diversiteit
 • verhaal
 • aankleding
 • dat alle andere kamers hierna gaan tegenvallen :)

  zetjebWout Vmarijke_de_graaflieve_rutte

laurens_mensinklaurens_mensinkEscape ApprenticeLid sinds: 3 oktober 2018 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2018

In één woord: Perfect!

Ik heb al aardig wat Escape Room ervaring, maar the Dome is bij uitstek de beste die ik tot nu toe heb gedaan! Daarnaast betwijfel ik of ik er eentje tegen ga komen die beter is dan deze.
Alles klopt aan the Dome: Het ziet er geweldig uit (bijna Disneyland Parijs waardige decors) en zetten perfect de juiste sfeer neer waar door je helemaal in de ervaring op kunt gaan.
De puzzels zijn heel origineel en variërend. Deze Escape Room is echt voor de mensen die van logica puzzels houden, afgewisseld met een aantal originele behendigheidspuzzels. Het standaard -en voor mij redelijk saaie- concept van 'doorzoek de kamers naar verborgen sleutels en probeer die sleutels op elk slotje dat je tegenkomt' is niet aanwezig. De puzzels kloppen en ik heb geen logica fouten kunnen ontdekken. Het niveau was voor mij perfect!
Het intro-filmpje is erg leuk gemaakt, al is de link met de Escape Room een beetje lastig te leggen. Maar dat is dan ook het enige minpunt dat ik op kan noemen.
Wat ik nog niet eerder heb gezien bij andere Escape Rooms, maar wat erg veel toevoegt aan de ervaring, is dat ze je achteraf de videobeelden die zijn gemaakt laten zien. Zo kan je nog even goed nagenieten van de ervaring.
Dit was een Escape Room die wij heel graag binnen de tijd wilden halen, niet per se omdat we zo graag wilde winnen, maar voornamelijk omdat we alle puzzels wilden doen.
Ik kan deze ER aanraden aan iedereen die van prachtige decors en unieke logica en behendigheidspuzzels houdt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagend
 • Achteraf de videobeelden bekijken
 • Unieke logica- en behendigheidspuzzels
 • Prachtig decor
 • Lastige link naar het verhaal

  marijke_de_graaflieve_ruttenavliszetjeb

Karlijn (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2018

Vernieuwende escaperoom die voelt als een avonturenspel

Met een team van 6 mensen de nieuwe escaperoom ‘The Dome’ gespeeld. We hadden met hetzelfde team al de laboratoriumkamer en de meisjeskamer gespeeld, dus keken uit naar de derde kamer van escaperoom NL! Het verhaal bij deze kamer heeft een andere insteek dan de eerdere twee kamers, waardoor het even wennen is. We hadden de snaak echter snel te pakken en kwamen erachter hoe verrassend en uitdagend deze kamer is! Het voelde alsof we in ons eigen avonturenspel zaten, waarbij je inderdaad goed moet samenwerken en redelijk door moet pakken om de puzzels op te lossen. Echt enorm gelachen om juist de behendigheid die nodig is om hieruit te komen. Er had van mij van tevoren wel een kleine heads-up mogen zijn dat met sommige lichamelijke blessures deze kamer wat minder geschikt is. Denk dan aan erge rugklachten of hoogzwanger. Ook wij hadden een technisch onderdeel wat helaas niet bleek te werken in de kamer. Dit hoorden we pas achteraf, we hadden er tijdens het spel geen past van. Ging goed samen met het creatief denken in de kamer. Het enige wat ik aan de makers zou aanraden is het verhaal beter laten aansluiten op de kamer. Nu staat het nog wat los van elkaar en dat is zonde van de prachtige sfeer die wordt neergezet. Uiteindelijk zijn we met 27 seconden over ontsnapt! Dit was wel de spannendste ontsnapping ooit! Enorm gelachen en fijn gepuzzeld. Ik zou deze kamer zeker aanraden als je van een uitdaging houdt en het vaste ‘puzzelen en slotjes-concept’ durft los te laten!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerking met het hele team
 • Verrassingselementen
 • Creatieve en behendige puzzels
 • Prachtig decor en sfeer
 • Helaas liep de organisatie wat achter op schema, w
 • Verhaal en sfeer kunnen beter op elkaar aansluiten

  dorottya_nemethmarijke_de_graaflieve_ruttezetjeb

floris_sikkelfloris_sikkelEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2018 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2018

Adembenemend spannend!

Hier waren we met smacht op aan het wachten na het spelen can de meisjeskamer. Alle verwachtingen zijn voldaan en een nieuwe escaperoom ervaring is een feit. Ik mag hopen dat er op deze manier verder wordt gegaan in de escape wereld.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitbundig
 • Mooie details
 • Compleetheid.

  marijke_de_graaflieve_rutteescapister3000zetjeb

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2018

Onwijs gave ervaring

Hier hebben we lang op gewacht. En het wachten is t zeker waard geweest. Wat een onwijs gave en mooie kamer! Je komt binnen en bent echt binnen. Hele leuke en onverwachte elementen zitten erin. Helaas niet gehaald we zaten op zo'n 85 procent van het spel dus ja ook wij gaan zeker terug! Tot het einde


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Nee

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaraldazetjeb

wimarojawimarojaSenior EscaperLid sinds: 3 september 2017 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 juni 2018

Technologisch hoogstandje

De beleving in deze kamer is echt goed. De opbouw van de kamer is echt heel erg mooi, echter voldeed de kamer niet aan onze hoge verwachting.De spellen hadden een minder een puzzel element en waren meer een behendigheidsspel.

Er waren teveel wachtmomenten voor een lekkere flow in het spel.Helaas krijgt deze kamer van ons geen voldoende, zeker niet gezien de kosten.


5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Wij mochten de kamer niet meer doorlopen

  tonygilsforfunOutbreakerjess

Martin (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 juni 2018

Een echte escape room 3.0

Vergeet alles wat je weet over escape rooms. Deze escape room is meer een escape ervaring, een echte escape room 3.0! Zeker in vergelijking met andere escape rooms in Nederland. Zowel de Meisjeskamer als de Laboratorium kamer zijn al van hoge kwaliteit. Deze steekt daar met kop en schouders nog boven uit. Bovendien is het thema geheel anders dan wat je gewend bent, wat zorgt voor extra spanning en sensatie! Onze groep ging met hoge verwachtingen naar binnen en waren totaal verrast hoe leuk het was. Wat ons betreft zeker het geld waard. Je wordt compleet meegenomen in het verhaal, en er wordt erg goed gekeken naar totale immersie. De puzzels worden goed afgewisselt met wat behendigheids aspecten waardoor het niet alleen een uur lang brein-breken is. Zoals bij alle escape rooms is teamwork wel een vereiste. Je zal goed moeten samenwerken en communiceren met je teamgenoten om te ontsnappen. Als je team dit goed doet is het echt de moeite waard en haal je de eindstreep. De gehele setting van deze escape room is zeer professioneel uitgevoerd. Je gaat er helemaal in op. Onze groep heeft al meerdere escape rooms gedaan. Deze is tot nu toe zeker de favoriet. Alleen jammer dat we 'm nu al gedaan hebben... Wat betreft de wachtmomenten waar wimaroja het over heeft: die hadden wij totaal niet? Je moet wel een beetje open staan voor een andere beleving dan de standaard 'horror in kleine duistere kamers met creepy kinderen en verlaten kapotte gebouwen'. Wil je een keer iets anders en hou je van een meer futuristische setting, dan is dit echt iets voor jou. Ik moet hier wel bij vermelden: ben je wat minder goed te been / flexibel, dan moet je wellicht deze room overslaan. Ben je gewoon lekker jong, fit en wil je een keer iets anders? DOEN!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Personeel is top!
 • Science Fiction thema
 • Fantastisch decor
 • Leuk en geloofwaardig verhaal
 • Afwisseling puzzels en behendigheid
 • Totale nieuwe ervaring wat betreft escape rooms
 • Minder goed te been = niet doen

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaraldazetjeb

derrickbderrickbJunior EscaperLid sinds: 4 februari 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 februari 2019

Beste kamer die we ooit gespeeld hebben!!

Ik ben niet echt een review schrijver, maar voor deze kamer moet ik van mezelf een uitzondering maken! Ik heb inmiddels 97 kamers gespeeld in binnen- en buitenland. Dacht alles al gezien te hebben, maar deze kamer heeft me compleet overdonderd! Je valt van de ene verbazing in de andere met puzzels die je nog nooit in een escape room hebt gezien! De hele terugweg hebben we gepraat over hoe de kamer in godsnaam in elkaar zit. We snappen niet hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen! Dit is geen escape room meer... Dit is een meesterwerk!!! Veel verbluffend technisch vernuft. De Meisjeskamer, van dezelfde makers, behoorde al tot één van mijn favorieten, maar ze hebben zichzelf ruim overtroffen. Heb nog even met een van de makers gesproken. Bleek dat de kamer in het begin wat kinderziektes had. Snapte de sommige negatieve reviews niet die ik op deze site las. Lees hier en daar dat de verhaallijn niet duidelijk is? Voor mij was deze wel duidelijk en zeer ingenieus uitgewerkt! Dit is het neusje van de zalm in escape room land en een regelrechte aanrader voor iedere ervaren escaper! De makers in Bunschoten hebben de lat voor escape rooms weer hoger gelegd!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen sloten en geen red herring toestanden
 • Puzzels die ik nooit eerder bij een escape room he
 • Nadat je de kamer hebt gespeeld zit je nog lang in
 • Mindfuck
 • Veel special effects
 • Waanzinnig decor
 • Origineel verhaal

  zetjebmarijke_de_graaflieve_rutte

Jessica (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 februari 2019

Beste van de 11!

We hebben 11 kamers gedaan en dit was de beste van die 11. Het zal lastig worden om the Dome te kunnen evenaren! Zoveel tips om ons heen over de meisjeskamer en dan is the Dome gewoon nog beter! Petje af heren, super gaaf bedacht en gemaakt!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitgebreid
 • Goede puzzels

  derrickbmarijke_de_graaflieve_rutte

jeroen_van_den_boschjeroen_van_den_boschJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2017 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2019

Wauw - van de ene verrassing in de andere!

Eindelijk - we mochten de veelbesproken 'Dome' gaan spelen. Geen idee wat we moesten verwachten. De reviews liepen nogal uiteen op z'n zachts gezegd.

Ik vond hem echt geweldig! Moeilijk om er veel over te zeggen zonder iets te verklappen, maar je weet gewoon niet wat je meemaakt; je valt van de ene verbazing in de andere!

Dit is zeker niet je gewone standaard escaperoom. Ik snap echt totaal niet waarom er hier reviews staan die zo laag scoren; ik snap dat, zoals bij elke kamer, sommige onderdelen, puzzels en opdrachten je beter of minder zullen liggen, maar dan nog. Als je ziet wat hier is neergezet is dat in mijn ogen echt een escaperoom die weer een nieuwe standaard heeft gezet in de escaperoom wereld!
Misschien dat het te maken heeft met kinderziektes of storingen die optraden helemaal in het begin, maar dat is nu dan zeer zeker over.
Ik vond het verhaal en de kamer goed bij elkaar aansluiten - als je de beschrijving leest op de website is de ervaring echt het verlengde daarvan.
De noodzaak tot samenwerken is ook erg leuk; zo krijgt het hele team goed mee wat er allemaal gebeurt. Echt een top beleving; we hadden er graag meer tijd in doorgebracht! Het enige wat wel jammer is, is dat je de rest van de kamer niet kunt doorlopen als de tijd voorbij is.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Noodzaak tot samenwerken
 • Leuke opdrachten en puzzels - echt anders
 • Je valt van de ene verbazing in de andere
 • Vernieuwend
 • Achteraf de rest van de kamer niet doorlopen

  derrickbmarijke_de_graaflieve_rutte

Esc-apexEsc-apexEscaperLid sinds: 6 januari 2019 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2019

Onwerkelijk

Je waant je volledig in een andere realiteit de sublieme aankleding en specialeffects.
Je rolt van de mindfuck in de vollgende wendig. De puzzels zijn niet traditioneel wat hier erg goed tot zijn recht komt.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: TapirTupen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Orginele Puzzels
 • Mindfuck
 • Special effects

  Esc-apexmarijke_de_graaflieve_rutte

De ZielenknijperDe ZielenknijperSenior EscaperLid sinds: 27 januari 2017 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2018

Absoluut een 3.0 generatie escape room

Voor eenieder die twijfelt of ze deze kamer wel moeten spelen (zeker na al die zure reviews), twijfel niet meer!

Deze kamer behoort tot de absolute top van Nederland. De aankomst is al veelbelovend, met een videoscherm met instructies bij de deur. Eenmaal binnen is er een bijzonder gezellige gameroom met pooltafel, sjoelbak, tafeltennistafel, airhockey, mariokart en allerlei bordspellen. Maargoed, daar kom je niet voor! Je komt voor de beste escape room van Nederland. De poort richting de Dome is al te zien en die is al zeer indrukwekkend. Dit technoligische staaltje vernuft zet zich gestaag door in de kamer zelf. De ene na de andere verwondering volgt zich op. Er zitten puzzels in die werkelijk heel erg fraai zijn.

Hoewel de verhaallijn een beetje zoek is (de (overigens fantastische) trailer geeft wel iets van context), heeft dat totaal geen invloed op het geweldige gevoel dat de escape room achterlaat.

Deze kamer is een absolute must voor de echte escape room liefhebber! De kamer heeft overigens geen technische mankementen meer, zoals in het begin. Dat is dan ook de reden dat de kamer zo'n lage rating krijgt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  49:51 min


 • hele vette fysieke en mentale uitdagingen
 • weergaloze puzzels met een wow gevoel
 • uitstekende sfeer
 • absoluut technisch hoogtepunt
 • dat deze kamer zo matig beoordeelt wordt!!! Bizar

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaralda

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig