Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Scprs

Escaper

Offline

Omschrijving

Ooit begonnen met escapen op een verjaardagsfeestje, maar inmiddels vol gegrepen door het virus. We proberen een aantal keren per jaar zo mooi mogelijke kamers te bezoeken. Heerlijk!


Lid sinds

28-05-2018

Statistieken

Escaperooms

31 reviews

37 kamers gespeeld

77.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


9 forum berichten

31 reviews

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 6 maart 2023

Een bijzondere trip

Een valse start. Eerder op de dag was er een storing geweest en wij startten anderhalf uur later dan gepland. We wilden The Dome erg graag spelen, dus konden we best even wachten in de uitstekend uitgeruste ontvangstruimte.
Toen was het uiteindelijk zover, The Dome ging beginnen! Het was goed dat we het introductie verhaaltje op de website hadden gelezen, want in de kamer werd relatief weinig uitgelegd van het verhaal.
Wel ging de kamer meteen vol gas van start. Er ontwikkelt zich al gauw een fantastische trip, waarbij we de grip op de realiteit leken te verliezen. Met dat gegeven werd heel mooi gespeeld. Je kunt werkelijk van alles verwachten als dat het uitgangspunt is en we werden daarin ook niet teleurgesteld.
Het is lastig om zonder spoilers meer over de kamer te zeggen. Het is ook het leukste als je verder niets weet en gewoon lekker met je team naar binnen stapt en aan de slag gaat.
Het adrenaline peil en de tijdsdruk blijven lekker hoog. Er is veel te beleven en veel te doen. Zeer origineel concept en bijzondere puzzels. Het decor is fantastisch.
Uiteindelijk met nog 5 min op de klok weer buiten. Missie geslaagd en The Dome is nog altijd een topkamer die ik iedere wat meer ervaren escaper absoluut aanraad.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 26 februari 2023

Geweldig!

Wat een geweldige kamer is dit, woorden schieten tekort.
De ontvangst in thema was werkelijk fantastisch (en hilarisch). Hiermee kwamen we meteen in de juiste stemming.
De kamer is werkelijk prachtig afgewerkt qua decor. Alles klopt.
Het verhaal is niet heel diepgaand, maar origineel verzonnen en perfect uitgewerkt tot aan het einde toe.
Het decor steelt absoluut de show. Wat ziet dit er schitterend uit.
Puzzels waren leuk, origineel, meestal goed te doen, maar soms toch ook echt uitdagend.
Als je dit koppelt met enkele super WTF-momenten heb je een totaalpakket.
Deze moet bovenaan je to-do lijstje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • DECOR!

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 5 februari 2023

Een stralende lach

Deze escape room speelden we met twee, redelijk ervaren, spelers en we kwamen naar buiten met een glimlach zo stralend dat het leek alsof we radioactieve tandpasta hadden gebruikt (check de ontvangstruimte voor allerlei leuke easter eggs).
Ondanks dat de kamer al wat langer bestaat, is het zeker een aanrader.
De introductie is origineel gedaan en gaf ons een toepasselijk ongemakkelijk gevoel. De noodzaak om binnen een uur te ontsnappen werd wat duidelijker, maar bleef toch een beetje vaag.
Het decor en de aankleding is uitstekend en draagt perfect bij aan een heerlijk creepy en spannende sfeer, zonder dat het ergens echt eng wordt. Er wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, die zo nu en dan ook echt goed aansluiten bij de setting van het verhaal.
Het is een redelijk pittige puzzelkamer, dus we hadden wel een aantal hints nodig. Die kwamen meestal neer op: “Heb je daar en daar wel echt goed gekeken?” Doh, echt goed kijken dus!
Op zich waren de puzzels pittig, maar goed te doen op een enkele puzzel na die tot frustratie leidde (maar dat zou veel minder zijn geweest als we goed hadden gekeken). Bij die puzzels werd ook niet helemaal duidelijk wat het verband met het thema was.
Overall een echte puzzelkamer met een goed uitgevoerd en lekker spannend thema. Voor twee personen is het flink doorwerken, maar met de nodige hints waren we buiten met nog 29 seconden op de klok.
Wij vinden dit zeker een aanrader voor de liefhebbers van ouderwetse puzzelkamers en we zijn heel benieuwd naar de andere twee kamers op deze lokatie. Die komen we zeker spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:31 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 4 januari 2023

Een spannend misdaadverhaal

We hadden ontdekt dat je deze kamer nu ook met twee kon spelen, dus ideaal om er nu eens te gaan voor deze kamer, die al een poosje sluimerde op de wishlist. De speciale prijs voor twee personen was dan nog eens extra mooi meegenomen.
Het was van begin tot eind een schitterend en spannend avontuur. Nu eens niet ontsnappen, maar juist inbreken met een ramkraak. Een intrigerend idee, dat goed is uitgewerkt. Je krijgt het idee in een misdaadfilm beland te zijn.
Vanaf de start van de kamer was alles perfect in thema, zowel het verhaal als alle puzzels. De puzzels waren uitdagend en origineel. Het was hard doorwerken om alles gedaan te krijgen, maar uiteindelijk zijn we goed weggekomen. Helaas was een puzzel moeilijk op te lossen omdat het te klein en te donker was weergegeven. Daardoor zaten we vast en dit leidde tot onnodige frustratie. Iets meer licht en/of iets grotere tekst zou dit hebben kunnen voorkomen.
Het mocht de pret niet drukken, want het verhaal ging in razend tempo verder en ook zeker de ontknoping was een finale die er mocht wezen.
Zeker een aanrader, ook met twee personen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 28 december 2022

Net als in de film

Wij speelden deze kamer met twee volwassenen en twee meiden van 9 en 11 jaar oud. Dan is het een vrij pittige uitdaging. We hadden vrij veel hints nodig, maar dat lag aan ons. Deze hints kwamen gelukkig ook en ook tijdig en echt op een goede manier. Wat dat betreft was de begeleiding door onze game master echt uitstekend.
Helaas lukte het ons niet om op tijd aan alle opdrachten te voldoen, dus we konden helaas geen lid worden van het genootschap. Wel mochten we de kamer uitspelen en dat is natuurlijk altijd top service!
Wat betreft de kamer zelf. Het is een prachtig vormgegeven kamer, gevuld met uitdagende en originele puzzels. Hij is gebaseerd op de film 'Now you see me'. Wij hadden deze film van tevoren allemaal (nog) eens goed bekeken en dat is ook echt een aanrader om te doen. Je belandt dan in een feest van herkenning.
Al met al een schitterende kamer en ook echt een aanrader om te gaan spelen.
Kijk die film en ga hem daarna zelf beleven!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 13 december 2022

Wat een prachtige wereld

We moesten naar een industrie terrein in Emmeloord, een vrij troosteloze plek. Daar aangekomen echter, kwamen we direct in de juiste stemming. Eerst maar eens door de poort en op expeditie, al voor we binnen waren. Ook daar werden we volledig in stijl ontvangen. De ontvangstruimte is spectaculair en belooft veel goeds voor het komende avontuur.
De escape zelf is ook werkelijk schitterend. Het decor en het verhaal zijn de sterren hier. Wat word je meegenomen in deze fantasiewereld. De puzzels zijn origineel en goed te doen, hoewel een aantal dingen soms erg moeilijk te zien zijn op plekken met weinig verlichting.
Voor ons twee was er net iets teveel werk te verzetten, waardoor we uiteindelijk helaas niet op tijd ontsnapten. Dat mocht de pret niet drukken, want wat een prachtige wereld is hier gecreëerd.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 2 december 2022

Er gebeuren fantastische dingen op het Borgesius College

Wat een aangename verrassing. Deze kamer stond nog niet echt op mijn radar, maar bevriende escapers waren enthousiast. Ook nog eens op 20 minuutjes rijden van huis, dus alle reden om er voor te gaan.
De kamer zelf is werkelijk prachtig vorm gegeven met een mooi decor, waarbij aan alle details gedacht is inclusief licht, geluid, geur. Het is een echte moderne escaperoom met alle moderne technieken die je daarbij verwacht (en misschien nog een paar die je niet verwacht).
Het verhaal is schitterend en lekker spannend op een goede manier. De ontknoping mag er ook zijn.
Met vieren moesten we behoorlijk aan de bak om op tijd te ontsnappen. We hadden niet veel hints nodig, maar deze kwamen wel als ze wel nodig waren. Met af en toe een goed geplaatste aanmoediging, werden we door de game master perfect begeleid.
Daarover gesproken: We werden enthousiast en aangenaam ontvangen. Ook het napraten achteraf was erg leuk. Het was mooi om te horen hoe de kamer tot stand is gekomen en wat daar allemaal aan vooraf is gegaan.
Al met al een topavond. Deze kamer is absoluut een aanrader. Zeker boeken!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  remconet

De Gilde Der Wijzen

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 27 november 2022

Leuke, sfeervolle puzzelkamer

Een leuke puzzelkamer, die heel geschikt is voor twee wat meer ervaren escapers. De kamer is sfeervol aangekleed, hoewel de afwerking hier en daar net iets beter kan. Ook zit er wat slijtage op en is er op een aantal plekken wel onderhoud nodig.
Zoals gezegd, lekker puzzelen. Je moet 10 testen zien te volbrengen, middels leuke en afwisselende puzzels. Het is een echte ouderwetse kamer veel slotjes, maar dat is iets dat wij juist helemaal prima vinden. Elk slotje open is weer een succesmomentje.
Helaas was een puzzel niet helemaal goed gereset wat jammer was.
Al met al hebben we ons uitstekend vermaakt in een ouderwetse, sfeervolle en leuke puzzelkamer, voor een aantrekkelijke prijs.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:30 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzel niet volledig gereset

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 15 november 2022

Wat was dit eng, maar wat was dit gaaf!

We hebben best even getwijfeld of we deze experience wel zouden doen, omdat we ons afvroegen of het niet heel eng is.
Toch besloten om er voor te gaan en dat was absoluut de juiste beslissing. Als je nog twijfelt, dan zeker doen zou mijn advies zijn. Dit wil je echt niet missen.
Je belandt in een heel spannende film. Zo een waar je normaal naar het scherm tegen de hoofdrolspelers roept: Ga daar nu toch niet naar binnen!
Maar nu ben je zelf de hoofdrolspeler en ga je dus tóch naar binnen.
DarkPark kruipt als geen ander in je hoofd en onder je huid. Geef je er aan over en beleef die spannende thriller. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is zo mooi gemaakt, het verhaal en de ontknoping zijn zo goed. Ook wij hebben met vijven met een brede lach op ons staan applaudisseren voor dit meesterwerk.
Gewoon doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  xMvdsscprsAlecTheekopjeMarccinzano

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 7 november 2022

Prachtige kamer met Egyptisch thema

We speelden deze kamer met twee volwassenen en onze drie nichtjes van 11-14 jaar oud.
De ontvangst was allerhartelijkst, waardoor we ons helemaal welkom voelden.
De kamer zelf was prachtig. Een mooi decor, waarbij het thema van een ontdekte graftombe schitterend was uitgewerkt. Voor de meiden was het precies spannend genoeg, zeker ook met zo nu en dan stukken waarbij het donkerder was.
De puzzels waren erg leuk, met een mooie afwisseling tussen af en toe slotjes (voor het broodnodige escape room-gevoel) en moderne technieken. De drie meiden waren super op dreef, waardoor we met vijven in een geweldig goede flow kwamen. Ondanks dat dit in mijn ogen een ‘volwassen’ kamer is, kunnen kinderen hier toch veel bijdragen. We hebben samen heerlijk gepuzzeld.
Al met al zijn we zonder hints ontsnapt met nog ruim 13 minuten op de klok. Het gevoel van overwinning was dan ook groot. Wat een geweldige ervaring!
Zeker een aanrader, zowel voor gezinnen of mensen met kinderen, als voor teams met alleen volwassen spelers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

The Game

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Ouderwets puzzelen

Zonder al te hoge verwachtingen gingen we met twee naar Escape World om The Game te spelen.
We werden zeer hartelijk ontvangen in een sfeervolle ontvangstruimte. Dat belooft in ieder geval al wat.
De kamer zelf is een echte 1.0 escaperoom. Mooi aangekleed in het thema bordspelletjes. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar dat hoeft ook niet. We gaan gewoon lekker puzzelen!
Nou, dat kan. In de kamer binnengekomen werden we bijna overweldigd door de grote hoeveelheid dingen die er te doen en op te lossen zijn. Het zijn allemaal leuke puzzels, waarbij vrijwel elke oplossing leidt tot het openen van een of meer sloten. Ook in die zin ouderwets escapen, maar daar houden wij wel van.
Het decor is mooi en helemaal in het thema bordspellen, maar de tands des tijds begint helaas wel behoorlijk zichtbaar te worden. Als deze kamer nog langer mee moet, dan is het toch echt wel tijd voor een opknapbeurt.
We werden door de GM goed begeleid, hoewel enkele hints wat overbodig voelden. We hadden tevoren afgesproken dat we zo nodig graag hints krijgen en die kregen we gelukkig ook. Zonder hints zouden we waarschijnlijk niet zijn ontsnapt. Uiteindelijk hadden we zo’n 5 minuten meer nodig dan de 60 die er voor staan, dus net niet op tijd ontsnapt. We mochten de kamer wel gewoon uitspelen en dat is altijd een goede zaak.
Al met al wel een aanrader als je zonder al te veel pretenties gewoon lekker een uurtje wilt puzzelen en escapen en je geen afkeer hebt van slotjes.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

Wat een lekkere ouderwetse escape

Met vier redelijk ervaren escapers, maar voor het eerst in deze samenstelling, trokken we naar het koetshuis van Baron Beeckman. Daar werden we direct al op een schitterende en humoristische manier ontvangen, waarmee we meteen helemaal in het verhaal zaten.
Dit is een kamer die heel goed gebruik maakt van de prachtige en historische lokatie. Daarmee zijn er ook nauwelijks high-tech elementen in de kamer te vinden en dat klopt helemaal in de sfeer die wordt neergezet.
Het enige moderne element dreigde even de illusie te verstoren, maar dat mocht niet getreurd.
Na een duidelijke introductie konden we aan de slag.
Het was een kamer met leuke en afwisselende puzzels. We zaten in een goede flow en hadden, zeker in het eerste gedeelte weinig hints nodig. De enkele hints die kwamen waren zeker noodzakelijk en goed getimed. Daarmee hebben we op een prettige manier de kamer juist binnen de tijd tot een goed einde kunnen brengen. Fijn als een spelleider dat zo goed weet te begeleiden.
Na het ontsnappen was er ruim de tijd om met de eigenaars na te praten. Net als al blijkt uit de kamer zelf, bleek ook toen de passie die zij hebben voor het escapen.
Al met al een heerlijke ouderwetse escape met een leuk verhaal en in een prachtig decor. Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  scprsCaro

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Kamer 237 flikt het weer

Na enkele jaren geleden al Kamer 237 en De Concierge te hebben gespeeld, wisten we natuurlijk wat een hoog niveau escaperoom we konden verwachten. Meteen de eerste gelegenheid boeken dus. Een ‘no-brainer’. Terwijl we wachtten op de dag om te escapen groeide het aantal unaniem lovende reviews hier op escapetalk.
Ook wij hebben weer echt genoten van een state-of-the-art escaperoom met een werkelijk prachtig decor, schitterende techniek en een mooi verhaal. Alles perfect in thema, zowel voor deze kamer, als voor het gehele gebouw.
Klein puntje van kritiek: Ik vond het op sommige momenten zelfs wel erg veel worden. Er gebeurde zoveel en er was zoveel te doen, dat het lastig was om het complexe verhaal te volgen en ook nog op tijd te ontsnappen. Uiteindelijk zijn gelukkig wel alle puzzelstukjes op hun plek gevallen.
Ander puntje: We konden pas bijna een half uur later dan we hadden geboekt aan onze escape beginnen, omdat er ergens voor ons vertraging was gekomen. Op zich geen heel groot probleem, maar het doet een beetje afbreuk aan de spanning die je altijd opbouwt wanneer je bijna mag beginnen en er was te weinig tijd om nog na te praten op lokatie, omdat we gereserveerd hadden voor het diner.
Al met al weer een schitterende ervaring en inderaad een ‘no-brainer’: Gewoon boeken!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  kamer237

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 23 mei 2022

Een prachtige, echte puzzelkamer

Ruim 3 jaar geleden speelden we hier al Erzsébet en dat is een kamer die nog steeds scherp op ons netvlies staat. Geen moment twijfel dus of we de tweede kamer bij Escaping Belgium wilden spelen.
De ontvangst en het enthousiasme van de host brachten ons direct terug naar toen en waren nog als vanouds helemaal top.
De kamer zelf is werkelijk schitterend gemaakt. Waar we de laatste tijd veel kamers zien met veel nadruk op beleving, een spannend verhaal en met veel vertoon van techniek, is dit weer eens een ‘ouderwetse’ puzzelkamer.
Begrijp me niet verkeerd: Er is, op het thema na, niets ouderwets aan deze kamer. De beleving is ook hier heel hoog, het verhaal is spannend en de techniek is absoluut top en zeer modern. Echter, alles lijkt hier veel meer in dienst te staan van een kamer waar je weer eens ouderwets lekker en veel kunt puzzelen. Er is veel te doen, de puzzels zijn logisch en goed te volgen en er wordt voor de puzzels gebruik gemaakt van de modernste technieken.
Licht en geluid en een zeer goed doordacht hintsysteem zorgen ervoor dat je lekker in de flow blijft.
Tot slot is de absolute ster van deze kamer het niveau van het decor! Wat is dit prachtig gemaakt zeg. Echt genieten van alles dat je om je heen ziet.
Een enkele puzzel vonden wij minder leuk en soms ontging het ons wat het verband was tussen een puzzel en het thema (en dat was er waarschijnlijk wel).
We waren wat minder in vorm en daardoor chaotischer dan voor ons gebruikelijk. De zeer goed getimede en vormgegeven hints zorgden ervoor dat we toch steeds goede vooruitgang boekten. Na een door onze chaotische werkwijze onnodig stressvol eindspel, wisten we met nog 7 seconden op de klok te ontsnappen. Inderdaad 90 minuten vliegen net zo snel voorbij als 60. Wat hebben we genoten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Escape The Lost Pyramid

Enversed
Geplaatst op: 3 mei 2022

Vooral een leuk VR avontuur, niet echt een escape room

Wij hebben dit VR spel met twee gespeeld. Onze eerste ervaring met VR, dus we moesten enorm wennen aan hoe dat werkt. Dit heeft heel erg beïnvloed hoe lang we er over deden om te ontsnappen. We waren dan ook niet op tijd, maar mochten het spel gelukkig helemaal uit spelen van onze begeleider. Goede service!
Als escape room is het niet heel moeilijk. Je moet wel puzzels oplossen, maar die zijn wel anders dan je normaal gesproken in een escape room tegenkomt.
Als avontuur is het echt prachtig! We hebben heel erg genoten van de mooie omgeving van het spel en van de bijzondere dingen die we zagen en konden doen. Dit VR avontuur smaakte zeker naar meer. Het was echt leuk om te doen.
Zeker een aanrader. Het heeft veel raakvlakken met real life escape rooms, maar het is toch echt wel iets anders. Voor mensen die van escapen houden en wel in zijn voor een prachtig vormgegeven avontuur is het helemaal top.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 19 maart 2022

Mooie en enge kamer, maar met verbeterpunten

Hoge verwachtingen met een 9.5 als gemiddelde beoordeling en een 15e plek op escapetalk. We hebben enkele jaren geleden ook Jumanji al gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer.
De ontvangst was prima. We waren lekker op tijd om nog even rond te neuzen in de leuke bordspellenwinkel die ze hebben, een mooie bonus.
En dan de escape: De start is zeer origineel te noemen. Erg leuk en het zet meteen een mooi sfeertje neer. De kamer zelf is heel mooi gemaakt. Het verhaal is leuk en ontwikkelt zich gedurende de tijd ook nog eens mooi. Wie goed oplet ziet mooie details in dat verhaal. De puzzels zijn goed te doen, we hadden een enkele hint nodig, hoewel sommige hints meer bedoeld waren om te voorkomen dat wij onbedoeld iets probeerden los te maken dat vast moest blijven zitten.
De sfeer is heerlijk eng en er gebeuren genoeg echt spannende dingen. Lekker griezelen, zonder dat het goedkope horror wordt, maar wel met mooie schrikmomenten. In dat opzicht werkt het verhaal ook toe naar een mooie apotheose.
Helaas zijn er ook wel enkele mindere punten te benoemen: Een eerste slot liet zich spontaan openen, zonder dat de code nodig was. Geen fout met resetten, maar gewoon niet zo’n deugdelijk slot. Hierdoor hadden we langere tijd niet in de gaten dat de eerste puzzel niet meer opgelost hoefde te worden om dat slot open te maken. Dat was erg verwarrend en kostte onnodig tijd. Later in de kamer was er, op het meest cruciale moment waarop de climax van het verhaal zich moest ontvouwen, helaas wel een reset fout gemaakt. Hierdoor was een deel van dat zo mooi opgezette en spectaculaire einde al onthuld nog voor we iets hadden gedaan. Dat deed veel afbreuk aan het beoogde effect.
Tot slot is de kamer qua decor heel mooi gemaakt, maar onvoldoende slijtvast. Dat is iets dat ons van Jumanji ook is bijgebleven. Ondanks het feit dat de kamer nog niet heel lang open is, begint er al slijtage zichtbaar te worden. Bij Jumanji leken dat opstart- of afwerkingsproblemen, maar nu denk ik dat de aandacht voor de bouwkwaliteit net iets omhoog mag.
Al met al vonden wij het een zeer vermakelijke en ‘gewoon goede’ kamer. Ook zonder de problemen met het slotje en zonder de reset fout is het in mijn ogen niet een absolute topkamer, maar het zou met wat aandacht wel een echt goede kamer kunnen zijn. Nu helaas was lagere score in verband met de genoemde problemen. Ondanks dat alles is dit wel degelijk een kamer die ik zou aanraden.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig
 • Fout met resetten
 • Een enkel ondeugdelijk slotje

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 21 februari 2022

Een prachtige kamer en een absolute aanrader

Gezien de hoge scores op escapetalk en de huidige nummer 1 positie in de ranglijst, kwamen we met hoge verwachtingen naar Down The Hatch. Onze eerste escaperoom bij hen.
Al direct bij binnenkomst werden we aangenaam verrast door de mooie ontvangstruimte, waarin bijna alle zintuigen direct geprikkeld werden. Was het nu al direct begonnen?
Gelukkig toch eerst een introductie van onze game host, die fantastisch tegen haar taak opgewassen bleek. We konden goed afspreken hoe/wanneer we eventueel hints zouden willen krijgen en dat bleek ze gedurende het avontuur dan ook perfect te doen. Dat is een kunst die vaak onderschat wordt, dus hulde daarvoor.
Uit de beschrijving en uit de reviews hier waren we volstrekt niets wijzer geworden waar ‘Molly’s Game’ over gaat, wat voor soort kamer het is, of wat we überhaupt konden verwachten. Heerlijk, maar ook extra spannend.
Wat volgde was een prachtige kamer, waarover ook ik zo weinig mogelijk details zal proberen los te laten. Laat ik het erop houden dat Joran met deze kamer een prachtige balans heeft gevonden tussen schitterend decor, meerdere mindfucks, unieke elementen, meer dan genoeg puzzels voor de liefhebbers van ‘ouderwetse puzzel-escaperooms’ maar wel met moderne techniek, spanning en adrenaline en een goed verhaal dat zich mooi ontwikkelt tijdens het spel.
We hebben volop genoten. Er zijn momenteel in Nederland en België zeker wel enkele kamers die zich in mijn ogen met dit hoge niveau kunnen meten, dus wie die nummer 1 positie verdient zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Neemt niet weg dat deze kamer zeer zeker een hoge score verdient: Een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:18 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  down-the-hatch

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 december 2021

Oei wat spannend! Geweldige belevenis, gewoon doen!

Het is lekker druk bij DarkPark Zoetermeer. Toch weten ze de verschillende groepen allemaal goed te ontvangen en alles nog redelijk coronaproof in goede banen te leiden.
Meteen al een dikke 10 voor hoe deze kamer begon. Een zeer origineel begin.
Verder is al door meerderen in deze reviews opgemerkt dat deze kamer minder een kamer is met moeilijke puzzels, maar meer een belevenis op zich. Dat klopt en zo is het ook absoluut bedoeld door DarkPark. En hoe goed pakt dat uit zeg. Er waren zeker nog puzzels, zodat het escaperoom gevoel niet verloren gaat, maar hét sterke punt van deze kamer is de beleving, de sfeer en hoe je daar vanaf de start helemaal in meegezogen wordt. Dit was voor het eerst dat ik me letterlijk geen enkel moment heb afgevraagd hoe lang we nog de tijd hadden en of we wel op tijd zouden ontsnappen. Het is gewoon niet in me opgekomen, omdat ik zo in het verhaal zat. Heel knap gedaan.
Ook wij hebben ons vaak afgevraagd of we een acteur wel zouden trekken, maar voor de twijfelaars: Maak je geen zorgen, dat wordt werkelijk fantastisch gedaan. Zonder deze toevoeging zou het gewoon niet half zo gaaf geweest zijn.
Al met al stonden we uiteindelijk nog natrillend van de spanning en sensatie weer buiten. We bleken zelfs nog op tijd ontsnapt ook, maar dat deed er eigenlijk niet toe. Wat een sensationele trip.
Dikke, dikke aanrader. Gewoon doen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

  scprssjpg68

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Superervaring voor de hele familie

Al enige jaren gaan wij met ons team elke paar maanden escapen. Intussen werden onze 5 nichtjes steeds nieuwsgieriger naar onze avonturen. Wanneer mochten ze nu eindelijk eens mee?
Al meer dan anderhalf jaar (sinds januari 2020) stond daarom deze escaperoom in de planning. Deze zou geschikt zijn voor een grotere groep én voor kinderen. We hadden zelfs al enkele malen geboekt, maar steeds gooide lockdowns vanwege corona roet in het eten. Al die tijd onderhield ik met regelmaat het contact met Francis. Zij hield ons steeds op de hoogte, wanneer er weer een kansje was en nu was het eindelijk zover!
De kamer bleek het wachten meer dan waard.
De escaperoom bevindt zich op het terrein van Aquabest in Best. De routebeschrijving die we hadden gekregen was vrij duidelijk, maar toch lukt het wel eens mensen om de weg rond het meer kwijt te raken. Tip is dus: Vertrek op tijd, het kan zijn dat je nog even moet zoeken.
We werden allerhartelijkst ontvangen door Francis, die ook opgelucht en blij leek dat wij deze kamer nu eindelijk konden doen, na al zo lang via mail, telefoon en app contact te hebben. Wat een topservice is dat trouwens: anderhalf jaar heen en weer blijven appen zodat wij uiteindelijk ook een keer kunnen escapen. Geweldig.
Na een korte inventarisatie of er dingen waren die voor de kinderen mogelijk aangepast moesten worden (wordt het niet te eng?) en de inleiding, konden we van start met vijf volwassenen en vijf meiden in de leeftijd van 8 (en een half) tot 13 jaar oud. Een grote groep dus, met veel (geluids)volume (onze nichtjes zijn altijd al enthousiast en nu helemaal). We kwamen in een werkelijk prachtige kamer, waar we het mysterie van Captain Kidd moesten zien op te lossen. Alles was werkelijk schitterend in thema en er is heel veel te doen.
De kamer is al iets ouder en er zijn heel veel slotjes. Beide zaken storen absoluut niet. Wij vinden slotjes nooit heel erg, maar zeker nu als eerste kennismaking voor de meiden met het fenomeen escaperoom, was het zelfs heel prima. Lekker veel succesmomentjes met sloten die opengaan en natuurlijk allerlei andere dingen die gebeuren in de kamer.
Er zijn, zoals gezegd, veel puzzels op te lossen. Er moet flink doorgewerkt worden om binnen de tijd te ontsnappen. De puzzels waren, ondanks dat wij toch inmiddels enige ervaring hebben, soms nog best pittig. Tel daarbij op dat er vijf wervelstormpjes door ons normale groepsproces heen raasden en onze uitdaging was duidelijk. Gelukkig werd dat door de spelbegeleiding van Francis perfect opgevangen. Het lukte haar om uit de kakafonie die wij teweegbrachten in de kamer, toch steeds tijdig een moment te halen dat wij wel een hint konden gebruiken. Soms konden we dingen (door onze eigen herrie) niet goed horen, maar ook dat werd opgelost. Op deze manier bleven we lekker in de flow en had steeds iedereen wel iets te doen.
In zo’n grote kamer en met zoveel escapers mis je soms wel eens wat er aan de andere kant van de ruimte gebeurt. Dat is niet echt te voorkomen, maar zo heb je in de nabespreking lekker veel om over te praten.
Er zitten best een paar spannende momenten in de kamer. Met name één moment zullen de meisjes niet snel meer vergeten denk ik. Gelukkig is er ook een oplossing voor het geval het onverwacht misschien voor iemand toch te spannend blijkt. Er is mogelijkheid om, met papa of mama, even de kamer uit te kunnen. Ook dan word je door Francis perfect opgevangen en je kunt dan altijd de kamer weer in.
Uiteindelijk lukte het ons ook nog om te ontsnappen! In de kamer is geen klok, dus de belangrijkste vraag voor de meiden was toen: “Waren we op tijd ontsnapt?” Volgens Francis wel, we hadden “nog precies een minuutje over”. Ook hier weer superservice en voor ons dus de kans om de kamer helemaal uit te spelen zoals hij hoort, ook al denk ik dat Francis misschien wat optimistisch was over onze tijd. ;)
Al met al voor ons een geweldige ervaring en een prachtige kans om de kinderen kennis te kunnen laten maken met een echte escaperoom. Je kunt prima overleggen hoe het aangepakt moet worden en of er voor de kinderen aanpassingen nodig zijn. Ze hoeven niet bang te zijn dat het te eng is, of dat ze er dan niet uit kunnen. Aan alles lijkt gedacht te zijn.
Wat ons betreft een absolute aanrader, zowel voor doorgewinterde escapers, als voor gezinnen of families met kinderen die nu ook wel eens in het echt willen escapen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 22 september 2021

Mooie en uitdagende kamer

We hebben deze kamer met tweeën gespeeld en enorm genoten. We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar/ontwerper/spelleider. Zijn passie voor escapen werd snel duidelijk, ook in het napraten achteraf.
De kamer zelf is, zeker bij de start, “anders dan anders”. Daar werden we ook voor gewaarschuwd. Het duurt even voor je in de gaten krijgt waar je iets kunt doen en wat er van je gevraagd wordt. Dat vonden we juist een van de leuke elementen.
De kamer is prachtig gebouwd en met een goede sfeer, passend bij het thema. De puzzels zijn erg uitdagend, maar alles is logisch en met logica op te lossen. Voor ons met tweeën bleek het toch té moeilijk om binnen de tijd te ontsnappen. Dat bleek echter geen probleem, want we kregen ruim de tijd om de kamer toch gewoon uit te spelen. Fantastische service! Zo hebben we toch het hele avontuur kunnen ervaren.
Al met al een prima kamer die we zeker aanraden, ook voor twee personen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Absolute topkamer!

Na bijna een jaar corona/lockdown onderbreking voor ons team, eindelijk weer eens een echte escaperoom. En wat voor één!
Deze kamer heeft alles. Al direct na je boeking kun je je op een unieke manier gaan inleven in het verhaal doordat je het archief kunt doorspitten. Heel mooi voor de voorpret.
De ontvangst is super enthousiast, de passie spat er werkelijk vanaf.
Het avontuur zelf begint met een schitterend verhaal, waarna een en ander al snel een spectaculaire wending neemt. Van begin tot eind sluit alles perfect op elkaar aan: puzzels, decor, licht, geluid, special effects, verhaal, werkelijk prachtig. Zonder overdreven nadruk op ‘de klok’ wordt de urgentie om te ontsnappen gaandeweg steeds duidelijker. Je voelt het echt steeds meer: We moeten hier snel weg.
Je wordt met leuke en originele puzzels, die goed in thema zijn, door een mooi en origineel verhaal geleid dat helemaal klopt, tot en met het prachtige einde.
Daarna ook nog een rondleiding door de kamer, gewoon omdat ze (volledig terecht!) zo trots zijn en alles willen laten zien.
Slechts enkele kleine minpuntjes, een onwillige puzzel en slotjes waarvan de cijfers slecht zichtbaar waren, kunnen geen afbreuk doen aan een fantastische ervaring. Niets dan applaus en complimenten. Geweldig gedaan mannen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verhaal
 • Integratie licht, geluid, muziek
 • Puzzels in thema
 • Special effects
 • Achteraf rondleiding door de kamer
 • Voorpret
 • Cijferslotjes niet goed leesbaar

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 21 september 2020

Leuke 2 persoonskamer

Wat fijn om een escaperoom te kunnen spelen, die ook echt bedoeld is voor 2 personen. De locatie, een oude bioscoop in het centrum van Valkenburg, is heel sfeervol.
We werden door een duo spelleiders zeer enthousiast ontvangen en van nuttige instructies voorzien. Het was ons al duidelijk dat ontsnappen geen gemakkelijke taak zou worden, met een ontsnappingspercentage van slechts 6% en geen hintsysteem.
De kamer is behoorlijk klein, maar de authentieke sfeer is heel goed. Ook het verhaal is leuk en de noodzaak op tijd te ontsnappen is direct duidelijk. De puzzels waren erg leuk, moeilijk, maar niet te. We gingen het eerste half uur als een speer, maar toen kwamen we vast te zitten. We dachten te weten hoe verder, maar kregen het juiste element niet gevonden. Op zo’n moment snak je toch naar een hint...
Uiteindelijk bleek er iets niet goed gegaan bij het resetten van de kamer, waardoor we inderdaad niet verder konden. Dit gaf aanvankelijk de nodige frustratie bij ons, maar het werd gelukkig door de spelleider perfect opgelost. Daardoor konden we de kamer alsnog uitspelen en bleken we ook nog eens daadwerkelijk op tijd te kunnen ontsnappen! Het gevoel van frustratie sloeg snel om naar euforie.
Onze beoordeling valt lager uit door de fout met resetten, maar al met al is dit echt een leuke kamer, die we zeker kunnen aanraden.
De keuze om geen hintsysteem in te bouwen is een gewaagde. Het is extra leuk als je zonder hints ontsnapt, maar ik kan me genoeg situaties voorstellen waar een goed geplaatste hint de beleving van de escapers ten goede kan komen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • 2 persoonskamer
 • Leuke puzzels
 • Enthousiaste begeleiding
 • Goede service
 • Fout met resetten
 • Geen hintsysteem

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 6 september 2020

Sfeervolle, maar achterhaalde kamer, met veel gemiste kansen

Na een half jaar niet escapen door de Corona-crisis, mochten we eindelijk weer eens. De verwachtingen waren dan ook hoog, te hoog, gespannen.
Het eerste grote pluspunt van deze kamer was, dat we hier überhaupt terecht konden met ons team van vijf mensen uit verschillende huishoudens. Dat kan lang niet bij alle escaperooms op dit moment. Top!
We waren voorbereid op een wat oudere kamer, met veel slotjes. Geen probleem wat ons betreft: slotjes zijn prima als ‘kleine succesmomentjes’ en een oudere kamer is niet erg, als het met een mooi thema en in een goede sfeer wordt uitgevoerd. De reviews hier op escapetalk.nl leken daar wel op te wijzen.
Er was duidelijk moeite gedaan om de ontvangstruimte ook enigszins in thema aan te kleden, maar al te spectaculair was dat niet. De ontvangst door de spelleidster was heel vriendelijk. Ze gaf eerlijk aan nog niet zoveel ervaring als spelleider te hebben en dat was helaas ook best te merken.
Dan op naar de kamer zelf. Na een wat verwarrend begin, als gevolg van corona-maatregelen moesten we een voor een de kamer in, kwamen we in een mooie en sfeervol aangeklede kamer. Daar viel meteen een heel bijzonder decorstuk op dat direct intrigeerde. Een veelbelovende start.
Al snel werd duidelijk hoeveel puzzels we op dienden te lossen. Helaas leidde vrijwel elke puzzel naar een (cijfer)slotje, meer dan 80% van de puzzels. Dat is wel heel eenzijdig.
De puzzels waren heel aardig en over het algemeen goed te doen. Zo nu en dan hadden we wel een hint nodig. Niet alle hints waren nodig geweest en niet alle hints hielpen even goed. Soms brachten ze juist meer verwarring dan dat ze ons op het juiste spoor zetten. Wij vermoeden dat hier zowel het gebrek aan ervaring van de spelleider, als het feit dat zij ons niet kon horen een factor in zijn.
Het was erg jammer dat een heel duidelijke verhaallijn moeilijk te ontwaren was. Ook hadden veel puzzels niets met het thema ‘Dracula’ te maken. In de kamer stonden een aantal mooie decorstukken, die wel wat beter bij het thema aansloten, maar die waren dan helaas slechts dat, decorstukken. Hier heeft men duidelijk kansen laten liggen om de ervaring te verbeteren.
Er zijn enkele heel mooie, high-tech elementen in de kamer, met prachtige beelden. Het was heel jammer om hierbij ook te ontdekken dat hier geen puzzels aan vastzaten. Ook weer gemiste kansen. Het voelde een beetje aan alsof deze dingen later waren toegevoegd om de kamer weer wat ‘op te pimpen’. Het is ons niet bekend of dat ook echt zo is.
De tijd begon heel erg te dringen. Het was maar de vraag of we voldoende tijd over zouden hebben voor de eindpuzzel. Met nog een paar minuten op de klok konden we daarmee aan de slag. Hier een heel mooi en onverwachte wending om bij de eindpuzzel te komen. Mooi gedaan! Pas wel op dat je je hoofd niet stoot...
De eindpuzzel was helaas een brok frustratie voor ons. Na de uitleg achteraf is duidelijk dat het echt wel een eerlijke puzzel is. We hadden het gewoon kunnen en moeten oplossen, maar we zagen het gewoon echt niet. Dat ligt aan ons, dat kan soms gebeuren. Op zo’n moment hoop je op een of twee strategische hints van de spelleider, die je net dat duwtje in de goede richting geven, maar dat was ijdele hoop. Er kwamen wel hints, maar met name bij deze puzzel leek het wel of we met elke hint verder van de oplossing kwamen. De tijd was echt om.
We waren blij dat we gewoon door mochten en de kamer mochten uitspelen. Dat zie je ook wel eens anders. Heel fijn. De laatste puzzel echter bleef helemaal niet fijn. Met elke hint groeide onze frustratie dat we de oplossing nog steeds niet zagen. Toen na 75 minuten spelen uiteindelijk 3 van de 4 cijfers werden voorgezegd, hebben we ons er maar uit ‘ge-brute forced’.
Overigens is de laatste puzzel niet fool-proof. Er is een mogelijkheid onbedoeld een fout te maken, waardoor hij daarna onmogelijk op te lossen is. Dat is een van de zaken die ons ook overkwam, ook al was dat absoluut niet de reden dat wij de puzzel niet konden oplossen.
Toen we uit de kamer kwamen stond daar niemand. Er was alleen een bordje dat aangaf dat men bezig was de kamer weer voor de volgende groep op orde te maken. We mochten wel een drankje pakken. Uiteindelijk hebben we nog kort met de spelleidster gesproken.
Bij ons overheerst de frustratie van die laatste puzzel die we maar niet wilden snappen. Ook is er, ondanks de mooie aankleding, te weinig met het thema gedaan. Het lijkt tijd voor Escaperoom Oss om een nieuwe kamer te bouwen. De huidige kamer kunnen wij helaas niet meer aanraden.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Kamer mooi aangekleed met een origineel decorstuk
 • Een enkel mooi high-tech element
 • Mochten kamer uitspelen nadat tijd verstreken was
 • Slechte begeleiding door de spelleider
 • Hints brachten ons juist meer in verwarring
 • Teveel slotjes: meer dan 80%
 • Puzzels veelal niet in thema
 • Ontvangst en napraten

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 13 januari 2020

Een geweldige belevenis in een prachtig decor. Topkamer!

Het was even zoeken in het donker om het pand aan de Antwerpseweg te vinden, zo juist naast de sportschool, maar het zoeken was absoluut de moeite waard.
Wat een geweldige kamer is dit. De makers hebben de verhalen van de eerste twee Jumanji films erg mooi gecombineerd tot een zeer sfeervolle kamer. Je kunt deze kamer ook wel spelen zonder voorkennis, maar het is veel leuker als je de films gezien hebt (is ook mooi in aanloop naar je escape, om vast in de stemming te komen). Je waardeert het harde werk dat in de prachtige decors zit dan des te meer.
Je wordt door de schitterende omgeving perfect het verhaal ingetrokken. Hierdoor voel je je onderdeel van de filmwereld. De puzzels waren origineel en meestal niet te moeilijk. Met hints bij twee puzzels, hadden we daardoor nog 16 minuten over van de 70 minuten die je hier krijgt.
Doordat de afwerking nog net niet overal compleet is (hier en daar wat zichtbare kabels en dergelijke) en omdat een enkele puzzel niet logisch was, komen wij tot een net niet perfecte score.
Laat je door deze elementen vooral niet weerhouden om deze absolute topkamer te spelen. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Schitterend decor
 • Originele puzzels
 • Afwerking decor nog niet overal goed
 • Een enkele puzzel is niet logisch

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 3 november 2019

Chaotisch, sfeervol en moeilijk

Een heel uitdagende kamer om verschillende redenen.
Er is heel veel te doen en dat zie je ook direct. Daardoor is het een uitdaging om het overzicht te bewaren en om voor goede communicatie in het team te zorgen, zodat je van elkaar op de hoogte blijft wat er al wel en wat nog niet is gedaan.
De puzzels zijn heel divers. Er zitten een aantal behoorlijk lastige puzzels tussen, waarvoor je zeer uiteenlopende vaardigheden in moet zetten.
Er zaten enkele mooie (technische) verrassingen in de kamer.
Een enkele puzzel was in onze ogen onnodig frustrerend en tijdrovend.
Helaas was er na 30 minuten een storing, waardoor de gamemaster de kamer in moest komen en het systeem moest worden gereset. Dat is uiteraard dodelijk voor je flow en beleving.
Al met al toch een heel leuke kamer waar we zeker van hebben genoten. We zijn zeer benieuwd naar de volgende kamer, die binnenkort open gaat en waar ze enkele jaren aan hebben gewerkt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 19 augustus 2019

Prachtige en superspannende kamer

Het was wat lastig om de lokatie te vinden, maar gelukkig bood de navigatie uitkomst.
We waren wat te vroeg, dus er was nog niet echt iemand om ons te ontvangen. De gamemaster was nog bezig de kamer in orde te maken.
Toen ons groepje net op tijd compleet was, konden we direct aan de slag. En hoe!
Wat een gave ervaring was dit weer. Een zeer mooi vormgegeven kamer met precies de juiste sfeer. Het verhaal is heel spannend en geeft voor de verandering ook eens écht de motivatie om binnen de tijd te ontsnappen. Het is duidelijk dat je maar beter op tijd weg kunt zijn!
Het verhaal ontvouwt zich ook schitterend naar gelang de tijd vordert.
De puzzels zijn erg goed en ook logisch. Geen cijferslotjes, vrijwel alles volautomatisch en technisch perfect in orde. Dat komt de flow ten goede.
Met 23 seconden op de klok hebben we, met de nodige hints, toch nét op tijd kunnen wegkomen. De meeste hints hadden we ook wel nodig. Over het algemeen waren de hints goed en goed getimed, maar enkele hints kwamen nét ietsje te vroeg, namelijk exact op of zelfs al iets na het moment dat we de oplossing zelf al hadden gevonden. Een enkele hint gaf zelfs wat verwarring en kostte eerder tijd dan dat het opleverde. Klein verbeterpunt voor de gamemaster, maar het mocht de pret absoluut niet drukken.
De kamer in zijn geheel was absoluut geweldig. Dit is er weer eentje die we volmondig kunnen aanraden.
We hebben het wel gemist om achteraf met de gamemaster wat te kunnen napraten. Dat is iets dat we graag doen, ook om ervaringen uit te wisselen en tips te kunnen opdoen.
Desondanks is de eindconclusie: Topkamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie kamer met heerlijke sfeer
 • Leuk en spannend verhaal
 • Je voelt echt de noodzaak op tijd te ontsnappen
 • Heerlijke ‘adrenaline-rush’
 • Ontvangst en mogelijkheid tot napraten
 • Begeleiding door gamemaster kan iets beter

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 25 juni 2019

Prachtig decor met originele puzzels

Niet voor niets al langere tijd een hoge notering op de lijstjes. Wat een prachtig vormgegeven kamer.
De locatie was aanvankelijk wat lastig te vinden op het terrein van Historia Park in Best, dus het is slim om ietsje eerder te komen om op tijd te kunnen beginnen.
De ontvangst was zeer relaxt en het werd ons al snel duidelijk dat deze kamer door echte escape-fanaten is gebouwd.
We hadden nogal een stroeve start in de kamer, maar dat werd door goed getimede hints snel opgelost. Het tweede deel waren we weer echt op dreef, waardoor we de kamer alsnog in een prima tijd konden afronden.
Originele puzzels, waarvoor ook een goed observatievermogen echt nodig is.
Wij komen zeker terug als er inderdaad een derde kamer bijkomt.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 19 mei 2019

Origineel verhaal, mooie details en leuke puzzels, goede balans tussen traditie en moderne techniek.

Wat een mooie ervaring is dit. Voor het eerst niet met vijf of zes, maar met z’n twee een escaperoom te kunnen doen.
Wie Kamer 237 heeft gespeeld, weet wat het te verwachten niveau is van deze makers. Ze stellen ook nu absoluut niet teleur. Het is een goed origineel verhaal, tot in het kleinste detail uitgewerkt in de puzzels en in de aankleding. Ook een mooie balans tussen ‘traditionele’ sloten en moderne techniek.
Topper! Deze mag je niet missen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 17 maart 2019

Superkamer met geweldige sfeer

De ontvangst was prima, met een heerlijk enthousiaste spelleider, die zorgde dat we goed in de stemming kwamen.
De kamer zelf is prachtig aangekleed met veel mooie details. Deze aankleding, samen met de muziek, zorgen voor een geweldige sfeer en beleving.
De puzzles zijn goed en zitten logisch in elkaar. Veel oplossingen zijn in de vorm van sloten, maar dat het geheel niet. Dat zijn telkens mooie momenten, waarop je kunt vieren dat je weer een stap verder bent. Ook zijn er een aantal oplossingen die een andere vorm hebben. Het is steeds heel helder dat je weer voortgang boekt.
De spelleider volgde ons steeds op de voet. Hij had duidelijk op elk moment in de gaten waar wij zaten in de puzzels en welke dingen we nog niet zagen. Met twee zeer goed getimede hints, zorgde hij ervoor dat wij met iets minder dan twee minuten op de klok wisten te ontsnappen.
Al met al is dit een kamer die niet voor niets zo hoog scoort. Nog altijd een absolute aanrader. Wij komen zeker terug als de volgende kamer open gaat.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding met mooie details
 • Sfeer en muziek
 • Enthousiaste en goede spelleider

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 14 januari 2019

Moeilijk, maar wel erg gaaf

Dit was weer een erg gave kamer. De aankleding was mooi gedaan.
Het geheel was een mooie mix tussen elementen uit de film Se7en en andere elementen met betrekking tot de hoofdzonden.
Voor de beleving van de kamer is het een pre als je de film (recent) gezien hebt. Dat is ook een erg leuke manier om al met de voorpret voor deze kamer te beginnen.
Wij vonden de puzzels over het algemeen moeilijk, maar wel te doen. Er zaten enkele puzzels en elementen in, die voor ons niet logisch waren, ook niet na de uitleg. Niet alles was ook echt door goed denkwerk te deduceren. Dat maakte de kamer op sommige punten onnodig moeilijk, waardoor we dan extra hints nodig hadden.
Het uiteindelijke gevoel dat overblijft is van een geweldig mooie en spannende escaperoom, waar op een paar puntjes de puzzels verbeterd kunnen worden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Leuke aankleding
 • Niet alle puzzels waren logisch

 

Je belandt in een spannende actiefilm. Echt super gaaf!

Ik hoop zó dat we in NL nog veel meer van dit soort "next level" kamers gaan zien. Wat dat betreft doet Next Level Escaperoom Eindhoven de naam meer dan eer aan. Moet ik dit nu een escaperoom 2.0 noemen, of is het wellicht al 3.0?
Heel uiteenlopende puzzels: Van wat meer "standaard" cq. herkenbare puzzels, maar die dan weer op een technisch supergave manier werden uitgevoerd, tot zeer originele puzzels.
Meer dan genoeg te doen voor alle teamleden. Veel van die "geluksmomentjes" als er weer iets opgelost werd. Het was ook altijd duidelijk als dat zo was. Goede begeleiding met op tijd hints, waardoor we met precies 1 minuut op de klok wisten te ontsnappen.
Wat mij het meest zal bij blijven aan deze kamer is de prachtige aankleding en de ongelooflijke manier waarop je in een soort van super spannende actiefilm belandt. Een ongekende mate van beleving was voor ons het gevolg.
Bouwers in NL: Dit is waar op dit moment de lat ligt. Wat mij betreft dan toch.
Escapers: Deze moet je gewoon gedaan hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Technische hoogstandjes te over.
 • Originele puzzels, die we nog niet eerder hebben g
 • Ongelooflijk goede en intense beleving. Je wordt h
 • Prachtige aankleding van de kamer.

 

0 reviews