Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Scprs

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Ooit begonnen met escapen op een verjaardagsfeestje, maar inmiddels vol gegrepen door het virus. We proberen een aantal keren per jaar zo mooi mogelijke kamers te bezoeken. Heerlijk!


Lid sinds

28-05-2018

Statistieken

Escaperooms

53 reviews

59 kamers gespeeld

77.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


10 forum berichten

53 reviews

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 17 maart 2024

Heerlijke en leuk-spannende kamer

Wat een heerlijke escape room is dit. Jaren geleden speelden wij bij Breakout Room al ‘Granny’s room’. Het is duidelijk dat ‘Family Secrets’ een compleet andere kamer met ook een heel ander verhaal, andere puzzels en betere techniek en decor is.
De kamer ziet er prachtig en realistischt uit. De sfeer is ‘leuk-spannend’ zeker niet te eng. Ondanks dat de beleving hier uitstekend is, is het zeker ook een echte puzzelkamer. Er was genoeg te doen aan originele en uitdagende puzzels.
Uiteindelijk hebben we met een paar hints van de uitstekende game master alles net binnen de tijd opgelost. We kwamen alleen net 15 seconden tekort in de uitvoering van de laatste opdracht… Niet gehaald dus?
Het doet er niet toe, want we hebben met vieren, inclusief neefje van 13, echt genoten van een super leuke kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

Flight815

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 03 maart 2024

Heerlijk voor de Lost-fans

We hadden wat twijfel of deze kamer niet teveel of te moeilijk zou zijn om met twee te spelen, maar omdat we grote Lost-fans waren destijds, wilden we hem toch doen. Gelukkig bleek de kamer prima met twee te spelen.
Het is goed te begrijpen dat dit een aantal jaren geleden een van de beste kamers van Nederland was. Ook nu nog is het een geweldig mooi avontuur. Decor, thema en puzzels zijn super. De kamer is ook voor de mensen die nog nooit Lost hebben gezien goed te spelen, maar als je de serie kent is het wel echt een meerwaarde. Een feest der herkenning, zoals dat dan heet.
Wij zaten in een heerlijke flow. Met een hintje hebben we de kamer met nog vijf minuten over weten te halen. We hebben genoten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 29 februari 2024

Spannend, prachtig, technisch hoogstaand

Een escape experience van het allerhoogste niveau, dat is wat onze verwachting was en daarin werden we zeker niet teleurgesteld.
Een werkelijk schitterende ‘kamer’ met prachtig en geloofwaardig decor. Het verhaal is super en ontvouwt zich ook gedurende de 75 minuten. Er zijn erg uitdagende puzzels, waardoor het toch ook echt een goede puzzelkamer is. Er is zeer veel te doen op dat gebied.
Er zijn mooie technische hoogstandjes, die nooit teveel de aandacht afleiden van de geloofwaardigheid van het totaal.
Al met al zeer mooi gedaan. Voor ons was op de een of andere manier de flow, die we bij The Execution zo goed te pakken hadden, verdwenen. Daarom net iets mindere score.
Neemt niet weg dat dit een dikke aanrader is natuurlijk!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Flow

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 29 februari 2024

Wat een heerlijke kamer

Eerst The Execution om ‘op te warmen’ en dan Jason’s Legacy, dat is het plan.
Nou, wat een heerlijke kamer om mee op te warmen. Het thema en delen van het verhaal zijn redelijk voorspelbaar, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Na een fantastische start, gaat de kamer in een mooi tempo verder en worden de zaken minder voorspelbaar. We hebben echt genoten van het schitterende decor, top gedaan is dat! We zaten in een geweldige flow met leuke puzzels, die goed te doen waren.
Met een minuscuul hintje waren we met nog ruim 10 minuten op de klok alweer ontsnapt. Dat is voor ons team lang niet altijd het geval. Een heerlijk gevoel.
Ga deze zeker spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 24 januari 2024

Heerlijke kamer

Nog zo’n prachtige kamer van DelftEscape. Nadat we een paar dagen eerder al De Bagijnetoren speelden, waren we nu terug bij DelftEscape voor Red het Koninkrijk.
We waren aangenaam verrast doordat we dezelfde game master troffen als bij De Bagijnetoren. Dat was alvast een goed begin.
Ook hier zit de kamer in een monumentaal pand, zij het net iets minder indrukwekkend dan De Bagijnetoren. En ook hier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en sfeer die er in het pand is.
Wij hebben het geluk dat we klein van stuk zijn, iets dat het spelen van deze escape room een stuk makkelijker maakt. ;)
Wat een schitterende kamer is dit. Het decor is werkelijk prachtig. Ook hier is veel moderne techniek verwerkt in een ‘oud’ ogende kamer, subtiel genoeg om te zorgen voor een erg goede beleving.
De kamer zelf vonden we behoorlijk uitdagend. Gelukkig kregen we genoeg (veel) hints, die steeds prima waren getimed.
Uiteindelijk wisten we de kamer daarmee met nog minder dan een minuut op de klok te voltooien. We hebben wederom een heerlijke escape gehad.
Ook deze kamer is zeker een aanrader voor twee personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 24 januari 2024

Niet meer top

We hadden hoge verwachtingen van deze kamer, ondanks dat deze al ouder is, want DarkPark. Op deze locatie hadden we eerder al Freakshow gespeeld, ook wat ouder, en die was super.
The Dentist begint echt geweldig. Er wordt, zoals je van DarkPark gewend bent, een heerlijk spannende sfeer neergezet. De kamer zelf is zoals gezegd ouder en dat blijkt dan ook uit de vele sloten die je tegenkomt. Dat vinden wij nooit erg, want slotjes zijn fantastische geluksmomentjes als je ze kunt openen.
Er zit een goed verhaal in de kamer, het decor is heerlijk griezelig. De (meeste)puzzels zijn goed en origineel.
Helaas zijn er ook enkele belangrijke punten van kritiek.
Het was voor ons vaak niet duidelijk bij welk slotje de verkregen oplossing hoorde en dan ben je wel even bezig met uitproberen.
Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar enkele puzzels waren voor ons gewoon echt niet leuk.
Op een moment verloren we zeer veel tijd, omdat de verlichting precies nadat we de oplossing van een puzzel hadden gevonden zodanig veel donkerder werd, dat we deze gewoonweg niet konden invoeren omdat we het bijbehorende slot niet konden lezen. Sowieso moet je in deze kamer je leesbril niet vergeten als je die hebt, maar ook voor mensen met prima zicht is dit te uitdagend. Lijkt me simpel op te lossen door de verlichting aan te passen, maar het leverde ons onnodig veel frustratie op.
Tot slot hadden we bij de eindpuzzel wel een kleine hint van de game master willen hebben. We hadden letterlijk de oplossing binnen handbereik, maar door een vergissing van ons hebben we het niet gehaald. De game master was zich hiervan bewust, maar liet de tijd verlopen. Meer onnodige frustratie.
Al met al is dit best een leuke kamer en zijn onze verbeterpunten simpel op te lossen. Desondanks denk ik dat deze kamer zijn beste tijd wel heeft gehad. Als groot fan van DarkPark hopen we dat hij snel vervangen wordt door een kamer naar de moderne DarkPark-maatstaven.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Puzzels
 • Slechte begeleiding

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 24 januari 2024

Historisch decor en moderne techniek

Wat een geweldige locatie voor een escape room. In deze monumentale toren wordt optimaal gebruik gemaakt van de setting. Het decor en het verhaal sluiten hier heel goed bij aan. Ondanks de ‘oude’ uitstraling, is er toch een boel moderne techniek verborgen.
Als je dit allemaal combineert met een super goede begeleiding door onze game master, dan heb je een heerlijke escape room. We hebben ervan genoten.
Zeker een aanrader, ook met twee personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 15 januari 2024

Heerlijke old school escape in prachtig decor

In al het multimedia geweld dat de belevingskamers ons tegenwoordig te bieden hebben (en waar wij groot fan van zijn), is een kamer als Expeditie echt een verademing. Een escape room zoals ik hem voor me zie als ik aan een klassieke topkamer denk. Leuk verhaal, prachtig decor, goede puzzels en toch ook genoeg “extra’s” om voor een topbeleving te zorgen.
We hadden weinig hints nodig, maar zaten ergens halverwege onnodig lang vast. Toen onze game master in de gaten had wat ons probleem was, volgde alsnog precies de goede hint en waren we weer onderweg. Met nog 5 minuten op de klok kregen we dus precies genoeg vrijheid om het zoveel mogelijk zelf uit te vogelen, maar ook op tijd een hint om het toch net op tijd te halen.
We hebben echt genoten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 08 januari 2024

Een heel gaaf totaalplaatje

We speelden deze kamer met vieren. Voor twee van ons was het de tweede escape room ooit die ze deden. Het plan was om te laten zien hoe fantastisch een escape room kan zijn als decor, effecten, verhaal, puzzels, muziek, alles top is en elkaar versterkt. Nou, mission accomplished zou ik zeggen.
Hannah is de derde kamer die we bij Villa BreTil gespeeld hebben en wat mij betreft ook de beste kamer. Ondanks het feit dat Imitation Room nieuwer is en spectaculairdere technieken heeft, vind ik Hannah gaver als totaalplaatje.
Ons jongste groepslid (13 jaar) vond het bij tijden erg spannend, maar het was uiteindelijk voor hem toch wel te doen. De spanning zorgde er ook wel voor dat de kamer ook in positieve zin grote indruk op hem gemaakt heeft.
Al met al vonden we het weer heel mooi bij Villa BreTil.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 27 december 2023

Wat een gekkenhuis

We hadden in het donker wat last om de lokatie te vinden, onze navigatie en Apple maps hielpen ook al niet mee. Als dat maar geen voorbode voor onze kansen in de escaperoom was. Gelukkig werden we telefonisch weer op het juiste spoor gezet.
We hebben de kamer met twee gespeeld en daar is deze ook prima geschikt voor. We hebben er erg van genoten. Er is een goed en spannend verhaal, veel verrassingen en leuke puzzels in een prachtig gebouwde kamer. Bij tijden is het ook leuk spannend en daar houden wij wel van.
Op een enkel punt werden wij, voor ons gevoel, teveel afgeleid door ‘red herrings’. Dat was wat minder. Het hintsysteem was bij tijden wat omslachtig, maar de hints daarentegen waren prima en werden goed getimed. De begeleiding door Valery was sowieso super van, ontvangst tot en met het napraten.
Alles bij elkaar vonden wij het erg leuk en is Triplicate Institute nog altijd een grote aanrader om te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Dit is niet normaal

Vier maanden geleden speelden we hier met tweeën al ‘Rebecca’, een geweldige kamer en ervaring. Net als toen, werden we ook nu zeer hartelijk ontvangen. Jordin kende ons nog van de vorige keer. Bijzonder, als je bedenkt hoeveel spelers hier wekelijks langs moeten komen.
Door alle positieve reviews, de momenteel tweede plek op Escapetalk en zeker ook door onze ervaring met ‘Rebecca’, waren onze verwachtingen hoog. We rekenden op een goed verhaal, schitterende decors, gebruik van muziek en geluid en onverwachte wendingen. Stel je voor wat er kan gebeuren als de maker van ‘Rebecca’ 9 maanden schrijft aan een verhaal en dan 3 jaar gaat bouwen. Wat kan je dan verwachten?
Welnu, als ik zeg dat onze verwachtingen ruimschoots werden overtroffen, dan is dat een behoorlijk understatement…
Na een korte uitleg over enkele specifieke zaken voor deze escaperoom, konden we beginnen. Meteen al werden we compleet overdonderd door hoe de kamer begon. Over originele intro gesproken. De toon was gezet.
Wat volgde waren bijna twee uur aan prachtige decors, heerlijke puzzels in thema, een meeslepend en goed te volgen verhaal, een super soundtrack en last but not least het ene na het andere verbazingwekkende verrassende effect. Al in de kamer heb ik op momenten staan applaudisseren. WTF gebeurt hier allemaal?! Dit is niet normaal!
De tijd vloog werkelijk voorbij. Na bijna 1 uur en 50 minuten stonden we terug in de ontvangstruimte. Overdonderd. Wat moet je nu nog zeggen? Het viel ook niet mee om überhaupt te reconstrueren wat we allemaal hadden meegemaakt.
We hebben nog geruime tijd met Jordin nagepraat over de kamer en over allerlei dingen. Fijn om zo even te kunnen ‘landen’. Alles bij elkaar een ongelooflijke ervaring.
Jordin, enorm bedankt. Geniet van alle welverdiende lof, rust goed uit en als je uiteindelijk aan die derde kamer toekomt, dan zijn wij zeker weer van de partij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  107:36 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 04 oktober 2023

Heerlijke puzzelkamer voor twee

We hadden, door een nukkig navigatiesysteem, wat moeite om de lokatie te vinden. Telefonisch was de escaperoom op dat moment helaas niet bereikbaar, zodat we net wat te laat arriveerden. Gelukkig was dat geen probleem.
Na een wat haperende start van het filmpje bij weigerachtige techniek, konden we dan toch van start met onze poging om Deventer te redden.
Dit is een mooi gemaakte kamer met leuke, niet al te moeilijke, puzzels. Origineel uitgevoerd en met een gaaf decor. We zaten er lekker in en hebben de kamer zonder hints en met nog zo’n 5 minuten over weten te halen.
We hebben ons uitstekend vermaakt. Een heerlijke puzzelkamer voor twee personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica

 

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 10 september 2023

Prachtige techniek en decor, mindere flow

Mensen die de film The Imitation Game hebben gezien en/of weten wie Alan Turing was, zullen een goed idee hebben wat te verwachten in deze escape room. Wat betreft het decor en de aankleding overtreft deze kamer de verwachtingen. Prachtig gemaakt en technisch uitstekend. Je gaat terug in de tijd naar WO II, net zoals bij Zahnartzt Schillinger ook al zo mooi het geval was.
Op dat vlak hebben we absoluut genoten van de zeer mooie kamer met een indrukwekkende eindpuzzel.
Helaas was voor ons de puzzelflow duidelijk minder. Wij speelden deze kamer met twee en dat is op zich prima te doen. Ik denk dat vier personen of meer misschien zelfs wel teveel zou kunnen zijn.
Het was ons heel regelmatig echt niet duidelijk wat we moesten doen. Er is een duidelijk hintsysteem, maar dat is soms zelfs wat té duidelijk. Op punten hadden we het idee niet veel zelf op te lossen, maar door het hintsysteem geleid te worden. Waren de puzzels te ver gezocht, of hadden wij gewoon een mindere dag? Geen idee, maar we kwamen er voor ons gevoel geen moment echt lekker in.
Decor, aankleding, techniek en enkele puzzels waren helemaal top, maar uiteindelijk hebben we van Zahnartzt Schillinger als kamer meer genoten, ook al is dat de oudere kamer van de twee.
Desondanks hebben we het zeker naar ons zin gehad. We zijn nog altijd benieuwd naar Hannah en komen dan ook zeker nog eens terug om die te spelen.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Decor
 • Mindere flow
 • Niet altijd duidelijk wat de volgende stap is

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 22 augustus 2023

Heerlijk sfeervolle, mechanische puzzelkamer

Wat een geweldige kamer weer bij Baron Beeckman. De ontvangst was ook dit keer heerlijk in thema, humoristisch en van een zeldzaam goed niveau. Al voor binnenkomst zaten we er helemaal in.
De kamer zelf is werkelijk prachtig. Helemaal speciaal voor deze escape gebouwd, maar het lijkt alsof alles er al meer dan honderd jaar staat. Er wordt een origineel verhaal verteld en aan de hand daarvan moet je veel(!) puzzels oplossen.
Al deze puzzels zijn in de unieke Baron Beeckman stijl, dus analoog en mechanisch. Zeer verfrissend en echt schitterend gemaakt. Een duidelijk en groot bonuspunt wat ons betreft.
We kunnen niet wachten tot er een derde kamer komt. De plannen schijnen er al te zijn
Deze moet je zeker doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Caro

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Prachtige kamer, mooi in thema

We hebben deze kamer met vieren gespeeld. Niet iedereen kende Casa de Papel even goed, maar dat is niet erg.
De ontvangst was prettig en hartelijk.
De kamer is erg mooi gemaakt en ook heel mooi in het thema van de serie. Ook als je, zoals ik, maar een paar afleveringen hebt gezien herken je veel elementen. Dat maakt dat je de prestatie van de makers zelfs nog net dat beetje meer waardeert.
Er is genoeg te doen. De puzzels zijn logisch en goed in thema.
Al met al een heel mooie kamer en zeker een aanrader. Wij komen zeker terug voor de tweede en (binnenkort?) de derde kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Wauw, gewoon… wauw!

Zoals bij veel escapers, stond deze kamer al heel lang bovenaan de wishlist. Nu kwam het er dan eindelijk van!
Alle unaniem zeer lovende recensies hebben niets teveel gezegd. De hartelijke ontvangst, de prachtig sfeervolle ontvangstruimte, de ongelooflijk mooi aangeklede escaperoom zelf, het meeslepende verhaal, de niet té moeilijke puzzels die daardoor zeer leuk zijn, de beleving met ook heerlijk spannende momenten, de fantastische ontknoping en tot slot heerlijk ontspannen napraten met de zeer gepassioneerde en gedreven Anthony. Wij hebben van begin tot eind met volle teugen genoten.
Wauw, gewoon… wauw!
We kunnen alleen maar hopen dat Anthony snel een volgende kamer bouwt. Inmiddels weten we dat we er op kunnen rekenen dat hij alles zal doen om zichzelf te overtreffen. Makkelijk zal dat niet worden.


Reactie door The Push Mystery Rooms

08 augustus 2023

Thanx guys!!! :-D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  broeder_viktoranthony_boelaert

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 11 juni 2023

Heerlijk griezelen

We hebben genoten van de heerlijk griezelige sfeer die hier is neergezet en van het verhaal dat zich gedurende de tijd steeds verder ontvouwde. De kamer heeft een prachtig decor, waarbij ouderwetse sloten en puzzels en moderne technieken elkaar afwisselen.
Met twee hadden we een goede flow te pakken en we werden ook perfect begeleid door onze game master. Ondanks dat, konden we helaas niet op tijd ontsnappen. Gelukkig mochten we toch de kamer helemaal uitspelen. Het zou ontzettend zonde geweest zijn als dat niet zo was, dus veel dank daarvoor. Een heerlijk spannend avontuur en een zekere aanrader, ook met twee.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

Een van de mooiste kamers

We hebben echt genoten van een van de mooiste kamers qua decor die we ooit speelden. Er is echt super veel te zien en te doen, met veel parallel puzzelen. Doordat wij met twee speelden, moesten we enorm hard doorwerken om alles gedaan te krijgen. De puzzels waren lastig, maar te doen. Soms hadden ze in mijn beleving net een laagje teveel en waren daardoor dan onnodig complex.
Door het hoge tempo dat we moesten aanhouden, hadden we minder de gelegenheid om alle schitterende details van de kamer in ons op te nemen.
Wij zijn bij lange na niet op tijd ontsnapt, ondanks dat ons bijna altijd redelijk snel duidelijk was wat te doen, ook met dank aan de goed getimede hints van onze game master. Het was fantastische service dat we de kamer toch helemaal mochten uitspelen. We hadden het niet willen missen.
Ik zou deze kamer niet voor twee personen aanraden, met uitzondering wellicht van de meest ervaren puzzelaars. Gun jezelf de gelegenheid om deze schitterende kamer ook echt te kunnen zien en beleven en ga met minimaal vier personen als je kunt.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 11 juni 2023

Een geweldige voorstelling

Onze derde kamer bij DarkPark, na The End en Stay in the Dark. Wij zijn fan!
We hebben deze kamer met twee gespeeld en dat kan echt perfect. Ondanks dat deze kamer al ‘wat ouder' is, is hij zeker niet gedateerd te noemen. Het decor is prachtig en de puzzels zijn origineel. De kamer is vrij lineair opgezet, waardoor hij voor ons met twee prima te doen was.
Het was een heerlijk avontuur, met perfecte begeleiding van onze game master, waardoor we met nog zo'n 23 seconden op de klok wisten te ontsnappen. Kan niet beter toch?
Deze moet je zeker gaan spelen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 16 mei 2023

Prachtige kamer en ‘leuk eng'

De lokatie is natuurlijk helemaal top in een klooster. Ook de ontvangstruimte en de ontvangst zelf wordt mooi in thema gedaan.
De kamer zelf is werkelijk prachtig en alles wat je van een moderne escaperoom verlangt. Een schitterend decor, leuke en afwisselende puzzels die uitdagend maar toch goed te doen zijn, gebruik van moderne technieken. De sfeer is heerlijk creepy en de spanning wordt heel mooi opgebouwd. Er zijn een paar erg goede wtf momenten.
Als je van een beetje griezelen houdt, dan is dit zeker een kamer om te doen. Het is nooit te eng, maar er zitten een paar mooie schrikmomenten in.
Wij hebben genoten.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 09 mei 2023

Charmante en sympathieke kamer

We werden in een uiterst sfeervolle ruimte ontvangen, een voorbode van wat ons te wachten zou staan.
De introductie werd gedaan middels een filmpje, dat wat mij betreft te lang en langdradig was. Wel met de nodige humor. Daarna volgde een leuke eerste opdracht, waarna de kamer van start ging.
Dit is een mooi gedecoreerde kamer, met leuke puzzels en onverwachte zaken. Wij kregen er een Indiana Jones vibe van. De kamer leidde ons in een mooie flow uiteindelijk naar de uitgang. Er zit niet al teveel verhaal in, maar wel veel mooie puzzels en decorstukken. Al met al een uiterst charmante en sympathieke kamer, waar de liefde voor het escapen vanaf straalt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 01 april 2023

Heerlijke klassieke puzzelkamer

The Mystic Cabin is een wat oudere, klassieke, escaperoom. De kamer is fantastisch mooi vormgegeven en een heerlijke puzzelkamer. Ja, je komt hier en daar cijfersloten tegen, maar dat vind ik juist geweldig. De kamer is lineair en daardoor voor twee personen prima te doen.
We werden uitstekend begeleid door onze gamemaster, met wie we ook aansluitend heel leuk hebben nagepraat. We hadden enkele hints nodig, die prima getimed en gedoseerd bleken. Met minder dan 5 minuten op de klok wisten we te ontsnappen.
Al met al hebben wij heerlijk ouderwets gepuzzeld. Een aanrader, ook voor twee personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 06 maart 2023

Een bijzondere trip

Een valse start. Eerder op de dag was er een storing geweest en wij startten anderhalf uur later dan gepland. We wilden The Dome erg graag spelen, dus konden we best even wachten in de uitstekend uitgeruste ontvangstruimte.
Toen was het uiteindelijk zover, The Dome ging beginnen! Het was goed dat we het introductie verhaaltje op de website hadden gelezen, want in de kamer werd relatief weinig uitgelegd van het verhaal.
Wel ging de kamer meteen vol gas van start. Er ontwikkelt zich al gauw een fantastische trip, waarbij we de grip op de realiteit leken te verliezen. Met dat gegeven werd heel mooi gespeeld. Je kunt werkelijk van alles verwachten als dat het uitgangspunt is en we werden daarin ook niet teleurgesteld.
Het is lastig om zonder spoilers meer over de kamer te zeggen. Het is ook het leukste als je verder niets weet en gewoon lekker met je team naar binnen stapt en aan de slag gaat.
Het adrenaline peil en de tijdsdruk blijven lekker hoog. Er is veel te beleven en veel te doen. Zeer origineel concept en bijzondere puzzels. Het decor is fantastisch.
Uiteindelijk met nog 5 min op de klok weer buiten. Missie geslaagd en The Dome is nog altijd een topkamer die ik iedere wat meer ervaren escaper absoluut aanraad.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 26 februari 2023

Geweldig!

Wat een geweldige kamer is dit, woorden schieten tekort.
De ontvangst in thema was werkelijk fantastisch (en hilarisch). Hiermee kwamen we meteen in de juiste stemming.
De kamer is werkelijk prachtig afgewerkt qua decor. Alles klopt.
Het verhaal is niet heel diepgaand, maar origineel verzonnen en perfect uitgewerkt tot aan het einde toe.
Het decor steelt absoluut de show. Wat ziet dit er schitterend uit.
Puzzels waren leuk, origineel, meestal goed te doen, maar soms toch ook echt uitdagend.
Als je dit koppelt met enkele super WTF-momenten heb je een totaalpakket.
Deze moet bovenaan je to-do lijstje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • DECOR!

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 05 februari 2023

Een stralende lach

Deze escape room speelden we met twee, redelijk ervaren, spelers en we kwamen naar buiten met een glimlach zo stralend dat het leek alsof we radioactieve tandpasta hadden gebruikt (check de ontvangstruimte voor allerlei leuke easter eggs).
Ondanks dat de kamer al wat langer bestaat, is het zeker een aanrader.
De introductie is origineel gedaan en gaf ons een toepasselijk ongemakkelijk gevoel. De noodzaak om binnen een uur te ontsnappen werd wat duidelijker, maar bleef toch een beetje vaag.
Het decor en de aankleding is uitstekend en draagt perfect bij aan een heerlijk creepy en spannende sfeer, zonder dat het ergens echt eng wordt. Er wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, die zo nu en dan ook echt goed aansluiten bij de setting van het verhaal.
Het is een redelijk pittige puzzelkamer, dus we hadden wel een aantal hints nodig. Die kwamen meestal neer op: “Heb je daar en daar wel echt goed gekeken?” Doh, echt goed kijken dus!
Op zich waren de puzzels pittig, maar goed te doen op een enkele puzzel na die tot frustratie leidde (maar dat zou veel minder zijn geweest als we goed hadden gekeken). Bij die puzzels werd ook niet helemaal duidelijk wat het verband met het thema was.
Overall een echte puzzelkamer met een goed uitgevoerd en lekker spannend thema. Voor twee personen is het flink doorwerken, maar met de nodige hints waren we buiten met nog 29 seconden op de klok.
Wij vinden dit zeker een aanrader voor de liefhebbers van ouderwetse puzzelkamers en we zijn heel benieuwd naar de andere twee kamers op deze lokatie. Die komen we zeker spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:31 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 04 januari 2023

Een spannend misdaadverhaal

We hadden ontdekt dat je deze kamer nu ook met twee kon spelen, dus ideaal om er nu eens te gaan voor deze kamer, die al een poosje sluimerde op de wishlist. De speciale prijs voor twee personen was dan nog eens extra mooi meegenomen.
Het was van begin tot eind een schitterend en spannend avontuur. Nu eens niet ontsnappen, maar juist inbreken met een ramkraak. Een intrigerend idee, dat goed is uitgewerkt. Je krijgt het idee in een misdaadfilm beland te zijn.
Vanaf de start van de kamer was alles perfect in thema, zowel het verhaal als alle puzzels. De puzzels waren uitdagend en origineel. Het was hard doorwerken om alles gedaan te krijgen, maar uiteindelijk zijn we goed weggekomen. Helaas was een puzzel moeilijk op te lossen omdat het te klein en te donker was weergegeven. Daardoor zaten we vast en dit leidde tot onnodige frustratie. Iets meer licht en/of iets grotere tekst zou dit hebben kunnen voorkomen.
Het mocht de pret niet drukken, want het verhaal ging in razend tempo verder en ook zeker de ontknoping was een finale die er mocht wezen.
Zeker een aanrader, ook met twee personen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

Laad meer reviews

0 reviews