Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Scprs

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Ooit begonnen met escapen op een verjaardagsfeestje, maar inmiddels vol gegrepen door het virus. We proberen een aantal keren per jaar zo mooi mogelijke kamers te bezoeken. Heerlijk!


Lid sinds

28-05-2018

Statistieken

Escaperooms

41 reviews

47 kamers gespeeld

78% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


9 forum berichten

41 reviews

The Imitation Room

Escaperoom Villa Bretil
Geplaatst op: 10 september 2023

Prachtige techniek en decor, mindere flow

Mensen die de film The Imitation Game hebben gezien en/of weten wie Alan Turing was, zullen een goed idee hebben wat te verwachten in deze escape room. Wat betreft het decor en de aankleding overtreft deze kamer de verwachtingen. Prachtig gemaakt en technisch uitstekend. Je gaat terug in de tijd naar WO II, net zoals bij Zahnartzt Schillinger ook al zo mooi het geval was.
Op dat vlak hebben we absoluut genoten van de zeer mooie kamer met een indrukwekkende eindpuzzel.
Helaas was voor ons de puzzelflow duidelijk minder. Wij speelden deze kamer met twee en dat is op zich prima te doen. Ik denk dat vier personen of meer misschien zelfs wel teveel zou kunnen zijn.
Het was ons heel regelmatig echt niet duidelijk wat we moesten doen. Er is een duidelijk hintsysteem, maar dat is soms zelfs wat té duidelijk. Op punten hadden we het idee niet veel zelf op te lossen, maar door het hintsysteem geleid te worden. Waren de puzzels te ver gezocht, of hadden wij gewoon een mindere dag? Geen idee, maar we kwamen er voor ons gevoel geen moment echt lekker in.
Decor, aankleding, techniek en enkele puzzels waren helemaal top, maar uiteindelijk hebben we van Zahnartzt Schillinger als kamer meer genoten, ook al is dat de oudere kamer van de twee.
Desondanks hebben we het zeker naar ons zin gehad. We zijn nog altijd benieuwd naar Hannah en komen dan ook zeker nog eens terug om die te spelen.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Decor
 • Mindere flow
 • Niet altijd duidelijk wat de volgende stap is

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 22 augustus 2023

Heerlijk sfeervolle, mechanische puzzelkamer

Wat een geweldige kamer weer bij Baron Beeckman. De ontvangst was ook dit keer heerlijk in thema, humoristisch en van een zeldzaam goed niveau. Al voor binnenkomst zaten we er helemaal in.
De kamer zelf is werkelijk prachtig. Helemaal speciaal voor deze escape gebouwd, maar het lijkt alsof alles er al meer dan honderd jaar staat. Er wordt een origineel verhaal verteld en aan de hand daarvan moet je veel(!) puzzels oplossen.
Al deze puzzels zijn in de unieke Baron Beeckman stijl, dus analoog en mechanisch. Zeer verfrissend en echt schitterend gemaakt. Een duidelijk en groot bonuspunt wat ons betreft.
We kunnen niet wachten tot er een derde kamer komt. De plannen schijnen er al te zijn
Deze moet je zeker doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Caro

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Prachtige kamer, mooi in thema

We hebben deze kamer met vieren gespeeld. Niet iedereen kende Casa de Papel even goed, maar dat is niet erg.
De ontvangst was prettig en hartelijk.
De kamer is erg mooi gemaakt en ook heel mooi in het thema van de serie. Ook als je, zoals ik, maar een paar afleveringen hebt gezien herken je veel elementen. Dat maakt dat je de prestatie van de makers zelfs nog net dat beetje meer waardeert.
Er is genoeg te doen. De puzzels zijn logisch en goed in thema.
Al met al een heel mooie kamer en zeker een aanrader. Wij komen zeker terug voor de tweede en (binnenkort?) de derde kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Wauw, gewoon… wauw!

Zoals bij veel escapers, stond deze kamer al heel lang bovenaan de wishlist. Nu kwam het er dan eindelijk van!
Alle unaniem zeer lovende recensies hebben niets teveel gezegd. De hartelijke ontvangst, de prachtig sfeervolle ontvangstruimte, de ongelooflijk mooi aangeklede escaperoom zelf, het meeslepende verhaal, de niet té moeilijke puzzels die daardoor zeer leuk zijn, de beleving met ook heerlijk spannende momenten, de fantastische ontknoping en tot slot heerlijk ontspannen napraten met de zeer gepassioneerde en gedreven Anthony. Wij hebben van begin tot eind met volle teugen genoten.
Wauw, gewoon… wauw!
We kunnen alleen maar hopen dat Anthony snel een volgende kamer bouwt. Inmiddels weten we dat we er op kunnen rekenen dat hij alles zal doen om zichzelf te overtreffen. Makkelijk zal dat niet worden.


Reactie door The Push Mystery Rooms

08 augustus 2023

Thanx guys!!! :-D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  anthony_boelaert

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 11 juni 2023

Heerlijk griezelen

We hebben genoten van de heerlijk griezelige sfeer die hier is neergezet en van het verhaal dat zich gedurende de tijd steeds verder ontvouwde. De kamer heeft een prachtig decor, waarbij ouderwetse sloten en puzzels en moderne technieken elkaar afwisselen.
Met twee hadden we een goede flow te pakken en we werden ook perfect begeleid door onze game master. Ondanks dat, konden we helaas niet op tijd ontsnappen. Gelukkig mochten we toch de kamer helemaal uitspelen. Het zou ontzettend zonde geweest zijn als dat niet zo was, dus veel dank daarvoor. Een heerlijk spannend avontuur en een zekere aanrader, ook met twee.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

Een van de mooiste kamers

We hebben echt genoten van een van de mooiste kamers qua decor die we ooit speelden. Er is echt super veel te zien en te doen, met veel parallel puzzelen. Doordat wij met twee speelden, moesten we enorm hard doorwerken om alles gedaan te krijgen. De puzzels waren lastig, maar te doen. Soms hadden ze in mijn beleving net een laagje teveel en waren daardoor dan onnodig complex.
Door het hoge tempo dat we moesten aanhouden, hadden we minder de gelegenheid om alle schitterende details van de kamer in ons op te nemen.
Wij zijn bij lange na niet op tijd ontsnapt, ondanks dat ons bijna altijd redelijk snel duidelijk was wat te doen, ook met dank aan de goed getimede hints van onze game master. Het was fantastische service dat we de kamer toch helemaal mochten uitspelen. We hadden het niet willen missen.
Ik zou deze kamer niet voor twee personen aanraden, met uitzondering wellicht van de meest ervaren puzzelaars. Gun jezelf de gelegenheid om deze schitterende kamer ook echt te kunnen zien en beleven en ga met minimaal vier personen als je kunt.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 11 juni 2023

Een geweldige voorstelling

Onze derde kamer bij DarkPark, na The End en Stay in the Dark. Wij zijn fan!
We hebben deze kamer met twee gespeeld en dat kan echt perfect. Ondanks dat deze kamer al ‘wat ouder' is, is hij zeker niet gedateerd te noemen. Het decor is prachtig en de puzzels zijn origineel. De kamer is vrij lineair opgezet, waardoor hij voor ons met twee prima te doen was.
Het was een heerlijk avontuur, met perfecte begeleiding van onze game master, waardoor we met nog zo'n 23 seconden op de klok wisten te ontsnappen. Kan niet beter toch?
Deze moet je zeker gaan spelen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 16 mei 2023

Prachtige kamer en ‘leuk eng'

De lokatie is natuurlijk helemaal top in een klooster. Ook de ontvangstruimte en de ontvangst zelf wordt mooi in thema gedaan.
De kamer zelf is werkelijk prachtig en alles wat je van een moderne escaperoom verlangt. Een schitterend decor, leuke en afwisselende puzzels die uitdagend maar toch goed te doen zijn, gebruik van moderne technieken. De sfeer is heerlijk creepy en de spanning wordt heel mooi opgebouwd. Er zijn een paar erg goede wtf momenten.
Als je van een beetje griezelen houdt, dan is dit zeker een kamer om te doen. Het is nooit te eng, maar er zitten een paar mooie schrikmomenten in.
Wij hebben genoten.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 09 mei 2023

Charmante en sympathieke kamer

We werden in een uiterst sfeervolle ruimte ontvangen, een voorbode van wat ons te wachten zou staan.
De introductie werd gedaan middels een filmpje, dat wat mij betreft te lang en langdradig was. Wel met de nodige humor. Daarna volgde een leuke eerste opdracht, waarna de kamer van start ging.
Dit is een mooi gedecoreerde kamer, met leuke puzzels en onverwachte zaken. Wij kregen er een Indiana Jones vibe van. De kamer leidde ons in een mooie flow uiteindelijk naar de uitgang. Er zit niet al teveel verhaal in, maar wel veel mooie puzzels en decorstukken. Al met al een uiterst charmante en sympathieke kamer, waar de liefde voor het escapen vanaf straalt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Geplaatst op: 01 april 2023

Heerlijke klassieke puzzelkamer

The Mystic Cabin is een wat oudere, klassieke, escaperoom. De kamer is fantastisch mooi vormgegeven en een heerlijke puzzelkamer. Ja, je komt hier en daar cijfersloten tegen, maar dat vind ik juist geweldig. De kamer is lineair en daardoor voor twee personen prima te doen.
We werden uitstekend begeleid door onze gamemaster, met wie we ook aansluitend heel leuk hebben nagepraat. We hadden enkele hints nodig, die prima getimed en gedoseerd bleken. Met minder dan 5 minuten op de klok wisten we te ontsnappen.
Al met al hebben wij heerlijk ouderwets gepuzzeld. Een aanrader, ook voor twee personen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 06 maart 2023

Een bijzondere trip

Een valse start. Eerder op de dag was er een storing geweest en wij startten anderhalf uur later dan gepland. We wilden The Dome erg graag spelen, dus konden we best even wachten in de uitstekend uitgeruste ontvangstruimte.
Toen was het uiteindelijk zover, The Dome ging beginnen! Het was goed dat we het introductie verhaaltje op de website hadden gelezen, want in de kamer werd relatief weinig uitgelegd van het verhaal.
Wel ging de kamer meteen vol gas van start. Er ontwikkelt zich al gauw een fantastische trip, waarbij we de grip op de realiteit leken te verliezen. Met dat gegeven werd heel mooi gespeeld. Je kunt werkelijk van alles verwachten als dat het uitgangspunt is en we werden daarin ook niet teleurgesteld.
Het is lastig om zonder spoilers meer over de kamer te zeggen. Het is ook het leukste als je verder niets weet en gewoon lekker met je team naar binnen stapt en aan de slag gaat.
Het adrenaline peil en de tijdsdruk blijven lekker hoog. Er is veel te beleven en veel te doen. Zeer origineel concept en bijzondere puzzels. Het decor is fantastisch.
Uiteindelijk met nog 5 min op de klok weer buiten. Missie geslaagd en The Dome is nog altijd een topkamer die ik iedere wat meer ervaren escaper absoluut aanraad.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 26 februari 2023

Geweldig!

Wat een geweldige kamer is dit, woorden schieten tekort.
De ontvangst in thema was werkelijk fantastisch (en hilarisch). Hiermee kwamen we meteen in de juiste stemming.
De kamer is werkelijk prachtig afgewerkt qua decor. Alles klopt.
Het verhaal is niet heel diepgaand, maar origineel verzonnen en perfect uitgewerkt tot aan het einde toe.
Het decor steelt absoluut de show. Wat ziet dit er schitterend uit.
Puzzels waren leuk, origineel, meestal goed te doen, maar soms toch ook echt uitdagend.
Als je dit koppelt met enkele super WTF-momenten heb je een totaalpakket.
Deze moet bovenaan je to-do lijstje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • DECOR!

 

Zahnarzt Schillinger

Escaperoom Villa Bretil
Geplaatst op: 05 februari 2023

Een stralende lach

Deze escape room speelden we met twee, redelijk ervaren, spelers en we kwamen naar buiten met een glimlach zo stralend dat het leek alsof we radioactieve tandpasta hadden gebruikt (check de ontvangstruimte voor allerlei leuke easter eggs).
Ondanks dat de kamer al wat langer bestaat, is het zeker een aanrader.
De introductie is origineel gedaan en gaf ons een toepasselijk ongemakkelijk gevoel. De noodzaak om binnen een uur te ontsnappen werd wat duidelijker, maar bleef toch een beetje vaag.
Het decor en de aankleding is uitstekend en draagt perfect bij aan een heerlijk creepy en spannende sfeer, zonder dat het ergens echt eng wordt. Er wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, die zo nu en dan ook echt goed aansluiten bij de setting van het verhaal.
Het is een redelijk pittige puzzelkamer, dus we hadden wel een aantal hints nodig. Die kwamen meestal neer op: “Heb je daar en daar wel echt goed gekeken?” Doh, echt goed kijken dus!
Op zich waren de puzzels pittig, maar goed te doen op een enkele puzzel na die tot frustratie leidde (maar dat zou veel minder zijn geweest als we goed hadden gekeken). Bij die puzzels werd ook niet helemaal duidelijk wat het verband met het thema was.
Overall een echte puzzelkamer met een goed uitgevoerd en lekker spannend thema. Voor twee personen is het flink doorwerken, maar met de nodige hints waren we buiten met nog 29 seconden op de klok.
Wij vinden dit zeker een aanrader voor de liefhebbers van ouderwetse puzzelkamers en we zijn heel benieuwd naar de andere twee kamers op deze lokatie. Die komen we zeker spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:31 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 04 januari 2023

Een spannend misdaadverhaal

We hadden ontdekt dat je deze kamer nu ook met twee kon spelen, dus ideaal om er nu eens te gaan voor deze kamer, die al een poosje sluimerde op de wishlist. De speciale prijs voor twee personen was dan nog eens extra mooi meegenomen.
Het was van begin tot eind een schitterend en spannend avontuur. Nu eens niet ontsnappen, maar juist inbreken met een ramkraak. Een intrigerend idee, dat goed is uitgewerkt. Je krijgt het idee in een misdaadfilm beland te zijn.
Vanaf de start van de kamer was alles perfect in thema, zowel het verhaal als alle puzzels. De puzzels waren uitdagend en origineel. Het was hard doorwerken om alles gedaan te krijgen, maar uiteindelijk zijn we goed weggekomen. Helaas was een puzzel moeilijk op te lossen omdat het te klein en te donker was weergegeven. Daardoor zaten we vast en dit leidde tot onnodige frustratie. Iets meer licht en/of iets grotere tekst zou dit hebben kunnen voorkomen.
Het mocht de pret niet drukken, want het verhaal ging in razend tempo verder en ook zeker de ontknoping was een finale die er mocht wezen.
Zeker een aanrader, ook met twee personen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 28 december 2022

Net als in de film

Wij speelden deze kamer met twee volwassenen en twee meiden van 9 en 11 jaar oud. Dan is het een vrij pittige uitdaging. We hadden vrij veel hints nodig, maar dat lag aan ons. Deze hints kwamen gelukkig ook en ook tijdig en echt op een goede manier. Wat dat betreft was de begeleiding door onze game master echt uitstekend.
Helaas lukte het ons niet om op tijd aan alle opdrachten te voldoen, dus we konden helaas geen lid worden van het genootschap. Wel mochten we de kamer uitspelen en dat is natuurlijk altijd top service!
Wat betreft de kamer zelf. Het is een prachtig vormgegeven kamer, gevuld met uitdagende en originele puzzels. Hij is gebaseerd op de film 'Now you see me'. Wij hadden deze film van tevoren allemaal (nog) eens goed bekeken en dat is ook echt een aanrader om te doen. Je belandt dan in een feest van herkenning.
Al met al een schitterende kamer en ook echt een aanrader om te gaan spelen.
Kijk die film en ga hem daarna zelf beleven!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Wat een prachtige wereld

We moesten naar een industrie terrein in Emmeloord, een vrij troosteloze plek. Daar aangekomen echter, kwamen we direct in de juiste stemming. Eerst maar eens door de poort en op expeditie, al voor we binnen waren. Ook daar werden we volledig in stijl ontvangen. De ontvangstruimte is spectaculair en belooft veel goeds voor het komende avontuur.
De escape zelf is ook werkelijk schitterend. Het decor en het verhaal zijn de sterren hier. Wat word je meegenomen in deze fantasiewereld. De puzzels zijn origineel en goed te doen, hoewel een aantal dingen soms erg moeilijk te zien zijn op plekken met weinig verlichting.
Voor ons twee was er net iets teveel werk te verzetten, waardoor we uiteindelijk helaas niet op tijd ontsnapten. Dat mocht de pret niet drukken, want wat een prachtige wereld is hier gecreëerd.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 02 december 2022

Er gebeuren fantastische dingen op het Borgesius College

Wat een aangename verrassing. Deze kamer stond nog niet echt op mijn radar, maar bevriende escapers waren enthousiast. Ook nog eens op 20 minuutjes rijden van huis, dus alle reden om er voor te gaan.
De kamer zelf is werkelijk prachtig vorm gegeven met een mooi decor, waarbij aan alle details gedacht is inclusief licht, geluid, geur. Het is een echte moderne escaperoom met alle moderne technieken die je daarbij verwacht (en misschien nog een paar die je niet verwacht).
Het verhaal is schitterend en lekker spannend op een goede manier. De ontknoping mag er ook zijn.
Met vieren moesten we behoorlijk aan de bak om op tijd te ontsnappen. We hadden niet veel hints nodig, maar deze kwamen wel als ze wel nodig waren. Met af en toe een goed geplaatste aanmoediging, werden we door de game master perfect begeleid.
Daarover gesproken: We werden enthousiast en aangenaam ontvangen. Ook het napraten achteraf was erg leuk. Het was mooi om te horen hoe de kamer tot stand is gekomen en wat daar allemaal aan vooraf is gegaan.
Al met al een topavond. Deze kamer is absoluut een aanrader. Zeker boeken!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  remconet

De Gilde Der Wijzen

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 27 november 2022

Leuke, sfeervolle puzzelkamer

Een leuke puzzelkamer, die heel geschikt is voor twee wat meer ervaren escapers. De kamer is sfeervol aangekleed, hoewel de afwerking hier en daar net iets beter kan. Ook zit er wat slijtage op en is er op een aantal plekken wel onderhoud nodig.
Zoals gezegd, lekker puzzelen. Je moet 10 testen zien te volbrengen, middels leuke en afwisselende puzzels. Het is een echte ouderwetse kamer veel slotjes, maar dat is iets dat wij juist helemaal prima vinden. Elk slotje open is weer een succesmomentje.
Helaas was een puzzel niet helemaal goed gereset wat jammer was.
Al met al hebben we ons uitstekend vermaakt in een ouderwetse, sfeervolle en leuke puzzelkamer, voor een aantrekkelijke prijs.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:30 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzel niet volledig gereset

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 15 november 2022

Wat was dit eng, maar wat was dit gaaf!

We hebben best even getwijfeld of we deze experience wel zouden doen, omdat we ons afvroegen of het niet heel eng is.
Toch besloten om er voor te gaan en dat was absoluut de juiste beslissing. Als je nog twijfelt, dan zeker doen zou mijn advies zijn. Dit wil je echt niet missen.
Je belandt in een heel spannende film. Zo een waar je normaal naar het scherm tegen de hoofdrolspelers roept: Ga daar nu toch niet naar binnen!
Maar nu ben je zelf de hoofdrolspeler en ga je dus tóch naar binnen.
DarkPark kruipt als geen ander in je hoofd en onder je huid. Geef je er aan over en beleef die spannende thriller. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is zo mooi gemaakt, het verhaal en de ontknoping zijn zo goed. Ook wij hebben met vijven met een brede lach op ons staan applaudisseren voor dit meesterwerk.
Gewoon doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  xMvdsAlecTheekopjeMarccinzano

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 07 november 2022

Prachtige kamer met Egyptisch thema

We speelden deze kamer met twee volwassenen en onze drie nichtjes van 11-14 jaar oud.
De ontvangst was allerhartelijkst, waardoor we ons helemaal welkom voelden.
De kamer zelf was prachtig. Een mooi decor, waarbij het thema van een ontdekte graftombe schitterend was uitgewerkt. Voor de meiden was het precies spannend genoeg, zeker ook met zo nu en dan stukken waarbij het donkerder was.
De puzzels waren erg leuk, met een mooie afwisseling tussen af en toe slotjes (voor het broodnodige escape room-gevoel) en moderne technieken. De drie meiden waren super op dreef, waardoor we met vijven in een geweldig goede flow kwamen. Ondanks dat dit in mijn ogen een ‘volwassen' kamer is, kunnen kinderen hier toch veel bijdragen. We hebben samen heerlijk gepuzzeld.
Al met al zijn we zonder hints ontsnapt met nog ruim 13 minuten op de klok. Het gevoel van overwinning was dan ook groot. Wat een geweldige ervaring!
Zeker een aanrader, zowel voor gezinnen of mensen met kinderen, als voor teams met alleen volwassen spelers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

The Game

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Ouderwets puzzelen

Zonder al te hoge verwachtingen gingen we met twee naar Escape World om The Game te spelen.
We werden zeer hartelijk ontvangen in een sfeervolle ontvangstruimte. Dat belooft in ieder geval al wat.
De kamer zelf is een echte 1.0 escaperoom. Mooi aangekleed in het thema bordspelletjes. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar dat hoeft ook niet. We gaan gewoon lekker puzzelen!
Nou, dat kan. In de kamer binnengekomen werden we bijna overweldigd door de grote hoeveelheid dingen die er te doen en op te lossen zijn. Het zijn allemaal leuke puzzels, waarbij vrijwel elke oplossing leidt tot het openen van een of meer sloten. Ook in die zin ouderwets escapen, maar daar houden wij wel van.
Het decor is mooi en helemaal in het thema bordspellen, maar de tands des tijds begint helaas wel behoorlijk zichtbaar te worden. Als deze kamer nog langer mee moet, dan is het toch echt wel tijd voor een opknapbeurt.
We werden door de GM goed begeleid, hoewel enkele hints wat overbodig voelden. We hadden tevoren afgesproken dat we zo nodig graag hints krijgen en die kregen we gelukkig ook. Zonder hints zouden we waarschijnlijk niet zijn ontsnapt. Uiteindelijk hadden we zo'n 5 minuten meer nodig dan de 60 die er voor staan, dus net niet op tijd ontsnapt. We mochten de kamer wel gewoon uitspelen en dat is altijd een goede zaak.
Al met al wel een aanrader als je zonder al te veel pretenties gewoon lekker een uurtje wilt puzzelen en escapen en je geen afkeer hebt van slotjes.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

Wat een lekkere ouderwetse escape

Met vier redelijk ervaren escapers, maar voor het eerst in deze samenstelling, trokken we naar het koetshuis van Baron Beeckman. Daar werden we direct al op een schitterende en humoristische manier ontvangen, waarmee we meteen helemaal in het verhaal zaten.
Dit is een kamer die heel goed gebruik maakt van de prachtige en historische lokatie. Daarmee zijn er ook nauwelijks high-tech elementen in de kamer te vinden en dat klopt helemaal in de sfeer die wordt neergezet.
Het enige moderne element dreigde even de illusie te verstoren, maar dat mocht niet getreurd.
Na een duidelijke introductie konden we aan de slag.
Het was een kamer met leuke en afwisselende puzzels. We zaten in een goede flow en hadden, zeker in het eerste gedeelte weinig hints nodig. De enkele hints die kwamen waren zeker noodzakelijk en goed getimed. Daarmee hebben we op een prettige manier de kamer juist binnen de tijd tot een goed einde kunnen brengen. Fijn als een spelleider dat zo goed weet te begeleiden.
Na het ontsnappen was er ruim de tijd om met de eigenaars na te praten. Net als al blijkt uit de kamer zelf, bleek ook toen de passie die zij hebben voor het escapen.
Al met al een heerlijke ouderwetse escape met een leuk verhaal en in een prachtig decor. Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Kamer 237 flikt het weer

Na enkele jaren geleden al Kamer 237 en De Concierge te hebben gespeeld, wisten we natuurlijk wat een hoog niveau escaperoom we konden verwachten. Meteen de eerste gelegenheid boeken dus. Een ‘no-brainer'. Terwijl we wachtten op de dag om te escapen groeide het aantal unaniem lovende reviews hier op escapetalk.
Ook wij hebben weer echt genoten van een state-of-the-art escaperoom met een werkelijk prachtig decor, schitterende techniek en een mooi verhaal. Alles perfect in thema, zowel voor deze kamer, als voor het gehele gebouw.
Klein puntje van kritiek: Ik vond het op sommige momenten zelfs wel erg veel worden. Er gebeurde zoveel en er was zoveel te doen, dat het lastig was om het complexe verhaal te volgen en ook nog op tijd te ontsnappen. Uiteindelijk zijn gelukkig wel alle puzzelstukjes op hun plek gevallen.
Ander puntje: We konden pas bijna een half uur later dan we hadden geboekt aan onze escape beginnen, omdat er ergens voor ons vertraging was gekomen. Op zich geen heel groot probleem, maar het doet een beetje afbreuk aan de spanning die je altijd opbouwt wanneer je bijna mag beginnen en er was te weinig tijd om nog na te praten op lokatie, omdat we gereserveerd hadden voor het diner.
Al met al weer een schitterende ervaring en inderaad een ‘no-brainer': Gewoon boeken!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  kamer237

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 23 mei 2022

Een prachtige, echte puzzelkamer

Ruim 3 jaar geleden speelden we hier al Erzsébet en dat is een kamer die nog steeds scherp op ons netvlies staat. Geen moment twijfel dus of we de tweede kamer bij Escaping Belgium wilden spelen.
De ontvangst en het enthousiasme van de host brachten ons direct terug naar toen en waren nog als vanouds helemaal top.
De kamer zelf is werkelijk schitterend gemaakt. Waar we de laatste tijd veel kamers zien met veel nadruk op beleving, een spannend verhaal en met veel vertoon van techniek, is dit weer eens een ‘ouderwetse' puzzelkamer.
Begrijp me niet verkeerd: Er is, op het thema na, niets ouderwets aan deze kamer. De beleving is ook hier heel hoog, het verhaal is spannend en de techniek is absoluut top en zeer modern. Echter, alles lijkt hier veel meer in dienst te staan van een kamer waar je weer eens ouderwets lekker en veel kunt puzzelen. Er is veel te doen, de puzzels zijn logisch en goed te volgen en er wordt voor de puzzels gebruik gemaakt van de modernste technieken.
Licht en geluid en een zeer goed doordacht hintsysteem zorgen ervoor dat je lekker in de flow blijft.
Tot slot is de absolute ster van deze kamer het niveau van het decor! Wat is dit prachtig gemaakt zeg. Echt genieten van alles dat je om je heen ziet.
Een enkele puzzel vonden wij minder leuk en soms ontging het ons wat het verband was tussen een puzzel en het thema (en dat was er waarschijnlijk wel).
We waren wat minder in vorm en daardoor chaotischer dan voor ons gebruikelijk. De zeer goed getimede en vormgegeven hints zorgden ervoor dat we toch steeds goede vooruitgang boekten. Na een door onze chaotische werkwijze onnodig stressvol eindspel, wisten we met nog 7 seconden op de klok te ontsnappen. Inderdaad 90 minuten vliegen net zo snel voorbij als 60. Wat hebben we genoten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Escape The Lost Pyramid

Enversed
Geplaatst op: 03 mei 2022

Vooral een leuk VR avontuur, niet echt een escape room

Wij hebben dit VR spel met twee gespeeld. Onze eerste ervaring met VR, dus we moesten enorm wennen aan hoe dat werkt. Dit heeft heel erg beïnvloed hoe lang we er over deden om te ontsnappen. We waren dan ook niet op tijd, maar mochten het spel gelukkig helemaal uit spelen van onze begeleider. Goede service!
Als escape room is het niet heel moeilijk. Je moet wel puzzels oplossen, maar die zijn wel anders dan je normaal gesproken in een escape room tegenkomt.
Als avontuur is het echt prachtig! We hebben heel erg genoten van de mooie omgeving van het spel en van de bijzondere dingen die we zagen en konden doen. Dit VR avontuur smaakte zeker naar meer. Het was echt leuk om te doen.
Zeker een aanrader. Het heeft veel raakvlakken met real life escape rooms, maar het is toch echt wel iets anders. Voor mensen die van escapen houden en wel in zijn voor een prachtig vormgegeven avontuur is het helemaal top.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 19 maart 2022

Mooie en enge kamer, maar met verbeterpunten

Hoge verwachtingen met een 9.5 als gemiddelde beoordeling en een 15e plek op escapetalk. We hebben enkele jaren geleden ook Jumanji al gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer.
De ontvangst was prima. We waren lekker op tijd om nog even rond te neuzen in de leuke bordspellenwinkel die ze hebben, een mooie bonus.
En dan de escape: De start is zeer origineel te noemen. Erg leuk en het zet meteen een mooi sfeertje neer. De kamer zelf is heel mooi gemaakt. Het verhaal is leuk en ontwikkelt zich gedurende de tijd ook nog eens mooi. Wie goed oplet ziet mooie details in dat verhaal. De puzzels zijn goed te doen, we hadden een enkele hint nodig, hoewel sommige hints meer bedoeld waren om te voorkomen dat wij onbedoeld iets probeerden los te maken dat vast moest blijven zitten.
De sfeer is heerlijk eng en er gebeuren genoeg echt spannende dingen. Lekker griezelen, zonder dat het goedkope horror wordt, maar wel met mooie schrikmomenten. In dat opzicht werkt het verhaal ook toe naar een mooie apotheose.
Helaas zijn er ook wel enkele mindere punten te benoemen: Een eerste slot liet zich spontaan openen, zonder dat de code nodig was. Geen fout met resetten, maar gewoon niet zo'n deugdelijk slot. Hierdoor hadden we langere tijd niet in de gaten dat de eerste puzzel niet meer opgelost hoefde te worden om dat slot open te maken. Dat was erg verwarrend en kostte onnodig tijd. Later in de kamer was er, op het meest cruciale moment waarop de climax van het verhaal zich moest ontvouwen, helaas wel een reset fout gemaakt. Hierdoor was een deel van dat zo mooi opgezette en spectaculaire einde al onthuld nog voor we iets hadden gedaan. Dat deed veel afbreuk aan het beoogde effect.
Tot slot is de kamer qua decor heel mooi gemaakt, maar onvoldoende slijtvast. Dat is iets dat ons van Jumanji ook is bijgebleven. Ondanks het feit dat de kamer nog niet heel lang open is, begint er al slijtage zichtbaar te worden. Bij Jumanji leken dat opstart- of afwerkingsproblemen, maar nu denk ik dat de aandacht voor de bouwkwaliteit net iets omhoog mag.
Al met al vonden wij het een zeer vermakelijke en ‘gewoon goede' kamer. Ook zonder de problemen met het slotje en zonder de reset fout is het in mijn ogen niet een absolute topkamer, maar het zou met wat aandacht wel een echt goede kamer kunnen zijn. Nu helaas was lagere score in verband met de genoemde problemen. Ondanks dat alles is dit wel degelijk een kamer die ik zou aanraden.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig
 • Fout met resetten
 • Een enkel ondeugdelijk slotje

 

Laad meer reviews

0 reviews