Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Safe House

Rotterdam , Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 8 (Aanbevolen: 5-6)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Safe House

Het OM weet het zeker, door jullie getuigenis krijgen ze Ad en Mike eindelijk veroordeeld. Omdat er met vorige getuigen steeds 'ongelukken' gebeurden verblijven jullie tot de rechtszaak in het Safe House. Dit keer is dat niet mogelijk, jullie zitten veilig in een safe-house op een geheim adres en Mike en Ad worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Beetje wachten, beetje puzzelen, lekker veilig... Wat zou er nou fout kunnen gaan? The Safe House is geschikt voor groepen van 3 tot 8 personen en kan in het Nederlands of Engels gespeeld worden.

Thema's

Avontuur

Lokaal

Misdaad

Thriller

Eigenschappen

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

22 likes

190 bezoekers

80.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

127 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

rolfrolfJunior EscaperLid sinds: 3 mei 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2019

Super

Ik heb een leuke ervaring meegekregen.
Een erg leuke kamer en een hele andere beleving als andere escape rooms
Het personeel was ook erg vriendelijk en open met praten
En we hadden 16 min over
Zeker een aanrader om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  kay_smits

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (141 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2018

Thrilling!

When I booked this room I trusted mostly the ranking in this website, as it appeared to be one of the best rooms in Rotterdam, but I did not really know what to expect. When I arrived to the site I was surprised first to encounter a really professional place, with a large and comfortable lounge with a bar and friendly staff. I have to say I was also a little bit concerned as most of the great games I had, were rooms "from enthiusiast, for enthusiasts", instead of commercial enterprises. When I entered the room and without revealing anything my first impression, was not the best, but that quickly changed and all in all it ended up being a really fun experience.
Nice effects, nice atmosphere, and specially nice storyline and flow. The puzzles were in general nice, some of them not so much, but other really elaborated. I can only recommend!


Reactie door Live Escape

13 april 2018

Thanks for your review!! The appreciation from someone who played that many rooms is extra valuable for us!!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  live-escape

A (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2018

Super leuk!

Dit was super leuk!!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke uitdaging

  live-escape

LabelloLabelloSenior EscaperLid sinds: 15 mei 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2021

The Safehouse

#86 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Het verhaal achter de kamer vind ik heel goed gevonden. De opbouw van het thema is goed en door de uitwerking van het verhaal, zaten we er echt in. De spanning bouwde steeds verder op. In potentie is dit echt een hele toffe kamer. Helaas gaven de puzzels mij niet hetzelfde gevoel als het verhaal. De logica ontbreekt bij sommige puzzels en daardoor raakten wij uit de flow. Het was ook niet altijd duidelijk wanneer iets klaar was of wat het gevolg ervan was. Er is veel zoekwerk, wat niet mijn voorkeur heeft. Veel puzzels had ik al eerder, in een andere vorm, gezien in andere kamers, dus ik werd niet erg verrast.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:38 min

 

StanStanSenior EscaperLid sinds: 13 november 2017 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Veilig in het safehouse!

Het was weer tijd voor een dagje escape rooms spelen, ditmaal trokken we naar Rotterdam om alle vier de kamers bij Live Escape te spelen. Van tevoren had ik ditmaal weinig research gedaan naar de kamers, ik zou me dus goed laten verrassen!

Wij startten onze dag bij ‘The Safehouse’. We kregen van de GM een korte uitleg over het verhaal van deze safehouse. Kort en krachtig, meteen duidelijk wat we daar kwamen doen! We stapte de kamer binnen en onze escape kon gaan beginnen. Wat meteen opvalt is dat deze ruimte erg ‘kaal’ aanvoelt, dat gecombineerd met het feit dat er geen muziek of omgevingsgeluid is, valt het allemaal wellicht wat tegen. De puzzels in deze ruimte zijn ook niet van erg hoog niveau.

Al snel volgt het hoogtepunt van de kamer, de spanning is in de groep goed te voelen! De ruimte die volgt, ziet er qua sfeer wel erg tof uit, hier zijn gelukkig wel omgevingsgeluiden aanwezig. De puzzels hier zijn simpel, maar wel leuk in thema. Wat vooral belangrijk is in deze ruimte, is ‘zoeken’. Iets wat niet onze sterkste kant bleek te zijn. Het einde van de kamer had wat mij betreft spectaculairder gekund. Hier komen er bij mij wat vraagtekens omhoog wat betreft het verhaal.

Samenvattend is het een prima kamer, zeker richting het einde. Waar ik me wel erg aan stoorde, was het geluid vanuit andere kamers wat we erg goed konden horen. Deze kamer zat qua prima in elkaar, we wisten wat we kwamen doen en hoe we dat moesten doen. Wat betreft puzzels mis ik hier en daar wat uitdagende puzzels en over het algemeen zijn het er niet super veel. Echter was deze kamer een prima start van onze dag en we keken dan ook erg uit naar de volgende kamers op deze locatie!


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af’ of ‘klaar’ was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!




7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

lawrence_simonslawrence_simonsSenior EscaperLid sinds: 29 november 2020 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Leuk concept

Een solide kamer met een apart begin. Goed geamuseerd en leuke afwisseling van puzzels. Dit is een kamer die ik zou aanraden voor beginners, maar ook gevorderden zullen zicht hier niet vervelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: VZW De laatboekers

Ontsnapt: Ja  20:03 min


 • Leuke puzzels
 • Begin

 

KES89KES89Escape ExpertLid sinds: 13 januari 2019 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2021

Spannende verhaallijn

Het leuke van deze escape is dat je echt in het verhaal opgaat en dat het heel “echt” voelt. Af en toe liep het niet zo lekker en miste we een game flow of liet de techniek ons in de steek, maar de effecten en het verhaal maakten dat goed.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Korsakoff Kartel

Ontsnapt: Ja


 • Het gevoel dat het echt was
 • Verhaallijn

 

Karlijn (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2020

Super!

Hele leuke escaperoom, goede puzzels, uitdagend, vriendelijk personeel, kortom: aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Iris (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 maart 2020

SPANNEND

De Safe House is een omgedraaide Escape Room. Het ging rustig van start maar al snel liep de spanning hoog op! Op verschillende facetten wordt het spel gespeeld wat de uitdaging groter maakt. Zeker een aanrader!!


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spanning
 • 1 onderdeel werkte niet waardoor vertraagd

 

Miran (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 maart 2020

Spannend!

Spannend en ontsnapt!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape PapiEscape PapiJunior EscaperLid sinds: 8 januari 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 oktober 2020

Leuke kamer en beleving

Erg leuke kamer met mooie special effects.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Special effects

 

paulo_portugalpaulo_portugalEscaperLid sinds: 10 januari 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2020

Boven gemiddeld

Erg leuke kamer met NICE effects. Spannend element.
Puzzels niet al te moeilijk voor ervaren excapers.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja  49:00 min

 

Lau (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2020

Spannend!

Leuk opgezet met veel verschillende puzzels. Daarnaast zat er genoeg sfeer in de game.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Teamwork is nodig
 • Veel verschillende puzzels

 

mec2809mec2809Escape ApprenticeLid sinds: 22 februari 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2020

Matig / oke

Van de week met vier vrienden deze escape room gespeeld. Ik vond hem matig. Ten eerste liepen we heel erg vast in het begin op een super onlogische puzzel. Deze is ons later uitgelegd, maar wij snapten het allemaal niet, terwijl we allemaal toch best wel ervaren zijn met escape rooms. Daarna vond ik de escape room vrij technisch worden ipv dat echt het puzzelelement naar voren kwam. Dat vond ik erg jammer. Het thema is leuk uitgevoerd en dat merk je ook terug in de kamer.


5.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitvoering thema
 • Technisch
 • Onlogische puzzel

 

Cindy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 februari 2020

Leuk en spannende room

Goed verhaal, blijft het gehele uur spannend. Goede service. Zeker een aanrader! Wij komen zeker nog eens terug voor een andere room.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goed verhaal

 

Zwemvereniging Ommoord (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2020

Indrukwekkend leuk

Met een groep van 6 personen uit het Safe House weten te ontsnappen. Het spel zit leuk in elkaar en vereist natuurlijk concentratie, maar als je gestructureerd aan de gang gaat is het heel leuk. Eigenlijk was het zo overweldigend, dat + of - punten op het moment niet opkomen, buiten het feit dat het allemaal goed verzorgd is, kortom een aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (112 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2020

Hele leuke kamer. Origineel en spannend!


Reactie door Live Escape

11 maart 2020

Bedankt! Dat horen we graag...


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 maart 2020

Erg leuke en spannende kamer


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Elien (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2019

Super!

The safe house was spannend en heel leuk! Je voelt echt de druk, omdat de criminelen achter je aan zitten. Goede puzzels en de service was top! Nu 2 gedaan alleen de boiler room nog! Daar kom ik zeker nog een keer voor terug.


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Katleen janssen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 januari 2020

Belevenis voor de kinderen

Onze tieners (7 jongeren tussen 12 en 17) hadden gekozen om alleen de room te doen. Het werd erg goed gemonitord doir de organisatie, ook toen ze het wat eng vonden. Ze zijn er niet uit geraakt maar hebben er nog lang over verteld.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

 

Escape experts (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2019

Spannende escapeproom met schrikmomenten

Na het lezen van de reviews besloten we deze escaperoom te reserveren. Het was een hele leuke ervaring. We zochten naar spanning en uitdaging. Spannend was het zeker, er zaten enkele schrikmomenten, waardoor we gepusht werden sneller te ontsnappen. De escaperoom was op niveau, je kan redelijk goed je weg vinden en uiteindelijk ontsnappen. Je moet wel even je brein kraken, maar het is goed te doen. Er was geen timer in de kamer, waardoor je niet wist hoeveel tijd je nog had. En wat we erg jammer vonden, is dat er geen nabespreking was. Bij andere escaperooms doen ze dat wel. Heb dat wel gemist.


7

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannende kamer
 • Geen tijdsindicatie

 

Dennis (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2019

Vermaak!

Super vet, we wilden graag lab13 proberen, deze zat helaas vol dus safehouse dan! We hebben erg gelachen, de effecten vond ik echt leuk. Wij hebben met ze alle 40 kamers gedaan, deze staat zeker in de top 10. Puzzels lopen met elkaar door en passen goed in het verhaal. Ook had iedereen wat te doen waar wij bang voor waren met 7 man. Aardige ontvangst, prima.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Effecten

 

Van Leeuwen Gevaarsetiketten (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2019

Leuke ervaring voor 2 nieuwe en 2 semi ervaren spelers met real live effect!!!

Na veel verhalen van anderen gehoord te hebben over escape rooms is deze escape room echt bijzonder, door de live effecten wordt je meegezogen in de setting! Goed bedacht en goed uitgevoerd. Laura (mijn oudste dochter) bedankt voor deze aanrader! Leuk en enthousiast begeleid door de medewerkers! Een hint op zijn tijd hielp mee. In de een na laatste minuut een veilige escape gerealiseerd!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Na escape analyse met medewerkers
 • Enthousiast personeel
 • Live effecten
 • Goed opgebouwd verhaal
 • Materiaal tijdig vernieuwen (puzzles)

 

sarah11sarah11Escape ApprenticeLid sinds: 29 november 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2019

Prima escaperoom!

Besloten de nieuwste te spelen van Live Escape; Safehouse. Grappige omkering van het concept aan het begin, maar dat deel ziet er vrij droogjes uit, kan wel wat aankleding gebruiken. Het volgende deel was wat rauwer, knap gedaan in het centrum van Rotterdam, dat verwacht je niet.

Vond sommige spellen/onderdelen wel onsamenhangend en teveel op toeval berusten, in plaats van een bepaalde logica waar je met algemene kennis/creativiteit op moet komen. Meer een traditionele escaperoom qua zoeken/vinden/gebruiken.

Er hangt weer wel een spannende sfeer en je wordt enorm opgejaagd waardoor de adrenaline gaat gieren door je lijf. Met twee ervaren en twee minder ervaren spelers hadden we nog een paar minuten over! Al met al best een leuke ervaring.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke omkering van het concept
 • Sommige spellen zijn onsamenhangend in het geheel

 

inkoop (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2019

Super leuk !!

was de eerste keer dat we een escape room deden, dus blanco erin, was erg leuk opgesteld en best lastig, maar samenwerken is idd het beste middel !


9.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig