Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Safe House

Rotterdam, Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 8 (Aanbevolen: 5-6)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Safe House

Het OM weet het zeker, door jullie getuigenis krijgen ze Ad en Mike eindelijk veroordeeld. Omdat er met vorige getuigen steeds 'ongelukken' gebeurden verblijven jullie tot de rechtszaak in het Safe House. Dit keer is dat niet mogelijk, jullie zitten veilig in een safe-house op een geheim adres en Mike en Ad worden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Beetje wachten, beetje puzzelen, lekker veilig... Wat zou er nou fout kunnen gaan? The Safe House is geschikt voor groepen van 3 tot 8 personen en kan in het Nederlands of Engels gespeeld worden.

Thema's

Avontuur

Lokaal

Misdaad

Thriller

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

30 likes

352 bezoekers

82.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Westblaak 13
3012 KC, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

149 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

rolfrolfJunior EscaperLid sinds: 03 mei 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2019

Super

Ik heb een leuke ervaring meegekregen.
Een erg leuke kamer en een hele andere beleving als andere escape rooms
Het personeel was ook erg vriendelijk en open met praten
En we hadden 16 min over
Zeker een aanrader om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  rolfkay_smits

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2018

Thrilling!

When I booked this room I trusted mostly the ranking in this website, as it appeared to be one of the best rooms in Rotterdam, but I did not really know what to expect. When I arrived to the site I was surprised first to encounter a really professional place, with a large and comfortable lounge with a bar and friendly staff. I have to say I was also a little bit concerned as most of the great games I had, were rooms "from enthiusiast, for enthusiasts", instead of commercial enterprises. When I entered the room and without revealing anything my first impression, was not the best, but that quickly changed and all in all it ended up being a really fun experience.
Nice effects, nice atmosphere, and specially nice storyline and flow. The puzzles were in general nice, some of them not so much, but other really elaborated. I can only recommend!


Reactie door Live Escape

13 april 2018

Thanks for your review!! The appreciation from someone who played that many rooms is extra valuable for us!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  live-escape

A (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2018

Super leuk!

Dit was super leuk!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke uitdaging

  live-escape

GuuskeGuuskeJunior EscaperLid sinds: 10 januari 2024 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2024

Vermakelijke escaperoom met een leuk concept

Last-minute besloten wij een escaperoom te willen spelen, na lang zoeken konden we bij Live Escape nog terecht in deze kamer. Ik had met de mensen waar ik mee speelde al eerder bij dit bedrijf gespeeld verdeeld onder twee kamers (ik speelde zelf Lab13). Rond 19:00 kregen we de vraag of het mogelijk was dat wij om 20:30 de mogelijkheid hadden om te spelen i.p.v. 22:00, ik kom zelf uit Brabant en kon dus helaas niet voor die tijd aanwezig zijn in Rotterdam. De gamehost bleef echter speciaal voor ons aanwezig omdat we de laatste groep waren die kwamen spelen, petje af daarvoor.

Dan de kamer: het concept is heel leuk en je begeeft je al snel midden in het verhaal dat neergezet wordt, echter miste ik soms bij de puzzels wel wat logica. We konden bij de meeste puzzels wel de oplossing vinden maar hadden hier en daar wel een steuntje in de rug nodig, wat ik zelf heel vervelend vond (en ook het geval was bij Lab13) was dat je hints kreeg voor aspecten die al opgelost waren.. alsof het een geautomatiseerd systeem is of dat de gamehost niet aan het opletten was. De eerste kamer is niet heel erg denderend gedecoreerd (wat ook logisch is voor een tijdelijke schuilplaats) maar je wordt zeker verwend met een effectje hier en daar, wel is het irritant dat een bepaald fragment met tekst zich constant bleef herhalen wat erg afleidend was.

Uiteindelijk waan je je richting de grote conclusie van het verhaal, de spanning stijgt en er volgen ook een aantal schrikmomenten. Ik ben best geschrokken van deze momenten maar ben ook makkelijk te laten schrikken, ik vond het wel jammer dat er geen afwisseling in de scares zat en dit constant hetzelfde was. Uiteindelijk hebben we de kamer met 23(!) seconden over weten te halen.

Achteraf met de gamehost nog even nagepraat onder het genot van een drankje en hij was weer super vriendelijk, we hebben zeker wel 30-45 minuten met hem zitten praten. Al met al een prima ervaring gehad.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:37 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Onlogische puzzels
 • Afwisselende schrikmomenten
 • Hints voor dingen we al afgerond hadden

 

YoeriYoeriJunior EscaperLid sinds: 13 mei 2023 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2024

Bijzonder, uniek? Leuk!

Ik weet niet helemaal wat ik van deze kamer moet vinden. Laat ik positief beginnen! Ik vind de kamer echt super orgineel! Er is goed over nagedacht en hij is nog best spannend! Dus sowiso mijn complimenten daarvoor!

De kamer is naar mijn mening voor max 4 personen. Ik ben van mening dat er leuke puzzels in zitten en je echt wel lekker bezig kan zijn! Echter waren wij met zn 3e en stond er al 1 iemand vaak met zn handen in zn zakken omdat die even niet echt iets kon doen. Sommige puzzels waren gewoon niet gemaakt voor meer dan 2 personen naar mijn gevoel. Sommige puzzels waren best toe aan onderhoud. Dingen waren niet altijd even goed te zien.

Maar de kamer zit fantastisch in elkaar! Het verhaal is echt onwijs leuk! De spanning in de kamer is super tof gemaakt. De afwerking is erg mooi! Je ziet wel dat er moeite in de kamer is gestoken en er goed over na is gedacht. Onze host was erg leuk en nam achteraf met ons de kamer door nadat we hier om vroegen.

Kortom, ga hem spelen. Hij is wel de moeite waard!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Mooi decor!
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Geen goed gevoel

We werden vriendelijk ontvangen, maar we misten ook toch wat een persoonlijke touch. Het verhaal klinkt veel belovend, maar de uitwerking en de puzzels vonden we niet logisch. Waardoor we wat uit de flow raakten.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  58:23 min


 • Prijs

 

De graaf (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2023

Leuk en soms spannende escape

Leuke escaperoom. Hebben met zijn vieren gespeeld. Is wel qua ruimte denk ik oké.
Wij vonden hem leuk maar denk ook voor minder ervaren escapers.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2023

Ad & Mike en het mysterie van de doorgeklikte puzzel

Voor een fanatieke escaper is er niets erger dan te laat komen bij een escape room. Dit gebeurd ons ook bijna nooit, maar vandaag helaas wel. Ik en mijn vriendin reden van Brabant naar Rotterdam om te gaan escapen met twee andere teamleden die uit die buurt komen. We hadden even geen rekening gehouden met de files in de randstand. Laat ik deze review dan ook maar openen met een lofzang voor hoe fantastisch de medewerkers van Live Escape Rotterdam om zijn gegaan met onze onzorgvuldigheid. Ze bleven super vriendelijk en bewogen geweldig mee, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet mag verwachten als je zelf zo de fout in gaat. Grote klasse!

Parkeren kan betaald in een parkeergarage in de buurt. Vervolgens zit Live Escape Rotterdam gevestigd aan een drukke straat midden in het centrum van Rotterdam. Als je binnen komt, kom je in een ruime ontvangstruimte waar je naar het toilet kunt en waar je nog wat kunt drinken voor of na het spel. Onze twee medeteamleden hebben daar ook gebruik van gemaakt, terwijl ze moesten wachten op ons.

We - vier personen in totaal - gingen bij Live Escape Rotterdam de kamer The Safe House spelen. We kregen een introductie en instructie van de gamehost. Wij zijn belangrijke getuigen die ervoor kunnen zorgen dat de gevaarlijke criminele Ad en Mike achter slot en grendel komen te zitten. Voor onze eigen veiligheid worden we op een geheime locatie ondergebracht, zodat Ad en Mike ons niet kunnen vinden.

In het begin is het spelconcept van deze kamer best grappig en zowat het tegenovergestelde van wat een escape room eigenlijk is. De puzzels zijn grotendeels lineair op te lossen. Dit betekent dat je eerst het ene op moet lossen en daarna pas door kunt met het volgende. Het begin ging ontzettend snel bij ons. Misschien zaten wij nog in de rush van het haasten, maar van het begin heb ik vrij weinig meegekregen. Voor mijn gevoel heeft de gamehost ook bepaalde puzzels doorgeklikt, wat betekend dat we iets nog niet goed op hebben gelost, maar dat er wel al iets open gaat of iets wordt geactiveerd. Er gebeurde namelijk van alles en ik had sterk de indruk dat we daar zelf niets voor hadden gedaan. Dat zou ook zo kunnen zijn, omdat we te laat waren en ze het spel een beetje wilde versnellen.

Het tweede deel van de kamer is me wat beter bijgebleven. Hier zitten op zich wel leuke puzzels in, maar ook wat dingen die een beetje frustrerend kunnen zijn. Zo moet je iets vinden op een plek waarvoor je heel de kamer opnieuw moet meubileren. Dat is niet iets wat je uit jezelf bedenkt om te doen. De puzzels zijn ook redelijk bekend als je vaker een escape room speelt. Verder zie je veel gebruikssporen op en rondom de puzzels zitten. Dit is jammer en doet ook wat af aan de spelbeleving.

Het verhaal wordt goed doorgevoerd in de kamer. Onder andere door middel van speciale effecten en video’s. De sfeer mist wel een beetje door het gebrek aan licht- en geluidseffecten. Er is ook geen achtergrond muziek. Het decor is net als sommige puzzels toe aan grondig onderhoud en afwerking. Desalniettemin is telkens wel duidelijk wat de setting is. Dus de potentie is er zeker.

Al bij al; The Safe House is denk ik meer een kamer voor mensen die niet vaak een escape room doen óf hun eerste escape room willen gaan spelen. De ideeën en concepten van deze kamer zijn super tof. De uitvoering is wat minder. Het is duidelijk een kamer potentie. Echter op dit moment zou ik niet persé aanraden om hiervoor helemaal naar Rotterdam te reizen. Speel deze als je weinig escape ervaring hebt en alleen als je in de buurt bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met twee of drie personen i.v.m. voornamelijk lineair puzzelen;
- Zoek grondig in alle hoeken van de kamer;
- Speel deze vooral als je weinig escape ervaring hebt én als je in de buurt bent.

Beste mensen van Live Escape Rotterdam, bedankt voor het meebewegen en jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wellicht komen we nog eens terug voor de andere kamers.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Speciale effecten
 • Meedenkende en meebewegende gamehosts

 

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2023

Leuk voor beginners

The Safe House had een leuk thema. Ik was met een groep waarvoor dit de allereerste room ooit was. Ze waren allemaal enthousiast. De puzzels waren voor ons dan ook goed te doen. Op 1 moment liepen we vast maar dat had er dan mee te maken dat we de instructies letterlijk namen. Verder vond ik de decoratie lekker simpel, zoals wel zou passen bij een safe house. De sfeer zat er soms goed in maar er ontbrak toch wel geluid. Af en toe waren er wel wat geluiden te horen, maar ik ervaarde zelf weinig spanning (itt de dames in de groep). We hadden een tijd neergezet van 59 minuten en 8 seconden, dus net op het nippertje ontsnapt! De puzzels waren goed te doen. We konden helaas wel andere spelers in andere kamers horen. Al met al een leuke escape room voor beginnelingen!

We werden goed ontvangen, het personeel was enthousiast en er zijn leuke foto's gemaakt. Het was alleen best benauwd op sommige plekken. Er ontbrak een timer in de kamers, dus tijdsbesef was er niet.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:08 min


 • Great service
 • Great host
 • Exciting
 • Sounds from other rooms
 • No sense of time

 

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (209 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2023

Vluchten uit The Safe House

Een Escape waar we ons zeer hebben vermaakt. Af en toe wat spanning wat net wat extra's gaf aan het spel.

Wel was wat slijtage en af en toe wat onduidelijkheid maar dat mocht de pret absoluut niet drukken!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Hier en daar wat slijtage
 • Af en toe wat onduidelijkheid

 

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (128 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2023

grappige twist!

Deze kamer is een toffe escape room waarin je veel kunt samen werken echter er zit een kleine grappige twist in en dat maakt hem extra leuk!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2023

Weer eens wat anders

Heel leuk verhaal. De kamer kwam een beetje over als rommelig maar uiteindelijk paste dat wel goed bij het verhaal.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:49 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Leuke kamer!

Zoals ik van live escape gewend ben is het ontvangst vriendelijk. De host probeert ons al gelijk in de stemming te brengen.
We worden in de kamer geplaatst, die vrij leeg is. De puzzels zijn in het begin vrij duidelijk, tot we vastlopen op één punt. Hier duurt het vrij lang tot we een hint krijgen.
Sommige elementen in de kamer waren niet duidelijk, ze hoorde niet bij de spellen en leiden enorm af. Zonde van de ruimte en tijd!
Zonder veel te verklappen:
Daarna word het steeds beter. De verhaallijn is duidelijk, al lopen de puzzels niet goed in elkaar over. Ik ben gewend dat je "groen licht" krijg bij een correct gemaakte puzzel.

Al met al een leuke kamer, leuke schrik effecten. Voor mij de leukste/spannendste kamer van live escape!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:13 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Experience
 • Storyline
 • Great host
 • Illogical puzzles
 • Decor
 • Je hoort de andere kamers

 

SanderMerelSanderMerelJunior EscaperLid sinds: 24 november 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2022

Waanzinnig!

7# Wat een escape!!

Eerder vandaag besloten we dat we last minute wilden escapen. Gelukkig konden we diezelfde avond nog terecht. Het was een heel leuk telefoongesprek met de locatiemanager, Kevin. Hij aanraadde ons aan om Safe House te spelen. Wat wij uiteraard braaf deden.

Wat had hij gelijk! Wauw! De spanning, puzzels... De hele ervaring is ge-wel-dig. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een adrenaline rush.

We komen zeker terug voor de andere kamers!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Spannende kamer

Door de sfeer in de kamer en de spannende effecten waan je je helemaal in het safehouse. Wij vonden de kamer ontzettend spannend, maar zijn dan ook niet heel dapper aangelegd. De puzzels waren leuk om te doen. Naast denkwerk komt er ook wel wat zoekwerk bij kijken. Het hintsysteem vonden wij wel echt een minpunt aangezien de hints niet aansloten op waar wij mee bezig waren. Dat deed wel af aan de beleving omdat we daardoor soms echt een paar minuten niets stonden te doen en maar afwachtten.
De host was erg vriendelijk en enthousiast en we hebben dan ook nog gezellig nagepraat.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

LisetteLisetteEscape ExpertLid sinds: 01 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Begint redelijk, maar wordt steeds beter!

Live Escape zit in het centrum van Rotterdam en is daarom dus makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De host laat ons binnen en leidt ons via een trap naar boven waar de lounge is met zitjes en een bar. Hier krijgen wij de vast-is-vast-uitleg en voor we echt de kamer binnenkomen krijgen we de introductie van het verhaal. Het is een origineel doel, dus dat is wel leuk. In de eerste ruimte merk ik meteen wat voorgangers bedoelden die een review hebben geschreven over de Safe House. Je hoort duidelijk de geluiden van andere kamers, de ruimte zelf is nogal kaal en er zijn ook niet veel puzzels. En als je de andere kamers niet hoort, is het juist stil omdat er geen sfeermuziek/sfeergeluiden zijn. Ik vind dit licht tegenvallen en vraag me af hoe het verder gaat.

De laatste puzzel van de kamer lukt niet (op tijd) en de host drukt ons door. De hints die we in die kamer krijgen vertellen ons dingen die we vaak al weten. Een hint hadden we echt nodig omdat we vast-is-vast nogal letterlijk hanteren. Maar na het doordrukken begint de lol eigenlijk meteen. Ik kan er niet veel over zeggen want ik wil niets verklappen, maar de noodzaak begint te groeien en de spanning loopt op. De volgende ruimte is dan ook spannend en gaaf ingericht. Misschien niet super gerelateerd aan het verhaal, maar ik vond dat zeker niet storend. Je bent te druk bezig met andere zorgen om dat echt te merken. Dit is ook de ruimte dat je echt de samenwerking moet opzoeken.

Naarmate de tijd verstrijkt en het verhaal ontwikkeld wordt het steeds spannender en begint de tijd steeds meer te dringen. Ook heb je je zoekskills echt nodig want je ziet makkelijk iets over het hoofd. Op weg naar het laatste deel van de escaperoom duw ik met een gilletje mijn man en zoon vooruit “schiet op, schiet op!”.

En toen waren we op het nippertje op tijd. Met 59 minuten en 32 seconden hebben we veel lol gehaald uit ons uurtje bij Live Escape. Het napraatje was leuk. De host -die er al 7 jaar werkt- neemt de tijd om de kamer met ons door te nemen en kan goed vertellen over mijn favoriete deel: waar waren we sneller dan gemiddeld en waar waren we langzamer dan gemiddeld. Al met al zeker leuk genoeg om hier een andere kamer te proberen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: WijDrietjes

Ontsnapt: Ja  59:32 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer start matig
 • Niet heel veel puzzels dus hou de groep klein
 • Hints kunnen beter

 

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2022

Meegesleept in het verhaal

Het was een leuke kamer met leuke puzzels en het voelt ook echt of je in het verhaal zit. Het enige nadeel was dat de host niet zo enthousiast over kwam. En er werd tijdens ons bezoek ook gewisseld van host (toen we de kamer uit kwamen) waarbij de persoon die weg ging niet eens gedag zei. Wel heel origineel hoe ze de foto's maken.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Nancy8Nancy8Junior EscaperLid sinds: 24 juli 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

spannend

Samen met twee pubers gespeeld en ons rot gelachen om hun angst.
Het was zo echt dat ze niks meer durfden te doen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (217 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2022

Leuk...maar...

Soms heb je van die kamers waar het lastig is om een review over te schrijven... The Safehouse is er 1 van.

Het thema vind ik best origineel en de uitvoering is oké... Niks hoogstaand maar zeker vermakelijk.
Verhaal was leuk en makkelijk te volgen, echter was het einde van de kamer zeer abrupt en geen mooie afsluiting.
De puzzels in het eerste deel zijn best origineel maar daarna vallen ze uit thema en vond ik ze niet altijd even leuk of uitdagend.

Het laatste deel snap ik ook niet helemaal qua thema/inrichting. Ik zou in een ''safehouse' zitten maar ik zie allemaal militair achtige spullen. Dat snapte ik niet en er kwam ook niks dat aangaf waarom dit was. Jammer, denk dat als je dit stuk een makeover geeft het een heel stuk beter word.

Er zitten momenten in het spel die voor sommigen als spannend ervaren kunnen worden. En je kan van de harde geluiden schrikken. Maar buiten die harde geluiden is er geen tot nauwelijks geluid in de kamer. Dit miste heel erg en had de sfeer 10x beter kunnen maken.

Al met al een prima kamer als je in de buurt bent. De prijs is echter wel erg hoog. Dit zal met name zijn omdat ze in het centrum van Rotterdam zitten maar de kamer is die prijs niet waard!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:03 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Abrupt einde
 • Prijs

 

disastertourguidedisastertourguideJunior EscaperLid sinds: 30 juni 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2022

Spannend

Een leuke kamer met puzzels die niet te moeilijk zijn, het moeilijkste is kalm blijven bij de stress


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Erg spannend
 • Paniekknop zit op een vreemde plek

 

BreanakhadijahBreanakhadijahEscape ApprenticeLid sinds: 27 oktober 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Geweldig!

Wij hebben op 07-05-2022 met zijn 4e “The Safehouse” gespeeld, het was onwijs leuk!

Het personeel weet echt de spanning op niveau te brengen voordat je naar binnen gaat! De puzzles zijn echt te doen en de storyline lijkt heel realistisch! De reclame filmpjes doen het echt justice!

De personeel heeft echt keer op keer weten een leuke ervaring voor ons neer te zetten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Great price
 • Difficulty
 • Great host
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic
 • Experience
 • Diversity
 • Leuk personeel!

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 februari 2022

Kamer met wat ons betreft veel potentie

Live escape Rotterdam, een locatie die vrij dichtbij zit voor ons, maar die we om de 1 of andere reden nog steeds geen bezoek hadden gebracht. Hoog tijd dus om een team bij elkaar te rapen en onze veiligheid op te zoeken in het safe house. Maar of dat safe house echt zo veilig was..?

We werden vriendelijk ontvangen en konden vrij snel beginnen. De start van de kamer had wat beter gekund. Er wordt nog een korte uitleg gegeven in de kamer en dat heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Het brengt je niet in het spel zoals ik liever heb. Ook was er geen muziek, waardoor ik niet direct in de enthousiaste escape stemming kwam. Naarmate we wat verder kwamen, bouwde de spanning zich op en kwam dat gevoel gelukkig wat meer. Met meer geluidseffecten, licht en muziek zou de beleving wel intenser kunnen zijn. The safe house is een kamer met (doe)puzzels die je vaker tegen zal komen en die niet perse vol verrassingen zit. Ik denk dat dit zeker een kamer is die beginners enthousiast kan maken voor het escapen. Al met al hebben we een leuke tijd gehad en wisten we gelukkig het safe house op tijd te verlaten!

Het foto moment achteraf is erg leuk gedaan! Ook het napraten met de medewerkers achteraf was fijn. Praten over je lievelingshobby blijft toch wel 1 van de leukste dingen die er is! Ze hebben een grote ruimte om nog wat te kunnen drinken en dat is zeker een pluspunt. We zijn nieuwsgierig geworden naar de andere kamers op deze locatie, dus komen zeker nog een keer terug!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Makkelijk bereikbaar
 • Leuke kamer voor beginners
 • Napraten achteraf
 • Sfeer kan meer uitgehaald worden

 

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperLid sinds: 11 oktober 2022 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2022

Spannende teamwork kamer!

Safe House is mijn favoriete kamer binnen Live Escape, waarom? De spanning, verhaal, kamers en samenwerking. Zoals bij alle kamers binnen Live Escape zijn alle kamers perfect afgestemd op het thema. De spanning in deze kamer vond ik heel fijn gedoseerd waardoor er wel rust is om te puzzelen, maar ook zeker veel spanning bij komt kijken op de juiste momenten. Daarnaast vind ik het altijd leuk als je in een kamer echt moet samenwerken om te slagen en dit was zeker aanwezig.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Domina TempusDomina TempusSenior EscaperLid sinds: 09 november 2018 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2021

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af' of ‘klaar' was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!
7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Veilig in het safehouse!

Het was weer tijd voor een dagje escape rooms spelen, ditmaal trokken we naar Rotterdam om alle vier de kamers bij Live Escape te spelen. Van tevoren had ik ditmaal weinig research gedaan naar de kamers, ik zou me dus goed laten verrassen!

Wij startten onze dag bij ‘The Safehouse'. We kregen van de GM een korte uitleg over het verhaal van deze safehouse. Kort en krachtig, meteen duidelijk wat we daar kwamen doen! We stapte de kamer binnen en onze escape kon gaan beginnen. Wat meteen opvalt is dat deze ruimte erg ‘kaal' aanvoelt, dat gecombineerd met het feit dat er geen muziek of omgevingsgeluid is, valt het allemaal wellicht wat tegen. De puzzels in deze ruimte zijn ook niet van erg hoog niveau.

Al snel volgt het hoogtepunt van de kamer, de spanning is in de groep goed te voelen! De ruimte die volgt, ziet er qua sfeer wel erg tof uit, hier zijn gelukkig wel omgevingsgeluiden aanwezig. De puzzels hier zijn simpel, maar wel leuk in thema. Wat vooral belangrijk is in deze ruimte, is ‘zoeken'. Iets wat niet onze sterkste kant bleek te zijn. Het einde van de kamer had wat mij betreft spectaculairder gekund. Hier komen er bij mij wat vraagtekens omhoog wat betreft het verhaal.

Samenvattend is het een prima kamer, zeker richting het einde. Waar ik me wel erg aan stoorde, was het geluid vanuit andere kamers wat we erg goed konden horen. Deze kamer zat qua prima in elkaar, we wisten wat we kwamen doen en hoe we dat moesten doen. Wat betreft puzzels mis ik hier en daar wat uitdagende puzzels en over het algemeen zijn het er niet super veel. Echter was deze kamer een prima start van onze dag en we keken dan ook erg uit naar de volgende kamers op deze locatie!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2021

The Safehouse

#86 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Het verhaal achter de kamer vind ik heel goed gevonden. De opbouw van het thema is goed en door de uitwerking van het verhaal, zaten we er echt in. De spanning bouwde steeds verder op. In potentie is dit echt een hele toffe kamer. Helaas gaven de puzzels mij niet hetzelfde gevoel als het verhaal. De logica ontbreekt bij sommige puzzels en daardoor raakten wij uit de flow. Het was ook niet altijd duidelijk wanneer iets klaar was of wat het gevolg ervan was. Er is veel zoekwerk, wat niet mijn voorkeur heeft. Veel puzzels had ik al eerder, in een andere vorm, gezien in andere kamers, dus ik werd niet erg verrast.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:38 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig