60 minuten
12 jaar
Min. 2 -~ Max. 4

The Flight Room

Een grote stroomstoring heeft de luchthaven platgelegd! In dit avontuur moet je er voor zorgen dat het vliegtuig alsnog op tijd van de luchthaven kan vertrekken…

Deze kamer is ook te boeken in een advanced variant:

The Flight Room Advanced
Aantal personen: 2 personen
Minimum leeftijd: Vanaf 12 waarvan 1 volwassene.
Moeilijkheidsniveau ****
LET OP in deze versie krijg je géén hints!
 • Thema

  Kinderen

 • Aantal keer gespeeld

  2 bezoekers van escapetalk

 • Reserveren

  NL


Kosten

Dag 2 personen3 personen4 personen
MA €80.00 €80.00 €80.00
DI €80.00 €80.00 €80.00
WO €80.00 €80.00 €80.00
DO €80.00 €80.00 €80.00
VR €80.00 €80.00 €80.00
ZA €80.00 €80.00 €80.00
ZO €80.00 €80.00 €80.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

Teleurstellend

Vliegtuigen, luchthavens, het is iets wat mij enorm interesseert.
Dat samen met een mooie openingskorting maakte dat wij afzakte naar Elst.

Onthaal:
De escape room bevindt zich in een bijhuis van een woning. Parkeren kan achteraan.
We werden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar Bas.
Na een korte introductie konden we meteen beginnen. Een ontvangstruimte is er niet en onze spullen mochten gek genoeg mee de kamer in.

Kamer:
Je kan deze room op 3 manieren spelen.
In een kindermodus, normale modus en een advanced modus. Wij kozen voor het laatste, de versie zonder hints.

Nu eerlijkheid gebied dat ik pas erg laat doorhad dat we eigenlijk al in de room stonden tijdens de introductie, iets wat ik sowieso nooit leuk vind, maar dat zegt eigenlijk ook al genoeg over de room.
Ik was dan ook bijzonder teleurgesteld dat je dit anno 2020 nog kan presenteren als een escape room.
In de puurste vorm is het dat ook, begrijp me niet verkeerd, maar dit is eigenlijk een room voor trainingsdoeleinden.

De thematisering, afwerking en decoratie is wel erg minimalistisch, net als de aanwezigheid van de techniek.

De puzzels zijn uitdagend, maar de kamer is bijna volledig lineair. Er zitten hier wat toffe elementen in en de eigenaar heeft echt zijn best gedaan om alles in het thema te laten vallen.

Er is ook getracht om met geluiden ons de indruk te geven dat we op een luchthaven waren, maar door de setting in de kamer (een tafel met computer en wat reiskoffers) had ik nooit dat gevoel. (ik zou je graag een andere kamer eens aanbevelen, maar de naam kan ik hier, om spoilers te vermijden, niet noemen.

Conclusie:
Wel ik wil niet hard zijn, want de eigenaar was oprecht enthousiast en je merkte duidelijk dat hij met passie over zijn kamer sprak, maar ik vraag me af of de kamer hier wel op escapetalk moet staan.
Dit is een escape room in de meest pure, minimalistische vorm. Je moet is 60 minuten buiten geraken door middel van puzzels.
Maar daar stopt het ook, want dit is eigenlijk gemaakt voor trainingsdoeleinden waar niemand iets geeft om afwerking, verhaal etc.

We haalden de kamer uiteindelijk met een "nieuw" record van 42 minuten zonder hints.
De kamer heeft ons zeker laten puzzelen, dat ga ik niet ontkennen en was met momenten ff pittig, maar ik had anno 2020 toch net wel wat meer verwacht van de afwerking, techniek en het thema.

Ik zou zelf wel een paar puntjes willen aanhalen als verbetering:

Laat mensen hun gsm, etc wegstoppen voor ze de kamer binnengaan. Escapen doe je om ff te ontsnappen aan de werkelijkheid.
Ff een uurtje hun mobiel weg kan geen kwaad. Zo voorkom je ook dat mensen foto's gaan maken van de kamer.

Doe de inleiding buiten de kamer, je hebt er de ruimte voor.

Ik denk dat het geen kwaad kan om de bezoekers hun verwachtingen een beetje te temperen. Spelers hier zijn veel gewoon, verwachten ook veel. De lat ligt in Nederland ook hoog. Dat kan door een foto van de room online te zetten bv.

0
4.5
 • Sfeer: 4.5
 • Puzzels: 6.5
 • Service: 7

Escape room voor bedrijfstrainingen

Deze kamer had nog geen review op escapetalk en dat maakt het altijd een gok die je neemt om de kamer te spelen. Natuurlijk hoop je op het beste en die verstopte parel te vinden.. We hebben gegokt en "verloren".

Op zoek naar de escape room troffen we een bordje aan met een pijltje waar we erin moesten rijden. Een woonhuis? Nee? Oh.. jawel.. Parkeren in de achtertuin? Uh oké.. Ik moet dan wel toegeven dat je meteen denkt, shit.

We werden heel hartelijk en vol enthousiasme ontvangen door de eigenaar en hij gaf een introductie over zijn escape room. Het werd meteen duidelijk dat de escape room is opgezet vanuit trainingsdoeleinden. Door een duwtje in de rug van vrienden en familie heeft hij besloten om de escape room ook voor publiek aan te bieden. Ik kan me misschien voorstellen, wanneer je nog nooit een escape room hebt gezien, je dit advies geeft. Kijkend naar de huidige kwaliteit van escape rooms en wat men minstens verwacht van escape rooms, zou ik het niet gedaan hebben.

De sfeer in de kamer is minimaal. Er zijn wel degelijk objecten aanwezig die een flightroom-effect moeten geven, maar door muren die niet reiken tot aan het plafond, de niet-dekkende raambekleding waardoor je de tuin ziet, muziek (hoort bij de kamer) die vanuit een andere kamer komt en hoorbaar is vanwege het gat tussen muur en plafond en het minimaal aantal objecten in de kamer, maakt dat het voor mij een minimale sfeer en daardoor minimale beleving van het thema heeft. Terugkijkend naar de foto's op Facebook en ook die van ons, kun je wel een klein beetje een idee opdoen van de sfeer.

De puzzels daarentegen waren heerlijk uitdagend! We hebben voor de advanced mode gepakt en ben blij dat we dat hebben gedaan. We moesten onze grijze massa's af en toe goed aan het werk zetten en daardoor voelde het extra tof dat we de kamer met een nieuw record hebben weten neer te zetten. Hoe de puzzels gepresenteerd worden en de hoeveelheid valt tegen.

Ik denk dat dit een fantastisch initiatief is voor trainings- en coachingsdoeleinden! Als escape room doet het onder aan de huidige markt en zijn er kamers die evenveel of soms minder kosten met een veel betere prijs-kwaliteitverhouding. De eigenaar stond wel erg open voor feedback en deze is dan ook zijn kant opgegaan.

0
5
 • Sfeer: 3
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 7

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.