Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

The Orphanage

Zoetermeer, Nederland

Nu geopend

Top #22

60 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 5)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Orphanage

Je weet dat het meisjesweeshuis dat vroeger op deze plek gevestigd was al jaren leeg staat. Je weet dat er niemand meer is en toch voel je de sidderingen over je rug gaan als je de oude eiken voordeur open duwt. De spinnenwebben langs de vergeelde wanden zijn het bewijs dat hier al tijden niemand meer binnen is geweest en toch lijkt het af en toe of je iets hoort. Een meisjesstem ergens in de verte. De vloer kraakt onder je voeten bij iedere stap alsof hij wil zeggen: ‘Ga hier weg’. Ineens springt de radio aan…


The Orphanage van darkPark Zoetermeer is een bloedstollend avontuur dat zich afspeelt in het oude meisjesweeshuis dat zich altijd al in dit pand heeft bevonden. Maar zijn de zielen van de weesmeisjes wel vertrokken? Of zijn ze altijd in het gebouw blijven hangen, wachtend op iemand die met ze wil komen spelen?


Terwijl je langzaam je weg vindt in het oude, donkere weeshuis en steeds meer vertrekken van het gebouw ontgrendelt maak je kennis met de wereld waar de weesmeisjes hun dagen doorbrachten. Alles is nog in perfecte staat, alleen een dikke laag stof verraad dat hier al in geen tijden meer iemand is geweest. Waarom is dit weeshuis eigenlijk verlaten? Wat is er gebeurd met de meisjes? Al hun spulletjes liggen er nog, alsof ze niet eens tijd hadden om in te pakken. Aan de hand van de puzzels die overal verborgen blijken te zijn ontdek je wat zich op deze plek heeft afgespeeld jaren geleden en steven je af op een gruwelijke ontknoping.


The Orphanage is bijna geen escape room meer te noemen, het is een avontuur. Anderhalf jaar lang is er gebouwd aan deze onvergetelijke belevenis, het oorspronkelijke weeshuis van de Dorpsstraat is in ere hersteld en nu is The Orphanage eindelijk te boeken! Durf jij het aan?


Thema's

Avontuur

Horror

Kinderen

Magie

Mysterie

School

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Statistieken

137 likes

641 Escapetalk bezoekers

75.4% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Dorpsstraat 33A
2712 AB, Zoetermeer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

248 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

__co____co__EscaperLid sinds: 21 januari 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2018

Beter dan dit wordt het niet

Als onderdeel van een weekend escapen in de regio Den Haag stond The Orphanage op het programma. Na een briljant ontvangst hadden we (agv wat uitloop van de vorige groep) even tijd om alvast in de stemming te komen, dat lukt zeker in de ontvangstruimte die geheel in de sfeer van de kamers past. En toen de kamer in ..

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit (tot nu toe in ieder geval) niet te overtreffen is. Alles klopt en de afwerking is gewoon perfect. Complimenten voor de eigenaars. Deze staat nu als nummer 1 op mijn lijst. We komen zeker terug om de Honeymoon Hotel nog te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Eigenlijk gewoon alles.
 • Ontvangst in stijl
 • Sfeer
 • Afwerking

  tost070tientienessejjmarcovandenarendcathyhiddevkmitch_bWout VDarkPark

perryperryEscape ExpertLid sinds: 11 november 2017 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2017

WoW , WoW en Wow!! De absolute topper onder de nieuwste escape ervaringen!

Deze kamer is pas sinds 1 November dit jaar geopend.

En het advies is altijd om nieuwe kamers niet direct te gaan spelen en te wachten tot de kinderziektes zijn verdwenen.

Maar doordat Escape Challenge een goede naam heeft opgebouwd met hun andere kamers in Zoetermeer (the honeymoon) en Delft (freakshow en dentist) konden wij niet wachten tot we deze kamer konden spelen.

Vandaag was het zover en we zijn niet teleurgesteld. Dit is absoluut hun allerbeste kamer! Voor mij persoonlijk de allerbeste kamer die ik tot nu toe gespeeld heb! Geen kinderziektes ontdekt!

De aankleding van de kamer is schitterend , je beleeft het alsof je in een echt weeshuis loopt , de puzzels passen perfect in thema en zijn zeer uitdagend, de sfeer door het geluid (welke niet te hard staat zoals in andere kamers) en de constante spanning zorgen dat dit een echte topper is geworden!

Teamwork is erg belangrijk , je gaat uit deze kamer niet ontsnappen zonder samen te werken. Er zijn diverse Wow momenten gedurende het verloop van de escape.

Als dit geen nominatie wordt voor de volgende Escape room van het jaar verkiezing weet ik het ook niet meer!!

Het is wel een kamer die misschien als moeilijk wordt ervaren door onervaren spelers.

Mijn advies voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met escaperooms is...........

Ga eerst wat andere escaperooms testen voordat je deze kamer gaat doen want het is zonde om niet de hele beleving mee te krijgen.

Wij zijn uiteindelijk ontsnapt met nog 08:32 seconden op de klok!

Deze mag niet op je wensen lijst ontbreken.... ik zeg doen!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • veel samenwerken
 • enthousiaste spelbegeleider
 • veel Wow momenten
 • uitdagende puzzels
 • goede geluiden en niet te hard
 • schitterende aankleding

  perryTheekopjeessejjtientienmarcovandenarendcathymitch_bDarkPark

emile_christianiemile_christianiJunior EscaperLid sinds: 10 augustus 2018 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2018

Top, geweldige ervaring.

Goed opgezette escape room met erg leuke puzzels, de sfeer wordt goed neergezet. Staat bij mij in de top 3.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer, aankleding en de originele puzzels.

  DarkParkessejjtientienmarcovandenarendcathyro_sabandarmitch_b

jackojackoJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2018 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2018

Soooooo much better than expected!!!!!!

After playing quite a few of the very top rooms in The Netherlands, one never knows if a room ranked in the top 20 is going to trigger the "Wooow effect". Well, The Orphanage definitely did!!!!!!!!!!

The venue is easy to find, parking is easy, and the atmosphere kicks in right from the start (bonus: we had the bells from the nearby church ringing as we approached the entrance door... although this is totally random it was cool :). There is a proper waiting space (no beer for the debrief afterwards, too bad...).

The room in itself is really well made, the atmosphere is absolutely amazing (visual + sounds). There are a lot of puzzles to solve, mostly super well thought and requiring different skills (search, observation, logic, ....).

Only one "minor" comment, this room could be more "non-dutch speaker" friendly. Fortunately we had a Dutch friend in our crew, but it might make things more difficult otherwise.

Overall a really really reaaaaaaaaaaaaaaaaally GREAT experience!!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Milongueros

Ontsnapt: Ja

  DarkParkessejjtientienmarcovandenarendcathymitch_b

Creepy weeshuis

Onze ervaring met the orphanage is geweldig geweest. Je wordt geheel "in stijl" ontvangen waardoor de sfeer meteen veranderd in iets spannends. De kamer blijft van begin tot eind heel uitdagend en je waant je in een creepy weeshuis. Alleen met een goede samenwerking helpt het om je hoofd koel te houden. Gastvrijheid is uitstekend en nadat we uitgespeeld waren, hebben we nog leuk nagepraat met onze host. Zeker een aanrader als je een leuke escaperoom ervaring wilt beleven.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Spannend
 • Sfeer

  DarkParkessejjtientienmarcovandenarendcathymitch_b

GwaythielGwaythielEscape ExpertLid sinds: 22 december 2017 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2017

Super gave kamer!

Na de honeymoon hotel een aantal maanden geleden gespeeld te hebben nu terug voor de orphanage! En wat waren onze verwachtingen hoog want escape challenge heeft een flinke naam opgebouwd...

Bij binnenkomst keken we elkaar nog wat vertwijfeld aan maar binnen no time waren we meegenomen in de spanning en het verhaal rondom deze kamer. De aankleding en het thema is perfect uitgewerkt, de puzzels passen perfect bij de kamer en er was voor elk wat wils. We hebben onwijs genoten van de details en goede afwerking. We hebben van begin tot eind lekker gepuzzeld al was onze eindpuzzel meer geluk dan wijsheid. We snapten de puzzel maar het was te krap qua tijd en ruimte om deze met 6 personen op te lossen. Met veel mazzel de kamer binnen de tijd uitgespeeld.

Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie puzzels
 • Spanning
 • Afwerking van de kamer
 • Thema aankleding

  tientienmarcovandenarendcathymitch_bDarkPark

soisoiEscape ExpertLid sinds: 8 augustus 2018 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2018

A must play room

My escape room number 40 in the Netherlands could not have been better. We had played the Dentist in Delft and I was looking forward to play the other games of Escape Challenge. It was the turn of The Orphanage, the latest Escape Room from them.

The gamemaster in Zoetermeer was great and confirmed the good experience we had in Delft. Not only before the game, but also after the game, extremely friendly. The venue is also nice and has an spacious waiting room, where you can have a drink.

About the room, there is not much to say other that it belongs in my opinion to the top rooms in the Netherlands. A game with a great flow, an amazing ambientation and use of effects and last but not least a variety of great theme related puzzles, several involving collaborative work.

This room has everything you want in a room and more.

A minor improvement point is related to the language. Even though it is playable in English there were a couple of Dutch only things that for visitors from other countries with no Dutch knowledge could be a problem. Maybe this could be improved for the future. In our case it did not alter the experience, as we had one native speaker (for one of the things really necessary) in our group.

As our gamemaster said, people that experience the rooms of Escape Challenge come back for more, and so we will!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Milongueros

Ontsnapt: Ja

  DarkParkessejjtientiencathymitch_b

Ferry84Ferry84Senior EscaperLid sinds: 13 juni 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2018

Creepy as hell! Zo vet!

Na een erg warm onthaal omdat ik ietsje te laat was...verzamelden we ons op de locatie in zoetermeer voor de eerste van de 4 kamers die escape challenge te bieden heeft. De kamer is ronduit geweldig. De puzzels lastig. Ik ben niet snel bang te krijgen maar in deze kamer heb ik echt angst gevoeld. De makers hebben een hele speciale kamer in elkaar gedraaid. Als we met nipt anderhalve minuut over de kamer na een heerlijke ervaring verlaten, krijgen we te horen dat we de eerste van de dag (als 7de groep) zijn die hem daadwerkelijk heeft gehaald. Volledig te begrijpen. Zelfs met een bezetting van 6 man was deze kamer echt super lastig. De voldoening was daarom alleen maar groter! Ga deze kamer doen! Echt 1 van nederlands top kamers!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: EscapeGoats

Ontsnapt: Ja  58:31 min


 • Lineair maar niet storend
 • Geweldige layout
 • Groot
 • Lastig
 • Scary

  DarkParkessejjtientiencathymitch_b

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 14 april 2018 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2018

Deze kamer is gewoon Top

Leuk hoe je direct volledig in het verhaal zit. Het geluid, licht en alle aan kleding laat je volledig in het thema komen. De spellen passen stuk voor stuk bij het verhaal. Het is een grote kamer, fijn, je loopt elkaar niet in de weg,je hebt elkaar nodig. Zonder samen werken kom je er niet.
Mooi hoe de kamer vol hang met techniek onder dat je het ziet en verwacht.
De kamer kent een gezonde dosis spanning. De kamer bestaat uit logica wat maakt dat je hem zonder problemen hintloos uit komt spelen.
In ben enthousiast, Ik heb gelijk waardige kamers gezien, maar wie komt hier nog overheen?


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • top kamer
 • Samenwerkingspuzzels
 • Alles in het thema
 • De hele sfeer

  DarkParkessejjtientiencathymitch_b

Laurens (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2019

Geweldig!

Wat een kamer! Al meerdere escape rooms in regio Dordrecht en Rotterdam gedaan, maar deze overtreft alles... De special effecten en de technologie die gebruikt wordt zijn ver voorruit dan eerder gedane escape rooms. Goeie sfeer en goede breinkrakers. Zeer zeker een aanrader!! Wij komen terug voor de 2 andere kamers.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  DarkParkessejjtientiencathy

cathycathyEscaperLid sinds: 26 juni 2018 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2018

Een om nooit te vergeten!

Samen met mijn vriendinnen een bezoek gebracht aan het weeshuis.
De spanning zat er goed in, lekker giechelen en zenuwachtig worden van de ontvangst in stijl. Toen we de kamer in gingen vol aan het puzzelen geslagen. Heerlijk kunnen gillen met elkaar en in elkaars armen vliegen. Andere momenten vol gas aan het puzzelen en samen moéten werken naar de oplossing.
Na afloop leuk na gepraat en nog flink gelachen.
Was een heerlijk avondje waar we het nog lang over zullen hebben.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kamer ook geschikt voor ervaren escapers
 • Na de kamer nog gelegenheid om wat te drinken
 • Heerlijk opgebouwde spanning
 • Passende sfeer (zowel voor als na)
 • Gratis parkeren

  DarkParkessejjtientienmitch_b

Lida (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 januari 2018

Supergaaf!!

Enige tijd geleden hebben we de Honeymoon Hotel bezocht en dat was zo'n gave ervaring dat we terug gegaan zijn voor the Orphanage. En wat een supergave, spannende, verrassende kamer is hier weer gemaakt! Net niet ontsnapt (we hadden misschien nog een minuut nodig), maar wel alle prachtige ruimtes doorlopen. Een hele leuke ontvangst door een gastheer die luguber goed in zijn rol bleef, hele originele puzzels, een spannend verhaal waar ook alle attributen en puzzels mooi op aansluiten, zenuwslopende effecten, prachtige aankleding en nog zoveel meer. Wij hebben echt in 1 woord GENOTEN!!! Ik heb ondertussen al 18 escape rooms gedaan, maar deze staat toch (samen met Honeymoon Hotel) op 1! Dankjewel makers voor deze geweldige ervaring! En als jullie nog een nieuwe escaperoom maken komen wij zeker weer terug! Een dikke aanrader! (Maar neem wel je stalen zenuwen mee 😜)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Veel samenwerking nodig
 • Originele puzzels
 • Toffe spelbegeleider die goed in zijn rol zat
 • Spannende geluidseffecten
 • Goed verhaal
 • Prachtige aankleding
 • Superspannend

  essejjtientiencathyDarkPark

Super leuk

Een super ervaring met spanning, goede puzzels en een super mooi decor. Deze kamer heeft alles wat een escaperoom nodig heeft zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spanning
 • Decor
 • Ervaring

  DarkParkessejjtientiencathy

Mandy (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2019

Super tof!!

Ontvangst was prima! En de spanning begint echt zodra je gang in stapt! Wat een toffe spannende kamer! De spanning blijft goed door het geluid. Je waant je echt in een oud weeshuis. Leuke puzzels en samen werking is echt van toepassing in deze kamer! Vriendelijk personeel dat ook echt nog even de tijd neemt om na te praten. Deze kamer komt zeker in de top 3! Wij vonden alleen de laatste puzzel wat onduidelijk en deze op goed geluk toch opgelost.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Personeel
 • Puzzels
 • Geluid effecten

  DarkParkessejjtientiencathy

nonotononotoJunior EscaperLid sinds: 9 juni 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juni 2019

Hele leuke puzzelkamer met lekkere flow

Net als bij het The Honeymoon Hotel is het decor en de afwerking hier weer ongeëvenaard. Wat een mooie kamers! Heerlijke flow en genoeg te puzzelen. De variatie in de puzzels en de settings maken ook The Orphamge een topkamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:06 min


 • Leuke effecten
 • Veel gevarieerde puzzels
 • Decor

  DarkParkessejjtientiencathy

PimPimEscape ExpertLid sinds: 31 mei 2019 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2019

GEWELDIGE ervaring, absolute aanrader!

Na al jaren(!) goede dingen te hebben gehoord over Dark Park (Escape Challenge), en een afspraak die we helaas moesten afzeggen, kwam het er vandaag dan eindelijk toch van.

Het begint al bij de geweldige ontvangst. Onze GM verdient sowieso een dik compliment. Bleef fantastisch in zijn rol en bouwde de spanning perfect op. En dan de kamer zelf. Je stapt echt een andere wereld binnen. Alles klopte. De aankleding, de sfeer, de geuren, het geluid, geweldige details. De puzzels, zowel leuk als in thema. En ook enkele mooie samenwerkingspuzzels. Je voelt de hele tijd een heerlijke spanning tijdens het spelen, zonder dat je ergens echt wordt weggeblazen / overdonderd (als dat je ding is zou ik The End checken). Geweldig gedaan.

Het was het wachten meer dan waard. Het blijft moeilijk te zeggen, appels met peren vergelijken, maar The Orphanage is een van mijn favoriete kamers. Misschien wel de favoriet. In ieder geval echt een geweldige ervaring, absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:58 min


 • Puzzels
 • Spanning
 • Sfeer / decor
 • Ontvangst / entree / begeleiding / GM

  DarkParkessejjtientiencathy

Melina (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 7 mei 2019

Geweldig

Geweldige kamer, special effect, licht en geluid effecten fantastisch. Gave spelletjes. Zeker een aanrader voor iedereen. Ik wil ook zeker nog de andere escape rooms spelen. De beste die ik tot nu toe gespeeld heb.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Special effects

  DarkParkessejjtientiencathy

EpicagirlEpicagirlJunior EscaperLid sinds: 27 januari 2019 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2019

Geweldige ervaring

Hoewel we de kamer net niet gehaald hebben (echt de laatste puzzel), was deze kamer 1 van de beste die we tot nu toe gespeeld hebben. Heerlijke puzzels, zit goed in elkaar en voor mij vernieuwend.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Team MADNSS

Ontsnapt: Nee


 • Goed aangekleed met betrekking van het thema
 • Vernieuwend
 • Goede puzzels

  DarkParkessejjtientien

angela_van_leuverenangela_van_leuverenEscaperLid sinds: 10 februari 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2019

Super kamer!

Wij speelden deze kamer met 2 minder ervaren spelers en we hebben allemaal een top tijd gehad. Ontvangst was goed. Bij binnenkomst zit je direct in de stemming.

De kamer bevat leuke en afwisselende puzzels. Ook de sfeer in de kamer is goed, niet als eng te omschrijven, maar er hangt een goede spanning!

Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:49 min


 • sfeer

  DarkParkessejjtientien

!v@r!v@rEscaperLid sinds: 20 april 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2019

Never get out of bed, never go to the window, and never ever look behind the curtain!

We kuierden door de zonovergoten straten van Zoetermeer op zoek naar het oude meisjesweeshuis in de Dorpsstraat. Toen we het steegje in liepen werd het plotseling wat donkerder. Een blik naar de heldere blauwe lucht deed ons de wenkbrauwen fronsen. Koude rillingen liepen ons over de rug. Hadden we de juiste keuze gemaakt? We waren hier op uitnodiging. 'Zij' wilden beroep doen op onze expertise. 'Zij' wilden dat wij het jarenlange geheim wereldkundig maakten. Met veel enthousiasme hadden wij ja gezegd maar ons gezond verstand dacht er nu toch anders over. Toen we het verlaten pand betraden werden bevangen door een mysterieuze rook. Hallucineerden we nu of doemde daar nu echt de directrice voor ons op? We stonden aan de grond genageld en volgden haar bevelen willoos op. Ons brein werd door externe krachten beïnvloed. Als marionetten lieten we ons naar de gang leiden. Plotsklaps werden onze koorden doorgeknipt en bevonden we ons terug in de tijd. Echter was het weeshuis compleet verlaten. Alles onaangeroerd achter gelaten. Alsof 'zij' hier van de ene op de andere seconde van de aardbol werden weggeplukt. Het enigste wat er ons van weerhield om schreeuwend weg te lopen was de zwaar vergrendelde voordeur. We hadden zelfs geen idee hoe we hier geraakt waren. Onze gedachten waren één grote waas. Vreemd maar vooral enge gevoelens bekropen ons. Er restte ons niets anders dan op zoek te gaan wat er hier gebeurd is. Dat waren we 'hen' verplicht. Stap voor stap baanden we ons een weg in het weeshuis. We vonden diverse aanwijzingen dat de tijd hier plotseling was blijven stil staan. 'Zij' hebben hier mensonwaardige verschrikkingen moeten doorstaan. We zetten onze sombere gedachten opzij want wij moeten dit tot een goed einde brengen. Stap voor stap wagen we ons dieper en dieper in het weeshuis. We lieten geen steen omgekeerd om het geheim te ontrafelen. De zielen in de muren waarschuwen ons voor de gevaren. Voorzichtig laveren we om de valkuilen heen. We tasten soms volledig in het duister maar laten ons niet ontmoedigen. Met vereende krachten slaan we ons er door heen. De gruwel wordt met de minuut duidelijker. 'Zij' hebben afgezien laat daar geen twijfel over bestaan. Met een ultieme krachtinspanning konden we enige bewijs voor deze gruwel aanschouwen. Hopelijk vinden de zielen van deze arme meisjes eindelijk rust nu de waarheid achterhaald is.


We hebben ons super geamuseerd met dit geweldige avontuur. Het filmische decor, oog voor details, prachtige puzzels, uitwerking van het thema, kortom alles was top! We weten niet hoe jullie deze kamer gaan overtreffen maar dat zullen we binnenkort mogen ervaren in 'The End'.

Een absolute aanrader die niet op je lijstje mag ontbreken. Zonder meer een van de beste escape rooms samen met de 'Freakshow' die we ooit gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Donkere sfeer en effecten
 • Diverse technieken en technologieën
 • Uitdagende puzzels
 • Filmisch decor
 • Oog voor detail
 • Thema volledig uitgewerkt
 • Enthousiast onthaal ;-)

  DarkParkessejjtientien

Monica (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 maart 2019

Griezelig weeshuis

Wij waren met z'n vijven. Je moet in het weeshuis wel goed samenwerken, anders red je het waarschijnlijk niet binnen de tijd. De ontvangst was al erg leuk, door een 'strenge directrice' :-) We durfden al bijna niet meer naar binnen hahaha De opdrachten zijn erg leuk. De allerlaatste was meer geluk dan wijsheid, maar we hebben het gered om binnen de tijd te 'ontsnappen'. Nog slechts 22 seconden op de klok! Spannend, leuke opdrachten, enge muziekjes, huilende kindjes en creepy geluiden.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Leuke opdrachten

  DarkParkessejjtientien

Escape PapiEscape PapiJunior EscaperLid sinds: 6 januari 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2019

Beste kamer ooit die we hebben gespeeld

Het was ongelooflijk!!! Geen woorden om dit te beschrijven.

Wat een fantastische ervaring!!! Super uniek, leuke thema met super special effecten en met een goed verhaal.

We staan te springen om jullie 5de kamer " The End" eindelijk te spelen.

Alvast bedankt voor al jullie fantastische moeite en service.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja  50:41 min


 • Nabespreking
 • Waanzinnige special effects
 • Super ontvangst

  DarkParkessejjtientien

Indra (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2019

Geweldig

De kamer was erg gedetailleerd. De vibe was precies goed. De raadsels heel leuk moeilijk en echt te doen. Prachtig gedaan. Goed personeel.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

  DarkParkessejjtientien

ro_sabandarro_sabandarEscape ApprenticeLid sinds: 9 maart 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 maart 2019

Beste escape room van Nederland!

Qua verhaallijn, sfeer, spanning en puzzels is dit in mijn ogen de beste escape room van Nederland! Zelfs het ontvangst is verrassend en past bij de hele sfeer die de makers/medewerkers willen neerzetten. Ik heb meerdere kamers uit de top 10 gespeeld maar deze is echt mijn favoriet :-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Sfeer
 • Spanning
 • Verhaallijn

  DarkParkessejjtientien

The Orphanage is echt een fantastisch mooie, leuk-spannende en verrassende escape room!

Deze kamer heeft ons echt verrast door alle leuke en onverwachte elementen die erin zitten. Alles is echt goed doordacht en je waant je echt in een spooky weeshuis. Echt een aanrader dus!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles!
 • Niets

  DarkParkessejjtientien

Karlyn (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 7 april 2019

Mijn eerste escaperoom had niet beter kunnen zijn

Van begin tot eind werd je in de sfeer gehouden van de challenge. Het was super goed in elkaar gezet niet te moeilijk maar zeker niet te makkelijk het is goed haalbaar. Heel spannend je weet niet wat je kan verwachten. Het voldeed 300% aan mijn verwachtingen het was echt top. Ons kan je zeker nog een keer terug verwachten


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Alles was mega goed in elkaar gezet
 • Soms te donker maar dit is ook juist spannend

  DarkParkessejjtientien

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig