Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Runaway Train

"De rook trekt op en de trein staat stil in een kantoorgebouw. Jij bent lid van een onderzoeksteam dat moet ontdekken hoe dat gebeurd kan zijn. Maar is alles wel wat het lijkt?"

Nadat de politie de plaats delict heeft verlaten is het de taak aan jou met je onderzoeksteam om te ontdekken wat er zich hier heeft afgespeeld. Tijdens dit onderzoek veranderen de omstandigheden ineens significant. Kun jij je kalmte bewaren?


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Thriller

Trein

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Statistieken

36 likes

250 Escapetalk bezoekers

52.9% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

138 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 4 september 2021 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2021

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

casturiicasturiiEscaperLid sinds: 24 augustus 2020 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2020

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  46:29 min


 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Niet veel codes
 • Interessant concept
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel
 • De voice-overs
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Puzzels soms verwarrend
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Kamer is echt vies

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 25 november 2017 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijke ontvangst
 • Mooi uitgewerkt thema

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig cijfersloten
 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

StanStanJunior EscaperLid sinds: 5 september 2021 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Abel (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2020

Heeel veel lachen om mijzelf

Met een team van 5 met mensen die niet zo snugger zijn hebben wij t nog niet eens zo slecht gedaan. Niet vergeten so naar Wilfried


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service

 

jeroxjeroxEscape ApprenticeLid sinds: 30 december 2018 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2018

Unieke escaperoom met een meeslepend verhaal en uitdagende puzzels met prachtig decor.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

lotsescapelotsescapeEscaperLid sinds: 16 november 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2019

Toffe sfeer

Leuke kamer met toffe attributen. Goeie combinatie van techniek en mechaniek. Puzzels waren niet heel spannend


8.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Sfeer
 • Techniek
 • Niet erg verrassende puzzels

 

LifeCheyLifeCheyJunior EscaperLid sinds: 12 oktober 2019 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Waanzinnig

Vriendelijk ontvangst met een praatje en drankje, en blijkbaar nog met een collega ook. Heel gezellig gesprek en vriendelijke jongens! De kamer ks fantastisch uitgewerkt, je waant je echt in een trein. Spannend en uitdagend, met 26sec op de klok toch gered. Hierna nog een drankje en beelden terugkijken. Zin in het vervolg!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Starlights

Ontsnapt: Ja  00:26 min


 • Spannend
 • Bijzondere puzzels
 • Prachtig decor
 • Maar dat komt in kamer 2 misschien goed ;-)
 • Verhaal was achteraf nog niet helemaal duidelijk

 

Jesse (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2019

Ik heb een erg leuke middag gehad met mijn vrienden, omdat we de escape room van escape tales bussum hebben gedaan die erg uitdagend, leuk en spannend was.

Ik ben met 4 vrienden naar de escape room Escape Tales in Bussum gegaan, en ik heb een leuke middag gehad. We werden vriendelijk ontvangen met een drankje en een gezellig gesprek met de medewerkers. Daarna gingen we de escape room in en dat was lekker uitdagend en erg leuk. Op het einde werd het zelfs een beetje spannend. Toen we klaar waren kregen we de beelden te zien van ons in de escape room en dat was erg leuk om te zien. We hebben met zn allen heel hard gelachen.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spanning
 • Ontvangst en gezelligheid
 • Uitdaging

 

Menno (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2019

Leuk, spannend en uitdagend

Enthousiaste ontvangst en begeleiding en een heel leuk doordachte mix van spellen. Met z'n drieën hebben we er een hele leuke en uitdagende middag aan gehad. Spellen zitten goed in elkaar, de kamers zijn spannend maar niet eng en de oplossingen zijn niet voordehand liggend. Plezier is gegarandeerd. Aanrader.


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

wieke_derkswieke_derksEscape ApprenticeLid sinds: 12 september 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2019

Super vette Escape Room met gave technieken en qua thema tot in de detail uitgewerkt!

Een tijdje geleden had ik al een keer eerder een Escape Room gedaan, maar die kon niet tippen aan EscapeTales! Oprecht! Zo ongelooflijk mooi om te zien dat het thema in detail is uitgewerkt en doorgevoerd is van begin tot eind. Zelfs voor en na de Escape Room word je meegesleept door het spannende verhaal. Het decor is fantastisch en echt, en iedereen kan zijn ei er in kwijt. Het is interactief, en je adrenaline stijgt naar een hoger level. De puzzles zijn van verschillende levels en met verschillende technieken, wat het super tof maakt. Helaas kan ik niks zeggen over de inhoud, maar dat het de moeite waard is, is een feit! Na de Escape Room is het nog gieren om de beelden die er gemaakt zijn. Hoe gingen jullie te werk? En wat hebben jullie allemaal uit de kast getrokken om ternauwernood te ontsnappen?! Hi-la-risch! Daarnaast is het personeel super gastvrij en maken zij het je zo comfortabel mogelijk, zodat jullie je kunnen focussen en kunnen genieten van de Escape Room. Ik zeg: bel je vrienden op en boek!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed verhaal
 • Interactief
 • Gave technieken
 • Alles in detail
 • Vet thema

 

saarsaarEscape ApprenticeLid sinds: 25 augustus 2019 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Erg leuke room

Goed uitgedacht verhaal, logische puzzels die aansloten op het verhaal en de eindoplossing. De kamers waren als een echte trein ingericht en ook de puzzels pasten in het thema.


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed ontvangst
 • Mooie aankleding
 • Goede, logische puzzels
 • Goed verhaal

 

Nick (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2020

Amazing

Met me maten gedaan. Geweldig. So naar Wilfried. En wilfrikandel.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed in elkaar gezet

 

Leonard (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2019

Een ervaring die je nooit snel zal vergeten!

De medewerkers waren erg vriendelijk bij binnenkomst. We kregen direct iets te drinken aangeboden en ze voerden een leuk gesprek met ons. Wat betreft de kamer: super goed gedecoreerd! De kleinste details werden mooi in kaart gebracht en de puzzels waren leuk!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Goede locatie
 • Gedetaileerde kamer

 

Tamara (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2019

Topkamer, gewoon doen!

Apart thema met topaankleding in een echt treinstel, met hele originele puzzels en veel out of the box denken! Ontvangst, nabespreking en hulp was ook echt prima! Zeker een aanrader en we komen terug voor de nieuwe kamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Leuke sfeer/ambiance
 • Goede uitleg

 

sebassahsebassahEscape ApprenticeLid sinds: 25 juli 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2019

Spannend tot het laatste station

Zeer vriendelijk ontvangst door gepassioneerde escaperoom-speler. Goed uitgevoerd thema met leuke verrassingen hier en daar. Mooie diversiteit aan techniek en afwisselende puzzels. Contact via de porto zorgt voor een leuke extra dimensie. Room toont hier en daar sporen van slijtage. Dit is niet storend en enigszins in stijl met het thema, wij begrepen dat een opknap voor deze kamer in de planning staat. Na bespreken met video beelden is erg leuk gevonden en zorgt voor een prettige afsluiting.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Thema

 

Loek Baars (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2019

Waanzinnig

Een enerverende spannende escaperoom waarin je goed leert samenwerken


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • De puzzels
 • De vele voice-overs met enge lach

 

ellepelellepelJunior EscaperLid sinds: 24 mei 2019 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2019

Leuke ambiance en voorstukje

Deze kamer is wel uniek opgebouwd en dat maakt het leuk. Best wat leuke nieuwe puzzels en het verhaal is echt duidelijk.


8

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Verouderd

 

tijntijnEscape ApprenticeLid sinds: 5 mei 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 mei 2019

Leuke aankleding, misschien beter voor een kleinere groep

Deze kamer is leuk aangekleed. Ze hebben zelfs kostuums en alles. Helaas is er niet altijd evenveel tegelijk te doen, waardoor je veel op elkaar aan het wachten bent. Ik denk dat met een kleine groep deze kamer wel leuk kan zijn, maar voor een grotere groep is het eigenlijk niet zo geschikt. Wat wel tof is, is dat je achteraf op videobeeld kunt terugkijken hoe het precies ging.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke aankleding
 • Weinig tegelijk te doen

 

erkverkvEscape ApprenticeLid sinds: 23 maart 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2019

Leuke kamer

Super leuke en relaxte ontvangst. Na de uitleg de kamer in en je wordt meteen meegenomen in het verhaal door de goede aankleding.
De opdrachten/puzzels zijn origineel en ook het terugkijken aan het einde is een leuke toevoeging.
Zeker een gezellige avond gehad!
(5 escaperooms ervaring)


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:07 min


 • Terugkijken aan het einde
 • Goede ontvangst
 • Leuke setting
 • Originele puzzels

 

G (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 maart 2019

Ik heb een heerlijke avond gehad!

Het was mijn eerste ervaring met een escaperoom en ik heb ervan genoten. De locatie is prachtig ingericht. Er hangt een gezellig sfeer. De escaperoom zelf is niet ingewikkeld maar wel een uitdaging en heel slim in elkaar gezet. Ik heb bijna de hele tijd in de slappe lach gelegen met mij vrienden. Kortom, echt een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decoratie
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Niveau

 

Sophie (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2019

het was super leuk!

Helaas niet op tijd er uit gekomen maar het was een leuke ervaring en de escaperoom zag er goed uit! Leuke medewerkers, dus het was top!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • mooi ontwerp

 

Ward van der Kwast (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2019

Super leuk en erg spannend!

De escape was erg goed georganiseerd. Je werdt leuk ontvangen, even wat drinken en de escape room in. De escape room zelf was heel mooi in elkaar gezet en niet te makkelijk. Ook allerlei leuke effecten erbij wat het nog leuker maakten. Na de escape room ga je de beelden terug kijken. Het is heel grappig om jezelf terug te zien op de beelden. Al met al een geweldige ervaring met de escape room. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

clauwvdclauwvdJunior EscaperLid sinds: 16 maart 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2019

Toffe kamer!

Goed aangekleed en superleuke toevoeging dat je achteraf je treinreis nog eens terug kunt kijken:)


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Terugkijken
 • Mooi aangekleed

 

Uitgebreide escape room met veelzijdige puzzels!

Wij bezochten deze escape room met z'n drieën; een klein groepje waarvan ook nog eens 2 deelnemers geen escape room-ervaring hadden. Een behoorlijke uitdaging dus! Voorafgaand aan het daadwerkelijk spelen van de kamer, werden we zeer open en hartelijk ontvangen door de eigenaren en praatten we een beetje over het bedrijf en de ervaringen van andere spelers. Nadat we uitleg kregen over de 'plaats delict' waar wij als onderzoeksteam op zoek zouden gaan naar aanwijzingen, begon het ontsnappingsavontuur.

Wat direct opviel, was dat de speelomgeving bijzonder realistisch was. Sterker nog, een voormalige treincoupé, inclusief toilet, banken en andere herkenbaarheden vormde ons speelveld. Zonder spoilers te geven over de oplossingen van verschillende puzzels, kan ik wel zeggen dat de opbouw van de puzzels heel fijn was. Wij moesten allemaal wel een beetje 'inkomen' en dus is het prettig als er dan een paar starterspuzzels zijn die redelijk gemakkelijk op te lossen zijn, maar die daarmee wel een goed gevoel geven van 'voortgang'.

Wat ik ook erg leuk vond aan de escape room, was dat ons speelveld uit meerdere ruimtes bestond; verschillende coupés en een 'machineruimte' bijvoorbeeld. Ook waren de licht- en geluidseffecten heel erg cool, niet te overheersend, maar juist van toevoeging voor het verhaal. Met een walkie-talkie konden we contact houden met het 'politieteam', dat elders op de plaats delict bezig was met het verzamelen van aanwijzingen en het doen van onderzoek. Als we een beetje vastliepen, kregen we af en toe een hint van deze 'collega's'. Doordat we op deze manier werden geholpen, bleef ook het 'helpen' echt onderdeel van de spelervaring, in plaats van dat iemand je 'gewoon' een tip geeft als je er niet uitkomt.

Verschillende puzzels konden op meer dan 1 manier worden opgelost. Ook waren er genoeg 'spullen' in de kamers aanwezig waar je niet direct iets mee moest doen. Hierdoor werd het zoeken en uitpluizen wel een stuk spannender, omdat je niet van alles zeker wist of het nuttig zou zijn. Eenmaal aan het eind gekomen moest we nog 1 handeling doen, maar helaas kwamen we hier niet op tijd achter. We hebben de kamer dan ook op een haar na niet gehaald, maar desalniettemin hebben we het ontzettend leuk gehad.

Wat ik echt uniek vond aan deze escape room is dat we als groep, aan het eind, samen met onze 'escape leader' de beelden terugzagen van onze ontsnappingspoging. Bepaalde grappige handelingen waren er door hem uitgepikt en liet hij ons zien. Het kan behoorlijk confronterend zijn om jezelf zo te zien (zeker als je heel dominant of fanatiek bent, zoals ik), dat wel, maar het is ook ontzettend leuk om kleine frustraties of euforietjes bij jezelf (en anderen) te zien. Ook zie je dat je soms met iets bezig bent, wat eigenlijk, van een afstandje, helemaal niet zo handig of logisch lijkt. Zeker voor bedrijfsuitjes waar teambuilding, samenwerking en onderlinge communicatie belangrijk is, lijkt dit terugkijken mij heel leerzaam.

Al met al hebben wij het hier heel erg leuk gehad en zien we uit naar de tweede kamer van deze escape room!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Professionele speelomgeving (echt decor/attributen
 • Hulp is vormgegeven als onderdeel van het verhaal
 • Terugkijken van je eigen ontsnapping
 • Diversiteit aan puzzels
 • Fijne, hartelijke ontvangst
 • Meerdere ruimtes

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig