Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Runaway Train

Bussum , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Runaway Train

"De rook trekt op en de trein staat stil in een kantoorgebouw. Jij bent lid van een onderzoeksteam dat moet ontdekken hoe dat gebeurd kan zijn. Maar is alles wel wat het lijkt?"

Nadat de politie de plaats delict heeft verlaten is het de taak aan jou met je onderzoeksteam om te ontdekken wat er zich hier heeft afgespeeld. Tijdens dit onderzoek veranderen de omstandigheden ineens significant. Kun jij je kalmte bewaren?


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Thriller

Trein

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

39 likes

292 bezoekers

52.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

159 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (260 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 september 2021

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigydcmarieke

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

casturiicasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2020

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

Jelle van DongenJelle van DongenJunior EscaperLid sinds: 15 juni 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2022

Deze trein hadden wij niet willen missen!

Als onverwacht ingeschakeld opsporingsteam van de NTVB moesten wij ons buigen over een mysterie van een gecrashte trein.

De ontvangst was zeer hartelijk en de hosts zijn in voor een gezellig gesprek. Ook is er ruimschoots de tijd en ruimte om heerlijk na te babbelen over de kamer.

De kamer zelf is prachtig, je krijgt echt het gevoel in een trein aanwezig te zijn. Wij waren met 5 personen en er is genoeg te doen zodat iedereen lekker bezig kan blijven. De kamer staat niet bol van de technische hoogstandjes, maar dat maakt deze kamer echt niet slechter. Het verhaal is vanaf het begin duidelijk en de flow is goed.

Kom zeker een keer een poging doen om dit mysterie op te lossen en wij komen nog eens terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  43:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel

 

HSTankHSTankJunior EscaperLid sinds: 20 april 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Woordgrap over treinen

The Runaway Train is het ideaalbeeld van een zeker zes jaar oude Escape Room. Wat ze toen neergezet hebben, weet zich nu nog steeds te onderscheiden van andere Rooms, vooral vanwege de thematisering. Het zal je verwachtingen niet zo zeer op hun kop zetten, maar zeker overtreffen.

De aankleding van de Room is simpelweg voortreffelijk. Het lijkt echt alsof je je in een treincoupé bevindt en het geheel is prachtig afgewerkt. Alle details kloppen. Het verhaal is mij echter eerlijk gezegd nooit helemaal duidelijk geworden, maar is op veel punten door de Room verwerkt. Soms zijn er dus dingen die duidelijk naar een vertelling verwijzen, waarvan je geen idee hebt wat ze nou betekenen. "Goh, waarom staat er eigenlijk uranium op de bank en zit er poep op de muren?" Ik heb zo'n vermoeden dat het aan mij ligt, dus ik zou zeggen - let extra goed op bij de uitleg van het verhaal. Dan moet het goed komen.

Met de aankleding zit het dus goed, met de sfeer als geheel niet echt. Hoe kan dat nou gebeuren? Nou, zoals andere reviews van deze Room al zeggen - de muziek. De muziekkeuze is vrij merkwaardig en er wordt maar één liedje op loop afgespeeld. Al met al zorgt dit ervoor dat je je nou niet echt ondergedompeld in de ervaring voelt. Zonde.

Dan naar de puzzels. Allen krijgen van mij een voldoende of daarboven. Ze zijn logisch, goed gevonden en het voelt goed om ze op te lossen. De technische snufjes die de Room te bieden heeft helpen hier zeker ook bij en maken alles nog net iets spectaculairder. Er zit ten alle tijden een lekkere flow in de ervaring. Veelal is er al informatie te zien voor puzzels die later pas opgelost kunnen worden. Meestal is het duidelijk dat je later terug moet komen, soms niet. En dan sta je ineens op een dwaalspoor, waar je in een op zich vrij pittige Escape Room geen behoefte aan hebt. Gelukkig komt dit weinig voor, evenals andere kleine dingetjes die er in de afgelopen zes jaar eigenlijk wel uitgehaald hadden moeten worden.

Dan het vaste segment in mijn reviews - hints! Ik kan het zelf ook niet geloven, maar er is deze keer niks op aan te merken. De hints werden via een goed medium gecommuniceerd, waren super goed getimed en gaven de informatie die we nodig hadden.

In conclusie is The Runaway Train een super solide Escape Room. Eigenlijk is het enige onmiskenbare verbeterpunt is de muziek. De aankleding is super, de puzzels top en het verhaal waarschijnlijk ook. Een aanrader!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

RamonTheunisseRamonTheunisseJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Trein

Raar verhaal, leuk afgewerkt, origineel thema, slecht voorbereid door de kamer niet te controleren, daardoor haperende/niet werkende apparatuur, wel opgelost door gamehost. Heldere en duidelijke puzzels


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:53 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Logic
 • Great host
 • Cost

 

Gwen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2022

Doen!

Hele leuke ervaring, was voor mij de eerste keer dat ik een escape room heb gespeeld met vrienden. Waren met een groep van totaal 5, bleek het perfecte aantal te zijn. Super gezellige en vriendelijke host, neemt je mee in de ervaring en heeft net zoveel plezier gehad om ons als dat wij hadden met de escape room.

Escape room zelf is super in elkaar gezet, gave effecten en je gaat er echt in op. Leuke en uitdagende puzzels, spannend en gezellig met zn alle.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min

 

D S Schaap (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2022

Supertoffe originele escape room!

Goed ontvangen door David & Sebastian en na een korte uitleg begonnen aan de Runaway Train escape room. Veel originele puzzels, een spannende verhaallijn en technische hoogstandjes. Oftewel een supertoffe ervaring, komen graag nog eens terug voor de andere escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

SelenayKorkmazSelenayKorkmazEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2022

Geweldig

Ontzettend leuke ervaring en goed begeleid door de zeer gastvriendelijke Sasha. Er hing een zeer gezellige sfeer bij binnenkomst en je voelt je meteen thuis. De runaway train gespeeld en zou de volgende keer zeker weer terugkomen voor de nieuwe kamer. Dit is zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Anna (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2022

Geweldig en verbazing wekkend leuk

Samen met 3 andere vrienden deze escaperoom gespeeld. Was fantastisch!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

LambertHorstLambertHorstEscape ApprenticeLid sinds: 15 mei 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juli 2022

Super goed verhaal met toppuzzels!

Goede en enthousiaste ontvangst gehad, toen de kamer gespeeld. Puzzels zijn goed doordacht, aankleding is ook mooi voor elkaar en past erg goed bij het verhaal. Meerdere ruimtes en noodzaak om goed samen te werken is ook een pluspunt. Last, but not least: Achteraf nog even wat opgenomen beelden bekeken hoe we het gedaan hebben, dat was bijna net zo leuk als het spelen zelf... ;-) Weer een mooie avond gehad!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:49 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

 

Nout (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juli 2022

Een leuk uitje met de gaste

Als je iets wilt doen op een middag is dit een leuk uitje om te gaan doen met je vrienden. Uurtje met ze alle slim proberen te doen om eruit te komen en daarna de beelden terug kijken hoe goed we waren…..


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

deboertjesdeboertjesJunior EscaperLid sinds: 13 oktober 2020 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2022

Lekker spoorzoeken in een trein.

De locatie van deze escaperoom is voor het thema natuurlijk ideaal. Bovendien zit er ook horeca in de buurt en konden we vooraf nog even dineren.
We werden zeer gastvrij ontvangen en hebben leuk en gezellig ervaringen kunnen uitwisselen.
De kamer zelf is verrassend mooi gebouwd en je waant je echt in een trein. De puzzels zijn logisch en er is voldoende op te lossen. Toch moesten we af en toe even wachten op mede teamleden die nog een puzzel moesten afmaken.
Zeker gezien de leeftijd van de kamer zit deze heel goed in elkaar.
Wat echt ontzettend leuk is, is dat je achteraf de video terug gaat kijken en zo nogmaals het spel beleeft.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Gastvrijheid
 • Lokatie

 

Anja1988Anja1988Escape ApprenticeLid sinds: 27 mei 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Aanrader!

We hebben deze escape room met 2 personen gedaan en daar is het ook geschikt voor!
Helaas voor ons zijn we er net niet uitgekomen ( wat zeker wel haalbaar was geweest ) maar dat maakte het niet minder leuk!
Het verhaal is tof, welkom ontvangst en heel leuk om jezelf nog terug te zien op beeld en terug te kijken op hoe het is gegaan!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit

 

bendevanelendebendevanelendeJunior EscaperLid sinds: 7 april 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2022

Leuke klassieke kamer

Een leuke puzzelkamer met toch wel een paar unieke puzzels. Mooi opgezet en mooi decor. Het is wel een klassieke puzzelkamer. Iets ouder, maar desalniettemin absoluut leuk om te spelen.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Paul (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2022

Perfecte Trein beleving, leuke puzzels, geslaagd vrienden uitje

Je moet even inkomen in het verhaal, maar zodra je de labjas aantrekt en op onderzoek gaat in de realistisch ogende trein zit je er midden in. De puzzels zaten goed in elkaar, al kregen we soms wel te horen door de speakers dat we op een dood spoor zaten. Gelukkig werden de puzzels niet gespoiled, dus de uitdaging blijft er steeds in zitten. Wij hebben ons zeer goed vermaakt en gelachen en komen graag nog een keer terug voor een andere escape room.
Goed om te weten wij waren met z'n vieren, 2 met wat escape room ervaring (ongeveer 5 kamers al gedaan) en 2 met zeer weinig ervaring (1 kamer gedaan) maar niemand zat zich te vervelen of niets te doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:14 min

 

JessicaBJessicaBEscape ApprenticeLid sinds: 1 mei 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2022

Top service en uitdagende leuke kamer

Laten beginnen met het ontvangst. Je hebt gelijk het gevoel dat je echt welkom bent en je niet gehaast aan de kamer moet beginnen. Eerst een babbeltje en wat te drinken. Daarna krijg je rustig de tijd je spullen op te bergen en ga je, na een enthousiaste en spannende uitleg, de kamer ingestuurd. Het thema van de escaperoom past precies bij de sfeer die je binnen ervaart. Vooral de puzzels vonden wij erg leuk. Wij waren met z'n 4e en konden allemaal aan de slag. Daarnaast ziet het er realistisch uit en heb je echt het gevoel dat je je even in een andere wereld waant. Helaas net niet ontsnapt, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Nathaloe (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Echt een top ervaring!

Een ontzettende toffe en uitgebreide escape room inclusief gave effecten. De hostesses waren heel aardig en gastvrij


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Darcy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Super leuk!

Het was een super leuke escape room! Mooie kamers en veel leuke hints. Ook Sacha en Safiera waren hele leuke hosts.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

ThijssieThijssieEscape ApprenticeLid sinds: 2 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 mei 2022

Spannende en actieve ervaring!

Een super orgineel verhaal met een super decor! Het hele verhaal klopt helemaal inclusief de sfeer die er hangt. We werden op een leuke manier ontvangen door de hostesses en ook op een goeie manier door de kamer begeleid, met niet te snel tips en toch nog even de laatste puzzel kunnen uitspelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Kevin (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 mei 2022

Super leuk echt een aanrader!!

Het was een super leuke escape room met zeer mooie kamers en super effecten wat je helemaal in het verhaal onderdompelde! We werden echt super ontvangen en de hosstes waren erg gastvrij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2022

Heel toffe kamer.

Dit is een heel mooie kamer. Heel leuke ontvangst, toffe inkelding, kortom het totaalplaatje klopt.
Deze kamer is zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  51:58 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (90 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2021

Deze trein wil je niet missen

Het is zondag en dan strekken we graag de pootjes in plaats lui op de bank. We hadden een ochtend programma in Amersfoort dus even gekeken wat er redelijk in de buurt ligt. Philip van EscapeTales gebeld en er was een plekje om 15:00. Wij op weg naar Bussum. Een goede grand café bezocht op tip van Philip en we waren er klaar voor.

We werden ontvangen door Thijs. Lekker geklets. Gelachen en heerlijk gespeeld. Origineel, goede logica, goed verhaal, pootjes gestrekt en dikke prima service. Ook echt wel tof dat je nog wat beelden terug gaat zien. Philip kwam ook nog even kletsen en nog wat tips gedeeld wat altijd leuk is.

Wij zijn heel benieuwd naar deel 2.

@ Thijs ....Je bent echt een leuke spelleider. Volgende keer gewoon lekker jij zeggen tegen ons. Anders voelen we ons ons zo oud ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  52:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Leuke escaperoom met erg goede service

We hebben na een tijd geen kamers eindelijk weer eens een kamer gedaan. Dit was een fijne 'inkomer' om weer te beginnen. We werden in het begin begroet door de vriendelijke host, die na een babbeltje ons mee naar de kamer nam. Hier begon de niet te lange intro voordat we aan de slag gingen. Je komt snel in de sterke kamer. Het voelt wel echt trein-achtig met veel kleine typische 'trein-details'. Het was in het begin enigszins overweldigend met alles wat tegelijkertijd wat betreft informatie op je af komt. Ik vond het soms wat lastig om het relevante van het niet relevante te scheiden. Tegelijkertijd was er wel leuk veel te doen, en konden we snel aan de slag. De verdere kamers waren ook erg leuk in de sfeer. Verder liepen we enkele keren vast, maar gelukkig lette de host goed op waardoor we goed in de gameflow bleven. Wat ons verder goed beviel was achteraf de escape ervaring terug te kijken. Het is leuk om terug te zien wat je misde, wat er goed ging en wat er wellicht fout ging. De host had het over dat ze binnenkort een tweede kamer gaan open, en wij zijn zeker van de partij!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke trein sfeer, veel kleine details
 • Aantal leuke puzzels, vooral met de props
 • Achteraf terugkijken van ervaringen was erg leuk!
 • Vriendelijke host
 • Host let goed op de game-flow
 • De sfeer kan soms wat sterker bv muziek/effecten
 • Voice-over was lastig te verstaan
 • Te veel red herrings voor mijn smaak

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig