Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Runaway Train

Bussum , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Runaway Train

"De rook trekt op en de trein staat stil in een kantoorgebouw. Jij bent lid van een onderzoeksteam dat moet ontdekken hoe dat gebeurd kan zijn. Maar is alles wel wat het lijkt?"

Nadat de politie de plaats delict heeft verlaten is het de taak aan jou met je onderzoeksteam om te ontdekken wat er zich hier heeft afgespeeld. Tijdens dit onderzoek veranderen de omstandigheden ineens significant. Kun jij je kalmte bewaren?


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Thriller

Trein

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

44 likes

338 bezoekers

56.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

174 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2021

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyMarieke

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2020

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

dodetskidodetskiJunior EscaperLid sinds: 11 februari 2019 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Leuke escaperoom met echt treinstel

Deze escaperoom speelt zich af in een echt treinstel. Leuke kamer met unieke puzzels.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: 30 seconds left

Ontsnapt: Ja  51:45 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (193 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2023

Leuke kamer!

Origineel, realistische setting, leuke puzzels! Ook super leuk voor- en napraten met de enthousiaste host!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  44:12 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

Evelien FloorEvelien FloorEscape ApprenticeLid sinds: 18 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Uitdagend en spannend!

Super leuke escape room die wat anders is dan de meeste escape rooms! Niet standaard met alleen maar slotjes. Echt een aanrader


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

ElsaElsaJunior EscaperLid sinds: 26 november 2017 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2023

Leuke kamer, tof aangekleed

De binnenkant van de trein is net echt. Dat maakt de ervaring nog leuker! Interessante puzzels, goede sfeer. Ook een erg aardige en enthousiaste host. Wij waren als ervaren groep wel redelijk vlug de kamer uit, dus voor mensen die al veel kamers hebben gespeeld is dat wel goed om te weten. Desalniettemin een top ervaring voor alle type escapers.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

 

OpdevoorvoetenOpdevoorvoetenJunior EscaperLid sinds: 14 augustus 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Ontsnapt uit een klassieke kamer

Dit was een wat klassiekere kamer. Aan het begin hebben we tien minuten eigenlijk niks gedaan, want we hadden de sleutels niet goed in het sleutelgat gestoken. Veel puzzels, soms heel voordehandliggend. Eef was player of the room. Leuk dat we samen met de host stukjes van de camerabeelden terug mochten kijken!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:05 min


 • Great service
 • Great host
 • Puzzles
 • Illogical puzzles

 

Kim (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Leuke uitdaging met een persoonlijke touch.

Een hele leuke uitdagende ( voor ons ;-)) escape room met veel verschillende elementen.
En wat heel leuk is, is de persoonlijke aandacht die er voor je is.
Een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (129 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

Net de trein gemist!

Met zijn tweetjes afgedwaald naar Bussum om daar te helpen met het onderzoek. Erg leuke kamer met goed decor en super vriendelijke host waardoor je de escaperoom al met een glimlach start! Pittige escaperoom voor met 2, de eindpuzzel is tricky met twee personen. Zeker niet onmogelijk maar wij hadden net wat tijd te kort, ik zou deze escaperoom met 3 of 4 personen aanraden. Erg leuke middag gehad!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Difficulty
 • Puzzles
 • Great service
 • Ambiance
 • Original
 • Great host

 

SebasbekkerSebasbekkerEscape ApprenticeLid sinds: 18 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Spannende en origineel

Mooie room, goed uitgevoerd. Mooie sfeer en goede puzzels


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

richard_van_der_kooijrichard_van_der_kooijEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Geweldige kamer

Van begin tot eind een topkamer. Alles zit goed in elkaar en ziet er tot in puntjes verzorgd uit.

De kamer is uniek qua thema en opzet. Elke puzzel is leuk en past in thema. We hebben van alles genoten. Puzzels zijn ook uniek en een combi van doen en denken.

Kamer is uitdagend en van een goed niveau.

De hosts zijn superleuk en enthousiast. Ze voegen echt wat toe aan de beleving en het terugkijken van de beelden is geniaal.

Zeer zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:41 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Domina TempusDomina TempusSenior EscaperLid sinds: 09 november 2018 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2023

Beste reizigers, het volgende station is….

Hoe leuk is het dat zowat naast het echte station een escaperoom is met een trein thema? Ik sluit me helemaal aan bij de mening van de andere reviewers dat je je echt in een trein waant. Dit is bijna 1-op-1 gelijk aan een echte trein, leuk gedaan!

De puzzels zijn leuk en goed bedacht. De walktrough is passend maar het verhaal kan hier en daar wel meer naar de voorgrond. De muziekloop is zeker ook iets wat aandacht zou mogen krijgen, wordt al snel irritant.

De begeleiding was goed en genoeg ruimte om gezellig na te praten.

Ondanks de aankleding en de puzzel voelt de kamer vrij basic. Het einde vond ik onnodig ingewikkeld c.q lang, waardoor er ook een aantal van ons niets aan het doen waren (vooral kijken naar de mensen die toevallig met de puzzel bezig waren).


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jelle van DongenJelle van DongenEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2022

Deze trein hadden wij niet willen missen!

Als onverwacht ingeschakeld opsporingsteam van de NTVB moesten wij ons buigen over een mysterie van een gecrashte trein.

De ontvangst was zeer hartelijk en de hosts zijn in voor een gezellig gesprek. Ook is er ruimschoots de tijd en ruimte om heerlijk na te babbelen over de kamer.

De kamer zelf is prachtig, je krijgt echt het gevoel in een trein aanwezig te zijn. Wij waren met 5 personen en er is genoeg te doen zodat iedereen lekker bezig kan blijven. De kamer staat niet bol van de technische hoogstandjes, maar dat maakt deze kamer echt niet slechter. Het verhaal is vanaf het begin duidelijk en de flow is goed.

Kom zeker een keer een poging doen om dit mysterie op te lossen en wij komen nog eens terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  43:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Toffe kamer met een heerlijke flow

Deze kamer speeld met 5 personen. Waarvan 4 redelijk ervaren (2=60+ en 2=20+).

Deze kamer ligt pal naast het station, dus makkelijk te bereiken met de trein. En naast het station zit een parkeerplaats waar je handig kunt parkeren.

Ontvangst was fijn, gezellig praatje vooraf en een fijne ruimte waar meerdere groepen ontvangen kunnen worden.

Het verhaal en intro van de kamer is leuk en uniek. Je wordt op een super leuke manier meteen de kamer in getrokken. En je weet dus ook meteen wat je doel is.

De kamer is mooi qua aankleding en heeft leuke puzzels. Voor een ieder wat wils, wat ik altijd erg prettig vind. Soms voelt de kamer wat krappig aan. Maar goh dat hoort eigenlijk ook wel gewoon in het thema.

Dit is zeker een aanrader. We hebben het nog vaak over deze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Beleving

 

HSTankHSTankJunior EscaperLid sinds: 20 april 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Woordgrap over treinen

The Runaway Train is het ideaalbeeld van een zeker zes jaar oude Escape Room. Wat ze toen neergezet hebben, weet zich nu nog steeds te onderscheiden van andere Rooms, vooral vanwege de thematisering. Het zal je verwachtingen niet zo zeer op hun kop zetten, maar zeker overtreffen.

De aankleding van de Room is simpelweg voortreffelijk. Het lijkt echt alsof je je in een treincoupé bevindt en het geheel is prachtig afgewerkt. Alle details kloppen. Het verhaal is mij echter eerlijk gezegd nooit helemaal duidelijk geworden, maar is op veel punten door de Room verwerkt. Soms zijn er dus dingen die duidelijk naar een vertelling verwijzen, waarvan je geen idee hebt wat ze nou betekenen. "Goh, waarom staat er eigenlijk uranium op de bank en zit er poep op de muren?" Ik heb zo'n vermoeden dat het aan mij ligt, dus ik zou zeggen - let extra goed op bij de uitleg van het verhaal. Dan moet het goed komen.

Met de aankleding zit het dus goed, met de sfeer als geheel niet echt. Hoe kan dat nou gebeuren? Nou, zoals andere reviews van deze Room al zeggen - de muziek. De muziekkeuze is vrij merkwaardig en er wordt maar één liedje op loop afgespeeld. Al met al zorgt dit ervoor dat je je nou niet echt ondergedompeld in de ervaring voelt. Zonde.

Dan naar de puzzels. Allen krijgen van mij een voldoende of daarboven. Ze zijn logisch, goed gevonden en het voelt goed om ze op te lossen. De technische snufjes die de Room te bieden heeft helpen hier zeker ook bij en maken alles nog net iets spectaculairder. Er zit ten alle tijden een lekkere flow in de ervaring. Veelal is er al informatie te zien voor puzzels die later pas opgelost kunnen worden. Meestal is het duidelijk dat je later terug moet komen, soms niet. En dan sta je ineens op een dwaalspoor, waar je in een op zich vrij pittige Escape Room geen behoefte aan hebt. Gelukkig komt dit weinig voor, evenals andere kleine dingetjes die er in de afgelopen zes jaar eigenlijk wel uitgehaald hadden moeten worden.

Dan het vaste segment in mijn reviews - hints! Ik kan het zelf ook niet geloven, maar er is deze keer niks op aan te merken. De hints werden via een goed medium gecommuniceerd, waren super goed getimed en gaven de informatie die we nodig hadden.

In conclusie is The Runaway Train een super solide Escape Room. Eigenlijk is het enige onmiskenbare verbeterpunt is de muziek. De aankleding is super, de puzzels top en het verhaal waarschijnlijk ook. Een aanrader!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

RamonTheunisseRamonTheunisseEscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Trein

Raar verhaal, leuk afgewerkt, origineel thema, slecht voorbereid door de kamer niet te controleren, daardoor haperende/niet werkende apparatuur, wel opgelost door gamehost. Heldere en duidelijke puzzels


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:53 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Logic
 • Great host
 • Cost

 

Gwen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2022

Doen!

Hele leuke ervaring, was voor mij de eerste keer dat ik een escape room heb gespeeld met vrienden. Waren met een groep van totaal 5, bleek het perfecte aantal te zijn. Super gezellige en vriendelijke host, neemt je mee in de ervaring en heeft net zoveel plezier gehad om ons als dat wij hadden met de escape room.

Escape room zelf is super in elkaar gezet, gave effecten en je gaat er echt in op. Leuke en uitdagende puzzels, spannend en gezellig met zn alle.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min

 

D S Schaap (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Supertoffe originele escape room!

Goed ontvangen door David & Sebastian en na een korte uitleg begonnen aan de Runaway Train escape room. Veel originele puzzels, een spannende verhaallijn en technische hoogstandjes. Oftewel een supertoffe ervaring, komen graag nog eens terug voor de andere escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

SelenayKorkmazSelenayKorkmazEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Geweldig

Ontzettend leuke ervaring en goed begeleid door de zeer gastvriendelijke Sasha. Er hing een zeer gezellige sfeer bij binnenkomst en je voelt je meteen thuis. De runaway train gespeeld en zou de volgende keer zeker weer terugkomen voor de nieuwe kamer. Dit is zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Anna (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2022

Geweldig en verbazing wekkend leuk

Samen met 3 andere vrienden deze escaperoom gespeeld. Was fantastisch!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

LambertHorstLambertHorstEscape ApprenticeLid sinds: 15 mei 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juli 2022

Super goed verhaal met toppuzzels!

Goede en enthousiaste ontvangst gehad, toen de kamer gespeeld. Puzzels zijn goed doordacht, aankleding is ook mooi voor elkaar en past erg goed bij het verhaal. Meerdere ruimtes en noodzaak om goed samen te werken is ook een pluspunt. Last, but not least: Achteraf nog even wat opgenomen beelden bekeken hoe we het gedaan hebben, dat was bijna net zo leuk als het spelen zelf... ;-) Weer een mooie avond gehad!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:49 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

 

Nout (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2022

Een leuk uitje met de gaste

Als je iets wilt doen op een middag is dit een leuk uitje om te gaan doen met je vrienden. Uurtje met ze alle slim proberen te doen om eruit te komen en daarna de beelden terug kijken hoe goed we waren…..


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

deboertjesdeboertjesJunior EscaperLid sinds: 13 oktober 2020 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2022

Lekker spoorzoeken in een trein.

De locatie van deze escaperoom is voor het thema natuurlijk ideaal. Bovendien zit er ook horeca in de buurt en konden we vooraf nog even dineren.
We werden zeer gastvrij ontvangen en hebben leuk en gezellig ervaringen kunnen uitwisselen.
De kamer zelf is verrassend mooi gebouwd en je waant je echt in een trein. De puzzels zijn logisch en er is voldoende op te lossen. Toch moesten we af en toe even wachten op mede teamleden die nog een puzzel moesten afmaken.
Zeker gezien de leeftijd van de kamer zit deze heel goed in elkaar.
Wat echt ontzettend leuk is, is dat je achteraf de video terug gaat kijken en zo nogmaals het spel beleeft.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Gastvrijheid
 • Lokatie

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig