Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Runaway Train

Bussum , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Runaway Train

"De rook trekt op en de trein staat stil in een kantoorgebouw. Jij bent lid van een onderzoeksteam dat moet ontdekken hoe dat gebeurd kan zijn. Maar is alles wel wat het lijkt?"

Nadat de politie de plaats delict heeft verlaten is het de taak aan jou met je onderzoeksteam om te ontdekken wat er zich hier heeft afgespeeld. Tijdens dit onderzoek veranderen de omstandigheden ineens significant. Kun jij je kalmte bewaren?


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Thriller

Trein

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

48 likes

402 bezoekers

60.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

196 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (320 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2021

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigyMarieke

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2023

Zeer leuke kamer

Allereerst is het hier zeer gastvrij en was men erg meedenkend. Toen wij belden of we misschien beide kamers achter elkaar konden spelen, was dit geen probleem.
We begonnen met Runaway Train. Deze kamer is heel leuk neergezet. Je waant je echt in een trein waar je, met best wat speurwerk, passende puzzels oplost. Het is een kamer waar je veel tegelijk kunt doen en waar samenwerking echt van belang is.
Grappig dat je achteraf terug kunt kijken.
Wij hebben ons goed vermaakt en raden deze kamer zeker aan.
Mocht je beide kamers nog willen spelen is het vanwege het verhaal het leukst om eerst de trein te doen en daarna het mortuarium.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Dewi

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal' wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (259 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2020

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

agneshennemanagneshennemanSenior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Hele leuke kamer

Goed in elkaar gezet, leuke puzzels


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Alwin ten Have (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2024

Superleuk!

Eerste ervaring met escaperoom, maar wat een leuk en spannend verhaal en als je denkt dat je er bent…..


9.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2024

Cool, creatief maar soms wat verwarrend

Je waant je echt in een trein, zo gaaf! Zou wel aanraden deze met meer dan 2 spelers te doen. Anders voelt het alsof er teveel te doen is (en misschien is dat er ook wel) waardoor het niet zo lekker loopt. Wij kwamen er niet zo goed in en vonden sommige dingen wat verwarrend, maar overall hele leuke puzzels en toffe escaperoom!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

rene_verhoevenrene_verhoevenJunior EscaperLid sinds: 31 december 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Top ervaring met een leuk verhaal

Op deze geboortedag van onze moeder besluiten we 3 escaperooms te doen. Lekker relexed met lunch en diner.
We beginnen in Naarden, daarna naar Bussum en dan terug naar Amsterdam. En leuk vooruitzicht.

De ontvangst is prima. Vriendelijk en prettig. De indeling naar stagiair en leidinggevende gaat met een grap en past bij het verhaal. Na een goede bondige uitleg mogen we de trein in. Het is echt mooi gemaakt met vele echte details. Echt realistisch. Leuke puzzels ook, passend in het verhaal. De eerste 10 minuten vlogen we er door heen. Daarna zakte we wat in. Gelukkig werden we op tijd bijgestaan met een subtiele hint. Leuke kamer. Met 2 was het voor ons lastig, een paar extra ogen had handig geweest. Desalniettemin, geheel NS onwaardig eigenlijk, waren we 9 seconden voor het verstrijken van de eindtijd ontsnapt:-)

Leuk was de nabespreking. Even bijkomen van de inspanning. Fijn om af en toe een veer te ontvangen:-) We kregen ook te horen dat deze kamer al lange tijd bestaat. In onze beleving was dat niet zo.

Een mooie kamer met vriendelijke begeleiding. Het was een top ervaring.


Op weg naar Bussum bespraken we de VR-ervaring. Na deze escaperoom besluiten we te bellen of er nog een plekje is. Dat is. We gaan weer op naar Naarden en gaan voor een totaal van 4 kamers:-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • prijzig voor 2

 

kiliankilianJunior EscaperLid sinds: 11 juli 2020 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Escape met humor

Een escape room om de hoek, dat is nog eens fijn. Waarom hebben we deze nog nooit gespeeld? Verder weg is niet altijd beter. En dat hebben we bij deze escape mogen ervaren.

De ontvangst was meteen enorm gezellig. Lekker drukke ruimte met groepen die zin hadden om te beginnen en een enthousiaste host met humor.

De room zelf was leuk opgezet met goede puzzels en meerdere dingen om tegelijk te doen, toch fijn als iedereen bezig kan blijven. Door het achteraf terug kijken kan je zien wat de andere team leden hebben uitgespookt en vooral de manier waarop. Hilarisch om te zien.

Wat ons betreft een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: On the Edge

Ontsnapt: Ja  49:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Daphne_van_BruchemDaphne_van_BruchemEscaperLid sinds: 07 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2023

Leuke kamer

Origineel thema


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service

 

LisetteLisetteEscape ExpertLid sinds: 01 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2023

Waanzinnig hobbyproject

#91

We werden ontvangen door hosts Sebas en Philip die bij het voorpraatje vertelden dat ze deze kamers naast hun baan hebben gebouwd en hosten. Hobbyproject klinkt te oneerbiedig voor de kamer met zulk authentiek decor.

Dingen uit andere, oudere reviews zoals een irritant muziekje zijn mij niet opgevallen, dus daar zal het een en ander aan zijn aangepast.

De kamet heeft een goed flow en op 1 klein resetfoutje na ging alles heel lekker en we stonden dan ook met een mooie tijd weer buiten.

We bleken zelfs een nieuw all time record te hebben gevestigd *trots* en kregen dan ook applaus. Naderhand hebben we ook alle beelden bekeken want we hadden tijd zat. Echt heel leuk om jezelf zo serieus te zien kijken.

Verder bleek bij het wegrijden dat de volgens de parkeerapp er geen kosten waren op dat tijdstip. Wel van te voren dus checken of he moet betalen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  38:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2023

In de trein moet je zijn

#94
Vanavond met ons vaste escapegroepje last minute escapen. Tenminste om 16 uur de vraag of ik mee ga en om half 8 in de auto naar Bussum. Ik hou van zulke acties :)

Voor de deur kunnen we parkeren, er is betaald parkeren, maar volgens onze app hebben we niet hoeven betalen. Check dit even goed als je met de auto bent. Je kunt ook makkelijk met de trein, de escaperoom ligt echt direct naast het spoor.

We worden erg hartelijk ontvangen door Sebas en Philip, gaan naar boven en vinden daar een ruime ontvangstkamer.
We praten over escapen, ervaringen worden gedeeld, tot plots mijn oog op een van de tv schermen valt. De heren hebben vooronderzoek gedaan. Altijd leuk!

Dan is het tijd om naar de kamer te gaan.
Beneden nemen we plaats en krijgen we onze opdracht mee. We zijn een onderzoeksteam, er wordt een leider aangewezen en een stagiair. Erg leuk!

Over de kamer zelf ga ik natuurlijk niet te veel zeggen. Maar wij hadden een lekkere flow.
Bij de meeste puzzels is het direct duidelijk wat je moet doen, maar niet zo dat je nergens meer over hoefde na te denken.
Er was een kleine reset fout gemaakt, maar dit is netjes opgelost.En was niet echt storend.

Toen we uit de kamer waren, werden we ontvangen met applaus. We hebben het record verbroken. We hadden zelf het idee dat we heel kalm door de ruimte gingen, maar blijkbaar waren we toch snel.

Achteraf krijg je beelden terug te zien. Hilarisch, vooral ook het commentaar van de host. Zo treffend, onze groep kan dat wel waarderen.

heel erg bedankt voor de leuke avond, we komen zeker nog eens terug voor jullie andere kamer.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  38:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beelden terug kijken

 

BorrelnootjeBorrelnootjeEscaperLid sinds: 26 februari 2019 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2023

Leuk concept, uitvoering minder

Wij zijn naar Bussum afgereisd naar aanleiding van hoge cijfers op Escapetalk. Een kamer die gemiddeld een 9,1 krijgt moet toch wel de moeite waard zijn zou je denken. Helaas werden deze verwachtingen niet waargemaakt.
Allereerst de locatie. Deze is met het openbaar vervoer mega goed bereikbaar! Het zit op nog geen minuut lopen van station Naarden-Bussum en is goed zichtbaar. De ontvangst was prima, leuke ruime ontvangstruimte. Daarna werden we meegenomen naar een tweede ontvangstruimte waar we uitleg over de kamer kregen. Vanaf hier begonnen verhaal technische dingen te komen die ik niet logisch vond. Volgens het verhaal was er een trein het pand in gereden, en in de ruimte waar we zaten zou het daardoor ook een zooitje zijn geworden door slachtoffers die daar rond hebben gelopen en overal bloed hebben gesmeerd. Ik vond deze ruimte niet echt gethematiseerd en eerder enorm rommelig overkomen. Na een ietwat ongemakkelijke intro met wat gekke seksistische grapjes werden we meegenomen naar de kamer. Deze zag er opzich wel leuk uit, het leek inderdaad op een trein, maar wij kregen niet het gevoel dat we echt in een trein stonden. Voor een trein die net een gebouw ingereden was zag deze er nog behoorlijk goed uit.
De kamer was ontzettend vies. Op bepaalde plekken kon je flinke plukken stof vinden, een keer stofzuigen kan zeker geen kwaad. Op het moment dat het spel begint komt er een extra element aan het verhaal wat we niet helemaal begrepen. Dit wordt verteld door een voice over met een stem die erg lastig te verstaan is en ook uit het niets begint te praten. Bij een voice over is het altijd fijn als er een cue is voordat deze begint zodat je niet de eerste zin mist, dat was hier niet het geval.
De afwisseling in ruimtes was leuk. Er zaten een aantal leuke puzzels in, maar ook een aantal vervelende en frustrerende puzzels. Een puzzel waarbij je hoe dan ook meerdere minuten moet wachten vind ik geen goede puzzel in een escape room. De host vertelde dat dit was omdat het niet te makkelijk mag zijn. Dit had echter niks met makkelijk of moeilijk te maken, wij stonden met onze groep letterlijk 3 minuten te wachten tot 1 persoon het goede antwoord kon vinden, en het is niet mogelijk die 3 minuten te verkorten.
De laatste ruimte was erg leuk en had leuke puzzels. Uiteindelijk zijn we ontsnapt met nog zo'n 10 minuten over.
Na het spel kijk je je beelden terug. Dit is opzich heel leuk, maar dan moet er ook wel iets leuks zijn om terug te kijken. Er gebeurt in de kamer namelijk niet zo veel bijzonders en ik had het gevoel dat de host aan het zoeken was naar momenten die een beetje leuk waren, maar de momenten die we hebben gezien waren niet perse heel interessant om terug te zien, mede ook omdat er geen geluid bij het terugkijken is.

Al met al is het opzich best een leuke kamer voor beginners. Als de stofzuiger er een keer doorheen gehaald wordt en alle enorm versleten onderdelen worden vervangen heeft het wel potentie.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Locatie
 • Onlogisch verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Enorm vies
 • Slecht verstaanbare voice over
 • Frustrerende puzzels

 

MaartenMaartenEscaperLid sinds: 09 december 2019 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Verrassend leuke kamer!

Deze kamer gespeeld omdat hij op de route lag naar een andere kamer die we gingen spelen. Blij dat we deze tussenstop hebben gemaakt.

Er is een trein een gebouwd in gereden, waarbij een hoop slachtoffers zijm gevallen. Wat het extra leuk maakt is dat de kamer zich letterlijk station Bussum bevind.

Hele leuke host, die echt even de tijd voor je neemt. Zaten met flink wat stress omdat we te laat aan kwamen, maar de host wist ons toch relaxed de kamer in te sturen.

Decor is tof gedaan, echt het gevoel alsof je een onderzoeksteam bent in een trein.

Blijkbaar is er ook nog een tweede kamer op deze locatie. Helaas hadden we niet genoeg tijd in onze planning. Maar komen er zeker nog een keer voor terug!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Echt gevoel dat je in het verhaal zit

 

Ilse (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2023

Leuke escaperoom in treinthema

Wij hebben erg genoten van onze ontsnapping uit deze escaperoom met treinthema. Dankzij de echte materialen uit een trein, hadden wij het gevoel alsof we in een echte treincoupé waren beland. De puzzels zijn origineel en variërend en passen mooi in het thema.
Na afloop mochten we de beelden van ons gepuzzel terugzien, waar we erg om konden lachen; dit was een hele leuke toevoeging.
We werden zeer vriendelijk ontvangen en begeleid in deze escaperoom en hebben na afloop nog wat gedronken en nagepraat.
Wij hebben deze escaperoom met 4 personen gespeeld, dat was een mooi aantal voor deze kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:32 min

 

DewiDewiSenior EscaperLid sinds: 05 augustus 2022 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2023

Voortaan met de bus

#30

Samen met twee onbekende (lang leven escapetalk!) hadden wij 3 kamers op de planning:
- runaway train
- makeshift morgue
- corps inc.

Aangekomen bij 'Escapetales' konden we makkelijk parkeren, er zijn 4 (betaalde!) parkeerplaatsen. Ze zijn gevestigd naast het station. Toepasselijk voor de eerste kamer!
We werden vriendelijk ontvangen en hebben voor en na onze kamers nog gezellig gepraat.
Al was er weinig tijd om te praten, er was werk aan de winkel! Er was een flink trein ongeluk gebeurt, aan ons de taak om te onderzoeken hoe dit kon gebeuren.
Inclusief onderzoekspak mochten wij plaats delict betreden.

Je waant je hier in een 'echte' trein. De sfeer, (al was deze iets anders dan ik gewend ben :))
de geur, de 'lichten', alles klopte!

De puzzels zijn redelijk parallel. In het begin wat lastig om te zien wat waarbij hoort en welke elementen je voor later moet bewaren.
De puzzel waren meer een kwestie van goed lezen/kijken dan dat ze perse lastig waren.
Het einde is logisch, iets waar je duidelijk naar toe werkt, ik miste alleen het 'wow effect' bij het ontsnappen.

Aan het einde mochten we de beelden terugkijken, wat hilarisch was. We hebben flink om onszelf gelachen.

Ik zou adviseren om eerst deze kamer eerst te spelen, daarna makeshift morgue, qua logische opbouw. Al doen deze twee kamers niet voor elkaar onder.

Conclusie:
Hele toffe kamer die je absoluut gespeeld moet hebben!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:48 min


 • Alsof je in een echte trein staat
 • Beelden terugkijken
 • Sfeer
 • Leuke teamfoto achteraf
 • Vriendelijke host/eigenaar
 • Geen spectaculaire ontsnapping

 

CrimiCLGCrimiCLGJunior EscaperLid sinds: 15 april 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Mooi thema voor een locatie naast het spoor

Met z’n 4-en deze uitdaging aangegaan. Vriendelijke ontvangst en daarna helemaal in thema gekleed de scène betreden. Gaaf gemaakt. De ene na de andere aanwijzing werd gebruikt en uiteindelijk bereiken we nog net binnen de tijd het eindpunt. Hilarisch was de uitgebreide nabespreking waarbij we de beelden van onze zoektocht konden terug zien. Er leuk, we komen zeker de 2de kamer spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

feetjefeetjeEscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2023

Leuk ook voor de ervaren escaper

Ontzettend leuke kamer. Er wordt de tijd genomen voor je en dat is sowieso fijn. Hele leuke ervaring, je hebt echt het idee dat je in een echte trein zit. Leuke en afwisselende puzzels. Niet te makkelijk en niet te moeilijk, voor mij een perfect niveau.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Marvin Marvin Escape ExpertLid sinds: 01 december 2022 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2023

Toffe kamer

Na een hartelijk welkom zijn we als onderzoeksteam aan de slag gegaan!

Zodra we in de kamer waren waande we ons echt in een andere wereld.

Het realistische decor in de kamer trekt je echt uit de werkelijkheid en het verhaal in.

De puzzels variëren van best makkelijk tot best moeilijk.
Meeste zorgen voor een heerlijke chaos en discussie onderling. Al met al hilarische!

Dank voor de leuke avond!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

 

DannyZDannyZJunior EscaperLid sinds: 22 februari 2023 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2023

Goed verhaal

Super toffe kamer met goed verhaal en dito aankleding. Aanrader!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  37:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

DitIsMaxDitIsMaxJunior EscaperLid sinds: 14 januari 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2023

Toffe kamer

(Dit was mijn 118de kamer)

Ik schrijf normaal gesproken geen reviews, maar deze eigenaar verdient hem!

Eind van de deze zondagmiddag gebeld: ja hoor, ik kon nog last minute escapen.

We werden vriendelijk ontvangen en nadat wij een kopje koffie hebben gedronken begon de ervaring.

In pak en al startte ons onderzoek. De kamer is thematisch af en is logisch.
Achteraf mochten wij de beelden terugkijken en hadden we een gezellig gesprek.

Al met al: zeker aan te raden om naartoe te gaan.
De kamer is al ouder, maar dat doet er niet veel aan af!

Bedankt voor deze ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:45 min


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2023

We gingen als een trein

Met 2 newbies die geen tot weinig ervaring hebben gaan we richting Bussum. Een "klassieke" kamer in een echt oud treinstel.
Ondanks dat we nog nooit in deze teamsamenstelling hadden gespeeld gingen we als een trein door deze kamer. Naar 38 minuten stonden we alweer buiten. De puzzels lagen ons, maar waren in onze ogen niet al te moeilijk. Leuke host, waarmee je na afloop nog jezelf en de rest van het team nog kunt terugkijken.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  38:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

ilonaabilonaabEscaperLid sinds: 22 september 2019 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2023

Een trein

Onthaal:
 We werden warm ontvangen door de twee eigenaars. We kregen een drankje aangeboden en hebben eerst even gebabbeld.Kamer:
 Voor we aan ons onderzoek konden beginnen, kregen we nog de gepaste kledij mee. Voor een kamer die al wat jaren meegaat, ziet het decor er wel “echt” uit. Je hebt echt de indruk dat je op een trein zit. Voor ons team was de flow matig. Zeker in het tweede deel hebben wij moeten sukkelen met de puzzels, die overigens wel parallel te spelen zijn. Er zit zeker een leuk element in bij het verifiëren van de ‘code’, maar de puzzels zelf waren niet ons ding. In het derde deel werkte er iets niet bij ons, dus hier hebben ook wel op staan sukkelen. Ze hadden een papierenversie voorzien voor als het misliep, dus die kregen we uiteindelijk wel. Het laatste deel was vrij ‘technisch’ waar we ook niet zo goed in zijn. We komen dus met niet veel euforie eruit. Ik denk dat deze kamer je echt moeten liggen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  56:50 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

dodetskidodetskiEscaperLid sinds: 11 februari 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Leuke escaperoom met echt treinstel

Deze escaperoom speelt zich af in een echt treinstel. Leuke kamer met unieke puzzels.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: 30 seconds left

Ontsnapt: Ja  51:45 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig