Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Runaway Train

Bussum , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Runaway Train

"De rook trekt op en de trein staat stil in een kantoorgebouw. Jij bent lid van een onderzoeksteam dat moet ontdekken hoe dat gebeurd kan zijn. Maar is alles wel wat het lijkt?"

Nadat de politie de plaats delict heeft verlaten is het de taak aan jou met je onderzoeksteam om te ontdekken wat er zich hier heeft afgespeeld. Tijdens dit onderzoek veranderen de omstandigheden ineens significant. Kun jij je kalmte bewaren?


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Thriller

Trein

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

37 likes

267 bezoekers

51% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

145 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 september 2021

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  prodigydcmarieke

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

casturiicasturiiEscape GuruLid sinds: 4 september 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2020

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2017

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

Kevin (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 mei 2022

Super leuk echt een aanrader!!

Het was een super leuke escape room met zeer mooie kamers en super effecten wat je helemaal in het verhaal onderdompelde! We werden echt super ontvangen en de hosstes waren erg gastvrij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

ThijssieThijssieEscape ApprenticeLid sinds: 2 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 mei 2022

Spannende en actieve ervaring!

Een super orgineel verhaal met een super decor! Het hele verhaal klopt helemaal inclusief de sfeer die er hangt. We werden op een leuke manier ontvangen door de hostesses en ook op een goeie manier door de kamer begeleid, met niet te snel tips en toch nog even de laatste puzzel kunnen uitspelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nathaloe (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Echt een top ervaring!

Een ontzettende toffe en uitgebreide escape room inclusief gave effecten. De hostesses waren heel aardig en gastvrij


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Darcy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Super leuk!

Het was een super leuke escape room! Mooie kamers en veel leuke hints. Ook Sacha en Safiera waren hele leuke hosts.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2022

Heel toffe kamer.

Dit is een heel mooie kamer. Heel leuke ontvangst, toffe inkelding, kortom het totaalplaatje klopt.
Deze kamer is zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  51:58 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2021

Deze trein wil je niet missen

Het is zondag en dan strekken we graag de pootjes in plaats lui op de bank. We hadden een ochtend programma in Amersfoort dus even gekeken wat er redelijk in de buurt ligt. Philip van EscapeTales gebeld en er was een plekje om 15:00. Wij op weg naar Bussum. Een goede grand café bezocht op tip van Philip en we waren er klaar voor.

We werden ontvangen door Thijs. Lekker geklets. Gelachen en heerlijk gespeeld. Origineel, goede logica, goed verhaal, pootjes gestrekt en dikke prima service. Ook echt wel tof dat je nog wat beelden terug gaat zien. Philip kwam ook nog even kletsen en nog wat tips gedeeld wat altijd leuk is.

Wij zijn heel benieuwd naar deel 2.

@ Thijs ....Je bent echt een leuke spelleider. Volgende keer gewoon lekker jij zeggen tegen ons. Anders voelen we ons ons zo oud ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  52:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Leuke escaperoom met erg goede service

We hebben na een tijd geen kamers eindelijk weer eens een kamer gedaan. Dit was een fijne 'inkomer' om weer te beginnen. We werden in het begin begroet door de vriendelijke host, die na een babbeltje ons mee naar de kamer nam. Hier begon de niet te lange intro voordat we aan de slag gingen. Je komt snel in de sterke kamer. Het voelt wel echt trein-achtig met veel kleine typische 'trein-details'. Het was in het begin enigszins overweldigend met alles wat tegelijkertijd wat betreft informatie op je af komt. Ik vond het soms wat lastig om het relevante van het niet relevante te scheiden. Tegelijkertijd was er wel leuk veel te doen, en konden we snel aan de slag. De verdere kamers waren ook erg leuk in de sfeer. Verder liepen we enkele keren vast, maar gelukkig lette de host goed op waardoor we goed in de gameflow bleven. Wat ons verder goed beviel was achteraf de escape ervaring terug te kijken. Het is leuk om terug te zien wat je misde, wat er goed ging en wat er wellicht fout ging. De host had het over dat ze binnenkort een tweede kamer gaan open, en wij zijn zeker van de partij!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke trein sfeer, veel kleine details
 • Aantal leuke puzzels, vooral met de props
 • Achteraf terugkijken van ervaringen was erg leuk!
 • Vriendelijke host
 • Host let goed op de game-flow
 • De sfeer kan soms wat sterker bv muziek/effecten
 • Voice-over was lastig te verstaan
 • Te veel red herrings voor mijn smaak

 

Vito (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Spannend tot de laatste 13 seconden

Mooie aankleding en goede puzzels. Vriendelijke host en was een hele leuke ervaring. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzel complexiteit
 • Aankleding
 • Vriendelijke host
 • Geen hangsloten
 • Geautomatiseerde elementen

 

Randy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Super tof!

Leuke puzzels en zeker niet makkelijk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Isa (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Heel leuk!

Arjen is echt een topper! Hij is mega enthousiast & neemt je helemaal mee in het verhaal. Ik heb samen met mijn moeder de escape room gespeeld, met z'n tweeën is het zeker te doen & wat zo leuk is dat het weinig cijfersloten zijn in vergelijking met andere escaperooms. Wat deze ervaring echt uniek maakt is dat je jezelf (met de nodige feedback) terug kan bekijken op camera. Echt keihard gelachen. Ik raad deze room absoluut aan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Orgineel
 • Weinig cijfersloten
 • Makkelijk te bereiken met OV & auto

 

Diego Nijboer (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2021

Erg leuk coronaproof uitje!

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en konden we gelijk beginnen. Je kunt zien dat EscapeTales erg hun best heeft gedaan om een uitdagende en onderscheidende escape room neer te zetten. Als je op zoek bent naar de moeilijkste escape room, is deze dat misschien wat minder, maar er zit voldoende uitdaging en variatie van puzzels in. Dat maakt hem tegelijk ook toegankelijk voor veel uiteenlopende groepen van zowel jong als oud. Na het ontsnappen (of niet ontsnappen) is er ruimte voor een drankje met nabespreking. Ik kan deze escape room zeker aan raden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Vriendelijke hosts

 

thijsvdveenthijsvdveenEscape ApprenticeLid sinds: 11 augustus 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Geslaagd!

Gezellig met het gezin geweest en hartstikke naar ons zin gehad! We werden hartelijk ontvangen met een drankje en leuke babbel. Er waren leuke uitdagende opgaves voor ons en een spannende verhaallijn. Net optijd weten te ontsnappen gelukkig 😁 Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:31 min


 • Gastvrijheid
 • Spannend
 • Vermakelijk

 

Zimo Sibbing (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2021

Alles wat je wilt van een top escape!

Na een jaar droogte door corona konden wij eindelijke weer eens een Escape Room doen. Mijn oog was op deze gevallen en van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. De aankleding en sfeer van een treinongeluk zijn zo realistisch als je mag verwachten: compleet met karakteristieke coupe en halletjes zoals je het kent van een ouderwetse stoptrein. Briljant! Ik mag natuurlijk niks verklappen over de ins en outs van de escape maar ik zou deze absoluut aanbevelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Puzzels
 • Meerdere lagen

 

beaubeauJunior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Slechte service en game

We hebben deze escaperoom ruim optijd geboekt maar de host was een kwartier te laat om ons binnen te laten. Eenmaal binnen werden we niet echt ontvangen en de host moest nog de kamer resetten van de groep van de dag ervoor. Tijdens het spel kwamen we erachter dat de game echt totaal niet ontworpen was op 2 personen wat de website wel claimt. De hints werden gegeven op t moment dat we op t punt stonden om de puzzel op te lossen en er waren veel elementen zo vaag dat je niet wist wat je ermee moest.

Aan het einde van de escape werden we zo snel mogelijk weggebonjourd zonder na te praten of door te lopen.


Reactie door EscapeTales

16 augustus 2021

Hi Beau, wat vervelend om te lezen dat jullie dit zo ervaren hebben. Juist omdat we staan voor service en een leuke beleving samen. Om hiervan te leren zou ik graag even in contact met jullie komen. Zou je me een bericht kunnen sturen op info@escapetales.nl? Alvast dank!


3.5

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 1.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Deco zag er gaaf uit
 • Niet voor 2 personen
 • Slechte service
 • Host was te laat
 • Hintsysteem was te snel
 • Host had geen zin in bezoek

 

Carlijn (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Ik heb nog nooit zo'n indrukwekkende trein room gespeeld

Ik heb een geweldige avond gehad met mijn ouders en familie, het was super gezellig. Eerst werden we hartelijk ontvangen door twee hosts, we bestelde een lekker drankje en hebben even gekletst over eerdere escape rooms. Daarna gingen we beginnen, de trein was extreem realistisch nagebouwd. Ik was echt onder de indruk!!!! Het verhaal was spannend en realistisch tegelijk. Wij zijn ontsnapt en hebben achteraf nog hard na gelachen over alles wat mis en goed ging. Kortom geslaagde avond.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • vriendelijke host
 • beelden terug kijken
 • super thema
 • interessant concept
 • Host stond open voor kritiek

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertLid sinds: 21 september 2019 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 oktober 2020

Kamer met potentie

Deze kamer last minute geboekt, dat werd goed geregeld. De host was heel vriendelijk en bleef positief. Wij zaten niet in een lekkere flow en de host probeerde ons toch met een goed gevoel naar huis te laten gaan. We vonden sommige puzzels heel leuk en logisch om op te lossen, maar vonden de logica van andere puzzels ver te zoeken. Hierdoor kwamen we er niet lekker in. Qua geluids- en lichteffecten kan er denk ik ook nog meer uit de kamer gehaald worden. We vonden het jammer genoeg een beetje tegenvallen en de prijs die we betaald hebben daardoor echt te hoog. De kamer bevat zeker goede elementen en met wat aanpassingen denk ik dat dit zeker een hele toffe, complete beleving kan worden. Heel leuk is dat je achteraf beelden terug kan kijken, dat is absoluut een pluspunt!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke host
 • Beelden terug kijken
 • Prijs
 • Sommige (onlogische) puzzels

 

Chris (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2020

Highlight van bussum

Onwijs leuke ervaring! Meer uitdagend dan verwacht. Mooi aangekleed en leuk toepasselijk thema. Ik kan deze escape room zeker aanraden!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema

 

boudewijn15boudewijn15Escape ApprenticeLid sinds: 29 september 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2020

Super ervaring!

Eerste keer escape room, zeker niet de laatste keer. Escapetales was fantastisch! De eigenaar Sebastian verwelkomende ons op de afgesproken tijd, na een drankje en zeer leuke/grappige introductie zijn wij aan ons avontuur begonnen, het oplossen van een trein crash mysterie. Zeer goed bedacht en realistische inrichting van de escape room. Het is niet makkelijk en zeker uitdagend. Echt waar voor je geld! Daarna een leuke na besprekingen met de nodige grappen over de houdingen en stupiditeiten van de onze groep tijdens de escape. Het is zeer duidelijk dat Sebastian van zijn hobby werk heeft gemaakt. Er is nu 1 escape experience, maar er komt een tweede aan. Wij komen 100 procent terug. Super leuke avond gehad. Onwijs bedankt Sebastiaan voor de goede zorgen en de ervaring!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

tim_schoonmantim_schoonmanEscape ApprenticeLid sinds: 1 september 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 september 2020

Gezellige ervaring, met een leuke nabespreking (met video opnames) waar je samen goed om kan lachen!

Deze escape room is gelegen naast Naarden-Bussum treinstation, en daardoor heel erg makkelijk te vinden en te bereiken met de trein.

Bij aanvang was er tijd om nog even te praten met je teamgenoten, met een ruime keuze aan drankjes en andere versnaperingen, alvorens je naar de start geleid word door de escape room host. Daar werd het scenario uitgelegd en welke 'tools' er in de 'toolkit' zitten en tot je beschikking hebt. Het rollenspel wat onderdeel is van deze ervaring helpt enorm met het 'echt' beleven van het scenario, en maakt het erg spannend als je sommige vragen stelt over de walkie-talkie (die onderdeel is van je 'toolkit'). De hints die we kregen toen we afentoe vast liepen waren origineel gebracht en niet hap-klaar gegeven, wat een fijne pluspunt is.

Deze escape room begint gelijk met een goeie sfeer neerzetten waardoor je bijna direct het gevoel hebt in een echte trein te zitten. De puzzels trekken je echt mee in de sfeer en setting van deze escape room, waardoor je soms de tijd helemaal uit het oog verliest. Ik was blij dat er maar één cijferslot puzzel was, die vind ik over het algemeen behoorlijk saai maar was in deze escape room leuk verwerkt.

Aan het eind krijg je een nabespreking inclusief video opname, en krijg je ook de gelegenheid om vragen te stellen over dingen en/of puzzels waar je niet uitkwam, of verkeerd begreep.

De host was vriendelijk, en legde deze escaperoom ervaring goed uit en deed goed mee met het rollenspel tijdens de ervaring.

Kortom, de runaway train escape room is een erg leuke ervaring met een fijne introductie, en een gezellige nabespreking.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  03:12 min


 • Sfeerverlichting
 • Leuke nabespreking

 

tim_hereijgerstim_hereijgersEscape ApprenticeLid sinds: 30 augustus 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2020

Fantastische ervaring!

Tot nu toe mijn favoriete escaperoom. Geweldige scène prachtig nagebouwd met een realistisch verhaal en goede effecten. Puzzels niet te moeilijk en niet te makkelijk, met originele hints als je vastloopt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  03:12 min


 • Geweldige scène
 • Goeie puzzels

 

Ernst Pontier (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2020

Goede kamer met thematische puzzels

Met z’n drieën deze escape room gedaan. Zeer vriendelijk ontvangen door de host en na een kop koffie de escape room in. Onze ervaring met escape rooms was zeer uiteenlopend (de een bijvoorbeeld slechts 2x, de ander 10 kamers gespeeld). Al met al toch voor iedereen uitdagende puzzels, waarvan de meesten super binnen het algemene thema vallen. Het terugkijken is erg leuk en geeft heel mooi inzicht in het eigen handelen!


9

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Puzzels van alle niveau’s
 • Host
 • Sfeer buiten de escape room

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig