Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Nachttrein

Bemmel, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 7 (Aanbevolen: 4-6)

12 jaar

Lees reviews

Meer over De Nachttrein

Tijdens de nieuwste Escape ga je geheel terug in de tijd rond 1928 in de verdoemde stoomlocomotief!

Tijdens jullie reis zal duidelijk worden dat jullie reis niet volgens plan verloopt en ieder van jullie zijn bijdrage moet leveren om hier heelhuids uit te komen binnen 60 minuten. De reis zoals jullie verwacht hadden, veranderd in een helse rit, waarbij jullie alle zeilen bij moeten zetten om gezamenlijk de spooktrein met al zijn mysteries te ontrafelen,.

Thema's

Mysterie

Trein

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

11 likes

131 bezoekers

82.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

De Houtakker 51
6681 CW, Bemmel
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

40 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2022

Hitte in de eerste klas

Door naar kamer twee van de dag, de nachttrein in Bemmel stond op het programma. Ook deze kamer hebben we last minute kunnen boeken. Altijd fijn als die mogelijkheid er is. Let wel even op; zodra je gereserveerd hebt op de site (binnen 24 uur), dien je de eigenaar even op te bellen om te verifiëren dat de reservering daadwerkelijk gemaakt kan worden. Gelukkig was dit mogelijk en konden we dezelfde avond dus nog gaan spelen.

Een van onze teamgenoten had wat toffe reviews gelezen over deze kamer en aangezien hij dicht lag bij de kamer die we hiervoor speelden, besloten we dus af te reizen naar Bemmel. De locatie bevindt zich op een industrieterrein en is gemakkelijk te vinden. Altijd handig! Het ontvangst was wat, hoe moet ik het zeggen, ongemakkelijk. We werden onthaald door onze host en hij gaf ons aan dat we nog even naar het toilet konden. Heel veel meer dan dat werd er niet gezegd. Tot we weer compleet waren en een volledige uitleg over de kamer kregen. Hier kregen we eigenlijk ook al te horen wat we precies in de kamer moesten gaan doen. Ik was een beetje bang dat de eerste cijfercode ook al verteld werd, maar dat viel gelukkig mee.

De intro van de kamer is erg leuk bedacht en op het eerste oog ziet het decor er best prima uit. Zeker voor een kamer van deze leeftijd, moet ik zeggen dat het er nog best netjes uit ziet. De puzzels zijn over het algemeen vrij goed te doen en er wordt continu steeds verwezen naar wat je waar moet doen, erg fijn als er een bepaalde logica in een kamer zit. Wel valt op dat het onwijs warm is in de trein. Maar met deze zomerse temperaturen is het ook lastig dat tegen te gaan.

Wat ik erg tof vind in deze kamer, is dat samenwerking en communicatie (zeker in het begin) erg belangrijk zijn. Achteraf hoorde we van de host dat hij het heerlijk vond om naar ons te kijken. We zaten in deze kamer ook echt in een heerlijke flow (met slechts één kleine minuscule hint), dat draagt wel bij aan je ervaring. De puzzels zijn allemaal erg logisch en passen (over het algemeen) prima in het thema. Wat me wel een beetje tegenvalt, is het verhaal. Er is gekozen voor een tof verhaal, een trein die dreigt te ontsporen. Daar komt in de kamer letterlijk vrijwel niets van terug. Ik heb meer het gevoel gehad dat we lekker een uurtje op ons gemakje hebben mogen puzzelen in een trein. Ook qua licht en geluid is er nog veel te behalen in deze kamer om te beleving nog toffer te maken.

Ondanks dat we echt lekker gepuzzeld hebben, is de nachttrein een kamer die waarschijnlijk niet lang bij zal blijven. Het is een vrij doorsnee kamer zonder al te veel gekke dingen. Het decor lijkt op het eerste ook prima, maar qua afwerking kunnen er nog flinke stappen gemaakt worden. Eenmaal uit de kamer wordt er nog een foto gemaakt en verder wordt er eigenlijk vrij weinig gezegd, wederom een beetje ongemakkelijk. Wil je even lekker puzzelen, speel deze kamer dan zeker. Maar ik zou niet per se aanraden om meteen in de auto te stappen voor deze kamer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  sjephanieDrs-jlcanoukWepsie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

TuhhhTuuhh Train Trein Machinist Chauffeur

Dit impulsief avondje escape bracht ons naar Bemmel, gezondheid? Nee nee Bemmel is gewoon een dorpje in Nederland.
Ik was vandaag met het team ''De Drie Duitsers and Company'' 4 mensen.

We hadden een redelijk milde kamer gehad en hoopte nu op iets leuks, en het viel helemaal niet tegen.
Het concept hoe je begint is leuk en is een keer iets nieuws, ondanks dat het zo warm was dat ik mezelf eenmaal kon ruiken had ik het wel naar mijn zin. De puzzels waren prima en er waren er best een hoop, een echte puzzel kamer.
De aankleding was prima alleen de afwerking was op sommige punten niet helemaal top maar ach.

Veel van de puzzels waren mooi in thema en redelijk afwisselend, ik heb niet echt het idee dat er een verhaal in de kamer zat en dat vind ik jammer. Het zou ook best kunnen dat ik dit heb gemist omdat ik te druk bezig was met het zweet wat in me naad liep maar ach we hebben lekker gepuzzeld. Je krijgt 75 minuten voor de kamer wat naar mijn beleving veel te veel tijd was, een uur was prima geweest voor deze kamer.

Een prima kamer en als je in de buurt bent leuk om te spelen, bedankt voor de leuke tijd!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Logica
 • Team play
 • Puzzels
 • Afwerking

  sjephanieDrs-jlc

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Kamer prima, service slecht

Op de terugweg van Groenlo naar huis had ik zin om nog wel een escape room mee te pakken. Ik had nog een kortingsbon van ER Bemmel die ik had gekregen na het spelen van de Gilde der Wijzen. Deze kamer was me erg goed bevallen en het leek me leuk om terug te komen voor de nachttrein. Zo gezegd zo gedaan, wij boekten de nachttrein. Het ontvangst net als de vorige keer was nogal ongemakkelijk. Het lukt niet echt om een gesprek te voeren met de host. Maar uiteindelijk komen we natuurlijk voor de kamer. Toen we binnen kwamen zat er nog een andere groep die een van de andere kamers ging spelen. Wat me opviel was dat er maar een gamehost rondliep en ik dacht bij mezelf: hij gaat dit toch niet alleen doen he?
De kamer ziet er op het eerste oog best netjes uit voor een kamer die al best wat jaren meedraait. Sommige dingen waren wel erg versleten die naar mijn mening best makkelijk vervangen kunnen worden, maar dit belemmerde ons niet in het puzzelen. Ook stonden er sommige attributen in de kamer waarvan ik niet zo goed snap wat ze in die trein doen. Het communicatie- en samenwerkingsaspect van de kamer is erg leuk en daar verdiend deze kamer zeker wat pluspunten mee. De kamer zit vol puzzels en er zit best een goede flow in de puzzels.
Wat ervoor heeft gezorgd dat onze ervaring niet echt top was, was het feit dat onze host overduidelijk niet aan het opletten was. Toen we nog 25 minuten hadden liepen we compleet vast en na 10 minuten niks geen hints te krijgen zijn we zelf maar om hints gaan vragen. Na 5x roepen kwam er een reactie die leidde tot vier hints die we alle vier al hadden opgelost. En bij de reactie: dit hebben we al (terwijl het kistje nog net niet in de kamer duwde), kregen we geen gehoor. Ik geef het niet snel op in een kamer maar na 20 minuten was ik er wel een beetje klaar mee en hebben we de tijd uitgezeten. Toen onze host naar binnenkwam merkte je ook dat hij totaal geen idee had waar we mee bezig waren. Als hij dan verteld dat we nog ongeveer een handeling moesten verrichten om te ontsnappen, baal je helemaal.

Dus de kamer zelf is best prima en vooral als je van puzzelen houdt, is dit echt wel een leuke kamer om te doen als je in de buurt bent. Maar zorg wel dat je de enige groep bent of dat je geen hints nodig hebt :)


4.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Slechte service
 • Slechte begeleiding

  Marinde

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Stiltecoupé

Met de gemixte teams ‘De Drie Duitsers' én ‘Ale Blie' (4 personen) hadden we besloten om een avondje last-minute te gaan escapen in de buurt van Nijmegen. Eindelijk werd het tijd om een kamer die al héél lang op mijn wishlist stond te gaan spelen; ‘De Nachttrein' in Bemmel.

We reden van Nijmegen naar Escape Room Gelderland in Bemmel. Parkeren kan gratis voor de deur 👌. Vervolgens kwamen we aan in de ontvangstruimten. Deze was een beetje rommelig, maar voldoet verder prima aan wat je van een ontvangstruimte mag verwachten. De ontvangst door onze gamehost/de eigenaar(?) was enigszins bijzonder te noemen. Er werden niet véél woorden uitgewisseld en het enthousiasme straalden er niet echt van af. Laat ik het houden op een héél rustig ontvangst 😁….

Na een toiletbezoek en het opbergen van onze spullen, kregen we de instructie en introductie van de gamehost. Hij begon vrij gedetailleerd te vertellen wat ons te wachten zou staan. Dit is denk ik héél fijn als je voor het eerst een escape room gaat spelen, maar voor ons was ik bang dat we de kamer al niet meer hoefde te gaan spelen, omdat ons precies was verteld wat er ging gebeuren 😁…. Achteraf viel er gelukkig nog best wél wat zelf te ontdekken voor ons in de kamer.

Bij deze kamer wordt je in twee groepen verdeeld én dat vond ik super tof. Hierdoor ga je weer terug naar de oorsprong van de escape room, met de bijbehorende vaardigheden; ‘samenwerken', ‘communiceren', enz. Verder zijn er ontzettend veel puzzels in de kamer, dus je kunt hier flink aan de slag. De meeste puzzels zijn parallel op te lossen (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen), dus iedereen heeft in deze kamer voldoende te doen. De diversiteit binnen de puzzels is ook ontzettend groot. Er is écht aan iedereen gedacht 👍.

De decoratie en thematisering is in eerste oogopslag super gaaf. Je waant je daadwerkelijk in een trein. Als je langer de tijd hebt om rond te kijken, dan zie je dat er hier en daar wat aan de afwerking kan verbeteren. Desalniettemin, ziet het er prima uit. Licht- en geluidseffecten zijn minimaal, maar geven wél net het gevoel dat je in een rijdende trein staat. Ook hier zou misschien nét wat meer uit te halen zijn.

Het verhaal is mij volledig ontgaan. Ik dacht eerlijk gezegd dat het gewoon een setting was; puzzels oplossen in een trein. Later hoorde ik van teamgenoten, dat zij in het begin te horen hebben gekregen dat ze de trein tot stilstand moesten brengen of iets dergelijks. Ook dat heb ik er niet echt uitgehaald. Op zich is het ontbreken van verhaal in deze escape room niet zo erg, want de setting en het thema zijn goed uitgevoerd. Als er al een verhaal is, dan wordt het in ieder geval niet naar iedereen duidelijk gecommuniceerd (afhankelijk van in welk team je start, vanwege de opsplitsing).

We wisten uiteindelijk ruim binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Het napraten was opnieuw met weinig woorden en minimaal enthousiasme vanuit de gamehost. Desalniettemin gaf hij wél aan dat we de kamer speelden zoals hij ooit bedoelt had, dus die pakken we maar mee als compliment 👍.

Al bij al; Een prima puzzelkamer, voor als je eens back-to-basic wilt escapen. Decoratie en thematisering is prima, maar niet hoogstaand. Als je in de buurt van Bemmel bent, kun je deze gerust meepakken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier personen i.v.m. opsplitsing en beperkte bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je van echte puzzelkamers houdt;
- Laat je niet afschikken door het medium enthousiaste ontvangst 😁….

Beste Escape Room Gelderland, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit in puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  sjephanie

EzzieEzzieEscape ApprenticeLid sinds: 24 april 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 maart 2024

Heel erg tof!!

Puzzels waren leuk, sfeer van de kamer was heel leuk, verrassingen waren heel leuk, kortom we waren erg enthousiast over deze kamer :-)
We kunnen hem zeker aanraden!
8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  60:36 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Y Y (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Genoten!

Wij hebben al flink wat kamers gedaan, deze staat zeker bovenaan in onze lijst. Heel mooi gemaakt, leuke opdrachten/puzzels. De GM helpt je goed op gang, geeft alleen een hint als het echt nodig is. Ook de ontvangst is leuk, je kunt terwijl je wacht in de sfeer komen met allerlei puzzeltjes. De nachttrein heeft veel verschillende ruimtes waar je oplossingen moet vinden. Samenwerking is belangrijk in deze kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Tof om te splitsen, maar spelbegeleiding kan beter

#110 De Gilde Der Wijzen is door een aanbeveling op Escapetalk of een podcast een keer op mijn Whislist terecht gekomen, dus toen we in de buurt waren wilde ik graag deze kamer boeken. Helaas was deze niet meer op het gewenste tijdstip beschikbaar waardoor we voor De Nachttrein zijn gegaan.

Bij binnenkomst duurde het even voordat er iemand ons kwam verwelkomen, waardoor we zelf al aan de tafel hadden plaatsgenomen. Het is een redelijk gezellige ruimte, maar het viel wel direct op dat het best gehorig is en je andere spelers kon horen. Na een kort praatje en een kleine instructie konden we van start gaan. En dat was, zoals op de site beschreven in twee teams, een leuke en extra spannende uitdaging voor twee personen. Zeker omdat we al wisten dat deze kamer bomvol zit met puzzels. Naast de 75 minuten (op Escapetalk staat ten onrechte 60 minuten) krijg je als tweetal daarom ook 15 minuten extra.

We hadden graag willen zeggen dat we die extra tijd niet nodig hadden gehad door onze vele puzzelervaring, maar dat is helaas niet het geval. We hadden de flow niet altijd even goed te pakken. Zo hebben we even zitten zoeken met welke puzzels we bij elkaar konden komen, moesten we soms gewoonweg iets beter zoeken of dachten we te moeilijk (zie teamnaam :p). Helaas raakten we, zeker richting het einde toen de minuten begonnen te tellen, ook gefrustreerd en dat is volgens mij wel veroorzaakt door de kamer zelf en de spelbegeleiding.

In de kamer zijn zaken aanwezig waar je helemaal niets mee hoeft maar zijn ook her en der kleine hints te vinden die je in de goede richting kunnen wijzen. Wij hebben echter zo'n 10 minuten vastgezeten op gevonden hints van puzzels die we allang op een hele andere plek hadden opgelost en waar we dus ook niets meer mee hoefden. Dit is iets waar je spelbegeleiding het verschil maakt. Een simpel bericht dat we dit niet meer nodig hadden, had er voor gezorgd dat we wél gefocust hadden op wat er nog moest gebeuren én veel frustratie bespaart. Ik vind het leuk dat de gamemaster je zoveel mogelijk zelf wil uit laten zoeken, maar de keuze om pas in de laatste twee minuten hints te geven begrijp ik niet. Wij dachten dat het hintsysteem was uitgevallen omdat we drie of vier keer een Windowsscherm te zien kregen, maar dat was blijkbaar niet de reden om pas zo laat een hint te geven. Zonde, in ieder geval voor onze frustratie en omdat nu bijna exact gezegd werd wat we moesten doen terwijl er zoveel andere manieren zijn om hints te geven door bijvoorbeeld aan te geven of je het ver of dichtbij moet zoeken of 'had je er al aan gedacht dat...'. Ook in het praatje naderhand misten we wat enthousiasme en werden we niet meer door de kamer meegenomen o.i.d. om met een beter gevoel weg te gaan. Wat sowieso heel leuk kan zijn bij een uitgebreide kamer met zoveel puzzels waar je ook nog eens apart start.

Met 88:30 minuten zijn wij uit de kamer ontsnapt. Al met al kleurt dit onze ervaring en het gevoel waarmee we vertrokken. Jammer, want de opzet met opsplitsen vind ik super leuk, de kamer is uitgebreid en er is onwijs veel te puzzelen. Ook hebben ze echt hun best gedaan met de aankleding. Voor de afwerking moet je hier echter niet komen en ik heb ook geen logica in het verhaal en puzzelen ontdekt.

Met een beetje geluk zie je als speler de logica direct waardoor je de spelbegeleiding minder nodig hebt, want dan is dit een super leuke en uitgebreide puzzelkamer die te leuk is om te laten liggen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja


 • Opgesplitst starten
 • Hoeveelheid puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer
 • Spelbegeleiding
 • Hints in de kamer op gekke plekken
 • Afwerking
 • Verhaal

 

One line reviewer One line reviewer Escape GuruLid sinds: 21 augustus 2022 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 maart 2024

erg veel te doen

Een super grote kamer waar je opgesplitst start als gaaf begin, maar de spelbegeleiding had beter gekund wat frustratie had gescheeld.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja


 • originele start
 • uitgebreide kamer
 • Sfeer
 • puzzels
 • begeleiding
 • afwerking
 • verhaal

 

SuzanileriSuzanileriJunior EscaperLid sinds: 18 november 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Nachtmerrie

Er zaten leuke puzzels bij en leuk bedacht maar vond deze kamer niet echt mijn ding kreeg benauwd en was toe aan onderhoud en vies en gastheer vond ik niet aardig, ik mocht niet eens drinken. Slechte ervaring jammer genoeg.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Slechte service
 • Weinig origineel
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Veerle8812Veerle8812Junior EscaperLid sinds: 26 september 2021 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Gave kamer met mooie mechanieken

Mooie kamer waarbij je als twee groepen start en samen moet werken. Echt een tof gedaan.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:49 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

JT1310JT1310Escape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Zit goed in elkaar!!

Leuke puzzels die goed in elkaar overlopen. Daarnaast is het samenwerken in 2 teams een leuke toevoeging!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel

 

NietNickNietNickEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2022

Leuke verrassende kamer

Een uitdagende verrassende kamer met veel puzzels


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 4.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2022

Uitdagend ritje!

Op aanraden van andere escapers is deze kamer op mijn wish-list beland en zo gingen we met zijn 2en richting Bemmel. Parkeren kan hier makkelijk en gratis vlakbij de ingang van het pand. We werden ontvangen door de eigenaar en konden vrij direct beginnen met spelen. Hij vertelde dat het met zijn 2en een flinke uitdaging zou worden en dat we 15 minuten extra puzzeltijd kregen. Super fijn, zodat het ook met zijn 2en wel haalbaar zou kunnen zijn. De start van de escape room, tja je vind het leuk of niet. Wij hebben het gelukkig als leuk ervaren en vonden het niet storend. We hadden genoeg tijd om elkaar uiteindelijk bij te praten, zodat we wisten wat er al was gedaan. We hebben lange tijd door kunnen puzzelen totdat we vastliepen en daar zakte het een beetje in. Gelukkig kregen we toen een aantal hints, waardoor we weer terug in de flow kwamen. Met nog een paar minuten op de klok, begon ik een beetje te stressen, want ik wilde de kamer wel heel graag halen binnen de tijd. Ik had alleen niet door dat we die 15 min extra nog niet hadden gehad en uiteindelijk wisten we met een paar minuten over toch te escapen :-). Als eerste duo binnen de 75 min. vertelde de eigenaar, dus dat zorgde wel voor een trots gevoel!
Ik vond het super leuk om deze kamer met zijn 2en te spelen, omdat er HEEL veel puzzels zijn en je hierdoor eigenlijk alles wel mee krijgt. Als je met meer personen gaat spelen, dan is de kans groot dat je delen van puzzels mist. Met zijn 3en is het denk ik ook nog heel leuk om te spelen als je ervaren bent. Ik ben verrast door de hoeveelheid puzzels en de grootte van de escape room. De afwerking in de kamer vond ik hier en daar wat minder, maar deed niet onder aan het spelplezier.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  02:44 min


 • Leuke uitdaging met zijn 2en
 • Heel veel puzzels
 • Afwerking

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (331 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Leuke puzzelkamer

Je start in 2 afzonderlijke groepjes, heeft niet altijd mijn voorkeur. Hier eerlijk gezegd ook niet, toch het idee dat je wat gemist hebt. Echter al met al een hele leuke kamer waar volop te puzzelen valt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (244 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Leuke kamer!

Veel te doen in deze kamer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Jelle B.Jelle B.Junior EscaperLid sinds: 05 april 2022 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2022

Heel gaaf in elkaar gezet

Deze escaperoom was voor mij echt een leuke en spannende ervaring omdat er meer kamers waren dan alle kamers die ik nu gehad heb. Zeer zeker een aanrader voor andere!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

Jamiex06Jamiex06Junior EscaperLid sinds: 06 april 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2022

Geweldig

Echt een aanrader. Alles werkte super goed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

antoineantoineJunior EscaperLid sinds: 22 december 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2022

4 geweldig leuke en pittige kamers

Ja 4!! want we mochten ook al een kamer testen!
3 kamers gespeeld met mijn dochter en vonden ze alle 3 knap lastig MAAR te doen en ook alle gehaald ;>)).
De nachttrein met 4 personen gespeeld dat is zeker aan te raden omdat je in groepjes begint(of meer natuurlijk). Ook deze kamer is zeker te doen al is hij hier en daar ff pittig, Ontvangst was steeds erg vriendelijk en relaxed. Bij de Nachttrein heb je ook bijna echt het idee dat je je in een trein bevind, leuke puzzels. Ook fijn dat de kamer 75 min is waardoor fijn lang bezig bent


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel

 

Prima escape

Mooi en creatief vormgegeven escape, waar erg veel leuks te doen is. Het begin is anders dan anders en dat is leuk, tenzij iemand iets mist, waardoor het lang duurt voor er een deur open gaat. Lastig om het zonder spoilers uit te leggen… Er is veel te doen en je kunt ook veel tegelijk doen. Met zijn vijven waren we meestal wel allemaal tegelijk bezig.
Het verhaal is mager, maar de puzzels prima. Nogal wat red herrings, maar niks wat echt vervelend is.
Communiceren is erg belangrijk en daar zijn we, geloof ik, best goed in.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

keesisalottekeesisalotteJunior EscaperLid sinds: 16 februari 2018 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2022

Complete kamer; sfeer en puzzels top!

Het thema van de trein was wat ons betreft erg leuk uitgewerkt, en dat is een absolute meerwaarde. De startopstelling was ook erg leuk, persoonlijk houden wij er altijd wel van als onderlinge communicatie belangrijk of zelfs cruciaal is. Er waren veel verschillende soorten puzzels, waaronder ook enkele vrij originele ondanks dat we inmiddels toch al richting de 20 gespeelde kamers gaan. Tel erbij op dat we meerdere verrassende momenten beleefden en we hebben gewoon een hele leuke middag gehad!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Beleving

 

FlightAttendantFlightAttendantEscaperLid sinds: 21 oktober 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Geinige ervaring

Leukste van de drie kamers die er op de locatie zijn. Puzzels zijn unieker, en leuk voor een wat grotere groep. Qua sfeer ook goed in elkaar. Wel wat gebruikers sporen zoals decor dat ook kapot was. Jammer. Maar leuke kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

Ferry & LisaFerry & LisaEscaperLid sinds: 30 juli 2021 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2021

Leuk

Erg leuke kamer! Grote aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • effecten
 • leuke originele puzzels
 • sfeer

 

Mooi op de rails

Mooie escaperoom!
Complimenten voor het werk dat is verzet om dit te bouwen!

Leuke ervaring waarbij teamplay je verder brengt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Broertjes en aanhang

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (335 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Sfeervolle puzzelroom.

Onthaal:

De escape room ligt een beetje verscholen op een industrieterrein, lekker geen gedoe met parkeren.
De ontvangstruimte is basic en komt wat rommelig over. Het ontvangst zelf was aangenaam en rustig.

Kamer:
De nachttrein, leuk thema waar je veel mee kan. Het verhaal is idd erg mager, het is meer een setting.
Wij vonden de aankleding van deze room erg leuk. Zeker de start is tof en staat precies voor wat een escape room moet zijn, puzzelen en samenwerken.
Het treingevoel komt mooi naar boven en die trein zit tevens bomvol met puzzels, mijn god ik kan ze niet meer tellen denk ik. Maar dat is echt een compliment want wij zitten met 4 spelers vaak op onze honger. Er zit zoeken, denken, rekenen en doen bij en dat maakt dat iedereen iets kan doen.
Ik lees in andere reviews een paar keer afwerking of slijtage, maar dat gevoel hebben wij amper gehad.

Conclusie:

Wij hebben heerlijk gepuzzeld in deze trein. De sfeer was leuk, het doel super simpel en iedereen van onze groep heeft mee kunnen doen.
De kamer is geen technisch hoogstandje, maar een beestje van zijn tijd. Kunnen er wat zaken beter, jazeker.
Haal het scherm weg uit de trein van 1928 en rop de tijd bv om als conductor, 30 minutes until arrival. Ook tips zou je in het thema van conductor kunnen inspreken.
Voor de rest heb ik echt een prima room gespeeld, qua puzzels, qua prijs als qua sfeer.
4 spelers lijkt met perfect als je ervaring hebt. 6 als je nieuw bent. Met 2 lijkt hij me enorm pittig.

Achteraf miste ik ook de mogelijkheid om zelf iets te drinken te nemen. De eigenaar nam wel rustig de tijd voor een babbel en uiteraard een toffe foto.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2020

All aboard the puzzle train!

Deze kamer was de tweede gok van de dag. Ik vind dat er erg weinig reviews zijn van deze kamer, gezien de openingsdatum, en ik vind ze wisselend. Ik kon er lastig een voorstelling van maken, maar De Nachttrein stond al een lange tijd op mijn wishlist dus tijd om het zelf te ervaren.

Escape Room Gelderland zit op een industrieterrein wat het ideaal maakt voor parkeren. De ontvangstruimte is rommelig en er is veel te zien, maar ik vond het wel tof! Een mooie grote tafel in het midden waaraan je kan zitten en waar we de spelregels uitgelegd kregen. Ik blijf dit volgens mij herhalen in reviews, maar wanneer je hoort dat je een groep hebt die al 100+ kamers heeft gespeeld, leg dan niet uit hoe (overal gebruikte) sloten werken en wat we gaan aantreffen. Ik vind het tof om dit zelf te ontdekken.

Eenmaal in de kamer werd ik positief verrast door wat ik zag. Ik vind de kamer tof uitgewerkt, mooie objecten gebruikt en waande mij zeker op de nachttrein. Er was verder geen storyline aanwezig, wat ik eigenlijk prima vond en totaal niet heb gemist. Ik lees over slijtage in de reviews, maar heb dit niet als storend ervaren. Misschien past het ook wel een beetje bij een trein uit 1928. Verder waren de puzzelobjecten niet beschadigd, waardoor je exact weet wat je moet doen bijvoorbeeld, dus voor mij is dit geen punt van feedback.

In de kamer is er ontzettend veel te doen! Ik vond het erg leuk om gesplitst te beginnen en elkaar vervolgens te treffen. Hierdoor mis je wellicht wat van de puzzels die de andere te doen hebben, maar dat zou ik storend vinden als er niet zoveel puzzels op te lossen zijn of wanneer we zeeën van tijd over hadden. Je kunt continue parallel puzzelen, ook wanneer je herenigt bent. Dit maakt dat je geen seconde stil hoeft te zitten en de hele kamer doorloopt en onderzoekt. De moeilijkheidsgraad en diversiteit van de puzzels was helemaal prima.

We hadden van tevoren contact gehad met de eigenaar en besloten om de kamer op een uitdagender niveau te spelen. Hierdoor kregen we 75 minuten en ben blij dat we dat hier hebben gedaan. Ik vond ons spelersaantal perfect! Ik zou deze kamer nooit met minder dan vier personen spelen. Ik denk dat je anders de benen uit je lijf loopt en niet alles meekrijgt in de kamer.

Ik kom zeker nog een keer terug voor de overige kamers om te puzzelen in een mooie sfeervolle kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  65:00 min

 

polletje62polletje62Junior EscaperLid sinds: 28 december 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2020

Verrassende treinreis

Omdat de groep in tweeën wordt gesplitst komt het neer op goede communicatie. Dat maakt de treinreis echt verrassend.
De aankleding past bij een oude stoomtrein en wij waren ook vrij snel op stoom. Er zat bij deze kamer geen inleidend verhaal, zoals we dat bij andere kamers nog wel kennen. Maar dat was eigenlijk ook niet nodig. Het spreekt allemaal voor zich.
Je hebt heel veel verschillende puzzels. Waar ik wel van houden.
Al met al een leuke kamer die je, mits goed ter been, voor jong en oud te doen is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel verschillende puzzels
 • Veel afwisseling
 • Start in twee verschillende delen
 • Ontvangst een beetje rommelig

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig