Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

HannaH

Rijen , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over HannaH

Hannah Schillinger is alleen.

Van haar ouders krijgt ze geen aandacht.

Soms denkt ze wel eens dat als ze dood zou gaan niemand het zou merken. Ze wil alleen maar iemand om samen met haar teddyberen verstoppertje mee te spelen. Daar is ze heel goed in. Ze telt de dagen tot er iemand komt. Wanneer je haar kamer betreedt zal je haar niet zo gemakkelijk vinden. Maar heeft ze zich verstopt of is er iets anders aan de hand…?

Het mysterieuze verhaal van Hannah speelt zich af op de zolder van Villa BreTil. Het is heel goed mogelijk dat je haar daar gaat aantreffen. Maar in welke hoedanigheid, dat valt niet te voorspellen. Zelfs niet door ons...


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

67 likes

593 bezoekers

86.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

395 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Samen spelen met HannaH

Onze laatste kamer van de dag. Dit was de kamer die al het langst op mijn verlanglijstje stond om te gaan spelen. Van iedereen hoorde ik dat HannaH een onwijs toffe kamer was. Mijn verwachtingen waren dus al aan de hoge kant. Het is en blijft altijd erg lastig om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. Maar deze verwachting kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Na even uitgerust te hebben na ons bezoek bij de tandarts, gingen we via de trap naar Hannah's kamer.

De intro van deze kamer is - in mijn ogen - al geniaal. Je zit meteen in het verhaal en in de belevingswereld van Hannah. Eenmaal in haar kamertje wordt het verhaal rondom Hannah steeds duidelijker. Waar het in het begin nog wat vaag is wat we nu precies komen doen, wordt dat gaandeweg steeds duidelijker. De kamer van Hannah, en de overige ruimtes waar je komt, zien er netjes gedecoreerd uit.

Het gave aan deze escape is dat je maar door blijft gaan, er lijkt geen einde aan te komen. De puzzels zijn over het algemeen leuk in thema. Hier en daar zijn ze wat vaag, maar door alle druk die je voelt (omdat er zo veel te doen is), vergeet je dat heel snel. Het is moeilijk om in detail te treden in een review zonder wat over de inhoud van de kamer zelf te zeggen, maar ik kan zeggen dat mijn hoge verwachtingen geëvenaard waren.

Het was voor ons het huzarenstukje op onze escape dag, een heerlijke afsluiter! Inmiddels schemerde het ook al buiten, dus hebben we het prachtige pand ook in het donker mogen aanschouwen. Het is echt de moeite waard om af te reizen naar Rijen om deze twee kamers te spelen. We kijken dan ook erg uit om de derde kamer op deze locatie in de toekomst ook te gaan spelen!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeDrs-jlcsjephanie

Geweldig

Mooi verhaal en mooie kamer. Leuke puzzels en leuke verassingen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Goede thema
 • Goede service

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2018

Onwijs gave kamer!!!

Wat is dit een gave kamer! Je wordt meegesleept in het verhaal en de puzzels zijn super!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Manon J (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2018

Geweldig!

De hele sfeer rond het huis is al spannend bij aankomst. Hannah's kamer was echt goed in elkaar gezet, en de puzzels waren origineel en authentiek. Dit is een spannende kamer met leuke schrikeffecten! Ontzettend goede ervaring, we komen zeker terug voor de andere kamers!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Dingen doen
 • Aankleding

  Jelle van Dongenvilla-bretil

Cupido79Cupido79EscaperLid sinds: 30 juli 2017 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2018

Waanzinnig super kamer !

Bij aankomst zit je al helemaal in “ hannah’s” sfeer. Met passie krijg je goeie uitleg van de eigenaren en ben je klaar voor het spel. Vol spanning ga je in de kamer en de tijd loopt... en dan roep je tijdens het spel “ wat een vette kamer “ ik zal zeggen zeker spelen alles klopt en de puzzeltje zitten goed in elkaar. Wij hebben ook echt lol gehad en komen zeker nog terug voor de ander kamer !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logisch
 • Sportief

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 februari 2023

Hannah

#138 - De introductie vond ik leuk en de aankleding was prima. De puzzels vond ik wisselend leuk en niet zo leuk. Ik vond de verlichting wel echt een dingetje. Het maakte sommige puzzels onduidelijk. Verder heb ik me echt wel vermaakt, maar deze escape pakte mij niet zo.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:31 min

  Steven2919

Valerie98Valerie98EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

tof!

We hoorde veel negatieve reacties over de locatie, kamers etc. Na ongeveer 40 kamers te hebben gespeeld viel deze kamer alles behalve tegen! Orginele puzzels, hele toffe locatie en zonder al te veel te verklappen was de kamer indrukwekkend. Dankjewel host Ashley, jij maakte het gister voor ons helemaal af!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Bram (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juni 2022

Een erg vette en spannende kamer

Een erg spannende en leuke kamer. Veel leuke puzzels en spannende ervaringen. Zeker genoten en zeer aan te raden!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:10 min

  Niklas

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2022

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH’. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je ’s avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH’. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Belichting
 • Locatie
 • Ontvangstruimte

  sjephanie

Was super leuk!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  kellybuijs

samantha87samantha87Escape ApprenticeLid sinds: 13 november 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2019

Geweldig!

Wat een mooie locatie, zodra je binnenstapt in de villa zit je in de sfeer van het verhaal. Uitdagende kamer, verdeeld over verschillende ruimtes met leuke puzzels! Daarna nog gezellig nagekletst met de gastvrije eigenaren!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verdeeld over meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Gastvrije eigenaren

  villa-bretil

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Leuk verhaal

Toffe escape, leuke puzzels ook met een groep van 7 is het leuk, je kan allemaal bezig zijn, niemand hoeft stil te staan.
Je gaat zo in het verhaal op dat de tijd voorbij vliegt.
Hele vriendelijke gastvrouw!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  51:44 min

  villa-bretil

melissa_maesmelissa_maesJunior EscaperLid sinds: 24 januari 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2019

Super gaaf en verrassend!

Echt een verrassing, na de andere kamer hier te hebben gespeeld en wetende dat deze later was gemaakt hadden we toch bepaalde verwachtingen. Deze werden dubbel en dwars overtroffen! Super originele puzzels en een enge sfeer tot in de puntjes uitgevoerd. Echt waanzinnig. Met zijn drieën was het veel werk maar super leuk! Ook heel mooi dat de verhalen van de twee kamers naadloos in elkaar overgaan. Chapeau! Wij kunnen niet wachten op het verhaal van Ida.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: Escaperoomiez

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Origineel
 • Ruimtelijk
 • Sfeer

  villa-bretil

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 mei 2019

Tof

Hele spannende leuke kamer! Aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  57:01 min

  villa-bretil

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (306 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Een zoektocht in de ruime zin van het woord.

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken.
Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol.
Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. We speelde de tandarts en als verrassing bleken de eigenaars ook nog eens bereid om HannaH voor ons te openen. Wat een topserice!

23u45 : HannaH

Onthaal :
Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-)
Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe.
Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit.
We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang.
Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen.

We hadden natuurlijk net De Tandarts gespeeld en het was, buiten het feit dat we de 2de kamer ook mochten spelen, erg leuk om ervaringen uit te wisselen.

Kamer :
De HannaH kamer, qua score lager, maar als ik de reviews goed lees, een betere kamer als de tandarts.
Het wordt door mijn review-schrijven toch aangeraden om hem als laatste te spelen.

Nu ik hem gespeeld heb, weet ik ook de reden waarom iedereen dat zegt.
Persoonlijk denk ik dat het iets teveel afbreuk doet aan de tandartskamer.

Wat er ook van zij, wat een enorm leuke kamer is dit. Verplaats je in het hoofd van een kind zou ik zeggen en je zit in de flow van de kamer.
Zeker in het begin van de kamer ging het lekker vlot. De puzzels lagen ons en hoewel ze niet zo moeilijk zijn als bij de tandarts, volgende ze het thema van HannaH en waren ze erg afwisselend. Het thema kinderkamer en verstoppertje spelen kwamen goed tot hun recht. Tevens is het erg tof dat deze kamer en de tandartskamer met elkaar verbonden zijn qua verhaal. In dat opzicht is de volgorde belangrijk, maar het doet niks af aan de beleving van de kamer.

Wij liepen helaas muurvast op de laatste puzzel. Zoals altijd wisselde de mening waarom we het zo fout gedaan hadden, terwijl het zo simpel was. Overthinking zeker?
Ikzelf was gefrustreerd omdat ik echt geloof dat we op het einde met een tip de kamer gehaald had kunnen worden.

Natuurlijk bespreek je dit en we bleken op het juiste spoor te zitten waardoor zij natuurlijk denken, het komt wel goed en wij geen idee hadden dat we op het juiste spoor zaten.

Desondanks hebben we ons enorm geamuseerd in deze kamer.

Conclusie :
Beide kamers die ze hier hebben zijn de moeite waard. Moet je ze in volgorde spelen, ja misschien wel omdat HannaH misschien meer is wat mensen vandaag van een escape room verwachten. Tevens ligt het verhaal dan ook in lijn en dat is ook steeds fijn.

Het zijn 2 verschillende kamers en voor de die-hard escaper zal de tandarts meer een puzzel uitdaging zijn.
Dat gezegd zijnde is HannaH een fijnere kamer voor de groep. Zeker als in je groep mensen zitten die van doe zaken houden.
Je creëert meer betrokkenheid en dat doet deze kamer perfect.
Ze is ook losser en speelser net zoals het thema dat wil.

Ook hier weer achteraf een leuke foto en dito babbel en tegen een uur of 2 was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik onthoud vooral de goed afgewerkte kamers, uitdagende puzzels, maar vooral 2 toffe eigenaars die weten hoe ze moeten omgaan met spelers en de rooms runnen uit liefde voor het vak. Bedankt voor het openstellen van Hannah terwijl jullie eigenlijk geen slot meer hadden,bedankt voor de babbel en de tig tips, wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer.
9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • speeltijd
 • eigenaars
 • locatie
 • doe denk puzzels
 • samenwerken

  villa-bretil

EscapeBorisEscapeBorisJunior EscaperLid sinds: 23 januari 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2019

Erg toffe kamer!

Wat een toffe kamer is dit. De storytelling en sfeer kloppen helemaal met het totaal verhaal van de Villa.
Een kamer met een goed verhaal. De balans met techniek en andere methodes is echt prima.
Enorm gelachen ook, thanks!

De puzzels soort vond ik ook erg leuk en lag mij ook wel.
Van wat ik begrepen heb is Villa BreTil ook constant bezig om de kamers te verbeteren, top!

De lounge is ook erg tof gedaan en helemaal in de sfeer van wat het totaalplaatje moet zijn van de Villa.

Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Storytelling
 • Balans met techniek
 • Sfeervolle lounge/ontvangstruimte

  villa-bretil

aardbeitjeaardbeitjeEscape ApprenticeLid sinds: 13 augustus 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Zeer slechte service, niet klantvriendelijk

Escaperoom is ok, vrij simpel voor (enigszins) ervaren spelers. De klantvriendelijkheid laat echter te wensen over. Bij aankomst werd gevraagd om horloges uit te doen. Wegens emotionele waarde was een persoon van onze groep niet bereid het horloge in de ontvangstruimte achter te laten (in een losstaande set kluisjes). Het betreft een ouder horloge, absoluut geen smart Watch oid. Deze persoon werd vervolgens geweigerd en mocht de escaperoom niet spelen. Waardeloos. De medewerker was niet voor reden vatbaar en zou niet kunnen beoordelen of het een smart Watch betrof. Een blik op het horloge was echter genoeg geweest om te kunnen constateren dat het hier een ‘ouderwets, normaal’ horloge betreft. Er werd verwezen naar de algemene voorwaarden waar in zou staan dat men met een horloge (ongeacht soort) de escaperoom niet zou mogen betreden. We hebben dit nagelezen; het staat er niet in. Voor ons nooit meer een bezoek aan Villa Bretil. Het plezier vergaat je spontaan bij binnenkomst.


Reactie door Villa BreTil Escape Rooms

28 maart 2023

Beste bezoekers, Zeer spijtig om te lezen hoe jullie het ervaren hebben. We proberen het iedereen naar hun zin te maken, maar soms kan het ons zelfs niet lukken. één van onze regels is dat we geen horloges toe staan in onze kamer. We hebben hier lokkers voor die op slot kunnen en de sleutel kan door de bezoeker mee genomen worden. En zeer correct, deze lokkerkast van 2 meter hoog en een meter breed staat niet vast genageld aan de vloer, maar we hebben ook nog niet mee gemaakt dat deze kast geprobeerd is mee te nemen. Misschien dat we jullie nog eens mogen ontvangen en dat we dan beide met een beter gevoel afscheid van elkaar nemen. Groetjes, Henny


3.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 1.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Slechte service
 • Weinig origineel
 • Slechte begeleiding

 

tomtheescapertomtheescaperJunior EscaperLid sinds: 16 augustus 2021 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Nog nooit zo fijn gespeeld!

Fijne speelsessie met Hannah gehad. Ze heeft ons veel hoeken van Villa BreTil laten zien en die waren allemaal tot in de nopjes gedecoreerd. Gave introductie van de kamer waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. De Escaperoom bevat leuke puzzels en spellen waar iedereen wat kan doen. Gave effecten en vaak een wow! gevoel. De muziek neemt je mee in de sfeer en het verhaal en brengt spanning met zich mee. Na de Escaperoom nog een leuk praatje met de enthousiaste en gepassioneerde eigenaresse. We kunnen niet wachten om de andere kamers te doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

ilonaabilonaabEscaperLid sinds: 22 september 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2023

Geheime kamers

#79

Onthaal :
Villa BreTil 's ligt in een mooi knus gebouw. Vanbinnen ziet het eruit als een woonkamer van de jaren 40. We werden hartelijk onthaald door een game master en de eigenares. De eigenares staat met haar ervaring altijd klaar voor babbeltje. Dat vinden wij leuk, om andere toffe kamers in de benelux te bespreken.

Kamer :
De kamers zijn simpel gedecoreerd, maar meer verwacht je ook niet van een kinderkamer en zolderruimtes. Wat ik leuk vond, was dat je telkens een nieuw deeltje van het huis ontdekt (aangezien niet alles goed zichtbaar is). De ruimtes bleven maar komen, terwijl je denkt dat dat niet zou kunnen op die oppervlakte.
De denkpuzzels die erin zaten waren niet moeilijk, maar er zijn ook tal van behendigheidspuzzels. Iets wat we heel leuk vinden, maar waar we net iets meer tijd aan besteden. De flow van de puzzels zat goed. Het einde was voor ons een beetje een anticlimax. Het had voor ons iets spectaculairder mogen zijn.
Ook nog een positief puntje: de verhaallijn zit goed elkaar

Conclusie: een kamer om op het lijstje te zetten als je ‘m nog niet gespeeld hebt. Wij komen alvast terug voor de nieuwe kamer!

Oh ja, en de kamer is niet zo eng als men doet uitschijnen. Je moet zeker niet bang zijn om deze kamer te spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Ja  55:02 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

ThijnThijnEscape ApprenticeLid sinds: 26 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuk

Leuk


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

MarijnHeerenMarijnHeerenEscape ApprenticeLid sinds: 25 februari 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Leuke room, niet te moeilijk maar wel uitdagend.

Spannende kamer met erg mooie special effects. Wel aan te raden met 4 personen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend

 

TimpiesTimpiesEscape ApprenticeLid sinds: 25 februari 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Super

Geweldige locatie en super leuk team.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

MaapzMaapzEscaperLid sinds: 21 november 2021 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2023

HannaH, waar ben je?

Vandaag speelden we voor het eerst twee kamers op 1 dag. Omdat we met ons escapeteam van zes gingen en steeds beter worden leek het ons een goed idee om de groep op te splitsen. We speelden in twee groepjes van 3: de vrouwen tegen te mannen. Wij, de vrouwen, begonnen met HannaH en speelden hierna Zahnarzt Schillinger.

HannaH begon met een introductie die prima was. Eenmaal in de escape werden we in het verhaal gezogen. En niets is minder waar: deze escape is een toffe beleving! Ik vind het altijd lastig wanneer wordt gesproken over een beleving, want vaak doet dat toch wat af aan de puzzels (die ik juist het leukste vind). Maar in dit geval was het een perfecte mix tussen een beleving en het oplossen van genoeg, gevarieerde puzzels. Ik vond het een hele toffe escape, die goed in elkaar zat met een lekkere flow. Op één punt hebben we best lang gedaan over iets en dat was wel irritant, maar gelukkig hadden we tijd genoeg om de escape nog wel te halen. Met nog ongeveer 3 minuten over ontsnapten we.

Deze escape is zeker de moeite waard. Ik vind het idee van ‘in het hoofd kruipen van een kind’ erg leuk en de setting: op zolder in het huis van Villa BreTil is erg tof! Er zitten leuke technieken in de escape en ik vind hem in sommige opzichten ook origineel!

Daarbij wil ik nog zeggen dat de begeleiding erg leuk was! Omdat we met 2 teams tegelijk speelden vroeg dat nog iets extra’s van de begeleiding en daar zijn ze erg leuk mee om gegaan.

Wij komen terug voor kamer nummer 3 :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Logica

 

Timo (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2023

Het was eng, maar wel leuk.

Op het begin begin waren er zenuwen, maar toen we eenmaal bezig waren ging het wel. Alles zat goed in elkaar en er waren veel uitdagingen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

HeldenOpSokkenHeldenOpSokkenJunior EscaperLid sinds: 20 mei 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 februari 2023

Toffe kamer

Ontspannen ontvangt. Het pand is heel erg gaaf en het verhaal met de verschillende familieleden is zeer passend bij het huis en de algehele aankleding.
De kamer was erg verrassend, je wist niet goed waar je heen ging. De puzzels zijn wel erg lineair waardoor je niet allemaal wat te doen hebt (wij waren met zijn vieren). Puzzels waren vooral praktisch en minder gericht op (moeilijk) nadenken, waar wij toch wel heel erg van houden.
Goede beleving in de kamer, mooi en passend decor en zeer goed gebruik gemaakt van de ruimte, volledig in thema.
Personeel was ook erg aardig en ondanks drukte namen ze wel de tijd voor ons.
Zeker de moeite waard om te spelen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:28 min


 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Originele routes
 • Goede begeleiding
 • Wat weinig te doen voor 4p
 • Moeilijkheidsgraad

 

FennFennJunior EscaperLid sinds: 27 maart 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Geweldig!

De ervaring begon al bij binnenkomst. De locatie is al leuk in stijl en meteen bij de start van de escape, zit je in het verhaal. Tijdens het spel blijft het thema ook goed aanwezig en merk je dat je steeds een stap verder komt in het verhaal. De kamer is mooi gedecoreerd en de effecten passen bij het moment. De puzzels zijn super creatief bedacht en sluiten ook weer heel goed aan. Echt mijn complimenten. We hebben direct de volgende kamer geboekt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Laad meer reviews