Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

HannaH

Rijen , Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over HannaH

Hannah Schillinger is alleen.

Van haar ouders krijgt ze geen aandacht.

Soms denkt ze wel eens dat als ze dood zou gaan niemand het zou merken. Ze wil alleen maar iemand om samen met haar teddyberen verstoppertje mee te spelen. Daar is ze heel goed in. Ze telt de dagen tot er iemand komt. Wanneer je haar kamer betreedt zal je haar niet zo gemakkelijk vinden. Maar heeft ze zich verstopt of is er iets anders aan de hand…?

Het mysterieuze verhaal van Hannah speelt zich af op de zolder van Villa BreTil. Het is heel goed mogelijk dat je haar daar gaat aantreffen. Maar in welke hoedanigheid, dat valt niet te voorspellen. Zelfs niet door ons...


Thema's

Avontuur

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

73 likes

700 bezoekers

86.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

420 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Samen spelen met HannaH

Onze laatste kamer van de dag. Dit was de kamer die al het langst op mijn verlanglijstje stond om te gaan spelen. Van iedereen hoorde ik dat HannaH een onwijs toffe kamer was. Mijn verwachtingen waren dus al aan de hoge kant. Het is en blijft altijd erg lastig om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. Maar deze verwachting kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Na even uitgerust te hebben na ons bezoek bij de tandarts, gingen we via de trap naar Hannah's kamer.

De intro van deze kamer is - in mijn ogen - al geniaal. Je zit meteen in het verhaal en in de belevingswereld van Hannah. Eenmaal in haar kamertje wordt het verhaal rondom Hannah steeds duidelijker. Waar het in het begin nog wat vaag is wat we nu precies komen doen, wordt dat gaandeweg steeds duidelijker. De kamer van Hannah, en de overige ruimtes waar je komt, zien er netjes gedecoreerd uit.

Het gave aan deze escape is dat je maar door blijft gaan, er lijkt geen einde aan te komen. De puzzels zijn over het algemeen leuk in thema. Hier en daar zijn ze wat vaag, maar door alle druk die je voelt (omdat er zo veel te doen is), vergeet je dat heel snel. Het is moeilijk om in detail te treden in een review zonder wat over de inhoud van de kamer zelf te zeggen, maar ik kan zeggen dat mijn hoge verwachtingen geëvenaard waren.

Het was voor ons het huzarenstukje op onze escape dag, een heerlijke afsluiter! Inmiddels schemerde het ook al buiten, dus hebben we het prachtige pand ook in het donker mogen aanschouwen. Het is echt de moeite waard om af te reizen naar Rijen om deze twee kamers te spelen. We kijken dan ook erg uit om de derde kamer op deze locatie in de toekomst ook te gaan spelen!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  MariekeDrs-jlcsjephanie

Geweldig

Mooi verhaal en mooie kamer. Leuke puzzels en leuke verassingen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Goede thema
 • Goede service

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2018

Onwijs gave kamer!!!

Wat is dit een gave kamer! Je wordt meegesleept in het verhaal en de puzzels zijn super!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Manon J (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2018

Geweldig!

De hele sfeer rond het huis is al spannend bij aankomst. Hannah's kamer was echt goed in elkaar gezet, en de puzzels waren origineel en authentiek. Dit is een spannende kamer met leuke schrikeffecten! Ontzettend goede ervaring, we komen zeker terug voor de andere kamers!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Dingen doen
 • Aankleding

  Jelle van Dongenvilla-bretil

Cupido79Cupido79EscaperLid sinds: 30 juli 2017 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2018

Waanzinnig super kamer !

Bij aankomst zit je al helemaal in “ hannah's” sfeer. Met passie krijg je goeie uitleg van de eigenaren en ben je klaar voor het spel. Vol spanning ga je in de kamer en de tijd loopt... en dan roep je tijdens het spel “ wat een vette kamer “ ik zal zeggen zeker spelen alles klopt en de puzzeltje zitten goed in elkaar. Wij hebben ook echt lol gehad en komen zeker nog terug voor de ander kamer !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logisch
 • Sportief

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

EvelyneEvelyneEscaperLid sinds: 21 februari 2023 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Op een grote paddestoel...

Voor de afwisseling slepen we het gezin mee naar een escaperoom. Last minute via de website (en een heel vriendelijk telefoontje) kunnen reserveren, super handig! Met zijn 5en beginnen we aan deze kamer.

De kamer is van begin tot eind af. Het verhaal is leuk en neemt je mee van begin tot eind. Het is een toffe mix tussen realiteit en fantasie, waardoor je echt in het verhaal mee gaat. Storytelling is dus top! Het decor ziet er goed en onderhouden uit. De gebruikssporen zijn echt minimaal! De puzzels zijn gevarieerd met leuke verrassingen. De begeleiding is ook top! Precies genoeg om de kamer binnen te tijd te halen en zo min mogelijk uit de beleving gehaald te worden.

Al met al een leuke middag en echt een toffe kamer! Uitdagend en ik raad aan met 4/5 te spelen. Er is genoeg te doen en te beleven!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  markgoedegebuure

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 06 november 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

This is my hand.... uh house!

#33
Hannah heeft ons uitgenodigd om met haar te komen spelen. Wij zijn de beroerdste natuurlijk niet, dus hebben we een ander stel opgetrommeld, met iets wat minder escape-ervaring, om Hannah een avondje te vermaken. Voor ons ligt deze escaperoom om de hoek en ook deze werd veel aangeraden. Bij aankomst zie je al gauw de escaperoom in de vorm van een guur huisje op je wachten. Ontvangstruimte is daarbij ook mooi in thema. De eigenaresse begroet je hartelijk en je kan snel van start. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat de intro echt enorm leuk is. Hierna betreed je de ruimte en de spanning was hoog. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de schrikmomenten overschat had, dat is verder niet erg want hierdoor konden we wel goed doorspelen zonder dat we al te bang waren. De puzzels zijn simpel, maar volledig in thema gezien het vanuit Hannah een 5-jarig meisje bedacht is. Echter is veel technisch, leuk voor de effecten! De puzzels zijn lineair opgebouwd, hierdoor krijgt de gehele groep alles mee. Wij waren met 4 personen en dit lijkt me perfect. In ieder geval zou ik meer mensen niet per se aanraden, dan heb je kans dat je elkaar voor de voeten loopt. Een mooie kamer, die goed te doen is!


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:50 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  nickb

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2023

Hannah

#138 - De introductie vond ik leuk en de aankleding was prima. De puzzels vond ik wisselend leuk en niet zo leuk. Ik vond de verlichting wel echt een dingetje. Het maakte sommige puzzels onduidelijk. Verder heb ik me echt wel vermaakt, maar deze escape pakte mij niet zo.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:31 min

  Steven2919

KoffievreterKoffievreterJunior EscaperLid sinds: 08 juni 2022 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2022

viel wat tegen

Na het lezen van de reviews waren onze verwachtingen wat hooggespannen, maar voor mij was het toch niet de ervaring die ik ervan verwacht had. Ik begon al wat minder aan de kamer door de ontvangst, die naar mijn mening iets teveel klaagde over eerdere bezoekers en opschepte waar ze zelf allemaal wel niet aan meegewerkt had.
Ik vind het ook moeilijk om de kamer goed te beoordelen als het niet gelukt is om in het verhaal te komen. De potentie van de kamer is er wel, maar er had meer uitgehaald kunnen worden. Dat gevoel bleef eigenlijk de hele escape.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • locatie
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

  aardbeitje

Valerie98Valerie98EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

tof!

We hoorde veel negatieve reacties over de locatie, kamers etc. Na ongeveer 40 kamers te hebben gespeeld viel deze kamer alles behalve tegen! Orginele puzzels, hele toffe locatie en zonder al te veel te verklappen was de kamer indrukwekkend. Dankjewel host Ashley, jij maakte het gister voor ons helemaal af!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2022

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie' (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH'. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je 's avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH'. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer 's avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Belichting
 • Locatie
 • Ontvangstruimte

  sjephanie

Was super leuk!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  kellybuijs

samantha87samantha87Escape ApprenticeLid sinds: 13 november 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2019

Geweldig!

Wat een mooie locatie, zodra je binnenstapt in de villa zit je in de sfeer van het verhaal. Uitdagende kamer, verdeeld over verschillende ruimtes met leuke puzzels! Daarna nog gezellig nagekletst met de gastvrije eigenaren!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verdeeld over meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Gastvrije eigenaren

  villa-bretil

CindyCindySenior EscaperLid sinds: 08 mei 2019 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Leuk verhaal

Toffe escape, leuke puzzels ook met een groep van 7 is het leuk, je kan allemaal bezig zijn, niemand hoeft stil te staan.
Je gaat zo in het verhaal op dat de tijd voorbij vliegt.
Hele vriendelijke gastvrouw!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  51:44 min

  villa-bretil

melissa_maesmelissa_maesJunior EscaperLid sinds: 24 januari 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2019

Super gaaf en verrassend!

Echt een verrassing, na de andere kamer hier te hebben gespeeld en wetende dat deze later was gemaakt hadden we toch bepaalde verwachtingen. Deze werden dubbel en dwars overtroffen! Super originele puzzels en een enge sfeer tot in de puntjes uitgevoerd. Echt waanzinnig. Met zijn drieën was het veel werk maar super leuk! Ook heel mooi dat de verhalen van de twee kamers naadloos in elkaar overgaan. Chapeau! Wij kunnen niet wachten op het verhaal van Ida.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: Escaperoomiez

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Origineel
 • Ruimtelijk
 • Sfeer

  villa-bretil

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 mei 2019

Tof

Hele spannende leuke kamer! Aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  57:01 min

  villa-bretil

DreablirdDreablirdJunior EscaperLid sinds: 23 januari 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2019

Erg toffe kamer!

Wat een toffe kamer is dit. De storytelling en sfeer kloppen helemaal met het totaal verhaal van de Villa.
Een kamer met een goed verhaal. De balans met techniek en andere methodes is echt prima.
Enorm gelachen ook, thanks!

De puzzels soort vond ik ook erg leuk en lag mij ook wel.
Van wat ik begrepen heb is Villa BreTil ook constant bezig om de kamers te verbeteren, top!

De lounge is ook erg tof gedaan en helemaal in de sfeer van wat het totaalplaatje moet zijn van de Villa.

Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Storytelling
 • Balans met techniek
 • Sfeervolle lounge/ontvangstruimte

  villa-bretil

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (315 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

Een zoektocht in de ruime zin van het woord.

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken.
Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol.
Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. We speelde de tandarts en als verrassing bleken de eigenaars ook nog eens bereid om HannaH voor ons te openen. Wat een topserice!

23u45 : HannaH

Onthaal :
Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-)
Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe.
Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit.
We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang.
Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen.

We hadden natuurlijk net De Tandarts gespeeld en het was, buiten het feit dat we de 2de kamer ook mochten spelen, erg leuk om ervaringen uit te wisselen.

Kamer :
De HannaH kamer, qua score lager, maar als ik de reviews goed lees, een betere kamer als de tandarts.
Het wordt door mijn review-schrijven toch aangeraden om hem als laatste te spelen.

Nu ik hem gespeeld heb, weet ik ook de reden waarom iedereen dat zegt.
Persoonlijk denk ik dat het iets teveel afbreuk doet aan de tandartskamer.

Wat er ook van zij, wat een enorm leuke kamer is dit. Verplaats je in het hoofd van een kind zou ik zeggen en je zit in de flow van de kamer.
Zeker in het begin van de kamer ging het lekker vlot. De puzzels lagen ons en hoewel ze niet zo moeilijk zijn als bij de tandarts, volgende ze het thema van HannaH en waren ze erg afwisselend. Het thema kinderkamer en verstoppertje spelen kwamen goed tot hun recht. Tevens is het erg tof dat deze kamer en de tandartskamer met elkaar verbonden zijn qua verhaal. In dat opzicht is de volgorde belangrijk, maar het doet niks af aan de beleving van de kamer.

Wij liepen helaas muurvast op de laatste puzzel. Zoals altijd wisselde de mening waarom we het zo fout gedaan hadden, terwijl het zo simpel was. Overthinking zeker?
Ikzelf was gefrustreerd omdat ik echt geloof dat we op het einde met een tip de kamer gehaald had kunnen worden.

Natuurlijk bespreek je dit en we bleken op het juiste spoor te zitten waardoor zij natuurlijk denken, het komt wel goed en wij geen idee hadden dat we op het juiste spoor zaten.

Desondanks hebben we ons enorm geamuseerd in deze kamer.

Conclusie :
Beide kamers die ze hier hebben zijn de moeite waard. Moet je ze in volgorde spelen, ja misschien wel omdat HannaH misschien meer is wat mensen vandaag van een escape room verwachten. Tevens ligt het verhaal dan ook in lijn en dat is ook steeds fijn.

Het zijn 2 verschillende kamers en voor de die-hard escaper zal de tandarts meer een puzzel uitdaging zijn.
Dat gezegd zijnde is HannaH een fijnere kamer voor de groep. Zeker als in je groep mensen zitten die van doe zaken houden.
Je creëert meer betrokkenheid en dat doet deze kamer perfect.
Ze is ook losser en speelser net zoals het thema dat wil.

Ook hier weer achteraf een leuke foto en dito babbel en tegen een uur of 2 was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik onthoud vooral de goed afgewerkte kamers, uitdagende puzzels, maar vooral 2 toffe eigenaars die weten hoe ze moeten omgaan met spelers en de rooms runnen uit liefde voor het vak. Bedankt voor het openstellen van Hannah terwijl jullie eigenlijk geen slot meer hadden,bedankt voor de babbel en de tig tips, wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer.
9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • speeltijd
 • eigenaars
 • locatie
 • doe denk puzzels
 • samenwerken

  villa-bretil

LynnvanzeelandLynnvanzeelandEscape ApprenticeLid sinds: 29 juli 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2023

Geweldig

Wij zijn in totaal met 4 meiden geweest, in een woord: Gillennnn.. haha nee het was absoluut fantastisch, ik ben persoonlijk een horror liefhebber en er dan ook echt in te zitten is fantastisch! Deze kamer staat niet echt beschreven als horror, maar hij gaat zeker richting die kant in. Er is ontzetten veel te zien en te doen, eigenlijk perfect. Klimmen, kruipen, met een leuk verhaal er door, en natuurlijk het stukje engheid. Een stukje spanning die je steeds mee neemt, ik vind het fantastisch!! Zeker een aanrader!

Ik vond hem niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk, met een paar hints en vooral goed doorbijven spelen zijn wij er uit gekomen met nog 0.37? Seconden op de teller.

Gastvriendelijkheid was top!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:23 min

 

j (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2023

net gehaald!

wat een leuke kamer was hannah, dankzij een vriendelijke en betrokken host hebben we met zijn 4en een leuke avond beleefd


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoyEnPatrickRoyEnPatrickEscape ApprenticeLid sinds: 04 december 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2023

Divers en spannend

Onze groep van vier vrienden heeft onlangs de escaperoom "HannaH" in Brabant bezocht en we hebben leuk met haar gespeeld. Gelukkig hebben we haar gevonden!

Wat deze escaperoom positief onderscheidt, is dat de puzzels volledig uniek waren en geen standaard cijferslotjes gebruikten. De aangeklede sfeer, gecombineerd met de uitdagende puzzels, maakten de ervaring buitengewoon boeiend. De gamemaster was enthousiast en behulpzaam zonder de uitdaging weg te nemen, en de tijd vloog voorbij.

We kijken er naar uit om de twee andere kamers in de toekomst te proberen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Hanneke14Hanneke14Escape ApprenticeLid sinds: 08 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2023

Top kamer

Kamer gespeeld met 6 personen. Heel erg leuke Kamer. Zitten veel leuke effecten in. Het is goed door werken en goed luisteren. Super!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend

 

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Hannahtastisch!

Wat een toplocatie zeg! Dit overstijgt alles wat ik tot nu toe heb gedaan qua locatie. Heel sfeervol en zowel het interieur als exterieur past bij het thema van de escape rooms op deze locatie. We hadden een best wel enthousiaste gamehost die ons meenam naar de locatie. De ervaring had een leuk begin en toen mochten we de kamer ingaan. De kamers zien er goed uit, en de puzzels waren allemaal erg leuk en origineel. Bij de ene puzzel duurde het wat langer dan de bij de ander, maar dat lag meer aan ons. Goede communicatie is belangrijk, zo blijkt. Ik ben ervan overtuigd dat ik het met mijn standaard-team wel gehaald zou hebben. In ieder geval liep het lekker door met de puzzels. En het verhaal was goed.

Ik vond de kamer een goede sfeer hebben, en ik ben blij dat er iets van een airco aanwezig was op sommige plekken. Je kon wel het geluid vanuit een andere escape room horen, maar dat stoorde niet heel erg.

Al met al een topervaring, ik kom zeker terug voor de andere kamers!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels

 

JustYouriJustYouriJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Wat kan een klein kind toch moeilijk zijn!

Vandaag zou ik dan eindelijk, na lang zeuren, gaan afreizen naar Rijen... Lekker in de buurt, niet te ver Rij(d)en, en voor een prima prijs.

Zoals ik van Villa BreTil was de ontvangst weer ouderwets gezellig. Verwacht zeker geen ontvangst in thema, of een heel verhaal. Verwacht echter wel gewoon het gezellige Brabantse huiskamer-gevoel. Met (helaas) een kleine vertraging was het dan tijd om te gaan spelen, en werden we door onze host meegenomen naar het begin van de kamer. Voor we bij HannaH de kamer in mochten, kregen we nog wel een kleine uitleg. HannaH kan het schijnbaar niet echt waarderen als mensen de regels in haar kamer breken.

De puzzels die HannaH voor ons had klaargezet, om samen te spelen, waren van zichzelf niet te moeilijk. Het probleem is alleen dat je al te snel moeilijk gaat denken. Vergeet niet dat HannaH nog maar een kind is, en het meeste dan ook met logisch denken op te lossen is. De eerste puzzel, ik moet hem toch even benoemd hebben, heel simpel... maar zie het op het moment zelf maar te bedenken (succes! Wij hadden een Black-Out). Het begin liep bij ons dan ook een beetje moeilijk, maar eenmaal op gang zat de flow best lekker in de kamer. Waarschijnlijk, als je niet al te moeilijk denkt, kun je ook wel lekker op deze flow meegaan... Wij waren helaas niet zo goed!

De kamer was zeer mooi uitgewerkt, met een heel sterke storyline (daar scoor je bij mij altijd punten mee!) Puzzels waren er meer dan voldoende, en deze waren ook zeker parallel te spelen. Soms was het via een bijzondere omweg, maar achteraf gezien waren de puzzels wel logisch in elkaar gezet, en pasten deze mooi in het thema.

De kamer zelf was echt prachtig, alleen hebben wij deze niet gehaald. Hierdoor hebben we wel een einde gekregen wat je enorm bijblijft, daar deze best anders is dan wat ik in andere kamers gewend ben.

Conclusie:
HannaH is zeker een leuke kamer, zowel voor de beginnende als de ervaren speler. De puzzels zijn, als je goed "outside the box" kan denken, heel logisch te plaatsen, en de oplossingen zijn allemaal zo moeilijk niet. De flow in de kamer loopt best lekker, en de meeste puzzels volgen elkaar wel goed op. Verwacht bij deze kamer echter geen "ouderwetse puzzelkamer", maar wel een "puzzelkamer met een goed kloppend verhaal".
Helaas hebben wij HannaH niet op tijd kunnen vinden, en hebben we haar dus ook niet buiten kunnen zien spelen. Desondanks hebben we zeker genoten van de kamer, en liepen we elkaar met 4 personen ook zeker niet in de weg.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede storyline
 • Lekker lopende flow
 • Duidelijke hints
 • Goede sfeer
 • Een beetje een vreemd einde
 • Minder originele puzzels

 

Joycebos1Joycebos1Escape ApprenticeLid sinds: 28 april 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Super gave spannende ervaring

de kamer is , zeker met de sound effects erbij, heel gaaf gemaakt. De kinderen (12-16-18) vinden het erg spannend. De kamer net op tijd kunnen verlaten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

 

Essie2Essie2Escape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2023

Super!!!

echt een geweldige leuke, verassende, knap gemaakte, spannende , geweldige kamer……
Wat een ervaring!!!
De leukste voor mij tot nu toe!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen

 

Laad meer reviews