Escaperoom Villa BreTil

Het is eind 1940 en hij was nodig, de Duitse nederzetting was bijna compleet en hadden zich genesteld in en rond de vliegbasis in Rijen.


De beste man, genaamd de heer M. Schillinger had al een goede naam opgebouwd in Duitsland als tandarts en zou nu samen met zijn gezin zich gaan huisvesten in een Villa die geconfisqueerd was door de Duitse soldaten. De Villa had de naam gekregen Villa BreTil en stond direct tegenover de militaire basis te Rijen. Dit was wel handig, want niet direct tussen de troepen maar wel dichtbij genoeg om alle Duitse soldaten te voorzien van tandheelkunde.


Waar heer Schillinger niet op ingesteld was, was al het leed die hij onder ogen kreeg van de getroffen soldaten die in de oorlog aan het strijden waren. Steeds meer keerde hij in zichzelf en hield zijn vrouw Idah en zijn dochtertje Hannah verborgen voor de buitenwereld om hun dit leed te besparen. Dit ging enkele jaren door en bijna niemand zag moeder en dochter nog in het openbaar, alleen af en toe een schimp achter de ramen van Villa BreTil. De 2de wereldoorlog liep ten einde en de Duitse soldaten sloegen op de vlucht. Maar niemand heeft ooit de tandarts heer M. Schillinger zien vertrekken met zijn vrouw en dochtertje HannaH.


Het verhaal gaat dat ze nog steeds in de villa zijn en dat de geluiden van de tandarts boren nog steeds zijn te horen, Sommige beweren zelfs dat ze kleine Hannah nog wel eens zien fietsen bij de villa. 

Af en toe waagt zich nog wel eens iemand in Villa BreTil om op zoek te gaan naar de Familie Schillinger, maar ook van de speurders worden er verdwijningen gemeld.

Kom jij helpen zoeken, zodat er weer rust in Villa BreTil zal terug keren...

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Openingstijden
MA 00:0000:00
DI 00:0000:00
WO 13:0023:15
DO 13:0023:15
VR 13:0023:15
ZA 10:0023:15
ZO 10:0023:15