150 minuten
18 jaar
Min. 2 -~ Max. 6 - Aanbevolen 6

Stay in the Dark

De adem stokt je in de keel wanneer er plotseling voetstappen klinken op de trap waar je onder verstopt zit. Je ziet hem langzaam naar beneden komen, zich omdraaien en richting jouw schuilplaats lopen. Hij tast in het duister, zijn handen grijpen rakelings langs je en zijn gezicht komt steeds dichter bij het jouwe. Zijn lege ogen kijken dwars door je heen. Terwijl je je tong bijna stuk bijt om maar geen geluid te maken schieten steeds dezelfde woorden door je hoofd: 'Waarom ben ik hier in godsnaam naar binnen gegaan?'.

Met 'Stay in the Dark' slaat DarkPark een volledig nieuwe weg in door het beste van escape rooms en immersive theatre te combineren in een gloednieuwe, huiveringwekkende experience die slechts enkele maanden te boeken is.

In een verlaten gebouw, naast een oude brandweerkazerne op een vergeten terrein in de buurt van Rotterdam nemen ze je mee op een onvergetelijke reis waar je haren van overeind zullen gaan staan. Stalen zenuwen zijn dit keer niet voldoende, tijdens deze experience zul je je grootste angsten onder ogen moeten komen.

Stay in the Dark is het meest ambitieuze project van DarkPark tot nu toe en dàt zegt wat. Opnieuw zijn ze op zoek gegaan naar de grenzen van wat een mens aan kan in deze 2,5 uur durende experience van maar liefst 4000 m2 groot. Één ding is zeker; dit avontuur vergeet je NOOIT meer.

 • Thema's

  Avontuur, Horror, Laboratorium, Ontvoering, Thriller

 • Likes

  22

 • Aantal keer gespeeld

  42 bezoekers van escapetalk

 • Ontsnappingspercentage

  100.0% (gebaseerd op reviews)

 • Reserveren

  Afrader indien zwanger

  Niet rolstoeltoegankelijk

  NL, EN

  Toilet aanwezig

  PIN-betaling mogelijk

  Gratis parkeren


Kosten

Dag 2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
MA - - - - -
DI - - - - -
WO - - - - -
DO - - - - -
VR €190.00 €240.00 €260.00 €275.00 €300.00
ZA €190.00 €240.00 €260.00 €275.00 €300.00
ZO €190.00 €240.00 €260.00 €275.00 €300.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

The stay of a lifetime

Ik was, net als vele van jullie, niet erg hoopvol dat 2021 ons heel veel nieuwe zaken ging brengen.
De lopende projecten zullen zeker en vast afgerond worden en open gaan, maar erg hoopvol op nieuwe zaken was ik niet.
Dat was buiten Darkpark gerekend. Op 1/1/2021 werd uit het niks Stay in the Dark aangekondigd.
Een boodschap die mij toch weer wat hoop gaf voor het nieuwe jaar.
Helaas voor Gijs en zijn team ging de openingsdatum steeds weer verder naar achteren tot nu!
Wij hadden de eer om Stay in the Dark te mogen testen en wat we ervan vonden lezen jullie hier:

Onthaal:
Stay in the Dark bevindt zich in de oude fabriek van Unilever. Je krijgt duidelijke instructies waar je mag parkeren en waar je moet wachten en voor je start kan je nog even naar de wc.
Het ontvangst zelf gebeurd perfect in thema, mooi subtiel en narratief. Goed opletten dus vanaf het begin ;-)

Kamer:
Tja mag je nog kamer zeggen? 4000m2 fabrieksloods…
Het doel en het verhaal is te simpel voor woorden, althans dat lijkt zo. Ik vond het erg fijn dat het voor ons als spelers meteen duidelijk is wat ons doel is. Geen hopeloos moeilijk verhaal dat toch niet tot zijn recht komt.
De start is meteen erg sterk en Gijs en zijn team slagen erin om de sfeer net op het randje te houden.
Net genoeg licht, net genoeg spanning en nergens echte overkill. Het geeft ff dat ongemakkelijk gevoel, maar net een gevoel waar je ook een beetje aan went.
Naar mate we verder en verder geraakte, werd ook duidelijk dat het geen one-trick pony is. Er zit duidelijk een gelaagdheid in. Sfeer, spanning, actie, rust, grootsheid, maar ook kleine zaken die je ziet als je goed oplet waardoor het simpele verhaal plots wat meer duiding krijgt.
Je werkt met je team duidelijk naar een finale toe en die voelt ook echt zo aan. Het is echt een ontknoping en bij Darkpark weten ze heel goed wat dat moet inhouden.

Conclusie:
Ja veel aan mijn “kamerbespreking” hebben jullie niet en dat is met goede reden.
Eigenlijk wil je zo weinig mogelijk weten over deze experience, geloof me vrij.
De meest gestelde vraag blijft: Is het eng?
Dat is steeds heel persoonlijk en deze experience is idd niet voor iedereen.
Maar de meeste van jullie zullen heus wel weten waar Darkpark voor staat, ze doen niet aan kitsch. Net als in hun rooms hangt er een spannende, misschien wel onaangename sfeer in deze beleving en dat is echt prima.
Maar alles heeft een reden en niets is zomaar om het eng te maken.
Stay in the Dark haalt je met momenten echt uit je comfortzone, maar dat is net wat dit soort beleving zo leuk maakt. Het is geen halloween huis met scares. Het is echt een psychologische triller waar goed over nagedacht is.

Wij genoten echt van deze beleving en de 2.5 uur vlogen voorbij. Nergens heb je een gevoel van tijd, nergens hangt een scherm, nergens heb je een tablet of walkie talkie nodig. Het is gewoon een back to basics, verkennen, ontdekken en ontsnappen en misschien zelfs nog iets meer…
Door slim gebruik te maken van het bestaande pand krijg je een super authentieke sfeer die ze perfect behouden hebben en dat aangevuld met het verhaal maakt dat dit echt een topbeleving is. Het pand draagt echt bij aan het verhaal en versterkt de sfeer enorm.
Het is haast zonde dat het tijdelijk is en ik hoop van harte dat Gijs en zijn team de kans krijgen om dit nog geruime tijd open te houden.

Op puzzels geef ik een 10 en dat is misschien wat raar. Iemand die echt wil puzzelen, die boekt beter een andere room.
Maar die 10 dan?
Wel de beleving is de puzzel, je moet je niet gaan concentreren op afzonderlijke zaken, want dat is niet eerlijk tov de beleving.
Je boekt ook geen escape room, je boekt een 2.5 uur durende thriller waarin jij het hoofdpersonage bent.

Het enige wat ik jullie nog kan zeggen is, boek het gewoon. Overwin ff je angst, omring je met de juiste mensen en ga de uitdaging aan. Je gaat zoveel meer beleven als enkel die vraag “is het eng”.

Het is tijdelijk en je wilt nooit achteraf willen zeggen, had ik maar………

 • 2.5 uur!!!!
 • setting + sfeer
 • 4000m2
 • Finale
 • Spanning
13Meest gewaardeerd
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Next level!

Wat hebben we hier lang naar uitgekeken. Gisterenavond mochten we dan eindelijk! Vanaf het moment dat we het terein op liepen begon de hele experience al en was bij ons de spanning om te snijden.

Ik ga er kort over zijn, omdat je dit gewoon zelf moet beleven. Is het intens? Zeker. Is het een escape room? Niet echt. Er zijn geen puzzels, maar je moet zeker opzoek naar dingen. Het spel leidt zichzelf.
De locatie is perfect, de muziek fantastisch en de special effects waanzinnig. 2 uur lang speelden wij de hoofdrol in onze eigen horrorfilm.
Ik hoop oprecht dat Darkpark hiermee doorgaat en dat er meer soortgelijke toffe dingen komen.

 • Locatie
 • Special effects
 • Muziek
 • Sfeer
 • Beleving
7
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Must-play in the dark

Waar te beginnen.. Waar te beginnen.. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik vind Stay in the Dark zo erg de moeite waard om te spelen! Het is elke euro, tijd en kilometer ernaartoe waard! Zelfs al ben je een beetje een angsthaasje (zoals ik), gewoon doen en zorg dat je met een groot genoeg team bent. Ik speelde de kamer met zes personen in totaal en dat vond ik een heerlijk aantal en zou iedereen adviseren om met een groep tussen de 4 en 6 personen te gaan. Ik denk dat het de beleving leuker maakt. Maar wat is die beleving dan? Ik ga er niet teveel over zeggen, zoals eigenlijk alle voorgangers hier op escapetalk, vooral omdat het zonde zou zijn.

Op het moment dat het spel start, raak je ondergedompeld, verlies je tijdsbesef en kan je echt even ontsnappen aan de werkelijkheid. Het is een beleving die zo ontzettend goed is neergezet, denk aan flow, sfeer, timing, spanning, audio, licht, overal is over nagedacht met oog voor detail. Darkpark heeft het talent om in het hoofd van een speler te kruipen en vanuit daar te bouwen en daar ontstaan fantastische dingen uit, waaronder Stay in the Dark.

Ik heb 's avonds in de auto, in mijn bedje en de volgende dag nog vaak teruggedacht om te verwerken wat er nou allemaal precies was gebeurd, absoluut nagenieten. Ik hoop heel erg dat Stay in the Dark langer kan blijven bestaan en de tijdelijkheid langer opgerekt kan worden, zodat alle liefhebbers de mogelijkheid hebben om dit spektakel te beleven!

6
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Gruwelijk! Zenuwslopend! Adembenemend!

Na vorige week bij Escape Room Rijswijk over 'Stay in the dark' gehoord te hebben, wilden wij deze room (eigenlijk gewoon heel gebouw😬) ook ontzettend graag spelen.
We baalde dan ook behoorlijk toen we erachter kwamen dat alles tot oktober inmiddels al helemaal volgeboekt was.
Ik hield de reserveringstijden de afgelopen week goed in de gaten...in de hoop dat er ergens een plekje vrij kwam. Ik zag dat er steeds meer tijden voor zaterdag vrij kwamen en ik baalde echt ontzettend dat wij juist voor die dag verplichtingen hadden staan.
Door de nieuwe maatregelen konden die alleen niet meer doorgaan...waardoor we onverwacht toch naar Vlaardingen konden!!Gelijk boeken dus!!!!
Een dag later vertrokken wij dus vrij onverwachts en vol verwachting naar Vlaardingen.
En man man man wat was dit vet!
De locatie, het geluid, het licht...het gebrek daaraan....en niet te vergeten de acteur. Alles zorgt voor een ontzettende creepy, adembenemend en zenuwslopend sfeertje.
Al gelijk vanaf het moment dat je start.
2.5u lang heb ik me vastgeklampt aan mijn veel stoerdere en koelbloedige teamgenoten.
2.5u lang heb ik doodsangsten uitgestaan. Maar ook 2.5u lang heb ik genoten!!
Wat is dit gruwelijk! Maar wat was dit leuk! Wat een ervaring!
CHAPEAU!CHAPEAU!!CHAPEAU!!!
Ik hoop echt dat jullie nog n hele tijd op deze plek kunnen blijven. Iedereen moet de kans krijgen om deze experience te kunnen spelen

 • Locatie
 • Geluidseffecten
 • Het licht...en juist het gebrek hieraan
 • Niet te vergeten de acteur
5
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Stay in the dark

#76. De gesprekken binnen ons team na Stay in the dark: ‘Hoe gaan we eigenlijk een review hierover schrijven?’ ‘Heb jij al geschreven?’ ‘Nee, jij? Ik weet niet hoe ik moet beginnen.’ En daar heb ik het antwoord eigenlijk nog steeds niet op, maar ik ga toch een poging wagen. Aan de ene kant wil je álles vertellen, aan de andere kant wil je totaal niks weggeven, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Maar ja, hier toch een kleine onderbouwing voor mijn cijfer.

Ondanks dat het verhaal duidelijk is, gingen we toch vrij blanco het gebouw in. We hadden van alles van te voren bedacht en proberen te voorspellen, maar toch weet je eigenlijk helemaal niet wat je kunt verwachten en dat draagt enorm bij aan de spanning. De opbouw van deze ervaring vond ik echt heel goed gedaan. Het had eigenlijk alles. Wat is het geluid en licht ontzettend goed neergezet! Echt perfect.

Een onderdeel werkte niet zoals het hoorde en daardoor begrepen we het niet helemaal, maar na afloop werd duidelijk dat ook dat onderdeel heel tof bedacht was. Ik kwam eruit met spierpijn van de spanning en ik was doodop van alle indrukken. Man, wat was het intens, maar deze ervaring ga ik nooit meer vergeten. Ik zou het liefst mijn herinnering hieraan uit kunnen zetten en nog een keer blanco deze experience meemaken. Echt bizar vet was dit.

En ik wil ook nog even mijn complimenten maken aan onze acteur Skip, man wat heeft hij goed ingespeeld op onze groep. En bedankt Stef, voor je afwezigheid.

5
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Supertoffe ervaring!

Wat keken we uit naar deze kamer toen bekend werd dat Stay in the dark eraan zou komen. En wat was het onwijs ruk dat Corona roet in het eten gooide.
Desalniettemin zaten we met zijn vieren klaar om tickets te bemachtigen want een limited experience van Darkpark wil je als fan echt niet missen!!

Van ons clubje ben ik de angsthaas, waardoor ik vol spanning begon aan het avontuur.

Na een teaser vooraf begon de daadwerkelijke experience al bij het hek. Je zit meteen in het verhaal en staat al op scherp, want dat het spannend zou worden was al een gegeven.

En wat was het spannend! We hebben gerend, gekropen en verstopt! Maar wauw wat was het geweldig! De setting maakt dat de experience je alles laat toepassen wat je in films ziet. Je werkt goed naar een finale toe en wat een finale was het!!
Echt mijn complimenten hoe Darkpark dit heeft opgezet!

Een echte escaperoom is het niet, maar dat wisten we al uit de begeleidende tekst op de website en toch ga je als ervaren escaper op zoek in alle lades en kasten die je tegenkomt, maar in mijn beleving zal je dat altijd wel doen als het erop aan komt dat je moet ontsnappen :p

Nadat we ontsnapt waren nog gezellig nagepraat met de hosts en uiteraard bijkomen van het rennen kruipen en verstoppen!

Ik zeg aanrader!!!!

 • Sfeer
 • Setting
 • Locatie
 • Gastvrijheid
 • Muziek
5
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Ongeevenaard!

4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

“Je ervaring in één zin” dat kan gewoon niet :D

Je had ons team van zes moeten horen toen we achteraf aan het napraten waren. Mega enthousiast, ietwat overprikkeld en vooral diep onder de indruk. Het schrijven van een review vind ik moeilijk maar ik ga het toch proberen.

Dit concept is uniek in zijn soort. De verhaallijn, walkthrough in combinatie met het licht, geluid en de ruimte werken allemaal hand in hand (hahaha net als ons team 2 uur lang) met elkaar samen.

Met een dergelijke experience kan ik me voorstellen dat veel mensen bij voorbaat zouden denken dat het te eng gaat zijn. Het was heel erg spannend maar er zijn ook momenten waarop er tijd is om even bij te komen. Ikzelf heb wel echt hoge spanning en lichtelijke paniek ervaren maar onze acteur speelde daar zo ontzettend goed op in. Nooit genadeloos maar precies aanvoelen waar de grens van de speler ligt en daarop balanceren, echt heel knap!

Het is een filmische ervaring waarbij ik met name wil aanstippen dat het framework van het geluid subliem is.

Zoals in meerdere reviews al staat; hoe scoor je de puzzels? De puzzels spelen geen hoofdrol en er zullen vast mensen zijn die de dingen die je moet doen geen puzzels vinden maar hetgeen wat je moet doen past zo goed met de rest dat ik dit een 10 out of 10 scoor.

4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Hello darkness, my old friend

Met natte handen aan het stuur, je horloge dat een ontspanningsherinnering geeft, omdat je ademhaling zo hoog zit... het zal ongetwijfeld weer tijd zijn voor een kamer van Darkpark.

En wat voor een kamer. Gijs en zijn team hebben echt een fantastische ervaring neer weten te zetten. Zo spectaculair, zo bijzonder en toch zo tot in de details uitgewerkt ondanks z'n grootsheid.

In deze experience speel je samen met je team de hoofdrol in je eigen actiefilm. Wat heel stoer klinkt alsof ik niet een groot deel van de tijd hand in hand heb gelopen met zes personen tegelijk (ik wist ook niet dat dat kon) en toch heb ik me oprecht ook heel stoer gevoeld in de kamer. De sfeer wordt perfect neergezet door de aankleding, de muziek en je eigen angst. Is het enger, doordat je jezelf compleet opfokt? 100% Weet Gijs perfect in de menselijke geest te kijken en hierop in te spelen? You bet your scared ass dat hij dat doet.

Ook de puzzels worden bij deze escape room naar een nieuw level getild. Net zoals een escape room de hobby 'puzzelen' een nieuwe betekenis heeft gegeven, wordt er in deze experience een beroep gedaan op jouw logica en inzicht om te kunnen ontsnappen zoals ik dat nog niet eerder heb meegemaakt. Ik heb er ontzettend van genoten en vond het geweldig hoe knap dit in de experience zit verweven. Het enige wat voor mij niet helemaal logisch was, was het einde, maar dat maakte er de ontsnapping niet minder spectaculair om.

De service was super en onze acteur heeft het echt heel erg goed gedaan. Hij wist de spanning op te bouwen tot het randje en hield daarbij toch rekening met de grenzen van de verschillende spelers. Super gedaan Skip, dank je wel!

Ik hoop voor iedereen dat deze kamer nog een lange tijd open kan blijven, zodat zoveel mogelijk mensen dit avontuur aan kunnen gaan. Ga ook vooral met een grotere groep, want waar ik normaal gesproken vier personen de max vind in een escape room, is vijf of zes mensen hier juist top.
Helaas is het open blijven van de kamer niet gegarandeerd, dus ik kan alleen maar aanbevelen om zo snel mogelijk te boeken, zodat je dit niet mist. Wat een ervaring!!!

4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
Meer reviews tonen

De magie van DarkPark

Disclaimer; dit wordt een ijzingwekkend korte review. Ik ga je niks vertellen of de experience en sich. Die moet je meemaken. Vandaar de drie tienen.

Ik ga je wel iets vertellen over magie. De magie van DarkPark. Ik speelde Stay in the Dark met 5 andere personen waarvan ik er 2 al eens ontmoette, 1 vaag kende en 2 voor mij volstrekt onbekenden. Het feit dat ik bijna 2,5 uur hand in hand met deze (bijna) vreemden heb rondgehuppeld (lees: vooruit geschuifeld), gelachen en samen bang ben geweest en daardoor het gevoel had dat ik ze al járen kende laat zien dat DarkPark meer dan Escaperooms maar ook kunst maakt. Kunst verbindt mensen. Één ding is zeker; ik heb me nog nooit zó verbonden gevoeld met mensen die ik slechts 2,5 uur kende. Dat is kunst en dát is de échte magie van DarkPark.

4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Meest Legendarische ervaring ooit

Bizarrrrrrr!

Hoe krijgen ze het weer voor elkaar bij DarkPark! Dit is een film ervaring die zijn weerga niet kent. Niks beters gedaan dan dit.

Om te starten; spanning bij mij opbouwen is vaak lastig. Niet snel gespannen en niet heel snel onder de indruk. Darkpark krijgt het voor elkaar om 2.5 uur lang bij mij de spanning hoog te houden. Fantastisch acteerwerk, fantastische opbouw van het verhaal en details tot in de puntjes geregeld.

Alles is goed in deze ervaring. Eigenlijk geen verbeterpunten te noemen. De sfeer is geweldig en je hart blijft per kamer waarin je komt overuren maken. De finale maakt alles compleet in dit verhaal.

Mijn complimenten voor de bedenkers en makers die zichzelf hebben overtroffen. Ook mijn complimenten voor de acteur, die perfect de sfeer neerzet en weet wanneer een bepaald sfeermoment of schrikmoment nodig is. Top acteerwerk.

Dit moet je doen in de periode dat dit nog kan. Doe je dit niet, mis je echt wat, waar je spijt van krijgt! Ik hoop dat deze vorm van escaperooms een vervolg krijgt, maar dan wel op dit niveau.

 • 2.5 uur
 • Legendarische sfeer
 • Acteur is fantastisch
 • Aankleding
 • Verhaal
 • Spanning
 • Schrikmomenten
 • Geluidseffecten
 • Finale
 • Bizar groot
 • Had 4 uur mogen duren
4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.

Net als vele anderen, zaten wij vol smart te wachten tot we eindelijk weer eens de deur uit mochten voor een Escaperoom.

Zoals mijn titel het al zegt; voor deze experience heb ik echt geen woorden. Ik schrijf deze review in de auto, maar ben nog steeds aan het bijkomen. Sowieso blijft DarkPark mij keer op keer verbazen en de keer dus ook.

Onthaal;
Als je meerdere kamers bij DarkPark gespeeld heb, weet je dat je meteen goed het verhaal in getrokken wordt. Dat was deze keer niet anders, we kregen de nodige informatie mee en konden meteen op pad.

De kamer;
Kamer? Zeg maar eerder gebouw. Ik wil hier niet te veel over zeggen. Maar ze noemen het een experience, maar het heeft eigenlijk echt alles. Voldoende puzzels en aanwijzingen om het verhaal goed te kunnen begrijpen. Ik heb het echt ervaren als een Escaperoom 3.0? Qua spanning, ervaring, actie, interactie viel echt alles op zijn plaats.

Op de vraag of het eng was?
Tja dat is sowieso echt per persoon totaal verschillend. Maar het is echt iets wat je over je heen moet laten komen, en zelf moet gaan ervaren. Want het was gewoon geweldig.

Ik heb echt alleen maar lof voor deze "experience". Dit is er weer zo een van; jammer dat je hem maar 1 keer kunt spelen.

 • Effecten
 • Ruimte
 • Opbouwend
4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

What. a. ride.

We waren al Darkpark-fans, maar dit is toch echt de overtreffende trap.
Ga dit doen! Echt!!
Zo ongelooflijk gaaf...

 • Alles
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Film ervaring

Je waant je echt in een film onwijs gave ervaring!
Zou het zo een tweede keer spelen.

 • 2,5 uur
 • Geen timer
 • Actief
 • Orgineel
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een ervaring!

Ik wil niet te veel verklappen. Maar wat was dit een beleving. Van het begin tot het eind. Alles klopte.
Super gave lokatie. Wat natuurlijk de sfeer lekker neer zet.

Heb gerend, verstopt voor mij leven 😉.

Zitten echt hele toffe dingen in die je gewoon niet verwacht.

Zo hard geschrokken en gegild maar dat hoort er bij 😁

We hebben er echt van genoten.

 • Sfeer
 • Lokatie
 • Spanning
 • Licht/geluisd effecten
 • Acteur
 • Speelduur
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10
 • Orihana — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 28 juni 2021 - 17:01
 • Gespeeld met 6 personen in juni 2021. Ontsnapt: Ja

EEN UNIEK AVONTUUR VAN 2+ UUR

Mijn vrienden en ik keken al maanden uit naar deze escape room... En mijn God, wat was het het waard. Vanaf de allereerste seconde van deze ervaring klopt het hart in je keel. Ik kan niet te veel verklappen (elke verrassing is waanzinnig) maar ons team raad je echt aan om zo snel mogelijk te boeken. Mijn vrienden en ik hebben nog nooit zo hard gerend en nog nooit zo hard gegild! (Vooral Freek ;) ) Alles in deze kamer ga je nergens ander meemaken. Zo origineel, goed bedacht, goed ontworpen, goed uitgevoerd, wij hebben een van de meest spannende avonden van ons leven beleefd in Vlaardingen! Ga naar die website, boek die shit, en mis dit niet. GOOD LUCK & HAVE FUN!!!

 • De spanning is om te snijden!
 • Avontuurlijk, alsof je in een film zit
 • Uniek, je maakt zoiets niet snel mee
 • Briljant bedacht
 • Je gaat naar huis vol van adrenaline!
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Escape Thrill Theater!

Bij aankomst op de aangewezen verzamelplek voordat je word opgehaald om het terrein te betreden begint de spanning al. Tijdens het wachten beginnen de zenuwachtige trekjes al naar boven te komen. De ene maakt een grapje om de zenuwen te drukken en een ander kan niet stil blijven staan.
Als je dan op het afgesproken tijdstip word opgehaald voel je de adrenaline al stijgen.
De wandeling over het terrein brengt al spanning naar boven zonder dat er ook maar enig aanleiding is. Je voelt aan alles dat hier iets speciaals gaat gebeuren.
Na een korte introductie en uitleg mag je het gebouw betreden. Een diepe trap brengt je het donker in. De experience is begonnen. Vanaf hier is het 1 grote belevenis. De emoties gieren alle kanten op. Van opgejaagd tot gespannen en van relaxed tot opgelucht. Dit live theater zet je op het puntje van adrenaline zonder over het randje heen te gaan. De opbouw , de sfeer en het 'acteer werk'. Er is aan alles gedacht! Wat een wereld beleving. Na afloop hebben we echt even moeten bijkomen omdat de adrenaline zo hoog zat. Dit zonder dat het ooit echt eng werd. Ik kan niets anders zeggen dat hier weer een nieuwe dimensie is gegeven aan het creëeren van een belevenis. Deze beleving valt in een nieuwe categorie en ik hoop dat er nog meer zullen volgen en dat dit naast escaperooms zal blijven bestaan. Alles bij elkaar was dit een geweldige ervaring! Deze moet iedereen beleven.

 • Setting
 • Sfeer
 • Alles bij elkaar!
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

DEZE MOET JE SPELEN!!! (als je nog en plekje kunt vinden trouwens...)

Tja, ik val in de vele herhalingen die door anderen al zijn vermeld dus dat ga ik ook niet doen.

Deze beleving is echt top en eigenlijk ook wel wat je van Gijs en zijn team kunt verwachten.
Wij hebben echt een geweldige 2 uur beleefd waar echt alles in zat...spanning, angst, energie, verbazing en ook zoveel plezier!!

Wederom top gedaan DarkPark!

Hopelijk wordt deze tijdelijke locatie nog een tijdje verlengd, zodat vele anderen deze beleving ook kunnen ervaren.

 • alles
 • weinig puzzels, maar dat is hier niet storend
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Marcia — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 11 juli 2021 - 09:57
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Bizar gaaf dit!

Lichtelijk gespannen begonnen we aan deze experience, we hebben al aardig wat escaperooms gedaan, maar die van DarkPark komen er altijd als beste uit! De verwachting is dus best hoog. Zodra je bij het hek opgehaald wordt begint de experience, de spullen worden opgeborgen, snel een toiletbezoek en we staan al die tijd al op scherp! Eenmaal binnen gaan de meeste zintuigen aan, wat hoor ik, zie ik iets enzovoort! We lopen als 5 kleine kinderen, hand in hand.. en terwijl ik niet angstig ben aangelegd voelt dat gewoon alsof ik dat zo moet doen.. verder in de experience heb ik iedereen gegrepen waar ik maar kon! We komen steeds verder, verbaasd waar we steeds terecht komen en halen het einde! Na dit avontuur komen we even bij met een drankje, we praten na met de host ( hij is geweldig ) over hoe wij dit beleefd hebben. Deze hoge verwachting is zeer zeker goed gekomen! Hoe gaat DarkPark dit weer overtreffen? Heel erg bedankt voor deze belevenis! En ook bedankt aan de lieve dame die mijn dochter even een flesje water kwam brengen!

 • De hele belevenis, de moeilijkheidsgraad
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Adrenalineshot van ruim 2 uur!!

Wauw.. wat een ervaring was dit!!
Vanaf het moment dat we opgehaald werden op een vooraf goed gecommuniceerde locatie zaten we vol in het verhaal. De acteur is geen moment uit zijn rol gevallen en zorgt ervoor dat je je werkelijk in je eigen horrorfilm waant.
De muziek- en lichteffecten maken die ervaring compleet. Dat je in deze Escape-ervaring ( een room kan je het echt niet noemen) ook fysiek uitgedaagd wordt geeft het ook een extra dimensie. Rennen, klimmen, kruipen, verstoppen het zit er allemaal in. Door de adrenaline tijdens de ervaring ben je sterker en sneller dan je normaal zou zijn ;-), maar dit voel ik dus wel een dag later in de vorm van spierpijn.

Echte puzzels zijn er niet, maar dat mist deze ervaring niet. Toch geef ik hier een 10 voor omdat deze ervaring niet anders dan een volle 10 verdiend!

En groot pluspunt is ook dat de ervaring lekker lang duurt en je nergens gehaast wordt door klokken die aftellen.

Al met al... geweldig en jammer dat het voorbij is.. Wij wachten met smart op een volgende project van deze geweldige Escaperoom bouwers! Alle lof aan Gijs en zijn geweldige team!


 • Muziek en geluidseffecten
 • Lichteffecten
 • Finale
 • Spanning
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Op en top genoten

Dit is weer next level voor DarkPark. Het is geen typische escape room dus verwacht dat zeker niet. Er zitten wel wat puzzel elementen in maar dat is niet het belangrijkste van deze ervaring. Het geluid, het (gebrek aan) licht, de constante spanning die je voelt, de geweldige acteur en het immens grote gebouw waar optimaal gebruik van wordt gemaakt. Het is af. Genieten - op en top! Ik ben benieuwd wat het volgende project van Gijs wordt. Can’t wait!

 • Constante spanning
 • Hoog niveau licht en geluid effecten
 • Gratis en makkelijk parkeren
 • Optimaal gebruik van gebouw
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 10

Waanzinnig avontuur!

Zondag 18 juli zijn wij met z’n vieren aan Stay in the Dark begonnen. Vanaf het 1ste contactmoment wordt je in de beleving meegenomen. Setting is echt fenomenaal neergezet in een dergelijk groot gebouw. Zelf ben ik een piekeraar maar in Stay in the Dark had ik even geen afdwalende gedachten maar alleen maar de gedachte “wat gaat er nu gebeuren?”. Zelf heb ik een moment van angst ervaren maar tegelijkertijd ook de kracht van adreline weer ervaren waardoor ik een briljante ingeving had (vond ik vooral zelf) en mij uit de angst bevrijdde. Stay in The Dark is een echte aanrader en moet je gewoon op de bucketlist hebben staan. Wij gaan als vervolg nu, op aanraden van Darkpark, naar I can hear you in Maaseik. Waanzinnig avontuur!

 • Gecreëerde sfeer op 4000m2
 • Laat je intuïtie goed werken
 • Acteur is bijzonder goed
 • 2,5 uur!
 • Foto na afloop zit niet in de darkpark template
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mijn absolute nummer 1 escape ervaring!

Angst, Spanning, Tranen, Zweet, Sluipen, Stilte, Sprinten, Verstoppen, Opluchting

Wauw wauw wauw. Wat een geweldige escaperoom.
Ja, die gasten van DarkPark hebben zichzelf weer overtroffen. Wat een sensationele effecten, muziek, inrichting en acteerwerk! Het is net een circus of een geweldige film.

Laat je vooral meeslepen door het verhaal en de vibe. Zo haal je serieus het meeste uit deze toffe ervaring.

Deze kamer is niet voor iedereen, en 1 persoon in onze groep heeft zelfs overwogen om te stoppen. Maar achteraf had ook zij een glimlach op haar gezicht en was dolblij dat ze niet was gestopt.

Deze moet je NU boeken!

 • Acteur
 • 4000m2
 • Klimmen, klauteren en verstoppen
 • Spectaculair licht en geluidseffecten
 • 2.5 uur is te kort. Dit mag echt veeeeeel langer d
 • Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9
 • Chris zonneveld — 40 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 25 juli 2021 - 21:13
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Super ervaring!

Unieke ervaring, fantastische horror setting en super acteerwerk! Zeker een aanrader voor iedereen die van thrillers en horror houdt.

 • Unieke ervaring
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Unieke locatie, echte thrill

Na kort alleen gelaten te worden start een achtervolging die je je nog lang zal herinneren

 • Acteur
 • Uniek pand
 • Geen video replay van de experience
0
8.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 7
 • Service: 7

Horror experience

Dit is dus niet een echte escaperoom. Het is de complete ervaring. Je waant je in je eigen horrorfilm! In een woord fantastisch! De geluidseffecten in opbouwende zin, de verlichting! En dan nog hetgene wat dit alles compleet maakt....
Dit unieke concept is iets wat je gedaan MOET hebben! Een ervaring om nooit te vergeten

 • Speciale effecten
 • De spanning
 • De details
 • De ervaring
 • Weinig puzzelen
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 10

Dit was geniaal!!!

Voor mensen die zoeken naar een psychische thrill, meegezogen willen worden in een donkere en creepy setting en zich onaangenaam willen voelen. Zoek niet verder! Stay in the dark heeft het!
In corona tijd weet je niet meer hoe het voelt om te leven, saaiheid heeft de boventoon en dat is je basislijn geworden.
Stay in the dark laat je weer voelen dat je leeft! Wat een heerlijke 2,5 uur was dat, mentaal en fysiek was er weinig meer van ons (2 spelers) over na de game. Maar man oh man, wat een geweldige ervaring! Dark park, blijf alsjeblieft doen waar je mee bezig bent, jullie zitten duidelijk bij mijn favoriete van Nederland. Er is er maar eentje die je nog niet hebt weten te verslaan 🤪

 • Set en setting
 • Meer role play op het begin.
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Arco — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 19 juni 2021 - 15:09
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2021. Ontsnapt: Ja

Fantastisch

Gijs en z'n team hebben hier weer iets fantastisch neergezet. Vanaf het moment dat je opgehaald wordt zit je gelijk in het verhaal, heel goed gedaan. De ruimtes zijn groot, heel erg groot. Het is geen escape room, het is een film waar je in zit. En in deze film wil je de hoofdrol spelen. Zelf had ik op iets meer puzzels gehoopt, ze waren ook niet heel erg moeilijk. Maar ga dit allemaal doen mensen, echt meer dan de moeite waard! Hopelijk kunnen ze hier nog vele maanden zitten, want dat verdienen ze!

 • Waanzinnige locatie, alleen geen airco 😉
 • Goede hosts en begeleiding
 • Duidelijke uitleg
 • Veel ruimtes waar je doorheen moet
 • Mooie aankleding
 • Iets meer puzzels had ik op gehoopt
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10

Erg tof concept

We hebben erg genoten van deze filmische ervaring. De experience zat erg goed in elkaar en de aanwezigheid van de acteur gaf het geheel echt een finishing touch.
Er waren weinig puzzels in deze kamer, maar dat wordt van tevoren ook gezegd. De puzzels die er wel waren, waren wel wat flauw overigens.
Het einde is heel tof maar duurt met twee personen wel te lang. Je werkt je helemaal uit de naad.
Helaas ontbrak er nog wat toen wij er waren, waardoor er een open eindje zat aan het verhaal.
Complimenten voor de acteur!

 • Hele experience
 • Acteur
 • Locatie
 • Aankleding
 • Eindspel
 • Nog niet helemaal af
 • Puzzels
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 6
 • Service: 10

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.