Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Trudy

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Escaper sinds 2014.


Lid sinds

30-10-2022

Locatie

Easterwierrum

Statistieken

Escaperooms

115 reviews

115 kamers gespeeld

93% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

3 gespeelde spellen


115 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 18 februari 2024

Originele, spannende kamer

Met vier ervaren escapers die van acteurs en actie houden, togen we naar Baarn. Corpse Inc. stond al langer op ons verlanglijstje en stelde niet teleur. Vooraf krijg je informatie om in de stemming te komen, dus we wisten al dat we een lijk gingen stelen, in diverse rollen. Met het verdelen van de rollen en het vinden van de juiste attributen zat de stemming er meteen in. Langs de bewaker komen, bleek nog best een ding, maar het kwam allemaal goed. Het verhaal was goed te volgen. De spanning was mooi opgebouwd: er was wel wat dreiging, maar je had wel de tijd om te puzzelen. Aan het einde werd de spanning nog even flink opgevoerd, zodat de ontsnapping ook echt lekker voelde. De puzzels waren logisch, afwisselend en uitdagend genoeg. Het decor en de rekwisieten klopten. De acteur deed zijn werk goed en het hintsysteem was prima. Kortom, wij hebben ons uitstekend vermaakt en vinden deze escaperoom een aanrader. Wat ons betreft, is vier personen voldoende. De ontvangst was in stijl, na afloop was de host een stuk vriendelijker en konden we ook nog een drankje doen. Parkeren kan gratis voor de deur.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:55 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 04 februari 2024

Tegenvaller

Aangezien ik 'Seven' minstens zeven keer heb gezien, had ik echt zin in deze escaperoom. Onze superaardige host Lars nam ons mee naar het appartement van de moordenaar. Qua aankleding was het allemaal sober, maar dat is passend. De start vond ik veelbelovend. We liepen echter helemaal vast op een puzzel in de tweede ruimte. Nog steeds snappen we niet hoe je de oplossing ervan zonder hints had kunnen vinden. We raakten helemaal uit de flow. De volgende puzzels konden we wel waarderen, maar we hadden te veel tijd verloren en konden de kamer niet helemaal afmaken. Gelukkig was Lars zo vriendelijk om ons nog even mee te nemen naar het einde. zodat we de hele room hebben gezien. De film is goed in de kamer verwerkt; het verhaal is echt beter te snappen als je 'm hebt gezien. Door alle positieve reviews op deze site én doordat we de andere escaperoom (Family Secret) wel heel mooi vonden, hadden wij torenhoge verwachtingen en viel deze kamer tegen. Neemt niet weg dat de service fantastisch was, dat er recht is gedaan aan de film en dat er ook leuke, wel logische puzzels tussen zitten.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 04 februari 2024

De oudjes doen het nog best

Als je ooit een oma in een verpleeghuis hebt bezocht, dan voel je je meteen thuis bij deze oma. Best jammer dat ze is overleden, want deze dame was dan wel oud, maar ook scherp en avontuurlijk. Een mooi role model dus. Wij wilden dan ook wel weten wat er was gebeurd met haar. Met drie escapers hebben wij ons prima vermaakt in haar appartement. Voor ieder was er genoeg te doen. Je moet elkaar wel aardig vinden, want je staat bovenop elkaars lip. Samenwerking was vaak nodig, soms kon je in je eentje even iets oplossen. De special effects waren leuk en dienden vooral ter ondersteuning van het verhaal. Het einde was mooi gemaakt en passend. De puzzels waren origineel en uitdagend. Vaak moest je even wat langer nadenken, maar als je het dan zag, dacht je meteen "Ja tuuuuurlijk". Onze gamehost Lars voelde perfect aan wanneer we een hint nodig hadden. Hij was bovendien erg gezellig en attent na afloop: we kregen zelfs een handgeschreven lijstje van escaperooms die we volgens hem en zijn collega's beslist nog moesten doen. Waarvoor nogmaals dank!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 15 januari 2024

Lekker uurtje puzzelen

Omdat we toch in Dordrecht waren, speelden we deze escaperoom op een zondagochtend. De locatie ziet er ietwat troosteloos uit, maar eenmaal binnen bij MJ Escape wordt het een stuk leuker. De host voelde goed aan dat wij geen behoefte hadden aan een ellenlange uitleg, dus we mochten vrijwel direct los. De eerste ruimte is van een prettige grootte en de puzzels zijn lekker logisch. We moesten goed doorpakken met z'n tweeën, want er zijn genoeg puzzels. Het decor is niet supermooi, maar wel passend, goed onderhouden en schoon. Verwacht je meer wow-effecten, een origineel verhaal of veel show, dan moet je hier niet zijn. Je komt hier vooral voor de puzzels, en die zijn leuk. Wij hebben ons prima vermaakt, daarbij goed geholpen door de aardige host.
Parkeren kan gratis voor de deur.


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:37 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Weinig spektakel qua decor of techniek

 

The Deal (Battle)

The Great Escape
Geplaatst op: 30 december 2023

Dealtje maken in de ochtend

Ons groepje is meestal niet zo van de acteurs; die staan meestal maar in de weg bij het puzzelen. Maar eerlijk is eerlijk, bij The Deal was de acteur een leuke toevoeging. We speelden om 10u ‘‘s ochtends, dus we waren nog niet helemaal in the mood voor shotjes en drugshandel in een nachtclub, dus de acteur had geen gemakkelijk publiek. Desondanks maakte hij ons aan het lachen en bracht hij het verhaal goed op gang, en kon de escape beginnen.
Wij waren onder de indruk van de decors en de puzzels. Alles past bij het verhaal, het ziet er geloofwaardig uit, alle puzzels zijn volkomen logisch, we moesten steeds samenwerken en de techniek functioneerde uitstekend. Het hintsysteem past perfect in het verhaal, en ook voor die vervelende rode noodknoppen was een creatieve uitleg gevonden. Met de zwangere vrouw in ons midden werd goed rekening gehouden, dat waarderen we erg. We hebben de hele escaperoom lol gehad, lekker gepuzzeld en het verhaal kunnen volgen. Een aanrader voor zowel ervaren als beginnende escapers. De enige reden dat deze kamer geen 10 krijgt, is omdat we The Mission (die we erna speelden) nóg toffer vonden.


Reactie door The Great Escape

02 januari 2024

De zaken in Club Red gaan dag en nacht door....misschien moeten we sochtens koffie shotjes aanbieden ;-D Des al niet te min genieten wij van het lezen van deze mooie review! heel erg bedankt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:53 min


 • Geweldig gemaakt decor
 • Alles past in het verhaal
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  the-great-escape

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 30 december 2023

Heerlijke escaperoom

Bám! Daar komt luitenant Miller binnen. Hij gaat meteen los: een lading informatie wordt over ons uitgestort en voordat we goed en wel beseffen wat ons overkomt, zijn we al op missie. We moeten ons verkleden, samenwerken, klimmen, klauteren, schieten, en hier en daar ledematen opduikelen. Fantastisch, deze kamer! Uiterst geschikt voor mensen die van actie houden. Ook de puzzels zijn goed bedacht. Veel op samenwerking gericht, goed doordacht en steeds passend in het verhaal. We zien puzzels en doen dingen die we nog niet eerder hebben gezien/gedaan, ook al hebben we meer dan 100 kamers gespeeld. De puzzels zijn heerlijk logisch, zodat we in een lekkere flow zitten.
Eigenlijk hebben we niet veel op met acteurs in escaperooms. Het voelt vaak alsof ze onze tijd verdoen. Hier krijgen we echter een geweldige acteur, die de sfeer, spanning en het verhaal juist vooruit helpt. Compliment aan hem!
We zijn onder de indruk van hoe de techniek is ingezet, al vanaf de introductie in de wachtkamer. Ook prettig is dat de kamers goed afgewerkt en schoon zijn. Dat maken we wel eens anders mee. Tenslotte nog een compliment voor de service, want we hadden een zwangere vrouw in ons groepje en daar is goed op gepast door de begeleiding.
Na twee fantastische escaperooms (we speelden The Deal ook), kwamen we heel blij naar buiten bij The Great Escape. Beide kamers zijn stevig geprijsd, maar wij vinden het het geld waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:49 min


 • Puzzels passen in verhaallijn
 • Topacteur die sfeer verhoogt
 • Logische puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Paar goede schrikmomenten

  the-great-escape

Alchemist

Swolland
Geplaatst op: 23 december 2023

Tikkie te moeilijk voor ons

Nadat we lyrisch uit de andere kamer (Area 038) kwamen, waren we helemaal klaar voor The Alchemist. De eerste puzzel was lekker simpel, maar daarna brak het zweet ons uit. Te veel informatie kwam op ons af, waar moesten we beginnen? We kregen al snel het gevoel dat we niet slim genoeg waren voor deze kamer en dat gevoel raakten we niet helemaal meer kwijt. Vaak bleken we veel te moeilijk te denken, maar sommige puzzels snappen we een dag later nog steeds niet. Vooraf waren we gewaarschuwd door de vriendelijke eigenaar: dit is de moeilijkste kamer van The Alchemist. Zoek je een uitdagende kamer: hier is 'ie!
Neemt niet weg dat deze kamer heel veel pluspunten heeft. De techniek is fantastisch, er is duidelijk nagedacht over het verhaal, er zijn veel verschillende ruimtes, en er is veel te doen. Wij vonden het jammer dat de kamer lineair is en je dus allemaal tegelijk met dezelfde puzzel bezig bent. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je niets mist en alle puzzels mee krijgt. Het decor is vrij minimalistisch. Dat heeft als voordeel dat er geen overbodige rotzooi in staat (één van onze grootste ergernissen in escaperooms) en je meteen duidelijk hebt waarmee je bezig moet. De puzzels zijn logisch, maar je moet de logica wel ff zien (en dat lukte ons niet altijd). Al met al een prachtig gemaakte escaperoom, maar hij was gewoon niet voor ons bedoeld. Wij kwamen niet lekker in de flow, maar andere groepen genieten hier ongetwijfeld wel.
Goed om te weten: gratis parkeren, meteen de foto in handen en heel vriendelijke service.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:39 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Strak decor zonder overbodige elementen
 • Moeilijkheidsgraad

 

Area038

Swolland
Geplaatst op: 23 december 2023

Verborgen pareltje

Wát een leuke escaperoom! Je verwacht het eigenlijk niet, als je 's avonds aan komt rijden en bij het restaurant aan de overkant de oprit opsteekt, omdat Swolland volledig in het duister is gehuld. Maar als je dan begint aan Area 038, weet je meteen: "Dit zit goed." Het decor ziet er strak uit, de techniek werkt vloeiend en past bij het thema, en vanaf puzzel 1 moet je meteen samenwerken. Dit is de gemakkelijkste kamer van Swolland, maar wij vonden 'm pittig genoeg. Er zijn veel puzzels waarin je meerdere stappen moet nemen en het is niet altijd meteen duidelijk wat je vrijspeelt als je iets oplost. Je kunt je hersens dus niet op het nachtkastje laten liggen als je hierheen gaat. Ook fysiek is er genoeg te doen: kruipen en klauteren horen erbij De aliens zijn weer terug naar waar ze vandaan kwamen en wij gleden met een "Yiihaa!" deze kamer uit. Dikke pret, boek 'm zeker, ook als je veel ervaring hebt.
Ook leuk om te weten: gratis parkeren, aardige gamemaster en direct de foto in handen. Swolland is nog aan het opbouwen en er schijnt nog een derde kamer te komen. Die gaan wij zeker spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:48 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Sfeer
 • Goede service
 • Kleurenblinden kunnen niet alle puzzels doen

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Geplaatst op: 12 november 2023

Lekkere puzzelkamer

Voor 4 ervaren escapers was dit een heerlijke kamer om de middag mee te starten. Onze host voelde goed aan dat ze geen lange instructie hoefde te geven: we gingen meteen los. Hints waren niet nodig: de puzzels waren heel logisch en het decor bevatte weinig overbodig afleidende tierelantijnen. Met een verhaal werden we niet echt lastiggevallen. Het was dat onze host ons vertelde wat ons einddoel was, want dat werd verder in de kamers niet duidelijk. Ook hadden we uiteindelijk geen idee wat er nu eigenlijk gebeurd was waardoor ons team moest komen opdraven, maar dat vonden wij helemaal prima. Wij hebben drie kwartier heerlijk in de flow gezeten, old skool puzzelaars die we zijn. Na afloop nam de host alle tijd om alles nog eens langs te lopen.
Vervolgens zijn we Peace at Last gaan spelen op de nieuwe locatie (Marsweg), waar een grotere zitruimte was. Ook op de locatie op de Ceintuurbaan kun je rustig even nazitten. Parkeren kan voor de deur. Sfeervolle eettentjes zijn er niet echt, maar de grote fastfoodketens zitten om de hoek.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:36 min


 • Logica
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal is niet heel duidelijk

 

Peace at Last

Escape Zwolle
Geplaatst op: 12 november 2023

Véééél verhaal in prachtdecor

Zowel onze host als de eigenaar van Escape Zwolle benadrukten dat 'Peace at Last' een verhalende escaperoom is, waarin je als groep vooral op elkaar moet wachten en samen van het decor mag genieten. Nou wordt dat laatste wel vaker gezegd, maar het klopt in dit geval: de ruimtes zien er prachtig uit. Wij zijn geen 'Peaky Blinders'-kijkers en vermoedelijk geniet je als fan nog veel meer. Wat het verhalende aspect betreft: daar moet je van houden. We werden een paar keer stilgezet en moesten dan luisteren. Wat ons betreft, had dat korter gekund. Het verhaal was niet ingewikkeld en werd in (eenvoudig) Engels verteld. Er zit veel techniek in de kamers en de puzzels zijn niet lineair. Dat had in ons geval het nadeel dat we soms niet wisten of/waarom iets openging. Zo waren we vrij lang bezig met een zaak die we al bleken te hebben opgelost, terwijl we later dachten een oplossing te hebben gevonden terwijl dat niet zo was. Niet dat de puzzels moeilijk zijn. Het is vooral een kwestie van goed kijken en zoeken. Wij denken dat je deze kamer niet met meer dan 4 mensen moet doen, want dan staan sommigen zich te vervelen en bovendien zie je het decor dan minder goed.
Onze enthousiaste host - zelf een escapejunkie - nam na afloop ruim de tijd om met ons de hele kamer te doorlopen en met ons ervaringen uit te wisselen. Goede service werd ook geboden op het gebied van drankjes en hapjes. Parkeren kan gratis voor de deur.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Niet voor puzzelaars
 • Best stevig aan de prijs

  nielsalderliestenRobert

Station Staphorst

Escape Room Station Staphorst
Geplaatst op: 14 oktober 2023

Matige kamer

De escaperoom zit op een passende locatie, dichtbij het spoor, met voldoende parkeergelegenheid. De ontvangstruimte was mooi, de twee begeleiders waren niet heel hartelijk of enthousiast, maar deden hun werk. Het decor was schitterend, totdat je wat dichterbij keek. Je deed bijvoorbeeld een kastje open en daar zat dan een stopcontact in dat je verder niet gebruikte. De puzzels waren allemaal in thema en best leuk om te doen. De hints kwamen te snel of te langzaam; daar zat niet echt een lekkere afstemming in. Dat er een briefje onder de deur door kwam als 'beloning' omdat we iets goed hadden gedaan, begrepen we pas toen het ons achteraf werd uitgelegd (wij moesten overigens zelf om een uitleg/doorloop vragen). Binnen het uur stonden we weer buiten met een droge mond, want we kregen niets te drinken aangeboden. Al met al een escaperoom die alleen leuk is als je in de buurt bent en geld over hebt, want een uur rijden en 140 euro betalen is 'ie echt niet waard.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:15 min


 • Puzzels
 • Prijs

 

The Battle For Britain

Escape Plan London
Geplaatst op: 09 augustus 2023

Veel Britser dan dit wordt het niet

Het was even zoeken naar het gebouw waar deze escaperoom zit, maar met een hint van een buurtbewoner kwamen we er. Iets vroeger dan verwacht, maar dat bleek geen probleem: we mochten eerder starten. In de eerste ruimte was helder wat we moesten doen en waren de puzzels volstrekt logisch. Daar gingen we dus als de brandweer. In de tweede ruimte was het lastiger om het overzicht te houden, en duurde het even voordat we snapten wat we eigenlijk aan het doen waren. De puzzels waren overigens leuk om te doen, al vereisten ze weinig samenwerking en konden we dus ieder prima onze eigen gang gaan. Na drie kwartier liepen we vast. Of eigenlijk liep de typemachine vast... wat door de taalbarrière niet helemaal duidelijk was voor onze gamemaster. Toen hij eenmaal doorhad wat er aan de hand was, kon hij ingrijpen en ons weer op weg helpen. We kregen tien minuten extra ter compensatie, waardoor we uiteindelijk toch "Victory" behaalden.
Met twee spelers is dit een leuke kamer omdat je veel te doen hebt. Anderzijds is het door de overvloed aan informatie onduidelijk wat de bedoeling is en maakten wij het zelf ook ingewikkelder dan het was. De opdrachten zijn allemaal logisch en een kwestie van goed kijken en lezen. Heb je eenmaal door wat de bedoeling is van de opdrachten, dan zit er een lekkere flow in de kamer en is hij goed te doen.
De gamemaster was erg aardig en voorkomend. Hij nam de tijd voor de foto's en het napraten. Doe je een tweede kamer, dan krijg je 10% korting.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Birth Machine

Mad Machines
Geplaatst op: 21 mei 2023

Hilarische wedergeboorte

De voorpret begint al met een bericht vooraf van Dr. Mad en zijn assistente Sonia (yep, een kat). Parkeren kan op het pleintje, je krijgt een code om de deur te openen en dan begint de fun eigenlijk al meteen.
Het verhaal klopt, de filmpjes zijn goed gemaakt, de puzzels zijn logisch en het decor varieert van leuk gemaakt tot super fantastisch. Wij hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en dat kan prima. Bij één puzzel bleven we wat hangen omdat we de ondertiteling moesten lezen; dan duurt het wat langer voordat de tekst doordringt als wanneer je die ook hoort/begrijpt. Verder ligt het ergens wel voor de hand wat je moet doen om hergeboren te worden, maar dat wordt zo briljant gedaan, dat wij meermaals hardop moesten lachen.
Na het hilarische einde hebben we nog even nagepraat met de eigenaar, die licht jaloers op onze Nederlandse escaperooms is en ook al veel daarvan heeft bezocht.
Wij hebben ontzettend veel lol gehad in deze originele kamer. Echt een aanrader. Milaan zelf trouwens ook; vooral als je van shoppen houdt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Un Plan Perfecto

Scaparium
Geplaatst op: 12 mei 2023

Lekker actief!

We speelden deze kamer in het Engels met z'n tweeën. Dat kan prima. We adviseren niet meer dan 4 spelers te doen, anders loop je elkaar in de weg.
Zoals gebruikelijk in Spaanse escaperooms begint het spel zodra je binnenstapt. Dus stonden we buiten op de stoep een formulier in te vullen en konden we pas achteraf na de wc.
Ook hier werden we geblinddoekt naar de ruimte gebracht (derde Spaanse escaperoom op rij waar dit gebeurde), maar het paste goed bij het verhaal.
De puzzels waren logisch en leuk om te doen. We hebben samen veel lol gehad: we moesten fysiek actief zijn (geen gymnastische toestanden hoor) en ook nog een beetje nadenken. Veel codesloten, maar wij houden daar wel van. Je slaat hier niet achterover van de originaliteit, maar het is wel uitdagend genoeg.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Logica
 • Je kunt pas achteraf na de wc
 • Hints via walkietalkie moeilijk verstaanbaar

 

Infiltrados

The Exit
Geplaatst op: 12 mei 2023

Matig

Net als bij andere escaperooms moesten we buiten wachten tot de aanvangstijd en werden we geblinddoekt naar de eerste ruimte gebracht. Van het verhaal kregen we niet veel mee, maar wellicht ging veel ‘lost in translation', want we speelden in het Engels. De beperkte ruimte werd goed benut, al ontging ons de samenhang wel. Het decor vonden we matig. De puzzels waren op zich wel leuk om te doen, maar het hielp niet dat spullen soms haperden. Als je 5x hetzelfde wachtwoord moet invoeren omdat de app alweer is uitgegaan, is dat niet goed voor de flow. Al met al vonden wij dit een kamer om snel weer te vergeten. Er zijn betere escaperooms in Valencia.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Weinig origineel
 • Decor
 • Beleving

 

The Arcane Amulet

Torrenigma
Geplaatst op: 03 mei 2023

Ouderwets goed

Toen we er toch waren, belden we Torrenigma en tot ons grote geluk troffen we Juan Alfonso, die perfect Engels spreekt en een grote passie heeft voor zijn escaperooms. Torrenigma heeft inmiddels twee kamers en werkt aan de derde. Wij waren met twee groepen, waarvan de ene The Secret Project speelde en de andere The Arcane Amulet. Die laatste is old skool lineair puzzelen, en daar houdt ons groepje van drie wel van. De gamehost gaf vooraf veel informatie (want praten, dat kon hij!) waar je verder niets aan had, dus we stonden te popelen om naar binnen te gaan. Daar troffen we goedgemaakte puzzels in een simpel, maar effectief decor. Veel slotjes, veel sleutels. Je kunt kiezen voor diverse niveaus; wij speelden op het hoogste niveau (de hints zijn dan cryptischer) en ontsnapten met 40 seconden over. In dat uur hebben wij ons prima vermaakt! Als je van escaperooms 1.0 houdt, is dit echt een leuke kamer. The Secret Project is moderner en ook leuk, heb ik me laten vertellen door de andere groep.
Oh ja, parkeren is een uitdaging, dus calculeer in dat je daar wat meer tijd aan kwijt bent.


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:20 min


 • Goede, logische puzzels
 • Optie om moeilijkheidsgraad te kiezen
 • Vriendelijke hosts die goed Engels spreken
 • Prima prijs
 • Beetje ouderwetse aanpak met slotjes enzo

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 02 april 2023

Prachtig vervolg

Na eerder Bloody Mary en Soup du Jour te hebben gespeeld, begonnen we met hooggespannen verwachtingen aan het derde hoofdstuk in het verhaal. De spanning zat er meteen in, want het klooster is toch wel op z'n engst in de avond. Een strenge broeder wachtte ons op, om ons de regels van het internaat te vertellen. We gingen ze uiteraard allemaal overtreden.
De start was prettig verwarrend, waardoor de spanning nog hoger opliep, en we uiteindelijk als drie hysterisch giebelende dames in het klaslokaal belandden. Daarna volgden nog diverse ruimtes met logische puzzels, prachtige special effect en goede decors.
Wij hebben ontzettend veel plezier gehad, samengewerkt, gegild en gelachen, bibberend in een te klein kamertje gestaan, Eureka-momenten gehad en ons heel dom gevoeld. Kortom, het was alles waarop je hoopt bij een escaperoom. Vanaf het eerste tot het laatste moment (leuke finale ook) voel je dat je in goede handen bent bij Rock City Escape. Wat mij betreft, is Poppet de beste van de drie. De andere twee zijn ook fantastisch, dus als je je toch in het klooster waagt, speel ze dan alledrie (op volgorde van waarin ze gemaakt).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 23 maart 2023

Spannend, met genoeg puzzelruimte

De energieke ontvangst (en dat op een zondagochtend om 10u) zorgde ervoor dat we meteen in de juiste sfeer zaten. Deze escaperoom is lekker actief en spannend zonder echt eng te zijn. Ja, er zit hier en daar een schrikmoment, maar al doende leer je hoe je “de besmette onderzoeker” kan bespelen. De puzzels zijn goed: logisch, afwisselend en leuk om te doen. De acteur is een mooie toevoeging. De afstemming op de puzzels is goed: hij is aanwezig, maar komt niet zodanig vaak dat je niet aan puzzelen toekomt. Wij hebben nog lang nagepraat over deze kamer.
Dank aan de host/acteur, die ons een flinke adrenalinekick bezorgde en na afloop hilarische foto's en filmpjes liet zien.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 18 maart 2023

Prachtig decor

Als liefhebbers van de Jumanji-films verheugden we ons enorm op deze kamer. We zijn niet teleurgesteld. Wat een fantastisch decor! We zullen niet te veel verklappen, maar we keken onze ogen uit. En als liefhebber van zeker de eerste film vond ik het spel in de laatste kamer echt super om te zien. Overigens is dit ook een toffe kamer om te spelen als je de films niet kent.
De puzzels zijn goed te doen. Je moet soms wel even in het Engels denken. Wij begonnen erg goed en liepen in de laatste kamer enigszins vast, maar dat lag voornamelijk aan ons. Op zaterdagochtend moet je toch even wakker worden.
Er zijn net wat veranderingen in de room aangebracht, werd ons verteld. Wellicht dat ons daarom liefst 3 uiterst vriendelijke gamehosts opwachten. Zelf hebben we er niets van gemerkt dat er nieuwe puzzels waren, er was alleen een klein reset foutje gemaakt, maar dat was geen ramp. De service was top. We kregen de foto's direct gemaild, wisselden ervaringen met rooms uit en kregen ook goede tips voor restaurants in Geel, dank daarvoor nog. Bij Brasserie de Post krijg je inderdaad meer eten dan je aan kan. ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Decor

  oodzzz

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 18 maart 2023

Fantastisch!

Speciaal voor Toy Factory en Hunting Season boekten we een weekendje België. De verwachtingen waren zeer hoog gespannen na alle positieve reviews. En ook deze gaat weer super positief zijn, want Escaperoom Antwerpen maakt geweldige kamers. Hunting Season is niet heel eng, maar er zitten wel wat spannende momentjes in. De leesbril hoefde maar 1x op, voor de rest is het vooral doen, doen, doen. Het decor is effectief, de puzzels zijn tof om te doen, en vereisen samenwerking.
De begeleiding was heel aardig, zelfs toen we een foefje gebruikten om iets open te krijgen wat nog niet moest. Dank ook voor de restauranttips.
Ons advies zou zijn maximaal 4 spelers. Parkeren kan trouwens voor de deur. Als je er toch bent: doe de Toy Factory ook.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede service

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 18 maart 2023

Ge-wel-dig

Tja, ik ga echt niets nieuws toevoegen aan alle jubelende recensies. Ga en geniet, zou mijn advies zijn. Wat een geweldige escaperoom! Enig minpunt is dat hij te kort duurt. Wij wilden best nog een paar uurtjes in deze fabriek verblijven.
Prachtig decor, originele puzzels, hilarische ontvangst, geniaal einde, de trip naar België meer dan waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service

 

GoldEscape

VRLoods
Geplaatst op: 05 maart 2023

Grijp die Social Deal

De VR Loods verhuist binnenkort en daarmee verdwijnt de escaperoom. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om GoldEscape te spelen, is er nu een Social Deal te boeken waarmee je voor een leuke prijs kan spelen.
Parkeren is gemakkelijk bij de VR Loods en de ontvangstruimte ziet er goed uit, met uiteraard veel aandacht voor VR spellen. Hoewel de escaperoom meer een hobbyproject is van de eigenaren, zie je dat er niet aan af. Oké, het introfilmpje heeft een hoog kneuterig gehalte, maar zeker de eerste twee ruimtes zijn mooi gemaakt en bevatten pittige puzzels. Wij speelden met 4 ervaren escapers; ons lijkt 5 personen de max. De afwisseling in puzzels was goed en ieders talenten kwamen aan bod. Het verhaal was ondergeschikt en verwacht geen enorme Wow- momenten: dit is een lekkere puzzelescaperoom met een goede gameflow, een gamehost die weet wanneer hij (niet) moet ingrijpen, en een mix van hangslotjes en mechanische sloten. Wij hadden er een prima avond.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  38:41 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Last Human

Final Escape Berlin
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuk voor techneuten?

Met 4 ervaren escapers deze mooi gemaakte escaperoom gespeeld. Er is erg veel aandacht besteed aan het decor, maar iets minder aan de logica van de puzzels. Al kan dat ook aan ons liggen. Wij zijn geen types die blij worden van auto's, oude computers, of de geur van motorolie en autobanden. Ook vonden we het aantal ruimtes en puzzels nogal beperkt als je kijkt naar de prijs.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:28 min


 • Decor is prachtig
 • Verhaal is duidelijk
 • Geur
 • Prijs
 • Onlogische puzzels

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 26 februari 2023

Fantastisch!

Doe een paar kniebeschermers om, kies teamgenoten met wie je in een krappe ruimte wilt zijn, en geniet van deze fantastisch gedecoreerde kamer. De puzzels zijn goed te doen, er zit een lekkere flow in de kamer, en het is steeds duidelijk wat je opdracht is. Met 4 ervaren escapers hebben wij het 63 minuten errug leuk gehad; meer mensen lijkt ons niet handig. Je bevindt je niet steeds allemaal in dezelfde ruimte, maar je raakt elkaar niet kwijt. Als je niet claustrofobisch bent, dan is dit geen enge kamer. Wel leuk spannend.
De begeleiders spreken goed Engels en zijn zelf ook escapejunkies.
Na afloop gingen wij met onze zere knieën nog even eten bij het Griekse restaurant op de hoek. Nou…. doe dat maar niet.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding is geweldig.
 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Ongeschikt voor mensen met claustrofobie
 • Ongeschikt voor mensen met obesitas.

 

Brandon Darkmoor Geisterjager

The Room Berlin
Geplaatst op: 27 februari 2023

Een filmavontuur

Eindelijk mag je op stage bij ghosthunter Brandon Darkmoor, maar de legende zelve zit nog op Hawaï. Gelukkig krijg je alle apparatuur die je nodig hebt van het bijzondere figuur dat je ophaalt, spreekt Brandon je nog semi-bemoedigend (en nagesynchroniseerd) toe via een beeldbelverbinding, en dan moet je jezelf maar zien te redden. Met de gebruiksaanwijzing van de apparatuur in de hand (best veel lezen dus) ga je dan maar die afgefikte kliniek in. Vreemde lichten en geluiden, spullen die vallen, of ineens verschijnen, een zingend spook…. Scary shit dus. Maar niet zo eng dat je elkaar voortdurend gillend in de armen vliegt; dat hebben we hooguit 2x gedaan ;-) De puzzels zijn niet moeilijk, mits je goed kan lezen. Het einde was grappig. Met je team beleef je een avontuur om nooit meer te vergeten. En krijg dan dat liedje nog maar eens uit je hoofd… Who you gonna call?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer: alsof je in een film zit!
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Grappig
 • Licht, geluid en decor: zooo mooi gemaakt!
 • Veel lezen

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 26 februari 2023

We wilden niet meer weg

De buitenkant van Miraculum is al geweldig (zeker op avond) en binnen waan je je in een boekhandel. Als de lokale tovenaar je vervolgens meeneemt, wordt het decor alleen maar mooier. Ons team van 4 bevatte 2 Potterheads, en die konden hun geluk niet op. Overal zitten kleine referenties naar de wereld die J.K. Rowling zo perfect creëerde. Maar ook bij de andere 2 ontsnapte geregeld een “Wauw!” als we in een nieuwe ruimte kwamen of als er weer een prachtig special effect kwam. De puzzels blijven qua niveau en hoeveelheid wel wat achter bij het level van perfectie dat het decor heeft, dus 75 minuten speeltijd is ruim gerekend. Wij moesten na 49 minuten onze toverstaf met pijn in het hart weer inleveren. Dit is een escaperoom waaruit je niet wilt escapen, maar liever nog heel lang verblijft.

Gamemaster was een erg aardige escapejunk, die zelf menig escaperoom in NL had gedaan.. Links van de escaperoom zit een Mediterraans restaurant, rechts een Aziatisch. Parkeren is een ramp. Wij hadden een taxi voor €15 vanaf het Hauptbahnhof.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:22 min


 • Decor is Fabelhaft!
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend, niet eng
 • Puzzels hadden meer en moeilijker gemogen

 

Laad meer reviews

0 reviews