Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Elixir

Baarn , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 12 (Aanbevolen: 5)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Elixir

1929, Verborgen in de jungle van een enorme glazen kas, omgeven door bizarre instrumenten en exotische planten, werkt een bevlogen botanicus al jarenlang aan een grootse ambitie; het creëren van het levenselixir. 

De professor zou zelfs een geheim laboratorium hebben, waar alles op scherp staat in afwachting van het missende ingredient, afkomstig van de Selenicereus grandiflorus – ‘de Koningin van de Nacht, die zéér zelden bloeit… 

Speel deze bijzondere botanische Escape Room in de Wintertuin in Baarn en misschien ontvang jij wel het eeuwige leven… Thema's

Avontuur

Battle

Geschiedenis

Jungle

Lokaal

Mysterie

Tijdreizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

28 likes

165 bezoekers

72.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Heemskerklaan 25
3742AK, Baarn
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

124 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Kaskraker

Het mooie van onze hobby is dat je op plekken komt waar je normaal niet zou komen. Vaak industrieterreinen óf stadcentra. Héél af en toe kom je echt op een prachtige locatie terecht en vandaag was zo’n dag 😍.

Met het team Ale Blie (3 personen) speelden we vandaag vijf escape rooms. We kwamen in Baarn aan bij ‘Wintertuin Experience’ voor onze tweede escape room van de dag. Deze escape room is gelokaliseerd in een oude botanische kas midden in het Cantonspark. In deze kas is een lunchroom gebouwd met daar in weer een escape room. Je kunt gratis parkeren aan de rand van het park en als je op tijd bent kun je nog even een mooie wandeling maken tussen de bloemen en bomen. Je zou hier aansluitend aan je escape room ook nog kunnen lunchen óf gewoon lekker tafelen 😜.

Het bijzondere aan deze kamer is dat hij midden in de lunchroom staat. De kamer is van glas, dus je voelt je echt even een 3fm-DJ als je begint aan deze escape room 😂. We konden zo dus ook al in de kamer kijken voordat we begonnen. Toen we dat deden daalde onze verwachtingen een beetje, maar uiteindelijk was dit volkomen onterecht. Dus laat je daar niet door afschrikken.

We maakte kennis met onze gamehost, die ons een stukje geschiedenis vertelde over de kas en vervolgens een introductie en instructie gaf over de kamer. De introductie is overigens op een grappige manier vormgegeven (zonder te spoilen). We waren klaar om te beginnen aan ons avontuur. Het doel was het brouwen van een levenselixer. Het is altijd prettig als je een duidelijk doel krijgt in een escape room 👌.

De decoratie en thematisering is onpoint. Je staat in een glazen kas, waarin iedereen je kan zien. Toch heb je dat na vijf minuten al niet meer in de gaten en ga je op in de puzzels en het verhaal. Er zitten daarnaast nog leuke verrassingen in de kamer. De puzzels zijn origineel en af en toe vrij pittig. Toch zit er een goede flow in de kamer en is er op een bepaalde manier structuur in de kamer gebracht waardoor alles wat je doet een logisch handeling is.

We wisten met een klein kwartiertje over uit de kamer te ontsnappen én we hebben eigenlijk géén hints nodig gehad. Zeer voldaan kwamen we uit deze kamer. Het puzzelplezier en het stukje verhaal/beleving is perfect in balans. Dit is echt een originele kamer met een origineel thema, die op een zeer originele manier is vormgegeven. Uiteindelijk hebben we nog even nagepraat met onze host en werd er een foto gemaakt. Onze algemene reactie was dat we zeer positief verrast waren door deze kamer en ik zou ‘m ook zeker aanbevelen om te gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen.

Al bij al; Een zeer originele kamer met goede puzzels en spelflow in een prachtige omgeving. Absolute aanrader 👌.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 spelers i.v.m. bewegingsruimte;
- Deze kamer heeft een duplicaat én kan dus met een grotere groep gespeeld worden als een soort battle-escape room;
- Echt een kamer voor als je eens totaal iets anders wilt doen op escape gebied.

Beste Wintertuin Experience, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We waren positief verrast door ‘Elixir’. We hebben echt een hele leuke tijd gehad bij jullie!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Omgeving
 • Flow

  Wintertuin Experiencesjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Verborgen parel!

Op naar kamer twee van onze escapedag. We hadden zojuist een hele goede opwarmer gehad in Amersfoort. Vanuit daar reden we door naar Baarn om de volgende kamer te gaan spelen; Elixer bij de Wintertuin Experience. Ik had al veel over deze kamer gehoord, maar op de een of andere manier trok deze kamer mij nooit zo. Aangezien we nu toch in de buurt waren, konden we hem maar beter meteen meepakken in onze planning!

We parkeren onze auto en lopen een prachtig park in, zeker met het zonnetje wat scheen die dag. Heerlijk! Ondanks dat, lieten wij ons natuurlijk weer vrijwillig opsluiten. En niet zomaar ergens, in een prachtige kas! Midden in het park staat een prachtige grote kas met daarin een mooie horeca locatie. Net zoals in Amersfoort, was ik ook op deze locatie zonder verwachtingen naar binnen gegaan. Eenmaal binnen, zag ik de escaperoom meteen. Op dat moment dacht ik letterlijk: "Ah nee, dit wordt er weer zo eentje...". Het concept van deze kamer is namelijk dat je je in een kas bevindt. Je ziet vanuit de 'ontvangstruimte' de escaperoom dus al. Mijn verwachtingen zakte op dat moment wat verder weg.

We werden ontvangen door onze host van deze middag en hij legde wat uit over het gebouw waar we ons in bevonden. Ik vind het zelf altijd heel tof om deze informatie mee te krijgen. Van de escaperoom wist hij echter niets af, daarvoor moest hij een collega gaan halen. We werden geholpen door een goed geïnformeerde derdejaars student, hij gaf ons een hele duidelijke opdracht voor we de kas in gingen.

Eenmaal in de kas gingen we meteen van start. De ruimte is lekker overzichtelijk en er is genoeg te doen voor drie personen. Ook hier is er weer een mogelijkheid tot paralel puzzelen, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Terwijl ik een puzzel op sta te lossen in de eerste minuut, zie ik dat een mevrouw (buiten de kas) een heerlijk broodje voorgeschoteld krijgt. Het blijft zo'n grappig concept, een escaperoom waar je gewoon naar buiten kunt kijken. Gek genoeg ben je hier na 2 à 3 minuten aan gewend en valt het je helemaal niet meer op.

Ondanks dat ik in het begin dacht "ik ben benieuwd of dit wel leuk gaat worden", vond ik Elixer een onwijs toffe kamer. De kamer neemt een leuke wending, de puzzels zijn erg leuk, flow is erg goed en er is genoeg te doen voor drie ervaren spelers. De puzzels zijn allemaal goed in thema, de kamer communiceert goed en het decor is erg netjes uitgewerkt. Ook werk je naar een echt einde toe, iets wat ik ook altijd wel fijn vind.

Elixer is voor mij een echte verborgen parel. Ik had al zo veel over deze kamer gehoord, maar nooit echt de moeite genomen om deze kamer te boeken. Achteraf ben ik heel bij deze kamer gespeeld te hebben want hij was écht heel leuk. Achteraf hebben we nog een leuke foto gemaakt en kregen we een klein aandenken mee, altijd leuk!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  Wintertuin Experiencesjephanie

bobbieebobbieeJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Positief verrast!

Nadat we het 3x moesten verplaatsen, wat heel soepel en snel ging, mochten we eindelijk richting Baarn om Elixir te spelen. Wat een prachtige locatie heeft deze escaperoom! Ik keek mijn ogen uit in de wintertuin. Helaas waren we in de avond toen het al donker was, anders hadden we het park er omheen ook nog goed kunnen bewonderen. Na een kleine rondleiding was het zover. De host zat erg goed in zijn rol en legde ons doel uit. We mochten beginnen en stapten in een glazen kas. De andere gasten van de wintertuin kunnen je zien als je de escape aan het spelen bent. Ik heb dit niet doorgehad omdat ik direct in het spel zat. De puzzels zijn helemaal gefocust op het thema. In het begin gingen we lekker snel waardoor we goed in de flow kwamen. Later liepen we even vast, maar met een aantal juiste hints hebben het net gehaald.

Ik was erg verrast over hoe leuk ik de kamer vond. Normaal hou ik van horrorkamers dus ik dacht dat dit thema me minder zou pakken. Gelukkig bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik heb me super vermaakt in deze kamer. Ik moedig jullie dan ook echt aan om deze kamer te spelen! Het is echt de moeite waard.

Verder wil ik Michiel nog bedanken voor de goede verzorging toen ik mijn vinger had opengehaald (er was niets scherps in de kamer, ik ben gewoon lomp). Hij was er direct bij en zorgde ervoor dat ik weer snel aan het spel mee kon doen. Top!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Wintertuin ExperienceJan

Fantastisch

Man, wat een fantastische escaperoom, echt een aanrader! Alles klopt tot in detail en de beleving is supertof!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  lennart24Wintertuin Experience

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2022

Hallucinaties en rituelen

Via verschillende kanalen verhalen gehoord over de Wintertuin Experience welke gekenmerkt wordt als verborgen parel. De locatie is heel bijzonder en mooi, maar als je het gebouw binnen loopt kun je wat verwarring voelen omdat het er niet uit ziet als een reguliere escaperoom.

De kamer heeft ons heel positief verrast. We hebben even moeten inkomen, maar al snel kregen we de smaak te pakken. Mooie decoratie en verrassende elementen. Heel anders dan andere kamers, wat het voor mij juist heel erg leuk maakt.

Voor zowel de beginnende als ervaren speler een hele leuke kamer om te doen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

JanJanEscaperLid sinds: 11 september 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2022

Verrassende ervaring

Van deze escape hadden we eigenlijk geen verwachting, we hadden gelezen dat het in een kas was en het was lekker dichtbij. Spelen dus! Toen wij aankwamen bij de wintertuin waren we aangenaam verrast. Onze host was super enthousiast en deed zijn werk met passie. Voordat we de kamer in gingen vertelde hij ons ook nog over de historie van deze unieke locatie.

De kamer zelf zit leuk in elkaar. Het is misschien niet de meest technische kamer, maar hij is super vermakelijk. In het begin voelt het nog een beetje vreemd om in een kas te zijn, iedereen kan je zien, maar dit vergeet je al snel. De puzzels waren creatief bedacht en zette ons vaak nog goed aan het werk, geen eindeloze slotjes openmaken gelukkig! Ook de manier waarop er hints werden gegeven was leuk bedacht en ook daadwerkelijk behulpzaam.

Al met al hebben wij ons heel goed vermaakt in deze kamer en zal ik hem zeker aanraden, ook voor de meer ervaren escapers zal hij zeker nog leuk zijn.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Creatieve puzzels
 • Goede service
 • Leuke manier van hints

  bobbiee

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Sfeervolle puzzelkamer

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom Nieuw Vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.

Starten deden we met de wintertuin experience – elixer

Onthaal:
Nou ik wil beginnen met een tip: kom sowieso iets eerder want je zal een klein stukje moeten wandelen tussen je parkeerplaats en de ingang, maar neem er lekker je tijd voor want het is echt mooi hier.
Ik vond de kas zelf best indrukwekkend met daarin 2 kleinere kassen die de 2 escape rooms zijn (2 keer identiek dezelfde rooms)
We werden vriendelijk onthaald door het horeca personeel en niet veel later kregen we zelfs een heus stukje toneel van een van de medewerkers. Prima start.
Met gepaste kledij konden we de kas betreden.

Kamer:
Botanische kas, elixer, Latijnse namen, het is allemaal voer waar je snel van denkt pffff heb ik daar wel zin in. Het kan zo snel terugvallen om vreselijk saaie kost en gelukkig zijn ze niet die weg ingeslagen. In ruil krijg je gevarieerde puzzels, het betere denkwerk en goed samenwerken.
De setting is fantastisch, er wordt gebruik met mooie decoratie, leuke technieken en sound-effects. De muziek is lekker ouderwets en draagt enorm bij tot de sfeer.
Het is een mooie combo van moderne technieken en hangsloten, maar zo gebruikt dat het klopt bij hetgeen wat je dan aan het doen bent.

De kamer heeft een goed en duidelijk verhaal dat ook door zijn puzzel goed tot zijn recht komt. Je weet wat je aan het doen bent, je weet hoe ver je staat en dus meteen ook wat je nog te doen staat.
Wij speelden hem met 3 personen en ik denk dat ik ook max 4 zou zeggen. De kamer heeft een enorm parallel gedeelte wat erg tof is, maar wel ervoor kan zorgen dat je natuurlijk een deel niet meekrijgt.
Je moet wat lezen in deze room en meestal vind ik dat enorm storend. Maar op een of andere manier vond ik dat hier niet. Het was in thema, beknopt en je wist daardoor heel goed wat je moest doen, zonder dat de puzzel voor je wordt uitgelegd.
Ook erg leuk is dat deze room erg belonend werkt. Je lost iets op, maar je krijgt er ook wat voor terug en iets waar je wat mee kan en dat zorgt voor een super lekkere flow.
Conclusie:
Jullie lezen het al, wij hebben ons echt 3 schitterend vermaakt.
Wij speelden hem in 42 minuten hintloos en dat bewijst heel goed dat er voldoende te doen is en dat de kamer een lekkere flow en logica bevat.
Hoewel de ruimte volledig van glas is en eigenlijk iedereen je kan zien, was ik dat binnen 3 minuten vergeten.
Het is een room die ik absoluut aan iedereen zou adviseren die van lekker puzzelen houdt, maar je moet met de juiste verwachtingen komen. Geen 200m2, geen wtf moment, geen 3.0 room.
Kom met de instelling dat je in een kas 60 minuten gaat puzzelen om het elixer te vinden en je gaat aangenaam verast worden. Dit is een room met een toffe puzzellijn, volledig in thema in een zeer aangename setting. Echt een aanrader en ik zou er gerust een stukje voor om rijden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  lennart24

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Gegarandeerd puzzelplezier in deze thematische kamer

Elixir stond al héél lang op de wensenlijst en eindelijk was het zover! Een hoop wisselende reviews op escapetalk van mega enthousiast tot aan wel aardig. Ik was benieuwd in welke categorie ik zou vallen. Ik kan zeggen dat ik in de categorie enthousiast val!

De locatie ligt in een park, waardoor je ergens langs de zijkant van het park parkeert en even naar de ingang van het park moet lopen. Belangrijk om daar even rekening mee te houden, maar wel de moeite waard! Het is een heel mooie kleine wandeling door het park en we hadden zelfs het geluk dat we een eekhoorntje zagen!

De escape room is gemaakt in een grote kas, waar ook een theehuis in zit (lekkere cheesecake!!!), dus voor en na de escape heb je ruimte voor wat drinken en een hapje eten of dus een taartje. We werden vriendelijk ontvangen en hadden de ruimte om nog even naar de wc te gaan en spulletjes op te bergen.

Vervolgens kregen we onze opdracht te horen en deze werd leuk gebracht, waardoor je meteen een beetje extra in het verhaal wordt getrokken. We gingen de escape room in en je bevindt je letterlijk in een kas. Je kan naar buiten kijken en de gasten van het theehuis ook naar binnen. Dit is overigens niet storend, omdat er genoeg ruimte zit tussen het zitgedeelte van het theehuis en de escape room, je zit wat verhoogd en in ons geval waren we direct gefocust op de game. De mooie sfeervolle muziek in de escape en aankleding zorgde voor een fijne en passende sfeer en de puzzels deden daar nog een schepje bovenop. Met een leuke diversiteit aan type puzzels, goede flow en logische puzzels hebben we ons super goed vermaakt. De puzzels zijn parallel op te lossen, maar door een goede en passende sturing vanuit de kamer weet je wel wat je moet doen. Wat nog een extra bonus is, is dat de puzzels ook echt wel uitdagend zijn!
Ik vond het aantal waarmee we de kamer speelde ideaal, maar zou ook zeker met vier personen kunnen, meer zou ik niet doen.

Ik zou deze kamer zeker aanraden om te spelen en mee te nemen als je in de buurt bent. Het is gegarandeerd puzzelplezier in een mooie thematische kamer met een leuk verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  42:00 min

  lennart24

amamEscaperLid sinds: 27 december 2017 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Zooooo mooi


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer is ongelloflijk goed en in thema
 • Puzzels origineel en mooi
 • 2 puzzels te ver gezocht

  Wintertuin Experience

TS (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2020

Hoog niveau ontwerp, echt anders dan anders!

Met twee teams tegen elkaar gespeeld. We waren het er allemaal over eens dat deze room geweldig is, qua design echt beter dan heel veel andere rooms. Hier geen hangsloten, maar echt creatieve puzzels die ook de hersens van ervaren spelers doen kraken. En het ziet er echt uit om door een ringetje te halen. Dikke aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bizar mooi design
 • Creatieve puzzels

  lennart24

arnout_baasarnout_baasEscape ApprenticeLid sinds: 14 oktober 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2019

Fantastisch! Ook tegen elkaar te spelen

Heel bijzondere locatie, fantastisch ontvangst en goede begeleiding.
Maar het belangrijkst: wat een escape room! Zit heel strak in elkaar. Aanrader!
En heel leuk: twee dezelfde escape rooms waardoor je tegen elkaar kunt spelen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Nee


 • locatie
 • twee teams tegen elkaar
 • goede puzzels
 • vernieuwend

  Wintertuin Experience

HobbesHobbesEscape ApprenticeLid sinds: 02 maart 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2023

Goed uitgewerkt, leuke sfeer

Tot nu toe de leukste escape room die ik heb gedaan.

We werden goed ontvangen, op ons eigen tempo naar de kamer geleidt en op een passende manier geïntroduceerd aan de kamer. Dit was voor het eerst dat de gamemaster ook echt daadwerkelijk de rol goed speelde, dus dat was zeker een pluspunt!

De kamer zelf was goed verzorgd met voor iedereen wel wat te doen. Ook waren het niet alleen maar codes voor slotjes, wat verfrissend was na een aantal kamers die elk ongeveer het zelfde deden. De lichten en sound effects waren ook van hoge kwaliteit en niet storend. Toen een van onze teamgenoten wat overprikkeld raakte van een muziekje hebben we gevraagd of die uit kon (aangezien het niet noodzakelijk was voor het spel), waar heel positief op werd gereageerd: het was binnen een minuut of twee geregeld. Echt een fijne ervaring dus!

Het enige kleine nadeel was dat er enkele "oplossingen" waren voor elementen binnen de room die ik niet als typisch zou ervaren voor een kamer. Er waren namelijk een paar momenten waarbij het meekijken van de gamemaster noodzakelijk was om door te gaan met het spel. De oplossing was dan dus niet perse in de kamer te vinden. Dat heeft ons wel wat vertraging opgelopen, aangezien niemand daar vanuit ging en we hectisch aan het zoeken waren in de kamer zelf, maar het was zeker geen dealbreker.

Al met al, zeker een aanrader. De leukste kamer tot nu toe!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Onlogische puzzels
 • Prijs

 

Maarten van den HoutMaarten van den HoutEscaperLid sinds: 10 juli 2017 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Leuke battle room op prachtige locatie

De ambiance is prachtig en als ik in de buurt woonde ging ik hier waarschijnlijk regelmatig gewoon wat drinken. De gespiegelde kamers gaven ons de kans om met twee groepen tegelijk tegen elkaar te spelen. We werden enthousiast ontvangen en de twee gamemasters vertelden wat over de historie van de kas en uiteraard kregen we de gebruikelijke regels te horen.

De rooms waren goed in sfeer ingericht. De puzzels waren niet altijd even eenvoudig, maar met voldoende ervaring goed op te lossen. (Eén van onze groepen kwam er uit in 40m en de andere had het niet gehaald. Als je alles wat je vind netjes bestudeert als een pro dan komt het vast wel goed). Puzzels waren goed in thema en voelden logisch.

De detaillering en afwerking mogen iets scherper. Een slot dat niet in thema is vind ik altijd afdoen aan de ervaring.

We speelden met 6 personen in één kamer, maar ik had niet het gevoel dat er te weinig te doen was of we elkaar in de weg liepen.

Toen we klaar waren mochten we in de control room meekijken met de andere groep (en zelfs hints doorbellen), wat fantastisch was. Ik stel me helemaal voor dat er op een dag battle rooms ontstaan waar die interactie tussen groepen in de room ingebakken zit.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Battle!
 • Details uit thema

 

AbelAbelEscape ApprenticeLid sinds: 25 april 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2023

Top kamer!

Op een prachtige locatie met 2 dezelfde kamers kun je twee groepen tegen elkaar laten strijden. Zat goed in elkaar, flinke uitdaging en prachtig opgezet!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

leonie_snijdersleonie_snijdersJunior EscaperLid sinds: 24 december 2018 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 januari 2022

Prachtige locatie en gebouw, leuke kamer

De plek is fantastisch, de kamer verrassend anders dan anders qua uitstraling. Meerdere leuke details in de kamer. Puzzels leuk, maar vrij eenvoudig. Gastheer vriendelijk, maar ook niks extra’s. We hebben de kamer bijvoorbeeld niet nabesproken. Tip: ga als de horeca open is, je een drankje kunt doen en er mee leven in de brouwerij is. €120 vrij veel geld voor een koud leeg pand en na 45 min weer buiten.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 02 december 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2022

Een tuintje in mijn hart

Op aanraden van vele eindelijk gedaan..de wintertuin!

Bij aankomst moest ik overtuigd worden van de kamer. Ik kon mij niet voorstellen dat hetgeen ik zag ook daadwerkelijk de kamer was.

Positief ben ik verrast door de kamer. Goed en leuk opgezet. Goed onderhouden en vooral het thema icm de locatie en de puzzels maakt de kamer af.

Begeleiding mocht wel iets beter maar dat maakte de kamer niet minder.

Voor ervaren twee spelers is deze goed te doen. Wel aanpoten maar zeker haalbaar.

Terecht een hidden parel die toegevoegd moet worden aan je lijstje.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

 

MarkWegMarkWegEscaperLid sinds: 18 september 2021 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2022

Verrassend transparant!

Als onderdeel van een masterclass game-design van de makers van Elixer speelden we ook deze kamer. In de prachtige Wintertuin-experience kijk je je ogen uit, al was het maar naar de enorme levende muur.
Een heel bijzondere setting: alles is transparant en van buiten is de kamer al te zien. Bovendien staat er pal naast je een identieke kamer waar tegelijkertijd ook een team startte. Afkijken? Kan, maar is niet zo zinvol merk je al snel. Het idee dat je te zien bent belemmerend? Neuh. Eigenlijk helemaal niet.
De entree is ook weer in thema en maakt dat snel helder is wat ons te doen staat.
De opdrachten in de kamer zijn goed te puzzelen, kosten lekker wat uitzoekwerk en laten ook ruimte voor trial and error escapes (zoals ik). Alle kranen en hendels waren opengeweest en we hadden inmiddels een idee toen bleek dat de instructie al die tijd al beschikbaar was.
De kamer kent een aantal leuke verrassingen. De volgende fase bijvoorbeeld, en de volgende en de volgende.

Er wordt volop gespeeld met al onze zintuigen en ondanks de beperkte ruimte is het soms lekker fysiek. De hints zijn in thema net als alle puzzels. Erg knap gedaan.
Ook leuk: deze kamer speelde ik niet met mijn gebruikelijke team, maar met mensen die ik net een hand had gegeven. Allemaal masterclassers, dus allemaal wel ervaring. Mooi om te merken dat de spelflow in de kamer een willekeurig gekozen groep goed kan meenemen.

Heerlijke ervaring en een aanrader. Zeker met een iets grotere groep leuk om tegen elkaar te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Experience
 • Storyline
 • Great host

 

StefanKlaassenStefanKlaassenJunior EscaperLid sinds: 25 juni 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 oktober 2022

Kaskraker

Escaperoom 2 van vandaag.
Aangenaam verrast kwamen wij er achter dat de escaperoom zich in een glazen kas bevindt in de wintertuin.

Op zich is de escaperoom van de wintertuin leuk om te spelen, met verrassende spellen en een zeer goed eindspel. Voor ons was hij iets te makkelijk masr prima om de dag mee te vullen.

Het is dus geen moeilijke escaperoom, maar omdat er er 2 identieke kamers zijn kun je wel tegen elkaar battlen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

LisetteLisetteEscaperLid sinds: 01 februari 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Originele locatie in monumentaal gebouw

We hadden een afspraak om 20.15 en als je dan op de locatie komt en er is niemand, dan geeft dat al een sfeertje. We worden vriendelijk onthaald en na een introductie begint het verhaal.

De ruimte zelf is in de tijdsgeest gebouwd en creeert een leuke ambiance. Er zitten een paar originele puzzels in en maar weinig sloten. Er was een reset-foutje maar dat heeft de host prima in de sfeer opgelost zodat het niet hinderlijk was tijdens de ervaring.
Ik had een uitgebreider na-praatje wel leuk gevonden en het zou een leuke plek zijn om even wat te drinken na de kamer, maar er werd niet gevraagd of we wat wilden drinken. Ik vond onze host charmant en geengageerd, ze was nieuw maar deed het goed.

Al met al was het de moeite van de rit wel waard.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Petra van GladbachPetra van GladbachEscape ExpertLid sinds: 28 februari 2019 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2022

Mooie entourage

#43
Op woensdagavond vertrekken we van Den Haag naar Baarn. Hoe lang de reis zou duren, geen idee. Google maps geeft erg wisselende tijden aan. Natuurlijk geen files dus veel te vroeg bij de Wintertuin.
Geen probleem, we worden binnen gelaten. Aangezien er nog gereset moest worden, hebben wij gebruik gemaakt van de stapel spellen.
Na het intro verhaaltje worden we meegenomen naar de kamer zelf. Benieuwd, doordat hij van glas is, kun je al diverse zaken zien,

Onze host vertelt ons over het onderzoek wat plaatst vindt, wij moeten daarbij helpen. De professor is er namelijk nog niet. Een derdejaarsstudent brengt ons vast naar de ruimte en vertelt wat er van ons verwacht wordt. Er staat aangegeven dat er een acteur is, maar dit stelt niet veel voor.

De kamer zelf heeft verrassende puzzels, weinig (hang)sloten.
Een geinige kamer om te doen. Wij waren er terwijl er verder niemand was. Ik ben benieuwd hoe je speelt terwijl er allemaal gast in het etablissement zitten.

Na het voltooien van de kamer, net binnen de tijd, hebben we de gelegenheid om nog vragen te stellen over de kamer.

We gaan nog op de foto, vragen om de exacte tijd en gaan dan weer richting huis.
We hebben een leuke avond gehad, de host deed het leuk. Ze gaf aan dat het haar eerste keer alleen was. Er was een klein foutje in de kamer, maar dat heeft zij erg goed opgelost.

Een leuke kamer, leuke entourage. De moeite waard.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Sfeer
 • Origineel

 

ArrowDynamicArrowDynamicJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2022

Leuke avond gehad

Goede escaperoom, ik lees veel revieuws over de service. Die was bij ons goed. Leuke kamer met leuke puzzels. Wij vonden ze origineel. Het pand is super mooi en de omgeving ook. Er zit een leuk verhaal in. Niet super speciaal maar zeker de tijd en moeite waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

NjdamenNjdamenJunior EscaperLid sinds: 10 juli 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

Leuk

Prima escape room. Ook leuk dat er een mogelijkheid is dit met 2 teams te spelen omdat er 2 identieke kamers zijn. Zitten leuke elementen in verwerkt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

larsvisserlarsvisserJunior EscaperLid sinds: 22 januari 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2022

Gave ervaring

Unieke ervaring in een kas terwijl andere mensen zitten toe te kijken hoe jij een escape room speelt. Goed verhaal met logische daaropvolgende puzzels. Prima afwerking en een leuke uitdaging!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

emileemileEscaperLid sinds: 11 augustus 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Mooi locatie

Geen topper wel leuk.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Prijs

 

CrimiCLGCrimiCLGJunior EscaperLid sinds: 15 april 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Bijzonder botanisch avontuur

Op een zeer regenachtige tweede pinksterdag met ons escape team richting Baarn vertrokken om in twee identieke kamers tegen elkaar het mysterie op te lossen. Beide teams zijn omgekleed en tegelijk begonnen. Daarna is de tijd ingevlogen. We vielen van de ene in de andere verrassing in een super mooie idyllische omgeving. Beide teams hadden kort na elkaar en binnen de tijd het mysterie opgelost! Aanrader, tof ontvangst, bijzondere locatie (bij mooi weer gaan we hier nog eens wandelen) goed doordachte escaperoom.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 11 personen

Team: CrimiCLG

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

adriannevdoadriannevdoJunior EscaperLid sinds: 26 september 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Super locatie!

Leuke escape room. Leuke verschillende puzzels. Wel misten we soms wat flow, liep het niet zo duidelijk in elkaar over. Maar zeker leuk om te doen! Planten thema dus 0,0 eng of spannend, maar wel leuk en boeiend. Mooie omgeving, thema goed doorgevoerd.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig