Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Elixir

Baarn , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 12 (Aanbevolen: 5)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Elixir

1929, Verborgen in de jungle van een enorme glazen kas, omgeven door bizarre instrumenten en exotische planten, werkt een bevlogen botanicus al jarenlang aan een grootse ambitie; het creëren van het levenselixir. 

De professor zou zelfs een geheim laboratorium hebben, waar alles op scherp staat in afwachting van het missende ingredient, afkomstig van de Selenicereus grandiflorus – ‘de Koningin van de Nacht, die zéér zelden bloeit… 

Speel deze bijzondere botanische Escape Room in de Wintertuin in Baarn en misschien ontvang jij wel het eeuwige leven… Thema's

Avontuur

Battle

Geschiedenis

Jungle

Lokaal

Mysterie

Tijdreizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

18 likes

105 bezoekers

69.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Heemskerklaan 25
3742AK, Baarn
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

98 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Fantastisch

Man, wat een fantastische escaperoom, echt een aanrader! Alles klopt tot in detail en de beleving is supertof!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  lennart24wintertuin-experience

bobbieebobbieeJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Positief verrast!

Nadat we het 3x moesten verplaatsen, wat heel soepel en snel ging, mochten we eindelijk richting Baarn om Elixir te spelen. Wat een prachtige locatie heeft deze escaperoom! Ik keek mijn ogen uit in de wintertuin. Helaas waren we in de avond toen het al donker was, anders hadden we het park er omheen ook nog goed kunnen bewonderen. Na een kleine rondleiding was het zover. De host zat erg goed in zijn rol en legde ons doel uit. We mochten beginnen en stapten in een glazen kas. De andere gasten van de wintertuin kunnen je zien als je de escape aan het spelen bent. Ik heb dit niet doorgehad omdat ik direct in het spel zat. De puzzels zijn helemaal gefocust op het thema. In het begin gingen we lekker snel waardoor we goed in de flow kwamen. Later liepen we even vast, maar met een aantal juiste hints hebben het net gehaald.

Ik was erg verrast over hoe leuk ik de kamer vond. Normaal hou ik van horrorkamers dus ik dacht dat dit thema me minder zou pakken. Gelukkig bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik heb me super vermaakt in deze kamer. Ik moedig jullie dan ook echt aan om deze kamer te spelen! Het is echt de moeite waard.

Verder wil ik Michiel nog bedanken voor de goede verzorging toen ik mijn vinger had opengehaald (er was niets scherps in de kamer, ik ben gewoon lomp). Hij was er direct bij en zorgde ervoor dat ik weer snel aan het spel mee kon doen. Top!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  janmaatjan

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Gegarandeerd puzzelplezier in deze thematische kamer

Elixir stond al héél lang op de wensenlijst en eindelijk was het zover! Een hoop wisselende reviews op escapetalk van mega enthousiast tot aan wel aardig. Ik was benieuwd in welke categorie ik zou vallen. Ik kan zeggen dat ik in de categorie enthousiast val!

De locatie ligt in een park, waardoor je ergens langs de zijkant van het park parkeert en even naar de ingang van het park moet lopen. Belangrijk om daar even rekening mee te houden, maar wel de moeite waard! Het is een heel mooie kleine wandeling door het park en we hadden zelfs het geluk dat we een eekhoorntje zagen!

De escape room is gemaakt in een grote kas, waar ook een theehuis in zit (lekkere cheesecake!!!), dus voor en na de escape heb je ruimte voor wat drinken en een hapje eten of dus een taartje. We werden vriendelijk ontvangen en hadden de ruimte om nog even naar de wc te gaan en spulletjes op te bergen.

Vervolgens kregen we onze opdracht te horen en deze werd leuk gebracht, waardoor je meteen een beetje extra in het verhaal wordt getrokken. We gingen de escape room in en je bevindt je letterlijk in een kas. Je kan naar buiten kijken en de gasten van het theehuis ook naar binnen. Dit is overigens niet storend, omdat er genoeg ruimte zit tussen het zitgedeelte van het theehuis en de escape room, je zit wat verhoogd en in ons geval waren we direct gefocust op de game. De mooie sfeervolle muziek in de escape en aankleding zorgde voor een fijne en passende sfeer en de puzzels deden daar nog een schepje bovenop. Met een leuke diversiteit aan type puzzels, goede flow en logische puzzels hebben we ons super goed vermaakt. De puzzels zijn parallel op te lossen, maar door een goede en passende sturing vanuit de kamer weet je wel wat je moet doen. Wat nog een extra bonus is, is dat de puzzels ook echt wel uitdagend zijn!
Ik vond het aantal waarmee we de kamer speelde ideaal, maar zou ook zeker met vier personen kunnen, meer zou ik niet doen.

Ik zou deze kamer zeker aanraden om te spelen en mee te nemen als je in de buurt bent. Het is gegarandeerd puzzelplezier in een mooie thematische kamer met een leuk verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  42:00 min

  lennart24

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Sfeervolle puzzelkamer

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom Nieuw Vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.

Starten deden we met de wintertuin experience – elixer

Onthaal:
Nou ik wil beginnen met een tip: kom sowieso iets eerder want je zal een klein stukje moeten wandelen tussen je parkeerplaats en de ingang, maar neem er lekker je tijd voor want het is echt mooi hier.
Ik vond de kas zelf best indrukwekkend met daarin 2 kleinere kassen die de 2 escape rooms zijn (2 keer identiek dezelfde rooms)
We werden vriendelijk onthaald door het horeca personeel en niet veel later kregen we zelfs een heus stukje toneel van een van de medewerkers. Prima start.
Met gepaste kledij konden we de kas betreden.

Kamer:
Botanische kas, elixer, Latijnse namen, het is allemaal voer waar je snel van denkt pffff heb ik daar wel zin in. Het kan zo snel terugvallen om vreselijk saaie kost en gelukkig zijn ze niet die weg ingeslagen. In ruil krijg je gevarieerde puzzels, het betere denkwerk en goed samenwerken.
De setting is fantastisch, er wordt gebruik met mooie decoratie, leuke technieken en sound-effects. De muziek is lekker ouderwets en draagt enorm bij tot de sfeer.
Het is een mooie combo van moderne technieken en hangsloten, maar zo gebruikt dat het klopt bij hetgeen wat je dan aan het doen bent.

De kamer heeft een goed en duidelijk verhaal dat ook door zijn puzzel goed tot zijn recht komt. Je weet wat je aan het doen bent, je weet hoe ver je staat en dus meteen ook wat je nog te doen staat.
Wij speelden hem met 3 personen en ik denk dat ik ook max 4 zou zeggen. De kamer heeft een enorm parallel gedeelte wat erg tof is, maar wel ervoor kan zorgen dat je natuurlijk een deel niet meekrijgt.
Je moet wat lezen in deze room en meestal vind ik dat enorm storend. Maar op een of andere manier vond ik dat hier niet. Het was in thema, beknopt en je wist daardoor heel goed wat je moest doen, zonder dat de puzzel voor je wordt uitgelegd.
Ook erg leuk is dat deze room erg belonend werkt. Je lost iets op, maar je krijgt er ook wat voor terug en iets waar je wat mee kan en dat zorgt voor een super lekkere flow.
Conclusie:
Jullie lezen het al, wij hebben ons echt 3 schitterend vermaakt.
Wij speelden hem in 42 minuten hintloos en dat bewijst heel goed dat er voldoende te doen is en dat de kamer een lekkere flow en logica bevat.
Hoewel de ruimte volledig van glas is en eigenlijk iedereen je kan zien, was ik dat binnen 3 minuten vergeten.
Het is een room die ik absoluut aan iedereen zou adviseren die van lekker puzzelen houdt, maar je moet met de juiste verwachtingen komen. Geen 200m2, geen wtf moment, geen 3.0 room.
Kom met de instelling dat je in een kas 60 minuten gaat puzzelen om het elixer te vinden en je gaat aangenaam verast worden. Dit is een room met een toffe puzzellijn, volledig in thema in een zeer aangename setting. Echt een aanrader en ik zou er gerust een stukje voor om rijden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  lennart24

amamEscaperLid sinds: 27 december 2017 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Zooooo mooi


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer is ongelloflijk goed en in thema
 • Puzzels origineel en mooi
 • 2 puzzels te ver gezocht

  wintertuin-experience

TS (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2020

Hoog niveau ontwerp, echt anders dan anders!

Met twee teams tegen elkaar gespeeld. We waren het er allemaal over eens dat deze room geweldig is, qua design echt beter dan heel veel andere rooms. Hier geen hangsloten, maar echt creatieve puzzels die ook de hersens van ervaren spelers doen kraken. En het ziet er echt uit om door een ringetje te halen. Dikke aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bizar mooi design
 • Creatieve puzzels

  lennart24

arnout_baasarnout_baasEscape ApprenticeLid sinds: 14 oktober 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2019

Fantastisch! Ook tegen elkaar te spelen

Heel bijzondere locatie, fantastisch ontvangst en goede begeleiding.
Maar het belangrijkst: wat een escape room! Zit heel strak in elkaar. Aanrader!
En heel leuk: twee dezelfde escape rooms waardoor je tegen elkaar kunt spelen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Nee


 • locatie
 • twee teams tegen elkaar
 • goede puzzels
 • vernieuwend

  wintertuin-experience

Beter dan verwacht

Deze kamer is niet een va de beste van het land. Maar als je in de buurt bent en wat tijd te overbruggen hebt is deze aan te raden om mee te pakken.

De locatie maakt de beleving uniek. Het verhaal is niet super origineel maar sluit wel goed aan bij het thema en de locatie. De Puzzels zijn logisch. De Aankleding is vrij simpel maar past goed in het thema.

Ik zou deze kamer aanbevelen aan niet heel ervaren spelers.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

Esc-apexEsc-apexEscaperLid sinds: 6 januari 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2022

Underdog

Het verbaast mij erg dat deze kamer niet in de Top 50 van Escapetalk staat op dit moment. Zeker niet de beste kamers van het land maar er staan slechtere kamers in de top 50.

Het escape in een echte wintertuin maakt de hele beleving uniek. Het verhaal is niet erg uniek en zit maar lichtelijk verwerkt in deze room maar toch sluit hij goed aan bij het thema en de locatie. Puzzels zijn logisch en niet onnodig lang. Aankleding is vrij basic maar past goed in het thema in de sfeer en is goed afgewerkt.

Hoewel we de nodige rooms gespeeld hebben heeft deze kamers op een leuke manier uitgedaagd, wat niet perse betekend dat deze kamer onnodig moeilijk is. Deze kamer zou ik daarom ook adviseren aan beginnende escapers die in deze room zeker nog verrast zullen worden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke room voor beginners
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

dp253dp253Escape ApprenticeLid sinds: 1 november 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2022

Super toffe locatie en thema

Helemaal in thema opgezette escaperoom. We waren met een grote groep, maar doordat er twee exact dezelfde Escaperooms zijn, heb je na de escaperoom dezelfde ervaring. Erg gaaf dat je elkaar vanuit de kas kan zien.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2022

Top ervaring

Deze kamer is gelegen in een oude kas waar niet alleen een escape room maar ook een restaurant in is gemaakt. Wat er ontzettend gezellig uit zag (en de taart zag er ook goed uit ). De escape room is te zien vanuit het restaurant waar ik in eerste instantie niet heel enthousiast van werd aangezien iedereen je kan zien. Maar dit bleek in de escape room zelf helemaal niet storend. Het verhaal wordt op een erg leuke manier gebracht en de puzzels zijn van een goed niveau en vrijwel allemaal in thema. Dus de puzzelliefhebbers onder ons worden zeker gelukkig van deze kamer. De aankleding is prima maar niet heel bijzonder. Al met al een leuke escape room op een prachtige locatie.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertLid sinds: 21 september 2019 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2021

Toffe escape locatie

De escape room bevindt zich op een hele toffe, sfeervolle locatie. We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een stukje geschiedenis te horen, erg leuk. Wat leuk is en tegelijkertijd jammer, is dat er 2 dezelfde kamers te spelen zijn. Het leuke daaraan is, is dat je als je met een grote groep wil escapen, je de groep kan verdelen over 2 identieke kamers. Wat ik persoonlijk jammer vond, is dat wij met een andere groep tegelijk de uitleg kregen over de kamer. Hierdoor mis je net een stukje persoonlijke aandacht. Maar goed, we begonnen de escape room toch iet wat fanatiek, want die onbekende groep wilden we wel verslaan :-)

De escape room begon en we kregen een zandloper mee om de tijd bij te houden. Persoonlijk zou ik deze weg laten, want het geeft geen duidelijke tijd weer. De aankleding past goed bij het thema en zag er prima uit. De puzzels vonden we niet allemaal even logisch/leuk, maar dat kan ook aan ons liggen ;-). Tegen het einde aan, merkten we op dat de andere groep al ontsnapt was. Het was ons dus helaas niet gelukt om het andere team te verslaan. We hebben uiteindelijk alle puzzels opgelost, maar of dit helemaal binnen de tijd was..?

Achteraf nog even op de foto, altijd leuk als herinnering en daarna was er helaas geen ruimte meer om na te praten of de kamer door te lopen. Kortom: een escape room die erg leuk is om in teamverband te spelen en zich onderscheid door de prachtige locatie.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Toffe locatie
 • Leuk om in teamverband tegen elkaar te spelen
 • Stukje persoonlijke aandacht ontbrak

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Mooie locatie

De Wintertuin is gesitueerd op een hele mooie locatie midden in een park. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat je een heel klein stukje moet lopen als je de auto hebt geparkeerd aan de rand van het park. Eenmaal binnen in de wintertuin loop je direct het horeca gedeelte binnen. Je word hier dus niet ontvangen door de host maar door 1 van de horeca medewerkers. Hierna kan je plaats nemen aan 1 van de tafels en komt de host vanzelf bij je. Het aparte van de wintertuin is dat je direct de escaperoom van binnen kan zien want dit is namelijk in een glazen kas. Nadat de host je uiteindelijk heeft ontvangen en je de speluitleg hebt gehad mag je allemaal een jas aantrekken en start de escape. Na een kleine leuk geacteerde intro mag je de kamer betreden. De kamer heeft weinig aankleding doordat de "muren" van glas zijn. Terwijl je dus bezig bent met de escape kan iedereen die in de horeca een tafeltje heeft meegenieten van je escape uurtje. Dit klinkt heel apart maar binnen 5 minuten ben je dit alweer totaal vergeten. De escape zelf zit prima in elkaar en de puzzels passen ook in het verhaal. Nadeel vond ik dat er bij bijna elke puzzel gelezen moest worden wat er voor zorgde dat je meer aan het lezen was dan fysiek aan het puzzelen. Hierin zie je toch wel dat deze kamer alweer een aantal jaar bestaat. Ondanks het vele lezen zijn we genoeg uitgedaagd en hebben we ons bijna een uur vermaakt met puzzelen. Ik zou niet met een al te grote groep hierheen gaan. Een maximum van 4 personen zou ik aanraden want zelfs met 4 personen moet je af en toe op elkaar wachten. Verwacht niet omver te worden geblazen met technische hoogstandjes maar als je gewoon zin hebt om lekker te puzzelen op een bijzondere locatie dan is de Wintertuin absoluut een leuke escape om te gaan doen. Zeker als je het leuk vind om daarna nog even rustig een hapje en een drankje te doen op dezelfde locatie.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Veel lezen

 

vlaflipvlaflipJunior EscaperLid sinds: 28 december 2019 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2021

Waan je Dr. Livingstone in een Baarnse connectie met de oude oost

waan je Dr. Livingstone in een Baarnse connectie met de oude oost
Prima escaperoom met een verrassende twist. Alles helemaal in sfeer, je wordt het verhaal ingezogen. De game master was geweldig theatraal en direct zaten we er meteen in. Leuke puzzels die het nodige denkwerk nodig hebben. We hebben een paar hints gekregen die prima gedoseerd waren en ook nog eens helemaal in stijl werden gebracht. Locatie is ook geweldig. We hebben het als een team uitgevoerd maar zaten wel stiekem na afloop te kijken hoe de teams het na ons er vanaf brachten. Een aanrader voor elk niveau, leuk voor beginner maar zeker uitdagend genoeg voor gevorderden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Vlaflip

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

LifeCheyLifeCheyJunior EscaperLid sinds: 4 november 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2021

Uitdagende escaperace

Wij deden deze escape als team uitje. 5 dames tegen de 4 mannen uit ons team. Ontzettend leuk dat je elkaar gedeeltelijk bezig kunt zien, en of je een beetje voorloopt of niet. Personeel deed het erg leuk en de puzzels zijn divers. Verrassend leuk, we hebben een tof uur gehad!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Beetje jammer

Gebaseerd op het cijfer zijn wij deze escape room gaan doen. Dat was toch een beetje jammer. De dame die het riedeltje vooraf gaf, dreunde dit uit haar hoofd geleerd op, totaal geen interactie, 0 inleving. De kamer is niet heel bijzonder aangekleed. Puzzels zijn wat ik “groupon niveau” noem. Een uurtje gepuzzeld dus. Als je dan hoort dat je 17 seconden tekort hebt maar er normaal veel meer hints gegeven worden denken wij: eh… ok?? De game host nam een foto en weg was hij, geen vraag als: hoe vonden jullie het, geen fijne dag nog, niks… Net als de kamer: beetje jammer. Wel een mooie omgeving, dat wel.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  60:17 min


 • Mooie omgeving
 • Slechte service
 • Puzzels

 

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperLid sinds: 29 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Waar is de gamehost?

Introductie keurig uit het hoofd opgenoemd door serveerster, totaal zonder gevoel of passie. De kamer gaf geen verrassingen en het verhaal is niet meer dan je op de website al leest. Geen volledig geautomatiseerde systemen waardoor je rekening moet houden met de camera,s. Achteraf werd er niet eens gedag gezegd. Foto maken en weg was de host. Of nee, zo iemand kun je geen host noemen!


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 4.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie omgeving
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte service
 • Sfeer
 • Slechte begeleiding

 

Bazie1201Bazie1201Senior EscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Tja…

Laten we beginnen met de ontvangst; er werd door een serveerster van het theehuis gezegd dat we onze spullen in een kluis konden doen, en dat was het. Een kwartier wachten, geen medewerker die je aandacht geeft… na een kwartier kwam er een andere serveerster die duidelijk een standaard riedeltje over de escape room regels opdreunt, zonder enige passie voor het vak.
De kamer heeft een vrij basic entourage. Niets bijzonders.
De puzzels waren niet mijn ding. Puzzels zoals steek je arm in de lucht, dan drukt de GM op een knop om de deur te openen hou ik nooit zo van. (Niet precies dit, maar dan krijg je een idee van wat voor puzzels je kan tegenkomen.)
De begeleiding was ronduit slecht. We hadden 17 seconde tekort, maar kregen wel de mededeling dat ze normaal gesproken veel meer hints moeten geven. Waarom kregen wij die dan niet? Beetje jammer weer… Na dat te horen te hebben gekregen werd er een foto gemaakt en was de GM gelijk weg, en hebben hem ook niet meer teruggezien. Niet napraten, en hij heeft niet eens gedag gezegd. Je zult begrijpen, de service was echt heel slecht bij ons. Hier zou echt wel even aan gewerkt moeten worden…


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  60:17 min


 • Mooi gebouw
 • Zeer slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Zeer slechte begeleiding

 

Mirjam (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2021

Geweldig leuke verrassende kamer

Mooie setting, originele entourage, leuk thema, continu bezig en voor ieder wat wils. Samenwerken is echt een must, dat maakt het ook erg leuk! Hele diverse puzzels, goed doordacht verhaal. Je doet dingen die je normaal niet doet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Uitdaging
 • Beleving

 

K. (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Eentje die je moet proberen!

Voor ons teamuitje zijn wij naar deze escape room gegaan. Wij waren met 4 personen van verschillende leeftijden en iedereen vond het leuk. Het thema was origineel en paste goed bij de fantastische locatie. Verder was de escape room uitdagend met veel verschillende soorten puzzels. Een echte aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Uitdagend
 • Gave locatie
 • Leuk verhaal, goed in alles doorgevoerd
 • Diversiteit in puzzels
 • Een enkele puzzel wat ver gezocht

 

dsgroendsgroenEscape ApprenticeLid sinds: 14 december 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Waan je in de wereld van een botanist

Mooie ervaring.
Hele escaperoom zat van begin tot het einde goed in elkaar. Mooi het verhaal doorgevoerd in alle elementen. Goede diversiteit aan spellen en puzzels. Wel belangrijk goed samen te werken.

Helaas net niet gehaald maar dat mocht de pret niet drukken.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Diversiteit aan puzzels
 • Goede verhaallijn
 • Mooi opgebouwd
 • Goede game host
 • Mooie aankleding

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Had er meer van verwacht

Aardige kamer, maar had er gezien de hoge score meer van verwacht.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Thomas (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2021

Een erg leuk vormgegeven en originele escape room

Een leuke escape room met grote variëteit aan puzzels. Erg interactief, leuk verhaal, zo af en toe een beetje moeilijk om te bedenken wat je moet doen, maar na een beetje proberen kwamen wij er wel uit.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Vormgeving
 • Aardig personeel

 

Elias (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2021

Fantastisch en erg leuk.

Het was een erg leuke escape room op een mooie location, de verhaallijn was ook erg leuk en een goede diversteit qua puzzels. Al met al zeker aan te raden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Handelingen handmatig gecontroleerd

 

Michelle (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2021

Hele leuke en uitdagende puzzels

De sfeer is echt fantastisch, met een echt goed verhaal erachter. De puzzels zijn leuk en uitdagend met genoeg variatie. De medewerkers zijn oprecht enthousiast over de escape room en dat stralen ze ook uit. Al met al een gezellige activiteit en supper ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • De rooms werd deels bediend. Niet alles automatisc

 

ianianJunior EscaperLid sinds: 14 september 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2021

Wat een originele leuke kamer!

Het verhaal waar je vanaf het begin in meegezogen wordt, past perfect bij de fantastisch mooie locatie. Alles is in detail door gevoerd. Het is een escaperoom met zeer originele puzzels. Alles werkt goed en geeft de juiste feedback, wij zijn erg onder de indruk hoe goed deze kamer in elkaar zit.

Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Locatie
 • Aankleding
 • Verhaal
 • Ontvangst (host)
 • Originele puzzels
 • Geen mogelijkheid tot een drankje achteraf

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig