Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Haunted House

That house has been abandoned for almost half a century. Everyone stays away from it, many don‘t dare to even look into its windows. The stigma it carries is too strong.

The story of its last inhabitants was notoriously known to everyone in town. A young family came to a very sad end. A year after the mother’s tragical death, a father was found dead, while cause of death remains unknown. What’s worse, a 6 years old daughter was never found.

No wonder no one has moved in there after that. Nobody has even entered the house ever since these events. Even vandals or squatters are avoiding this place.

When current owner of the property, who desperately needs to sell it, calls you and asks you for help, you know it’s the right job for you. You are the best paranormal activity investigators far and near. Your goal is tricky – find out what really happened in the house, „clean“ it and most importantly survive it.

Soon after you start the investigation and questioning of people around, you already know that this is going to be a hard one. This is not a grandma’s spirit in the attic, this is something much, much worse….

We have visited many „scary“ escape rooms all around the world, but in most of them, fear was caused only by darkness, sounds and filth. We were missing something – proper paranormal activities! That is why we worked hard and invested in advanced „ghost“ technologies. Now we are bringing an ultimate horror experience to you, which can’t be found anywhere else. Haunted house is an extraordinary escape room that will keep suprising you!

 

 

 

 

 


Horror

Thema's

Detective

Horror

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Petrské Náměstí 1
110 00, Praag
Tsjechië (Tsjechië)

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

2 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2021

Een duistere ervaring

Een weekend Praag vol escape rooms, dat is wat wij gepland hadden in 2020.
Helaas voor ons ging Tsjechië op slot en zouden we tot 2021 moeten wachten.
Met 5 man sterk trokken we er heen en we speelden onder andere deze room.

The Chamber, een kamer die haast tot de verbeelding spreekt. Het was ons einddoel en expres ook als laatste gezet.
Onze volgorde:
Opus Magnum
Zodiac Patres
Haunted house 1
Haunted house 2 poltergeist

Na een heerlijk gezellige pauze waarin we zeer lekker gegeten hadden waren we aangekomen bij de laatste 2 rooms van onze trip. HH1 en HH2.
Speciaal op de laatste plekken neergezet omdat we hier ook het meeste van verwachten.

Onthaal:
Gelukkig hadden ze het nu wel begrepen bij The Chamber en was het ontvangst dik in orde.
Geen voorfilmpjes meer en geen spoilers. Op naar HH1.
Ik was reuze benieuwd naar hoe eng deze room zou zijn en in hoe verre hun gingen wegblijven van de jumpscares en halloween-toestanden.

Kamer:
Mijn verbazing was al een stuk groter toen we plots het huidige pand verlieten en aan de overkant de kelder in liepen. Onze GM wou maar zo ver mee en liet ons mooi in de steek….
De kamer begint meteen en de sfeer werd meteen goed neergezet. Ik het begin had ik nog wel twijfels of onze groepsgrote voor problemen zou zorgen en hoewel ik er van overtuigd ben dat de “schrikfactor” omhoog gaat naar mate je met minder bent, bleek gelukkig dat 5 mensen prima kan in deze room.
Ondanks dat dit een enge kamer is, zaten er echt heel leuke puzzels tussen. Enkele sprongen er echt tussenuit door hun eenvoud of door de techniek erachter. Maar er waren duidelijk ook een paar mindere bij, van die puzzels waar je toch een zucht bij laat. Pagina 6, regel 4, 2de woord…
Zelf miste ik wel een beetje het verhaal doorheen de kamers want het voelde met momenten meer aan dat je een soort showtje aan het meemaken was dan dat je op ontdekkingsreis was. Hier en daar zorgden de puzzels wel tot kleine ontdekkingen, maar als je achteraf moet vragen wat er nu juist gebeurd is, dan verteld de kamer dat niet duidelijk genoeg.

Qua sfeer en setting is het wat tegenstrijdig want aan de ene kant is het echt heel tof gemaakt en sta je op een krakende oude vloer, maar aan de andere kant is het super raar dat we langs de kelder binnen moeten gaan.
Verder is de kamer enorm mooi gemaakt om je mee te nemen in een behekst oud huis en ik stoorde me enkel aan een te modern stuk met daarin een techniek die je overal wel eens tegenkomt (het bevat een spoiler, dus ik praat er wat omheen) Het voelde te modern aan, te fel, te helder om goed te passen in de ruimte.
De kamer sluit raar af en daar zat voor mij het dieptepunt van de kamer. Het voelt totaal niet logisch aan wat we daar moeten doen en het ontdekken van het geheim alleen was voldoende geweest, waarna je naar mijn gevoel uit het huis gejaagd moet worden.

Conclusie:
Wel het was inderdaad een enge room. Maar hier zat veel meer in. Dit is een perfect voorbeeld van wat je met verbeelding zou kunnen doen en daarom hadden ze veel meer gebruik moeten maken van de GM.
In plaats van te kiezen voor moderne technieken denk ik echt dat ze met kleine zaken (schimmen, geluid, krakende vloer, tikken op een raam, wind, deuren dichtslaan etc. ) veel meer konden bereiken.
Het niveau van puzzels is prima voor deze kamer en je blijft met 5 man wel bezig.
Sommige puzzels zijn geniaal, de andere weer irritant, maar ondanks deze lichte kritiek pasten ze wel uitermate in dit thema.
Blijkbaar hadden we een soort hintmachine de hele tijd bij, maar we hebben hem nooit gebruikt.
De meeste spelers zullen deze kamer als behoorlijk eng gaan ervaren, zoveel is zeker.
Een van de betere rooms in Praag!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Realistische zeer spannende beleving!

Je hulp is ingeschakeld door de huidige eigenaar van het huis om de paranormale activiteiten in het huis te onderzoeken en veel belangrijker “op te ruimen”, zodat het huis verkocht kan gaan worden.

Als een kamer The Haunted House heet weet je een klein beetje waar je je voor opgeeft, maar zo’n realistische ervaring had ik niet verwacht. De kamer is enorm gaaf gebouwd, er is een uitzonderlijk oog voor detail en de technieken die gebruikt zijn, wauw! Had ik al gezegd dat de technieken.. wauw! Hierdoor is de kamer behoorlijk spannend en eng. Ik ben echt geen held, maar ik durf best te zeggen dat het een kamer is die redelijk goed te doen is ook al ben je snel bang. Zijn enge kamers echt niet aan je besteed? Misschien deze overslaan of veel schuilen achter je teamgenoten.

De kamer is vooral gericht op een beleving. Dit maakt dat de puzzels ruimvoldoende zijn, maar niet uitzonderlijk of origineel. Ondanks dat, is het zeker een kamer om niet over te slaan en je mee te laten nemen in het verhaal van dit spookhuis.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  46:00 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig