Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Book Of Mystery

Rotterdam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5

14 jaar

Lees reviews

Meer over Book Of Mystery

Legende gaat dat er zich in het huis een mysterieus boek met duistere krachten bevindt. Iedereen die in het huis op zoek is gegaan, is nooit meer naar buiten gekomen of gezien. Lukt het jou om het geheim van het boek te ontrafelen, en het huis weer te verlaten..?


Thema's

Magie

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

25 likes

267 bezoekers

87.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diergaardesingel 67a
3014 AD, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

117 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (217 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2022

Mystery house....

We mochten last-minute beide kamers nog spelen bij Escape010!
Als eerste hebben wij Enigma gespeeld daarna was deze kamer aan de beurt. Beide kamers op deze locatie zijn van sterke kwaliteit en je ziet aan alles dat er liefde in het maken van de kamers is gestoken. Alles ziet er keurig uit en past volledig in het thema!

The Book of Mystery is net als Enigma een uitdagende kamer. De puzzels zijn goed doorgedacht en passen prachtig in het thema!
Deze kamer laat zien wat je met decor, licht en geluid kan bereiken in sfeer. Grimmig, duister, mystery maar niet eng. Mooi gedaan al zeg ik het zelf.
Ook in deze kamer is samenwerken een MUST, maar je kan iets afzonderlijker aan de gang dan bij Enigma. Deze kamer lag ons qua puzzels iets beter (dat is ook goed te zien in de tijd)

Ook na deze kamer werd er ruim de tijd genomen om nog dingen uit te leggen die je misschien gemist had, een drankje en gezellig kletspraatje. Heerlijke sfeer, je voelt je echt welkom als bezoeker ❤️¸

Escape010, nogmaals onwijs bedankt voor de leuke avond. Hopelijk hebben jullie over een paar jaar een nieuwe kamer zodat we nog eens kunnen komen!!! DANK!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Drs-jlcTijn10

VerschuurverhaaltVerschuurverhaaltJunior EscaperLid sinds: 06 april 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2023

Groots genoten!

Officieel is dit geen kamer voor 2, maar door alle eerdere positieve reviews durfden wij het wel aan. Met al een hoop "grote" namen op ons lijstje van gespeelde kamers waren we toch enigszins terughoudend in de voorpret. We stapten er met een "het zal best leuk worden" gevoel in. Na een hartelijke ontvangst in een leuk ingerichte ruimte werden we het huis binnengelaten en vanaf dat moment ook de kamer ingezogen. Het werd al eerder genoemd in de reviews, elke kamer heeft een duidelijke doorkijk naar een volgende ruimte, wij vinden dit juist prachtig gedaan en het maakte ons verwachtingsvol naar wat nog komen ging. Je begeeft je zo in een steeds groter wordend huis waar we toch telkens verrast werden door nieuwigheden en waar de uitdagende en gevarieerde puzzels ons even helemaal meenamen. Wij houden van het puzzelen, het combineren, het logisch nadenken en het soms net even anders denken en deze prachtig, ingerichte kamer zat er vol mee. Met een hoop adrenaline en een oprecht wauw gevoel stonden we op het nippertje buiten waar we nog even heerlijk konden na kletsen. Ons "het zal best leuk worden" gevoel had plaats gemaakt voor een "dat hadden we nooit willen missen" gevoel en we willen dan ook zeker de andere kamer én de nieuwe kamer die gebouwd wordt komen spelen!!! Dankjewel 010, voor deze grote verrassing met een strikje erom!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica

  Bin

sietskesietskeJunior EscaperLid sinds: 13 oktober 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 december 2023

Prachtige kamer met goed doorgevoerd thema

Dit is een van de beste kamers die we hebben gedaan. Het thema is mooi, en tot in de puntjes doorgevoerd. Een echt goede escape room laat je even geloven dat de buitenwereld niet bestaat, en dat deed deze! Puzzels waren slim bedacht en uitdagend. Ontvangt op locatie was erg enthousiast, altijd een plus!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:02 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service

  Bin

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2023

Een open boek

Met een team van vier personen waren we in Rotterdam om twee escape rooms te spelen op een vrijdagavond. De tweede en laatste kamer zou Book of Mystery worden van Escape010. We liepen van de eerste escape room naar de andere met lichte haast, want we hadden onze tijdsloten krap op elkaar zitten. Bij Escape010 kun je in de buurt betaald parkeren in een parkeergarage, want deze locatie zit midden in het centrum van Rotterdam en daar is parkeren nou eenmaal een ding.

Eenmaal aangekomen bij Escape010 werden we vriendelijk ontvangen in een mooie, sfeervolle ontvangstruimte. We konden direct beginnen. Je zou hier nog wat kunnen drinken vóór óf na het spel. De gamehost gaf ons de instructies voor de escape room en in de kamer zouden we de introductie krijgen middels een audiofragment.

Het verhaal van Book of Mystery is een beetje vaag en je merkt dat de kamer vooral gefocust is op puzzels. We treden binnen bij iemand die een mysterieus en magisch boek heeft verstopt. Aan ons de taak om het boek te vinden en het geheim te ontrafelen.

Book of Mystery ziet er prachtig uit. Het decor is mooi, authentiek en passend bij het mysterieuze thema. De authenticiteit kan ik erg waarderen. Je ziet dat er veel eigenhandig en met veel passie en liefde is gemaakt. Daarnaast dragen licht- en geluidseffecten bij aan de mysterieuze sfeer. De kamer is flink gethematiseerd en daarmee bedoel ik: het staat vol met spullen. Hierdoor is het ooit lastig overzicht bewaren en moeilijk om te zien óf iets onderdeel is van een puzzel óf er gewoon ter verfraaiing van de ruimte is.

Het is best een pittige puzzelkamer. De puzzels zijn ten eerste moeilijk om te ontdekken en ten tweede ook vaak gelaagd, waardoor je altijd net nog een stapje verder moet denken. Dit is een leuke insteek voor een escape room. Voor ons was het lang geleden om weer eens zo uitgedaagd te worden. Af en toe zijn de puzzels wel wat repetitief en doe je hetzelfde óf moet je werken met dezelfde aanwijzingen als bij de andere puzzels. Dit gaat vooral opvallen richting het einde van het spel.

Je kunt in deze escape room goed parallel puzzelen. Dit betekent dat je met meerdere puzzels tegelijkertijd bezig kunt zijn. Het nadeel hiervan vind ik altijd dat het voor kan komen dat je niet alles meekrijgt in een kamer. Desalniettemin hebben wij redelijk ‘puzzel voor puzzel’ gespeeld en hebben we veelal dingen samen opgelost.

Zeer nipt binnen de tijd wisten we het boek te vinden en het mysterie op te lossen. Vóór ons vertrek bij Escape010 werden we vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost, die ons nog wat laatste toelichting verschafte over het spelverloop. Altijd fijn als daar tijd en ruimte voor wordt gemaakt. Tijd voor ons om deze escapeavond af te blussen met een lekker drankje in Rotterdam.

Al bij al; Book of Mystery is een uitdagende puzzelkamer met een toffe, mysterieuze sfeer. Als je in Rotterdam bent dan kun je deze zeker meepakken, vooral als je houdt van puzzelgeoriënteerde escape rooms.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie/vier personen i.v.m. parallel puzzelen;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van een uitdagende puzzelkamer;
- Laat je niet te veel afleiden door alle thematisering in de kamer.

Escape010, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Wij komen zeker nog terug voor jullie andere kamer. We hebben een fijne avond gehad.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Thematisering
 • Decor

  anouk

monica_blankestijnmonica_blankestijnJunior EscaperLid sinds: 25 maart 2019 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Mooie aankleding, tof avontuur

Fijne ontvangst.
Prachtig aangeklede kamer, sfeer wordt goed neergezet.
Onwijs relaxed genieten, niet spannend, gewoon gaaf!
3 personen voelde als een fijne groepsgrootte voor deze kamer.
Genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Bin

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Uurtje lekker puzzelen

Een dagje Rotterdam stond op de planning en een escape room kon natuurlijk niet ontbreken.
De ontvangstruimte ziet er netjes uit en doet prima wat die moet doen, maar is niet heel spannend. Na even wat gedronken te hebben, konden we aan de kamer beginnen.
Allereerst het décor. Echt top! Kamer ziet er netjes uit en je bent in een hele andere wereld. De puzzels in de kamer zijn van goed niveau, maar er komt op sommige momenten best veel op je af. Ik kan me dus voorstellen dat dit verwarrend kan werken als dit een van je eerste kamers is. Puzzels zijn ook allemaal in thema, op enkele puzzels na. Sommige puzzels vielen ook wel een beetje in de herhaling. Het verhaal is mij compleet ontgaan, maar wil je graag een uur lang lekker puzzelen dan zit je hier wel goed. Wij hebben de kamer met 3 personen in 45 minuten gespeeld zonder hints. Dus ik zou zeggen speel de kamer met 2 of 3 (ervaren) personen en je hebt een prima tijd!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (186 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2021

Verrassend leuk....

Deze escape zit midden in het centrum van Rotterdam en daardoor zit je dus vast aan een betaalde parkeergarage als je in de buurt wilt parkeren. Alternatieve optie is het openbaar vervoer aangezien centraal station om de hoek is. Hou hier dus rekening mee qua kosten als je hier een escape gaat boeken. Na een kleine wandeling vanaf de parkeergarage kwamen we aan bij Escape010. We waren wat te vroeg maar werden vriendelijk welkom geheten. De ontvangstruimte is een grote open ruimte met een bar. Hier is het prima wachten tot we onze escape mochten spelen. We kregen vriendelijk koffie,thee of water aangeboden en hier worden geen extra kosten voor gerekend. Na het nuttigen van onze koffie en een korte uitleg mochten wij de kamer betreden. In de kamer valt gelijk op dat je eigenlijk alle ruimtes al kan zien. Sommigen zullen dit jammer vinden omdat de 'verrassing' van de volgende ruimte dan al is prijs gegeven. Persoonlijk vond ik het juist wat toevoegen omdat je constant bezig bent om te kijken of je in andere ruimtes ook 'onderdelen' van een puzzel ziet. Ondanks de diverse recensies over de aankleding wat iets strakker had gekund vond ik persoonlijk juist de aankleding prima verzorgd. Ik weet niet of hier dus in de tussentijd wat aan gedaan is maar dit is echt prima verzorgd. De puzzels in de kamer waren best pittig maar allemaal logisch en goed op te lossen. Deze kamer leent zich wat mij betreft niet voor 2 personen behalve als je echt ervaren bent want er is genoeg werk te verzetten. Zoals in andere recensies vermeld is er wel veel rekenwerk dus als je als team daar niet sterk in bent moet je hier wel rekening mee houden. Ons groepje ging lekker door de kamer heen en we werden goed ondersteund door onze spelbegeleidster. Een duwtje in de rug werd weleens gegeven zonder dat de oplossing werd verraden. Dit was erg goed gedaan. Alleen het einde van de kamer voelde voor ons wat abrupt. Nadat we klaar waren werd de kamer nog nagesproken indien er punten waren die niet duidelijk over zijn gekomen. De service was overall echt heel goed en vriendelijk. Deze escape is gewoon een leuke aanrader om een keer gespeeld te hebben. Wij komen zeker in de toekomst terug.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:33 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

  metscape

AnaAnaEscape ApprenticeLid sinds: 04 juni 2024 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2024

Challenging puzzles, beautiful decoration

Played with my 3 sisters. Beautiful rooms, original puzzels and a fantastic decoration in combination with the mysterious audio.
We told our host in advanced that we really wanted to escape the room so if he noticed that we were running behind he could gave us hints. The hint system has been the best we have encountered so far in escape rooms. Just on time!
Thank you to our amazing host who had a hard time (but also fun, we believe) trying to understand our enthusiasm in Spanish. For sure we will come back to play the Enigma room.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:48 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service

 

Manon (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2024

FANTASTISCH

Wat een onwijs mooie kamer is dit!
De kamers zitten onwijs gaaf in elkaar en de puzzels zijn goed te doen maar zeker niet makkelijk.
Na meerdere kamers gedaan te hebben was dit zeker een van de lastige kamers die we hebben gespeeld.
Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad en komen zeker terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2024

GOD GOD GOD

We speelden deze kamer als 2e op de avond en in alles voelde dit als een leukere uitdaging. Enigma was erg leuk, maar deze vibe zinde me meer. Na de eerste 10 minuten vooral boos op onszelf eindelijk de juiste richting te pakken te hebben, vlogen we redelijk door de kamer heen. Soms heb je kamers die veel te duidelijk van ruimte naar ruimte gaan en waar je zit te wachten op een volgende stap, daar had ik hier helemaal geen last van. De aankleding was top, leuke geluids- en lichteffecten en goede puzzels. Sommige onderdelen had je meerdere keer nodig en dat was even wennen, maar niet storend.

Net als bij Enigma zit hier een rekenpuzzel in en dat is even omschakelen als je net van ander soort puzzels komt. Niet mijn favoriet, ook niet helemaal in thema, gelukkig wel goed te doen. Alles paste goed in thema. Het verhaal waren we wel kwijtgeraakt, door de locatie van de eindpuzzel hebben we een redelijk essentieel deel van de ontknoping gemist en moest dat achteraf nog uitgelegd worden om dit te begrijpen. Wel jammer, ik had het graag gezien, maar we kwamen nog steeds redelijk euforisch de kamer uit. Zeker een aanrader voor een lekker middagje puzzelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:22 min


 • Puzzels

 

LynetteLynetteEscaperLid sinds: 18 november 2021 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2024

Genoten!

Wat een toffe escape room! We hebben het record verbroken, dus je kunt wel zeggen dat deze escape room ons goed lag.
De puzzels zaten goed en logisch in elkaar, de kamer was mooi in sfeer aangekleed en de begeleiding was prima!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  36:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

LemLemEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2024

Pittige kamer en veel plezier gehad

Het is een mooie kamer met interessante meerlagige puzzels. Je krijgt gelijk een notitieblok mee en die heb je wel zeker nodig. Twee van onze teamgenoten hadden niet eerder een escaperoom gedaan en dit is misschien niet een handige escaperoom om voor de eerste keer te doen. We begonnen goed, maar later begonnen we het wat chaotischer te doen. Eén van de lastigere escaperooms die ik heb gedaan, omdat de puzzels soort van niet lineair waren en je dus gebruik moest maken van eerdere clues. De escaperoom was mooi ingericht en uitdagend. Het verhaal was echter minimaal (iets over een mysterieus boek?), het was mij volledig ontgaan. Aan het einde begreep ik nog steeds niet waarom het "The book of mystery" heet. Ook was er een probleem met een kastje dat open was gegaan, maar nog niet open had moeten gaan door een fout met de magneet of iets dergelijks. De escaperoom was minder theatraal en ben persoonlijk meer van de escaperooms met acteurs en een spannend verhaal. Maar dat maakt verder niet zoveel uit. Als je vooral van puzzel gefocuste escaperooms houdt, dan is deze een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal

 

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2024

Wat een waanzinnige kamer

Vandaag een kamer van mijn whislist af mogen strepen. Zonder verwachtingen weer naar binnen as usual. Ok, we zoeken een boek. Ok, iets met duistere krachten. We zien het wel. Maar damn, wat een ontzettend gave kamer. Goede moeilijkheidsgraad qua puzzels, thema, attributen, missie. Alles liep lekker. We hebben geschreeuwd, gerend, gevloekt, gesprongen van enthousiasme en onszelf voor onze kop geslagen van verbazing. Het is een pittige kamer. Je zal elke seconde nodig hebben. Sommige puzzels wijzen zich vanzelf, voor andere puzzels moet je iets anders nadenken. Wij hebben super genoten en vinden deze kamer dan ook echt een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  59:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2024

BOOK

#52

Eindelijk stond er weer een twee escapes op de planning. Enigma en book of mystery.

Met het openbaar vervoer is de kamer goed te bereiken. 10 minuutjes lopen vanaf centraal station.

Na de eerste kamer gespeeld te hebben waren we goed opgewarmd en na een kleine pauze mochten we door naar de tweede kamer.

Deze kamer was duidelijk veel tijd besteed aan de aankleding. Al vond ik de afwerking echt wel matig op bepaalde punten, want onwijs zonde was.
Deze kamer is grotendeels parallel te spelen, wat flink aanpoten is. Wanneer dit een van je eerste kamers is, denk ik dat de kamer heel overweldigend kan zijn. Je hebt wel even een filter nodig om te zien wat je daadwerkelijk nodig hebt en wat pas later.
Ik vond het intro wat langdradig en dit was Engelstalig. Ik was dan ook snel afgedwaald en besloot om al op onderzoek te gaan. Hier activeerde ik een bepaald onderwerp, waarvan mijn teamgenoten erg schrokken. Ik moet zeggen dat ik hierdoor de hele escape wat afgeleid en wat lacherig was en ik heb mijn focus niet meer terug kunnen vinden.

Ik vond tijdens de kamer dat er veel herhaling was van hetzelfde soort onderwerp. En waarom we dingen deden, geen idee?
Ook de eindpuzzel vond ik wat karig.

Wel was het super fijn dat we de kamer eerder mochten starten. Normaal hanteren ze bepaalde starttijden, zodat de groepen elkaar niet kruisen. Maar omdat wij na de eerste kamer al aanwezig waren, mochten wij al eerder starten.

Conclusie;
Best een leuke kamer, maar geen topper. Moet het vooral van de sfeer in de kamer hebben en het niveau van de puzzels.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: HANDige harries

Ontsnapt: Ja  56:25 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

TallGuy91TallGuy91Escape ExpertLid sinds: 04 mei 2022 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2024

toffe kamer

een kamer die eigenlijk wel ergens op de wishlist stond, mooie kamer mooie puzzels. enkele puzzels hebben pittig niveau maar je hebt een mooie flow snel te pakken. het is duidelijk wat er moet gebeuren en hierdoor een mooi avontuur weer beleeft


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  59:02 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

MarmotteMarmotteEscape ApprenticeLid sinds: 22 november 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Challenging, fun, & with friendly hosts.

Lovely people, good puzzles, & well-themed.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Logic
 • Exciting

 

thurbothurboJunior EscaperLid sinds: 28 juli 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2024

Lekker puzzelen

Gave kamer waarin het thema mooi is doorgevoerd. We hebben genoten van de flow en de puzzels. Misschien niet de meest hoogstaande kamer qua techniek of diversiteit, maar we hebben ons toch erg vermaakt! Zeker een aanrader om eens te doen als je in Rotterdam bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smurfen

Ontsnapt: Ja  50:15 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Dolores OckeloenDolores OckeloenEscape ApprenticeLid sinds: 29 juli 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

De passie is overal aan te merken

De eerste ervaring begon gelijk goed, we werden met een warm hart ontvangen. We hebben zoveel met de eigenaar lopen kletsen dat we al kletsend de kamer in gingen.

Ik ging zonder verwachtingen de kamer in en dat vond ik heel fijn. Kijk, het is geen filmische ervaring, het is echt een escaperoom en dat is juist waar ik zin in had.

Er zit echt liefde in de kamer en dat merk je overal aan, maar ook over hoe er achteraf over de kamer gepraat word.
Hoe ze al het decor bij elkaar verzameld hebben is echt heel erg leuk en dat laat echt zien dat er liefde in de kamer en het bedrijf zit.

De puzzels zijn veel lettertjes, tekentjes, cijfertjes. Wat ik persoonlijk soms wat lastiger vind. Gelukkig waren mijn groepsgenoten daar wat beter in, zodat ik me op andere dingen kon focussen. Wat me gelijk op het volgende brengt. De kamer is zo ingedeeld dat je meerdere puzzels tegelijk kan doen. Wat heel fijn is, soms werk je alleen, dan samen met iemand erbij en soms met z'n allen.

Na de kamer nog uitgebreid gekletst met de eigenaar. Ik denk nog wel een uur. (We waren ook de laatste groep van de dag)
Dat ze alle tijd gaf bleek weer hoe gastvrij ze zijn en de service top is!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving

 

YreeqzYreeqzEscape ApprenticeLid sinds: 07 januari 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

Uitdagend, interessant & erg leuk!

Voor de eerste escape room van mijn ervaring was het geweldig! Naast de escape room zelf was de gastvrouw erg gezellig en enthousiast!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

Super escape room!

We waren wat te laat en daardoor was ik een beetje gehaast/stressig, maar de vrouw die ons hielp was zo aardig! Daardoor helemaal fijn begonnen aan ons avontuur! Want dat was het, alles in thema, goeie sfeer, mysterieus….


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Uitdagend en erg creatief

Wat een leuke kamer hebben wij vandaag gespeeld (2 personen) bij Escape010! Vanaf het begin was duidelijk dat dit geen makkie zou worden, maar vol vertrouwen begonnen we aan dit avontuur. Want zo voelde het echt. Het leuke is dat je wel een glimp op kunt vangen van de andere vertrekken, maar deze nog niet kunt betreden. Hoe verder je komt, hoe meer je te puzzelen en combineren hebt. Het verhaal is goed en je kunt je lekker uitleven op de puzzels en sommen. En hoewel het geen lineaire kamer is, is het wel goed duidelijk welke onderdelen bij welk slot horen. Verrassende onderdelen die we nog niet eerder tegen zijn gekomen en een ontzettend enthousiaste en creatieve eigenaar maakten het voor ons tot een meer dan een geslaagde middag escapen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

NynkeNutmaNynkeNutmaJunior EscaperLid sinds: 02 maart 2023 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2023

Stevig puzzelen met mooie flow

Ondanks dat we ruim een half uur te laat aankwamen door het uitvallen van meerdere treinen mochten we nog starten in deze prachtig gedecoreerde, mysterieuze en sfeervolle escape room! We werden warm ontvangen en gingen al snel aan de slag. We waren met z’n tweeën en hebben stevig door moeten puzzelen met af en toe een duwtje in de goede richting, maar toen we de smaak te pakken hadden konden we puzzel na puzzel oplossen. De kamer is prachtig ingericht vol
details en maakt onder andere gebruik van creepy geluidseffecten die erg bijdragen aan de sfeer. De puzzels waren zoals eerder gezegd uitdagend, maar ook logisch. Voor de vriendin met wie ik de kamer speelde was het de eerste keer, maar ook voor haar maakte logisch nadenken dat ze goed uit de puzzels kon komen. En is het escape virus ook bij haar aangewakkerd haha. Het enige minpuntje vond ik het verhaal wat niet heel duidelijk een rol had in deze kamer. Maar we hebben ons zeker erg goed vermaakt!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

koenenloeskoenenloesJunior EscaperLid sinds: 25 maart 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2023

Leuke kamer

Het was alweer even geleden dat we een kamer deden en t duurde even voor we weer in het spel zaten, maar toen we eenmaal weer in de flow zaten losten we puzzel na puzzel op.
Er waren veel puzzels en na even nadenken waren deze goed op te lossen.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Bumblebee

Ontsnapt: Ja  45:30 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

KellyvanderGraafKellyvanderGraafEscaperLid sinds: 04 februari 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 juni 2023

Mooie kamer

Super fijne begeleiding en mooie kamer. Spellen waren goed! Wat heel fijn was dat je zelf om hints kon vragen en ze niet snel gegeven werden


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:05 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2023

Is het een bok of?

Hele leuke en uitdagende puzzelkamer. Met nog een paar seconden op de klok ontsnapt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

MaapzMaapzEscaperLid sinds: 21 november 2021 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Leuk, maar ook verwarrend

Wij speelden deze kamer met zijn tweeën en ondanks dat we hem haalden (met 5 minuten extra tijd) voelden we ons achteraf niet zo voldaan als normaal na het uitspelen van een escape.

We moesten hard werken. Ik hou er van als er veel gepuzzeld moet worden in een escape, maar in deze escape was het met momenten overweldigend. Persoonlijk ben ik er niet zo'n fan van als je bepaalde dingen in meerdere puzzels nodig hebt, dat maakt de escape sneller chaotisch. En dat vond ik in deze escape zeker het geval.

Begrijp me niet verkeerd, het is een leuke escape. Ik zou aanraden om hem met meer dan 2 mensen te spelen, dat geeft iets meer rust denk ik.
De escape zag er mooi afgewerkt uit. Alleen jammer dat je vanaf de eerste ruimte al andere ruimtes ziet: dat neemt een stukje mystiek weg!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig