Over mij

Fanatiek, soms een tikje eigenwijs maar vooral enthousiast escaper!

 

Locatie

Rucphen


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 30
 • Reviews geplaatst: 8
 • Ontsnappingspercentage: 100%
 • Forum berichten: 6
 • Lid sinds: 10-08-2020


Teams

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

De magie van DarkPark

Disclaimer; dit wordt een ijzingwekkend korte review. Ik ga je niks vertellen of de experience en sich. Die moet je meemaken. Vandaar de drie tienen. Ik ga je wel iets vertellen over magie. De magie van DarkPark. Ik speelde Stay in the Dark met 5 andere personen waarvan ik er 2 al eens ontmoette, 1 vaag kende en 2 voor mij volstrekt onbekenden. Het feit dat ik bijna 2,5 uur hand in hand met deze (bijna) vreemden heb rondgehuppeld (lees: vooruit geschuifeld), gelachen en samen bang ben geweest en daardoor het gevoel had dat ik ze al járen kende laat zien dat DarkPark meer dan Escaperooms maar ook kunst maakt. Kunst verbindt mensen. Één ding is zeker; ik heb me nog nooit zó verbonden gevoeld met mensen die ik slechts 2,5 uur kende. Dat is kunst en dát is de échte magie van DarkPark.

Toffe kamer, verkeerde volgorde

Na een verschrikkelijke file te hebben getrotseerd was het eindelijk weer tijd om te escapen. Op de planning stonden The Zodiac Killer en Iluminati Headquarters, beide zouden gespeeld worden met een, voor mij, nieuw team. Wat mij gelijk opviel was de grootte van het pand, dit gaf mij direct een professionele indruk; ze weten wat ze doen en er is nagedacht over indeling en aankleding van het pand. De subtiele aankleding en kerstverlichting veranderen deze 'loods' op een industrieterrein in een gezellige ontvangstruimte. Eerste indruk? Prima. Onze gamehost kwam bij ons en gaf op een relaxte manier uitleg over de do's and dont's in de kamers. Niet een riedeltje opdreunen, maar gewoon in een fijne gespreksvorm. We zijn er klaar voor, klaar om op zoek te gaan naar de Zodiac Killer! De kamer begon prima en we hadden er zin in. Na een tijdje liepen we zodanig vast dat we echt niet meer begrepen wat we nu over het hoofd zagen of wat we niet snapten en hebben we een flink aantal minuten niks kunnen doen in afwachting van een hint. Toen de hint eenmaal kwam bleek deze niet relevant omdat we al verder waren dan de inhoud van de hint. Dit haalt je als speler natuurlijk enorm uit de flow omdat je minutenlang om een niet bruikbare hint moet wachten. Toen later bleek dat de kamer verkeerd gereset was, waardoor de volgorde van de kamer niet meer klopte, was er van enige vorm van 'flow' geen sprake meer. Jammer, want volgens mij is het een prima kamer MITS hij goed begeleidt wordt én de kamer naar behoren gereset is. De reactie van onze gamemaster achteraf was bijzonder en niet zoals het zou moeten, maar omdat we later contact gehad hebben met de eigenaar van de kamer om hem bewust te maken van deze problemen -zeker omdat wij niet de indruk hadden dat dit het niveau is waarop deze kamer normaal gesproken beleefd wordt- en zijn reactie enorm fijn was, heb ik mijn cijfer voor service gebaseerd op een gemiddelde van de service van de gamemaster en de service van de eigenaar. Zoals aangegeven kreeg ik in alles de indruk dat onze beleving niet conform de bedoeling van de eigenaar was. Dat is natuurlijk jammer en ik vind het moeilijk de bedoelde beleving los te zien van de beleving die ik heb ervaren, vandaar dat mijn cijfer aan de lagere kant is. Na deze kamer hebben wij nog de andere kamer, Illuminati Headquarters, gespeeld en ik raad je ook vooral aan deze volgorde aan te houden, mocht je beide kamers spelen.

Een belevenis, voor zowel de puzzelaar als de decor-junks

Heb me voorgenomen in deze review niet te veel te melden. Want dit moet je gewoon beleven! Het enige wat ik erover kwijt wil: voor de puzzel-zoeker: een heerlijk uurtje puzzelen in een te gekke wereld Voor de belevenis-zoeker: geniet van het decor en de sfeer terwijl je tegelijkertijd toffe puzzels op mag lossen! Zoals iedereen in zijn review aangeeft, wat een te gekke eigenaresse. De passie en liefde spat ervan af! Bonuspunten: Wij kregen (als duo) 15 minuten extra. Topservice!

 • HOST!

Mijn allereerste escape ervaring

Destijds (lees: meer dan 4 jaar geleden) deze kamer gespeeld. Voor toen een prima kamer, maar met de kennis van nu kom ik tot dit cijfer. Veel slotjes, niet altijd even sterke logica maar wel een toffe host en een origineel hintsysteem.

 • Host!
 • Hintsysteem
 • Decor
 • t.o.v. concurrentie niet extreem goed
 • soms miste de logica tussen puzzels

De reis en de prijs meer dan waard!

Op het nippertje hebben wij gelukkig nog de kamer kunnen spelen die op eenzame hoogte bovenaan mijn verlanglijstje stond; Molly's Game! We waren de laatste groep voordat escape rooms weer voor 2 weken dicht moesten en geloof me als ik zeg dat ik nog nooit zoveel zin had in het spelen van een kamer. Na een onwijs toffe intro die mij a. nog meer zin gaf de kamer in te stormen en b. gerust stelde dat mijn torenhoge verwachtingen meer dan waar gemaakt zouden worden, mocht ik naar binnen bij de dokterspraktijk waar ik zo onwijs veel van verwachtte. Over het spel en Molly kan ik je alleen maar vertellen dat het een onwijs goed verhaal is, vol bizarre mindfucks, heerlijke puzzels en DIE MUZIEK!!!!!! Ik zal vast niet de enige zijn die na het spelen van een goede escape room denkt "Ik wil nog een kamer spelen!', dat was dit keer niet het geval. Het enige wat ik dacht was "IK WIL NOG EEN KEER!". Ik wilde niet nog een kamer spelen, ik wilde nog een keer DEZE kamer spelen en om heel eerlijk te zijn is dit gevoel de afgelopen dagen niet meer weggegaan. Dan nog even over Loran, de eigenaar, bouwer en onze gamehost. Wat een topper! Passie spat ervan af! En als we het dan over service hebben; omdat wij de laatste van de avond waren mochten wij zo erg onze tijd nemen dat Loran ipv een hint geven ons maar even lekker verder liet puzzelen, ook al leidde dat tot 15 minuut langere speeltijd dan de maximale tijd. Maar geloof mij als ik zeg dat ik wel 4 uur opgesloten zou willen zitten. Tot slot, ik schrijf zelden reviews. De rede dat ik deze review wel schrijf is omdat ik zie op welke plek deze kamer staat in de top 50 op escapetalk en ik vind dat deze minimaal op plek 1 hoort te staan! Dat gaat ook ongetwijfeld gebeuren, maar daar moeten wel reviews voor geschreven worden. Dus bij deze, mijn bijdrage.

 • Muziek
 • Verhaal
 • Loran
 • Decor
 • Puzzels
 • al het andere een goeie kamer heeft; deze heeft 't

Heerlijk puzzelen voor een prima prijs

52 minuten heerlijk puzzelen. Toffe host en verassende elementen in een verder simpele maar prima kamer.

 • prijs/kwaliteit verhouding

Service is King

Op de kamer heb ik niks aan te merken. Werkelijk waar gewoon prachtig. Heerlijk puzzels, prachtig decor en of het nu bedoelt was of niet, de geur in de eerste kamer maakt het helemaal af! Ik wil ontzettend hard benadrukken dat de service echt ongelofelijk goed, sympathiek en persoonlijk is. Dikke complimenten en een 11 voor de service.

 • Service!!!

Origineel, goed en bijzonder vriendelijk

Na al een klein aantal escape rooms gespeeld te hebben, allemaal gekozen via escapetalk, nam ik mezelf voor bij de eerstvolgende ook daadwerkelijk zelf een review te schrijven. Die eerstvolgende kamer werd "De Juwelier Van De Onderwereld" in Bergen op Zoom. Nog voordat we de auto instapte, onderweg naar de opvallend centraal gelegen kamer, zaten we er al helemaal in. De bevestigingsmail is helemaal in stijl; een vorm van beleving die voor mij helemaal nieuw was, maar ontzettend tof! Ontvangst: Over de ontvangst kan ik veel zeggen, maar die was gewoon goed. Voelde ons erg welkom, totaal niet het idee dat we moesten haasten. Zo blijkt maar weer; vriendelijk personeel kan de beleving maken of breken. Dan de kamer zelf; wat ik zelf enorm tof vind is dat je in deze kamer zeker de spanning voelt dat je echt zo snel mogelijk moet ontsnappen, maar dat dit niet te spannend is. Hierdoor is de kamer (naar mijn inzien) perfect voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of tien, maar zeker ook voor (vrienden)groepen zonder kinderen. Die spanning wordt overigens toegevoegd door een bepaald element waar ik niet te veel over wil spoileren, maar wel als enorm positief heb ervaren. De puzzels in de kamer passen bij het thema (net zoals de kamer zelf. Enorm toffe details) en zijn niet te moeilijk niet te makkelijk, wat resulteert in een prima ontsnappingspercentage van omme nabij 40 % zoals de (wederom ontzettend vriendelijke jongen die ons hielp) mij vertelde. Overall vind ik het echt een top-kamer! Het is me wat om bij je eerste review gelijk een 10 te geven, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt geen minpuntje kan vinden. Goede service, goede prijs kwaliteit verhouding, goede puzzel-beleving verdeling. Dikke complimenten!

 • Originaliteit
 • Vriendelijk personeel
 • Prijs kwaliteit verhouding
 • Puzzel beleving verdeling
 • Voelbare spanning