Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Kristel caenberghs

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

15-02-2020

Statistieken

Escaperooms

13 reviews

51 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


13 reviews

Prison Orcus

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Dubbel gevoel

Hier hadden we lang naar uitgekeken, maar vermits we meestal met 2 gaan escapen, moesten we op zoek naar een gelegenheidsgroepje! Dit werd gevonden, en vorig weekend was het zover! We waren als eerste ter plaatse, kregen een vriendelijke maar heel korte ontvangst, waarop we in de gang moesten wachten. Vermits we de andere 3 kamers hier al gespeeld hebben en toen telkens heel hartelijk ontvangen werden, was dit wat vreemd. De rest van het groepje kwam aan, er werd een kort filmpje getoond, en we konden beginnen. Of ja. We zagen een bureaublad op het scherm, geen tijd, niets. Na wat proberen om te starten, werd snel duidelijk dat er iets niet klopte. We maakten de gamemaster hierop attent, niets. Een kwartier (!) later zagen we het bureaublad ineens rebooten, en het filmpje kwam weer, deze keer wél gevolgd door de tijd én konden we effectief starten! Waarom we hierop een kwartier moesten wachten.... geen idee maar opvolging was er alvast niet, we hebben meermaals geroepen dat het niet opgestart was! Kom dan even de kamer in met 'sorry, er liep iets fout'.... De kamer zelf liep vlot, mooi ineengestoken, echt high tech. Hier en daar hadden we een hint nodig, maar de puzzels waren fijn om op te lossen, met enkele heel originele ertussen! Je volgt ook mooi het verhaal. Tot bijna op het einde, er weer iets niet werkte. Nochtans vaak genoeg de juiste combinatie, niets. Achteraf bleek dat dit ook niet werkte. Maar je zit er tijd te verknoeien omdat je niets ziet gebeuren... Het einde was knap gemaakt, de babbel achteraf.... was er niet. Proficiat, foto, en terug de bureau in. 5 minuten later verbaasd dat wij er nog stonden.
Zo jammer, deze ervaring, want we weten van de 3 andere kamers dat het hier absoluut anders kan! Ik vermoed dat ze werken met jobstudenten, maar dit is toch geen fijne ervaring. Dat er iets scheelt aan de opstart, dat kan gebeuren, zeker met techniek. Dat we 15 minuten de aandacht moeten trekken, dat kan niét. We kwamen dus met zeer gemengde gevoelens buiten, ondanks dat dit toch een fijne kamer is....


Reactie door Escape Room Leuven

3 september 2021

Dag Kristel, het spijt ons dat het niet is verlopen zoals het zou moeten. De gamemaster - pas in dienst sinds de heropening - kon het technisch probleem niet alleen en snel oplossen vandaar dat het nogal duurde voordat het spel kon starten. Gelukkig zijn technische mankementen uitzonderlijk en vonden jullie de kamer zelf wel fijn. Meer suggesties en verbeterpunten mogen altijd gestuurd worden naar feedback@escaperoom-leuven.be Met dank.


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaallijn
 • tof begin en einde
 • originele puzzels
 • techniek
 • opstart werkte niet, 1 puzzel ook niet
 • geen opvolging in het begin

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 3 juli 2021

Echt waar, niéts is wat het lijkt!

Voor ons de eerste kamer die we hier spelen, en zelfs een 1e keer een Houdini kamer. En deze is echt een dikke aanrader! De start, het verloop van het spel.... Je blijft in het verhaal en alles past er mooi bij! We slaagden erin met 6 minuten op de klok te ontsnappen, maar lieten ons ook een aantal keer vangen. Met 2 is deze goed te doen, met meerderen gaat het origineler zijn!


Reactie door Keyhouse

5 juli 2021

Hoi Kristel, bedankt voor de leuke review. Netjes hoor, hoe vlot jullie met zijn tweëen door de kamer gingen :)


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruime kamer
 • Origineel thema
 • Zeer vriendelijke mensen!

  keyhouse

Utopiae

Create Your Escape
Geplaatst op: 4 oktober 2020

Geweldige ervaring!

Vandaag kozen we deze escape room, locatie werd snel gevonden, en we hadden snel door dat dit gemaakt is door gepassioneerde mensen! Na een korte intro konden we starten. En wat voor een start!! Wat een toffe kamer...we hebben er al wat gedaan, maar deze is toch weer heel origineel in zijn puzzels en effecten! Het was weer even geleden dat we echt 'aha' momentjes hadden bij kamers, in deze hadden we er meerdere. Gestaag raakten we verder, tot we toch vastliepen en een hint vroegen en dadelijk kregen. Met 1 minuutje teveel geraakten we uiteindelijk buiten. We hebben echt genoten van alle special effects, hier is heel veel tijd en moeite ingestoken, knap! Veel reviews spreken van de teleurstellende eindpuzzel, wij vonden dat wel passen in het verhaal. Nadien nog een fijne nabespreking. Echt een aanrader!!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geluids en lichteffecten
 • De start!
 • Begeleiding

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 17 augustus 2020

Knappe escape room!

Vandaag speelden we beide kamers van the riddle room, en begonnen op hun aanraden met deze. Knappe kamer, interieur helemaal in thema, en geweldige manier van hints geven! We geraakten gestaag verder, met hier en daar een kleine tip of hint. Het verhaal kan je mooi volgen, en er zijn mooie puzzels bij. Achteraf gezien klopt het inderdaad dat deze iets gemakkelijker is dan the conductor, maar we hebben toch van elke minuut genoten!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne puzzels
 • Kamer helemaal in thema
 • Heel lieve begeleiding!

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 17 augustus 2020

Prachtig!

Na deze ochtend 'the mystic cabin' gespeeld te hebben, gingen we deze middag een poging waren op 'the conductor'. Wat een prachtig gebouwde kamer! Je waant je helemaal in het verhaal! Stapje voor stapje kwamen we verder, met goede begeleiding en af en toe een hint, en genoten we van geweldige puzzels! Hoedje af voor de makers, deze is écht de moeite!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • vernieuwende puzzels
 • prachtig gebouwd, je zit helemaal in de juiste sfe
 • heel toffe begeleiding!

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Fantastisch!

We trokken er een weekend op uit om kennis te maken met de escape rooms in Nederland. En met wat een kamer begonnen we... we solliciteerden voor de job als conciërge! Zelden hebben we ons zó geamuseerd in een escape room, deze staan echt een trapje hoger dan alles wat we deden, al is vergelijken natuurlijk moeilijk. Heel fijne ontvangst, direct in het verhaal.... Jammer dat het voorbij is 😊


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het verhaal waar je echt goed inzit!
 • superfijne en vernieuwende puzzels
 • ontvangst

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Nog fantastischer dan gedacht!

We spelen bijna uitsluitend maar in een team van 2 personen, maar mochten tóch proberen om te ontsnappen uit kamer 237! Heel fijn, nu konden we ook ervaren wat voor een superkamer dit is.... Geweldige ontvangst, heel tof verhaal, en ongelooflijke puzzels. De 'grote' puzzel ging ons redelijk goed af, en met af en toe een gerichte hint, konden we (een beetje tot onze verbazing!) succesvol ontsnappen! Je moet deze kamer zelf beleven om te snappen waarom hij zo hoog scoort....als we een 11/10 konden geven, we deden het!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • prachtige uitwerking
 • puzzels op hoog niveau
 • ontvangst

 

Emerantia

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 11 augustus 2020

Geweldige ervaring!

Dit huis stond al even op de planning, maar het was even wachten op het geschikte team om te kunnen starten! We vormden een gelegenheidsteam, en konden van start. We hebben ons echt goed geamuseerd! Hier en daar verschiet je even, maar wij vonden het totaal niet zo eng. We bleven goed in het verhaal, wat ons niet zo vaak overkomt, en genoten van de fijne aankleding die echt goed bij de sfeer past. Het begin is zeker apart, maar ondanks dat er iets technisch scheelde, was dat supersnel rechtgezet, nog voor we gestart waren. Originele puzzels, die je zeker niet allemaal zo snel oplost!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer, je blijft goed in het verhaal
 • originele puzzels
 • heel huis ter beschikking

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 21 juli 2020

Super kamer!

Ondertussen hebben we toch wel al escape rooms op de teller, maar toch trekken de eerste generatie kamers ons het meeste aan. We dachten dus zeker een goede keuze te maken met deze room! We waren te vroeg na een wandeling, dus genoten we op voorhand van het lekkere Ter Dolen bier! Zo dicht in de buurt, en nog nooit hier geweest. Daar gaat nu verandering in komen! Dan was het tijd om te gaan ontsnappen. We kregen een goede uitleg, fijne begeleiding hier! In de kamer zelf wisten we eerst niet goed waar we konden beginnen, nochtans had de gamemaster de 1e tip gegeven. Maar als je niet goed luistert.... :) Even later kwamen we toch goed op gang, en slaagden we uiteindelijk in de opzet, ontsnappen, mét een 'schat'! Deze kamer is zeker aan te raden, we vonden toch weer verrassende elementen, met zelfs enkele momenten van 'allee dat we daar over gekeken hebben'. De gamemaster gaf af en toe een tip, maar wij vonden zeker niet dat die te snel kwamen, soms zelfs pas na langdurig zoeken. Voor ons was het ideale begeleiding. De tijdsaanduiding is ietwat onduidelijk, maar voor ons dus geen probleem!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassende elementen!
 • Begeleiding die zeker niet te snel hints geeft
 • Volledig in thema

 

Subliem!

Vandaag kregen we de kans om deze nieuwe escape room te spelen. Of liever, om ons te bewijzen zodat we mogen toetreden tot het genootschap van de baron! Het verhaal begint van bij het onthaal, en stapsgewijs krijg je meer en meer informatie over het leven van de baron. Voor mij de eerste escape room (en heb er toch wel 20 gedaan) waarbij ik écht in het verhaal zat én bleef! Fijne techniek, toffe puzzels, en plezante begeleiding! We hebben er echt van genoten, zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • ruime kamers, helemaal in thema
 • begeleiding
 • het verhaal!

 

Onbeschrijflijk

We keken al lang uit naar deze kamer... gelukkig kon zelfs corona onze afspraak niet verzetten, dus was het vorige zaterdag eindelijk tijd voor de escape experience! Na een fijn onthaal, konden we van start gaan. En wat een beleving! Inderdaad nog nooit gezien, wat een ruimte om in te spelen! We genoten van de 1e tot de laatste moment. Zelfs met 2 personen is deze kamer te doen, we hadden zelfs nog tijd over. Hints worden wat terughoudend gegeven, maar daar zijn we alleen maar blij om! We wachten vol ongeduld op de 2e....


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • grote afwisseling in puzzels
 • hele beleving
 • ontvangst
 • grootte van de kamer

 

excellente escape room!

Dit is al de 3e escape room op deze locatie die we spelen, en ze stelden geen van allen teleur! Na de lange corona lockdown waarin onze afspraak 2 keer werd uitgesteld, konden we afgelopen zondag eindelijk gaan spelen! Met ons vast team van 2 slaagden we erin om nipt op tijd buiten te komen :) Ondanks al wat ervaring, vonden we deze escape room echt top. Verrassende puzzels, geslaagde effects... We hebben ervan genoten! Ook fijn dat de game master niet te snel ingrijpt, en vraagt of je een tip wilt. Top locatie!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • niet dadelijk hints, ze laten je begaan
 • Veel en afwisselende puzzels
 • eum... geen

 

Cabin in the woods

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 29 februari 2020

Superfijne kamer!

Met al een tiental kamers op de teller, was het eindelijk de beurt aan de voor ons 2e kamer die we hier in Mechelen doen. Deze kamer, een klassiekere in zijn genre, kon ons erg bekoren! We hebben graag veel slotjes en fijne puzzels! Enkele onverwachte elementen, het maakte het voor ons een superervaring! Wij deden de kamer met 2 (op aanvraag), en hadden we niet domweg ergens overgekeken, we hadden het zonder hint net gehaald. Fijne mensen ook die het uitbaten, ze vragen op voorhand of je graag snel hints hebt of niet. Enige nadeel is inderdaad het lawaai, vooral tegen het einde van het uur, ik vermoed dat de andere groep ook in een 2e kamer verzeild geraakt en je kon echt elk woord horen dat ze zeiden.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 1970

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding op maat (wil je snel hintd of niet?)
 • Veel puzzels/slotjes (als je er van houdt)
 • Op het einde erg lawaaiierig.

 

0 reviews