Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Testament

Molenstede , België

Nu gesloten

Top #6

90 minuten

2 - 5

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Testament

Valere Bex, befaamd technisch knutselaar en tevens trouwe tuinman van Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is komen te gaan. Zijn nalatenschap aan de baron omvat niet enkel zijn twee dierbare varkens, maar mogelijks ook een mysterieuze schat:

“Evenwel zeg ik op mijn gemak, de meest waardevolle schat vindt hier onderdak. Doch enkel indien handig en snel, intelligent en wel, zal u haar kunnen vinden”

Hoewel dankbaar voor die varkens wil de baron koste wat het kost de betekenis van deze raadselachtige zin achterhalen. Is er een “schat”? En waarom slaagt hij er niet in ze te vinden?

De baron wil uw hulp en wel nu! Hij looft een unieke beloning uit aan zij die het cryptisch testament durven komen ontrafelen.

Een simpele missie? Of…toch lastiger dan gedacht?

Oh ja…hopelijk bent U niet bang van varkens.


Thema's

Avontuur

Boerderij

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

73 likes

500 bezoekers

92.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

212 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2023

Voor een klus met een krul

Zo'n anderhalf jaar geleden speelden we Het Geheim Baron Beeckman en hoorden we dat er een nieuwe kamer zou openen. Een kleine sprong in de tijd en vandaag was het zover: Het Testament. Een kamer die al snel de toplijst binnensloop, dus tijd om te kijken wat er allemaal aan de hand is in Molenstede!

De ontvangst is zoals je gewend bent: megaleuk. Lekker in thema waardoor je meteen in de juiste sfeer komt. Overigens vind ik het slim hoe ze het hier aanpakken. De host zit het ge-wel-dig in haar rol, maar op dusdanige wijze dat je ook even samen kunt klagen hoe warm het is. Snap je wat ik bedoel? Love it. Na een toffe uitleg waar we geregeld hardop gelachen hebben, is het tijd om op pad te gaan.

De manier hoe je de kamer betreedt is origineel en leuk en zorgt er voor sommige van ons - lees: ik - dat het soms lastig is om the eyes on the price te behouden. Dit wordt zeg maar niet beter naarmate we vorderen. Het decor ziet er fantastisch uit en voelt erg realistisch aan. Ik kan ook nog steeds amper geloven dat dit ‘gebouwd' is. Het voelt alsof de locatie waar we ons in bevinden er al jaaaaaaren staat en dat daar tussendoor puzzels zijn geplaatst, maar dan in the best way possible. Superknap dus, want de authenticiteit spat er van alle kanten af. Dan worden we verrast door twee elementen die dat versterken. En ja. Dan staan er ineens maar twee van de drie teamgenoten te puzzelen.

Over dat laatste gesproken: puzzelaars gaan zich hier uitstekend vermaken. De kamer zit bomvol originele en ingenieuze puzzels. In het begin liepen we wat stroef, maar zoals door de host zelf gezegd: “Zie het als een oude diesel die op gang moet komen.” En dat sloeg de spijker op z'n kop. Toen we de flow eenmaal te pakken hadden, wisten met een minuutje op de klok te ontsnappen. Laten we zeggen dat we alles eruit hebben gehaald wat er inzit haha.

Wie vaker heeft gespeeld in Molenstede is bekend met de karakteristieke mechanieken die gebruikt worden in de rooms. Rooms ja, want dat ga je hier ook terugvinden. Ik kan hier ontzettend van genieten. Dit past helemaal in de sfeer van de kamers en geeft net een beetje dat extra liefde of zo. Lastig uit te leggen, maar ontzettend gaaf gemaakt.

De makers van het Testament nemen je mee in de wereld van Baron Beeckman en borduren in deze escape hier op voort. Persoonlijk vond ik het verhaal bij deze kamer nóg beter uit de verf komen en zitten er verschillende manieren in verwerkt hoe je tot een mooie climax werkt. Ik vond het einde tof gedaan en met een voldaan gevoel verlaten we de escape room.

Of ja, dat duurde wel even. Want los van het feit dat je de TLC in deze kamer voelt, laten de eigenaren dit ook aan alle mogelijke manieren merken. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om na te kletsen, de kamer te bespreken en alles nog even te doorlopen. Dit en een aantal andere elementen zorgen ervoor dat alles voelt als een zeer persoonlijke en warme ervaring.

Tot slot: ik kom er eerlijk voor uit dat ik het allerbeste ga op kamers waar ik met een dikke stoot adrenaline naar buiten kom. Het kan niet gek genoeg. Maar misschien wordt ik ouder (grapje, m'n oma zou boos op me worden als ik dit zeg) of is het het verfrissende aan Het Testament dat ik geniet van een haast kneuterig gevoel van sentiment. Ik kan niet anders omschrijven dat ik deze kamer wil knuffelen. En de eigenaren. En sommige elementen. En ik werd herinnerd dat ik op bezoek moet bij oma. Ga deze kamer spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Eigenaren
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Hoog knuffelgehalte
 • Puzzels
 • Mechanieken
 • Locatie
 • Introductie
 • Goede service

  koen_knxJoey_Heijmans1Caro markgoedegebuureSemDrs-jlcStan

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Prachtige thematische kamer met uitdagende puzzels!

Het begon voor mij al bij de fantastisch mooie locatie van de Baron, waar je ook nog eens hartelijk doch enigszins serieus wordt ontvangen. Er is toch wel degelijk hulp nodig van ons! Geen enkel probleem natuurlijk, die bieden wij graag! Een fantastische puzzelervaring is vervolgens wat ik heb beleefd van begin tot eind.

Je zou niet geloven dat de ruimte waar je in staat van de grond af aan is opgebouwd. Het ziet eruit alsof het er al jaren staat en dat is positief bedoeld! Het ademt sfeer en de juiste sfeer. Ik houd van dit soort thema's, waarbij je niet in een andere wereld hoeft te stappen. Het gebeurt in het hier en nu, maar op zo'n manier dat je toch even ontsnapt aan de werkelijkheid.

De puzzelliefhebber kan hier zeker zijn hart ophalen! De puzzels passen in het thema, zijn soms heel subtiel verwerkt in de ruimte en hebben een gelaagdheid, waardoor je soms echt voor een uitdaging komt te staan. Heerlijk!

Concluderend is de escape room helemaal in mijn straatje: een duidelijk verhaal, een prachtige kamer en boordevol diverse en uitdagende puzzels! Een fantastische combinatie wat voor mij een escape room top maakt! En hoe maak je een escape room nog beter? Door een enorm leuke verrassing, waar ik heel vrolijk van werd. Wat dat is? Dat moet je toch echt gaan ervaren, maar ik denk dat je na het lezen van deze review, maar ook de vele lovende reviews die Het Testament heeft mogen vangen, er geen twijfel over mogelijk is dat je nu gaat boeken, toch?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  75:00 min

  koen_knxmezenCaro EscapEline

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Heerlijk om hier alles te varkennen!

Eindelijk was het weer tijd om af te reizen naar Diest. Het geheim van Baron Beeckman is een kamer die me altijd is bijgebleven. Een kamer waarin je echt een stap terug deed in de tijd. Heerlijk old school puzzelen en je hersenen flink laten werken om te ontsnappen. Op voorhand vroeg ik aan spelers die deze kamer al gespeeld hadden of deze te doen was met twee personen. Van iedereen hoorde ik eigenlijk terug: "oei, dat wordt echt een opgave". Aan ons de taak om dit varkentje te wassen met z'n tweeën!

Het onthaal is weer als vanouds, een van de dingen die me vorige keer al was bijgebleven. Je wordt meteen in het thema meegenomen en de enthousiaste eigenaar zit goed in zijn rol. We worden mee naar boven genomen en krijgen hier een flinke uitleg van de eigenaar. Allemaal leuk in thema met af en toe een leuk grapje tussendoor. Waar ikzelf dan iets minder fan van ben, is dat je ná de lange introductie van je host ook nog een filmpje krijgt van +/- 5 minuten waar vrijwel hetzelfde wordt verteld. Al met al, de intro is erg lang.

Dan aan ons de taak om zelf naar het huisje van Valere Bex te gaan om daar te kijken of we de schat uit het testament kunnen vinden. Ik vind de eerste ruimte enorm sfeervol. Het voelt heel echt aan en je maakt wederom een stap terug in de tijd. Alles ademt of je hier écht in het huisje van een tuinman bent. Een ‘puzzel/opdracht' vind ik geniaal en dit ga je nergens anders tegenkomen. Qua puzzels is het weer als vanouds, lekker mechanisch. We zagen wel meteen dat dit voor twee personen echt flink aanpoten zou gaan worden, want het is veel! In de kamer is het overigens onwijs warm, houd hier dus rekening mee als je in de zomer speelt.

Wat onwijs fijn is aan deze kamer, is dat de puzzelflow erg netjes is. Nu moet ik wel zeggen dat deze puzzels ons onwijs goed lagen. Waar de ene persoon het even niet zag, zag de andere meteen wat de bedoeling was. Hierdoor kwamen we van begin af aan in een heerlijke flow te zitten en die hielden we tot vlak voor het einde goed vast.

Deze kamer heeft, zoals de website zegt, 62 puzzels. Weet dus dat het met twee personen echt flink aanpoten is. Zeker niet onmogelijk, want – kleine spoiler – we hebben het binnen de tijd gehaald! Ik zou hier niet met meer dan 4 spelers gaan spelen (ivm de ruimte die je hebt). Ik denk dat drie ervaren spelers ideaal is.

Zoals gezegd blijven de puzzels zich opvolgen, de een wat gemakkelijker dan de ander. Je moet in deze kamer weer echt moeite doen om de puzzels op te lossen. Het is daardoor weer even helemaal wat anders dan de meeste nieuwe kamers die openen. De flow blijft voor ons onwijs goed, tot het einde. Hier kakte het voor ons een beetje in. Mede omdat je hier met twee personen eigenlijk nét te weinig ogen hebt. Hierdoor moet je een bepaalde handeling meermaals doen, wat een beetje gaat irriteren.

Al met al heb ik me echt onwijs vermaakt. Achteraf praatten we nog gezellig na met de eigenaar. Het Testament is weer een heerlijke old school puzzelkamer, waar echt wel een tof verhaal in verwerkt zit. Ga deze kamer met de juiste verwachting spelen! Verwacht geen immense decors of filmische special effects. Maar ga juist met de verwachting om anderhalf uur even keihard te puzzelen! Dan ga je een geweldige tijd hebben. En dat voor 90 euro voor 2 personen. Ik heb nu al zin in de volgende kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  WouterCaro anoukMarieke

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

HEERLIJK, deze kamer heeft echt een plekje in mijn hart gekregen <3

We hebben een kleine Escapetrip vandaag. We spelen 3 kamers in deze volgord en wat hebben we er weer van genoten!
- Baron Beeckman
- Locked in Time
- Het Testament

Na dat we aan het begin van de middag Baron Beeckman zeer succesvol hadden gespeeld (5e tijd ooit) was het nu de beurt aan hun nieuwste Escaperoom, Het Testament.

Ontvangst:
Deze was wederom erom vriendelijk en hartelijk. De uitbaters weten zo goed hoe je leuk, prettig en toch in verhaal en thema mensen kunt onderdompelen in hun verhaal. Ook hier begint je avontuur al als je in aanraking komt met de host. Leuk in verhaal en in de juiste sfeer word je meegenomen naar de kamer.

Kamer:
Je ziet het al aan het cijfer, ik heb hier echt enorm van genoten! Ik heb niet veel kamers een 10 gegeven, maar deze kamer raakte een speciaal iets in mij. De eenvoud en authentieke sfeer is zo goed neergezet. Mechanisch zit ook deze kamer weer ijzersterk in elkaar. Overal is aan gedacht. Details, decor, sfeer, verhaal en ook de puzzels zijn er in overvloeden.

Toen we pas net binnen waren was ik al verkocht, ZO LEUK! Bel, bel en dan komt het wel.... (zodra je gespeeld hebt begrijp je dit) De puzzels zijn leuk in thema, hebben dan niet zo zeer echt te maken met het verhaal maar zijn echt leuk om te doen.
De kamer zit bom vol met verassingen en alles is zo goed en mooi weggewerkt.
Echt mijn complimenten voor het bouwen van deze kamer, erg knap gemaakt!!!

Het einde geeft een simpel maar duidelijke conclusie aan het geheel.
Ook nu hebben wij de kamer (zonder dat het zo voelde) erg goed gespeeld... Zelfs zo goed dat we een RECORD hebben neergezet!!!!
Nou, ik speel totaal niet om records te maken, maar hier ben ik dan toch wel even trots op hoor.
We hebben de kamer is 68 minuten gespeeld en het waren 68 hele leuke minuten.

DIKKE COMPLIMENTEN voor deze Escaperoom. Heerlijke sfeer met onwijs lieve en gezellige uitbaters... Wat wil je nog meer?
DANK!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • NIEUW RECORD GEZET!!!

  koen_knxCaro kyleTijn10

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2023

Prachtig op een eigen manier

#121 Het Testament

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 9e en dus laatste kamer en wat een knaller!

2 weken geleden ook hier geweest om Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en toen was ik al verbaas over de locatie. Hoe een locatie en een verhaal samen kunnen werken tot een prachtige kamer is toen al gebleken, ondanks dat wat last had van mijn allergie. Dat was dit keer gelukkig niet het geval!

Na een heerlijke ontvangst in thema van een eigenaar die vol passie en in thematisch pak/smoking (+10) zijn verhaal verteld, kan alleen maar iets goeds beloven.

De puzzels in deze kamer zijn enorm leuk en vernieuwend, maar soms ook heel authentiek in hun uitwerking. Sommige zijn leuke interacties met het decor en de "dingen" (sorry voor het oneerbiedige, maar wil niks spoilen) in de kamer, sommige zijn keihard puzzelen.

Het verhaal is heel goed. Er zitten een aantal plottwists in die je door middel van de puzzels goed meekrijgt. De puzzels dwingen je als het ware het verhaal te begrijpen.

De beleving is geweldig. Toen ik binnenstapte voelde ik me in een authentieke schuur, maar bij de napraat bleek dat de eigenaar dit zelf had gebouwd en in deze sfeer kon neerzetten. Super tof! Ook dwingen de puzzels je tot interactie met het decor waardoor het prachtig uit de verf (misschien is verf in deze context niet het juiste woord, of toch weer wel) komt. Waar heel veel kamers willen moderniseren in techniek en nieuwe foefjes, doet deze kamer dat op zijn eigen authentieke manier, die al te zien was in de vorige kamer, maar hier maximaal wordt uitgebreid.

Dit is echt een kamer die ik heel erg kan aanbevelen. Ik heb heel erg genoten van alles wat er te zien en te beleven was. Heel erg knap gedaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

  koen_knxMarinusmadlCaro Marieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2023

‘Big' surprise

Daar hobbelen we - De Drie Duitsers (3 personen) - weer over het gescheurde asfalt naar Molenstede in België. Klaar om een kamer te spelen die al héél lang op het wensenlijstje stond. Al voordat ‘ie geopend was. Na spelen van de andere kamer bij Escaperoom Baron Beeckman werd al verteld dat deze nieuwe kamer eraan zat te komen. Gezien de vorige kamer daar goed bevallen was, de reviews voor deze kamer lovend waren én we een maandagavond nog niet volgepland hadden gingen we deze avond eindelijk Het Testament spelen 🤗.

Je komt aan bij een weiland en daarop staat een prachtig authentiek landhuis. Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren en dan moet je je melden bij de baron. In ons geval was de baron er niet, maar zijn huishoudster (de gamehost en tevens eigenaressen van de escape room) wel. De introductie komt deels overeen met de introductie van de andere kamer. Desalniettemin vind ik dit een geweldige introductie. Dit komt voornamelijk door het geweldige ‘acteerwerk' en komisch talent van de eigenaressen. Door het ingenieus inzetten van een rol, wordt je op deze manier ontvangen door een gamehost die gewoon uitleg kan geven over het spel en je naar het toilet kan laten gaan, maar dat alles wél volledig in thema.

We werden naar het huis van Valere Bex gestuurd, de tuinman van de baron. Aan ons de taak om opzoek te gaan naar de schat, die deze tuin- en klusjesman verborgen heeft in zijn huis met raadsels en puzzels. Enkel zij die intelligent genoeg zijn, kunnen de schat vinden. Dus de baron, die eigenlijk de erfgenaam is, stuurt de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen. Dit is een geweldig gevonden link met de andere kamer van Escaperoom Baron Beeckman. Het is hierom absoluut een pré om eerst de andere kamer te spelen en daarna Het Testament.

Waar ik de tocht naar het huis van Valere al geweldig en sfeervol vond, is het huis – de escape room zelf – helemaal fantastisch 😍! Ik zou deze omgeving te kort doen door het decor óf thematisering te noemen. Het is realistisch en daardoor ontzettend authentiek en wonderschoon. Je waant je daadwerkelijk in het huis van de vrijgezelle tuinman. Later hoorden we van de eigenaren dat ze zowat het hele huisje zelf hebben opgebouwd. Dit is dan ontzettend goed gedaan, met veel oog voor detail, want het lijkt alsof het huisje er al tientallen jaren staat.

Met dit verhaal en deze omgeving passen de puzzels ontzettend goed in het thema. Je komt ook daadwerkelijk om puzzels en raadsels op te lossen en om een schat te vinden. Daarbij zijn de puzzels authentiek en mechanisch en is het ook super aannemelijk dat – vanuit het verhaal gezien – de tuinman dingen op deze manier verborgen heeft. De mechanische puzzels zijn het trademark van Escaperoom Baron Beeckman. Bij Het Testament doe je alles op eigen kracht en is er niets van computers of arduinos te bekennen. Dit zorgt ervoor dat je in een tijd waar alles technisch en digitaal moet zijn wordt teruggebracht naar ‘old school' en ‘klassiek'. Desalniettemin is het hier toch vernieuwd en tof om mee bezig te zijn.

De puzzels zelf zijn uitdagend en je moet hier weer echt flink aan de slag om binnen de tijd je missie te voltooien. De kamer is voornamelijk lineair (= eerst het een oplossen voordat je door kunt met het ander) met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzels tegelijkertijd op kunnen lossen). De puzzels zijn divers en leuk om te doen, dit komt voornamelijk door de mechanieken die zijn gebruikt. Daarbij was er één puzzel (en iedereen die deze kamer gespeeld heeft, heeft het erover óf zal het erover hebben), die heb ik nog nooit ergens gezien en die was écht héél erg gaaf. Ongelofelijk hoe ze hier gebruik hebben gemaakt van de ‘omgeving'.

Het laatste wat ik nog wil uitlichten is het feit dat je in deze kamer vaak ook de mechaniek achter de puzzels te zien krijgt. Zo zie je dat je niet voor het lapje wordt gehouden, maar dat zaken écht werken met tandwielen en andere mechanische componenten. Dit is ontzettend tof 👌.

We wisten nét binnen de gegeven tijd het spel uit te spelen. Vervolgens kregen we uitgebreide uitleg over het ontstaan en het proces van de bouw van Het Testament. Het werd een hele gezellige napraat én we lagen laat en bed, maar dit was het absoluut 100% waard.

Al bij al; Het Testament is een buitencategorie escape room. Het is een unieke kamer qua hoe deze eruit ziet en hoe je moet puzzelen, zowel de soorten puzzels (mechanisch/authentiek) als het niveau van de puzzels (uitdagend/divers). Het is absoluut de moeite waard om hier verder voor te rijden. Je moet deze kamer sowieso gaan spelen vooral als je houdt van een uitdaging in een authentieke sfeer.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie óf vier personen i.v.m. samenwerkingspuzzels en diversiteit;
- Als je beide kamer op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en daarna deze i.v.m. het verhaal;
- Bereid je voor op een flinke uitdaging qua puzzels en probeer niet te dralen.

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het bieden van deze toffe ervaring. We hebben het ontzettend fijn gehad bij jullie en genoten van jullie spel. Bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Geweldige service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Uniek

  koen_knxCaro sjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Gaat er een belletje rinkelen?

Vandaag waren we te gast bij Baron Beeckman om zowel toe te treden tot zijn genootschap als een kijkje te nemen in het tuinhuisje van de pas overleden tuinman. Zou er echt iets verstopt liggen?

In mijn review van Het Geheim Baron Beeckman schreef ik al over het ontvangst. Hoewel we natuurlijk nu al op locatie aanwezig waren wil ik toch nog een keer zeggen dat de eigenaren hier echt heel leuk en gastvrij zijn! Ze namen de tijd om met ons te praten, zowel in thema als iets minder, een perfecte balans.
De intro verloopt weer kalm. Alles is duidelijk en we worden naar het tuinhuisje gestuurd. Gewoon eventjes kijken, wie weet is er iets te vinden, misschien niet...

En kijken deden we. Ik keek mijn ogen uit, wat een heerlijke sfeer en tof decor. Het voelt allemaal realistisch aan en ik was oprecht verbaasd toen ik hoorde hoe veel er nog zelf is gebouwd. Het huisje voelde écht oud aan. Het eerste deel pakte me ook meteen, eerst door het decor, daarna ook door die ene ge wel di ge puzzel. Hoe bedenk je dit?!

Vervolgens puzzelden we lekker door. De puzzels zijn er in overvloed, uitdagend maar nooit onlogisch. Meestal puzzel je lineair wat met 3 personen goed werkt. Baron Beeckman heeft een stijl die techniek achterwege laat. Dit is helemaal niets negatiefs (positief zelfs) want deze kamer charmeert met de manieren waarop techniek juist níet wordt gebruikt.
De puzzels ondersteunen het verhaal op de meeste momenten minder. Je bent gewoon aan het puzzelen. Toch wordt het verhaal richting het einde wel duidelijk gemaakt met een paar puzzels. Het verhaal was toen ook rond en onze taak zat erop. De host ontving ons enthousiast en nam de kamer met ons door.

Ja, ik heb echt genoten van deze kamer! Je ziet aan alles dat deze kamer met liefde voor escapen is gebouwd. Deze kamer weet je te verrassen op een paar geniale manieren zonder effect na effect op je af te gooien. Deze kamer is ook echt niet de makkelijkste, je mag echt aan de bak.

Bedankt aan de eigenaren van Baron Beeckman! We zullen de Baron laten weten dat we ons verblijf bij jullie als erg prettig hebben ervaren!9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Heerlijke sfeer met mooi decor
 • De puzzels en mechaniek
 • De passie van de eigenaren

  koen_knxGijssambeekCaro

fembulfembulSenior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Deze kamer is een feest(varken!)

Ik ga het zeggen, dit is mijn favoriete escape room ooit!

Nadat we Het Geheim van Baron Beeckman hadden gespeeld, waren we helemaal klaar voor deze kamer. We waren natuurlijk net lid geworden van het genootschap en daarom durfde de Baron het wel aan om ons naar het huisje te sturen van zijn tuin- en klusjesman Valère. Hij zou namelijk een schat verborgen hebben in zijn huis. De Baron stuurt alleen de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen in het huisje van Valère. De link die hiermee tussen de twee kamers wordt gelegd is erg leuk en logisch gevonden, maar daarmee is het eigenlijk ook wel echt een pré om eerst Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en daarna pas Het Testament.

Op het moment dat je het huisje binnenstapt waan je je in een kleine oude boerderij. Later vertelden de eigenaren dat ze dit later pas hadden gebouwd om een tweede kamer in te kunnen bouwen, maar als ze ons hadden verteld dat dit er al 100 jaar stond, had ik het ook geloofd. Zo authentiek en realistisch heeft een kamer voor mij nog niet eerder aangevoeld. Complimenten hiervoor!

De puzzels doen hier niets aan onder, wauw! Zo gaaf dat alles zo goed in thema is en blijft, gedurende de hele kamer. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, uitdagend, origineel, verrassend en bovenal mechanisch. Het feit dat alle puzzels mechanisch zijn versterkt het verhaal alleen maar. Nergens in de hele kamer (oké, oké op de camera's na!) is er iets van techniek (computers, arduinos, RFID etc.) te bekennen. Ik ben zelf op een boerderij opgegroeid en het voelde echt alsof ik bij mijn grootouders binnen stond. Super gaaf!

Dan even inhoudelijk over de puzzels; holy moly! Het zijn er veel. Van tevoren waren we al gewaarschuwd door de eigenaren dat dit een behoorlijke uitdaging werd met z'n tweeën. De kamer is vrij lineair, maar af en toe zijn er een paar parallele puzzels. De puzzels blijven me oprecht keer op keer verbazen en er zijn zelfs puzzels die ik nog nooit heb gezien. Echt heel tof gedaan!

Ik weet niet hoe, maar met nog 2 minuten op de klok hebben we het gehaald. Ik ben nog nooit met zo'n euforisch gevoel uit een kamer gekomen. Alles klopte wat ons betreft. Ja wat kan ik nog meer over deze kamer en locatie zeggen dan dat dit geweldig is. Mijn hart is gestolen door de geweldige eigenaren en deze fantastische kamer. Ik zou willen dat elke kamer zo was!

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het maken van deze kamer. Nee... Het is meer dan dat, het is een echte ervaring. Een ervaring die ik iedereen gun, dus ga deze kamer spelen.

Bedankt voor jullie enthousiasme, het gezellige napraten en alle tips voor kamers in België. Wie weet (en hopelijk!) tot ooit.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:08 min

  koen_knxfembulCaro

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2023

We hebben het varkentje gewassen!

Eerder op de dag hadden we 'het Genootschap' gespeeld waar we al hartelijk werden ontvangen. Hier was dat wederom niet anders, complimenten!

De locatie is heel aandoenlijk en daardoor erg bijzonder! Het verhaal is duidelijk en vormt zich ook meer en meer naarmate je speelt. Top! Eerder op de dag dacht ik nog na over een gimmick in een escaperoom waarvan ik niet eerder wist of dit al bestond. Het bestaat weldegelijk en dat in deze kamer. Geweldig!

De puzzels zijn in thema en duiden wat meer waar je mee bezig bent of waar je wat voor moet gebruiken. De effecten zijn leuk, en hebben een extra dimensie door de mechaniek.

We hebben ons enorm vermaakt en zouden deze kamer absoluut aanraden! Zeker als je er een stuk voor moet rijden.

Thanks naar beide eigenaren en een shoutout naar Elodie!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  82:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

  MarinusmadlCaro anouk

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2023

Het testament

We werden in thema ontvangen door de vriendelijke host die ons uitgebreid het verhaal achter de kamer vertelde. Na de intro kregen we een lampje aangereikt en mochten we richting het huisje van de tuinman van de baron wandelen. Die bracht ons meteen al in de juiste sfeer. De kamer is prachtig en brengt je gelijk terug in de tijd. De puzzels zijn leuk en ik heb ook wel wat dingen langs zien komen die ik nog nooit eerder in een escape room heb gezien. Ik dacht altijd dat een kamer zonder electronica niet meer mee zou kunnen draaien in de top kamers, maar ik denk dat de mensen van baron Beeckman overduidelijk het tegendeel bewijzen. Ik vond het zelfs ergens ook wel erg verfrissend :). Achteraf hebben we nog lang nagepraat met onze host. Het was zeker weten een top avond!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  MarinusmadlCaro sjephanie

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Fantastisch

2de kamer bij baron Beeckman , vervolg op 1ste kamer.
Wij hebben ons super geamuseerd, zat goed in elkaar ,wauw !
Fijne ontvangst in thema , toffe babbel achteraf .


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

  mats_lundersjessie_verduycktCaro

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (335 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Sfeervol, authentiek puzzelplezier.

De laatste keer dat ik bij Baron Beeckman was, vertelden de eigenaren over hun toekomstplannen.

Na lang eigenlijk niks gehoord te hebben, kondigden ze uit het niets hun nieuwe room aan die ook nog eens vrij snel daarna zou openen.
De eerste reviews hier waren lovend, waardoor een bezoekje niet snel kon uitblijven.

Onthaal:

Een groot bord in de wei wijst je de juiste richting uit en parkeren kan hier voor de deur.
In theorie kom je hier best stipt aan op het gevraagde uur (duidelijk omschreven in de mail).

De uitbaters van deze escape room pakken het slim aan. Net als bij 237 hebben ze hier gekozen voor een overkoepelend thema waar ook de nieuwe kamer een deel van gaat uitmaken. Ze spelen daardoor een typetje, maar op een erg toffe manier. Het gaat alle kanten uit, van serieus naar nonchalant naar gemoedelijk en met momenten ronduit grappig.

Kamer:

Na de schitterende inleiding mogen we zelf door de wei richting de escape room wandelen. Op naar het huisje waar Valere Bex, de tuinman van de Baron, jarenlang gewoond heeft. We gaan voor de Baron op zoek naar de schat die nog in het huisje zou moeten liggen, maar makkelijk zal deze zich niet prijsgeven. Sterker nog, niemand is er, volgens de Baron, ooit in geslaagd.

Net als bij de Baron is hier de setting weer heerlijk authentiek. De ruimtes voelen aan alsof ze op pauze zijn gezet, 40 jaar geleden.
Maar dit voelt niet oubollig of saai aan, die voelt warm, gezellig aan en vooral, deze kamer ademt sfeer, deze kamer leeft.

De puzzels zijn allemaal in thema, maar hebben niet allemaal een echte link met het verhaal buiten dat het raadsels zijn. Je moet hier dus niet teveel denken aan: waarom staan we dit te doen.

Wel zitten er elementen in die er voor mij echt uitschoten waarvan 1 in het bijzonder ons echt verrast heeft.
De kamer barst van de puzzels en zeker met 2 ga je hier een pittige opdracht aan hebben.
Baron Beeckman staat voor mij synoniem aan mechaniek en daar blinkt deze kamer, nog meer als de vorige in uit.
Waar de vorige room mechanisch werkt, is de techniek eerder een middel. In deze kamer is de techniek onderdeel van de kamer en heeft het een zekere vorm van schoonheid gekregen en dat werkt.

Het einde doet wat het belooft, de conclusie is er op vele vlakken en alles wordt duidelijk op een erg eenvoudige manier.

Conclusie:

Het mooie bij Baron Beeckman is dat hun niks pretenderen. Ze weten heel goed van hunzelf waar ze goed in zijn en waarin ze niet goed zijn.
Daardoor blijven hun ver weg van electronica en dan denk je al snel: kan dit dan nog een kamer zijn die anno 2023 nog meekan?
Het antwoord is ja, het werkt zelfs verfrissend en ja ook zonder electronica kan je mensen verbazen.

Deze kamer blinkt voor mij uit door zijn inleiding, de storyline en de setting om uiteindelijk ons ook met een conclusie te laten vertrekken.
Een setting die achteraf niet zo authentiek was als wij dachten en dat maakt mijn waardering alleen maar groter.

Kom je in de buurt van Molenstede, rij ff om en pak deze heerlijke room ff mee!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  MarinusmadlCaro Marieke

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2022

ZALIG « vervolg » op Baron Beeckman

Kamer is een super ervaring als vervolg op Baron Beeckman (wat bovendien ook een geweldige kamer is), een echte aanrader om beide kamers te gaan spelen. De eigenaars geven de spelers een « totaalervaring » en laten onmiddellijk vanaf de 1ste minuut het verhaal de overhand nemen, hoedje af daarvoor!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  mezenCaro Tom Adriaensen

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 oktober 2023

Een rechtvaardig besluit..

België, ik hou van jullie escaperooms! Je merkt dat menig escaperoom hier echt een onderneming met passie is. En ook hier bij Baron Beeckman, waar Hippolyte en zijn vrouw ons welkom heetten. Misschien hadden we ook wel de ideale entree: binnendoor over een grindpaadje, slingerend tussen de huizen, en plots staan we dan bij het koetshuis. In het schemerdonker zijn we op zoek naar de ingang, we kloppen aan.. en het verhaal kan beginnen.

Na een opwarmer bij het Genootschap waren we klaar voor de moeilijkere uitdaging: het Testament. er werd meerdere malen gezegd dat dit niet makkelijk puzzelen zou worden en daar gingen we dan ook met lichte spanning aan beginnen. Allereerst alle liefde en credits naar Hippolyte, die ons met een grote glimlach heeft klaargestoomd. We beloofden ons best te gaan doen, alles voor de pannekoekjes. Deze introductie had een geweldige meerwaarde, we hebben goed gelachen. Toen was het tijd voor serieuzere zaken: op zoek naar het testament en via het donkere pad richting de orangerie van het gebouw.

Wat een prachtige entreekamer. Sommige kamers zijn zo mooi in hun simpelheid omdat ze vooral praktisch iets uitbeelden. Neem de kleine kas, aangrenzend aan de woning van de tuinman. Niets geks, gewoon een oud gebouwtje dat er al even staat. Behalve dat later blijkt dat er tot voor de komst van deze kamer nog geen baksteen van dit gebouw stond. Hoé dan! En zo bescheiden onze Hippolyte.. wat een helden.

Goed, Hippolyte mocht dat dan goed gedaan hebben, zijn twee knorrige vrienden stalen pas echt de show. Wat hebben we genoten, zij ongetwijfeld ook. Zoiets makkelijks, zo leuk bedacht. En dat valt eigenlijk te zeggen voor heel veel elementen in deze kamer. In alles straalt het passie en liefde uit, precies waarom ik kamers in België zo kan waarderen. En dan de twist, iets wat ik toevallig met voorkennis uit een podcast van jaren geleden ook extra wist te waarderen. Valère, we’ve got your back.

Luk en Caroline, wat een eer dat we mochten komen genieten van deze mooie kamers. Dank voor alle hulp na tientallen mailtjes en dan toch onverbiddelijk te laat komen. Jullie waren een geweldige gastdame en heer. Tot snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  koen_knxCaro

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2023

Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

# 42
Escapedag! Samen met vriendinlief en een vriend stonden er vandaag 2 escaperooms op de planning waar we onwijs veel zin in hadden, namelijk: starten bij Al Capone om te kijken of we geschikt waren onderdeel te worden van zijn smokkelaarsbende en vervolgens nog een stop bij Baron Beeckman om is in het huisje van tuinman Valere te kijken aangezien er een vreemd Testament gevonden was.

Eenmaal klaar bij Al Capone hadden we wat tijd te overbruggen en besloten we iets te gaan eten waar het idee gekomen is om na een bezoekje bij de Baron ook nog eens een bezoekje aan Geel te brengen om te kijken wat er met Mrs.Brown gebeurd was. Altijd leuk die onverwachte dingen.

Aangekomen bij het prachtige landhuis van Baron Beeckman konden we de auto makkelijk voor de deur parkeren en werden we vervolgens op geweldige manier verwelkomt door onze host die prachtig in stijl gekleed was. Geliefde tuinman Valere Bex is helaas te komen overlijden en volgens de Baron zou er in het huisje van Valere een rijkdom van onschatbare waarde moeten liggen.. nu zie onze host na een korte introductie: Ga maar eens een kijkje nemen. En daar gingen we..

Het Testament.. Wouw wat een kamer! Het decor was echt van begin tot eind gewoon verbazingwekkend prachtig in elkaar gezet waardoor ik letterlijk af en toe vergat dat we een escaperoom aan het spelen waren. Het was gewoon een schitterend geheel wat van A tot Z volledig klopte. De puzzels waren erg origineel die super aansloten op het decor. Ook zaten er bepaalde elementen in die ik nog niet eerder in een escaperoom gezien/gehad heb wat het toch ook wel weer erg tof maakte. Ik kan van alles over de kamer vertellen maar dat ga ik expres niet doen omdat het gewoon iets is wat je zelf moet zien en aanschouwen. Dus niet nadenken.. gewoon boeken en lekker genieten!

Conclusie: Het Testament is een must! Gewoon boeken en lekker spelen en vooral genieten! Precies zoals de titel zegt: Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

Complimenten aan onze host die het spelletje prachtig speelde en de ervaring op en top gemaakt heeft. Mochten er ooit nog nieuwe kamers komen dan komen we zeker vol enthousiasme terug :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Daredevil

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host
 • Aankleding

  koen_knxCaro

GyongyiGyongyiJunior EscaperLid sinds: 27 juli 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Op zoek naar de schat

Kamer 57:
Na een aantal maanden geleden toegetreden te zijn tot Het Genootschap, was het vandaag tijd voor het opmaken van Het Testament.

De rating, reviews en ervaring van de vorige kamer beloofden veel goeds.

Aangekomen op de prachtige locatie werden we, wederom (alleen nu door de mannelijke wederhelft), geheel in stijl, rol en met de nodige humor ontvangen. De host en tevens eigenaar doet dit ontzettend goed. Gelijk zit je in de goede sfeer. Er wordt alle tijd voor genomen en na het introductiefilmpje zijn we dan echt begonnen.

Leuk dat we niet echt gaan escapen, maar op zoek gaan naar ‘de schat’. Het eerste onderdeel vond ik meteen mega leuk en met een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’, helaas ging dat niet…
Super leuke kamers met vele nieuwe elementen. Nagenoeg alles mechanisch en gebouwd door de eigenaar zelf. Alles loopt lekker en soepel in elkaar over. Het verhaal is duidelijk en er is genoeg te doen. Voldoende tijd, zodat je ook de rust voelt om alles te zien en rustig uit te voeren.

Na 85 minuten wisten wij hoe de (hooi)vork in de steel zat en hebben we dit laten weten aan de host.
We waren zeer verbaasd toen we hoorden dat alles nieuw gebouwd is…dit huisje was er niet. Alles is in thema en zelfs de geur is speciaal ontwikkeld voor deze kamer!!

Heerlijk nagepraat, relaxed een drankje en snoepje gedaan. Wat tips voor andere kamers en nu wachten op de derde kamer. Wij zullen zeker weten wederom naar Molenstede afreizen om de derde kamer te komen spelen!

Deze kamer is echt meer dan de moeite waard om te spelen en uniek in zijn soort!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer zelfs de geur klopt
 • Goede service: als tijd en goede host
 • Puzzels heel divers
 • Origineel alles mechanisch
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs echt waar voor je geld
 • Beleving
 • Verhaal alles klopt
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  koen_knxCaro

Bjorn EvensBjorn EvensJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Wat een vibe!

Meteen bij aankomst kom je al in de juiste vibe terecht. Alles klopt, van begin tot einde. De kamer is echt af! Niets op aan te merken. Je zit helemaal in de juiste sfeer, de puzzels passen er perfect bij. Iemand schreef het hier al eens, maar het voelde inderdaad als een warm bad. Dit is een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Deze kamer is een aanrader. Maar! Genoeg lof over de kamer. De host mag minstens evenveel complimentjes krijgen. Het warme onthaal, de toewijding, de juiste sfeer neerzetten, ... Ze doet het allemaal. Merci! Wij zijn dankbaar dat we zo'n kamer mochten beleven. Hier komen we nog eens terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Bjorn EvensCaro

lucky_drivelucky_driveEscape ApprenticeLid sinds: 07 maart 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Volledig overweldigd

De kamer is bijna volledig mechanisch en minder elektrische elementen maar de uitwerking van de mechaniche mechanismen is fenomenaal. Deze kamer is een klasse apart.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:00 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

  lucky_driveCaro

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2023

Fantastische kamer met verrassende elementen

Echt een fantastische kamer om te spelen. Hier zitten verrassende elementen in die ik nog nooit bij een andere kamer heb gezien. Alles klopt hier het verhaal, de puzzels, de dieren ;-), de techniek die gebruikt is. Super kamer! Wij hebben ontzettend genoten van deze escape. En hopen dat er snel iets nieuws ontstaat op het terrein van de baron!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  KarinaCaro

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2023

Very nice

Dit is een kamer die heeeelll veel puzzels heeft, goed old skool escape karakter gestopt in een nieuw jasje. Very nice gedaan en complimenten hoe zij er zorg voor hebben gedragen om je 90 min bezig te houden.

Heel mooi aangekleed en heel origineel, ik was onder de indruk van de puzzels en sfeer die er is gecreëerd.

Deze kamer met twee personen gedaan. Voor twee personen vond ik deze iets teveel van het goede. Heel veel te doen en met minimaal 1 persoon extra waren wij eruit gekomen. Desondanks heb ik ervan genoten en zijn we ver gekomen.

Hele goede service en ontvangst van de eigenaren. Complimenten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro sjephanie

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Lekkere puzzel kamer

Een kamer met lekker veel puzzels . Zeker een paar pittige puzzels dus je kan aan de bak hier . Aan het begin kom je zeker iets tegen wat heel leuk gedaan is en wat je nog nooit gezien hebt . Rest van de kamer is allemaal goed kijken , zoeken , en vooral goed nadenken en samenwerken . Prima vermaakt hier en hele aardige mensen .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:12 min

  slinger13 Caro

Marie-ClaireMarie-ClaireEscape ApprenticeLid sinds: 21 augustus 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Af van begin tot einde

Wow wow wow, hoe goed was deze kamer weeral, na de 1ste kamer gedaan te hebben wisten we direct dat we de 2de kamer ook moesten gaan doen, en idd het was weer meer dan de moeite waard ,knappe authentieke decors, leuke raadsels die mooi allemaal in elkaar vloeien , genoeg om handen om met meerdere mensen hieraan mee te doen, spannend van begin tot einde, voor ons zeker in ons top 3..


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  72:00 min


 • Puzzles
 • Difficulty
 • Experience
 • Great host

  MarinusmadlCaro

BartBartEscape ExpertLid sinds: 29 december 2019 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2023

90 minuten genieten in een TOP kamer

Omdat we al tot het genootschap van de baron behoorden, moesten we wel terugkeren om het testament te spelen.

Onze verwachtingen waren best hoog omdat het vakmanschap bij de baron ons als de eerste keer had gecharmeerd. Het Testament is echter nog een paar stappen indrukwekkender. Wie alles computergestuurd wenst, zal teleurgesteld zijn. Wie een waanzinnig goed uitgewerkte kamer wil spelen, waar wacht je op ! Zonder enige twijfel een kamer van TOP niveau met de nodige afwisseling van moeilijkere en straight forward puzzels.

Het enthousiasme van de eigenaars, het feit dat ze het allemaal van 0 opgebouwd hebben en de goede service maken dit een must do voor elke (on)ervaren escaper !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  89:12 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  MarinusmadlCaro

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperLid sinds: 21 mei 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Top ervaring!

Nadat we de andere kamer al hadden gespeeld keken we reikhalzend uit naar deze nieuwe kamer. Een van de beste kamers die we ooit speelden! Verwacht je niet aan hoogtechnologische snufjes, maar dat zou ook niet passen in deze setting. Lekker gezellig sleutels zoeken, puzzels oplossen, mechaniekjes in gang zetten. Bijzonder leuke gimmick ook voor de dierenvrienden onder ons. Ontvangst meteen in het thema, niet zomaar "hier zijn de lockers en begin er dan maar aan".
Kamer van 90'. Wij vonden na ongeveer 75' de schat, en wat voor één.......

+++++


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  mezenCaro

aurelieviaurelieviJunior EscaperLid sinds: 08 juli 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2024

Fantastische setting

Van begin tot einde beland je in een superleuk verhaal in originele setting.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  82:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

  Caro

stefanieddstefanieddJunior EscaperLid sinds: 27 november 2018 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2024

Fantastisch

Wat een onthaal!
Prachtige kamer.
Fijn dat nadien alles nog eens overlopen werd zodat je kon zien hoeveel dingen je had doorlopen.
Aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

  Caro

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig