Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Testament

Molenstede , België

Nu gesloten

Top #11

90 minuten

2 - 5

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Testament

Valere Bex, befaamd technisch knutselaar en tevens trouwe tuinman van Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is komen te gaan. Zijn nalatenschap aan de baron omvat niet enkel zijn twee dierbare varkens, maar mogelijks ook een mysterieuze schat:

“Evenwel zeg ik op mijn gemak, de meest waardevolle schat vindt hier onderdak. Doch enkel indien handig en snel, intelligent en wel, zal u haar kunnen vinden”

Hoewel dankbaar voor die varkens wil de baron koste wat het kost de betekenis van deze raadselachtige zin achterhalen. Is er een “schat”? En waarom slaagt hij er niet in ze te vinden?

De baron wil uw hulp en wel nu! Hij looft een unieke beloning uit aan zij die het cryptisch testament durven komen ontrafelen.

Een simpele missie? Of…toch lastiger dan gedacht?

Oh ja…hopelijk bent U niet bang van varkens.


Thema's

Avontuur

Boerderij

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

26 likes

153 bezoekers

94% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

84 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

HEERLIJK, deze kamer heeft echt een plekje in mijn hart gekregen <3

We hebben een kleine Escapetrip vandaag. We spelen 3 kamers in deze volgord en wat hebben we er weer van genoten!
- Baron Beeckman
- Locked in Time
- Het Testament

Na dat we aan het begin van de middag Baron Beeckman zeer succesvol hadden gespeeld (5e tijd ooit) was het nu de beurt aan hun nieuwste Escaperoom, Het Testament.

Ontvangst:
Deze was wederom erom vriendelijk en hartelijk. De uitbaters weten zo goed hoe je leuk, prettig en toch in verhaal en thema mensen kunt onderdompelen in hun verhaal. Ook hier begint je avontuur al als je in aanraking komt met de host. Leuk in verhaal en in de juiste sfeer word je meegenomen naar de kamer.

Kamer:
Je ziet het al aan het cijfer, ik heb hier echt enorm van genoten! Ik heb niet veel kamers een 10 gegeven, maar deze kamer raakte een speciaal iets in mij. De eenvoud en authentieke sfeer is zo goed neergezet. Mechanisch zit ook deze kamer weer ijzersterk in elkaar. Overal is aan gedacht. Details, decor, sfeer, verhaal en ook de puzzels zijn er in overvloeden.

Toen we pas net binnen waren was ik al verkocht, ZO LEUK! Bel, bel en dan komt het wel.... (zodra je gespeeld hebt begrijp je dit) De puzzels zijn leuk in thema, hebben dan niet zo zeer echt te maken met het verhaal maar zijn echt leuk om te doen.
De kamer zit bom vol met verassingen en alles is zo goed en mooi weggewerkt.
Echt mijn complimenten voor het bouwen van deze kamer, erg knap gemaakt!!!

Het einde geeft een simpel maar duidelijke conclusie aan het geheel.
Ook nu hebben wij de kamer (zonder dat het zo voelde) erg goed gespeeld... Zelfs zo goed dat we een RECORD hebben neergezet!!!!
Nou, ik speel totaal niet om records te maken, maar hier ben ik dan toch wel even trots op hoor.
We hebben de kamer is 68 minuten gespeeld en het waren 68 hele leuke minuten.

DIKKE COMPLIMENTEN voor deze Escaperoom. Heerlijke sfeer met onwijs lieve en gezellige uitbaters... Wat wil je nog meer?
DANK!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • NIEUW RECORD GEZET!!!

  Caro kyleTijn10

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2023

We hebben het varkentje gewassen!

Eerder op de dag hadden we 'het Genootschap' gespeeld waar we al hartelijk werden ontvangen. Hier was dat wederom niet anders, complimenten!

De locatie is heel aandoenlijk en daardoor erg bijzonder! Het verhaal is duidelijk en vormt zich ook meer en meer naarmate je speelt. Top! Eerder op de dag dacht ik nog na over een gimmick in een escaperoom waarvan ik niet eerder wist of dit al bestond. Het bestaat weldegelijk en dat in deze kamer. Geweldig!

De puzzels zijn in thema en duiden wat meer waar je mee bezig bent of waar je wat voor moet gebruiken. De effecten zijn leuk, en hebben een extra dimensie door de mechaniek.

We hebben ons enorm vermaakt en zouden deze kamer absoluut aanraden! Zeker als je er een stuk voor moet rijden.

Thanks naar beide eigenaren en een shoutout naar Elodie!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  82:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

  MarinusmadlCaro anouk

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2023

Het testament

We werden in thema ontvangen door de vriendelijke host die ons uitgebreid het verhaal achter de kamer vertelde. Na de intro kregen we een lampje aangereikt en mochten we richting het huisje van de tuinman van de baron wandelen. Die bracht ons meteen al in de juiste sfeer. De kamer is prachtig en brengt je gelijk terug in de tijd. De puzzels zijn leuk en ik heb ook wel wat dingen langs zien komen die ik nog nooit eerder in een escape room heb gezien. Ik dacht altijd dat een kamer zonder electronica niet meer mee zou kunnen draaien in de top kamers, maar ik denk dat de mensen van baron Beeckman overduidelijk het tegendeel bewijzen. Ik vond het zelfs ergens ook wel erg verfrissend :). Achteraf hebben we nog lang nagepraat met onze host. Het was zeker weten een top avond!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  MarinusmadlCaro sjephanie

SemSemEscape GuruLid sinds: 15 juni 2018 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2023

Prachtig op een eigen manier

#121 Het Testament

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 9e en dus laatste kamer en wat een knaller!

2 weken geleden ook hier geweest om Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en toen was ik al verbaas over de locatie. Hoe een locatie en een verhaal samen kunnen werken tot een prachtige kamer is toen al gebleken, ondanks dat wat last had van mijn allergie. Dat was dit keer gelukkig niet het geval!

Na een heerlijke ontvangst in thema van een eigenaar die vol passie en in thematisch pak/smoking (+10) zijn verhaal verteld, kan alleen maar iets goeds beloven.

De puzzels in deze kamer zijn enorm leuk en vernieuwend, maar soms ook heel authentiek in hun uitwerking. Sommige zijn leuke interacties met het decor en de "dingen" (sorry voor het oneerbiedige, maar wil niks spoilen) in de kamer, sommige zijn keihard puzzelen.

Het verhaal is heel goed. Er zitten een aantal plottwists in die je door middel van de puzzels goed meekrijgt. De puzzels dwingen je als het ware het verhaal te begrijpen.

De beleving is geweldig. Toen ik binnenstapte voelde ik me in een authentieke schuur, maar bij de napraat bleek dat de eigenaar dit zelf had gebouwd en in deze sfeer kon neerzetten. Super tof! Ook dwingen de puzzels je tot interactie met het decor waardoor het prachtig uit de verf (misschien is verf in deze context niet het juiste woord, of toch weer wel) komt. Waar heel veel kamers willen moderniseren in techniek en nieuwe foefjes, doet deze kamer dat op zijn eigen authentieke manier, die al te zien was in de vorige kamer, maar hier maximaal wordt uitgebreid.

Dit is echt een kamer die ik heel erg kan aanbevelen. Ik heb heel erg genoten van alles wat er te zien en te beleven was. Heel erg knap gedaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

  MarinusmadlCaro Marieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Sfeervol, authentiek puzzelplezier.

De laatste keer dat ik bij Baron Beeckman was, vertelden de eigenaren over hun toekomstplannen.

Na lang eigenlijk niks gehoord te hebben, kondigden ze uit het niets hun nieuwe room aan die ook nog eens vrij snel daarna zou openen.
De eerste reviews hier waren lovend, waardoor een bezoekje niet snel kon uitblijven.

Onthaal:

Een groot bord in de wei wijst je de juiste richting uit en parkeren kan hier voor de deur.
In theorie kom je hier best stipt aan op het gevraagde uur (duidelijk omschreven in de mail).

De uitbaters van deze escape room pakken het slim aan. Net als bij 237 hebben ze hier gekozen voor een overkoepelend thema waar ook de nieuwe kamer een deel van gaat uitmaken. Ze spelen daardoor een typetje, maar op een erg toffe manier. Het gaat alle kanten uit, van serieus naar nonchalant naar gemoedelijk en met momenten ronduit grappig.

Kamer:

Na de schitterende inleiding mogen we zelf door de wei richting de escape room wandelen. Op naar het huisje waar Valere Bex, de tuinman van de Baron, jarenlang gewoond heeft. We gaan voor de Baron op zoek naar de schat die nog in het huisje zou moeten liggen, maar makkelijk zal deze zich niet prijsgeven. Sterker nog, niemand is er, volgens de Baron, ooit in geslaagd.

Net als bij de Baron is hier de setting weer heerlijk authentiek. De ruimtes voelen aan alsof ze op pauze zijn gezet, 40 jaar geleden.
Maar dit voelt niet oubollig of saai aan, die voelt warm, gezellig aan en vooral, deze kamer ademt sfeer, deze kamer leeft.

De puzzels zijn allemaal in thema, maar hebben niet allemaal een echte link met het verhaal buiten dat het raadsels zijn. Je moet hier dus niet teveel denken aan: waarom staan we dit te doen.

Wel zitten er elementen in die er voor mij echt uitschoten waarvan 1 in het bijzonder ons echt verrast heeft.
De kamer barst van de puzzels en zeker met 2 ga je hier een pittige opdracht aan hebben.
Baron Beeckman staat voor mij synoniem aan mechaniek en daar blinkt deze kamer, nog meer als de vorige in uit.
Waar de vorige room mechanisch werkt, is de techniek eerder een middel. In deze kamer is de techniek onderdeel van de kamer en heeft het een zekere vorm van schoonheid gekregen en dat werkt.

Het einde doet wat het belooft, de conclusie is er op vele vlakken en alles wordt duidelijk op een erg eenvoudige manier.

Conclusie:

Het mooie bij Baron Beeckman is dat hun niks pretenderen. Ze weten heel goed van hunzelf waar ze goed in zijn en waarin ze niet goed zijn.
Daardoor blijven hun ver weg van electronica en dan denk je al snel: kan dit dan nog een kamer zijn die anno 2023 nog meekan?
Het antwoord is ja, het werkt zelfs verfrissend en ja ook zonder electronica kan je mensen verbazen.

Deze kamer blinkt voor mij uit door zijn inleiding, de storyline en de setting om uiteindelijk ons ook met een conclusie te laten vertrekken.
Een setting die achteraf niet zo authentiek was als wij dachten en dat maakt mijn waardering alleen maar groter.

Kom je in de buurt van Molenstede, rij ff om en pak deze heerlijke room ff mee!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  MarinusmadlCaro Marieke

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2022

ZALIG « vervolg » op Baron Beeckman

Kamer is een super ervaring als vervolg op Baron Beeckman (wat bovendien ook een geweldige kamer is), een echte aanrader om beide kamers te gaan spelen. De eigenaars geven de spelers een « totaalervaring » en laten onmiddellijk vanaf de 1ste minuut het verhaal de overhand nemen, hoedje af daarvoor!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  mezensCaro Tom Adriaensen

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Heerlijk om hier alles te varkennen!

Eindelijk was het weer tijd om af te reizen naar Diest. Het geheim van Baron Beeckman is een kamer die me altijd is bijgebleven. Een kamer waarin je echt een stap terug deed in de tijd. Heerlijk old school puzzelen en je hersenen flink laten werken om te ontsnappen. Op voorhand vroeg ik aan spelers die deze kamer al gespeeld hadden of deze te doen was met twee personen. Van iedereen hoorde ik eigenlijk terug: "oei, dat wordt echt een opgave". Aan ons de taak om dit varkentje te wassen met z'n tweeën!

Het onthaal is weer als vanouds, een van de dingen die me vorige keer al was bijgebleven. Je wordt meteen in het thema meegenomen en de enthousiaste eigenaar zit goed in zijn rol. We worden mee naar boven genomen en krijgen hier een flinke uitleg van de eigenaar. Allemaal leuk in thema met af en toe een leuk grapje tussendoor. Waar ikzelf dan iets minder fan van ben, is dat je ná de lange introductie van je host ook nog een filmpje krijgt van +/- 5 minuten waar vrijwel hetzelfde wordt verteld. Al met al, de intro is erg lang.

Dan aan ons de taak om zelf naar het huisje van Valere Bex te gaan om daar te kijken of we de schat uit het testament kunnen vinden. Ik vind de eerste ruimte enorm sfeervol. Het voelt heel echt aan en je maakt wederom een stap terug in de tijd. Alles ademt of je hier écht in het huisje van een tuinman bent. Een ‘puzzel/opdracht’ vind ik geniaal en dit ga je nergens anders tegenkomen. Qua puzzels is het weer als vanouds, lekker mechanisch. We zagen wel meteen dat dit voor twee personen echt flink aanpoten zou gaan worden, want het is veel! In de kamer is het overigens onwijs warm, houd hier dus rekening mee als je in de zomer speelt.

Wat onwijs fijn is aan deze kamer, is dat de puzzelflow erg netjes is. Nu moet ik wel zeggen dat deze puzzels ons onwijs goed lagen. Waar de ene persoon het even niet zag, zag de andere meteen wat de bedoeling was. Hierdoor kwamen we van begin af aan in een heerlijke flow te zitten en die hielden we tot vlak voor het einde goed vast.

Deze kamer heeft, zoals de website zegt, 62 puzzels. Weet dus dat het met twee personen echt flink aanpoten is. Zeker niet onmogelijk, want – kleine spoiler – we hebben het binnen de tijd gehaald! Ik zou hier niet met meer dan 4 spelers gaan spelen (ivm de ruimte die je hebt). Ik denk dat drie ervaren spelers ideaal is.

Zoals gezegd blijven de puzzels zich opvolgen, de een wat gemakkelijker dan de ander. Je moet in deze kamer weer echt moeite doen om de puzzels op te lossen. Het is daardoor weer even helemaal wat anders dan de meeste nieuwe kamers die openen. De flow blijft voor ons onwijs goed, tot het einde. Hier kakte het voor ons een beetje in. Mede omdat je hier met twee personen eigenlijk nét te weinig ogen hebt. Hierdoor moet je een bepaalde handeling meermaals doen, wat een beetje gaat irriteren.

Al met al heb ik me echt onwijs vermaakt. Achteraf praatten we nog gezellig na met de eigenaar. Het Testament is weer een heerlijke old school puzzelkamer, waar echt wel een tof verhaal in verwerkt zit. Ga deze kamer met de juiste verwachting spelen! Verwacht geen immense decors of filmische special effects. Maar ga juist met de verwachting om anderhalf uur even keihard te puzzelen! Dan ga je een geweldige tijd hebben. En dat voor 90 euro voor 2 personen. Ik heb nu al zin in de volgende kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukMarieke

Marie-ClaireMarie-ClaireEscape ApprenticeLid sinds: 21 augustus 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Af van begin tot einde

Wow wow wow, hoe goed was deze kamer weeral, na de 1ste kamer gedaan te hebben wisten we direct dat we de 2de kamer ook moesten gaan doen, en idd het was weer meer dan de moeite waard ,knappe authentieke decors, leuke raadsels die mooi allemaal in elkaar vloeien , genoeg om handen om met meerdere mensen hieraan mee te doen, spannend van begin tot einde, voor ons zeker in ons top 3..


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  72:00 min


 • Puzzles
 • Difficulty
 • Experience
 • Great host

  MarinusmadlCaro

BartBartEscaperLid sinds: 29 december 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2023

90 minuten genieten in een TOP kamer

Omdat we al tot het genootschap van de baron behoorden, moesten we wel terugkeren om het testament te spelen.

Onze verwachtingen waren best hoog omdat het vakmanschap bij de baron ons als de eerste keer had gecharmeerd. Het Testament is echter nog een paar stappen indrukwekkender. Wie alles computergestuurd wenst, zal teleurgesteld zijn. Wie een waanzinnig goed uitgewerkte kamer wil spelen, waar wacht je op ! Zonder enige twijfel een kamer van TOP niveau met de nodige afwisseling van moeilijkere en straight forward puzzels.

Het enthousiasme van de eigenaars, het feit dat ze het allemaal van 0 opgebouwd hebben en de goede service maken dit een must do voor elke (on)ervaren escaper !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  89:12 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  MarinusmadlCaro

fembulfembulEscaperLid sinds: 27 november 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Zo’n leuke kamer!

Wat een fantastische 1,5 uur hebben wij samen gehad! Zo’n heerlijk thema, echt super goed uitgewerkt in decor, sfeer en puzzels.
Wij hebben deze kamer met 2 personen gespeeld, het was echt flink doorwerken, maar wij hebben beide juist genoten van de hoeveelheid raadsels en geen moment stress gevoeld.
Echt een fantastische middag gehad!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

  fembulCaro

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperLid sinds: 21 mei 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Top ervaring!

Nadat we de andere kamer al hadden gespeeld keken we reikhalzend uit naar deze nieuwe kamer. Een van de beste kamers die we ooit speelden! Verwacht je niet aan hoogtechnologische snufjes, maar dat zou ook niet passen in deze setting. Lekker gezellig sleutels zoeken, puzzels oplossen, mechaniekjes in gang zetten. Bijzonder leuke gimmick ook voor de dierenvrienden onder ons. Ontvangst meteen in het thema, niet zomaar "hier zijn de lockers en begin er dan maar aan".
Kamer van 90'. Wij vonden na ongeveer 75' de schat, en wat voor één.......

+++++


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  mezensCaro

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 02 december 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2023

Very nice

Dit is een kamer die heeeelll veel puzzels heeft, goed old skool escape karakter gestopt in een nieuw jasje. Very nice gedaan en complimenten hoe zij er zorg voor hebben gedragen om je 90 min bezig te houden.

Heel mooi aangekleed en heel origineel, ik was onder de indruk van de puzzels en sfeer die er is gecreëerd.

Deze kamer met twee personen gedaan. Voor twee personen vond ik deze iets teveel van het goede. Heel veel te doen en met minimaal 1 persoon extra waren wij eruit gekomen. Desondanks heb ik ervan genoten en zijn we ver gekomen.

Hele goede service en ontvangst van de eigenaren. Complimenten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  sjephanie

Rik26Rik26Escape ApprenticeLid sinds: 13 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2023

Schitterende ervaring! Een absolute aanrader !

Deze escape room biedt zoveel meer dan alle andere die ik al speelde. Ik heb mezelf enkele keren betrapt op een "wow!" omdat alles zo goed in elkaar zit.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

Kaat (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Geweldige ervaring!

Deze escaperoom zit heel goed in elkaar, is origineel en de uitbaters zijn super vriendelijk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro

gurdtgurdtEscape ApprenticeLid sinds: 12 november 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

De escape room die puzzels blijft uitspuwen!

Deze escape room zit boordevol met puzzels, puzzels waarbij je soms toch wat dieper moet nadenken dan gewoonlijk. Prachtige kamers, origineel verhaal, puzzels zijn helemaal in thema. Zeer knap uitgewerkt!!

We hebben ook het nieuwe record gezet, met 63 minuten!
Misschien hadden we een foto moeten laten nemen :D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Logic
 • Exciting

  Caro

NiklasNiklasSenior EscaperLid sinds: 26 september 2021 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Gaat er een belletje rinkelen?

Vandaag waren we te gast bij Baron Beeckman om zowel toe te treden tot zijn genootschap als een kijkje te nemen in het tuinhuisje van de pas overleden tuinman. Zou er echt iets verstopt liggen?

In mijn review van Het Geheim Baron Beeckman schreef ik al over het ontvangst. Hoewel we natuurlijk nu al op locatie aanwezig waren wil ik toch nog een keer zeggen dat de eigenaren hier echt heel leuk en gastvrij zijn! Ze namen de tijd om met ons te praten, zowel in thema als iets minder, een perfecte balans.
De intro verloopt weer kalm. Alles is duidelijk en we worden naar het tuinhuisje gestuurd. Gewoon eventjes kijken, wie weet is er iets te vinden, misschien niet...

En kijken deden we. Ik keek mijn ogen uit, wat een heerlijke sfeer en tof decor. Het voelt allemaal realistisch aan en ik was oprecht verbaasd toen ik hoorde hoe veel er nog zelf is gebouwd. Het huisje voelde écht oud aan. Het eerste deel pakte me ook meteen, eerst door het decor, daarna ook door die ene ge wel di ge puzzel. Hoe bedenk je dit?!

Vervolgens puzzelden we lekker door. De puzzels zijn er in overvloed, uitdagend maar nooit onlogisch. Meestal puzzel je lineair wat met 3 personen goed werkt. Baron Beeckman heeft een stijl die techniek achterwege laat. Dit is helemaal niets negatiefs (positief zelfs) want deze kamer charmeert met de manieren waarop techniek juist níet wordt gebruikt.
De puzzels ondersteunen het verhaal op de meeste momenten minder. Je bent gewoon aan het puzzelen. Toch wordt het verhaal richting het einde wel duidelijk gemaakt met een paar puzzels. Het verhaal was toen ook rond en onze taak zat erop. De host ontving ons enthousiast en nam de kamer met ons door.

Ja, ik heb echt genoten van deze kamer! Je ziet aan alles dat deze kamer met liefde voor escapen is gebouwd. Deze kamer weet je te verrassen op een paar geniale manieren zonder effect na effect op je af te gooien. Deze kamer is ook echt niet de makkelijkste, je mag echt aan de bak.

Bedankt aan de eigenaren van Baron Beeckman! We zullen de Baron laten weten dat we ons verblijf bij jullie als erg prettig hebben ervaren!9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Heerlijke sfeer met mooi decor
 • De puzzels en mechaniek
 • De passie van de eigenaren

  Caro

Uitmuntend

Van begin tot eind wordt je in het verhaal gezogen. Prachtig gemaakte kamer. Bakken respect voor vakmanschap


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Logica

  Caro

WinkoWinkoEscape ApprenticeLid sinds: 23 oktober 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2023

Weer een super ervaring

Ook deze kamer was weer van bij de ontvangst tot het einde tot in de auto puntjes af! Je wordt helemaal mee genomen in het verhaal vanaf de aankomst. De kamer zelf is ook weer heel tof uitgewerkt, veel verrassingen, uitdagend maar niet onmogelijk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  Caro

Tijn10Tijn10Senior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Mechanische perfectie

Voor vandaag stonden er weer 3 kamers op de planning:
baron Beeckman,
Locked in time en als afsluiter het testament.

Baron Beeckman was ons al uitstekend bevallen met de 5e tijd aller tijden waren de verwachtingen hoog.

Net zoals bij baron Beeckman was de introductie weer fantastisch. Uitgebreid maar met humor. Na het betreden van de kamer werd het al snel duidelijk waarom er zoveel gepraat werd over varkens…

Ook hier vlogen we weer door de kamer heen. Met het ene mechanische hoogstandje naar de ander genoten wij intens van deze kamer. Zeker als je van buitenaf terug kijkt op de kamer denk je echt “hoe past dit allemaal in deze ruimten” Echt enorm genoten van deze escaperoom en de eigenaren want wat hebben zij iets moois neer gezet! Echt iets unieks! Met 68 min zetten wij de snelste tijd aller tijden voor deze kamer niet omdat deze kamer zo makkelijk is maar omdat deze net zoals als baron Beeckman precies op onze denk lijn lag. Fantastisch!

Bedankt baron Beeckman voor de fantastische dag en hopelijk tot ooit!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel

  Caro

wekkewekkeEscaperLid sinds: 02 december 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Hoe plezant was dees!! :-)

We hadden ze een keer moeten annuleren wegens team niet volledig maar vandaag dus eindelijk wel. Super leuke, plezante kamer. Hun eerste kamer was ook een kanjer maar deze stak er bij ons toch bovenuit. Hoe krijg je het allemaal in elkaar gestoken, petje af. Ik ga niets verklappen over de kamer maar raad wel aan om deze kamer pas te spelen als je al wat ervaring hebt met escapen dat gaat het spelen van deze kamer zoveel plezanter maken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs

  Caro

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Lekkere puzzel kamer

Een kamer met lekker veel puzzels . Zeker een paar pittige puzzels dus je kan aan de bak hier . Aan het begin kom je zeker iets tegen wat heel leuk gedaan is en wat je nog nooit gezien hebt . Rest van de kamer is allemaal goed kijken , zoeken , en vooral goed nadenken en samenwerken . Prima vermaakt hier en hele aardige mensen .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:12 min

  Caro

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2023

Het testament

#162 - De ontvangst bij deze escape is goed uitgedacht. Voor mij duurt het iets te lang, met name door het filmpje, maar het verhaal is hierdoor wel meteen helemaal duidelijk. Ik vind de connectie met de andere kamer erg leuk en ze zetten hier echt wat unieks neer. De sfeer en aankleding is ontzettend goed neergezet. Het lijkt echt alsof de ruimte er al járen staat, op een goede manier. De puzzels hebben ons behoorlijk uitgedaagd en zijn origineel. Het verhaal is niet te ingewikkeld en heeft een duidelijk einde. Zeker een kamer die je niet mag overslaan dus!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  76:00 min

  Marieke

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Prachtige en leuke kamer!

Weer een hele mooie en leuke kamer! Helemaal in de sfeer van het verhaal, authentiek, en tot in detail prachtig uitgewerkt. Met de ontvangst zit je ook al meteen helemaal in het verhaal. Puzzels zijn leuk en ook zeer origineel!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  80:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit

  Caro

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Weer een top kamer

Weer een top kamer erbij op deze locatie. Vanaf het begin word je al weer helemaal meegenomen in het verhaal. Leuke originele puzzels.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  80:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Caro

GregGregEscape ApprenticeLid sinds: 26 maart 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Prachtig!

Geweldig mooie kamer, prachtig om te zien met hoeveel passie aan alles gedacht is. Van begin tot eind geweldig! Absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  Caro

Steven Dewil (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2023

TOP!

Als bedrijf hadden we met de collega's beide kamers gereserveerd. Vanaf het moment dat we op de voordeur van het gebouw aanklopte werden we meegenomen in het verhaal. Zelf kozen we voor de kamer 'Het Testament' en WOW alles zat zo goed in elkaar, zo inventief in elkaar gestoken en de gastvrouw en gastheer waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Wij gaan zeker nog eens terug voor de andere kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig