Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Paradox Project 2: The Bookstore

Athene , Griekenland

Nu gesloten

200 minuten

4 - 7

16 jaar

Lees reviews

Meer over Paradox Project 2: The Bookstore

After the events at The Mansion… As you left, you forgot something… The consequences, merciless, are after you… Lurking behind your backs, hidden in the shadows you created during you adventure… The masks are off… The rules have changed… The crucial time has come… Now that you discovered the bitter truth… can you live with it?…


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

12 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Charokopou 93
17676, Athene
Griekenland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

6 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

Een boekje opendoen…

Na gisteren een beetje een domper te hebben gehad, moesten we – De Drie Duitsers (3 personen) – vandaag weer door met dag vier van onze escapetrip in Athene (Griekenland). We wisten nog niet dat dag vier de beste dag van onze trip zou gaan worden. Vroeg moesten we uit de veren voor de langste escape room die we ooit hebben gespeeld: Paradox Project 2: The Bookstore van Paradox Project als eerste kamer van de vierde dag én twaalfde kamer van de gehele trip.

Dit was weer even een ‘niet-horror’-kamer tussendoor, want van de twintig kamers die we deze trip speelden, waren de meeste escape rooms horrorkamers. Het is fijn om wat afwisseling te hebben tijdens je escapetrip. Wél zagen we een beetje op tegen de lengte van deze kamer, want The Bookstore duurt drie uur én twintig minuten én is daarmee de langste kamer die we ooit gespeeld hebben. Zouden we zolang gefocust kunnen blijven?

Het grappige van deze kamer is, dat we door de taxi daadwerkelijk voor een boekwinkel werden afgezet. Het spel start op het moment dat je door de deur van de winkel loopt. Er is géén ontvangst en je mag je spullen, zoals telefoons en tassen, gewoon bij je houden gedurende het gehele spel. Het toilet, daar kun je ook te allen tijde naar toe. Wél is er een introductie in de vorm van een video die begint te spelen als je binnenloopt. Paradox Project is een verhaal dat bestaat uit drie delen. Wij hadden deel 1 niet gespeeld en zijn nu direct met deel 2 – The Bookstore - begonnen. Je krijgt daarom een recap van wat je qua verhaal uit deel 1 gemist hebt. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik helemaal niets van de verhaallijn begreep. De grote lijnen waren me duidelijk, maar alle zijlijntjes zijn me volledig ontgaan én dat blijkt ook niet zo erg te zijn, want ik heb de kamer alsnog als tof ervaren.

De aankleding van de kamer is leuk gedaan. Je hebt echt het idee dat je in een mysterieuze boekenwinkel staat én de scenes die volgen zijn ook leuk gethematiseerd en gedecoreerd. Hier en daar zou de afwerking wat beter kunnen, maar met de Griekse standaarden op het gebied van decor in je achterhoofd mag je hier absoluut niet klagen. Wat ik wel gemist heb in deze kamer is sfeer door licht- en geluidseffecten en muziek. Er wordt muziek gedraaid, maar dit voelt best random aan én voegt niet echt iets toe aan de sfeer.

The Bookstore is een echte puzzelkamer. Je moet ‘m niet spelen voor de woow-factor óf voor de beleving. Je moet deze escape room spelen als je houdt van ‘die hard’ puzzelen. De puzzels in deze kamer zijn anders dan de puzzels in Nederland. Hier ben je bijvoorbeeld vijftig minuten bezig met twee puzzels, omdat ze ontzettend gelaagd zijn. Hoewel wij onszelf totaal niet bestempelen als goede, laat staan, ‘die hard’ puzzelaars, waren de puzzels goed te doen voor ons. Hier en daar krijg je weer te maken met Griekse logica (= ‘hoe hadden we dat in Stigmata’s naam uit onszelf moeten weten?!’), maar we werden ontzettend goed in de gaten gehouden en kregen op tijd duwtjes in de juiste richting van de onzichtbare gamemaster. Op de een of andere manier vond ik de puzzels erg origineel én gaf het telkens weer energie om ermee aan de slag te blijven. Onze flow was ook prima in deze kamer. We hebben misschien even een inkakker gehad, zijn toen kort gaan pauzeren met water van de zaak 🤟 én daarna weer doorgegaan. Hoewel de kamer lineair is (= puzzel voor puzzel oplossen), hebben we toch allemaal wat om handen gehad. Paradox Project houdt er goed rekening mee dat er voor iedereen wat te doen blijft. Wél zou ik ‘m met een kleine groep spelen, want met een grote groep is dat misschien niet meer zo.

Na drie uur en twintig minuten ben je gaar, maar wel voldaan. We wisten het spel tot het einde te spelen én hebben daarna nog nagepraat met de eigenaar van deze kamer. Hij probeerde ons nog het verhaal verder toe te lichten, maar dat was te ingewikkeld voor ons na drie en een halfuur puzzelen 😅. Wel gaf hij ons een kijkje achter de schermen en nam hij ons mee naar hoe het hele paradox project was ontstaan en wat hun visie op escapen is. Het is echt tof om iemand hier zo gepassioneerd over te horen praten. Natuurlijk heb je het ook over de verschillen tussen Nederland en Griekenland en het is ontzettend gaaf om te horen hoe goed Nederlandse escape rooms staan aangeschreven in zo’n escape-stad als Athene.

Al bij al; Als je een puzzelfanaat bent moet je deze kamer gaan spelen. Dit is het walhalla voor de puzzelaars. Wij zijn zelf iets minder puzzelfanaten (we houden meer van belevingsgeoriënteerde kamers), maar vonden deze kamer prima te doen én het is wel eens een keer tof om zo lang in een escape room te zitten. Dus moet je ervoor naar Athene? Als je een puzzelfreak bent absoluut. Als je dat iets minder bent – net als wij – is het leuk om deze mee te pakken, maar niet persé een ‘must play’.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Vooral geschikt voor puzzelfanaten;
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Het is niet noodzakelijk om eerst deel 1 te spelen, maar het wordt wél aangeraden i.v.m. het verhaal;
- Neem op tijd een break, want drie uur en twintig minuten is lang!

Beste mensen van Paradox Project, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie. Αντίο!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Decoratie en thematisering
 • Goede service

  Gijssambeeksjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Beter als deel 1, maar dat stopt het ook.

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

The Mansion en The bookstore liggen bij mekaar. Wij hadden hier geen probleem om parkeerplaats te vinden. Tevens is parkeren op straat overal in Athene gratis.

Als je iets te eten zoekt voor of na deze kamers, Onder The mansion zit een restaurant, maar ook in de buurt vind je eettenten zat. Op het kruispunt zit zelfs een pannenkoekenrestaurant als je eens wat anders zoekt.

The Paradox project heeft bijna een mythische naam als het om escape rooms gaat. Op elke lijst zijn ze haast te vinden en dat gekoppeld aan een speelduur van 3 uur / 3u20 min en 3 uur voor respectievelijk deel 1/2/3 maakt het toch wel heel bijzonder.

Langs the mansion ligt The Bookstore, het verhaal start buiten en opnieuw dezelfde regels als bij 1.

Deze duurt 3u20 en na ons belabberd avontuur van The Mansion zat mijn zin in mijne kleine teen.
Maar we beginnen fris en positief. Deze is van 2018 en hij staat op elke toplijst en zelfs op Terpeca in de top 10.

Kamer:

Ja dit ziet er inderdaad een heel stuk beter uit. Eindelijk thematisatie en afwerking.
Ook de flow lijkt beter te gaan, want we zijn 40 minuten bezig en hebben uit onszelf al een aantal puzzels kunnen oplossen, zou het dan toch….

Helaas, hoe verder we in het spel komen, hoe triestiger de afwerking en hoe slechter de flow.
Van het verhaal waar het mee begon is al lang niks meer te merken en we volgen blijkbaar een soort van geschiedenis, alleen weet je dat niet. Ook hier weer werken de filmpjes niet ondersteunend, maar eerder irriterend. Om het nog erger te maken hebben ze nu ook hints en clues in de filmpjes geduwd. Dus nu moet je wel naar de ellenlange rommel blijven zien.

Het verhaal voelt zo geforceerd aan dat het niet meer leuk is en het voegt ook niks toe aan onze beleving net omdat je er in de kamer zo weinig van merkt.
De reis die je doorheen de kamer maakt is mooi, begrijp me niet verkeerd, alleen is de uitwerking rommelig en de puzzel frustrerend. Maak die kamer 90 minuten, het verhaal simpel en duidelijk en een lekkere flow, dan is het toch prima.

Ook hier weer de soundtrack top 50 op en het zal wel goed zijn. Zo jammer dat een kamer met zo een naam, zo een beslissingen neemt.
Alles in deze room is 1.0, niks is vernieuwend en opnieuw heb ik het gevoel dat ik iets mis in deze room dat anderen wel zien. Hoe komt dit op die lijsten terecht?


Conclusie:

The Bookstore is beter als The mansion, maar slechter was gewoon niet mogelijk.
Er zaten zeker in het begin leuke en originele puzzels in, maar het is zoveel lezen, puzzels die je thuis op de keukentafel kan doen en zo frustrerend moeilijk dat ik het echt niet leuk vond.
Ik denk dat de echte puzzelaars onder ons die echt hun eigen willen testen dit moeten gaan spelen.
Je krijgt er tijd zat voor in ieder geval.
Een ding is voor mij duidelijk. De mensen van Paradox haten techniek, een natuurlijke flow en muziek die wel bij de kamer past.
Volgens mij is dit 1 grote test hoe ver je met puzzelaars kunt gaan :-)


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anthony_boelaertMarieke

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Kleine verbetering

Onze eerste ervaring met een Paradox Project kamer was niet al te best, maar uiteraard gingen we vol goede moed door naar hun tweede kamer. Deze kamer staat in de lijsten het hoogst, dus we gingen ervan uit dat onze ervaring hier een stuk beter zou zijn. Ook bij deze kamer is het zo dat de escape vanaf het eerste moment begint en eigenlijk niemand tegenkomt. Omdat onze QR code bij de vorige kamer al gescand was, was het deze keer ook echt het geval dat we niemand tegenkwamen, erg tof is dat!

We staan voor de gevel van de Bookstore waar we de regels van de kamer nog even doornemen, deze zijn hetzelfde als bij de vorige kamer, dus we konden al snel naar binnen. Wat meteen opvalt is dat het er in The Bookstore een stuk beter uitziet dan in The Mansion. Het is een mooi aangeklede ruimte met toffe thematisering. Goed begin dus! We starten de kamer met een filmpje. Het filmpje start met een korte terugblik naar de vorige kamer, inclusief het einde zoals wij geëindigd zijn. Kleine conclusie vast; dit was ook de enige referentie naar ‘ons einde’, dat valt dus enorm tegen. Na de eerste (wederom té lange) video, kunnen we beginnen met ons avontuur. Tot onze verbazing zitten we meteen in een goede flow, iets wat we in de vorige kamer de gehele 3 uur niet gehad hadden. De puzzels zitten vrij logisch in elkaar en ze volgen elkaar goed op, wow!

Helaas was dit niet van lange duur, na ongeveer 40 minuten zitten we weer compleet vast omdat de puzzels echt onlogisch waren. Ook zien we in de loop van de kamer dat ze de thematisering van de kamers wat hebben laten vallen. Het ziet er nog steeds tof uit, maar het heeft totaal niets meer met het verhaal te maken. Achteraf hoorden we dat we (blijkbaar) in het brein van een persoon zaten en door zijn gedachtespinsels gingen. Dat verhaal was bij geen van ons allen geland.

De totale frustratie slaat toe op ongeveer de helft van de kamer. We staan hier in een ruimte een puzzel op te lossen die je eigenlijk maar met 2 personen kan doen. Hier staan twee personen dus stil. Omdat de communicatie niet helemaal lekker liep met onze GM en omdat de ‘puzzel’ niet zo lekker meewerkte, hebben we onwijs lang staan wachten en was de moed weer totaal in onze schoenen gezakt. Jammer!

Het einde van de kamer is ook wat vaag, het verhaal gaat alle kanten op en er is geen touw aan vast te knopen wat we nu precies aan het doen zijn. Ze proberen het verhaal van de vorige kamer door te trekken, maar zo onduidelijk dat je er uiteindelijk toch niets aan hebt.

The Bookstore is oprecht wel iets beter dan The Mansion, maar het is nog steeds een grote, frustrerende, té lange 1.0 kamer. Het is over het algemeen wel wat mooier uitgewerkt dan The Mansion, maar daar is ook alles mee gezegd. De raadsels van deze kamer hebben we uiteindelijk opgelost, maar het grootste raadsel voor ons blijft toch: Hoe kan deze kamer in de top 10 van de wereld staan? Wij snappen er helemaal niets van.


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 5.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2022

"Wat als een ui een escape room was?"

Athene. DE plaats voor horror escape rooms. Vastberaden om ons hier absoluut te laten terroriseren zakten wij af naar Griekenland voor twee weken horror in juli en augustus. Negentien kamers op de planning, waarvan slechts vijf zich niet voornamelijk op de horror richten. The Bookstore was de vijfde kamer die we in Athene speelden.

The Bookstore is een van de meest bekende en geprezen kamers van Athene. Anders dan de meeste kamers hier is The Bookstore geen horror kamer, maar een puzzelkamer! Hoe maak je bijna 3,5 uur lang puzzelen interessant? Als je de flow niet te pakken hebt kan dat een behoorlijk frustrerende ervaring worden. Na een paar niet al te positieve meningen over Paradox Project te horen van bekenden, stelde ik mijn verwachtingen voor de kamer wel bij. Ik was vastberaden om alsnog The Bookstore te spelen. Er moet toch IETS zijn dat deze kamer zo razend populair maakt?

Normaal zou ik nu een korte samenvatting schrijven van het plot van de kamer, maar dat gaat me hier niet lukken tenzij je zin hebt om een godgans boek te lezen. Het plot van The Bookstore is een vervolg op The Mansion, die wij niet gespeeld hebben als wij eenmaal voor de voordeur staan van de oude boekwinkel. De deur opent en een host komt naar buiten om ons een samenvatting te geven van het plot so far. Na een verhaal van meerdere minuten over erfenissen, onze vunzige oom, verraad, en allerlei andere complexe onzin staan we met open mond. Er is nu al geen touw meer aan vast te knopen. Moeten we dit serieus allemaal onthouden? Het antwoord is simpelweg "ja" voor we er weer alleen voor staan.

Als wij eenmaal naar binnen mogen wordt het verhaal alleen maar complexer en vreemder. Op een gegeven moment gaat het plot met vol gas een kant op die voor ons gevoel niks te maken heeft met waarom wij hier zijn. Het gros van de kamer volgt dan dit nieuwe(?) plot dat eigenlijk alleen maar dient als excuus om allerlei scenario's op je af te gooien zonder samenhang. Ineens eindigt dat ook weer en ben je terug in het oude(?) plot. Dan gaan die plots door elkaar heen en...wat? We volgen er op een punt niks meer van. Daarnaast wordt het verhaal vooral gebracht door lange video's en audio, waarvan de kwaliteit nogal verschilt. Op hun best zijn ze okee, soms zijn ze raar of ongemakkelijk, en enkele keren zijn ze zo lachwekkend slecht dat we niet meer bij kunnen komen van het lachen.
Gelukkig is het decor van de kamer op een uitzondering na mooi en meestal goed onderhouden. De afwerking is ook best strak, vooral gezien de Atheense standaard. Dit maakt al veel van het redelijk random verloop goed. De hele 'experience' mis ik wel. Er zijn nauwelijks enige effecten en alles is zo vreselijk braaf. Het voelt allemaal zo keurig en daarom blijft de spanningsboog slapper dan een vaatdoekje. De muziek is ook zo vreselijk random. Houd je van klassieke rock en heavy metal? Ken je de band Apocalyptica? Maak je dan klaar om klassieke rendities van deze rock classics te horen voor 3,5 uur! Oh, en hier heb je ineens de theme van Saw! Op zijn best klinkt het allemaal willekeurig en op zijn ergst afleidend.

Voor de experience en het totaalbeeld hoef je de kamer in ieder geval niet te doen. Waarom dan wel? Nou, naar mijn mening, de puzzels! Ik snap het meestal wel als mensen zeggen dat de puzzels in Atheense kamers onlogisch kunnen zijn. Ik heb in Athene ook een paar keer gehad dat ik dacht "maar hoe moest ik dat nou weten?" Echter vind ik het uiterst onjuist om te zeggen dat The Bookstore onlogisch is. De puzzels van The Bookstore zijn niet onlogisch, ze zijn gelaagd, en dat kan je liggen of niet. Met gelaagde puzzels bedoel ik dat, om tot het juiste antwoord te komen, je een laag van de puzzel zal moeten oplossen om goed aan de volgende laag te kunnen beginnen. Elke laag zul je perfect moeten doen, omdat de puzzel anders niet op te lossen is. Puzzels zijn daarom ook niet te forceren. Je moet ALLES goed doen in elke lange, complexe puzzel. Je bent dus al snel minstens een kwartier met één puzzel bezig. Als dit jou niet ligt, dan denk ik niet dat deze kamer voor jou is aangezien dit de voornaamste reden is om hem te spelen.
The Bookstore is een absolute uitdaging, waar wij helemaal open voor staan. De puzzels zijn complex, diepgaand, en origineel. Wij hebben tijdens het hele spel een fantastische flow en genieten van vrijwel elke puzzel. We hebben maar twee hints nodig en allebei de keren is dat omdat wij zelf iets over het hoofd zien. De pauze halverwege is goed geplaatst en hebben wij echt wel nodig met al het zware puzzelwerk. 200 minuten lang puzzelen is uitputtend, maar omdat het blijft flowen blijft de dopamine ook maar komen! Ondanks de mentale uitputting is de euforie aan het einde na het overwinnen van deze marathon voor je brein something else!

Tja, ik snap beide de haat en de liefde voor deze kamer. Ik snap dat deze kamer een sfeerloze marteling kan zijn als je 200 minuten lang geen flow kan vinden tussen alle complexiteit en lagen. Aan de andere kant snap ik waarom sommige mensen de kamer juist zo extreem waarderen. Als je al zo veel puzzelkamers hebt gespeeld en de meest complexe uitdaging der uitdagingen zoekt, dan zit je hier goed! Ik snap dat als je als ervaren speler daar behoefte aan hebt dit een droom van een kamer kan zijn.
Ik ben het met geen van beide eigenlijk eens. Ik denk niet dat The Bookstore zo'n meesterwerk is als zo veel mensen beweren. Het mist voor mij te veel experience, samenhang, en simpliciteit. Echter is The Bookstore ook weer niet zo'n vreselijk slechte kamer als ik soms beweerd zie. Je moet deze kamer vooral spelen om de puzzels in het mooie decor. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe veel lol ik hier met de puzzels had. Dit is zo complex en gelaagd als escape roompuzzels maar kunnen en als dat je ligt, dan zou ik absoluut aanraden om The Bookstore te spelen. Trekt dat je niet, dan kun je misschien beter wat anders gaan spelen in Athene. Ik heb me hier de hele tijd heerlijk vermaakt en gezien hoe lang het spel is is dat werkelijk verbluffend.


9

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja


 • Extreem complex en uitgebreid puzzelen
 • Variatie
 • Mooi decor
 • Origineel, for better or worse ;)
 • Mist "experience"
 • Verhaal is VEEL te complex
 • Zo veel video's...

 

drDeedrDeeEscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2022

Ok kamer maar de hype niet waard

Dit is echt een moeilijke kamer om te beoordelen. Wij hadden niet zo’n eenduidig negatieve ervaring als anderen hier, en hebben het vooral heel erg als “mixed bag” ervaren.

Het decor aan de buitenkant en in de eerste kamer is supermooi en uitnodigend. Daarna wordt het wat minder, maar toch is wat ze met de ruimtes (indeling en aankleding) achteraf is bijgebleven overwegend positief.

(Behalve trouwens dat de tweede kamer met een effect is gebouwd waar ik zo duizelig en misselijk van werd dat ik niet in de kamer kon blijven. Dat was onhandig, want er zat een kleurenpuzzel in en mijn partner is kleurenblind. We hebben daardoor nogal wat vertraging opgelopen.)

De puzzels vond ik ook een gemengd plezier. Over het algemeen waren het solide puzzels, alleen vond ik niet dat er een consistente moeilijkheidsgraad was en waren sommige een beetje lomp of vaag—en bovendien moet deze kamer het vooral hebben van de hoeveelheid puzzels, ik vond ze niet bijzonder origineel of uniek. Het waren er vooral heel, heel erg veel… Net als bij de Mansion dus eigenlijk.

Het verhaal waar ze zo’n boom over opzetten was echt knudde. Veel teveel filmpjes met een onbegrijpelijk plot, waarvan ook de relatie tot de kamer moeilijk te leggen is. Achteraf legde de host uit hoe het zat en laten we zeggen dat wij niet bepaald die bedoeling hadden begrepen.

Dingen bij elkaar genomen hadden wij geen negatieve ervaring, er waren plussen en minnen aan de kamer en wij hebben ons overwegend toch prima vermaakt. Maar wij vonden het zeker geen must-play, en snappen absoluut niet wat deze zo hoog op de lijsten doet.

Deze kamer is trouwens een beetje veel voor twee personen vonden we. De host (die overigens heel aardig was) had ons al gewaarschuwd maar we waren eigenwijs. Maar je moet hier wel beter met 4 zijn denk ik; wij waren aan het eind zo moe dat we niet meer konden nadenken, en hadden ook meer tijd nodig (die de aardige host ons gaf) om het spel af te ronden.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Groot en lang spel
 • Sympathieke host
 • Gevarieerde puzzels
 • Verhaal was onnavolgbaar
 • Flow ontbrak soms
 • Geen consistente moeilijkheidsgraad

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2022

Urenlang puzzelplezier!

Waarbij ik The Mansion van Paradox écht niet de moeite waard vind en een waardeloze flow vind hebben, is dat voor mij bij The Bookstore een ander verhaal.

We hebben op aanraden van de eigenaar de kamers verdeeld over meerdere dagen. Ik moet zeggen dat het logistiek een gedoe is, maar voor de energie en plezier wel beter. Gelukkig, na het lezen van de reviews over Paradox, weet je dat je maar éénmalig die kant op hoeft te gaan als het aan mij ligt.

The Bookstore heeft een andere ingang dan The Mansion en die ingang is toch wel heel mooi gemaakt. We kwamen aangelopen en onder de deur lag, net zoals bij The Mansion, een a4-tje met wat informatie. In verband met Corona moest er helaas nog wel even een host aan de deur komen om onze QR-code te scannen. Dit drukte de pret niet, maar ik denk voor de totaalbeleving het toch vetter is als je zelf die boekenwinkel ingaat, zonder iemand tegen te komen.

Door het 200 minuten concept heeft Paradox in alle kamers een toilet, plek om te zitten, drinken neer te zetten, etc. Wij hadden dus ook een heerlijke koffie bij ons, die we mee mochten nemen in de kamer en hadden in onze tas wat lekkers zitten voor tijdens de break. Ik heb begrepen dat buiten Corona er volgens mij ook drinken beschikbaar wordt gesteld, maar in dit geval hadden ze van tevoren laten weten zelf iets mee te nemen.

We waren in het begin heel eventjes zoekende in The Bookstore, maar kregen de flow redelijk snel te pakken en hielden deze ook goed vast. Ja, het was af en toe echt wel even nadenken over wat de bedoeling was, maar die ruimte kregen we en daardoor heb ik een positief gevoel overgehouden aan The Bookstore. De puzzels zijn wat mij betreft veel logischer en de aankleding is ook weer een stuk mooier gedaan dan The Mansion. Het verhaal daarentegen, echt geen idee, want als ik bedenk wat we allemaal hebben gezien in de kamer is het best wel wazig.

Al met al vond ik The Bookstore tof en hebben we heel fijn gepuzzeld. Deze kamer zou ik wél adviseren om te spelen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  197:00 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig