Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Floorvvx

Escaper

Offline

Lid sinds

27-05-2022

Statistieken

Escaperooms

16 reviews

64 kamers gespeeld

87.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


16 reviews

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 maart 2023

Fantastisch

Ondanks dat ik al best wat kamers gespeeld heb, blijf ik acteurs spannend vinden. Ik ben sowieso best wel gespannen voor kamers die als 'eng' worden onschreven. Zo ook bij The End.
Een ding is zeker: Over de acteur hoef je je geen zorgen te maken.
Het wordt vrij snel duidelijk in het spel wat voor unieke rol hij heeft en hoe AMAZING dit is vormgegeven. Ik was voordat ik the end speelde wel bekend met stay in the dark en was 'bang' dat dit vergelijkbaar zou zijn: maar nee, I was very wrong. Tot mijn eigen blijdschap, want dit was nog veel vetter. Goed nu even door mijn enthousiasme heen en een waardige review schrijven..
Ontvangst en service van DarkPark is elke keer weer prima, niet erg bijzonder, gewoon goed. Tijd en ruimte voor napraten is er, wat ik altidj erg waardeer.
Afwerking en decor van de kamer is erg mooi, alles is in thema en er is zeker aandacht besteed aan leuke details (Check de boom voor de deur voordat je naar binnen gaat!).
De acteur heeft bij ons zijn werk fantastisch uitgevoerd en wat een geweldig origineel concept is dit. Knap dat zo'n concept effectief werkt en tot een top ervaring wordt uitgevoerd!
Ik ben aan het zoeken naar verbeterpuntjes, maar dat is lastig.
Wij merkten dat we in het begin echt was gespannen waren: Wanneer komt die acteur? Op wat voor manier maakt hij zich kenbaar? Dan wordt het wat intenser, waarna een super vet samenwerkingsspel volgt. De balans tussen spanning en rust is erg goed!

Complimenten, Gijs! Ik weet niet hoe je het doet, maar ik blijf mijn grenzen verleggen door jouw kamers. Kan niet wachten op Rise of the Fenix!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:05 min


 • Experience
 • Ambiance
 • Difficulty
 • Storyline
 • Goede balans tussen spanning en rust
 • Mega origineel
 • Sterke verhaallijn
 • Details en afwerking

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 23 december 2022

Ongelooflijk

Beste Steven (en collega's),

Gister zijn wij spontaan 2 uur naar jullie toegereden omdat jullie kamers al zolang op ons wensenlijstje stonden.
We kwamen voornamelijk voor Le Prince, maar ook jullie andere kamer mocht niet ontbreken.
Ik was verrast van de ontvangstruimte; Zo netjes en een deel is prachtig gedecoreerd. Als dat de standaard is van de decoratie, hoe goed is je kamer dan gedecoreerd... vroeg ik mijzelf af.
We werden heel hartelijk door jou ontvangen. Je was enthousiast en je passie was duidelijk aanwezig.
Wij hebben op jouw advies eerst Erzébet gespeeld en daarna Le Prince, daar ben ik blij mee. Dat is inderdaad de juiste opbouw/volgorde.

Eerst liet je ons een filmpje zien, waarna de deur vanzelf open zou gaan. Het filmpje is van hoge kwaliteit en brengt de boodschap duidelijk over. Hier was ik al van onder de indruk. Hierna volgde direct een verrasing. We liepen door de deur en mijn mond viel open. Echt wauw, ongelooflijk wat jij en je collega's daar hebben neergezet. Ik werd direct opgenomen in de sfeer van de kamer, dat geldt trouwens voor de hele escape. Je wordt er in opgeslokt, omdat alles klopt. De afwerking is fantastisch. Het licht, het geluid, het decor, maar ook de geur en 'textuur' van elementen klopt. Je wordt meegenomen in het verhaal van Le Prince en leeft mee met wat er gebeurd. vanuit de eerste kamer konden wij vanaf de eerste orginele puzzel door naar de volgende. Ik was verbaast van de originaliteit van alle puzzels. Zoals je gister zelf al benomend: Jullie wilde niet dat je bij elke puzzel opzoek bent naar een volgorde, zoals in veel gevallen wel zo is. Dat is jullie gelukt, ik ben verrast bij elke puzzel. De afwerking, hoe hij thuishoort in het verhaal, hoe origineel het is, hoe mooi de verdeling is in soorten (zoeken, puzzelen, bewegen, vergelijken, van plaatjes letters maken :'))
Ook de doorgangen naar volgende kamers zijn zo mooi weggewerkt, dat geldt ook voor de techniek. Tuurlijk kzijn er een paar lampen zichtbaar in de kamer, maar dat mag. Dat is oké, want die dragen weer bij aan jullie mooie maier van hints/aanwijzingen/duidelijkheid geven. Zelfs de schermen waar de tijd en eventuele hints op zichbaar worden zijn weggewerkt in het decor. De eastereggs naar andere kamers vind ik ook fantastisch, als meer ervaren escaper kan je die dingen herkennen, wat een grappige/leuke touch geeft aan de kamer.
Ik vind het ook leuk hoe enthousiast jij als host hebt verteld over de kamer en hoe je alles nog eens met ons bent gaan doornemen. Je enthousiasme en trots was duidelijk aanwezig: En terecht! Je hebt ons goed door de kamer heen begeleid, op een leuke manier die bij ons past. Dank daarvoor! (Heb je al in het hondenbakje gekeken op de balie? ;)
)
Ik ben persoonlijk erg fan van Illusion in Waalwijk, die kamer heeft mij echt geraakt. Dat geldt ook voor deze.
Zoals ik gister al tegen je zei, Steven: Ik vind je een erg leuke, enthousiaste host. Ik ben écht onder de indruk van deze prachtige kamer. Grote complimenten van mij en ontzettend bedankt voor deze fantastische ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:37 min


 • Fantastische host
 • Decor
 • Afwerking
 • Licht, geluid, etc is filmisch/musical-ish
 • Ongelooflijk originele puzzels
 • Sfeer

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 23 december 2022

Héle sterke puzzelkamer

Gister zijn wij spontaan 2 uur naar België gereden om de twee kamers van Steven en zijn collega's te spelen. Deze stonden al enige tijd op ons wensenlijstje en dan voornamelijk hun andere kamer.
Steven is 's avonds tot laat voor ons gebleven en heeft alle tijd aan ons besteed, echt fantastisch dat dit mogelijk was.

de intro van de kamer is schattig, het is duidelijk dat het filmpje al wat ouder is. Toch vind ik het voor een 7 jaar oude kamer niet slecht.
De kamer zelf heeft veel ouderwetse sloten, wat zijn charme heeft. De kamer is erg lineaer, wat voor ons met zijn tweeen helemaal prima is. De kamer is netjes afgewerkt, ik heb geen schroefjes o.i.d. gezien (wel een stopcontact, dat hadden ze nog neit in die tijd geloof ik ;)) Maar vooruit, daar kijken we even doorheen. Er is genoeg aan deze kamer wat dat goed maakt. Vooral de tweede kamer is érg mooi gemaakt, het decor (de kruidenkast) is heel mooi.
Belangrijke tip: Mocht je beide kamers op deze locatie spelen, speel deze als eerste! Als je toch Le Prince komt spelen wil je deze ook niet missen. Zo heb je de juiste opbouw. Deze kamer is mooi gedetaillerd/gedecoreerd, maar Le Prince nóg meer!
Voor een puzzelkamer van 7 jaar vind ik het een geweldige kamer!

Steven; nogmaals dank voor de hele avond en je flexibiliteit voor deze last minute boeking!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mega leuke host!
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sterk verhaal
 • Tijdrovende/lange puzzels invloed op flow
 • Vernieuwing nodig op sommige punten

 

Maffia Bar

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 23 december 2022

Gaaf rollenspel

Wat een origineel bedacht concept! de kamer is volledig zwart wit en jij enje team moeten in je rol de barman 'in de maling' gaan nemen. Super vette ervaring, waar enige creatiteit een must is. Zeker een aanrader!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel decor
 • Toffe acteur
 • Sfeer

 

9RichRooms

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 23 december 2022

Creatief

Het is te merken dat er creatieve breinen achter Du Monde escapes zitten.
Al hun kamers hebben iets origineels, wat ik nog neit eerder heb gezien.
Zo ook bij 9RichRooms. 9 kleine kamers, van elk 9 minuten.
Presteer je slecht op tijdsdruk? Succes.
Daar had ik erg last van en doordat ik niet in elke kamer goed kon zien hoeveel tijd we nog hadden, vond ik dat lastig in te schatten waardoor de tijdsdruk alleen maar hoger werd. Hierdoor maak je snel onnodige fouten.
Elk van de kamers is volledig anders en ondanks dat de puzzels zelf eigenlijk heel simpel zijn, krijgt het een twist door de flow'tijdsdruk die je ervaart. Dat heeft echt zijn charme wel en is iets heel anders dan een basic escaperoom. Erg leuk voor de afwisseling!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Diversiteit
 • Puzzels zijn erg basic
 • Tijdsdruk

 

Sauna of Sin

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 23 december 2022

Tof!

De entree van de locatie is wat verwarrend; je komt namelijk binnen in een restaurant. Vaak zie je dat een kamer die niet de core buisness is meestal tegenvalt. Echter was dat hier zeker niet zo. Laat je dus niet afschrikken door de entree!

De intro van de kamer heeft wat verbeterpuntjes, maar is wel direct duidelijk. Het verbeterpuntje zit hem in de sfeer beleving, wat denk ik komt door de plek en omgeving waarin het filmpje afgespeeld wordt. Het filmpje en de uitleg zelf zijn duidelijk en leuk vormgegeven.

Met een enigsins beperkte verwachting, vanwege de entree en het feit dat de kamer vrij onbekend is en we er nog niet over hadden gehoord, gingen we de kamer in. Het begon gelijk met een originele puzzel, wat zorgde voor hoop en enthousiasme voor de rest van kamer.
Binnen in de kamer is het vrij donker, op de ene plek erger dan de andere. Er is een ruimte, waar het standaard licht is. Dat blijft zo, je kunt daar altijd naar terug. Wat voor een angsthaasje zoals ik, erg fijn is.

De kamer is niet horror-ish, hij is wel spannend. Leuk spannend! De puzzels zijn erg origineel, met leuke elementen!

De ervaring is ongelooflijk gaaf, het is de kosten en reis er naartoe waard.
Het deed mijn groep denken aan Stay in the Dark van darkpark, maar dan veel kleinschaliger.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Puzzels
 • Beleving
 • Vreemd verhaal, wel origineel

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 3 oktober 2022

Amazing

Toffe kamer met een sterk verhaal.
Originele puzzels en een leuke host/ontvangst.
De passie van de maker is aan de kamer te zien! :)
Deze moet je gespeeld hebben, dikke aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Great host
 • Storyline

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 5 augustus 2022

Passie & wauwfactor

Na al een aantal topkamers gespeeld te hebben ben ik nog steeds verrast door Inferno! Deze escape straalt de passie van de hosts/makers uit. Het verbaal is relatief simpel, waardoor erg goed uitgewerkt en duidelijk te volgen tijdens de escape. Het is een sterk verhaal en duidelijk opgebouwd en terug te leiden naar de escape en wat je nou aan het doen bent, de logica is er gewoon. De puzzels zitten erg leuk in elkaar, de verbanden zijn goed in elkaar gezet. De spanningsopbouw is heel goed gedaan, het is goed te doen. Je krijgt de ruimte om te genieten van het mega mooie decor, waarna de spanning zich langzaamopbouwd op een positieve manier. De escape heeft de wauwfactor die je wil!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Kassala blijft open 😉

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 7 juli 2022

Amazi g

Dikke aanrader.
Bij twijfel, gewoon doen.
Het is de prijs waard.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:52 min


 • Great host
 • Great service
 • Ambiance
 • Experience
 • Diversity
 • Technisch hoogstandje
 • Puzzles
 • Original
 • Grootte/hoeveelheid kamers
 • Storyline was iets wat ladtig te volgen

 

Goeie Mie

Escaperoom071
Geplaatst op: 2 juli 2022

Tof

Leuke escape room
Erg fout gevoelig (meerdere rekensommen en techniek die vrij nauw luisterd, etc). Hierdoor ontstond er soms wat onduidelijkheid/verwarring. Verder leuke vormgeving, ondanks het lastig te volgen verhaal.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:31 min


 • Diversity
 • Lack of story
 • Illogical puzzles

 

Heel gaaf

Er waren meerdere verassings elementen welke zorgde voor meerdere 'huh wauw' momenten.
Heel gaaf vorm gegeven.
Qua techniek misschien niet de beste room.
Verhaallijn had sterker naar voren kunnen komen, maar is zeker neit onduidelijk.
Het decor is echt geweldig! Zonder teveel weg te geven: Mega realistisch.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:17 min


 • Experience
 • Puzzles
 • Decor

 

Wel leuk

Ik heb al meerdere rooms gespeeld en speelde deze kamer voorafgaand aan catch me if you can.
Dat is zeker de volgorde die ik zou aanraden, gezien deze kamer voor mij wat teleurstellend was.
Het is een toffe kamer als je nog maar weinig/ geen rooms gespeeld hebt.
Maar hij is niet te vergelijken met catch me if you can, die is veel beter.
De kwaliteit van deze kamer vind ik minder, omdat er veel zoek elementen zijn.
Er moest echt goed gezocht worden naar veel dingen, waardoor de spelflow regelmatig stil kwam te liggen.
Het decor was ook teleurstellend, het allemaal wat realistischer gekund.
Het was ook lastig om bezig te blijven, gezien wij met zijn vijfen waren en er niet veel tegelijk te doen was (behanlve het zoeken).
Daarom zou ik aanraden deze kamer met minder mensen (ik zou zeggen 3) te spelen wanneer je er nog neit zoveel gedaan hebt.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:04 min


 • Ambiance
 • Experience
 • Puzzles
 • Decor

 

Tuinderslaan 14

Westcapeland
Geplaatst op: 5 juni 2022

Super

Veel afwisselende puzzels, een toffe combi van moderne technologie en ouderwetse handmatigheden. Goed te doen met 2 personen.
Verhaallijn is er, maar mag best nog iets sterker naar voren komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:40 min


 • Puzzles
 • Original
 • Diversity

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 27 mei 2022

Fantastisch

Het ontvangst door het leuke, gemoedelijke personeel was super. De kamer zelf is vrij klein en leeg, maar dat past wel bij het thema. Er is veel aandacht besteed aan details, zoals geur: het ruikt muffig in het kantoor. De techniek is ook leuk gedaan en werkt goed, er wordt veel gewerkt met magneten. Waardoor het vaak zo is dat wanneer je een puzzel oplost er een kastje o i.d. open gaat. Omdat de kamer niet zo groot is is dit goed te volgen. Er zitten wat leuke verassings elementen in en de verhaallijn is goed.
Ik ben vooral onder de indruk van de fantastische begeleiding die we hebben gehad. Max is een topper :)


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:20 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 27 mei 2022

Niet normaal goed

Ik vond het super spannend, omde begeleider goed in hun rol zit. Zowel de begeleider tijdens de uitleg van te voren als de acteur in de room past helemaal in het thema en de sfeer die je verwacht. Voor de escape moet je een pasfoto maken en je naam en geboortedatuk achter laten, wat het een persoonlijke touch geeft. Dat is super gaaf. De escape is fysiek gezien erg groot. Als je denkt dat het groot is, wordt het nog groter. Je moet vaak heen en weer lopen of een andere manier zoeken om te communiceren met je team (wij waren met z'n tweeen, dat maakte het een haalbare uitdaging), wat het erg dynamisch maakt. Je valt van het ene verbazende moment in het andere en bent constant onder de indruk. Ook de techniek is erg indrukwekkend, wat ook zorg voor die verbazende 'wtf' momentjes.
Ik ben écht onder de indruk. Ook van het lieve, flexibele personeel dat ons 3 escapes op 1 dag laat doen. Ze leggen je de escapes achteraf uit en verduidelijken eventuele puzzels en beantwoorden je vragen. Niks is te gek. Toppers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Spannend

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 27 mei 2022

Super tof

Een grappige, leuke afwisseling tussen de thriller/spannende escapes. Het is een luchtig thema, waarbij veel gelachen kan worden. De escape heeft een duidelijke structuur en een overzichtelijke opbouw wat fijn is aangezien de inhoud van de puzzels en het decor erg chaotisch zijn. Dat past goed bij het thema en hebven de makers goed terug weten te sturen door deze structuur toe te voegen aan het spel. Het is leuk dat je apart van elkaar (wij waren met zn tweeen) begint en even moet zoeken naar wat de beste manier van communiceren is. Gaan de weg kom je leuke, grappige dingen tegen en wordt je verbaast met de creativiteit en onverwachte gebeurtenissen.
Dikke pluim voor het flexibele, lieve, geduldige personeel die ons om 00:45 deze kamer liet spelen. Super fijn dat alles achteraf nog wordt nabesproken en er vragen en onduidelijkheden over de kamer uitgelegt worden. Dikke aanrader!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

0 reviews