Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Willy's Chocolate Factory

Berkel en rodenrijs, Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 3-6)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Willy's Chocolate Factory

Word jij de nieuwe eigenaar van Willy's Chocolate Factory?

Willy's chocolate factory is opzoek naar een nieuwe eigenaar, een sollicitatie verloopt hier alleen anders. Binnen één uur moet je alle opdrachten vervuld hebben, van kleurstoffen mengen tot het goed kennen van de Oompa Loompa's. En als alles lukt creëren jullie een eigen Willy Bar. Is de Willy bar van top kwaliteit? Dan zijn jullie de nieuwe eigenaar.

Thema's

Magie

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

68 bezoekers

89.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

industrieweg 47
2651 BC, Berkel en Rodenrijs
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

ingrid_lucardieingrid_lucardieEscape ExpertLid sinds: 19 december 2017 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2019

Zoete dromen, voelde me weer kind..

Met team Sandra , Gabriëlle, Jessica, Pascal, Laura en ikzelf mochten wij deze kamer testen, 2 weken voor de officiële opening. Met het verhaal in mijn hoofd van Sjakie en de oempa loempa's zijn we benieuwd. De puzzels waren goed te doen. Voor ons wel eens fijn, want wij hebben een niet al te hoog slagingspercentage. En ondanks dat we al aardig wat escaperooms achter de rug hebben hadden we toch maar 1 minuut over. Aangezien de kamer is bedoeld voor 12 jaar en ouder lijken ze mij goed in verhouding. Ook te doen voor jongeren en ook voor beginnende escapers. Ervaren escapers zullen het misschien makkelijk vinden. Ik vond ze goed te doen en ook leuk om te doen. Ook was iedereen bezig en konden we tegelijk aan meerdere puzzels werken. Alleen de eindpuzzel moesten we samen doen.
Uiteraard kwamen we snoep en chocola tegen en ik voelde me in 1 kamer gelijk een klein kind.
Daarnaast waren ze ook origineel en pasten goed in het thema. We hebben nog een klein kijkje gekregen op de techniek en dat maakte het nog cooler. Ik had geen idee dat ..... nou ja, meer kan ik natuurlijk niet vertellen zonder te spoileren.

De ontvangst was heel vriendelijk en de gastheer was enthousiast. De foto die werd genomen was ook origineel. Wij hebben het naar ons zin gehad en ik ga binnenkort toch de film weer eens kijken.


Reactie door Escaperoom Berkel

03 mei 2019

Beste Ingrid, Bedankt voor je leuke review, we hebben hard ons best gedaan om deze ervaring zo te creëren. Super leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn/waren daar doen we het voor. Dankzij de tips tijdens de testperiode zijn we al bezig met wat (kleine) veranderd. Dankzij o.a. jullie tips gaan we er een nog mooiere kamer van maken. Nogmaals bedankt voor jullie komst, tips en review. Tot snel


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Iedereen was bezig,
 • Alles past goed in het thema
 • Technische uitvoering

  Pascal Verheulex-EscaperoomCrew

annavannavEscape ApprenticeLid sinds: 26 oktober 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2019

Heerlijke escaperoom

We waren bij het zien van de naam gelijk enthousiast. De geur door de kamer is heerlijk en de puzzels zijn goed te doen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuk aangekleed
 • Heerlijke geur

  ex-EscaperoomCrew

Merit (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2019

Ik ruik de chocolade nog steeds

Zojuist de Chocolate factory gedaan, wij en de kinderen vonden het geweldig. Iedereen had wel een puzzel die hij/zij lastig vond en samen met een ander kon oplossen, vooral de kinderen waren goed bezig. De chocolade geur hangt overal in de fabriek, de verschillende ruimtes zijn op een hele leuke manier aan elkaar gekoppeld (ik wil niks verklappen) Vooral de laatste ruimte viel erg in de smaak vooral bij de kinderen, erg leuk gemaakt. De puzzels zijn voor mij allemaal nieuwe, leuke dingen soms wel wat lastig. De kamer is in zijn algeheel heel erg leuk gemaakt, het is kwa afwerking niet te vergelijken met kamers van DarkPark(mijn favoriet) of Alice in Wonderland in Katwijk maar wel mooi met veel kleurtjes en extra'tjes zoals de chocolade geur. Het doel is niet ontsnappen maar een Chocoladereep te maken, leuk alternatief. Iets minder spanning hierdoor maar daar is het thema ook niet naar. (mijn mening) De kinderen (en mijn grote kind mijn man) hebben nog lang na gepraat met Niels (de eigenaar). Erg leuk dat de kinderen de techniek mochten zien, zelf mochten helpen met het klaar zetten voor de volgende spelers. Niels kon ook nog eens goochelen, dat kregen we als bonus erbij. Al met al een vermakelijke escape room, leuk voor ons gezin. Een hele leuke ochtend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • algehele beleving
 • aandenken
 • originele puzzels
 • Soms wat slordige afwerking

  ex-EscaperoomCrew

dienosaurusdienosaurusJunior EscaperLid sinds: 01 december 2016 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2019

Als een klein meisje in een chocolade droomwereld!

Wat een toffe kamer. Met een big smile op m'n gezicht, in afwachting wat er ging gebeuren. Je waant je echt in de wereld van Willy. Personeel bij Escaperoom Berkel en Rodenrijs is ook super vriendelijk en aardig. Kamer is denk ik ook erg leuk en geschikt voor kinderfeestjes. Natuurlijk wel even de film van te voren kijken ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk uitgewerkt
 • Goede techniek
 • Niet linear, dus met een groep kan je met verschil

  ex-EscaperoomCrew

Sharon (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2019

Geweldig

Met collega’s de Willy Wonka escape room gedaan! Soms per toeval iets ontdekt. Heb vreselijk gelachen en gejuicht als we weer iets goed hadden! Superleuk en knap verzonnen!! We hadden nog 36 seconde over🤣 De camping ook gedaan... De Demon kamer maar niet!! Ben heel erg schrikkerig 🥴


Reactie door Escaperoom Berkel

11 mei 2019

Bedankt voor je leuke review Sharon, durf je onze spannende kamer echt niet aan? We hebben ook een milde versie.....


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannend
 • Oempa Loempa muziek
 • Te weinig chocolade 😁†

  ex-EscaperoomCrew

Linda van Yperen (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 mei 2019

Chocolade droom

Samen met een groep van 6 mensen deze kamer gespeeld. Een soort droom die uit kwam toen ik hoorde dat er in de buurt een escaperoom zou komen met chocola. De verwachtingen waren hoog voordat we gingen spelen. Voordat je de ruimte in komt ruikt het al chocola. Met de muziek erbij maakt het een unieke ervaring. De puzzels waren te doen. Soms was het niet helemaal duidelijk of we iets goed deden maar uiteindelijk hebben we de kamer gehaald. Midden in het spel heb je echt een mooi effect. Alsof je in een soort droomland bent. Zeker een aanrader!


Reactie door Escaperoom Berkel

05 mei 2019

Bedankt voor de leuke review en voor jullie komst.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke verrassingen
 • Sprookjes achtig gemaakt.
 • Leuk voor iedereen
 • Leuk cadeautje achteraf
 • De tijd kon nog niet op het bord worden geplakt.

  ex-EscaperoomCrew

Han (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2019

WauW

Wauw, dat is hoe wij de kamer beleefd hebben. Wij waren als één van de eerste na de testperiode/tijdens de testperiode. We belde één dag voor de opening en we mochten gelukkig al komen spelen, na de camping wilde we met ons gezin heel graag deze kamer spelen. wij, Het begin was voor ons wat vreemd, we wachtte op een begin maar het was al begonnen. Dat hadden we even niet door. Dit duurde relatief lang en stonden we toch wel op elkaar te wachten, dit veranderde na de eerste puzzel gelukkig wel. Na wat chaos door een verkeerd gebruik van een attribuut slaagden we er toch in om de puzzel te voltooien. Daarna kwam weer een wauw moment, mooi decor met mooie elementen. naar mijn mening kan hier nog wel wat bij want het is hier en daar wat kaal maar dit doet niets af aan het wauw effect.. Wij waren benieuwd naar één effect, de eigenaar heeft dit trots laten zien. Dit was nog mooier dan onze beleving, erg mooi gemaakt. Ontvangst was zoals vorige keer weer super, aardige medewerkers/eigenaar. Napraatje was erg leuk, leuk om de techniek achter de kamer te zien.


Reactie door Escaperoom Berkel

05 mei 2019

Bedankt voor de leuke review Han, we vonden het leuk om jullie weer terug te zien. Ook fijn om nog wat tips te krijgen van jullie, bedankt voor de komst en wellicht tot ziens.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • techniek in de kamer
 • Wauw effect
 • Ruikt echt naar chocolade
 • Soms wat makkelijk
 • Niks is eetbaar

  ex-EscaperoomCrew

Pascal VerheulPascal VerheulEscape ExpertLid sinds: 10 maart 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2019

Leuk om deze escaperoom te testen


Reactie door Escaperoom Berkel

05 mei 2019

Bedankt voor je review en het beste van onze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja

  ex-EscaperoomCrew

rickyrickyEscape ApprenticeLid sinds: 04 december 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2020

Super creatieve kamer

Ik heb deze kamer gedaan met een groep van 3, en het was zeer leuk hoe alles gedaan was. De receptie was ook top, we bleven nog nadat we klaar waren met de kamer om te praten.

De kamer zelf is super creatief in elkaar gezet. En de puzzels waren ook leuk, niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk om op te lossen. En de groep zat nooit lang vast op 1 puzzel.

We waren uiteindelijk ontsnapt. Met nog een klein beetje tijd over.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creatief
 • Leuke sfeer

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (288 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2020

Van deze fabriek hoef ik geen eigenaar te zijn

Ik had deze kamer al een tijdje in mijn wishlist staan, vooral vanwege de prijs in combinatie met de 8.3. Ik dacht een heerlijke sfeervolle kamer, met super leuke puzzels en een fijne organisatie. Helaas is dat wel tegengevallen.

Je kunt voor de deur parkeren en het staat goed aangegeven waar je moet zijn, super fijn! We kwamen het gebouw binnen en troffen daar iemand aan achter de receptie die ons verwees naar een ontvangstruimte waar we even mochten wachten. Heel eerlijk… wij dachten dat het de receptionist was van het gebouw, maar het bleek onze host te zijn. Ik vind het erg jammer en een gemiste kans als je je groep niet heel erg welkom heet. Sta even op, loop mee en vertel dat je er zo aankomt om ons het verhaal te vertellen. Mensen spenderen toch best wat geld, in mijn mening mag je er dan ook wel even een momentje van maken.

We gingen de kamer in en ik vond dat erg leuk gedaan. De afwerking en het materiaal daarbuiten gelaten, maar werd echt vrolijk van de kamer, de kleuren en de geluiden. Ik kan me ook helemaal voorstellen dat deze kamer het super goed doet bij kinderfeestjes! De puzzels begonnen eigenlijk best goed, maar dat hield geen stand. Het ging van redelijk gestuurd en helder wat de opdracht was naar probeer het maar uit en bedenk vooral zelf wat er eventueel de bedoeling van is. Achteraf ook nog wat dingen nagevraagd met vooral de vraag “hoe hadden we kunnen weten dat we dat hadden moeten doen?” dan was daar geen antwoord op wat we uit de kamer hadden kunnen afleiden. Ik vind dat jammer en frustrerend. We hebben uiteindelijk nog best wat tijd in de kamer doorgebracht, maar dat zijn heel veel loze minuten geweest, een beetje ronddwalend door de kamer. Uiteindelijk ook zelf om een hint geroepen, want die bleef uit. Ik vind dat je daar als host ook wat meer op mag inspelen.

Eindconclusie is dat de kamer hele leuke elementen heeft, echt super leuk bedacht! De kamer heeft een super vrolijke sfeer, met leuke kleurtjes en gezellige deuntjes, maar wat dun is qua puzzels, zowel in hoeveelheid als sturing vanuit de kamer.

Eenmaal uit de kamer nog kort nagepraat, vooral over de elementen die we niet snapten uit de kamer en hebben we nog heel leuk foto's mogen maken en nog een klein presentje mee mogen nemen. Het was een voldoende, maar achteraf gezien had ik mijn 99 euro liever aan een andere kamer gespendeerd.


5.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  50:32 min

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (345 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2020

Familiekamer?

Nadat Corona onze eerste trip vakkundig annuleerde kregen we een nieuwe kans.
Op het programma deze keer:
Anna's Dolhouse
Willy's Chocolate Factory
Red het Koninkrijk
Christina's droom
Cafe Voorburg
DEA

2de van de dag was Willy's chocolate factory.
Persoonlijk heb ik niet direct iets met dit thema, maar je weet nooit of je aangenaam verrast kan worden.

Onthaal:
Wel de escape room ligt om een klein industrieterrein en parkeren kan gratis voor de deur. Dat geeft me altijd al een goed gevoel dat je daar geen rekening mee moet houden.
Eens binnen werden we te woord gestaan door wat wij dachten dat het de receptionist was, maar dat bleek uiteindelijk de host. Echt enthousiast bleek de sfeer niet echt te zijn en dat is gewoon jammer.

Kamer:
De start van de room was origineel en de vrolijke muziek doet je meteen glimlachen.
Maar wat ook meteen opviel was de matige afwerking. Nu dat is een surplus als die goed is en helpt je in de juiste sfeer te komen om zo meer in het verhaal op te gaan.
De puzzels die we tegenkwamen vond ik helaas niet altijd goed naar het verhaal linken. Je kan natuurlijk zeggen dat het “proeven” zijn en dan kom je met alles weg. Ook daar weer een hoop afleiding door zaken die er misschien wel leuk uitzien, maar niks toevoegen. Zo lijkt iets plots best tof, maar uiteindelijk doe je er echt niks mee en dat geeft meteen een licht negatieve sfeer.

Naar het einde toe werd het helaas niet beter en om heel eerlijk te zijn kon het mij op een bepaald moment niet meer veel schelen. We liepen maar wat rond en miste gewoon een doel of tenminste een logica in de paar puzzels die er waren. Het is fijn dat als je een puzzel oplost, je weet waarom je die op die manier aan het oplossen bent.
Uiteindelijk haalden we de kamer, maar als je me nu vroeg, waarom heb je het zo gedaan, dan kan moet ik zeggen: puur geluk.

Conclusie:
Het verhaal is duidelijk in deze room en zo ook de weg om er te geraken. De puzzel wisselen af tussen het betere zoekwerk en hier en daar het iets betere denkwerk. Hoewel de makers geprobeerd hebben om alles met het verhaal te linken, is dat thematisch misschien wel gelukt, maar daar stopt het dan ook. Het stukje dat ontbrak was vaak, waarom moeten we dit zo doen en dat is echt een verbeterpunt in mijn ogen.
Ook qua afwerking wat dit geen hoogvlieger en dat in combinatie met de algemene sfeer maakt dat dit helaas de minste kamer was sinds lang.
Nu misschien zijn wij de doelgroep niet van deze room en is dit een perfecte gezinskamer, dat kan best, maar als escaper met iets meer ervaring vond ik dit niet goed.

Wel even meegeven dat we op het einde een toffe foto meekregen en een leuk souvenir volledig in thema :-)


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

 

karinenjasperputterkarinenjasperputterJunior EscaperLid sinds: 30 juni 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2020

Leuk gemaakt zeker voor met kinderen!

Een bijzondere opzet, dit verwacht je niet.
Het is anders dan anders, maar wel echt heel leuk.
Kamer sluit goed aan bij het verhaal / film, is leuk om de film eerst te kijken.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:02 min


 • Het centrale punt is erg leuk bedacht
 • Thema sluit goed aan bij het verhaal
 • Einde was echt leuk
 • We wisten niet waar we de hints konden krijgen

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Kan nog zoeter!

Een leuke kamer, helemaal in het thema. De puzzelflow viel wel soms wat tegen, we wisten vaak niet goed wat we moesten doen en hebben sommige dingen op puur geluk gedaan. We hadden dan wat eerder een hint verwacht...Het decor is mooi, maar kan wel weer wat aandacht gebruiken.
De host was daarentegen wel enthousiast en de foto's na afloop zijn erg tof.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Cadeautje mee achteraf
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2020

Verrassend/origineel concept! maar een matig, tot slechte begeleiding..

Extreem last minute (zoals ik wel vaker doe) reed ik samen met een vriendin richting Berkel. Super fijn dat we zo last minute nog terecht konden! De locatie bevind zich in een soort kantoorpand waar we vriendelijk werden ontvangen door de host. De locatie ziet er over het algemeen verzorgd uit maar daar bleef het dan ook bij. Ondanks dat we hadden aangegeven al de nodige ervaring te hebben met escape rooms kregen we een net iets te "voorgelezen" instructie over de regels en het verhaal.

De kamer start verrassend en laat meteen zien dat de makers veel tijd hebben gestoken in een bepaald technisch element wat tof werkt. Echter ontging de logica achter de eerste puzzel mij volledig. Ik had werkelijk geen flauw idee wat we aan het doen waren totdat we na 5 minuten blijkbaar iets goed hadden gedaan en verder konden naar het volgende onderdeel. De opvolgende puzzels waren gelukkig een stuk duidelijker, logischer, en leuker. De aankleding zag er prima uit: niet wereldschokkend, een beetje goedkoop, maar gewoon degelijk gemaakt.

Een van de puzzels bevatte een rekensom waar ik en mijn teamgenoot gewoon simpelweg niet uit kwamen. Hoe erg ik het ook vond konden we niks anders doen dan het antwoord van de som vragen. Na 5 minuten doelloos rondlopen kregen we eindelijk een hint. Deze hint gaf nog steeds niet het antwoord op onze vraag waardoor we WEER 5 minuten moesten wachten waar na we eindelijk het antwoord kregen en door konden gaan. Er waren een aantal puzzels in de kamer waarbij voor ons de logica totaal ontbrak. De hints kwamen dan ook vaak veel te laat waardoor ik meerdere keren gigantisch uit de flow raakte als speler. Het is een aantal keren voorgekomen dat een puzzel naar ons idee zomaar werd doorgedrukt zonder dat we iets hadden gedaan. Door deze situatie kregen we het idee dat de host totaal niet betrokken was met ons spel. Dit gevoel werd tijdens het napraten helaas alleen maar bevestigd.

Achteraf nog een drankje gedaan en kort nagepraat met de eigenaar. Daarbij kregen we een leuk souvenirtje mee naar huis wat zeker iets toevoegde aan de ervaring. Conclusie: De kamer bevat een aantal leuke technieken en verassingen, maar de logica van de puzzels was vaak ver te zoeken, de aankleding zag er goedkoop uit, en de begeleiding van de host was echt ondermaats..


Reactie door Escaperoom Berkel

24 september 2020

Hallo “Theekopje”, Bedankt voor je review, maar ik schrik hier best van. Ik kan mij deze avond nog goed herinneren en op de avond zelf kreeg ik totaal niet de indruk dat er iets mis is gegaan/dat jullie niet tevreden waren. Jammer want dan had ik het direct kunnen oplossen/goedmaken. (Los van het gratis drankje die jullie hebben genomen) Ik zou graag met jullie in contact komen zodat we deze vervelende ervaring kunnen bespreken, kunnen voorkomen in de toekomst en wellicht een betere indruk achter te laten. Alvast bedankt voor je reactie. Je kan mij bellen / whatsappen op 085-8881101 of mail naar [email protected]


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:40 min


 • Last minute service!
 • Gepassioneerde eigenaar
 • Een aantal leuke effecten verwerkt in de kamer
 • Goed gebruik gemaakt van geluid/muziek
 • Slechte begeleiding.. (hints kwamen veel te laat)
 • Host was TOTAAL NIET betrokken met ons spel
 • Logica was vaak ver te zoeken
 • Puzzels doordrukken ?
 • Iets wat goedkope aankleding
 • Afwerking

 

nancynancyEscape ApprenticeLid sinds: 30 september 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2020

Super

Een leuke en originele Escaperoom. Zeker leuk als familie/gezin


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Chantal (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2020

Geweldig thema en leuke puzzels!

Heel leuk thema, ook leuk voor kinderen. Puzzels precies op de juiste manier uitdagend. Hele vriendelijke eigenaar!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels!
 • Geweldig thema
 • Heel aardig personeel
 • Voldoende parkeerplaatsen
 • Geen

 

MarjonMarjonEscaperLid sinds: 29 november 2016 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2020

Leuke kamer!

Locatie
Goed te bereiken en prima gratis parkeren.

Ontvangst & personeel
Super aardig, enthousiast en duidelijk passie voor escape room en techniek.

Groep
Dit keer speelde we met een vriend en zijn 15 jarige dochter. Voor haar was het de eerste escape room en ik denk dat deze kamer daar zeer geschikt voor is! Speel je met ervaren volwassen escapers, dan kan ik mij voorstellen dat de kamer wat eenvoudig is.

De kamer
Wij vonden de start wat onduidelijk. Deels omdat we zelf niet helemaal goed hadden gelezen, maar ook omdat het qua aankleding misschien wat onduidelijk oogt. In de verdere kamers leuke puzzels in het thema!
Ik lees veel reviews die het hebben over een slechte aankleding. Zo heb ik dat zeker niet ervaren. Het was wellicht soms wat eenvoudig, dat zeker, maar ik heb me er niet aan gestoord.

Conclusie
Zeker een leuke kamer om te doen, maar niet in het hoogste klassement van sommige kamers in NL. Maar goed, dat hoeft natuurlijk ook niet. :) Zeker leuk met kinderen, helemaal als ze de film kennen.
7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke, redelijk eenvoudige puzzels
 • Enthousiast personeel
 • Technisch echt knap gebouwd
 • Leuk fotomoment op het eind
 • Aankleding wat eenvoudig
 • Begin was wat moeizaam

 

Marieke (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2020

Originele kamer met leuke effecten.

Een hele leuke originele escaperoom. Mooi aangekleed en originele puzzels, niet te moeilijk, niet te makkelijk, het was een uur genieten! Ontvangst was vriendelijk, zeker een aanrader. Gelukkig hebben wij ook de Willybar kunnen maken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Vriendelijke ontvangst

 

Debby RoukensDebby RoukensEscape ExpertLid sinds: 22 januari 2019 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Sentiment met de oempa loempa's

Sjakie en de chocoladefabriek was vroeger mijn favoriete boek en de film met Gene Wilder vond ik ook geweldig. Toen we van deze kamer hoorden wisten we dan ook zeker dat we hem een keer zouden doen. Mooi bijkomend voordeel is dat het een zeer geschikte kamer is om met kinderen te spelen. Er wordt niemand ontvoerd/gevangen/vermoord/vermist, het is gewoon allemaal lief en leuk. We sleepten oma ook mee en zo gingen we met zijn vijven de strijd aan. Het ging allemaal lekker voorspoedig. De puzzels zijn eenvoudig maar wel origineel dus leuk om te doen. Iedereen was lekker afzonderlijk aan het zoeken of puzzelen en hier en daar moest je samenwerken. Eén puzzel lukte niet omdat hij vast zat. Althans, te vast om aan te draaien zonder enige kracht te zetten en aangezien dat precies is wat altijd van te voren wordt gemeld lukte die pas nadat we een hint kregen waaruit bleek dat wat we deden wel degelijk goed was. Al met al een leuke kamer. Snelste tijd maar vanwege de hints geen record.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele overgang tussen de kamers
 • Leuk thema
 • Geschikt voor kinderen/gezinnen

 

alicealiceJunior EscaperLid sinds: 23 november 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2019

Heel leuk thema

We vonden het SUPER LEUK. Geen spannende kamer maar wel heel vrolijk. Originele puzzels, het thema komt terug ub de kamer. Verrassende elementen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hans (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2019

Smaakvolle kamer

Zojuist eigenaar geworden van de Chocolade fabriek. Deze kamer is echt een aanrader. Leuke puzzels, thema voor jong en oud en een enorm leuke host.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decoratie
 • Host
 • We kregen maar 1 reep mee.

 

suzyq277suzyq277EscaperLid sinds: 30 juni 2018 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2019

Tegenvallende techniek

Geen positieve ervaring gehad met deze kamer. Al in de eerste puzzel ging het niet goed met de techniek. Hierdoor kwam de begeleider tijdens het spel de kamer in om het probleem op te lossen. We kregen hiervoor wel extra tijd, maar door de falende techniek waren we echt even teleurgesteld en kostte het moeite om door te spelen.

De puzzels zijn allemaal goed te doen, niet moeilijk. Maar door de teleurstellende start liepen we een tijd achter de feiten aan. We hebben ons wel weten te herpakken en zijn uiteindelijk nog een heel eind gekomen.

De aankleding van de kamer was wat minimaal en sommige onderdelen leken kapot of duidelijk aan vervanging toe.

De begeleiders kwamen op ons wat bot en denigrerend over. Al met al, niet een uiterst gastvriendelijke ervaring.


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • De chocoladereep is lekker
 • Falende techniek
 • Decoratie aan vervanging toe
 • Medewerkers niet heel gastvriendelijk

 

Liesbeth (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2019

Leuk!

We hebben deze kamer met zoveel plezier gespeeld. De puzzels zijn leuk en origineel. Er verhaal klopt en de aankleding is leuk gedaan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal

 

paulo_portugalpaulo_portugalEscaperLid sinds: 10 januari 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Grappige vrolijke kamer

Grappige kamer met leuke effecten.
Tevens oog voor details zoals de geur van chocolade. .
Host is een echte liefhebber


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja  51:51 min

 

Escape PapiEscape PapiJunior EscaperLid sinds: 08 januari 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2019

Leuke kamer

Leuke vrolijke kamer, heb er zeker van genoten. Alsof je in een echte chocolade fabriek bent.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja  51:51 min


 • Mooi decor

 

KelseyKelseyEscape ApprenticeLid sinds: 20 oktober 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Enorm leuk!

Als chocolade liefhebber moest ik deze escaperoom spelen. Leuk opgezet, de puzzels had ik nog niet eerder gezien. En de geur is heerlijk.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig