Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over I can hear you

‘I Can Hear You’ is een Real-Life Horror Game dat zijn inspiratie trekt uit ‘Escape Rooms’, ‘Films’, ‘Videogames’, 'Interactief Theater' en ‘Spookhuizen’ en dit combineert tot iets totaal unieks.

Het verhaal, de acteur, de ruimte (een oppervlakte van 1000m2) en een realistisch decor in een echt ziekenhuis zorgen ervoor dat jullie de rest van de wereld vergeten. Deze 2 uur durende belevenis speelt in op alle aspecten van horror; van mysterie, anticipatie en nerveusheid tot paniek, spanning en gevaar.

DE MISSIE

Jullie onderzoeksteam krijgt een missie van privédetective organisatie ‘Het Rode Oog’. In deze casus gaan jullie onderzoeken of er waarheid schuilt achter de geruchten die rond het oude ziekenhuis van Maaseik spoken. De verhalen spreken over een voormalig chirurg die er intrek zou hebben genomen. Breek ongezien het ziekenhuis in en probeer de volledige waarheid boven tafel te krijgen.

 

 


Horror

Acteurs

Thema's

Horror

Inrichting

Laboratorium

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

18 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Monseigneur Koningsstraat 10
3680, Maaseik
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

4 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

casturiicasturiiEscape GuruLid sinds: 4 september 2019 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

De Hel Bestaat en Ligt in Maaseik

Het was vroeg augustus 2020. Er gingen al een tijd geruchten dat er een nieuwe ervaring in België was, anders dan alle anderen. Hij zou niet op Escapetalk staan omdat het geen escape room is, maar zou een extreme horror ervaring zijn in een oprecht verlaten ziekenhuis. I Can Hear You zou het heten.
Het gekke aan Entered is dat dit een van die ervaringen was waar ik een keer iemand in persoon over hoorde en daarna steeds meer langs hoorde komen. In de gewoonlijke escape-kringen werd er niet veel over gesproken, wat het toch iets mysterieuzer maakte voor mij. Één ding was zeker, deze mysterieuze ervaring zou je de stuipen op het lijf jagen! Ik wist direct dat ik dit moest spelen.

Eind augustus 2020. We komen een half uur te vroeg aan in Maaseik bij het ziekenhuis. We zijn vier punctuele jongens dus natuurlijk lopen we nog een rondje om het ziekenhuis om even te kijken waar we zometeen 2 uur vast zullen zitten. We lopen langs een vleugel waarbij iemand opmerkt "Oh gelukkig zit de ervaring niet hier, dit stuk vind ik het naarst." De ervaring was dus wel daar. Het wordt intussen donker...
Als we eenmaal buiten staan om te beginnen aan de ervaring is het nacht. We zetten de eerste stap het pand in en...

Ik heb nog nooit in mijn leven een ervaring meegemaakt die zo filmisch verliep als dit. Dit komt deels natuurlijk door stom toeval, maar vooral door het decor, de setpieces, en de fantastische acteur. Je gelooft echt dat je in dat verlaten ziekenhuis bent, want je bent er daadwerkelijk in! Grimmiger dan dit hadden ze het trouwens niet kunnen maken...
Onze acteur (Pascal) zijn gevoel voor timing en sfeer is werkelijk waar perfect. Elk moment, elk klein detail, elk setpiece, elk dramatisch moment verliep perfect. Deze man verdwijnt in zijn rol en maakt I Can Hear You de bloedstollende top-ervaring die het is. Hulde voor hem! Tot op de dag van vandaag kunnen we elk moment van de gehele twee uur naadloos opdreunen, dat is hoe memorabel het is! Het ene na het andere moment schiet uit en blijft verbluffen.

Verwacht geen puzzels. Alle taken die je moet doen zijn in feite doodsimpel, maar lijken dat zeker niet als je zo in de angst zit. Het gaat echt om het (in feite zeer simpele) concept. Je kan het trouwens maar beter goed spelen! De ervaring is bruut moeilijk en als je je niet aan de spelregels houdt wordt er genadeloos met je afgerekend. Je kan I Can Hear You heel moeilijk voor jezelf maken als je ook maar een paar fouten maakt en die fouten maak je heel makkelijk! Wij hadden vroegtijdig al de keuze gemaakt om te splitsen en dit scheelde al heeeeel veel moeite.

Laat ik ook vooral duidelijk maken dat ik nooit bang ben bij ervaringen. Ik voel natuurlijk wel de spanning, maar dit vertaald bij mij nooit naar angst. Ik ben het anker van mijn team. Als er iets engs of heftigs gebeurd word ik meestal alleen maar blij. I Can Hear You, daarentegen, brak mij. Richting het einde waren mijn handen zo hard aan het trillen dat ik een sleutel niet eens meer in een slot kon doen. Ondertussen was ik aan het hyperventileren als een malle en kon ik alleen maar in fight or flight denken. Toen we eindelijk buiten waren brak mijn teamgenoot (de enige andere overlevende van de oorspronkelijke vier) in huilen uit. We hadden het overleefd!

Hulde aan Entered voor deze verbluffende ervaring! Het plot, de sfeer, de acteur, het decor, alles klopt. Hulde! Hulde! Hulde!
Als je de hel op aarde zoekt, je vindt hem in Maaseik.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Diep plot
 • Zo filmisch als het maar kan
 • Hoge moeilijkheidsgraad draagt bij aan ervaring
 • Setpieces
 • Het ziekenhuis zelf
 • Fantastische host en ontvangst
 • Topacteur Pascal
 • Genadeloos eng

  Theekopje

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 november 2021

Bloedstollende thriller.

Deze “room” boeken was misschien de moeilijkste ooit voor me.
Gewoon een aantal mensen samen krijgen die dit aandurven en tevens het budget ervoor over hebben was niet simpel.
Na maanden geduld te hebben kon ik eindelijk I can hear you gaan spelen en eerlijk waar, ik had geen idee wat te verwachten. Ik hou absoluut niet van horrorfilms of Halloween, laat staan dat ik graag van verassingen hou. Why in the name of god boek ik dan dit?
Diep van binnen is het dan toch een beetje je grens verleggen en wat was ik blij dat ik dit gedaan heb :-)

Onthaal:

Je qua setting kan Entered wel tellen. Een verlaten ziekenhuis met diep verscholen in de kelder een “escape room”
Na zeer duidelijke instructies wat wel en niet kan en tevens de consequenties als je het spel niet goed speelt werden we naar buiten gestuurd met een duidelijk doel.

Kamer:

Kamer? Verdieping? Verlaten ziekenhuis? Hoe ga ik dit noemen?
Nadat je gedaan hebt wat nodig is om het ziekenhuis te betreden slaat de sfeer meteen om en weet je dat het serieus is. Je wilt het spel ook volgens de spelregels spelen want in tegenstelling tot andere games is hier wel degelijk een consequentie als je gepakt wordt. Dan is het game over!
En oooohh wat hebben wij een hoop stomme fouten gemaakt. Dat ligt niet aan de puzzels, want die er zijn, zijn niet moeilijk, maar de omstandigheden waarin je je bevindt maken het moeilijk. Zelfs de kleinste handelingen hebben inpakt op het verhaal, de acteur en uiteindelijk dus ook je spel.

Tja en daar is ie, de acteur… We gaan het er toch over moeten hebben. Ik weet dat de makers van dit spel bepaalde eisen hebben over hun acteur en ja ik snap waarom. Dit spel valt of staat met deze man en vergis je niet hoe belangrijk zijn rol is.
En dan denk je misschien al vrij snel dat dit een soort halloweenhuis is met scares en een hoop kitsch, maar allesbehalve. Dit is een intelligente horrorthriller van een hoog niveau.

Het verhaal is duidelijk maar tegelijk ook simpel en daar zit net de sterkte van deze room.
Ze laten alles simpel lijken terwijl I can hear you geniaal is opgebouwd.
En ik haalde net al aan dat het geen spookhuis is met scares en dat komt vooral door het script en het hoe en waarom. Het is een ongelofelijke machine van doe dit, dan dat. Alles heeft een reden en achteraf wordt heel veel duidelijk. Het karakter in de room leeft en interacteert met jouw als speler continue. Beter nog, er is een soort perfecte manier van spelen, maar wat die is….
Als je als speler door begint te krijgen hoe het spel gespeeld moet worden begint het kat en muisspel pas echt.
Je bent volledig vrij op welke manier dan ook, wat los je eerst op, hoe speel je het spel, waar wil je naar toe, je hebt totaal bewegingsvrijheid en dat maakt het heel tof.

Conclusie:

Wij zijn tot net over de helft geraakt op 2 uur tijd zonder dat iemand gepakt werd.
Het is absurd wat verbeelding met je kan doen en zeker omdat wij het spel als groep samen en correct wouden spelen hebben we heel veel tijd verloren. Het is een spel dat ik nu meteen opnieuw zou boeken om het eens uit te spelen en ik weet haast zeker dat het opnieuw spannend gaat worden.

Net als bij Stay in the Dark zijn hier geen bergen puzzels aanwezig, maar eerder opdrachten en dat is gezien de setting prima.

Ik maak een diepe buiging voor wie dit verhaal heeft bedacht en beter nog de hoe en waarom in het verhaal. Het is zo makkelijk om horror op een goedkope manier te gebruiken en zoveel moeilijker om het intelligent te doen en dat is nu net wat Entered hier heeft neergezet, een spannende, zenuwslopende intelligente horrorthriller van wereldformaat.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

Michael.Michael.Junior EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2021

GEWELDIG!!!

De 1e keer gespeeld op 28 september maar helaas er toen niet uitgeraakt, de helft van ons groepje is toen gestopt omdat ze de spanning niet aankonden..
Jochen, Kristof en ikzelf hebben een 2e poging gedaan en zijn toen wel kunnen ontsnappen.
Een absolute aanrader deze escaperoom wie graag van horror en spanning houdt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

 

jumperkeejjumperkeejSenior EscaperLid sinds: 11 januari 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2021

Pure Horror

Deze "experience" (niet echt een escape-room) ligt in een echt verlaten ziekenhuis. Gevolg is dat alles heel echt aanvoelt.

Het onthaal was correct. Je werd meteen op de hoogte gebracht dat er een acteur in het gebouw zit en de regels worden meegedeeld. We werden al gauw in het spel gegooid.

Het eerste deel van het spel speelt zich buiten af, zonder dreiging, maar goed om in de sfeer te komen. Zo gauw we in het gebouw waren was de sfeer al snel supergrimmig.

Ikzelf ben een angsthaas. Waar ik in een normale escape room altijd mijn angst onder controle kan houden, was dat hier totaal niet het geval. De constante dreiging is zo hoog dat het na een tijdje voor mij teveel werd. Echter, ik ben te koppig om op te geven, dus ik heb het spel wel samen met mijn groep afgemaakt.

We waren achteraf heel enthousiast. Het concept is tof gevonden. Zeer veel beleving. Puzzels helemaal niet moeilijk, maar volledig in de lijn van het spel. Je wordt om de puzzels op te lossen gedwongen om te verplaatsen en je zou dit in absolute stilte moeten doen, maar uiteraard is de ruimte zo ingericht dat het onmogelijk is om stil te blijven.

De acteur doet het heel goed. Beetje in videogame-stijl. De momenten dat je oog in oog met de acteur staat zijn letterlijk om in je broek te doen. Maar... hij speelt het zo dat er altijd wel een mogelijkheid is om te ontkomen. Ik had ook de indruk dat hij rekening hield met de durf van de spelers. Dus dat maakt het wel haalbaar, zelfs voor een broekschijter als ikzelf.

De spanning wordt constant opgedreven naar een hoogtepunt toe. Dat maakte het voor mij persoonlijk soms een tikkeltje teveel. Enkele duidelijke rustmomenten, waarbij je je duidelijk "veilig" voelt, zouden het draaglijker gemaakt hebben. Mijn vrienden hadden daar echter geen last van, dus het is heel persoonlijk.

Het is een heel unieke ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb. En als ze een nieuw verhaal zouden ontwikkelen, zou ik het zeker opnieuw gaan spelen. Met een klein hartje, dat wel.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Voelt realistisch aan
 • Sfeer
 • Acteur speelt in op spelers
 • Spannend
 • Beleving
 • Mist rustmomenten
 • Soms tè eng

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig