Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

I can hear you

As, België

Permanent gesloten

120 minuten

3 - 7

18 jaar

Lees reviews

Meer over I can hear you

‘I Can Hear You’ is een Real-Life Horror Game dat zijn inspiratie trekt uit ‘Escape Rooms’, ‘Films’, ‘Videogames’, 'Interactief Theater' en ‘Spookhuizen’ en dit combineert tot iets totaal unieks.

Het verhaal, de acteur, de ruimte (een oppervlakte van 1000m2) en een realistisch decor in een echt ziekenhuis zorgen ervoor dat jullie de rest van de wereld vergeten. Deze 2 uur durende belevenis speelt in op alle aspecten van horror; van mysterie, anticipatie en nerveusheid tot paniek, spanning en gevaar.

DE MISSIE

Jullie onderzoeksteam krijgt een missie van privédetective organisatie ‘Het Rode Oog’. In deze casus gaan jullie onderzoeken of er waarheid schuilt achter de geruchten die rond het oude ziekenhuis van Maaseik spoken. De verhalen spreken over een voormalig chirurg die er intrek zou hebben genomen. Breek ongezien het ziekenhuis in en probeer de volledige waarheid boven tafel te krijgen.

 

 


Eng

Acteurs

Thema's

Horror

Inrichting

Laboratorium

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

12 likes

76 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsstraat 126B
3665 AS, As
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

17 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2021

Heftig ziekenhuisbezoek

Na wekenlang spanning opbouwen, was het eindelijk zo ver; we mochten 'I can hear you' gaan spelen. Dit zou voor mij de eerste horror experience zijn die ik zou gaan spelen. De voorpret begon al vanaf het boeken, ik had er onwijs veel zin in! Toen ik echter de podcast hoorde van 'Beyond the game' & na het aanhoren van de verhalen van mede enthousiastelingen, wist ik niet of ik er nog zoveel zin in had. Een ding is zeker: de spanning zat er op voorhand al goed in!

Tijdens de autorit naar Maaseik toe, bouwde de spanning goed op. Om nog beter in de sfeer te komen, luisterde ik nog even een true crime podcast, ik was er klaar voor! Eenmaal aangekomen op locatie, waan je je meteen in de juiste sfeer. Een luguber verlaten ziekenhuis op een regenachtige zaterdagmiddag, beter hadden we het niet kunnen treffen. Nadat we binnen een korte inleiding hadden gekregen, was het aan ons om aan de slag te gaan.

Wauw, wat een ervaring! Achteraf vond ik het qua 'engheid' wel meevallen, maar de spanning in deze experience is niet normaal hoog. Ik persoonlijk ben iemand die niet gemakkelijk bang te maken is of die snel schrikt, maar dat is ze bij deze experience wel degelijk gelukt. Voor mij persoonlijk klopte alles tijdens deze experience, de spanning was hoog, locatie en sfeer zijn perfect in thema, geluid en special effects zijn aanwezig, etc. Het is onwijs knap wat ze hier hebben neergezet.

Wij gingen met onze groep van 4 personen als een speer door het verhaal heen, ondanks dat de spanning bij ons allemaal onwijs hoog was, hebben we wel het volledige verhaal goed meegekregen. Door middel van verschillende opdrachten komt de conclusie van het gehele verhaal steeds dichterbij, wat uiteindelijk uitmondt in een spannend einde. Toen we eenmaal terug waren in de ontvangstruimte, hebben we allemaal even de tijd moeten nemen om alles te laten bezinken, wat een spanning!

Deze experience was onwijs gaaf om te doen! Ik ben dan ook erg blij dat we dit nog hebben kunnen doen voordat deze locatie noodgedwongen moet sluiten. Iedereen die deze review dus leest; ga boeken, nu het nog kan! Ondanks dat dit GEEN escape room is (knoop dat goed in de oren), was het een experience om niet te vergeten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  sjephanieMarieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

De Hel Bestaat en Ligt in Maaseik

Het was vroeg augustus 2020. Er gingen al een tijd geruchten dat er een nieuwe ervaring in België was, anders dan alle anderen. Hij zou niet op Escapetalk staan omdat het geen escape room is, maar zou een extreme horror ervaring zijn in een oprecht verlaten ziekenhuis. I Can Hear You zou het heten.
Het gekke aan Entered is dat dit een van die ervaringen was waar ik een keer iemand in persoon over hoorde en daarna steeds meer langs hoorde komen. In de gewoonlijke escape-kringen werd er niet veel over gesproken, wat het toch iets mysterieuzer maakte voor mij. Één ding was zeker, deze mysterieuze ervaring zou je de stuipen op het lijf jagen! Ik wist direct dat ik dit moest spelen.

Eind augustus 2020. We komen een half uur te vroeg aan in Maaseik bij het ziekenhuis. We zijn vier punctuele jongens dus natuurlijk lopen we nog een rondje om het ziekenhuis om even te kijken waar we zometeen 2 uur vast zullen zitten. We lopen langs een vleugel waarbij iemand opmerkt "Oh gelukkig zit de ervaring niet hier, dit stuk vind ik het naarst." De ervaring was dus wel daar. Het wordt intussen donker...
Als we eenmaal buiten staan om te beginnen aan de ervaring is het nacht. We zetten de eerste stap het pand in en...

Ik heb nog nooit in mijn leven een ervaring meegemaakt die zo filmisch verliep als dit. Dit komt deels natuurlijk door stom toeval, maar vooral door het decor, de setpieces, en de fantastische acteur. Je gelooft echt dat je in dat verlaten ziekenhuis bent, want je bent er daadwerkelijk in! Grimmiger dan dit hadden ze het trouwens niet kunnen maken...
Onze acteur (Pascal) zijn gevoel voor timing en sfeer is werkelijk waar perfect. Elk moment, elk klein detail, elk setpiece, elk dramatisch moment verliep perfect. Deze man verdwijnt in zijn rol en maakt I Can Hear You de bloedstollende top-ervaring die het is. Hulde voor hem! Tot op de dag van vandaag kunnen we elk moment van de gehele twee uur naadloos opdreunen, dat is hoe memorabel het is! Het ene na het andere moment schiet uit en blijft verbluffen.

Verwacht geen puzzels. Alle taken die je moet doen zijn in feite doodsimpel, maar lijken dat zeker niet als je zo in de angst zit. Het gaat echt om het (in feite zeer simpele) concept. Je kan het trouwens maar beter goed spelen! De ervaring is bruut moeilijk en als je je niet aan de spelregels houdt wordt er genadeloos met je afgerekend. Je kan I Can Hear You heel moeilijk voor jezelf maken als je ook maar een paar fouten maakt en die fouten maak je heel makkelijk! Wij hadden vroegtijdig al de keuze gemaakt om te splitsen en dit scheelde al heeeeel veel moeite.

Laat ik ook vooral duidelijk maken dat ik nooit bang ben bij ervaringen. Ik voel natuurlijk wel de spanning, maar dit vertaald bij mij nooit naar angst. Ik ben het anker van mijn team. Als er iets engs of heftigs gebeurd word ik meestal alleen maar blij. I Can Hear You, daarentegen, brak mij. Richting het einde waren mijn handen zo hard aan het trillen dat ik een sleutel niet eens meer in een slot kon doen. Ondertussen was ik aan het hyperventileren als een malle en kon ik alleen maar in fight or flight denken. Toen we eindelijk buiten waren brak mijn teamgenoot (de enige andere overlevende van de oorspronkelijke vier) in huilen uit. We hadden het overleefd!

Hulde aan Entered voor deze verbluffende ervaring! Het plot, de sfeer, de acteur, het decor, alles klopt. Hulde! Hulde! Hulde!
Als je de hel op aarde zoekt, je vindt hem in Maaseik.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Genadeloos eng
 • Topacteur Pascal
 • Fantastische host en ontvangst
 • Het ziekenhuis zelf
 • Setpieces
 • Hoge moeilijkheidsgraad draagt bij aan ervaring
 • Zo filmisch als het maar kan
 • Diep plot

  MariekeTheekopje

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (345 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2021

Bloedstollende thriller.

Deze “room” boeken was misschien de moeilijkste ooit voor me.
Gewoon een aantal mensen samen krijgen die dit aandurven en tevens het budget ervoor over hebben was niet simpel.
Na maanden geduld te hebben kon ik eindelijk I can hear you gaan spelen en eerlijk waar, ik had geen idee wat te verwachten. Ik hou absoluut niet van horrorfilms of Halloween, laat staan dat ik graag van verassingen hou. Why in the name of god boek ik dan dit?
Diep van binnen is het dan toch een beetje je grens verleggen en wat was ik blij dat ik dit gedaan heb :-)

Onthaal:

Je qua setting kan Entered wel tellen. Een verlaten ziekenhuis met diep verscholen in de kelder een “escape room”
Na zeer duidelijke instructies wat wel en niet kan en tevens de consequenties als je het spel niet goed speelt werden we naar buiten gestuurd met een duidelijk doel.

Kamer:

Kamer? Verdieping? Verlaten ziekenhuis? Hoe ga ik dit noemen?
Nadat je gedaan hebt wat nodig is om het ziekenhuis te betreden slaat de sfeer meteen om en weet je dat het serieus is. Je wilt het spel ook volgens de spelregels spelen want in tegenstelling tot andere games is hier wel degelijk een consequentie als je gepakt wordt. Dan is het game over!
En oooohh wat hebben wij een hoop stomme fouten gemaakt. Dat ligt niet aan de puzzels, want die er zijn, zijn niet moeilijk, maar de omstandigheden waarin je je bevindt maken het moeilijk. Zelfs de kleinste handelingen hebben inpakt op het verhaal, de acteur en uiteindelijk dus ook je spel.

Tja en daar is ie, de acteur… We gaan het er toch over moeten hebben. Ik weet dat de makers van dit spel bepaalde eisen hebben over hun acteur en ja ik snap waarom. Dit spel valt of staat met deze man en vergis je niet hoe belangrijk zijn rol is.
En dan denk je misschien al vrij snel dat dit een soort halloweenhuis is met scares en een hoop kitsch, maar allesbehalve. Dit is een intelligente horrorthriller van een hoog niveau.

Het verhaal is duidelijk maar tegelijk ook simpel en daar zit net de sterkte van deze room.
Ze laten alles simpel lijken terwijl I can hear you geniaal is opgebouwd.
En ik haalde net al aan dat het geen spookhuis is met scares en dat komt vooral door het script en het hoe en waarom. Het is een ongelofelijke machine van doe dit, dan dat. Alles heeft een reden en achteraf wordt heel veel duidelijk. Het karakter in de room leeft en interacteert met jouw als speler continue. Beter nog, er is een soort perfecte manier van spelen, maar wat die is….
Als je als speler door begint te krijgen hoe het spel gespeeld moet worden begint het kat en muisspel pas echt.
Je bent volledig vrij op welke manier dan ook, wat los je eerst op, hoe speel je het spel, waar wil je naar toe, je hebt totaal bewegingsvrijheid en dat maakt het heel tof.

Conclusie:

Wij zijn tot net over de helft geraakt op 2 uur tijd zonder dat iemand gepakt werd.
Het is absurd wat verbeelding met je kan doen en zeker omdat wij het spel als groep samen en correct wouden spelen hebben we heel veel tijd verloren. Het is een spel dat ik nu meteen opnieuw zou boeken om het eens uit te spelen en ik weet haast zeker dat het opnieuw spannend gaat worden.

Net als bij Stay in the Dark zijn hier geen bergen puzzels aanwezig, maar eerder opdrachten en dat is gezien de setting prima.

Ik maak een diepe buiging voor wie dit verhaal heeft bedacht en beter nog de hoe en waarom in het verhaal. Het is zo makkelijk om horror op een goedkope manier te gebruiken en zoveel moeilijker om het intelligent te doen en dat is nu net wat Entered hier heeft neergezet, een spannende, zenuwslopende intelligente horrorthriller van wereldformaat.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Mariekeanouk

MerijnvdMerijnvdEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2024

Gaaf!

Spannend en leuk verhaal!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  90:00 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

MarcMarcEscape ExpertLid sinds: 23 november 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2022

Dubbele ervaring

Gister eindelijk I Can Hear You gespeeld. De verwachtingen lagen best hoog en deze zijn deels waar gemaakt.

Positieve punten:
- Locatie; enorm gave locatie in een verlaten ziekenhuis, echt super gaaf!
- Acteur; De acteur zag er enorm gaaf uit en was echt een dreiging. Liet ons een paar keer echt enorm schrikken en zat echt enorm goed in zijn rol
- Informatie vergaren; je moest dus informatie over de acteur achterhalen en dat wordt geleidelijk duidelijk, erg tof en je moet hier echt je manier van spelen op aanpassen. Herrie maken wordt echt afgestraft en je kan dus uit het spel worden gehaald.

Min punten:
- Acteur; De acteur zat enorm goed in zijn rol wat ook inhield dat hij ons een paar keer echt tegenwerkte. Op zich niet erg, maar we hadden enorm veel tijd verloren met het inbreken wat niet meteen lukte en om het beginpunt binnen te vinden en hierdoor hebben we dus een paar kamers helemaal niet geopend. Het had fijn geweest als de acteur wat ondersteunend had gespeeld en ons had geholpen om verder te komen. En een paar keer kwam de acteur een kamer binnen waar we meteen slot bezig waren en als we ons dan hadden verstopt dan zette hij dat slot weer helemaal in de war, niet iets dat ons hielp terwijl we al in tijdnood zaten.
- Duidelijkheid; Sommige stukken waren gewoon niet duidelijk. Er was ons verteld geen laatjes te hoeven openen en op knopen te drukken. De eerste kamer moest je dus wel op een knop drukte, hierdoor hadden wij eerst de hele afdeling rond gelopen voordat er iemand naar ons te kwam om te vertellen dat we wellicht die eerste kamer nog eens moesten checken. Verder werden we in een kamer opgesloten en was er een manier om eruit te komen maar dat gebeurde enorm onduidelijk. Nu hadden we dus een ontsnappingsplan verzonnen die enorm back firede en totaal niet nodig was, was de ontsnapping duidelijker. Ook zeiden ze bij het inbreken dat het s'nachts lastiger te zien is (wij speelden om 19.30 toen het al donker was) en dat ze dit al vaker hadden gehoord. Is het misschien een idee hier dan iets aan te doen?

We gingen met een dubbel gevoel naar huis. De locatie was heel tof en de acteur oprecht dreigend. Hij acteerde echt goed en had een paar hele toffe trucjes. Hij was oprecht eng en om met hem te spelen was echt tof. De manier hoe je door kreeg wie de acteur is en wat je wel en niet moet doen was echt tof verspreid (al was het soms wel heel donker om alles goed te lezen).
Maar omdat we het idee hadden meer tegengewerkt te worden dan geholpen te worden in het spel vonden we jammer. Als we nu als een speer door het spel gingen dan was het logisch dat we werden tegengewerkt, maar nu gingen we al enorm traag en hebben we dus 5 kamers gemist. We hadden graag wat meer gezien en dus wat ondersteuning vanuit de acteur gehad. Ook was het jammer dat de host ons kwam opzoeken om een hint te geven, dit is toch een beetje afbreuk van de sfeer en het lijkt me dat hier een betere oplossing voor moet zijn om mensen de goede kant op te sturen.

Ook de ontvangst is niet in sfeer o.i.d. Je komt gewoon in een ontvangst ruimte en een vriendelijke host heet je welkom en geeft je even de kans om naar de wc te gaan etc. Je had hier al meteen met het verhaal kunnen beginnen

Alsnog een ruime voldoende want het was wel heel tof om te doen en mee te maken, maar toch gingen we niet met een euforisch of adrenaline-vol gevoel naar huis, meer een beetje een half gevoel. Het was tof maar het had nog zoveel toffer gekunt


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Vriendelijke host
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Acteur zou wat meer ondersteunend kunnen zijn om j

 

BrabantbastardsBrabantbastardsJunior EscaperLid sinds: 07 februari 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2022

Een mooie ervaring

We hadden de horror experience in Vlaardingen gespeeld(Stay in the Dark) ook echte aanrader overigens en kregen daar informatie over deze room. Of ja room, het is een verlaten ziekenhuis waar het afspeelt.
We zijn nu ik dit schrijf een uur thuis en het was me een ervaring! Wel hadden we het nog intenser verwacht na alle reviews die we lazen maar het was zeker spannend!

Er aangekomen netjes ontvangen en er zat nog een andere groep die het ook maar deels hadden gehaald, er hing een relaxed sfeer.

Het begon al met hoe je moet starten, inbreken in het ziekenhuis, we begonnen om half 11 savonds dus dat zorgde voor een extra dimensie.


Eenmaal binnen begint het pas echt, je ziet echt amper iets. Wij waren veel tijd kwijt omdat we even vast zaten met een "puzzel". Men zegt ze zijn niet zo ingewikkeld en dat klopt maar als je eenmaal vast zit kan dat een tijd duren. Wel tof dat ze ons extra tijd gaven! Het is geen escaperoom maar echt een experience.
De acteur was erg goed in zijn rol en de sfeer en setting was goed. We schrokken ons echt kapot op sommige momenten haha.

Helaas hebben we het niet gehaald maar we waren er bijna en als maar 20% het haalt volgens de acteur dan zijn wij toch nog een eind gekomen.

Als je gepakt word ben je ook echt af dan lig je er uit en speelt de rest door.

Het was een mooie ervaring en ik raad iedereen die van dit soort experiences het aan.!
Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het voor veel mensen wellicht toch wat te hoog aan de prijs is.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi decor
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede acteur
 • Prijs

 

mauriziomaurizioEscape ApprenticeLid sinds: 11 december 2021 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2021

Super realistisch en bijzonder eng

1. Het onthaal was zee aangenaam. We werden vriendelijk ontvangen. Na een korte, maar duidelijke uitleg mochten we er gelijk aan beginnen.

2. De sfeer en het spel was ongelooflijk realistisch. Het decor, de acteur en heel de sfeer zuigen je helemaal in het verhaal. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe realistisch alles gewoonweg is. Een enorme aanrader voor iedereen die van extreme spanning houdt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Horror
 • Geen

 

CarfixerCarfixerSenior EscaperLid sinds: 06 september 2018 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2021

Gaaf! Gaaf! Gaaf!

2 jaar geleden hadden we hem al een keer gedaan. We hadden al verhalen gehoord dat ie eng en spanned was. En dat hebben we geweten ook. Helaas, omdat we te langzaam en te voorzichtig te werk gegaan, hebben we hem toen qua tijd niet gehaald. Maar wat een beleving. We wilde zeker een keer terugkomen om hem alsnog te halen.

Ondertussen heb ik al 2 andere experiences gedaan met een zelfde soort opzet. "Kidnapped" van Laserloods en ook 2x "Stay In The Dark" DarkPark. De 2e keer Stay In The Dark was helemaal niet meer eng, omdat je eigenlijk alles wel wist, dus hoe eng kan een 2e keer "I Can Hear You" zijn? We weten wat we moeten doen, we weten hoe het werkt. We weten de regels beter waar we aan moeten houden. Dit wordt een eitje.

Maar toen kwam het moment dat je de eerste pikdonkere ruimte binnenstapt, en mijn hart begon gelijk alweer te bonzen. Qua sfeer zetten ze het echt zoveel beter neer dan Stay In the Dark het deed. De onheilspellende geluiden maken het spanned en de stroboscopische lampen maken het moeilijk om rond te kijken. Zichtlijnen zijn goed geblokkeerd dat je nooit echt ver kan kijken, en dat je bij elk hoekje voorzichtig moet doen.

We konden dit keer wat meer tempo in het spel houden omdat we eigenlijk al een beetje wisten wat we moesten doen. Maar dat maakte het niet makkelijker. Zelfs de 2e keer liep ik met een hoog hartritme door de kamer, opgepast waar elk moment het monster weer zou kunnen opduiken.

Wel kan ik een aantal punten opnoemen die mij persoonlijk beetje tegenvielen:

* Ik wat beters verwacht van het einde. Misschien viel het voor ons wat ongelukkig uit omdat iemand op dat moment gepakt werd, maar we hadden misschien iets een spannendere opzet verwacht. Waarbij je iets moet doen terwijl het monster in de kamer "bezig" was of iets dergelijks.

* Ook is het feit dat je gepakt kan worden en eruit gehaald kan worden een mes dat aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant, is het vet dat je echt voorzichtig moet blijven en dat je bij een fout eruit kan worden getrokken. Maar aan de andere kant, blijft het ook gewoon zuur voor diegene. Maar zoals ik Stay In The Dark en ook Kidnapped merkte. Als je weet dat je terug kan komen, is dat ten koste van de spanning.

* Het verhaal is goed bedacht en uitgebreid, maar dat zorgt ook voor veel leeswerk. Je krijgt een clipboard mee waarmee je belangrijke verhaal punten als soort "bewijsmateriaal" moet verzamelen. Dit wordt ook als doel van de Escape Room genoemd. Helaas word na het ontsnappen weinig mee gedaan. Het is dus eigenlijk verloren tijd als je hierop focust, wat jammer is, want als je het verhaal beetje volgt terwijl je speelt, doet dit veel met wat je eigenlijk aan het doen bent.

* Ontvangst had misschien iets meer in thema gemogen. Nu wordt je nog vriendelijk ontvangen door de host, die ook vriendelijk je uitleg geeft en je zit in een goed verlichte wachtruimte. Het had eigenlijk al eerder mogen beginnen.


Toch is I Can Hear You meesterlijk opgezet, en een dikke aanrader als je van horror en escape rooms houdt. Ik ben erg benieuwd naar hun nieuwe beleving binnenkort.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Feit dat je gepakt kan worden en eruit gezet kan w
 • Feit dat je gepakt kan worden en eruit gezet kan w

 

hangmanhangmanEscape ExpertLid sinds: 19 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2022

Een niet te missen ervaring, maar durf je het aan??

Het leek ons wel een leuk idee: met de hele familie een verlaten ziekenhuis verkennen, ideaal om de familieband eens goed op de proef te stellen. Bijna elk familie-etentje ging het er wel eens over, vaak met een klein hartje en door Covid werd ons geduld nog een hele poos op de proef gesteld, maar eindelijk zaten we dan in de wagen op weg naar Maaseik. Opgelucht, maar toch met klamme handjes omdat we geen idee hadden wat we konden verwachten en we ons op het ergste voorbereid hadden.

Op de locatie aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen (wat een beetje breekt met de sfeer van de rest van de ervaring, maar dit stoorde ons zeker niet) en na onze groep opgesplitst te hebben (we waren in totaal met 10), mocht ons team de spits afbijten. Met de nodige spanning werden we in het verhaal gezogen en na een redelijk rustig begin, volgde een bloedstollend vervolg dat voor een spanning zorgde die ik nog niet veel heb meegemaakt. Normaal ben ik bij escape rooms altijd de eerste van het team om donkere gangen, smalle ruimtes, ... in te duiken, maar hoewel ik hier nooit écht bang ben geweest, voelde ik toch non stop een spanning die me nog lang daarna is bijgebleven. Dit wordt waargemaakt door de unieke locatie, geslaagde inkleding en sfeerschepping en vooral de geweldige prestatie van de acteur en de dreiging van een effectieve "game over" indien we gepakt zouden worden. Achteraf kregen we ook een heel fijne nabespreking en zorgden de hosts ervoor dat we tijdens de tweede sessie nog feedback kregen enzo zodat ook deze tijd snel voorbij ging.

Over de sfeer zou ik nog uren kunnen doorgaan. Dit is echt een ervaring die je moet meegemaakt hebben en waarbij het ook ongelooflijk boeiend is om te ontdekken hoe iedereen met deze spanning/angst omgaat. In ons team is één iemand bv enkele keren volledig verstijfd, waarna het zeker 10 minuten duurde voor ze weer uit haar schuilplaatst durfde te komen. Een ander groepslid koos dan weer steevast om zichzelf te redden, ookal bracht het de rest van het team in gevaar. Ondanks dat ontdenkten we ook dat we als team goed samen konden werken en bijna als ninja's konden rondsluipen. In het ander team was dan weer een hele andere dynamiek met 3 mensen die bijna de hele tijd in een hoekje verstopt zaten en angstig vluchtten bij dreiging en 2 die al het werk moesten doen.
Achteraf bekeken zouden we de ervaring ook helemaal anders aanpakken, want hoewel we met zijn allen succesvol ontsnapt zijn, hebben we toch een groot deel van het verhaal gemist omdat we net te voorzichtig te werk gingen en pas na 45 minuten ofzo wat meer durf kregen. Achteraf is alles natuurlijk makkelijk gezegd, dus probeer deze ervaring vooral zelf, daag jezelf uit en kijk hoe jij reageert in deze unieke situatie!
Belangrijk om nog even te vermelden is ook dat dit geen echte escape room met puzzels is. Hoewel er zeker gepuzzeld moet worden, is het aantal puzzels en de moeilijkheid ervan beperkt, maar de intense sfeer zorgt ervoor dat ook dit lastig wordt en de echte puzzel hier is net het vooruit geraken in het verhaal en de ervaring. Laat dit je dus zeker niet tegenhouden, dit is iets dat iedereen - van die hard escaper tot nieuweling die op zoek is naar een unieke ervaring - moet gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Geweldig goede acteur
 • Ongeziene spanning
 • Unieke ervaring
 • Gebrek aan echte puzzels (maar de ervaring op zich
 • Je weet niet wat je moet verwachten, wat één van

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

I Can Hear You

#83 - Tja, waar zal ik eens beginnen.. We hebben ons op deze experience wel een beetje mentaal moeten voorbereiden. Hoewel ik me duidelijk meer had opgefokt dan nodig, want het viel me op zich nog wel mee. De voorpret (en een beetje angst) was duidelijk al aanwezig.

Wat een top ervaring! Dit is echt helemaal mijn ding en de spanning was enorm. Het verhaal bouwde zich goed op en de opdrachten leidden ons door het verhaal. Ik zat er zó in dat ik elk deel van de ervaring zou kunnen navertellen en het besef van tijd was weg. Dat maakte wel dat we geen enkel idee hadden hoe ver we in het spel waren en ik het jammer vond dat we het verhaal niet volledig hebben kunnen afspelen, terwijl we er heel erg bijna waren. De acteur heeft het onwijs goed gedaan en de locatie is natuurlijk perfect.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

inge_fraipontsinge_fraipontsEscaperLid sinds: 28 juni 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2022

magnifieke TOP-ervaring

Hoe goed kunnen verhaal en omgeving samenvallen, perfect hier!! We waren met een groep van 7 en niemand heeft zich ook maar 1 seconde verveeld. Zit zo goed in elkaar. Een 5D-experience!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 7 personen

Team: The fugitives

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • dat er geen zijn...

 

LiliLiliJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2022

FAN-TAS-TISCH

Wat een ervaring, met de daver op het lijf anderhalf uurtje rondgelopen, om dan net niet te kunnen ontsnappen. het is al een eeuwigheid geleden inmiddels en nog steeds komen de verhalen over I can hear you regelmatig boven. De hele setting, de inbraak, het decor, de achtergbleven ziekenhuisstukken, het verhaal, de acteur, het licht en geluid... allemaal samen een geweldige ervaring. Mijn hartslag is geen seconde onder de 140 geweest, en waar iedereen van ons team normaal icecold is, liep dat nu net ietsje anders. Uit pure paniek hebben we teveel tijd verloren en kwamen we net een minuutje tekort om hem uit te spelen... jammer! Deze ervaring heeft zoveel indruk nagelaten, dat bij de volgende escaperoom met acteur, iedereen spontaan ging lopen telkens de acteur verscheen, in deze hoorde hij ons echter te helpen.... Maar kijk, gisteren waren we op het bierenfestival aan het station in As en we konden al even de site inspecteren waar we hopelijk heel binnenkort naar zullen afzakkeen om de opvolger te spelen! Tot binnekort!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Michael.Michael.EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2021

GEWELDIG!!!

De 1e keer gespeeld op 28 september maar helaas er toen niet uitgeraakt, de helft van ons groepje is toen gestopt omdat ze de spanning niet aankonden..
Jochen, Kristof en ikzelf hebben een 2e poging gedaan en zijn toen wel kunnen ontsnappen.
Een absolute aanrader deze escaperoom wie graag van horror en spanning houdt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede service

 

JunadfJunadfJunior EscaperLid sinds: 12 december 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2021

WAUW

Ik schrijf deze review meer dan 2 jaar na datum en nog steeds giert de adrenaline door het lijf als ik er over praat. Het beste wat ik ooit deed en volgens mij zal hier ook niks meer boven kunnen. Top top top. Dit moet je gewoon gedaan hebben. Ooit ga ik deze nog eens doen, want we zijn niet ontsnapt en er is nog zoveel te ontdekken, maar ik moet wat mensen die durven meekrijgen natuurlijk ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • hier kan ik niks maar dan ook niks bedenken !

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertLid sinds: 11 januari 2018 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2021

Pure Horror

Deze "experience" (niet echt een escape-room) ligt in een echt verlaten ziekenhuis. Gevolg is dat alles heel echt aanvoelt.

Het onthaal was correct. Je werd meteen op de hoogte gebracht dat er een acteur in het gebouw zit en de regels worden meegedeeld. We werden al gauw in het spel gegooid.

Het eerste deel van het spel speelt zich buiten af, zonder dreiging, maar goed om in de sfeer te komen. Zo gauw we in het gebouw waren was de sfeer al snel supergrimmig.

Ikzelf ben een angsthaas. Waar ik in een normale escape room altijd mijn angst onder controle kan houden, was dat hier totaal niet het geval. De constante dreiging is zo hoog dat het na een tijdje voor mij teveel werd. Echter, ik ben te koppig om op te geven, dus ik heb het spel wel samen met mijn groep afgemaakt.

We waren achteraf heel enthousiast. Het concept is tof gevonden. Zeer veel beleving. Puzzels helemaal niet moeilijk, maar volledig in de lijn van het spel. Je wordt om de puzzels op te lossen gedwongen om te verplaatsen en je zou dit in absolute stilte moeten doen, maar uiteraard is de ruimte zo ingericht dat het onmogelijk is om stil te blijven.

De acteur doet het heel goed. Beetje in videogame-stijl. De momenten dat je oog in oog met de acteur staat zijn letterlijk om in je broek te doen. Maar... hij speelt het zo dat er altijd wel een mogelijkheid is om te ontkomen. Ik had ook de indruk dat hij rekening hield met de durf van de spelers. Dus dat maakt het wel haalbaar, zelfs voor een broekschijter als ikzelf.

De spanning wordt constant opgedreven naar een hoogtepunt toe. Dat maakte het voor mij persoonlijk soms een tikkeltje teveel. Enkele duidelijke rustmomenten, waarbij je je duidelijk "veilig" voelt, zouden het draaglijker gemaakt hebben. Mijn vrienden hadden daar echter geen last van, dus het is heel persoonlijk.

Het is een heel unieke ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb. En als ze een nieuw verhaal zouden ontwikkelen, zou ik het zeker opnieuw gaan spelen. Met een klein hartje, dat wel.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Spannend
 • Acteur speelt in op spelers
 • Sfeer
 • Voelt realistisch aan
 • Soms tè eng
 • Mist rustmomenten

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Wat een experience.

Wat een leuke horror experience was dit. Spanning van begin tot einde.
Heel unieke ervaring, en zeker de moeite om te spelen.

Doen!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels

 

FlightAttendantFlightAttendantEscaperLid sinds: 21 oktober 2022 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Spooky!

Oeh! Na bijna 5 jaar geleden te hebben gespeeld kwam deze in een keer weer in mijn geheugen voorbij. Gespeeld voordat ik echt into the escaperooms was, het was ook meer een experience. Uit mijn herinnering was dit een hele gave ervaring en eigenlijk niet te vergelijken met een escape room. De geur en licht effecten waren zooo gaaf! En je realiseert hoe je reageert als je angstig bent. 1 van ons werd weg genomen en kwam later weer terug en daarna werden er nog twee gepakt.

Het was heel eng en tof!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • geureffecten
 • spooky
 • Gave ruimte
 • zweetlucht van acteur
 • cocky acteur na afloop

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig