Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Elsa

Escaper

Offline

Omschrijving

Sinds een paar jaar fanatiek escaper. 


Lid sinds

26-11-2017

Locatie

Noordwijk

Statistieken

Escaperooms

22 reviews

95 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

1 reviews

2 gespeelde spellen


Teams

x

1 teamleden

0 kamers gespeeld

Jongens, even rustig!

5 teamleden

74 kamers gespeeld

22 reviews

Geweldige horror ervaring

Na een kort WC-bezoekje en het wegstoppen van alle spullen in de kluis, kloppen we op de deuren van de kamer.
We worden meteen in het verhaal getrokken. Je staat meteen 'aan'.

Ik kan niet te veel vertellen, want dan verklap ik te veel... Het indoor bos is ontzettend gaaf gedaan. De licht effecten en andere technieken zijn op hoog niveau. Je waant je in een horrorfilm. De acteurs hebben veel talent en zorgen voor een intense ervaring. Er is een hoop interactie, daar moet je wel rekening mee houden ;).

Verwacht geen puzzelkamer; het gaat echt om de ervaring. Door alles wat er in de kamer gebeurde hebben we toch nog wel even moeten zoeken en puzzelen. Het hint systeem is op een goede manier verwerkt, waardoor het niet voelt als een hint, maar als een onderdeel van het verhaal.

Achteraf delen ze nog wat beelden en kun je met elkaar nagenieten van de reacties op de jumpscares van je mede escapers. De werknemers van de kamer lopen je indien gewenst ook nog met veel enthousiasme de kamer door en nemen echt de tijd je vragen te beantwoorden. Ook spreekt iedereen prima Engels, ook echt een pluspunt.

Wij hebben een top ervaring gehad! Spannend, maar je zult er zeker voor beloond worden als je je over je angst heen zet en gewoon gaat. DOEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Sfeer
 • Decor
 • Goede acteurs

 

Mr. Tesla

ExitDoors
Geplaatst op: 11 oktober 2023

Leuke thematische puzzelkamer

Met ons team waren we van een weekendje Duitsland op weg naar huis en konden we mooi twee kamers meepakken op de terugweg. Deze sprak ons erg aan qua thema. We waren zeker niet teleurgesteld.

Het onthaal was vriendelijk en enthousiast. Hou er rekening mee dat als je met de auto bent het wel vol kan staan in hun parkeergarage. Gelukkig is er voldoende in de buurt. Na een kort gesprekje kregen we een video te zien met uitleg over de kamer. Hij was naar hun zeggen AI gestuurd. Het hintsysteem zou aan de hand van onze acties aangestuurd worden. Daarover later meer...

De kamer was thematisch erg mooi aangekleed. Na een korte intro gingen we snel aan de slag. De kamer is een mooie combi van verhaal, puzzels en zoekwerk. Terwijl we aan het nadenken waren over een puzzel of hem aan het oplossen waren, tetterde echter de AI door ons spel heen. Dit was erg storend. Als een mens had meegekeken had diegene ons lekker laten puzzelen waarschijnlijk. Dit irriteerde ons team. Verder vlogen we er door heen en zat er een lekkere flow in de kamers, met hier en daar wat breinwerk. We hadden volgens de host een record te pakken, dat voelde natuurlijk helemaal goed!

Al met al echt een aanrader. Verwacht geen enorme uitdaging als ervaren escaper, maar gewoon een zeer leuke vermakelijke thematische kamer. Ook het in eerste instantie futuristische hintsysteem bleek gewoon op tijd te lopen. Dit zou ik zelf weglaten uit de kamer omdat het storend is. Blijkt toch mensenwerk :).


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aardige Engelssprekende host
 • Aankleding kamer
 • Techniek
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Hintsysteem was storend

 

Mysterieus goed

De entree van deze kamer is fantastisch. Je waant je in de Efteling. Ook de host (kim genaamd) verdient kudo's. Erg enthousiast, grappig en ondanks dat ze er zelf onzeker over was, prima Engels gesproken. Leuke korte introductie en aan de slag op onderzoek uit!

In de kamer vonden we het heel fijn dat je vrij snel al dingen kunt openen. De flow komt er heel snel in. De kamer zelf is erg mooi in thema en de sfeer is goed. Het verhaal is niet heel uitgebreid, maar de creatieve puzzels maken dat wat mij betreft meer dan goed.

Deze kamer moet je zeker gespeeld hebben als je in de buurt van Duisburg bent!

Verbeterpuntje: er zit een schaakpuzzel in, waar het niet uitmaakt welke kleuren schaakstukken gebruikt. Gemiste kans vonden wij en onlogsich.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Es ist Züruck

The Code Agency
Geplaatst op: 11 oktober 2023

It is back!

We werden vriendelijk ontvangen en naar de kelder gebracht. Onze host vertelde ons dat ze haar collega ging halen.
Iemand die daar verdacht veel op leek, maar het echt niet was... ;) nam ons op mysterieuze wijze het verhaal in.

Eenmaal binnen waan je je in het boek of film. Echte fans zullen dit kunnen waarderen. Het decor is erg mooi gedaan en de sfeer is lekker creepy. De puzzels zijn niet enorm uitdagend maar wel vermakelijk en af en toe moet je goed zoeken. De kamer werkt vooral doordat de acteur je hier en daar goed op de hielen zit. Daarnaast zijn er wat toffe effecten gebruikt die ik niet eerder gezien heb nog in een kamer.

Eerder schreef iemand over foutjes en over deuren met licht erachter die niet goed dicht zijn gedaan... Dit hebben ze netjes weten op te lossen. Het enige waar wij last van hadden is dat je elkaar voor geen meter kon verstaan door de portofoons.

Ondanks de informatie hier op Escapetalk, konden we de kamer gewoon in het Engels spelen. Dit was een dikke plus!

Mocht je in Dusseldorf zijn zou ik deze kamer zeker doen! Voor mensen die van horrorkamers houden; verwacht geen enorme scares, maar een kamer met af en toe wat leuke spanning. DIt is een goede introductie aan horrorkamers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Origineel
 • Beleving

 

The Cold War

Escaperoom Zevenhuizen
Geplaatst op: 04 oktober 2023

Klassieke (reken)puzzelkamer

Kamer met een groep collega's gespeeld.
Hele vriendelijke ontvangst. En was goed te doen met 6 mensen.

Aankleding en sfeer behoeft wat mij betreft de aandacht.
De 7.9 geeft een hogere verwachting.
Wel een hele scherpe voordelige prijs, dus als je geen enorme beleving verwacht en je van de rekenpuzzels bent is deze kamer een goede keus.

We hebben met een andere groep de Gym 2.0 gespeeld. Vond hier de puzzels origineler en leuker.


6

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

Space Mission

IntoTheGame
Geplaatst op: 11 oktober 2023

Mission completed

We werden heel vriendelijk ontvangen door een enthousiaste escaper. Altijd een bonus! De kamer is mooi gedecoreerd. Wij moesten best aanpoten met z'n tweeën; je merkt ineens hoe handig het is als je met meer bent ;). Maar met goed teamwork en rustig blijven zoeken kom je er wel uit. Wij kwamen zelf alleen niet heel erg in de flow door een element dat ik niet zal verklappen, maar wij hadden het niet verwacht en vonden dat wat flauw. Verder heeft de kamer leuke 'space' effecten; precies wat je zou verwachten met dit thema. Samengevat: een vermakelijke ruim opgezette puzzelkamer. Zeker aan te raden voor gezinnen. Er is genoeg te doen!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal

 

Zodiac Killer

Fox in a Box Sweden
Geplaatst op: 29 juli 2023

Leuke ervaring met goede puzzels

Na een wat onpersoonlijke start (aanmelden via een QR-code) werden we ontvangen door een vriendelijke en enthousiaste host. De kamer begon met een kleine video en hierna direct aan de slag! De kamer oversteeg onze verwachtingen. Fox in a box is een keten, maar toch merkte je dit niet in de kamer. Goede flow, originele puzzels, grappige schrik momentjes... We hebben ons goed vermaakt! Het thema kwam goed terug in alle puzzels dus het is zeker aan te raden de film vooraf nog even te kijken. Het minpunt voor ons was dat we er al na een half uur uit waren met twee doorgewinterde escapers en een wat nieuwere speler. Wij zouden deze niet met teveel spelers doen, om de uitdaging wat hoger te houden.

Al met al toch zeker spelen als je in Stockholm bent.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Decor
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ice Kingdom

The Escape Games
Geplaatst op: 30 juli 2023

Winter is coming...

Het thema in deze kamer paste perfect bij onze vakantie in Noorwegen.... Koud, maar zeker een mooi avontuur. Als twee ervaren escapers hebben we heerlijk gepuzzeld. Er staan echt mooie decorstukken in de kamer. Toch waren we zelf niet razend enthousiast en moesten echt nadenken over hoe dat nou kwam. Wellicht hebben we in Nederland en België te goede kamers gespeeld en ligt onze verwachting erg hoog.

De kamer voelt als los zand. De decorstukken lijken in willekeurige volgorde in een random ruimte zijn neergezet en helaas zijn ze de puzzels echt losstaand, het is geen verhaal wat zich vormd. Je wordt door de ruimte (er staan voetstappen met volgorde) naar de volgende puzzel gebracht elke keer. Dit is erg rechtlijnig.

Wel moet vermeld worden dat het personeel heel vriendelijk is! Ze hebben goed met ons meegedacht over welke kamer bij ons paste en hebben uitgebreid fotos gemaakt aan het einde.

Onze afdronk: hele leuke kamers voor beginners. Als ervaren escaper kun je ook vermakelijk puzzelen, maar mis je dus wel echt een wow gevoel.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

 

Varg Veum: Last Rites

Escape Bryggen
Geplaatst op: 13 juli 2023

Challenging mystery room

Op vakantie in Noorwegen liepen we per toeval tegen deze kamer aan in het wat ons betreft mooiste stukje van Bergen. Hoe bijzonder om hier in een van de oudste Europese handsel steden een escape room te spelen?

Door problemen met de regenval (we kampeerden in de buurt) waren we iets later. De host was heel vriendelijk en behulpzaam en stelde ons gerust.

Tijdens deze kamer duik je in een Scandinavische misdaad thriller. Het doel is niet ontsnappen, maar de moord oplpssen. Verwacht geen automatische en mindblowing effecten, maar juist interessante oldskool detective handwerk puzzels. Als ervaren escapers hadden we nog best wat hints nodig; met twee personen is het aanpoten geblazen.

Al met al een leuke kamer met een goede mysterieuze sfeer en interessante puzzels. De historische locatie is een hele toffe bonus.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Locatie
 • Je moet zelf hints vragen.
 • Manier van hints vragen is wat onhandig.

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 13 juli 2023

Goede puzzels, leuke spanning!

Mooi aangekleed. Helemaal bijzonder dat iemand dit alleen heeft gedaan! Met zn vieren was deze kamer erg leuk. Iedereen had iets te doen. Goede puzzels en leuke effecten. Iedereen was enthousiast! Ook de deelnemers die "niet zo van escape rooms" waren. Aanrader voor beginners en ervaren spelers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Super seizoenskamer

Echt genoten van deze heerlijke puzzel kamer. Ondanks dat het een seizoenskamer is, overtreft het decor en de aankleding menig escape room. Echt een aanrader met een leuk thema!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja  39:45 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Decor
 • Originaliteit

 

Fall-out shelter

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 16 maart 2023

Leuke kamer voor beginners

Voor een ervaren team zou ik deze kamer niet aanraden, maar als een van de eerste kamers een leuke inkomer. Zitten wat leuke puzzels in, maar vielen qua aantal tegen. Voelde wat gedateerd en kon onderhoud gebruiken.

Tip aan de eigenaars: leg een potlood neer ipv een.pen, zo hoef je je puzzel niet over te schilderen 😉.

Desalniettemin vermakelijke ervaring.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 25 februari 2023

Aanrader! Echt een toffe ervaring!

Bij de ontvangst start het spel direct. Dit maakt dat je goed in de flow komt. Eenmaal ingebroken loop je door diverse puzzels heen, allemaal met de angst mogelijk gesnapt te worden door de bewakers. Van begin tot eind heel goed uitgewerkt! Leuk nagepraat met een enthousiaste en gepassioneerde eigenaar. Zeker een aanrader deze kamer! Wij waren met zes, en hadden daar geen last van. Maar als je nog niet veel kamers hebt gespeeld denk ik dat de ervaring in deze kamer met 4 personen het beste is.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Logic
 • Great host
 • Exciting

  Demorfinekluis

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 25 februari 2023

Indrukwekkende mechanische en historische kamer

We zijn heel wat technische snufjes gewend inmiddels, maar deze kamer overtrof toch zeker de verwachtingen. Leuk lokaal verhaal en verder veel goede puzzels met indrukwekkende mechanieken. Een enthousiast team met een vrolijke ontvangst. Zeker doen als je in de buurt bent!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Met een groep van zes goed te doen!

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 30 juli 2023

Leuke spannende kamer

Deze kamer is echt een beleving met een spannend tintje. Met vijf ervaren escapers zijn we allemaal druk bezig geweest en hebben we allemaal lekker kunnen puzzelen. Achteraf (voordat we de classroom er nog achteraan plakten) nog gezellig kunnen napraten het team onder het genot van een drankje in de ruimte waar je ook wat classic games kunt spelen (SNES) of je kunt uitleven op de schommel. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 05 februari 2023

Leuke kamer, tof aangekleed

De binnenkant van de trein is net echt. Dat maakt de ervaring nog leuker! Interessante puzzels, goede sfeer. Ook een erg aardige en enthousiaste host. Wij waren als ervaren groep wel redelijk vlug de kamer uit, dus voor mensen die al veel kamers hebben gespeeld is dat wel goed om te weten. Desalniettemin een top ervaring voor alle type escapers.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

 

Pandora's Box

Escape Room Elst
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Ouderwets puzzelen. Leuke kamer!

Leuke kamer met lekker veel puzzels. Leuk thema. De puzzels sluiten daar niet allemaal bij aan, maar mocht de pret niet drukken. We hebben helaas wel 20 minuten gedaan over de laatste kamer omdat de puzzel niet goed zichtbaar was (vooral niet voor kleurenblinden/nacht blinden). Dit drukte de sfeer wat omdat dit de laatste puzzel was. Tip aan de eigenaar daar symbolen toe te voegen. Desalniettemin leuke kamer met originele puzzels!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Leuke beginnerkamer
 • Puzzels niet allemaal in thema
 • Redelijk makkelijk voor ervaren spelers
 • Gebrek aan verhaal

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 20 augustus 2022

Topkamer

Leuke kamer, thema is goed uitgewerkt. Originele puzzels Super gezellige hosts. Aanrader!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja  46:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decor
 • Zou hem aanraden met niet meer dan vier mensen

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 25 februari 2023

Gave kamer met leuke effecten

Door de krantenknipsels vooraf kun je al een voorproefje krijgen van het verhaal. Daardoor zit je er snel in. Deze kamer heeft een prachtig decor en hele gave effecten. Wat een ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Experience
 • Great price
 • Great host

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 03 augustus 2020

Gave kamer met spooky sfeer

Leuk verhaal, goede sfeer. Puzzels sloten mooi op elkaar aan. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenhang van de puzzels
 • Mooi afgewerkt
 • Toffe scary vibe, niet te eng, niet te saai
 • Zou deze niet met meer dan vier spelen

 

Fantastische ervaring!

Heel mooi gemaakt. Leuke en uitdagende puzzels waar we altijd allemaal wat te doen hadden. Ook pluspunten voor de eigenaresse. Nog heel gezellig nagepraat.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super mooie en sfeervolle aankleding
 • Creatieve puzzels
 • Gezellige eigenaresse

 

Jack The Ripper

OuterGround
Geplaatst op: 26 november 2017

Leuk teamuitje

Goede sfeer neergezet in deze kamer! De puzzels zaten goed in elkaar. Het is echt een aanrader voor de beginnende escaper. Alleen wel een wat verouderde kamer. Verwacht dus geen flitsende effecten. Als je meer van de spannende horror kamers bent, zou ik voor de andere kamer Jasons Curse gaan! :)


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Fijn personeel, leuke ontvangst
 • Leuk verhaal
 • Wat verouderd

 

1 reviews

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 25 februari 2023

Escape magie thuis

Tijdens corona konden we ons gemis aan escape rooms een beetje opvullen met deze box. Onverwacht hoge kwaliteit. Goede puzzels en leuke verrassingen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Kwaliteit: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 5 personen


 • Puzzels
 • Uitstraling
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal