Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Classroom

Deventer , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Classroom

Jaren geleden schijnt er een school in een bunker te zijn geweest. De kinderen van de burgemeester en ambtenaren kregen hier les, omdat het buiten te gevaarlijk zou zijn. Het verhaal doet de ronde dat één van de kinderen is omgekomen in de school. Sindsdien spookt hij er nog steeds rond. Een journalist is gaan kijken of dit verhaal waar is. Durf jij ook een kijkje te nemen, om te achterhalen of de verhalen kloppen?!

Thema's

Bunker

Geschiedenis

Kinderen

Lokaal

Mysterie

Oorlog

School

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

37 likes

224 bezoekers

72.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Zutphenseweg 6
7418 AJ, Deventer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

166 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Prima kamer... Maar zeker geen 9+!

Er stonden vandaag 2 kamers op de planning. The Classroom en daarna The Clinic.

We begonnen in The classroom. Een ''klassieke'' kamer met wat hangsloten en enkele elektronische elementen. Begin van de kamer was wel leuk... en eigenlijk bleef het bij de term ''het was wel leuk''.
Geen uitzonderlijke dingetjes of 9+ waardig materiaal...

In het 2e deel van de kamer zijn deels behendigheid spellen en ik ben daar gelukkig altijd wel goed in, maar dit waren er meerdere en dat vind ik zonde van de puzzel diversiteit. Ik begreep vanaf hier ook niet meer het verband met het ''verhaal''. Aan het begin was het nog een school maar in het andere deel zou het zomaar een kelder van een oude man kunnen zijn die daar wat spellen bewaard... Gemiste kans gezien het eerste deel er prima uit ziet!

Dan kom ik eigenlijk (voor alle 3 de kamers) op een puntje wat ik jammer vind. Voor alle kamers op deze locatie zijn ongeveer dezelfde soort puzzels gemaakt... Een ''cluedo'' achtige puzzle (of zelfs meerdere), een rekensom (of zelfs meerdere) en een zet het op de goede plek spel en ga zo maar door. Er worden veel elementen herhaald en dit is jammer!

Al met al een prima kamer waar niks mis mee is en zeker leuk om te spelen. Alleen die 9+ die de kamer nu krijgt is niet helemaal correct :0


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Prijs
 • Weinig origineel

  sjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Van een andere klasse

Met het team ‘Ale Blie’ (3 personen) hadden we een escapedagje gepland in Deventer, waar we vier kamers zouden gaan spelen. We hadden er zojuist al twee gespeeld en even gelucht en daarbij al meteen besloten om nóg een kamer te gaan spelen na deze vier (het escapevirus is onweerstaanbaar 😅).

We gingen twee kamers spelen bij Forsaken escape room en we begonnen met ‘The Classroom’. We werden hartstikke vriendelijk ontvangen door de gamehost en zij had al aangevoeld dat ze met wat ervaren escapers te maken zou krijgen. Ze gaf aan dat ze daarom de kamer wat moeilijker had gemaakt en de instructies over de kamer had ze wat ingekort (gezien het meeste vaak overeenkomt bij iedere escape room). Het is altijd prettig als een gamehost zijn/haar praatje aanpast aan de doelgroep die voor zijn/haar neus verschijnt. Dat is hier dus hartstikke goed gelukt! Complimenten daarvoor 👌.

Toen we vervolgens naar de kamer gingen moesten we door een soort catacombe lopen. Dit was op zich super vet, maar meteen ook een beetje raar gezien we naar een klaslokaal zouden gaan. De introductie vond plaats in de keldergangen op een tv scherm in de vorm van een filmpje. Dit was een prima introductie, maar het verhaal vanuit de intro komt eigenlijk nauwelijks terug in de kamer. Sterker nog; in de kamer heb ik geen verhaal kunnen ontdekken.

Ook het thema ‘klaslokaal’ vond ik niet echt terugkomen in de kamer. Ja, er speelt zich een gedeelte af in een klaslokaal, maar dit ziet er meer uit als een bunker waar een schoolbord is opgehangen en waar wat schoolbankjes zijn neergezet. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom er juist voor dit thema is gekozen bij de ruimte waarin zich de escape room bevind. In deze ruimte had je zoveel kunnen doen qua thematisering, maar om juist voor een klaslokaal te kiezen vind ik een hele bijzondere keuze.

De puzzels zijn ook niet echt in thema en hebben verder betrekkelijk weinig te maken met een klas óf een school. Ze zijn op zich leuk om te doen en van een prima niveau, vooral in het eerste gedeelte. In dat eerste gedeelte van de kamer zijn de puzzels vooral lineair (eerst moet je het ene oplossen voordat je door kunt met het volgende). In het tweede gedeelte zijn ze vooral parallel (je kunt meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik vind het eerste gedeelte betrekkelijk beter dan het tweede gedeelte, omdat het tweede deel helemaal niets meer met het thema te maken heeft en ik de indruk kreeg dat we eigenlijk alleen maar oud Hollandse spelletjes aan het doen waren. Ik ben persoonlijk géén fan van behendigheidsspellen in een escape room, omdat het vaak bedoeld is om tijd te roven én je kunt er eigenlijk niets aan doen als je iets gewoon niet lukt. Maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur.

Tja, dit was niet zo mijn kamer. Ik begrijp dat dit een oude kamer is en ook snap ik het heel goed dat als je weinig tot géén escape rooms hebt gespeeld dit een leuke manier is om de hobby te ontdekken, maar door het gebrek aan verhaal en thema (vooral bij de puzzels) viel deze mij een beetje tegen. Op het moment van het schrijven van deze review krijgt deze kamer een 9.1 op escapetalk.nl. Dit is véél te hoog (naar mijn idee) en geeft een totaal verkeerd beeld. Ik gun het Forsaken van harte om zo’n mooi hoog cijfer te hebben, maar het is niet helemaal eerlijk en het schept de verkeerde verwachting.

De service is fantastisch, de hosts zijn hartstikke vriendelijk en de andere kamer op deze locatie is echt al stukken beter dan deze. Maar deze kamer zou ik – al zeker voor ietwat ervaren escapers – niet aanraden om gaan te spelen. Ik vind dan ook de prijs niet correct die je voor deze kamer betaald én deze staat niet in verhouding met wat je voor dezelfde prijs ergens anders zou kunnen krijgen.

Al bij al wil ik Forsaken escape room bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Dit is een ontzettend positieve kracht. We hebben – ondanks dat mij de kamer een beetje tegenviel – toch een super toffe tijd bij jullie gehad!

En voor de lezer van deze review; sla deze kamer over én speel vooral de andere kamer bij Forsaken escape room, die zeer tof is!


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Niveau van de puzzels in deel 1
 • Goede begeleiding
 • Ontbreken van thema en verhaal
 • Beleving
 • Prijs
 • De puzzels in deel 2

  sjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Terug naar school

Ik ben nog maar 1 keer eerder bij Forsaken langs geweest maar had toen met The clinic een erg toffe ervaring.
Een tijdje geleden openden ze plots hun nieuwste kamer, speciaal voor 2 personen en dat zorgde ervoor dat een bezoekje niet meer lang kon uitblijven. En tja als we er dan toch zijn, dan nemen we the classroom graag mee.

Onthaal:

Gezien het gangenstelsel waaruit dit gebouw bestaat, is het niet heel gek dat je ff moet bellen om binnen te geraken.

Parkeren: Kan buiten het gebouw, gratis en er is voldoende plaatst.
Wc: aanwezig en je krijgt er meteen een gratis fitness bij :-)
Ontvangstruimte: ruim en gezellig.

Ontvangen werden we door Lars, een van de eigenaars. Super leuk ontvangst, net als de vorige keer.
Lekker een ongedwongen rustige sfeer en we moesten ons duidelijk niet jagen.
Op Lars zijn voorstel zouden we de volgorde van de rooms nog draaien wat achteraf echt een prima beslissing was.

Kamer:

Starten deden we dus met The classroom, meteen hun eerste en dus oudste kamer.
De kamers start in de kelders van het pand met een introductiefilmpje. Het is duidelijke een product van zijn tijd en probeert ons wat duiding te geven wat ons te wachten staat.

De start van de room vond ik erg tof. Het dwingt tot samenwerken en de puzzel variëren meteen van de iets simpelere puzzel tot het betere denkwerk. Verder in de room heb je zeker met 2 personen genoeg te doen.
De sfeer in de kamer is kil, bewust denk ik, al begon ik me wel meer en meer af te vragen wat de link nu eigenlijk was tussen het filmpje en wat wij aan het doen waren.

Gaandeweg werd dat niet veel duidelijker, integendeel. Wat ook minder werd, waren de puzzels. Waar ik in het begin nog echt het gevoel had van dit wordt een zware bevalling, veranderde de puzzels meer van het betere denkwerk naar behendigheid.
Nu zal ik de laatste zijn die zegt dat het niet in het thema past, maar een einde gebaseerd op behendigheid of geluk kan heel snel heel frustrerend worden. Als deze puzzels wat meer verspreid gezeten hadden doorheen de room had ik er denk ik niet zo een probleem mee gehad, maar nu was het teveel op 1 moment.

Maar ook daar werd heel goed duidelijk dat het introfilmpje in het begin zo goed als niks met de room te maken had. Het verklaart eigenlijk maar 1 ding en dat is de sfeer die er hangt in de room, maar waarom....

Ik kwam dan ook met een dubbel gevoel uit deze kamer want er zijn echt heel leuke stukken bij met echt toffe puzzels.
1 puzzel in het bijzonder was naar onze mening wat voor discussie vatbaar, maar er viel voor onze redenering als die van de eigenaar wat te zeggen.
Maar aan de andere kant vond ik het einde niet echt leuk. Nu ff kaderen, dat is echt iets persoonlijks. Ik ben niet van de behendigheid/geluks puzzels. Maar doe je dit graag, dan ga je dit erg leuk vinden.

Conclusie:

Tja, niet mijn room, dat mag duidelijk zijn. Maar dat maakt het geen slechte room. Het is een kamer die al een aantal jaren meedraait en misschien eens een kleine make over kan gebruiken.
Als het aan mij lag bleef de naam hetzelfde en schrapte ik het filmpje. Dan is het gewoon een klaslokaal met puzzels en dat is echt prima.

Leuk om wel mee te geven is dat ze de kamer wat kunnen aanpassen aan moeilijkheid. Er is een echte versie voor 2 personen, maar je kan hem desgewenst ook op 4 laten staan en zo een extra moeilijkheidsgraad krijgen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  dcmarieke

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2020

Sluit je ogen...

Das pech! Escape rooms weg! Op de laatst mogelijke dag dat het in 2020 nog kon hadden wij The Classroom en The Clinic geboekt staan. Dat hadden we geen dag later moeten plannen... Wij waren dolgelukkig dat we deze dag nog terecht konden en reden naar Deventer met hoop op een goede afsluiter van onze escapades van dit jaar.

Na een uitgebreide uitleg (met lijst en al) vooraf konden we naar de kamer toe. De intro van de kamer beviel mij helaas niet. Na een best lange weg afgelegd te moeten hebben naar de kamer krijg je een filmpje te zien en wordt er nog van alles uitgelegd terwijl je de kamer al in loopt. Dit zou zo veel vetter kunnen! Als er niet zo veel uitgelegd zou worden zou de ervaring een stuk spannender kunnen beginnen. Het filmpje zelf was ik verder ook totaal geen fan van, dit voegde niks toe en verklaarde niks. Schrap dit helemaal of geef de groep een zaklamp en laat de mensen die route naar de kamer zelf lopen. Dat lijkt mij een veel meer intense ervaring.
Gelukkig voorspelde dat niet hoe de kamer zou verlopen. Je begint al gelijk op een creatieve manier die zeer goed uitgevoerd is. De sfeer in de atoomkelder is verstikkend en duister. De aankleding is minimaal, maar dit werkt eigenlijk in het voordeel van The Classroom. Het is nou eenmaal een klaslokaal in een kale, koude kelder en zo voelt hij ook. De afwerking mocht soms wel iets beter, met kabels e.d. die nog zichtbaar waren. Soms verrast de kamer je met een leuk idee dat je niet verwachtte, altijd welkom!

Zoals eerder gezegd begint de kamer op een creatieve manier. Iedereen heeft gelijk wat te doen en er is zat uitdagend materiaal om jezelf mee bezig te houden. De puzzels zijn grotendeels gebaseerd op het zware denkwerk en nemen ieder flink wat tijd in beslag. Er zijn echter niet erg veel puzzels en dit zorgt voor een goede balans.
Leuk om na het spel de kamer nog even door te lopen met de host/eigenaar. Toen we uiteindelijk een hint nodig hadden kon hij goed aanvoelen wanneer die moest komen en hij was hartstikke gezellig om na het spel mee te praten.

Helaas heeft de kamer voor mij 1 enorm minpunt en dat is het laatste gedeelte. De puzzels zijn hier bij lange na niet even goed in thema verwerkt en voelen (met enige uitzondering) veels te uitgebreid met als doel om tijd te rekken. Verder is de eerder zo stevig aanwezige sfeer hier minimaal, het einde is plots, en het plot is op vakantie.
Wat ontzettend zonde! In plaats van die eerdere consistentie van de kamer vol te houden voelt de laatste ruimte er eerder aan vastgeplakt om tijd en ruimte te vullen.

Heb jij zin in een uitdagende puzzelkamer met een dikke sfeer? Dan kun je de trip naar Deventer zeker maken. De intro en het laatste deel van de ervaring doet voor mij wel erg af aan de ervaring, maar die kan je misschien meer voor lief nemen dan ik.
Class dissmissed!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  56:14 min


 • Uitdagende puzzels
 • Verstikkende sfeer in een atoomkelder
 • Meerdere creatieve ideeën
 • Eigenaren = Hosts
 • Kamer na spel door lopen
 • Fijne ontvangstruimte
 • Intro (filmpje) en het plot
 • Plots einde
 • Laatste deel van de ervaring

  Theekopje

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2020

"Jongens, er ligt iets in m'n nek"

Een beter moment hadden we niet kunnen kiezen. Vlak voordat heel 'escapend Nederland' weer op slot ging konden mijn team en ik nog een lekker avondje ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De kamers in de omgeving raken zo langzamerhand op en dus ligt het aanbod inmiddels minimaal 60 minuten van ons vandaan. In dit geval nog een stukje verder, na anderhalf uur rijden en een flink volle maag van de burger king kwamen we net iets aan de late kant aan bij Forsaken. Gelukkig was dit verder geen probleem.

Binnen gekomen in de sfeervolle ontvangstruimte (die van alle gemakken is voorzien) werden we welkom geheten door onze toffe host. Aan de hand van een soort poster op A3 formaat werd ons het een en ander uitgelegd over de regels/sloten/hintsysteem etc. Ik snap dat dit misschien (nog steeds) nodig is voor bepaalde groepen maar ik ben er nooit zo' fan van. Ik geloof dat dit op een hele andere manier gedaan kan worden. Maar goed, op naar de kamer!

Nadat we via een soort luguber gangenstelsel aankwamen bij de kamer starte er een intro filmpje om in de sfeer van de kamer te komen. Echter werkte dit voor ons allemaal juist averechts. Het filmpje voegt heel weinig toe en ik ben er van overtuigd dat je het intro van deze kamer 10 keer spannender en leuker kan maken d.m.v. een aantal simpele veranderingen. Laat mensen zelf ontdekken waar dat verlaten klaslokaal zich bevind. Maar goed, misschien is dit gewoon iets persoonlijks, maar ik houd er niet van, een intro-filmpje (tenzij het echt goed gedaan is).

Hoe teleurgesteld we ook waren door het intro, des te verrast waren we toen we daadwerkelijk begonnen in de kamer. Wat een heerlijke puzzels, en wat een tof sfeertje hangt hier. De aankleding past perfect bij het thema wat ze neer proberen te zetten en de belichting + geluiden voegde veel toe aan die sfeer. Ondertussen puzzelde we heerlijk verder aan de hand van flink wat slotjes, wat me totaal niet stoorden. De puzzels passen stuk voor stuk binnen het thema en op bepaalde momenten kun je lekker apart van elkaar aan de slag, waardoor iedereen aan het eind het gevoel heeft iets te hebben bijgedragen. Zonder al te veel te spoilen kan ik zeggen dat het laatste gedeelte vooral bestaat uit bestaande spellen/puzzels waar je ellende lang mee bezig kan zijn. Ik was juist zo blij verrast door de eerdere puzzels en het is zonde dat deze flow werd doorbroken door die laatste paar puzzels. Ook het einde voelde enorm plots en karig aan. Wat hebben we nou precies ontdekt/gedaan? Ik weet het nog steeds niet. Gelukkig konden we achteraf aan de hand van een drankje de kamer nog een keer doorlopen met de host. Dit is altijd een pluspunt en iets wat we allemaal konden waarderen.

Ondanks mijn nog al kritische review (aanschouw het a.u.b. als feedback) zal ik deze kamer absoluut aanraden. Heerlijke puzzelkamer waarin je goed moet samenwerken in een sfeervolle/creepy omgeving. En als je er dan toch bent, speel dan meteen hun nieuwste kamer! The Clinic.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  56:14 min


 • Service! (host/eigenaren)
 • Fijne/sfeervolle ontvangstruimte
 • Puzzels (met name eerste gedeelte van de kamer)
 • Samenwerken + iedereen kan wat doen
 • Sfeer (belichting & geluid)
 • Decor! lekker grimmig ;-)
 • Kamer achteraf doorlopen
 • Intro (kan zo veel beter! come on!)
 • Laatste gedeelte (qua puzzels)
 • Plots einde + wat was het verhaal nou precies?

  Casturii

kaibouterkaibouterEscaperLid sinds: 24 februari 2019 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2019

Heel tof

Deze kamer was echt ontzettend leuk, er was heel veel te doen en we zaten lekker in de flow. We zijn er redelijk rap doorheen gegaan met nog enkele tientallen minuten over maar toch kwamen we hier heel gelukkig uit. De locatie is een beetje lastig te vinden (voor ons althans) schijnbaar is een kunstig bordje met GSFBRK de gasfabriek. Gelukkig kwam iemand in onze auto hierop (ik, de chauffeur niet in elk geval DOH! -.-). Als je eenmaal bij de kamer komt is het een hele vette locatie. Wat er boven de escape room zich bevindt kan mij niet bekoren.

De kamer heeft veel te doen, oude vertrouwde en bekende puzzels en ook een aantal verfrissende en leuke nieuwe dingen en me lekker rot geschrokken haha! Gewoon ontzettend goed gedaan, de begeleiding was top, het na-praten was echt heel erg leuk, overal nog een keer rustig doorheen gelopen er werd gewoon de tijd voor je genomen. Helemaal top!

Enige feedback is dat er misschien een spannender verhaal gemaakt kan worden ofzo al is het intro filmpje echt heel goed gedaan en heel erg leuk en origineel.

Oh en nog iets (geen feedback), ik weet niet of dat kan... maar ik dacht dat nog toen we daar waren maar vergeten te zeggen dus nu alsnog:
In het intro filmpje rijden ze de parkeerplaats op waar jij ook waarschijnlijk je auto geparkeerd hebt (dit is geen spoiler) hoe vet zou het zijn als je op de een of andere manier daar live beelden in weet te monteren waardoor je je eigen auto geparkeerd ziet dan ben je meteen nog meer geëngageerd in het verhaal!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: bussumse hangjongeren

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • Puzzels
 • Het begin
 • Locatie

  Laruka

Bas Breuker (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 november 2022

Fantastisch

Eerste escaperoom met het gezin, wat een succes 😊


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Wel een héél oud klaslokaal

Twee escapes gehad in Deventer, nog twee te gaan. Wat voor ons als spelers enorm fijn is, is dat Escape Room Deventer (waar we dus al twee kamers gespeeld hadden in de ochtend) om de hoek zit bij Forsaken! Auto parkeren en lekker vier kamers spelen zou mijn advies dus ook zijn! Net zoals wij deden, op naar Forsaken!

We kwamen aan bij een groot bedrijfspand en werden bij de deur opgehaald. Na een korte sanitaire stop, mochten we door naar de escaperoom zelf. Hier is een ruime ontvangstruimte aanwezig waar je genoeg kunt doen als je nog even op de kamer moet wachten. Na even een drankje gedaan te hebben konden we beginnen met onze eerste kamer; The Classroom.

We verplaatsen ons wat dieper in het pand want daar bevindt zich een afgelegen klaslokaal onderin het pand. Het schijnt daar ook nog eens te spoken, gezellig dus! Na een korte introductievideo (die overigens leuk in elkaar zat) betreden we de bunker om te kijken of de verhalen allemaal kloppen.

Wat ons meteen opvalt is de leeftijd van de kamer. Het valt meteen op dat dit een oude old school escape room is met vrij standaard puzzels. De puzzels zijn – in het begin – wel goed in thema en vertellen iets meer over het verhaal. Het decor is vrij standaard en de afwerking zou hier en daar wat beter kunnen.

Ongeveer in het midden van de kamer zit een stevige puzzel waar wij met z’n drieën echt wel onze hersens voor hebben moeten laten werken. Ik houd wel van dit soort puzzels. Achteraf hoorden we dat ze de kamer kunnen aanpassen in moeilijkheid wanneer groepen met meer/minder personen zijn of wanneer een groep wat meer ervaren is. Goed dus om onze (blijkbaar ervaren) hersens te testen haha.

Het einde van de kamer is voor mij de grootste domper. Een kermis aan puzzels komt voorbij die helemaal niets meer met het thema te maken hebben naar mijn mening. Hier was ik het persoonlijk helemaal kwijt. Het verhaal is niet echt meer duidelijk, maar we weten gelukkig te ontsnappen.

The Classroom is een old school 1.0 puzzel kamer waar je niet al te veel van moet verwachten en die (mijns inziens) niet helemaal meer in dit tijdsbeeld past. Kom je om lekker te puzzelen, zeker deze kamer meepakken! Kom je voor verhaal en een tof decor, dan zou ik hem misschien links laten liggen. Het is net met welke verwachting je binnenkomt. Op naar de volgende!


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

leuke escape room!

We hebben deze kamer met 4 gespeeld en iedereen kon zoch bezighpuden.
Leuke aankleding, spannend en heel toffe ervaring.
Zeker aanrader.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  45:22 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

johan_adersjohan_adersSenior EscaperLid sinds: 31 januari 2018 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2022

Goeie ouwe kamer

Na de briljante Contamination deden we The Classroom. Ook deze met z'n tweeën. De classroom voelt en doet ouderwets aan. Enerzijds bewust door de sfeer, die klopt bij het verhaal en de aankleding. Anderzijds ook omdat enkele puzzels inmiddels wel achterhaald zijn. Dat mag niet uitmaken als dit één van je eerste (10-15) kamers is, maar als je er al tig gedaan hebt, zijn een aantal puzzels niet meer verrassend. Zeker op het einde, waar het minder om denkwerk en meer om doe-werk gaat. Persoonlijk vind ik dit leuke puzzels, maar ze halen je wel uit het verhaal. Dit verhaal werkt uitstekend gedurende de 1e helft, maar de 2e helft verliest dat een beetje.

Een ander puntje van kritiek over de doe-puzzels is dat dit veel handen en ogen vraagt. De kamer is bedoeld voor meerdere mensen. Dus als je met 2 bent, ben je ontzettend veel tijd kwijt omdat je telkens maar één ding tegelijk kan doen. De doe-puzzels worden dan tijdrovend, terwijl ze voor het verhaal niks toevoegen, omdat je al weet wat je moet doen. Laatste puntje van kritiek is dat de kamer uit veel sleutels en sloten bestaat. Dit is niet erg, omdat de puzzels die je moet doen om de sleutels te vinden, wel vermakelijk zijn.

Dan het positieve. Wederom is de 1e helft van het verhaal erg leuk, in stijl en bij vlagen spannend. Zeker als je met z'n tweeën bent, ook al mis je handen op het einde, heb je veel te doen en is het een inspannend uurtje. Grootste pluspunt vind ik de organisatie en begeleiding. Het is een genot om binnen te komen, en de spelleiding staat open voor een gesprek, kritiek en gaan als een pro om met het geven van hints. Dus niet te veel, niet te weinig, en precies op het juiste moment. Bij ons was er 2x sprake van een lichte hapering in een speleffect. Dit is gecompenseerd door ons een extra minuut te geven, wat precies nodig was om de kamer toch nog zelf uit te spelen.

Wij komen zeker terug voor The Clinic.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Ja


 • Lekkere sfeer, leuk verhaal
 • Spannend, maar niet eng
 • Goede ontvangst en spelleiding
 • Mooie combi van denken en veel doen
 • Veel sleutels/slotjes (stoort niet)
 • Lastig voor 2 (je mist handen/ogen)
 • Voelt wat achterhaald aan

 

niic0leiineniic0leiineEscape ExpertLid sinds: 7 mei 2017 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2022

Leuke ervaring

Zaterdag stonden er twee escapes op de planning. De wachtruimte is erg mooi aangekleed en je kunt je goed vermaken met de spelletjes en de Pooltafel. Hostess was erg vriendelijk en heeft alles duidelijk uitgelegd.

De kamer zelf was een leuke ervaring. Sfeer zit er goed in en de puzzels vallen binnen het thema. Niet alle puzzels vielen bij ons in de smaak, maar dat is echt puur persoonlijk. Er zijn veel (cijfer)sloten, maar daar hebben we ons niet aan gestoord.

We hadden ons opgemaakt voor een spannende ervaring, maar dat veel reuze mee. Wij hebben een echte angsthaas in het midden, maar die zei achteraf dat ze helemaal niet bang was.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Willem (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 maart 2022

Lekker puzzelen in een mooie setting

Fijne traditionele puzzelkamer, met naast denkwerk ook aandacht voor behendigheid. Met zijn tweeën goed te doen, mede omdat de kamer vooraf op het aantal spelers wordt aangepast (zonder dat je je hier tijdens het spelen last van hebt of iets 'mist'). Erg prettige ontvangst en spelbegeleiding. Fijn dat er na afloop ruim de tijd werd genomen om alles nog even na te lopen.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Ferry & LisaFerry & LisaJunior EscaperLid sinds: 30 juli 2021 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2022

Super kamer!

Met z’n vieren de strijd aangegaan na ook the clinic gespeeld te hebben (we hadden dus hoge verwachtingen). The classroom stelde zeker niet teleur, veel originele puzzels. Echt een aanrader!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Origineel

 

MdeboerMdeboerEscape ApprenticeLid sinds: 19 februari 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2022

Leuke verschillende puzzels

Veel verschillende puzzels op veel verschillende manieren. Zit echt goed in elkaar. Ook qua sfeer is hij net een beetje spannend, maar niet eng.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

keesisalottekeesisalotteJunior EscaperLid sinds: 16 februari 2018 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2021

Niet spectaculair maar wel leuk!

Het eerste deel was het leukst met een uitdagende startopstelling waarbij onderlinge communicatie belangrijk was. De variatie in puzzels was leuk en leidde tot een verrassend vervolg. Hierna was er een moment waarbij je met 6 man wel wat veel bent maar het laatste deel kwam de grote groep juist wel weer van pas. Daarbij was er wel meer focus op behendigheid dan op hersenkrakers. Dat mocht de pret echter niet drukken. Al met al gewoon een leuke kamer, we hebben ons uitstekend vermaakt!


7

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Logica

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2021

Uitdagende classroom

Forsaken escape is te vinden op een industrieterrein en hierdoor is het geen enkel probleem om voor de deur te parkeren. Bij aankomst moet je even aanbellen om binnen te kunnen komen. In de kelder van het gebouw zit de ontvangstruimte van deze escape en deze is heel erg prettig ingedeeld. Je kan er rustig zitten , eventueel wat snacken of drinken maar ook kan je met je team nog even een (computer)spelletje spelen. Wij gingen na een korte uitleg van onze host al vrij snel the classroom in. Het begin is anders dan gemiddeld en is altijd leuk om te doen omdat je wordt gedwongen om samen te werken. De kamer zelf is ingericht zoals je verwacht van een klaslokaal en is dus helemaal in thema. De puzzels zijn voor de gemiddelde escape groep prima te doen en zijn niet te uitdagend. Helaas voor ons lag de eindpuzzel ons niet en hebben we meer dan een kwartier staan tobben om deze op te lossen. Helaas is dit niet gelukt binnen de tijd en waren we pas klaar toen de host al naar ons onderweg was. Als puntje van aandacht hebben wij onze host wel meegegeven dat je niet een kwart van je tijd hoort te vechten met een puzzel omdat dit frustratie oplevert in de kamer en dit is juist wat je wilt voorkomen. Een hint is dan wel gepast. Het was heel fijn dat onze host dit begreep. De kamer is goed te spelen met een groep van 4 personen waarbij je dan allemaal bezig kan zijn. Als je het met 2 personen wilt proberen moet je allebei wel wat ervaring hebben. Het achteraf nalopen van de kamer was erg fijn en hierdoor kreeg je ook mee hoe onderdelen van de kamer werkte waar je niet aan had meegeholpen. Het enige minpunt vind ik dat er achteraf geen foto werd gemaakt. Persoonlijk vind ik dit altijd een leuk aandenken aan je escape avontuur.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Nalopen kamer
 • Geen teamfoto achteraf

 

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuk!

We hadden 2 kamers geboekt deze dag: The classroom en the clinic. We begonnen met hun oudste kamer: the classroom. Na een vriendelijk ontvangst en de spullen opgeborgen te hebben konden we beginnen. De weg naar de escape room zet al gelijk een sfeer, maar hier wordt naar mijn idee (te) weinig gebruik van gemaakt. In plaats van dat je gelijk begint met de escape room moet je aan het eind van dit gangenstelsel wachten om een filmpje te kijken. Wat je naar mijn idee wat uit de sfeer haalt. Vervolgens konden we van start.
De kamer is perfect in thema met een creepy sfeertje, maar op een moment na komt dit “enge” aspect terug en voor de rest is het een “gewone” school. Puzzels zijn goed in thema en echte hersenkrakers en perfect voor mensen die van rekenen houden. De laatste kamer bevat voornamelijk behendigheidspuzzels die leuk waren om te doen maar ook licht frustrerend doordat het er zoveel tegelijk waren. Al met al zeker leuk om mee te pakken!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kamer doorlopen
 • Te veel behendigheidsspellen
 • Start kamer

 

yoniyoniEscape ApprenticeLid sinds: 21 augustus 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Mooi opgezet en toffe puzzels

Met z'n 3en deze te gekke kamer gespeeld. De kamer was aangepast aan het aantal deelnemers en met zijn drieën goed te doen, maar zeker niet te makkelijk. Veel toffe raadsels en puzzels en niet te snel hints, wat wij heel prettig vonden. Een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uiteenlopende puzzels en raadsels
 • Mooi decor

 

MarkWegMarkWegEscaperLid sinds: 18 september 2021 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Puzzelrijke omgeving met de nodige verrassingen

Op basis van reviews kozen we ervoor om deze escaperoom te gaan spelen. De ingang was even zoeken, maar daarna voelden we ons welkom in de wereld van Forsaken. We speelden the classroom en waren onder de indruk. We haalden de eindstreep, al was het daar niet echt om te doen. De escaperoom zit vol mooie vondsten, slimme toepassingen en het verhaal is mooi vormgegeven en hield ons de hele tijd bezig. Een escaperoom gemaakt door liefhebbers, voor liefhebbers. Heel veel puzzels, maar nooit vervelend of onhaalbaar. In de room goede begeleiding die zorgt dat je een mooie ervaring hebt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Puzzels

 

stefaniestefanieJunior EscaperLid sinds: 21 april 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2021

Gespeeld en gehaald

Nadat we eerder die dag the clinic hadden gedaan wilde we deze last minuut nog plannen. Dat was geen probleem. Ook deze escaperoom was erg leuk, net iets minder dan the clinic. Wel enorm genoten van de leuke puzzels die goed in het thema verwerkt zijn. Het begin van de kamer is orgineel doordat je niet samen start. De linken waren goed te leggen. Zelf iets over het hoofd gezien waardoor we even stuk liepen. Het gebrek aan genoeg lampjes vertraagde wel een beetje de puzzels, dit zou bewust gedaan zijn. Wederom leuke elementen en ik vind het persoonlijk erg leuk als het niet bij een kamer blijft. Doordat het personeel wat drukker was en nog steeds super beleefd wilde zijn verwarde ze ons in de gaaf aangeklede wachtruimte soms met een andere groep. Al bij al weer een super leuke kamer, goed in thema.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels in thema
 • Door het kleine magneetje werkte een puzzel minder

 

JakeFJakeFEscape ApprenticeLid sinds: 28 december 2018 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Zeker doen!

Na lange tijd weer n escaperoom gespeeld. Leuke escaperoom met heel veel puzzels en ook slotjes. Wij vinden dit leuk maar kan me voorstellen dat dit niet op kan tegen die nieuwe kamers.

ZoLs gezegd leuke speel vibe, maar voor ons op het laatst een btje te veel doe spellen.

Al met al een zeer vermakelijke escaperoom! Zeker doen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels
 • Samenwerken
 • Old skool
 • Intro filmpje
 • Raar eind
 • Veel te donker

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Lekker hoor

Ja leuk!! nooit meer in de schoolbanken gezeten tot vandaag. De oudste kamer van Forsaken waar we bewust voor hebben gekozen. Tof verhaal, Diverse en Logische puzzels. Voor ieder wat wils. We gaan zeker de andere twee hier ook spelen


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  50:35 min


 • Gevarieerd aan puzzels

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2018 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2021

Leuke kamer!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:41 min

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (171 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2021

Leuke kamer

Leuke kamer waarin je echt in het verhaal wordt meegenomen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:41 min

 

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2020

Leuk thema: het klaslokaal

#56 Bijzonder aan deze kamer is dat deze wordt aangepast op het aantal spelers. Super goed over nagedacht, maar ik moet wel zeggen dat ik direct dacht 'wat hebben we gemist?' en kijkend naar onze tijd hadden we er best een paar extra puzzels bij gewild. Maar hoe het is weggelaten, deed het absoluut geen afbreuk aan het spel.

De logica en flow in de kamer is super goed. Alle puzzels passen in het thema en er zit een leuke afwisseling in rekenen, taal en doe-puzzels. Wat ik vooral leuk vond is dat het verhaal zich in een klaslokaal afspeelt, eens iets anders dan een huis- of slaapkamer. De spanning van het mysterieuze thema vonden wij bij het spelen meevallen en de aankleding had van ons ook nog wat meer gemogen, maar daarin zie je gewoon dat de kamer al iets ouder is. Het doet niet af aan het spelplezier dat we gehad hebben en de nieuwsgierigheid die is gewekt voor de nieuwe kamer en de kamers die nog gebouwd gaan worden!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  41:18 min


 • Logica en flow
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels

 

fintsje_branderfintsje_branderEscape ApprenticeLid sinds: 12 november 2020 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2020

Leuke uitdagende kamer voor 2 personen

Erg leuk intro filmpje waarbij het thema al snel duidelijk wordt, in deze kamer vind je veel puzzels en de tijd vliegt voorbij. De ontvangst was zeer gastvrij en na de tijd veel uitleg over de kamer aangezien ze deze wel wat aangepast hadden ivm 2 personen. Het is zeker een aanrader om deze kamer te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig