Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Gulden Recept

Houthalen-helchteren , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over Het Gulden Recept

Keer terug naar de middeleeuwen en de kamer van de laatste abt van Ter Dolen. Laat je meeslepen in dit spannende verhaal waarbij je tracht het geheime recept te vinden en de eeuwenoude traditie van de Doolse abten voort te zetten.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Escapetalk.nl statistieken

19 likes

107 bezoekers

89.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Eikendreef 19
3530, Houthalen-Helchteren
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 december 2021

Dit kon zoveel meer zijn...


Op amper 20 minuten van waar ik woon ligt een escape room die ik nog steeds niet bezocht heb. Elke keer als ik naar Hasselt rij zie ik een groot reclamebord: Mystery 19 Escape room en hoe ik het voor elkaar gekregen heb om het zo lang al voorbij te rijden is me een raadsel.

Onthaal:

Deze escape room ligt op het terrein van Ter Dolen. Hier wordt het abdijbier “ter Dolen” gebrouwen en die brouwerij is tevens te bezoeken. Ook kan je hier wat drinken en hebben ze kleine snacks als kaas en bittergarnituur. Ik zou iedereen adviseren die deze room wil komen spelen om, zeker bij goed weer, wat meer tijd uit te trekken en hier ff te onthaasten.
Melden voor de escape doe je in het café zelf waar je dan een beetje ongemakkelijk mag wachten.
Op dat moment wisten we niet of er iemand zou komen of dat het personeel het ff te druk had met andere zaken, maar qua communicatie kon het wel iets vlotter.
10 minuten later werden we opgehaald door de GM van dienst en die nam ons mee naar het prachtig kasteel De dool stammende uit de 16de eeuw. Goh en zeker in het donker zag het er echt fantastisch uit.
Binnen krijg je de standaard uitleg en heb je de mogelijkheid om je spullen op te bergen.

Kamer:

We keren terug naar de middeleeuwen, meer specifiek naar de kamer waar de laatste abt van Ter Dolen verbleef. Hier verborg hij het geheime recept en aan ons om dit binnen de 60 minuten terug te vinden en de traditie verder te zetten.
De kamer ( wat eigenlijk een single room is) ziet er mooi en authentiek uit. Hij is niet erg groot, dus ik zou max 4 personen aanraden.
Het thema is natuurlijk middeleeuws en techniek hoort daar ook niet thuis. Het is dus vooral een First gen kamer met hangsloten en mechanische constructies. Erg is dat niet, beter nog, het past perfect.

Wat niet goed zit is de natuurlijke flow. De kamer werkt met veel decoratie en dat werkt sfeerversterkend, maar het werkt niet goed als de kamer niet duidelijk is qua puzzels. Dan werken al die attributen net verwarrend. En daar zat het grootste probleem van deze room, het ontbreken van aha momenten, zelf linken leggen en niet doelloos zoeken naar wat we kunnen of moeten doen. De reden waarom je bepaalde dingen moet doen is niet duidelijk en zijn gebaseerd op het betere zoekwerk. Zoekwerk dat op zich niet erg is, want we zijn op zoek naar een geheim, maar de puzzel zal toch wel een beetje een reden of richting moeten geven.
En dan slaat zoeken/puzzelen om in frustratie en dat was ff geleden.

Het 2de probleem bij de kamer is dat hints wel kunnen, maar je dan te snel terug buiten staat. De kamer is dus ontworpen dat je tijd verliest met het zoeken. De manier van hints geven staat dan weer haaks op wat je wilt bij een middeleeuws thema en waarom er voor deze oplossing is gekozen is voor mij het echte mysterie.
Na wat hulp van buitenaf zijn we er uiteindelijk uitgeraakt maar echt geamuseerd heb ik me hier niet.
De kamer mist sfeer op vlak van muziek en het licht is veel te fel. Hier horen kandelaars aan het plafon bij met kaarsen en een oude monnikenmuziek. Hoe gaaf zou dat zijn.

Het einde doet wat het moet doen en als je de kamer haalt krijg je nog een leuk aandenken.


Conclusie

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat dit geen puzzelkamer is, maar een zoek en doe kamer.
Uiteraard ga je hier wat puzzels tegenkomen, maar in hoe verre je daar gelukkig van gaat worden laat ik in het midden.
De logica is dikwijls ver zoek maar als je er in slaagt om de juiste linken te leggen dan kan dit heel leuk zijn.

De cadans, de flow zit gewoon niet lekker in deze kamer en dat zie je al aan het slagingspercentage (40%) waar je eigenlijk als bouwer niet trots op moet zijn. Zeker omdat het een vrij eenvoudige room in opzet is. eigenlijk zou je moeten willen dat iedereen deze kamer haalt met kleine aha/eureka- momenten, ook al is dat zoeken en doen.

Dat spannend en meeslepend verhaal komt ook totaal niet terug in de kamer, meer nog er is geen spanning want er is totaal geen reden waarom wij binnen de 60 minuten weg moeten zijn. Het zijn losse opdrachten die telkens leiden tot een nieuw slotje.

Dat en het gebrek aan sfeer maakt dit voor mij geen hoogvlieger.
Wat baal ik ervan om dit te moeten schrijven want zowel het thema als de locatie zijn perfect voor een mooie originele room. Jammer.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 3.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Standcmarieke

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 december 2021

Toffe locatie, daar blijft het helaas bij

Nadat we inmiddels waren bijgekomen van onze horror experience bij Entered, trokken we uiteraard door om nog een escape room te gaan spelen. 'Het Gulden Recept' bij Mysterie 19 stond voor ons op de planning. In het donker was het even zoeken waar het precies was, maar wat een toffe locatie!

We melden ons in het winkeltje dat tegen het café aan lag (op deze locatie wordt namelijk bier gebrouwen), in het wat krappe winkeltje hebben we om en nabij de 10 minuten moeten wachten voor onze GM ons kwam ophalen. Hij nam ons mee naar buiten om zo naar de escape room te gaan. Ook hier, wederom een korte shout-out naar de locatie! Het schemerde inmiddels, had net geregend en het was koud, echter kwamen we hierdoor helemaal in de stemming voor deze kamer. We liepen een oude ijzeren poort door om zo richting het kasteel te gaan, hier wakkerde een kaarsje boven de deur, aan de sfeer kan vanaf de buitenkant niets gezegd worden.

De totaalbeleving houdt hier echter helaas op voor mij. Eenmaal binnen krijgen we een standaard praatje over de kamer en over escapen in het algemeen. We bevinden ons in een kasteel, techniek heeft hier dus niets te zoeken. Mede daarom moeten we al onze spullen in een grote kast deponeren. Wanneer we echter de kamer betreden, is het eerste wat mij opvalt een grote beamer die vanuit de muur wat projecteert. Enfin, al snel werd ons duidelijk dat dit een echte old school 1.0 kamer is. Veel mechanische 'puzzels' en veel zoekwerk. De logica is gedurende de gehele kamer wat mij betreft erg ver te zoeken. Er zat dus helaas totaal geen flow in deze kamer.

Het verhaal is erg vaag en we moeten ons telkens de vraag stellen: "Wat hebben we nu eigenlijk zojuist gedaan?". Er is (te) veel afleiding in de kamer en er is vrijwel geen sfeer omdat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek of iets dergelijks. Nadat we een redelijk aantal hints hebben ontvangen, ontsnapten we ruim voor het verstrijken van de tijd. Je krijgt uiteindelijk wel een leuk aandenken mee!

De locatie is erg tof, de kamer voor mij persoonlijk wat minder. Wat erg jammer is, want ik ben ervan overtuigd dat er veel meer uit te halen valt. Dikke tip overigens op deze locatie; het café is erg gezellig! Daar hebben we na deze escape dan ook nog de tijd genomen om hier alles te laten bezinken!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

kim_ruttenkim_ruttenJunior EscaperLid sinds: 30 maart 2019 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2021

Een escaperoom uit de 16de eeuw

Nostalgisch, gebruik van natuurlijke materialen en authenticiteit. Als je wil terugduiken in de 16de eeuw, is dat gelijk de mooiste verdienste van deze escape room. Echter, qua scenario, verhaallijn, slotjes, sleutels en beleving gaat exact hetzelfde op: dit is een escape room van de eerste generatie. Ik zou zelfs niet de moeite willen doen om hem te reviewen, doch de hoge score hier op escape talk schept verwachtingen die gewoonweg niet ingelost kunnen worden naar moderne standaarden.

Voor mij een 6 (met daarin de grote verdienste van de locatie, vriendelijke service en het aandenken)


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 2.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • authentiek
 • locatie
 • sleutels, slotjes en sleutels
 • geen verhaallijn

  Tom Adriaensen

BartBartEscaperLid sinds: 29 december 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2022

Leuke kamer op heel mooie locatie

Het vinden van de kamer is noet straight forward, bij het binnenwandelen van Ter Dolen zou er praktisch gezien wat meer duiding mogen zijn.

De kamer op zich was heel leuk, leuk thema en goed uitgewerkt ! Leuke chronologische volgorde met zowel normale als moeilijkere puzzels en uiteraard wat instinkertjes !

Heel leuke mechanische kamer, wat weer duidelijk maakt dat het niet altijd volledig computer gestuurd hoeft te zijn.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  51:48 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Aankomst kan duidelijker

 

r00tAnVerr00tAnVerEscape ApprenticeLid sinds: 3 april 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Wat een zonde...

Netjes op tijd aangekomen op de afspraak was het in het café van ter dolen nog even wachten op de komst van de game master. Geduldig hebben we gewacht tot ze ons kwam halen. We werden ontvangen door een meisje dat kennelijk geen feeling had met escape rooms. De uitleg die we kregen voor de kamer was een afrateling van een uit het hoofd gestudeerd tekstje. Dan volgde er een droge hier kan je de spullen opbergen en dan stonden we plots in de kamer zonder dat we dat eerst goed doorhadden. In de kamer zelf nog een paar losse woorden aan (nutteloze) uitleg met op het einde de woorden: "zijn er nog vragen?". Hierop vroeg ik, als we vast zitten is er dan een manier om een tip te krijgen? Waarop het heel duidelijk was dat het uit beleefdheid was van zijn er nog vragen want het was duidelijk dat ze nog ergens moest zijn. Alles wijst zichzelf uit dus dat zal wel lukken, dat was het advies dat we op die vraag kregen.
Dus een beetje verbauwereerd draaide we binnen onmiddellijk de zandloper om (gezien dat onze enige manier was om te weten hoe lang we nog hadden) en zo begon ons avontuur in de kamer.
Over de kamer zelf ga ik niets verklappen (spoilers zijn voor niemand leuk), het een ging al wat vlotter dan het ander maar dat is altijd wel zo een beetje het geval. Op een zeker ogenblik komen we vast te zitten en kunnen we heel goed een tip gebruiken, op dat moment is de tijd al vrij ver gevorderd en begint de frustratie boven te komen. Geen enkel teken dat de game master nog aan het volgen is, want hulp is onbestaande. Minuten tikken verder en verder weg tot er dan opeens toch een tip binnenkomt, een hele vage die ons nog meer achteruit zet dan dat die ons helpt om eerlijk te zijn. Maar eureka er is hoop er blijkt toch iemand ons te hebben gehoord. Helaas was de vreugde van korte duur want het duurde weer enkele minuten vooraleer we een bruikbare tip kregen om ons verder te helpen. Eens we dan eindelijk verder geraakt waren en we weer de moed gevonden hadden om verder te kunnen gaan gaat plots uit het niets de deur open en is het de game master om ons te melden dat we helaas niet zijn kunnen ontsnappen. Een beetje verbaasd kijken wij op gezien de zandloper nog niet doorgelopen was en we hier dan ook de opmerking over maakte. Daarop volgde doodleuk een droge: Ik heb hier bij mij een digitale klok en die is correct, jullie kunnen daar jullie spullen terug ophalen en dan kan je hier komen afrekenen... Geen napraten, geen uitleg van wat over het hoofd gezien is waar veel tijd aan verloren gegaan is wat er nog moest komen niks. Het was duidelijk dat de persoon dringend nog ergens naartoe moest gaan en dat die kamer en het gebeuren haar ijskoud liet.
Ik kan je verzekeren dit is absoluut een wrang gevoel met een bittere nasmaak om zo een kamer te moeten gaan spelen.
De kamer en locatie zijn top, er mag wel wat meer sfeer gecreeerd worden in de kamer door de lichten wat te dimmen en een achtergrondmuziekje te laten spelen maar voor de rest hebben wij hier niet dadelijk opmerkingen over (toch niet over wat we gezien hebben). De service zijn we zoals hierboven te lezen absoluut niet over te spreken, wel kijken we uit naar de nieuwe kamer die ze hier nog aan het bouwen zijn. Deze willen we zeker komen spelen op voorwaarde dat het een andere gamemaster is, anders zal het niets worden dit gevoel wil ik niet nog eens hebben.


4

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 1.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Decor
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Beleving

 

ManuManuJunior EscaperLid sinds: 22 december 2021 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2022

een absolute must-play!

De kamer is in een stuk van een kasteel dat op privédomein ligt. Je kan dus niet in de buurt van het kasteel komen tenzij je deze room speelt. Het is een volledig mechanische room. Je duwt bv fysiek ergens tegen waardoor aan de andere kant ook fysiek iets wordt weggeduwd. Niets elektronisch behalve een stukje van het tipsysteem. Dit is wat puur mechanische rooms betreft de allerbeste qua sfeer. De puzzels zijn ook heel leuk gevonden. Je zal je meermaals tegen je hoofd slaan met het idee "hoe kon ik dit missen? Het staat voor mijn neus.". De makers hebben heel ingenieus met onze denkpatronen gespeeld. Dit is een absolute must-play!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  03:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

xq07xq07Escape ApprenticeLid sinds: 7 mei 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 mei 2022

leuk concept

leuke spel en leuk verhaal. en leuke verrassing op het einde


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Mystery12Mystery12EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Goed voor een beginnend escaper

Aangezien deze escaperoom tussen de toprooms stond, moesten we deze gedaan hebben. Na al vele spectaculaire escaperooms gespeeld te hebben, was deze voor ons niet echt een topper. Als je het kasteel ziet, denk je echt wauw! Maar als je dan binnenkomt in de kamer valt het wel wat tegen. Pas op, sommige delen van de puzzels waren zeker wel uniek, maar we zijn niet omvergeblazen. De beloning die je krijgt op het einde is wel zeker een toffe meerwaarde. In het algemeen hadden we gewoon meer verwacht en was het jammer dat het niet tot z'n recht komt eens je binnen bent. Ik raad deze wel zeker aan voor diegene die nog maar net beginnen met escapen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Decor
 • Puzzels

 

anke_bellingsanke_bellingsJunior EscaperLid sinds: 20 januari 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Tof!

Minder puzzels maar wel een heuse zoektocht en leuke slotjes. Leuke inkleding!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

 

esther_van_houtesther_van_houtJunior EscaperLid sinds: 10 maart 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2022

Mooi gemaakt!

Prachtige entourage, passend bij het verhaal. Leuke puzzels, niet te makkelijk.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

mikenzomikenzoJunior EscaperLid sinds: 25 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Middeleeuwse zoektocht

Vanwege de plotselinge harde lockdown zijn we op het laatste moment uitgeweken naar onze zuiderburen. Prachtige locatie waar we zeer vriendelijk werden ontvangen. Het verhaal speelt zich af in een kasteel in de middeleeuwen waar we naar terug reizen. Robuuste oude sloten en houten meubels doen authentiek aan. Uiteindelijk was het voor ons gevoel meer zoeken dan puzzelen. Hoewel veel techniek in de kamer bij het beoogde tijdperk hoorde was het hintsysteem weer hypermodern. Ook waren er superveel objecten die uiteindelijk ongebruikt bleven en dus niets met een puzzel te maken hadden. Al met al een sfeervolle kamer waar je overladen wordt met input en uiteindelijk je weg moet vinden tussen legio opties. We hebben ons prima vermaakt.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: 3$c@pEe$

Ontsnapt: Ja  56:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Veel spullen
 • meer zoeken dan puzzelen

 

lauragovaertslauragovaertsEscape ApprenticeLid sinds: 3 oktober 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2021

We hebben ons fantastisch geamuseerd!

Mega leuke originele escape room. Je wordt meegezogen in het thema. Heel originele snufjes. Tof team ook!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuke escaperoom, toplocatie

Fijne ontvangst op een prachtige setting. Alleen al om ervoor en erna iets te drinken op het prachtige domein is een bezoek aan deze escaperoom zeker en vast de moeite waard. Fijn avondzonnetje, lekker Ter Dolen biertje, en nakaarten maar. Heerlijk.

De escaperoom zelf dan. We hebben ons met 5 goed geamuseerd, al zou ik wel aanraden om het met maximum 4 personen te doen gezien de relatief beperkte ruimte. Kamer bevat fijn afwisselende, logische puzzels. Verhaallijn doorheen de kamer is ok, misschien zou een intro met het aanwezige scherm met een filmpje bijvoorbeeld nog een leuke extra kunnen betekenen, of doorheen de kamer eens een spannend effect zou leuk zijn. In deze kamer vind je geen spitstechnologie, maar dat doet geen afbreuk aan de escape. Integendeel, het mechanische hoort perfect bij Middeleeuwse sfeer en thema.
``
Kortom: Wij kwamen met een erg goed gevoel eruit en hebben ons prima geamuseerd in ieder geval! En genoten van het terrasje achteraf.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne ontvangst, leuk aandenken/traktatie
 • Goede inkleding
 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Enkele leuke mechanische spitsvondigheden
 • Zeer mooie locatie
 • Wat krap voor meer dan 4 personen
 • Sfeer heeft nog net dat 'tikkeltje' extra nodig

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Middelmatig

Deze kamer speelden we met zes. De reviews op voorhand gaven nogal hoge punten, maar die bleken overdreven.
Er is niks substantieel mis aan de kamer, maar het is zeker geen hoogvlieger qua verhaal.
Wel enkele puzzels waar over nagedacht moest worden.
De rommel hier en daar in de kamer zorgt voor veel afleiding. Je veramelt allerlei spullen die dan niet nodig blijken te zijn.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  52:16 min


 • enkele leuke puzzels
 • teveel afleiding
 • kleine ruimte voor zes

 

familievfamilievJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Ontsnappen uit de Middeleeuwen

De kamer bracht ons terug in de tijd. De monnik had heel wat technische snufjes in petto. Met een paar kleine tips kon ons gezin toch tijdig ontsnappen. Er waren niet veel “echte” puzzels om op te lossen maar dat werd ruimschoots gecompenseerd. Een echte beleving.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Techniek

 

Spannende ervaring!

Met mijn partner, 2 zonen en vriendin was dit de eerste keer in een escaperoom. Het was superleuk, spannend, verrassend en in een kasteel als locatie, zeer speciaal. We hadden misschien nog 5 minuten nodig om buiten te geraken.... we gaan de nieuwe escaperoom die nu in opbouw is zeker komen testen. Het Ter Dolenbiertje achteraf is een must.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Unieke locatie
 • Mooi verhaal
 • Technisch toffe raadsels
 • Spannend
 • Professionele ontvangst

 

robinhorobinhoJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2021

13 kamers gespeeld

Zeer leuke en thematische kamer vol mechanische “snufjes”!
Verhaal zit goed in mekaar en raadsels volgen mekaar constant op…
Ontvangst zeer spontaan en duidelijke uitleg omtrent de spelregels, chapeau voor het creëren van de “nieuwsgierigheid” naar de kamer…


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:08 min


 • Ontvangst
 • Volledig mechanische kamer
 • Mooie raadsels die mekaar constant opvolgen
 • Thema
 • Omgeving
 • “Beloning” bij het ontsnappen
 • Zandloper als klok

 

gingergingerEscape ApprenticeLid sinds: 10 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2021

Geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

imartensimartensJunior EscaperLid sinds: 13 september 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2021

Leuke kamer, maar wel moeilijk

Als toch ervaren escaperoomer vond ik deze kamer niet gemakkelijk.
Hij was zeer mooi ingericht, er waren erg leuke puzzels, maar er waren ook veel slotjes en sleutels, en dat vind ik, als eraveren escaper, minder tof.
Toch was het een erg leuke avond! Toffe inkleding, goede begeleiding, en tips op juiste momenten!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Inkleding is mooi!
 • Moeilijke kamer, veel tips nodig

 

patrice_vangeelpatrice_vangeelEscaperLid sinds: 17 oktober 2020 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2020

Zalig concept! Heel leuk voor jong en oud!

Super vriendelijk ontvangst, het thema is enorm leuk uitgewerkt en maakt de escaperoom echt uniek!
Wij zijn nipt ontsnapt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

wekkewekkeEscaperLid sinds: 2 december 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2020

leuke ouderwetse(middeleeuwse) escape

leuke ontvangst met bijhorende briefing, met ons team van 4 vaste escapers namen we een vliegende start maar uiteindelijk was het met de nodige samenwerking en denkwerk en enkele tips dat we de eindmeet tijdig gehaald hebben. Tal van leuke puzzels en opdrachten volgen elkaar goed op, we hebben ons goed geamuseerd.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • toffe puzzels en acties
 • goed geamuseerd
 • plezante escape
 • ontvangst en briefing ok
 • geen mankementen
 • Geen

 

laura_daslaura_dasEscape ApprenticeLid sinds: 17 oktober 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2020

Middeleeuwse escaperoom in een prachtig kasteel

Mystery 19 is een escaperoom in middeleeuws thema met niet heel makkelijke puzzels.

Een heel leuk verhaal en veel variatie in het proces om te escapen.

Zowel leuk voor jong en oud!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuk thema
 • Toffe puzzels
 • Vriendelijk ontvangst

 

kristel_caenberghskristel_caenberghsEscaperLid sinds: 15 februari 2020 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2020

Super kamer!

Ondertussen hebben we toch wel al escape rooms op de teller, maar toch trekken de eerste generatie kamers ons het meeste aan. We dachten dus zeker een goede keuze te maken met deze room! We waren te vroeg na een wandeling, dus genoten we op voorhand van het lekkere Ter Dolen bier! Zo dicht in de buurt, en nog nooit hier geweest. Daar gaat nu verandering in komen! Dan was het tijd om te gaan ontsnappen. We kregen een goede uitleg, fijne begeleiding hier! In de kamer zelf wisten we eerst niet goed waar we konden beginnen, nochtans had de gamemaster de 1e tip gegeven. Maar als je niet goed luistert.... :) Even later kwamen we toch goed op gang, en slaagden we uiteindelijk in de opzet, ontsnappen, mét een 'schat'! Deze kamer is zeker aan te raden, we vonden toch weer verrassende elementen, met zelfs enkele momenten van 'allee dat we daar over gekeken hebben'. De gamemaster gaf af en toe een tip, maar wij vonden zeker niet dat die te snel kwamen, soms zelfs pas na langdurig zoeken. Voor ons was het ideale begeleiding. De tijdsaanduiding is ietwat onduidelijk, maar voor ons dus geen probleem!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Volledig in thema
 • Begeleiding die zeker niet te snel hints geeft
 • Verrassende elementen!

 

DcufrDcufrEscape ApprenticeLid sinds: 22 juli 2020 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2020

Prachtige kamer vol puzzels die volledig in het middeleeuws thema passen.

Een hele mooie kamer met veel om te ontdekken en te doen. Alles ook heel mooi in het thema. Niks high-tech verwachten dus, maar wel allemaal originele puzzels die recht uit een middeleeuwen kunnen komen.

Bij het succesvol ontsnappen wacht er ook nog een smakelijke beloning!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

DeLacherDeLacherJunior EscaperLid sinds: 7 maart 2020 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 maart 2020

Ter Dolen in een perfect thema!

Op het kasteel en brouwerij domein van Ter Dolen vind je dit pareltje. Ontvangen in het brouwerijcafé en na een wandeling kom je terecht in een kasteel met een escape room die perfect in het plaatje past. Briefing is ook in orde!

De kamer gaat een richting uit die je tegenwoordig niet meer ziet: weg van alle technologie. Bewust terug naar de eerste generatie, maar de manier waarop ze dit doen is fenomenaal. En echt elke puzzel is perfect in thema. Soms is het wat veel zoeken, maar zonder technologie kan je soms moeilijk anders.

Een zeer toffe escape room. Zeker een aanrader. En achteraf natuurlijk genieten van het lekkere Ter Dolen bier ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:56 min


 • Sfeer en thema

 

Lise (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 januari 2020

Geweldige raadsels

De escape room is leuk ingekleed in het Middeleeuwse thema, net zoals de raadsels. Ik deed de escape room samen met 2 andere deelnemers, met 3 was deze leuk om op te lossen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Omkadering
 • Raadsels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig