Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Gulden Recept

Houthalen-helchteren, België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

Lees reviews

Meer over Het Gulden Recept

Keer terug naar de middeleeuwen en de kamer van de laatste abt van Ter Dolen. Laat je meeslepen in dit spannende verhaal waarbij je tracht het geheime recept te vinden en de eeuwenoude traditie van de Doolse abten voort te zetten.


Kindvriendelijk

Thema's

Middeleeuws

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

33 likes

221 bezoekers

91.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Eikendreef 19
3530, Houthalen-Helchteren
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

71 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2021

Dit kon zoveel meer zijn...


Op amper 20 minuten van waar ik woon ligt een escape room die ik nog steeds niet bezocht heb. Elke keer als ik naar Hasselt rij zie ik een groot reclamebord: Mystery 19 Escape room en hoe ik het voor elkaar gekregen heb om het zo lang al voorbij te rijden is me een raadsel.

Onthaal:

Deze escape room ligt op het terrein van Ter Dolen. Hier wordt het abdijbier “ter Dolen” gebrouwen en die brouwerij is tevens te bezoeken. Ook kan je hier wat drinken en hebben ze kleine snacks als kaas en bittergarnituur. Ik zou iedereen adviseren die deze room wil komen spelen om, zeker bij goed weer, wat meer tijd uit te trekken en hier ff te onthaasten.
Melden voor de escape doe je in het café zelf waar je dan een beetje ongemakkelijk mag wachten.
Op dat moment wisten we niet of er iemand zou komen of dat het personeel het ff te druk had met andere zaken, maar qua communicatie kon het wel iets vlotter.
10 minuten later werden we opgehaald door de GM van dienst en die nam ons mee naar het prachtig kasteel De dool stammende uit de 16de eeuw. Goh en zeker in het donker zag het er echt fantastisch uit.
Binnen krijg je de standaard uitleg en heb je de mogelijkheid om je spullen op te bergen.

Kamer:

We keren terug naar de middeleeuwen, meer specifiek naar de kamer waar de laatste abt van Ter Dolen verbleef. Hier verborg hij het geheime recept en aan ons om dit binnen de 60 minuten terug te vinden en de traditie verder te zetten.
De kamer ( wat eigenlijk een single room is) ziet er mooi en authentiek uit. Hij is niet erg groot, dus ik zou max 4 personen aanraden.
Het thema is natuurlijk middeleeuws en techniek hoort daar ook niet thuis. Het is dus vooral een First gen kamer met hangsloten en mechanische constructies. Erg is dat niet, beter nog, het past perfect.

Wat niet goed zit is de natuurlijke flow. De kamer werkt met veel decoratie en dat werkt sfeerversterkend, maar het werkt niet goed als de kamer niet duidelijk is qua puzzels. Dan werken al die attributen net verwarrend. En daar zat het grootste probleem van deze room, het ontbreken van aha momenten, zelf linken leggen en niet doelloos zoeken naar wat we kunnen of moeten doen. De reden waarom je bepaalde dingen moet doen is niet duidelijk en zijn gebaseerd op het betere zoekwerk. Zoekwerk dat op zich niet erg is, want we zijn op zoek naar een geheim, maar de puzzel zal toch wel een beetje een reden of richting moeten geven.
En dan slaat zoeken/puzzelen om in frustratie en dat was ff geleden.

Het 2de probleem bij de kamer is dat hints wel kunnen, maar je dan te snel terug buiten staat. De kamer is dus ontworpen dat je tijd verliest met het zoeken. De manier van hints geven staat dan weer haaks op wat je wilt bij een middeleeuws thema en waarom er voor deze oplossing is gekozen is voor mij het echte mysterie.
Na wat hulp van buitenaf zijn we er uiteindelijk uitgeraakt maar echt geamuseerd heb ik me hier niet.
De kamer mist sfeer op vlak van muziek en het licht is veel te fel. Hier horen kandelaars aan het plafon bij met kaarsen en een oude monnikenmuziek. Hoe gaaf zou dat zijn.

Het einde doet wat het moet doen en als je de kamer haalt krijg je nog een leuk aandenken.


Conclusie

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat dit geen puzzelkamer is, maar een zoek en doe kamer.
Uiteraard ga je hier wat puzzels tegenkomen, maar in hoe verre je daar gelukkig van gaat worden laat ik in het midden.
De logica is dikwijls ver zoek maar als je er in slaagt om de juiste linken te leggen dan kan dit heel leuk zijn.

De cadans, de flow zit gewoon niet lekker in deze kamer en dat zie je al aan het slagingspercentage (40%) waar je eigenlijk als bouwer niet trots op moet zijn. Zeker omdat het een vrij eenvoudige room in opzet is. eigenlijk zou je moeten willen dat iedereen deze kamer haalt met kleine aha/eureka- momenten, ook al is dat zoeken en doen.

Dat spannend en meeslepend verhaal komt ook totaal niet terug in de kamer, meer nog er is geen spanning want er is totaal geen reden waarom wij binnen de 60 minuten weg moeten zijn. Het zijn losse opdrachten die telkens leiden tot een nieuw slotje.

Dat en het gebrek aan sfeer maakt dit voor mij geen hoogvlieger.
Wat baal ik ervan om dit te moeten schrijven want zowel het thema als de locatie zijn perfect voor een mooie originele room. Jammer.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 3.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  StanMarieke

BlobalexBlobalexJunior EscaperLid sinds: 19 juli 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2023

Prachtig en creatief

Decor was zeer mooi, ook waren de puzzels zeer origineel en creatief.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  hipyxl

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (294 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2021

Toffe locatie, daar blijft het helaas bij

Nadat we inmiddels waren bijgekomen van onze horror experience bij Entered, trokken we uiteraard door om nog een escape room te gaan spelen. 'Het Gulden Recept' bij Mysterie 19 stond voor ons op de planning. In het donker was het even zoeken waar het precies was, maar wat een toffe locatie!

We melden ons in het winkeltje dat tegen het café aan lag (op deze locatie wordt namelijk bier gebrouwen), in het wat krappe winkeltje hebben we om en nabij de 10 minuten moeten wachten voor onze GM ons kwam ophalen. Hij nam ons mee naar buiten om zo naar de escape room te gaan. Ook hier, wederom een korte shout-out naar de locatie! Het schemerde inmiddels, had net geregend en het was koud, echter kwamen we hierdoor helemaal in de stemming voor deze kamer. We liepen een oude ijzeren poort door om zo richting het kasteel te gaan, hier wakkerde een kaarsje boven de deur, aan de sfeer kan vanaf de buitenkant niets gezegd worden.

De totaalbeleving houdt hier echter helaas op voor mij. Eenmaal binnen krijgen we een standaard praatje over de kamer en over escapen in het algemeen. We bevinden ons in een kasteel, techniek heeft hier dus niets te zoeken. Mede daarom moeten we al onze spullen in een grote kast deponeren. Wanneer we echter de kamer betreden, is het eerste wat mij opvalt een grote beamer die vanuit de muur wat projecteert. Enfin, al snel werd ons duidelijk dat dit een echte old school 1.0 kamer is. Veel mechanische 'puzzels' en veel zoekwerk. De logica is gedurende de gehele kamer wat mij betreft erg ver te zoeken. Er zat dus helaas totaal geen flow in deze kamer.

Het verhaal is erg vaag en we moeten ons telkens de vraag stellen: "Wat hebben we nu eigenlijk zojuist gedaan?". Er is (te) veel afleiding in de kamer en er is vrijwel geen sfeer omdat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek of iets dergelijks. Nadat we een redelijk aantal hints hebben ontvangen, ontsnapten we ruim voor het verstrijken van de tijd. Je krijgt uiteindelijk wel een leuk aandenken mee!

De locatie is erg tof, de kamer voor mij persoonlijk wat minder. Wat erg jammer is, want ik ben ervan overtuigd dat er veel meer uit te halen valt. Dikke tip overigens op deze locatie; het café is erg gezellig! Daar hebben we na deze escape dan ook nog de tijd genomen om hier alles te laten bezinken!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

kim_ruttenkim_ruttenJunior EscaperLid sinds: 30 maart 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2021

Een escaperoom uit de 16de eeuw

Nostalgisch, gebruik van natuurlijke materialen en authenticiteit. Als je wil terugduiken in de 16de eeuw, is dat gelijk de mooiste verdienste van deze escape room. Echter, qua scenario, verhaallijn, slotjes, sleutels en beleving gaat exact hetzelfde op: dit is een escape room van de eerste generatie. Ik zou zelfs niet de moeite willen doen om hem te reviewen, doch de hoge score hier op escape talk schept verwachtingen die gewoonweg niet ingelost kunnen worden naar moderne standaarden.

Voor mij een 6 (met daarin de grote verdienste van de locatie, vriendelijke service en het aandenken)


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 2.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • authentiek
 • locatie
 • sleutels, slotjes en sleutels
 • geen verhaallijn

  Tom Adriaensen

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2024

Mja..."net" niet

#81 : zoals al vaker gezegd in de reviews van de overige spelers : de flow zit niet echt goed hier. Het is zeker niet omdat dit een ER is met slechts 1 ruimte dat dit iets slechts moet zijn, zeker niet. Alleen...de puzzels waren vaak niet duidelijk te linken aan het één of andere "voorwerp". En ik ben ook geen grote fan van zoeken om te zoeken. Een ER moet niet te obvious zijn, maar een "deur" openen met een ZEEEER verborgen slotje zou er voor mij niet bij mogen horen.

Toch een aangenaam uurtje gehad met ons 4'en, zeker geen weggegooid geld en je krijgt er sowieso nog een biertje bij per deelnemer (spijtig dat we alle 4 geen bier drinken hahaha).


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CluebustersCluebustersJunior EscaperLid sinds: 22 april 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

Harde noot om te kraken

De puzzels en setting waren fenomenaal.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:17 min


 • Puzzles
 • Ambiance
 • Storyline
 • Logic
 • Great service

 

OliveranthonissenOliveranthonissenJunior EscaperLid sinds: 04 november 2023 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2023

Een reis in de tijd

Gespeeld voor een vrijgezellen als een van mijn eerste kamers. Was zeer leuk, ook de puzzels waren leuk. alles volgende elkaar goed op.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 4.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal
 • Slechte begeleiding

 

BrammieVdLBrammieVdLJunior EscaperLid sinds: 11 juli 2018 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

Zeer leuke en vooral aparte kamer.

Leuke kamer die niet is zoals andere escaperooms. De makers hebben out of the box gedacht en je zult hetzelfde moeten doen wil je het halen.

En het biertje op het einde is een leuke touch.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

Hoppa_BacchusHoppa_BacchusEscape ApprenticeLid sinds: 03 juni 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2024

Mooie setting

Leuke escape met beloning bij ontsnapping


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

LieselotteLieselotteEscape ApprenticeLid sinds: 10 januari 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2023

Klein maar fijn

Een esaperoom van maar 1 kamer. Maar het was leuk.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:45 min


 • Logica

 

sarina_laansarina_laanJunior EscaperLid sinds: 05 juni 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2023

Kamer waar je scherp moet blijven

Super mooie kamer waar je het hele spel scherp moet blijven. Goede puzzels raadsels en mooie aankleding. Verhaallijn is goed te volgen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

GsegersGsegersJunior EscaperLid sinds: 16 december 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Leuke, mechanische escape room!

Goede, mechanische escape room (wat perfect past binnen het thema). Het fijne aan mechanische escape rooms is dat deze vaak boordevol aan puzzels en zoekwerk zitten, wat in deze escape room zeker ook het geval is. Willem was een heel aangename begeleider die op de juiste momenten een tip gaf. Wij komen zeker terug voor de tweede kamer (die nu in opbouw is). P.S. De ter dolen blond, kriek en rouge zijn goedgekeurd! ;)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

BrunoVdBBrunoVdBJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Leuke inkleding, eerder klassieke set-up

De locatie, meer bepaald in het kasteel Ter Dolen, maakt deze kamer al ietsje specialer dan de meeste andere escape rooms. De kamer zelf is eveneens best leuk ingericht. Qua totale oppervlakte is ze evenwel beperkt. Verwacht ook geen hoogtechnologische snufjes. Deze escape room focust op het gebruik van sloten (met sleutels), cijfersloten en het betere zoekwerk. De puzzels zijn zeker niet te ver gezocht. Mogelijke afknapper voor sommige mensen: bij deze kamer zal je in de eerste plaats niet vast komen te zitten op een puzzel maar omdat je nog verder moet zoeken / de kamer nog niet in voldoende mate gescreend hebt. Het is van uitermate belang dat letterlijk alle objecten / elementen in detail worden onderzocht. Hou daar rekening mee.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Eerder beperkte oppervlakte
 • Meer een zoekkamer dan een puzzelkamer

 

Leuke escape

Leuk , een paar moeilijke logica en een leuk aandenken


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Op Kasteel avontuur!

Vandaag even terug in de tijd geweest bij Mystery 19, om het gulden recept terug te vinden. Een heerlijk krap uurtje kunnen puzzelen in Middeleeuwse style waarbij de locatie vooral ook benoemd mag worden. Verwacht geen spektakel maar eerder leuke puzzels , goed bier en abdijkaas in de naast gelegen brouwerij. Heerlijk voor een zondag wandelen terwijl je een biertocht maakt over het terrein. Bedankt Marie voor de gastvrijheid en goede begeleiding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Nick (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke opbouw in de kamer

Dit was onze 2e keer dat we een escape room deden, maar viel weer veel goed mee! Hier en daar eens een tip nodig gehad, maar de kamer zat super goed ineen! Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CarloNCarloNEscape ApprenticeLid sinds: 15 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2023

Super toffe escape room, top ervaring.

We waren met een groep van 5 naar deze escape room gegaan, gekoppeld aan een avondje uit in Hasselt.
De puzzels waren uitdagend, maar doenbaar. Met hier en daar de juiste misleiding.

Het was een zeer toffe ervaring met een toffe historische sfeer. Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

GwennyGwennyJunior EscaperLid sinds: 14 augustus 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Leuke kamer op mooie locatie

Je hebt hier een totaalbeleving waarbij je een kamer kan spelen maar ook kan genieten van een hapje en drankje in een mooie setting en kan wandelen in het groen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:20 min


 • Sfeer
 • Diversiteit

 

koen_knxkoen_knxEscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Leuke kamer

We hadden deze kamer geboekt nadat we het reclamebord gepasseerd waren toen we naar The suspicious Farmhouse in Eindhoven aan het rijden waren. We googelden ze even en het concept sprak ons wel aan.
Een weekje voor we ernaartoe gingen gaan lazen we op escapetalk hier een paar redelijk negatieve reviews, dus we vroegen ons wel af of we er goed aan gedaan hadden deze te boeken.
De gps bracht ons feilloos naar de juiste lokatie, ook al was er ter plaatse niet te merken dat er een escaperoom was. Het betrof een oude brouwerij/abdij, Ter Dolen, maar het personeel vertelde ons dat we aan een tafeltje mochten plaatsnemen en dat op het afgesproken uur iemand ons zou komen ophalen. En dat gebeurde ook. We werden opgehaald door Flor, dus gelukkig al niet het meisje dat hier een paar slechte commentaren gehad heeft. Flor maakte een aangenaam babbeltje en vertelde het verhaal van de escaperoom. En hij benadrukte dat we, als we het recept gevonden hadden, moesten verderzoeken naar de sleutel om buiten te geraken. Moest hij dit niet gezegd hebben met zoveel nadruk weet ik niet of we de kamer tot een goed einde zouden gebracht hebben.
De tijd werd gemeten met een zandloper, maar het moet gezegd dat we deze amper bekeken hebben, is toch enorm moeilijk om in te schatten hoeveel tijd je nog over hebt met zoiets. We hadden dat ook niet nodig, want er zat een goede flow in de kamer en we hadden constant het gevoel dat we goed bezig waren. Flor was ook een uitstekende begeleider door op tijd een tip te geven en ook aan te geven dat de gevonden code correct was maar een bepaald slot aan de zijkant moest ingeduwd worden.
We hadden hier ook een paar keer gelezen dat er geen verhaal was, daar zijn we het helemaal niet mee eens. Het verhaal was basic maar het was er wel, en het evolueerde ook een beetje. Voor de eerste keer ook hadden we alle vier een wezenlijke inbreng in de ontsnapping, iedereen had wel op een gegeven moment een eureka of aha-erlebnis waardoor we weer verder konden.
Dit was mijn 27e kamer maar er waren toch weer een paar originele sloten bij.
Uiteindelijk hadden we 5 minuten over, wat bijna onze beste score ooit was. We kregen inderdaad een superleuke attentie en het binnenplein buiten nodigde dan ook uit om van het heerlijke plaatselijk gebrouwen bier te kopen. En we hebben uit de shop nog brood, kaas en Kriek mee naar huis genomen om later nog te kunnen nagenieten.
Als hun tweede kamer hier af is, komen we zeker terug.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:04 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede service

 

ThomasThomasJunior EscaperLid sinds: 18 december 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2022

Goed, maar kan beter

Leuke kamer, leuke concept en Inkleding.

Echter vind ik de puzzels vrij onlogisch en moeilijk te volgen. De verhaallijn is niet altijd even duidelijk en laat soms wat vraagtekens opkomen met wat de volgende puzzel is.

Hele veel zoek werk en extreem veel attributen die niet nodig zijn. Beetje chaotisch.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

BartBartEscape ExpertLid sinds: 29 december 2019 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2022

Leuke kamer op heel mooie locatie

Het vinden van de kamer is noet straight forward, bij het binnenwandelen van Ter Dolen zou er praktisch gezien wat meer duiding mogen zijn.

De kamer op zich was heel leuk, leuk thema en goed uitgewerkt ! Leuke chronologische volgorde met zowel normale als moeilijkere puzzels en uiteraard wat instinkertjes !

Heel leuke mechanische kamer, wat weer duidelijk maakt dat het niet altijd volledig computer gestuurd hoeft te zijn.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  51:48 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Aankomst kan duidelijker

 

fredericfredericSenior EscaperLid sinds: 08 oktober 2019 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2024

Leuke sfeer en setting

We moesten even zoeken naar de ingang van de escape room op het domein.
De escape room zat netjes in elkaar. Het was een leuk uurtje puzzelen en escapen.
Goed gemaakt zonder meer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

JohnnyBJohnnyBJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2022

Een echte doe-kamer met de nodige breinbrekers

Ondanks het een single room is, was het een kamer met de nodige leuke breinbrekers en puzzels die je mits wat brainstormen en teamwork goed opgelost kregen. Het verhaal werd goed uitgelegd en je zat er op den duur ook helemaal in.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:35 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

r00tAnVerr00tAnVerJunior EscaperLid sinds: 03 april 2022 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Wat een zonde...

Netjes op tijd aangekomen op de afspraak was het in het café van ter dolen nog even wachten op de komst van de game master. Geduldig hebben we gewacht tot ze ons kwam halen. We werden ontvangen door een meisje dat kennelijk geen feeling had met escape rooms. De uitleg die we kregen voor de kamer was een afrateling van een uit het hoofd gestudeerd tekstje. Dan volgde er een droge hier kan je de spullen opbergen en dan stonden we plots in de kamer zonder dat we dat eerst goed doorhadden. In de kamer zelf nog een paar losse woorden aan (nutteloze) uitleg met op het einde de woorden: "zijn er nog vragen?". Hierop vroeg ik, als we vast zitten is er dan een manier om een tip te krijgen? Waarop het heel duidelijk was dat het uit beleefdheid was van zijn er nog vragen want het was duidelijk dat ze nog ergens moest zijn. Alles wijst zichzelf uit dus dat zal wel lukken, dat was het advies dat we op die vraag kregen.
Dus een beetje verbauwereerd draaide we binnen onmiddellijk de zandloper om (gezien dat onze enige manier was om te weten hoe lang we nog hadden) en zo begon ons avontuur in de kamer.
Over de kamer zelf ga ik niets verklappen (spoilers zijn voor niemand leuk), het een ging al wat vlotter dan het ander maar dat is altijd wel zo een beetje het geval. Op een zeker ogenblik komen we vast te zitten en kunnen we heel goed een tip gebruiken, op dat moment is de tijd al vrij ver gevorderd en begint de frustratie boven te komen. Geen enkel teken dat de game master nog aan het volgen is, want hulp is onbestaande. Minuten tikken verder en verder weg tot er dan opeens toch een tip binnenkomt, een hele vage die ons nog meer achteruit zet dan dat die ons helpt om eerlijk te zijn. Maar eureka er is hoop er blijkt toch iemand ons te hebben gehoord. Helaas was de vreugde van korte duur want het duurde weer enkele minuten vooraleer we een bruikbare tip kregen om ons verder te helpen. Eens we dan eindelijk verder geraakt waren en we weer de moed gevonden hadden om verder te kunnen gaan gaat plots uit het niets de deur open en is het de game master om ons te melden dat we helaas niet zijn kunnen ontsnappen. Een beetje verbaasd kijken wij op gezien de zandloper nog niet doorgelopen was en we hier dan ook de opmerking over maakte. Daarop volgde doodleuk een droge: Ik heb hier bij mij een digitale klok en die is correct, jullie kunnen daar jullie spullen terug ophalen en dan kan je hier komen afrekenen... Geen napraten, geen uitleg van wat over het hoofd gezien is waar veel tijd aan verloren gegaan is wat er nog moest komen niks. Het was duidelijk dat de persoon dringend nog ergens naartoe moest gaan en dat die kamer en het gebeuren haar ijskoud liet.
Ik kan je verzekeren dit is absoluut een wrang gevoel met een bittere nasmaak om zo een kamer te moeten gaan spelen.
De kamer en locatie zijn top, er mag wel wat meer sfeer gecreeerd worden in de kamer door de lichten wat te dimmen en een achtergrondmuziekje te laten spelen maar voor de rest hebben wij hier niet dadelijk opmerkingen over (toch niet over wat we gezien hebben). De service zijn we zoals hierboven te lezen absoluut niet over te spreken, wel kijken we uit naar de nieuwe kamer die ze hier nog aan het bouwen zijn. Deze willen we zeker komen spelen op voorwaarde dat het een andere gamemaster is, anders zal het niets worden dit gevoel wil ik niet nog eens hebben.


4

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 1.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Decor
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Beleving

 

ManuManuJunior EscaperLid sinds: 22 december 2021 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2022

een absolute must-play!

De kamer is in een stuk van een kasteel dat op privédomein ligt. Je kan dus niet in de buurt van het kasteel komen tenzij je deze room speelt. Het is een volledig mechanische room. Je duwt bv fysiek ergens tegen waardoor aan de andere kant ook fysiek iets wordt weggeduwd. Niets elektronisch behalve een stukje van het tipsysteem. Dit is wat puur mechanische rooms betreft de allerbeste qua sfeer. De puzzels zijn ook heel leuk gevonden. Je zal je meermaals tegen je hoofd slaan met het idee "hoe kon ik dit missen? Het staat voor mijn neus.". De makers hebben heel ingenieus met onze denkpatronen gespeeld. Dit is een absolute must-play!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  03:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

RointhewoodsRointhewoodsJunior EscaperLid sinds: 16 augustus 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Toffe locatie

Aan het onthaal moet je laten weten dat je de escape room hebt gereserveerd en dan moet je eventjes wachten op de host die je dan even naar de locatie brengt.

Mooie locatie als kamer in een het kasteel en mooie inkleding van de kamer.
We waren eigenlijk met teveel mensen (door een vrijgezellen) in de kamer waardoor het allemaal wat chaotischer verliep maar desondanks hebben we ons best gedaan en zijn we toch ontsnapt. De kamer zelf is niet super groot en dit maakte het zeker niet gemakkelijker op met meer mensen. In tegendeel, iedereen vond iets en daardoor was er weinig overzicht. Ik zou het dan ook maar aanraden voor 4 mensen. Maar kom, dit wisten we dat dit kon gebeuren.

Verhaallijn is niet echt speciaal en eerder straight forward. Puzzels zijn zeker niet te moeilijk, het is meer het zoekwerk achter sleutels en mechanische constructies dat wel wat tijd vergt. Al de slotjes en het mechanische past wel volledig bij de kamer waardoor het zeker niet erg was.

Op het einde van de hele rit hebben wij ons toch goed geamuseerd en door de leuke locatie zijn we natuurlijk wat gebleven.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Weinig origineel
 • Gebrek aan verhaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig