Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Chocolate Factory

Schagen , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 7 (Aanbevolen: 4-5)

Lees reviews

Meer over The Chocolate Factory

De neef van Willy Wonka, Sammy Sweettooth, houdt net als Willy Wonka van chocolade. Zijn fabriek, The Sweettooth Factory, is gevestigd in Schagen en hier worden de meest lekkere bonbons gemaakt. Het recept hiervan is uiteraard een streng bewaakt geheim. Om bekender te worden in Schagen en de rest van het land heeft Sammy besloten om rondleidingen te geven, waarvoor bezoekers zich in groepjes kunnen inschrijven. Een goede tip van Sammy, kom niet met een te volle maag, want er is genoeg te snoepen voor de echte zoetekauw.

Ook jullie hebben besloten deze rondleiding bij Sammy te reserveren. Een van Sammy zijn werknemers is dit ter ore gekomen en benaderd jullie na het reserveren in het geheim. Hij wil graag met jullie samen werken om te kijken of het mogelijk is om tijdens de rondleiding op een onbewaakt ogenblik binnen te dringen in de machinekamer van de fabriek en het recept van de bonbons te stelen. Gaat jullie dit lukken… of worden jullie gesnapt door Sammy?

Deze kamer is aanpasbaar in niveau, van beginner tot gevorderde.


Thema's

Avontuur

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

82 bezoekers

85.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Grotewallerweg 3-04
1742 NM, Schagen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

27 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Snoep in overvloed!

Het was weer eens tijd om een dagje te gaan escapen! Met drie ervaren spelers mochten we weer op pad om onze verslaving te voeden. Wanneer je met ervaren spelers speelt, blijft het plannen van een dag lastig. Ofwel moet je net geopende kamers spelen, of je moet ver van huis. Dat tweede stond vandaag op de planning. Vroeg in de ochtend trokken we naar Noord-Holland om daar zes kamers te gaan spelen. Onze dag begon in Schagen om daar 'The Chocolate Factory' te gaan doen. Dit was een kamer die al erg lang op mijn 'wishlist' stond, vooral omdat ik het thema erg tof vond.

Na een autorit van ruim twee uur, kwamen we netjes op tijd aan in Schagen. De escape room zelf is gemakkelijk te vinden en eenmaal binnen we werden ontvangen door onze host van deze ochtend. De host leek op een 'auto-pilot' stand te staan waarbij elke zin die gezegd werd uit een soort script kwam. Ik miste vanaf het eerste punt daarom een beetje een persoonlijke touch. Enfin, we kwamen voor de kamers natuurlijk.

Op voorhand kregen we een bericht waarin onze missie duidelijk uitgelegd wordt, hierin staat ook waar je je moet melden, etc. Dit schuurt echter al tegen het verhaal wat de host verteld én met het 'entreeticket' wat je krijgt. Hier staat verschillende informatie op. We verplaatsen ons naar de snoepfabriek in deze ruimte en kunnen daar met ons avontuur gaan beginnen.

Deze kamer ademt echt een familiekamer te zijn. De puzzels zijn over het algemeen vrij duidelijk, allemaal goed te doen en hier en daar wat uitdagender. Maar vooral de uitstraling van de kamer is, mijns inziens, erg gericht op families. Felle kleuren en heel vrolijk. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan de kamer, is dat er snoep in overvloed ligt in de kamer. Dit is natuurlijk ook wel echt een must voor een kamer met dit als thema, maar erg leuk dat hieraan gedacht is.

Zoals gezegd zijn de puzzels over het algemeen erg goed te doen. Hier en daar zijn ze wat uitdagender, maar voor ervaren spelers goed uit te voeren. Ook vallen alle puzzels binnen het thema. Richting het einde van de kamer volgt een puzzel die iets minder binnen mijn straatje valt, vooral omdat je hier al snel wat 'fout' doet. Bij ons lijkt de techniek niet helemaal lekker mee te werken en worden door de portofoon steeds terug gefloten. Uiteindelijk weten we ruim binnen de tijd het geheime recept te stelen.

The Chocolate factory is, wat mij betreft, een echte gezinskamer met leuke puzzels. Verwacht hier geen technische hoogstandjes, maar vrij recht toe recht aan puzzelwerk. Ook het decor is vrij basic, maar zeker voor families denk ik erg leuk. Ga deze kamer, zeker gezien de ruimte, niet met meer dan drie volwassenen spelen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Mariekeanouk

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (318 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2022

Gezinskamer

Het was al even geleden, maar eindelijk hebben we nog eens een tripje op de planning.
6 kamers vandaag in een, voor mij, verre uithoek van Nederland.
Uiteraard met aangepaste verwachtingen, maar vooral met de hoop op flink wat puzzelplezier.
Onze trip
Escape room Schagen – The Chocolate Factory
Escape room Schagen – Space Lab
Escape Room Warmenhuizen – Het Marlequi-Mysterie
Escaperoom Alkmaar – The Exorcist
Escaperoom Alkmaar – The Cabin in the woods 666
Escaperoom Alkmaar – Theft at the Morgue

Starten doen we dus bij Escape room Schagen – The Chocolate factory.

Onthaal:
Ook deze escape room ligt op een industrieterrein, parkeren kan dus gratis voor de deur.
De room is goed aangegeven en ze hebben een gezellige ontvangstruimte.
Het ontvangst is wat aan de stijve/formele kant en ik mis de hartelijke babbel.

De inleiding van de kamer voelt wat rommelig aan. De teksten spreken elkaar wat tegen waar je je nu eigenlijk moet bevinden en ook in de babbel op zich merk je dat er geen rekening wordt gehouden met de huidige situatie, maar meer een tekstje wordt voorgedragen. Het was tevens zo een rare situatie dat ze niet konden kiezen tussen zijn we nu in thema of een escape room.
Nadat we kunnen beginnen, moet plots de gsm weer uit de locker om een team aan te maken, opnieuw een erg omslachtige manier, terwijl ze ons mailadres al hebben voor de foto en een teamnaam kan ook op voorhand via de boeking.

Kamer:
De kamernaam doet natuurlijk denken aan Willy Wonka, maar buiten dat er veel snoep is, is er geen echte link. The Candy Factory was realistischer geweest.
Onze taak is simpel, steel het receptenboek.
Nadat we voor de deur staan krijgen we naar mijn mening opnieuw teveel informatie voor zo een simpele kamer. En we staan nog niet binnen of de portofoon (ik haat echt die dingen) gaat al af met alweer een inlichting.

Je krijgt een beetje wat je verwacht bij deze kamer. Een kleurrijke kamer met weinig aankleding.
De puzzels zijn redelijk in thema en verschillen in moeilijkheidsgraad. De kamer is parallel opgebouwd, maar niet groot genoeg voor een grote groep.
Je merkt al heel snel dat dit een familiekamer is op elk vlak en wat wij flauw vinden, zal bij een gezin snel heel leuk zijn.
Verder op in de kamer ziet de aankleding er al eens tuk beter uit en opnieuw is er veel parallel te doen. Alles was hier wel mooi in thema en dat kon ik zeker waarderen.
Het einde was wat vreemd en verwarrend omdat wij de indruk kregen dat iets heel omslachtig en moeilijk zou moeten gaan, maar de oplossing net super makkelijk leek.
De GM bleef over de portofoon maar aangeven dat we het niet juist deden, terwijl wij het niet zo ervaarden.
Nu goed, we wisten in ieder geval wel dat het klaar was en veel maakte het ons niet uit. Het was duidelijk een puzzel die ze handmatig in de gaten hielden, want er was geen echte consequentie.

Conclusie:
Dit is een gezinskamer/kinderkamer en ja dat kun je weten door de titel van de kamer.
Dat zie je ook terug in de afwerking en het soort puzzels. De prijs is zeker voor 4 te hoog.
Ik bleef wat op mijn honger zitten in deze kamer en dat kwam niet door de snoepjes die je kon eten in de kamer zelf.
Voor een gezin een prima room.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

annevbannevbJunior EscaperLid sinds: 15 december 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Ontsnappen uit een magische snoepwereld!

Deze escape room gespeeld met vijf personen. Je krijgt bij aankomst wat uitleg over de escape room, erg vriendelijk personeel. Eenmaal in de kamer kom je in een hele vrolijke, leuk versierde kamer. Het chocoladethema zag je niet per se terug, het was meer een snoepwereld, ook leuk! In de kamer had je veel verschillende soorten puzzels. De escape room bestaat uit verschillende kamers, wat voor mij een pluspunt is. Je krijg een portofoon mee, zodat het personeel je kan begeleiden. Ik vond het erg fijn dat er de hele tijd iemand mee aan het kijken was. Onze portofoon viel een aantal keer uit, waardoor de verbinding verbrak, maar dit werd snel weer gefixt. Een groot pluspunt vonden wij het ook nog dat de groepsfoto werd verwerkt in de kamer zelf, super origineel!Het einde van de escape room viel voor ons wel een beetje tegen, er was geen echte uitgang of deur, je hoefde dus niet echt te ontsnappen. Voor de rest vonden wij dit echt een top escape room.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  44:50 min


 • Aankleding
 • Er kijkt constant iemand mee.
 • Leuke puzzels/opdrachten
 • Foto komt terug in escape
 • Meerdere kamers
 • Einde van de escape

  peterd

vera_grapendaalvera_grapendaalJunior EscaperLid sinds: 25 oktober 2018 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2019

Zeer mooie kamer!

De kamer brengt je meteen in de sfeer van een echte chocoladefabriek compleet met zoveel snoepjes als je maar kunt eten!

De puzzels zijn gevarieerd en lenen zich goed voor teamwork. Zitten een paar goede doordenkers tussen. Al met al echt een aanrader!

Personeel ook heel vakkundig en schiet op de juiste momenten te hulp.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Vakkundig personeel
 • Lekkere snoepjes

  escaperoom-schagen

Michel (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2019

Perfect met kinderen

Zelf hebben we vaker een escaperoom gedaan, maar nu voor het eerst met de kinderen (7/9/12). Dit is een ideale kamer om kennis te maken met het fenomeen of met kinderen te doen. Goede sfeer, en wat ik een dikke plus vind is dat er continue iemand mee kijkt.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geschikt voor kinderen
 • Kijkt continue iemand mee

  escaperoom-schagen

Sweeeeet!

Bij de naam van de kamer krijg je een beeld in je hoofd. En als de deur dan open gaat en je betreedt de chocoladefabriek... dan komt dat precies overeen. Zoete kleuren, snoepjes zover als het oog reikt en.. puzzels.
Erg leuke kamer om (ook met kinderen) te spelen!

Puzzels leuk in thema, er zitten pittige doordenkers bij, maar ook 'gewoon doen' puzzels, dus voor elk wat wils.

Het fotomoment benoemen in een review heb ik nog nooit gedaan, tot nu! Super origineel!

Daarnaast ontzettend vriendelijke hosts en het contact via mail was prettig en snel.

Bovendien was de airco in de kamer met een temperatuur van 30+ buiten een verademing 😉

Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Fotomoment
 • Personeel

  escaperoom-schagen

MattiesMattiesJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2023

Lekker smikkelen

Een hele leuke aankleding, wel vrij lastig met veel denk puzzels. Ook is er genoeg te snoepen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:53 min


 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

mnmencomnmencoJunior EscaperLid sinds: 12 februari 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2022

Leuke kamer om te spelen met kinderen

Leuke kamer, decoratie is passend in thema en ziet er aantrekkelijk uit. Het verhaal begint al thuis door voorinformatie die je krijgt per mail. Dat verhaal gaat in de kamer weer verder. Puzzels zitten logisch in elkaar. Leuk dat niet alles lineair gespeeld hoeft te worden, maar dat je ook met verschillende opdrachten tegleijk bezig kan zijn.
Het einde zou wat spectaculairder mogen.

Hele leuke kamer om met kinderen te spelen. Die keken hun ogen uit en konden goed meedoen met de puzzels.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

Stievie_80Stievie_80Escape ApprenticeLid sinds: 27 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2022

Een verrassend mooie belevenis! Leukste kinderfeestje ooit

We hebben ontzettend genoten in The Chocolate Factory tijdens het kinderfeestje van mijn dochter van 9. We waren met 5 meiden in totaal die stuk voor stuk nog nooit een Escape Room gespeeld hadden. We werden enthousiast ontvangen door de host en kregen limo en chips en de uitleg van het verhaal. Toen gingen we beginnen! we stonden voor een grote deur met een rode veiligheidsknop. Zodra deze openging stapten we in de wondere wereld van sjakie en de chocoladefabriek. Wauw!! wat mooi gemaakt, de geur van snoep en chocola en het Willy Wonka muziekje op de achtergrond. In het begin gingen de puzzels als een trein, maar later hadden we wel wat hulp nodig.

Via de portofoon kregen we handige hints!! Het was ons net niet gelukt om het geheime recept te stelen, maar dat kwam omdat deze mama zich er mee had bemoeit ... Al met al een grandioze ervaring en we vertrokken met een auto vol hele blije kinderen naar de Mc.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Origineel

 

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (391 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2022

Zo zoet

Ik kwam deze kamer tegen op de Terpeca-lijst, deze kamer had vorig jaar één nominatie gekregen. Omdat deze escaperoom niet zo heel veel naamsbekendheid heeft ging ik er zonder verwachtingen in. We speelden op deze lokatie eerst Chocolate Factory en daarna Spacelab. Dit bleek achteraf ook zeker de juiste volgorde.
Escaperoom Schagen is gelegen in een makkelijk bereikbaar kantoren-verzamelgebouw, je kan voor de deur parkeren.
Gezellige ontvangstruimte met bar waar je wat kan drinken. Je kan hier ook gebruik maken van de kluisjes en het toilet.
Introductie was af en toe wel en af en toe niet in character ;-) maar de missie was duidelijk; het boek met het geheime recept moest uit de machinekamer gestolen worden.
Deze kamer is een niet heel verrassende, vrolijke kamer, erg geschikt voor kinderen en voor gezinnen, misschien wat minder voor ervaren eacapers.
Er wordt best veel gebruik gemaakt van techniek, zitten weinig cijfersloten in, maar toch, op een of andere manier voelde het voor mij aan als een wat oudere 1.0 kamer.
Afwerking is netjes en leuk gedaan de de puzzels zijn afwisselend en niet al te ingewikkeld.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gameflow
 • Weinig origineel

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2022

Superleuk om met kinderen te doen

#230 M'n partner en ik wilden haar dochtertje van 7 al langere tijd een echte escape room laten ervaren (thuisescapes al een heel stel gedaan), maar het aantal kamers geschikt voor kinderen is zeer schaars, zeker voor deze leeftijd. We waren dan ook super blij dat we hier terecht konden. Zij vond het fantastisch, met name door het thema en de lekkernijen. Daardoor was het soms wel lastig haar focus een beetje bij de puzzels te houden. Om zelf oplossingen te bedenken was ze nog te jong, maar als wij haar uitlegden wat er moest gebeuren kon ze wel helpen. De puzzels waren voor volwassenen niet al te moeilijk, soms voelden ze een beetje random. De kamer had een leuk vrolijk decor, niks hoogstaands maar wel gezellig. De techniek werkte soms niet helemaal, zo hadden we al een sleutel te pakken terwijl we de puzzel om daar te komen nog niet hadden opgelost en ook opende een keer een lade niet. Het verhaal was juist door zijn eenvoud prima en werd goed gebracht door de vriendelijke medewerkster. Alles bij elkaar een leuke kamer die zeker de moeite waard is voor de doelgroep gezin met kinderen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  47:13 min


 • Goede begeleiding
 • Origineel en lekker
 • Verhaal
 • Decor vrolijk maar eenvoudig
 • Puzzels
 • Techniek werkte soms niet

 

DeniseZDeniseZEscaperLid sinds: 28 januari 2018 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2022

Veel aandacht voor beleving

Het verhaal begint al vooraf via de e-mail en wordt doorgezet zodra je binnenkomt. Het verhaal is leuk bedacht en komt in de kamer goed tot uiting.
De details in de kamer zijn mooi. Afwerking is leuk.

De puzzels vonden wij (4 volwassenen) iets minder. Het zijn in totaal maar 10 puzzels. Ze zijn niet heel moeilijk, maar je moet er net opkomen.

Ook lijkt het alsof sommige puzzels technisch zouden moeten zijn maar niet zo werken (dus dat iemand met je mee luistert en kijkt en op een knopje drukt voor het volgende als je het goed doet). Wij hadden namelijk op een gegeven moment dat we het goed zeiden maar iemand iets verkeerd uitvoerde maar het klepje ging wel open.

Denk dat deze kamer vooral geweldig is voor kinderen.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels

 

ikbenlindsayikbenlindsayEscape ApprenticeLid sinds: 09 mei 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

Schattig, leuk

Leuke, gezellig escape room met een leuk decor.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

viefjeviefjeEscape GuruLid sinds: 30 augustus 2019 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

Leuke kamer met nog veel meer potentie

Het thema van deze kamer is natuurlijk helemaal fantastisch. Kamer zat leuk in elkaar, maar de puzzels waren niet altijd helemaal logisch en hierin miste een goede flow. Als dit beter uitgewerkt zou zijn, kan dit echt een topkamer worden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  52:29 min


 • Goede prijs
 • Origineel
 • Onlogische puzzels

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

Prima kamer

Het idee van de kamer is super leuk en top dat de zoetekauw daadwerkelijk aan zijn trekken komt! De puzzels zijn ok maar ik vind het jammer dat de meeste puzzels eigenlijk niets met het thema te maken hebben. De tweede helft van de puzzels vind ik daarom een stuk leuker en zijn ook logischer. We hebben ons wel vermaakt en voor mensen met kinderen zeker een aanrader


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Onlogische puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (212 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Voor kinderen leuk

Leuke kamer voor kinderen . Je kan tijdens het spel overal snoepjes vinden en eten . Vrolijk decor wat niet bijzonder was maar ook niet slecht . Puzzels waren leuk om te doen . Voor ervaren escaper zal dit geen leuke kamer zijn maar voor een familie met weinig ervaring hardstikke leuk


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:54 min

 

rosa_kuijerrosa_kuijerEscaperLid sinds: 29 juli 2021 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2021

Gezellige kamer

Een leuke kamer waar veel te zien is. Ik vond het alleen niet uitdagend genoeg, maar wij waren ook met 8 mensen.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie ruimte
 • Leuk verhaal met snoepjes
 • Een puzzel werkte niet
 • Niet erg denkwerk
 • Weinig dingen zoeken

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2021

Leuke kamer

Deze kamer hebben we gespeeld na space lab. Een heel ander type kamer met een vrolijker thema. Na een drankje en het ontvangen van ons ticket konden we beginnen! De kamer heeft een aardige aankleding. We begonnen vol goeie moed aan de puzzels maar liepen al snel vast. Er zijn veel linken die je moet leggen waar wij nu nog van denken hoe hadden we dat moeten weten. Communicatie verliep via een portofoon wat niet helemaal lekker liep. Alles past wel goed in het thema en je doel is vanaf seconde 1 duidelijk. Als je in de buurt bent, is het een leuke kamer om mee te pakken!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

LifeCheyLifeCheyEscaperLid sinds: 04 november 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2020

Mooi gedecoreerd in thema

Een leuke room, met supermooie decoratie. Je waant je gelijk in een snoepfabriek. Wij misten wel een beetje het chocoladethema, zagen meer ander snoep. Begeleiding was super vriendelijk en zat leuk in de rol. Instructies vooraf netjes en leuk gedaan, ook via de bevestigingsmail die je goed voorbereidt. Ik - ervaren escaper - deed deze met drie mensen die wat minder escapes hebben gedaan. Puzzels waren oke, sommige een tikje onlogisch tov andere puzzels. Er waren vrij gemakkelijke puzzels en een paar waarbij we echt een hint nodig hadden. Deze kunnen gemakkelijk iets logischer gemaakt worden door wat herkenningspunten op de objecten toe te voegen, dan loopt het spel denk ik wat meer. Hierdoor miste bij ons net de wow-factor voor deze kamer. Coronaregels goed verzorgd!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Leuke teamwork puzzel
 • Puzzels mooi in het thema
 • Vriendelijk personeel
 • We misten het chocoladethema
 • Paar onlogische puzzels

 

Lekker hoor!!

Met ons gezin deze kamer gedaan. Erg leuk met mooie doordenkers...


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

BasMolenaarBasMolenaarEscape ApprenticeLid sinds: 23 september 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2021

Leuke orginele kamer

Leuke originele kamer. Zitten aardig wat puzzels in.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:11 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Mandy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2019

Erg leuke kamer

In de kamer waren erg leuke puzzels die je moest oplossen. Er zaten een paar pittige doordenkers bij, maar dit maakt het juist leuk in de groep. Iedereen denkt er anders over en heeft een idee hoe je het kan oplossen. Er was een leuke sfeer in de kamer. Het was leuk dat er in het begin een foto genomen werd en je deze later bij een opdracht terug zag. Heel vriendelijk personeel. Gezellig dat je vooraf en na het spelen een drankje kon doen in de ontvangstruimte.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer
 • vriendelijk personeel
 • drankje in ontvangstruimte

 

fam. Rigter (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2019

Heel leuk voor jong en oud

Een mooie, sprookjesachtige kamer. Wij waren met 6 kinderen van 10 jaar, maar die moesten wel vaak even op weg geholpen worden. De kinderen vonden de kamer fantastisch, mede door het snoep ;-) Over all een hele leuke ervaring!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • De sfeer die in de kamer is neergezet

 

Marel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2019

Erg leuke kamer!

Leuke kamer, mooi aangekleed, interessante opdrachten, vriendelijke en snelle service. Kortom aanrader!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperLid sinds: 28 juli 2018 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2020

Leuk voor kids

Leuke begeleiding, leuke sfeer, wel aan de lastige kant voor kids zonder ervaring.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding
 • Aankleding/decor

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2022

zoete kamer met zure nasmaak

deze kamer is normaal een ruime voldoende. Erg kleurrijke kamer snoepkamer. Weinig aankleding. Wij hadden de pech dat er een nieuwe gamehost was die deze kamer voor het eerst alleen moest hosten en helaas nog niet het gevoel had wanneer en hoe ze moest begeleiden. Bij een puzzel zaten we vast en gaf ze een hint, maar daarmee waren we bezig, het was iets anders wat we over het hoofd zagen. Toen we de kamer niet hadden gehaald en we vroegen om de foto zei ze dat we die al gezien hadden bij een puzzel/opdracht. Maar we waren niet tot die opdracht gekomen. Er was een puzzel die niet na behoren functioneerde, waardoor we helemaal vastliepen. We hadden niet alleen een zure nasmaak van dat we het niet hadden gehaald, maar vooral dat we niet goed werden begeleidt.

Na een e-mail waar we onze teleurstelling lieten blijken heeft eigenares Lisanne excuses gemaakt en het netjes afgehandeld. we snappen dat er "fouten" kunnen worden gemaakt en dat het lastig is voor een nieuwe game host, maar het speelplezier van de kamer krijg je er helaas niet voor terug. We moeten Spacelab nog spelen, maar door de ervaring van deze kamer krijg ik hier geen teamleden voor mee, die liever ergens anders een kamer willen spelen.


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • wordt snel gereageerd op de feedback in de e-mail
 • Slechte begeleiding
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig