Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Expedition

Egmond aan den hoef, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

8 jaar

Lees reviews

Meer over The Expedition

Ga op expeditie in de Jungle als een ware Indiana Jones. Je missie is om een verborgen tempel te vinden. Er gebeuren vreemde dingen op de expeditie, je voelt de aanwezigheid van bovennatuurlijke krachten. Zullen de verhalen die de ronde doen over de tempel dan toch waar zijn? Zijn de bewoners van het dorp terecht bang om de tempel te betreden of is dit allemaal onzin? Ga op onderzoek uit, vind de verborgen tempel en ontdek het geheim.

Let op: deze kamer is een vervolg op Hidden Temple escape room in Alkmaar. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen en puzzels hetzelfde zijn. Het overgrote deel van de puzzels is echter anders dus je kan hem prima nog een keer spelen. Op dit moment is de kamer alleen in het Nederlands te spelen. Wij zullen nog een Engelse en Duitse versie maken. Tevens zullen wij deze kamer ook geschikt maken voor een kinderfeestje.

 


Thema's

Avontuur

Jungle

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

10 likes

119 bezoekers

98.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Mosselaan 130
1934 RD, Egmond aan den hoef
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

61 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2022

Jungle fever

Na een tip vanuit de podcast over escaperooms hebben we een dagje Egmond/Haarlem gepland.
De eerste kamer die we zouden spelen is The Expedition.

The Expedition is een kamer die heel mooi in thema is aangekleed, de aankleding neemt je mee in het verhaal. De kamer heeft puzzels die anders zijn dan anders wat het voor mij heel origineel maakt.

We zijn met 4 ervaren spelers gaan spelen, maar het zou voor 2 ervaren spelers ook een hele leuke kamer zijn om samen te doen.

Tip als je beide kamers op deze locatie gaat doen: speel eerst The gold of Lutine en daarna The Expedition.

Al met al een aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:36 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2022

Het was fijn Indy escape room…

Ben je te ver doorgeslagen als je voortaan twee uur gaat reizen om even een escape room te spelen? Waarschijnlijk wel 😁…. Desalniettemin kom je door deze hobby op plaatsen waar ik anders nooit heen was gegaan.

Met vier personen gingen we voor een escapedagje naar Egmond om bij de gelijknamige Escape Room Egmond twee kamers te spelen. We trapte af met de escape room ‘The Expedition'. Duf van de autorit belde we aan bij deze locatie. Parkeren kon gratis voor de deur 👌. We werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost en zij begeleiden ons naar de ruime ontvangstruimte waar er mogelijkheid is om een drankje te nuttigen. Gezien wij wat aan de late kant waren, werd het voor ons direct escapen.

De introductie en instructie vind plaats middels een filmpje. Eerlijk gezegd vond ik dit een heel goed filmpje, van goede kwaliteit met een zeer goede acteur. Hij kwam ons alle bekend voor en leek sprekend op die guy van de Millennium Falcon, alleen dan met hoed en zweep. Echt tof gedaan en ook hebben we hardop gelachen vanwege de referenties in de film 🤣.

Vervolgens begint de escape room op een bijzondere manier, waarbij ik het hier echt een tof effect vond hebben (sorry, klinkt vaag, maar is spoilerfree 😉). Eenmaal begonnen, valt direct op hoe prachtig deze kamer is gedecoreerd en gethematiseerd. Het valt niet mee om een ‘jungle' na te maken in een binnenruimte, maar hier is dat ontzettend goed gelukt. Één van de betere gethematiseerde jungles, die ik ooit heb gezien 👍. Daarnaast zitten er leuke licht- en geluidseffecten in de kamer, die de sfeer ten goede doen.

De kamer is verder volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het andere. Hierdoor kwam het geregeld voor dat er twee mensen van ons team even niets te doen hadden in de kamer. Ik bedacht me meteen dat deze kamer zeer geschikt zou zijn voor twee personen, dus dit zou ik ook aanraden als hét perfecte aantal. De puzzels zijn hier en daar wél uitdagend, dus misschien moet je wel gaan met twee ietwat ervarene escapers (al wil dat niet altijd wat zeggen… 😁…). Verder zijn de puzzels goed in thema, logisch en origineel.

We wisten met ruim een kwartier over onze expeditie te volbrengen. We werden meegenomen naar de ontvangstruimte waar ik nu eindelijk even een bakje koffie kon drinken om de autorit te verwerken 😜.

Al bij al; Een zeer goede gethematiseerde en gedecoreerde kamer met leuke puzzels. Absoluut een aanrader en dan bij voorkeur om te spelen met twee personen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met twee personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle twee de kamers op deze locatie speelt, speel dan deze kamer als laats i.v.m. beste voor het laatst bewaren.

Lieve mensen van Escape Room Egmond, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Het was het waard om er voor (vanuit Brabant) naar Egmond te rijden, wat mij betreft!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Decoratie en thematisering
 • Introductievideo
 • Puzzels

  sjephanie

MerliniMerliniJunior EscaperLid sinds: 28 maart 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2024

Geweldig

Super leuke ervaring. Weinig klasieke puzzels (cijfersloten) maar juist andere soorten.
Erg mooi vormgegeven. Niet heel de moeilijkste die we hebben gedaan maar wel 1 van de leukste


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:08 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

DannyZDannyZEscaperLid sinds: 22 februari 2023 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2024

Leuke familie kamer

Gezellige leuke familie kamer om te spelen. Puzzels zijn goed te doen zeker voor de kinderen ook. Kamer zit leuk in elkaar en heeft een goed verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2024

Leuke escape room, mooi in thema

Leuke kamer, perfect voor twee spelers denk ik. Omdat het lineair is en een goede flow, krijg je op deze manier alles mee zonder je te vervelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

SheroelSheroelEscape ApprenticeLid sinds: 24 februari 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Spannend origineel

Leuk thema! Je wordt meteen meegenomen in het verhaal door het start filmpje, voordat je de kamer betreed. Met blinddoeken naar binnen en vanaf daar begint het. 1 en al sfeer! Alsof je echt in een jungle bent. Verschillende effecten die ik niet zal verklappen maar echt super cool waren!! Laatste gedeelte van de kamer komt er actie in! Al met al super leuk! Met 3 personen gespeeld. Dit was naar mijn idee het perfecte aantal personen. En ontsnapt in 50 minuten.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

annevbannevbEscaperLid sinds: 15 december 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 januari 2024

Foute reservering pakt eigenlijk heel goed uit!

Al een aantal maanden/jaren zouden we samen met de familie samen een escaperoom gaan spelen. Dit kwam er maar niet van, totdat we in de kerstvakantie besloten om nu echt iets te gaan boeken. We vonden een escaperoom in de buurt van Alkmaar, waar één van ons woont en gingen die kant op. We reden naar Egmond aan den Hoef met het idee dat we The Gold Of Lutine gingen spelen, maar aangekomen op locatie bleek er iets niet goed te zijn gegaan in de reservering en ging we dus deze kamer spelen. We kregen nog wel de optie om de andere kamer alsnog te spelen, want toevallig was die ook vrij, maar besloten toch voor deze (iets spannendere) kamer te gaan.

We kregen een filmpje te zien waardoor we goed in het verhaal zaten en mochten daarna op een bijzondere manier te escaperoom betreden. Hierdoor zat de spanning er meteen al een beetje in. Eenmaal begonnen in de kamer, zagen we hoe tof alles ingericht was, helemaal naar thema. Het decor was echt prachtig. Je kon zien dat er tijd in deze kamer was gestoken. De puzzels waren leuk. We waren met vijf in de kamer, maar iedereen kon de meeste tijd wel wat doen. Heel tof vind ik het altijd als een kamer uit meerdere delen bestaat en dat was ook hier het geval. We vlogen vooral door het eerste gedeelte van de kamer heen, maar hadden toch wat meer moeite met het einde. Na een tijdje hadden we gelukkig door wat we moesten doen en ontsnapten we met 45 minuten en nul hints uit deze prachtige kamer. Wij komen graag terug voor de andere kamer hier!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:43 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad

 

MirjammMirjammJunior EscaperLid sinds: 25 september 2023 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2023

Perfecte kamer voor 2

Het is een mooi aangeklede kamer met puzzels in thema. We kwamen leuke dingen tegen!
Niveau is goed te doen en daardoor zit er een lekkere flow in. We vonden het fijn dat we niet te snel hints kregen maar ze ons eerst zelf een tijdje liet nadenken.
Deze kamer is voor twee volwassenen goed te doen. Sterker nog, ik zou hem niet met meer dan drie personen spelen omdat de ruimte soms niet heel groot is.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:40 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2023

Ontsnapt uit de jungle

38* We hadden vandaag eerst de andere kamer op deze locatie gespeeld en dan is het even schakelen. Totaal ander thema, andere puzzels, meer techniek enz. Maar je bent een escaper of je bent het niet! Dus switchen in onze puzzelmodus en gaan!
De kamer is geheel netjes in decor! Je waant je echt even in een jungle als onderzoeker. We hebben hier ook hard gewerkt, maar wel met iets meer adrenaline. Ook in deze kamer klopt alles. Het verhaal, de puzzels, de sfeer. Heerlijk als alles zo goed is uitgedacht. Voor dat we de kamer ingingen werd ons mede gedeeld dat er een technisch mankementje was, maar dat we hier geen last van zouden ondervinden. We merkten inderdaad waar de storing zich bevond en hadden hier inderdaad geen last van. Ikzelf heb bij een puzzel behoorlijk zitten klooien waardoor het juiste antwoord telkens niet klopte haha. Alsnog de kamer gehaald binnen de tijd.
Echt een leuke kamer! Genoeg te doen, te zien, te ontdekken en te puzzelen. Aanrader.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede prijs

 

TallGuy91TallGuy91Escape ExpertLid sinds: 04 mei 2022 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Hey george uit de jungle

Na de andere kamer gespeelt te hebben even schakelen, onze boot is aangekomen in de jungle;) nee de kamers hebben niks met elkaar te maken en daardoor even kort schakelen. Ondanks dat echt prima kamer met mooie decor en puzzels. Alles lekker in thema en ondanks dat ze aangaven er een technisch mankement in de kamer te zitten zouden we het niet ervaren. Nouja dat was zo, we merkte waar het zat maar de kamer werd prima op afstand op juiste manier door gezet door de host! Goeie degelijke kamer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Erg leuk voor jong en oud

Vandaag The Expedition gespeeld. We waren met 6 spelers waarvan de jongste 9 jaar was. 3 hebben al eerder een escaperoom gedaan de andere 3 deden het voor het eerst. Vooraf nog even wat gedronken en toen de kamer in. De kamer was erg leuk in thema. Sfeer was heel goed. Ook erg leuke puzzels, heel leuk dat de jongste toch heel anders denkt als een volwassene en zelf ook dingen oplost door er heel anders naar te kijken. We vonden het allemaal erg leuk en gaan zeker vaker escaperooms spelen


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

jessica_escapejessica_escapeEscaperLid sinds: 20 januari 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Gezellige jungle

Nadat we eerst de andere kamer hadden gespeeld. Begonnen we aan de volgende kamer. De kamer is in thema ingericht en alle puzzels en attributen passen goed in het thema. Wat ik altijd een plus punt vind. De ruimtes zijn niet zo heel groot. Met een grote groep wordt het denk ik wel wat krapjes. Sommige puzzels duurde even voordat we ze begrepen. Na het oplossen was het eigenlijk allemaal heel logisch 😁. De eindpuzzel was leuk en uitgebreid opgezet.
Wij hebben deze kamer met z'n tweeën gespeeld. En voor de ervaren spelers is dat ook genoeg.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:06 min

 

ScooperScooperEscape ApprenticeLid sinds: 11 maart 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2023

Mooie kamer, volledig in het thema

Leuke puzzels die allemaal goed in het verhaal passen. Mooi aangeklede kamer, qua fysieke afmetingen is ie wel aan de kleine kant. Vier spelers gaat goed. Enige minpuntje vonden wij dat de kamer nogal donker is. Gezien het thema logisch, maar een tweede zaklampje was dan wel fijn geweest. Contrast aanwijzingen regelmatig beperkt zodat bijlichten nodig was.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team plafonnière

Ontsnapt: Ja  55:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (271 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2023

Rumble in the Jungle

The Expedition stond al een tijdje op mijn wishlist. Een jungle is niet het makkelijkste thema, dus ik was al helemaal benieuwd hoe dat uit zou pakken. De locatie is goed te vinden met meerdere parkeerplekken voor de deur. Binnen zit een ontvangstruimte waar je nog wat kan drinken en mokerlekkere brownies kan krijgen. Ik denk dat deze ruimte wel iets sfeervoller kan qua belichting en een muziekje. Je kan hier ook jammer genoeg de andere kamer al in kijken.
Bij The Expedtion gaan wij op een theekransje. Nee, natuurlijk niet, we gaan op expeditie in de voetstappen van Indiana Bones (nee, dat is geen spelfout). We volgen hem de jungle in en maken zijn onderzoek daar af. We krijgen van tevoren buiten de kamer een schattig introfilmpje te zien en mogen daarna geblinddoekt naar binnen. Ik snap niet helemaal waarom aangezien we begeleid worden bij het lopen. Dan zou ik liever hebben dat je ons de kamer in het donker in doet en ons zelft laat uitvogelen waar we heen moeten.

Nou de blinddoeken gaan af en hoe ziet de jungle er uit? Eerlijk gezegd best goed! Het decor oogt netjes en mooi onderhouden. Props voelen grotendeels passend en goed in de setting. Sommige dingen voelen dan weer net niet kloppend en jammer genoeg ontbreekt er vaker ineens afwerking. Dan ga je van mooie plantjes keihard naar kale planken zonder decor en dat vind ik zonde. Dit gebeurt mij net te vaak om compleet in de setting op te gaan.
Er zitten vaker verwijzingen naar Indiana Jones in de kamer en vooral in de tweede helft zullen fans wat verwijzingen herkennen. Een element specifiek was passend en onverwachts tof.

De kamer heeft een fijne parallele gameflow en we schieten er doorheen. Een paar puzzels zijn aangename verrassingen, andere zijn dan weer niet heel duidelijk. Gelukkig kent de kamer veel afwisseling dus het spel stagneert vrijwel nooit terwijl iedereen wat toevoegt. Vooral in de tweede helft kent het spel mooie momenten. We spelen hintloos en op één puzzel na lopen we nooit vast.
We zijn met 4 spelers en dat zou ik als de max aangeven. 3 of zelfs 2 lijkt mij hier perfect. De prijs (vooral als je beide kamers tegelijk boekt) is daarbij ook netjes voor wat je krijgt (€90 voor 4 spelers).

Voor mij was The Expedition een aangename verrassing. Het decor is netjes en de gameflow goed, al stoor ik me behoorlijk aan de wisselvallige afwerking en de kwaliteit van sommige items. Desondanks zit hier meer kwaliteit in dan bij de meeste escape rooms en vooral voor deze prijs kan ik dat waarderen. Ik zou op deze locatie eerst The Gold of Lutine spelen en dan The Expedition. The Gold of Lutine past eerder bij beginners terwijl The Expedition ervaren spelers meer zal bieden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:08 min


 • Fijne gameflow
 • Schattig decor
 • Afwisseling
 • Goede prijs
 • Gebrekkige afwerking
 • Wisselvallige kwaliteit items

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Leuke, mooi afgewerkte kamer

Leuke kamer met afwisselende, leuke puzzels. De kamer is heel mooi afgewerkt en helemaal in het thema.
Wij waren met een groep van vier en dat is prima. Ik zou niet met veel meer mensen spelen. Het was voor ons niet altijd helemaal duidelijk wat de bedoeling was, maar de puzzels en de aankleding van de kamers maakten dat helemaal goed.
Ook prima prijs.
Als je beide kamers op deze locatie nog moet spelen, zou ik eerst de andere doen en daarna deze.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2023

The Expedition

#160 - De ontvangst bij deze kamer was echt een beetje ongemakkelijk. We waren veel te vroeg, maar werden de kamer direct ingestuurd: er was geen welkom of iets. Het voelde enorm gehaast. In de kamer was de hulp ook vrij onhandig toen een onderdeel niet goed werkte. De kamer zelf was echt leuk. Zeer geschikt voor twee personen, maar met meer zou ik echt niet aanraden als je al wat ervaring hebt. De kamer is niet heel groot, maar de aankleding ziet er goed uit en de puzzels zijn leuk om te doen, wel vrij makkelijk. De flow was erg fijn.







8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  32:25 min

 

Sacha (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Een verborgen pareltje...

Deze kamer kwamen wij toevallig tegen toen we op zoek waren naar een leuke kamer die ook geschikt is voor twee personen, een geweldige vondst! De kamer is echt ontzettend leuk en origineel, er zaten heel veel puzzels in die wij nog niet eerder gezien hadden. De kamer is wel erg lineair, maar daardoor ook ontzettend goed te doen met z'n tweeën. De thematisering is perfect, het voelt echt alsof je in de jungle staat en de muziek en effecten dragen daar goed aan bij. De kamer is spannend, maar zeker niet eng. Het filmpje vooraf is erg leuk en vormt een mooie introductie, maar het scherm hangt (zoals in andere reviews ook te lezen) wel op een wat onhandige plek. Je wordt de kamer ingeleid op een unieke manier, het past misschien niet heel goed bij het thema, maar het is wel ontzettend grappig en echt een leuk begin.

Wij vonden alleen het ontvangst wat gehaast, ondanks dat we een kwartier voor aanvang al aanwezig waren. We moesten meteen onze spullen in de kluisjes doen en werden eigenlijk meteen naar boven geleid, waardoor we zelf nog moesten vragen of we nog even naar het toilet mochten (anders hadden we praktisch al in de kamer gestaan). We kregen ook niet echt een introductie van de host voordat we begonnen, maar het filmpje werd direct aangezet. Dat vonden wij wel jammer, vooral omdat we na afloop echt nog leuk met de host hebben nagepraat en ze echt een mooie lounge hebben (die ontzettend geschikt zou zijn om vooraf ook even een drankje te doen).

Deze kamer is zeker een aanrader, maar ik zou hem wel aanraden voor maximaal 2 of 3 personen vanwege de kleine ruimtes en de lineaire puzzels.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  40:00 min

 

Arana ErkenArana ErkenEscape ApprenticeLid sinds: 05 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2023

Great experience!

This was our first time doing an escape room. We finished it with the two of us!! It was pretty hard and I felt very stupid at times, but the nicely timed hints made it a very fun experience. It was very emerging experience and I loved every minute of it


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Storyline
 • Experience
 • Great host
 • Exciting
 • Logic
 • Diversity
 • Difficulty

 

chriskchriskEscape ExpertLid sinds: 24 december 2017 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

Prachtig uitgewerkt thema

Met z'n tweeën escapen... dat kan niet bij iedere escaperoom... Hier gelukkig wel! En wat een prachtige escaperoom is dit! Het thema is prachtig uitgewerkt, waardoor je écht het idee hebt in de jungle te zijn. Leuke, originele en logische puzzels, waardoor we in een heerlijke flow door de kamer heen gingen. En door goed samen te werken ruim op tijd uit deze mooie kamer kwamen. Echt ook een aanrader om met z'n tweeën (als je al wat escaperooms gedaan hebt) te spelen!

Altijd leuk ook om na afloop nog even met de host door de kamer te lopen om eventuele vragen te beantwoorden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal

 

TannyTannyJunior EscaperLid sinds: 17 januari 2023 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2023

Spannend avontuur

Gespeeld met iemand die niet eerder een escaperoom had gespeeld, dus ik hoopte dat dit een leuke ervaring voor hem zou worden. En dat was het! Het was een leuk avontuur met verrassende elementen. Best pittig maar wel te doen (met soms wat aanwijzingen).


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2022

Leuke kamer

Een kamer met leuke wendingen die ik niet zag aankomen.

Leuk aangekleed en de puzzels zijn niet heel moeilijk.

Als ik eerlijk ben is het voor ervaren escapers leuker met twee personen. Dit vooral ook omdat de overige ‘stille momenten' hadden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (345 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2022

Erg mooie aankleding

Super mooie aankleding en je zit echt in het verhaal. Ik zou het alleen geen vervolg op Hidden Temple escape room in Alkmaar willen noemen, maar meer de 2.0 versie ervan. Hoewel de puzzels anders zijn is de aankleding van de kamer wel nagenoeg gelijk. Waar ik toen het wow gevoel had, had ik dat nu helaas niet en dat is zonde, want dat verdient de kamer wel.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:13 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Origineel

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (257 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2022

Leuke en mooie kamer!

-


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:13 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Indiana Jones in Nederland

Tweede kamer die we met de kinderen (7 en 10 jaar) speelden hier.
Ook deze zit weer leuk in elkaar.
Zoals al in andere reviews aangehaald, is de mondelinge tip misschien niet meteen nodig, maar haalt je niet helemaal uit de flow.
Het geblinddoekt binnengaan was wat vreemd, maar uiteindelijk wel logisch.
Ook hier weer originele puzzels. Ook heel leuk gebruik van klassieke puzzelelementen waardoor je echt wel wat out of the box moet denken.
Decor is weer ideaal om je in te leven en is tot in de details uitgewerkt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Decor
 • Familiekamer

 

Verrassende Expeditie

The Expedition (vroeger de The Hidden Temple) was een kamer die ik al een tijdje op mijn lijst had staan. Hij was gesloten, overgekocht en terug opgebouwd op een iets andere manier . Maar Egmond is echt een heel stuk rijden voor me, te ver voor deze kamers. En ja als we dan toch gaan, pakken we deze kamer op aanraden van een vriendin ook maar mee.

Gisteren waren we er op een uurtje vandaan vandaag en ik ben natuurlijk moeilijk te overtuigen, dus ik zat al in de auto.

De boekingsmodule is iets apart.
De kamer lijkt in eerste instantie 70 euro te kosten, maar dit is het basisbedrag. Daar komen de spelers nog bij a 10 euro het stuk.
Maar als je 2 kamers tegelijk boekt maakt deze module een fout en rekent hij maar voor 1 room die spelers aan. Je gaat er dus vanuit dat je 160 euro voor 2 rooms betaald, maar dat blijkt ter plaatse 180 euro te zijn.
Onnodig complex en onduidelijk wat perfect vermeden kan worden.

Onthaal:

Het was lang voor mij geleden, maar ik belde last minute een escape room, er werd opgenomen en ondanks dat we maar met 2 kwamen was het ook echt mogelijk om te boeken. Ik heb vaker anders meegemaakt.

De escape room ligt op een klein industrieterrein, er is gratis parkeerplaats voor de deur en hoewel het wel duidelijk is dat je bij de escape room bent, zou een bordje bij de ingang niet misstaan. Het is voor de goede orde de witte bel links van de deur.
De ontvangstruimte is basic en wat donker, maar prima voor hun primair doel en dat is gezinnen ontvangen.
Onze 2 hosts waren vriendelijk en gaven ons een welkom gevoel.

We hadden net The Gold of Lutine gespeeld, prima kamer, maar ik keek toch vooral uit naar the Expedition.

Na even wachten op een groep die hem helaas niet haalden was het aan ons.

Kamer:

Bij deze kamer start het verhaal wel buiten de room en het filmpje is leuk gemaakt met een grappige noot erin. Het is wel eens leuk als niet alles doodserieus hoeft te zijn, maar tegelijk wel duidelijk ons doel aangeeft. Wel is de positie van het scherm wat onhandig, terwijl de muur erlangs plaats zat bied.

Het geblinddoekt de kamer binnengaan vond ik totaal overbodig, geef ons liever een oud kandelaartje en laat ons de weg naar de kamer lekker zoeken. Dan krijg je echt het idee dat je op ontdekking bent en de setting is er mooi genoeg voor.

Voor we binnen gaan wilt ons GM ons nog laten starten met een hint. Tja ik vind dit raar en onnodig. Ik snap dat je mij meteen in de juiste richting wilt zetten, maar uiteindelijk zou de kamer dat zelf moeten doen. Als je dit dan toch zo wilt brengen, zou ik het nooit als hint aangeven, maar vermommen als advies, dus meer brengen vanuit het verhaal.

De kamer zelf ziet er weer mooi uit, en het is al snel duidelijk dat dit volledig lineair is. Er is daarom ook een stuk minder ruis aanwezig en je wordt gaandeweg goed beloond om verder te geraken. Opnieuw zijn de puzzels echt leuk in het thema en verhaal verwerkt en wisselen ze goed af.
De tempel ziet er fantastisch uit en ik voel met echt Indiana Jones. Opnieuw moeten we goed samenwerken om deze kamer tot een goed einde te brengen en waar de eerste room nog een gebrek had aan spanning, is dat hier niet het geval.

Het enige wat voor mij ontbreekt is dat ik geen antwoord kan geven op wat nu juist het geheim van de tempel is. We moeten niks stelen en komen ook niet tot een bepaalde conclusie, althans toch niet dat ik je nu kan vertellen.

Conclusie:

The expedition of voorheen The Lost Temple stelt in ieder geval niet teleur. Wij speelden hem hintloos met nog 14 minuten over.
Door de lineaire opzet krijg je zeker met 2 een lekkere flow, maar de kamer daagde me qua moeilijkheidsgraad ook echt uit.

Nog beter was onze GM die duidelijk een groep kan lezen en ons ook bewust met rust liet ondanks dat we nu en dan de indruk gegeven moesten hebben dat we vast aan het lopen waren. Net die 2 minuten extra gaven ons weer net die ingeving om het anders aan te pakken.

The expedition is absoluut een aanrader om te spelen, zeker als ervaren speler zou ik zeggen ga lekker met 2, maar 3a4 zou ook prima kunnen. Dit is bij uitstek een heerlijke familiekamer.

Achteraf nog lekker zitten nakletsen met de eigenares die goed weet wat ze wilt en nog leuke toekomstplannen had.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

verborgen parel voor twee!

Verassend leuke escaperoom voor twee personen. De kamer heeft een goed decor en leuke puzzels waarbij je met zijn tweeën constant bezig bent.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig