Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Expedition

Egmond aan den hoef , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

8 jaar

Lees reviews

Meer over The Expedition

Ga op expeditie in de Jungle als een ware Indiana Jones. Je missie is om een verborgen tempel te vinden. Er gebeuren vreemde dingen op de expeditie, je voelt de aanwezigheid van bovennatuurlijke krachten. Zullen de verhalen die de ronde doen over de tempel dan toch waar zijn? Zijn de bewoners van het dorp terecht bang om de tempel te betreden of is dit allemaal onzin? Ga op onderzoek uit, vind de verborgen tempel en ontdek het geheim.

Let op: deze kamer is een vervolg op Hidden Temple escape room in Alkmaar. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen en puzzels hetzelfde zijn. Het overgrote deel van de puzzels is echter anders dus je kan hem prima nog een keer spelen. Op dit moment is de kamer alleen in het Nederlands te spelen. Wij zullen nog een Engelse en Duitse versie maken. Tevens zullen wij deze kamer ook geschikt maken voor een kinderfeestje.

 


Thema's

Avontuur

Jungle

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

53 bezoekers

97.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Mosselaan 130
1934 RD, Egmond aan den hoef
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

40 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Het was fijn Indy escape room…

Ben je te ver doorgeslagen als je voortaan twee uur gaat reizen om even een escape room te spelen? Waarschijnlijk wel 😅. Desalniettemin kom je door deze hobby op plaatsen waar ik anders nooit heen was gegaan.

Met vier personen gingen we voor een escapedagje naar Egmond om bij de gelijknamige Escape Room Egmond twee kamers te spelen. We trapte af met de escape room ‘The Expedition’. Duf van de autorit belde we aan bij deze locatie. Parkeren kon gratis voor de deur 👌. We werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost en zij begeleiden ons naar de ruime ontvangstruimte waar er mogelijkheid is om een drankje te nuttigen. Gezien wij wat aan de late kant waren, werd het voor ons direct escapen.

De introductie en instructie vind plaats middels een filmpje. Eerlijk gezegd vond ik dit een heel goed filmpje, van goede kwaliteit met een zeer goede acteur. Hij kwam ons alle bekend voor en leek sprekend op die guy van de Millennium Falcon, alleen dan met hoed en zweep. Echt tof gedaan en ook hebben we hardop gelachen vanwege de referenties in de film 🤣.

Vervolgens begint de escape room op een bijzondere manier, waarbij ik het hier echt een tof effect vond hebben (sorry, klinkt vaag, maar is spoilerfree 😉). Eenmaal begonnen, valt direct op hoe prachtig deze kamer is gedecoreerd en gethematiseerd. Het valt niet mee om een ‘jungle’ na te maken in een binnenruimte, maar hier is dat ontzettend goed gelukt. Één van de betere gethematiseerde jungles, die ik ooit heb gezien 👍. Daarnaast zitten er leuke licht- en geluidseffecten in de kamer, die de sfeer ten goede doen.

De kamer is verder volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het andere. Hierdoor kwam het geregeld voor dat er twee mensen van ons team even niets te doen hadden in de kamer. Ik bedacht me meteen dat deze kamer zeer geschikt zou zijn voor twee personen, dus dit zou ik ook aanraden als hét perfecte aantal. De puzzels zijn hier en daar wél uitdagend, dus misschien moet je wel gaan met twee ietwat ervarene escapers (al wil dat niet altijd wat zeggen… 😅). Verder zijn de puzzels goed in thema, logisch en origineel.

We wisten met ruim een kwartier over onze expeditie te volbrengen. We werden meegenomen naar de ontvangstruimte waar ik nu eindelijk even een bakje koffie kon drinken om de autorit te verwerken 😜.

Al bij al; Een zeer goede gethematiseerde en gedecoreerde kamer met leuke puzzels. Absoluut een aanrader en dan bij voorkeur om te spelen met twee personen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met twee personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle twee de kamers op deze locatie speelt, speel dan deze kamer als laats i.v.m. beste voor het laatst bewaren.

Lieve mensen van Escape Room Egmond, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Het was het waard om er voor (vanuit Brabant) naar Egmond te rijden, wat mij betreft!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Decoratie en thematisering
 • Introductievideo
 • Puzzels

  sjephanie

Robin*Robin*EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 september 2022

Jungle fever

Na een tip vanuit de podcast over escaperooms hebben we een dagje Egmond/Haarlem gepland.
De eerste kamer die we zouden spelen is The Expedition.

The Expedition is een kamer die heel mooi in thema is aangekleed, de aankleding neemt je mee in het verhaal. De kamer heeft puzzels die anders zijn dan anders wat het voor mij heel origineel maakt.

We zijn met 4 ervaren spelers gaan spelen, maar het zou voor 2 ervaren spelers ook een hele leuke kamer zijn om samen te doen.

Tip als je beide kamers op deze locatie gaat doen: speel eerst The gold of Lutine en daarna The Expedition.

Al met al een aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:36 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving

  Drs-jlc

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 2 december 2021 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Leuke kamer

Een kamer met leuke wendingen die ik niet zag aankomen.

Leuk aangekleed en de puzzels zijn niet heel moeilijk.

Als ik eerlijk ben is het voor ervaren escapers leuker met twee personen. Dit vooral ook omdat de overige ‘stille momenten’ hadden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2018 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2022

Leuke en mooie kamer!

-


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:13 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (171 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2022

Erg mooie aankleding

Super mooie aankleding en je zit echt in het verhaal. Ik zou het alleen geen vervolg op Hidden Temple escape room in Alkmaar willen noemen, maar meer de 2.0 versie ervan. Hoewel de puzzels anders zijn is de aankleding van de kamer wel nagenoeg gelijk. Waar ik toen het wow gevoel had, had ik dat nu helaas niet en dat is zonde, want dat verdient de kamer wel.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:13 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Origineel

 

AmbarianAmbarianSenior EscaperLid sinds: 18 juli 2020 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Indiana Jones in Nederland

Tweede kamer die we met de kinderen (7 en 10 jaar) speelden hier.
Ook deze zit weer leuk in elkaar.
Zoals al in andere reviews aangehaald, is de mondelinge tip misschien niet meteen nodig, maar haalt je niet helemaal uit de flow.
Het geblinddoekt binnengaan was wat vreemd, maar uiteindelijk wel logisch.
Ook hier weer originele puzzels. Ook heel leuk gebruik van klassieke puzzelelementen waardoor je echt wel wat out of the box moet denken.
Decor is weer ideaal om je in te leven en is tot in de details uitgewerkt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Decor
 • Familiekamer

 

Verrassende Expeditie

The Expedition (vroeger de The Hidden Temple) was een kamer die ik al een tijdje op mijn lijst had staan. Hij was gesloten, overgekocht en terug opgebouwd op een iets andere manier . Maar Egmond is echt een heel stuk rijden voor me, te ver voor deze kamers. En ja als we dan toch gaan, pakken we deze kamer op aanraden van een vriendin ook maar mee.

Gisteren waren we er op een uurtje vandaan vandaag en ik ben natuurlijk moeilijk te overtuigen, dus ik zat al in de auto.

De boekingsmodule is iets apart.
De kamer lijkt in eerste instantie 70 euro te kosten, maar dit is het basisbedrag. Daar komen de spelers nog bij a 10 euro het stuk.
Maar als je 2 kamers tegelijk boekt maakt deze module een fout en rekent hij maar voor 1 room die spelers aan. Je gaat er dus vanuit dat je 160 euro voor 2 rooms betaald, maar dat blijkt ter plaatse 180 euro te zijn.
Onnodig complex en onduidelijk wat perfect vermeden kan worden.

Onthaal:

Het was lang voor mij geleden, maar ik belde last minute een escape room, er werd opgenomen en ondanks dat we maar met 2 kwamen was het ook echt mogelijk om te boeken. Ik heb vaker anders meegemaakt.

De escape room ligt op een klein industrieterrein, er is gratis parkeerplaats voor de deur en hoewel het wel duidelijk is dat je bij de escape room bent, zou een bordje bij de ingang niet misstaan. Het is voor de goede orde de witte bel links van de deur.
De ontvangstruimte is basic en wat donker, maar prima voor hun primair doel en dat is gezinnen ontvangen.
Onze 2 hosts waren vriendelijk en gaven ons een welkom gevoel.

We hadden net The Gold of Lutine gespeeld, prima kamer, maar ik keek toch vooral uit naar the Expedition.

Na even wachten op een groep die hem helaas niet haalden was het aan ons.

Kamer:

Bij deze kamer start het verhaal wel buiten de room en het filmpje is leuk gemaakt met een grappige noot erin. Het is wel eens leuk als niet alles doodserieus hoeft te zijn, maar tegelijk wel duidelijk ons doel aangeeft. Wel is de positie van het scherm wat onhandig, terwijl de muur erlangs plaats zat bied.

Het geblinddoekt de kamer binnengaan vond ik totaal overbodig, geef ons liever een oud kandelaartje en laat ons de weg naar de kamer lekker zoeken. Dan krijg je echt het idee dat je op ontdekking bent en de setting is er mooi genoeg voor.

Voor we binnen gaan wilt ons GM ons nog laten starten met een hint. Tja ik vind dit raar en onnodig. Ik snap dat je mij meteen in de juiste richting wilt zetten, maar uiteindelijk zou de kamer dat zelf moeten doen. Als je dit dan toch zo wilt brengen, zou ik het nooit als hint aangeven, maar vermommen als advies, dus meer brengen vanuit het verhaal.

De kamer zelf ziet er weer mooi uit, en het is al snel duidelijk dat dit volledig lineair is. Er is daarom ook een stuk minder ruis aanwezig en je wordt gaandeweg goed beloond om verder te geraken. Opnieuw zijn de puzzels echt leuk in het thema en verhaal verwerkt en wisselen ze goed af.
De tempel ziet er fantastisch uit en ik voel met echt Indiana Jones. Opnieuw moeten we goed samenwerken om deze kamer tot een goed einde te brengen en waar de eerste room nog een gebrek had aan spanning, is dat hier niet het geval.

Het enige wat voor mij ontbreekt is dat ik geen antwoord kan geven op wat nu juist het geheim van de tempel is. We moeten niks stelen en komen ook niet tot een bepaalde conclusie, althans toch niet dat ik je nu kan vertellen.

Conclusie:

The expedition of voorheen The Lost Temple stelt in ieder geval niet teleur. Wij speelden hem hintloos met nog 14 minuten over.
Door de lineaire opzet krijg je zeker met 2 een lekkere flow, maar de kamer daagde me qua moeilijkheidsgraad ook echt uit.

Nog beter was onze GM die duidelijk een groep kan lezen en ons ook bewust met rust liet ondanks dat we nu en dan de indruk gegeven moesten hebben dat we vast aan het lopen waren. Net die 2 minuten extra gaven ons weer net die ingeving om het anders aan te pakken.

The expedition is absoluut een aanrader om te spelen, zeker als ervaren speler zou ik zeggen ga lekker met 2, maar 3a4 zou ook prima kunnen. Dit is bij uitstek een heerlijke familiekamer.

Achteraf nog lekker zitten nakletsen met de eigenares die goed weet wat ze wilt en nog leuke toekomstplannen had.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Een geslaagde expeditie!

We hadden deze kamer al even op onze wish-list staan, maar vanwege de reisafstand elke keer vooruitgeschoven. Afgelopen zondag toch maar in de auto gestapt en beide kamers geboekt, want als we dan toch een stuk moeten rijden.. :-) We waren wat te vroeg, maar konden plaatsnemen in de gezellige ontvangstruimte. We speelden eerst The expedition en daarna The gold of lutine. Achteraf gezien hadden we ze liever in omgedraaide volgorde gespeeld. Dus mocht je beide kamers boeken, zouden we dat wel aanraden.

The expedition begint met een leuk filmpje om in het verhaal te komen en daarna start het avontuur op een originele manier. We vonden de flow in de kamer echt top! Meerdere keren zeiden we tegen elkaar: ''het is echt leuk he!'' De puzzels zijn niet zomaar random, maar passen in het thema en leuk om op te lossen. Soms hadden we net even een duwtje nog in de goede richting nodig om een puzzel goed op te lossen. We wisten wel wat we moesten doen, alleen niet hoe. De manier van hints geven vond ik passend in het thema. Het zaklampje dat je mee krijgt, zou ik eerder vervangen voor een lamp in thema, dat zou meer passend zijn. De aankleding van de kamer is goed verzorgd en zet een juiste sfeer neer. Doordat we met zijn tweeën speelden, hebben we allebei alles van de kamer mee gekregen. Ik zou niet met heel veel meer mensen deze kamer spelen. Zeker als je ervaren bent, is met zijn tweeën denk ik het leukste! Nadat we onze missie hadden voltooid, was er nog ruimte om onduidelijkheden na te vragen en maakten we een foto. Op naar de volgende kamer :-)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Hele leuke/originele puzzels
 • Goed te doen met
 • Op de juiste momenten hints
 • Thematiek van de kamer

 

Chung (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2022

Hele leuke Escaperoom!

We hebben al een aantal escaperooms gedaan en deze is zeker één van de betere kamers.
- Mooi aangekleed
- Leuk thema
- Goeie verhaallijn
- Actieve puzzels
- Je moet vaak echt samenwerken
- Zeer vriendelijke ontvangst

Minder is dat je echt hints krijgt en nodig hebt ter verduidelijking van de puzzels.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

ThijsJVO98ThijsJVO98Junior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2022

Top ervaring

De decoraties waren super mooi, verhaal lijn heel leuk. En kon ook echt actieve opdrachten wat echt aan de ervaring toevoegt. En ook heel leuk filmpje in het begin.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

anneanneEscape ApprenticeLid sinds: 27 september 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2021

Hoofdbrekens in de jungle

Mooie kamers met verschillende puzzels en spannende momenten (en dan hebben ze zich bij ons nog ingehouden😳). Wij hebben ons weer enorm vermaakt en even was de wereld buiten de jungle er niet.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Lisette (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2021

Een van de betere rooms die ik heb gespeeld!!

Mooie kamer! Goed doordacht verhaal en loopt mooi door.
Spanning en goede puzzels passen mooi bij elkaar!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:53 min

 

MattiesMattiesJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Indiana Jones worden

Je stapt meteen binnen in de jungle en wordt de Indiana Jones. Een heel mooi en goed opgezet decor wat meteen zorgt voor een leuke sfeer en ambiance. Alles klopt, de details, puzzels en natuurlijk geluiden. Een echte aanrader.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:00 min


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

Leuke kamer

Leuke kamer met prachtige aankleding. Aardige puzzels. Goed vermaakt. Einde wat abrupt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Technologie

 

ShannaShannaEscape ExpertLid sinds: 6 oktober 2017 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 februari 2022

Verrassend leuk!

Ik heb deze kamer gespeeld met 4 collega's. Het was de eerste keer dat we met elkaar een escape room speelden. Het niveau van de puzzels was niet moeilijk, perfect dus voor een groep mensen die het voor het eerst gaat proberen. De aankleding van de kamer is goed, het ziet er inderdaad uit als een jungle. De puzzels passen ook in dit thema.

Ik heb in deze kamer ook een puzzel gedaan die ik nog nooit in een andere kamer heb gezien (130+ kamers), verrassend!

Ik raad deze kamer aan voor beginnende spelers en ook voor groepen die normaal niet samen spelen. Voor de ervaren speler is het leuk om te doen als je toch in de buurt bent. De begeleiding was prima en er was alle tijd om nog even met elkaar in gesprek te gaan of om een drankje te drinken.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Leuk voor beginners
 • Verrassende puzzel

 

llaaaarrrllaaaarrrJunior EscaperLid sinds: 27 juni 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

De naam van de escaperoom zegt voldoende


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja  53:23 min


 • Leuk begin
 • Leuke effecten
 • Goede puzzels
 • Mooi ingericht
 • Leuke manier van hints geven
 • Decor past goed bij het verhaal
 • Onthaal is niet heel vrolijk
 • Niet het gevoel dat escape room al klaar was aan e

 

DanielDanielJunior EscaperLid sinds: 27 juni 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Expiditioneel


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja  53:23 min


 • Leuk begin
 • Leuke effecten
 • Mooi ingericht
 • Leuke puzzels
 • Leuke manier van hints geven
 • Niet het gevoel dat de escaperoom klaar was

 

YorishaYorishaJunior EscaperLid sinds: 27 juni 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Avontuurlijk!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: The three horsemen

Ontsnapt: Ja  53:23 min


 • Leuke puzzels
 • Mooie decoratie
 • Sommige puzzels hoeven niet opgelost te worden om
 • Einde was een beetje apart
 • Binnenkomst kon beter

 

Donny (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Leuke en spannende kamer

Wij hebben met onze 2 zonen (13 en 10 jaar) deze escaperoom gedaan. Je komt in een prachtig aangeklede kamer terecht en je zit er meteen "in". Spannende geluiden en effecten maakten het er een echt avontuur van. Wat ons betreft een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke geluiden en effecten voor de spanning
 • Mooie kamer

 

Manon (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Super leuk en uitdagend

De decoraties waren heel mooi, verhaal lijn heel leuk. En kon ook echt actieve opdrachten wat echt aan de ervaring toevoegt. En ook heel leuk filmpje in het begin. Voor ons de eerste keer escaperoom en op zes seconden gehaald


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke decoraties
 • Leuk en spannend verhaal

 

Jordi (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Superleuk met een goede dosis spanning

Het was een van de leukste escape rooms die wij tot nu toe gedaan hebben. Heel leuk dat het vooral mechanische puzzels waren, en niet alleen maar sloten moesten openen. Het verhaal, het decor en de effecten zijn ook heel tof gedaan. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Alex (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2021

Heel erg leuk

Fantastische sfeer, duidelijk erg veel werk in gestoken, mooie details. Puzzels ook helemaal in het thema met een geweldige 'slotscene'. Echt top, mooiste die we tot nu gedaan hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Gevarieerde puzzels met prachtige effecten
 • Heel vriendelijke ontvangst

 

Christa89Christa89Junior EscaperLid sinds: 9 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2022

Spannende kamer

Deze kamer gespeeld met 5 personen en wij hebben het als zeer leuk ervaren.
Door de aankleding, het verhaallijn en de puzzels word je meegenomen in het spel en de belevenis.
Ontvangst was vriendelijk, begeleiding tijdens het spel werd als zeer prettig ervaren.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

Hidde (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Geweldig avontuur

een prachtige thematische escaperoom met originele puzzels en leuke effecten. Wel spannend, niet eng, onze dochter van elf vond het de leukste escape room ooit ( dat wil zeggen van de zes die we er al deden)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fantastische aankleding
 • Originele puzzels
 • Mooie effecten

 

jentiesmartyjentiesmartyEscape ApprenticeLid sinds: 8 augustus 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

We waren net Indy en Marion !

Samen met mijn eigen Indy heb ik deze gave kamer gespeeld. Vanaf de start zaten we meteen in de Indiana Jones-sfeer. Het thema is mooi doorgevoerd in de hele escape room. Zo leuk al die details waar aan is gedacht, en de tech-afdeling is ook creatief bezig geweest. Service was super ! Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer van de kamer
 • Puzzels
 • Voor de deur parkeren
 • Gezellig napraten met het personeel
 • Afwerking, creatieve puzzels
 • Een sfeer muziekje in de wachtruimte

 

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

"Neee geen poezenpuzzel!"

Het was weer zo'n dag. Zo'n dag dat je na het eten rond een uurtje of 20:00 uit het niets verzint om een kamer te spelen die avond. Na wat wanhopige pogingen voor een last-minute kwam ik terecht bij dit bedrijf. Het was dan wel een uurtje rijden maar goed, we moesten en zouden een kamer doen die avond en toevallig hadden ze om 22:00 nog een plekje! Aangekomen op de makkelijk te bereiken locatie werden we vrijwel direct vriendelijk verzocht onze spullen in de kluisjes te doen om vervolgens te beginnen aan ons avontuur in de jungle.

De kamer start met een iets wat ongemakkelijk, maar leuk geproduceerd introductiefilmpje waarbij je je nek ongeveer 380 graden de lucht in moet buigen. Hierna ga je op een leuke, spannende manier de kamer binnen en begint de tijd te lopen. Het decor zag er vanaf moment 1 super tof uit! Ik ben geen mega fan van jungle thema's omdat het er vaak een beetje half uit ziet. Maar bij deze kamer was er geen spraken van een groen muurtje met wat nep-planten, maar kom je als speler terecht in een prachtig aangeklede ruimte waarbij de sfeer van een jungle goed neer gezet is. Ook aan geluid en licht is aandacht besteed wat me altijd goed doet.

De puzzels in de kamer zijn mooi in thema, prima afgewerkt, en goed geïntegreerd in het decor waardoor ze op het eerste oog niet direct opvallen. Er is een mooie afwisseling van makkelijk en moeilijk. Ik miste hier en daar misschien wat fysiekere puzzels. Zeker als een thema zoals deze zich daar zo voor leent. De kamer bouwt mooi op naar een climax zoals je het verwacht waar ook het decor er weer vet uit ziet!

Ik heb deze kamer met z'n tweeën gespeeld en zijn er met een kwartier over uit gekomen. Al gaf de host aan dat dit een uitdagende kamer is durf ik iedereen alsnog aan te raden deze kamer met z'n tweeën te spelen (ook qua prijs goed te doen). Ik denk dat als je deze kamer met meer dan 3 personen speelt het al gauw te veel en te krap wordt. Dus ben je opzoek naar een leuke kamer voor twee personen met een redelijke prijs? Neem dan zeker een kijkje bij The Expedition.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  46:52 min


 • Last-minute service
 • Makkelijk te bereiken locatie
 • Decor/aankleding
 • Geluid + belichting
 • Afwerking
 • Goed te doen voor 2 personen
 • Prijs
 • Nekpijn van het introfilmpje ;-)
 • Mist wat fysieke puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig