Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Movie Night

Arnhem , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over Movie Night

Wat is er leuker dan een gezellige filmavond? Je hebt het helemaal voor elkaar: een goede plek recht voor de televisie, bak popcorn erbij en één van de nieuwste films in de videorecorder: Space Jam. Press play!

Wat krijgen we nu? Dit is helemaal niet Space Jam. Je hebt twee videobanden per ongelijk omgewisseld en nou zit er een andere videoband in het hoesje van Space Jam. Stom! Maar die heb je al teruggebracht naar de videotheek… Er zit maar één ding op: inbreken om de videoband weer om te wisselen.

 


Thema's

Avontuur

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

18 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Looierstraat 41
6811AV, Arnhem
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

7 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Geen blockbuster.

Hoewel het verhaal van deze kamer lachwekkend is, vond ik het thema origineel.
Tevens is het lekker nostalgisch.

Onthaal:
Deze escape room ligt midden in de stad en parkeren doe je dus best in de ondergrondse parking.
Wij parkeerden aan de Musisgarage die na 18 uur slechts 0.50 euro/uur kost.
De escape room herken je goed vanaf de straat en de ontvangstruimte is basic, maar gezellig.
Het ontvangst zelf was hartelijk en gezellig.

Kamer:
Ik had geen erg hoge verwachtingen van deze kamer maar zoals ik al aanhaalde vind ik het thema origineel en was ik benieuwd of het me terug naar de jaren 80 zou brengen.
De start verliep moeizaam en we wisten niet goed waarom. Helaas voor ons bleek het een technisch probleem, nu ja die dingen gebeuren.
De kamer zelf deed precies waar ik op hoopte. In plaats van te puzzelen was ik meer aan het rondkijken en kwam de 6 jarige jongen weer in mij boven. Vergapen naar al het kijkplezier wat je destijds kon huren.
Maar goed, we willen hier ook uit geraken.
De kamer is wat chaotisch wat betreft de rode draad. Je krijgt op bepaalde momenten best wat info te verwerken waar je niet altijd wat mee kan. Dan lijkt het alsof je parallel aan de slag kan, maar toch weer niet.
Opnieuw laat 1 puzzel ons in de steek, maar dit wordt vakkundig opgelost.
Het absurd slechte verhaal wat aanleiding geeft tot onze inbraak, wordt plots een plot waar je echt van denkt… why???
Ook kunnen de GM’s je duidelijk niet horen, want alles moet met signalen. Beetje raar anno 2022 dat je niet eens een microfoon in de kamer hebt.
Al snel laten wij het verhaal los en puzzelen we lekker door en hoe verder we komen hoe vreemder het eigenlijk wordt. Wel moet gezegd dat ze proberen in thema te blijven en enkel bij een puzzel had ik het idee dat je een bepaalde vorm van voorkennis nodig had.
De eindpuzzel zorgt voor een goede samenwerking, maar opnieuw vraag je je af wat je in godsnaam staat te doen.

Conclusie:
Gewoon niet nadenken en puzzelen in een jaren 80 setting.
Heerlijke nostalgie, dat wel, maar voor hun nieuwste kamer had dit wel wat beter gemogen.
De afwerking is redelijk, maar er is totaal geen moeite gedaan om techniek te verbergen. Ik denk dat je hier een thema (films/videotheek) hebt waar je zoveel meer mee kan doen als wat er nu gedaan is.
Het voelt als een samenraapsel van puzzels aan ipv een samenhangend verhaal.
En dat verhaal, dat is al helemaal voor de prullenbak, maar dat werd er bij de grootmeester al niet beter op.

Leuk idee dus, maar de uitwerking is ondermaats.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Standcmariekeanouk

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Nostalgie, maar daar blijft het bij

Een tijdje geleden wees een mede escaperoom enthousiasteling ons op de nieuwe kamer 'Movie Night' bij Clocked Up in Arnhem. Niet zo zeer omdat de kamer heel spectaculair leek of omdat er al reviews online stonden, maar voornamelijk om het verhaal van de kamer. Na het lezen van het 'verhaal' van deze kamer, besloten we met een groepje van acht man beiden kamers in Arnhem te gaan spelen.

Het is altijd fijn om met een groepje escaperoom spelers samen te zijn, je bent dan een keer niet die ene 'gek' die steedsmaar weer kamers wil spelen. Het was in de ontvangstruimte dan ook snel gezellig. Onze host van de avond sloot gezellig aan en ging daarna over in een hartelijk ontvangst. Fijn! Nadat we de groep in tweeën hadden gedeeld, mochten we gaan beginnen aan ons eerste avontuur; Movie Night.

Terwijl we naar de kamer lopen, krijgen we het verhaal nog eens mee van onze host. Het verhaal is werkelijkwaar hilarisch. Je gaat inbreken bij een videotheek omdat je de verkeerde videoband in je hoes had zitten. Je had namelijk zo'n ontzettende zin om 'Space Jam' te gaan kijken. Origineel is dit verhaal in ieder geval zeker. Daarnaast vind ik ook het thema erg origineel bedacht. Het is een thema waar je onwijs veel mee kan. En ik als grote filmliefhebber keek al uit naar alle leuke filmverwijzingen die in de kamer zouden zitten. Op naar de videotheek dus!

De start van de kamer verloopt voor ons vrij moeizaam. Op dat soort momenten (wanneer je zo'n 11 minuten vast zit op een eerste 'puzzel') vraag ik mezelf altijd af: "Ben ik nu écht zo dom dat ik het niet zie?". Achteraf bleek de techniek niet helemaal mee te werken en hadden we in de eerste minuut eigenlijk al het juiste gedaan. Enfin, valse start, we konden weer verder!

We geraken de videotheek binnen en dit is voor mij meteen een heerlijk nostalgisch gevoel. Beeld je een old school videotheek voor en dan zit je qua decor al goed. Het is hier en daar wat minimalistisch afgewerkt, maar over het algemeen ziet het er prima uit. Kleine sprong richting het einde; het nostalgische gevoel, daar blijft het helaas ook bij. De kamer is erg chaotisch en je hebt op veel momenten totaal geen idee wat je aan het doen bent.

De puzzels in de kamer zijn over het algemeen goed in thema, maar hebben dan weer weinig met het 'verhaal' te maken. We lopen ook weer vast op een bepaalde puzzel omdat deze (door een slimme actie van een teamgenoot) niet meer op te lossen was. Movie Night is een kamer met potentie, voornamelijk omdat er met het thema en de huidige ruimte onwijs veel uit te halen valt. Nu voelde het voor mij meer alsof het allemaal nét niet klopte; het verhaal, de techniek, de afwerking, gebruik van licht en geluid, etc.

Wel hebben we als team gelachen in deze kamer én het enthousiasme van onze host was ook aanstekelijk! Movie Night is een heerlijke nostalgische kamer waar je als filmliefhebber lekker rond kunt kijken en allemaal leuke filmverwijzingen ziet. Maar voor mij bleef het daar helaas bij. Een kamer met potentie is het zeker, maar op dit moment was het voor mij een beetje een tegenvaller. Zeker gezien het dé nieuwe kamer is van Clocked Up.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukdcmarieke

Sanne DeHart Sanne DeHart Junior EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2022

Back to the 90's

Wat een leuke kamer, heerlijke nostalgie! We hebben het ontzettend leuk gehad. Het is een echte fun room, dus wil je lol en een hoop jeugdsentiment: DOEN!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Fantastic Four

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

  mroelofs

HappySjoerdieHappySjoerdieEscape ApprenticeLid sinds: 31 mei 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2022

Back to the 90s baby! Top kamer!

Een kamer die je weer terug neemt naar je jeugd. Een kamer waarbij je soms vergeet dat je een spel aan het spelen bent. Heerlijk in elkaar gezet met soundtracks, muziek en filmfragmenten! Dikke fun kamer! De mensen daar zijn er ook super trots op! 10x genieten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Fantastic Four

Ontsnapt: Ja

  mroelofs

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Waar is Jerry Maguire nou?!

Het moet wel één van de meest bizarre opzetten zijn die ik ooit voor een escape room gezien heb. Het is het jaar 2002 Anno Domini. We willen een videoband omruilen bij de lokale videotheek en zijn bereid om daar zelfs voor in te breken! Wij hebben de kamer puur voor dit plot geboekt zonder enige voorkennis, want het klinkt beide briljant en vreselijk tegelijk.

In een korte intro worden we nog een keer het plot mee gegeven en on our merry way gestuurd. Als we hints willen moeten we de Charlie's Angels pose doen, oftewel er hangt geen microfoon in de kamer. Movie Night is de nieuwste kamer van Clocked-Up, maar het voelt al snel als een veel oudere kamer aan. De setting is uniek bedacht, maar minimaal ingericht. Het oogt best goedkoop en afwerking ontbreekt. Kabels hangen los en het kan allemaal wat meer liefde en leven gebruiken. Bij een videotheek stel ik me een warme gezellige ruimte voor, maar dit is net wat te kil en minimaal wat mij betreft.
Qua sfeer blijft de kamer de gehele speltijd deze minimale vibe aanhouden. Er wordt vrijwel niks gedaan qua sound design, muziek, licht, effecten, enzovoort. Het is in ieder geval geen uitgebreide experience.

Waar de kamer veel goed maakt is qua puzzelflow. Wij hebben van het begin een heel lekkere flow te pakken en schieten op topsnelheid door de kamer heen. De puzzels zijn niet heel bijzonder, maar gewoon lekker duidelijk en afwisselend. Movie Night bestaat grotendeels uit communicatiepuzzels. Ik vind het zelf heerlijk om lekker veel van dit soort puzzels te hebben, maar your mileage may vary. Het spelplezier zit voor het grootste deel van de tijd goed! Echter zijn er richting 3/4 van de kamer twee puzzels na elkaar die voor ons absolute flowkillers zijn. Het is allemaal net te onduidelijk. We lopen hier behoorlijk lang op vast en dat killt wel even de lol. Gelukkig pakt het spel daarna weer op.
Er is aardig wat ruis en het kan al snel een chaos worden in de kamer. Allerlei spullen komen door elkaar te liggen en sommige onderdelen die we vinden wijzen naar puzzels die we al lang opgelost hebben. Als ervaren speler kun je dat filteren, maar een minder ervaren speler mogelijk niet. Soms slaan de puzzels ook een bocht in die ik niet helemaal begrijp, waarom doen we dit nu en hier? Zitten we nu in een film? Spelen we een film uit? Is dit een deel van de videotheek?

Van de twee kamers van Clocked-Up vond ik Movie Night de betere kamer. Het concept is leuk en het spelplezier grotendeels ook. Naar mijn mening zijn dat de redenen waarom je de kamer zou spelen. Als je in Arnhem bent voor een dagje is dit mogelijk een leuke toevoeging aan je programma.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel communicatiepuzzels
 • Grappig concept
 • Goede flow
 • Ruis en flowkillers
 • Mist sfeer
 • Decor en afwerking kunnen beter

  dcmarieke

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 december 2022

Nostalgie

#238 Er zijn maar weinig plekken zoals hier waar je met 2 personen betaalbaar kan escapen, dus wij speelden beide kamers. De gamehost was enthousiast en de kamer startte met een leuk verhaaltje. De kamer zelf heeft een nostalgisch decor en neemt je mee terug in de tijd naar de videotheek. De puzzels zijn vrij eenvoudig en weinig bijzonders, en ook wel wat zoekwerk. Er zit een behendigheidsspel in de kamer wat bij ons niet wilde lukken en daardoor vooral frustratie gaf en tijd kostte. Verder zagen we een duidelijke code die we echter maar nergens konden gebruiken. Achteraf bleek deze (nog?) niet in gebruik te zijn. Een beetje 'afleiding' mag best, maar op deze manier vind ik het jammer. We hebben ons best vermaakt, maar verder was het weinig bijzonders.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:26 min


 • Speelbaar met 2 personen
 • Betaalbaar met 2 personen
 • Puzzels weinig origineel
 • Onlogische puzzels

 

dcmariekedcmariekeEscape LegendLid sinds: 2 maart 2020 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Terug naar 1990

Alhoewel dit een nieuwe kamer is voelde hij aan als een kamer van 5 jaar oud... of het nu de afwerking was, of de sfeer, ik weet het niet. Hij barst in ieder geval niet van de cijfersloten, er is genoeg techniek aanwezig, dus dat was het niet ;-)
Het thema is wel origineel, en omdat het niet spannend of donker is is het een kamer die leuk is om met kinderen te spelen.

Deze escape room ligt midden in de stad, dus dat wordt parkeren in de parkeergarage, en dus ook goed te combineren met wat eten en/of drinken in de stad.
Gamehosts zijn erg vriendelijk. De ontvangstruimte is basic, op zich wel gezellig om tussendoor wat te drinken, zoals wij deden, want we speelden de twee kamers op deze lokatie. Ik vind altijd wel dat de ontvangstruimte en de toilet al wat weggeeft van wat je van de kamers kan verwachten, en hier was dat ook weer het geval. Mijn voorkeur op deze lokatie gaat overigens uit naar de andere (oudere) kamer De Grootmeester, die vond ik sfeervoller, betere puzzels en een betere flow hebben.

Ik had geen erg hoge verwachtingen van deze kamer, maar had wel zin om lekker te puzzelen.
Door een technisch probleem (wat achteraf pas duidelijk werd) bleven we echter aan het begin al 10 minuten vast zitten, altijd jammer. Omdat er geen werkende microfoon was kon de host ons niet goed volgen, dit probleem zou volgende week opgelost worden, zo meldde de host achteraf.

Je kan parallel puzzelen, nadeel is dat je met vier de helft niet mee krijgt, wat voor mij de flow een beetje killde, misschien kwam dat ook door een puzzel die niet lekker liep (dat was onze eigen schuld), en een puzzel die vastgelopen was waardoor de host moest ingrijpen. Deze puzzel zou ik overigens aanpassen, want dit gaat vaker gebeuren.

De sfeer (verlichting, muziek) en de afwerking vond ik matig, voelde wat amateuristisch aan, ook de techniek was bijvoorbeeld niet weggewerkt.
De puzzels voelen wat random aan, bij sommige dingen denk je... waarom sta ik dit te doen in een videotheek. Verwacht hier verder geen verrassingen, geen opbouw en ook geen spectaculair einde.

Al met al; prima kamer voor deze prijs. We hebben lekker gepuzzeld, gelachen en herinneringen opgehaald met al die jaren '80 en '90 films, en wisten we ruim binnen het uur de kamer te verlaten.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Decor
 • Afwerking
 • Begeleiding niet optimaal bij gebrek aan microfoon

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig