Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Asylum Revealed

Valkenburg a/d geul , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Asylum Revealed

The Asylum Revealed draait om de mysterieuze Nellie Bly, het pseudoniem van de grensverleggende Amerikaanse journaliste Elizabeth Jane Cochrane. Ze werd bekend door haar reis rond de wereld in 72 dagen én het artikel waarvoor ze krankzinnigheid veinsde, zodat ze opgesloten werd in een psychiatrisch ziekenhuis om zo de misstanden aldaar aan het licht te brengen... 10 days in a madhouse. Als dat geen onderzoeksjournalistiek is... Durf jij in haar voetsporen te treden?


Thema's

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

48 likes

270 bezoekers

83.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

de Guascostraat 6
6301 CT, Valkenburg a/d Geul
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

101 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Om gek van te worden

Een aantal jaren gelden speelde ik Mastermind bij Mystery House.
Ik weet niet goed waarom, maar op een of andere manier durfde ik het nooit niet goed aan om de andere kamers hier te boeken.
Was het door het lage slagingspercentage, de logica in de rooms… geen idee. Maar zondag was het dan zover, we ruilden Game Over in voor Mystery House en kozen voor de best beoordeelde van de overige 3.

Onthaal:

Valkenburg, super gezellig, kleine straatjes, restaurants en cafe’s overal waar je maar kijkt en dan: in een klein steegje Mystery House.
Als je hier heen komt, zorg dan dat je wat tijd over hebt om ook hiervan wat te genieten.

Parkeren kan op het Jan Linders plein voor 2,7 euro per uur op nog geen 200 meter van de room.

Mystery House bevindt zich in het gebouw waar vroeger de cinema zat en het pand ademt historiek uit.
De ontvangstruimte neemt je mee terug naar de tijd van weleer en op de muur zien we diverse posters van de kamers/films waar we zelf de hoofdrol in kunnen spelen.

We krijgen een warm welkom van onze GM die er duidelijk zin in had. De inleiding mocht voor mij een heel stuk korter en wat minder uitbundig, het is zoiets dat je leuk vindt of niet.

Het verhaal van de kamer wordt hier vooraf verteld en dat kan ik wel waarderen, wel jammer dat eens je bij de kamer bent je opnieuw uit de sfeer getrokken wordt door een uitleg van bekende regels.

Kamer:

Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht door de ouderdom, maar wat is dit een realistische kamer. Ik voel me echt in een Asylum. Er hangt een onaangename griezelige sfeer versterkt door de kilheid van een ziekenhuis. Het enige wat ontbrak was een overtuigend geur effect.

Het is even zoeken naar de start net omdat er al redelijk wat afleiding te bespeuren is. Dan komt ervaring echt van pas om op tijd even iets te pauzeren. Iets wat doorheen de kamer vaker zou gebeuren. Na redelijk random de start gevonden te hebben is het opnieuw de kunst om door de bomen het bos te zien. Je weet zeker in het begin wel waar je naar toe aan het werken bent, alleen kon de weg daarheen duidelijker.

Naarmate de kamer vordert, wordt de ruis alleen maar erger en op een bepaald punt komt er zoveel informatie op je af dat het echt een kunst wordt om het overzicht te bewaren.
Ook vond ik het vreemd dat sommige zaken eerst niets doen en even later wel. Je concludeert eigenlijk dat het niks met de kamer te maken heeft, terwijl dat eigenlijk wel zo is, maar omdat je nog niet ver genoeg zit in het verhaal, werkt het gewoon nog niet.

Wat je wel merkt aan deze kamer is dat de meeste puzzels weinig of niks te maken hebben met het verhaal. Je lost random puzzels op en werkt je een weg naar buiten, op dat vlak is het echt een product van zijn tijd.

Dat dit een pittige kamer is kan ik wel beamen. Wij ontsnapten met nog 4 minuten op de klok.
Het einde voelt een beetje simpel aan, maar is wonderwel in thema en tegelijk grappig.

Conclusie:

Bij Mystery House zijn ze trots op hun lage slagingspercentages, iets wat ik niet zo goed begrijp. Sterker nog, het doet me eigenlijk twijfelen of ik ze wel wil boeken.
Asylum Revealed heeft me aangenaam verrast op vlak van aankleding. Puzzel technisch kreeg ik een beetje wat ik verwacht had, pittige puzzels, out of the box denken en vooral veel info waar je zelf rust in moet vinden.

De Gm bespreekt samen met ons nog even de kamer door en voorziet ons nog van een leuke foto als aandenken.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

  anoukStan

roel_kickkenroel_kickkenEscape ApprenticeLid sinds: 06 januari 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2019

Spannend verhaal en goed doordacht.

Zoals we gewend waren van mystery house, was dit ook weer een te gekke kamer.
Spannend tot het einde.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:37 min


 • Cool verhaal
 • Techniek goed ingezet (VR)
 • Afwerking super

  nandarikprinsen

queenie4everqueenie4everEscaperLid sinds: 28 oktober 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2019

Alsof je zelf in een inrichting zit!

Na de eerste twee kamers van Mystery House gespeeld te hebben, hebben we als laatste deze kamer gespeeld. Wauw! De puzzels zijn leuk en maken je afentoe zo tureluurs dat je het gevoel hebt echt gek te worden. Er zitten leuke elementen in (ik zal ze niet noemen om geen spoilers te geven) en de kamer is best complex. Wij waren met drie ervaren spelers en op het moment dat we dachten er echt niet uit te komen, lukte het uiteindelijk alsnog. We hebben weinig hints gehad, maar sommige momenten waren echt killing. Erg leuke kamer, goed aan details gedacht en een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details in de kamer
 • Pand zelf (oude bioscoop geheel in stijl)
 • Personeel
 • Enthousiasme eigenaar
 • Sfeer in de kamer zelf
 • Complexiteit puzzels

  nandarikprinsen

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperLid sinds: 06 juni 2017 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2019

Indrukwekkende ervaring

Bij aankomst op de locatie (een oud cinemacomplex) krijg je al zin om te gaan spelen. De voorbereidende uitleg van de uitbater van de kamer deed ons nog meer zin krijgen en zorgde dat we volledig in de flow waren. Na aanduiding van de meest gekke persoon in ons gezelschap kon de escape beginnen. De aankleding en de puzzels pasten volledig in het thema. De kamer en de attributen geven een iet wat angstaanjagend gevoel zonder dat we ooit een moment de daver op ons lijf hebben gehad. Enkele malen zijn we wel lekker verschoten, maar echt schrik hebben we nog gehad. De kamer heeft een zeer laag ontsnappingspercentage (18%) maar we vonden de kamer zeker en vast niet te moeilijk en ook niet te chaotisch. Dit is geen beginnerskamer maar een ervaren speler (+/- 10 kamers op de teller) weet met deze kamer zeker en vast wat te doen. De kamer is geniaal gemaakt met een combinatie van een zoektocht naar sleutels, oplossen van leuke symbolenpuzzels in combinatie met cijfer- en lettersloten en de nodige technologische en computergestuurde technieken die de spreekwoordelijke 'slagroom op de taart' zijn. Vanaf het begin tot het einde word je meegezogen in het verhaal wat maakt dat dit een topkamer is. Wij komen zeker en vast terug om ook de andere kamers te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:44 min


 • Leuke verhaallijn
 • Toffe en afwisselende puzzels
 • Mooie setting en decor
 • Enthousiaste medewerkers
 • Originaliteit troef!
 • Totaalbeleving: plaatje klopt!

  nandarikprinsen

mark89mark89Escape ExpertLid sinds: 22 juni 2016 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 januari 2019

Gaaf dat je in het verhalen gezogen wordt, een echte belevenis!

Ook bij deze kamer begint het spel al voordat je de kamer in gaat, ik vind dit gewoon heel tof. Er zitten wellicht wat veel slotjes in de kamer zelf maar dit geeft ook veel succeservaring dus ik vind het niet perse een probleem. Het verhaal wordt van begin tot eind meegespeeld met de enthousiaste medewerkers en je waant je echt in het verhaal zelf. Ik kan niets anders dan complimenten geven en mensen aanraden om hier zeker heen te gaan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  00:16 min

  nandarikprinsen

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2022

Ruis in het gekkenhuis

In 2018 speelde ik mijn tiende escaperoom bij Mystery House in Valkenburg. We speelden toen Mastermind, lekker uitdagend als tiende kamer. Helaas net niet ontsnapt, maar onze hersens werden goed op de proef gesteld destijds. Nu, vier jaar later, was het tijd om weer terug te keren naar Valkenburg om weer een kamer te spelen. Ditmaal 'The Asylum Revealed', eens kijken of onze hersens het deze keer wel aan zouden kunnen!

Op een zonnige zondagmiddag vertrokken we richting Valkenburg, wees op tijd met parkeren in de zomervakantie, want het kan wel eens druk zijn. Na een korte stop bij een terrasje om de hoek, liepen we richting Mystery House. De locatie blijft prachtig! Je bevindt je in een oude bioscoop die onwijs mooi ingericht is. We werden onthaald door een enthousiaste host die ons zou begeleiden. Zijn introductie was, enthousiast. Voor mij wat té enthousiast en overdreven, maar andere teamleden vonden dit geweldig. Persoonlijk dingetje. Enfin, verhaal was duidelijk, slotjes uitgelegd, spullen opgeborgen, op naar het gekkenhuis!

Wat me meteen opviel toen we binnen waren, was het 'decor'. Ik had hier niet al te veel van verwacht (gezien de leeftijd van de kamer), maar het viel alleszins mee. Sterker nog, ik vond het er oprecht tof uitzien! Je bevindt je echt in een Asylum. Op het eerste oog is er meteen 'veel' te zien. Tijdens de start is het wel duidelijk wat je op dat moment moet doen. Tot op een bepaald punt iets open ging... Daar kwam een berg aan informatie uit, waar we niet per se wat mee konden. Hier begon de ruis voor ons. Helaas is deze 'ruis' aangehouden tot het einde van de kamer, wat erg jammer is omdat je hierdoor niet echt in een lekkere flow terecht komt.

De puzzels zijn vrij algemeen, maar passen enigszins in thema. Nadat we ongeveer de helft van de kamer (hintloos) opgelost hadden, kwamen we wat vast te zitten bij verschillende puzzels. Vooral omdat er in deze ruimte té veel ruis aanwezig is waardoor je niet lekker kunt puzzelen. Vanaf dat moment hadden we ook het idee dat de hints om onze oren vlogen. Het einde is op zich grappig gevonden, maar verhaaltechnisch snap ik echt niet wat we nu eigenlijk gedaan hebben om te ontsnappen.

We hebben ons echt wel een klein uur lekker vermaakt en prima gepuzzeld. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, is het echt wel fijn vertoeven bij Mystery House. Ik weet niet of je hiervoor in de auto moet stappen en half Nederland moet afreizen. Maar mocht je toch in de buurt zijn, is het prima om mee te pakken. Ik denk dat de kamer nóg fijner te spelen zou zijn wanneer er wat ruis uit deze kamer gehaald wordt. Hierdoor heb je namelijk continu een chaotisch gevoel, wat niet echt fijn is.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde Dictator

lida_scholtelida_scholteSenior EscaperLid sinds: 04 september 2017 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2019

Mooi aangeklede kamer, goede sfeer, puzzels missen logica

We werden zeer hartelijk ontvangen door de gastheer en -vrouw van Mysteryhouse!
Na de (hilarische) inleiding konden we de prachtig aangeklede, sfeervolle kamer binnen. Doordat de kamer zo mooi is aangekleed, zit je meteen goed in de sfeer. Hier en daar leuke verrassende elementen (wat knap is aangezien we al meer dan 60 kamers hebben gedaan), maar wel veel slotjes... Ook miste de logica van/tussen de puzzels soms, waardoor we er niet echt goed inkwamen.
Uiteindelijk is het ons net gelukt te ontsnappen (met 1 seconde op de teller).


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Sfeer
 • Gastheer/vrouw
 • Ontvangstruimte
 • Originele elementen
 • Veel slotjes
 • Logica mist soms

  rikprinsen

sjaccopopinosjaccopopinoEscaperLid sinds: 08 augustus 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2020

Toffe en spannende kamer!

#04 Voor mij de derde keer dat ik bij Mystery House een kamer ging spelen en wederom top ontvangst door GM Rik! Waar voor sommigen The Zodiac Letter al een spannende kamers is, is The Asylum Revealed dat velen zeker! Kamer ziet er prachtig uit en je waant je echt in een spookachtig gekkenhuis. De puzzels zijn zeer uitdagend (gelukkig voelt de GM precies goed aan wanneer je een hint nodig hebt, die ook altijd in een cryptische omschrijving komen). Zit een goede flow in en na een paar WTF momenten sta je met nog veel adrenaline buiten (als je het haalt ten minste...)! Van de vier huidige kamers bij Mysterie House Valkenburg, is dit zeker mijn favoriete!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


 • Verhaal, thema, sfeer!
 • Leuke, uitdagende, puzzels
 • Spannend, maar niet eng!
 • Parkeren

  rikprinsen

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2019

Beetje gestoord

De derde kamer die we met z'n tweeën op deze locatie gespeeld hebben. De statistiek zegt dat het moelijk gaat worden (18% ontsnappen uit deze kamer)
Begin helemaal in stijl en ook de aankleding was super. Na een moeilijke start en een beetje hulp ging het stap voor stap door het verhaal. Originele puzzels wisselende af met sloten. Uiteindelijk met nog iets meer dan 5 minuten ontsnapt. Deze kamer kan dus met z'n tweeën gespeeld worden maar met 1 of 2 extra spelers hadden we minder dingen over het hoofd gezien en iets minder hulp nodig gehad.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal lijn
 • Aankleding
 • Veel sloten

  rikprinsen

Lauke (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2019

Top kamer, echte aanrader!

De 3e kamer die we bij jullie hebben gespeeld en ook deze was weer fantastisch! Verrassend, uitdagend en geweldig!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • VR

  nanda

ramsoditramsoditJunior EscaperLid sinds: 01 augustus 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2019

Erg Gekke Kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk, Gek en Spooky
 • Weinig tot niks

  rikprinsen

JorisJorisEscaperLid sinds: 30 augustus 2016 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2019

Spannend en leuk!

Gaaf! Sfeer is goed, puzzels zijn goed! Begeleider van de kamer is enthousiast :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  rikprinsen

jeroenledouxjeroenledouxJunior EscaperLid sinds: 29 september 2018 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 maart 2019

Weer een SUPER ervaring rijker.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:04 min

  nanda

marritherremamarritherremaEscape ApprenticeLid sinds: 10 december 2018 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2019

Geweldig

Escaperoom begint al bij binnenkomst, wat leuk gedaan ! Kamer een echte aanrader


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  nanda

MarjonMarjonEscaperLid sinds: 29 november 2016 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2018

Niet voor ons

Tja.. deze kamer was voor ons geen leuke ervaring. Ik verbaas me dan ook over de hoge cijfers, ik heb wel 3 keer gecheckt of ik wel de juiste kamer aan het reviewen was.

Allereerst: de eigenaar is super aardig en ik geloof oprecht dat hij en zijn team het beste met hun rooms voor hebben.
Voor ons viel deze kamer echter tegen. De aankleding vonden we leuk maar het grootste ding was toch wel het gemis van logica in de puzzels. En zoveel chaos (wat sommige mensen benoemen als 'leuk' of 'anders', maar voor ons bleef het gewoon chaos).Het is lastig om zonder spoilers te vertellen wat we bedoelen. Blijkbaar ervaren anderen mensen dit niet zo, maar voor ons was het een frustrerende kamer en hebben we helaas met weinig plezier de kamer gespeeld.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  mitch2304

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 oktober 2017

Heerlijk krankzinnig

Het beste voor het laatst bewaard: de derde en laatste kamer van ons trio Valkenburg. Na een hapje eten kwamen we vanavond terug bij Mysterie House en troffen daar een nieuwe lichting medewerkers en de eigenaar. Die laatste begeleide onze kamer en bleek prettig gestoord te zijn :-)
De intro en manier van beginnen geeft al een heerlijk krankzinnige start aan deze bijzondere kamer die ook voor al wat meer ervaren groepen echt uitdagend is. De sfeer is super, de puzzels uitdagend en het einde te gek.
Na afloop nog een flinke poos nagepraat met de eigenaar, dat was ook erg gezellig. Wij hebben een topdag gehad in Valkenburg!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Zuid

Ontsnapt: Ja


 • Krankzinnigheid
 • Sfeer

  nanda

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (155 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2017

Top kamer voor gevorderden

Wow echt een knaller van een kamer voor gevorderden, super veel leuke onderdelen en afwisselende puzzels en niveaus, een absolute aanrader!
Prachtige verwerking van techniek, goede verhaallijn en alles super goed passend in het thema.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Mooie effecten
 • Prachtige techniek
 • Hoog niveau dus echt voor gevorderden

  nanda

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 april 2023

Suspense!

Op de terugrit van de Ardennen passeerden we in de buurt van Valkenburg, dus een ideale gelegenheid om deze kamers te boeken.
Criteria was een opening op maandag, wat hier een optie was. Daarenboven was het een rustige dag, dus konden we alle kamers doen aan het tempo dat we zelf aangaven en in de ideale volgorde volgens de uitbaters. Het was zelfs mogelijk om de vierde kamer erbij te nemen.
Kwa service kan dat allemaal tellen, dus bedankt daarvoor! Ook allemaal met 2 gespeeld, wat soms een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk was!

Een kamer zonder rode tape, altijd super :-). Na een intromonoloogje van Nellie kan de zoektocht in het gekkenhuis beginnen. De puzzels hier kunnen je ook echt gek maken lijkt wel :).
Superleuk gebruik van technologie en oudere sloten, die soms op een verrassende manier werken.
Hier is het ook duidelijk welke codes passen bij welk slot.

Er zijn veel puzzels in deze kamer, maar toch allemaal heel verschillend en origineel. Soms ook niet altijd makkelijk om tot de oplossing te komen, hoewel het principe van de puzzel snel duidelijk wordt.
Hier zie je ook dat daaraan gedacht is en meerdere puzzels hebben verschillende trajecten/logica's om tot een einddoel te komen. Net zoals in andere kamers komt dat in de nabespreking goed naar boven!

De suspense in de kamer groeit ook met de tijd en de muziek begint opzwepend te werken "wat gaat er gebeuren?".
De kamer bevat enkele super details en ook hier is de eindpuzzel weer origineel en super passend in het thema.
Een genot om uit te ontsnappen, hoewel, na dit uur blijven we misschien beter in een gekkenhuis???


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja  46:47 min


 • Logica
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service

 

WouterWouterSenior EscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Gillend gek naar huis

ALGEMEEN
Na verschillende tips waren we erg nieuwsgierig naar dé escaperooms in een oude bioscoop van Valkenburg. Hoe of wat wisten we nog niet precies, maar het verhaal intrigeerde ons alvast. We hebben er een paar dagen weg van gemaakt en speelden op dag 1 The Lost Flight en The Zodiac Letter, om de volgende dag terug te komen voor The Asylum Revealed en Mastermind. Voor het vriendelijke personeel niet meer dan lof, en we hadden zelfs nog de eer om de bouwer zelf te spreken én een kamer door hem ingeleid te krijgen. Rik is een ontzettend vriendelijke en vindingrijke escapefanaat die weet wat hij wil.

De inleidingen van de kamers zijn een kleine show op zich en het is duidelijk dat de verschillende hosts die we zagen dezelfde briefing kregen. Een dik vet cijfer voor service, we hebben hele leuke gesprekken gehad met al het aanwezige personeel, maar wat voor ons korter had gemogen was de inleiding. Nog voor de eerste kamer kregen we een enorme hoeveelheid informatie, en het grootste deel daarvan werd elke kamer opnieuw weer uitgelegd. Ik vind het als speler met een beetje ervaring fijn om de basisregels zo snel mogelijk over te slaan en te beginnen met het verhaal van de kamer, dit duurde dan ook erg lang.

Tenslotte had ik persoonlijk wat meer beleving in het overkoepelende verhaal van de bioscoop gezien, er valt nog veel moois te doen met bijv. simpele uniforms voor het personeel en de sfeer die de oude bioscoop kan uitstralen buiten filmposters en attributen om. Nu zat dat vooral in het praatje en een enkele video verwerkt, maar kwam de link tussen de kamers en de locatie niet op zijn best naar voren.

THE ASYLUM REVEALED
Na een goede nacht slapen en een paar koppen koffie waren we weer fris en fruitig, op naar kamer 3! We waren veel te vroeg maar dat was geen probleem. Een 3e host nam ons mee naar de kamer, alle bekende 'regels' kwamen weer voorbij en daarna mochten we het Asylum betreden. Een mooie kamer, goed in het thema, maar ook een overload (of gebrek aan) informatie. Het was lang zoeken naar een eerste aanknopingspunt om later juist heel veel knopen te vinden. Gelukkig was er goede sturing vanuit het hintsysteem en gingen we steeds sneller op weg. Ik geef toe: ik heb bepaalde hoekjes of deuren proberen te vermijden om niet in een jumpscare te trappen en kan met trots zeggen dat het deze schijterd nog gelukt is ook. Qua puzzelniveau schat ik deze hetzelfde in als The Zodiac Letter, in deze kamer werd misschien iets meer met je hoofd gespeeld wat ik gezien het thema niet heel gek vind.

Leuke eindpuzzel, fijn dat we weer buiten staan, we weten helaas niet precies wat er was gebeurd als we voor eeuwig in het tehuis waren gebleven..


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  06:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving

 

hanne2hanne2Escape ApprenticeLid sinds: 18 november 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Hele leuke kamer!

Top gastheer!
Hele fijne kamer!! Steekt echt goed in elkaar! Zitten ook wat dwaalsporen in zodat je echt goed je hoofd erbij moet houden. Zou deze kamer wel pas spelen na een aantal andere escaperooms geprobeerd te hebben. Dan ga je er nog meer van kunnen genieten volgens mij. Wij waren blij dat we al wat ervaring hadden. Wij zijn er net op tijd uit geraakt maar hadden wel tips nodig. Hadden graag nog wat langer de tijd gehad zodat we met minder tips eruit zouden geraakt zijn. Maar we hebben ons echt geamuseerd. Het is een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:01 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Great host
 • Exciting
 • Difficulty

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (128 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2022

Heel leuk uurtje gepuzzled

Na leuke en aangename ontvangst en na het spelen van the zodiac letter mochten we beginnen aan deze kamer.

Ook hier was het een leuk puzzeluurtje. Persoonlijk vond ik deze kamer iets logischer.

Leuke inkleding, toffe puzzels, kortom een heel leuke kamer.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  50:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

stijnuijterlindestijnuijterlindeEscaperLid sinds: 24 juli 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2022

Leuk, maar onnodige complex.

De kamer is goed, de sfeer is goed, de aankleding ziet er leuk uit. Paar minpunten. Je wordt een beetje behandeld alsof je een kind van 10 bent die nog nooit een kamer heeft gespeeld, met andere woorden: er wordt iets te overdreven uitgelegd dat bijvoorbeeld als iets 'vast zit, het vast zit', etcetera. Een iets meer volwassen houding richting de gasten mag wel. Het is een Escaperoom, en wat mij betreft begint de beleving vooral pas in de kamer, en niet (teveel) erbuiten. Grootste minpunt in de kamer zelf: er is teveel onnodige complexiteit. De aanwezig (lijkende) puzzels staan niet in verhouding met de uiteindelijke oplossingen. Verder kan ik hier niet veel meer over zeggen zonder in detail te treden!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Onlogische puzzels
 • Service kinderachtig

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Top room!

Deze kamer gekozen voor een tripje Valkenburg/Maastricht op basis van reviews en dit was echt een meevaller.

De eerste minuten was ik zelf echt helemaal niet mee, maar eens we in gang geraakten en de logica snapte ging het lekker vlot.

Het thema is eerder eng en dat is normaal niet mijn ding en ook hier een paar keer "schrik" gehad, maar wel op een leuke manier nog. Het thema is goed uitgewerkt en zorgt voor een aantal echt leuke en orginele puzzels en attributen, het is ook wel veel zoekwerk dus dat moet je ding zijn.

Sommige onderdelen hebben wel een onderhoudje nodig, veelvuldig gebruik hebben zijn sporen achtergelaten.

Goede begeleiding, ook leuk wat ze met de foto van je tijd doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Ja  52:31 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig

 

niki_woutersniki_woutersEscaperLid sinds: 20 juni 2018 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2022

Leuk locatie

Wat een vriendelijk ontvangst met een super leuke aankleding ! De kamer zelf was ook goed in elkaar gezet met leuke spel elementen. Hier en daar wel een hint nodig gehad maar gelukkig ontsnapt 😸!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Leuke kamer met wat unieke effecten

Na al een keer bij Mystery House een kamer gespeeld te hebben, moesten we natuurlijk nog een keer een kamer doen toen we in de buurt waren. Dit maal was Asylum Revealed aan de beurt.
Waar wij als groep altijd last van hebben, is moeite hebben met op gang komen. Ook in deze kamer duurde het even voor we op gang kwamen. Uiteindelijk zijn we lekker op dreef, als we onze eerste hint krijgen. Deze hint verschijnt echt niet volledig in beeld, omdat er een melding op het scherm staat dat de computer een update moet krijgen. Hierdoor kost het wat tijd voor we de hint door hebben. We geven dit een paar keer aan en kijken hierbij ook direct naar de camera, in de hoop dat de host iets kan doen aan het scherm.
Als we verderop in het spel een volgende hint krijgen, blijft de melding van de update staan. We lachen dat we dan nóg een puzzel op moeten lossen voor we de hint verdienen.
Door het scherm vatten we wel de helft van een hint verkeerd op, want ons erg veel tijd gekost heeft. We zijn hierdoor op zoek naar iets wat niet in de kamer te vinden was. Dan kan je lang blijven zoeken :P.
Uiteindelijk hebben we de kamer vrijwel volledig doorlopen. Met een kleine discussie binnen de groep over de laatste puzzel, hebben we het toch gehaald! Nét binnen de tijd, met minder dan een minuut op de klok!

De kamer was, ondanks het hintscherm, erg leuk. De puzzels zijn bijzonder en zie je niet vaak. Dit maakt de kamer erg leuk. Zeker een aanrader! Ook de oude bioscoop, waar de kamers gevestigd zijn geeft een hele unieke sfeer aan de locatie.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eskeep roem

Ontsnapt: Ja  59:08 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Jammer van de melding op het hintscherm

 

Tanja (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Krankzinnig goed!

De host/maker/eigenaar heeft ons heel leuk ontvangen en had ontzettend veel passie voor zijn escape rooms. De kamer zat goed in elkaar en was uitdagend.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed doordacht
 • Origineel
 • Goede backstory
 • Gezellige/passievolle organisatie
 • Goed ontworpen
 • Leuke props

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig