Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Meisjeskamer

Bunschoten , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 5)

18 jaar

Lees reviews

Meer over De Meisjeskamer

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld!

Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht.

Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!

Thema's

Horror

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

243 likes

1589 bezoekers

76.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

362 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

halfayordlehalfayordleJunior EscaperLid sinds: 03 november 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2019

Erg leuke kamer, maar...

Wij kwamen met ons team in Bunschoten om de meisjeskamer en The Dome te spelen. De meisjeskamer stond erg hoog gewaardeerd in de Europese ranglijsten. Naar mijn idee is dit nogal overbeoordeeld. Begrijp mij niet verkeerd, de sfeer was gaaf en de kamer werkt prima. Helaas was het soms erg frustrerend en was er op sommige momenten niet veel te doen (5 personen). Vooral de frustraties helpen mee met mijn eindscore. Wanneer iemand mij zou vragen welke kamers ik aan zou raden in Bunschoten, kies ik 100% voor The Dome. Een unieke ervaring om niet te vergeten. De meisjeskamer gaf minder dat gevoel.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt lang

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Meisje
 • Aankleding
 • De puzzels
 • Frustrerende puzzel
 • Niet echt horror/eng

  AtOnYcKGydigiGytha

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Huston, we have a problem.

Special voor hun andere kamer reisden we er naar af, maar aangezien ik en nog een team maat grote horrorfans zijn, moesten we deze kamer gewoon meepikken. We kwamen ‘s morgens toe en werden vrolijk onthaald. We hebben alles uitgelegd gekregen en zijn na het opbergen van onze spullen meteen mogen beginnen aan ons eerste avontuur van de dag.

De kamer was gewoonweg prachtig en de puzzels zijn allemaal super origineel! Jammer heeft mijn teamgenoot per ongeluk op de noodstop gedrukt, waardoor alle geheimen van de kamer al meteen werd onthult. We hebben enkele minuten geprobeerd de geheimen dicht te houden, maar er werd ons gemeld dat het niet mogelijk was om de tijd te pauzeren, terwijl ze snel de kamer probeerde te restarten. Dat was wel jammer nieuws, maar we vonden het uiteindelijk niet al te erg, aangezien we toch nog binnen de tijd wisten te ontsnappen!

Het is een leuke kamer en zeker als je wat van griezelen houdt. Twee teamgenoten zijn in mijn nek gesprongen op een gegeven moment, dus zeker de moeite waard om te doen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Badeendjes

Ontsnapt: Ja


 • Storyline
 • Original

  Astradid

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2022

Ocherrum kiendje toch!

Mijn excuses aan alle mensen met dyslexie, maar dit gaat een hele lange review worden die overladen gaat zijn met complimenten en waardering. Wat heb ik veel lof voor deze kamer! Tip: kopieer en plak in Google-translate én laat het je voorlezen 😁‹. Nou, let's go…

Met de formatie ‘Verblauwkes' (4 personen) waren we bij Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: Mama Bazooka) om alle kamers daar te spelen. We hadden al een kamer gespeeld en in plaats van dat we de beelden terug gingen kijken van die kamer, gingen we meteen door naar ‘De Meisjeskamer'. Later zouden we de opgenomen beelden van beide kamers terugkijken. Mijn eerste compliment voor de service bij Mama Bazooka; wat ontzettend goed dat ze flexibel zijn en meedenken met je als je daar een of meerdere kamers komt spelen 👌.

We hielde dezelfde gamehosts als we hadden bij de vorige kamer. Twee super vriendelijke en toffe medewerkers van Mama Bazooka, die zorgde dat we ons helemaal thuis voelde op hun geweldige locatie. Ze hadden wat werk met voornamelijk één teamgenoot van ons, die door de vorige kamer flink getraumatiseerd was én eigenlijk niet meer mee wilde doen aan De Meisjeskamer vanwege het horroraspect. Hier wisten ze goed op in te spelen en ze overtuigde hem uiteindelijk om gewoon met ons mee te gaan. Leuk voor ons, minder leuk voor hem 😜.

Nog even kort over de ontvangstruimte; Ik heb zelden zo'n toffe ontvangstruimte gezien bij een escape room. Je moet opletten dat je niet vergeet dat je een escape room komt spelen, want je zou zomaar eens een hele middag bezig kunnen zijn met de spellen die aanwezig zijn in deze ruimte (denk aan; snooker, air hockey, darten, videogames, enz.).

Na een korte instructie over de escape room van onze gamehosts, kregen we de introductie voor de kamer middels een video die er super goed uitzag. Al meteen wordt duidelijk; je gaat hier geen regenboogkamer met glittersterren aantreffen; dit wordt griezelen! Je komt direct in de juiste sfeer terecht; onheilspellend en beangstigend. Dit wordt veroorzaakt door de decoratie/thematisering die er – vooral voor een best oude kamer al – ontzettend goed uitziet. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en special effects die de sfeer nog meer aandikken. Er zitten in de gehele kamer precies genoeg scares om je continu op je hoeden te laten zijn. Géén overkill, maar een perfecte balans tussen rust momenten, spannende momenten én dikke scares, waarvan zelfs ik – als nuchtere Brabander – tegen het planfond aanzat. Dit is na 60+ kamers (waaronder best al wel wat horrorkamers) voor mij de eerste escape room die echt heel goed weet hoe goede horror werkt en dat perfect toepast, zonder dat het te heftig óf te mild wordt. Grote complimenten hiervoor én dit wil ik vaker gaan zien in escape rooms!!!

De puzzels in de kamer zijn prima te doen en wisselen van moeilijk tot gemakkelijk. Vooral de flow in deze kamer is goed. Je gaat maar door en alles volgt logisch op elkaar. Hoewel deze kamer eigenlijk volledig lineair is (puzzel voor puzzel oplossen), heb je toch een aantal handjes nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Ik zie vier personen als perfect aantal om De Meisjeskamer te spelen, vanwege deze reden. Op één puzzel na (naar mijn idee) passen ook alle puzzels in het thema en sluiten ze naadloos aan in het verhaal.

En dat brengt mij bij het grootste compliment aan Mama Bazooka voor deze kamer; het verhaal! Je wordt in deze kamer meegezogen in het verhaal. Niets wordt je letterlijk uitgelegd óf verteld, maar aan het einde van de rit is je helemaal duidelijk hoe het zit. Ook verplaats je je op een logische manier door de ruimtes. Je komt niet op bijzonder manieren van de ene locatie op de ander locatie terecht, maar alles is kloppend. Het verhaal is super heftig, maar tevens een echt horrorverhaal zoals je dat in films ziet. Dus als je ooit een horrorfilm kijkt en denk; ‘Hoe zou het zijn om dat zelf te ervaren?', dan is De Meisjeskamer de uitgelezen kans om dat te gaan ervaren.

We wisten binnen de gegeven tijd tot het einde te komen. Daar wacht je dan nog de grote apotheose, voordat je ook echt escaped. Zoals al eerder aangegeven in deze super uitgebreide review; er zaten angsthazen in onze groep, die maar wat blij waren dat we konden ontsnappen. Gelukkig konden zij – naderhand – de kamer toch ontzettend waarderen en het was dus goed dat de hosts ze overtuigd hadden om toch deel te nemen.

De hosts konden met een zeer enthousiaste groep de opgenomen beelden terugkijken van zowel de kamer die we hiervoor hadden gespeeld als De Meisjeskamer. Grote waardering heb ik voor deze manier van nabespreken én ik denk zelfs dat dit waardevoller is dan de kamer aan het einde doorlopen, omdat je ook echt het hele proces kunt herbeleven. Daarnaast is het natuurlijk hilarisch om jezelf (en andere) terug te zien in een horrorsituatie 🤣.

Na het nabespreken gingen we even wat eten en ons klaar maken voor de laatste kamer van Mama Bazooka. Tot dusver kan ik wel stellen dat ik een echte fan ben geworden van Mama Bazooka. De twee kamers die ik tot nu toe heb gespeeld zijn absolute toppers, dus ik was helemaal klaar voor de laatste.

Al bij al; Absolute topkamer! Zeker een aanrader voor mensen die houden van een kwalitatief goed horrorverhaal met dito puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen i.v.m. samenwerkingspuzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. opbouw van oud naar nieuw;
- Als je bang bent aangelegd; Ja, het is een enge kamer, maar na een uur is het over en ik weet zeker dat je het daarna toch zult waarderen.
- Gewoon boeken en gaan spelen, dit is echt een topper! Ondanks dat ‘ie niet in de top 10 van escapetalk.nl staat!

Beste Mama Bazooka, jullie hebben er een nieuwe fan bij! Wat heb ik ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van alle ander kamers bij jullie! Speciale dank aan de twee gamehosts die ons gedurende de gehele dag TOP begeleid hebben. Bouw snel bij a.u.b., dan kan ik terug komen 😜.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logisch verloop
 • Licht- en geluidseffecten
 • Scares
 • Spanningsopbouw
 • Spanning/engheid
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

  sjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (318 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2021

Kamer met sterk verhaal

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

De meisjeskamer, een kamer die toch zijn stempel heeft gedrukt op het escape landschap van vandaag en lange tijd in verschillende lijsten op 1 stond.

Kamer:

Het filmpje vooraf zet de toon perfect. Het is goed gemaakt en maakt alles meteen duidelijk.

De kamer start meteen met wat je kan verwachten en het decor is sfeervol. Of het deels slijtage is laat ik in het midden. De puzzellijn is wel volledig lineair en dat stoorde me wel. Zeker met de verplichte 4 spelers, waar ik me hardop van afvraag waarom dat nodig is, sta je nu en dan echt op elkaar te wachten.
Maar mijn god, wat voor een vooruitgang zie je met de labo kamer. Een echt heerlijk decor zet zich voort en de puzzels zijn lekker in balans maar nooit echt te moeilijk. Dat zorgt voor een lekkere flow in een bewust onaangename sfeer.

Ik was blij dat ze hier ver weg gebleven zijn van de skeletten en de kitschtroep. Ze laten je verbeelding het werk doen en dat is altijd de beste keuze.

Het is wel niet allemaal goed nieuws, de kamer heeft echt te leiden van de vele groepen en sommige zaken zouden echt vervangen mogen worden.
Het verhaal in deze room is echt ijzersterk en de puzzels aanwezig maar ondergeschikt. Een puzzel in het bijzonder is zo een ding van zijn tijd en paste ook niet echt in die kamer. Maar ondanks dat haalden wij hem met een erg mooie tijd.

Conclusie:

Dit is een room met een erg goed verhaal. Hij geeft net genoeg info en laten genoeg gaten open (hé Stan) om zelf op ontdekking te gaan, maar geeft tegelijk op het einde ook de nodige conclusies.
Het is een kamer die duidelijk terecht jaren op 1 heeft gestaan en nu enkel de liefde moet krijgen om iedereen die escapen pas leert kennen zo dezelfde topervaring kan geven.
Het is een beestje van zijn tijd, maar wel een beestje dat zijn tijd ver vooruit was.

Ik was echt heel blij dat ik deze room eindelijk gedaan had en diep vanbinnen wou ik dat ik hem veel eerder had gedaan.

Achteraf nog erg leuk nagebabbeld met onze GM en de beelden terug gekeken wat uiteraard de nodige hilariteit opleverde.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

ShinysheepShinysheepEscaperLid sinds: 05 mei 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Terugkijken van de beelden!
 • Decor
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

LiekeBoelenLiekeBoelenEscape ApprenticeLid sinds: 06 november 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Supertof!

Heel spannend, vrij veel jump scares. Maar het verhaal is echt fantastisch. Er gebeurt heel veel, veel puzzels. Was onze eerste kamer als team, maar wat een ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Jezelf terugzien was echt heel

  Sabine81

JanJanEscaperLid sinds: 11 september 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2020

Super ervaring, toffe kamer

De sfeer is meteen goed als je ontvangstruimte binnenkomt, je kan nog even lekker ontspannen voordat je hard aan het werk gaat om te ontsnappen. Het was voor ons team in het begin zoeken waar we in de kamer moesten beginnen. Vooral omdat dit de eerste keer was dat we met elkaar gingen escapen. Na een bumpy start waar we meteen al een tip moesten krijgen kwamen we toch goed in het spel. Naast dat er goede schrikmomenten in zaten (die geheel onverwacht waren vaak) was de kamer niet heel eng, maar wel super spannend. Wij hebben de escape gedaan met 6 mensen, dit was uiteindelijk toch een beetje veel en zou aanraden om het met 4 personen te doen. Op die manier kan iedereen puzzelen en staat niemand zich te vervelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Terug kijken van de beelden
 • Super decor
 • Spannend
 • 6 mensen is erg veel

  bobbiee

bobbieebobbieeJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2020

Spannende kamer!

Ten eerste heeft Escape Room Nederland een leuke ontvangsthal. Je kan hier wat drinken en snacken, maar ook leuke games spelen. Best leuk om wat eerder te komen dan dat je ingepland staat. Wij hebben de meisjeskamer gespeeld. Dit was mijn eerste escape en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Het is tof ingericht en er zijn goede (schrik)effecten toegepast. Ik hou van horror maar toch vond ik dit best spannend. Deze kamer is naar mijn naar mijn idee niet voor angsthazen weggelegd. Of je moet iemand in je team hebben die alles durft te doen. Het is een kamer met leuke puzzels, niet super moeilijk. We waren met 6 man, wat ik net te veel vond. Soms heb je een puzzel die je eerst moet oplossen voor dat je een andere puzzel kan doen. Als je dan al met 4 man bezig bent om het ene op te lossen, heb je als overige 2 niet zo veel te doen. Ik denk dat je met 4 man een perfect aantal hebt. Het was erg leuk om achteraf de highlights van je escape te bekijken. Hier hebben we nog flink na kunnen lachen. Het was een super leuke evaring en zal ik hem zeker aanraden. Het heeft me nieuwschierig gemaakt naar de andere 2 kamers die deze escape te bieden heeft.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:09 min


 • Leuke puzzels
 • Goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke ontvangsthal
 • Team van 6 mensen is te veel

  Jan

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2017

Adrenalinekick

Review een stuk later dan dat we de kamer gedaan hebben. We hebben inmiddels zo'n 21 kamers gespeeld en dit was nummer 6 ofzo, maar hij staat nog steeds op een gedeelde nummer 1 (met the experiment in Zwolle). De spanning, special effects, het verhaal, de muziek, het introfilmpje, de schrikeffecten, grote variatie in het type puzzels, manier van hints geven, het vooraf en achteraf kunnen loungen / spelletje doen, het nabespreken / terugkijken van de beelden (= hilarisch!)... echt alles klopt aan deze escaperoom. Echt een aanrader


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • terugkijken van de beelden - hilarisch!
 • super spannend
 • mooie special effects
 • andere escape rooms vallen tegen hierna..

  johan_van_drunen

BartBartJunior EscaperLid sinds: 21 juli 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2023

Klassieke escape room met meerdere kamers

Voor enigszins ervaren escapers, niet bijzonder ingewikkelde puzzels, maar ook zeker niet te makkelijk. Maar de beleving is wel heel goed. We waren met 5 personen en we hebben eigenlijk alles van elkaar wel meegekregen, zonder dat we echt op elkaar moesten wachten.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  39:50 min


 • Sfeer
 • Beleving

 

SilkeSilkeJunior EscaperLid sinds: 14 mei 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Leuke en spannende escaperoom

Niet per se een hele sluitende verhaallijn, maar een toffe escape-ervaring! Ook een paar keer goed geschrokken (grappig om dit nadien terug te kunnen kijken). Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

 

claudiaclaudiaEscaperLid sinds: 11 januari 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2023

Spannend

Leuke spannende kamer. Zit logisch in elkaar! Veel schrikmomenten. Veel gelachen voorals het terugkijken achteraf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

RickmolenaarRickmolenaarJunior EscaperLid sinds: 05 augustus 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2023

Geweldig

Een kamer die je gedaan moet hebben. Spanning is aanwezig en leuke puzzels .


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

De heftigste scare die ik ooit heb gehad.

Eerder op de dag speelden we al de laboratoriumkamer als eerste van de drie kamers die op de planning stonden. Hierna was de meisjeskamer aan de beurt.

Je krijgt goed in je hoofd geprent dat je de auto niet op het terrein voor de deur mag zetten maar deze verderop in de buurt kwijt moet. Gelukkig is er genoeg plek in de buurt langs de wegen om te kunnen parkeren. De ontvangst van Mama Bazooka is waanzinnig! Het videoschermpje op de entree, de manier waarop je de ontvangstruimte in loopt, het sluit allemaal super op elkaar aan. Tof! De ontvangstruimte zelf is er een om gezellig een lange tijd te kunnen vertoeven, je kunt je hier eeuwig vermaken. Geweldig!

Het was tijd om aan de meisjeskamer te gaan beginnen. Je merkt duidelijk dat de meisjeskamer voortgevloeid is uit de laboratoriumkamer en dat Mama Bazooka daarin in alle opzichten een grote stap vooruit is gegaan. De puzzels zijn duidelijk, niet te moeilijk, ook niet te makkelijk en er is voor iedereen genoeg te doen. De kamer zit tevens ook bomvol schrikeffecten. Normaal gesproken ben ik niet zo snel bang of schrik ik snel. In deze kamer zit het grootste schrikeffect wat ik ooit heb mogen ervaren. Hardop heb ik mijn excuses in de kamer aangeboden voor het vloeken, dat zegt wel wat haha. Als ik dan wel een klein minpuntje mag noemen, was mij van het verhaal totaal niks duidelijk en waren de puzzels vrij willekeurig, daar zou de kamer voor mij persoonlijk nog wel een stukje in kunnen verbeteren. Al met al alsnog een leuke kamer die elke escaperoom fanaat moet spelen.

Als je houdt van wat enge kamers, maar geen constante extreme spanning wil ervaren, dan is deze kamer zeer aan te raden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:52 min


 • Beste scare ooit
 • Spannnend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

MarcMarcEscape ExpertLid sinds: 23 november 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2023

Toffe kamer

The Dome is een kamer die ik al lang wilde spelen vanwege de hoge plaatsen op de ranglijsten, maar als we dan toch The Dome gaan doen, dan kunnen we De Meisjeskamer mooi meepakken want daar had ik ook goede dingen over gehoord.

En De Meisjeskamer was zeker ook een toffe kamer! Er hangt een nare sfeer op momenten en er zitten leuke puzzels in. De eerste puzzel was niet ge-preset bij ons dus we wisten even niet zo goed wat we moesten. We bleven hints krijgen om de eerste puzzel op te lossen maar die was dus al opgelost. Maar goed daarna kwamen we best in een goede flow. We gingen lekker door de puzzels heen en de kamer had meer kamers als dat ik dacht. Een paar leuke schrik effecten en op het einde zat ernog een leuk effect in.
Hoewel ik wist dat er geen acteur in zat zaten er toch wat momenten in waarbij de spanning goed werd opgeschroefd en je je toch wat ongemakkelijk ging voelen. Een kamer die ik uiteindelijk toffer vond als verwacht en ook heel anders als dat ik dacht dat het zou zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

KatjaDKatjaDEscaperLid sinds: 10 juli 2022 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

Bekend en berucht

Al jaren hoorde ik iedereen vragen: heb je de meisjeskamer al gespeeld? Nu eindelijk was daar (onverwacht weliswaar) dat moment daar! En ik ben niet teleurgesteld. Mooi, tikje spannend en lekker creatieve puzzels. Ontzettend genoten, beetje geschrokken en ook genoeg gelachen. Heerlijk zo’n kamer waar je echt in een beleving stapt en zelfs de kleinste details zijn meegenomen. Dikke aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Prachtig decor

 

KellyvanderGraafKellyvanderGraafJunior EscaperLid sinds: 04 februari 2023 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2023

Leuke kamer

Spannend, goed verhaal en goed ontvangst!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TaniaenJoepTaniaenJoepEscaperLid sinds: 09 augustus 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Kamer met twists, maar of het een echte horror kamer is....

Tweede kamer op de dag na het spelen van de laboratorium kamer, dus lekker opgewarmd. Wij raden aan deze volgorde te houden: eerst laboratorium gevolgd door meisjeskamer. Je bent dan al voorbereid, zeg lekker opgewarmd, voor de sfeer, puzzels en schrik momenten. Deze kamer is ook linear zoals de laboratorium kamer. Wat meer slotjes en cijfers codes. Qua moeilijkheid vonden wij laboratorium kamer aan de moeilijk kant, maar misschien zaten wij al in goede flow voor de meisjes kamer.
Wat betreft schrik momenten, lijkt het ons met een angsthaas eigenlijk niet echt nodig om deze kamer als 'horror' te beschrijven. De angsthaas durfte niet zo veel gezien het 'horror' aspect maar achteraf gezien viel het best mee en niemand heeft een nachtmerrie overgehouden. Misschien is de engheid van de kamer subjectief, vooral als je vergelijkt met wat nu wordt aangeboden onder 'horror' kamer.
Het verhaal is goed, maar niet echt uitzonderlijk.
Qua puzzels, er zitten leuke twists waar team werk must is. Wij spelen meestal met z'n tweeën, maar voor deze kamer gekozen voor een extra team member. Ons advies is dus deze kamer met zn drieën of met 4 personen te spelen ivm team puzzels.
Wij hadden heel vriendelijk gamemaster die tijd naam om kamer te bespreken, videos te bekijken en tips geven over andere kamers.
Dus, al in al hele fijne kamer om te ontdekken, met hier en daar schrik momenten, en leuke twist!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel

 

Patrick_ESCPatrick_ESCJunior EscaperLid sinds: 17 maart 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Trillend naar het einde..

Spannende escaperoom, goed opgebouwd en een goede verhaallijn, zeker de moeite waard om te spelen, niet voor angsthazen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

JansenJansenJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

Spanning en sensatie

Met 4 vrienden reis ik af naar Mama Bazooka. Eerst staat de meisjeskamer op de planning. Een kamer die al lang op mijn verlanglijstje stond maar waar ik nog steeds niet aan toe gekomen was.

Ik ben over het algemeen niet zo'n held met horror, om het zelf mee te maken althans. Mij zie je nooit als eerste een kamer ingaan. Dat was hier ook het geval. De spanning was vanaf moment een voelbaar en ik stond meteen op scherp.

Bij de ene puzzel kwam ik sneller in de logica dan bij de ander, maar ja niet alles kan je liggen. Er zitten ook zeker genoeg spannende momenten in, ik ben me meermaals doodgeschrokken. Met letterlijk nog een paar seconde op de klok hebben wij het spel dan toch gehaald.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

prancepranceJunior EscaperLid sinds: 17 september 2018 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2023

Tof gedaan en goed spanningsniveau

Nadat we een klein jaartje geleden in Bunschoten-Spakenburg waren geweest voor het spelen van The Dome gingen we terug naar Mama Bazooka voor de meisjeskamer.

Ruim op tijd waren we aanwezig om gebruik te maken van de prachtige game room. Bij veel escaperooms liggen er in de verzamelruimte wat spelletjes klaar om alvast in de stemming te komen. Dat is hier bij Mama Bazooka wel wat anders. Een stuk of vier oudere spelcomputers, air hockey tafels, tafeltennis, pooltafel en een voetbaltafel zijn slechts enkele voorbeelden van de vele onderdelen die je hier kan en mag gebruiken voordat je aan de escaperoom begint.

De game room hier alleen is al een echte beleving. Ga je met een grotere groep en of speel je meerdere kamers op een dag is dit zeker een plaats waar je je tijd tussendoor wel door komt.

Bij Mama Bazooka moet je jezelf ook een beetje vermaken. De bar is self service en in plaats van dat je de escaperoom nog een keer doorloopt met de host, reset de host de room nadat je deze gespeeld hebt. Pak je zelf een drankje en kijk je je gespeelde beelden terug. Persoonlijk vind ik dit een slimme manier van werken doordat de volgende groep sneller de kamer kan gebruiken. Maar ik kan me voorstellen dat andere dit minder ervaren. Je bouwt hierdoor wel veel minder een echte relatie met je game host op. Deze relatie is soms wel handig om opgebouwd te hebben.

Dan de hoofdattractie, waarvoor je dan toch echt komt! De escaperoom zelf. Zoals ik al zei speelde we een jaartje geleden The Dome die bij mijn review een 10 kreeg. Voordat we de meisjeskamer instapte kregen we een mooie introductie en worden je spanningszintuigen op scherp gezet.

Over spanning in de escaperoom gesproken. Ja het is een escaperoom met een laagje spanning. Maar op geen enkel moment voelde wij ons echt ongemakkelijk. Laat spanning je ook zeker niet tegenhouden om deze room over te slaan.

De kamer is mooi aangekleed, geluid is in het thema en extra effecten zijn uitstekend weggewerkt. De puzzels zitten over het algemeen redelijk in het thema goed in elkaar. Niet op het niveau van The Dome maar toch is de kamer wel gewoon goed gedaan!
Er is ook wat kritiek vanuit onze kant op de meisjeskamer. Wij speelde de kamer met 6 personen. Veelvuldig staan 3 personen wat rond om zich heen te kijken waarbij 3 andere personen met de op dat moment enige beschikbare puzzel bezig zijn. Dat was bij The Dome veel minder.

Ga je met zijn 3e of heel misschien met 4 personen dan is deze kamer prima. Maar voor 5 of 6 personen kun je hem beter overslaan. Om dan in twee groepjes van 3 te gaan? Voor de dan dubbele prijs? Ik zou gaan kijken naar een andere room.

Voor twee onderdelen zou ik bij een eventuele upgrade van deze room gaan kijken naar aanpassingen. Als eerste het toevoegen van extra puzzels als er met groepen van 5 of 6 personen gespeeld wordt. Als tweede zou het erg tof zijn om de kamer uit te rusten met verschillende soorten spanningseffecten. Wil een groep de volledige horror ervaring. Gooi er een paar extra schrik en echte horror effecten in die je de stuipen op het lijf jagen. Wil je als groep een meer casual ervaring laat dan verschillende horror effecten achterwege.

Als laatste voelt dit toch iets meer als een 1.0 escaperoom aan in plaats van een 2.0 of 3.0 kamer. Als je The Dome hebt gespeeld en je ervaren hebt wat de makers van Mama Bazooka kunnen staat de meisjeskamer toch een beetje in de schaduw van zijn veel grotere broer. Hopelijk wordt er snel gestart met het maken van een volgend kind van Mama Bazooka want voor een hele stoere zus van The Dome komen we zeker weer een keer terug naar Bunschoten.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:20 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

 

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2023

GAAF EN SPANNEND

De meisjeskamer was mijn 2e escape room ooit. Alhoewel de 1e heel wat jaren geleden is dus zo goed herinner ik me die niet. Ik heb al begrepen dat ik nu erg verwend ben door deze meisjeskamer te doen. Ik was dan ook erg onder de indruk. Er was echt constant een spannende sfeer, niet alleen door de setting maar ook door geluid en technologie. Er zaten best wat mooie onverwachte scares in. Alles klopte gewoon qua timing en flow.

Het verhaal was duidelijk. Achteraf gezien kregen we tijdens het spel foreshadowing over wat er met het meisje gebeurde dus dat vond ik slim gedaan. Zo kon je er zelf over nadenken. De puzzels verschilden van makkelijk naar moeilijk maar we kwamen er wel uit. Denk niet dat het mij in mijn eentje gelukt zou zijn, nog te weinig ervaring haha.

Daarna de beelden teruggekeken, wat een service. Ik heb gelachen met mijn vrienden. Sowieso was het personeel erg aardig en enthousiast. De locatie is ook echt top. Je kan er gewoon heel je avond vullen met spelletjes. Bij binnenkomst op de locatie zat ik dan ook meteen in de sfeer, slim gedaan met filmpjes etc.

Ik kom zeker terug voor de andere 2 rooms, maar de meisjeskamer was dus echt geweldig leuk en spannend!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Spannend

 

BartBartSenior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2023

Verschrikken als de beste

Ook deze kamer stond al lang op de to do list, na the Dome waren de verwachtingen uiteraard hoog.
De toon wordt bij het begin helemaal gezet en je begint met een goede portie adrenaline de kamer.
Kamer zelf volgt zich goed op, leuke puzzels, spanning blijft goed beholden tot op het einde.
Ons hebben ze alvast paar keer goed verrast.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  58:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (128 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2023

Een kamer, Een meisje, een toekijk kooi

Vandaag onderweg naar Bunschoten, nog een keer de meisjes kamer spelen… nog een keer? Ja zeker, de eerste keer had ik zon kater dat ik geen idee meer had wat er precies was gebeurd. Dus toen vrienden van mij deze kamer gingen spelen sloot ik met liefde aan, dat team ‘’De Schuddebuikjes’’ bestaat uit 4 personen.

Bij binnenkomst bij Mama Bazooka die je meteen dat het is ingedeeld voor het begeleiden van zoveel mogelijk & grote groepen met zo min mogelijk personeel. Er word namelijk gebruik gemaakt door videos voor de huisregels en in de ontvangst hal word er gebruik gemaakt voor zelf bediening.

De kamer zelf dan maar, deze kamer vind ik tof een goede spanning met een tof verhaal. De sfeer van de kamer word mooi neergezet door licht en geluid echter heeft deze wel dringend een likje verf nodig, zowel op het decor als sommige puzzels. Er zijn namelijk onderdelen slecht tot niet op te lossen door versleten spel onderdelen.

De kamer is ruim opgezet en het is een mooie setting, je loopt daadwerkelijk door het verhaal en dat is tof. Richting het einde vallen de puzzelstukjes in elkaar en heeft het verhaal een mooi einde. Het is een vrij prettige kamer op sommige stukken vooral een specifieke puzzel. Er is een mix van zo genoemde 2.0 puzzels als standaard 1.0 puzzels wat het verfrissend houdt. Daarom is het extra jammer dat sommige puzzels slecht zichtbaar of versleten zijn.

Al met al een leuke kamer om mee te pakken, ben je in de buurt en zoek je een leuke kamer met een toffe spanning is dit wellicht iets voor jou!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 3.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Schuddebuikjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Wat een heerlijke ervaring

We kenden de ontvangst bij Mama Bazooka van een eerder bezoek. Fijn om even te kunnen landen in de ruime lounge, een drankje te pakken. De host geeft je, ondanks de digitale ontvangst, snel een welkom gevoel. Dat bleef ons hele verblijf hetzelfde. Dat doen ze goed daar!

De kamer: spooky, scary hier en daar. Fijne gameflow. Prettige hints om verder te komen en een hoop verrassingen. Gave effecten en met 10 seconden op de klok dus maximaal kunnen genieten van alle props en gebeurtenissen. Het lijkt een kamer die op de kop staat van ons verblijf, maar toch snel ook weer te resetten bleek.

Na even weer op adem gekomen te zijn kregen we net als de vorige keer een nabeschouwing met de beelden. Heerlijk om jezelf te zien stuntelen, de schrik bij je team nog eens te zien en te zien hoe de kamer mooi in elkaar valt.

Wat een prettige must-play kamer is dit toch. Terechte hoge waardering, goed voor elkaar bij Mama Bazooka en we komen terug voor de Dome.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Laad meer reviews