Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Moess

Escape Legend

Offline

Omschrijving

Leuk dat je op mijn profiel kijkt! 


Het aantal gespeelde kamers geeft wellicht al weg dat ik een enorme passie heb voor escapen. Naast het zelf spelen van kamers heb ik samen met Yves (De Milde Dictator) een podcast en heb ik een eigen bedrijfje waarmee ik puzzeltochten maak. Mocht je geïnteresseerd zijn:

  • Beyond the Game: www.beyondthegame.be
  • Little Onion: www.littleonion.nl

Verder probeer ik hier op Escapetalk tijdig de kamers te reviewen die ik heb gespeeld, zodat anderen daar weer profijt van kunnen hebben in de keuze van escape rooms. 


Mocht je meer willen weten over wat dan ook, dan mag je me altijd een privéberichtje sturen! 


Lid sinds

18-03-2018

Locatie

Sint-Michielsgestel

Statistieken

Escaperooms

264 reviews

290 kamers gespeeld

96.6% ontsnappingspercentage


Games

3 reviews

44 gespeelde spellen


37 forum berichten

Teams

The Unnameables

4 teamleden

59 kamers gespeeld

Team MiesMoes

2 teamleden

8 kamers gespeeld

JacLoe

2 teamleden

93 kamers gespeeld

Stranger Danger

4 teamleden

24 kamers gespeeld

Beyond the Game

2 teamleden

33 kamers gespeeld

264 reviews

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Prachtige thematische kamer met uitdagende puzzels!

Het begon voor mij al bij de fantastisch mooie locatie van de Baron, waar je ook nog eens hartelijk doch enigszins serieus wordt ontvangen. Er is toch wel degelijk hulp nodig van ons! Geen enkel probleem natuurlijk, die bieden wij graag! Een fantastische puzzelervaring is vervolgens wat ik heb beleefd van begin tot eind.

Je zou niet geloven dat de ruimte waar je in staat van de grond af aan is opgebouwd. Het ziet eruit alsof het er al jaren staat en dat is positief bedoeld! Het ademt sfeer en de juiste sfeer. Ik houd van dit soort thema's, waarbij je niet in een andere wereld hoeft te stappen. Het gebeurt in het hier en nu, maar op zo'n manier dat je toch even ontsnapt aan de werkelijkheid.

De puzzelliefhebber kan hier zeker zijn hart ophalen! De puzzels passen in het thema, zijn soms heel subtiel verwerkt in de ruimte en hebben een gelaagdheid, waardoor je soms echt voor een uitdaging komt te staan. Heerlijk!

Concluderend is de escape room helemaal in mijn straatje: een duidelijk verhaal, een prachtige kamer en boordevol diverse en uitdagende puzzels! Een fantastische combinatie wat voor mij een escape room top maakt! En hoe maak je een escape room nog beter? Door een enorm leuke verrassing, waar ik heel vrolijk van werd. Wat dat is? Dat moet je toch echt gaan ervaren, maar ik denk dat je na het lezen van deze review, maar ook de vele lovende reviews die Het Testament heeft mogen vangen, er geen twijfel over mogelijk is dat je nu gaat boeken, toch?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  75:00 min

  koen_knxmezenCaro EscapEline

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 13 juni 2023

Eng? Ja! Doen? Zeker!

Al héél lang stond de Amsterdam Catacombs op mijn wishlist. Deze stond ook héél bewust nog op de wishlist, omdat ik eigenlijk iets te huiverig was voor deze escape room. Achteraf gezien is dat helemaal niet nodig geweest om deze escapebeleving ziljoen jaar op mijn wishlist te laten staan. Ja, het is een spannend tot enge beleving, maar het is heel tof gedaan en goed te behappen, omdat je hersteltijd krijgt.

Laten we beginnen met het begin. Amsterdam is natuurlijk mega ruk als het gaat om parkeren en de drukte in de stad, dus het is wel wat lastig plannen vond ik. Wij gingen heel gericht naar Logic Locks en daarna ook weer uit Amsterdam.
Met samengeknepen billen, bewapend met linialen, de parkeergarage ingereden. Daarnaast gazillion euro armer, maar de auto stond!
Met een korte wandeling kwamen we aan op locatie.

Het is echt een toffe locatie en zonder dat ze er moeite voor hoeven te doen, voel je de spanning. Je gaat dadelijk een kerk in... de catacomben in... Ik vond dat al meteen heel spannend en zorgde wel voor wat zweethandjes. De host die ons ophaalde wist daar ook een schepje bovenop te doen. Heel tof gedaan! Goed om te weten dat de beleving Engelstalig is.

In eerste instantie toen we afdaalden naar de catacomben was ik niet onder de indruk, maar dat veranderde snel. De sfeer is heel mooi neergezet. Er heerst een bepaalde suspense. Enerzijds door hetgeen wat gebeurd, een stuk door wat jezelf creëert en ze werken ook goed met geluid. Ik had oprecht verwacht dat het een engere experience was dan dat ik heb ervaren. Hier moet ik wel eerlijk bij zeggen dat ik bepaalde dingen heb afgestaan aan teamgenoten. Ik verwacht dat ik dit met twee personen aanzienlijk spannender had gevonden.

De puzzels waren leuk om te doen, maar zeker niet complex. In ons geval was dat ook erg fijn, omdat we met escape room-maagden waren. Ik vond er ook wel een redelijk groot component van zoeken in zitten. Wat voor ons dit keer geen frustratie opleverde, omdat we , blijkbaar, een hele goede zoeker bij ons hadden.

Wat ik wel jammer vind is dat er voor- en achteraf geen plek is voor een drankje. Aan het einde leek het ook niet mogelijk om naar het toilet te gaan. Dat zou wat mij betreft nog wel een mooie toevoeging zijn om het een volledig uitje te maken.

Al met al een onwijs toffe beleving! Mocht je nog twijfelen, don't! Regel een groep van vier en gaan!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  OsbivhMarieke

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 15 april 2023

Spannende beleving van begin tot eind!

Voor mijn verjaardag had ik een escape room cadeau gekregen en ik had De Morfinekluis uitgekozen. Ik had de naam al vaker voorbij zien komen en met een 9.4 op Escapetalk op basis van de vele reviews, kon het niet missen! Laat ik meteen beginnen met dat ik me enorm heb geamuseerd en het een leuke beleving vond. Het cijfer van een 9.4 vind ik wel hoog en niet helemaal representatief voor de kamer.

De escape room begint heel erg origineel en dat zet meteen de spannende toon! In superstealth-modus begonnen wij aan onze missie om de MX10 te stelen. Het begin is vooral heel leuk om te doen, omdat het een spanning met zich meebrengt en je in het verhaal trekt. Het is een vrij makkelijk begin en dat is heel erg fijn! Het is een fijne inkomer en het zou mega zonde zijn als je hulp nodig hebt in het eerste gedeelte van de beleving. Gelukkig lukte het ons om binnen te treden, een stap dichterbij de MX10. De escape room ziet er over het algemeen goed uit. Het decor is leuk gedaan, maar daar zit zeker nog meer potentie in. Verder is er her en der slijtage, waarvan volgens mij sommige zaken vrij snel te herstellen zijn.

De kamer moet het wat mij betreft echt hebben van de beleving en het verhaal dat je doorloopt. Voor mij is het toppunt het einde. Dat vond ik onwijs tof gemaakt en op een leuke manier, spannend! Terecht dat ze iedereen die eindscene willen meegeven, want dat zou anders een groot gemis zijn.

Wij hebben het gespeeld als enige kamer op de dag en er een uur voor gereden. Al met al vind ik het een kamer die zeker tof is om te gaan spelen, maar wel als je in de buurt bent. Het is wat mij betreft niet een kamer die met het huidige decor en puzzels een bepaalde verwachting kan waarmaken als je er een speciale reis voor gaat maken.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  72:00 min

  Demorfinekluis

Game of Stones

Incognito Escaperoom (IE)
Geplaatst op: 02 april 2023

Leuke thematische puzzelkamer!

Dit is de enige kamer die we hebben gespeeld in Dublin. Het is een nette organisatie. Er is een toilet aanwezig en je kunt plaatsnemen op een bankje. Er is geen kluis aanwezig, maar de spullen mogen de kamer mee in. Er lijkt geen drinkmogelijkheid te zijn, maar de deur uit en even een aantal minuten lopen heb je vast wel een leuke pub te pakken, Dublin kennende!

De naam deed vermoeden dat we een tourist trap zouden aantreffen en met die verwachting stapte ik dan ook de kamer in, maar ik werd aangenaam verrast! Ik heb zelf Game of Thrones niet gezien, dus ik kan niet vertellen of er verwijzingen naar de serie inzitten, maar wat ik vooral zag was een leuke thematische kamer. En ja, de muren waren niet echt van steen, maar van papier-maché ofzo, maar toch, it looked nice! De kwaliteit van het materiaal en de aankleding van de kamer wordt gaandeweg wel minder. Ook hebben we wat techniek aangetroffen wat niet lekker werkte, waardoor we onnodig vastliepen. De verklaring dat we het goede antwoord zo'n 20 seconden hadden moeten vasthouden, maakte het niet een beter verhaal.

De kamer heeft een mooie hoeveelheid en diversiteit aan puzzels, zo ook in niveau. Je merkt dat ze de puzzels hebben bedacht vanuit het verhaal, maar je hoeft het voor de storytelling en beleving echt niet te doen. Waar je het wel voor kunt doen is een leuk puzzeluurtje in een leuk aangeklede kamer :).


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  40:02 min

 

Mystery Mansion

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 15 april 2023

Puzzle Mansion

We gingen ons er dan ein-de-lijk aan wagen! Een trip naar het noorden van het land om de escape rooms van Drachten te spelen! Met name heel erg uitgekeken naar The Lost Ones, maar als je er dan toch bent… We boekten daarom ook alle kamers, maar wel op een volgorde die we graag anders hadden gezien. Wij speelden Mystery Mansion – The Lost Ones – Prison Break. Het advies zou zijn Prison Break – Mystery Mansion – The Lost Ones.

Het valt me op dat Mystery Mansion, met een 0.1-punt verschil, als laagste beoordeeld is van de drie. Ik ben het daar niet mee eens en er zou wat mij betreft een groter verschil mogen zitten tussen Prison Break en Mystery Mansion, waarbij Prison Break aanzienlijk lager scoort.

De kamer ziet er mooi uit en heeft een leuke start, omdat het meteen iedereen aan het werk zet. Daarnaast is het ook een puzzel, waarvan ik denk dat die goed te doen is voor allerlei groepen en daarmee een succeservaring geeft aan de start. Er is wel wat slijtage te ontdekken in de kamer. Dat hoeft niet per se storend te zijn, maar in dit geval gaf het ruis, omdat het leek dat we nog iets te doen hadden, maar het bleek kapot te zijn. De puzzels zijn wat makkelijk voor de ervaren speler, maar er is wel voldoende te puzzelen! Ik heb me heel erg geamuseerd.

Het verhaal van de kamer is me enigszins ontschoten, maar als ik het verhaal check met wat ik heb meegemaakt in de kamer, snap ik wel wat er is neergezet en hoe dat past binnen het verhaal, maar een beleving zal het niet echt zijn. Het is vooral lekker puzzelen!

Ik vind het een leuke kamer en zou het zeker adviseren om te spelen alvorens je The Lost Ones gaat spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  42:00 min

 

The Ghost Ship

Search & Escape
Geplaatst op: 27 januari 2023

Puzzle Ship!

Het is even zoeken naar de ingang van de escape room, maar als je een autogarage ziet en je denkt, hier? Ja daar.
De ontvangstruimte oogt als een mogelijke overlegruimte van een bedrijf. Het geeft nog niet de vibes van een escape room af of dat je dadelijk een schip gaat betreden. We werden vriendelijk te woord gestaan en na de nodige uitleg, gingen we de kamer in. Daar werd het verhaal nog verder toegelicht en ik moet me aansluiten bij eerdere reviews. Het zorgt ervoor dat je afgeleid bent en enorm je best moet doen om niet te dwalen met je ogen naar alle puzzelelementen om je heen. Echt beter om dit buiten de kamer te doen of ervoor te zorgen dat de setting er naar is en er geen reden voor afdwaling is.

De kamer geeft je niet de beleving dat je écht in het ruim van een schip bent. Daar is de ruimte niet geschikt voor en druipt het er wel heel erg vanaf dat het een vierkante kantoorruimte is, waarbij van de grond tot aan het plafond aandacht is besteed aan het thema. Dit in combinatie met leuke props, maakt het een hele aardige kamer om in te zijn.

De puzzels zijn leuk en passend in het thema en verhaal! We kregen te horen dat de puzzels zeer uitdagend zijn en vaak wel wat hints nodig zijn. Met een ervaren club was het niveau goed te doen en vooral ook leuk om te doen. Compliment ook voor de gamehost, omdat hij ons ook de ruimte heeft gegeven om zelf tot de oplossingen te komen, terwijl er echt wel momenten waren waar we even wat beter moesten nadenken.

Ik zou deze kamer adviseren aan een duo of trio die op zoek is naar een leuke puzzelkamer. De prijs is ook, zeker voor de huidige markt, leuk. Verwacht niet een wauw-factor, zeker niet als je al verwend bent met de wat beter scorende kamers in Nederland, maar desondanks kan ik op zijn tijd een kamer zoals Ghost Ship waarderen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 november 2022

Prachtige kamer met toffe puzzels!

Het was ein-de-lijk weer zover, een escape room spelen! Vandaag stonden de beide kamers van The Push op de agenda. We zijn speciaal in de auto gestapt om ruim twee uur te rijden naar Dudzele en dat was de reistijd dubbel en dwars waard!

De ontvangstruimte van The Push is uniek. Ik heb nog nooit zo'n ruime ontvangst gezien. Het ziet er prachtig uit en het is niet vreemd om te leren dat de eigenaar een interieur architect is.
Je ziet het in bijna alle reviews terugkomen dat Anthony een fantastische gastheer is en ik kan dit niet anders dan beamen. We hebben een fantastische dag gehad en we voelden ons heel erg welkom!

We zijn begonnen met Houdini's Workshop en ik ben van mening dat dit ook de juiste volgorde is. Waarbij Houdini een fantastische puzzel escape room is, waarbij je in een waanzinnig mooie ruimte wordt meegenomen in het verhaal, heb je bij The Movies een ware experience te pakken.

Houdini ziet er prachtig uit, ik kan niet anders zeggen! Het is een kamer waar je binnenkomt en niet anders kan dan meteen vrolijk te worden en jezelf verwend te voelen. Er is een heerlijke flow in de kamer aanwezig. Dit is heel slim gedaan, waardoor het heerlijk puzzelt.
Ik vind dat er goed gedifferentieerd is in moeilijkheid en er voor ieder wat wils is. Samen met de fijne flow denk ik dat het een kamer is die voor iedereen tof is om te spelen! Het betreft een lineaire kamer en met wat ervaring op zak zou met twee personen spelen super zijn. Wij waren met zijn drieën en heb dat ook als heel fijn ervaren! Vier was misschien net een persoon teveel geweest.


Reactie door The Push Mystery Rooms

25 november 2022

Bedankt Marloes! Het was mij de eer jullie te mogen ontvangen ;-) Vele groetjes!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  44:59 min

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 14 december 2022

Een fantastische filmbeleving!

We hadden eerst Houdini's Workshop gespeeld en konden na deze fantastische puzzelkamer The Movies gaan spelen. Als vaste bezoeker van Escapetalk had ik de lovende recensies van The Movies al meermaals voorbij zien komen. The Movies is in een rap tempo omhoog geklommen in de lijst en dat mooie cijfer blijft maar ongewijzigd. Ik was blij dat ik mijn bucketlist kamer mocht gaan spelen en zelf kon zien waar iedereen toch zo van onder de indruk is!

Het moment dat je binnenstapt en de onlosmakelijke geur van een bioscoop je tegemoet komt, word je al meegesleept in de experience. Ik denk dat het over het algemeen een erg lastig thema is om goed uit te voeren, maar niet voor Anthony. Door het gebruik van waanzinnige attributen en door een fantastische en realistische sfeer neer te zetten, is het zo ontzettend goed gelukt! Ik kon niet anders dan blij door de kamer te lopen en steeds enthousiaster te worden.

Naast dat het een ware experience is, want dat is het absoluut, zijn er ook puzzels aanwezig en meer dan dat ik initieel had gedacht. Ik was hier dan ook positief over verrast en vond de puzzels ontzettend goed aansluiten op het thema. Ik vond de puzzels ook divers, zowel in moeilijkheidsniveau als in type puzzel. Al met al heeft deze kamer de gouden combinatie wat mij betreft, een experience met voldoende puzzels in thema!

Het meeste dat me is bijgebleven uit de kamer is wel de hele beleving. Wanneer je later in de auto zit en zelfs een paar dagen later nog steeds terugdenkt aan de kamer, dan heb je als maker volgens mij iets heel tofs neergezet. De hele reis heeft een ontzettende indruk op me gemaakt en zal me lang bij blijven.

Dan nog een laatste opmerking over het horror aspect van de kamer. Degene die mijn reviews lezen of de podcast luisteren weten inmiddels dat ik geen held ben als het gaat om horror/eng en zoals duidelijk is aangegeven bij deze kamer is daar ook een klein aspect van aanwezig. Laat het je absoluut niet tegenhouden, want het zou zo zonde zijn als je jezelf daardoor een onwijs vette ervaring ontzegd. De kamer is van 2-4 personen, kom dan lekker met zijn drieën of vieren en dan gaat het helemaal goed komen!

Anthony, volgens mij lees je alle reviews heel trouw, en wil ik je via deze weg nogmaals bedanken voor de ontzettend toffe dag en jouw gastvrijheid! Hopelijk tot in de toekomst! Ik houd The Push in de gaten!


Reactie door The Push Mystery Rooms

19 december 2022

Bedankt Marloes voor deze prachtige review. Heel erg leuk! Na lang wachten ben je er eindelijk geraakt en wat is het leuk dat de kamer aan de verwachtingen kon voldoen. Oef! :-D Oprecht bedankt en tot de volgende ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  74:36 min

  broeder_viktoranthony_boelaertDrs-jlc

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 14 september 2022

Mooie kamer en bomvol puzzels!

Na wisselende verhalen en reviews gelezen te hebben was ik erg benieuwd hoe ik het Borgesius mysterie zou ervaren. Eén manier om daarachter te komen en dat is spelen!

De ontvangstruimte is ruim opgezet en geeft direct een schoolkantine-vibe af. Na een redelijk vlotte uitleg en toelichting van het verhaal mochten we beginnen. Qua ontvangst en begin van de kamer krijg je te maken met de gamehost en een karakter uit het verhaal van een en hetzelfde persoon. Het wisselen tussen deze twee kent geen overgang (lees, even de kamer uit en terugkomen in een nieuw karakter), maar wisselt gewoon tijdens het gesprek. Vervolgens loopt de host ook mee de kamer in om nog even de laatste zaken te doen/zeggen en gaat vervolgens. Als we het hebben over 'immersive' doet dit eraan af. Persoonlijk zie ik bij een immersive beleving een host volledig in karakter of kies er bewust voor dat het start vanaf dat de deur opengaat in de kamer. Aan de sfeer van de ontvangstruimte en vervolgens escape room ligt het niet.

De eerste x minuten is het niet mogelijk om een hint te ontvangen. Mocht je die nodig hebben, dan wordt deze uiteraard aan je gegeven, maar dat gebeurt dan door een klop op de deur en dat de host de hint roept. In ons geval hadden we de goede code gebruikt, maar niet goed aan het slot getrokken of iets dergelijks. Het haalt je uit de beleving op het moment dat er via de deur wordt geroepen "ik heb de juiste code al gehoord". Het zou volgens mij redelijk simpel op te lossen zijn om een hint in thema te geven en de host niet aan de deur hoeft te staan. Ik kan me voorstellen dat er vaker een hint gegeven moet worden in het moment waar het nu niet kan. Ik zou daar een aanpassing in doorvoeren, zodat ook in de eerste x minuten hints te geven zijn.

Dat gezegd hebbende over de ontvangst en de eerste x minuten van het spel, heb ik het onwijs leuk gehad in de escape room. Ik vond de aankleding tof. Ik had écht het idee dat ik in een schoolgebouw was. Ik vond er héél véél puzzels in zitten, waar ik heel erg gelukkig van word. Daarnaast waren de puzzels ook nog super leuk om te doen! We hebben met vier personen ons echt goed vermaakt en geen moment van verveling gehad. Wij waren een groep van vier met allemaal 100+ kamers ervaring. We flowden door de kamer heen, begrepen de puzzels en stonden met 9 minuten over op de teller buiten. Dat allemaal gezegd hebbende, er is erg weinig ruimte voor fouten en dat is ook wat ik teruglees in de reviews en waardoor ik denk dat het slagingspercentage laag ligt. Er zijn teveel puzzels voor de tijd die je krijgt. Wanneer een groep net wat meer tijd nodig heeft om de puzzel te ontrafelen, moet je wel hints gaan geven om mensen op tempo te houden of men haalt het niet. Ik denk dat een vrij nieuwe escapegroep het zwaar te halen heeft.

Ik zou 'm persoonlijk adviseren om te spelen. Ik vind het een kamer die de moeite waard is en zeker voor puzzelliefhebbers. Ik hoop wel dat er nog wat gedaan gaat worden aan de haalbaarheid van de kamer, zodat diverse type spelers ervan kunnen genieten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min

  Marinde

La Loi de la Jungle

Enigmaniac
Geplaatst op: 06 september 2022

Don't, just don't!

Ik heb deze kamer enkel en alleen toegevoegd om jullie te behoeden deze te spelen als je in de buurt bent. Dit heeft een aantal redenen:

1. De medewerkers spreken heel slecht Engels. Dit is op zich nog niet zo'n ramp als de escape room verder maar goed te doen is. Het ontvangen van een hint was een grote uitdaging en er was een element in de kamer niet vertaald, omdat ze dachten dat dit dezelfde woorden waren als in het Engels. Wie heeft er niet gehoord van het Engelse woord La Paresse?

2. Het is écht heel slecht qua decor en afwerking. Junglethema's zijn al erg moeilijk om realistisch na te bouwen. De vijf grasmatten op de grond zorgden er niet voor dat we ons waanden in een jungle.

3. De puzzels zijn deels ook kapot, niet uitdagend en soms echt niet logisch.

Deze kamer is te vergelijken met escape rooms 7 jaar geleden in Nederland én zelfs toen zou het een onvoldoende zijn geweest.
Een duidelijke optelsom om deze kamer niet te spelen.


2.5

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  47:03 min

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 01 september 2022

Prachtige escape room met fantastische spelbeleving!

Het is inmiddels een aantal weken geleden dat ik Lost and Found heb gespeeld. De kamer en spelervaring heb ik meerdere keren herbeleefd in mijn hoofd en de conclusie blijft keer op keer hetzelfde; wat is Lost and Found een fantastische escape room!

Het begint bij Kamer 237 op het moment dat de deur opengaat. Dit wordt gedaan op een hele passende en subtiele manier, waardoor het heel makkelijk is om op te gaan in de sfeer, het verhaal en te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Toen de deur openging van de kamer viel mijn mond open. Het lijkt op een attractie van de Efteling; zo ontzettend mooi en gedetailleerd. Door het geluid, de belichting, de aankleding en de sfeer heeft het iets magisch. Ik heb mijn ogen uitgekeken en zou elke speler adviseren om even de kamer in je op te nemen, voordat je het spel echt gaat starten en de adrenaline inkickt. De kamer verdient het om goed gezien te worden. Persoonlijk heb ik zelden zo'n mooie kamer gezien.

Een ander en zeker voor mij heel belangrijk aspect, de puzzels en flow. Niet voor mij alleen, maar ook voor de eigenaar en dat is merkbaar. Het is een kamer vol met puzzels die het verhaal vertellen, in de kamer wegvallen en uitdagend zijn om te doen. Aan flow ontbreekt het ook niet, want de kamer weet je goed te leiden. Je hebt de mogelijkheid om parallel te puzzelen. Dit zorgt ervoor dat je als groep lekker bezig kan blijven. Dus ook op het vlak van puzzels is deze kamer een dikke aanrader!

Lost and Found is een kamer waarvan ik zou zeggen: JA stap die auto in, ongeacht de afstand. Het is een escape room die het meer dan waard is en de mensen bij Kamer 237 bezorgen je een prachtig uitje! Heel veel plezier met het spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  75:00 min

  kamer237

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 06 augustus 2022

Puzzelplezier bij oma!

Eindelijk na een eeuwigheid geen escape room gespeeld te hebben, was het deze week dan eindelijk weer zover! Family Secrets hadden we al een lange tijd op het wensenlijstje en leek ons de perfecte kamer om onszelf op te trakteren.

Zoals altijd was het ontzettend gezellig om op bezoek te zijn bij Breakout Room DB. Met een heerlijk draaiende airco, een barretje en genoeg zitplaatsen hebben ze een fijne ruimte om een drankje te doen en te kletsen.

We stonden natuurlijk te popelen om op bezoek te gaan in oma's huis om haar erfenis veilig te stellen. Een goed bedacht verhaal en thema met een toffe uitwerking en kloppend verhaal. Ik verklap niets als ik zeg dat oma alles heeft verstopt en heeft afgesloten. Dit verhaal leent zich er vervolgens super goed voor om slotjes te hebben en I love it! Nu moet je niet denken dat oma enkel sloten heeft gebruikt om alles te verstoppen, nee nee, oma is wel wat vernuftiger dan dat, maar het maakt wel dat het een heerlijke afwisseling is en dat ik mijn hart kon ophalen met alle puzzels in de kamer. Ik vond de puzzels tof, gevarieerd en in thema. Bij één puzzel was ik heel blij dat mijn teamgenoot deze kon oplossen, want ik was daar zelf nooit uitgekomen en denk dat het een hele pittige kan zijn voor groepen. Je kunt verder prima parallel aan de slag in de kamer wat een voordeel is als je met een grotere groep bent.

Wij hebben de kamer gespeeld met tweeën en ben zo blij dat het voor ons niet meer was. Met onze ruime ervaring was het daarom een heerlijke uitdagende kamer, maar haalbaar. Ik denk dat de kamer voor wat minder ervaren spelers leuker is om met vier te spelen. Daarnaast denk ik dat het een hele goede kamer is om iemand mee naartoe te nemen die nog geen ervaring heeft met escape rooms. Wat mij betreft is deze kamer een mooie om mensen te enthousiasmeren voor escapen en te laten zien wat het is. Samenvattend is het wat mij betreft een super toffe puzzelkamer die mooi in thema is gezet en zeker de moeite is om te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  44:26 min

  psmulderskamer237EscapEline

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 22 mei 2022

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Marieke

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 08 april 2022

Weer een topkamer rijker!

Na veel escape rooms gespeeld te hebben, beginnen de topkamers een beetje op te raken. Gelukkig maken organisaties, zoals Escape Room Katwijk nog steeds nieuwe kamers en hebben we weer een topkamer mogen spelen!

Net zoals bij Bella Ciao hebben we deze kamer gespeeld zonder enige kennis over de serie waarop de kamer is gebaseerd/geïnspireerd. Ik heb hier zelf geen nadeel in ervaren, zowel niet in thema/beleving als puzzels.

Ik kon de introductie zeer waarderen. Het zorgt ervoor dat je alvast in de juiste sferen kan komen om vervolgens het gevreesde Cruz la Muerte te betreden.

De kamer is prachtig gemaakt met onwijs veel oog voor detail! Hoe beter je rondkijkt, hoe meer je de aandacht ziet voor de details. Het kan dan ook niet anders dan je volledig te wanen in deze gevangenis en op te gaan in de beleving.

De puzzels in de kamer zijn complementair aan de beleving en het verhaal. Het zijn diverse puzzels, waardoor ervoor ieder wel wat bijzit, ook qua niveau is eraan iedereen gedacht. Voor sommige puzzels zal je, ook als ervaren speler, goed na moeten denken.

Samenvattend zijn we een topkamer rijker in Nederland en kan ik je zeker aanraden om deze kamer te gaan spelen. Sterker nog, ik denk dat het misschien wel een van de beste gevangenis-thema-kamer is die ik heb gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  62:00 min

  ivanavandelftslinger13 anoukJohan Le Van

Leuk genoeg voor als je in de buurt bent

Wat betreft ontvangst is dit niet een al te beste escape room organisatie. Het is een hele smerige ontvangstruimte die rook naar zweet en rook. Troep overal en nergens en dan nog niet te beginnen over de wc... Gelukkig kwamen we één kamer spelen en konden we vrij snel van start, maar ik had niet veel hoop.

Het is een hele duidelijke kamer wat betreft flow. Je hebt vier elementen om te herstellen en deze werk je systematisch af. Het was daardoor een fijne kamer om te spelen met twee personen en ben blij dat we ook niet met meer waren. Ik vond de puzzels divers, zowel in manier van oplossen als het niveau/originaliteit. We werden niet zo goed in de gaten gehouden, waardoor we best lang hebben moeten schooien om een nieuw lampje (batterij was op). Dit werkte wel wat frustratie in de hand, maar op zich wel passend bij de hele uitstraling van de organisatie.

Ik denk dat het goed is dat de felheid van de lamp goed laag staat in de kamer, waardoor de sfeer en thematiek goed overkomt. Het is zeker geen hoogstandje, maar wel voldoende om er een leuke puzzelkamer van te maken die thematisch ook aandacht heeft gekregen.

Als je in de buurt bent, kan je deze zeker gaan spelen om even lekker te puzzelen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  63:00 min

 

Paradox Project 2: The Bookstore

Paradox Project
Geplaatst op: 09 november 2022

Urenlang puzzelplezier!

Waarbij ik The Mansion van Paradox écht niet de moeite waard vind en een waardeloze flow vind hebben, is dat voor mij bij The Bookstore een ander verhaal.

We hebben op aanraden van de eigenaar de kamers verdeeld over meerdere dagen. Ik moet zeggen dat het logistiek een gedoe is, maar voor de energie en plezier wel beter. Gelukkig, na het lezen van de reviews over Paradox, weet je dat je maar éénmalig die kant op hoeft te gaan als het aan mij ligt.

The Bookstore heeft een andere ingang dan The Mansion en die ingang is toch wel heel mooi gemaakt. We kwamen aangelopen en onder de deur lag, net zoals bij The Mansion, een a4-tje met wat informatie. In verband met Corona moest er helaas nog wel even een host aan de deur komen om onze QR-code te scannen. Dit drukte de pret niet, maar ik denk voor de totaalbeleving het toch vetter is als je zelf die boekenwinkel ingaat, zonder iemand tegen te komen.

Door het 200 minuten concept heeft Paradox in alle kamers een toilet, plek om te zitten, drinken neer te zetten, etc. Wij hadden dus ook een heerlijke koffie bij ons, die we mee mochten nemen in de kamer en hadden in onze tas wat lekkers zitten voor tijdens de break. Ik heb begrepen dat buiten Corona er volgens mij ook drinken beschikbaar wordt gesteld, maar in dit geval hadden ze van tevoren laten weten zelf iets mee te nemen.

We waren in het begin heel eventjes zoekende in The Bookstore, maar kregen de flow redelijk snel te pakken en hielden deze ook goed vast. Ja, het was af en toe echt wel even nadenken over wat de bedoeling was, maar die ruimte kregen we en daardoor heb ik een positief gevoel overgehouden aan The Bookstore. De puzzels zijn wat mij betreft veel logischer en de aankleding is ook weer een stuk mooier gedaan dan The Mansion. Het verhaal daarentegen, echt geen idee, want als ik bedenk wat we allemaal hebben gezien in de kamer is het best wel wazig.

Al met al vond ik The Bookstore tof en hebben we heel fijn gepuzzeld. Deze kamer zou ik wél adviseren om te spelen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  197:00 min

 

Rebellion

Clock Escaperooms
Geplaatst op: 03 januari 2023

Frustratie, frustratie en... frustratie

Ik moet zeggen dat ik een klein beetje huiverig was voor deze kamer, omdat er een acteur in zit. Acteurs doen dat toch automatisch bij me, dat ik direct op mijn hoede ben. Echter was dit volledig onterecht, want deze acteur was niets anders dan een ondersteunende factor in het verhaal, hij was heel erg grappig en een hele leuke manier om hints te geven. En dat laatste daar hebben we me er toch een hoooooop van gekregen.

De kamer ziet er goed uitgewerkt uit en het thema past helemaal bij wat we tof en mooi vinden, maar het mocht het helaas niet zijn voor ons.

Deze kamer en met name de logica van de puzzels en flow in de kamer was niet aan ons besteed. We snapten er echt geen %$* van. Ik schrijf deze review een heel stuk later dan dat ik de kamer heb gespeeld, maar ik kan me nog herinneren dat ik op den duur gewoon een beetje moest lachen van onze dommigheid/frustratie. In mijn beleving is er ook écht geen logica te vinden in de kamer, maar ik kan me ook voorstellen dat wij uiteindelijk in een soort neerwaartse spiraal terecht kwamen. Hoe dan ook, ik zou 'm niet aanraden:p.


5.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  83:00 min

 

Paradox Project 1: The Mansion

Paradox Project
Geplaatst op: 09 november 2022

Tof concept, jammer van de uitwerking!

Paradox Projects wordt geroemd in Athene en ook in de TERPECA-lijst. Het was een no brainer dat we alledrie de kamers hiervan moesten spelen en we begonnen netjes op volgorde met de eerste kamer, The Mansion.
In de tijd dat wij gingen spelen moesten er nog QR-codes gescand worden i.v.m. Corona. Dit maakte dat we een host zagen voordat het spel begon. Dit is normaal gesproken niet zo en kom je het huis dus binnen, zonder tussenkomst van een host.

Het is voor mij een vrij uniek concept. Het komt niet vaak voor dat je zo alleen wordt gelaten in een escape room en dan in dit geval een heel huis. Aangezien je 180 minuten voor de escape room krijgt, is er een toilet aanwezig, plekken om te zitten en mag je zelf eten en drinken meenemen om te nuttigen gedurende en tijdens de 15 minuten break die je halverwege kan nemen.

Na een a4-tje te hebben gelezen en een introductiefilm gekeken te hebben, konden we van start. We hadden onszelf voorgenomen om niet overal en nergens te beginnen, maar op één plek te beginnen en dat begon eigenlijk lekker. We snapten wat we moesten doen en hadden een flow te pakken. Helaas wisten we deze niet vast te houden en werd het steeds frustrerender om de kamer te spelen, met name richting het einde. Ik vond dat we veel aan ons lot overgelaten werden, terwijl we duidelijk no clue hadden wat we op bepaalde momenten moesten doen. Wij hebben de kamer met twee personen gespeeld en dat vond ik ook wel extra pittig. Wanneer logica en flow ontbreekt, moet je het meer hebben van ergens tegenaan lopen of iets toevallig vinden. Meer mensen vergroten deze kans.

Het concept vind ik fantastisch, een 180 minuten lange puzzelkamer in een groot huis met een leuk neergezette sfeer, alleen de uitwerking was minder. De verbetering zou zitten in het aanbrengen van flow en logica in de puzzels, waardoor een hoop frustratie weggenomen wordt bij de spelers.

Ik zou de kamer helaas niet aanraden. Als je een kamer van Paradox wil spelen zou ik voor The Bookstore gaan.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  169:50 min

 

The Cursed Willy

Sherlocked Homes
Geplaatst op: 18 april 2023

Willy deze spelen? Er zijn betere!

We hadden inmiddels lucht gekregen van de horrorkamers van Athene en hoe dol ze daarop zijn. Ik ging daarom toch een beetje met de staart tussen mijn benen de kamer in, maar dit bleek achteraf onnodig te zijn. Het was daardoor wel een hele spannende ervaring, omdat ik het idee heb dat elk moment iemand de kamer in kwam rennen o.i.d.

Ik vond het een aardige kamer met wat leuke puzzels erin. Voor het verhaal en de beleving hoef je het écht niet te doen, want dat ga je hier niet vinden. Sterker nog, het verhaal is ons totaal ontschoten, doordat het niet verstaanbaar was. Ik sluit me ook aan bij de andere reviewers dat het krijgen van een hint bijna onmogelijk was door de verstaanbaarheid van de host.

Met het puzzelen liepen we met name in het begin vast, maar eenmaal de smaak te pakken, ging het stukken beter en hebben wij een leuke puzzelervaring gehad.

Zou ik 'm aanbevelen... Nee niet per se, omdat ik denk dat er aanzienlijk betere kamers te vinden zijn in Athene.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  62:00 min

 

The Exam

The Rubicon
Geplaatst op: 08 juni 2022

Pittige kamer voor twee personen

Deze escape room heeft een leuke locatie, omdat het ook een spelletjescafé is. Hierdoor heb je meer drankmogelijkheden dan de standaard water en heb je vele tafeltjes om aan te zitten. We werden hartelijk ontvangen door drie man sterk. Het was volgens mij een rustige dag 😉.

The Exam is een vrij simpel aangeklede kamer. Het is een vrij klinisch thema en daar hebben ze zich goed aan gehouden. Met andere woorden, het is qua aankleding een vrij basale en goedkope kamer.

Het is een kamer waar je flink moet aanpoten, want er zitten onwijs veel puzzels in. Het is daarom best wel pittig met twee spelers. Niet alleen dat, de vertalingen in de kamer en de niet heel goed Engelssprekende host, maakten een aantal frustratiemomenten. Hierdoor heeft de kamer wel een lichte negatieve nasmaak.

Al met al is het een kamer die je niet hoeft te spelen als je er bent, maar ben je in de buurt of zoek je een puzzelkamer, dan kun je deze best wel toevoegen aan je lijstje. Houd het daar dan ook bij en denk dan niet, oooooh jullie hebben er nog een? Laten we die ook spelen!!! Daarover meer in de B-32 Sector review van The Rubicon.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  90:00 min

 

Sector B-32

The Rubicon
Geplaatst op: 08 juni 2022

Geen aanrader!

Als ik aan deze kamer terugdenk kan ik alleen maar denken "o my word die host!!". Spoiler... het is een kamer die ik niet zou aanraden om te spelen. Lees vooral verder als je de onderbouwing nog wil zien ;).

Deze kamer speelden we als tweede bij Rubicon. Eigenlijk niet in de planning, maar The Exam was goed bevallen als puzzelkamer en we hadden nog wel wat puzzelbehoeften.

De kamer is, net zoals The Exam, met weinig budget gebouwd. Dit was bij The Exam niet storend vanwege het karige thema. In dit geval hebben ze geprobeerd een bunker na te bootsen, maar dat kwam niet over.
De puzzels waren niet logisch en leken ook een beetje van ellende aan elkaar te hangen. Dan kwam daar nog bovenop dat de host om de paar minuten op de porto kwam. Ik kreeg hierdoor enorm het idee dat we zo fout zaten in de tijd en véél te lang bezig waren met de puzzels. Hierdoor konden we geen flow te pakken krijgen. Dan nog niet te spreken over de taalbarrière. Onlogische puzzels, een host om de haverklap op de porto, een slecht uitgewerkt thema, maakten dat we blij waren dat de kamer voorbij was.

Nu bleek uiteindelijk dat we nog bijna 20 minuten over hadden. Waarom de host ons zo heeft lopen haasten, geen idee... Misschien wilde hij graag naar huis. Waar The Exam leuk was om te doen, viel deze dus onwijs tegen en zou ik deze ook niet aanraden.


4.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  51:35 min

 

Mooie thematische kamer met toffe puzzels

We hadden Cosmos 05 gespeeld van Escapepolis en die was prima bevallen. Niets spectaculairs verwacht van deze kamer, ondanks dat het redelijk hoog genoteerd staat in de TERPECA-lijst. Onze verwachtingen zijn overtroffen en dit is de gaafste kamer geworden van onze Athene-trip.

Laten we beginnen bij de entree van de escape room zelf. Toen ik een wandeling naar de wc maakte, werd ik positief verrast door deze mooie gedecoreerde ingang van de kamer. Eenmaal door de deur heen, bevond zich daar een prachtig aangeklede escape room, boordevol thematische puzzels. De naam en de sfeer doet vermoeden dat het een enge kamer is, maar dat valt alleszins mee. Het is wel degelijk een kamer met een voelbare onheilspellende vibe.

De puzzels zijn mooi weggezet in de kamer en zijn uitdagend. Er zit een lekkere flow in, doordat puzzels logisch zijn en je door middel van geluid en licht gestuurd wordt. De kamer vraagt ook veel samenwerking en dat maakte het natuurlijk extra leuk.

Als je naar Athene gaat mag deze niet ontbreken in je lijst. Dit geldt helaas niet voor Dark Mirror op deze locatie. Hierover meer in die review 😉.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  83:00 min

 

Another Dimension

ESC
Geplaatst op: 16 mei 2022

Leuke puzzelkamer

Deze escape room was wat lastiger om te vinden, omdat deze op de eerste verdieping zit van een gebouw. Ja, je zit waarschijnlijk goed, maar zoek nog even de trap naar boven.

We werden vriendelijk ontvangen en er is een nette ontvangstruimte waar ruimte is voor wat te drinken (water). Na de nodige uitleg, mochten we de kamer in en bij deze escape room moesten we onze spullen meenemen.

De kamer begint thematisch zéér karig en we hielden ons hart vast voor de kamer. Gelukkig werd het wel thematisch wat beter gedurende de kamer, maar verwacht geen hoogstandje. Dit komt met name door de gebruikte materialen en uitwerking.

Desalniettemin mocht dat de pret niet drukken, want het is wel een onwijs leuke puzzelkamer met veel te doen. Dat is iets wat heel erg opvalt aan Athene… De kamers zitten boordevol puzzels en je hebt de tijd die ervoor gezet is ook best wel nodig. We gingen in deze kamer er lekker doorheen en hadden een klein kwartiertje over.

Conclusie, een leuke puzzelkamer, maar mocht je prioriteren, hoeft deze niet in het lijstje.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  65:33 min

 

Dark Mirror

Escapepolis - Galatsi
Geplaatst op: 08 juni 2022

Niet spelen met 2 spelers

Tja… Waar zal ik beginnen bij deze escape room. We speelden deze kamer na The Creepy Store die onze nummer 1 favoriet is geworden van Athene. Misschien dat we deze kamer daarom ingingen met te veel verwachting. Vooropgesteld is dit geen klassieke escape room. Je wordt als team blootgesteld aan diverse opdrachten die je succesvol moet uitvoeren. Met heel weinig informatie over de opdracht moet je ontdekken wat de bedoeling is en dit zijn zowel mentale als fysiekere uitdagingen. Met twee personen merkten we dat we een extra set aan hersenen misten, maar ook zeker een extra lichaam en eigenlijk twee extra. Ik denk dat het heel goed is dat ze deze kamer aanraden vanaf vier personen. Ik zou het ook niemand aanraden om met minder te doen.

Het zijn niet veel puzzels, maar doordat je moet uitvogelen wat je moet doen (veel trial and error) gaat daar al flink wat tijd aan verloren en als je het dan eenmaal weet, gaat daar vervolgens ook nog veel tijd aan verloren en zoals je misschien al leest, niet op de leuke manier.

Verder is de kamer zeer minimalistisch aangekleed, wat op zich nog te verantwoorden is vanuit het thema, maar zelfs dan zou de kwaliteit nog wel wat opgekrikt mogen worden. Zeker als je een kamer zoals The Creepy Store hebt weten te bouwen.

Mijn advies… Je hoeft het niet te spelen als je in Athene bent.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  100:00 min

 

COSMOS 05 Death in Space

Escapepolis
Geplaatst op: 16 februari 2022

Mooi uitgewerkte thematische kamer!

De tweede kamer die we hebben gespeeld in Athene. Deze ligt wat meer buiten het centrum, maar is op zich goed bereikbaar met de metro en wat wandelen. Drink of eet eerst eventjes voordat je deze kant op gaat, want heel veel zal je rond deze locatie niet vinden. Hierdoor waren we veel te vroeg bij de ER om te vragen voor een aanrader, maar in plaats daarvan konden we ruim 20 minuten eerder beginnen, dus dat vonden wij wel heel chill! Op deze locatie is trouwens volgens de lijsten enkel deze kamer een aanrader, we hebben daarom de andere drie kamers niet gespeeld.

De intro was lang... We kregen een A4'tje (voor- en achterkant) met het verhaal en de do's and don'ts van de kamer. Vervolgens had de host daar ook nog aanvullingen op en kregen we helaas al wat spoilers mee voor de kamer.

De kamer begon met dat je meegenomen wordt (zonder dat je iets ziet) de kamer in. Dit is overigens bij allebei de kamers al geweest dat dit gebeurd, dus misschien dat dat ook nog een trend is in Athene. Vervolgens open je je ogen en zit je in een toch wel heel tof aangeklede escape room! Ik vraag me wel af of hoe ze het doen als je met meer dan drie man bent... Volgens mij starten er dan een aantal buiten de escape room.

De puzzels zijn mooi in thema en volledig lineair. Je zult geen hangslotje tegenkomen, wat heel goed past in het thema. De puzzels zijn leuk en uitdagend om te doen! Er zitten toffe puzzels tussen, maar ook hier weer puzzels dat je geholpen wordt vanuit de interactie, anders krijg je het niet bedacht en daardoor wordt de kamer wat onlogisch. Waarom moeten we dat, als vervolgens dit..... zijn dan een beetje de gedachten. Gelukkig komt dat niet te vaak voor.

Verder is de kamer vrij voorspelbaar en staan de puzzels "uitgestald" voor je, dus in dat opzicht hoef je geen mindblowing kamer te verwachten, maar het thema en de uitwerking van de kamer is zeker tof gedaan! Er zit ook een "interactief" stuk in de kamer, wat zeker de eerste keer leuk is, maar op den duur wel de charme verliest en ook vooral de toegevoegde waarde.

Al met al snap ik op zich wel dat de kamer als tof wordt ervaren door spelers, maar ik hoop wel nog vettere kamers tegen te komen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  85:00 min

  RDenHaag

Heerlijk puzzelen als chefkok in een 1.0 kamer

We zijn voor twee weken naar Athene en in plaats van onze usual volgepropte escape vakantie, doen we er nu gemiddeld één per dag. We kunnen daardoor ook wat kieskeuriger zijn. Met behulp van de website van escaperoomers.de (een grote aanrader als je naar het buitenland gaat) hebben we onze escape rooms uitgekozen. TEMID is de eerste kamer die we hier speelden.

Laat ik beginnen met de top host en service die we hebben mogen ontvangen. We werden ontzettend gastvrij ontvangen, er was een flesje water voor ons beide, een bank om te zitten en een host die goed Engels spreekt. Dit lijkt overigens in heel Athene zo te zijn.
Wat wel opvalt (we hebben er nu twee gespeeld) zijn de lange introducties met een hoop do's en don'ts en daarmee verklappen ze wel wat elementen uit de kamer. Mijn persoonlijke voorkeur gaat er in ieder geval niet naar uit.

De kamer is vrij simpel. Je gaat hier geen verrassingen vinden en geen inspirerende ruimtes. Wat de kamer met name leuk maakt is het thema en daarmee het doel van de kamer én de puzzels, waarvan ik moet zeggen dat ik nog niet alles heb gezien en dat zegt toch wel wat met 250 kamers ervaring. We moesten zelf even in de flow komen, het was ook heel eventjes geleden, en wennen aan de manier van spelen hier. Wat tot nu toe opvalt in vergelijk met NL is dat puzzels niet altijd zo vanzelfsprekend zijn en dat je hier vanuit interactie mee geholpen wordt. Wat mij betreft zou een kamer hintloos/hulploos gespeeld moeten kunnen worden. Ik betwijfel of dat het geval is in Athene. Het is dus even wennen dat je "hulp" krijgt, maar dit wil dus niet zeggen dat je aan het bommen bent.

Al met al een hele leuke kamer door de enthousiaste, complimenteuze en vrijgevige host, de puzzels en thema van de escape room.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  60:00 min

 

Laad meer reviews