Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Sjaccopopino

Escaper

Offline

Omschrijving

Sneakerhead // Craft Beer // Escape Rooms // TV Shows Addict // Snowboarding & Skiing // Festivals // Techno - Hardcore //


Lid sinds

08-08-2019

Locatie

Maastricht

Statistieken

Escaperooms

37 reviews

37 kamers gespeeld

91.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

19 gespeelde spellen


28 forum berichten

Teams

YouMe

2 teamleden

12 kamers gespeeld

Escape Sjengen

1 teamleden

7 kamers gespeeld

37 reviews

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 25 maart 2024

Geweldige gevangenis ervaring!

#37 Het was gewoon alweer 1,5 jaar geleden dat we voor het laatst een escape room hadden gespeeld, dus hoog tijd om ons weer eens te laten opsluiten! We moesten dit weekend in Rotterdam zijn, dus besloten om op de terugweg eerst weer eens in Katwijk langs te gaan. Hier hadden we een paar jaar geleden al Bella Ciao gespeeld en toen was de bouw van Here I Am net begonnen (destijds even mogen binnen kijken, maar aan het houte geraamte was toen weinig te zien wat het zou gaan worden). Bella Ciao was destijds top, dus onze verwachtingen waren hoog gespannen! In tegenstelling tot La Casa De Papel, hadden wij Vis A Vis (nog) niet gezien voordat we deze escape room boekte. Wel hebben we snel nog 2 afleveringen gekeken om een beetje een beeld te krijgen, maar dat is in principe niet echt nodig. Het verhaal van deze kamer staat als een huis (of gevangenis?) en vanaf het aller eerste moment zit je er echt helemaal in. Je waant je echt in een gevangenis, waar je dus ook echt uit moet ontsnappen. De aankleding is prachtig, erg realistisch en er wordt een hele toffe sfeer neer gezet. De puzzels zijn erg leuk en zetten je soms zeker aan het denken, maar zijn nergens onlogisch of te moeilijk. Wij hebben dan ook heerlijk gepuzzeld en van het verhaal genoten en gingen met een goede flow zeer soepel overal doorheen en zijn dus ook gelukkig weten te ontsnappen uit de gevangenis. We kregen zelfs te horen dat we voor een duo echt heel snel en goed door de kamer heen gingen. Na afloop ook nog heel leuk nagepraat en zelfs nog de hele kamer door gelopen. Wederom weer een top ervaring gehad, waar we de hele terugweg naar huis nog over nagepraat hebben!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  54:47 min


 • Super sfeer!
 • Prachtige aankleding
 • Leuke puzzels die perfect in het verhaal passen
 • Veel ruimtes!
 • Top begeleiding en leuk napraten
 • Gewoon helemaal geen!

  Johan Le Van

De Grootmeester

Clocked-Up
Geplaatst op: 25 maart 2024

Aardige puzzelkamer

#36 We moesten voor een andere afspraak in Arnhem zijn, dus besloten om dan ook maar meteen voor een escape room te kijken. Dat werd De Grootmeester, makkelijk in het centrum gelegen. Ontvangst is basic en dat geld eigenlijk ook wel een beetje voor de kamer. Het ziet er allemaal prima en netjes en schoon uit, maar er mistte toch een beetje sfeer. Dit is verder echt een puzzelkamer, maar zonder echt hele bijzondere puzzels. Af en toe was niet helemaal duidelijk wat we nou moesten doen, of hoe een puzzel in het verhaal pastte. Maar al met al kwamen we met z'n tweeen prima door de kamer heen en stonden we op tijd weer buiten. Prima kamer voor tussendoor als je toch in de buurt bent, maar het niet waard om voor naar Arnhem te reizen.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  57:10 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Afwerking had iets mooier gekund
 • Wat meer sfeer zou welkom zijn
 • Puzzels makkelijk, maar ook niet altijd logisch

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 11 juli 2022

Het hotel waar je nooit meer wilt uitchecken!

#34 Het was gewoon al weer een jaar geleden dat we een escape room gespeeld hadden. Zouden we nog wel weten te ontsnappen vroegen we ons alle vier dan ook af. Zeker uit dit hotel waar sommige gasten nooit meer uitgecheckt zijn... We werden in ieder geval super vriendelijk ontvangen en krijgen te horen dat we nog even moesten wachten voordat we onze kamer konden inchecken. De wachtruimte is prima opgezet, enkele spellentjes beschikbaar en een bar met voldoende keus aan drinken. Vervolgens werden we meegenomen naar de receptie en kregen we nog enkele instructies voordat we de lift in konden naar onze kamer. Je waant je echt in een hotel hier! Aankleding is dan ook echt geweldig gedaan. Alle puzzels die we tegen kwamen pasten ook mooi in het thema en het was erg fijn dat we telkens in tweetallen aan verschillende puzzels tegelijk konden werken. Ondanks dat we dus al een jaar geen escape room meer hadden gespeeld, vlogen we door de kamer heen! Hierbij hadden we slechts bij de aller laatste puzzel een kleine hint nodig. Zeer voldaan kwamen we dan ook ruim binnen tijd weer buiten. Na afloop werd er ook nog ruim de tijd genomen om met ons na te praten, ondanks dat alle kamers op deze locatie de hele dag door vol geboekt waren! Al met al echt een zeer toffe kamer en ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  50:27 min


 • Prachtige kamer, erg mooi aangekleed!
 • Leuke puzzels die allemaal perfect in thema zijn
 • Toffe beleving!
 • Zeer vriendelijk personeel
 • Had nog langer mogen duren!

 

Leuk verhaal en toffe ervaring!

#35 Deze escape room zit midden op Statumseind (uitgaansgebied) en je zult dus op zoek moeten naar een parkeergarage in de buurt (wat in het centrum van een stad niet altijd even goedkoop is). Bij de escape room boven aangekomen (netjes een kwartier van te voren zoals verzocht), moesten we weer terug naar beneden om te wachten omdat alles nog klaargezet moest worden (en er boven geen wachtruimte is). Gelukkig was het mooi weer, dus was het geen probleem om beneden buiten nog even te wachten. Toen we eindelijk weer naar boven mochten kregen we een korte uitleg en konden we eindelijk aan de kamer beginnen. De eerste ruime was erg mooi aangekleed en bevatte leuke puzzels, welke allen afzonderlijk van elkaar gedaan konden worden (altijd erg fijn met 4 man). Er zat een leuke verhaallijn in ook die ons telkens naar een volgende ruimte/locatie bracht (hierbij was de twee ruimte in vergelijking erg kaal aangekleed, maar maakte de derde ruimte dat meer dan goed!). Alle puzzels pastte heel leuk in het thema en verhaal, al waren de puzzels richting het einde toe toch iets minder leuk (ietwat simpel, plus er zat een puzzel bij die weinig toevoegde). Het hintsysteem was overigens wel erg amateuristisch en pastte niet echt in het thema, jammer. Al met al een zeer leuke kamer en ik kan ook zeker begrijpen dat deze enkele jaren geleden heel lang op 1 gestaan heeft hier op Escapetalk, maar ik zie en snap ook waarom dit nu absoluut niet meer het geval is. Er zijn simpelweg vele mooiere en betere kamers tegenwoordig! Dat gezegd hebbende, is dit zeker een kamer die het spelen waard is! Maar niet met meer dan 4 man zoals hier in verschillende reviews al vaker aangegeven is ;)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  51:23 min


 • Aankleding eerste en laatste ruimte!
 • Leuk verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels richting het einde wat minder
 • Een enkele onlogische puzzel
 • Matig ontvangst, geen mogelijkheid tot napraten

 

Toffe ervaring in een prachtige kamer!

#33 We werden fijn ontvangen in een mooie open ontvangstruimte. Na wat basisregels en uitleg werden we meegenomen om de intro video van deze kamer te bekijken. Deze zat al meteen erg goed in elkaar. De kamer zelf zit nog beter in elkaar en is werkelijk prachtig. Je waant je echt even in een andere wereld. De puzzels zijn ook erg passend in het thema en geven vaak een flinke uitdaging (met twee personen is deze kamer dan ook aan erg pittige kant, alleen voor gevorderde escapers zou ik zeggen, vier man is een beter aantal). Het enige jammere vond ik het einde. Het lijkt alsof deze ruimte nog even snel snel gemaakt en bedacht was. De puzzel hier vond ik ook onlogisch net als de ontknoping. Jammer, maar verder echt een toffe en prachtige kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  68:40 min


 • Verhaal (op einde na)
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Einde beetje jammer/onlogisch
 • Erg pittig met twee personen

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 11 juli 2022

Ge-F*cking-Weldige ervaring!

#32 Wauw! Wat was dit vet!! Dit is geen escape room meer. Zelfs geen next level escape room meer. Dit is gewoon een next level filmische ervaring! Wat je hier mee maakt, zul je niet snel ergens anders kunnen ervaren. Dit is dus ook echt elke euro en elke minuut rijden waard!
Dat begint al meteen vanaf de ontvangst, welke helemaal in thema gebeurt, je zit meteen in het verhaal (let goed op dus!). Zodra je eenmaal het gebouw binnen gaat, begint het pas echt. Zonder te veel te verklappen, zit je echt midden in je eigen (horror) film en moet je zien te ontsnappen! De puzzels die je onderweg tegen komt en moet oplossen om verder te komen, zijn perfect in het thema. De puzzels zijn ook niet al te moeilijk, maar dat is maar goed ook, want je staat non stop stijf van de adrenaline en spanning, dus heel moeilijk nadenken lukt sowieso niet meer. Veel meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Dit MOET je gewoon gaan ervaren! Enige tip die ik dan wel nog heb, neem de tijd! Je hebt 2,5 uur de tijd, maar wij waren (met z'n tweeen) al na iets meer dan 1,5 uur buiten. Er hangen nergens schermen met tijd en je horloge en telefoon mogen ook niet mee. Weet dus dat je echt meer dan tijd genoeg hebt en niet hoeft te haasten. Ga en geniet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  91:23 min


 • Heerlijk spannende sfeer!
 • Niet TE eng
 • Top acteur!
 • Licht en geluid en special effects
 • Alle tijd met 2,5 uur!
 • Puzzels passen in de beleving en het verhaal
 • Helaas slechts tijdelijk beschikbaar!

  xMvdscinzanoDaan92TheekopjeAlecCasturiibilipeMarc

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 11 juli 2022

Wat oudere kamer, maar nog steeds leuk!

#30 We hadden weer een escape dagje op de planning staan met ons vaste team van 4 man. Dit keer helemaal naar Bunschoten gereden om twee kamers te spelen, te beginnen met De Meisjeskamer. Bij binnenkomst was het even zoeken hoe en wat, want er was niemand die ons persoonlijk ontving. We zijn dus maar wat gaan gamen en andere spellentjes doen, wat prima was om het wachten leuker te maken. Uiteindelijk werden we opgehaald voor onze kamer en konden we na een korte instructie beginnen. De sfeer van de kamer is goed neergezet en er wordt goed gebruik gemaakt van muziek, geluid en schrikmomenten (al is het zeker geen super enge kamer). De puzzels zijn leuk en passend goed in het thema. Ook vond ik het wel leuk gedaan dat je op verschillende momenten echt nog even heen en weer moet rennen tussen de kamers. Het zijn echter geen moeilijke puzzels en wij stonden dan ook met nog ruim 19 minuten over alweer buiten (na een redelijk abrupt einde). Is dit een leuke kamer voor erbij als je sowieso The Dome wilt gaan spelen? Jazeker, goede opwarmer! Moet je voor enkele en alleen deze kamer helemaal naar Bunschoten? Absoluut niet.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  40:45 min


 • Sfeer wordt prima neergezet
 • Beleving is goed
 • Leuke schrikmomenten
 • Top wachtruimte!
 • Wat verouderd
 • Puzzels soms wat makkelijk en simpel
 • Begeleiding/ontvangst kan beter

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 11 juli 2022

Next level beleving!

#31 De kamer waar we deze dag voor gekomen waren! We waren al goed opgewarmd door de meisjeskamer en hebben tussendoor nog fijn kunnen ontspannen in de enorme wachtruimte met genoeg spellentjes en drankjes. Maar goed, eindelijk was het dan tijd voor deze bekroonde prijswinnende kamer! Laat ik beginnen met te vermelden dat dit niet meer zo zeer een escape room is, maar meer echt een beleving. Een filmische ervaring. Ja, er zitten zeker puzzels in die je moet oplossen om verder te komen, maar het betreft dingen die je nog nooit eerder gezien of gedaan hebt! Als je echt alleen maar van sleutel- en cijferslotjes houdt, dan skip je deze beter. Maar voor iedereen die van toffe escape ervaringen houdt, is dit absoluut een must play! Over wat er dan allemaal precies te zien en doen is, ga ik niks verklappen, dat moet je echt zelf ervaren. Je hebt in ieder geval niet alleen je hersenen nodig, maar af en toe ook wat behendigdheid. Van binnen is alles ook echt prachtig aangekleed, je valt echt van de ene in de andere verbazing, zo mooi is het allemaal. En er zit ook een flink wtf moment in, ik snap nog steeds niet hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben. Al met al echt een top ervaring, die je als escape liefhebber gewoon gespeeld MOET hebben!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  45:09 min


 • Geweldige ervaring!
 • Prachtig gemaakt
 • Toffe special effects
 • Leuke puzzels die je nog niet eerder gezien hebt
 • Mindfuck!
 • Niet te doen indien je niet goed ter been bent

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 18 juni 2021

De laatste vlucht...

#28 Daar zaten we dan, in een van de allerlaatste vluchten van Oceanic 815. Zouden we ooit nog terug komen? We wisten het niet, maar wilde er maar al te graag achter komen. Nadat je ingecheckt bent en je vlucht vertrokken is, waan je je de rest van de kamer echt in de serie Lost. Mits je deze gezien hebt natuurlijk. Wat absoluut niet hoeft, ik was de enige van de groep die die serie gezien heeft (en voor mij was het dus een feest der herkenning), maar de andere drie vonden het net zo'n geweldige kamer! Want een geweldige kamer is het zeker, ondanks dat ie al wat ouder is. Het is dan ook echt doodzonde dat deze helaas afgebroken gaat worden zeer binnenkort. Dolblij dus dat wij nog een vlucht konden maken. De aankleding is werkelijk prachtig gedaan, alles klopt gewoon. De puzzels zijn ook erg leuk, velen uniek en er zit een heerlijke flow in de kamer. Met vier man had ook iedereen telkens iets te doen en splitsten we ons vaak op in tweetallen, maar moesten we toch zeker ook blijven communiceren met elkaar. De kamer speelt echt heerlijk weg en op het einde kregen we het toch wel even heel warm ook. Of dat van de spanning kwam, of gewoon omdat het echt warm was, geen idee, maar geslaagd was het zeker!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  17:57 min


 • Geweldig thema
 • Prachtige afwerking
 • Goede flow
 • Leuke puzzels
 • Feest der herkenning voor Lost fans
 • Warm! (maar dat was het buiten ook :P)

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 18 juni 2021

Ho. Ly. Shit.

#29 We waren de middag begonnen met Flight 815 en daar al super goed ontvangen door Loran. Na bijgekomen te zijn van die kamer en heerlijk nagepraat te hebben, nam Loran ons mee naar het naastgelegen gebouw. En toen we daar binnen kwamen, vielen onze monden al meteen open van verbazing... En ontvangstruimte zoals we die nog nooit gezien hadden. Ge. Wel. Dig. Alsof je de wachtruimte van een atractie uit de Efteling binnenstapte. We zaten dan ook meteen klaar voor ons volgende avontuur! Na een klein opstart probleempje (we waren de eerste die deze kamer weer speelde na de lange lockdown sluiting, dus Molly wilde ons niet meteen binnen laten :P), konden we van start. En daar waar de ontvangstruimte al mooi was, was de kamer zowaar NOG mooier. Wat een prachtige afwerking. Alles klopte. Het zag er allemaal super mooi uit en het rook zelfs geweldig. We werden doormiddel van toffe puzzels ook heel goed meegenomen in het verhaal, dat erg goed in elkaar zat. Kamer na kamer zat alles super goed in elkaar en werden we verbaasd door toffe technieken (en zelfs een flink WTF moment!). Dit is echt een kamer die je MOET spelen, meer kan ik er niet over zeggen (als ik daar mee begonnen was, had het me wel heel wat typen gescheeld). Na afloop ook nog heel gezellig zitten napraten met Loran, die super enthousiast kan vertellen over zijn kamer. Van ons mag hij snel met iets nieuws komen, dan staan wij vooraan in de rij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  06:09 min


 • WOW!
 • Efteling meets escape room
 • Prachtige afwerking
 • Tof verhaal
 • Leuke puzzels
 • Mindfuck moment
 • Geuren!
 • Had ik al WOW gezegd?
 • Worden we TE verwend door dit soort kamers?

  down-the-hatch

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 28 mei 2021

Eindelijk weer escapen!

#26 He he! Eindelijk mochten we weer escapen nadat de escape rooms bijna een half jaar dicht zijn geweest. Weekendje weg hadden we al op de planning staan, dus mooi meteen gecombineerd met beide kamers bij Rock City Escape. Begonnen met Bloody Mary om er weer even in te komen en omdat deze kamer natuurlijk alweer iets ouder is (plus, voor het verhaal is het ook beter om qua volgorde te beginnen met deze kamer). In het begin zijn er genoeg non-lineaire puzzels, dus ook met meerdere personen heeft iedereen altijd wat te doen. Dat de kamer wat ouders is, resulteert er wel in dat er erg veel slotjes (sleutel, cijfer en woord) zijn. Dat kan natuurlijk ook een pluspunt zijn, voor degene die daar juist van houden. Voor ons was het in ieder geval absoluut geen probleem en juist perfect om er weer even in te komen. De puzzels passen allemaal mooi in het thema en met geluid en licht effecten wordt de spanning mooi opgebouwd. Voor de zeer ervaren escapers zijn de puzzels wellicht erg herkenbaar en iets minder uitdagend (met z'n tweeën was het prima te doen, wij hadden zelfs 0 hints nodig).


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  55:41 min


 • Oudere maar nog steeds mooie kamer!
 • Locatie
 • Verhaal
 • Originele puzzels
 • Non-lineair
 • Eindspel
 • Super aardige eigenaar Adam!
 • Veel slotjes
 • Sommige stukjes erg donker
 • Herkenbare puzzels voor ervaren escapers

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 28 mei 2021

Geweldige ervaring na lang wachten!

#27 We mogen weer escapen! Eindelijk! Wat hebben we daar lang op moeten wachten. Dus maar meteen twee kamers achter elkaar gespeeld! We waren al lekker opgewarmd door Bloody Mary, dus zaten goed in de flow. Nou was Bloody Mary al een mooie kamer, maar toen we hier binnen kwamen... Wow! Prachtige kamer, voorzien van moderne technieken. Waar we bij Bloody Mary meteen wisten oké dit moeten we doen en dat en dat, etc., stonden we hier toch wel even te kijken van oké en nu... Maar al snel kwamen we in een goede flow, mede doordat de meeste puzzels lineair zijn en je zo heel fijn door de kamer heen speelt. Wat ook echt heel tof is, is dat er een paar "rust" momentjes in zitten die erg goed passen in het verhaal. En het is natuurlijk super dat het verhaal ook aansluit op de andere kamer. Zeker als je die net er voor gespeeld hebt, zul je dingen herkennen en bepaalde linkjes leggen. Veel zeer originele en toffe puzzels ook (nergens slotjes!), waarbij je hersenen vaak genoeg flink zullen kraken! Met z'n tweeën is het ook een erg pittige kamer, dus dat is alleen aan te raden voor ervaren escapers. Bij de aller laatste puzzel bleef een bepaald onderdeel dat nodig was ergens in vasthangen. Via hint systeem hulp gekregen hoe dit los te krijgen, hierdoor wel wat minuten verloren, maar die werden gecompenseerd en we konden de kamer wel gewoon uitspelen. Al met al echt een geweldige ervaring! Tussen de kamers door en na afloop ook nog super leuk zitten kletsen met de eigenaar, Adam. Zo leuk zelfs, dat we een uur te laat kwamen voor onze terras-reservering!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  72:29 min


 • Groot! Kamer na kamer na kamer!
 • Aankleding, thema en sfeer. Alles klopt! Prachtig!
 • Leuke en originele puzzels
 • Verhaal! (sluit perfect aan op andere kamer)
 • Lekker lang (75 minuten en die heb je nodig ook)
 • Super aardige eigenaar Adam!
 • Een onderdeel op het allerlaatste bleef vasthangen

 

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 12 december 2020

Leuke puzzelkamer voor beginners!

#24 Leuke klassieke puzzelkamer die echt perfect is voor beginners! Aankleding is mooi en leuk gedaan en je voelt je echt even Sherlock in oud Engeland. De puzzels zijn leuk, maar voor de ervaren escapers echt veel te makkelijk (met z'n tweeën zonder hints met gemak gehaald). Desalniettemin is dit dus wel echt een top kamers voor beginners om kennis te maken met escape rooms. Na deze kamer hebben we ook nog Orient Express gespeeld en Sherlock had toch zeker wel onze voorkeur.


Reactie door Backspace Escape Rooms

28 januari 2021

Bedankt voor de review Sjaccopopino!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  41:45 min


 • Top voor beginners!
 • Aankleding
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Te makkelijk voor ervaren escapers
 • Lineaire puzzels

 

Oriënt Express

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 12 december 2020

Leuke puzzelkamer voor beginners!

#25 Leuke klassieke puzzelkamer die echt perfect is voor beginners! Aankleding is mooi en leuk gedaan en je hebt echt het idee dat je in een trein zit. De puzzels zijn leuk, maar voor de ervaren escapers echt veel te makkelijk (al was een puzzel wel erg onduidelijk en onlogisch vond ik). Desalniettemin is dit dus wel echt een top kamers voor beginners om kennis te maken met escape rooms. Voor deze kamer hadden we ook nog Sherlock gespeeld en die had toch zeker wel onze voorkeur.


Reactie door Backspace Escape Rooms

28 januari 2021

Bedankt voor de review!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  48:08 min


 • Top voor beginners!
 • Aankleding
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Te makkelijk voor ervaren escapers
 • Lineaire puzzels

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 12 november 2020

Super toffe beleving, zeker voor fans van de serie!

#23 Wat een werkelijk prachtige kamer is dit zeg! Heb inmiddels toch al een paar kamers gespeeld en er zijn er lang niet zoveel die het wat betreft aankleding en oog voor detail zo goed voor elkaar hebben. Ook echt heel tof gedaan dat ze met geuren werken, dat maakt de beleving nog toffer en geloofwaardiger. Verder ook erg leuke puzzels die goed in het thema passen en met logisch nadenken goed te doen zijn. Er zit ook een fijne en logische flow in, waardoor je fijn door de kamer heen speelt en echt helemaal op gaat in het verhaal. Erg leuk gedaan! Is deze kamer ook leuk als je Casa De Papel niet gezien hebt? Absoluut! Ik was de enige van de vier die de serie gezien had en de rest heeft net zo'n toffe ervaring gehad als ik. Maar voor mij was het wel extra leuk, omdat je gewoon echt bijna alles herkent uit de serie, zo mooi en goed is het allemaal (na)gemaakt. Ten slotte ook echt de complimenten voor de eigenaar, Johan. Super fijn ontvangst gehad, er werd zowel van te voren, als achteraf uitgebreid de tijd voor ons genomen. Na afloop de kamer nog helemaal doorlopen en nog lang zitten napraten onder het genot van een drankje. En dat in Corona tijd, super fijn dat dat weer ff kon! We komen absoluut terug voor de nieuwe kamer! Eerst nog ff snel Vis a Vis kijken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:31 min


 • Prachtige aankleding/decor en sfeer
 • Geuren
 • Special effects
 • Thema en verhaal goed uitgewerkt
 • Super vriendelijke eigenaar
 • Leuke puzzels en goede flow
 • Parkeren voor de deur

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 03 oktober 2020

Hele toffe technische, maar vooral ENORME escape room!

#22 Over de ingang zal ik het niet hebben, want die is gewoon pauper :P. Gelukkig maakt de super enthousiaste eigenaar dat snel goed door zijn vriendelijke ontvangst in de grote ontvangstruimte (met genoeg spelletjes om je niet te vervelen). Zo'n leuk gesprek van te voren al, dat ik op een gegeven moment dacht, oh ja wacht, we kwamen ook nog een escape room doen! Dit keer twee mensen bij ons, voor wie het de aller eerste keer was dat ze een escape room gingen spelen, dus de verwachtingen waren hoog. En die werden zeker waar gemaakt! Je komt echt binnen in een huis en vanaf de eerste kamer heb je al het gevoel dat het groots gaat worden. En groots werd het zeker. Wat een ruimtes, er kwam geen eind aan! Meerdere keren verbaasd geworden, erg tof gedaan. De puzzels zijn ook leuk bedacht en in thema. Wel zit er één puzzel bij die erg tijdrovend is, dat was wat minder, zeker als het niet helemaal wilt lukken. De puzzels zijn daarnaast ook erg lineair, dus met meerdere personen zijn er bepaalde momenten waarop sommigen niks te doen hebben. Al maakte de laatste puzzel dat weer helemaal goed, want daar is absoluut teamwork vereist. Het huis ziet er tof uit en voelt echt en oud aan. Als je echter heel goed kijkt, zie je toch wel op meerdere plekken een iets mindere afwerking en wat slijtage. Maak dat mag de pret zeker niet drukken. Al met al absoluut een goede en spannende kamer. Aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Geen hangslotjes!
 • Enorme escape room
 • Belevenis
 • Special effects
 • Zeer enthousiaste eigenaar
 • Techniek van en achter de kamer
 • Afwerking
 • Lange tijdrovende puzzel
 • Lineair

  Spuit 11

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 19 september 2020

Een hotel waar je liever niet verblijft (of juist wel?)!

#21 De ervaring begint bij DarkPark altijd al in de ontvangstruimte, waar je door de creepy muziek al in de stemming komt. Eenmaal in de kamer voelde het meteen als we echt in een hotel waren aangekomen en op onderzoek uit moesten. De puzzels passen allemaal perfect in het thema en zijn erg leuk om te doen. Ook ziet alles er echt prachtig uit, waardoor je echt meteen helemaal in het verhaal zit. De puzzels geven genoeg uitdaging, maar zijn ook zeker voor de beginnende escapers goed te doen. Wel vond ik dat we op sommige momenten erg snel een hint kregen en één keer kregen we na één hint al meteen de juiste code toen het ons niet meteen lukte. De puzzels zijn wel vrij lineair op de meeste momenten, waardoor er ook enkele momenten waren waar twee van de vier personen niks te doen hadden (de laatste puzzel is bijvoorbeeld echt maar met max twee man te doen). Maar dat heeft de pret zeker niet mogen drukken. Waren met twee onervaren escapers en die zijn door deze kamer helemaal enthousiast geworden over escape rooms. Zelf heb ik ook erg genoten van deze kamer en vooral van hoe mooi alles was en de vele toffe licht, geluid en andere effecten. Absoluut een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:43 min


 • Aankleding en decor
 • Muziek, effecten en sfeer
 • Verhaal
 • Leuke puzzels
 • Technische snufjes
 • Lineair
 • Bij enkele puzzels sommige mensen niks te doen
 • Redelijk wat cijferslotjes

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 17 september 2020

Zeer uitdagende mooie kamer

#20 Mooie kamer die helemaal in het thema is en erg leuk ingericht en ingedeeld is. In het begin even wat opstartproblemen gehad, maar daarna goed in de flow gekomen. De puzzels passen perfect in het thema en verhaal en zijn daarnaast ook verrassend en niet standaard. Je wordt echt gedwongen op alles goed te bekijken en te combineren en vaak moet je terug naar eerdere gedeeltes. Met twee man is dit een erg pittige escape room, maar als ervaren escaper is dat juist leuk. Voor beginners is deze kamer ook zeker heel goed te doen, 4 (of zelfs 5) man zou dan perfect zijn. Na afloop ook nog gezellig nagepraat met de leuke eigenaren die zelf ook heel enthousiast zijn. Komen zeker terug om ook hun andere kamer te doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  69:22 min


 • Aankleding en decor
 • Verhaal en thema
 • Puzzels niveau en originaliteit
 • Geen sleutelslotjes (wel paar cijferslotjes)
 • Leuke eigenaren
 • Met twee personen alleen voor ervaren escapers

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 september 2020

Spannende kamer!

#19 Vanuit Nederland is het even zoeken waar je precies moet zijn. Parkeren kan gelukkig makkelijk (en gratis) en als je eenmaal de bordjes gespot hebt, loop je ook zo naar de escape room zelf toe. We werden heel vriendelijk ontvangen door de GM/eigenaar, die al meteen aangaf dat het met twee personen pittig zou worden. Mooi zo, daar houden we van, want te makkelijk is niet leuk! Nou, dat hebben we geweten ook, want doordat de airco kapot was en we ook echt flink moesten doorwerken met twee, hebben we ons kapot gezweet. Maar des te heerlijker was het moment van euforie toen we met nog maar 10 seconden op de klok wisten te ontsnappen! Wat een toffe kamer is dit zeg. De aankleding en inrichting is erg mooi gedaan en helemaal in thema met ook veel onverwachte wendingen in de kamer zelf. Erg leuke puzzels ook, niks met fancy technieken of mechanismes, maar gewoon lekker puzzelen en slotjes open zien te krijgen. De puzzels passen allemaal wel perfect in het verhaal en zijn lineair, waardoor er een hele fijne en logische flow in de kamer zit. Deze kamer behoort met recht tot de top van België en mag zich ook zeker bij de top van Nederland rekenen! Na afloop nog lang nagepraat met de eigenaar, waar je echt aan kon merken dat hij veel passie heeft. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer die al twee jaar in aanbouw is en binnenkort open gaat!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Verhaal en thema
 • Afwerking/inrichting/decor
 • Puzzels passend in thema
 • Spannende licht- en geluidseffecten
 • Ontvangstruimte + ontvangst en napraten
 • Warm (airco werkte niet goed)
 • Kan en mag enger, dat zou nog toffer zijn!

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 12 september 2020

Gaafste sollicitatie ooit!

#18 Wat een gave totaal beleving was dit zeg! Vanaf het boeken op de website begint het verhaal al. Bij aankomst bij het hotel voor je sollicitatie als conciërge word je zeer vriendelijk ontvangen en is er nog ruimte voor een praatje met het hotelpersoneel voordat je sollicitatie begint. De kamer zelf is prachtig ingericht en echt elk detail klopt. De puzzels zijn niet volledig lineair en je kunt dus met verschillende dingen beginnen, wat altijd leuk is vind ik. Uiteraard zijn de puzzels volledig in het thema en ook erg uniek en goed bedacht. Bij de meeste puzzels moet je ook echt goed samenwerken, want natuurlijk perfect hoort bij een tweepersoonskamer. Daarnaast zijn het ook zeker geen gemakkelijke puzzels en moet je je hersenen soms goed laten kraken. Hierbij wordt je ook nog eens flink opgejaagd door het unieke en zeer passende hintsysteem. Het is dan ook zeker geen kamer voor mensen die nog nooit een escape room hebben gedaan en daarnaast ook voor de zeer ervaren escaper een leuke uitdaging. Ook het einde is erg tof en goed gedaan en als je binnen de tijd weet te ontsnappen, voelt dit dan ook echt als een opluchting en prestatie. Na afloop nog gezellig lang nagepraat met de GM over de kamer en andere kamers. We gaan absoluut terug komen voor Kamer 237 (en voor de kamer die nog in aanbouw is!)! En voor iedereen die deze kamer nog niet gespeeld heeft: GA DEZE KAMER ZO SNEL MOGELIJK SPELEN!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  64:33 min


 • Verhaal/thema en sfeer
 • Aankleding en decor
 • Originele en toffe puzzels
 • Effecten/verrassingen
 • Hintsysteem
 • Zeer uitdagend voor de ervaren escaper
 • Ontvangstruimte + ontvangst en napraten
 • Te pittig voor beginners?

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 12 september 2020

De wereld gered van een nucleaire ramp!

#17 Kom bij deze kamer gerust wat te vroeg, want de ontvangstruimte is uitgerust met darts en een pooltafel. Daarnaast neemt de GM ook twee uur de tijd voor je, dus geen gehaast bij binnenkomst, maar alles fijn op het gemak. De GM/eigenaar heeft duidelijk een passie voor het vak en bijna de volledige kamer zelf gebouwd! En dat is te zien ook. Echt een hele toffe kamer die super afgewerkt is en helemaal in thema. Je voelt je echt meteen een medewerker in een kerncentrale. Die op z'n eerste werkdag meteen in het diepe gegooid wordt. In het begin sta je dan ook te kijken naar alles en denk je wtf? De kamer is niet lineair en dat is in het begin zeker even wennen, want je hebt geen idee waar je moet beginnen, sterker nog, wat überhaupt de puzzels zijn die je moet gaan oplossen. Maar zodra je eenmaal een begin hebt gevonden, zit er een goede flow in de kamer en passen echt alle puzzels helemaal perfect in het thema. Daarnaast zijn het ook nog eens allemaal unieke en erg leuke en creatieve puzzels (zonder sleutel- en cijferslotjes!). Het hintsysteem is ook uniek en past helemaal in het thema. Echter is het soms erg lawaaierig en zorgt dit ervoor dat dit hintsysteem niet altijd verstaanbaar is, of in ieder geval maar door één persoon verstaanbaar is. Al met al echt een erg toffe kamer die zeker het spelen waard is (en absoluut uitdagend genoeg is voor ervaren escapers)!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Escape Sjengen

Ontsnapt: Ja  58:10 min


 • Decor en inrichting
 • Thema/verhaal en sfeer
 • Originele puzzels
 • Technologie
 • Hintsysteem
 • Enthousiasme eigenaar
 • Parkeren
 • Ontvangstruimte + ontvangst en napraten
 • Donker
 • Erg veel lawaai soms
 • Hintsysteem

 

The Beach

Break Free
Geplaatst op: 12 september 2020

Te makkelijke kamer

#16 Bij aankomst kom je binnen in een oud café dat oogt alsof het al jaren leeg staat en ongebruikt is en nogal rommelig is. Niet echt uitnodigend om van te voren of naderhand nog gezellig te verblijven. Ontvangst is zeker vriendelijk en spontaan, niks op aan te merken. De kamer zelf is leuk aangekleed, maar als je goed kijkt, oogt het allemaal erg goedkoop. De puzzels zijn niet verrassend en echt veel te makkelijk, zonder hints stonden we na 35 minuten al buiten (en het einde was ook erg raar en abrupt, zo van o huh is dit het einde al?). Zit ook niet echt een goede flow in en niet alle puzzels passen in het thema. Verhaal is daardoor ook niet goed uitgewerkt. Daarnaast is deze kamer ook niet geschikt voor minder valide of (erg) dikke personen, daar je op een gegeven moment door een vrij kleine opening omlaag en omhoog moet kruipen. Via Social Deal deze kamer gelukkig voor een prikkie kunnen spelen, anders zou ik deze zeker niet snel gedaan hebben. Mocht je nog nooit een escape room gespeeld hebben en mocht de social deal nog beschikbaar zijn (en is Tongeren in de buurt voor je), dan kun je zeker één van de kamers hier gaan spelen. Ervaren escapers raad ik aan deze over te slaan. Van de twee kamers, vond ik deze net iets leuker dan Live Or Die qua aankleding, maar minder geslaagd qua puzzels.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  35:26 min


 • Social Deal
 • Prima als aller eerste kamer ooit
 • Aankleding en afwerking
 • Geen logische flow
 • Matig verhaal
 • Veel te makkelijk
 • Niet geschikt voor mindervalide/dikke personen
 • Ontvangstruimte niet uitnodigend
 • Wc's

 

Live Or Die

Break Free
Geplaatst op: 12 september 2020

Te makkelijke kamer

#15 Bij aankomst kom je binnen in een oud café dat oogt alsof het al jaren leeg staat en ongebruikt is en nogal rommelig is. Niet echt uitnodigend om van te voren of naderhand nog gezellig te verblijven. Ontvangst is zeker vriendelijk en spontaan, niks op aan te merken. Leuk ook dat het begin anders is dan anders, zoiets pas één keer eerder meegemaakt en paste hier ook goed in het thema. De kamer zelf oogt echter erg goedkoop en rommelig. De puzzels zijn niet verrassend en echt veel te makkelijk, zonder hints stonden we na drie kwartier al buiten (en het had sneller gekund aangezien we zeker 2-3 minuten verloren hebben omdat bij één bepaalde puzzel iets typisch Belgisch is, wat je als Nederlander dus niet snel ziet/door hebt). Bij één puzzel werkte een mechanisme ook niet goed. Zit ook niet echt een goede flow in en niet alle puzzels passen in het thema. Verhaal is daardoor ook niet goed uitgewerkt. Via Social Deal deze kamer gelukkig voor een prikkie kunnen spelen, anders zou ik deze zeker niet snel gedaan hebben. Mocht je nog nooit een escape room gespeeld hebben en mocht de social deal nog beschikbaar zijn (en is Tongeren in de buurt voor je), dan kun je zeker één van de kamers hier gaan spelen. Ervaren escapers raad ik aan deze over te slaan. Van de twee kamers, vond ik deze net iets leuker dan The Beach qua puzzels, maar minder geslaagd qua sfeer/aankleding.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:21 min


 • Leuk begin (anders dan anders)
 • Social Deal
 • Prima als aller eerste kamer ooit
 • Aankleding en afwerking
 • Geen logische flow
 • Matig verhaal
 • Veel te makkelijk
 • Ontvangstruimte niet uitnodigend
 • Wc's

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 12 september 2020

Top ervaring op historische locatie

#14 Het begint al met de prachtige locatie, het historische kruithuisje. Tijdens het fijne ontvangst, krijg je ook nog een korte geschiedenisles, waardoor je helemaal in het verhaal komt. Als je dan eindelijk aan de slag mag, sta je eerst nog even te kijken en genieten van de aankleding. Je waant je meteen terug in de tijd van Rembrandt! Het is slechts één kamer (en een vrij kleine, dus ik zou met max 4 man de spelen, 2 a 3 is het beste denk ik), maar dat hoeft niet slecht te zijn. Hierdoor kun je je lekker focussen op waar het om draait; puzzelen! En de puzzels zijn ook erg leuk en origineel, met links en rechts toch ook war vernieuwende technieken. Het is zeker geen makkelijke kamer, dus ook voor de ervaren escapers een erg leuke uitdaging (zeker als je maar met z'n tweeën bent). Na afloop nog met de GM alle puzzels nagelopen en kort nagepraat, enige wat daar nog beter aan had gekund, is de mogelijkheid om ter plekke nog wat te kunnen drinken. Verder echt absoluut een aanrader! Als je in Leiden bent, moet je deze zeker spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Prachtige historische locatie
 • Verhaal en thema
 • Decor en aankleding
 • Leuke creatieve en originele puzzels
 • Uitdagend genoeg voor ervaren escapers
 • Lineair en goede flow
 • Aan de kleine kant (max 4 personen)

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 12 september 2020

Top kamer voor beginners!

#13 Deze kamer gespeeld met iemand die nog nooit een escape room had gedaan. Voor beginners is dit een perfecte kamer. De puzzels zijn namelijk vrij makkelijk (voor mij persoonlijk geen verrassende puzzels, ik wist elke keer al meteen wat de bedoeling was en een aantal puzzels herkende ik ook al van andere escape rooms). We hebben de de kamer dan ook zonder hints uitgespeeld in een dikke drie kwartier. De kamer is verder mooi gemaakt en leuk in thema. De meeste puzzels zijn ook in het thema, waardoor je in het verhaal blijft en er ook een redelijke flow in zit. Degene waar ik mee speelde vond het helemaal geweldig en heeft een super eerste ervaring gehad. Zo goed zelfs, dat we de dag er na nog een escape room zijn gaan doen. Al met al dus een perfecte kamer voor mensen die nog nooit een escape room hebben gedaan (of pas 1-3). Voor de ervaren escapers zou ik deze niet aanraden (en zou er zelf zeker niet speciaal voor naar Den Haag gaan, maar gelukkig zitten er in Den Haag en omgeving veel top kamers, dus dan kan deze leuk zijn voor er bij).


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: YouMe

Ontsnapt: Ja  46:17 min


 • Thema en decor
 • Perfect voor beginners
 • Bij 2 personen extra tijd mogelijk
 • Te makkelijk voor gevorderde escapers
 • Ontvangst kan wat gezelliger
 • Niet echt tijd voor nabespreken

  vosje

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 12 september 2020

Uitdagende fantasy room!

#12 Na een zeer vriendelijk ontvangst in de erg leuke ontvangstruimte (als je arcade games houdt, kom dan zeker wat eerder!), gingen we vol frisse moed aan de slag. We kregen van te voren al te horen dat het een pittige kamer was met een laag ontsnappingspercentage. Dat bleek ook absoluut waar te zijn. De puzzels zijn erg leuk, origineel en van tijd tot tijd ook zeker complex en ingewikkeld. Genoeg uitdaging dus ook voor de ervaren escapers. Alles ziet er ook mooi uit, je waant je echt in een fantasy tovenaarswereld.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:08 min


 • Mooie kamer met veel details!
 • Uitdagende en originele puzzels
 • Prijs-kwaliteit
 • Leuke ontvangstruimte
 • Lekker pittig voor de gevorderde escaper!
 • Te klein voor meer dan 4 personen
 • Voor beginners wellicht te pittig?

 

Laad meer reviews

0 reviews