Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over De Kolenmijn

Tijdens recente graafwerkzaamheden zijn er in de buurt van de Admiraal Helfrichlaan te Dieren oude mijngangen ontdekt. Volgens onderzoek in oude archieven blijkt het gaan om een kolenmijn met 9 gangen waarvan de diepste zich 51 meter onder het maaiveld bevindt.

De mijn is gegraven in 1865 tijdens de industriële revolutie omdat er een grote vraag naar kolen was. Grootste afnemer was de Veluwse Spoorweg Maatschappij (VSM) die het transport van goederen en personen in de wijde omgeving verzorgde. 

In 1930 is de mijn gesloten na een reeks ongelukken waarbij verscheidene slachtoffers zijn gevallen.

Vooral de diepste gang: nummer 9 schijnt erg berucht te zijn geweest. Bij de laatste ramp zijn in deze gang 3 kompels op gruwelijke wijze verdronken doordat ze tijdens hun dienst op een groot waterreservoir stuitten. Zij zijn nooit meer teruggevonden.

In de tussenliggende jaren is het gangenstelsel verder in verval geraakt en heeft men de ingang geblokkeerd. Hierna is de kolenmijn in de vergetelheid geraakt totdat ze vorig jaar oude resten tegen kwamen bij het verbeteren van de weg.

Vanaf september vorig jaar is een gespecialiseerde groep technici druk bezig geweest om de gangen 1 tot en met 5 weer toegankelijk te maken. Vorige maand is de liftschacht met authentieke lift weer in gebruik genomen. En sinds kort mogen er zelfs kleine groepjes (maximaal 8) de mijn in voor excursies en rondleidingen met allerlei leuke en uitdagende spellen.

De vier onderste gangen 6 tot en met 9 blijven voor alsnog voor het publiek afgesloten. Want zowel de motoren, die het waterpeil op het juiste niveau moeten houden, als het elektriciteitsnet zijn sterk verouderd. Men verwacht dat het nog jaren gaat duren voordat deze gangen zijn gestabiliseerd.

Het is natuurlijk niet mogelijk, maar mocht je ooit per ongeluk in een van deze gangen terecht komen, dan moet je zorgen dat je er binnen een uur uit bent, anders kan het heel slecht aflopen. Aldus Kloris Baggerman, de leider van het onderzoeksteam


Eigenschappen

NL

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

23 bezoekers

85.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Admiraal Helfrichlaan 89
6952GD, Dieren
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

34 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2021

Mooie kamer en daar stopt het

Opnieuw een kleine roadtrip deze keer met de volgende room:
De kolenmijn – Dieren
Operation Submarine – The Circle Veenendaal
Operation Source Code – The Circle Veenendaal
Operation Agent 159 – The Circle Veenendaal
Kamer 13 – Escape Room Appeltern

Starten deden we me De Kolenmijn, een kamer die al heel lang in mijn wishlist stond en waar ik echt naar uit keek.

Onthaal:

De kolenmijn ligt in een doodlopende straat bij een activiteitencentrum/hotel.
Er is voldoende parkeerplaats voor de deur en eens binnen werden we meteen vriendelijk welkom geheten en wegwijs gemaakt.
De start van de room is iets wat verwarrend wat het wisselt tussen thematisch naar aards, alsof men niet kan beslissen of we nu in een mijn zijn of in een escaperoom.
Nadat we onze laarzen, overals en helm hadden gekozen (en die heb je echt nodig) kon ons avontuur beginnen.

Kamer:

Nog voor het betreden van de mijn kregen we van onze GM best wel wat info over de kamer en erger nog, info wat er binnen zou gebeuren. Dat is nooit echt tof want dat haalt je volledig uit de beleving.
Maar goed, niet veel later kon onze afdaling beginnen en meteen viel de enorm mooie afwerking op van deze kamer. Ik denk dat dit de best afgewerkte mijn is die ik al gezien heb.
Uiteraard verloopt niet alles volgens plan en al snel blijkt dat er het een en ander is misgelopen en het is aan ons om terug boven te geraken.

En dan komen we helaas op het mindere stuk van deze kamer en dat stuk is meteen 2 ledig.
Hoewel dat de puzzels er erg mooi uitzien en bijna altijd wel een of andere connectie hebben met het thema ontbreekt het deze kamer echt aan voldoende info om hintloos uit deze kamer te geraken.
En dat schrijf ik niet omdat ik hintloos uit deze room wil geraken, maar omdat ik er van overtuigd ben dat je op een of andere manier steeds hulp nodig hebt van bovenaf (nee niet God)
En dan kom je automatisch op het 2de frustratie deel en dat was onze GM.
Nu meteen even zeggen dat ik er van overtuigd ben dat deze man het met de allerbeste bedoelingen deed, maar volgens mij geen idee heeft hoe men normaal wil escapen.

Wat ik in ieder geval niet wil is dat iemand bij elke puzzel mij gaat bellen en mij, totaal niet in thema, een volledige puzzel gaat uitleggen. En dat gebeurde haast bij elke puzzel zo. Je kon werkelijk geen puzzel oplossen of die telefoon rinkelde weer en dat was voor mij de doodsteek van deze kamer.
Sommige puzzels bevatten onnodig veel info waar je als escaper een logica achter gaat zoeken die niet aanwezig is. Soms leidt een code naar een random slot of moet je een actie doen waarvan je op geen enkele manier kan weten hoe en waarom.
Dat er vanuit de GM in op bepaalde momenten nuttige info gegeven kan worden is prima, zeker als dat zo in het script staat, alleen doe dat dan minimaal en zeker in thema.
Het verhaal is in deze kamer flinterdun en dat is echt prima. Je gaat de mijn in en je moet er terug uit geraken en dat is precies wat je moet doen.
De special effects zijn aanwezig, maar kunnen echt een stuk beter en het geluid staat veels te zacht om geloofwaardig over te komen.

Conclusie:

Ik snap de score voor deze room totaal niet.
Ja het is een mooie kamer, maar qua escape room mist hij een goede flow en logica. Ik had bij elke puzzel bijna een gevoel van ja en nu… En dan ging weer die telefoon. Wat haat ik dat ding!

Dit is een kamer die je wilt spelen met max. 4 spelers en ik betwijfel echt of ik hem zou adviseren voor ervaren escapers. Dit is een kamer voor families die op deze kamer andere leuke activiteiten komen doen en die storen zich ook niet aan de hulp die de GM geeft.
Deze kamer wordt volgens mij met veel liefde gerund was alles zag er echt prima uit, alleen is het telkens net niet. Dat zag je bij het ontvangst waar men niet kan kiezen of ze het nu wel of niet in thema willen doen, dat zag je in de ontvangstruimte waar je letterlijk op de GM zijn pc staat te kijken.
Maar dat kwam ook terug in de kamer waar tip tips moeten zijn, korte duwtjes in thema vanuit je collega aan de oppervlakte en geen 20 zinnen waarin men de halve kamer uitlegt.


6.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Ontsnapt: Ja

  prodigy

josjejosjeEscape ExpertLid sinds: 27 september 2018 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Gave afwerking

De uitwerking van het thema en gedetailleerde afwerking is erg goed gedaan! De kamer heeft veel potentie om een goede kamer te worden. Puzzels passen goed bij het thema maar hebben geen logische opzet. Helaas hebben wij zeer veel hints nodig gehad waardoor de spelbeleving wegbleef. Daarnaast zijn er te weinig puzzels in de kamer aanwezig, wij waren met 2 personen maar met meer verwacht ik dat je geregeld stilstaat. De kamer heeft een niet zichtbaar lineaire opzet, voor de volgorde hebben we dan ook veel hints nodig gehad.


6.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  mroelofs

Jeroen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2019

Ontzettend leuk!

Mooi gemaakt, goede sfeer en uitdagende puzzels. Ook voor wat oudere kinderen leuk om te doen!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  de-kolenmijn

wp de Lange (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2019

Mooi gedetailleerde escaperoom met veel aandacht voor de beleving

Omdat we zelf in Dieren wonen en enthousiaste escapers zijn moesten we deze natuurlijk zeker bezoeken. De ontvangst was goed en het concept is prachtig doorgevoerd. Er zijn niet zo veel spellen die elk op zich lastig genoeg zijn. Daardoor sta je snel met elkaar om een puzzel. 6 is daarom echt het maximum om deze kamer te spelen, 4 lijkt ons het beste. Er werd erg snel informatie gegeven en de gegeven informatie was vaak meer een oplossing dan een hint, het is lastig als je bezig bent om in te schatten wanneer je een hint nodig zou hebben. Mooie effecten. Tip. Vraag even of de foto gelukt is. Wij kregen een onscherpe foto toegestuurd terwijl het makkelijk is om deze even overnieuw te maken. Of laat even een foto maken met een telefoon van jezelf.


Reactie door De Kolenmijn

12 november 2019

Bedankt voor de feedback! wij hopen hier mee onze kamer nog leuker te maken!


8.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst
 • Absoluut veel aandacht voor de beleving
 • we misten een tijdklok in de kamer
 • 6 personen is vrij veel, meer is echt te veel
 • niet zo veel puzzels

  de-kolenmijn

HanneloreHanneloreJunior EscaperLid sinds: 4 november 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2021

Leuk uitje

De kolenmijn was een zeer leuk en geanimeerd uitje voor ons gezin. Er werd echt gewerkt aan beleving door ook verkleedkledij aan te bieden. De kamer zelf speelde naar ons gevoel ook vooral op beleving. Alle puzzels hadden wel iets te maken met het thema van de kamer. Mooi technisch vernuft ook!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Alieke (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Super leuk en behulpzaam personeel

Mooie escape room met een tof verhaal. Personeel was vriendelijk en behulpzaam. Het was niet té moeilijk maar ook zeker niet makkelijk


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mario (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Mooie escaperoom


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee

 

StanStanEscaperLid sinds: 13 november 2017 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Rekenen in de mijn

Het was voor ons weer tijd om een escapetrip te plannen. Vandaag stonden vijf kamers op de planning, waar we dus begonnen bij de Kolenmijn. Een kamer die voor een aantal van ons al een geruime tijd op de wishlist stond.

Tijdens ons kopje koffie, werden we al aangesproken door de mijnopzichter. Volledig in mijnjas en helm met lamp, leuk! Hij gaf aan dat we onze koffie even konden opdrinken en dat we dan konden starten met onze afdaling. Erg leuk in thema. Echter liep deze gamemaster daarna de hoek om, zette zijn helm af en ging als ‘zichzelf’ aan de bar zitten. Dit is ook meteen hoe onze escape tijd was, een afwisseling tussen dingen die leuk in thema zijn en andere zaken die je volledig uit het verhaal van de mijnafdaling trekken.

Zo liepen we na onze koffie naar de ontvangstruime van de mijn/kamer. Enerzijds zie je een mooie deur van een lift richting de mijn, gaaf! Daarnaast staat echter het bureau van de GM met zijn computer, wat dan weer helemaal niet in thema past. Enfin, wellicht zijn we ook wat verwend met alle experiences die we tegenwoordig kunnen spelen.

Na een langdradige uitleg, daalden we af naar de mijn. Toen we nog geen stap in de mijn hadden gezet, ging de telefoon al (je proeft de frustratie van het geluid van deze telefoon wellicht al). Ook hier begon het gesprek leuk in thema; echter werd er daarna meteen over ‘puzzels’ & ‘kamers’ gepraat, wat dus thematisch niet klopt. Het zijn kleine dingetjes, maar dit had onze beleving veel toffer gemaakt. Wat vooral erg zonde is, is dat de GM verschillende dingen verklapt die je op dat moment nog niet weet (bijvoorbeeld wat je moet gaan doen of waar er bijvoorbeeld een deur open zal gaan).

Wat wel gezegd moet worden is dat de kamer er thematisch werkelijk prachtig uit ziet! Je waant je echt in een mijn. Wat betreft special effect kan het hier en daar nog wat spectaculairder, maar overall ziet het er erg mooi uit! De puzzels zijn soms wat vaag, maar op zich redelijk leuk gevonden. Niet allemaal volledig in thema en ook niet allemaal heel logisch, maar best vermakelijk. Het meest frustrerende voor ons was die telefoon die we continu bleven horen. Wij werden door de GM echt door de kamer heen geleid, wat erg jammer was.

Samenvattend, de kamer ziet er erg gaaf uit. Erg mooi in thema. De puzzels zijn wat oppervlakkig, de logica is soms ver te zoeken, maar over het algemeen best prima. Het meest vervelende voor ons was dat wij van begin tot eind zijn begeleid aan het handje door de GM, die ons daarnaast ook telkens uit het verhaal haalde. Erg jammer. Het is en blijft natuurlijk een momentopname. Het is zeker een kamer die je gezien mag worden, want de kwaliteit van de decors zijn prachtig. Maar voor ons niet die topkamer die we verwacht hadden.


6.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Ferry & LisaFerry & LisaJunior EscaperLid sinds: 30 juli 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Leuk gemaakt

Escape room die er echt top uitziet. Erg origineel. Puzzels waren soms een beetje onduidelijk maar zeker te doen.


8

Sfeer: 10.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer

 

L (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Een avontuurlijke beleving!

Goede puzzels, goed verhaallijn en mooi ontworpen!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Sandra Krekel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Thema mooi uitgewerkt

De kolenmijn gespeeld met 5 personen en ontsnapt. 5 hints nodig gehad. 4 personen vind ik de max dan is iedereen lekker bezig. Veel heeft relatie met het thema alleen de cijferpuzzel niet en dat is jammer. Daar zijn we dan ook te lang met teveel personen mee bezig geweest. Al s deze puzzel een relatie zou hebben met het thema dan zou dit echt een top 10 escaperoom zijn. Ik zou echt proberen dit nog aan te passen.. Verder alles goed voor elkaar.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi uitgewerkt thema
 • cijferpuzzel geen relatie met het thema

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2021

Erg mooi!

Een hele leuk Escape die prachtig is gedecodeerd! We waande ons echt in een kolenmijn.
Leuke puzzels die alleen wel wat logica hier en daar miste.
Special effects waren er genoeg en het was maar goed dat we een mijnpak en laarzen aan hadden... Waar die voor diende was een erg leuke verassing!
Ook de eind foto, hoe we die aan het eind mee kregen was erg leuk gedaan en vooral origineel!
Erg aardige host die de tijs voor je nam en intresse toonde!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Decor
 • Hier en daar de logica

 

M (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2021

Leuke ervaring!

Er is ontzettend veel aandacht besteed aan “de ervaring”. De details van de kamers zijn heel mooi uitgewerkt. Die ervaring zou versterkt kunnen worden door het verhaal wat duidelijker te vertellen bij de start van het spel. Nu lazen we dat achteraf pas. De spellen zijn goed bedacht en uitdagend. Het zou nog leuker zijn als de volgorde waarin dingen opgelost moeten worden tijdens het spel “vanzelf” duidelijk wordt zodat het spel 100% zelfstandig gespeeld kan worden. Al met al een hele leuke ervaring!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele opdrachten
 • Vriendelijke ontvangst
 • Thema mooi uitgewerkt
 • Complete ervaring
 • Volgorde onvoldoende vanzelfsprekend

 

Diane (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2021

Gave sfeer en heel origineel

Wij hebben gespeeld met ons gezin van twee volwassenen en twee tieners. Coole ontvangst met direct de opdracht om te verkleden en helm op te zetten. En dan de mijn in..... elke puzzel leidt tot volgende stal en je komt van de ene in de andere verrassing. Uitdagende puzzels in topambiance 👌🏻


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie effects
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Weinig items of sleutels: vooral codes zoeken

 

Saskia (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 februari 2021

Fantastische, goed uitgewerkte escaperoom inclusief leuke effecten.

We hebben deze fantastische escaperoom gespeeld in januari 2021 met ons eigen gezin bestaande uit 5 personen. Het is een prachtig uitgewerkte escaperoom inclusief speciale effecten en je wordt door de kleding helemaal in het verhaal meegenomen. Wij hebben er veel plezier aan beleefd. Voor ons de beste escaperoom tot nu toe bezocht. Aanrader dus!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • goed uitgewerkte escaperoom met special effects
 • geen minpunten!

 

Fam Rikken (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2021

Super leuke escaperoom

Wij waren er met 2 volwassen en een dochter van 12. De ontvangst was hartelijk en we kregen een goede uitleg. Je waant je echt onder de grond in een kolenmijn. Sommige puzzels waren best pittig. Leuke elementen in de mijn. Echt een aanrader


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagende puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Mooie opzet

 

hanboxhanboxJunior EscaperLid sinds: 6 december 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2020

Bijzondere beleving

Met 2 volwassen en 2 kids (9 en 11) gelukkig nog een escaperoom kunnen spelen. De beleving van een kolenmijn is waanzinnig goed gelukt met ook een verassend element die ik nog in geen enkele escape room had gezien. Fantastisch!

Qua puzzelen was het af en toe wat zoeken waar te beginnen, waardoor de flow er niet helemaal lekker in zat. Voor de kinderen waren de puzzels te moeilijk maar de door de beleving hadden ze toch een heel erg leuk ervaring. Puzzels sloten overigens prima aan bij het thema.

Ook na afloop leuk kunnen napraten en kamer even kunnen doorlopen met nog een leuke verassing aan het einde.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Verassing aan het einde
 • Uniek element
 • Beleving
 • Puzzels kunnen nog beter uitgewerkt worden

 

dennisvanhees73dennisvanhees73Junior EscaperLid sinds: 10 november 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2020

Fantastische sfeer!

Wat een oog voor detail! Wat een leuke sfeer! Een erg leuke kamer met verrassende puzzels. Een zeer goede ontvangst met inleiding in het verhaal van de kamer. Ik heb al 30 kamers gespeeld, sommigen blinken uit door de techniek, sommigen door de puzzels en sommigen door 't oog voor details en de sfeer van de kamer. Deze hoort zeker in de laatste categorie, waarmee ik niet zeg dat die niet goed scoorde op de andere onderdelen, in tegendeel. We hebben de kamer met z'n 2-en gespeeld. Dat is wel flink aanpoten! Met 1 of 2 man extra is ie denk ik beter te doen / wat relaxter, maar het kan zeker met z'n 2-en. Een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Oog voor details
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Sfeer
 • Geen

 

René (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Wat een gave escaperoom! Erg leuk, prachtig gemaakt, het voelt heel echt!

Van vóór het begin tot je weer buiten staat is dit een prachtig avontuur! Het ziet en voelt zo echt dat je helemaal op gaat in het spel, en dat is een groot compliment. We zijn als gezin van 5 van start gegaan, en al gauw merk je dat iedereen nuttige inbreng heeft en weer iets anders ziet. En details zijn echt belangrijk om effectief samen te werken, waardoor het gelukt is om net binnen de tijd weer de uitgang te vinden. Een gave ervaring, en ook nu kan je dit als één huishouden prima doen. Zeer aan te raden!


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie mix tussen plezier en spanning
 • Haalbaar
 • Aandacht voor detail
 • Sfeer
 • Soms nét iets te snel hulp gegeven

 

naomi_peturssonnaomi_peturssonEscape ApprenticeLid sinds: 8 september 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 8 september 2020

gave escape room, super gemaakt!!

prachtig gemaakt deze escaperoom!
Ik vond m wel erg lastig zonder hints maar ik ben dan ook geen ervaren escaper.
fijn dat we de escape wel af mochten maken ook al waren we 1 minuutje over tijd.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • erg leuk aandenken wat je meekrijgt
 • prachtige aankleding
 • goede sfeer
 • miste een klok in de room zelf

 

Eliane (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2020

Super leuk

Mooi aangekleed, leuke puzzels en goede begeleiding.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Met 8 is teveel

 

J (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2020

Zeer gedetailleerde levensechte ruimte waardoor de beleving van de kolenmijn levensecht wordt. Leuke best lastige puzzels voor alle leeftijden

Onze eerste escaperoom. Hierdoor af en toe om aanwijzingen gevraagd en tips gekregen om alsnog uit de kolenmijn te kunnen geraken waardoor ons gezin van 4 kinderen tussen 9 en 16 jaar veel plezier hebben beleefd aan deze escape. Bij de verkleedpartij kom je al in de stemming en in de lift waan je je echt in een avontuur, heel erg goed gemaakt!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Personeel zeer vriendelijk en behulpzaam
 • Ook het aandenken was geweldig
 • Echt een beleving
 • Kindermaatje overal mist
 • haal mee te nemen. Dit echter ter perfectionering.
 • opgestart kunnen worden door je direct in het ver
 • In het begin zou de beleving nog iets meer

 

Daniël (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2020

hartstikke leuk en spannend

het was hartstikke leuk en spannend, de omgeving leek net echt maar helaas was het snel voorbij maar toch leuk 4 van de 5


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • omgeving leek echt
 • niet te moeilijke niet te makkelijke puzzels
 • leuk met familie
 • beetje kort

 

Team Koekwaus (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2020

Leuke escaperoom met mooie aankleding en uitdagende puzzels

Gisteren, 18-07-2020, jullie mooie escape room bezocht met 4 ervaren escapers en 1 nieuweling. Het was een ontzettend mooie aangeklede escaperoom, je waant je in een heuse mijn waarbij, je kleding en het geluid en de andere effecten zeker een extra meerwaarde toegevoegd hebben. We hadden het privilege om als eerste met 3 nieuwe puzzels aan de gang te mogen. Het was een leuke uitdaging en de mijnopzichter heeft ons zich echt over ons ontfermd toen we in de mijn zaten. Hij gaf goede hints, (ookal werd er niet altijd naar geluisterd haha), en dacht echt met ons mee. Groetjes van Team Koekwaus!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede special effects
 • Uitdagende puzzels
 • Origineel

 

rntrntEscape ApprenticeLid sinds: 16 november 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2020

Een ontzettende gave escaperoom

Deze kamer gespeeld met vier personen. Voordat je begint krijg je eerst een de juiste kleding voor het werken ondergronds aan. Dit soort al wel voor het juiste sfeertje. De escape is echt fantastisch gebouwd, je kunt gewoon voelen en zien dat iemand hier met veel passie aan het werk is geweest. Het is voor het eerst dat wij een formulier moesten invullen met eventuele bijzonderheden over onze gezondheid, dus dit was vreemd voor ons. De puzzels zijn zoals veel mensen schrijven best moeilijk of onduidelijk en de hints inderdaad meer uit antwoorden/instructie’s dan echte hints. Dit haalt een deel van de puzzelervaring weg. Zonder hints kan de escaperoom frustrerend zijn. De beheerder was zeer aardig en probeert je echt te helpen, maar wij hadden het fijn gevonden om eerder echte hints te krijgen, en niet later de antwoorden.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede hints maar onduidelijk waar ze opslaan
 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels zijn niet duidelijk
 • Te weinig puzzels voor 4 personen

 

Bas (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 januari 2020

Eerste keer voor onze kids. Mooie ervaring rijker.

D Hallo, Vandaag bezochten we met ons gezin, vader, moeder en 2 kids van 12 en 11, jullie escaperoom. Voor onze kinderen was dit de eerste keer en vantevoren verzochten we dan ook om hier rekening mee te houden. Deze rol werd glansvol opgepakt. De mijnbaas voorzag ons van voldoende tips waardoor het voor ons mogelijk was om de uitgang binnen de tijd te halen. Dank jullie wel voor jullie zorgen. Jullie hebben een prachtige escape-room neergezet met uitdagende puzzels. Zeker een aanrader. Groeten Bas van Roon


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig