Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Kolenmijn

Dieren , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 8

Lees reviews

Meer over De Kolenmijn

Tijdens recente graafwerkzaamheden zijn er in de buurt van de Admiraal Helfrichlaan te Dieren oude mijngangen ontdekt. Volgens onderzoek in oude archieven blijkt het gaan om een kolenmijn met 9 gangen waarvan de diepste zich 51 meter onder het maaiveld bevindt.

De mijn is gegraven in 1865 tijdens de industriële revolutie omdat er een grote vraag naar kolen was. Grootste afnemer was de Veluwse Spoorweg Maatschappij (VSM) die het transport van goederen en personen in de wijde omgeving verzorgde. 

In 1930 is de mijn gesloten na een reeks ongelukken waarbij verscheidene slachtoffers zijn gevallen.

Vooral de diepste gang: nummer 9 schijnt erg berucht te zijn geweest. Bij de laatste ramp zijn in deze gang 3 kompels op gruwelijke wijze verdronken doordat ze tijdens hun dienst op een groot waterreservoir stuitten. Zij zijn nooit meer teruggevonden.

In de tussenliggende jaren is het gangenstelsel verder in verval geraakt en heeft men de ingang geblokkeerd. Hierna is de kolenmijn in de vergetelheid geraakt totdat ze vorig jaar oude resten tegen kwamen bij het verbeteren van de weg.

Vanaf september vorig jaar is een gespecialiseerde groep technici druk bezig geweest om de gangen 1 tot en met 5 weer toegankelijk te maken. Vorige maand is de liftschacht met authentieke lift weer in gebruik genomen. En sinds kort mogen er zelfs kleine groepjes (maximaal 8) de mijn in voor excursies en rondleidingen met allerlei leuke en uitdagende spellen.

De vier onderste gangen 6 tot en met 9 blijven voor alsnog voor het publiek afgesloten. Want zowel de motoren, die het waterpeil op het juiste niveau moeten houden, als het elektriciteitsnet zijn sterk verouderd. Men verwacht dat het nog jaren gaat duren voordat deze gangen zijn gestabiliseerd.

Het is natuurlijk niet mogelijk, maar mocht je ooit per ongeluk in een van deze gangen terecht komen, dan moet je zorgen dat je er binnen een uur uit bent, anders kan het heel slecht aflopen. Aldus Kloris Baggerman, de leider van het onderzoeksteam


Eigenschappen

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

54 bezoekers

73.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Admiraal Helfrichlaan 89
6952GD, Dieren
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2021

Mooie kamer en daar stopt het

Opnieuw een kleine roadtrip deze keer met de volgende room:
De kolenmijn – Dieren
Operation Submarine – The Circle Veenendaal
Operation Source Code – The Circle Veenendaal
Operation Agent 159 – The Circle Veenendaal
Kamer 13 – Escape Room Appeltern

Starten deden we me De Kolenmijn, een kamer die al heel lang in mijn wishlist stond en waar ik echt naar uit keek.

Onthaal:

De kolenmijn ligt in een doodlopende straat bij een activiteitencentrum/hotel.
Er is voldoende parkeerplaats voor de deur en eens binnen werden we meteen vriendelijk welkom geheten en wegwijs gemaakt.
De start van de room is iets wat verwarrend wat het wisselt tussen thematisch naar aards, alsof men niet kan beslissen of we nu in een mijn zijn of in een escaperoom.
Nadat we onze laarzen, overals en helm hadden gekozen (en die heb je echt nodig) kon ons avontuur beginnen.

Kamer:

Nog voor het betreden van de mijn kregen we van onze GM best wel wat info over de kamer en erger nog, info wat er binnen zou gebeuren. Dat is nooit echt tof want dat haalt je volledig uit de beleving.
Maar goed, niet veel later kon onze afdaling beginnen en meteen viel de enorm mooie afwerking op van deze kamer. Ik denk dat dit de best afgewerkte mijn is die ik al gezien heb.
Uiteraard verloopt niet alles volgens plan en al snel blijkt dat er het een en ander is misgelopen en het is aan ons om terug boven te geraken.

En dan komen we helaas op het mindere stuk van deze kamer en dat stuk is meteen 2 ledig.
Hoewel dat de puzzels er erg mooi uitzien en bijna altijd wel een of andere connectie hebben met het thema ontbreekt het deze kamer echt aan voldoende info om hintloos uit deze kamer te geraken.
En dat schrijf ik niet omdat ik hintloos uit deze room wil geraken, maar omdat ik er van overtuigd ben dat je op een of andere manier steeds hulp nodig hebt van bovenaf (nee niet God)
En dan kom je automatisch op het 2de frustratie deel en dat was onze GM.
Nu meteen even zeggen dat ik er van overtuigd ben dat deze man het met de allerbeste bedoelingen deed, maar volgens mij geen idee heeft hoe men normaal wil escapen.

Wat ik in ieder geval niet wil is dat iemand bij elke puzzel mij gaat bellen en mij, totaal niet in thema, een volledige puzzel gaat uitleggen. En dat gebeurde haast bij elke puzzel zo. Je kon werkelijk geen puzzel oplossen of die telefoon rinkelde weer en dat was voor mij de doodsteek van deze kamer.
Sommige puzzels bevatten onnodig veel info waar je als escaper een logica achter gaat zoeken die niet aanwezig is. Soms leidt een code naar een random slot of moet je een actie doen waarvan je op geen enkele manier kan weten hoe en waarom.
Dat er vanuit de GM in op bepaalde momenten nuttige info gegeven kan worden is prima, zeker als dat zo in het script staat, alleen doe dat dan minimaal en zeker in thema.
Het verhaal is in deze kamer flinterdun en dat is echt prima. Je gaat de mijn in en je moet er terug uit geraken en dat is precies wat je moet doen.
De special effects zijn aanwezig, maar kunnen echt een stuk beter en het geluid staat veels te zacht om geloofwaardig over te komen.

Conclusie:

Ik snap de score voor deze room totaal niet.
Ja het is een mooie kamer, maar qua escape room mist hij een goede flow en logica. Ik had bij elke puzzel bijna een gevoel van ja en nu… En dan ging weer die telefoon. Wat haat ik dat ding!

Dit is een kamer die je wilt spelen met max. 4 spelers en ik betwijfel echt of ik hem zou adviseren voor ervaren escapers. Dit is een kamer voor families die op deze kamer andere leuke activiteiten komen doen en die storen zich ook niet aan de hulp die de GM geeft.
Deze kamer wordt volgens mij met veel liefde gerund was alles zag er echt prima uit, alleen is het telkens net niet. Dat zag je bij het ontvangst waar men niet kan kiezen of ze het nu wel of niet in thema willen doen, dat zag je in de ontvangstruimte waar je letterlijk op de GM zijn pc staat te kijken.
Maar dat kwam ook terug in de kamer waar tip tips moeten zijn, korte duwtjes in thema vanuit je collega aan de oppervlakte en geen 20 zinnen waarin men de halve kamer uitlegt.


6.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Ontsnapt: Ja

  Tokkesprodigy

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Gave afwerking

De uitwerking van het thema en gedetailleerde afwerking is erg goed gedaan! De kamer heeft veel potentie om een goede kamer te worden. Puzzels passen goed bij het thema maar hebben geen logische opzet. Helaas hebben wij zeer veel hints nodig gehad waardoor de spelbeleving wegbleef. Daarnaast zijn er te weinig puzzels in de kamer aanwezig, wij waren met 2 personen maar met meer verwacht ik dat je geregeld stilstaat. De kamer heeft een niet zichtbaar lineaire opzet, voor de volgorde hebben we dan ook veel hints nodig gehad.


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

  Tokkesmroelofs

Jeroen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2019

Ontzettend leuk!

Mooi gemaakt, goede sfeer en uitdagende puzzels. Ook voor wat oudere kinderen leuk om te doen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  de-kolenmijn

wp de Lange (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2019

Mooi gedetailleerde escaperoom met veel aandacht voor de beleving

Omdat we zelf in Dieren wonen en enthousiaste escapers zijn moesten we deze natuurlijk zeker bezoeken. De ontvangst was goed en het concept is prachtig doorgevoerd. Er zijn niet zo veel spellen die elk op zich lastig genoeg zijn. Daardoor sta je snel met elkaar om een puzzel. 6 is daarom echt het maximum om deze kamer te spelen, 4 lijkt ons het beste. Er werd erg snel informatie gegeven en de gegeven informatie was vaak meer een oplossing dan een hint, het is lastig als je bezig bent om in te schatten wanneer je een hint nodig zou hebben. Mooie effecten. Tip. Vraag even of de foto gelukt is. Wij kregen een onscherpe foto toegestuurd terwijl het makkelijk is om deze even overnieuw te maken. Of laat even een foto maken met een telefoon van jezelf.


Reactie door De Kolenmijn

12 november 2019

Bedankt voor de feedback! wij hopen hier mee onze kamer nog leuker te maken!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Absoluut veel aandacht voor de beleving
 • Goede ontvangst
 • niet zo veel puzzels
 • 6 personen is vrij veel, meer is echt te veel
 • we misten een tijdklok in de kamer

  de-kolenmijn

M (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2023

Geweldig

In gepaste kleding, wat de sfeer van de escape room alleen maar ten goede komt, en met een mooi verhaal wat door een enthousiaste spelbegeleider wordt verteld, ben je echt klaar voor een avontuur in de kolenmijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

TokkesTokkesEscape ApprenticeLid sinds: 17 oktober 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

heel mooie kamer. lineaire puzzels

Ontvangst was vriendelijk, maar sloom en zonder enthousiasme. Het decor is erg mooi en de sfeer in de kamer is ook zeker top vanaf het begin. Bijpassende kleding was echt tof gedaan. Sommige puzzels waren helaas onduidelijk of onlogisch. De lamp deed het niet (goed), maar we de eigenaar heeft het na melding zeer netjes afgehandeld en gecompenseerd. Alle lof daarvoor. De maker zou i.s.m. een top puzzelmaker een geweldige kamer neerzetten. Puzzels liepen lineair waardoor meer dan 4 mensen af te raden is. Special effects waren heel mooi, origineel en in thema.


7

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • special effects
 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • enthousiasme gamemaster

 

Lyan (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2022

Leuk teamuitje!

Wij hebben als teamuitje deze escape room gedaan en zijn erg enthousiast! Het ziet er super uit, helemaal in thema. De opdrachten zijn uitdagend en leuk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

MilouminatorMilouminatorEscape ApprenticeLid sinds: 10 december 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Heel gaaf gemaakt!

Prachtig gemaakt en goede sfeer! Ik had wel meer iets spookachtigs verwacht gezien de beschrijving


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verwachting was iets anders
 • Onlogische puzzels

 

ExZoDus (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Mooi gemaakt

De kamer is erg mooi gemaakt in de sfeer van de Kolenmijn.
Vriendelijk personeel. Tip: wacht even dat iedereen is aangekleed voordat je de uitleg start. Voel je je als klant niet opgehaast en krijg je ook alle info mee.
De kamer zou geschikt zijn voor 6 personen, maar daar is die eigenlijk wat te klein voor. Je staat elkaar in de weg en soms sta je niks te doen.
Puzzels zijn leuk bedacht.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Tamara (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2022

Erg genoten van deze belevenis!

Wij zijn met ons team in "de Kolenmijn" geweest! We kregen goede uitleg en na de tof gemaakte entree hadden we enkele puzzels al vlot opgelost, een aantal andere puzzels waren een behoorlijke uitdaging, dus hebben we wel wat hints gehad. Het is erg mooi gemaakt, de beleving is realistisch! Deze escaperoom is een leuke uitdaging, met 7 personen deden we in twee of drie groepjes steeds de puzzels. Wij vonden het erg leuk, en zeker een belevenis! Ik raad aan om niet voor de escaperoom een borrelarrangement te nemen maar na die tijd, omdat je maar één alcoholhoudend drankje mag voordat je de escaperoom ingaat, in verband met de veiligheid en dat is zonde want ze hadden erg lekkere biertjes! De foto die we meekregen zijn we tijdens onze verdere uitstapje kwijt geraakt, maar die kregen we naderhand digitaal dus dat was fijn. Al met al erg genoten van deze belevenis.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Ron van Eeden (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2022

Realistisch en spannend!

Wij zijn met ons teamuitje in "de Kolenmijn" geweest! Het is erg mooi gemaakt, de beleving is behoorlijk realistisch!
Deze Escaperoom is niet makkelijk, maar met een clubje van 7 tot 8 personen zeker te doen. Wij vonden het erg leuk, en zeker een aanrader! Met speciale dank aan het personeel van de "Veluwse Poort"


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 23 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min

 

Sanne (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Super leuk

Super leuke escaperoom, voor ons als onervaren escaperoom gasten erg lastig! De gids helpt goed en duidelijk.


8

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mark RoelingMark RoelingEscape ApprenticeLid sinds: 11 augustus 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2022

Best realistisch, en goede moeilijkheidsgraad

Als niet echt ervaren escape room oplossers was het wel prettig dat we af en toe een aanwijzing kregen. Bij de nabespreking bleek dat we het niet slecht gedaan hadden. Een enkele puzzel bleek wat aan de lange kant om op tijd op te kunnen lossen,

De sfeer is uiteraard niet exact realistisch. Maar er is een goede poging gedaan om de bezoeker het gevoel te geven onder de grond te zijn.

We hebben ons best vermaakt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Blindnoodles88Blindnoodles88Junior EscaperLid sinds: 28 augustus 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Leuke aankleding!

De Escaperoom was leuk aangekleed en we kregen zelf ook speciale kleding aan en mee, dat zorgde voor een hele leuke ervaring. De Escaperoom was goed in elkaar gezet en een goed verhaal. Helaas niet ontsnapt omdat we met z'n 2'en waren. Met meer mensen is deze Escaperoom wel haalbaar.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Sanne DeHart Sanne DeHart Junior EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

Enigszins teleurgesteld

Leuk ontvangen, maar er werd al veel gedeeld voordat we de kamer überhaupt binnen gingen. Puzzels waren gevoelsmatig onsamenhangend, veel sloten die al slecht werkte en nodig aan vervanging toe zijn (wat ook bevestigd werd door de medewerker). En die telefoon.... zit je net even te puzzelen ging die al weer met "tips"... Het idee van de mijn is hartstikke leuk, maar pakt om 1 of andere reden niet lekker uit. Wij zijn ervaren escapers maar vonden het een lastige kamer.

Om positief te eindigen: het zag er echt prachtig uit!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Fantastic Four

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Onlogische puzzels
 • Puzzels

 

Jelle B.Jelle B.Junior EscaperLid sinds: 5 april 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 april 2022

Hele goede escape room met echte materialen voor een leuke levensechte ervaring

Vanaf begin tot eind goed in elkaar gezet. Een van de eigenaren vertelde ons naderhand dat er materialen vanuit Polen en andere landen komen die in het spel verwerkt zijn. Dus is er zeker moeite in gestopt. De outfits die je moet aantrekken bij deze escape room zorgen er ook voor dat de ervaring veel beter word in tegenstelling tot eentje waarbij je dat niet hoeft.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Outfits

 

MitchwnkMitchwnkEscape ApprenticeLid sinds: 25 maart 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2022

Erg lastig, onmogelijk zonder hints

Met een groep van 4 man die redelijk veer ervaring en gedrevenheid hebben in escaperooms het bij de kolenmijn echt lastig gehad.

Hulde voor de aankleding van de escaperoom, echt prachtig gemaakt en compleet met kleding en al. Helaas waren de puzzels echt te moeilijk om op te lossen. Zonder hints was hier echt niks van te maken.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Jane van AlphenJane van AlphenJunior EscaperLid sinds: 2 oktober 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2022

Mooie aankleding

De escape room heeft een mooie aankleding.
Maar de puzzels zijn te ingewikkeld en kom je zonder hints niet uit.
De logica is ver te zoeken en zelfs met een team van ervaren escape room spelers snapte we er vrij weinig van


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Onlogische puzzels
 • Puzzels

 

Jamiex06Jamiex06Junior EscaperLid sinds: 6 april 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 april 2022

Super gaaf

Over alles is heel goed nagedacht! De sfeer en beleving klopt en alles werkte goed.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Onlogische puzzels soms zijn ze net iets te ver ge

 

Boerendans (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 maart 2022

Erg leuk!!

Samen met ons gezin, ouders en schoonouders gespeeld. Erg leuk om samen te spelen. Erg vriendelijk en behulpzaam personeel.

Voor onze kinderen de 1e keer,de jongste van 8 vond het soms wat spannend,maar zou zo weer mee gaan!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

rolanrorolanroJunior EscaperLid sinds: 30 april 2019 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2022

Mooie kamer maar de wauw-factor ontbreekt

Na het bekend worden van de versoepelingen mochten we eindelijk weer los. We gingen op zoek naar een escape room in de omgeving die goed aangeschreven stond op escapetalk. Met vijf mensen uit onze 'escapeclub' boekten we de kolenmijn.
Bij het lezen van enkele (minder lovende) reviews werden onze verwachtingen al iets getemperd. Zoals samengevat in de titel is de kamer mooi ingericht en afgewerkt maar ontbreekt voor ons de wauw-factor.

De sfeer
In de ontvangstruimte wordt het thema van deze escape room duidelijk, maar is niet geheel in stijl. Pas na het 'omkleden' en betreden van de kolenmijn start de echte beleving van de kamer. In de kamer is veel aandacht besteed aan de inrichting en afwerking.

De puzzels
Bij de puzzels ontbrak voor ons soms de logica. Met enkele hints van de gamemaster werden we op het juiste spoor gezet. We hebben de kamer ruim binnen de tijd veilig kunnen verlaten maar verlieten de escape room met een wat gedesillusioneerd gevoel. Reden hiervoor is dat we wisten te ontsnappen via een 'shortcut'. Een aantal mensen was nog bezig met het oplossen van een (andere) puzzel en ineens wisten twee van ons de deur te openen.

De service
We werden gastvrij ontvangen. De introductie van de kamer was oké en naderhand was er tijd om na te praten met de gamemaster.
Omdat voor ons de logica soms ontbrak was ingrijpen door de gamemaster met een hint nodig om ons op het juiste spoor te zetten.
De service was verder prima.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Onlogische puzzels

 

DennisDennisJunior EscaperLid sinds: 30 oktober 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Gave setting, weinig puzzles

Deze kamer moet het vooral hebben van de setting. Die is heel erg tof gedaan. Ik vond dat er veel minder puzzles waren dan ik normaal gesproken gewend ben. We hebben ook een aantal puzzles kunnen over slaan, omdat we een ‘short cut’ vonden. Vreemd dat dat onderdeel was van de kamer, ook al werd aangegeven dat bijna niemand deze vond. Er was één puzzle waarbij je iets in elkaar moest zetten waar we veel tijd verloren. We deden het goed, maar het ‘klikte’ alsmaar niet goed vast. Ik heb in deze kamer veel moeten wachten op anderen.


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels

 

HanneloreHanneloreJunior EscaperLid sinds: 4 november 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2021

Leuk uitje

De kolenmijn was een zeer leuk en geanimeerd uitje voor ons gezin. Er werd echt gewerkt aan beleving door ook verkleedkledij aan te bieden. De kamer zelf speelde naar ons gevoel ook vooral op beleving. Alle puzzels hadden wel iets te maken met het thema van de kamer. Mooi technisch vernuft ook!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

 

Alieke (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Super leuk en behulpzaam personeel

Mooie escape room met een tof verhaal. Personeel was vriendelijk en behulpzaam. Het was niet té moeilijk maar ook zeker niet makkelijk


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mario (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Mooie escaperoom


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee

 

xlalxlalEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Een en al sfeer

Echt een hele mooie Escape room, net echt! Wel beetje lastige technische spellen


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig