Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Demise of the Gricers: 'Deception of Babak'

As , België

Nu gesloten

Top #28

150 minuten

3 - 5 (Aanbevolen: 5)

18 jaar

Lees reviews

Meer over Demise of the Gricers: 'Deception of Babak'

Welkom in de wereld van de Gricers!

Ervaar hoe het is om in je eigen levensechte film of videogame te spelen! ‘Demise of the Gricers’ dompelt je onder in het duistere verhaal van een groepering treinfanaten (Gricers), die hun menselijkheid dreigen te verliezen. Beleef samen met je team een interactieve psychologische thriller die jullie tot het puntje drijft qua spanning, alle zintuigen ontwaakt en jullie daarna levend laat voelen. Durf jij het aan?

LET OP! Dit is GEEN escape room! Er zijn geen puzzels, maar het spel zit vol gameplay gebouwd rondom een 'game mechanic'. Net als bij I Can Hear You zul je met een nieuw perspectief anders naar je omgeving gaan kijken en hiermee moeten leren omgaan. Overleven, ontdekken en 'beter' worden in het spel is waar het omgaat. Het enige puzzelwerk is het mysterie oplossen. Er zijn wel doelen die behaald kunnen worden. Het is onmogelijk om alles mee te maken in 1 speelsessie. Sommige dingen zullen wel of niet gebeuren, afhankelijk van jullie acties. En dat maakt jouw verloop uniek!


Battle

Eng

Acteurs

Thema's

Avontuur

Horror

Misdaad

Thriller

Trein

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

16 likes

68 bezoekers

84.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsstraat 126b
3665, As
België

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

53 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (204 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2023

Hoe ik NS conducteurs voor altijd met een scheef oog aan zal kijken

Vandaag is de dag aanbebroken: Demise of the Gricers. Die naam slingert al enige tijd rond in onze groepsapp. Zo ongeduldig als we waren, boekten we na de béta periode direct ons tijdslot. Verwachtingen? Niet aanwezig. We gaan het meemaken!

Nu is het algemeen bekend dat dit geen escaperoom ging zijn, maar daar komen we ook niet voor. Wel gaat het naar mijn idee hand in hand samen. Maar dan een paar schepjes erbovenop. Helaas hebben we nooit I Can Hear You kunnen spelen, dus vergelijkingsmateriaal op Entered-gebied hadden we niet. We konden alleen afgaan op de positieve verhalen van de voorgaande experiences.

Je wordt vooraf al op toffe wijze meegetrokken in het verhaal. De start op locatie is ook in thema en al snel wordt duidelijk dat er behoorlijk wat op ons af gaat komen. Ach, wij kunnen inmiddels wel wat hebben. Toch? Er volgt een nuttige introductie waar de immersie vanaf spat. Af en toe een behoorlijke infodump, maar daar kom ik later op terug. We hebben in ieder geval vet veel zin om te starten.

Ja. En dan de locatie he. Wat had je anders verwacht? Dit is niet normaal. Ik maak nog net geen sprongetje over het feit dat we hierin losgelaten worden. Gelukkig heeft niemand dit aan hoeven zien, want er zal gefocust moeten worden. En dat is wat we gedaan hebben. Vraag me daarom niet hoe lang en hoe of wat. Ik verwacht nog een belletje van de afdeling gevonden voorwerpen. Dat ze m'n besef van reali-tijd hebben gevonden, want die ben ik daar verloren.

Ik weiger iets te vertellen over het spel. Uiteraard spoilergewijs, maar vooral omdat je er zo min mogelijk over moet willen weten. Eigenlijk gewoon niks. Neem de informatie die bekend is letterlijk: jij hebt een ‘wereld' tot beschikking en ga maar ontdekken! Dit is wellicht even wennen voor de die-hard escapers onder ons. Ook wij hebben niet alles gezien/gedaan wat we wilden, maar dat is ook onmogelijk. “Ja maar dan heb ik het niet gehaald.” Nee snap ik, maar dat is ook het punt. Jij hebt de regie! Voor de mede-gameliefhebbers onder ons: you'll love this.

Er is tijdens het spel zo ontzettend veel informatie. Op het moment zelf kreeg ik er ooit best wat stress van. “Shit ik had hier op moeten letten”. Maar achteraf viel voor mij het kwartje. Dit spel valt op zoveel manieren te spelen waardoor je ooit keuzes zult moeten maken waar je je aandacht op gaat vestigen. Dit maakte dat we als groep flink wat na te kletsen hadden. Laat je hier in ieder geval niet door afschrikken. Ga vooral genieten!

Ook dankzij het napraten met de eigenaren vielen er veel dingen op z'n plek. Super fijn dat hier aandacht aan besteed werd! Zeggen dat hier een basis ligt, is niet eerlijk. Er ligt namelijk méér dan dat. Wel ben ik benieuwd hoe deze experience nóg meer gaat groeien. Ik wil sowieso nog een keer. En misschien daarna nog een keer. Oh ja en dan is daar nog missie 2. Voor mij is het elke cent waard. Nu nog even een strategie bedenken hoe we het de volgende keer gaan doen haha.

De engheid van deze experience is relatief. Ik denk persoonlijk dat dit het meest intense wat ik tot nu toe gespeeld heb, maar dat heeft te maken met een aantal specifieke factoren. Ik kan me dus voorstellen dat een gemiddelde bangerik hieronder kan bezwijken. Dat is wellicht overdreven, want ik denk vooral dat je dit gewoon moet doen. Laat de adrenaline je leiden!

En dan de acteurs: wow. Wat hebben jullie het fantastisch gedaan. Iedereen zat goed in z'n rol. Ze wisten briljant op ons in te spelen als groep. Heerlijk. Naderhand was ook nog even tijd om na te kletsen. Ik waardeer het zo ontzettend als hier tijd voor wordt genomen. Ze bleken stiekem dus toch keivriendelijk te zijn én super gepassioneerd. Applaus voor jullie!

Dan nog het stukje techniek en spel: WTF. Niet normaal. Ik ben 100% een leek hierin, maar wat ze hier neer hebben gezet… Ik vind het bizar. Zó knap. Een behoorlijk aantal elementen maken deze experience uniek. Hoe krijg je het bedacht?

Als je het hebt over een begin-tot-eindexperience, dan is die benaming bij DOTG op z'n plek. Vanaf het moment voordat je überhaupt start tot ver daarna. Extra credits voor de toffe groepsfoto en al helemaal voor de mail. If you know, you know.

Dit is zoiets ja. Ik ben hier weer een week ondersteboven van. Treinritjes richting kantoor zijn voorlopig niet hetzelfde. Ik schaam me bijna tegenover de eigenaren die hier vet veel werk aan hebben gehad, maar: please. Meer van dit. Ik kan er geen genoeg van krijgen. See you soon!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Uniek
 • Fantastisch acteerwerk
 • Spannend
 • Locatie
 • Verhaal
 • Techniek is niet van deze wereld
 • Vette spelelementen
 • Top service
 • Eigenaren
 • Communicatie voor- en achteraf
 • Groepsfoto
 • Wat zit je nog te lezen?
 • Ga gewoon boeken!

  celinee95NinahChantalverRikkert_de_denkerSemGijssambeekanne_ter_horstDrs-jlcanoukMarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 maart 2023

Ticket to Ride

Als je ooit wilt ervaren hoe het is om in een videogame te zitten, dan is dit je kans. Wat een ongelofelijk gave beleving is dit 😍. In deze review zal ik precies duiden, waarom je nu direct een ticket moet kopen voor deze rit… De rit die Demise of the Gricers: ‘Deception of Babak' heet.

Met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) daalde we af naar onze Zuiderburen om daar eindelijk een real life experience van Entered te gaan spelen. Bij de vorige Entered-game, gooide corona roet in het eten en daarna moesten ze plotseling sluiten 😁¥. Hierom waren we er deze keer als de kippen bij en nadat was aangekondigd dat de testfase was afgelopen, hebben we zo snel mogelijk geboekt.

Bij het boeken wisten we eigenlijk nog helemaal niets over dit project van Entered. Als je ‘Demise of the Gricers' vertaald komt eruit: ‘De ondergang van de treinspotters'. Géén idee wat we ons hierbij voor moesten stellen… We wisten wél dat het géén standaard escape room zou worden, want dit zou een filmische beleving worden waarin jij met je team de hoofdrol speelt. Demise of the Gricers is de hoofdtitel van dit project, maar je speelt een specifieke missie, die een bepaald perspectief toont van de door Entered gecreëerde belevingswereld. De ondertitel van deze missie luidt: ‘Deception of Babak'. Later zullen er meer missies komen, die weer een andere kant gaan belichten van de Gricers-wereld.

Volledig onwetend over wat je te wachten staat, kom je aan in As (België) én wordt je in thema onthaalt. Nouja, in thema? Ja, in thema! Echt ontzettend grappig hoe ze dit hebben aangepakt. Je zult dit gaan begrijpen als je het spel gespeeld hebt. Vervolgens krijg je op verschillende manieren een introductie én instructie van het spel. Er wordt even een bak informatie over je heen gekiept en hierdoor raakte ik lichtelijk in paniek, want ik wist even niet zo goed de hoofd- en de bijzaken te onderscheiden. Gelukkig komt dit later redelijk goed. Direct dus een tip als je deze missie gaat spelen; laat alle informatie over je heen komen en laat je niet in de war brengen óf gek maken door de hoeveelheid.

De experience begint én je wordt geïntroduceerd aan het unieke spelconcept wat Entered heeft bedacht. Dit is zo ontzettend gaaf! Ik ga hier niets over spoilen, want dit wil je niet weten van te voren. Echter wil ik wél mijn lof uitspreken over dit geweldige nieuwe concept, wat overigens ook perfect bij het thema én in de wereld past die ze hebben willen creëren. Het is bijna poëtisch, hoe goed ze hier over nagedacht hebben. Alleen hiervoor al, zou je deze game moeten gaan spelen.

Waar je in een escape room normaliter een verhaal volgt, zijn ze bij Demise of the Gricers verder gegaan. Ze hebben een volledige wereld gecreëerd, waarin jouw beslissingen en acties bepalen wat je wél en niet doorloopt tijdens de speeltijd. Precies zoals dit ook in videogames gebeurd. Dit is briljant uitgewerkt én zorgt ervoor dat ieder spel wat je hier speelt uniek is. Dit maakt het dus ook mogelijk om meerdere keren het spel te spelen. Alles meekrijgen gaat hier nooit lukken én daar moet je je dus bij neerleggen. Tevens betekent dit dat je niet kunt zeggen óf je het spel wél of niet gehaald hebt. Je hebt bepaalde taken/doelen/missies volbracht én een andere groep volbrengt weer andere taken/doelen/missies. Zo hebben we dagen nagepraat over strategieën óf acties die we hadden kunnen toepassen om het spel aan te vliegen én tot andere resultaten te komen. Met andere woorden, je hebt ontzettend veel napret na het spelen van dit spel én ik weet zeker dat ik het nog een keer kom spelen om mijn nieuwe theorieën te testen 😜.

Dan is deze review al zeven alinea's lang én dan heb ik het nog niet gehad over hoe geweldig alles eruit ziet. De sfeer die neergezet is, is fenomenaal. Het decor is subliem. De locatie is geweldig. Je kunt je gewoon niet voorstellen hoe groots en meeslepend alles eruit ziet, zonder dat je het spel gespeeld hebt. De term ‘Gricers' geeft al iets weg over de omgeving, maar dat het zo gaaf zou zijn uitgevoerd en zo écht is/voelt, had ik me van te voren niet kunnen inbeelden. Tel daarbij op de fantastische performances van verschillende acteurs – en dan heb ik het niet over louter twee acteurs – die ontzettend goed in hun rol zitten én dan is de sfeer compleet.

Deze ervaring draait op een bak techniek waar je bang van wordt 😁². Ook dit is weer vernuftig toegepast tijdens de game. Wat helemaal gaaf is, is dat er bij een teamgenoot iets misging met een technisch aspect en dat dit dan vervolgens in thema wordt opgelost. Daar wordt ik ontzettend blij van. Zelfs over mogelijke problemen is nagedacht en dat is geweldig. Ook de licht- en geluidseffecten zijn hier on point en sluiten naadloos aan bij de sfeer die wordt neergezet. Over alle toegepaste techniek tijdens deze game, kan ik alleen maar met ontzettend veel lof spreken.

Is deze experience eng? Tja, dat is zo ontzettend lastig om te zeggen. Voor mij persoonlijk voelt het meer als een actie-genre aan in plaats van horror, maar ik ben niet zo'n erge angsthaas. Er zitten niet echt scares in (althans in de game zoals wij hem speelden), maar er is weldegelijk een aanhoudende dreigende spanning. Als je bang bent aangelegd, zul je dit eng vinden én als je wat meer gewend bent op het gebied van horror, zul je dit eerder als een actie-spanning ervaren. Laat je door angst in ieder geval niet tegenhouden om deze ervaring te gaan doen, want dat zou eeuwige zonden zijn.

Wat deze ervaring wél is, is fysiek en lichamelijk intensief. Voor mensen die mijn bouw en conditie kennen; aan het einde was ik écht gesloopt. Ik heb ook als het waren ‘opgegeven' in de laatste vijf minuten 😁…. Je gaat hier écht tot het gaatje én het is 150 minuten actie. We waren allemaal moe én ik heb nog een paar dagen spierpijn gehad 🤣, maar dat maakt niets uit want dat was het volledig waard. Houdt hier wél rekening mee, ook m.b.t. je kleding keuze.

Het nabespreken was brood nodig, want we zaten vol adrenaline én dan wil je enthousiast spuien over wat je zojuist hebt meegemaakt. Wat ontzettend tof was, was dat de eigenaren hier ook écht de tijd en aandacht voor namen. Dat heb ik wél eens anders meegemaakt elders. We hebben voor de acteurs kunnen applaudisseren, we hebben vragen kunnen stellen én we hebben kunnen aangeven hoe erg we ervan genoten hebben. Hierna konden we met gloeiende wangetjes terug naar Nederland én hadden we weer stof tot nagenieten.

Al bij al; Demise of the Gricers: ‘Deception of Babak' is een unieke beleving, die je nergens anders kunt ervaren. Het is ontzettend vernuftig bedacht en super tof uitgevoerd. Het is iets nieuws en nog nergens heb je zo het gevoel alsof je in een videogame zit. Ik verwacht zelfs dat de ervaring alleen nog maar beter gaat worden, want er zijn nog genoeg mogelijkheden binnen deze wereld om te groeien. Wat er echter al staat is al absoluut de moeite waard. Dit is iets wat je niet mag missen, dus ga hierheen en koop tickets voor deze geweldige reis.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om dit spel te willen spelen:
- Speel deze game met vier personen, dat is naar mijn idee het beste aantal voor deze game;
- Ga niet met de verwachting dat je een klassieke escape room gaat spelen, want dit is zoveel meer dan dat;
- Je wordt bedolven door informatie, maar laat je daardoor niet gek maken. Uiteindelijk weet je wat je moet doen;
- Houdt er qua kledingkeuze rekening mee dat het een fysieke uitdaging gaat worden én dat je een beetje vies kunt worden;
- Je gaat nooit alles kunnen zien, dus ga jezelf niet plagen door je dat doel op te leggen. Ga gewoon spelen en geniet ervan.

Beste mensen van Entered, bedankt voor het bieden van deze geweldige ervaring. Wij hebben er ontzettend van genoten én ik ben blij dat er zoiets is dichtbij huis. Laat dit een motivatie zijn voor jullie (en andere) om meer van zulk soort experiences te creëren in de Benelux. Dit wordt een toppertje en dit zal snel in een wereldranglijst óf top 10 komen. Blijf kritisch én blijf schaven, maar geniet vooral van het succes rondom deze originele en unieke ervaring die jullie hebben gecreëerd! Ik kom absoluut terug om deze missie nog een keer te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Uniek spelconcept
 • Videogame-like ervaring
 • Origineel
 • Beleving
 • Techniek
 • Omgeving
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid
 • Acteerwerk
 • Spanning
 • Gecreëerde belevingswereld (verhaal)

  celinee95Rikkert_de_denkerGijssambeekanne_ter_horstMariekeanouksjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2023

Spoorzoeken

Als één van de laatste speelde ik I Can Hear You voordat deze helaas moest sluiten. Dit keer besloot ik het tegenovergestelde te doen, en dus trokken we als een van de eerste in januari naar As om daar de bèta versie van deze game te spelen. Dat het spel in bèta was namen we voor lief en het zou daarom ook niet eerlijk zijn om de kleine foutjes die nog in het spel zaten hier aan te kaarten. Zeker omdat ze ondertussen naar mijn weten zijn opgelost.

Na voor het eerst op de avond doodsangsten te hebben uitgestaan op een wel erg steile en ijzige helling op de parkeerplaats van een nabij gelegen bekende fastfood keten, waren we op locatie.

Tijdens het ontvangst en de briefing word je erg veel vertelt. Voor ons was het op dat moment best overweldigend, maar dit is een spel dat je het beste leert door het gewoon te gaan spelen. De regels en mogelijkheden van het spel worden vanzelf duidelijk. Uiteindelijk konden we beginnen en dat brengt me ook bij mijn eerste tip: Speel dit spel 's avonds. Dit voegt zoveel toe aan het begin en zet de sfeer voor de rest van het spel. De spanning zat er goed in, en toen moest het spel nog beginnen.
Over het spel zelf zeg ik het liefst zo min mogelijk. Het is het leukste om pas ter plaatse te weten wat nu precies de bedoeling is. Ik kan wel zeggen dat de techniek die in dit spel verwerkt zit onwijs uniek is en de acteurs fantastisch waren. Het decor, licht en geluid zijn heel erg goed op elkaar afgestemd.

In het begin was het voor ons even zoeken, maar toen we eenmaal in de flow van het spel zaten hadden we ook echt plezier.
Er valt van alles te zien en te beleven en het spel reageert op je acties en je speel stijl. Bij het napraten kregen we te horen wat had kunnen gebeuren als we bepaalde dingen anders hadden aangepakt, dat is natuurlijk heel gaaf. Ik was het besef van tijd helemaal kwijt maar volgens mij zijn we rond de 3 uur bezig geweest en blijkbaar hadden we nog steeds niet alles gezien. Op het moment van spelen had er soms net wat meer sturing mogen zijn omdat vanwege een bepaald element het soms lastig is om bepaalde dingen te ontdekken (lekker vaag he).

Ik denk dat mijn enige kritiekpunt dan ook is dat de prijs momenteel erg hoog is voor een spel dat je het liefst nog een keer zou spelen. Aan het einde raakten we de flow kwijt en dan hang je ook echt vast. Als er nog een tweede track aan komt, zou ik in het totaal dus misschien wel 4 keer moeten komen om alles mee te krijgen. Nou is dit natuurlijk een bewuste keuze van de maker, en dus is dit ook meer een persoonlijk dingetje dan iets wat voor iedereen storend zal zijn. Het is misschien wel iets om rekening mee te houden als je gaat spelen. Kies wat je wilt doen, en accepteer dat je niet alles gaat meemaken.

Er hangt verder een spannende sfeer maar voor mij mocht er nog wel een schepje boven op. Dat is ook persoonlijk, want een teamgenoot die I Can Hear You ook had gespeeld vond deze game juist veel enger. Overigens heb ik nog nooit zo veel stress gehad in een spel als hier, maar daar kom je vanzelf achter als je gaat spelen :)

Ik kan Entered echt alleen maar complimenteren voor hoe vernieuwend ze zijn met hun spellen. Als je ICHY hebt gespeeld zal je hun stijl in dit spel ook herkennen, maar in een geheel nieuw jasje en met een compleet nieuw concept.
Ik zou zeggen, trek wat oude kleren aan, doe een goede warming-up en bereid je voor op iets compleet anders dan wat je ook verwacht. Spelen dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Licht, geluid en decor sluit op elkaar aan
 • Acteurs zijn super
 • Het spel is vernieuwend
 • De helm

  celinee95alex1975GijssambeekMariekeanne_ter_horstsjephanieDrs-jlc

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (185 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2023

De trein pakken zal nooit meer hetzelfde zijn

Ik hoorde veel goede verhalen over de nieuwe experience van Entered. Ik was al erg te spreken over hun eerste beleving 'I can hear you'. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor we besloten om de nieuwe experience te gaan boeken.
Ik kan niet meer zeggen dan ga dit spelen! Vooral als game liefhebber denk ik dat je hier een top tijd gaat hebben. Je speelt de hoofdrol in je eigen videogame en dit is naar mijn mening heel goed neergezet. Verwacht geen puzzels, maar voornamelijk opdrachten die je kunnen helpen om steeds verder in het spel te komen. Van begin tot eind klopt deze experience. Acteerwerk is top, locatie is top, game is top, het is mega origineel en het napraten was ook echt super! Altijd leuk om de mensen nog even te spreken waar je zo hard voor weg bent gerend :). Zodra het tweede deel open is, komen wij zeker terug om deze wereld verder te verkennen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  celinee95sjephanieMariekeDrs-jlc

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Gave BETA gespeeld!

Wij hebben in de vroege BETA status gespeeld, uiteraard was het toen nog niet helemaal naar behoren maar alle begrip daarvoor. Ik ga daarom alleen in over op het concept. Er zitten onderdelen in deze game... WAUW, WAUW en nog eens WAUW! Er is een onderdeel zo simpel maar briljant waardoor de spanning continu hoog maar goed te doen is. Omdat we natuurlijk de BETA versie speelde moesten acteurs en dergelijken nog wel getraind worden. Er zitten echt gave stukjes in en interactie met de acteur is echt wel tof. Verder is het decor geweldig! Ik zou zeggen ga deze ervaring spelen en vooral zelf ervaren! Ze hebben met onze feedback die we ook zeker wel hadden zo te horen en zien veel gedaan wat bij ons een bevredigend gevoel heeft achtergelaten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

  sjephanieGijssambeekDrs-jlcNiklas

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (125 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Zoals een bekend dichter ooit zei ‘'Kedegedeng''.

Demise of the Gricers

Vandaag gaan we met het team ‘'Nicht die Kinder'' richting As in België om Demise of the Gricer te spelen. Omdat we wegens corona de kans hebben mis gelopen om ‘'I can hear you'' te spelen van Entered waren we ontzettend blij toen we hoorde dat ze met een nieuwe experience kwamen, dus zodra we de kans kregen hebben we een voucher gekocht en toen die eenmaal uit de beta kwam gelijk een datum gepikt.

Vooraf wisten we al dat dit geen alledaagse escaper room zou gaan worden, Ik had ook niet echt een beeld wat bij ik kon gaan verwachten en dat vond ik eigenlijk wel top. We gingen het over ons heen laten komen, en Godnondeju wat kwam er toch een hoop over ons heen.
Van begin tot eind is deze kamer een echte game, waarbij er al veel escape rooms zijn die proberen een filmische beleving neer te zetten komen ze hier met een geheel nieuw concept. En wat ben ik hier een groot fan van geworden.

We komen aan op locatie en dit vond ik al heel cool, ik Athene kwam het vaak voor dat je in een appartementencomplex binnen liep en vanaf het moment dat je de deur door liep je opeens in een ‘'dorp'' zou staan. Maar niet matched de locatie het verhaal en dat maakte het 10x realistischer. Er word goed gebruikt gemaakt van de omgeving en voelt je echt vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Op het moment dat je klaar bent om te beginnen krijg je een hoop informatie, dit is door het gehele spel heen een blijvende factor. Probeer dit voor jezelf goed te filteren het is niet altijd belangrijke informatie om verder te komen in het spel maar je kan het meer bekijken als een side-quest.

Langzaam maar zeker word duidelijk wat er gaat gebeuren en aan welke regels je je moet houden, dit is leuk in thema gedaan en voelt daarom heel natuurlijk, ook verhaal technisch is het briljant het heeft het zelfs iets filosofie's.

Het decor van de ‘'kamer'' is ontzettend gaaf, alles voelt en is ECHT dit maakt het zo realistisch. Het gebruik van licht en geluid zet de juiste sfeer neer door de gehele kamer, op bepaalde meer intensieve momenten werd hier ook op juist op geschakeld.

De kamer kan op meerdere ‘'manieren'' gespeeld worden, hoe wij de kamer hebben gespeeld zal weer geheel anders zijn bij een ander team. Het is namelijk gemaakt op actie/reactie, ieder team speelt anders hetzelfde als dat iedereen een game anders speelt. Hierdoor zal je verhaal doorheen de kamer ook aanpassen en jullie bijvoorbeeld gehele andere stukken mee maken dan dat ons team heeft gedaan, dit maakt het een geheel persoonlijke ervaring en dat is super tof. Ook zijn we benieuwd met wat voor andere tactieken we deze kamer hadden kunnen spelen en is het brainstormen daar over ook ontzettend leuk en zouden we zelfs nog een terug willen.

De kamer draait ook nog is op een bak technologie waar ik ontzettend van onder de indruk ben, ik mag er dan niet echt verstand van hebben. Ik heb een jaar ICT gedaan maar in die tijd besloot ik dat naar school gaan vrijwillig was. Maar alles stond in verband met elkaar, en het gekste was nog dat alles stuk voor stuk werkten. Maar jammer genoeg zit er bij het gebruik van technologie altijd de kans in op fouten/storing, dit gebeurde bij 1 van onze teamgenoten maar dit werd fantastisch opgelost. In plaats dat er een techneut genaamd Hans binnen kwamen lopen en het even kwam repareren werd dit in thema gedaan. Hierdoor heb ik me geen seconden uit het spel gevoeld en hiervoor alle complimenten, fantastisch!!

Dan de vraag ‘'is de kamer eng'', ondanks dat dit normaal al een hele persoonlijke vraag is is dat hier nog wat meer. Ik heb hem zelf niet als eng ervaren maar zeker wel spannend, er word hier niet in de oor geschreeuwd en je hoeft niet bang te zijn voor jump-scares maar het constanten gevoel van opgejaagd worden kan je ontzettend gespannen maken. Ondanks dat alles zal ik toch iedereen aan raden om je over deze angst heen te zetten en te gaan spelen, het zal ontzettend jammer zijn als je deze ervaring mist omdat je te bang bent.

Zoals op Escapetalk al vermeld zitten er acteurs/actrices in de kamer, en die deze wat ze deden fantastisch. Het voelde zo soepel en ze speelde ontzettend goed in op onze groep. Het voelde geen moment gedwongen of onnatuurlijk.

Om even terug te komen op het fluïde verhaal kan je deze kamer dus ook niet ‘'halen'' je kan verschillende paden bewandelen en daardoor verschillende vragen beantwoorden en onderdelen ontdekken. Dit zal voor sommige mensen even een drempel zijn, vooral voor die-hard escapers. Ga je hier dan ook niet op focussen, laat het over je heen komen en speel.

Na afloop hebben we de kans gehad om met de eigenaren en de acteurs na te praten, dit was super fijn want we kwamen met enorm veel energie naar buiten. We hebben de kans gehad om vragen te stellen en de acteurs & actrices te applaudisseren voor hun fantastische werk, chapeau!

Even onder aan de streep, dit is geen escape room ik zou dit eerder omschrijven als een real-life game. Het is op het moment een one of a kind ervaring waar ik persoonlijk van ondersteboven ben. Het was spannend genoeg om toch alles te kunnen erv aren en het is iets was bij iedereen boven aan zijn wish list zou moeten staan.

Mensen van Entered, super bedankt voor de vette ervaring en we komen zeker nog eens terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Acteerwerk
 • Locatie
 • Vriendelijkheid personeel

  Drs-jlcanne_ter_horstsjephanie

Waar in vredesnaam te beginnen?

Ik moet eerlijk toegeven dat we EscapeTalk gebruiken om de beste pareltjes te ontdekken, maar tot nu toe had ik nog nooit een review geschreven. Voor deze game heb ik toch maar besloten een account aan te maken en te gaan tikken, want het blijft maar in m’n hoofd spoken. We hebben nu al zo'n 50 kamers gespeeld, maar dit spel heeft ons ongekend lang in de ban gehouden en het blijft in onze groep als gespreksonderwerp terugkomen. Wat een ongelooflijk spel (want een escape room kan je dit niet echt noemen, behalve dat je ‘escaped’ uit de werkelijkheid) is dit, maar vooral wat een ongelooflijk werk is hier neergezet!?

Van tevoren hadden we ons goed ingelezen en we hadden ook al meerdere reviews gecheckt. Dus ik zal proberen niet dezelfde dingen te herhalen. Dit moest duidelijk iets unieks zijn en dat trok onze aandacht. Tegelijkertijd waren we ook wel een beetje huiverig want I Can Hear You had ons de stuipen op het lijf gejaagd en in een letterlijke freeze-modus gekregen waardoor we maar weinig voor mekaar kregen. Ik ben blij dat ze met Demise of the Gricers voor een mindere terror route, en een andere angst-smaak hebben gekozen. Het resultaat is dat we meer durfden te spelen, en toch genoeg spanning en schrik hadden! Als je na afloop met één van de eigenaren praat is het ook ontzettend boeiend om terug te horen hoe zij hiernaar kijken.

Maar dan, en hier ga ik het lastig krijgen om onze ervaring onder woorden te brengen zonder het te spoilen. Vergeef me als ik hopeloos faal om de juiste termen te gebruiken. De hele opzet van deze game heeft ons mateloos lang bezig gehouden.

Eén van de redenen dat het spel voor ons dragelijker was, is omdat er rustmomenten inzitten. Tot zover niks nieuws en een aangename verbetering. Alleen die rust momenten kan je ‘soort van’ zelf nemen. De game faciliteert de gelegenheid tot die momenten. En zo is dit eigenlijk met alles van Demise of the Gricers. De game faciliteert een hoop onderdelen, waar je zelf wat mee kan en de regie over hebt. Zo vonden we het verhaal erg intrigerend en goed uitgedacht, en ook best wel complex. Tegelijkertijd kan je er op meerdere manieren achter komen en zelf weer je momenten hiervoor kiezen. Wij konden het uiteindelijk goed genoeg volgen, maar namen hier dan ook de gelegenheid voor, omdat we het op ons eigen tempo konden doen. Er zijn zoveel systemen die met elkaar samenwerken, en verschillende situaties waar de acteurs mee dealen. Dit is zo verbluffend en vernieuwend allemaal! Het duizelt eerlijk gezegd een beetje, maar het zorgt er wel voor dat het spel anders voelt en speelt dan enig iets wat we ooit eerder hebben gespeeld. Het voelt ‘echter’, alsof ik zelf een rol speel in hoe de dingen verlopen. En dit in combinatie met het ‘echte’ ‘decor’ = goud.

De complexiteit en vernieuwende aanpak zijn bewonderenswaardig. De opbouw van de normale wereld die langzaam afbrokkelt en je in de wereld van de Gricers trekt, is briljant gedaan. De hoeveelheid info die je krijgt gaf een minder fijn gevoel, maar het is duidelijk dat ze nogal wat willen van je. In het begin is alles ook nog zo lekker mysterieus. Ik herinner me nog hoe we aan het begin worstelden, regelmatig twijfelden of we het wel konden, maar geleidelijk aan voelden we ons als echte pro's. Als je me aan het begin van de beleving had gevraagd om uitdagingen van het einde van het spel te doen, had ik dat nooit gekund. En dat maakt het zo’n genot om op terug te kijken. Ja je moet regelmatig handelingen herhalen, maar zoals ze zeggen: in herhaling ligt de kracht!

De uitdagingen in het spel zijn tof in thema bedacht en stimuleren je om steeds beter te worden. Het voelde als een persoonlijke reis van mysterie naar overwinning, waarbij je steeds sterker wordt naarmate je vordert. Ik heb nog nooit eerder zo'n opbouw meegemaakt. En we zijn ondertussen alweer bezig geweest hoe we het een volgende keer anders of beter zullen doen.

Demise of the Gricers heeft ons omvergeblazen en verdient wat ons betreft absoluut een onbetwiste 10. Het toont zoveel ambitie en originaliteit en laat een diepe indruk achter. Ja, het heeft enkele kritiekpuntjes, maar het unieke en innovatieve karakter overstijgt dat ruimschoots. Een diepe diepe buiging voor Entered, en ik kijk zeer uit naar jullie toekomstige creaties!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Innovatief, WAUW effect
 • Decor en verhaal, OMG
 • Afstand, nu vanuit vriendenweekend in de buurt

  NinahRikkert_de_denker

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (353 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

"Heb jij ze al gezien?!"

Entered krijgt een nieuwe beleving; daar moet ik bij zijn ;-) dus direct een presale ticket gekocht. Gelukkig, want het is aan de prijs zeg maar ;-)
Vooraf krijg je op de mail al wat info over je missie. Onder anderen een formulier wat je moet ondertekenen. Ah, dat wordt leuk! Ook de mededeling: dit is geen escaperoom. Goed voor de verwachtingen, want bij I can hear you waren er wel puzzels. (Achteraf kan ik dat beamen; er zijn geen puzzels, maar missies zoals in een videogame.)
Tijdens het ontvangst krijg je je uitrusting, wow, dit belooft wat. En je hebt alles (helm, kniebeschermers, overall en iets anders speciaals) om een reden! Kleed je niet te warm zou ik zeggen.
Wij speelden in juli het tijdslot van 22 uur en dit was perfect, het begon net te schemeren. Nadeel was dat wel wel pas om kwart over 1 's nachts klaar waren en nog anderhalf uur naar huis moesten rijden... ;-) Je krijgt in ieder geval wel waar voor je geld.
We worden op pad gestuurd en ontmoeten onze "agent", de good guy. We krijgen (héél veel) info over de missie en over een tof staaltje techniek. Ik heb alles maar over me heen laten komen en gewoon gaan beleven, dat is ook wat je maar het beste kan doen.
De regels, de missie en de opties van het spel en hoe de acteurs reageren worden vanzelf duidelijk.
Nou, de spanning zat er goed in, en toen moest het nog beginnen.
Maar wooowww dit decor, dit is uniek. De acteurs waren goed, het licht en geluid was ook heel goed gedaan.
Er valt van alles te zien en te beleven, het is onmogelijk om alles te zien. Er zijn ook verschillende scenes die zich ontvouwen door de keuzes die je als spelers maakt. Het is echt een reallife multiplayer videogame.

Aan het einde kwamen we helemaal bezweet, vuil en onder de indruk weer terug in de normale wereld. Dit was een ontzettend toffe beleving! Hoe ze dit verzonnen hebben... respect.
Hier zullen we nog wel even over napraten denk ik!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Semanouk

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Spierpijn - The Game

Eindelijk was het voor mij zo ver; Demise of the Gricers stond op de planning. Ik was door meerdere mensen die hem al gespeeld hadden zo immens opgehyped, dat ik zo blij was hem eindelijk te kunnen spelen. Omdat dit zo'n bijzondere ervaring zou moeten zijn, heb ik hem precies zo gepland dat dit mijn 250e kamer zou zijn. Een jubileumkamer dus, en wat voor eentje!!

De ervaring begint eigenlijk al zodra je de auto parkeert. Een beetje hetzelfde zoals Entered dat had bij 'I Can Hear You'. Je staat echt even rond te kijken en denk bij jezelf "zou dit echt de locatie zijn?". Nogmaals even de briefing gecheckt die we via de mail hadden gekregen, we bleken écht op de juiste locatie te zijn. Op naar het punt waar we opgehaald zouden worden.

We speelden de kamer om 22:00 uur 's avonds, wat ook meteen mijn eerste tip is: boek de kamer in de avond. Dat draagt echt bij aan een nóg toffere beleving. Gedurende onze introdutie werd het namelijk steeds donkerder en nóg mysterieuzer. Nadat we een introductie hadden gehad van onze host (die overigens perfect in zijn rol zat, chapeau) én nadat we ons hadden omgekleed, was het tijd om op onderzoek uit te gaan!

Tijdens je tocht naar de 'kamer' krijg je het verhaal en je missie mee. De manier hoe dit gedaan is, is geweldig. Sowieso het stukje techniek wat hierachter zit, wat je tijdens het gehele spel nodig hebt, is echt subliem. Ik was heel erg bang dat dit niet goed zou werken, maar wauw wat werkte dit goed. Na een korte zoektocht kwamen we aan bij het beginpunt van onze experience. We kregen hier nog wat extra uitleg en een korte training en toen was het tijd om te gaan starten.

Demise of the Gricers heeft gekozen voor een geniaal systeem hoe je jij kunt bewegen binnen het verhaal. Dit klinkt heel vaag, maar als je de kamer gespeeld hebt ga je meteen begrijpen wat ik bedoel. Een manier die enerzijds heel goed in thema past en anderzijds je ook onwijs kan laten stressen. Tijdens het begin van het spel heb je onwijs veel informatie gekregen en ik vroeg me steeds af of ik dit allemaal zou onthouden. Gelukkig zit de locatie (en de verloop van het spel) heel logisch in elkaar en wordt het steeds duidelijker wat je moet doen.

De locatie, laten we het daar nog even over hebben, wauw! Het ziet er onwijs gaaf uit wat ze hier hebben neergezet. Een locatie die door zijn grootsheid me de stuipen op het lijf jaagt. Je weet dat hier iets niet pluis is. En dat bleek ook, want even later stonden we al oog in oog met een gedaante. De acteurs in deze experience zitten onwijs goed in hun rol en weten je echt tot het uiterste te drijven. Persoonlijk vond ik DotG een stuk minder eng dan I Can Hear You, maar qua intensiteit was dit een heel stuk heftiger.

De experience zelf zou ik het meeste vergelijken met een Call of Duty video game. Met je team doorloop je het gehele verhaal en krijg je allemaal de hoofdlijnen mee, maar toch heeft ieder zijn eigen losse verhaaltjes of toffe momenten. Dat maakt het napraten onwijs tof. Daarnaast vond ik het heel tof om de 'speelmap' zelf te ontdekken en nieuwe dingen vrij te spelen. Je wil zelf ook steeds verder gaan om dingen te behalen. Dat resulteerde in 2 dagen lichte spierpijn. Want weet dus goed; deze kamer is vrij intensief! Zeker wanneer je speelt op een warme dag.

Is er dan helemaal niets aan te merken op deze experience? Dat wel! Voor mij zijn er twee dingen die DotG voor mij geen 'tien' maken. Enerzijds is dat het verhaal. Het verhaal van deze experience is tof en zit erg goed in elkaar. Wat mij betreft zelfs té goed. Het is namelijk best een stevig verhaal om mee te krijgen. De manier van het meekrijgen van het verhaal gebeurt tijdens je spel. Als jij net bezig bent met een missie óf opgejaard wordt door een acteur, krijg je daar niets van mee. Daarnaast denk ik dat het 'middenstuk' van de kamer te repetitief is. Je bent continu dezelfde handelingen aan het uitvoeren en het duurde mij misschien net wat te lang voordat we aan wat 'nieuws' konden beginnen.

Maar verder is deze experience echt de moeite waard! De locatie, de acteurs, het licht en geluid, de service, aan alles is gedacht! Twee kleine tips dus; speel de kamer in de avond voor die extra mysterieuze look-and-feel én speel de kamer liefst niet als het té warm is. Verder raad ik iedereen aan om na het lezen van deze review de website van Entered te openen en DotG meteen te boeken. Op naar de volgende Entered Experience!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Mariekeanouk

koenkoenEscape ApprenticeLid sinds: 13 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Verschrikkelijk

Dit sloeg alles: 370euro voor wat? 1 en al onduidelijkheid… Wat moet je doen binnen? Waarom loop je eerst niks te doen? Wat is de functie daarvan? Bepaalde elementen van het spel zijn zonde van de tijd. 2,5uur gereden voor de slechtste room ooit…


2

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 2.5

Service: 1.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels

  yazzy

AstradidAstradidJunior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

WAUW

Deze ervaring staat in mijn persoonlijke Top 3! Ongelofelijk hoeveel kanten je op kan in het verhaal. Mooie afwerking tot in de details, Wauw!

Ik heb me rot geamuseerd!

Een top team!
Doe zo verder!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Scalebreakers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Origineel

  XOXO Kitty

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

Kriebelen tot de laatste seconden

Het laatste momentje, in pure darkness, vertrokken we naar As! Na ontvangen te woorden door Doofus 1 en 2, konden we beginnen aan het avontuur. Met een hoop nachtblinden, ga ik op pad en als teamleider word dan ook ik de lamp overhandigd om te starten! Leuk in het verhaal ga je opzoek naar de locatie en elk aspect klopt zo in het verhaal! Minder leuk voor de teamgenoten. De enigste persoon dat nog kon zien zonder licht, loopt er vandoor met de lamp… OEPS! Waar je bij sommige mensen eerst een briefing krijgt en dan pas het spel start, word je hier nog voor je het terrein betreedt meegenomen in het verhaal en dat loopt verder tot je terug bij de doofuses aankomt! Wat een ervaring! Ik wil hem zo al weer doen!

Laat je vooral niet afschrikken als je angst hebt voor acteurs, want zelfs de bangste onder ons trok er telkens alleen op uit! Ik persoonlijk had geen schrik, maar er was wel lichtje stress bij mijn teamgenoten. Ik denk soms nog dat wij meer entertainment waren voor hen, dan zij voor ons, maar dat was het allemaal zeker waard! Het verhaal is prachtig en zo goed uitgewerkt!

Jammer genoeg gaat tijd altijd sneller wanneer je plezier hebt en desondanks we “ontsnapt” zijn, hebben we nog niet alles “ontdekt”. Ons zie je dus zeker terug, maar misschien wel in een ander teamstelling!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

  XOXO Kitty

KrubensKrubensEscape ApprenticeLid sinds: 17 juli 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Zweten en onderduiken

Prachtig en goed uitgedokterd verhaal. We gingen helemaal op in onze missies en ons hart ging vele malen wat sneller slaan. Mooie sfeer en foutloze uitvoering. Enkel lof voor de energie en passie die hierin gekropen is. We komen nog eens terug om de ontbrekende missie te voltooien!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Rointhewoods

SemSemEscape GuruLid sinds: 15 juni 2018 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Lijntje voor de angst?

#143 Demise of the Gricers: Deception of Babak.

Voordat ik dinsdag weer afvlieg naar het horror escape room walhalla (Athene), moest ik natuurlijk even goed opgewarmd worden. Dit scheen de perfecte mogelijkheid daarvoor te zijn. Nou, dan maar gaan... :P

De locatie? Google maps verklapte al dat dit mega sterk zou zijn en vanaf de eerste seconde maakt Entered prachtig gebruik van deze locatie en benut alles maximaal. Wij speelden om 22:00, dat is erg laat, maar ideaal voor de maximale beleving. Lekker in de schemer beginnen hier!

De ontvangst is leuk, goed in thema en biedt een mooie "aan"loop naar de kamer. Dit is echt iets heel vets wat ze hebben gedaan met deze "kamer". Echt heel cool!

De puzzels zijn geen puzzels te noemen vind ik. Het zijn missies die je moet uitvoeren. Dat is prima, schakel je hersencellen dus maar deels uit (ideaal op de dag na een feestje) en ga lekker knallen hier!

Het verhaal.... Mmmm deze vind ik lastig. Het verhaal is enorm goed en complex, maar mijns inziens iets té complex. Entered heeft ieder detail uitgedacht en dat is heerlijk om in de recap terug te luisteren uiteraard, maar de "storytelling" in de kamer vind ik, mede door de manier waarop deze kamer dit presenteert enorm lastig en minder goed uit de verf komen.

De beleving is enorm vet! Wauw wat is hier neergezet! Onbeschrijfelijk. De kamer is eng, maar voor mijn gevoel prima te doen. Er zat voor mij 1 moment in dat ik wel ff heel hard schrok, maar volgens mij was ik niet de enige en schrok zelfs de acteur. Job well done :-) Het main element van deze kamer is heel leuk, maar werd na een tijdje licht frustrerend voor mij. Je leert ermee omgaan, maar meh, niet mijn ding zullen we maar zeggen.

Tja, nu boeken! Ik ben zeker warm voor Athene nu?


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

  Rikkert_de_denker

Michel Belgraver (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2023

Griezelgame in real life

Met zijn vieren waren naar naar België getogen om dit spel te proberen en het was een topervaring! Vooral de binnenkomst vanuit daglicht in de open lucht naar het overdekte, donkere deel was lekker beangstigend : ik wist niet wat te vereachten en de sfeer was door ons 'npc' contactpersoon al goed gezet! Zonder al te veel te verklappen hebben we met heel veel gezonde spanning gerend, geklauterd en gekropen voor ons leven. Er waren zowel individuele als groepstaken en waar nodig stuurde de npc ons in de goede richting. Helaas hebben we maar een klein deel kunnen zien maar dat betekent dat ik graag terugkom om meer te ontdekken over de Gricers en meer missies af te ronden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MagalyVHMagalyVHEscape ApprenticeLid sinds: 05 november 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2023

Fantastische ervaring!

We hadden al veel gehoord over Entered en hun vorige spel I Can Hear You (die we jammer genoeg niet hebben kunnen spelen) dus we zakte met hoge verwachtingen af naar As en WOW, onze verwachtingen zijn zeker ingelost!!

Zoals ze zelf aangeven is dit inderdaad geen traditionele escaperoom maar eerder een real life experience/game waar je volledig in het verhaal en de sfeer opgaat. Je gaat hier dus ook niet de traditionele puzzels vinden maar er is zeker wel voldoende uitdaging tijdens het spel!
Voor de rest ga ik niks verklappen, dit is een ervaring waarbij je er meer aan hebt als je er op voorhand niks (of zo weinig mogelijk) van weet.

Toen we zijn gaan spelen was het buiten redelijk warm, er werd op bepaalde plekken water klaargezet ter compensatie dat er geen airco was. Het water werd zeker geapprecieerd en dit gaf ons een klein moment om even op adem te komen tijdens deze madness.

Wat heel duidelijk is, is dat ze bij Entered heel veel passie hebben voor hun vak! Chapeau en tot de volgende keer!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Unieke locatie

 

MaartenMaartenEscaperLid sinds: 09 december 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Toffe ervaring, die echt anders en uniek is.

#68 Meer dan 5,5 uur op en neer gereden speciaal voor deze kamer. Het was een toffe ervaring omdat het echt anders is dan escaperoom. Het is meer een soort real life videogame.

Ontvangst vond ik totaal niet in de rest van het verhaal passen en had wat sneller gemogen.
Niet echt een besef van tijd gehad. De 150 min game play is voorbij gevlogen. In begin is even wennen aan wat je allemaal moet doen. Maar zodra dat duidelijk is wordt het leuker. Spanning in de kamer passen ze aan op hoe je als groep reageert.

Een groot nadeel van de kamer, het is niet gekoeld in de ruimte. Buiten was het een kleine 30 graden en je krijgt ook nog een overal aan. Heb echt twee uur lang gezweet. Dus dikke tip, neem schone kleding mee voor na het spel. Of speel de kamer als het buiten iets minder warm is. Wat pluspunt is dat er wel water klaar gezet werd op plekken in de kamer. Zodat je toch wat kon drinken.

Verder zijn de radio's erg gevoelig waardoor je het gevoel hebt dat ze niet altijd goed werkte terwijl je voor het gevoel de juiste code hebt ingevuld.

Leuke host die erg enthousiast is en zichtbaar passievol is over de kamer. Persoonlijk zou ik het spel iets aanpassen zodat je blijvend een seconde meer als power up hebt, omdat het wel beetje repeterend word naar mate je verder in de game komt.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Bloedheet binnen in de overals
 • Techniek werkte niet altijd mee.

 

laura_boeslaura_boesJunior EscaperLid sinds: 27 december 2019 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2023

HOLY S... WOW!

Nadat we 'I can hear you' een paar keer met veel liefde mochten ervaren was het vandaag tijd voor de nieuwe ervaring. En wat was dat vet!! Ik ben een grote liefhebber van immersief theater en belevingen, van Nederland tot Amerika heb ik ze meegemaakt en Demise of the Grisers behoort echt in mijn top 3. De techniek, de vormgeving en de uitmuntende vaardigheden van de werknemers tillen deze productie tot een hoger niveau. En dam als bonus.. mocht je een theatermaker/gamedesigner zijn- get nabespreken is puur genot. AL-LES KLOPT. Geen enkele keuze is gemaakt 'omdat het gewoon leuk is', de dramaturgie, het verhaal en the game mechanics plus filosofie sluiten naadloos op elkaar aan. Dit maakt dat ik het niet alleen super vette entertainment vind, dit is kunst anno 2023.

Wij zijn niet ontsnapt maar gaan absoluut terug komen. Entered, een diepe buiging voor deze prestatie. Ik geef niet snel een 10, maar jullie hebben het dubbel en dwars verdiend.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

tony_teunissetony_teunisseJunior EscaperLid sinds: 28 april 2019 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Lees niet verder dan dit

Elke spoiler die je perongeluk oppakt is zoooo zonde.. stop met lezen.

Techniek - 100%
Host - 100%
Immersie - 100%
Locatie - 100%

Stop met lezen!

I Can Hear you
You gespeeld die vond ik enger de (omdat het de eerste keer was bij dit bedrijf), maar dit is evolutie.

Nog 2x games bij ze gespeeld, auditie gedaan voor 2 andere producten, beide aangenomen... beide jammer genoeg nooit aan mee kunnen werken...
Achter de schermen - geweldige eigenaren met een echt begrip van de kunst die ze maken, voor de schermen.. straight up subliem en spannend..

Stop met lezen!! Alsjeblieft!

Al en al oprecht 1 van de beste companies om ooit een game te spelen die meer is dan een escaperoom! (LET OP DIT IS NIET EEN ESCAPEROOM)


Laatste kans.. STOP MET LEZEN! En ga ervaren! Leef heel even in de wereld van de Gricers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Decor

 

NinahNinahEscape ApprenticeLid sinds: 13 augustus 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2023

We hebben het overleefd! Toch?!

We did it! Wat een ongelooflijke beleving.

Het is duidelijk dat ik niet meer dezelfde persoon ben als voor deze ervaring en ik een beetje Gricer in mij heb opgenomen. Het was overweldigend, en ik moest na de beleving flink bijkomen. Sterker nog, ik moest tijdens de beleving zelfs even bijkomen. Ik dacht ‘laat mij maar even hier zitten’, gaan jullie maar. Nou geen idee of ik dit wel of niet had moeten doen, maar het leverde absoluut unieke momenten in m’n eentje op! Mijn god! Op een gegeven moment verdraaide ik van binnen omdat ik zowel medelijden als afgunst had voor een personage. Ik heb gelukkig wel even kunnen ademhalen en ook waardering gekregen voor de sfeer die ze hier neerzetten, met die muziek, de acteurs, en de machines en de treinen! En nog eens de muziek. Dit doen ze zo goed, met al die geluiden en de spanning, maar als je goed luistert heeft het ook weer iets vredigs en moois… en wil ik erin opgaan… of begin ik nu zelf echt te ontsporen? Mentaal tastte ik namelijk in het duister. Gelukkig is de verlichting van de game spectaculair! Of begin ik nu al te veel in symboliek te praten?

Besef van tijd was ik volledig kwijt. Hoe lang zijn we binnen? Een uur? Vijf uur? Tien uur? Of zat het allemaal in m’n hoofd? Mega-realistisch dit en weer volledig in thema. Want als je met de trein reist, weet je tegenwoordig ook niet meer hoe lang je onderweg bent. Er is altijd wel wat aan de hand. En zo ook hier bij de Gricers. Ofja, daar was behoorlijk wat aan de hand. Ik heb met ingehouden adem gekeken. Verstopt in een klein hoekje, kijkend door een spleet van een wand door nog eens gespleten ogen. Schimmen, gedaantes en omg wat gebeurt er daar… ik moet het nog altijd allemaal een plaatsje geven, maar het was absoluut niet pluis.

Pfffff… Ik ben blij dat ze me na afloop van de game niet direct vroegen wat ik ervan vond, want dat spoor was me even volledig bijster. Nu terug in het heden is dit gelukkig wel helder en is er maar één mogelijk eindstation. En dat is dat je deze beleving gespeeld moet hebben.

P.s. ik hoop wel dat ik op een gegeven moment weer normaal ga praten en denken ;).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Beleving
 • Uniek Verhaal
 • Origineel
 • Goede afwisseling in moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Bent niet meer dezelfde persoon na afloop
 • Lang wachten op de volgende entered game
 • Bent niet meer dezelfde persoon na afloop

 

SmikkelSmikkelJunior EscaperLid sinds: 17 augustus 2022 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Revolutionaire real life game

Wat een enorm gave ervaring was Demise of the Gricers! Een algehele beleving waarbij je midden in een videospel wordt gezet waar je eigenlijk niet in wilt zitten. De techniek die ze gebruiken voor de beleving is uniek en past perfect de beleving. Ze laten bij Entered weer zien waar het genre van Real Life gaming heen kan gaan.

Het enige ding dat kan opmerken is dat je niet met de verwachting er heen moet gaan dat het een escape room is. Het is echt een game en het heeft overlap met escape room ervaringen. Ik heb ook Stay in the dark gespeeld en dit is een vergelijkbare ervaring. Niet gek want SITD is gebaseerd op de eerste ervaring van Entered. Desalniettemin vind ik dat dit spel op deze site past, want het past wel bij het bredere plaatje van escape room.

Deze ervaring is echt de moeite waard om een paar uur voor om te rijden. De ervaring is zeker eng, maar de acteurs passen zich goed aan aan de groep. Het eerste kwartier is erg spannend, daarna zit je vol met adreline en ga je gestroomlijnd door de kamer ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Revolutionaire technologie
 • Locatie

 

Mohamed Idries (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Speechless and amazed

I never write reviews, but people really should come here.

I am not perse a veteran of this world, but I am just left speechless and itching to come again.
Everything about this was just done to perfection with not a single thing (NOT ONE) where I was like ow this would have been better.

Do you love a well-written story that leaves you curious to want to know more about the lore? Here you go.
Love a game that keeps you on your toes even if you enter a skeptic? Get ready to shout at your teams to run because they are coming.
Do you love a good cinematic moment where you watch some quality acting and special effects? Get ready to be dazzled.

I don't know why you are even reading this review. Book it already. The level of professionalism, quality of tech used, acting, and such a lovely and friendly staff I might add.

I can't remember the last time I did anything I came out of so thoroughly happy and feeling alive.

We travelled 3 hours for this so our expectations were high coming in and I will be back


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Vincent_Escape25Vincent_Escape25Junior EscaperLid sinds: 06 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2023

We have unfinished business ;).

Zoals ze het zelf al duidelijk zeggen, dit is geen escape room maar een GAME! En of ze hier in geslaagd zijn! Een ware enge horror ervaring om je zintuigen en comfortzone op de proef te stellen. Ons team ging de uitdaging met veel plezier aan.

Ontvangst was top, je werd al snel in gang gezet. In het begin een klein technisch probleempje dat al snel werd opgelost dus thumbs up. Eens je start kan je maar liefst 2.5u genieten van zeer uitdagend spel. Voltooi de missie en ontsnap!

Het gekke is dat wij gewoonweg een 2de keer zullen langs gaan om verder in het verhaal te geraken (unfinished business). We hadden dus niet alles opgelost maar waren toch ontsnapt ;). Tot de volgende keer! En benieuwd naar het volgende deel trouwens!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Lightning

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

silkevdsilkevdEscape ApprenticeLid sinds: 21 maart 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2023

Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor...

Wat was dit een ervaring zeg. Ik heb spookhuizen gedaan, ik heb horrorfilms gekeken, maar dit? Van begin tot eind heb zat je in een verhaal waar ik gewoon geen woorden voor heb. Ik kan natuurlijk niet te veel verklappen, maar ik moet wel eerlijk zijn, ik heb nog nooit zo weinig gedaan tijdens een escape room (het is trouwens niet echt een escape room).

Het is abnormaal hoe snel mijn hart tekeer ging, van begin tot eind. Wie spanning wilt, doe dit gewoon, meer kan ik niet zeggen. Het was compleet AF!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Origineel
 • ALLES!

 

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

A(l)s een trein!

Al even stond deze ervaring op de planning. Eens in de zoveel tijd weet je gewoon vooraf al dat je een topper gaat spelen en hier heb ik dan ook erg naar uitgekeken.

Het was eindelijk zover en onze trip naar As was begonnen. Gelukkig was er genoeg ruimte om te parkeren en begon de ervaring dicht bij de parkeerplaats. Even zoeken, maar toen was eindelijk de ervaring begonnen.

Bepakt en bezakt gingen we op pad om onze missie te gaan voltooien! Wat zich hier verder afspeelt laat ik in het ongewisse. Woorden kunnen niet beschrijven welk gevoel je krijgt bij deze 'real-life game'. Dit moet je gewoon zelf gaan ervaren!

Deze ervaring zit vol met super gave technologie welke ik nog nooit eerder op deze manier heb gezien. Helaas had een van mijn teamgenoten hier tijdens de ervaring wat problemen mee, wat altijd een keerzijde blijft van zeer geavanceerde techniek.

Gelukkig hebben we verder alsnog een hele toffe en leuke ervaring gehad en zou ik iedereen aanraden om dit te komen ervaren, zelfs als je er een flink stuk voor moet rijden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

RointhewoodsRointhewoodsEscape ApprenticeLid sinds: 16 augustus 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Hoge verwachtingen werden volledig ingelost!

Na het lange wachten was het zover, Demise of the Gricers. Ons eerste spelervaring met acteurs en horror thema.
Bij het lezen van wat reacties hadden wij hoge verwachtingen qua beleving maar tegelijkertijd wist je niet wat er op je af ging komen.
Voor ons groepje was het toch wel wat grenzen verleggen om zo'n thema te spelen. Het is ook niet vanzelfsprekend voor ons dat je met zo'n bepaalde intensiteit gaat moeten spelen.

Locatie van het spel is top. We zijn door de dag gegaan en voelde al meteen een vibe dat er iets groots op ons te wachten stond.

Met wel wat zenuwen begonnen we eraan en het werd snel duidelijk dat het geen walk in the park zou worden.
In het begin van het spel, en zo moet je noemen want het is geen escape room, komt er zoveel informatie op je af dat het normaal is dat je zenuwen krijgt door de opdrachten die je moet vervullen.
Die informatie blijft ook toestromen tijdens dat je in het spel zit. Dat is soms wel moeilijk te volgen wanneer je midden in een opdracht zit, en zo mis je wel wat informatie op het moment zelf.
Je kan wel de informatie terug oproepen door de handige gadgets die je meekrijgt dus dat maakt het wel weer goed.

Het spel zelf zit gewoon geweldig ineen. Het verhaal klopt volledig. De technieken die gebruikt worden heb ik nog nooit gezien. Geluid is top. De acteurs blijven volledig in hun rol, zelfs wanneer er toen één mankementje was.
Alles bleef in thema en je waant echt alsof je in een videospel zit. Bereid je dus voor op een intensieve rit tijdens het betreden van de hele grote "kamer".

We zijn ver geraakt maar we hebben het niet kunnen uitspelen. Wat we natuurlijk jammer vinden want je wilt echt gewoon alles gedaan voltooid hebben en blijven doorgaan.

Na het spel hebben we nog kunnen napraten met de acteurs. We hadden veel vragen die ze graag allemaal beantwoorde. Zelf vroegen ze ook feedback wat ik echt wel top vind.
Je merkt gewoon aan alles dat deze mensen het met passie uitvoeren en dat ze het ook graag verbeteren waar nodig.

Wanneer je tijdens een lange autorit nog altijd praat over de ervaring die je hebt beleefd, weet je gewoon dat ze heel goed werk geleverd hebben.
Ik kan je dus maar één ding meegeven. Dit is een ervaring waar je geen spijt van zal krijgen, boek de tickets en geniet ervan. Dit smaakt echt naar meer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Acteurs zijn top!
 • Uniek!

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig