Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Demise of the Gricers

As, België

Nu gesloten

100 minuten

3 - 5 (Aanbevolen: 5)

18 jaar

Lees reviews

Meer over Demise of the Gricers

Welkom in de wereld van de Gricers!

Ervaar hoe het is om in je eigen levensechte film of videogame te spelen! ‘Demise of the Gricers’ dompelt je onder in het duistere verhaal van een groepering treinfanaten (Gricers), die hun menselijkheid dreigen te verliezen. Beleef samen met je team een interactieve psychologische thriller die jullie tot het puntje drijft qua spanning, alle zintuigen ontwaakt en jullie daarna levend laat voelen. Durf jij het aan?

LET OP! Dit is GEEN escape room! Er zijn geen puzzels, maar het spel zit vol gameplay gebouwd rondom een 'game mechanic'. Net als bij I Can Hear You zul je met een nieuw perspectief anders naar je omgeving gaan kijken en hiermee moeten leren omgaan. Overleven, ontdekken en 'beter' worden in het spel is waar het omgaat. Het enige puzzelwerk is het mysterie oplossen. Er zijn wel doelen die behaald kunnen worden. Het is onmogelijk om alles mee te maken in 1 speelsessie. Sommige dingen zullen wel of niet gebeuren, afhankelijk van jullie acties. En dat maakt jouw verloop uniek!


Battle

Eng

Acteurs

Thema's

Avontuur

Horror

Misdaad

Thriller

Trein

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

172 bezoekers

84.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationsstraat 126b
3665, As
België

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

89 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2023

Hoe ik NS conducteurs voor altijd met een scheef oog aan zal kijken

Vandaag is de dag aanbebroken: Demise of the Gricers. Die naam slingert al enige tijd rond in onze groepsapp. Zo ongeduldig als we waren, boekten we na de béta periode direct ons tijdslot. Verwachtingen? Niet aanwezig. We gaan het meemaken!

Nu is het algemeen bekend dat dit geen escaperoom ging zijn, maar daar komen we ook niet voor. Wel gaat het naar mijn idee hand in hand samen. Maar dan een paar schepjes erbovenop. Helaas hebben we nooit I Can Hear You kunnen spelen, dus vergelijkingsmateriaal op Entered-gebied hadden we niet. We konden alleen afgaan op de positieve verhalen van de voorgaande experiences.

Je wordt vooraf al op toffe wijze meegetrokken in het verhaal. De start op locatie is ook in thema en al snel wordt duidelijk dat er behoorlijk wat op ons af gaat komen. Ach, wij kunnen inmiddels wel wat hebben. Toch? Er volgt een nuttige introductie waar de immersie vanaf spat. Af en toe een behoorlijke infodump, maar daar kom ik later op terug. We hebben in ieder geval vet veel zin om te starten.

Ja. En dan de locatie he. Wat had je anders verwacht? Dit is niet normaal. Ik maak nog net geen sprongetje over het feit dat we hierin losgelaten worden. Gelukkig heeft niemand dit aan hoeven zien, want er zal gefocust moeten worden. En dat is wat we gedaan hebben. Vraag me daarom niet hoe lang en hoe of wat. Ik verwacht nog een belletje van de afdeling gevonden voorwerpen. Dat ze m'n besef van reali-tijd hebben gevonden, want die ben ik daar verloren.

Ik weiger iets te vertellen over het spel. Uiteraard spoilergewijs, maar vooral omdat je er zo min mogelijk over moet willen weten. Eigenlijk gewoon niks. Neem de informatie die bekend is letterlijk: jij hebt een ‘wereld' tot beschikking en ga maar ontdekken! Dit is wellicht even wennen voor de die-hard escapers onder ons. Ook wij hebben niet alles gezien/gedaan wat we wilden, maar dat is ook onmogelijk. “Ja maar dan heb ik het niet gehaald.” Nee snap ik, maar dat is ook het punt. Jij hebt de regie! Voor de mede-gameliefhebbers onder ons: you'll love this.

Er is tijdens het spel zo ontzettend veel informatie. Op het moment zelf kreeg ik er ooit best wat stress van. “Shit ik had hier op moeten letten”. Maar achteraf viel voor mij het kwartje. Dit spel valt op zoveel manieren te spelen waardoor je ooit keuzes zult moeten maken waar je je aandacht op gaat vestigen. Dit maakte dat we als groep flink wat na te kletsen hadden. Laat je hier in ieder geval niet door afschrikken. Ga vooral genieten!

Ook dankzij het napraten met de eigenaren vielen er veel dingen op z'n plek. Super fijn dat hier aandacht aan besteed werd! Zeggen dat hier een basis ligt, is niet eerlijk. Er ligt namelijk méér dan dat. Wel ben ik benieuwd hoe deze experience nóg meer gaat groeien. Ik wil sowieso nog een keer. En misschien daarna nog een keer. Oh ja en dan is daar nog missie 2. Voor mij is het elke cent waard. Nu nog even een strategie bedenken hoe we het de volgende keer gaan doen haha.

De engheid van deze experience is relatief. Ik denk persoonlijk dat dit het meest intense wat ik tot nu toe gespeeld heb, maar dat heeft te maken met een aantal specifieke factoren. Ik kan me dus voorstellen dat een gemiddelde bangerik hieronder kan bezwijken. Dat is wellicht overdreven, want ik denk vooral dat je dit gewoon moet doen. Laat de adrenaline je leiden!

En dan de acteurs: wow. Wat hebben jullie het fantastisch gedaan. Iedereen zat goed in z'n rol. Ze wisten briljant op ons in te spelen als groep. Heerlijk. Naderhand was ook nog even tijd om na te kletsen. Ik waardeer het zo ontzettend als hier tijd voor wordt genomen. Ze bleken stiekem dus toch keivriendelijk te zijn én super gepassioneerd. Applaus voor jullie!

Dan nog het stukje techniek en spel: WTF. Niet normaal. Ik ben 100% een leek hierin, maar wat ze hier neer hebben gezet… Ik vind het bizar. Zó knap. Een behoorlijk aantal elementen maken deze experience uniek. Hoe krijg je het bedacht?

Als je het hebt over een begin-tot-eindexperience, dan is die benaming bij DOTG op z'n plek. Vanaf het moment voordat je überhaupt start tot ver daarna. Extra credits voor de toffe groepsfoto en al helemaal voor de mail. If you know, you know.

Dit is zoiets ja. Ik ben hier weer een week ondersteboven van. Treinritjes richting kantoor zijn voorlopig niet hetzelfde. Ik schaam me bijna tegenover de eigenaren die hier vet veel werk aan hebben gehad, maar: please. Meer van dit. Ik kan er geen genoeg van krijgen. See you soon!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Uniek
 • Fantastisch acteerwerk
 • Spannend
 • Locatie
 • Verhaal
 • Techniek is niet van deze wereld
 • Vette spelelementen
 • Top service
 • Eigenaren
 • Communicatie voor- en achteraf
 • Groepsfoto
 • Wat zit je nog te lezen?
 • Ga gewoon boeken!

  celinee95NinahChantalverRikkert_de_denkerSemGijssambeekanne_ter_horstanoukMarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (235 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 maart 2023

Ticket to Ride

Als je ooit wilt ervaren hoe het is om in een videogame te zitten, dan is dit je kans. Wat een ongelofelijk gave beleving is dit 😍. In deze review zal ik precies duiden, waarom je nu direct een ticket moet kopen voor deze rit… De rit die Demise of the Gricers: ‘Deception of Babak' heet.

Met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) daalde we af naar onze Zuiderburen om daar eindelijk een real life experience van Entered te gaan spelen. Bij de vorige Entered-game, gooide corona roet in het eten en daarna moesten ze plotseling sluiten 😁¥. Hierom waren we er deze keer als de kippen bij en nadat was aangekondigd dat de testfase was afgelopen, hebben we zo snel mogelijk geboekt.

Bij het boeken wisten we eigenlijk nog helemaal niets over dit project van Entered. Als je ‘Demise of the Gricers' vertaald komt eruit: ‘De ondergang van de treinspotters'. Géén idee wat we ons hierbij voor moesten stellen… We wisten wél dat het géén standaard escape room zou worden, want dit zou een filmische beleving worden waarin jij met je team de hoofdrol speelt. Demise of the Gricers is de hoofdtitel van dit project, maar je speelt een specifieke missie, die een bepaald perspectief toont van de door Entered gecreëerde belevingswereld. De ondertitel van deze missie luidt: ‘Deception of Babak'. Later zullen er meer missies komen, die weer een andere kant gaan belichten van de Gricers-wereld.

Volledig onwetend over wat je te wachten staat, kom je aan in As (België) én wordt je in thema onthaalt. Nouja, in thema? Ja, in thema! Echt ontzettend grappig hoe ze dit hebben aangepakt. Je zult dit gaan begrijpen als je het spel gespeeld hebt. Vervolgens krijg je op verschillende manieren een introductie én instructie van het spel. Er wordt even een bak informatie over je heen gekiept en hierdoor raakte ik lichtelijk in paniek, want ik wist even niet zo goed de hoofd- en de bijzaken te onderscheiden. Gelukkig komt dit later redelijk goed. Direct dus een tip als je deze missie gaat spelen; laat alle informatie over je heen komen en laat je niet in de war brengen óf gek maken door de hoeveelheid.

De experience begint én je wordt geïntroduceerd aan het unieke spelconcept wat Entered heeft bedacht. Dit is zo ontzettend gaaf! Ik ga hier niets over spoilen, want dit wil je niet weten van te voren. Echter wil ik wél mijn lof uitspreken over dit geweldige nieuwe concept, wat overigens ook perfect bij het thema én in de wereld past die ze hebben willen creëren. Het is bijna poëtisch, hoe goed ze hier over nagedacht hebben. Alleen hiervoor al, zou je deze game moeten gaan spelen.

Waar je in een escape room normaliter een verhaal volgt, zijn ze bij Demise of the Gricers verder gegaan. Ze hebben een volledige wereld gecreëerd, waarin jouw beslissingen en acties bepalen wat je wél en niet doorloopt tijdens de speeltijd. Precies zoals dit ook in videogames gebeurd. Dit is briljant uitgewerkt én zorgt ervoor dat ieder spel wat je hier speelt uniek is. Dit maakt het dus ook mogelijk om meerdere keren het spel te spelen. Alles meekrijgen gaat hier nooit lukken én daar moet je je dus bij neerleggen. Tevens betekent dit dat je niet kunt zeggen óf je het spel wél of niet gehaald hebt. Je hebt bepaalde taken/doelen/missies volbracht én een andere groep volbrengt weer andere taken/doelen/missies. Zo hebben we dagen nagepraat over strategieën óf acties die we hadden kunnen toepassen om het spel aan te vliegen én tot andere resultaten te komen. Met andere woorden, je hebt ontzettend veel napret na het spelen van dit spel én ik weet zeker dat ik het nog een keer kom spelen om mijn nieuwe theorieën te testen 😜.

Dan is deze review al zeven alinea's lang én dan heb ik het nog niet gehad over hoe geweldig alles eruit ziet. De sfeer die neergezet is, is fenomenaal. Het decor is subliem. De locatie is geweldig. Je kunt je gewoon niet voorstellen hoe groots en meeslepend alles eruit ziet, zonder dat je het spel gespeeld hebt. De term ‘Gricers' geeft al iets weg over de omgeving, maar dat het zo gaaf zou zijn uitgevoerd en zo écht is/voelt, had ik me van te voren niet kunnen inbeelden. Tel daarbij op de fantastische performances van verschillende acteurs – en dan heb ik het niet over louter twee acteurs – die ontzettend goed in hun rol zitten én dan is de sfeer compleet.

Deze ervaring draait op een bak techniek waar je bang van wordt 😁². Ook dit is weer vernuftig toegepast tijdens de game. Wat helemaal gaaf is, is dat er bij een teamgenoot iets misging met een technisch aspect en dat dit dan vervolgens in thema wordt opgelost. Daar wordt ik ontzettend blij van. Zelfs over mogelijke problemen is nagedacht en dat is geweldig. Ook de licht- en geluidseffecten zijn hier on point en sluiten naadloos aan bij de sfeer die wordt neergezet. Over alle toegepaste techniek tijdens deze game, kan ik alleen maar met ontzettend veel lof spreken.

Is deze experience eng? Tja, dat is zo ontzettend lastig om te zeggen. Voor mij persoonlijk voelt het meer als een actie-genre aan in plaats van horror, maar ik ben niet zo'n erge angsthaas. Er zitten niet echt scares in (althans in de game zoals wij hem speelden), maar er is weldegelijk een aanhoudende dreigende spanning. Als je bang bent aangelegd, zul je dit eng vinden én als je wat meer gewend bent op het gebied van horror, zul je dit eerder als een actie-spanning ervaren. Laat je door angst in ieder geval niet tegenhouden om deze ervaring te gaan doen, want dat zou eeuwige zonden zijn.

Wat deze ervaring wél is, is fysiek en lichamelijk intensief. Voor mensen die mijn bouw en conditie kennen; aan het einde was ik écht gesloopt. Ik heb ook als het waren ‘opgegeven' in de laatste vijf minuten 😁…. Je gaat hier écht tot het gaatje én het is 150 minuten actie. We waren allemaal moe én ik heb nog een paar dagen spierpijn gehad 🤣, maar dat maakt niets uit want dat was het volledig waard. Houdt hier wél rekening mee, ook m.b.t. je kleding keuze.

Het nabespreken was brood nodig, want we zaten vol adrenaline én dan wil je enthousiast spuien over wat je zojuist hebt meegemaakt. Wat ontzettend tof was, was dat de eigenaren hier ook écht de tijd en aandacht voor namen. Dat heb ik wél eens anders meegemaakt elders. We hebben voor de acteurs kunnen applaudisseren, we hebben vragen kunnen stellen én we hebben kunnen aangeven hoe erg we ervan genoten hebben. Hierna konden we met gloeiende wangetjes terug naar Nederland én hadden we weer stof tot nagenieten.

Al bij al; Demise of the Gricers: ‘Deception of Babak' is een unieke beleving, die je nergens anders kunt ervaren. Het is ontzettend vernuftig bedacht en super tof uitgevoerd. Het is iets nieuws en nog nergens heb je zo het gevoel alsof je in een videogame zit. Ik verwacht zelfs dat de ervaring alleen nog maar beter gaat worden, want er zijn nog genoeg mogelijkheden binnen deze wereld om te groeien. Wat er echter al staat is al absoluut de moeite waard. Dit is iets wat je niet mag missen, dus ga hierheen en koop tickets voor deze geweldige reis.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om dit spel te willen spelen:
- Speel deze game met vier personen, dat is naar mijn idee het beste aantal voor deze game;
- Ga niet met de verwachting dat je een klassieke escape room gaat spelen, want dit is zoveel meer dan dat;
- Je wordt bedolven door informatie, maar laat je daardoor niet gek maken. Uiteindelijk weet je wat je moet doen;
- Houdt er qua kledingkeuze rekening mee dat het een fysieke uitdaging gaat worden én dat je een beetje vies kunt worden;
- Je gaat nooit alles kunnen zien, dus ga jezelf niet plagen door je dat doel op te leggen. Ga gewoon spelen en geniet ervan.

Beste mensen van Entered, bedankt voor het bieden van deze geweldige ervaring. Wij hebben er ontzettend van genoten én ik ben blij dat er zoiets is dichtbij huis. Laat dit een motivatie zijn voor jullie (en andere) om meer van zulk soort experiences te creëren in de Benelux. Dit wordt een toppertje en dit zal snel in een wereldranglijst óf top 10 komen. Blijf kritisch én blijf schaven, maar geniet vooral van het succes rondom deze originele en unieke ervaring die jullie hebben gecreëerd! Ik kom absoluut terug om deze missie nog een keer te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Uniek spelconcept
 • Videogame-like ervaring
 • Origineel
 • Beleving
 • Techniek
 • Omgeving
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid
 • Acteerwerk
 • Spanning
 • Gecreëerde belevingswereld (verhaal)

  celinee95Rikkert_de_denkerGijssambeekanne_ter_horstMariekeanouksjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (129 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2023

Spoorzoeken

Als één van de laatste speelde ik I Can Hear You voordat deze helaas moest sluiten. Dit keer besloot ik het tegenovergestelde te doen, en dus trokken we als een van de eerste in januari naar As om daar de bèta versie van deze game te spelen. Dat het spel in bèta was namen we voor lief en het zou daarom ook niet eerlijk zijn om de kleine foutjes die nog in het spel zaten hier aan te kaarten. Zeker omdat ze ondertussen naar mijn weten zijn opgelost.

Na voor het eerst op de avond doodsangsten te hebben uitgestaan op een wel erg steile en ijzige helling op de parkeerplaats van een nabij gelegen bekende fastfood keten, waren we op locatie.

Tijdens het ontvangst en de briefing word je erg veel vertelt. Voor ons was het op dat moment best overweldigend, maar dit is een spel dat je het beste leert door het gewoon te gaan spelen. De regels en mogelijkheden van het spel worden vanzelf duidelijk. Uiteindelijk konden we beginnen en dat brengt me ook bij mijn eerste tip: Speel dit spel 's avonds. Dit voegt zoveel toe aan het begin en zet de sfeer voor de rest van het spel. De spanning zat er goed in, en toen moest het spel nog beginnen.
Over het spel zelf zeg ik het liefst zo min mogelijk. Het is het leukste om pas ter plaatse te weten wat nu precies de bedoeling is. Ik kan wel zeggen dat de techniek die in dit spel verwerkt zit onwijs uniek is en de acteurs fantastisch waren. Het decor, licht en geluid zijn heel erg goed op elkaar afgestemd.

In het begin was het voor ons even zoeken, maar toen we eenmaal in de flow van het spel zaten hadden we ook echt plezier.
Er valt van alles te zien en te beleven en het spel reageert op je acties en je speel stijl. Bij het napraten kregen we te horen wat had kunnen gebeuren als we bepaalde dingen anders hadden aangepakt, dat is natuurlijk heel gaaf. Ik was het besef van tijd helemaal kwijt maar volgens mij zijn we rond de 3 uur bezig geweest en blijkbaar hadden we nog steeds niet alles gezien. Op het moment van spelen had er soms net wat meer sturing mogen zijn omdat vanwege een bepaald element het soms lastig is om bepaalde dingen te ontdekken (lekker vaag he).

Ik denk dat mijn enige kritiekpunt dan ook is dat de prijs momenteel erg hoog is voor een spel dat je het liefst nog een keer zou spelen. Aan het einde raakten we de flow kwijt en dan hang je ook echt vast. Als er nog een tweede track aan komt, zou ik in het totaal dus misschien wel 4 keer moeten komen om alles mee te krijgen. Nou is dit natuurlijk een bewuste keuze van de maker, en dus is dit ook meer een persoonlijk dingetje dan iets wat voor iedereen storend zal zijn. Het is misschien wel iets om rekening mee te houden als je gaat spelen. Kies wat je wilt doen, en accepteer dat je niet alles gaat meemaken.

Er hangt verder een spannende sfeer maar voor mij mocht er nog wel een schepje boven op. Dat is ook persoonlijk, want een teamgenoot die I Can Hear You ook had gespeeld vond deze game juist veel enger. Overigens heb ik nog nooit zo veel stress gehad in een spel als hier, maar daar kom je vanzelf achter als je gaat spelen :)

Ik kan Entered echt alleen maar complimenteren voor hoe vernieuwend ze zijn met hun spellen. Als je ICHY hebt gespeeld zal je hun stijl in dit spel ook herkennen, maar in een geheel nieuw jasje en met een compleet nieuw concept.
Ik zou zeggen, trek wat oude kleren aan, doe een goede warming-up en bereid je voor op iets compleet anders dan wat je ook verwacht. Spelen dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Licht, geluid en decor sluit op elkaar aan
 • Acteurs zijn super
 • Het spel is vernieuwend
 • De helm

  celinee95alex1975GijssambeekMariekeanne_ter_horstsjephanieDrs-jlc

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2023

De trein pakken zal nooit meer hetzelfde zijn

Ik hoorde veel goede verhalen over de nieuwe experience van Entered. Ik was al erg te spreken over hun eerste beleving 'I can hear you'. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor we besloten om de nieuwe experience te gaan boeken.
Ik kan niet meer zeggen dan ga dit spelen! Vooral als game liefhebber denk ik dat je hier een top tijd gaat hebben. Je speelt de hoofdrol in je eigen videogame en dit is naar mijn mening heel goed neergezet. Verwacht geen puzzels, maar voornamelijk opdrachten die je kunnen helpen om steeds verder in het spel te komen. Van begin tot eind klopt deze experience. Acteerwerk is top, locatie is top, game is top, het is mega origineel en het napraten was ook echt super! Altijd leuk om de mensen nog even te spreken waar je zo hard voor weg bent gerend :). Zodra het tweede deel open is, komen wij zeker terug om deze wereld verder te verkennen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  celinee95sjephanieMariekeDrs-jlc

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Gave BETA gespeeld!

Wij hebben in de vroege BETA status gespeeld, uiteraard was het toen nog niet helemaal naar behoren maar alle begrip daarvoor. Ik ga daarom alleen in over op het concept. Er zitten onderdelen in deze game... WAUW, WAUW en nog eens WAUW! Er is een onderdeel zo simpel maar briljant waardoor de spanning continu hoog maar goed te doen is. Omdat we natuurlijk de BETA versie speelde moesten acteurs en dergelijken nog wel getraind worden. Er zitten echt gave stukjes in en interactie met de acteur is echt wel tof. Verder is het decor geweldig! Ik zou zeggen ga deze ervaring spelen en vooral zelf ervaren! Ze hebben met onze feedback die we ook zeker wel hadden zo te horen en zien veel gedaan wat bij ons een bevredigend gevoel heeft achtergelaten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

  sjephanieGijssambeekDrs-jlcNiklas

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Zoals een bekend dichter ooit zei ‘'Kedegedeng''.

Demise of the Gricers

Vandaag gaan we met het team ‘'Nicht die Kinder'' richting As in België om Demise of the Gricer te spelen. Omdat we wegens corona de kans hebben mis gelopen om ‘'I can hear you'' te spelen van Entered waren we ontzettend blij toen we hoorde dat ze met een nieuwe experience kwamen, dus zodra we de kans kregen hebben we een voucher gekocht en toen die eenmaal uit de beta kwam gelijk een datum gepikt.

Vooraf wisten we al dat dit geen alledaagse escaper room zou gaan worden, Ik had ook niet echt een beeld wat bij ik kon gaan verwachten en dat vond ik eigenlijk wel top. We gingen het over ons heen laten komen, en Godnondeju wat kwam er toch een hoop over ons heen.
Van begin tot eind is deze kamer een echte game, waarbij er al veel escape rooms zijn die proberen een filmische beleving neer te zetten komen ze hier met een geheel nieuw concept. En wat ben ik hier een groot fan van geworden.

We komen aan op locatie en dit vond ik al heel cool, ik Athene kwam het vaak voor dat je in een appartementencomplex binnen liep en vanaf het moment dat je de deur door liep je opeens in een ‘'dorp'' zou staan. Maar niet matched de locatie het verhaal en dat maakte het 10x realistischer. Er word goed gebruikt gemaakt van de omgeving en voelt je echt vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Op het moment dat je klaar bent om te beginnen krijg je een hoop informatie, dit is door het gehele spel heen een blijvende factor. Probeer dit voor jezelf goed te filteren het is niet altijd belangrijke informatie om verder te komen in het spel maar je kan het meer bekijken als een side-quest.

Langzaam maar zeker word duidelijk wat er gaat gebeuren en aan welke regels je je moet houden, dit is leuk in thema gedaan en voelt daarom heel natuurlijk, ook verhaal technisch is het briljant het heeft het zelfs iets filosofie's.

Het decor van de ‘'kamer'' is ontzettend gaaf, alles voelt en is ECHT dit maakt het zo realistisch. Het gebruik van licht en geluid zet de juiste sfeer neer door de gehele kamer, op bepaalde meer intensieve momenten werd hier ook op juist op geschakeld.

De kamer kan op meerdere ‘'manieren'' gespeeld worden, hoe wij de kamer hebben gespeeld zal weer geheel anders zijn bij een ander team. Het is namelijk gemaakt op actie/reactie, ieder team speelt anders hetzelfde als dat iedereen een game anders speelt. Hierdoor zal je verhaal doorheen de kamer ook aanpassen en jullie bijvoorbeeld gehele andere stukken mee maken dan dat ons team heeft gedaan, dit maakt het een geheel persoonlijke ervaring en dat is super tof. Ook zijn we benieuwd met wat voor andere tactieken we deze kamer hadden kunnen spelen en is het brainstormen daar over ook ontzettend leuk en zouden we zelfs nog een terug willen.

De kamer draait ook nog is op een bak technologie waar ik ontzettend van onder de indruk ben, ik mag er dan niet echt verstand van hebben. Ik heb een jaar ICT gedaan maar in die tijd besloot ik dat naar school gaan vrijwillig was. Maar alles stond in verband met elkaar, en het gekste was nog dat alles stuk voor stuk werkten. Maar jammer genoeg zit er bij het gebruik van technologie altijd de kans in op fouten/storing, dit gebeurde bij 1 van onze teamgenoten maar dit werd fantastisch opgelost. In plaats dat er een techneut genaamd Hans binnen kwamen lopen en het even kwam repareren werd dit in thema gedaan. Hierdoor heb ik me geen seconden uit het spel gevoeld en hiervoor alle complimenten, fantastisch!!

Dan de vraag ‘'is de kamer eng'', ondanks dat dit normaal al een hele persoonlijke vraag is is dat hier nog wat meer. Ik heb hem zelf niet als eng ervaren maar zeker wel spannend, er word hier niet in de oor geschreeuwd en je hoeft niet bang te zijn voor jump-scares maar het constanten gevoel van opgejaagd worden kan je ontzettend gespannen maken. Ondanks dat alles zal ik toch iedereen aan raden om je over deze angst heen te zetten en te gaan spelen, het zal ontzettend jammer zijn als je deze ervaring mist omdat je te bang bent.

Zoals op Escapetalk al vermeld zitten er acteurs/actrices in de kamer, en die deze wat ze deden fantastisch. Het voelde zo soepel en ze speelde ontzettend goed in op onze groep. Het voelde geen moment gedwongen of onnatuurlijk.

Om even terug te komen op het fluïde verhaal kan je deze kamer dus ook niet ‘'halen'' je kan verschillende paden bewandelen en daardoor verschillende vragen beantwoorden en onderdelen ontdekken. Dit zal voor sommige mensen even een drempel zijn, vooral voor die-hard escapers. Ga je hier dan ook niet op focussen, laat het over je heen komen en speel.

Na afloop hebben we de kans gehad om met de eigenaren en de acteurs na te praten, dit was super fijn want we kwamen met enorm veel energie naar buiten. We hebben de kans gehad om vragen te stellen en de acteurs & actrices te applaudisseren voor hun fantastische werk, chapeau!

Even onder aan de streep, dit is geen escape room ik zou dit eerder omschrijven als een real-life game. Het is op het moment een one of a kind ervaring waar ik persoonlijk van ondersteboven ben. Het was spannend genoeg om toch alles te kunnen erv aren en het is iets was bij iedereen boven aan zijn wish list zou moeten staan.

Mensen van Entered, super bedankt voor de vette ervaring en we komen zeker nog eens terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Acteerwerk
 • Locatie
 • Vriendelijkheid personeel

  Drs-jlcanne_ter_horstsjephanie

koenkoenEscape ApprenticeLid sinds: 13 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Verschrikkelijk

Dit sloeg alles: 370euro voor wat? 1 en al onduidelijkheid… Wat moet je doen binnen? Waarom loop je eerst niks te doen? Wat is de functie daarvan? Bepaalde elementen van het spel zijn zonde van de tijd. 2,5uur gereden voor de slechtste room ooit…


2

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 2.5

Service: 1.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels

  Dennisboomkeyazzy

Waar in vredesnaam te beginnen?

Ik moet eerlijk toegeven dat we EscapeTalk gebruiken om de beste pareltjes te ontdekken, maar tot nu toe had ik nog nooit een review geschreven. Voor deze game heb ik toch maar besloten een account aan te maken en te gaan tikken, want het blijft maar in m’n hoofd spoken. We hebben nu al zo'n 50 kamers gespeeld, maar dit spel heeft ons ongekend lang in de ban gehouden en het blijft in onze groep als gespreksonderwerp terugkomen. Wat een ongelooflijk spel (want een escape room kan je dit niet echt noemen, behalve dat je ‘escaped’ uit de werkelijkheid) is dit, maar vooral wat een ongelooflijk werk is hier neergezet!?

Van tevoren hadden we ons goed ingelezen en we hadden ook al meerdere reviews gecheckt. Dus ik zal proberen niet dezelfde dingen te herhalen. Dit moest duidelijk iets unieks zijn en dat trok onze aandacht. Tegelijkertijd waren we ook wel een beetje huiverig want I Can Hear You had ons de stuipen op het lijf gejaagd en in een letterlijke freeze-modus gekregen waardoor we maar weinig voor mekaar kregen. Ik ben blij dat ze met Demise of the Gricers voor een mindere terror route, en een andere angst-smaak hebben gekozen. Het resultaat is dat we meer durfden te spelen, en toch genoeg spanning en schrik hadden! Als je na afloop met één van de eigenaren praat is het ook ontzettend boeiend om terug te horen hoe zij hiernaar kijken.

Maar dan, en hier ga ik het lastig krijgen om onze ervaring onder woorden te brengen zonder het te spoilen. Vergeef me als ik hopeloos faal om de juiste termen te gebruiken. De hele opzet van deze game heeft ons mateloos lang bezig gehouden.

Eén van de redenen dat het spel voor ons dragelijker was, is omdat er rustmomenten inzitten. Tot zover niks nieuws en een aangename verbetering. Alleen die rust momenten kan je ‘soort van’ zelf nemen. De game faciliteert de gelegenheid tot die momenten. En zo is dit eigenlijk met alles van Demise of the Gricers. De game faciliteert een hoop onderdelen, waar je zelf wat mee kan en de regie over hebt. Zo vonden we het verhaal erg intrigerend en goed uitgedacht, en ook best wel complex. Tegelijkertijd kan je er op meerdere manieren achter komen en zelf weer je momenten hiervoor kiezen. Wij konden het uiteindelijk goed genoeg volgen, maar namen hier dan ook de gelegenheid voor, omdat we het op ons eigen tempo konden doen. Er zijn zoveel systemen die met elkaar samenwerken, en verschillende situaties waar de acteurs mee dealen. Dit is zo verbluffend en vernieuwend allemaal! Het duizelt eerlijk gezegd een beetje, maar het zorgt er wel voor dat het spel anders voelt en speelt dan enig iets wat we ooit eerder hebben gespeeld. Het voelt ‘echter’, alsof ik zelf een rol speel in hoe de dingen verlopen. En dit in combinatie met het ‘echte’ ‘decor’ = goud.

De complexiteit en vernieuwende aanpak zijn bewonderenswaardig. De opbouw van de normale wereld die langzaam afbrokkelt en je in de wereld van de Gricers trekt, is briljant gedaan. De hoeveelheid info die je krijgt gaf een minder fijn gevoel, maar het is duidelijk dat ze nogal wat willen van je. In het begin is alles ook nog zo lekker mysterieus. Ik herinner me nog hoe we aan het begin worstelden, regelmatig twijfelden of we het wel konden, maar geleidelijk aan voelden we ons als echte pro's. Als je me aan het begin van de beleving had gevraagd om uitdagingen van het einde van het spel te doen, had ik dat nooit gekund. En dat maakt het zo’n genot om op terug te kijken. Ja je moet regelmatig handelingen herhalen, maar zoals ze zeggen: in herhaling ligt de kracht!

De uitdagingen in het spel zijn tof in thema bedacht en stimuleren je om steeds beter te worden. Het voelde als een persoonlijke reis van mysterie naar overwinning, waarbij je steeds sterker wordt naarmate je vordert. Ik heb nog nooit eerder zo'n opbouw meegemaakt. En we zijn ondertussen alweer bezig geweest hoe we het een volgende keer anders of beter zullen doen.

Demise of the Gricers heeft ons omvergeblazen en verdient wat ons betreft absoluut een onbetwiste 10. Het toont zoveel ambitie en originaliteit en laat een diepe indruk achter. Ja, het heeft enkele kritiekpuntjes, maar het unieke en innovatieve karakter overstijgt dat ruimschoots. Een diepe diepe buiging voor Entered, en ik kijk zeer uit naar jullie toekomstige creaties!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Innovatief, WAUW effect
 • Decor en verhaal, OMG
 • Afstand, nu vanuit vriendenweekend in de buurt

  NinahRikkert_de_denker

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (453 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

"Heb jij ze al gezien?!"

Entered krijgt een nieuwe beleving; daar moet ik bij zijn ;-) dus direct een presale ticket gekocht. Gelukkig, want het is aan de prijs zeg maar ;-)
Vooraf krijg je op de mail al wat info over je missie. Onder anderen een formulier wat je moet ondertekenen. Ah, dat wordt leuk! Ook de mededeling: dit is geen escaperoom. Goed voor de verwachtingen, want bij I can hear you waren er wel puzzels. (Achteraf kan ik dat beamen; er zijn geen puzzels, maar missies zoals in een videogame.)
Tijdens het ontvangst krijg je je uitrusting, wow, dit belooft wat. En je hebt alles (helm, kniebeschermers, overall en iets anders speciaals) om een reden! Kleed je niet te warm zou ik zeggen.
Wij speelden in juli het tijdslot van 22 uur en dit was perfect, het begon net te schemeren. Nadeel was dat wel wel pas om kwart over 1 's nachts klaar waren en nog anderhalf uur naar huis moesten rijden... ;-) Je krijgt in ieder geval wel waar voor je geld.
We worden op pad gestuurd en ontmoeten onze "agent", de good guy. We krijgen (héél veel) info over de missie en over een tof staaltje techniek. Ik heb alles maar over me heen laten komen en gewoon gaan beleven, dat is ook wat je maar het beste kan doen.
De regels, de missie en de opties van het spel en hoe de acteurs reageren worden vanzelf duidelijk.
Nou, de spanning zat er goed in, en toen moest het nog beginnen.
Maar wooowww dit decor, dit is uniek. De acteurs waren goed, het licht en geluid was ook heel goed gedaan.
Er valt van alles te zien en te beleven, het is onmogelijk om alles te zien. Er zijn ook verschillende scenes die zich ontvouwen door de keuzes die je als spelers maakt. Het is echt een reallife multiplayer videogame.

Aan het einde kwamen we helemaal bezweet, vuil en onder de indruk weer terug in de normale wereld. Dit was een ontzettend toffe beleving! Hoe ze dit verzonnen hebben... respect.
Hier zullen we nog wel even over napraten denk ik!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Semanouk

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Spierpijn - The Game

Eindelijk was het voor mij zo ver; Demise of the Gricers stond op de planning. Ik was door meerdere mensen die hem al gespeeld hadden zo immens opgehyped, dat ik zo blij was hem eindelijk te kunnen spelen. Omdat dit zo'n bijzondere ervaring zou moeten zijn, heb ik hem precies zo gepland dat dit mijn 250e kamer zou zijn. Een jubileumkamer dus, en wat voor eentje!!

De ervaring begint eigenlijk al zodra je de auto parkeert. Een beetje hetzelfde zoals Entered dat had bij 'I Can Hear You'. Je staat echt even rond te kijken en denk bij jezelf "zou dit echt de locatie zijn?". Nogmaals even de briefing gecheckt die we via de mail hadden gekregen, we bleken écht op de juiste locatie te zijn. Op naar het punt waar we opgehaald zouden worden.

We speelden de kamer om 22:00 uur 's avonds, wat ook meteen mijn eerste tip is: boek de kamer in de avond. Dat draagt echt bij aan een nóg toffere beleving. Gedurende onze introdutie werd het namelijk steeds donkerder en nóg mysterieuzer. Nadat we een introductie hadden gehad van onze host (die overigens perfect in zijn rol zat, chapeau) én nadat we ons hadden omgekleed, was het tijd om op onderzoek uit te gaan!

Tijdens je tocht naar de 'kamer' krijg je het verhaal en je missie mee. De manier hoe dit gedaan is, is geweldig. Sowieso het stukje techniek wat hierachter zit, wat je tijdens het gehele spel nodig hebt, is echt subliem. Ik was heel erg bang dat dit niet goed zou werken, maar wauw wat werkte dit goed. Na een korte zoektocht kwamen we aan bij het beginpunt van onze experience. We kregen hier nog wat extra uitleg en een korte training en toen was het tijd om te gaan starten.

Demise of the Gricers heeft gekozen voor een geniaal systeem hoe je jij kunt bewegen binnen het verhaal. Dit klinkt heel vaag, maar als je de kamer gespeeld hebt ga je meteen begrijpen wat ik bedoel. Een manier die enerzijds heel goed in thema past en anderzijds je ook onwijs kan laten stressen. Tijdens het begin van het spel heb je onwijs veel informatie gekregen en ik vroeg me steeds af of ik dit allemaal zou onthouden. Gelukkig zit de locatie (en de verloop van het spel) heel logisch in elkaar en wordt het steeds duidelijker wat je moet doen.

De locatie, laten we het daar nog even over hebben, wauw! Het ziet er onwijs gaaf uit wat ze hier hebben neergezet. Een locatie die door zijn grootsheid me de stuipen op het lijf jaagt. Je weet dat hier iets niet pluis is. En dat bleek ook, want even later stonden we al oog in oog met een gedaante. De acteurs in deze experience zitten onwijs goed in hun rol en weten je echt tot het uiterste te drijven. Persoonlijk vond ik DotG een stuk minder eng dan I Can Hear You, maar qua intensiteit was dit een heel stuk heftiger.

De experience zelf zou ik het meeste vergelijken met een Call of Duty video game. Met je team doorloop je het gehele verhaal en krijg je allemaal de hoofdlijnen mee, maar toch heeft ieder zijn eigen losse verhaaltjes of toffe momenten. Dat maakt het napraten onwijs tof. Daarnaast vond ik het heel tof om de 'speelmap' zelf te ontdekken en nieuwe dingen vrij te spelen. Je wil zelf ook steeds verder gaan om dingen te behalen. Dat resulteerde in 2 dagen lichte spierpijn. Want weet dus goed; deze kamer is vrij intensief! Zeker wanneer je speelt op een warme dag.

Is er dan helemaal niets aan te merken op deze experience? Dat wel! Voor mij zijn er twee dingen die DotG voor mij geen 'tien' maken. Enerzijds is dat het verhaal. Het verhaal van deze experience is tof en zit erg goed in elkaar. Wat mij betreft zelfs té goed. Het is namelijk best een stevig verhaal om mee te krijgen. De manier van het meekrijgen van het verhaal gebeurt tijdens je spel. Als jij net bezig bent met een missie óf opgejaard wordt door een acteur, krijg je daar niets van mee. Daarnaast denk ik dat het 'middenstuk' van de kamer te repetitief is. Je bent continu dezelfde handelingen aan het uitvoeren en het duurde mij misschien net wat te lang voordat we aan wat 'nieuws' konden beginnen.

Maar verder is deze experience echt de moeite waard! De locatie, de acteurs, het licht en geluid, de service, aan alles is gedacht! Twee kleine tips dus; speel de kamer in de avond voor die extra mysterieuze look-and-feel én speel de kamer liefst niet als het té warm is. Verder raad ik iedereen aan om na het lezen van deze review de website van Entered te openen en DotG meteen te boeken. Op naar de volgende Entered Experience!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Mariekeanouk

amy. ramy. rEscape ExpertLid sinds: 06 juli 2021 (81 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2024

Enorme tegenvaller

#75 Demise of the Gricers

! Disclaimer: Ik wil graag voorop stellen dat ik enorm kan waarderen wat ze hebben proberen neer te zetten. Het gebruik van techniek is knap gedaan, het decor was enorm realistisch neergezet en de sfeer was top, ondersteund door licht en geluid. Helaas heb ik het spel niet zo positief ervaren als de andere mensen die een review hebben geschreven en wil ik wel graag mijn cijfer een goede onderbouwing geven. Het kan geheel aan mij liggen dat het spel niet goed is bevallen, wat zo komt is dan ook mijn ervaring.
Dat wil niet zeggen dat iemand anders dit niet helemaal top zou kunnen vinden. !

Deze 'escape room' stond al een tijdje op ons lijstje. Gezien het hoge cijfer en de hoeveelheid mensen die enorm positief over deze ervaring praten, moesten we hem wel boeken. Al snel wordt duidelijk dat dit geen escape room is, maar eerder een real life video game. Ze zouden een glimps van een wereld neer hebben gezet. Heel benieuwd reizen we daarom af naar As. Via de mail start de beleving op een toffe manier, al moet ik zeggen dat dit voor mij ook al gelijk de start was van een enorm complex en iets wat verwarrend verhaal. Goed, alles zal wel duidelijker worden naarmate we het spel spelen, is wat ik dacht.

Eenmaal aangekomen op locatie start de beleving al snel. We worden opgehaald een mee genomen en krijgen hier onze 'gadgets' en uitrusting. De seconden dat ik alles aan had was mijn eerste vraag: ''hoe ga ik hier ooit comfortabel in kunnen rennen of kruipen?'' Nadat we volledig aan zijn gekleed en klaar zijn voor de start begint het spel, of nou ja het voor stuk van het spel. Het start erg origineel, maar voor mijn gevoel ook een beetje chaotisch. Ik kwam er maar niet lekker in. Dit kan zeker aan mij liggen, al deelt mijn team dezelfde ervaring. Het 'voor stuk' voordat je begint aan de echte game duurden voor mij wat te lang, daarnaast werd er enorm veel verteld terwijl we in een rijtje stonden waardoor alleen de voorste mensen konden horen wat er werd gezegd. Doordat de acteur in zijn rol bleef dienden de voorste mensen als een doorgeef luik die steeds moesten herhalen aan de rest van het team wat er werd gezegd.

Op dit moment wordt ons ook duidelijk hoe we ons door de kamer moeten bewegen, wat in mijn ogen echt vrijheidsbeperkend is geweest. Ik ben het hele spel met dit element bezig geweest waardoor ik me niet comfortabel door de kamer heen heb kunnen bewegen. Het is een origineel onderdeel, dat zeker en het is creatief bedacht. Mij had het alleen een stuk leuker geleken als dit onderdeel er niet in had gezeten.

Het complexe verhaal werd voor mij alleen nog maar onduidelijker tijdens het spel. Ik heb mezelf contant dingen afgevraagd. Wat ben ik hier aan het doen? Waarom doe ik dit? Etc. Ik kan enorm waarderen dat ze het verhaal helemaal uit hebben gedacht en er zullen enorm veel details in zitten waardoor het zo complex is. Tijdens het spelen voelde het alleen gewoon allemaal heel random aan. Het verhaal kwam op één moment duidelijk terug, maar ook hier stond ik met vraagtekens te kijken naar wat er gebeurden en waarom het juist op dit moment gebeurden.

Puzzels waren er natuurlijk geen, dit is iets wat we vooraf wisten. Het zijn een soort opdrachten, de manier hoe je achter de opdrachten komt is tof gedaan. Wel vond ik dat door dit stukje techniek het spel erg individualistisch werd. De helft van mijn team heb ik gedurende 80% van het spel niet gezien. Door de 'gadget' die je had en door luidde geluiden, in combinatie met dat je stil moet zijn hebben we ook amper kunnen communiceren. De opdrachten die we moesten uitvoeren waren duidelijk, als je er eenmaal achter kwam hoe je ze moest doen. Waarom je het deed was voor mij onduidelijk en ik heb het gevoel gehad dat we amper iets hebben gedaan gedurende het spel.

De acteurs waren een toffe toevoeging aan de kamer en ze speelden in op ons als groep, wel vond ik de 'vrijheidsbeperking' die je hebt gedurende de kamer, niet matchen met deze manier van het gebruik van acteurs. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat je met enkel boeien om moet wegrennen voor een moordenaar. Het voelde voor mij onlogisch. Ik had veel meer genoten als dit element er niet in had gezeten, juist dan had ik enorm kunnen genieten van het rennen, kruipen en springen door het fantastische decor. Nu heb ik dat helaas niet zo ervaren.

Ook de spelflow heb ik als frustrerend ervaren, het was onduidelijk wat we moesten doen en waarom we dit moesten doen. Het verhaal viel voor ons maar niet op zijn plek. Het spel kwam ook vrij abrupt tot zijn einde voor ons gevoel. Gevoelsmatig hebben we minder dan een uur in de kamer gezeten en amper wat gedaan. Waardoor we iets wat gefrustreerd en teleurgesteld uit de kamer kwamen.

Conclusie:
Dit is iets wat je moet liggen of niet. Het is echt een vet concept en het decor was enorm mooi neergezet, samen met de sfeer. Toch heeft het gebrek aan logica en duidelijkheid onze ervaring enorm naar beneden gebracht. Evenals de 'vrijheidsbeperkende' manier van door het spel heen komen. Ik waardeer het idee erachter en de moeite en tijd die erin is gestoken.
Het was gewoon niet voor mij weggelegd en heb het niet zo ervaren als andere mensen die dit een 9 of 10 geven.

Ons werd verteld dat het de bedoeling is dat je niet alles mee krijgt, zodat je het vaker kan spelen.
Helaas zullen wij niet nog eens terug komen om verder te spelen.
Dat vind ik 1.5 uur rijden en het geld niet waard.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja

  slinger13

Vivian YipVivian YipJunior EscaperLid sinds: 31 januari 2022 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Wat een spanning en gave ervaring!!

Het was echt fantastisch! De sfeer die ze hebben neer gezet, de acteurs en creativiteit. Een unieke ervaring met hele toffe mensen. De spanning was ook om te snijden. Wij komen zekers nog eens terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Origineel
 • Beleving

  Angel

AstradidAstradidJunior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

WAUW

Deze ervaring staat in mijn persoonlijke Top 3! Ongelofelijk hoeveel kanten je op kan in het verhaal. Mooie afwerking tot in de details, Wauw!

Ik heb me rot geamuseerd!

Een top team!
Doe zo verder!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Scalebreakers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Origineel

  XOXO Kitty

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

Kriebelen tot de laatste seconden

Het laatste momentje, in pure darkness, vertrokken we naar As! Na ontvangen te woorden door Doofus 1 en 2, konden we beginnen aan het avontuur. Met een hoop nachtblinden, ga ik op pad en als teamleider word dan ook ik de lamp overhandigd om te starten! Leuk in het verhaal ga je opzoek naar de locatie en elk aspect klopt zo in het verhaal! Minder leuk voor de teamgenoten. De enigste persoon dat nog kon zien zonder licht, loopt er vandoor met de lamp… OEPS! Waar je bij sommige mensen eerst een briefing krijgt en dan pas het spel start, word je hier nog voor je het terrein betreedt meegenomen in het verhaal en dat loopt verder tot je terug bij de doofuses aankomt! Wat een ervaring! Ik wil hem zo al weer doen!

Laat je vooral niet afschrikken als je angst hebt voor acteurs, want zelfs de bangste onder ons trok er telkens alleen op uit! Ik persoonlijk had geen schrik, maar er was wel lichtje stress bij mijn teamgenoten. Ik denk soms nog dat wij meer entertainment waren voor hen, dan zij voor ons, maar dat was het allemaal zeker waard! Het verhaal is prachtig en zo goed uitgewerkt!

Jammer genoeg gaat tijd altijd sneller wanneer je plezier hebt en desondanks we “ontsnapt” zijn, hebben we nog niet alles “ontdekt”. Ons zie je dus zeker terug, maar misschien wel in een ander teamstelling!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

  XOXO Kitty

KrubensKrubensEscape ApprenticeLid sinds: 17 juli 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Zweten en onderduiken

Prachtig en goed uitgedokterd verhaal. We gingen helemaal op in onze missies en ons hart ging vele malen wat sneller slaan. Mooie sfeer en foutloze uitvoering. Enkel lof voor de energie en passie die hierin gekropen is. We komen nog eens terug om de ontbrekende missie te voltooien!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Rointhewoods

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Lijntje voor de angst?

#143 Demise of the Gricers: Deception of Babak.

Voordat ik dinsdag weer afvlieg naar het horror escape room walhalla (Athene), moest ik natuurlijk even goed opgewarmd worden. Dit scheen de perfecte mogelijkheid daarvoor te zijn. Nou, dan maar gaan... :P

De locatie? Google maps verklapte al dat dit mega sterk zou zijn en vanaf de eerste seconde maakt Entered prachtig gebruik van deze locatie en benut alles maximaal. Wij speelden om 22:00, dat is erg laat, maar ideaal voor de maximale beleving. Lekker in de schemer beginnen hier!

De ontvangst is leuk, goed in thema en biedt een mooie "aan"loop naar de kamer. Dit is echt iets heel vets wat ze hebben gedaan met deze "kamer". Echt heel cool!

De puzzels zijn geen puzzels te noemen vind ik. Het zijn missies die je moet uitvoeren. Dat is prima, schakel je hersencellen dus maar deels uit (ideaal op de dag na een feestje) en ga lekker knallen hier!

Het verhaal.... Mmmm deze vind ik lastig. Het verhaal is enorm goed en complex, maar mijns inziens iets té complex. Entered heeft ieder detail uitgedacht en dat is heerlijk om in de recap terug te luisteren uiteraard, maar de "storytelling" in de kamer vind ik, mede door de manier waarop deze kamer dit presenteert enorm lastig en minder goed uit de verf komen.

De beleving is enorm vet! Wauw wat is hier neergezet! Onbeschrijfelijk. De kamer is eng, maar voor mijn gevoel prima te doen. Er zat voor mij 1 moment in dat ik wel ff heel hard schrok, maar volgens mij was ik niet de enige en schrok zelfs de acteur. Job well done :-) Het main element van deze kamer is heel leuk, maar werd na een tijdje licht frustrerend voor mij. Je leert ermee omgaan, maar meh, niet mijn ding zullen we maar zeggen.

Tja, nu boeken! Ik ben zeker warm voor Athene nu?


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

  Rikkert_de_denker

daantje1302_daantje1302_EscaperLid sinds: 07 juli 2021 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2024

Een trein die de benen neemt

Bij aankomst bij "Demise of the Gricers" waren onze verwachtingen hooggespannen. De belofte van een real life game waarin je je eigen spel speelt, klonk veelbelovend. En inderdaad, de ervaring op zich was bijzonder en gaf een unieke draai aan het traditionele concept van een escaperoom.

Het thema en de setting van de experience waren goed uitgewerkt. Echter wat uiteindelijk het verhaal was van heel de kamer is door veel informatie nog steeds een raadsel. Ook waren er enkele aspecten die onze ervaring minder maakten dan verwacht.

Het begon al met een lang wachten voordat we uiteindelijk mochten beginnen. Dit zorgde voor een wat teleurstellende start, omdat het ons enthousiasme enigszins temperde.

De techniek die in het spel gebruikt wordt, bleek soms een beperking. Verschillende technische elementen werkten niet zoals bedoeld, wat ons spelverloop aanzienlijk vertraagde en ons uit de immersie haalde. Het was frustrerend om daar op vast te hangen, niet wetende wat je uiteindelijk moet doen.

Daarnaast hadden we graag gezien dat de acteurs meer hadden ingespeeld op ons spel. Hun interactie met ons was beperkt, waardoor we minder van de kamer en het verhaal konden ervaren. Een actievere rol van de acteurs zou de beleving zeker hebben verrijkt en meer dynamiek aan het spel hebben toegevoegd.

Al met al biedt "Demise of the Gricers" een toffe ervaring met veel potentieel, maar de technische mankementen, en de beperkte interactie met de acteurs belemmerden ons spelplezier.

Wel is het zeker de moeite waard om deze ‘ experience’ te doen als je in de buurt bent. (Onze verwachting lag waarschijnlijk te hoog na alle verhalen).


6

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

BinxBinxEscape ApprenticeLid sinds: 20 juni 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2024

A MUST Escape adventure!

What a thrilling and exciting experience!! What the Entered people put together is truly remarkable and original. I have done many escape rooms...but nothing like this. This is not an escape room but a escape adventure!
Get ready to immerse yourself in a heart pounding experience with great storytelling, amazing production and a very passionate team that makes it all possible.
We loved it and we'll definitely be back to continue the story!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Storyline
 • Puzzles

 

Catherine (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2024

Ongelooflijke ervaring!

Moeilijk in woorden uit te drukken, maar in 1 woord: geweldig! Je weet niet wat te verwachten, dit is spanning ten top maar zo´n ongelooflijke ervaring als je het gedaan hebt! Persoonlijk heb ik echt momenten gehad dat ik oprecht bang was maar dit weegt niet op tegen het gevoel wat je krijgt als je het uitgespeeld hebt en wat voor een adrenaline je dit geeft. De acteurs, het hele spel, de locatie, alles is zo enorm goed gemaakt, je denkt op voorhand ´ik ga gewoon denken dat het niet echt is´, maar dat lukt al heel snel niet meer omdat het zó echt gemaakt is. De bedenker van dit spel is briljant en de acteurs zijn zó geloofwaardig, echt een enorme beleving die je moet meegemaakt hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

EgelaarEgelaarEscaperLid sinds: 25 november 2023 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2024

Leuk

Was leuk, maar had langer mogen duren


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De zwervers

Ontsnapt: Ja

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2024

Nooit meer met de trein...

#60

Al een tijdje hoorde ik dat Entered een nieuwe game had.
Aangezien ik, tot mijn grote spijt, 'i can hear you' nooit heb kunnen spelen, wist ik dat ik deze escape heeeel snel wilde gaan spelen.
Een van mijn vaste teams weer opgetrommeld en 2,5 uur in de auto naar As.

Ik ben blij de eerdere verwachtingen op escapetalk te hebben gelezen, daarom waren mijn verwachtingen wat anders dan mijn teamgenoten.

Deze locatie, waaaaauw, niet te doen. Het moment dat je nog onderweg bent naar de 'ontvangstruimte' is al waanzinnig.
Ik heb mijn ogen uitgekeken en kon niet wachten tot we mochten starten.
Hier begon een heel verhaal aan uitleg, waarvan mijn hoofd een beetje ging duizelen. De conclusie van de eerdere reviews
heb ik trouw opgevolgd 'luister, maar laat het op je afkomen'. Het komt vanzelf.

En dan het spel; die is gewoon niet uit te leggen zonder te spoileren.
Het is, zoals bekend, geen escaperoom. Verwacht geen puzzels.
Meer escapen van de realiteit, wat bij ons absoluut het geval was.
Deze experience past zich aan op hoe jij speelt, met een fijn duister randje.
Maar let vooral ook op het decor, belachelijk wat entered neer heeft gezet! Als het wat minder grimmig was, had ik waarschijnlijk langer willen blijven :).
Verder kan ik kort zijn: ALLES was perfect, de technologie, het fysieke stuk, muziek/geluiden, de acteurs, ALLES!!

Wel hebben wij een enorm foute keuze gemaakt; de keuze om de 'normale'/korte versie te spelen.
Hierin heb je ongeveer 1,5 uur speeltijd, wat ik echt een belediging vindt voor de makers.
Je ziet hierin niet eens het halve speelveld (denk ik?) wat enorm zonde is.
Ik zou, ook al ben je fysiek wat minder sterk, ECHT adviseren om de extended versie te spelen.
Dit betekend uiteraard dat wij zelf terug gaan om de rest ook te kunnen spelen! :)

Conclusie:
Mijn review is eigenlijk te kort voor alle woorden die ik heb, maar ik kan niet spoileren.
Ga deze game gewoon spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De zwervers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Je kan vaker spelen
 • Te kort :)

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2024

Geweldig!!

Wij hebben de extended versie gespeeld.
Een echte real life game ervaring!
Vanaf begin tot het eind spannend, je weet niet wat je kan verwachten.
Goede acteurs!
Achteraf even napraten met de acteurs is echt top!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  100:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

KeanuKeanuEscape ApprenticeLid sinds: 02 april 2024 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

Een op-en-top uitgewerkte must-do belevenis voor elke horrorfan!

Waanzinnig goed! Elke fan van horror en games moet deze real-life horrorgame meemaken. Bereid je voor op een zeer goed uitgewerkt spel, zowel conceptueel, als decorgewijs, als technisch.

In "Demise Of The Gricers" wordt je ondergedompeld in een waanzinnig avontuur, waar je zelf keuzes kan maken over hoe het verder loopt. Je bent gedurende het hele spel op je hoede, en moet jezelf vaak even vermannen om weer gefocussed te zijn op je doelen. Van zodra je aan het spel start, wordt je ondergedompeld in wereld waar je pas weer uit komt wanneer het spel afgelopen is. Je merkt dat deze game met hart en ziel gemaakt is, waarbij aandacht is besteed aan elk detail. Chapeau aan de bedenkers, dit is gewoon fenomenaal!

Aan ieder die twijfelt om dit te doen: gewoon doen! Je zal het je niet beklagen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2024

Real Life game to the max

Om verschillende redenen kwam het er maar niet van om de nieuwste horror beleving van Entered te spelen.
I can hear you was een van de spellen die me tot op de dag van vandaag is bijgebleven door zijn intensiteit van 100% van bijna het begin tot einde.
Reden genoeg eigenlijk om eindelijk naar As af te zakken en me onder te dompelen in de wereld van the Gricers!

Onthaal:

Voor je begint krijg je de nodige info te verwerken. Het lijkt op het eerste inzicht erg veel, maar als je het goed bekijkt is het grotendeels common knowledge. Lees het in ieder geval goed door, anders begint je spel al met vertraging (free tip)
Parkeren kan op het terrein en is gratis.
We ontmoeten ons contactpersoon van de Red Eye op een afgesproken plaats en van daaruit start onze opdracht. Je spullen kan je veilig achterlaten en je kan nog even naar de wc voor je start.
Gelukkig voor ons voorziet de organisatie ons van een overal, knielappen en de nodige apparatuur om deze missie tot een goed einde te brengen!

Kamer:

Of beter gezegd spel. Want dat is wat dit is, het is een game die wij echt gaan beleven.
Vergeet dus even wat je weet van escape rooms en ga met een open mind naar binnen.
Wij spelen dit spel overdag en voor de betere beleving zou ik iedereen adviseren om hem ’s avonds te spelen. Het geeft een extra dimensie aan je beleving.
Net als in een game leer je al doende hoe dit spel en deze wereld werkt, wat het doel is en hoe je dat kan bereiken. En waar ICHY nog 100% spanning was over de volledige ervaring, kun je hier spreken over gelaagdheid. Net als een goed spel of film, bouwen we op in spanning, moeilijkheidsgraad en komen we meer te weten over de wereld van de Gricers.
De game mechanic waarop dit spel draait is simpel maar geniaal en vooral uniek. Het geeft tegelijkertijd een gevoel van veiligheid en stress en je vervloekt het vaker dan je zou willen. Maar eens je het onder de knie hebt, bied het ook mogelijkheden.
De wereld van de Gricers is ruim in opzet en vooral authentiek. Je zal als team moeten werken om die wereld groter te maken en zo te ontdekken wat er juist allemaal gebeurd.

Ik moet in dit geval wat vaag blijven over wat je juist moet doen, maar ik kan een paar zaken vertellen.

- De makers hebben niet gelogen als ze zeggen dat je fysiek in orde moet zijn. Dit is echt een fysiek spel en ik zou 2 keer nadenken om dit in een dag te duwen waar je nog kamers moet spelen of hebt gespeeld.

- Qua engheid valt het wel mee, zeker als je ICHY gespeeld hebt. Ze kijken hier goed mee en sturen de acteurs goed aan. Ik had in ieder geval continue een goed gevoel van progressie in de game, iets wat ik wel kan waarderen.

- Wees niet bang om op ontdekking te gaan, het gaat je spel net vooruit helpen ipv op veilig te spelen.

- Laat los wat je weet van escape rooms. Progressie kan hier aanvoelen als hints, maar niks is minder waar. Jij bepaald hoe het spel loopt, enkel met jouw info gaat het spel verder.

- Hoe je het ook doet, iedereen haalt het einde (of toch bijna iedereen ;-) ) Maar de weg er naar toe is voor elke groep uniek. Het einde dat jij meemaakt kan dus anders zijn dan dat van een andere groep.

De 3 uur zijn echt voorbij gevlogen en de opdracht waar we mee naar binnen gingen, daar zijn we in geslaagd!

Conclusie:

Net als bij Stay in the Dark en I can year you moet je hier niet zijn voor de puzzels of raadsels.
Waar Stay in de Dark een film is, is dit een game.
Ik denk oprecht dat de wereld die Entered hier geschapen heeft, zo in een boek zou passen, zo uitgebreid is de verhaallijn uitgewerkt. Is dat teveel info voor een “horror” game? Ja misschien wel.
Maar het zorgt er wel voor dat voor elke vraag een antwoord is, voor elke actie een reden en dat kan ik waarderen.

We hadden iemand in ons team die nog niet veel ervaring had met enge ervaringen met acteurs en ook voor haar is het super meegevallen. Laat je dus niet tegenhouden als je iets banger bent aangelegd.

Opnieuw zet Entered zich op de kaart met een unieke gameplay in een super vette setting.
En ja dit is niet voor iedereen, daarvoor verwachten teveel van ons nog net iets teveel een escape room pur sang. Ik kan enkel zeggen, laat het even los, vergroot je visie en geniet van elke minuut.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Frederic_GielenFrederic_GielenJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2024

Unieke ervaring

Deze real life game experience is echt next level! Niet te vergelijken met klassieke esape rooms! Dit is echt een belevenis! Alles is echt heel knap ontworpen en ingericht! Je zit echt 3 uur lang in een andere wereld! Best spannend ook allemaal! Cudos aan de ontwerpers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

kriekirstjekriekirstjeJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2024

Geweldig

Spannende, uitdagende real life game! Je hebt totaal geen besef van tijd omdat je zo in het spel wordt gezogen! Ik raad iedereen aan om dit zeker eens een keer te proberen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig