Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Mindcrime

Amsterdam , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 13

9 jaar

Lees reviews

Meer over Mindcrime

Escape room Mindcrime is anders dan andere escape rooms die je gezien hebt. Deze escape room speelt namelijk af in iemands gedachte, wat zorgt voor hele bijzondere ruimtes waar je in speelt. We hebben de kamer volledig vernieuwd en verbeterd in februari 2022!

 

In het verhaal zijn jullie een stel mind hackers. Jullie werken voor Cortex en achterhalen geheimen door in te breken in iemands gedachten. Jullie laatste opdracht is in te breken in de gedachte van dhr. Jacobs. Een voormalig medewerker van Cortex, waarvan men vermoed dat hij iets van plan is.

 

Het leuke aan deze escape room is dat je 'm met ook met 2 teams tegen elkaar kunt spelen, met maximaal 12 mensen tegelijk. Dus in twee groepen van 6 mensen speel je tegelijk hetzelfde spel. Leuk als je met een grotere groep vrienden of collega's een escape room wil spelen en hetzelfde mee wil maken.


Battle

Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Battle

Mysterie

Spionage

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

56 bezoekers

96.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Transformatorweg 30a
1014 AK, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

26 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

223Games223GamesJunior EscaperLid sinds: 4 mei 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2022

leuke kamer voor beginnende spelers met eventueel kids van jaar of 11

Na een wat ongeloof waardig verhaaltje werden we met ze 3e meegenomen naar de eerste gedeelte van de kamer. we merkte dat we niet echt in een flow kwamen van alle puzzels waardoor het soms leek alsof we niet gehoord werden en we dus ook "hints" niet kregen/gehoord werden. op gegeven moment loop je een kamer in waar ik wel 10x over een kabelgootje ben gestruikeld. En lag de deur van een kast er zonder enige kracht toch ineens vanaf. kortom beetje een kamer die simpel in elkaar gezet is. wel originele momenten gehad qua puzzels maar niet overdreven moeilijk ofzo. Wel hebben we ons meerdere keren gestoord aan als er dan een hint kwam deze alsnog wel eens om een hint extra vroeg, omdat deze het totaal niet duidelijker maakte voor ons maar eerder juist vragen opriep. degelijke kamer om als on ervaren speler een mooie ervaring op te doen binnen escape rooms.


6

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  54:17 min


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Decor

 

AngelUndercoverAngelUndercoverJunior EscaperLid sinds: 3 mei 2022 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Leuk, maar geen wow-effect

16* Deze kamer gespeeld met m'n vaste partner en mijn dochter van 9,5. Dochterlief vond het onwijs gaaf. Het was leuk om te zien hoe een kind totaal anders denkt dan volwassenen. Door haar hebben we puzzels afgerond waar we anders misschien op vast zouden lopen.
Voor de rest; Leuke opzet, kamers zijn allemaal anders ingericht, leuke puzzels.
Waar we ons wel aan hebben gestoord: in de eerste kamer was er een gedeelte waar wij telkens letterlijk tegenaan liepen. We snappen dat bedrading weggewerkt moet worden, maar wij maakten het eerder kapot dan dat we er over heen stapten. Dan hadden we nog een scharnier die opeens naast mijn voeten lag....Blijkbaar niet geheel stevig. En als laatste werd bij de intro iets aangegeven over een kamer in en uitgaan. Dit bleek later niet te kloppen, waardoor ik in de kamer zelf behoorlijk wat frustratie heb opgelopen.
Deze kamer is leuk om te spelen met het gezin met jongere kinderen. Als je al veel kamers gespeeld heb, zou ik deze niet aanraden.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  54:17 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Wat mankementjes hier en daar.

 

GridjeGridjeEscape ApprenticeLid sinds: 31 oktober 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2022

Mooie kamer, ontvangst onder de maat

We hebben met 8 personen mindcrime battle gedaan. Dus met 2 groepjes van 4 zijn we de strijd aan gegaan. Je zit allebei in dezelfde escaperoom, maar doet de kamer in een andere volgorde. De kamer zelf is erg mooi, heel anders dan wat we gewend waren. Sommige puzzels wel een beetje verwarrend.
De ontvangst bij de escaperoom was erg onder de maat. We waren er ruim op tijd en er was nog niemand om open te doen. We hoopten van tevoren nog wat te kunnen drinken, maar helaas. We werden gebeld dat ze problemen had met de trein en later was. Toen we eenmaal binnen waren kregen we een eenvoudige, korte uitleg en konden we beginnen. Achteraf werd er geen drankje aangeboden en was de uitleg erg summier. We kregen echt het gevoel van het geld is weer verdiend, dus snel weer weg. Jammer dat haalt toch je ervaring wat naar beneden.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2022

Leuke puzzels, maar..

Tijdens ons dagje Amsterdam was dit de 3e en laatste kamer die we gingen spelen. We waren een half uur te vroeg op locatie, maar dat was geen probleem. We mochten plaatsnemen en na even te hebben gewacht, konden we al starten, super fijn! Het voelde helaas voor ons wat ongemakkelijk aan hoe we werden ontvangen. Het was nogal kort en niet zo enthousiast.

We hadden even nodig om in de kamer te komen en om door te hebben wat de bedoeling was. Zo doorliepen we eigenlijk de hele kamer. We gingen van een geluksmomentje naar een moment van vastlopen en daardoor kwamen we niet in een lekkere flow. De meeste puzzels zijn los van elkaar leuk bedacht en leuk om op te lossen, dus daar lag het niet aan! Wij kwamen er niet helemaal lekker in en merkten dat de hint die we kregen op het moment dat we vastliepen, niet aansloot op waar we op dat moment waren. Dat zorgde voor frustratie en dat is jammer. We kwamen uiteindelijk de kamer uit met een beetje een gemengd gevoel. We vonden de puzzels zeker leuk en er zaten ook hele leuke elementen in de kamer, maar soms ligt een kamer je gewoon wat minder en dat was voor mijn gevoel hier het geval.

We liepen terug naar de ontvangstruimte waar onze host heel kort nog even benoemde dat we het goed hadden gedaan, om vervolgens weer achter de computer te kruipen. Jammer dat er niet echt meer de ruimte was om na te praten over de kamer.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Service

 

WendierWendierEscaperLid sinds: 3 mei 2018 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Surrealistische kamer voor alle zintuigen

Met een team van 3 en 4 deze kamer als battle gespeeld. (En gewonnen, joepie!) Al bij binnenkomst in de kamer merk je de surrealistische sfeer die de hele kamer blijft. Leuk gedaan! Ook originele puzzels waarbij alle zintuigen worden ingezet, dus dat is erg verfrissend. Wij speelden met het team van 3 en voor ervaren escapers zou ik met meer personen ook niet aanraden. (Van het team van 4 hoorde ik dat zij wel het gevoel hadden af en toe met teveel te zijn.) Wij zijn uiteindelijk met 17 minuten over ontsnapt. Soms ontsnap je met een kwartier over en het idee dat je echt een compleet avontuur hebt beleeft waar je door een goeie flow gewoon als een speer doorheen ging, en soms is juist dat kwartier een indicatie dat er meer in had kunnen zitten. Voor deze kamer geldt voor mij dat laatste, een beetje een 'he, nu al?' gevoel. Ook met het verhaal had meer gedaan kunnen worden. Wat wel weer leuk was, is dat we even konden meekijken bij de ontknoping van onze tegenstanders! Ook de manier van hints geven werkt goed en wordt zo gedaan dat niet gelijk alles wordt weggegeven, wat fijn is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Surrealistische sfeer
 • Puzzels voor alle zintuigen
 • Verhaal kan meer mee gedaan worden
 • Aan de korte kant

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Geweldig

Leuke kamer, origineel thema.
Mooi ingericht met leuke puzzels.
Niet de moeilijkste puzzels maar ook zeker niet te makkelijk.
Aanrader om te spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2021

Vette kamer voor de meer en minder gevorderde groepen

Wat een ontzettend leuke kamer! Na de andere 2 kamers van backspace gespeeld te hebben was dit absoluut onze favoriete. Wij hebben op dezelfde dag de oriënt express gespeeld en besloten daarna meteen ook deze te spelen.

De kamer draait grotendeels om samenwerking en er zitten een leuke verscheidenheid aan puzzels in met een decor wat helemaal bij het thema was. Zodra je de kamer binnen komt heb je het idee dat je in het verhaal van de kamer zit. De puzzels zijn leuk en lekker divers. Verder zitten er een aantal leuke onverwachtse wendingen in het spel. De kamer zit enorm goed in elkaar en heeft echt onze ideeën overtroffen. Leuk met 2 maar ook met meer spelers! Het enige minpunt wat ik kan noemen is dat de eindpuzzel van mij nog iets spectaculairder had gemogen maar verder echt een toffe kamer!

In mijn opinie is dit de beste kamer van backspace dus jammer dat hij slechter scoort dan de andere 2. Absolute aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verschillende zintuigen nodig
 • Eindpuzzel mag iets spectaculairder

 

EscapeFam. (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2021

Uniek!

Ontzettend bijzondere kamer! Binnenkomst is uniek, puzzels zijn goed aangesloten en erg leuk, en het feit dat je de kamer tegen een ander team dezelfde kamer tegelijkertijd kan spelen maakt het extra spannend! Deze kamer heeft zeker onze verwachtingen overtroffen, zeker met in het achterhoofd dat een aantal van ons al (30+) kamers heeft gespeeld, waaronder ook veel kamers die in de top 25 staan. Verwachtingen echt overtroffen, omdat het gewoon goed in elkaar is gezet!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruimte
 • Logica
 • Start
 • 2 dezelfde kamers

 

Ga ik niet vertellen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2020

SUPER leuk

Het was mijn 2e keer in een escape room ik heb meteen zin om nog een te doen! Lekker lastig en spannend en ja het was gewoon SUPER leuk!👍👌🥳🤓👏😎👁👅👁


Reactie door Backspace Escape Rooms

22 oktober 2020

Hallo ga ik niet vertellen, bedankt voor je SUPER leuke review!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Lekker lastig
 • Soms een beetje eng

 

Vera (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Geweldig

De escape zat vol met puzzels maar was ook nog een beetje spannend door de geluiden en het licht. Ik en mijn vriend werden super fanatiek en gaan het zeker nog een keer doen


Reactie door Backspace Escape Rooms

22 oktober 2020

Bedankt voor je review Vera! Sinds dat je met je vriend gespeeld hebt hebben we de Mindcrime een update gegeven. De kamer zit nu nog voller met puzzels en is nog spannender! In deze update is ook de sleutel, en daarbij ook het geluid, door iets nieuws vervangen!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het geluid bij een bepaalde sleutel omdraaien

 

moonsugarmoonsugarEscape ApprenticeLid sinds: 17 augustus 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2020

Super toffe ervaring met twee vriendengroepen!

Wij hebben afgelopen zaterdag met twee groepen van vier Mindcrime tegen elkaar gespeeld. Met 12 sec verschil won de ene groep van de andere. Deze escape room zit super gaaf in elkaar en door hem met twee groepen tegen elkaar te spelen was het extra spannend. Voor de meesten van ons was het de eerste escape room ooit en het smaakt naar meer. Dit was voor ons een onvergetelijke ervaring en wij komen snel weer terug om de andere kamers ook uit te proberen.


Reactie door Backspace Escape Rooms

22 oktober 2020

Wat goed om te lezen dat deze eerste escape room ervaring goed bevallen is! Tot snel in onze andere escape rooms, onze staff staat klaar jullie opnieuw te verwelkomen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel vriendelijke staff
 • Verrassend decor
 • Mooie combinatie met muziek/geluid
 • Goede spanningsboog
 • Uitdagende puzzels voor verschillende niveaus

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2020

Leuke kamer

Leuke kamer, even opstart problemen. Samenwerking belangrijk!


Reactie door Backspace Escape Rooms

18 maart 2020

Bedankt voor de review Joyce!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  17:00 min

 

Harmen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 februari 2020

Heel leuk puzzelwerk!


Reactie door Backspace Escape Rooms

4 maart 2020

Bedankt voor de review Harmen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi aangekleed.
 • Mechanisch sterk
 • Goeie begeleiding
 • Intrigerend verhaal.

 

Gevarieerde kamers en leuke puzzels

Mooi ingerichte kamers, met veel variatie in inkleding. De nadruk ligt op leuke en soms uitdagende puzzels. Teamwork was soms nodig wat het des te leuker maakte.
Het verhaal is bijkomstig en kon iets beter uitgewerkt of gelinkt worden aan de puzzels, maar dit heeft ons spelplezier niet verminderd.


Reactie door Backspace Escape Rooms

15 januari 2020

Wauw, een 9,5 voor onze puzzels! Mooi om te zien dat jullie de Mindcrime met veel plezier gespeeld hebben. En wie weet, misschien komen wij The Box ook wel eens uitproberen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie
 • Puzzels met teamwork
 • Geen echte link tussen puzzels en verhaal

 

viefjeviefjeEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2019 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2019

Mooie kamers met speelse puzzels

Vooraf dachten we dat deze kamer de makkelijkste zou zijn van deze locatie. Puzzels zijn juist erg leuk en divers. Bij veel dingen moet je echt wel even goed nadenken en verschillende dingen combineren. Dit is een echte puzzelkamer met een mooi en speels decor. Laatste ruimte is erg mooi gemaakt! Als ik de kwaliteit van deze kamer vergelijk met de prijs, krijg je erg veel waar voor je geld. Dus zeker een aanrader.

Deze kamer is voor ervaren spelers ook goed te doen met 2 of 3 personen.

Daarnaast is dit een fijne locatie. Je kan voor de deur parkeren, mooie ruimte om even wat te drinken en een zeer vriendelijke host.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  39:53 min


 • Speels decor
 • Techniek
 • Ook leuk voor 2 of 3 personen
 • Vriendelijk host

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2021

Origineel!

Vooraf dachten we dat deze kamer de makkelijkste zou zijn van deze locatie. Puzzels zijn juist erg leuk en divers. Bij veel dingen moet je echt wel even goed nadenken en verschillende dingen combineren. Dit is een echte puzzelkamer met een mooi en speels decor. Laatste ruimte is erg mooi gemaakt! Als ik de kwaliteit van deze kamer vergelijk met de prijs, krijg je erg veel waar voor je geld. Dus zeker een aanrader.

Deze kamer is voor ervaren spelers ook goed te doen met 2 of 3 personen.

Daarnaast is dit een fijne locatie. Je kan voor de deur parkeren, mooie ruimte om even wat te drinken en een zeer vriendelijke host.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  39:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

Lisette (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2019

Top

Hele mooie escape rooms, goed in stijl na gemaakt! Raad het iedereen aan om hier eens te gaan escape.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie kamers
 • Geen

 

Apsco (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2019

Top!

Leuke kamer en mooi concept!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja

 

KES89KES89Escape ExpertLid sinds: 13 januari 2019 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Leuke kamer

Dit is een leuke kamer met een originele insteek. Je stapt in iemands "hoofd" en moet ontrafelen wie het is. Dit heb ik nog niet eerder gezien. De puzzels waren gevarieerd en deze kamer kent een goede game flow. Wij hebben het hier erg naar ons zin gehad. Bedankt voor de uitstekende service en het enthousiasme van de hostess!


Reactie door Backspace Escape Rooms

25 oktober 2019

Wat een leuke review! Goed om te zien dat jullie het naar je zin hebben gehad. En het complimentje is uiteraard doorgegeven aan de hostess!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Ja  48:45 min


 • Game flow
 • Gevarieerde puzzels
 • Origineel verhaal

 

pauperloospauperloosEscaperLid sinds: 10 december 2018 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2019

Leuk voor beginners

Een leuke kamer...
Maar wel echt voor beginners.
We hebben deze kamer met twee personen gespeeld en zijn in 38 minuten ontsnapt.

Meestal is het toch een uitdaging om een kamer met twee personen te spelen.
Verder wel lekkere flow, maar wel makkelijke puzzels.

Al met al een leuke kamer, aan te raden voor beginners. En voor kleine groepen!


Reactie door Backspace Escape Rooms

30 juli 2019

Wat jammer om te horen dat het even duurde voordat jullie gamehost naar jullie toe kwam en geen foto van jullie heeft gemaakt. Dat is uiteraard niet onze intentie. We werken er hard aan spelers een geweldige ervaring te bezorgen, Daarom zijn we ook hard aan het bouwen aan een gloednieuwe fotohoek bij onze entre. Ook in de toekomst zal de escape room dus zeker afgesloten worden met een foto!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • gameflow
 • origineel
 • last minute mochten we nog een kamer spelen met ko
 • gamehost had niet door dat we ontsnapt waren
 • geen foto meer aan het einde?

 

Sprottermans (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2019

Uitdagend en gezellig samenwerken

Op sommige momenten moeilijk om door te hebben waar het naar toe ging


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • diversiteit in puzzles
 • Je wordt niet opgesloten
 • Veel verrassingen
 • Muziek paste goed bij de sweer
 • Met 6 mensen is het krap
 • Geen idee van progressie
 • Te luid geluid

 

Toine van Zijl (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2018

verrast en tevreden!

Ik had hiervoor al enkele rooms gespeeld en was ook een aantal keer ontsnapt. De mindcrime van backspace bood een welkome afwisseling door het originele thema: de nadruk ligt op zwart/wit en licht en geluid waren echt onderdeel van het spel, terwijl dit bij andere kamers vaak alleen als achtergrond dient. Al met al een erg leuke escape ervaring!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • gebruik van licht en geluid
 • origineel thema

 

annw92annw92Junior EscaperLid sinds: 5 juni 2018 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2018

Makkelijke escape room

Het concept van deze kamer is erg origineel. De puzzels kloppen maar zijn lineair opgezet waardoor je niet verder kunt als het je niet lukt een puzzel op te lossen. Daarnaast is het niveau van de kamer gericht op de beginnende escaper. Met ons team hadden we een half uur over, waardoor je de 'stress' mist aan het einde van het spel. Het einde voelde voor ons ook wat abrupt.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Makkelijke puzzels
 • Lineair

 

Eda (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2018

Heel abstract, heel apart

Ik was met collega’s deze kamer gaan spelen. Het was heel abstract, maar we hebben ieder iets ontdekt en waren binnen 45 minuten eruit. Dat was vet cool!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Abstract
 • Zintuigpuzzels
 • Variatie

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2019

Een nieuwe verassende ervaring

Opnieuw samen met mijn vriend bij dit bedrijf een nieuwe Escape gedaan. Ook deze Escape is prima met 2 personen te doen!!

Na een leuke ervaring in the orient express, was het deze keer tijd voor mindcrime. En wat een leuke, maar op een aantal vlakken vooral moeilijke Escape.

De Escape is leuk aangekleed, maar hier en daar is het wel kaal. Af en toe moesten we echt 2 keer kijken! Zwart en wit.....

Wel hadden we het idee dat de begeleidster dingen in werking moest zetten. Aangezien we een puzzel goed hadden opgelost en er een aantal minuten niks gebeurde..... De puzzels zelf waren een mix van moeilijk en makkelijk. Maar ze waren wel goed te doen.

Hoe verder je komt, hoe meer verassing je tegen komt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verassingen
 • Aantal moeilijke puzzels
 • Duurde lang voordat er wat gebeurde

 

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2017

Idea good, but too easy

I had heard about this new venue and had a really nice exchange with one of the owners, the website looked also promising, so I wanted to try it out. Originally we wanted to split in two groups of five, but as several people cancelled, we ended up being 6 in one room, which unless you are in a top room it ends up being too many people, which was the case here.
The reception area is large and comfortable and the service was friendly, but not particularly enthusiastic.
The atmosphere in the room was rather simple, but fine, there were sound and light effects, but all in all the story was rather not very consistent.
Somehow it was a nice room and the puzzles were also ok, but all in all not so many puzzles arranged in a linear way and relatively simple to solve. We were all but one more or less experienced players and we exited in about half an hour.
Because of the not so clear story and how the room is done (and also the fact that we did it so quickly), the ending is rather disappointing.
I can imagine that if you you play this room as an absolute beginner it would be a really nice experience that could hook you up, but for really experienced players is probably way too simple.
Another thing that I did not like is that no picture was taken.
I will nevertheless try to play the other rooms, in a smaller group, hoping that the experience that way is better.


Reactie door Backspace Escape Rooms

28 december 2017

Hi Soi, Thanks a lot for your review. It gives us a change to improve our escape rooms and the experience. Normally we do take a picture afterwards. Apologies that it did not happen this time. Hope to see you again soon and give you an excellent escape experience!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig