Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Competition

Rijswijk , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

4 - 12

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Competition

Een unieke escape room ervaring, maar deze keer speel je niet alleen… Het is zwart tegen wit, donker tegen het licht. Niks is in deze kamer is voorspelbaar, alleen voor de enige echte escape room winnaar.

The Competition is een unieke battle escape room waar wit strijdt tegen zwart. Lukt het jullie om als eerste “de sleutel” naar de uitgang te bemachtigen?

60 minuten, 2 identieke kamers, 1 winnaar!


Battle

Kindvriendelijk

Thema's

Battle

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

122 bezoekers

96.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Diepenhorstlaan 11C
2288 EW, Rijswijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

30 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Battle zonder Battle

Nadat helaas voor ons onze reservatie wegviel voor Wasteland Rebelion gingen we op zoek naar iets anders. Lang moesten we niet zoeken want ook The Competition kan met 10 mensen gespeeld worden.

Samen met dit toffe groepje trokken we naar Rijswijk om voor eens en altijd te bepalen wie de betere groep is ;-)

Onthaal:

Escaperoom Rijswijk ligt gelukkig niet in het centrum, maar een stukje erbuiten. Rondom de room is er best wel wat parkeerplaats die zo ver wij konden zien gratis is.
De escape room zelf is duidelijk aangegeven aan de buitenkant. De ontvangstruimte is groot en hoog en het was er best druk toen wij er waren en dan is de ruimte niet echt gezellig te noemen. Te gehorig, te warm. Maar dat is een momentopname. Het ontvangst door Bart was weer als vanouds warm, hartelijk en gezellig.

Kamer:

Na onze groep tactisch onderverdeelt te hebben in 2 teams van 5 konden we starten.
De start is leuk en draagt bij aan het competitiegevoel.

Binnen komt er best wat op je af en gedreven door de drang te winnen is het vooral de kunst om rustig te blijven en het overzicht te bewaren. Toch liep het voor ons als een speer, maar tegelijk vroegen we ons wel af hoe het andere team het zou doen.
Hoe verder we in het spel kwamen, hoe meer ik me afvroeg waar het onderdeel "battle" nu eigenlijk zat.
De battle bestaat enkel wie als eerste uit de kamer komt en eigenlijk heb je op 1 punt na 0 interactie met elkaar en zelfs dat punt is enkel visueel. Er is een systeem dat aangeeft hoe ver het andere team ervoor staat, maar helaas voor ons was dit buiten werking.
De kamer is afhankelijk van techniek en ook daar liep het ietwat fout helaas.
Ook de afwerking is niet wat het moet zijn en deze kamer kan best wat TLC gebruiken en dat voor iets wat eigenlijk pas open is.

De puzzels zijn goed aanwezig en wisselen af tussen lineair en parallel. Alleen sta je op het slechts mogelijk moet met ze'n allen naar 1 iemand te kijken en kan je net op dat moment niks doen. Dat is echt een flowkiller en dat in een kamer waar alles om progressie draait. Je wilt altijd eigenlijk het idee hebben dat je als groep verder zou kunnen.
Een echte eindpuzzel is er niet, wel werk je naar 1 bepaald punt toe en dat is duidelijk genoeg.
Ik had liever gezien dat de eindpuzzel onze groep uit zou dagen ipv 1 a 2 personen.

Conclusie:

The Competition is natuurlijk een overgekochte kamer (vroeger de Black en White room) en daar zit misschien het pijnpunt.
Het competitie gedeelte slaat enkel wie als eerste bij de beker is en thats it. Meer battle is er niet aan en dat is een gemiste kans. Muziek harder, rook, lichten voor 30 seconden uit, het zouden allemaal leuke elementen geweest zijn om je voorsprong wat extra lading te geven. Dat in combi met een soort idee waar de andere groep is in het spel had het een stuk leuker gemaakt.

Ook qua sfeer, muziek, effecten is het erg mager en kan, ondanks dat het natuurkijk een bestaande kamer is, prima een upgrade krijgen.

Eigenlijk kan je evengoed elke escape room boeken en die 2 keer spelen, want uiteindelijk komt het enkel op de tijd aan. Het enige echte voordeel is dat je deze kamer tegelijk kan spelen met 10 mensen, maar dat kan bij Elixer-Wintertuin experience ook.

220 euro is ok als je groep groot genoeg is, maar met hoe meer je komt, hoe grotere de kans dat bepaalde spelers even niks te doen hebben. Advies zou zijn 4, dan is de kamer ook wat betaalbaar.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CharonCharonEscape ApprenticeLid sinds: 15 maart 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2024

Leuk

Deze kamer was leuk om te spelen voor beginners in de escape room wereld. Het competitie niveau maakt het vooral erg leuk. Helaas was er een onderdeel stuk in de kamer die niet optijd gemaakt kon worden, dit was jammer. Maar het personeel heeft het super fijn en vriendelijk opgelost met een compensatie. Zeker een aanrader om te gaan spelen!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Logica

 

Mary EatonMary EatonEscape ApprenticeLid sinds: 04 maart 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 04 maart 2024

Leuke battle escaperoom

Voor mijn dochters 14e verjaardag heeft ze met 8 meiden deze battle escaperoom gedaan. Ontvangst was vriendelijk, goede uitleg. De meiden zijn erin geslaagd om binnen get uur eruit te komen. Ze hadden wel hints nodig. Ze kwamen we enthousiast uit. Leuk dat ze elkaar konden zien in de tweede ruimte. Jammer dat deze escape room geen thema heeft.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

René (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2024

Leuke basis Escape room

In 2 teams tegen elkaar gespeeld waarbij halverwege je elkaar ook kon zien wat het competitie element wel vergrote.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

BeerrendBeerrendEscape ApprenticeLid sinds: 12 november 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2024

Onduidelijke escaperoom

De escaperoom was helaas niet altijd duidelijk of logisch. Vooral de eerste kamer hadden we hints nodig. Sommige dingen werkte ook niet goed of waren kapot. De tweede kamer was wel leuker en duidelijker. We werden wel goed ontvangen.


3

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 1.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Beleving

 

Freek (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2024

Vergezochte kamer zonder opbouw

Toen we binnen kwamen vond ik het jammer dat er constante muziek was, ook was er een deur die niet open ging want er stond iets op van een vorig spel, dit had beter gekunt.


3

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min

 

Gieta (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2023

Goed ontvangst, goede uitleg en een leuke ruimte om waar goed is nagedacht over het spel.

We werden heel goed ontvangen door het personeel. Ze zijn heel vriendelijk en leggen het spel goed uit. De kamer was heel leuk, waar je echt goed moet nadenken en teamwork echt belangrijk is. Het was goed voor de teambuilding. Ook na het spel was er ruimte voor vragen en tijd om met het personeel te praten over het spel. Wij vonden het heel leuk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

Leuke battle voor met collega's

#152 Vandaag ging ik voor het eerst escapen met collega's. Best een uitdaging om in de buurt van Den Haag nog een kamer te vinden die ik niet gedaan had en waar je met een grotere groep terecht kon. Zo kwamen we uit bij de battle kamer in Rijswijk. Hier gingen we uiteindelijk in twee teams van vijf de strijd met elkaar aan.

De kamer viel me tegen en was echt anders dan de andere kamers op deze locatie, maar dat had ik door de reviews al verwacht. Je komt hier echt om te puzzelen en te strijden, en als je dat met een groep onervaren escapers gaat doen dan is deze kamer daar heel geschikt voor. Mijn collega's waren enthousiast en ik vond het battle element waarbij je elkaar op een gegeven moment kon zien en kon zien wie er voorop lag erg leuk. Dat zorgt er dan toch voor dat je een activiteit doet met z'n tienen i.p.v. twee groepjes van vijf, en dat je de rivaliteit ervaart en wat extra druk toevoegt.

De kamer zelf is met zwart en wit wat klinisch en leeg. De aankleding is functioneel, maar de afwerking is prima en het onderhoudsniveau redelijk. De kamer is lineair opgezet en er waren maar enkele momenten dat je parallel al iets kon uitvogelen of voorbereiden. De puzzels zijn afwisselend en bevatten op zich een leuke mix van zoeken, combineren, communiceren, doordenken en doen.

Wat mij vooral tegenviel was dat er hints gegeven moesten worden om de kamer te kunnen spelen, zonder was echt niet mogelijk en dat is een gemiste kans. Van te voren was gezegd dat je elementen vaker moet gebruiken, maar elke vorm van aanwijzing die je op het juiste been zou kunnen zetten ontbrak. Dit had heel makkelijk gekund met een symbooltje, lichten of iets anders wat aan of open zou gaan. Jammer, want de hints die we kregen van de gamemaster (die bijna letterlijk zei wat je moest doen) aan het begin van het spel geven toch het gevoel alsof je iets niet goed doet of achter loopt. Ik hoop dat ze dit nog gaan aanpassen.

Ook de 'verhalende' elementen tussendoor met licht en geluid vond ik weinig toevoegen en daardoor eigenlijk alleen maar lang duren. Wat dat betreft vond ik het tweede deel van de kamer het leukst, hier waren de puzzels naar mijn idee wat uitdagender. Alles bij elkaar vond ik dat we erg veel tijd over hadden en hadden onze beide groepen dus wel wat meer puzzels aangekund.

We zijn verder super vriendelijk geholpen en hebben een leuk uitje gehad met collega's, daar was deze kamer zeer geschikt voor. En niet onbelangrijk: mijn groep heeft de battle gewonnen! Voor ervaren escapers raad ik deze kamer echter niet aan, daarin doet ie erg onder voor andere kamers en ook andere kamers op deze locatie.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja  36:36 min


 • Battle element
 • Afwisseling in puzzels
 • Noodzaak tot hints
 • Letterlijke hints
 • 'Verhalende' elementen

 

nirul90nirul90Junior EscaperLid sinds: 03 augustus 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2023

Competitie element maakt het leuk!

Deze kamer hebben we met collega's gespeeld, twee teams tegen elkaar. De aankleding van de kamer is heel basic, daardoor is er niet echt een verhaal of sfeer. Dat is wel jammer. De puzzels zijn wel leuk. Er zit best wat techniek achter de kamer, daardoor gebeurde er af en toe dingen die niet helemaal opvielen of logisch voelden. Op een gegeven moment kun je het andere team tegen wie je strijd zien, dat geeft het wel een heel tof competitief element. Dat is ook vooral de reden om deze kamer te spelen, lekker battelen!

Ontvangst en service is op deze locatie echt heel goed!


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Competitie
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving
 • Decor

 

StargazerStargazerJunior EscaperLid sinds: 20 juni 2023 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Je merkt niet dat je in een battle zit

Mijn eerste battle maar zeker niet mijn eerste escape room. Het voelde niet veel anders, want je ziet niet wat het andere team doet of hoe ver ze zijn.

1 van de puzzels was echt te ver gezocht, daarvoor hadden beide teams een hint nodig. En ja, als je een hint nodig hebt en de spelleider bepaald wanneer je de hint krijgt, dan bepaald de spelleider dus ook hoe ver de teams uit elkaar lopen. In een battle wil je niet dat hints nodig zijn, maar de puzzel waar ik aan denk was echt niet logisch, die hint was nodig.

Bij ons zijn er twee luikjes te vroeg open gegaan, wat tot verwarring leidde.

De hints die we kregen waren te direct, er werd eigenlijk letterlijk geschreven wat er moest gebeuren, dat is niet echt een hint meer.

Ook sta je na het oplossen van puzzels vaak meer dan een minuut te wachten op een soort lichtshow die verder niets betekent, het is geen verhaal, geen puzzel, het is gewoon even wachten tot je verder mag.

Ben het met andere reviewers eens dat je best vaak naar elkaar staat te kijken hoe je iets oplost, en onder tijdsdruk ga je dan al snel dingen uit elkaars handen pakken, en dat is niet gezellig. Liever had ik puzzels gezien waarbij teamwerk tegelijkertijd nodig was.

Geen spijt dat we dit gedaan hebben, was nog wel leuk, maar zou het ook niet echt aanraden.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • wel een paar bijzondere puzzels
 • hints waren te direct
 • 1 puzzel was echt te onlogisch
 • hints zijn nooit eerlijk in een battle
 • Gebrek aan verhaal
 • Geen gevoel dat je in een battle zit
 • soms gaan luikjes te vroeg open

 

Sabine Boon (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Super leuk!

Als team uitje met collega's in 2 shifts "The Competition" gedaan. Was super leuk.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 20 personen

Ontsnapt: Ja  52:35 min

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2023

Leuk voor een battle

Een kamer zoals het onderwerp aangeeft leuk voor een strijd.

Een kamer die als je met een grotere groep bent(Max 12 personen) een leuk vermaak is. Puzzels zijn grappig en met name door de strijd die je voert, word de druk groter en daardoor de puzzels leuker. Niet heel moeilijk maar wel hoofdbrekers.

Met name het laatste gedeelte brengt extra sfeer erin. Wellicht kan dat op andere momenten worden doorgevoerd verder in de kamer.

Al met al een leuke kamer waar je 60 min zoet mee bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Tamara (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2023

Hilarisch

Wij hebben al meerdere kamers gespeeld, maar de Competion leek ons een uitdaging op ander niveau. We hadden ons verdeeld in een groep van 4 en groep van 3 en hebben enorm gelachen. De puzzels waren uitdagend genoeg, op een bepaald moment konden we elkaar zien waardoor je nog sneller alles wilt oplossen. Wij hebben de beker helaas niet gekregen maar de andere groep meiden wel.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

 

SibrenSibrenSenior EscaperLid sinds: 24 februari 2020 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Teleurstellend, heeft onderhoud nodig, niet Outerground-waardig

[111]
De enige escaperoom van wat nu Outerground heet, die ik nog niet gedaan had. Meestal zijn die kamers goed en leuk, dus ik had er zin in!

Maar helaas, deze kamers hebben onderhoud nodig, waardoor je uit de flow raakt. Sommige dingen hebben we vijf, zes keer ingevoerd en dan werkt het nog steeds niet. Uiteindelijk heeft de gamemaster meerdere keren in moeten grijpen.


4

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heeft onderhoud nodig

 

Jolanda Groote (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2022

Hele gave escaperoom, met wedstrijdelement

Ik had de Competition gereserveerd voor een uitje met een klein team (8 mensen). De kamer was echt boven verwachting leuk en bood genoeg uitdaging voor de wat meer ervaren deelnemers, maar was ook leuk voor de beginners. Je speelt in twee teams in gespiegelde kamers en je kunt ook zien hoe het andere team het doet. Dikke pret, vooral als jouw team voor ligt. De raadsels waren heel divers, er werd van alles van je team verwacht en samenwerken was ook echt wel nodig. Ontvangst en uitleg waren prima. We hebben het erg naar onze zin gehad hier.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

draculixdraculixJunior EscaperLid sinds: 25 juli 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2022

Plezier voor tien

Ik koos deze kamer omdat we met zijn tienen een escape avontuur zochten. We wilden allemaal dezelfde kamer spelen, maar wel tegelijk. Dan is dit avontuur met twee identieke kamers dus ideaal.
We konden gratis voor de deur parkeren. Bij binnenkomst was het een beetje benauwd, zoals je kunt verwachten in een kelder. We werden vriendelijk ontvangen en gingen al snel de keldergang in naar de kamers.
We waren blijkbaar niet snel genoeg, want we kregen een paar keer een hintje. Het duurde even voor we door hadden dat dat bepaalde geluid betekende dat er een hint was.
Het was een leuke kamer waarbij niet alleen met slotjes gewerkt is, maar ook andere creatieve manieren om een stap verder te komen.
we vonden het leuk dat je op een gegeven moment het andere team kon zien. Dat gaf wel een gevoel dat we op moesten schieten.
Het thema black and white kwam in het spelelement (op de aankleding na) niet terug.
Na afloop hebben we nog even een drankje gedronken (niet bij de prijs inbegrepen) en nagepraat en ook wat met de hosts gekletst.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Geluiden niet te hard
 • Samenwerking

 

Swalker33Swalker33Junior EscaperLid sinds: 23 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2023

Leuke dubbele room!

Met een grote groep kun je mooi tegen elkaar spelen! Dat is weer een extra element in het spel. Met 10 man/vrouw hebben we ons aangemeld. Voor de deur konden we parkeren en we werden vriendelijk ontvangen. Alle persoonlijke spullen in het kluisje en starten maar! Niet iedereen van onze groep had Escape-ervaring maar we hebben een hele leuke middag gehad. Het concurrerende team konden we af en toe zien (en ook horen;)) wat het extra leuk maakte, goed voor de competitie! Op een haar na hebben we deze battle verloren van het andere team, van harte! Leuke puzzels, niet al te moeilijk maar het herkennen van de tips (met een muziekje) was niet helemaal duidelijk.
Met een biertje na afloop konden we even lekker napraten.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving

 

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2022

Tweede plek is ook goed, toch?

We zouden eigenlijk met een grote groep gaan lasergamen, helaas ging dat last minute niet door. Wat moet je dan, met een groep van 10 escaperoom verslaafden? Juist, een battle-kamer spelen! The Competition stond al een tijdje op onze verlanglijst, ideale kans dus om deze kamer te boeken. Online beschikbaarheid checken, boeken en een paar dagen later spelen. Zin in!

Na even gegeten te hebben in de buurt van de escape room, liepen we naar de locatie zelf. Onze overige vijf teamleden zaten al in de ontvangstruimte. Het was lekker druk in Rijswijk, er speelden nog twee groepen de andere kamers. De ontvangstruimte is hier - qua gehorigheid - niet echt op gemaakt. Een beetje luidruchtig dus, maar wel gezellig. Ontvangst was, zoals gewoonlijk in Rijswijk, heel enthousiast.

Na even gekletst te hebben met iedereen, konden we dan eindelijk gaan beginnen. De groep werd in tweeën gedeeld en verdeeld over de twee kamers. Dit is voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik een kamer echt speel voor de eindtijd. Normaal maakt het me niet zo veel uit of ik een kamer nu wel of niet haal. Zo lang ik maar heb genoten van de kamer. Maar bij The Competition stond er natuurlijk meer op het spel; de eer, de waardigheid... Je wil immers niet als 'verliezer' naar buiten komen.

Eenmaal in de kamer zie je meteen ontzettend veel, de start is ook lekker paralel, dus iedereen kan meteen zijn gang gaan. Even later kwamen we erachter dat er ook nog een introductiefilmpje was, oeps, gemist in alle stress. De start van de kamer was voor onze groep geweldig, we zaten in een goede flow en de eerste paar puzzels waren al opgelost. Jammer wel dat we niet konden zien hoe onze tegenspelers het deden.

De parallelliteit van de kamer slaat op een gegeven moment om in lineair puzzelen. Voor ons was dit een echte 'flow killer'. Je staat hier, wanneer je met vijf speelt, echt met drie personen niets te doen. Het wachten duurt dan nóg langer omdat je natuurlijk wel wil winnen. Hier en daar liet de techniek ons een beetje in de steek en moest er kort ingegrepen worden, daar stoor je je in een battlekamer nog meer aan.

Maar goed, eenmaal richting het einde van de kamer zagen we al snel dat we iets achterlagen. Hier konden we de andere groep namelijk wel zien. Wanneer we vastlopen op een bepaalde puzzel, waar de schuld niet bij ons als groep lag, frustreert dat enorm omdat je het andere team flinke stappen ziet maken. Uiteindelijk waren we helaas net te laat om de beker te bemachtigen. Voor mij persoonlijk houdt het spel dan ook op. Als tweede komen wij met onze groep de kamer uit en onder luid - enigszins sarcastisch - applaus onthaald. Toch een beetje pijnlijk haha.

The Competition voelt aan als een kamer die er al jaren staat. Uiteraard heeft deze op een andere locatie gestaan, maar toch had ik gehoopt dat hij er qua afwerking, etc. beter bij zou liggen. De puzzels zijn over het algemeen best leuk bedacht. Alleen zitten er een aantal momenten die je flow echt naar beneden halen. Tot slot zou een echte 'battle' toevoeging hier echt op zijn plaats zijn. Zoals al is geschreven in de review van De Milde Dicator; mis ook ik het echte 'battle' gevoel. Ondanks de tweede plaats, hebben we ons toch wel geamuseerd.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

MaartenMaartenSenior EscaperLid sinds: 09 december 2019 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Leuk om tegen elkaar te strijden

Zit geen verhaal in de kamer. Zijn gewoon echt puzzels om op te lossen. Maar je kunt elkaar af en toe zien, waardoor je weet of je voor loopt of niet. Dat is een leuk component dat de kamer uniek maakt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 8 personen

Team: SYS Platform

Ontsnapt: Ja  45:40 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Gebrek aan verhaal

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2022

Leuke battleroom

Als familiedag hebben we deze kamer gespeeld. We speelden de kamer in 2 teams van 4 personen. De opdracht is simpel; wie als eerste de beker weet te bemachtigen wint. Verwacht ook zeker geen diepgaand verhaal, want daar is deze kamer niet voor bedoeld. Dit is een typische battleroom waarbij het gaat om winnen. Aankleding is in thema en er zitten zeker wat leuke effecten in. De kamer is ook leuk opgezet, waardoor je de druk goed voelt en je stresslevel alleen maar stijgt. Deze kamer is perfect voor teamuitjes en een familiedag. En zoals altijd was de gastvrijheid bij escape room Rijswijk weer top :).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jolanda (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2022

Wat een spannende strijd!

Zeer gevarieerde escape room. Het competitie element voegt echt wat toe! Een echte aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  57:40 min

 

MegannMegannEscape ApprenticeLid sinds: 09 mei 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2022

Perfect voor een teamuitje!!!

De escape room zat heel goed in elkaar en we hebben allemaal een hele leuke ervaring gehad. We waren met een groep van 12 mensen die onderverdeeld waren in 6-6. We vonden het heel leuk dat als je in de tweede 2e kamer komt je elkaar kon zien, dat bouwt de spanning erg op. Echt een aanrader voor een team of bedrijfsuitje of gewoon voor een vrienden groep!!

De competition


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja  55:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2022

Spannend tot het laatste einde.

Heel last minute (19:00) besloot onze groep die avond een escape room te willen doen. We zagen deze kamer voorbij komen en het leek ons ontzettend leuk om de uitdaging met elkaar aan te gaan. Na even bellen met de locatie werd het voor ons geregeld: de persoon die aan het werk was, wilde wel wat langer blijven zodat wij om 20:00 de kamer konden spelen.
Super enthousiast begonnen we aan de kamer. Twee identieke kamers waarin twee teams de uitdaging met elkaar aan gaan.
Onderweg besloten we al mannen tegen vrouwen te doen.

De kamer zelf was erg cool ingericht. Alles in zwart-wit en veel bijzondere aspecten. Leuk dat je na een tijdje kon zien hoe ver de andere groep was. Al was dit ook wel demotiverend: we konden zien dat zij de troffee voor onze neus weg haalden, terwijl wij nog midden in de puzzels zaten.
Met wat enige vertraging door wat factoren (scherm die niet tevoorschijn kwam waardoor we veeeel te lang met een puzzel bezig waren en een puzzel die al opgelost was, maar waarvan niemand in het team doorhad dat er iets gebeurde na het invoeren), hebben we toch een leuke tijd gehad, en hadden we nog dik 9 minuten op de klok!

De host was erg leuk en klikte goed met onze groep. Zowel voor- als achteraf hebben we nog gezellig zitten kletsen. Hij haalde ons zelfs bijna over nóg een kamer te doen die avond!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  51:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica van sommige puzzels was iets ver te zoeken

 

Jern (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2022

Spannend tot de laatste seconde!

Als onderdeel van een vrijgezellenfeest met 2 teams deelgenomen aan deze escape. Het was een uitdaging om gelijkwaardige teams te maken. Dit bleek aardig te zijn gelukt, aangezien de uitslag tot de laatste seconde spannend bleef! Een aantal van ons heeft al wat escape-ervaring, maar iedereen was enthousiast, zelfs degene die normaal niet zo van spelletjes houden. Een ervaring om niet snel te vergeten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2021

"De competitie" was AAN

Na alle 4 de andere kamers te hebben gespeeld op deze locatie, hadden we weer zin om langs te gaan! Dit keer voor "the competition", een kamer waarin je in 2 teams strijd tegen elkaar. Perfect om je familie weer eens mee te nemen naar een escape room.

Het ontvangst was zoals altijd heel vriendelijk en enthousiast. Je voelt je hier welkom en er was aandacht voor ons als groep. Na een korte uitleg, plaspauze en het opruimen van de spullen, konden we beginnen.

De sfeer zat er al goed in: want welk team zou gaan winnen? Daar ben je tijdens het spel veel mee bezig. Je vraagt je toch telkens af hoe ver het andere team zou zijn. De puzzels vragen om samenwerking en zijn niet super ingewikkeld. Niet alles was voor ons even duidelijk en gelukkig kregen we op die momenten een hint. Achteraf hoorden we dat ze hier ook mee bezig zijn, om het spel nog te verbeteren. Leuk was om te zien dat feedback altijd welkom is! Zo hebben we een aantal van onze ideeën en gedachtes op de mail gezet en hoef ik dat hier niet meer te benoemen.

Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt en nu is het (helaas) weer wachten op een volgende kamer. We komen zeker terug!:-)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gastvrijheid: je voelt je welkom
 • Wedstrijdelement in de kamer

 

celle_chinafatcelle_chinafatJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2022

Leuke (test)ervaring

Met een team van 3 tegen 3 mochten we deze kamer testen nadat hij was verhuisd naar escaperoom rijswijk.
Wat ziet de kamer er geweldig uit in zwart-wit! En wat we vooral erg cool vonden was dat je kon zien hoe ver het andere team was.
Doordat we het testteam waren, zaten er nog kleine foutjes in, maar als die getweakt waren en de puntjes op de i zouden staan, dan is dit zeker een toffe kamer om te doen.
Erg leuk voor grotere groepen, maar ook goed te doen met 6 deelnemers, zoals wij deden.
Leuke puzzels, leuke aankleding, leuke beleving!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: De Pannenkoekbrigade

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig