Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over De meesterdief van Mechelen

Deze keer kruip je in de huid van een beruchte meesterdief. Je hebt vernomen dat Clint Dhoog, een bekende Mechelse miljonair, momenteel het land uit is. Dit is het uitgelezen moment om in zijn woning binnen te dringen en zijn fortuin te ontvreemden. Ben je in staat om het beveiligingssysteem te ontwrichten, de kluis te kraken en de politie te ontwijken?

Thema's

Misdaad

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLENFR

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Statistieken

15 likes

94 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gerechtstraat 10
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

21 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Losse eindjes

We hebben alle vier de kamers van De Gouden Kooi op één dag gespeeld. De volgorde? Lost in Space - Cabin in the Woods - De Schat van Kalakmul - Meesterdief van Mechelen.

De Gouden Kooi zit middenin Mechelen wat een groot voordeel heeft om even een drankje of hapje te gaan doen. Wij hadden geparkeerd op Parking Zandpoortvest, wat een aanrader is als je in het weekend gaat, omdat het dan gratis is! Vanaf hier loop je in vijf minuten naar de escape room.

We werden vriendelijk ontvangen. Er is voldoende zitgelegenheid, maar de ontvangstruimte (op de grijpmachine na) is verder niet ingericht met spelletjes o.i.d., waardoor we bij wat meer tijd tussen de kamers naar buiten zijn gegaan.

De dag eindigde met De Meesterdief van Mechelen. We hadden het idee dat deze kamer de beste van de locatie zou zijn, gezien de cijfers op escapetalk. De aankleding, diversiteit aan puzzels en uitwerking van het verhaal maakt dat deze kamer in principe de beste van de vier is, ware het niet dat de eindpuzzel je hele vrolijkheid, fijne flow en gevoel bij de kamer naar beneden haalt. Bij de eindpuzzel is het enerzijds niet duidelijk wat je nu precies moet doen, waarna je iets gaat proberen, wat ook geen fout geeft, waardoor je denkt dat het dan toch maar goed moet zijn en achteraf blijkt dat je dan toch wel een hoop hebt overgeslagen. Moeilijk om op papier te zetten, maar het zorgde voor een vervelende nasmaak en flink wat tijd over.

Zolang de eindpuzzel is wat het is, vind ik dit een van de minste kamers, ondanks de aankleding (die beter is dan de andere kamers). Zoals uit eerdere reviews te lezen is, is het wel veel van hetzelfde laken een pak, dus ik zou hier niet meer dan twee escape rooms spelen. Mijn voorkeur gaat uit naar Lost in Space en Kalakmul.


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

19 augustus 2021

Bedankt voor jouw review, Moess (en Milde Dictator)! Wij vinden jullie feedback erg belangrijk en pikken er zeker een aantal punten uit op. Graag geven we ook wat extra duiding: Je moet weten dat onze "escape games" vnl. gericht zijn op families, vrienden en grotere groepen met weinig tot geen ervaring. Het is om die reden dat een aantal manieren van denken terugkomen in elk van de vier kamers. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk/leuk het voor groepen met beperkte ervaring is om bepaalde puzzel mechanismen te herkennen, zodat ze bij een volgend spel progressie merken in hun escape skills. Ik ben het met je eens dat je als ervaren escaper zeker niet meer dan 2 escape games op een dag moet spelen. Escapers zoals jou (met totaal andere verwachtingen en skills dan beginnende escapers) zouden we dan ook zeker niet aanraden om onze 4 escape games op één dag spelen. Onze escape experience, Het geheim van Sint-Rumoldus, eventueel in combinatie met één of twee escape games, is voor jullie sowieso veel beter geschikt. Het is voor ervaren spelers zoals jullie dat we met onze experience een stevige stap verder zijn gegaan dan in onze escape games. Dat proberen we ook op die manier op onze website mee te geven. Als ik me niet vergis speelde je onze escape experience nog niet. Hopelijk kunnen we je wel verrassen met onze top room.


6.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 5.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  36:46 min

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

So close

1 locatie 4 kamers. Aan de ene kant denk ik dan, dat is super handig, aan de andere kant vrees ik dan steeds een beetje voor de kwaliteit.
Nu de gouden kooi geeft zelf heel goed aan dat dit hun echte escape rooms zijn en dat er ook nog zoiets is als hun experience kamers.
Je weet dus wat je kan verwachten.
Onze volgorde:
Lost in space
Cabin in the woods
De schat van Kalakmul
De meesterdief van Mechelen

Ontvangst:
Parkeren kan ik jullie adviseren om de Zandpoortvest te nemen. Deze ligt op 6 minuten wandelen van de gouden kooi en is op het moment van schrijven gratis op Zat en Zon.
De kamer zelf is goed aangegeven en het personeel was heel vriendelijk.
De ontvangstruimte zelf is klein en je merkt meteen dat de boel hier goed draait, het is een komen en gaan van groepen, dus prima hoor offer die ruimte maar op voor meer rooms :-)

Kamer:
Net als bij de andere rooms start ook hier de kamer met een filmpje. Ook hier weer goed gemaakt en het was duidelijk wat we moesten doen.
Deze kamer leent zich qua theme natuurlijk perfect tot het pand en ik verwachte dan ook het meeste van deze room.
Je zag meteen wel dat de afwerking een stuk hoger lag als bij de vorige rooms. Misschien komt dat ook makkelijker te realiseren is.
Opnieuw zitten hier echt toffe puzzels in waar we met een lekker flow doorheen vlogen. Opnieuw niks wereldschokkend, maar goed gemaakt, tof in thema en met momenten uitdagend.
Wat we echt niet leuk vonden was het einde van deze room.
Wij deden namelijk vrij snel iets fout, maar op zo een manier dat we overtuigd waren dat het zo mocht.
Dat creëerde een rare nasmaak op de kamer omdat dan ook meteen de puzzel stopt en het eindresultaat hetzelfde blijft.
Je wilt met een groep toch het einde beleven, maar zo ver is het nooit gekomen en dat is gewoon doodzonde.
Dit zou echt aangepast mogen worden of op zo een manier duidelijk gemaakt moeten worden dat het spannend blijft voor heel de groep.

Conclusie:
Wel dit zou de finale van ons bezoek moeten zijn, maar dat werd het uiteindelijk niet. 90% van deze kamer is echt prima. Leuk thema, leuke puzzels, mooi decor, simpel en duidelijk verhaal.
Maar het einde zorgde voor een domper en met dat gevoel verlieten wij deze room.
En zo kwam er een einde aan ons dagje bij de gouden kooi.
Makers die met hun expierence laten zien tot wat ze in staat zijn. Misschien is het tijd om de escape rooms toch eens naar een niveau te tillen dat dichter aanleunt bij die creatie.
Qua ontvangst, opvolging en vriendelijkheid geen slecht woord. Perfect geregeld, vriendelijk mensen en een strak schema dat perfect klopte.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

prodigyprodigyEscape ExpertLid sinds: 26 januari 2017 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Meesterlijk...tot vlak voor het einde...

#189 Net als bij alle kamers van de Gouden Kooi ook hier weer een professioneel gemaakt introductiefilmpje, dat je echter al op de website en in de herinneringsmail gezien hebt.
Van de vier gewone kamers van de Gouden Kooi (Het geheim van Sint-Rumoldus is een klasse apart) steekt deze er persoonlijk wel bovenuit door de wat verzorgdere afwerking en aankleding, de op het verhaal afgestemde puzzels en de effecten die een inbraaksfeer creëren. Daarom is het des te betreurenswaardiger dat het einde wat rommelig en chaotisch is: zonder iets te verraden, zou dat wat 'waterdichter' gemaakt kunnen worden.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  38:46 min

 

BeirenBeirenJunior EscaperLid sinds: 26 september 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 oktober 2020

Als een dief in de nacht

Een verrassing voor de kinderen (7 en 8) en eentje die meer dan geslaagd was. Correct onthaald, al had de gamehost volgens mij de handen wel heel erg vol met de vorige escapers en zijn we uiteindelijk iets later kunnen starten dan aangegeven.

We waren deze keer de dieven die probeerden op 1u tijd de buit te bemachtigen. We namen een geweldige start waar zowat niks mis ging en we dus als een speer vooruit gingen. Halverwege het spel begonnen we toch hier en daar vast te zitten, maar met enkele subtiele tips konden we telkens op weg. Al hadden we eigenlijk dit zelf moeten zien. Dus het lag zeker niet aan de puzzels, maar eerder aan het feit dat we nog steeds zaken over het hoofd zien.

Op de allerlaatste moment hadden we nog een lichte twijfel of we nu correct gehandeld hadden en achteraf hebben ze ons gezegd dat dit wel degelijk ok was, maar door een heel kleine ingreep (stoppen geluid) was dit duidelijker geweest, want nu hadden we lichte twijfel bij het buitenkomen.
Ons wederom geweldig geamuseerd en de 2 resterende kamers gaan we hier zeker ook ooit nog eens doen. Al 2 keer dat we hier minder dan 1 minuut overhouden.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Verrassend op sommige vlakken
 • Mooi ingericht
 • Goed aanvoelen of we tips nodig hadden
 • Beetje verwarring op het einde

 

lmatlmatSenior EscaperLid sinds: 11 november 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2020

Leuke kamer

Leuke kamer, zoals alle kamers van de gouden kooi.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  55:57 min

 

excellente escape room!

Dit is al de 3e escape room op deze locatie die we spelen, en ze stelden geen van allen teleur! Na de lange corona lockdown waarin onze afspraak 2 keer werd uitgesteld, konden we afgelopen zondag eindelijk gaan spelen! Met ons vast team van 2 slaagden we erin om nipt op tijd buiten te komen :) Ondanks al wat ervaring, vonden we deze escape room echt top. Verrassende puzzels, geslaagde effects... We hebben ervan genoten! Ook fijn dat de game master niet te snel ingrijpt, en vraagt of je een tip wilt. Top locatie!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • niet dadelijk hints, ze laten je begaan
 • Veel en afwisselende puzzels
 • eum... geen

 

familievfamilievJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 januari 2020

Meesterlijk

Dit was onze eerste escape-ervaring als gezin. We kregen een goede uitleg over de werking van een escaperoom en de gebruikte slotjes. De kamers waren goed ingericht met leuke raadsels en opdrachten. De kinderen slaagden erin om puzzels op te lossen toen wij (ouders) aan een andere puzzel aan het werken waren. Het gaf hen een voldaan gevoel. Met enkele nuttige tips slaagden we om te ontsnappen (en kregen we de smaak te pakken). Er was ruimte om te bekomen van de adrenaline bij een drankje.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Leuke raadsels
 • Kindvriendelijk

 

Super

Goed gemiddelde niveau met leuke effecten.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Niet te veel tips
 • Effecten
 • Niveau

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2019

Leuke kamer


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:58 min

 

yvesmuytersyvesmuytersEscape ApprenticeLid sinds: 1 april 2019 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2019

Fijne begeleiding, je bent voortdurend bezig, topkamer

We speelden 'De meesterdief van Mechelen' met 4 personen. Fijne variatie in puzzels, je bent voortdurend met meerdere puzzels tegelijk bezig, topkamer! En zeer leuke begeleiding, ze nemen hier echt de tijd om te polsen naar je ervaring en houden hier rekening mee bij de uitleg.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Meerdere puzzels tegelijkertijd
 • Leuke variatie in puzzels
 • Leuke 'game master'
 • Geen

 

benjaminbenjaminSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2019

Aanrader

Pittige kamer die je aardig aan het denken zet. Puzzels zijn sterk geïntegreerd, zoals steeds bij deze uitbater. Eigenlijk mag elke kamer van De Gouden Kooi op je wishlist staan!

In deze kruip je in de huid van een dievenbende en breek je in een pand in. Kamer is in dit verhaal knap opgebouwd en maakt een inleving helemaal mogelijk. Puzzels zijn sterk afwisselend, kamer zelf is zeer sterk opgebouwd en zit clever in mekaar. Fijne escape!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede verhaallijn
 • Toffe opbouw van de kamer!
 • Sterk geïntegreerde puzzels

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2019

leuke kamer

Mooie kamer, leuke verrassingen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:38 min


 • leuke puzzels
 • Mooi uitgewerkt verhaal

 

TarantinoTarantinoEscaperLid sinds: 8 september 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2018

Leuke kamer

Leuke kamer met leuke puzzels. Goed gelachen :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

veerleke22veerleke22Senior EscaperLid sinds: 27 november 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2018

Leuke kamer

Goede service, net als vorige keren.
We waren veel te laat (door omstandigheden) maar dat was geen enkel probleem.

Zitten originele puzzels bij, niveau is goed.

Naar mijn mening hebben ze ons iets te hard laten sukkelen op één ding.


Bijna 11 minuten over.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: 't Koevoetje

Ontsnapt: Ja  10:40 min


 • Goede service (waren heel geduldig ook al waren wi
 • Muntjes systeem
 • Parking

 

escapeKAMELescapeKAMELJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2017 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2018

Leuke kamer

Ons groepje was al veel gewoon op vlak van escape rooms en ook deze kamer kon ons nog bekoren. De moeilijkheidsgraad lag niet erg hoog maar de puzzels waren wel boeiend en leuk om aan te werken. Aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 maart 2018

En unieke twist op een bekend verhaal

Iets wat je niet vaak ziet is dat je ergens moet inbreken in plaats van uitbreken. En de makers hiervan hebben dit zeker goed op kunnen inspelen. Hoewel ik me soms wel vragen bij stel bij sommige puzzels en of ze geen betere manier hebben kunnen vinden om bepaalde elementen in het verhaal te werken. Lijkt toch alles te kloppen. ook een fijne laatste puzzel dat je niet echt verwacht.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • unieke laatste puzzel
 • leuk verhaal
 • soms overbodig materiaal

 

team-Xteam-XJunior EscaperLid sinds: 11 januari 2018 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2018

leuke beginnerskamer

We speelden deze kamer met 5 personen, beginners en gevorderde spelers gemengd.
Het onthaal was erg vriendelijk en enthousiast. Super!

De puzzels in de kamer zijn leuk, best creatief. Logische opbouw. Het is een goede beginnerskamer omdat er weinig tot geen afleiding te vinden is.

Het decor is erg basic, voor een rijkeluiswoning mocht de afwerking toch wat royaler zijn. Maar dankzij deze basic inrichting wordt de focus wel goed op de puzzels gelegd. Het verhaal komt hierdoor wat op de achtergrond, maar is ook niet afwezig. Dus eigenlijk geen probleem.
Enkele leuke wendingen in de kamer, wat we niet verwachtten dankzij het basic decor. Dat is wel tof!

Een perfecte kamer als eerste kennismaking. Zelfs voor gevorderde spelers nog amusant.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • enthousiast onthaal
 • leuke wendingen
 • logische opbouw
 • afwerking mocht wat royaler

 

jasminajasminaJunior EscaperLid sinds: 9 september 2018 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2017

Leukste escape room tot nu toe

Tot op heden voor ons de leukste escape room, misschien niet aartsmoeilijk maar moet voor ons niet. Aankleding super, veel leuke verrassingen, spanning ten top. Grote favoriet en dus zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Sam_DLSam_DLJunior EscaperLid sinds: 13 april 2017 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 maart 2017

Een uurtje inbreken

Zeer sfeervolle kamer. De start geeft je onmiddellijk het gevoel dat je ergens aan het inbreken bent. Ook best wel leuke puzzels, die logisch opgebouwd worden. Misschien niet de meest hoogstaande high tech kamer, ook niet ontzettend moeilijk, maar het is een kamer die volledig klopt. En dat maakt ze het spelen waard. De perfecte familie kamer om met de familie te doen. Niet eng, maar wel spannend.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

ivovgnivovgnEscaperLid sinds: 31 december 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2017

Heel leuke kamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

vievalavievievalavieEscape ApprenticeLid sinds: 17 juni 2016 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2016

Samen met drie andere collega's heb ik in het midden van de nacht een millionairsvilla beroofd. Het was een supercoole ervaring! Zeer tof onthaal gehad waar je best je oren al goed spitst. Eens de kamer binnen, werden we meteen ondergedompeld in een zeer tot de verbeelding sprekende atmosfeer. De raadsels waren niet aartsmoeilijk, maar vaak wel funny. Ook vloeiden ze wel heel natuurlijk in elkaar over wat het des te leuker maakte. Tijdens het uur werd de suspens ook op verschillende manieren opgebouwd waardoor je de drang voelt om als een echte dief te ontsnappen. Echt knap gedaan en voor ons een onvergeetelijke teambuilding!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig