Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Lost Ones

Drachten , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Lost Ones

Diep verscholen in een donker bos staat een verwaarloosde blokhut. Acht jaar geleden woonde daar het gelukkige stel Edward en Rebecca Williams. Toen sloeg het noodlot toe. Rebecca overleed na een kort ziekbed, waarna Edward overspoelt door verdriet alleen achter bleef. Niet lang daarna verdween Edward spoorloos…

De huidige beheerder probeert de grond met blokhut te verkopen maar het lukt niet vanwege de verhalen. De lokale bevolking vertelt dat het in en om de blokhut spookt en dat er regelmatig mensen verdwijnen. Vanwege zijn reputatie is de blokhut al jaren verlaten.

Jullie worden door de beheerder ingehuurd om te onderzoeken of de verhalen kloppen. Bij aankomst blijkt al snel dat de geruchten waar zijn. Je wil terug maar iets houd je daar en zal je niet meer loslaten.


Thema's

Avontuur

Detective

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

14 likes

87 bezoekers

89.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Morra 2
9204 KH, Drachten
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

29 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juli 2022

"Kompels ga niet verder maar keer huiswaaaarts!"

Escaperoom Drachten bevindt zich in de kelders van een bedrijfspand. Je kunt je auto makkelijk parkeren voor de deur waar je via een intercom wordt begeleid naar de kelder. Via een lange, donkere, sfeervolle gang kom je terecht in de ontvangstruimte (Pas op voor die mevrouw die plots om te hoek kan komen met een schoonmaakkarretje). The Lost Ones was de laatste kamer die we speelde deze dag, en dat was een goede keuze...

Bij binnenkomst valt het je direct op dat er veel tijd en aandacht is gegaan naar het decor, de afwerking, en de aankleding van de ruimtes. Er ontvouwd zich een spannende sfeer die aangevuld wordt door mooie belichting en goede sound-design. Deze spannende sfeer trekt zich de volledige kamer door en is met momenten sterk aanwezig, maar houdt zichzelf ook wel eens rustig zodat je als team lekker door kunt puzzelen. Ik zou de kamer dus ook niet zo zeer als "eng" beschrijven, maar meer als een dosis "mysterieuze spanning".

De puzzels waren stuk voor stuk fantastisch. Op een aantal elementen in de eerste ruimte na (iets met letters op objecten) slaagt de maker er goed in om de puzzels te verstoppen in het decor. Het valt je als speler niet direct op wat een puzzel is, en wat decor. Met momenten is de kamer lineair, maar er zijn ook delen waar je allemaal wat tegelijk kunt doen. Hele fijne afwisseling. Af en toe wordt je onderbroken voor een stuk verhaal, of special effect. Dit stoorde me echter niet. 1 specifieke puzzel vonden ik en mijn team helemaal geweldig. De puzzel zelf was al heel tof bedacht, maar het forceerde de speler ook nog eens tot het volgen van het verhaal. Terwijl je bezig was, ontvouwde zich het verhaal. Fantastisch!

Het verhaal van The Lost Ones is heel sterk. Simpel, maar toch complex genoeg. Ik begreep op wat kleine dingen na vrijwel precies wat we zojuist gedaan hadden, en waarom. Ook de ontknoping zat heel leuk in elkaar. Al baalde we enigszins dat het al klaar was haha!

Concluderend is The Lost Ones absoluut een topkamer in de regio. De kamer ademt sfeer, bevat toffe puzzels, en heeft een sterk, duidelijk verhaal. De begeleiding van onze host was subliem! Een hele aardige jongen die zelf ook écht geïnteresseerd was in ons en de branche. Tot slot van tips. Ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen gezien de toch wat krappere ruimtes. En mocht je deze kamer willen spelen, pak dan ook de andere op locatie mee, die zijn het ook absoluut waard.

Escaperoom Drachten is toch echt de topper in deze regio! Bedankt voor de gastvriendelijkheid en ik kijk uit naar een eventuele nieuwe kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Makkelijk bereikbaar (parkeren voor de deur)
 • Sfeervolle binnenkomst + ontvangstruimte
 • Decor + aankleding
 • Afwerking
 • Geluid + licht
 • Spannende sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal-vertellende puzzel
 • Special effects
 • Verhaal (Simpel, maar toch complex genoeg)
 • Goede service + begeleiding
 • Prijs!
 • Krap voor meer dan 4 personen

  TheekopjedcmariekeStan

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Diep het bos in!

Na de eerste twee kamer gespeeld te hebben, hadden we even rust om bij te komen. Na wat gegeten te hebben in Drachten (van onze host een goede tip gekregen), konden we weer terug naar de escaperoom om de laatste kamer op deze locatie ook te spelen. De nieuwste kamer stond voor ons op de planning: ‘The Lost Ones’. Voor mij een bijzondere kamer, want dit zou voor mij kamer nummer 150 worden. Een echte jubileumkamer dus!

We zouden met ons team diep het bos in moeten trekken richting een verlaten boshut, spannend. Vol goede moed startten we met ons avontuur. Ja mensen, ik ga het (net zoals bij de vorige review van Drachten) weer zeggen: wat een liefde zit er in deze kamer. Het decor is van begin af aan prachtig uitgewerkt. Deze kamer focust zich meer op verhaal dan de vorige twee kamers, dat kan ik erg waarderen. Wat veel kamers doen, is veel te veel willen vertellen aan de hand van lappen tekst. Wat ik nog maar in weinig kamers heb gezien, is dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen om het gehele verhaal te hoeven snappen. The Lost Ones is zo’n kamer! Aan de hand van de puzzels kom je steeds meer over het verhaal te weten en op het einde weet je precies wat er is gebeurd, heerlijk!

Wat misschien nog wel het beste is aan deze kamer, is de flow. Wat zaten we er lekker in. We hebben in deze kamer geen hints nodig gehad; wat dus betekent dat de kamer goed in elkaar zit. Het verhaal is duidelijk, decor is mooi, puzzels goed in thema, top! Met een nieuw record wisten we te ontsnappen. Niet dat wij een kamer spelen puur voor de snelste tijd, maar dit laat wel zien hoe goed de flow in deze kamer zit.

Naast dat het decor onwijs mooi is, moet ik ook zeggen dat er hier onwijs goed gebruik wordt gemaakt van beeld en geluid. Omdat ik in het ‘video-wereldje’ zit, stoor ik me bij escaperooms vaak aan beeldgebruik. Dat heb ik in deze kamer eigenlijk niet gehad, wat als een groot compliment beschouwd kan worden. De combinatie tussen het beeld en het geluid is erg goed, allemaal met een tof verhaal op de achtergrond. Hier en daar zou de timing nog wat verbeterd kunnen worden, maar dat zijn kleine dingen.

Nadat we ontsnapt waren uit onze derde kamer hier, hebben we nog geruime tijd nagepraat met onze host en een van de eigenaren van deze locatie. Wat een leuke en gezellige mensen! Het is genieten om met deze escape enthousiastelingen te kletsen. We vernomen dat er altijd ideeën voor nieuwe kamers rondspoken in de hoofden van de eigenaren. Wij blijven dus refreshen in de hoop dat er nog eens een nieuwe kamer aangekondigd worden. We reizen graag weer af naar Drachten daarvoor!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukdcmarieke

Sfeervolle bushut

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 
De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc’s.
Wij speelden deze room als tweede omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

Wij zijn ingehuurd door de beheerder van een oude boshut die dient verkocht dient te worden. Er verdwijnen op regelmatige basis mensen in dit gebied en er gaan geruchten rond…. Aan ons om uit te zoeken wat hier juist aan de hand is. 
De kamer start buiten de room wat tof gedaan is. Alleen is het jammer dat de techniek niet beter weggewerkt is. Ook is de doorgang niet erg logisch en zou dit veel mooier opgelost kunnen worden. 

Maar eens in de room zie je meteen dat deze kamer wel sfeer ademt. Meteen lekker puzzelen met zen 4-en, maar in tegenstelling tot de andere kamers is hier ruimte voor storytelling dat op een ander niveau is uitgevoerd. De kamer zelf is leuk. Er zit spanning in, veel kleine eureka momenten, een zeer goede afwerking en er wordt veel gedaan met licht en geluid. 

De kamer volgt ook mooi het verhaal, beeldt het goed uit en de puzzels zijn opnieuw tof om te doen en niet onbelangrijk, steeds in thema. 
De eindpuzzel vond ik een beetje jammer. Het voelde als een gemiste kans om een team van meer dan 2 bezig te houden, sterker nog, deze puzzel kon perfect afgestemd worden op het aantal personen. 

Wel biedt het einde een conclusie die het verhaal compleet maakte. 

Conclusie:

Yep, dit is hun beste kamer en tevens een kamer die zich kan meten met de betere kamers in de Benelux. Lekker veel puzzelplezier, goede afwerking en een goed verhaal met een gezonde dosis spanning. 
Als je in de buurt pakt en je moet 1 room kiezen, neem dan zeker deze. 


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Stan

dcmariekedcmariekeEscape LegendLid sinds: 2 maart 2020 (312 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2022

Sfeertje!

Op ons escapetripje door het noorden stond ook Escaperoom Drachten, en omdat we er toch waren besloten we alle kamers te spelen.
De escaperoom is op een bedrijventerrein, in de kelder van een verzamelgebouw. Je meldt je aan via de intercom, er wordt je verteld waar je heen moet en dat je boven nog even gebruik kan maken van het toilet.
Eenmaal beneden kom je gelijk in de sfeer, dit is echt heel leuk gedaan.
Ontvangstruimte is erg sfeervol en de host was ontzettend vriendelijk en geïnteresseerd.
We speelden The Mansion, Prison Break en daarna The Lost Ones. Achteraf was dit ook de goede volgorde.
De laatste kamer van The Lost Ones.
De sfeer in de kamer was erg goed neergezet, licht, geluid, effectjes, zat èrg leuk in elkaar. De puzzelflow was heerlijk, de kamer is logisch, en bijna hintloos kwamen we uit de kamer. Dat is voor mij meestal wel een goed teken, dan zit het goed in elkaar.
De kamers van Escaperoom Drachten zijn stuk voor stuk keurig onderhouden, de eigenaars hebben passie, dat is duidelijk zichtbaar. Ik hou ervan.

Leuk nagepraat, geen gehaast, we kregen drankjes en een koek omdat we alle kamers speelden, superlief.

Prijskwaliteit hier is érg goed. We hebben in de omgeving duurdere kamers gespeeld, die van vele malen mindere kwaliteit waren...

Escaperoom Drachten is echt de moeite om naar het Noorden af te reizen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Ligging...

  sjephanie

halfayordlehalfayordleJunior EscaperLid sinds: 3 november 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2020

In 1 zin? Opnieuw GEWELDIG!

Deze review is gebaseerd op de volgende punten:
- Gespeelde escape rooms voor 'The Lost Ones' : 10
- Gespeelde escape rooms in Drachten : 2 (zowel Prison Break als Mystery Mansion
- Gespeeld met 4 mensen in totaal, gehaald in 48 minuten (12 minuten over)

wij kwamen hier naartoe met hoge verwachtingen. Zowel de Prison Break als Mystery mansion staan hoog op onze waarderingslijst. Zeker Prison Break komt in de top 3 van mijn klein-maar-fijne lijst aan gespeelde kamers. Toch wist The Lost Ones mijn verwachtingen te overtreffen. Alles klopt simpelweg in de kamer. Er is techniek, er zijn puzzels, sfeer, geluidseffecten... ach...

Ik ga hier niet nog een heel verhaal aan vast plakken. Zoek je naar een kwalitatief hoge escape room? Speel Prison Break, Mystery Mansion of de nieuwste kamer in Drachten, The Lost Ones. Einde verhaal. Gewoon doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Duurt lang

Ontsnapt: Ja


 • Techniek
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Genoeg te doen
 • Hitte (maar er komt een airco zeer binnenkort!)

  AtOnYcK

Escape SheepEscape SheepEscape ExpertLid sinds: 4 oktober 2021 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

De beste kamer op locatie

De derde en tevens de laatste kamer dit weekend op deze locatie. Wat een sprong hebben de makers gemaakt vanaf Mystery Mansion naar deze kamer qua verhaallijn en techniek in deze kamer. Erg leuke en creatieve puzzels in deze kamer.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal

 

FowiFowiEscape ApprenticeLid sinds: 31 december 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Spannend goed

Leuke escaperoom met wat spanning. Leuk verhaal en de puzzels sluiten aan op het verhaal. Er is veel aandacht besteed aan aankleding van de ruimtes. Al met al zeker de moeite waard om eens te proberen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

RupoRupoEscape ApprenticeLid sinds: 25 september 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2022

Geweldige beleving

Vanaf het eerste moment dat je de kamer in stapt heb je het gevoel dat je echt in een hele andere wereld zit.
Goede gameflow en echt een prachtig decor waar veel aandacht aan is besteed.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Scheerschuim

Ontsnapt: Ja  57:03 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Decor

 

slinger13 slinger13 Escape GuruLid sinds: 2 november 2020 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 februari 2023

Leuke kamer

Ouderwets puzzelen was dit weer eens . Niet al te moeilijk allemaal en geen wereld decor maar wel weer leuk om te doen .


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:55 min

 

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Ontzettend leuke kamer!

Het was zover om de laatste kamer van escape room Drachten te gaan spelen. Hier keek ik het meest naar uit! Voor deze kamer hadden we een andere host, maar hij was net zo vriendelijk en enthousiast als de vorige dus gastvrijheid zit bij deze escape room ook wel goed . Zodra je binnenkomt in de kamer is de sfeer meteen gezet. Je waant je gelijk in een bos en dit decor is echt prachtig gebouwd! De puzzels zijn weer van goed niveau en de flow die we misten bij Prison Break (nogmaals, dit lag waarschijnlijk meer aan ons dan aan de kamer) was weer helemaal terug. De kamer leidt je ook ontzettend goed door het verhaal heen en ze houden het lekker simpel. Niet te veel details, maar gewoon straight to the point. Dit kon ik wel echt waarderen. De effecten in de kamer zijn ten opzichte van de andere twee kamers ook verbeterd. Het enige wat ik nog kan toevoegen is, ga deze kamers spelen! Het is de reis naar Drachten zeker weten waard.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal

 

priscillapriscillaEscape ApprenticeLid sinds: 2 oktober 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Heel gaaf

Hele gave special effects door projecties. Spanning is goed! En de sfeer is ook super. Alles is in thema. Het niveau is ook hoog genoeg. We hadden nog 6 min over.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juni 2022

Not a one to lose

Na een jaar zijn we weer terug in Drachten voor de lost ones.. We vonden de vorige kamers erg tof dus deze moest en zouden we doen. Warm onthaal en tijd voor een praatje. De kamer is vet. Leuk verhaal, erg mooi gebouwd en zeer divers aan puzzels.

Weekendje Drachten voor alle 3 de kamers kunnen we aanraden


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  56:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

 

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperLid sinds: 3 januari 2018 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 mei 2022

Sublieme sfeer

Spellen zijn vrij moeilijk.
Sfeer is echt geweldig gedaan.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels

 

roonelleroonelleEscape ApprenticeLid sinds: 7 augustus 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 april 2022

The Lost Ones

De andere twee kamers op deze locatie hebben we al gespeeld. Deze kamer gespeeld in een samenstelling waarmee we vaker spelen. De ontvangst was vriendelijk en de uitleg goed. Het decor is goed doordacht en de sommige special effects verrassend. Mooie en fijne puzzels, waarbij er ook een aantal hele verrassende en nieuwe voor ons bijzaten. Na afloop van het spel met de gamemaster nog even de kamer langs geweest en dat is een hele prettige ervaring, zodat onduidelijke dingen of dingen je gemist hebt nog even opgehelderd worden en je ook zicht krijgt op de gebruikte technieken.

En als laatste: de sfeer die neergezet wordt vanaf de binnenkomst, wordt ook doorgetrokken in de kamer en is geweldig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2021

Another Cabin in the Woods.....

Door de positieve recensies op escapetalk hebben wij met een klein groepje van 3 personen besloten om de rit naar Drachten te maken om the Lost Ones te spelen. Na een behoorlijke rit vanuit Rotterdam eo. kwamen wij aan in Drachten en konden wij de auto gelukkig voor de deur parkeren van de escaperoom. De escape zit in een pand waar meerdere bedrijven zitten dus je moet even aanbellen om te melden dat je er bent. Hierna word je binnen gelaten en moet je via de kelder de lichten volgen om in de ontvangstruimte van de escape binnen te komen. Deze ruimte is prima in orde en er is genoeg plek om even rustig te zitten. De begeleider geeft je in deze ruimte ook de standaard uitleg hoe je moet omgaan met een escaperoom en je krijgt een korte introductie van het verhaal. Hierna mag je naar een andere ruimte waar je nog kort een intro krijgt voordat je de kamer mag betreden. Bij binnenkomst kom je in een klein bos terecht met een boshut. De aankleding is mooi verzorgd en er zitten een aantal mooie effecten in de kamer welke zeker een meerwaarde zijn. De puzzels zijn van een goed niveau en je zal zeker worden uitgedaagd om de juiste patronen te vinden. Het verhaal van de escape is in de basis wel duidelijk echter miste ik alleen de connectie een beetje met de eindpuzzel. Dit gedeelte zorgde voor mij voor een vraagteken wat dit precies deed met het verhaal van "The Lost Ones" en wat de functie was van de eindpuzzel. De afsluiting van de kamer was daarna weer uitstekend verzorgd en hierdoor kwam het verhaal ook echt tot een einde. Dit was erg gaaf gedaan. De escape zelf is niet heel ruim dus ik zou maximaal een groep van 4 personen adviseren. Met een grotere groep kan het wel heel erg krap gaan aanvoelen. Ook denk ik dat deze kamer goed te spelen is met 2 personen en door de prijs van de kamer is dit ook een goede optie.
De prijs voor deze escape is lager dan gemiddeld in Nederland en ik denk dat je voor dit bedrag echt een kwalitatief goede kamer krijgt voorgeschoteld. Als deze kamer op een andere locatie had gelegen in de Randstad dan had de kamer zeker een prijs van 120-130 EUR gehad. De prijs/kwaliteit verhouding in deze kamer is dus echt uitstekend! Alles bij elkaar was het een erg leuke kamer om te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 5 oktober 2020 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Super toffe technische kamer

Deze kamer is technisch echt super tof! De aankleding, het verhaal en de effecten maakt het echt helemaal af.

Deze kamer niet met mijn vaste groep gespeeld, maar met twee onervaren spelers. Dan is het altijd maar spannend of het gaat lukken om te ontsnappen. Maar de game play is super fijn, en is heel fijn te spelen met 3 spelers.

Ik heb super genoten van deze kamer! En het een absolute aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend

 

Veerle8812Veerle8812Junior EscaperLid sinds: 26 september 2021 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2021

Gaaf verhaal

Goed verhaal, erg leuke kamer waar je je niet zomaar doorheen bluft. Super immersive!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  44:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

juderujuderuJunior EscaperLid sinds: 7 augustus 2016 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Visueel spektakel!

Dit was de derde kamer van Escaperoom Drachten die ik speelde, alle kamers vond ik tot nu toe erg gaaf maar deze staat op 1. In Drachten is het decor altijd geweldig, maar deze kamer is echt fantastisch.
Als je een liefhebber bent van technisch goede kamers die er ook nog goed uit zien, ga deze kamer dan zeker spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Geluidseffecten
 • Leuke enthousiaste ontvangst
 • Dat ik nu moet wachten op de volgende kamer

 

fwdfwdEscape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2021

Super leuk en spannend

Vanaf binnenkomst zit je meteen al in een spannende sfeer. Na de uitleg de kamer in en zoals gewoonlijk was het even inkomen, maar eenmaal op gang gingen we als een speer.
Naderhand ga je met de leuke gamemaster de kamer nog even door.
We komen zeker nog eens terug voor de andere kamers!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Verhaal opbouw
 • Spannend
 • Leuke puzzels

 

rachelrachelEscape ApprenticeLid sinds: 28 april 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Fantastisch

Veel variatie in type puzzels, veel techniek. Heel creatief en erg mooie kamer. Zeker een bezoek waard. 4 personen is perfect


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min

 

DamianDamianEscape ApprenticeLid sinds: 7 november 2021 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

leukste escaperoom die we tot nu toe gespeeld hebben

de sfeer was vanaf het moment dat je aan kwam al spannend. dit komt doordat je in een groot donker gebouw binnen komt. de muziek die er gespeeld werd sloot heel erg aan op het verhaal waardoor je met meer spanning de kamer in ging. de kamer zelf was goed te doen voor beginners, maar is leuker als je al wat ervaring hebt. wij hebben deze kamer helaas niet gehaald, maar we vonden het alsnog een top ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

naoyonaoyoEscape ApprenticeLid sinds: 6 juni 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Spannend, sfeervol en pittig

Het moment dat je binnenkomt krijg je al de sfeer mee en ontvangst was vriendelijk en in stijl.

De kamer is heel mooi en het verhaal zit goed in elkaar. Er zitten veel vernieuwende elementen in. Het is spannend maar niet echt eng. De puzzels zijn af en toe pittig, maar als je eenmaal in een flow komt ga je er goed doorheen. We hadden op een gegeven moment wel een wauw moment, de makers probeerden een beetje een Efteling effect na te bootsen en dat is heel goed gelukt.

Na afloop met een kopje thee de kamer even besproken met de medewerkers, wat super fijn was.

Dit was de eerste escape room die we met z'n tweeën speelden en hij is vrij pittig. We bleven op een onderdeel te lang hangen waardoor we helaas (net) niet konden ontsnappen. Ik raad dan ook aan om hem met meer te spelen of met z'n tweeën mits je meer ervaring hebt (ook als koppel samen).


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Kwaliteit kamer
 • Gastvrijheid
 • Verrassende elementen
 • (Te) uitdagend voor twee personen

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2021

Weer een favoriet er bij!

Op locatie werden we vriendelijk ontvangen door Joël, wat een fijne gastheer! We kwamen 2 kamers spelen: prison break en the lost ones.

Na het spelen van prison break, was deze kamer aan de beurt. De nieuwste kamer op deze locatie. Je kunt zien dat ook aan deze kamer heel veel aandacht is besteed en dat de eigenaren weer een stapje verder zijn gegaan dan bij prison break. Qua aankleding ziet de kamer er prachtig uit en ook de puzzels zijn weer zo goed bedacht en gemaakt!

Dit is absoluut een kamer die tot 1 van onze favorieten behoord! :-) en die dus zeker de moeite waard is om naar het "hoge noorden" af te reizen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Gastheer :-)
 • De aankleding van de kamer
 • Puzzels passend bij het thema

 

wimarojawimarojaEscape ExpertLid sinds: 3 september 2017 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2021

Vermakelijke kamer

Ondanks dat dit niet onze favoriet is in Drachten, hebben we ons wel vermaakt. Al hadden we een kleine onenigheid over of iets nu wel of niet iets was :)
En goed luisteren is niet zo ons ding ofzo.
Maar al met al hebben we ons echt vermaakt in deze kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

pep78pep78Escape ApprenticeLid sinds: 3 april 2018 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2020

Mooi verhaal!

Op aanraden van andere escapers deze escape room gespeeld. Een prachtige kamer met mooie effecten.
Het prettige aan deze kamer is dat de verhaallijn heel goed en begrijpelijk te volgen is. Om de puzzels goed door te komen is wel een bepaalde gedachtegang nodig. Zo is het vrij snel mogelijk om vast te lopen.

De aankleding van de kamer is echt prachtig en daar is veel aandacht aan besteed. Complimenten voor de mooie afwerking.

Al met al een erg goede ervaring bij ‘Lost Ones’! Zeker de moeite waard om deze kamer te bezoeken.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

farmforcefarmforceJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2020 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 augustus 2020

Super in het thema zonder slotjes! Top!

Na het gebouw ingelopen te zijn, zie je dat je in de kelder moet zijn. Dus we gaan de trap af en daar begint de sfeer meteen. Een lange gang die al aangeeft dat je niet een houtje-touwtje kamer gaat bezoeken. En dat klopt!

Ontvangst en uitleg is zeer vriendelijk en het geheel is mooi aangekleed. De kamer is echt briljant mooi aangekleed. Hier is nagedacht over stijl, thema en originele puzzels. Erg leuk en mooi gedaan! De puzzels zijn goed te doen en geheel aan het verhaal gekoppeld. Geen overbodige spulleboel; deze kamer loopt in een mooie flow.

Dit is zeker een van de mooist aangeklede kamers (thema en techniek) die wij gespeeld hebben. Chapeau!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: FarmForce

Ontsnapt: Ja  58:22 min


 • Originele puzzels
 • Mooie effecten
 • Aankleding
 • Ontvangst en uitleg
 • Airco
 • Geen

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig