Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Lost Ones

Drachten, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Lost Ones

Diep verscholen in een donker bos staat een verwaarloosde blokhut. Acht jaar geleden woonde daar het gelukkige stel Edward en Rebecca Williams. Toen sloeg het noodlot toe. Rebecca overleed na een kort ziekbed, waarna Edward overspoelt door verdriet alleen achter bleef. Niet lang daarna verdween Edward spoorloos…

De huidige beheerder probeert de grond met blokhut te verkopen maar het lukt niet vanwege de verhalen. De lokale bevolking vertelt dat het in en om de blokhut spookt en dat er regelmatig mensen verdwijnen. Vanwege zijn reputatie is de blokhut al jaren verlaten.

Jullie worden door de beheerder ingehuurd om te onderzoeken of de verhalen kloppen. Bij aankomst blijkt al snel dat de geruchten waar zijn. Je wil terug maar iets houd je daar en zal je niet meer loslaten.


Thema's

Avontuur

Detective

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

17 likes

161 bezoekers

90.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Morra 2
9204 KH, Drachten
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

51 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juli 2022

"Kompels ga niet verder maar keer huiswaaaarts!"

Escaperoom Drachten bevindt zich in de kelders van een bedrijfspand. Je kunt je auto makkelijk parkeren voor de deur waar je via een intercom wordt begeleid naar de kelder. Via een lange, donkere, sfeervolle gang kom je terecht in de ontvangstruimte (Pas op voor die mevrouw die plots om te hoek kan komen met een schoonmaakkarretje). The Lost Ones was de laatste kamer die we speelde deze dag, en dat was een goede keuze...

Bij binnenkomst valt het je direct op dat er veel tijd en aandacht is gegaan naar het decor, de afwerking, en de aankleding van de ruimtes. Er ontvouwd zich een spannende sfeer die aangevuld wordt door mooie belichting en goede sound-design. Deze spannende sfeer trekt zich de volledige kamer door en is met momenten sterk aanwezig, maar houdt zichzelf ook wel eens rustig zodat je als team lekker door kunt puzzelen. Ik zou de kamer dus ook niet zo zeer als "eng" beschrijven, maar meer als een dosis "mysterieuze spanning".

De puzzels waren stuk voor stuk fantastisch. Op een aantal elementen in de eerste ruimte na (iets met letters op objecten) slaagt de maker er goed in om de puzzels te verstoppen in het decor. Het valt je als speler niet direct op wat een puzzel is, en wat decor. Met momenten is de kamer lineair, maar er zijn ook delen waar je allemaal wat tegelijk kunt doen. Hele fijne afwisseling. Af en toe wordt je onderbroken voor een stuk verhaal, of special effect. Dit stoorde me echter niet. 1 specifieke puzzel vonden ik en mijn team helemaal geweldig. De puzzel zelf was al heel tof bedacht, maar het forceerde de speler ook nog eens tot het volgen van het verhaal. Terwijl je bezig was, ontvouwde zich het verhaal. Fantastisch!

Het verhaal van The Lost Ones is heel sterk. Simpel, maar toch complex genoeg. Ik begreep op wat kleine dingen na vrijwel precies wat we zojuist gedaan hadden, en waarom. Ook de ontknoping zat heel leuk in elkaar. Al baalde we enigszins dat het al klaar was haha!

Concluderend is The Lost Ones absoluut een topkamer in de regio. De kamer ademt sfeer, bevat toffe puzzels, en heeft een sterk, duidelijk verhaal. De begeleiding van onze host was subliem! Een hele aardige jongen die zelf ook écht geïnteresseerd was in ons en de branche. Tot slot van tips. Ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen gezien de toch wat krappere ruimtes. En mocht je deze kamer willen spelen, pak dan ook de andere op locatie mee, die zijn het ook absoluut waard.

Escaperoom Drachten is toch echt de topper in deze regio! Bedankt voor de gastvriendelijkheid en ik kijk uit naar een eventuele nieuwe kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Makkelijk bereikbaar (parkeren voor de deur)
 • Sfeervolle binnenkomst + ontvangstruimte
 • Decor + aankleding
 • Afwerking
 • Geluid + licht
 • Spannende sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal-vertellende puzzel
 • Special effects
 • Verhaal (Simpel, maar toch complex genoeg)
 • Goede service + begeleiding
 • Prijs!
 • Krap voor meer dan 4 personen

  TheekopjeMariekeStan

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Diep het bos in!

Na de eerste twee kamer gespeeld te hebben, hadden we even rust om bij te komen. Na wat gegeten te hebben in Drachten (van onze host een goede tip gekregen), konden we weer terug naar de escaperoom om de laatste kamer op deze locatie ook te spelen. De nieuwste kamer stond voor ons op de planning: ‘The Lost Ones'. Voor mij een bijzondere kamer, want dit zou voor mij kamer nummer 150 worden. Een echte jubileumkamer dus!

We zouden met ons team diep het bos in moeten trekken richting een verlaten boshut, spannend. Vol goede moed startten we met ons avontuur. Ja mensen, ik ga het (net zoals bij de vorige review van Drachten) weer zeggen: wat een liefde zit er in deze kamer. Het decor is van begin af aan prachtig uitgewerkt. Deze kamer focust zich meer op verhaal dan de vorige twee kamers, dat kan ik erg waarderen. Wat veel kamers doen, is veel te veel willen vertellen aan de hand van lappen tekst. Wat ik nog maar in weinig kamers heb gezien, is dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen om het gehele verhaal te hoeven snappen. The Lost Ones is zo'n kamer! Aan de hand van de puzzels kom je steeds meer over het verhaal te weten en op het einde weet je precies wat er is gebeurd, heerlijk!

Wat misschien nog wel het beste is aan deze kamer, is de flow. Wat zaten we er lekker in. We hebben in deze kamer geen hints nodig gehad; wat dus betekent dat de kamer goed in elkaar zit. Het verhaal is duidelijk, decor is mooi, puzzels goed in thema, top! Met een nieuw record wisten we te ontsnappen. Niet dat wij een kamer spelen puur voor de snelste tijd, maar dit laat wel zien hoe goed de flow in deze kamer zit.

Naast dat het decor onwijs mooi is, moet ik ook zeggen dat er hier onwijs goed gebruik wordt gemaakt van beeld en geluid. Omdat ik in het ‘video-wereldje' zit, stoor ik me bij escaperooms vaak aan beeldgebruik. Dat heb ik in deze kamer eigenlijk niet gehad, wat als een groot compliment beschouwd kan worden. De combinatie tussen het beeld en het geluid is erg goed, allemaal met een tof verhaal op de achtergrond. Hier en daar zou de timing nog wat verbeterd kunnen worden, maar dat zijn kleine dingen.

Nadat we ontsnapt waren uit onze derde kamer hier, hebben we nog geruime tijd nagepraat met onze host en een van de eigenaren van deze locatie. Wat een leuke en gezellige mensen! Het is genieten om met deze escape enthousiastelingen te kletsen. We vernomen dat er altijd ideeën voor nieuwe kamers rondspoken in de hoofden van de eigenaren. Wij blijven dus refreshen in de hoop dat er nog eens een nieuwe kamer aangekondigd worden. We reizen graag weer af naar Drachten daarvoor!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukMarieke

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2024

Een van de prachten van Drachten

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De derde kamer deze dag "The lost ones". De nieuwste en volgens de reviews van escapetalk de beste op papier. Hier sluit ik mij volledig op aan. Er is na het overlijden van zijn vrouw Rebecca niets meer vernomen van Edward die spoorloos is verdwenen. De blokhut waarin ze woonde wil de eigenaar dan ook verkopen. Echter spookt het er en verdwijnen er mensen die er in de buurt komen. Aan ons onderzoeksteam om er achter te komen wat er allemaal gebeurt.

De sfeer wordt meteen gezet bij het betreden van de ruimte. De puzzels zijn creatief en logisch, maar niet al te moeilijk en we lossen ze in snel tempo op. Onderweg zijn we nog een teamlid "kwijt" maar snel wordt deze weer gevonden. Net zoals de andere twee kamers is hier weer erg veel tijd aan het decor besteedt. In deze kamer zit echter veel meer techniek en verhaaltechnisch (met een "leuke"" ontknoping) klopt het ook.
Als je de andere twee kamers op de ze locatie hebt gespeeld kom je een paar puzzels tegen met hetzelfde idee erachter, dat is jammer, maar voor de rest speelt het lekker weg en halen we zonder hints deze kamer. Voor 6 man is de ruimte eigenlijk te krap, ik zal maximaal 4 aanraden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  45:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Decor
 • ruimtes te klein voor 5/6 spelers

  Brawljeff

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (344 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2023

Sfeervolle bushut

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 
De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc's.
Wij speelden deze room als tweede omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

Wij zijn ingehuurd door de beheerder van een oude boshut die dient verkocht dient te worden. Er verdwijnen op regelmatige basis mensen in dit gebied en er gaan geruchten rond…. Aan ons om uit te zoeken wat hier juist aan de hand is. 
De kamer start buiten de room wat tof gedaan is. Alleen is het jammer dat de techniek niet beter weggewerkt is. Ook is de doorgang niet erg logisch en zou dit veel mooier opgelost kunnen worden. 

Maar eens in de room zie je meteen dat deze kamer wel sfeer ademt. Meteen lekker puzzelen met zen 4-en, maar in tegenstelling tot de andere kamers is hier ruimte voor storytelling dat op een ander niveau is uitgevoerd. De kamer zelf is leuk. Er zit spanning in, veel kleine eureka momenten, een zeer goede afwerking en er wordt veel gedaan met licht en geluid. 

De kamer volgt ook mooi het verhaal, beeldt het goed uit en de puzzels zijn opnieuw tof om te doen en niet onbelangrijk, steeds in thema. 
De eindpuzzel vond ik een beetje jammer. Het voelde als een gemiste kans om een team van meer dan 2 bezig te houden, sterker nog, deze puzzel kon perfect afgestemd worden op het aantal personen. 

Wel biedt het einde een conclusie die het verhaal compleet maakte. 

Conclusie:

Yep, dit is hun beste kamer en tevens een kamer die zich kan meten met de betere kamers in de Benelux. Lekker veel puzzelplezier, goede afwerking en een goed verhaal met een gezonde dosis spanning. 
Als je in de buurt pakt en je moet 1 room kiezen, neem dan zeker deze. 


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Stan

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (447 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juli 2022

Sfeertje!

Op ons escapetripje door het noorden stond ook Escaperoom Drachten, en omdat we er toch waren besloten we alle kamers te spelen.
De escaperoom is op een bedrijventerrein, in de kelder van een verzamelgebouw. Je meldt je aan via de intercom, er wordt je verteld waar je heen moet en dat je boven nog even gebruik kan maken van het toilet.
Eenmaal beneden kom je gelijk in de sfeer, dit is echt heel leuk gedaan.
Ontvangstruimte is erg sfeervol en de host was ontzettend vriendelijk en geïnteresseerd.
We speelden The Mansion, Prison Break en daarna The Lost Ones. Achteraf was dit ook de goede volgorde.
De laatste kamer van The Lost Ones.
De sfeer in de kamer was erg goed neergezet, licht, geluid, effectjes, zat èrg leuk in elkaar. De puzzelflow was heerlijk, de kamer is logisch, en bijna hintloos kwamen we uit de kamer. Dat is voor mij meestal wel een goed teken, dan zit het goed in elkaar.
De kamers van Escaperoom Drachten zijn stuk voor stuk keurig onderhouden, de eigenaars hebben passie, dat is duidelijk zichtbaar. Ik hou ervan.

Leuk nagepraat, geen gehaast, we kregen drankjes en een koek omdat we alle kamers speelden, superlief.

Prijskwaliteit hier is érg goed. We hebben in de omgeving duurdere kamers gespeeld, die van vele malen mindere kwaliteit waren...

Escaperoom Drachten is echt de moeite om naar het Noorden af te reizen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Ligging...

  sjephanie

halfayordlehalfayordleJunior EscaperLid sinds: 03 november 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2020

In 1 zin? Opnieuw GEWELDIG!

Deze review is gebaseerd op de volgende punten:
- Gespeelde escape rooms voor 'The Lost Ones' : 10
- Gespeelde escape rooms in Drachten : 2 (zowel Prison Break als Mystery Mansion
- Gespeeld met 4 mensen in totaal, gehaald in 48 minuten (12 minuten over)

wij kwamen hier naartoe met hoge verwachtingen. Zowel de Prison Break als Mystery mansion staan hoog op onze waarderingslijst. Zeker Prison Break komt in de top 3 van mijn klein-maar-fijne lijst aan gespeelde kamers. Toch wist The Lost Ones mijn verwachtingen te overtreffen. Alles klopt simpelweg in de kamer. Er is techniek, er zijn puzzels, sfeer, geluidseffecten... ach...

Ik ga hier niet nog een heel verhaal aan vast plakken. Zoek je naar een kwalitatief hoge escape room? Speel Prison Break, Mystery Mansion of de nieuwste kamer in Drachten, The Lost Ones. Einde verhaal. Gewoon doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Duurt lang

Ontsnapt: Ja


 • Techniek
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Genoeg te doen
 • Hitte (maar er komt een airco zeer binnenkort!)

  AtOnYcK

1 uit de categorie wauwww

Vanaf de binnenkomst wordt je meegenomen naar een prachtig mooi avontuur. De Gamemaster bracht het ontzettend leuk en na begin zaten we gelijk in de goede flow. Een prachtig mooie leuke room in een schitterend decor en omgeving zorgen voor een echte belevenis. Wij waren met zijn 4 en en er was zat te doen voor een ieder, teamwork is zeker nodig en met nog 1,5 minuut over hebben wij het gehaald , en hebben we echt even moeten bijkomen om alles te laten bezinken en na te genieten van de wauwww factor !


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • lang nagedacht maar kan niks verzinnen

 

ThomasVanOsThomasVanOsJunior EscaperLid sinds: 02 januari 2024 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2024

Mooie kamer maar kan beter

Het is een mooie kamer met verassende elementen
Sfeervol ingericht en leuke puzzels voor 4 personen.
Echter…
De ontvangst is minimaal
Verhaal wordt snel afgedraaid en hup de kamer in. Geen praatje achteraf of foto. Mensen zijn niet echt betrokken. Wat achterstallig onderhoud in de kamer (lampjes/puzzels)
En dat is jammer voor zo’n mooie kamer. De huidige eigenaar is niet de bouwer en de passie mist daar door wel.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 4.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Slechte service
 • Heeft onderhoud nodig

 

DannyZDannyZEscaperLid sinds: 22 februari 2023 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Wauw echt leuk

Wauw wat een leuke kamer zeg met een leuk verhaal. Super mooi gemaakt allemaal. En dito puzzels ??Jeroen


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  48:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit

 

BrawljeffBrawljeffEscaperLid sinds: 29 juli 2023 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Verrassend spectaculair

#48 was onze eerste escape-ervaring in Friesland. Aangezien ik nooit van deze kamer had gehoord, had ik niet per se de hoogste verwachtingen. De decors en effecten in deze kamer waren echter van een zeer hoog niveau. Mooi hoe er hier met licht en projecties wordt gewerkt. De gameflow was heerlijk, maar dat kwam mede omdat deze kamer vrij eenvoudig is voor ervaren teams.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Effecten
 • Decors
 • Moeilijkheidsgraad

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2023

Verrassend mooie escaperoom

De tweede van de dag was op grond van de reviews ook de beste escaperoom van deze locatie. Dat klopte zeker, al verraste de eerste escaperoom (prison break) ons ook al.
De ontvangst is in een gewoon kantoorgebouw, met school en bedrijven. De escaperoom zit in de kelder die een mooie entree heeft, waar al de nodige zorg aan is besteed. Alles is aanwezig, kluisjes, bar, koffie.

Het verhaal in de room ontvouwt zich al doende. En er is genoeg te doen voor ons vijven. Zo nu en dan is het even zoeken, maar er zit fijne logica in de puzzels en licht, geluid en verhaal zijn goed te volgen. Een fijne twist in dat verhaal waardoor het verhaal een extra laag krijgt die we niet hadden verwacht.

In de kamer, zonder spoilers te verklappen, zit alles dat je in een goede escaperoom verwacht (in Nederland). Doorgangen, verrassingen, samenwerkingspuzzels, en verrassingen die we niet zagen aankomen.
Gewoon een gave escaperoom waar we graag de reis naar Drachten voor maakten.
Zeer de moeite waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2023

Goede puzzelflow in mooie decor

#196 Het 'Surprise me'-weekend bracht ons naar Leeuwarden en voor de terugweg boekten we The Lost Ones in Drachten. De kamers hier hebben een goede tweepersoonsprijs en we hebben nog even getwijfeld om meerdere kamers te boeken, maar daarvoor waren de reviews te wisselend en dus besloten we alleen de kamer van mijn Wishlist te boeken.

De gamemaster ontving ons vriendelijk en sloot ons na een korte introductie op. Vanaf het allereerste moment vond ik de kamer heel mooi gemaakt. Je bent echt even ondergedompeld in een andere wereld. Een mooi gedecoreerde wereld, met passende aankleding en nette afwerking. De puzzels zijn goed in het decor verwerkt, en licht en geluid maken de sfeer compleet. Verderop in de kamer werkte de techniek niet helemaal naar behoren, wat ons een beetje uit het thema haalde maar waar we relatief weinig last van hebben gehad. Op een ander onderdeel vond ik het storender dat niet duidelijk was dat we iets vrijgespeeld hadden. Het verhaal is goed uitgewerkt, zielig en een beetje creepy tegelijkertijd. Het ene deel vond ik leuker dan het andere, maar de kamer heeft ons ook verrast.

De puzzelflow is hier onwijs goed. De puzzels zijn logisch, goed in het thema verwerkt, lekker afwisselend en ook uitdagend. We hebben ons hier super goed vermaakt en zijn maar op één onderdeel echt blijven haken.
Dit zorgde helaas ook direct voor een domper. Ondanks dat ik begrijp dat de gamemaster ons tijd gaf omdat we zo ontzettend snel gingen, hadden we het frustratiepunt al wel echt bereikt en stond ik op het punt om te gaan zitten en het op te geven. Dit kwam mede omdat we ons bewust waren dat één gamemaster twee kamers draaide en we daardoor het gevoel kregen dat er misschien wel helemaal niemand oplette om ons een hint te geven. Het liefst krijg ik gewoon een extreem subtiele hint als we zo snel gaan (de hints waren nu te letterlijk), en op of nog liever net voor het punt van frustratie.

De overall ervaring van deze kamer was echter nog steeds goed, door het mooie decor en de goede puzzelflow. Blij dat we deze kamer van de Wishlist hebben kunnen wegstrepen nu we een keer in de buurt van Drachten waren.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  42:51 min


 • Aankleding en afwerking
 • Sfeer, licht en geluid
 • Verrassende elementen
 • Puzzels verwerkt in het decor
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzelflow
 • Tweepersoons prijs
 • Late hint van de gamemaster
 • Kleine technische makementjes

 

DennisDennisEscaperLid sinds: 30 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2023

Geweldige belevenis!

We vonden de kamers in de kelder van een multifunctioneel pand. Maar op weg naar de locatie, wordt er al gewerkt aan de sfeer. Leuk gedaan, ik hou daar wel van. Ook de ontvangstruimte was sfeervol. We speelde deze kamer als tweede kamer op deze locatie. We kregen opnieuw een korte instructie en korte uitleg van het verhaal.

Deze kamer is de nieuwste kamer van deze locatie en dat zie je ook terug in de kamer. Er zijn veel meer technische snufjes aanwezig, maar wel op een manier dat het iets toevoegt aan het verhaal en de beleving. De beleving start voor je de deur open doet.

De setting is echt prachtig. Echt top niveau. De flow van de kamer is goed, maar wel meer lineair en makkelijker dan de andere kamer die we er hebben gespeeld (Prison Break). Als belevenis is het een geweldige kamer. De setting is werkelijk prachtig. In de kamer zat voor ons ook een echt wauw-momentje, uit waardering voor wat we zagen. De kamer is echt top, maar het enige minpuntje is dat we na 37 minuten buiten stonden. Gevoelsmatig passen er meer puzzels in de kamer. Lastig om meer te vertellen over de kamer zonder te spoilen, maar het is zeker een top kamer. Misschien een goede ervaring voor twee spelers? Ik denk dat het ook een goede kamer is voor beginners / minder ervaren spelers. Maar het zal vervolgens qua beleving de lat wel hoog leggen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Flow
 • Misschien te makkelijk?

 

Norma VerkerkNorma VerkerkJunior EscaperLid sinds: 18 augustus 2019 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Spannende kamer

We zijn opzoek naar het mysterie van deze hut en naar Edward. En dat is uit eindelijk gelukt want dit avontuur hebben we overleefd. We waren gewaarschuwd om naar deze plek te gaan, maar met een goede samenwerking stonden we sterk. Ik kan geen spoilers geven natuurlijk maar samenwerking en opletten is key. Mooi gemaakt en de kamer heeft goed op te lossen diverse puzzels. We komen eens terug voor de rest.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:50 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Spannend

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

In deze sfeervolle boshut valt alles op z’n plek

#270 Na een korte vertelde introductie in het verhaal, werden we ook tijdens de escape zelf steeds weer meegenomen in het verhaal. De hele sfeer van de omgeving droeg daar ook aan bij en we kwamen steeds meer te weten van wat zich hier had afgespeeld. De puzzels zaten logisch in elkaar en gingen op in het thema. De kamer is modern qua opzet en werking, en ademt tegelijk de authentieke sfeer van een boshut. Deze kamer is het spelen zeker waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  42:30 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

MeloDMeloDJunior EscaperLid sinds: 02 oktober 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2023

Fijne diversiteit in spannende kamer

De wandeling van de binnenkomst van het gebouw naar de escaperoom is al een compliment op zich waard, je waant je meteen in duistere sferen en zit er meteen lekker in. Het verhaal en de kamer zelf beginnen ook heel goed en veelbelovend. De puzzels waren origineel en creatief en waren goed uitgewerkt met veel oog voor detail. Er zaten een aantal leuke spannende elementen in de kamer.

Qua sfeer klopte het niet helemaal, ik denk omdat het decor niet altijd uit dezelfde tijd leek te komen (zijn we nu in de jaren '50? of toch in de '10?) wat een wat verwarrend effect had.

We hadden de indruk dat het nogal een drukke dag was waardoor we ons een beetje opgejaagd voelen, ondanks dat we een na ongeveer 47 minuten alweer uit de kamer waren. De host nam wel even de tijd om de kamer met ons na te lopen wat altijd erg leuk is.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Decor
 • Beleving was wat verwarrend qua tijdsperiode
 • Begeleiding voelde wat gehaast

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2023

Leuk en spannenende kamer

Vanaf het binnenkomen is er al een leuke sfeer. Kmaer is mooi en goed ingericht met leuke visuele effecten.

Zeker spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  41:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Logica

 

melanieluttgemelanieluttgeEscape ExpertLid sinds: 04 oktober 2020 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2023

Mooie originele kamers

Met het niet sfeervolle pand hebben ze uitstekend werk gedaan wat al begint in de gang op weg naar hun ontvangstruimte. Het is mooi aangekleed, gezellig en er is ruimte voor een drankje.

De kamer zelf zit heel leuk in elkaar en is bevat leuke originele puzzels. Parallel en lineair wisselen elkaar af zodat iedereen op de juiste momenten alles meekrijgt van het verhaal.

De kamer was heel goed te doen voor ons team van 4 en ik denk ook dat dit de juiste groepsgrootte is. Prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

IngridFIngridFEscaperLid sinds: 11 december 2021 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Mooie kamer, visueel een plaatje

Na de andere twee kamers met veel plezier te hebben gespeeld was het tijd voor de kamer met voor ons het leukste thema: spanning/horror. Vanaf begin af aan een prachtig gebouwde kamer. Prima puzzels, we waren met 2 maar goed te doen. Erg mooie, visuele effecten. We hebben samen al de nodige escaperooms gedaan, maar in deze kamer zaten toch verrassende, nog niet eerder tegengekomen puzzels. Alleen jammer van het einde waarin we door een handmatig foutje de kamer niet uit konden spelen (kunnen verder niet in details treden om niks te verklappen ;)). Dit was echter de allerlaatste puzzel dus het voelt alsof we hem gehaald hadden. De host ging uit zichzelf de kamer niet nabespreken en ging eigenlijk meteen weer verder met z'n werk, dat was wel jammer. Na zelf actief wat vragen te hebben gesteld hebben we uiteindelijk toch een leuk gesprek gehad. De kamer is zeker een aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Leuk

Leuke escaperoom, ontvangst is ook goed


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

jsm_vsjsm_vsEscaperLid sinds: 14 november 2017 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Wat een topper deze kamer

Vanmiddag deze topkamer
Met zijn vieren mogen spelen
Mijn 60e kamer om precies te zijn. Mooie plek om dit te vieren met een top escape
Ervaring. Dank jullie wel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Logica

 

SuperteamSuperteamEscaperLid sinds: 16 september 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2023

Gewoon lekker puzzelen

Dit is een erg mooie kamer, de puzzels zijn ook erg creatief. De puzzels waren soms redelijk hetzelfde als andere kamers, alleen waren er echt een paar uitblinkers die de kamer konden onderscheiden van alle andere. Het gebruik van techniek, lichten en projectoren zorgde ook voor een echt meeslepend verhaal. De kamer is niet eng, het is spannend alleen konden onze angsthazen het ook makkelijk aan. De puzzels zijn goed te doen en de hints werden ook op een goeie manier gegeven. Er waren ook veel verschillende kamers, hierdoor voelde het erg groot. Dit hielp ook erg mee met de meeslependheid. Na het spelen van de kamer mochten wij ook even backstage mee kijken. Zo zie je een keer hoe het nou eruit ziet.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Superteam

Ontsnapt: Ja  39:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Logica

 

vlaflipvlaflipEscaperLid sinds: 28 december 2019 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2023

Voelt als een achtbaan!

Wij hebben deze escaperoom gespeeld op doorweg naar het Lauwersmeer in een samenstalling van 3.
De ontvangst is helemaal in escaperoom stijl, onderin een kelder, stemmig ingricht.
De zeer vriendelijke vrouwelijke gamehost liet ons keurig even 'landen' envroeg toen of we wilden beginnen,
Spuletjes opgeborgen, we zijn er klaar voor.
Introductie was pirma, Het verhaal is uitdagend en we hadden er superveel zin in.

De escaperoom zelf is geweldig. Zonder in details te kunnen en moge treden hadden we alle drie superveel te doen en werden we helemaal in het verhaal gezogen. We hadden gelezen over de fijne flow, en kunnen dat echt wel onderschrijven. Het verhaal ontwikkelt zich in een rap tempo en het wordt echt wel spannend zonder ergens eng te zijn.
Combineren, samenwerken, zoeken en doen, deze escaperoom heeft het allemaal.

Fijn dat er in het noorde kwalitatief prima escaperooms zijn, deze is een (flink) stuk omrijden meer dan waard. Een echte aanrader voor de ook wat meer doorgewinterde escapers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Vlaflip

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal

 

Maarten van den HoutMaarten van den HoutEscaperLid sinds: 10 juli 2017 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2023

Compleet en spooky

Het is, zoals het hoort, even zoeken naar de juiste ingang. Het bedrijf is gevestigd in het souterrain en daar maken ze handig gebruik van met een lange, donkere gang die je je bij aankomst al ongemakkelijk laat voelen. Ook in de nette wachtruimte wordt dit gevoel gecreëerd.

De intro van het spel is een geluidsfragment, wat niet zo goed werkt als er nog andere groepen in de wachtruimte zitten.

Eenmaal binnen waren we gelijk enthousiast over de setting, die was netjes afgewerkt en sfeervol. Jammer van die ene foutmelding op een scherm in de kamer.

Het spel speelde erg soepel, puzzels waren in thema en voelden logisch. De kamer is zeker niet de moeilijkste, fervente puzzelaars komen hier misschien niet goed aan hun trekken. De beleving is echter top, dus ik was tevreden.

Het laatste spel zorgde voor wat verwarring in het waarom, dat zou best nog wat meer mogen worden aangepast op het verhaal.

Al met al een hele geslaagde kamer en het omrijden waard.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

De beste kamer op locatie

De derde en tevens de laatste kamer dit weekend op deze locatie. Wat een sprong hebben de makers gemaakt vanaf Mystery Mansion naar deze kamer qua verhaallijn en techniek in deze kamer. Erg leuke en creatieve puzzels in deze kamer.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal

 

ChellyChellyJunior EscaperLid sinds: 11 maart 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2023

Mooi

Dit is hun nieuwste en ook wel beste kamer. Mooie aankleding, mooi verhaal en leuke puzzels die ook mooi aansluiten bij het verhaal.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig