Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Lin1530

Escaper

Offline

Lid sinds

03-08-2019

Statistieken

Escaperooms

31 reviews

67 kamers gespeeld

93.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


31 reviews

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 18 april 2024

Nieuwe favoriet

Joh, ik weet nog steeds niet waar ik moet beginnen. Deze kamer heeft echt veel indruk gemaakt. Ik heb er een nieuwe favoriet bij.

Kamers worden tegenwoordig steeds mooier gebouwd, maar deze overstijgt dat: het oog voor detail is zo groot. Het is zo knap en groots gemaakt, zonder dat het voelt alsof je zomaar op een set staat. Nee, hier zit je echt IN het verhaal. Of misschien kan ik het meer een avontuur noemen. Want dat doe je in Pray, je gaat op avontuur en de puzzels passen daar allemaal heel logisch in. Heel organisch eigenlijk.

De ene verrassing volgt de andere op. De kamer is meeslepend, het ontvouwt zich stukje bij beetje en bouwt zich op tot een episch slot. Speel ook écht de versie met acteur want dat voegt een dimensie toe die misschien ook wel maakt dat dat mooie decor echt tot leven komt. Deze kamer is geen horror, maar wel écht spannend. Voor de minder dapper aangelegde mensen in onze groep (waaronder ik) op sommige punten ook wel eng. Maar zelfs dan: skip de acteur niet, het is het waard, you can do it ;)

Dit is zo'n kamer die lang blijft hangen. Waarvan je het jammer vindt dat je hem niet nog een keer kan spelen zonder dat je al weet wat er gaat gebeuren. Zelf kreeg ik het verhaal alleen niet helemaal mee, maar dat kwam waarschijnlijk door de hoge adrenaline tijdens het spelen. Mijn teamgenoot had het wel begrepen.

Johan, bedankt weer voor de geweldige avond en ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Puzzels
 • Goede service

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 07 december 2023

Jason is back

De oude Jason en ik kenden elkaar érg goed. Hoe bouw je een vervolg op zo'n goede kamer? Die nog beter is en meekan in de wildgroei aan experiences en kamers die steeds groter uitpakken? Iets waarvan ik erg benieuwd was of het gelukt was, en het antwoord is: ja.

Een prachtig afgewerkte kamer met mooie technische snufjes en wat leuke verrassingen, maar bovenal: een goede puzzelflow. We vlogen er echt doorheen. Niet alles is moeilijk, maar daardoor kan je juist lekker doorwerken. En dat is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van een goede kamer: dat het niet alleen knap gemaakt is, maar ook heerlijk blijft om te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Sfeer

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 25 juni 2023

Zo goed

Oh wat hebben we een plezier gehad in deze kamer!

Er lijkt in escapeland een beetje een strijd te heersen waarin alle kamers maar moderner, grootser, meer hightech moeten. Wat is het eigenlijk een verademing om dan in deze kamer terecht te komen! Terug naar de basis van het escapen. Zo kan het ook nog steeds steengoed zijn.

Maar denk nu niet dat hier een ouderwetse, simpele kamer staat want dat is zeker niet zo. Nee, hier ga je lekker puzzelen maar zijn er genoeg verrassingen en wendingen.

Het is zó origineel, qua beleving en qua puzzels (fijne flow!!). En zó mooi en gedetailleerd gemaakt, zonder het gevoel te hebben dat je in een decor loopt (wat ik bij veel kamers wel heb, hoe prachtig ze ook zijn). Het is authentiek, alsof je écht op de locatie uit het verhaal bent en dat is zo knap gedaan.

Petje af voor de eigenaren, wat een geweldige kamer(s) waar duidelijk veel liefde in zit. Dat straalde alles aan ons bezoek, inclusief ontvangst en napraten, ook uit. Bedankt1

En kusjes voor Elodie en Hildegarde!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding

  Caro

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 01 juni 2023

Spannende sfeer en klassiek puzzelen

Smaken verschillen natuurlijk, maar wat mij betreft de leukste escape room van DarkPark Zoetermeer. De kamer is al wat ouder maar gaat nog heel goed met de tijd mee: goede spanningsopbouw, decor, sfeer, leuke puzzels. En hier en daar een spannende verrassing.

Je wordt mede dankzij de muziek en de effecten even een uurtje helemaal ondergedompeld in het verhaal van het Honeymoon Hotel. Na jaren nog steeds een aanrader om te spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:58 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Prijs

 

Missie naar Mars

Escape TU Delft
Geplaatst op: 27 januari 2023

Puzzels te bèta

Een escape room bij de TU Delft, dan kun je natuurlijk verwachten dat je een hoop technische puzzels gaat tegenkomen. Maar dan moeten ze wel haalbaar zijn, en daarin stelde deze escape room helaas teleur.

Met bijna 60 kamers op de teller zie ik mezelf als redelijk ervaren escaper. Ik ben niet zo snel klein te krijgen in een escape room. Wat er in deze escape room helaas gebeurde is dat ik halverwege letterlijk met de handen in het haar stond en er klaar mee begon te raken. Deze kamer zit mooi in elkaar en de technische snufjes zijn erg leuk. Maar de puzzels zijn gewoon te moeilijk, te onlogisch en hebben totaal geen flow.

De hints kon je zelf aanvragen, maar de gamemaster stuurde op eigen initiatief in mijn ogen niet genoeg zelf bij. De gegeven hints waren vaak ook te vaag, waardoor we nog niet begrepen wat er moest gebeuren. Ook jammer dat er wat filmpjes in zitten waardoor je veel tijd verliest, maar die je ook niet over kunt slaan. Voegde niet zoveel toe.

Deze escape room heeft een hoop potentie, maar ondanks dat ik me met mijn team echt wel vermaakt heb, kwam ik toch gedesillusioneerd naar buiten.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 08 januari 2023

Beleving van hoog niveau

Ik heb al behoorlijk wat escape rooms gespeeld, maar er zijn er maar weinig die zo'n geweldige beleving geven als we hier vandaag hebben meegemaakt. Nog vol adrenaline stapten we in de auto naar huis en uren later ben ik nog steeds bezig met deze waanzinnige escape experience.

Want wat een bijzondere escape room is dit. Je stapt in een verhaal dat tot in de puntjes klopt. Een acteur die een geweldige toevoeging is, ruim opgezette en geweldig afgewerkte ruimtes, leuke puzzels met een goede flow - en nog wat gave verrassingen. Het was alsof we in een film zaten.

Deze kamer is hoog op mijn favorietenlijstje gekomen en ik kan iedereen aanraden om snel naar Baarn te rijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  beaufldonders

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 15 oktober 2022

Wat een geweldige experience

Vanaf het moment dat je binnenstapt, start je avontuur en zit je in het verhaal van The Toy Factory. Het is meteen duidelijk: we komen hier werken in een speelgoedfabriek. Maar niet een met een al te beste reputatie, ontdekken we gaandeweg.

Wat is dit een fantastische beleving. Van begin tot eind zit je in een verhaal en alles sluit daarbij aan. Decor, geluid, puzzels/opdrachten... en wat leuke verrassingen. Ik heb nog nooit een escape room meegemaakt waar alles zó goed klopte, de flow zo lekker is en je elke keer verbaasd bent dat het nóg toffer kan.

Complimenten ook voor onze host: ze wist ons direct geweldig in het verhaal te trekken en heeft de kamer achteraf nog uitgebreid met ons doorlopen.

Hunting Season is een geweldige kamer, maar deze is nog zóveel beter. Het is ongelooflijk wat Wout hier heeft neergezet en het schept hoge verwachtingen van wat we in de toekomst nog meer van Escaperoom Antwerp kunnen verwachten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 27 juni 2022

Een bijzondere sollicitatie

Wauw, ik ben echt onder de indruk van deze escape room. Alles klopt, van begin tot eind: het verhaal, het thema, de puzzels, muziek en decor. Het is deels ouderwets zoeken en puzzelen maar ook technisch zit de kamer knap in elkaar.

De kamer is ook goed gemaakt voor 2. Je moet absoluut samenwerken, maar alles is precies te doen voor twee personen. Ik kan me voorstellen dat twee beginnende escapers moeite kunnen hebben met het niveau van deze kamer, maar ik denk dat het ingenieuze hintsysteem daar goed bij kan helpen. Zelf vonden we het niveau precies goed, we vlogen eigenlijk door de kamer heen. Maar te makkelijk was het zeker niet, de puzzels waren lekker uitdagend.

Zoals altijd ook weer vriendelijk ontvangen, het enige jammere was dat het achteraf een beetje gehaast was en er niet zo veel tijd was om na te praten met de host.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels

  kamer237

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 19 maart 2022

Geweldig gemaakt, maar net niet

Na een paar nachtjes slapen weet ik nog niet zo goed wat ik over The Dome moet schrijven. Ik ga het toch proberen.

Eerst de goede kanten: allereerst complimenten aan de gamehost, we zijn super ontvangen (in een geweldige ruimte) en goed begeleid. Echte pluspunten zijn verder de techniek, het decor en de grote oppervlakte van deze kamer. Het is inderdaad technisch een bijzondere kamer met wat gave verrassingen, maar het '3.0'-label vind ik misschien wat overdreven. Ik heb kamers gezien met (technische) verrassingen die me meer hebben weggeblazen.

En dan de puzzels/dingen die je moest doen. Ik wist dat ik iets 'anders' moest verwachten bij The Dome. Dat het een ander soort beleving is die niet per se om het puzzelen draait. Ik probeer het dan ook niet te beoordelen als een escape room zoals je die normaal gesproken gewend bent. De conclusie is jammer genoeg toch dat het alsnog gewoon niet helemaal mijn ding was. Niet alle opdrachten - om ze maar even zo te noemen omdat puzzelen in mijn ogen een te grote term is voor deze kamer - vond ik zelf even leuk, daar kwam ook nog bij dat zeker in het begin ik niks kón doen en moest wachten tot mijn teamgenoten iets hadden afgerond. Dat is gewoon jammer.

Tsja, en wat er nou gebeurt qua verhaal? Het slaat eigenlijk nergens op en is vrij onduidelijk, daar is zeker winst te behalen. Wij vonden dat niet zo erg, maar ik denk dat het de kamer misschien beter zou maken als je weet waar je naartoe werkt.

Al met al was het een kamer waarbij ik me niet in de lyrische reviews kan vinden, omdat het mijn ding gewoon niet was. Toch wil ik positief afsluiten: ik heb oprecht wel een leuk uur gehad waarbij ik soms mijn ogen heb uitgekeken omdat sommige van de ruimtes zo gaaf en 'anders' zijn. Daar moet deze kamer het toch van hebben, en is waarom ik mensen alsnog zal aanraden om er gewoon eens te gaan kijken.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Tuinderslaan 14

Westcapeland
Geplaatst op: 18 maart 2022

Bezoekje aan de tuinder

We hebben deze kamer in de testfase gespeeld en er zeker van genoten. De puzzels waren anders dan wat we in andere kamers tegen zijn gekomen. Er waren wat leuke en verrassende elementen, maar ook nog wat (logisch ook in een testfase) verbeterpunten. Zo vonden we, zelfs als ervaren escapers, sommige puzzels wel érg ingewikkeld.

Een aanwinst in het Westland: zeker voor wie daarvandaan komt of affiniteit heeft met deze streek zullen de kamer en het verhaal aanspreken. In het huidige escapelandschap is het niet één van de meest mindblowing kamers, maar met vrienden, familie of collega's ga je zeker een leuk uur hebben.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 17 november 2021

Geweldig aangekleed, maar rommelige totaalervaring

Wat een geweldige aankleding, je kijkt elke keer weer je ogen uit. Grote complimenten voor de sfeer van deze kamer. Het is echt net alsof je in de film Jumanji stapt.

Jammer genoeg waren er ook wat minpunten. Sommige puzzels waren ontzettend leuk, maar anderen waren ronduit frustrerend. Een puzzel draaide puur om geluid, maar sommige onderdelen daarvan waren gewoon níet te verstaan, door verkeerde afstemming misschien? Of te hard ander geluid in de ruimte? Als je snapt wat je moet doen maar het alsnog bijna niet kan oplossen door iets wat buiten je macht ligt, is dat gewoon frustrerend en dat is in mijn ogen iets waar de eigenaren eens scherp naar moeten kijken. Andere puzzels waren wat minder logisch, of soms was niet helemaal duidelijk wat er gebeurde na het oplossen van een puzzel. Dat maakte het spel wat rommelig.

Tóch hebben we heel veel plezier gehad want er waren ook echt heel veel gave en verrassende onderdelen in deze escape room. Dus alsnog echt een aanrader als je in de buurt bent!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 maart 2022

Wat een plezier!

Eindelijk was het dan tijd voor ons dagje escapen in België, om te beginnen met Erzsébet en Le Prince bij Escaping Belgium. En wat heeft die eerste kamer mij verrast.

De kamer is al wat ouder maar is het bewijs dat dat bij een goede escape room niet uit hoeft te maken. Je ziet dat de kamer goed onderhouden is, want qua afwerking zou 'ie ook uit 2021 kunnen komen in plaats van 2015. Een groot compliment.

Het verhaal, de sfeer, de flow en de variatie aan puzzels: voor mij klopte het hele plaatje. Lekker old school puzzelen, maar gelukkig niet té old school: ook deze kamer kent genoeg effecten en verrassingen. De spannende sfeer werd voor mij als bangerik gelukkig nooit écht eng, dus wie niet zo van enge kamers houdt, kan deze prima spelen.

Al met al een aanrader om naar Retie te rijden voor deze kamer. Doe dan wel eerst Erzsébet en daarna de nieuwste, Le Prince.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 03 september 2021

Fenomenaal

Illusion verdient echt een hoger plekje op escapetalk, want wat een topkamer is dit. Want wat Epic Escape claimt is terecht: dit is niet zomaar een escape room, het is een escape experience.

Vanaf de introductie word je in een verhaal gezogen waar je vervolgens meer dan een uur inzit. Een film bijna. Weinig escape rooms krijgen het zo goed voor elkaar om je te laten te vergeten dat je in een escape room bent. Je loopt een andere wereld in en die zit fantastisch in elkaar.

Epic Escape heeft een fenomenaal decor neergezet met een perfecte combinatie van puzzels en beleving. De techniek, de sfeer, de muziek (!!!), de speciale effecten, er valt heel veel over te zeggen maar je kunt het beste gewoon zelf in de magische wereld van Marcus Furore stappen en je laten verrassen door een van de beste kamers van dit moment.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storytelling
 • Techniek
 • Muziek
 • Sfeer
 • Originele puzzels
 • Aankleding

  Epic Escape Waalwijk

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Geplaatst op: 18 augustus 2020

Leuk familieuitje

Dit was echt een leuke escape room! Het ruimtethema sprak ons wel aan en is goed uitgevoerd. De ruimtes zijn gaaf aangekleed en de puzzels passen goed in het verhaal. Er zit ook lekker veel techniek in en geen slotjes. De gevarieerde puzzels waren niet allemaal even moeilijk maar gaven ons zeker genoeg uitdaging, ook al hebben we al best wat kamers gespeeld. Ook leuk dat de kamer heel familievriendelijk is en de jongste van ons gezin (7) kon qua puzzels misschien nog niet veel toevoegen, maar heeft toch de avond van zijn leven gehad. :)

We hebben verder nog leuk nagepraat en wat daar origineel aan is, is dat er foto's van tijdens het spel bij getoond worden. Dat heb ik nog nergens op deze manier gezien en voegde echt wat toe. En de traktatie achteraf, volledig in thema, konden wij ook zeker waarderen! ;)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  51:50 min


 • Thema
 • Aankleding
 • Licht- en geluidseffecten
 • Nabespreken met foto's
 • Parkeren

 

Dikke aanrader

Heel anders dan wat we tot nu toe bij andere escape rooms hebben gezien. Het decor van deze escape room is echt subliem, de beleving is tot in de puntjes uitgewerkt. Na ruim 30 kamers gespeeld te hebben wist deze escape room me nog steeds te verrassen.

Niet alle puzzels waren even logisch, maar alles was onwijs goed in thema. Daardoor vonden we alles wat we moesten doen vooral heel erg léuk. Het is echt een ervaring.

Kleine minpuntjes: het gebrek aan ontvangstruimte, waardoor je zelfs niet eventjes kan zitten, en de matige bereikbaarheid en geen gratis parkeergelegenheid. Maar eerlijk is eerlijk, de kamer zelf maakt dat goed.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Decor
 • Techniek
 • Parkeren
 • Ontvangstruimte

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 12 februari 2020

Gaaf

Originele en toffe puzzels, leuke sfeer en wat verrassingen, zo moet een escape room zijn! Leuk is dat het verhaal goed terugkomt in de aankleding van de kamer en in de puzzels. En 80 minuten speeltijd is echt een meerwaarde! Net als Flight 815 echt een aanrader dus.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • 80 minuten
 • Puzzels

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 23 januari 2020

Super ervaring

Echt een super leuke kamer. Hele leuke puzzels; origineel en goed in thema. Een heel meeslepend geheel!

Je hebt elkaar in deze kamer echt nodig om te ontsnappen, samenwerken is een must, en dat is nogal een uitdaging als je maar met 3 personen bent. Wel gelukt, en hoe!
Er is in het uur dat je hebt ontzettend veel te doen en op te lossen. Doorwerken dus. Voor minder ervaren escapers is een wat groter team (4/5) daarom wat fijner, denk ik.

We kwamen heel enthousiast buiten en komen zeker terug bij een nieuwe kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 09 januari 2020

Gaaf

We hebben beide kamers op deze locatie gespeeld en we vonden het heel knap wat een level up dit is in vergelijking met de eerste. Niet alleen hele leuke puzzels in deze kamer, maar ook een goed stukje beleving. De setting van psychiatrisch instituut is heel realistisch (en ook wel wat onheilspellend..)

We stonden heel snel weer buiten maar hebben er echt van genoten! Vooral door de vette sfeer en wat verrassende elementen en technieken die ik pas op een paar andere plekken van dit niveau gezien heb.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  35:13 min


 • Verhaal
 • Veel te doen
 • Techniek
 • Ontvangst

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 09 januari 2020

Fantastisch

Dit is voor ons een van de tofste kamers die we gedaan hebben!

80 minuten speeltijd is echt een groot pluspunt, ondanks dat we ruim de tijd over hadden. De kamer is dan ook echt heel uitgebreid: veel oppervlakte, veel puzzels, verrassende elementen... De spelflow is heel fijn en de puzzels vonden we écht heel leuk. Alles was logisch, maar daardoor niet minder uitdagend.

Ook qua aankleding klopte alles. Het decor is onwijs mooi. Als groot fan van Lost is het dan ook nog vetter, echt een feest der herkenning. Het verhaal klopt dan helemaal, al vonden de niet-kijkers van de serie in ons team het net zo leuk. We komen binnenkort zeker terug voor kamer #3.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • 80 minuten
 • Puzzels
 • Decor

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 28 december 2019

Unieke ervaring

Deze kamer is verrassend leuk, vooral door het thema en hoe goed dat is doorgevoerd. Alsof we echt bij de brandweer zaten. Er zitten wat leuke puzzels en originele elementen in deze kamer en vooral het einde was écht heel leuk.

De puzzels zouden wat ons betreft wel wat moeilijker kunnen, en er zou zelfs wat toegevoegd kunnen worden, maar al met al hebben we vooral heel veel spelplezier gehad. Voor gevorderde teams zouden we wel echt aanraden om niet met meer dan 4 personen te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:20 min


 • Thema
 • Special effects
 • Vrij makkelijk (maar wel leuk!)

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 06 maart 2020

Heel leuk

Leuke klassieke escape room met een modern (en heel leuk vernieuwd!) tintje. De puzzels zijn origineel en helemaal anders dan in de oude kamer. En wat verrassingen in de kamer zijn ook altijd leuk natuurlijk.
De moeite waard dus om opnieuw te spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 28 december 2019

Heel vermakelijk

Deze escape room is echt prachtig qua aankleding. Er is duidelijk liefde in de afwerking gestoken en er is veel oog voor detail. De puzzels zijn over het algemeen goed in thema, maar de puzzelflow voelde voor ons niet overal in de kamer even lekker. Niet alles voelde op elk moment even logisch aan. Ook moet je soms wel heel goed kunnen rekenen...

Maar we hebben ons heel erg vermaakt! En vooral de complimenten voor onze spelbegeleider (Anne?) die ons enorm wist mee te trekken in haar enthousiasme en alles nog doorliep met ons. :-)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Gamehost
 • Parkeren
 • Originaliteit puzzels

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 06 maart 2020

Geweldige kamer

Wat een ongelooflijk oog voor detail zit er in deze kamer. Door de start zit je er meteen lekker in, en het verhaal wordt ook in de rest van de kamer onwijs goed verteld. Sfeer is goed, puzzels zijn tof en vernieuwend, zelfs aan de geur was gedacht.

Enig minpuntje was dat het ons soms niet helemaal duidelijk was wanneer welke puzzel nou was opgelost en wat waardoor geactiveerd werd - misschien ook wel doordat we met een grote groep waren en iedereen tegelijk aan het werk was. Wel weer een pluspunt dus dat er op de meeste momenten voor iedereen wat te doen is.
De eigenaar heeft nog uitgebreid met ons nagepraat en de kamer met ons doorgelopen, dus dat was heel fijn (en leuk om te zien hoe alles werkte).

Je moet er (in mijn geval) een stukje voor rijden maar dan heb je ook wat.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Bizar goede afwerking
 • Sfeer

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 november 2019

Gave kamer, maar flink doorwerken

Na The End en alle kamers van DarkPark in Delft gespeeld te hebben, was het ook maar eens tijd om the Orphanage van het lijstje te strepen. We werden hartelijk ontvangen en konden al gauw beginnen.

Complimenten voor de aankleding van de kamer. Niet per se sfeervol, maar dat kan je niet verwachten van een oud weeshuis en dat sfeertje wordt heel goed neergezet: van decor tot de licht- en geluidseffecten.

Er zitten heel veel leuke en originele puzzels in de kamer. Jammer was wel dat 1 van de belangrijke puzzels een technisch mankement vertoonde, wat ons wat in verwarring bracht. Ook vonden we de kamer qua puzzels misschien iets te vol. We zijn nergens mega lang op blijven hangen, maar hebben het toch maar op het nippertje gehaald. Er is misschien nét te veel te doen. Ik denk ook dat we mede daardoor in het begin al vrij veel en snel hints kregen. Dat haalde mij wat uit de flow, omdat ik het gevoel had dat ik de kans niet eens kreeg om iets zelf op te lossen.

Maar al met al absoluut een hele toffe kamer. Het thema en de puzzels zijn goed gevonden en het creepy sfeertje is knap neergezet (maar niet te eng gelukkig). Fijn ook om daarna met de spelbegeleider alles nog even door te lopen. Wel vind ik het bij DarkPark altijd een beetje jammer dat er geen personeel in de ontvangstruimte is en je jezelf moet bedienen, dat voelt toch wat minder hartelijk.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Gratis parkeren
 • Originele puzzels
 • Decor
 • Te veel puzzels

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 02 november 2019

Uitmuntend

Wát een vette kamer! Als je de serie hebt gezien is het een feest der herkenning. Alle details kloppen (zelfs de muziek! wat een feest!) en het ruime decor is echt schitterend afgewerkt.
Maar ook de mensen uit onze groep die de serie niet gezien hebben, vonden het fantastisch - dus het is zeker geen must om te kijken voor je Bella Ciao speelt (maar zou het je toch aanraden want deze serie wil je net als deze escape room niet missen).

We hebben ons zo'n 45 minuten lang vermaakt met afwisselende en originele puzzels, die precies in het verhaal passen. Daardoor voelt het alsof alles klopt en dat alles wat je oplost je ook verder brengt in de verhaallijn. De balans tussen beleving en puzzelen is wat ons betreft perfect.
We waren met een afwisselende groep van zes personen, van onervaren tot zéér ervaren, maar hebben niet het gevoel gehad dat we met teveel waren.

Ook nog een dikke shout-out naar de service. Door een file des doods kwam een deel van onze groep bijna een uur te laat. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ons toch te laten spelen. Wat een service! Sowieso een top ontvangstruimte en heel leuk om met deze escape enthousiastelingen gekletst te hebben. Ook heel leuk dat je de kamer nog uitgebreid doorloopt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service
 • Gratis parkeren
 • Sfeer
 • Decor
 • Verhaal

  Johan Le Vanivanavandelft

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 12 februari 2020

Waanzinnige beleving, weinig te puzzelen

Na een tijdje heb ik nog steeds wat gemengde gevoelens over deze kamer. The End biedt een beleving die ik nog niet ergens anders heb meegemaakt op deze manier. Maar ondertussen zie ik het daardoor ook eigenlijk niet als escape room, maar eerder een escape experience.

The End is heel gaaf gebouwd en je krijgt het gevoel dat je echt in een verhaal zit. Dat verhaal is op sommige vlakken misschien wat vaag of vergezocht, maar wel erg tof uitgevoerd. Technisch zitten er ook echt wat knappe dingen in. Het is meeslepend, maar er is eigenlijk niet heel veel te 'doen', als je het over puzzels hebt. De puzzels zijn ook vrij eenvoudig.

De kamer is dus wel spannend, maar je hoeft absoluut niet bang te zijn voor een horrorervaring. De kamer was veel minder eng dan vooraf gedacht. Dus laat dat je niet tegenhouden!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Weinig puzzels

 

Laad meer reviews

0 reviews