Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Go West

Berlin , Duitsland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over Go West

East vs. West vs. East – a Cold War prevails in Germany in the 80s. Your emigration application to the „Golden West“ has been rejected and things start to get tricky. But surprisingly you receive a tip from a secret source: There is a way to the West – you only have to find it. Set not only behind the Wall, a weird, nostalgic-cult time travel awaits you!

For fans of „The Lives Of Others“ und „Goodbye Lenin“

 


Kindvriendelijk

Thema's

Detective

Geschiedenis

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

ENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

36 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Ruschestr. 64-66
10365, Berlin
Duitsland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

10 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

romoromoEscape GuruLid sinds: 07 november 2020 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2024

Hardcore vibes

Dag 4 van onze escape trip. Vandaag nog een dagje spelen in Berlijn. We spelen vandaag alle kamers (4 stuks) bij The Room in Berlijn. Normaal spelen we 2 max 3 kamers op een dag maar we konden hier alle kamers spelen, maar dan wel op 1 dag. Voor alles is een eerste keer (;
We werden erg vriendelijk ontvangen door de host van onze 1e kamer en even bij gekletst over uiteraard 'Escaperooms'. Na een korte briefing over de kamer kunnen we aan de bak. We wanen ons gelijk jaren terug in de Sovjettijd. De kamer is helemaal in stijl aangekleed perfect bij het thema. Het is een lekkere puzzel kamer, waar een goede combinatie tussen doen en denken zit. We houden van de twist in de kamer naar de volgende ruimte en we wanen ons de hele kamer weer even terug in onze jeugd: the ninetys!
Kortom een leuke kamer die je zeker moet spelen op deze locatie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja

 

fembulfembulSenior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Zoeken, zoeken, zoeken.... In ALLE gaten en hoeken!

Onze eerste kamer bij The Room!
Vol verwachting vertrokken wij op de vrijdagavond naar deze geweldige locatie en zouden wij onze eerste kamer in Berlijn gaan spelen bij een toplocatie: Go West. Van wat ik had gelezen online werd ik enthousiast en het thema ligt mij al helemaal, dus ik had er enorm veel zin in.

De ontvangst en de service in het algemeen zijn gewoon top. Deze mensen zijn enthousiast, spelen zelf enorm veel en hebben passie voor wat ze doen, dat merk je aan alles. Na een korte uitleg mogen we beginnen en meteen valt het op dat het decor helemaal in DDR thema is. I love it! Je merkt wel dat de kamer al een van hun oudere kamers is, maar nog steeds ziet alles er enorm netjes en onderhouden uit. De puzzels in de kamer zijn niet mega bijzonder, maar wel helemaal in thema en af en toe had ik meer het gevoel dat ik meer aan het zoeken was naar dingen dan echt een puzzel aan het oplossen was. Ook zat er een puzzel in de kamer die niet functioneerde op het moment dat wij het probeerden, dat was erg jammer en heeft ons heel erg veel tijd gekost.

Maar dat terzijde, als je eenmaal verder in de kamer komt, wordt de overgang van DDR naar BRD erg leuk gedaan. Ook hier is het decor weer helemaal leuk en in thema, maar zelf vind ik het altijd jammer als je een puzzel krijgt met een kluis die na 3x proberen voor 5 minuten gesloten is... Maar goed, bij de 4e keer ging ie gelukkig open ;)

Wij hebben deze kamer met 2 personen gespeeld en dat was prima te doen. Wij vonden het geen mega uitdagende kamer, maar hij is wel leuk om mee te pakken als je dan toch in Berlijn bent. Speel deze wel absoluut als eerste van alle kamers bij The Room, want je merkt wel duidelijk kwaliteitsverschil ten opzichte van hun andere kamers.

Tot slot is dit een leuke familiekamer en goed te doen met kinderen!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:19 min


 • Puzzels die niet helemaal werkten

 

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

De vibes zijn ongelofelijk

#102 Go West

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 7e.

Ondanks dat we wat laat waren werden we goed en hartelijk ontvangen en de host gaf al aan dat we als ervaren escapers deze tijd wel zouden inlopen (hij had gelijk). Degene die ons ontving was niet onze game master, maar ze waren beiden hartelijk en boden ons gratis drankjes aan ivm het spelen van alle 4 de kamers, super leuk!

De kamer is prachtig ingekleed in het thema en geeft echt de vibes van het thema van de kamer.

Dit was de eerste kamer van The Room uit 2014, maar dit was echt geen 1.0 kamer voor mijn gevoel. De flow voelde heel erg goed en er was zelfs (een klein) wtf-momentje.

Toffe en interessante puzzels, niet heel moeilijk, maar erg leuk. Helaas 1 hint moeten krijgen omdat onze zoekskills niet optimaal zijn.

Ga deze zeker doen en speel de rest erbij, deze kamer heeft de toon goed gezet!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08 maart 2018 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2022

Highflyer despite its basic puzzles

We played all 4 games at THE ROOM and this was our debutant.
Me myself, I don't know too much of the Berlin history, so I was a bit skeptical. My friend with whom I played however is a DDR-fanatic so I had my own narrator beside me who fact-dropped wherever she could. She lost it with every specific reference to DDR-history and the 80's. Surprisingly this made me experience the story and setting to the fullest and I enjoyed the not so original puzzels too. Some nice surprises in the setting made me blossom even more. There were some unnecessary distracting elements, cables were not so well hidden and some parts were damaged through time but I personally had a great time playing.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Jonahold

Ontsnapt: Ja


 • Realistic setting
 • elements of surprise
 • Great service
 • Nice souvenir photo
 • Story
 • Flow
 • Broken elements/puzzles
 • Basic puzzles

 

PawPawEscaperLid sinds: 15 mei 2022 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

80's nerds: GO WEST!!

Go west: een war oudere kamer, maar goed in de depri “oost berlijn ‘80 sfeer” gezet met wat grappige puzzels. Lang geleden dat ik nog eens een cassettebandje in mijn handen heb gehad!

Schrok wel even van het aantal sloten wat mij in 1e instantie aanstaarde, maar dat bleek achteraf gezien best mee te vallen :)

Het begin vond ik nog niet echt super lopen (ook beetje eigen schuld: beter zoeken), toen waar ik bang werd dat we al klaar zouden zijn, begon de lol. Echt een feest der herkenning voor jaren ‘80 nerds, bomvol easter eggs en heerlijk originele manieren om “verder te komen”. De muziek hielp om in de oost & west stemming te blijven. Grappig was dat de gamemaster ons alleen kon zien en niet kon horen in deze kamer, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt!

Achteraf weer wat dingen om thuis te kunnen vertellen in de trant van “nooit gedacht dat ik in een escaperoom nog eens ….gedaan zou hebben”

Wij hebben ons hier van Oost tot West prima vermaakt als 80's kids!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Origineel

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2021

Go West, in the open air / Go west, where the skies are blue / Go west, this is what we're gonna do!

Je bent het leven in de DDR beu, hebt een tip gekregen dat er via een van de huizen een doorgang naar het westen zou zijn, maar de Stasi zit je op de hielen. Gelukkig is er net een militaire parade bezig, waardoor je een uur te tijd hebt om weg te komen!
Wat een genot om in Berlijn zo'n typisch Berlijns thema te kunnen spelen en zeker als de aankleding en inrichting zo mooi zijn uitgewerkt (vooral het DDR-gedeelte)! Deze hoofdzakelijke eerstegeneratiekamer gaat al enige jaren mee, maar persoonlijk speel ik een dergelijke goed uitgewerkte lokale themakamer liever dan de zoveelste hightech Egypte- of Mayakamer. De puzzels zijn soms grappig en inventief, maar niet van het moeilijkste soort, het is eerder het zoeken dat verraderlijk kan zijn.
Onze 'Fluchtbegleiter' kon ons niet horen, maar wel zien, maar lette desondanks goed op (want had gezien dat we een bepaald zoekonderdeel al wel gevonden hadden, maar nog niet gebruikt voor een puzzel) en vroeg eerst of we wel een hint wilden.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (335 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2021

Flashback to the 80's

Onze tweede room van de dag, Go West. 

Onthaal:

The room heeft een kleine maar gezellige ontvangstruimte. 

De medewerkers spreken goed Engels, zijn vriendelijk en begeleiden je prima tijdens het spel.Kamer:

Go West is net als Beast of Berlin een "ouderwetse" escaperoom. Deze is wel een stuk minder spannend en ze geven zelf netjes aan dat dit hun familiekamer is. 

Iets meer zoeken dus en geen eng thema. 

Deze kamer neemt je echt mee naar de tijd van de Berlijnse muur. Het doel is erg simpel, geraak aan west kant ervan.

Het verhaal begint vrij simpel en de kamer voelt gewoon erg normaal aan. Ik ben niet echt een zoekmens in de kamer, maar uiteindelijk viel het goed mee.

Ook hier weer een goed onderhouden kamer en ondanks de vele attributen wordt het snel duidelijk wat je wel en niet nodig hebt. 

Hoewel ik aan het begin nog een mwa is dit het maar gevoel had, verdween dat naar het einde toe. Een heerlijke flashback naar simpelere tijden en een feest van herkenning als je fan bent van zowat alle nerdy stuff. 

Ook hier weer een paar erg leuke puzzel en van een moest ik enorm lachen, gewoon door de vindingrijkheid van de makers.

Net als in hun andere rooms houden de makers ervan om kleine easter eggs in de kamer te verstoppen. Zeker als je wat ervaring hebt met rooms kan je dit soort kleine dingen erg waarderen. Conclusie:

Hoewel het thema van deze kamer mij niet erg trok, heeft deze kamer mij enorm weten te verrassen. Niet door een wtf-moment of door technologische hoogstandjes, maar door slim gebruik te maken van props en muziek. 

Ook hier weer 32 minuten en 0 hints. Iets te snel naar mijn zin, zeker omdat dit een erg fijne kamer was om te blijven hangen. 


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

nonotononotoSenior EscaperLid sinds: 07 augustus 2018 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Geweldige sfeer

Echt een 1.0 kamer, maar qua sfeer nog steeds boven mijn lijst.

Voor een tweede keer gespeeld op 27-4-2023 met de kinderen (57 min).
Perfect om ze het contrast tussen Oost en West te laten beleven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Snelle Slakken

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertLid sinds: 07 november 2017 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2021

Mooi uitgewerkt thema

Mooie kamer die het thema heel erg mooi uitgewerkt heeft. Echt een bijzondere ervaring.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: DOGMA escape team

Ontsnapt: Ja  41:52 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertLid sinds: 11 januari 2018 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2021

Lekker Retro

Na een top ontvangst werden we de kamer ingeleid. We kwamen terecht in een ouderwetse jaren '80 woonkamer in Oost-Berlijn met als doel om naar West-Berlijn te ontsnappen. Het decor is simpel maar geloofwaardig. Je voelt je echt in de jaren '80 in een deprimerende, saaie omgeving. De meubels lijken zelfs voor die tijd al oud, wat meteen strookt met het communistisch sfeertje.

De puzzels zijn correct. Het is een klassieke escaperoom zonder al teveel toeters en bellen, maar de wegen om je codes te krijgen zijn best origineel.

Tijdens de ontsnapping voel je je werkelijk alsof je door de tijd reist: van het ouderwetse Oosten naar het Retro-moderne Westen. Dat is heel leuk gedaan!

Toffe escape room, goeie kwaliteit, en zeker de moeite waard om te doen terwijl je er toch bent om ook de andere kamers te spelen.
Enkel en alleen voor deze kamer zou ik niet naar Berlijn afzakken.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Logica

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig