75 minuten
15 jaar
Min. 2 -~ Max. 6 - Aanbevolen 4/5

Soup du Jour

Video

Afbeeldingen

Er verdwijnen nonnen uit het klooster. Niemand weet waar ze naartoe gaan, of wat er met hen aan de hand is… Tegelijkertijd blijft de populariteit en bekendheid van het onlangs in het klooster geopende restaurant Le Monastère groeien. De befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekroond met een Michelin-ster voor zijn uitmuntende soep, wil niets kwijt over dit succes en bewaakt zijn geheimen stellig.

In escape room Soup du Jour heb je een tafel gereserveerd voor een diner in ons prestigieuze restaurant, maar je zult al snel ontdekken dat in de keuken niets helemaal zo is als het lijkt, en dat de chef ook niet zo vriendelijk is...

Jullie missie: dring door tot de privé keuken van de chef en ontcijfer de aanwijzingen die Gaston in zijn oude menu’s heeft verstopt. Maar pas op! Gaston heeft een gewelddadig humeur. Als je wordt betrapt is jouw hoofd misschien de volgende op het hakblok…

Wanneer de deur achter jullie wordt gesloten en de chef zijn messen slijpt heb je maar 75 minuten de tijd om te ontdekken wat er echt in het restaurant gebeurt en om levend te ontsnappen!

Video

Afbeeldingen

 • Thema's

  Horror, Keuken, Mysterie, Thriller

 • Likes

  42

 • Aantal keer gespeeld

  165 bezoekers van escapetalk

 • Ontsnappingspercentage

  96.0% (gebaseerd op reviews)

 • Reserveren

  Airco aanwezig

  Geschikt voor zwangeren

  Niet rolstoeltoegankelijk

  NL, EN

  Toilet aanwezig

  PIN-betaling mogelijk

  Gratis parkeren

  Drankgelegenheid


Kosten

Dag 3 personen4 personen5 personen6 personen
MA €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
DI €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
WO €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
DO €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
VR €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
ZA €140.00 €140.00 €140.00 €140.00
ZO €140.00 €140.00 €140.00 €140.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

wauw!

Als een van de eerste de eer gehad om deze Escape Room te mogen testen. Alhoewel het een Escape Room niet meer te noemen is. Dit is gewoon een geweldige ervaring waar het idee van een Escape Room naar een niveau hoger niveau is getilt.

De puzzels zijn echt GEWELDIG in thema van begin tot het eind.
Het voelt echt!! alsof je de hele tijd in een restaurant rondloopt. De interactie met alles in het restaurant en dat in combinatie met teamwork maakt het zo ontzettend leuk om de Escape te spelen.

En dan de special effectes... Nou jongens geloof me, ze zijn van een hoogstaand niveau! Er was 1 ding wat we allemaal (aantal, waaronder ik zelf, zeer ervaren Escapers) nog nooit in Escape Rooms hadden gezien en ik denk dat dit een stap is, in een nieuwe toekomst voor Escape Rooms.

De begeleidster was weer lekker in haar rol en hoewel ze nu minder kil was als toen we Bloody Mary kwamen spelen, was het toch af en toe spannend hoe ze zou reageren.

Hoewel ik vreselijk nieuwschierig was hoe de spanning in deze Escape om de hoek kwam kijken (en ik ben een vreselijke angsthaas. Schrik overal van!), was ik in deze Escape Room nergens bang voor. Geen zorgen, er zitten een aantal spannende stukjes in, maar niks om wakker over te liggen.
Ik zeg maar zo, als ik het durf, durft iedereen het!

Ook hoe we eruit zagen toen we de Escape betraden, was erg leuk en nog BIJNA nergens meegemaakt...

Erg leuk om het verhaal van Bloody Mary weer terug te zien in deze Escape. The story goes on and on...

Nederland gaat met deze Escape een nieuwe toekomst van Escape Rooms in. We zijn weer een prachtig Escape Room pareltje verder!

Met 73 Escapes op de teller is dit mijn nieuwe nummer 1!

 • decor
 • Special effects
 • verhaal
 • puzzels
 • iedereen heeft wat te doen
 • gave verassingen
 • begeleiding
6Meest gewaardeerd
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:08

Onze allereerste review, en wat voor eentje, wow! Super om te lezen, wij hebben van jullie genoten, topteam! Groet, Rock City Escape

Een reservatie om nooit meer te vergeten!

Vrijdagavond, met 2 toffe vrienden onderweg, maar gelukkig hadden wij een reservatie voor Le Monastère.

Of ja, gelukkig maar....


Onthaal:

Wel net als de vorige keer fluistert dit pand zijn geschiedenis. Vanaf te parking tot aan de room voel je de geschiedenis en daar maken ze hier dankbaar gebruik van. Er is parkeerplaats voor de deur ( als je de juiste bordjes volgt)
Het ontvangst gebeurd volledig in thema en dat werkt hier perfect.

De ontvangstruimte is gezellig en voelt lekker authentiek aan.
Gelukkig zaten we hier niet lang, want oh wat had ik zit om deze kamer te spelen.

Kamer:

De inleiding gebeurd weer heerlijk kil en ongemakkelijk, perfect in rol, love it.
Wel ik raad je ten zeerste aan om hier te reserveren, de befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekroond met een Michelin-ster voor zijn uitmuntende soep is erg streng en je komt er niet zomaar binnen.

Gelukkig hadden wij dat wel, maar of we echt welkom waren....

De kamer zelf is een waar pareltje. Net als het verhaal bouwt ook de spanning mee op. Ze weten hier bij Rock City Escape ook heel goed uit welke pijlers een escape room moet bestaan en dat merk je goed in deze room. Het is een ware mengelmoes van oud vs nieuw, van puzzels vs beleving, van waw-momentjes tot wtf momenten.

Wat ik enorm kon waarderen is het gebrek van een tijdsindicatie en de manier van hints geven.
Daarbuiten was het bijna continue automatisch duidelijk wat er ons te doen stond, maar net als bij andere goede kamers wisten ze ons hier ook weer te verrassen. En hoe.

De kamer zelf is gewoon erg goed doordat alles aanvoelt alsof het zo hoort te zijn, authentiek namelijk. De puzzels die erin zitten vallen in het verhaal en in het thema en voelen daardoor niet meer aan als een "puzzel" maar meer als de nodige stappen die je moet nemen om het geheim van Gaston te weten te komen.

Zelf met goed wat ervaring mag je goed gas geven in deze room en ik denk dat dat genoeg zegt.

Het einde was voor mij wat onduidelijk, maar in alle eerlijkheid waren wij groep 12 en waren ze nog volop aan het finetunen.
Achteraf hebben we hier nog onze mening over kunnen geven en die werd ter harte genomen.


Conclusie:

Wel, als dit de toekomst van escapen blijft, laat ze dan maar komen. Die is nu de 2de kamer (brand new) die ik speel (vorige was Molly's game) waar ik schrik voor had dat het wel waw zou worden, maar dat ik steeds minder zou gaan kunnen escapen door middel van puzzels.
De eigenaars hebben samen met hun geweldig personeel hier weer iets ongelofelijk neergezet. Niet omdat er 1 uitschieter inzit, maar omdat de kamer bijna perfect in balans is. En dat maakt voor mij een goede kamer. Niet dat ene wtf moment, maar het ontvangst, het thema dat doorgetrokken tot in de kleine details, de puzzellijn, en ja ook de techniek die erin zit.

Het onthaal is heerlijk kil en streng, net voor die ongemakkelijke sfeer, de afwerking en puzzels waren super om te doen en de natuurlijke flow van de kamer verliep perfect. En dan weet je dus dat je met een erg toffe kamer te maken hebt.

En voor degenen die denken dat deze kamer te eng is voor hun, vrees niet, je kan op elk moment de rekening vragen en naar huis gaan....

Net als bij Molly kwam ik ook hier weer met een heel grote smile naar buiten. Techniek onderhevig aan de beleving is ook hier weer het motto.

Een aanrader dus!

 • puzzels
 • sfeer
 • historiek
 • effecten
 • balans
 • Sandra
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:11

Dank voor je mooie review! <3 Groet, Rock City Escape

Fantastisch

Geweldige kamer.
Zoveel lagen en helemaal af. Weer helemaal iets anders!

 • Sfeer
 • Techniek
 • De beleving
1
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Beleving, spanning, top !

De vakantie zat er weer op, dus op naar huis. We hadden al wat uurtjes gereden en kregen wel een beetje trek. Dus even kijken of er een leuk restaurant in de buurt is en ja deze is er.
In het klooster van Amersfoort zit een 3 sterren restaurant, dus dat moet goed komen.🙂
Bij binnenkomst werden we ontvangen door de vriendelijke gastvrouw die ons op een zeer nette, keurige en zeer leuke manier naar onze tafel begeleide.

We hadden honger dus wat zou er op het menu staan. Had ik die vraag maar niet gesteld, want wat er daarna gebeurde is niet te beschrijven en dat wil ik ook niet. Het was in een woord een ; Beleving.

Wij hebben het etentje weten te overleven, maar Wauw.

Wat een super dinner, echt 3 sterren waardig ( Michelin), maar 5 sterren ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Voor de escape talk.

Ga ook langs voor het dinner geniet al bij binnen komst van het geweldige ontvangt en daarna van het super dinner. En ik hoop maar dat jullie het dinner weten te overleven.
Een tip : ga pas hier dineren als je al wat meerdere etentje (escaperoom) heb gehad.

Nogmaals dank voor het dinner en tot een volgend avontuur.

 • Beleving
 • Aankleding
 • Het totale plaatje klopt.
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 5 september 2020 om 15:30

Hey Rens, Dank je wel voor je leuke review, erg vermakelijk om te lezen :) We zijn blij dat het menu jullie kon bekoren, Gaston heeft met HART en ziel voor jullie gekookt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Karin — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 augustus 2020 - 20:18
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Whoehoei

Wat 1 gave locatie met 1 supertoffe aangeklede escaperoom. Echt tot in details uitgewerkt, ik keek mijn ogen uit. Echt 1 aanrader, 1 vd mooiste en leukste escaperooms die ik heb gedaan. Ik zeg.... Gaan en wel nu 😉. Ontvangst was ook hartelijk en bijzonder!

 • Prachtige aankleding, goed uitgewerkt
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:13

Hi Karin, Dank je wel voor je leuke review, jullie waren een topteam! Groetjes, Rock City Escape

Beste escape room op dit moment

Locatie fantastisch, medewerkers zeer vriendelijk, aankleding mooi, sfeer in de kamer geweldig, puzzels origineel en in thema,
verhaal goed! Technische elementen in thema ( ipv evidente show-off van elektrische snufjes zoals sommige andere kamers doen). Helemaal geweldig!

 • Locatie
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Service
 • Aankleding
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:15

Hi Lisa, Wat gaaf om te lezen dat iemand die toch al aardig wat kamers op de teller heeft staan de kamer zo waardeert! Dank voor jullie bezoek en op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape

Steengoed!

Jeetje wat een ervaring, van ontvangst tot laatste moment zit je direct in het verhaal. Echt een zeer goede escape ervaring! Puzzels zijn origineel, opbouw van de themakamer is echt fantastisch. Een aantal hele verrassende elementen en veel puzzels, heel veel puzzels.

Deze kamer moet je echt doen. Absoluut 1 van de top 3 kamers in Nederland op dit moment. Soup du Jour brengt echt een nieuwe dimensie aan de escaperooms

Bravo voor de makers 👏

 • Origineel
 • Goed verhaal
 • Verrassende puzzels
 • 75 minuten
 • Zeer goede ontvangst
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 4 augustus 2020 om 11:19

Dank je wel voor je lovende review, wow! Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

Fantastisch!

Wat een vette kamer! Er zaten unieke elementen in die ik nog nooit heb gezien in een kamer! De spanning zat er goed in en wij waren met 6 personen en niemand heeft zich verveeld! Er is echt genoeg te doen in de kamer en het is heel mooi gedaan. Wij hadden het enorm naar ons zin.

 • Aankleding
 • Thema
 • Gastvrouw
 • Genoeg puzzels en opdrachten
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 4 augustus 2020 om 11:20

Hi Valiant, Dank voor je mooie review. Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

Vet!

We zijn afgelopen week hier geweest we hadden een escaperoom dag.

Wauw wauw en nog eens wauw !

Dit is een kamer die zo mooi gemaakt is. Alles klopte gewoon.

Smakelijk eten bij Soup!

 • Leuke effecten
 • heel groot
 • leuke ontvangst
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 4 augustus 2020 om 11:21

Hi Peter, Dank je wel voor je leuke review. Leuk om te lezen dat de soep heeft gesmaakt! ;) Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

Meer reviews tonen

Geslaagde avond

Met een groep van 6 mensen deze kamer gespeeld. Je zit meteen goed in het verhaal door het personeel dat je meeneemt in het verhaallijn. Het lijkt alsof je echt in een restaurant rondloopt. Daarnaast zijn er veel verschillende puzzels waardoor er voor ieders wat te doen is. Er kunnen daarnaast meerdere puzzels tegelijk opgelost worden waardoor iedereen altijd wat te doen heeft. Een super geslaagde avond Voor ons.

 • Leuk thema
 • Aankleding
 • Personeel
 • Spannend
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 4 augustus 2020 om 11:22

Hi Claudia, Dank voor je mooie review en super dat jullie het leuk hebben gehad. Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

Hele gave kamer

Hele gave kamer, goede puzzels! Zeker een aanrader!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:16

Hi Joyce, Dank voor je korte en bondige review, met een mooi rapportcijfer, leuk! Met jullie eindtijd staan jullie op dit moment nog steeds in de top 10. Dank voor jullie bezoek en op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape

Super!!

Hele mooie kamer, zeker de moeite waard!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:17

Hi Mike, Dank voor je review en tof dat jullie er weer waren, Gaston heeft van jullie genoten! Op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape

Geweldig

Gave kamer

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 11 augustus 2020 om 14:18

Hi Lilian, Bedankt voor je mooie beoordeling. En jullie waren een gaaf team! :) Groetjes, Rock City Escape

Top kamer!

We hebben vandaag de kamer gespeeld en wat heb ik genoten. De beleving is top!

Wil je een leuke avond, moet je deze zeker boeken

 • Sfeer
 • Eigenaren/personeel
 • Decoratie van de kamer
 • Puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:19

Dank voor je review! Gaston vond het een eer om jullie als een van de eerste te mogen ontvangen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldige thematische kamer

De kamer ziet er geweldig uit, er is goed gebruik gemaakt van authentieke onderdelen waarvoor de kamer oorspronkelijk bedoeld was. Er zijn verrassende puzzels en spellen in de kamer te vinden, en ook de liefhebber van speciale effecten komt aan zijn trekken. Absoluut een aanrader!!

 • Thematiek van de kamer
 • Leuke eigenaresse
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:20

Hi Ronald, Dank je wel voor je mooie review, super om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Stijn mossink — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 26 juli 2021 - 09:23
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Verrassing na verrassing, supertof!

Na het spelen van Bloody Mary (ook echt een aanrader) bij de Rock City Escape, stond de nieuwe "Soup du Jour" hoog op ons verlanglijstje. De locatie blijft wel echt een groot pluspunt van deze escape rooms en geeft net even dat extraatje aan de sfeer. In het begin was het even zoeken, maar toen we er eenmaal lekker in zaten, ging het goed. Er zaten zoveel onverwachte wendingen in de kamers en het zat zó goed in elkaar, maar vereist wel het nodige denkwerk. Er blijven maar verrassingen komen, die het echt leuk houden!

 • Locatie
 • Verrassende wendingen
 • Zit goed in elkaar
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldig

Na 2 jaar geleden Blooy Mary te hebben gespeeld en een veelste lange lockdown gingen we vandaag met onze groep Soup du Jour doen. De sfeer bij aankomst was wederom geweldig. We werden goed opgevangen. Normaal gesproken komen we als groep wat traag op gang maar nu zat de vaart en goed in. Puzzels waren duidelijk en goed te doen. Het warme onthaal in het laatste deel van de kamer was ook zeer gaaf gedaan.
De Host was erg vriendelijk en speelde zijn rol goed.

We kunnen (maar moeten helaas wel) haast niet wachten om het derde deel te spelen.

Super bedankt!

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 10
 • Folkert van Diggelen — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 25 juli 2021 - 10:46
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Heerlijk gegeten!

Wat een prachtige en goed doordachte kamer. De maître zorgt al voor een uitstekende en ha(r)telijke ontvangst in een prachtige ambiance. Het diner dat werd opgediend bestond uit meerdere gangen die naadloos in elkaar doorliepen met hier en daar een welkome tussengang! De chef was daarbij aanwezig, zij het op gepaste afstand. Het menu zat dus goed in elkaar al was het soms uiteraard wel even puzzelen maar daarom ga je hier natuurlijk eten! Wij, een groep ervaren eters, konden zonder extra aanwijzingen het gehele diner nuttigen maar mocht je toch een extra lepeltje nodig hebben dan helpt de chef je graag. Wil je dus eens goed uit eten en lust je vrijwel alles, reserveer dan zeker hier een tafeltje! Je zult er geen spijs van krijgen 😉

 • Zeer goed doordacht menu
 • Top ontvangst
 • Prima dessert
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Spannend & gaaf!

Samen met 2 vriendinnen zijn we naar de escape room Soup du Jour geweest. Een hele gave escape room waarbij er hele goede visuele effecten aan te pas komen. Heel knap gedaan en ook een tikkie spannend.

Hele toffe elementen & puzzels!

 • Leuke elementen en puzzels
 • Goede visuele effecten
 • Spannend
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Marijn — 15 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 21 juli 2021 - 13:24
 • Gespeeld met 7 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Geweldig!

Al bij aankomst wordt je meegenomen in het verhaal. De spelbegeleiders zitten vol in hun rol en ook de locatie draagt bij aan de sfeer. De spanning begin je meteen te voelen! De kamer geeft meteen spanning en sensatie. Het verhaal is duidelijk en de muziek en aankleding brengt naar een andere wereld. De puzzels zijn goed en duidelijk opgezet en voor een groep van 7 personen ook goed te doen. Samenwerking is een must waardoor deze escaperoom ook zo goed is. Je bent samen bezig en krijgt alle puzzels mee. Puzzels zijn niet moeilijk maar goed doordacht in het thema. Vooral een laatste element in het spel zorgde voor spanning maar ook hilariteit (in onze groep dan..). De overgangen, sfeer en het samenwerken maken deze escape room echt een aanrader. Was spannend maar niet eng. We kunnen niet wachten op nog een kamer van rock city escape!

 • Sfeer
 • Samenwerking
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 8

Leuke nieuwe kamer!

+ Verzorgde, unieke kamer
+ Personeel was vriendelijk en deed erg leuk mee
+ Prachtig decor
+ Puzzels waren niet te lineair (puzzels kunnen voor een deel tegelijk en door elkaar gedaan worden maar ook weer niet te veel waardoor je als speler de bomen door het bos niet meer ziet; precies goed!)
+ Leuke schrik-, verwonder- en lachmomenten
+ Aantal leuke samenwerk-puzzels

- Het verhaal en de aansluiting op het verhaal van 'Bloody Mary' was ons niet helemaal duidelijk; misschien leuk om een ergens een opfrisser te kunnen bekijken/lezen? Zeker met het oog op de 3e kamer.
- Het 'hintsysteem' was niet zo immersive als dat we gezien hebben bij andere kamers

 • Verzorgde, unieke kamer
 • Personeel was vriendelijk en deed erg leuk mee
 • Prachtig decor
 • Spel was niet te lineair
 • Leuke schrik-, verwonder- en lachmomenten
 • Toffe samenwerk-puzzels
 • Verhaal wat onduidelijk
 • Aansluiting op Bloody Mary onduidelijk
 • Hintsysteem wat saai
0
9
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5
 • Fieke — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 16 juli 2021 - 08:56
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Wat een mooie escape room!

Deze escape room moet je echt spelen! De beleving begint al wanneer je het terrein komt oprijden. En ook de ontvangst past helemaal in het plaatje. De kamers zijn tot in detail aangekleed en de locatie maakt het helemaal af. We hebben ook Bloody Mary hier gespeeld en ik was blij dat deze kamers iets minder eng was. Natuurlijk is het spannend en schrik je soms, maar de spanning is echt goed te doen. De puzzels zijn afwisselend en passen in het thema, goed gedaan. We vonden wel dat de hints soms iets te snel gegeven werden, maar aan de andere kant zijn we ze snel (net iets te laat) ontsnapt. Kortom: echt een aanrader!

 • De aankleding
 • De ontvangst
 • De sfeer
 • De effecten
 • De puzzels
 • Iets minder snel hints geven
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5
 • Ayleen — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 20 juli 2021 - 15:06
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Fantastisch!

Inmiddels hebben wij al behoorlijk wat escaperooms gedaan, en deze staat echt met stip op 1. Vanaf dat je het gebouw binnen gaat zit je al in het verhaal. De locatie is prachtig en passend bij het verhaal van de escaperoom. Ook de weg ernaartoe is al geheel in de stijl van de escaperoom en ook de standaard regeltjes (vast is vast etc.) zijn op een leuke manier ingestoken. Dan de kamer zelf, in 1 woord fantastisch! Wat een oog voor detail. De puzzels waren moeilijk genoeg en origineel. Geen standaard puzzels met cijfersloten. Ook de hoeveelheid verschillende kamers die je betreed maken het extra spannend. De special effects vonden wij het allerbeste aan deze escaperoom en hebben wij nog niet eerder gezien. Al met al was het een fantastische ervaring en kunnen we niet anders dan deze kamer aanraden! Zodra de nieuwe kamer af is komen wij zeker een keertje terug.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Astrid van Hooren — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 12 juli 2021 - 17:29
 • Gespeeld met 3 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Super spannend!!!

Na Bloody Mary te hebben gespeeld in 2019 stond Soup du Jour al een tijdje op onze wish list. Dit keer met een groepje van 3 in plaats van 5 personen. De kamer heeft onze verwachtingen waargemaakt. De spanning werd echt opgebouwd. Voor mensen die snel bang zijn (claustrofobisch of bang in het donker), wel 3x nadenken of je de kamer wilt gaan doen. Al won bij ons het fanatisme het van de angst :) De aankleding van de kamer is top, tot in de puntjes verzorgd. Ook fijn dat er voor de kleine mensen onder ons gedacht is aan een krukje, zodat alles fysiek voor iedereen haalbaar is. Al met al een echte aanrader, staat zeker in de top 5 van de beste escaperooms (inmiddels al heel wat kamers gespeeld).

 • Tot in de puntjes verzorgd
 • Vriendelijke host
 • Mooie entourage
 • Puzzels voor elk wat wils
 • Krukje voor kleine mensen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mooie kamer!

Na het spelen van bloody Mary waren we heel erg benieuwd naar Soup du Jour.
De ontvangst was wederom erg goed, de gastvrouw zat weer helemaal in haar rol en dit doet ze er goed en leuk!
De kamer is super mooi gemaakt en je merkt echt dat het een nieuwe escaperoom is door allerlei gave technieken. We waren met 4 personen en ik denk wel dat dat een mooi aantal is voor deze kamer om met z'n alle bezig te blijven.

Wij zijn erg benieuwd naar de 3e kamer die gemaakt word en daar komen we ook zeker voor terug!

 • Vriendelijke gastvrouw
 • Erg mooi gemaakt
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10
 • Myke de Boer — 7 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 11 juli 2021 - 12:05
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Vernieuwend en spectaculair

Een zeer mooie kamer die goed door z'n thema loopt. Met veel inventieve puzzels waarvan er meerdere tegelijk beschikbaar zijn. We hadden verwacht dat hij wat enger zou zijn door de opzet (niveau bloody Mary) maar dit viel mee. Verlaag deze verwachting en het is een geweldige kamer, verwacht geen horror. Een aanrader voor ieder.

 • Mooi thema
 • Interessante puzzels
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Toffe aankleding en mooie sfeer!

Goede opbouw in het verhaal. Muziek, decor, diverse soorten puzzels met zintuigen. Erg leuk gedaan. Spanning bouwt goed op.
Helaas hadden wij een klein 'defect' waardoor een deel bij ons niet goed werkte, waardoor de flow er even uit was. Maar dat is prima opgelost en achteraf mochten we nog even zien hoe dat in elkaar zat.
Al met al een mooie belevenis en een toppertje op de lijst erbij!

 • Aankleding en sfeer
 • Locatie
 • Personeel / ontvangst
 • Nieuwe elementen
 • Klein 'defect'
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Holy Wauw

Wat vet was dit zeg. Je komt aanrijden, je ziet dat klooster en je zit meteen in het spel.
Het ontvangst was echt geweldig, helemaal in rol werden we naar het leukste en spannendste restaurant gebracht waar ik in tijden gegeten heb.... Le Monastère!

Ik ga verder niet met heel veel woorden beschrijven hoe gaaf dit was, want als je een escape room liefhebber bent: Treed binnen en geniet!

 • Puzzels
 • Aankleding
 • Techniek
 • Personeel / Ontvangst in thema
 • Sfeer
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Iets totaal nieuws!

Het voornaamste is dat deze kamer er niet uit ziet als een escape room. Het laat aan alle kanten zien dat het een restaurant is waar de groep gereserveerd heeft. De technische snufjes gedurende de speeltijd zijn heel erg gaaf en passen ook goed in het verhaal en het thema. Er is veel te doen, waardoor je echt wel hard moet doorwerken. Soms was het ons niet helemaal duidelijk wat we precies oploste maar achteraf konden we dit vragen en werd het duidelijk. Kwam vooral doordat we zelf nog te erg aan het denken waren en daardoor het oplos-momentje aan ons voorbij ging. Ook heb ik tijdens dit spel nieuwe elementen gezien, die mij verwonderd hebben.

Wel moet ik zeggen dat, waar we bij Bloody Mary weg geblazen werden door de eindpuzzel, ik dit hier gemist heb. De eindpuzzel is wel in het thema, spannend en zit goed in elkaar. Alleen dan is het ineens afgelopen… Wel nog even met een leuk schrikeffectje maar toch voelt het als een abrupt einde. Desondanks konden we nog even bij komen in de ruimte waar we ontvangen werden, die ook mooi en in thema is ingericht.

 • Technische snufjes
 • Goede sfeer; niet eng, wel spannend
 • Abrupt einde
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Geweldige kamer

Bloody Mary hadden we al gedaan, en na die geweldige kamer stond deze dus al automatisch hoog op onze wish-list. Na een hele lange tijd niet te hebben kunnen escapen vanwege covid, was het nu dan eindelijk zover! Mega veel zin in, en hoge verwachtingen van deze.
De locatie is alleen al een pareltje, maar dat wisten we al/nog van bloody mary.
Personeel doet het super, de hele setting is geweldig en de vraag of we een tafeltje geboekt hadden was natuurlijk erg leuk op het verhaal ingespeeld.
De kamer zelf was weer fenomenaal mooi. Alles klopt, de decoratie en de kleine dingetjes alles past er gewoon bij. De puzzels waren leuk, uitdagend en niet allerdaags. Het verhaal ga ik niet teveel over verklappen, maar was ook gewoon echt goed!! Zeker leuk dat er ingehaakt wordt op het verhaal van Bloody Mary! Spannend verhaal, misschien af en toe wat eng, maar niet zo mega eng als Bloody Mary (en dat hoefde ook helemaal niet en was ook zeker niet erg).

Al met al, we hebben onwijs genoten van deze. Er is zeer zeker voldaan aan onze hoge verwachtingen.

 • verhaal
 • setting
 • personeel
 • spanning
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Marieke — 11 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 2 juli 2021 - 20:02
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Spannend en supergoed uitgewerkt!

Net zoals de andere escaperoom Bloody Mary is deze escaperoom erg goed opgezet. Mooi ensemble, goede acteur bij binnenkomst en vooral leuke puzzels! Je hebt geen idee hoe lang je al bezig bent want de tijd staat niet aangegeven, maar dat maakt het juist leuk. Ik ben snel bang, maar deze spanning was te handelen. Al was ik blij dat bij 1 onderdeel mijn teamgenoot de actie deed….

 • Spanning
 • Ensemble
 • Puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige kamer met gaaf thema en veel teamwork!

Net als bij Bloody Mary was er ook voor deze kamer weer wen mooi thema bedacht, uitgewerkt tot in de kleinste details. Gied acteerwerk van de gastheer!Veel puzzels en samenwerken, met een luguber sfeertje eromheen. Ontsnapt aan de kok met nog 15 minuten over, aanrader!

 • Thema goed verwerkt
 • Sfeer
 • Goede game master
 • Meerdere kamers
 • Overeenkomsten met Bloody Mary
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Super leuke escape met mooie visuals!

We hebben met veel plezier de escape uit 'soup du Jour' gedaan. Uitdagend, verrassend en de uitweg gevonden binnen de tijd. Aanrader!!

 • Mooie visuals
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5
 • Fransje — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 14 juli 2021 - 12:48
 • Gespeeld met 3 personen in juli 2021. Ontsnapt: Ja

Erg leuke en bijzondere escaperoom

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mooie combinatie van puzzels en techniek!

De ontvangst was weer heerlijk in stijl en de locatie blijft super om de sfeer er gelijk in te krijgen. Spannend, maar niet eng.
Eenmaal in de kamer is er voldoende te puzzelen voor 4 ervaren escapers. De puzzels zijn logisch en werken goed. De technische snufjes zijn leuk ter ondersteuning, maar overheersen niet.
De hints kwamen naar ons idee soms wat te snel, dit had beter van tevoren afgesproken kunnen worden.
Al met al een erg goede kamer, en we zijn weer een recordtijd rijker!

 • Mooie aankleding
 • Goede, niet overheersende, techniek
 • Locatie en personeel
 • Betere afspraken qua hints maken
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Een super goed begin om weer te beginnen met een echte goede kamer

We wisten het..... Als we weer kunnen gaan we deze kamer zeker als een van de eerste kamers spelen na al die beperkingen.

Het was voor mij denk al drie en halve jaar geleden dat ik Bloody Mary had gespeeld, dus de verwachtingen waren hoog.

En........ Op de meeste punten werd deze kamer zeker overtroffen.

Een leuk onthaal en met een mooi verhaal passend bij de locatie en het thema van de kamer. Nadat we de passende kleding hadden aangetrokken konden we aan de soep van de dag beginnen. Bij het binnenkomen was een stijl gemaakt kamer me leuke passende puzzels. Echt puzzels en gelukkig niet ingewikkeld rekenen of turen naar een of ander teken in het donker.
De puzzels waren logisch en goed te doen, waar samenwerken meerdere keren een must was. Als de puzzel niet vlotte viel het kwartje wel bij een ander in team.
Ondanks dat we 24 minuten over op de teller hadden en een gezellig avond blijf ik toch liever gaan voor een close-escape zonder aangeboden hints en dat had denk ook wel gekund en het toch een prijzige ervaring waar ik het liefst optimaal van wil genieten. Wij hadden het tijdens het spelen ook aangeven dat we niet zo snel hints wilde en die blijven toch komen. Hierover wel met de gastheer gehad. Hints hadden veel later gekund.

En tot slot....... ik blijf toch benieuwd naar de techniek achter de kamer en kijk uit naar jullie volgende kamer.
Tot de volgende keer.

 • Sfeer
 • Goede puzzels
 • Veel te snel hints
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 7

Interessant restaurant

Dit was onze eerste kamer van 2021. We hadden er zin in en bij binnenkomst werden we gelijk geholpen en naar de ingang van het restaurant gebracht.
Het is een leuke kamer met heel veel verschillende puzzels en leuke aankleding. De puzzels waren ook lekker gevarieerd en in thema van het restaunt. De poster van hun kamer vind ik er niet bij passen. Dat heeft dan weer niks met de kamer zelf te maken :) We hebben heerlijk gepuzzeld.
Er wordt weer heerlijk met het licht en geluid gespeeld en heb ook een paar keer lekker gegild.
Het exacte verhaal wat achteraf werd verteld had ik er zelf niet uitgehaald. Dat heb ik weleens vaker bij kamers gehad, je bent zo met de puzzels bezig dat het verhaal je een beetje ontgaat.

Het was weer een top kamer en een goede start van ons escape avontuur van 2021.

0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Super!

Spannende kamer! Mooie aankleding en gave effecten.

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Hele leuke ervaring

Hele leuke en mooie kamer. Veel leuke elementen en onverwachte dingen. Gehaald met nog een kwartier over.

 • Aankleding
 • Puzzels
 • Warmte
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een tof thema voor een escaperoom!

Na een tijdje geleden Bloody Mary gespeeld te hebben, kwamen we dit keer voor het proeven van de dagsoep. De locatie waar deze escaperooms gevestigd zijn is geweldig. En ook het onthaal is fantastisch... zo kwamen we al echt in het thema.

Het is geweldig om te zien hoe het thema van een restaurant in de gehele escaperoom tot in ieder detail is uitgewerkt. Erg leuke puzzels en toffe effecten. Samenwerking is hier ook echt een must.
Ondanks dat de escaperoom spannend is, is ie niet super eng.

Een échte aanrader!

 • Origineel thema
 • Uitwerking thema in ieder detail
 • Puzzels
 • Effecten
 • Locatie
 • Host in thema
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10
 • M.kolk — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 13 juni 2021 - 13:40
 • Gespeeld met 5 personen in juni 2021. Ontsnapt: Ja

Geweldig

Zit weer prachtig in elkaar. Goed voor ruim een uur plezier😀 Graag weer een nieuwe kamer bedenken!

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Geweldige ervaring, heerlijke schrikmomenten.

Ontvangst was perfect. Verhaal erg leuk uitgedacht en sloot mooi aan op Bloody Mary, hun andere escape room. Puzzels waren van hoog niveau. Alles netjes afgewerkt. Hier is veel tijd en energie in gestoken. Gespeeld met ons gezin (kids van 13 en 16). De schrik zat er goed in, maar is prima te doen!

 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Personeel
 • Afwerking
 • Puzzels
 • Niet voor angsthazen ;-)
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Hele toffe kamer van 75 minuten!

Toffe kamer, mooi uitgewerkt, gave locatie, net wat meer puzzelwerk omdat je 75 minuten hebt en heel goed met 4 personen te doen. Aanrader dus!

 • 75 minuten
 • Gave locatie
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Prachtige, verrassende kamer

Dit is nou echt zo’n escape die je het liefst nog een keer zou willen kunnen doen! Van begin tot einde genoten.
Leuke ontvangst in een ontvangst ruimte helemaal in stijl, een prachtige locatie, heel mooi aangeklede ruimtes. Je zit helemaal in het verhaal en wordt steeds weer verrast door bepaalde puzzels, ruimtes of techniek. Ondanks onze ervaring met meer dan 80 escaperooms, toch ook weer verrast door nieuwe puzzels. Ook altijd super fijn dat de spanning ruimte na ruimte toeneemt, dat geeft toch net dat beetje extra! Bij de laatste puzzel ging er iets technisch niet helemaal goed, waardoor wij de puzzel niet op de juiste manier oplosten (maar eigenlijk gewoon mazzel hadden 😉), maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt.

We hebben genoten!! En als die derde kamer komt, komen we zeker weer terug!!

 • Aankleding
 • Locatie
 • Ontvangst
 • Ontvangstruimte
 • Puzzels
 • Techniek
 • Spanning
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Petra — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 30 juni 2021 - 13:54
 • Gespeeld met 6 personen in juni 2021. Ontsnapt: Nee

Heel erg leuk!

Wat spannend en goed in elkaar gezet.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Spatel in mijn zak, ik ben een Chef Kok

Inmiddels redelijk wat kamers gespeeld, maar deze kamer voegen we toe aan onze top 10!

Van begin tot eind zit deze kamer perfect in elkaar. De flow zit heerlijk in deze kamer. Ook elk detail is tot in de puntjes uitgewerkt qua thema.

Het thema vonden wij dan ook uniek en dat maakt de kamer nog specialer. Alle puzzels pasten perfect bij het thema. Je bent op bezoek bij de kok!

De puzzels waren ook verrassend en andere puzzels dan eerder gezien in andere kamers. De puzzels zijn goed te volgen, geheel in het thema en ook erg leuk om te doen.

De sfeer in de kamer is top. Qua muziek, Qua vormgeving en ook Qua lichteffecten. De kok houdt je voor je gevoel ook echt in de gaten. Hij is in de kamer!

Dit is weer een heerlijke 2.0 (of inmiddels 3.0) escaperoom met een erg hoog niveau. Alles vol-technisch en bijna geen cijferslot.

De host zit leuk in zijn rol en helpt indien nodig voor ons gevoel op de perfecte momenten. Hij geeft een hint als je goed zit, maar net een extra zetje nodig hebt.

Kortom, doen deze kamer! Een escaperoom van een zeer hoog niveau met alles erop en eraan. Verassende en hele leuke puzzels met een goede flow. Chapeau makers!

 • Volledig automatisch
 • Uniek thema
 • Chef kok is aanwezig
 • Sfeer
 • Unieke puzzels
 • Geluids en muziekeffecten
 • Host
 • Geen. Snel een nieuwe kamer maken a.u.b
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Simpel weg goddelijk

Vanaf het moment dat je binnen komt wordt je al helemaal in de sfeer van de kamer ontvangen.
De kamer zelf is van begin tot eind vol met goede effecten en creatieve puzzel met goede en logiese oplossingen.
Het verhaal van de kamer heeft zijn roots in de geschiedenis van het pand met een goede conclusie.

 • Goed verhaal
 • Goede opbouw spanning
 • Effecten nemen niet weg van de puzzels
 • Er is een clue die niet geod verstaanbaar was
0
10
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9.5

Ongelofelijke ervaring!

Wij zijn deze week ontsnapt uit Soup du Jour, het enige wat ik erover kan zeggen is dat deze escape room echt next level is. Hou je van horror, dan mag deze zeker niet missen op je bucketlist.

Prachtige combinatie van de meest moderne technieken en heerlijke schrikmomenten (en zelfs hier en daar nog wat lugubere humor).

 • Vernieuwende puzzels
 • Moderne technieken
 • Sterk verhaal
 • Mooie locatie, al in sfeer vanaf de parkeerplaats
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Loes — 2 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 26 mei 2021 - 14:58
 • Gespeeld met 6 personen in mei 2021. Ontsnapt: Ja

Spanning en sensatie!

Hoe kom je binnen in een restaurant waar je eigenlijk niet naar binnen durft... Veel puzzelen, zoeken en griezelen voor 6 personen. De kamers zijn prachtig ingericht en we zijn er levend uit gekomen. We hadden met deze samenstelling nog geen escaperoom-ervaring, maar allemaal genoten.

 • Lichteffecten
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige ervaring na lang wachten!

#27 We mogen weer escapen! Eindelijk! Wat hebben we daar lang op moeten wachten. Dus maar meteen twee kamers achter elkaar gespeeld! We waren al lekker opgewarmd door Bloody Mary, dus zaten goed in de flow. Nou was Bloody Mary al een mooie kamer, maar toen we hier binnen kwamen... Wow! Prachtige kamer, voorzien van moderne technieken. Waar we bij Bloody Mary meteen wisten oké dit moeten we doen en dat en dat, etc., stonden we hier toch wel even te kijken van oké en nu... Maar al snel kwamen we in een goede flow, mede doordat de meeste puzzels lineair zijn en je zo heel fijn door de kamer heen speelt. Wat ook echt heel tof is, is dat er een paar "rust" momentjes in zitten die erg goed passen in het verhaal. En het is natuurlijk super dat het verhaal ook aansluit op de andere kamer. Zeker als je die net er voor gespeeld hebt, zul je dingen herkennen en bepaalde linkjes leggen. Veel zeer originele en toffe puzzels ook (nergens slotjes!), waarbij je hersenen vaak genoeg flink zullen kraken! Met z'n tweeën is het ook een erg pittige kamer, dus dat is alleen aan te raden voor ervaren escapers. Bij de aller laatste puzzel bleef een bepaald onderdeel dat nodig was ergens in vasthangen. Via hint systeem hulp gekregen hoe dit los te krijgen, hierdoor wel wat minuten verloren, maar die werden gecompenseerd en we konden de kamer wel gewoon uitspelen. Al met al echt een geweldige ervaring! Tussen de kamers door en na afloop ook nog super leuk zitten kletsen met de eigenaar, Adam. Zo leuk zelfs, dat we een uur te laat kwamen voor onze terras-reservering!

 • Groot! Kamer na kamer na kamer!
 • Aankleding, thema en sfeer. Alles klopt! Prachtig!
 • Leuke en originele puzzels
 • Verhaal! (sluit perfect aan op andere kamer)
 • Lekker lang (75 minuten en die heb je nodig ook)
 • Super aardige eigenaar Adam!
 • Een onderdeel op het allerlaatste bleef vasthangen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Onze nr. 1 room

Wat een geweldige escaperoom is dit.
We hadden hiervoor al bloodymarry gespeeld en konden niet wachten op soup du jour. We hebben vele goede verhalen gehoord van mensen die deze escaperoom ook gespeeld hadden, al die goede verhalen zijn meer dan waar want deze escaperoom staat nog steeds op ons nr. 1.
Wanneer je de kamer binnenkomt zie je direct dat het een goed doordachte en mooi gethematiseerde kamer is. Het is zo mooi dat wij even de tijd nodig hadden om het tot ons door te laten dringen, er is zoveel moois te zien! De spellen zijn niet te moeilijk en niet te makkelijk maar vooral heel erg leuk om te spelen. De spellen zijn creatief bedacht en cijfersloten zul je hier niet tegen komen. Wanneer je denkt dat het niet gekker kan word het nog gekker en nog mooier.
De room is gewoon enorm goed doordacht en wij zullen daarom iedereen deze escaperoom aanraden.

 • Goed gethematiseerd
 • Doordachte spellen
 • Geen cijfersloten
 • Aardige host
 • Mooie locatie
 • Geen, gewoon gaan!
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8
 • Alexandra Gilbert — 80 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 15 december 2020 - 11:27
 • Gespeeld met 3 personen in december 2020. Ontsnapt: Ja

A new escaperoom that brings escaping to the next level

After playing "Molly", "The Edge", "Kamer 237" or "Catch me if you can" we were really curious what Soup de jour would bring. And as it is said before - it is a next level escape room, more an experience than solving some puzzles within 60 minutes and just escape. We already had a gret welcome and our host Mathijs guided us immidiately in the story. The romm itself has a great atmosphere. The details, the decoration, the puzzles are well organized and have a great variation. The room is sequential, something we really like as with a team of 3 you are always busy and in interaction witheach other. There are some absolutely stunning moments within the game that shows the love and passion of the builders. However, some of these moments were not 100% logical to us. We also solved some puzzles without even knowing that we did which brings some confusion to the game. Also 2 small incidents happen (a door broke) and one door opened at a moment when it shouldn` t. That was not a big thing and it is because it is a new room which opend in July 2020 and due to Covid there were not too many players. We are convinced that once those small things are fixed that Soup de Jour is an absolutely great and stunning adventure and a first class escape experience.

 • Next level escape room
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 10

Alles goed in thema

We hadden hoge verwachtingen toen we vandaag Soup du Jour gingen spelen. Mogelijk in mijn geval iets té hoge verwachtingen? De kamer hoort thuis in het klooster en sluit aan op de eerste kamer op deze locatie, dat is leuk gedaan en er komen authentieke elementen uit het klooster terug. Alles was logisch in het restaurant-thema en ook de puzzels pasten perfect in het verhaal. We gingen goed door de kamer heen en hadden nog bijna een kwartier tijd over. Toch had ik minder de adrenaline kick zoals ik dat wel eens na andere kamers heb en ik weet niet helemaal waar dat aan lag. Misschien had ik gewoon niet 100% mijn dag want de kamer is uitgebreid, de puzzels afwisselend en er zaten verschillende coole en verrassende elementen in de kamer. Wel denk ik dat de spanning voor mij nog iets meer had gekund door met licht en geluid te spelen, ik zat wat minder in het verhaal dan bij Bloody Mary en het einde was voor mij niet helemaal logisch (abrupt einde). Daarnaast zaten er twee momenten in de kamer dat je even mee wordt genomen in het verhaal en niks kunt doen, dit duurde (gevoelsmatig) zo lang dat ik uit de puzzel-flow raakte: jammer wat mij betreft.

 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Té lange verhaal elementen
 • Einde
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8.5

Michelinster(ren)?

Het was ons gelukt! Wij hadden een tafel bemachtigd in restaurant Le Monastère. Wij hadden wilde verhalen gehoord over de gastronomische kwaliteiten van chef Gaston Boucher. De meeste verhalen riepen een beeld op van een culinair tovenaar. Maar ook voor ons waren de geruchten niet onopgemerkt gebleven over praktijken in de keuken die het daglicht niet zouden kunnen verdragen. Tijd om zelf de confrontatie eens aan te gaan...

Als restaurant heeft Le Monastère dan wel een Michelinster verdiend, verdient Soup du Jour het ook als escaperoom? Wat mij betreft wel. Deze kamer verdient wat mij betreft absoluut een plaatsje in de galerij der groten (waar je ook kamers tegenkomt zoals The Freakshow, Kamer 237, Triplicate Institute, 1627 en Levenswater). En een tweede Michelinster waar kamers als Molly's Game en Catch Me If You Can wellicht voor in aanmerking zouden komen?

De locatie op zich roept al precies de spanning op die je wilt hebben wanneer je het verhaal binnenstapt. De gastvrouw van dienst gooide er met haar rol nog een extra schepje bovenop. Als snel ervaar je een sfeervol, fraai vormgegeven geheel. Het avontuur is rijk aangekleed met heel veel op te lossen mysteries. Op creatieve wijze werden onze hersenen gekraakt, werden onze motorische vaardigheden op de proef gesteld en werd een beroep gedaan op onze samenwerking. En ondertussen bouwde de spanning zich verder op...

Uiteraard ga ik hier niet vertellen waar we allemaal achter zijn gekomen en wat we allemaal hebben meegemaakt. Dat wil je niet van mij horen; dat wil je zelf meemaken!

Is dit verhaal uitsluitend een lofzang? Bijna wel ja. Het waren slechts kleine dingetjes waar wij minder enthousiast over waren. Wat we moesten doen paste wel goed in het thema, maar het voelde soms niet als een logische stap in het verhaal. Een enkele technische hapering, maar dankzij een adequate ingreep achter de schermen hadden wij daar gelukkig niet veel last van. De laatste 'challenge' viel mij wat tegen, maar desondanks was het een spectaculair afscheid van Le Monastère!

En die tweede Michelinster? 🤔 Ik weet het niet... zeg het maar!

 • Aankleding
 • Spanning
 • Verhaal
 • Veelzijdigheid challenges
 • 75 Minuten ervaring
 • Moeilijkheidsgraad
 • Laatste challenge
 • Logische samenhang van de stappen
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8
 • Job — 2 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 5 december 2020 - 21:59
 • Gespeeld met 5 personen in december 2020. Ontsnapt: Nee

Geweldig en revolutionair

De escape room zit vol met kleinere puzzels die telkens voor verrassingen zorgen. De effecten zijn geweldig en dit is de toekomst voor escape rooms. Er is wel een moment die serieus eng is en die niet geschikt is voor kinderen. Kijk daar dus wel voor uit. Kortom een van de beste escape rooms die er op dit moment is.

 • Veel puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Sander — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 1 december 2020 - 14:17
 • Gespeeld met 3 personen in november 2020. Ontsnapt: Ja

Indrukwekkend

Van begin tot eind zit je in het verhaal. Mooie ruimtes, toffe puzzels en te gekke sfeer. Leuke extra elementen dus een ieder aan te raden deze te doen. Zou ooit graag achter de schermen meekijken hoe anderen dit doen.

 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Locatie
 • Special effects
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Super kamer

Wat een heerlijke kamer was dit, toffe locatie, toffe sfeer en toffe puzzels. Alles voelt helemaal af.

 • Sfeer
 • 75 minuten
 • Puzzels
 • Het einde was wat plots
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Rosanne — 30 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 28 november 2020 - 22:30
 • Gespeeld met 3 personen in november 2020. Ontsnapt: Ja

Escape room next level!

Als ondertussen redelijk ervaren escapers keken we uit naar de Soup de Jour n.a.v. de lovende recensies. De verwachtingen zijn meer dan uit gekomen, WOW wat een super toffe kamer is dit met gave effecten. Ik wil niet teveel verklappen, maar je wilt het liefst iedereen van alles vertellen over deze ervaring. Het uur ging zo voorbij, je zal je zeker niet vervelen. De kamer is ook helemaal afgestyled in het thema, op alle details is gelet en zeker niks bezuinigd.

 • Special effects
 • Geen enkel cijferslot
 • Verassende elementen
 • Spannend, maar niet té
 • Aankleding
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Beste kamer tot nu toe, next level

Na het lezen van alle reviews, waren onze verwachtingen hoog. Maar dit heeft onze verwachting overtroffen. Wat een goede kamer! Je waant je vanaf de eerste stap op lokatie in een echt restaurant. En dit gevoel werd versterkt door alle special effects. Dit is onze nieuwe nummer 1..

 • Ontvangst
 • Locatie
 • Special effects
 • Het verhaal
 • Geen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Friends — 3 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 29 november 2020 - 09:47
 • Gespeeld met 4 personen in november 2020. Ontsnapt: Ja

Fantastisch

Topavond gehad

 • Spannend
 • Locatie
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Grandioos!!

Geweldig vanaf begin tot eind, het begint al bij aankomst van locatie. Bij binnenkomst wordt je gelijk al in de juiste stemming gebracht. Echt onwijs leuk gedaan. Soup du jour is de leukste escaperoom die wij tot nu toe hebben gedaan. Deze overtref je niet zomaar. De puzzels zitten onwijs goed in elkaar past zo goed ook in het verhaal van begin tot eind. De sfeer in het restaurant neemt je helemaal mee in het verhaal, je krijgt er geen genoeg van. Ik kan deze escaperoom echt iedereen aanbevelen.

 • Thema
 • Origineel
 • Locatie
 • Van begin tot eind alles klopt
 • Leuke puzzels
 • Verrassend
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Wat een belevenis

Gisteren hebben we deze met z'n vieren gespeeld en ik ben nog steeds aan het bijkomen. Wat een fantastische escaperoom.

We hadden Bloody Mary al gespeeld, dus onze verwachtingen waren hooggespannen. Want dat is ook een ontzettend goede escaperoom.

Maar het heeft mijn verwachtingen overtroffen: het verhaal achter deze escaperoom, de techniek, de details van de kamers. En laten we het eens hebben over de extra speeltijd. Waar andere kamers 60 minuten duren, duurt deze 75 minuten. En iedere minuut wordt je beziggehouden!

Geweldig leuke puzzels met special effects die ik in geen andere kamer nog heb gezien. Alles zit er in. Ik kan deze zeer aanbevelen.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastiche sfeer

De kamer ligt goed verscholen binnen de krochten van het klooster. Daar wordt ook mooi op ingespeeld door de acteur.

De sfeer is van een bizar hoog niveau. De kamer is tot in de kleinste details uitgewerkt en wordt er gewerkt met moderne technieken zodat het echt tot leven komt. De puzzels zijn erg leuk verzonnen.

Spannend? Ja, Eng? Nee. Dat laatste had wel gemogen, daar leent zich de sfeer uitstekend voor. De keuze om dat niet te doen is op zich ook wel begrijpelijk, om de kamer geschikt te houden voor een breed publiek.

De kamer hoort wat ons betreft thuis in onze top 10.

 • Sfeer is subliem neergezet
 • Tot in de puntjes uitgewerkt.
 • Leuke, originele puzzels
 • Had wat ons betreft een tikkeltje enger gemogen.
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Fantastisch!

Deze dag stonden er twee kamers op de planning: Bloody Mary en Soup du Jour. De locatie is zoals al vele hebben aangegeven prachtig. Het zet gelijk al de juiste sfeer en als je je nog niet ongemakkelijk voelde, dan zorgde de locatie daar wel voor. We werden weer in thema ontvangen en konden niet wachten om te beginnen. Dit is een hele andere kamer dan Bloody Mary qua techniek. Waar Bloody Mary met name draait op hangsloten, is deze kamer geheel technisch gestuurd. Hierdoor is het lastig om te achterhalen wat je precies moet doen en waar je naar opzoek bent. Ik merkte dat een van mijn mede escapers die voor het eerst een escape room ging spelen, hier in het begin moeite mee had. Ik raad dus aan om deze te spelen als je al wat ervaring in de escape room wereld hebt. Je moet namelijk goed doorwerken om deze kamer binnen de tijd te halen. Deze sfeer is erg goed in deze kamer en alles klopt. De techniek is adembenemend en er zitten hele originele elementen in het spel. De puzzels zijn perfect in thema en er zaten veel spellen tussen die ik nog nooit eerder gezien had. Wij verlieten de kamer dan ook met een big smile en hadden nog graag wat meer uurtjes in de kamer willen doorbrengen. Kortom, ga deze kamer spelen!

 • techniek
 • spellen
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 8

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:47

Hi Anouk, dank je wel voor je uitgebreide en passende review, fijn dat jullie hebben genoten. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Rozemarijn — 10 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 29 oktober 2020 - 20:00
 • Gespeeld met 4 personen in oktober 2020. Ontsnapt: Ja

Wat een geweldige kamer!

We hebben echt genoten van deze escape ervaring. Leuke en uitdagende puzzels, spannend maar niet té en veel variatie. Gewoon jammer dat opnieuw spelen geen optie is. Langer spelen dan de gemiddelde kamer, maar het geld dan ook meer dan waard.

 • Spanningsniveau
 • Puzzels
 • Goed verhaal
 • Goede service
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:49

Hi Rozemarijn, dank je wel voor je mooie review, wij vonden het ook heel leuk om jullie te mogen ontvangen! Groet en op naar de volgende, Rock City Escape

Wow

Rockcity heeft met Bloody Mary al een prachtige escape room op een prachtige locatie. En een geweldige game host!

Dit keer was het tijd voor soup du jour.
Wat een geweldige kamer, echt alles klopt! Het verhaal, puzzels volledig in thema. En geweldige special effects die ik nog niet eerder heb gezien!

Ook veel puzzels waar teamverband van belang zijn!

Je kan hier ons mening bekijken:
https://youtu.be/5BwrfwK1wjI

 • Verhaal
 • Decoratie
 • Special effects
 • Puzzels in thema
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 11:01

Hi Nathan, Superleuk om jullie weer te mogen ontvangen en jullie vlog is genot om te bekijken, wat hebben we gelachen! Dank je. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Spannend diner

Na het spelen van Bloody Mary was het tijd voor Soup Du Jour, de nieuwste kamer bij Rock City Escape.

Gezien alle positieve reviews waren we sowieso al erg benieuw, en dat was niet bepaald minder geworden na het spelen van Bloody Mary.

Ook hier weer een geweldige begeleiding (complimenten voor het acteerwerk). Ook in Soup Du Jour is duidelijk de handtekening van Rock City Escape te zien. Deze kamer bevat een stuk meer techniek en is (op het einde na) misschien iets minder spannend, maar minstens zo heerlijk om te spelen. Leuke puzzels, geweldige setting.

Het einde kan nog iets aan finetuning gebruiken, maar Soup Du Jour is nu al een geweldige ervaring en een absolute aanrader!

 • Begeleiding / acteerwerk
 • Sfeer
 • Techniek
 • Locatie
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 11:05

Hi Pim, dank je wel voor je mooie review en wat een eer om jullie (eindelijk ;) te mogen ontvangen. Gaston is een man van weinig woorden, maar raakte over jullie niet uitgepraat. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Coole kamer in thema

Heel erg vette ervaring met vernieuwende elementen. Na 32 escape rooms nog steeds nieuwe puzzels vinden in een escape room blijft vet! Mooie elementen en veel spanning

 • Spanning
 • Puzzels
 • Thema
 • Super vette elementen
 • Techniek
 • Abrupt einde
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 23 oktober 2020 om 15:28

Hi Sem, fijn om te lezen, dank! Groet en op naar de volgende, Rock City Escape

Geweldig restaurant

Omdat escapen nog een van de weinige uitjes is die in deze tijd mogen, zijn we met 4 vrienden een dagje op pad geweest. Als eerste stond dit restaurant op het programma. We werden in stijl ontvangen in een mooi, oud pand van de nonnen. Mooie entourage. Door de hoeveelheid kleine puzzeltjes kwamen we lekker in de flow en begonnen we wel zin te krijgen in een lekker soepje. Terwijl we speelden werden we verrast door enkele mooie special effects, zowel in beeld als in geluid. Ik had deze nog niet eerder gezien, en heb toch al de nodige ervaring. Het verhaal zit goed in elkaar en is ook gelijk duidelijk terwijl je speelt. Combineer dit met enkele leuke schrikeffectjes en de ervaring is compleet. Mooi niveau.

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:59

Hi Jeroen, dank je voor je mooie review en fijn om jullie in ons klooster te mogen ontvangen. Top dat de soep heeft gesmaakt! ;) Groet en op naar de volgende, Rock City Escape

Heerlijk gespeeld

#163 Ruim 4 jaar geleden speelde ik Bloody Mary (toen had ik nog minder dan 20 kamers gespeeld) en vond hem fantastisch. Soup du jour maakt de hoge verwachtingen weer helemaal waar. Dankzij een goed verhaal, een prachtig decor, puzzels die helemaal in het spel passen en daarmee ook origineel zijn, en wat spannende momenten, is er voor de fanatieke escaper weer een 'must-play' bij.

 • Decor
 • Puzzels
 • Heerlijke flow
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:51

Hi Sylfari, Gaston vond het een eer om jullie in zijn restaurant te mogen ontvangen, gasten die al zoveel kamers op hun teller hebben en dan zo'n mooie tijd neerzetten zijn voor hem ook een genot. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Heel leuk en spannend

We werden in stijl ontvangen, waardoor je meteen in het verhaal zit. De kamer zag er echt mooi uit en de puzzels waren erg leuk.

 • Thema
 • Puzzels
 • Ontvangst
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:46

Hi Conner, dank je wel voor je review en mooie cijfer! Groet en op naar de volgende, Rock City Escape

Gastronomsische escape

Vol verwachting reisden we uit Den Haag af naar Amersfoort om met ons vaste viertal de kamer Soup du Jour te spelen bij Rock City.
De host liet ons snel starten na een korte intro. Daar gingen we naar onze tafel in Monastiere; zou onze honger gestild worden?

We zaten er gelijk lekker in, de flow van de puzzels is superfijn, alles is duidelijk en er is geen twijfel mogelijk over de volgorde of werking. De sfeer is supervet in de kamers, aankleding en afwerking top (heel heel mooi) en wat fijn dat je kunt genieten van de 75 minuten (het tijdsbesef wat je op geen enkele manier mee krijgt, zodat je optimaal geniet). De spanning bouwt zich gelukkig niet extreem op, maar is wel continue aanwezig!
Hoe goed wordt gebruik gemaakt van de ruimtes, verschillende escape-elementen, licht-en geluid (!!) zonder enige overdaad aan sloten, aanwijzingen op schrift en andere onnodige details. Dit klopt gewoon helemaal.
Ervaren escapers als wij zijn, moesten wel aan de bak qua hoeveelheid puzzels, maar het is allemaal prima te doen, er vallen geen dode momenten. Als we dan toch een puntje kritiek moeten geven, hadden we graag de hints niet willen ontvangen of iets later, zodat we daardoor wellicht nog meer druk zouden voelen. Maar mogelijk is dit om de planning van de kamer te garanderen maar met nog bijna tien minuten over, vind ik dat toch jammer. Misschien een tip?
Het einde van de kamer vind ik niet niet passen in het verhaal; het is er ineens. Je zou verwachten dat er nog iets mist.. Wellicht hadden wij gehoopt aan tafel te eindigen met een lekkere maaltijd (met de sluiting van de horeca ivm corono, geintje)..
Bouwers, bedenkers, please snel een nieuwe kamer bouwen, want dit is echt TOP!!! We komen snel terug.

 • Sfeer, aankleding, ambiance
 • Flow van puzzels
 • Duidelijkheid, geen onnodige details
 • Tof gebruik van beelden, lichten etc
 • Geen tijdsbesef, optimale spelbeleving
 • Onze escape honger is gestild!
 • Hints kwamen rap
 • Einde was er ineens, abrupt
 • Eten was matig (geintje)
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 20 oktober 2020 om 08:34

Hi Angela, dank je wel voor je uitgebreide review, leuk! We zijn alweer bezig met de volgende kamer, dus hopelijk zien we jullie dan voor het dessert ;) Groet! Rock City Escape

Van deze soep wil je nog vaker opscheppen!

Top kamer met zeer veel zorg gedecoreerd. Het opdienen van de soep was een hoogtepunt. Prachtig gemaakt. Groot compliment.
Leuke afwisselende puzzels die ook deels tegelijkertijd opgelost kunnen worden door verschillende teamleden.
Lekker veel ruimtes die allemaal even mooi zijn gemaakt. Je waant je echt in een restaurant met alles erop en eraan. Zelfs een oven...
Ontvangt wederom leuk, ondanks de mondkapjes toch helemaal in stijl.

 • Sfeer
 • Decoratie
 • Veel ruimtes
 • Afwisselende puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 20 oktober 2020 om 08:27

Hi Willem, dank je wel voor je mooie review, leuk! De mondkapjes, het is even niet anders, Gaston is blij dat jullie, ondanks dat het met een kapje op wat lastig eten is, van zijn soep hebben kunnen genieten. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Reservation for four

Na hele lange tijd eindelijk weer eens wezen escapen! Al goede verhalen gehoord over de soep van Rock City Escape en nu zelf maar eens geprobeerd.

Zoals we al wisten van Bloody Mary, van dezelfde makers, is het klooster waar men gevestigd is een hele mooie plek. Zeker in het donker heeft het meteen wat mystrieus.

Bij binnenkomst konden we gaan zitten en werden uiteindelijk opgehaald door de gastheer die in ons in mooi Frans Nederlands meenam naar onze tafel. Leuke binnenkomst en meteen in het verhaal!

De kamer is gewoon heel tof om te doen. De combinatie van puzzel en het verhaal is erg goed. Je ziet momenteel dat er (naar ons idee) iets teveel verhalen komen en minder puzzels, maar hier chapeau voor hoe het in elkaar zit. Zonder al teveel te verklappen, er gebeuren mooie dingen en alles is geweldig in thema! We hebben gemerkt...Gaston is een gekke chef.

Complimenten naar het team van Rock City Escape die er weer een hele mooie kamer van hebben gemaakt. Hopelijk komt er snel een volgende. Deze SMAAKT naar meer ;)

Ook al weten we dat het vast altijd beter kan en je dus eigenlijk geen tienen zou moeten geven...toch geven we hem! Keep up the good work

 • Alles in thema
 • Goede combi verhaal/ puzzels
 • Puzzels van divers niveau
 • Leuke ontvangst
 • Mindfucks
 • Hint niet altijd goed te horen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 oktober 2020 om 12:07

Hi JakeF, wat een mooie review, wow, dank je! En wat fijn dat, ondanks Gaston die in een wat grimmige bui was, de soep jullie heeft gesmaakt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldig

We keken erg uit naar deze kamer.
Als laatste van een dag escape kwamen we aan bij soup du jour.
We konden bloody Mary al dus we weten dat ze een schitterende locatie hebben.

Ze hebben weer een geweldige prestatie neergezet.
Wij hebben met volle teugen genoten van deze Escape.
Weer even wat anders en ik kan niet uitleggen waarom.
Deze staat hoog in ons lijstje.
Oog voor detail en wat een geweldige kamer.

 • Geweldig thema
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:04

Hi Kingofthenord, dank je wel voor je mooie review, wow! Gaston heeft van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldige ervaring

Erg leuke kamer waarbij je meteen in het verhaal zit. Sfeer is geweldig.

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:10

Hi Petra, fijn om te lezen dat jullie diner in Le Monastère goed is bevallen, Gaston heeft ook van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldige ervaring en sfeer van ontvangst tot ontsnappen!

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8.5

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:09

Hi Jeroen, dan je voor je korte en bondige, maar supermooie review, leuk! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Een hele gave 2.0 kamer

Wij kwamen met 2 groepen van 4 personen en mijn groep begon eerst met Bloody Mary en daarna hebben we Soup du Jour gespeeld. We hadden zoveel goede verhalen gehoord, we moesten deze wel spelen!

De ontvangst was super, leuke hosts! Bloody Mary was ons heel goed bevallen, dus we zaten er al helemaal in.
Helaas gingen er een hoop dingen mis met de techniek, dat was wel super jammer voor de beleving.
De deur via waar we naar binnen waren gekomen, ging opeens na 10 minuten uit zichzelf open, deze werd (denk ik) handmatig weer dichtgemaakt door de host zelf. Één element in de eerste kamer deed het niet, maar dat werd wel aangegeven in de kamer zelf. Vervolgens hadden voorgangers iets op de muur geschreven, waardoor wij een opdracht niet hoefden te maken omdat we het antwoord al zagen staan. Één opdracht was nog niet helemaal voltooid, maar waarschijnlijk ging er technisch iets mis waardoor we de opdracht niet meer af hoefden te maken. Op het laatst trokken we een deur open (want ja, die deur zit daar waarschijnlijk niet voor niks dachten wij!), bleek dat de uitgang al te zijn en stonden we opeens naar schermen te kijken waar de host de Bloody Mary kamer aan het bekijken was. Oh, niet de bedoeling blijkbaar. Deur maar weer dichtgemaakt, maar dat haalt je wel helemaal uit het spel. Daarna was er weer iets uit zichzelf opgelost terwijl we de opdracht nog niet af hadden.

Al deze technische foutjes hebben ervoor gezorgd dat we toch met een klein baal gevoel de kamer uit kwamen. Het was jammer dat er niets mee werd gedaan toen we aangaven wat er allemaal mis was gegaan. De schuld werd geschoven op dat Mary aan het spoken was in het klooster, en dat was dat.

Desalniettemin zien wij echt wel dat dit een prachtige kamer is met een super verhaal en heel erg veel 2.0 technische snufjes en wow momenten. Waarschijnlijk hebben wij gewoon pech gehad. Zeker een aanrader om te gaan spelen als je weer eens een échte 2.0 topkamer wilt spelen!

 • 2.0
 • Kamer is prachtig gemaakt
 • Originele puzzels
 • Ontvangst in thema
 • Technische mankementen
 • Geen gehoor gegeven aan klachten mbt techniek
 • Volume hints net wat te zacht
0
8.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 7

Reactie door Rock City Escape - 3 november 2020 om 10:44

Hi Wiep, dank je wel voor je uitgebreide en eerlijke review. Goed om te lezen dat jullie ondanks de puntjes die tegenzaten toch hebben kunnen genieten van de kamer! Wij gaan het hier intern bespreken, dat er af en toe iets mis kan gaan kan natuurlijk gebeuren, je hebt nou eenmaal te maken met techniek en mensenwerk, maar dit is wel heel erg veel. Fijn dat je het zo uitgebreid hebt omschreven, daar kunnen we wat mee. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Floor — 30 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 4 oktober 2020 - 10:54
 • Gespeeld met 3 personen in oktober 2020. Ontsnapt: Ja

Een BELEVING i.p.v. een escaperoom, het was geweldig!

De ontvangst was al fantastisch. Helemaal in stijl kwam ze ons halen. Vanaf het moment dat je de escaperoom begint stap je al in een verhaal waar zo goed over nagedacht is! Alle elementen zijn magisch! De effecten zijn te gek! Dit moet iedereen een keer gedaan hebben. Enorm aan te bevelen! Top!

 • Effecten
 • Beleving
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:11

Hi Floor, wat een mooie review, wow, dank je, daar zijn we heel erg blij mee! Gaston is blij dat zijn soep jullie heeft gesmaakt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Helemaal top - de verwachtingen zijn waargemaakt!

We hebben er lang op gewacht: Soup du Jour en we mochten dan eindelijk gaan spelen. De reviews waren goed dus dat schept wat verwachtingen die gelukkig werden waargemaakt.
Echt een top kamer die zo mooi gemaakt is, erg leuk in elkaar zit met leuke puzzels. Kortom een echte aanrader en vergeet tijdens het spelen niet om ook van de prachtige kamer te genieten - er zitten namelijk een paar erg mooie effecten in verwerkt.

 • Prachtig gemaakt en afgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Hele mooie effecten
 • Misschien dat niet elke puzzel even logisch was
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:08

Hi Jeroen, dank je wel voor je mooie review, altijd van om te lezen dat iemand met zoveel kamers al op de teller een kamer kan waarderen. Gaston heeft ook van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Waanzinnig goed

Supervette kamer. We hebben hier eerder Bloody Mary gespeeld en waren daar ook van onder de indruk. Met z'n vijven goed te doen. Spelleidster zat perfect in haar rol. Spanning goed in de kamer en we werden de hele tijd begeleidt indien nodig. Gave nieuwe spelelementen gebruikt en je wordt zelfs als ervaren speler verrast. Kan niet wachten op nog een kamer van deze makers!

 • Spannend
 • Spelleider in rol
 • Verrasingselementen
 • Mooi uitgewerkt thema
 • Grote verscheidenheid aan puzzels
 • Achterliggend verhaal tof
 • 75min de tijd om te spelen
 • Verstaanbaarheid tips kan iets beter
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:16

Hi LifeChey, dank je wel voor je mooie review! Gaston is blij dat zijn gerechten jullie hebben gesmaakt ;) Hij kan niet wachten om jullie de volgende gang te serveren... ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Ruben — 25 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 27 september 2020 - 22:44
 • Gespeeld met 6 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Amazing escape room in a fantasie setting

Good combination of setting, exciting effects and decent puzzels.

 • Scenery
 • Puzzles
 • Experience
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:14

Hi Ruben, Thanks for your great review, Gaston was very pleased with you as his guests. Greets and on to the next one! Rock City Escape

Geweldige room

Wij hebben denk ik rond de 15 kamers gespeeld door Europa verspreid. Deze staat zeker in mijn top-5. Een gave combinatie van puzzels, spanning en verhaallijn maken dit een zeer complete kamer. Ook de verrassings effecten vond ik persoonlijk erg gaaf. De kamer haperde geen moment en het werkte allemaal heel goed. De host zat ook helemaal in zijn rol en de locatie van deze Escape room is ook echt heel tof. Hierdoor kom je meteen in de spannende sfeer. Kortom niks anders dan lof voor deze kamer. Wees niet bang, ik ben zelf soms nogal bang aangelegd en er waren best spannende momenten. Maar niks waardoor je nachtmerries krijgt. Echt een aanrader!

 • Decor
 • Verhaal
 • Locatie
 • Opbouw van de kamer
 • Puzzels
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 9

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:13

Hi Steph, dank je wel voor je uitgebreide en duidelijke review, leuk! Gaston kan niet wachten om jullie de volgende gang te serveren.. ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Anne — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 27 september 2020 - 15:47
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Waanzinnige, spannende ervaring

Voor de meesten van ons de eerste keer. Wat hebben we een top uurtje gehad. Verrassende wendingen, spanning, prachtige kamers, .. We willen niet teveel zeggen, maar deze ervaring mag je niet missen.

 • Spanning en sensatie
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Spanning, prachtige kamers en meer

Wat een top escape hebben we gehad. Van begin (!) tot eind. Spanning en bibbers, verrassende wendingen in puzzels. Wat een beleving! Ik ga niet teveel zeggen, maar deze escape mag je niet overslaan.

 • Spanning, uitdagende puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 27 september 2020 om 17:37

Hey Anne, dank je wel voor je leuke review, is Gaston heel blij mee! :) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Heerlijk soupie

Deze kamer stond al een hele tijd in onze wishlist.... eindelijk mochten we spelen! Een kamer met zoveel details! Je kijkt je ogen uit! Echt mooi gemaakt!
Veel puzzels, heel veel doen, lekker ruim, spannend, origineel en nog gelachen ook!
De gastheer zat geweldig in z’n rol! Echt genoten, was een heerlijk soupie!
En wat een toplocatie! Bloody Mary in 2018 gespeeld, ook zo fantastisch!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 27 september 2020 om 17:38

Hoi Ellen, fijn om te lezen dat de soep jullie heeft gesmaakt en dank voor je mooie woorden, ook mbt Bloody Mary. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Soep met een bijzonder smaakje

Ze hebben het weer geflikt om een topkamer neer te zetten. De verwachtingen waren zeer hoog, we hadden al sinds 2018 kadobonnen klaarliggen en zeker na Bloody Mary wilde we ook de nieuwe kamer proberen. Eindelijk was het zover... Het begint al leuk, door de gamemaster kom je direct in de sfeer. Uiteraard is ook het echte klooster een groot onderdeel van je beleving. De kamers zijn goed uitgewerkt en hebben goede/vernieuwend puzzels. Er is veel aandacht besteed aan de beleving en zeer goed nagedacht over de overgang van kamers met veel verrassingselementen :) wij waren met z’n vieren en er was genoeg te doen. En als je de tijd hebt kun je gerust even rondkijken want er is genoeg te zien. Het thema is heel mooi neergezet, al is het verhaal (ons achteraf verteld) niet goed overgekomen. Toch hadden we, na Bloody Mary, de verwachting dat het een spannende kamer zou zijn. Dit viel enigszins tegen, de kamer is minder eng maar daardoor wel meer toegankelijk. Het is echt een aanrader en we kunnen niet wachten om meer van deze bouwers te zien... :)

0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 8.5

Reactie door Rock City Escape - 27 september 2020 om 17:40

Hi Josje, dank je wel voor je uitgebreide en passende review, heel fijn om te lezen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Jammer dat we hier maar één keer kunnen eten

In tegenstelling tot de meeste escape rooms is deze escape room een keer niet in een oud kantoorpand, maar mogen we binnenstappen in een prachtig gelegen klooster. Vanaf het moment dat we binnenlopen begint het verhaal meteen. De ontvangst door onze gastheer is meteen in rol, wat echt een enorme (en ook wel grappige) toegevoegde waarde heeft. We worden naar het restaurant geleid waar ons avontuur begint. De puzzels in deze escape room zijn echt next level. Geen cijfersloten te vinden in deze kamer, alles gaat met moderne technieken, maar wel op zo'n manier dat het niet afdoet aan de puzzels. Er zit een lekkere flow in en de moeilijkheidsgraad was voor ons perfect (nu ongeveer 15 kamers gespeeld). Ook het spanningsniveau was goed, er hangt een spannende sfeer, maar het is niet zo eng dat je afgeleid wordt van de puzzels.

Verder vonden wij het erg fijn dat er geen scherm was waarop de tijd stond, omdat je dan goed in het verhaal blijft. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Uiteindelijk hebben we de escape room met 3 personen gehaald met nog maar 30 seconden op de klok.

We hebben erg genoten van deze kamer en wat mij betreft komt 'ie in de top 3 te staan. Echte aanrader dus!

 • Leuke ontvangst in rol
 • Mooie locatie
 • Origineel verhaal
 • Originele puzzels
 • Fijne flow
 • Spannend, maar niet tè
 • Lekkere soep ;)
 • Jammer dat we hier maar één keer kunnen eten
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 22 september 2020 om 13:25

Hi Sharmilla, dank je wel voor je mooie, uitgebreide review! Gaston was erg verheugd jullie in zijn restaurant te mogen ontvangen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Jansen — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 19 september 2020 - 18:07
 • Gespeeld met 5 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

GEWELDIG!!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 22 september 2020 om 13:38

Hi Jansen, dank je wel voor je supergrote, maar supergeweldige review en mooie rapportcijfer. Gaston vond het een eer om jullie te mogen ontvangen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

De soup wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

De verwachtingen lagen erg hoog en dat werd misschien niet helemaal waar gemaakt.
Het was soms onnodig donker in de kamer, de puzzels waren wel leuk en deels vernieuwend, maar we misten misschien een beetje het doel. De aankleding was wel echt top en aan een hele hoop dingen werden gedacht.

0
8.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 8.5

Reactie door Rock City Escape - 22 september 2020 om 13:38

Hi Wimaroja, Dank jullie wel voor jullie review. De feedback die je geeft hebben we nog niet eerder gehad, dus we gaan kijken of we daar nog wat punten kunnen vinden om te verbeteren, maar het zal waarschijnlijk ook een beetje met persoonlijke voorkeur te maken hebben. Dat het af en toe donker is bijvoorbeeld heeft namelijk wel degelijk een doel. Desalniettemin vond Gaston het fijn dat jullie er waren en hoopt dat jullie nog eens terugkomen voor een dessert. :) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Wederom een TOP-ervaring!!!

Nadat we in 2019 al met heel veel plezier Bloody Mary hadden gespeeld op deze locatie, reisden we nu weer af naar Amersfoort en natuurlijk met zeer hoge verwachtingen.... En deze verwachtingen zijn niet alleen waargemaakt, maar zelfs in ruime mate overtroffen.

Wat is dit wederom een geweldige kamer!
Eigenlijk begint het al bij het aankomen op de locatie. Vooral 's-avond geeft dat een lekkere creepy uitstraling. Als je dan ook nog eens wordt verwelkomd door de aanwezige zuster/non, is het plaatje helemaal compleet (en heb je nog geen eens de kamer gespeeld).

De kamer is in alle opzichten een heerlijkheid om te spelen; leuke puzzels, moeilijke puzzels, onmogelijke puzzels ;-) en geweldig gemaakt en ingericht. Ook de digitale puzzels zijn geweldig gemaakt.

Wij hebben echt wederom met ontzettend veel plezier deze kamer gespeeld en kijken nu al weer uit naar de volgende in de serie!!

 • locatie is top
 • thema is kamer is geweldig
 • kamer is super uitgevoerd
 • geluid van de hints was soms te zacht
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 oktober 2020 om 12:05

Hi macduf, dank je wel voor leuke review en mooie rapportcijfers, wow! Super om te lezen dat ervaren escapers Gaston's soep kunnen waarderen ;) Hij heeft ook van jullie genoten. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Remco — 12 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 19 september 2020 - 17:21
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Een dynamisch eetfestijn

Met z’n vieren hebben we Soup du Jour gespeeld, nadat we ongeveer een jaar geleden Bloody Mary gedaan hadden. Wat een (wederom) fantastische ervaring, nog beter dan vorige keer. De diversiteit van de puzzels, de aandacht voor details en de zorgvuldig neergezette sfeer zorgde voor een bijzonder leuke uitdaging! Voor iedereen een aanrader, zeker als je van een vernieuwend concept houdt!

 • Aandacht voor detail
 • Zorgvuldig opgebouwde sfeer
 • Geen cijferslotjes
 • Originele puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 22 september 2020 om 13:40

Hi Remco, dank je wel voor je review, wat mooi omschreven, wow! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Evelien — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 14 september 2020 - 10:22
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Waarschijnlijk onze nieuwe nr 1!

Wat een fantastische ervaring! We werden geheel in thema ontvangen waarbij de persoon die ons ontving volledig in zijn rol was en ons iets vertelde over de geschiedenis van het pand en restaurant waar wij een tafeltje gereserveerd hadden. De kamer is prachtig met een hoop nieuwe puzzels en ervaringen. Er is geen tijdsindicatie, al hebben we die totaal niet gemist, omdat je direct volledig in het verhaal zit en er genoeg te doen is! Een unieke ervaring die ze nog aan het finetunen zijn, waardoor de kamer waarschijnlijk nóg beter wordt! Bijna onmogelijk! :)

 • Vrijwel alles automatisch/mechanisch
 • Geen rekenwerk
 • Mooi ingericht
 • Unieke aspecten
 • 5 kwartier ipv 1 uur
 • Ontvangst geheel in thema
 • Veel verschillende soorten puzzels
 • Mooi historisch pand
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 15 september 2020 om 12:34

Hi Evelien, wat een mooie review om te lezen, dankjewel! Wij, en Gaston ;) hebben ook van jullie genoten. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Leuk restaurant!

Met een groepje van 5 hebben we deze escaperoom getrotseerd. De puzzels zijn uniek en verrassend, met leuke effecten! Er zit ook een duidelijk verhaal in. De sfeer die gecreëerd wordt, sluit daar naadloos bij aan. Communicatie is key in deze kamer: je moet goed samenwerken. We stonden regelmatig tegen elkaar te schreeuwen. De chaos van die momenten was fantastisch (en we hadden toch geruime tijd over). Onze host was superaardig en heeft na afloop nog dingen over de kamer toegelicht en vragen beantwoord.
Klein minpuntje: soms bleek niet duidelijk of een puzzel wel of niet klaar was, dat leidde soms tot verwarring.

 • Verrassende puzzels en effecten
 • Vriendelijke service
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 15 september 2020 om 12:36

Hi Myrthe, dank je voor je review en leuk dat jullie er waren. Gaston heeft gehoorklachten sinds jullie geschreeuw ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Heerlijk gegeten

Ook al was de kok niet zo vriendelijk hebben we heerlijk gegeten. Prachtig restaurant met een hoop technische snufjes. Veel van die snufjes had ik nog niet eerder gezien. Uiteindelijk goed gegeten en netjes optijd weggegaan. De non die ons de weg wees, was heel netjes en zeer vriendelijk!

 • Mooie technische snufjes
 • sfeer en aankleding
 • Schrikmomentjes
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 15 september 2020 om 12:37

Hi niic0leiine, bedankt voor je leuke review, Gaston is inmiddels weer een beetje bijgetrokken hoor ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldig!

Wauw..
We rijden nu net weg bij het klooster. Wat een geweldige ervaring weer... Het onthaal is al lekker mysterieus.. Hierdoor voel je meteen de spanning.
We zaten er lekker in op het begin, hierna liepen we een beetje vast.. vast door de angst, haha. Met een paar hints konden we weer door.
De puzzels zijn in verschillende moeilijkheidsgraden.. Hoe de kamer gebouwd is is echt super! Gaat goed mee met hoe je tegenwoordig de nieuwste kamers ziet. .

Twijfel niet en doe deze kamer!! Je hebt veel om over na te praten, en je krijgt zeker geen spijt!

 • Puzzels
 • Host
 • Verhaal
 • Effecten
 • Hints in het engels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:00

Hi Melissa, dank je wel voor je mooie review! Zijn we heel blij mee! En Gaston was heel blij met jullie ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Wat een avond!!!

Pffff, als je na het spelen van een escaperoom urenlang niet uitgepraat raakt over wat je hebt beleefd, dan doet een kamer wat met je.
Dat is zeker het geval bij "Soup Du Jour". Wat een belevenis zeg!!
De ontvangst is helemaal in thema en gelukkig hadden we gereserveerd dus konden we snel van start. De locatie in het klooster draagt daar zeker goed aan bij.
Geen tijdindicatie, dat heeft als voordeel dat je niet opgejaagd wordt, maar ook dat je geen idee hebt hoever je bent in de tijd. Wij vonden dit wel goed.
We zijn dus voortvarend vertrokken en hebben een aantal puzzels opgelost in verschillende moeilijkheids-niveaus. Oude en nieuwe technieken worden gebruikt en dat maakt het erg afwisselend.
Spannend dat de chef meekijkt met elke stap die je doet! We hebben enkele hints gekregen om verder te kunnen maar die waren prima gedoseerd, echter wel in het Engels.
Iedereen was continue bezig de puzzels op te lossen of te zoeken naar nog meer aanwijzingen, vaak was het goed duidelijk wat van ons werd verwacht, effecten waren vaak spectaculair en we werden steeds goed meegenomen in het verhaal.
Op sommige plekken was het voor ons (ook een paar oude ogen) wat te donker, maar dat paste wel goed in het verhaal. Host was gelukkig attent voor ons.
Het thema wordt overal geweldig goed aangehouden en de spanning loopt langzamerhand op naar een geweldig hoogtepunt dat de adrenaline goed deed stromen, en steeds als je denk dat je er nu bijna bent volgt er weer een onverwachte wending.
Voorlopig ben ik even klaar met nonnen!

Echt een aanrader voor iedereen want de host en het thema neemt je mee, een behoorlijke uitdaging ook voor ervaren escaperoom avonturiers! DOEN! DOEN! DOEN!

 • Thema
 • Sfeer
 • Oude en nieuwe technieken
 • Spannend maar niet te
 • Echt een kick!
 • Uitdagend
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:02

Hoi Valflip, dank je voor je uitgebreide en mooie review, heel leuk om te lezen! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Ongeloofelijke kamer.

War een super ervaring. Zeker doen! Prachtige decor. Super puzzels. Alles top in orde.

 • Super puzzels
 • Prachtge decor
 • Ongelooflijke sfeer
 • Geen
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 15 september 2020 om 12:33

Hi Imat, Dank je wel voor je review, top! Leuk dat jullie er waren en op naar de volgende! Groet, Rock City Escape

Waanzinnig

Wauw, ik dacht dat niks meer kon tippen aan Molly’s game, maar dit zit zeker op hetzelfde level!
Leuk ontvangst in thema, spannende sfeer en een aantal verassende elementen in de kamer.
De puzzels zijn vernieuwend en goed in thema.
Wij waren heel enthousiast toen we hier uit kwamen!

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 27 oktober 2020 om 15:19

Hi Daphne, dank je wel voor je mooie review, wow, wat een eer dat Gaston's soep volgens jullie aan Molly's Game kan tippen, die vonden wij namelijk zelf ook te gek! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Mirjam — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 september 2020 - 16:27
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldig

Bloody Mary was al supergaaf dus we hadden hoge verwachtingen van Soup...en deze zijn dik waar gemaakt!

 • Beleving
 • Originele puzzels
 • Zit heel goed in elkaar
 • Iedereen is continu bezig
 • Gave sfeer
 • Afwisselend
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:03

Hi Mirjam, Gaston had ook hoge verwachtingen van jullie, welke jullie absoluut hebben waargemaakt. Hij heeft genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Goede beleving van begin tot eind

Na al heel wat kamers gespeeld te hebben is het wachten op ‘nieuwe goede’ kamers. En dit is er eentje!

De beleving is goed in thema en stijl en dit sluit aan op de puzzels. Dat vind ik altijd erg leuk.

Lekker spannend met af en toe wat schrik momenten maar ‘relaxed’ genoeg om lekker te blijven spelen.

Aanradertje!

 • Thema
 • Puzzels in Thema
 • Mooi decor
 • Techniek
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 6 september 2020 om 22:33

Hi Pauperloos, dank je wel voor je review! Altijd superfijn om zulke mooie woorden te lezen van fanatiekelingen met al zoveel kamers op de teller. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Sanne — 30 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 8 september 2020 - 14:07
 • Gespeeld met 5 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Verrassend

Zondag hebben mijn vriendinnen en ik Soup du Jour gespeeld. Wij waren erg nieuwsgierig geworden na de verhalen over de kamer gehoord te hebben. We vonden de techniek in de kamer leuk. Ook vonden we het leuk dat we goed met elkaar samen moesten werken. De kamer bracht de nodige spanning en schrikeffecten met zich mee. Kortom, een echte aanrader!

 • Nieuwe technieken
 • Spannend
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:07

Hi Sanne, dank je wel voor jullie komst en je mooie review. Wij, en Gaston, hebben ook genoten! :) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Heerlijk geluncht

Vanmiddag tijdens een heerlijke lunch bij Monastere na 6 maanden pauze onze hobby weer opgepikt.
De soep van de dag is een echte aanrader!

 • Sfeer
 • Beleving
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 6 september 2020 om 20:47

Hi Jofema, Goed om te horen dat de soep jullie heeft gesmaakt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Marije — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 6 september 2020 - 21:31
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Spannend uitje in geweldig decor

We hebben met z’n vieren gespeeld. Originele puzzels, prachtig decor en alles in thema. Heel mooi en creatief gedaan. Ook spannend, mijn hartslag ging een paar keer stevig omhoog. We waren echt verrast en hadden een top avond.

 • Decors
 • Puzzels
 • Verrassingselementen
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8.5

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:08

Hi Marije, dank je wel voor je leuke review. Hopelijk is je hartslag inmiddels weer in orde :) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Robby — 10 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 31 augustus 2020 - 22:59
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Toffe ervaring!

Super mooi vormgegeven kamer met uitdagende puzzels. Niet te moeilijk en niet te makkelijk, goed te doen met onze groep van 4. Verhaal vooraf goed vertelt en bracht ons in de sfeer. Ik raad deze kamer aan iedereen aan, gewoon boeken! ;)

 • Gratis parkeren
 • Decor
 • Verhaal
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 1 september 2020 om 20:49

Hi Robby, dank je wel voor je leuke review, fijn dat jullie het leuk hebben gehad. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldig!

0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Reactie door Rock City Escape - 31 augustus 2020 om 20:52

Hi Sarah, dank voor je korte, maar treffende review, leuk! Zou je ons kunnen laten weten waarom je het onderdeel Service met een 8,5 hebt gewaardeerd? Meestal scoren we daar hoger, het is een supermooi cijfer natuurlijk, maar wij zijn altijd op zoek naar manieren om onszelf te verbeteren, dus mocht er in jouw ogen iets anders of beter kunnen, dan horen we dat graag, zodat we ermee aan de slag kunnen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Daan — 25 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 31 augustus 2020 - 23:06
 • Gespeeld met 5 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Wow!

Deze kamer moet je spelen! Rock City heeft een prachtig staaltje werk afgeleverd. Het decor, verhaal; alsof je echt in een restaurant bent. Wij hebben ons enorm vermaakt! Dank jullie wel!

 • Het verhaal
 • Het decor
 • De host/game master
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 1 september 2020 om 20:46

Hi Daan, Jullie ook bedankt voor jullie bezoek! Wij en Gaston hebben van jullie genoten! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Uitstekend diner gehad!

Afgelopen zondag hebben wij het genoegen gehad een plekje te kunnen reserveren aan tafel in het restaurant van Gaston. Wat een onvergetelijke avond uit is dit geworden. De ontvangst was aller hartelijkst maar wel wat vreemd. Goed gedaan. Met een onbehagelijk gevoel betraden wij de weg naar het restaurant.

Verrast door toffe puzzels, mooie geluid en lichteffecten en een verhaal dat klopte tot in de puntjes kwamen we na ruim een uur met mooie ervaringen in de broekzak weer naar buiten. Wat heeft RockCity escape weer een mooie kamer neergezet. Voor ons smaakte het wel naar meer. Haha.

Onze tips ter verbetering al na afloop aan de spelleider doorgeven. Dus voelt beetje flauw deze hier nog te noemen.

Fijne kamer met lekkere flow en mooie ervaringen. Top! Kun je gerust gaan spelen.

 • Super mooi decor
 • Gave soundtrack
 • Toffe puzzels
 • Lekker veel te doen
 • 75 minuten de tijd (wisten wij niet)
 • Hints niet goed te verstaan
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9

Reactie door Rock City Escape - 1 september 2020 om 20:48

Hoi JSM, Bedankt voor je mooie review, heel leuk om te lezen! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Geweldig

Super cool. Heel veel variatie en zo mooi.

 • Gevarieerd
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 30 augustus 2020 om 13:14

Hi Theo, Dank je wel voor korte, maar treffende review. Leuk dat jullie het leuk hebben gehad! Groet, Rock City Escape

mooie kamer een een goed verhaal

bij binnenkomst is het al gezellig met een hele mooie sfeer, de aankleding van de kamer is echt mooi gedaan, de puzzels zijn super leuk en passen goed bij het verhaal.

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 5 september 2020 om 15:28

Hey Falco, dank je wel voor je mooie review, leuk! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Zo vet!!

Super leuk ontvangst wat echt bij de kamer past!

De kamer zat vol met leuke puzzels en je werd helemaal meegesleurd in de illusie!

In de kamer is heel veel te doen, waardoor je weinig staat te wachten op de rest van je team.

Kortom; zeker een kamer die we zouden aanraden!

 • Ontvangst
 • Originele puzzels
0
9.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 29 augustus 2020 om 10:11

Hi Machteld, Dank je wel voor je mooie review! Gaston is blij dat de soep heeft gesmaakt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Prachtig in elkaar gezet

Prachtige locatie met een erg mooie kamer(s). Veel dingen te doen; het ene wat simpeler, het andere lastiger. Mooie balans. Ik vond het soms een beetje spannend maar niet overdreven. Goed verhaal, mooi introductie. Ik raad deze kamer zeer zeker aan!

 • Locatie
 • Gameflow
 • Verhaal
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 29 augustus 2020 om 10:10

Hey Danielle, Dank je wel voor je review, leuk! Gaston heeft ook van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Deze kamer moet je gedaan hebben

Prachtig decor, gave special effects en alles is logisch.
Je kan goed samenwerken of apart van elkaar. Zorg wel dat je goed naar elkaar luistert.
Mooie locatie, blijft een extra toevoeging aan de belevenis.
Net als de andere kamer moet je deze kamer gedaan hebben als je een escaperoomfanaat bent! Weer leuke nieuwe toevoegingen die we niet eerder gezien hebben.

 • Mooi decor
 • Goede sfeer
 • genoeg te doen
 • mooie special effects
 • zeer mooie locatie
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:17

Hi Koen en Loes, Leuk dat we jullie weer mochten ontvangen! Gaston is blij dat de soep heeft gesmaakt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Top beleving

Wat een heerlijke kamer om te spelen!! We hebben genoten vanaf het begin tot het einde van de prachtige kamer, de puzzels en de sfeer die er hing. Bloody mary vonden we al geweldig om te spelen, maar met deze kamer hebben ze er net nog een schepje bovenop gedaan. Alles klopte voor mijn gevoel. De kamers zien er top uit, helemaal in de sfeer van het verhaal en je ziet dat het met passie is gemaakt. De puzzels waren afwisselend, pasten goed in het thema en er was echt veel om te doen. Niemand van ons heeft stil gestaan. Zeker ook complimenten voor onze host. Hij zat heerlijk in zijn rol en dat sluit zo mooi aan op de hele beleving. Absoluut een pluspunt! Als wij 1 tip zouden mogen geven, dan hadden wij sommige hints wat later willen krijgen. Inmiddels zijn wij best ervaren en we merkten dat we sommige hints voor ons gevoel vrij snel kregen. We hadden liever het zelf nog even geprobeerd. Zeker omdat we nog ruim 10 minuten over hadden op het einde. De hints waren ook niet altijd even goed te horen. Verder geen tips en alleen maar tops! Deze kamer moet je echt gaan spelen!! Er zit zo'n lekkere flow in de kamer en je geniet van de fantastische beleving die ze hier hebben neergezet!

 • Host
 • Mooie afwerking en aankleding. Kamer ziet er top u
 • Veel puzzels, afwisselende puzzels
 • Lekkere flow
 • Hints
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 23 augustus 2020 om 20:55

Hi Eline, Dank voor je mooie review en wat een eer om jullie weer te mogen ontvangen! Op naar de volgende! :) Groet, Rock City Escape

Adembenemend

Wat een beleving!

We hebben al best wat kamers gedaan, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit, wow! Vanaf het moment dat je het terrein van het klooster op rijdt krijg je al de bibbers.. en wanneer je binnen stapt vergeet je volledig wat je ook weer kwam doen. Escapen..? Nee, de mis en place is gereed, je kan aan tafel. En dan Gaston. Een topchef! Maar wel wat grimmig.. Voorlopig eten we even geen soep meer.. ;) We hebben genoten en vertrokken met kippenvel. Bedankt voor deze topervaring!

 • Decor
 • Ontvangst
 • Originaliteit
 • Thema in stijl
 • Veelzijdigheid
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 29 augustus 2020 om 18:34

Dank je wel voor je mooie review, Gaston heeft van jullie genoten.. Met groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Aanrader!

Wat een heerlijke escape room! Het begin is super leuk gedaan door de host, de aankleding ziet er top uit, er hangt een goeie sfeer, de puzzels zijn vernieuwend en uitdagend. De langere speeltijd is ook zeker een pluspunt. De hints waren niet altijd even goed te horen, dat was wel jammer. Zeker een aanrader voor alle escape liefhebbers!

 • Host in rol
 • De aankleding/afwerking van de kamer, wauw!
 • Uitdagende en originele puzzels
 • Hints slecht te horen
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

De soep was heet!!!!

Heel erg mooie kamer, veel puzzels! echt een aanrader

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 8 oktober 2020 om 14:06

Hi Anna, Gaston is erg verheugd dat zijn soep jullie heeft gesmaakt. Hij heeft ook van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • cody — 2 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 19 augustus 2020 - 08:31
 • Gespeeld met 5 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Top, top en nog eens top

Wat een ervaring, details en puzzels! Hier is goed over nagedacht en alles klopt. Dit wilt iedereen ervaren!

 • Puzzels
 • ervaring
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 13 september 2020 om 18:08

Hi Cody, dank je wel voor je leuke review, top en top! ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Hele Gave Ervaring

Bloody Mary vonden we al heel goed, en toen kwam de nieuwe kamer.
Dus weer naar Amersfoort in het klooster. En het was weer een warm thuis komen. Lekker in thema, was de non ons alle in en outs aan het vertellen wat er gaande was in het klooster.
En dat de nieuwe chef het niet zo had op externe reserveringen.
Maar we ging het restaurant binnen......
En toen begon het, een scala aan puzzels, allemaal erg leuk in thema gedaan.
Een paar mooie wauw, of WTF momenten, en zeker ook nog wat spanning!
Erg mooi gemaakt! Zeker een aanrader!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:21

Hi Ivan, Dank voor je mooie review en wat leuk om jullie weer in het klooster tegen te komen! Gaston heeft van jullie genoten! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Fan-tas-tisch!

Dit was zo ontzettend gaaf! We wilden deze kamer express combineren met Bloody Mary, in de hoop dat we dan twee hele toffe kamers zouden spelen en dat is zeker gebeurd! Wat een ervaring.
Niets dan lof voor ook deze spelleidster, die stiekem fantastisch kan acteren in haar rol, maar ook goede humor heeft. Alles klopte, van begin tot het eind.
In deze kamer is de aankleding meer dan top, de sfeer authentiek en precies wat ik had gehoopt en de puzzels perfect in thema! En... het was nog best spannend! Er zitten gave effecten en elementen in, waardoor je het verhaal niet verlaat. Dit is tot nu toe mijn favoriet. Ik heb echt GENOTEN!
Dikke aanrader, ga je geen spijt van krijgen!

 • Personeel
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Thema
 • Origineel
 • Spannend
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Originaliteit
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 12 augustus 2020 om 11:25

Dank voor je Fan-tas-tische review! Heel fijn om te lezen, wij hebben ook van jullie genoten, topteam! Met groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

Souper kamer en ervaring!

We hadden ons deze dag flink getrakteerd met eerst Molly's Game en vervolgens Soup du Jour. Over Soup du Jour ook niets dan goede verhalen gehoord en kon niet wachten om de kamer zelf te gaan spelen.

We werden heel passend ontvangen wat meteen het enthousiasme verhoogde. Ik had er daardoor nog meer zin in en zorgt er ook voor dat het meer een uitje en beleving wordt. Bonuspunten wat mij betreft! Tijd om te proeven hoe goed de gerechten van Gaston echt zijn!

De kamer was prachtig om te zien, het restaurant van Gaston is zeker het bezoeken waard. De kamer is ruim opgezet, waardoor het een van de weinige kamers is waarvan ik vind dat je die gemakkelijk met zes man kan gaan spelen qua bewegingsvrijheid, maar ook zeker qua puzzels! De puzzels zijn wat dat betreft echt top! Ze zijn van goed niveau, er zijn er een hoop en op sommige punten kan je puzzels parallel oplossen. Dit is ook meteen mijn feedback, want hoe fijn het aantal puzzels zijn en dat je meerdere puzzels tegelijk kan oplossen, gaf het op een bepaald moment in de kamer te weinig richting, waardoor we een aantal keren wat verloren rondliepen, omdat het niet helemaal helder was wat er van ons werd verwacht. Misschien dat het mogelijk is daar iets meer sturing aan te geven. Misschien dat Gaston in een van zijn kookboeken wat aantekeningen kan achterlaten? Ik wil natuurlijk verder niets verklappen, maar ze hebben hele gave onderdelen toegevoegd aan de kamer die wat mij betreft zo enorm sfeer- en themaverhogend werken, echt heel knap!

Het einde viel wat ons betreft tegen en konden we niet helemaal in de kamer plaatsen. Achteraf kregen we het verhaal van de kamer te horen en snapten we hoe het zat. Hier zou wellicht iets meer meegedaan kunnen worden door hier wat meer informatie over achter te laten in de kamer in een of andere vorm.

De makers van Rock City Escape hebben echt iets gaafs neergezet en het is absoluut de moeite waard om naar Amersfoort te gaan om deze waanzinnige kamer te spelen, neem vooral ook Bloody Mary mee.

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 14 augustus 2020 om 22:00

SOUPer om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad en bedankt voor de mooie complimenten, heel blij mee. Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape

***

Drie Michelinsterren: uitzonderlijke keuken, een reisbestemming op zich.

En dat is Soup du Jour absoluut. Alles aan deze kamer is in thema: de locatie, de ontvangst, de puzzels en natuurlijk de kamer zelf. Echt fantastisch gedaan!

Het thema blijft aanwezig en de afwerking is van zeer hoge kwaliteit. Hoewel het thema raakvlakken heeft met Bloody Mary vond ik het niet te eng. Wat ik écht heel tof vond, was de ervaring alsof je echt in bepaalde ruimtes bent i.p.v. in een escape room waar dat wordt nagedaan.

De puzzels zijn veelzijdig en ook zeker genoeg voor vier personen. Ik vond de puzzels origineel, met gave elementen waardoor ik deze kamer absoluut aan iedereen wil aanraden!
De eindpuzzel vond ik wel wat afdoen aan de ervaring. Het voelde nogal abrupt en daardoor enigszins als een anticlimax na zo'n toffe kamer.

De 'bediening' ;) was uitstekend. Een hele passende ontvangst bij de kamer en goede begeleiding tijdens het spelen van de kamer. Wat mij betreft mag het na het ontsnappen wel wat losser, ik vind het leuker om gezellig de kamer na te bespreken met iemand die net zo enthousiast is over escapen dan een sfeerbeleving tot het einde. Maar dat is een persoonlijke voorkeur :)

Al met al: zeker een kamer waarvan je geproefd wil hebben en de moeite waard om hier speciaal naartoe te rijden!

0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Reactie door Rock City Escape - 22 september 2020 om 13:30

Hi Miess, dank je wel voor je mooie review, zijn we erg blij mee! En dank je wel voor je feedback, het is ook inderdaad de bedoeling dat het na afloop wat "losser" is, dus dat gaan we hier intern even bespreken. Zou je misschien naar info@rockcityescape.nl kunnen mailen welke dag en tijd jullie zijn wezen komen dineren? Dan kunnen we het gericht aanpakken. Groet, bedankt en op naar de volgende! Rock City Escape

Absoluut fantastische room, met nog een beetje werk te doen

De sfeer in de kamer zit er goed in. Na een fantastische intro aan het plot van onze host (je huid gaat er van kruipen) mag de ervaring beginnen. Vanaf de ontvangstruimte tot aan het einde van de kamer klopt de inrichting gewoon van top tot teen. Fantastisch om te zien hoe veel moeite er is gedaan om dit allemaal te laten kloppen. Er zitten meerdere verrassingen en wauw momenten in, zonder te flexen met techniek, maar door echt leuk bedacht te zijn. Ze passen in het thema en het verhaal en worden daardoor alleen maar sterker. Qua engheid vind ik Rock City Escape net een tandje verder gaan dan de meeste bedrijven en als iemand die goed tegen horror kan, deze kamer had me toch op een gegeven moment goed te pakken. Dit is de enige kamer die ik tot nu toe heb gespeeld die oprecht tot me door begon te dringen. Fantastisch gedaan! Helaas is het einde voor mijn gevoel een beetje uit het niets. Het was ineens over.

De kamer heeft veel leuke diverse puzzels, 1 er van is zelfs mijn persoonlijke favoriet geworden! De puzzels zijn erg fysiek en gebruiken veel ruimte, waardoor iedereen altijd wel wat te doen heeft. Bij sommige puzzels (vooral in het begin) heb ik helaas het kritiekpunt dat de verbindingen tussen verschillende delen van de puzzels niet erg duidelijk waren. Hierdoor kregen we naar mijn gevoel best snel veel hints. Ik hoop dat deze elementen nog wat duidelijker gemaakt kunnen worden. Tevens hadden we in een andere ruimte niet helemaal door of we puzzels nou juist opgelost hadden en wat dat precies deed. Ik wil hier wel bij vermelden dat we (geheel buiten de schuld van Rock City Escape) technische storingen hadden. Dit is totaal niet een minpunt voor Rock City Escape, die het goed oppakten, maar het zou onze verwarring kunnen verklaren.

De service is in één woord fantastisch. Wat een host! Ontzettend enthousiast, gepassioneerd, bloedstollend, verwarrend, en geweldig. Van tevoren en er na zat de sfeer er (op heel andere manieren) goed in en hebben we zelfs advies gekregen voor hoe we onze tijd konden spenderen bij het klooster, wat een prachtige locatie is.

Het is een aanrader om allebei de kamers te boeken en tussendoor een wandeling te maken. Je krijgt er geen spijt van!

 • Intro en plot
 • Top sfeer
 • Leuke diverse puzzels
 • Oprecht spannend
 • Fantastische host
 • Prachtige inrichting
 • Verrassingen
 • Geweldige locatie
 • Ontvangstruimte in thema
 • Plots einde
 • Onduidelijke verbindingen
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:24

Hi Casturii, Dank je wel voor je lovende review, wow! Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

 • Ferdie Vuns — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 26 augustus 2020 - 13:06
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Next level

Wat een feest. De techniek, de puzzels, de sfeer, de belichting, de visuals, het geluid: alles past in de context van het verhaal en vormt zo 1 geheel. Goed gedaan! Deze kamer is meer dan een escaperoom, het is een attractie op zich en toont de fantasie en ambitie van Rock City Escape. Ik hoop en verheug me nu al op een eventuele volgende kamer!

 • De samenhang tussen alle onderdelen
 • Geen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wil nog een keer!!

nooit gedaan, was super leuk! Wij waren met 4 personen wat ik eigenlijk wel genoeg vond!
Ja ervaring rijker die naar meer smaakt!

 • kon niet alles verstaan wat er gezegd werd
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:25

Hi Tina, Wat fijn dat wij je hebben kunnen "besmetten" met het escape-virus! :) Hoe meer kamer je speelt, hoe leuker het wordt, dus op naar de volgende! Groet, Rock City Escape

fantastisch mooie ervaring

Eindelijk eens naar Amersfoort afgereisd.
Niet alleen Bloody mary gespeeld, maar ook de nieuwe kamer Soup du jour.

Wat een mooie kamer is dit. Vanaf het moment dat je in de kamer staat ben je het klooster vergeten. De details, de aankleding en de puzzels zijn van een hoog niveau! Ga deze kamer spelen en geniet!

Uitdagend is de kamer wel!

 • veel puzzels
 • mooie aankleding
 • details
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Reactie door Rock City Escape - 25 augustus 2020 om 20:27

Dank voor je mooie review! Altijd een beetje spannend om mede-eigenaren te ontvangen, zeker degene waar te tegenop kijkt. Gelukkig was Gaston jullie goed gezind. :) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.

Andere kamers op deze locatie