Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim Baron Beeckman

Molenstede , België

Nu geopend

Top #26

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim Baron Beeckman

Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is voorzitter van het berucht genootschap   “ Cogito Ergo Sum”. Deze broederlijke organisatie van gelijkgezinden houdt zich in het grootste geheim bezig met progressief denken en onverschrokken vechten voor “vrijheid” en “gelijkheid”. Niemand kan zomaar aanwezig zijn op hun illustere bijeenkomsten in hun veilige hoofdkwartier. 

U wil dolgraag lid worden? Dat kan.... Maar dan moet je eerst bewijzen wat je waard bent en je toelating verdienen! 

Wie weet wat jullie te wachten staat…

Het Geheim Baron Beeckman is een escapespel waarbij je in een klein team durvers probeert binnen te dringen én te ontsnappen uit een kamer(s), binnen de tijd van 60 minuten.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

131 likes

662 bezoekers

90% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

320 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (315 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2020

Prima Old school gevoel

Last minute een escape boeken, yeah.
Samen met de eigenaren van 2 andere rooms bezochten we deze nieuwe room op minder dan een uurtje rijden.
Goede scores en een leuk verhaal = op naar daar :-)

Onthaal:

Wel te vroeg komen heeft geen nut, kom netjes op de gevraagde tijd, je zal wel zien waarom.
Parkeren kan bij het statige gebouw en we worden kordaat verwelkomd door een medewerkster van de Baron.
Eens binnen blijkt de Baron zich te excuseren, maar hij heeft gezorgd dat we weten wat ons te doen staat.


Kamer:
Wel wat hierboven staat is dus eigenlijk hoe het verhaal start, tof gedaan.
De eigenaren maken slim gebruik van de reeds bestaande woning en daar gaat ons verhaal ook verder.
We zijn met 4 en hebben nog nooit een kamer met elkaar gespeeld, dat is een goede test voor de kamer ;-)
Maar op een of andere manier loopt het eigenlijk best lekker. Ik krijg iets teveel hints naar mijn zin en hier en nu lopen we toch tegen een bottleneck waardoor een deel van ons staat te niksen.
De afwerking en setting is gewoon tof. Ze proberen hier niks na te doen, het is gewoon echt en dat is slim.

Er zitten een paar puzzels in die ik meteen eruit zou gooien, 1 omdat ze duidelijk niet foolproof zijn en dus voor verwarring kunnen zorgen en 2 omdat ze maar voor 1a2 personen leuk zijn.

Het verhaal daarentegen is prima en erg duidelijk. Je weet goed wat je te doen staat en dat is lekker helder.

Conclusie:
Wel dit is echt een old school escape room. Lekker mechanisch.
Het verhaal zit echt prima, net als de decoratie en sfeer.
Ik stoorde me wat aan de tijdklok, die te modern is en aan 2 zaken in de kamer.
Beide zaken hebben we gemeld aan de eigenaars die achteraf ruim de tijd namen om na te praten.
Het zijn toffe mensen die dit duidelijk niet doen voor het geld, maar een passie hebben voor het runnen van een escape room.

Ondanks de paar puntjes van kritiek is dit een prima kamer. Verwacht niks wereldschokkend, want het cijfer dat ze krijgen is nu iets te hoog en dat schept een verwachting dat ze helaas niet kunnen waarmaken.

Ik miste ook een foto op het einde.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  SylfariCaro prodigy

SemSemEscape GuruLid sinds: 15 juni 2018 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2023

Old school escaping

#112 Het Geheim van Baron Beeckman

De kamer begint direct bij aankomst, je wordt ontvangen door een host die volledig in haar rol zit en je introduceert in het verhaal van de kamer waar je heen gaat.

De puzzels zijn soms makkelijk en soms moeilijk. Soms lineair en soms parallel. Persoonlijk zorgde dit voor een heerlijke flow in de kamer.

De beleving is heel goed. Het pand wordt maximaal gebruikt en het thema is op het pand aangepast, dikke pluspunten hiervoor. In het donker zal dit nog meer sfeer geven dan overdag, maar goed. Als je allergie hebt voor boerderijdieren slik je wel het liefste je allergiepilletjes🙈

Alles was in thema en sloot aan op het verhaal, vooral de "transities" in het spel, om het maar even zo te noemen wantja.

Voor mij voelde dit als een lekker uurtje old school escapen op en van het platteland🙃

Zeker gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service

  Caro Marieke

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Goeie old school kamer

De ontvangst van deze kamer is compleet in thema en zorgt wel heel even voor wat verwarring. Vooral als je nog nooit of niet veel escape rooms hebt gedaan, maar ons team had daar gelukkig geen last van 😉. Na een sterke introductie, gingen we van start. Er is goed en slim gebruik gemaakt van de al bestaande ruimte en het thema van de kamer komt goed naar voren. De puzzels zijn voornamelijk lineair waardoor ik zeker niet met een al te grote groep naar deze kamer zou komen. De mechanismes in deze kamer zijn heel erg tof en net als je denkt dat je alles wel hebt gezien, komt er weer wat nieuws voorbij.

Ik kreeg naar mijn mening op een bepaald punt te snel hints. Eerste half uur hadden we geen enkele hint gehad en het leek alsof de host opeens bedacht dat we toch wat achter liepen, maar ons wel graag wilde laten ontsnappen en dat 'gat' aan de hand van veel hints probeerde te dichten. Verder hebben we na de escape room wel nog gezellig nagepraat en nog wat escape ervaringen uitgewisseld.

Ik vind dit een erge leuke kamer zonder technische snufjes. Maar ik vind een 9.6 voor deze kamer wel wat aan de hoge kant, maar de kamer is zeker de moeite waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro Stan

GsegersGsegersJunior EscaperLid sinds: 16 december 2021 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Cogito ergo sum!

We hebben al veel escape rooms gespeeld die erin slagen om een mooi uitgewerkt thema aan te bieden binnenin de kamer, maar weinigen slagen erin om je mee te nemen in het verhaal alvorens “het spel” start. Hierin krijgt deze kamer een streepje voor! Ook al de puzzels zijn steeds in thema en de rode draad doorheen de kamer is duidelijk. Leuk om eens een escape room te doen waar het uiteindelijke doel niet het “escapen” zelf is :)

De puzzels zijn mechanisch van aard (elektronische puzzels zouden ook niet passen In dit thema), zitten vol variatie en zijn in grote hoeveelheden aanwezig.

Wij zijn alleszins trots om deel uit te maken van het genootschap van baron Beeckman en we komen met plezier jullie toekomstige kamer(s) spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Great host
 • Storyline
 • Logic
 • Difficulty
 • Diversity

  GsegersCaro

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Genoten

Weer over de grens voor een escapeweekend (zo mag ik het wel noemen, denk ik). Samen met mijn lief (2 personen) ben ik naar Molensteden gereden om te starten met de eerste van de 5 kamers in België die we dit weekend speelden. ‘Het Geheim van Baron Beeckman' stond bij ons beide al lang op de wishlist. Eigenlijk was het zover om deze te gaan doen.

Het valt me altijd op dat escape rooms op de meest bijzondere plekken gevestigd zijn. Soms op industrieterreinen, soms in woonwijken en soms volledig achteraf op het platteland in een pittoresk huis met een paardenstal. Op die laatste locatie kamen wij aan om bij het genootschap van Baron Beeckman toe te treden.

De voorshow begint al buiten en dat maakt dat je direct in het verhaal zit. Onze host (die later de eigenaressen bleek te zijn) geeft al meteen bij de voordeur aan wat de missie en het doel van deze escape is op een bijzonder leuke manier 😁ƒ. Het is altijd een pré als het super duidelijk is wat je moet doen en waar je naartoe werkt.

Na deze introductie/instructie begin je aan je missie. De eigenaren hebben ontzettend mooi gebruik gemaakt van de locatie zelf, waardoor je je echt waant in het huis van de Baron met bijbehorende stal. Qua thematisering en decoratie ziet het er dus echt fantastisch uit. Wat hierbij een leuke toevoeging is, is dat dus ook de ‘technieken' in de kamer afgestemd zijn op de thematisering. Zonder te spoilen geef ik even een algemeen voorbeeld van wat ik bedoel: Het zou gek zijn als je een kamer speelt in een middeleeuws thema en dat er een tv-scherm hangt met een aftellende klok erop en af een toe een hint van de gamehost. Bij Baron Beeckman hebben ze daar goed over na gedacht en zul je zoiets niet tegenkomen. Alles, maar echt alles is passend bij de thematisering. Dit verdient een super groot compliment, want dat kan ik erg waarderen.

De puzzels zijn super leuk en duidelijk. Af en toe een moeilijke en af en toe een gemakkelijke puzzel kun je tegenkomen. Dit is prima in balans. De kamer is wél helemaal lineair, wat betekent dat je (met een iets grotere groep) niet altijd allemaal iets te doen hebt. Mocht je andere reviews van mij gelezen hebben, dan weet je dat ik dat nooit erg vind als er genoeg te zien is in de kamer én dat was dus ook het geval bij deze. Ik heb me geen moment verveeld (wel even in acht nemend; wij speelde met 2 personen).

We zijn niet uit de kamer gekomen binnen de gegeven tijd. We waren te dom, om toe te treden tot het genootschap van ons Baronnetje 😁§. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én daar gaat het mij om. Wij zijn nu géén genoten, maar we hebben wél genoten!

We werden door de vriendelijke eigenaresse uit de kamer gehaald en we hebben nog even gezellig nagepraat met haar en haar man. Ik weet niet óf het aan het land ligt, maar de beste ervaringen op het gebied van gastvrijheid en service zijn bij mij in België geweest. Zo nu ook weer. Kei lieve mensen.

Al bij al; Het geheim van Baron Beeckman is zeker een aanrader. Het is een leuke escape room, die mooi gedecoreerd en volledig in thema is.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je niet net zo dom bent als wij 😜 is deze kamer goed te doen met 2 personen. Ik zou aanraden om met 2 óf 3 te gaan i.v.m. de lineaire puzzels.
- Speel deze kamer zeker als je houdt van authenticiteit en originaliteit.

Lieve eigenaren van Baron Beeckman, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wij hebben ‘genoten' van jullie kamer en we komen graag terug, mocht er een tweede kamer komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Super vriendelijke eigenaren
 • Decoratie
 • Prachtige locatie
 • Puzzels

  Caro sjephanie

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2021

Heel Mooi

Dit is echt een hele mooie kamer, tot nu toe mijn favoriet in Belgie. De eigenaren zijn ook super enthousiast! De puzzels zijn leuk er is veel te doen, wij hebben genoten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

  rick_blaauwCaro

Junior EscaperLid sinds: 23 augustus 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2021

heerlijke nostalgie

Soms lijkt het alsof enkel escape rooms met de modernste snufjes de beste zijn. Wel, deze escape-room is zeker niet de modernste, maar qua beleving heeft ons dit geen moment gestoord, integendeel. Soms is het juist leuk om die nostalgie van een ouder gebouw op te zoeken. En dat is hier het geval. Iets ultramodern zou hier trouwens niet passen. Er zaten enkele zeer originele elementen in, die we nog maar zelden zagen.
Het algemene gevoel na het spelen van een kamer drukt zich dikwijls uit in de tijd die we graag zouden doorbabbelen over de kamer met de eigenaars. Hier kwam de volgende groep aan, en moesten we jammer genoeg reeds vertrekken. De eigenaars zijn dus zeer aangename mensen die de liefde voor escape rooms duidelijk niet moesten forceren. Top gedaan, en een dikke aanrader! We werden zeer hartelijk ontvangen, en we zijn fier om nu uitgenodigd te worden op de toekomstige feestjes van de Baron.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Caro nathaliedumon

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Heerlijk old school (en mechanisch) escapen

Na het zien van het imposante landgoed, rijden we een kleine parkeerplaats op en staan we voor de locatie. Netjes afgewacht tot de tijd die in de email stond om de kamer te starten. Wat een onthaal! Onwijs leuk met een enthousiaste gastheer. Met een flinke dosis humor konden we de kamer starten. Al snel werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een leuke old school kamer. Klassieke puzzels die allemaal mechanisch werken, ik houd er wel van. Het verhaal in de kamer is over het algemeen duidelijk en de puzzels zijn hier een leuke toevoeging op. Enige minpunt in deze kamer vind ik persoonlijk de tijdsklok die totaal niet in het beeld past. Over het algemeen is dit een prima kamer die je mee terugneemt naar het old school escapegevoel. Overigens is de locatie prachtig en zijn de gastheer en -vrouw onwijs gezellig.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro Marieke

Tom AdriaensenTom AdriaensenEscape ExpertLid sinds: 22 oktober 2017 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 juli 2021

Anders en beter dan de doorsnee kamer

Op aanraden van Wim van Keyhouse Mol trokken we naar Diest.
We zaten meteen in het verhaal. De aankleding van de ontvangstruimte, de kamer zelf, het domein. Alles past bij het verhaal. Hier is over nagedacht en werk in gestoken. Dat zie je.
Het zijn puzzels, met doe en denk opdrachten. Er zijn zo van die opdrachten die je overal tegenkomt, maar in deze kamer waren die er weinig.
Tot slot ook nog heel aangename mensen om achteraf mee te praten. Je merkt dat ze het met veel passie en plezier doen.
Zeker een aanrader om eens tot Diest te rijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  46:47 min


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Gastheer en vrouw

  Caro keyhouse

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Voor wie zijt gij hier?

Vandaag Baron Beeckman, ik meen mijn 4de escaperoom. We gingen op pad met zijn 4e waarvan een paar met wat meer ervaring dan mij, maarja iemand moet er een show van maken.

Toen we aan kwamen bij deze escaperoom twijfelde we allemaal even of we wel echt goed zaten, het zal raar zijn om opeens bij een echte kasteelheer aan te kloppen. Het super grappige ontvangst maakte deze angst van ons ook nog bijna waar, super grappig!

Toen we in de eerste kamer kwamen kregen we nog netjes de tijd om even naar het toilet te gaan, daarna kregen we meteen de eerste puzzel. Super belangrijk deel van de kamer!
Onze game host had duidelijk inzicht aangezien die mij aanzag als het brein van de groep, eindelijk eens de erkenning die ik in mijn jeugd heb gemist.

Er word ontzettend goed gebruik gemaakt van de locatie, dit moet ook bijna wel anders zal dit bijna een misdaad zijn maar het word super goed gedaan. Het verhaal van deze kamer is passend, voor mijn gevoel klopte het gewoon en dat stel ik altijd ontzettend op prijs. De puzzels paste top bij de locatie, aankleding en het bracht ook op sommige momenten een verassend effect.

Het was een redelijk lastige kamer (Ik was toen vrij nieuw met escape) vond ik persoonlijk we hebben hem ook maar net binnen de tijd gehaald maar een uitdaging is altijd goed. De sfeer die werd goed gezet door onze game host en heeft de kamer naderhand nog mooi aan ons uitgelegd een echt pluspunt.

Toen we er eenmaal uitwaren hebben we denk ik nog wel een half uur lang gezellig na gepraat over van alles en nog wat super leuk.

Onder aan de streep, een puzzel kamer met een cool verhaal. Je leeft je in wat je aan het doen bent en alles ''voelt'' echt omdat het dat ook is, je bent waar je bent en dat maakt het zo cool. De service was top en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  Caro sjephanie

Gert1981Gert1981Escape ApprenticeLid sinds: 16 juli 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Klopt volledig

vanaf het eerste moment ben je mee met het verhaal. Alles klopt, alles werkt, zo doordacht, zo leuk. Wij komen zeker terug om de andere kamer ook te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

  Caro

Sjurd VranckenSjurd VranckenEscape ApprenticeLid sinds: 07 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Fijne ervaring!

Vanaf de moment je uit de auto stapt begint je avontuur. Je bent op een locatie welke meteen in het juiste thema bevindt. Zelfs vanaf buiten start het avontuur! Zeer fijne aangename hosts!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Spannend

  Caro

burenburenEscape ApprenticeLid sinds: 01 augustus 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2023

prachtige escaperoom

een prachtige setting en een verhaal dat start nog voor je binnen bent. Puzzels zijn uitdagend en mooi uitgewerkt.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:53 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASEscaperLid sinds: 01 januari 2022 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2023

Geweldige kamer, maar we waren net een diesel… en moesten even op gang komen

Na een lange reis, kwamen wij aan op dit mooie terrein. We werden zeer hartelijk ontvangen en vanaf dat moment wisten wij dat we in de beleving zaten.

Toen we mochten beginnen om te kijken of we waardig zijn voor het genootschap merkte wij dat deze kamer anders is dan anderen. De diesel in ons had tijd nodig om te wennen aan de puzzels, maar het verhaal, dat voel je!

Wij hebben zo ontzettend genoten van deze zeer uitdagende kamer! Er komen zo enorm veel puzzels op je af, je kan hier helemaal los gaan!

Na het rennen, vliegen, vallen, duiken, springen, opstaan en weer doorgaan kwamen we op het einde met enkele minuten te gaan.

Enorm tevreden mochten wij toetreden tot het genootschap!

Als we dan een kritische noot moeten leveren is dat niet alle puzzels en decor in dezelfde tijdsgeest.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Details decor

  Caro

lisse94lisse94EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2023

Op het nippertje toegelaten!

Na een leuke en vriendelijke ontvangst, mochten we onze kans wagen om bij het genootschap te geraken. We speelden deze kamer met twee, en dan mag je goed doorgaan want er is veel te doen. Er is een leuke ervaring neergezet op een mooie locatie en de puzzels zijn origineel. We moesten even wennen aan het mechanische (mag je hier echt zo tegen duwen? Ja hoor!) maar vonden het echt een leuke ervaring! Het zijn ook niet enkel doe-opdrachten, maar je moet ook goed nadenken, de baron laat duidelijk niet iedereen toe in zijn gezelschap. Toen wij helemaal bij de laatste puzzel waren, kwam de melding van de baron dat ons uur er helaas op zat, maar dat hij ons 5 minuten extra gunde omdat hij het potentieel wel zag. Daarvan hebben we er nog eentje gebruikt om alles te kunnen afronden, dus gelukkig mochten we deze afsluiten met toetreding :-) daarna stond het Testament nog op de planning, na een leuke en enthousiaste babbel met de eigenaars. Zeker een aanrader, en combineer vooral beide kamers!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  Caro

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeJunior EscaperLid sinds: 10 december 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Terug in de tijd met een charmante puzzelkamer

Na veel goede verhalen gehoord te hebben over Het Genootschap, inclusief alle voordelen die daarbij komen, wilden wij met ons vaste 3-persoons escape team graag de uitdaging aangaan om ook toe te treden tot dit illustere gezelschap.

We begonnen de dag vroeg. We hadden namelijk vernomen dat de Baron ook wat hulp kon gebruiken met een testament. Dat was voor latere zorg; eerst toetreden tot Het Genootschap. Dit is ook de volgorde waarin je de beide kamers op deze locatie ons inziens zou moeten spelen: eerst deze, dan Het Testament.

De ontvangst was erg hartelijk. We werden welkom geheten door de eigenaresse van de kamer, wie ook onze host werd. Na een korte intro kon onze test beginnen.

De kamer ziet er erg mooi uit en past goed in de stijl van het landgoed. De puzzels pasten allemaal erg mooi in het thema en de decoratie van de kamers versterkten dit. Heel mooi hoe in deze kamer gebruik is gemaakt van de bestaande omgeving.

We zaten meteen in een goede flow. Je moet erg goed doorpuzzelen; er was veel te doen en je hebt daarom weinig tijd om fouten te maken. De puzzels zijn grotendeels lineair, dus een voor een, op te lossen. Ook zijn de puzzels origineel. De puzzels zijn wel aan de pittige kant, dus ervaring is naar ons idee een must.

Net binnen de tijd wisten we onze testen te volbrengen en konden we als beloning toetreden tot Het Genootschap.

Na afloop hebben we nog gezellig na kunnen kletsen met onze enorm vriendelijke host. Ze gaf ons tevens een tip voor een heel leuk plekje in de buurt waar we wat konden lunchen.

We hebben deze kamer gespeeld met drie personen en dat is volgens ons het perfecte aantal spelers, met name door de veelal lineaire puzzels. Wij zouden deze kamer daarom niet aanraden voor groepen van meer dan vier personen.

Dit is een echte puzzelkamer. Verwacht hier geen kamer vol technische snufjes, maar dat is juist de kracht en charme van deze escape room. De kamer is niet eng en daardoor voor iedereen geschikt. Hints waren gethematiseerd en zorgden op de juiste momenten voor een zetje in de goede richting.

Nu we zijn toegetreden tot Het Genootschap is het tijd om de Baron te helpen met een testament dat hij heeft gevonden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Prijs

  Caro

JustYouriJustYouriJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2023

Een mooie puzzelkamer pur sang

Vandaag was voor ons dan de grote dag, de belangrijke test om lid te worden van het Genootschap Cogito Ergo Sum. Met 3 man besloten we deze test aan te gaan, en zogezegd reisden we vroeg in de ochtend af naar Diest. Stipt op tijd werden we, op een bijzondere manier mag ik toch wel zeggen, welkom geheten door de eigenaresse van het prachtige landhuis. Wel raad ik iedereen die bij de baron op bezoek komt, om met zo min mogelijk auto's te komen... de parkeerruimte is wel redelijk beperkt.

Na een korte uitleg, en een heerlijke warming-up kon onze test dan eindelijk beginnen. Daar de test wel bijzonder pittig was, moet ik wel zeggen dat de flow er bij ons misschien iets minder lekker in zat. De puzzels die er waren (en het waren er nogal wat) paste overigens wel mooi in het thema. Wel viel het mij heel erg op dat het helemaal aan het begin doodstil was in de kamer. Schrik niet, dit komt vanzelf goed ;)

In heel de kamer was nagenoeg geen enkele elektronica te zien, op misschien een paar speakers en camera's na, wat echt perfect past bij de locatie waar deze kamers gevestigd zijn. Ook zonder elektronica kan een kamer helemaal perfect zijn, en dat is hier zeker bewezen. Bij een zekere puzzel was er wel elektronica benodigd, wat ik persoonlijk een beetje jammer vond omdat er vast ook wel andere oplossingen voor waren geweest.

De puzzels inhoudelijk bleven me echter maar verbazen, iedere keer week het wel licht af "van het normale", waardoor echt verrassing op verrassing volgde.

De selectieprocedure voor het Genootschap was lastiger dan gedacht, maar gelukkig zijn we er nog net op tijd voor geslaagd, wat ook maakte dat we een leuk fysiek aandenken mee naar huis mochten nemen.

Samengevat:
Dit is echt een kamer die je mag bestempelen als een modern-oude kamer denk ik. Alles is perfect onderhouden, en toch straalt het ergens wel ouderdom uit. Als je enkele kamers ervaring hebt raad ik deze zeker aan om eens te spelen, al moet je wel compleet anders denken dan wat je gewend bent. Laat je ook zeker meenemen in het verhaal, want dit begint al nog voor je door de voordeur loopt.
De puzzels waren, hoorden we later, relatief parallel te spelen, al stonden wij hier niet echt bij stil.
Probeer, helemaal als je met een groep bent, om met 1 auto te komen, daar er 2 kamers op het terrein gelegen zijn, en er nou eenmaal niet super veel parkeerruimte is.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige kamer
 • Goed uitgewerkt verhaal
 • Bijzondere puzzels
 • Sommige puzzels waren, voor ons, minder logisch

  Caro

NiboNiboEscape ApprenticeLid sinds: 27 november 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Topervaring

Een zeer mooie en uitdagende escaperoom.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  Caro

HardeKern2.0HardeKern2.0Junior EscaperLid sinds: 14 oktober 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juli 2023

Leuke escape room op unieke locatie

Old school escape room die goed in elkaar zit. Uitdagende puzzels op een prachtige ingekleed locatie.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Gebrek aan verhaal

  Caro

inge_fraipontsinge_fraipontsJunior EscaperLid sinds: 28 juni 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2023

Authentieke beproeving

Ontvangst in thema zet meteen de toon voor een 60 minuten durende opdracht in een met hart en ziel gemaakte kamer, niet voor doetjes. Falen is geen optie. Kalm blijven van geeft tijdwinst.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: The fugitives

Ontsnapt: Ja  56:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

  Caro

KamonieKamonieEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juli 2023

Superleuke kamer!

.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Original
 • Great service
 • Ambiance
 • Puzzles
 • Great host

  Caro

Vicky (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Super fijne, mooie, goed in elkaar gestoken escape room

Hele mooie kamers, leuke puzzels en raadsels. Prachtig spel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

  Caro

FlamingosFlamingosEscape ApprenticeLid sinds: 25 juni 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Fijne en spannende escaperoom zonder franjes.

Dit is een knappe basisescaperoom met spannende puzzels. Zeer fijn om te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

johan_adersjohan_adersSenior EscaperLid sinds: 31 januari 2018 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

Geweldige kamer

Vandaag deden we beide kamers, deze Genootschap en daarna Het Testament. Genootschap was een geweldige kamer. Hij komt oud over, maar dat is onderdeel van het spel en geheel passend bij de prachtige locatie. De ontvangst is uitstekend, met een zeer vriendelijke en prettige dame, en dan moet het spel nog beginnen.

Deze escape heeft iets meer sleutels dan gemiddeld, maar dat mag de pret niet drukken, want om die sleutels te vinden, moet je puzzels oplossen die meer dan eens uniek of bijzonder zijn. De ruimten zijn groot, goed gebruikt, origineel, met weinig afleiding. Het hintsysteem is eenvoudig maar effectief, m.b.v. de spelleiding die goed meekijkt en meedenkt.

Het enige waar we even tegenaan liepen is dat de kamer pittig is voor 2 personen. We gingen op zich vlot, maar bleven te lang hangen bij één puzzel. Die was op zich niet moeilijk, maar je kan er op meer manieren naar kijken. Daar zijn we te lang in blijven hangen, en kregen we naar onze mening niet de goeie hint en niet op tijd. Uiteindelijk hebben we de kamer op een paar minuten na niet kunnen halen, maar heeft de spelleiding ons wel nog naar het einde gegidst. We hebben aangegeven dat de spelleiding hier iets effectiever mee om had kunnen gaan, en daar werd heel sportief op gereageerd. (en dit werd goed meegenomen naar onze 2e kamer, zie die review).

Een voordeel van een kamer met z'n 2en spelen is wel dat je veel meer van het verhaal, de setting en de puzzels mee krijgt. Ons gevoel zegt dat je hier beter uit komt met 3 of meer spelers, en dat dit verder een echte topper is, met oog voor ervaring en sfeer. Dikke aanrader!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Diversiteit
 • Puzzels

  Caro

Hele leuke en prachtig gemaakte kamer met goed doordachte puzzels

Hele leuke escaperoom! Toffe puzzels, soms iets moeilijker, maar zeker de moeite waard om te spelen! Geen hoogtechnologische snufjes, maar degelijk vakmanschap en mooie samenhang in de vormgeving van de kamer. Een pareltje!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede prijs

  Caro

TroetselTroetselJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 juni 2023

Leuke kamer!

Heel leuke kamer op een aangename locatie! Zeker de moeite waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:42 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding

  Caro

Laad meer reviews