Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim Baron Beeckman

Molenstede , België

Nu gesloten

Top #26

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim Baron Beeckman

Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is voorzitter van het berucht genootschap   “ Cogito Ergo Sum”. Deze broederlijke organisatie van gelijkgezinden houdt zich in het grootste geheim bezig met progressief denken en onverschrokken vechten voor “vrijheid” en “gelijkheid”. Niemand kan zomaar aanwezig zijn op hun illustere bijeenkomsten in hun veilige hoofdkwartier. 

U wil dolgraag lid worden? Dat kan.... Maar dan moet je eerst bewijzen wat je waard bent en je toelating verdienen! 

Wie weet wat jullie te wachten staat…

Het Geheim Baron Beeckman is een escapespel waarbij je in een klein team durvers probeert binnen te dringen én te ontsnappen uit een kamer(s), binnen de tijd van 60 minuten.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

109 likes

536 bezoekers

89.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

267 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

SemSemEscape ExpertLid sinds: 15 juni 2018 (124 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2023

Old school escaping

#112 Het Geheim van Baron Beeckman

De kamer begint direct bij aankomst, je wordt ontvangen door een host die volledig in haar rol zit en je introduceert in het verhaal van de kamer waar je heen gaat.

De puzzels zijn soms makkelijk en soms moeilijk. Soms lineair en soms parallel. Persoonlijk zorgde dit voor een heerlijke flow in de kamer.

De beleving is heel goed. Het pand wordt maximaal gebruikt en het thema is op het pand aangepast, dikke pluspunten hiervoor. In het donker zal dit nog meer sfeer geven dan overdag, maar goed. Als je allergie hebt voor boerderijdieren slik je wel het liefste je allergiepilletjes🙈

Alles was in thema en sloot aan op het verhaal, vooral de "transities" in het spel, om het maar even zo te noemen wantja.

Voor mij voelde dit als een lekker uurtje old school escapen op en van het platteland🙃

Zeker gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service

  Caro dcmarieke

scprsscprsEscaperLid sinds: 28 mei 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Wat een lekkere ouderwetse escape

Met vier redelijk ervaren escapers, maar voor het eerst in deze samenstelling, trokken we naar het koetshuis van Baron Beeckman. Daar werden we direct al op een schitterende en humoristische manier ontvangen, waarmee we meteen helemaal in het verhaal zaten.
Dit is een kamer die heel goed gebruik maakt van de prachtige en historische lokatie. Daarmee zijn er ook nauwelijks high-tech elementen in de kamer te vinden en dat klopt helemaal in de sfeer die wordt neergezet.
Het enige moderne element dreigde even de illusie te verstoren, maar dat mocht niet getreurd.
Na een duidelijke introductie konden we aan de slag.
Het was een kamer met leuke en afwisselende puzzels. We zaten in een goede flow en hadden, zeker in het eerste gedeelte weinig hints nodig. De enkele hints die kwamen waren zeker noodzakelijk en goed getimed. Daarmee hebben we op een prettige manier de kamer juist binnen de tijd tot een goed einde kunnen brengen. Fijn als een spelleider dat zo goed weet te begeleiden.
Na het ontsnappen was er ruim de tijd om met de eigenaars na te praten. Net als al blijkt uit de kamer zelf, bleek ook toen de passie die zij hebben voor het escapen.
Al met al een heerlijke ouderwetse escape met een leuk verhaal en in een prachtig decor. Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  scprsCaro

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Goeie old school kamer

De ontvangst van deze kamer is compleet in thema en zorgt wel heel even voor wat verwarring. Vooral als je nog nooit of niet veel escape rooms hebt gedaan, maar ons team had daar gelukkig geen last van 😉. Na een sterke introductie, gingen we van start. Er is goed en slim gebruik gemaakt van de al bestaande ruimte en het thema van de kamer komt goed naar voren. De puzzels zijn voornamelijk lineair waardoor ik zeker niet met een al te grote groep naar deze kamer zou komen. De mechanismes in deze kamer zijn heel erg tof en net als je denkt dat je alles wel hebt gezien, komt er weer wat nieuws voorbij.

Ik kreeg naar mijn mening op een bepaald punt te snel hints. Eerste half uur hadden we geen enkele hint gehad en het leek alsof de host opeens bedacht dat we toch wat achter liepen, maar ons wel graag wilde laten ontsnappen en dat 'gat' aan de hand van veel hints probeerde te dichten. Verder hebben we na de escape room wel nog gezellig nagepraat en nog wat escape ervaringen uitgewisseld.

Ik vind dit een erge leuke kamer zonder technische snufjes. Maar ik vind een 9.6 voor deze kamer wel wat aan de hoge kant, maar de kamer is zeker de moeite waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro Stan

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Genoten

Weer over de grens voor een escapeweekend (zo mag ik het wel noemen, denk ik). Samen met mijn lief (2 personen) ben ik naar Molensteden gereden om te starten met de eerste van de 5 kamers in België die we dit weekend speelden. ‘Het Geheim van Baron Beeckman’ stond bij ons beide al lang op de wishlist. Eigenlijk was het zover om deze te gaan doen.

Het valt me altijd op dat escape rooms op de meest bijzondere plekken gevestigd zijn. Soms op industrieterreinen, soms in woonwijken en soms volledig achteraf op het platteland in een pittoresk huis met een paardenstal. Op die laatste locatie kamen wij aan om bij het genootschap van Baron Beeckman toe te treden.

De voorshow begint al buiten en dat maakt dat je direct in het verhaal zit. Onze host (die later de eigenaressen bleek te zijn) geeft al meteen bij de voordeur aan wat de missie en het doel van deze escape is op een bijzonder leuke manier 😃. Het is altijd een pré als het super duidelijk is wat je moet doen en waar je naartoe werkt.

Na deze introductie/instructie begin je aan je missie. De eigenaren hebben ontzettend mooi gebruik gemaakt van de locatie zelf, waardoor je je echt waant in het huis van de Baron met bijbehorende stal. Qua thematisering en decoratie ziet het er dus echt fantastisch uit. Wat hierbij een leuke toevoeging is, is dat dus ook de ‘technieken’ in de kamer afgestemd zijn op de thematisering. Zonder te spoilen geef ik even een algemeen voorbeeld van wat ik bedoel: Het zou gek zijn als je een kamer speelt in een middeleeuws thema en dat er een tv-scherm hangt met een aftellende klok erop en af een toe een hint van de gamehost. Bij Baron Beeckman hebben ze daar goed over na gedacht en zul je zoiets niet tegenkomen. Alles, maar echt alles is passend bij de thematisering. Dit verdient een super groot compliment, want dat kan ik erg waarderen.

De puzzels zijn super leuk en duidelijk. Af en toe een moeilijke en af en toe een gemakkelijke puzzel kun je tegenkomen. Dit is prima in balans. De kamer is wél helemaal lineair, wat betekent dat je (met een iets grotere groep) niet altijd allemaal iets te doen hebt. Mocht je andere reviews van mij gelezen hebben, dan weet je dat ik dat nooit erg vind als er genoeg te zien is in de kamer én dat was dus ook het geval bij deze. Ik heb me geen moment verveeld (wel even in acht nemend; wij speelde met 2 personen).

We zijn niet uit de kamer gekomen binnen de gegeven tijd. We waren te dom, om toe te treden tot het genootschap van ons Baronnetje 😧. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én daar gaat het mij om. Wij zijn nu géén genoten, maar we hebben wél genoten!

We werden door de vriendelijke eigenaresse uit de kamer gehaald en we hebben nog even gezellig nagepraat met haar en haar man. Ik weet niet óf het aan het land ligt, maar de beste ervaringen op het gebied van gastvrijheid en service zijn bij mij in België geweest. Zo nu ook weer. Kei lieve mensen.

Al bij al; Het geheim van Baron Beeckman is zeker een aanrader. Het is een leuke escape room, die mooi gedecoreerd en volledig in thema is.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je niet net zo dom bent als wij 😜 is deze kamer goed te doen met 2 personen. Ik zou aanraden om met 2 óf 3 te gaan i.v.m. de lineaire puzzels.
- Speel deze kamer zeker als je houdt van authenticiteit en originaliteit.

Lieve eigenaren van Baron Beeckman, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wij hebben ‘genoten’ van jullie kamer en we komen graag terug, mocht er een tweede kamer komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Super vriendelijke eigenaren
 • Decoratie
 • Prachtige locatie
 • Puzzels

  Caro sjephanie

Junior EscaperLid sinds: 23 augustus 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2021

heerlijke nostalgie

Soms lijkt het alsof enkel escape rooms met de modernste snufjes de beste zijn. Wel, deze escape-room is zeker niet de modernste, maar qua beleving heeft ons dit geen moment gestoord, integendeel. Soms is het juist leuk om die nostalgie van een ouder gebouw op te zoeken. En dat is hier het geval. Iets ultramodern zou hier trouwens niet passen. Er zaten enkele zeer originele elementen in, die we nog maar zelden zagen.
Het algemene gevoel na het spelen van een kamer drukt zich dikwijls uit in de tijd die we graag zouden doorbabbelen over de kamer met de eigenaars. Hier kwam de volgende groep aan, en moesten we jammer genoeg reeds vertrekken. De eigenaars zijn dus zeer aangename mensen die de liefde voor escape rooms duidelijk niet moesten forceren. Top gedaan, en een dikke aanrader! We werden zeer hartelijk ontvangen, en we zijn fier om nu uitgenodigd te worden op de toekomstige feestjes van de Baron.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Caro nathaliedumon

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Heerlijk old school (en mechanisch) escapen

Na het zien van het imposante landgoed, rijden we een kleine parkeerplaats op en staan we voor de locatie. Netjes afgewacht tot de tijd die in de email stond om de kamer te starten. Wat een onthaal! Onwijs leuk met een enthousiaste gastheer. Met een flinke dosis humor konden we de kamer starten. Al snel werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een leuke old school kamer. Klassieke puzzels die allemaal mechanisch werken, ik houd er wel van. Het verhaal in de kamer is over het algemeen duidelijk en de puzzels zijn hier een leuke toevoeging op. Enige minpunt in deze kamer vind ik persoonlijk de tijdsklok die totaal niet in het beeld past. Over het algemeen is dit een prima kamer die je mee terugneemt naar het old school escapegevoel. Overigens is de locatie prachtig en zijn de gastheer en -vrouw onwijs gezellig.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro dcmarieke

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 juli 2021

Anders en beter dan de doorsnee kamer

Op aanraden van Wim van Keyhouse Mol trokken we naar Diest.
We zaten meteen in het verhaal. De aankleding van de ontvangstruimte, de kamer zelf, het domein. Alles past bij het verhaal. Hier is over nagedacht en werk in gestoken. Dat zie je.
Het zijn puzzels, met doe en denk opdrachten. Er zijn zo van die opdrachten die je overal tegenkomt, maar in deze kamer waren die er weinig.
Tot slot ook nog heel aangename mensen om achteraf mee te praten. Je merkt dat ze het met veel passie en plezier doen.
Zeker een aanrader om eens tot Diest te rijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  46:47 min


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Gastheer en vrouw

  Caro keyhouse

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (306 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2020

Prima Old school gevoel

Last minute een escape boeken, yeah.
Samen met de eigenaren van 2 andere rooms bezochten we deze nieuwe room op minder dan een uurtje rijden.
Goede scores en een leuk verhaal = op naar daar :-)

Onthaal:

Wel te vroeg komen heeft geen nut, kom netjes op de gevraagde tijd, je zal wel zien waarom.
Parkeren kan bij het statige gebouw en we worden kordaat verwelkomd door een medewerkster van de Baron.
Eens binnen blijkt de Baron zich te excuseren, maar hij heeft gezorgd dat we weten wat ons te doen staat.


Kamer:
Wel wat hierboven staat is dus eigenlijk hoe het verhaal start, tof gedaan.
De eigenaren maken slim gebruik van de reeds bestaande woning en daar gaat ons verhaal ook verder.
We zijn met 4 en hebben nog nooit een kamer met elkaar gespeeld, dat is een goede test voor de kamer ;-)
Maar op een of andere manier loopt het eigenlijk best lekker. Ik krijg iets teveel hints naar mijn zin en hier en nu lopen we toch tegen een bottleneck waardoor een deel van ons staat te niksen.
De afwerking en setting is gewoon tof. Ze proberen hier niks na te doen, het is gewoon echt en dat is slim.

Er zitten een paar puzzels in die ik meteen eruit zou gooien, 1 omdat ze duidelijk niet foolproof zijn en dus voor verwarring kunnen zorgen en 2 omdat ze maar voor 1a2 personen leuk zijn.

Het verhaal daarentegen is prima en erg duidelijk. Je weet goed wat je te doen staat en dat is lekker helder.

Conclusie:
Wel dit is echt een old school escape room. Lekker mechanisch.
Het verhaal zit echt prima, net als de decoratie en sfeer.
Ik stoorde me wat aan de tijdklok, die te modern is en aan 2 zaken in de kamer.
Beide zaken hebben we gemeld aan de eigenaars die achteraf ruim de tijd namen om na te praten.
Het zijn toffe mensen die dit duidelijk niet doen voor het geld, maar een passie hebben voor het runnen van een escape room.

Ondanks de paar puntjes van kritiek is dit een prima kamer. Verwacht niks wereldschokkend, want het cijfer dat ze krijgen is nu iets te hoog en dat schept een verwachting dat ze helaas niet kunnen waarmaken.

Ik miste ook een foto op het einde.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro prodigy

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 1 januari 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Voor wie zijt gij hier?

Vandaag Baron Beeckman, ik meen mijn 4de escaperoom. We gingen op pad met zijn 4e waarvan een paar met wat meer ervaring dan mij, maarja iemand moet er een show van maken.

Toen we aan kwamen bij deze escaperoom twijfelde we allemaal even of we wel echt goed zaten, het zal raar zijn om opeens bij een echte kasteelheer aan te kloppen. Het super grappige ontvangst maakte deze angst van ons ook nog bijna waar, super grappig!

Toen we in de eerste kamer kwamen kregen we nog netjes de tijd om even naar het toilet te gaan, daarna kregen we meteen de eerste puzzel. Super belangrijk deel van de kamer!
Onze game host had duidelijk inzicht aangezien die mij aanzag als het brein van de groep, eindelijk eens de erkenning die ik in mijn jeugd heb gemist.

Er word ontzettend goed gebruik gemaakt van de locatie, dit moet ook bijna wel anders zal dit bijna een misdaad zijn maar het word super goed gedaan. Het verhaal van deze kamer is passend, voor mijn gevoel klopte het gewoon en dat stel ik altijd ontzettend op prijs. De puzzels paste top bij de locatie, aankleding en het bracht ook op sommige momenten een verassend effect.

Het was een redelijk lastige kamer (Ik was toen vrij nieuw met escape) vond ik persoonlijk we hebben hem ook maar net binnen de tijd gehaald maar een uitdaging is altijd goed. De sfeer die werd goed gezet door onze game host en heeft de kamer naderhand nog mooi aan ons uitgelegd een echt pluspunt.

Toen we er eenmaal uitwaren hebben we denk ik nog wel een half uur lang gezellig na gepraat over van alles en nog wat super leuk.

Onder aan de streep, een puzzel kamer met een cool verhaal. Je leeft je in wat je aan het doen bent en alles ''voelt'' echt omdat het dat ook is, je bent waar je bent en dat maakt het zo cool. De service was top en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  Caro sjephanie

HENBOHENBOEscape ApprenticeLid sinds: 4 februari 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Realistisch

Realistische setting.
In de juiste sfeer van bij ontvangst door de gastvrouw.
Ingenieuze puzzels/raadsels.
Uniek plot.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

Unieke en sfeervolle beleving!

Zeer leuke ontvangst die ook nog eens op een unieke manier gebeurde.
Je kwam direct in de sfeer van het spel.
Gastvrouw was zeer aangenaam, maakte van tijd een leuk grapje, alsook de nodige uitleg was zeker voldoende!
Kamers waren uniek & mooi gedecoreerd.

Spelletjes en puzzels waren leuk en opeenvolgend.
Achteraf hebben we nog een hele leuke babbel gehad met de gastvrouw/eigenaar.

We hebben de escape room met 5 (hectische vrouwen) gespeeld, we hebben het zeer leuk gehad en raden deze escaperoom zeker aan!

We komen zeker nog eens terug om de andere kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Caro

MoffelMoffelEscape ApprenticeLid sinds: 26 maart 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2023

mooie ervaring, van het begin tot het einde

van voor de start in het verhaal getrokken worden tot het einde.
komische noot. met puzzels die goed in elkaar steken.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:37 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede service
 • Verhaal

  Caro

Zeer fijne escape!

Vanaf ontvangst tot einde zit alles goed in elkaar.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal

  Caro

BSEBSEJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2023 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Authentieke kamer met super ontvangst

Toetreden tot het genootschap bleek een ware uitdaging die helemaal gemaakt werd door de gepassioneerde eigenaars!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Caro

DoriencDoriencEscape ApprenticeLid sinds: 19 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Knappe escape room

Heel authentiek met originele elementen om verder te raken in het spel. Het is ook een aangenaam niveau van escape room.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving

  Caro

Isabelle FeysIsabelle FeysEscape ApprenticeLid sinds: 3 december 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2023

Een opéénvolging van thematische puzzels

Dit was de 3e escaperoom die we deden met een vast groepje van 4 en meteen ook de beste tot nu toe. Het avontuur startte met een prima onthaal, door een uitbater die goed in haar rol zat en bleef. De sfeer zal onmiddellijk goed, je wist zo dat dit een topkamer zou worden. We zijn de hele tijd met ons 4 in de weer geweest, een kamer waar leuke, logische, thematische puzzels elkaar opvolgen. Uiteraard komt er denkwerk aan te pas, maar alles zit prima in elkaar zonder dat het te ver gezocht is. Verrassende elementen, leuke wendingen. Kortom, wij zijn fan van begin tot einde!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro

StringzStringzJunior EscaperLid sinds: 1 september 2019 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 maart 2023

Bring on the booze...

Bij ‘Het Geheim Baron Beeckman’ hebben ze momenteel twee kamers ter beschikking, die wij allebei op dezelfde dag zijn gaan bezoeken. Idealiter speel je eerst ‘het genootschap’ en nadien ‘het testament’, gezien dit de meest logische volgorde is, maar als je door de inschrijfmogelijkheden tot de omgekeerde richting gedwongen wordt, zoals bij ons het geval was, is dat zeker geen ramp en doet het niet af aan je spelplezier.
Het fijne aan de kamers is dat ze echt een historisch Vlaams tintje hebben meegekregen in de verhaallijn en dat de ligging op een kasteeldomein daar perfect bij aansluit. Ook de uitbaters begroeten je enthousiast ‘in character’, zodat je meteen in de verhaallijn terecht komt, iets wat wij altijd kunnen smaken. Al bleek tot onze verbazing op het einde dat er veel minder authentiek was aan de escape rooms dan we dachten, een teken van het vakmanschap dat er is ingeslopen. De authenticiteit brengt ook met zich mee dat het niet overal in de rooms zelf even warm is, dus koukleumen zullen in de winter blij zijn met een fleece, just in case. Eigen parkeerplaatsen zijn voorhanden, maar deze zijn eerder beperkt, dus als je met de groep kan carpoolen is dat mooi meegenomen.

Het Genootschap dan: doel is te slagen voor een toelatingsproef tot het geheime genootschap (lees: whiskyclub) van de plaatselijke baron waarvan de leden intelligentie hoog in het vaandel dragen (maar aan de baron te zien de whisky toch nog iets meer). Je krijgt hier 60 minuten de tijd voor. De nauwgezette begeleiding van de eigenaars zorgt ervoor dat geen klok nodig hebt, wat toch wel een zekere rust biedt. De puzzels zijn leuk in de kamer verwerkt en oerdegelijk ouderwets zoekwerk komt hier en daar ook wel van pas in deze kamer. Hoewel er best wel wat sleutels en sloten aan te pas komen, past het hier in het thema en wordt het nergens storend. Goed communiceren is er verder ook belangrijk net als af en toe eens een dubbelcheck doen of iets écht niks doet. Alles tezamen een zeer fijne, mooi ingerichte room met oldschool feel die duidelijk de puzzels op de eerste plaats zet. Het feit dat je soms net dat ene stapje verder moet denken, zorgt voor extra voldoening bij het oplossen.

Met een drankje en een snoepje gezellig nabespreken maakt het geheel af. Iets waar de eigenaars ondanks de drukke bezetting tijd voor maken. Hoewel het niet standaard wordt aangeboden, trekken ze ook met plezier een foto als je dit vraagt, dus hou je zeker niet in 😉


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

koen_knxkoen_knxJunior EscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 maart 2023

Zeer leuke ervaring

De escaperoom van Baron Beeckman begon een beetje verwarrend voor een deel van onze ploeg, want het verhaal start bijna onmiddellijk zodra je op de lokatie arriveert. Het helpt dus wel als je al op voorhand het doel van de escaperoom kent.
De omgeving was zeer goed aangepast aan het thema (of beter gezegd andersom) en geen enkel moment hadden we het gevoel dat we vast zaten. Ook omdat de tips op de juiste tijdstippen aangereikt werden.
Er zijn erg veel puzzels te maken en daarom waren we ook erg blij dat we wat extra tijd kregen om tot het genootschap te kunnen toetreden. De nababbel met de enthousiaste uitbaatster was ook erg aangenaam. Zo kregen we nog veel info over andere escaperooms in de Kempen.
Alles in beschouwing genomen was dit zeker één van onze aangenaamste escaperoomervaringen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica

  Caro

David DelaereDavid DelaereEscape ApprenticeLid sinds: 26 februari 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke escaperoom om met tieners te doen

Een mooie locatie. Leuke puzzels. Een goede ontvangst.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Caro

CajunDustCajunDustEscape ApprenticeLid sinds: 28 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2023

Laat je onderdompelen in een geweldig verhaal in een innemende sfeer

Fantastische old-school escaperoom met een toelopend hoogtepunt in spanning. Ademt pure sfeer uit, in schitterend en verzorgd decor. Chapeau !
Heel goed ontvangst zodat je direct in de sfeer zit. Soms zeer goed gevonden puzzels en raadsels. Heel mooi afgewerkt, en ook met een sterk verhaal. Een dikke aanrader !


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • moeilijk minpunten te vinden

  Caro

Ruben_DelaereRuben_DelaereEscape ApprenticeLid sinds: 26 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Super leuke escape room!

Vanaf de ontvangst ben je onmiddelijk in de sfeer en de escape room zelf is zeer leuk. Mooi decor en leuke raadsels. Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Origineel
 • Verhaal

  Caro

CorTomiaCorTomiaJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Leuke mechanische kamer op een authentieke locatie

Heel leuke kamer. Voor de verandering geen hoog technische snufjes, maar dat zou eerlijk gezegd in deze setting en decor ook niet passen. De puzzels zijn leuk en qua moeilijkheidsgraad afwisselend.

Merci voor het feestje in de laatste kamer 😁💃🏻

Qua verhaal vond ik deze kamer iets minder sterk dan het testament.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Onthaal

  Caro

RDenHaagRDenHaagEscaperLid sinds: 15 maart 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2023

Super goed kamer!

We hebben deze kamer na Het Testament gespeeld. Ik denk dat de andere volgorde beter is. Deze kamer is ook fantastisch, Het Testament is nog beter. Puzzels zijn leuk en lekker old-school. Verhaal vond ik wat minder goed uit de verf komen. Maar dat mag de pret niet drukken. Kan deze kamer zeker aanbevelen.
Tip: foto achteraf vind ik altijd leuk. We hebben twee kamers gespeeld. Tijdens het wachten tussen de kamer hadden we graag een drankje willen kopen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  Caro

esther_van_houtesther_van_houtJunior EscaperLid sinds: 10 maart 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 februari 2023

Fantastisch!

Goed lopend verhaal op een locatie die tot de verbeelding spreekt..
Een room die duidelijk met liefde is gebouwd.
Het thema wordt leuk doorgevoerd in de ontvangst en inleiding. Goede puzzels


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Spannend

  Caro

PikashiuPikashiuJunior EscaperLid sinds: 26 november 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 februari 2023

Authentieke decor

Kamer met veel geschiedenis

Dankzij de game master, worden we vanaf introductie al meegesleept in het verhaal.

De decoratie was heel origineel, ook al bestond de kamer al een tijdje werkte alles nog perfect.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  Caro

Kim_mdvKim_mdvEscape ApprenticeLid sinds: 2 juli 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Een sfeervol, afwisselend en mooi in karakter gemaakt

De puzzels in de kamer zijn niet heel ingewikkeld, maar de afwisseling is erg leuk. Aan elke opdracht zit een verhaal wat de sfeer afmaakt die neergezet wordt.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede prijs

  Caro

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig