Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Geheim Baron Beeckman

Molenstede , België

Nu geopend

Top #20

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over Het Geheim Baron Beeckman

Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is voorzitter van het berucht genootschap   “ Cogito Ergo Sum”. Deze broederlijke organisatie van gelijkgezinden houdt zich in het grootste geheim bezig met progressief denken en onverschrokken vechten voor “vrijheid” en “gelijkheid”. Niemand kan zomaar aanwezig zijn op hun illustere bijeenkomsten in hun veilige hoofdkwartier. 

U wil dolgraag lid worden? Dat kan.... Maar dan moet je eerst bewijzen wat je waard bent en je toelating verdienen! 

Wie weet wat jullie te wachten staat…

Het Geheim Baron Beeckman is een escapespel waarbij je in een klein team durvers probeert binnen te dringen én te ontsnappen uit een kamer(s), binnen de tijd van 60 minuten.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

92 likes

429 bezoekers

88.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

227 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

anoukanoukEscape ExpertLid sinds: 16 november 2018 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Goeie old school kamer

De ontvangst van deze kamer is compleet in thema en zorgt wel heel even voor wat verwarring. Vooral als je nog nooit of niet veel escape rooms hebt gedaan, maar ons team had daar gelukkig geen last van 😉. Na een sterke introductie, gingen we van start. Er is goed en slim gebruik gemaakt van de al bestaande ruimte en het thema van de kamer komt goed naar voren. De puzzels zijn voornamelijk lineair waardoor ik zeker niet met een al te grote groep naar deze kamer zou komen. De mechanismes in deze kamer zijn heel erg tof en net als je denkt dat je alles wel hebt gezien, komt er weer wat nieuws voorbij.

Ik kreeg naar mijn mening op een bepaald punt te snel hints. Eerste half uur hadden we geen enkele hint gehad en het leek alsof de host opeens bedacht dat we toch wat achter liepen, maar ons wel graag wilde laten ontsnappen en dat 'gat' aan de hand van veel hints probeerde te dichten. Verder hebben we na de escape room wel nog gezellig nagepraat en nog wat escape ervaringen uitgewisseld.

Ik vind dit een erge leuke kamer zonder technische snufjes. Maar ik vind een 9.6 voor deze kamer wel wat aan de hoge kant, maar de kamer is zeker de moeite waard.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro Stan

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Genoten

Weer over de grens voor een escapeweekend (zo mag ik het wel noemen, denk ik). Samen met mijn lief (2 personen) ben ik naar Molensteden gereden om te starten met de eerste van de 5 kamers in België die we dit weekend speelden. ‘Het Geheim van Baron Beeckman’ stond bij ons beide al lang op de wishlist. Eigenlijk was het zover om deze te gaan doen.

Het valt me altijd op dat escape rooms op de meest bijzondere plekken gevestigd zijn. Soms op industrieterreinen, soms in woonwijken en soms volledig achteraf op het platteland in een pittoresk huis met een paardenstal. Op die laatste locatie kamen wij aan om bij het genootschap van Baron Beeckman toe te treden.

De voorshow begint al buiten en dat maakt dat je direct in het verhaal zit. Onze host (die later de eigenaressen bleek te zijn) geeft al meteen bij de voordeur aan wat de missie en het doel van deze escape is op een bijzonder leuke manier 😃. Het is altijd een pré als het super duidelijk is wat je moet doen en waar je naartoe werkt.

Na deze introductie/instructie begin je aan je missie. De eigenaren hebben ontzettend mooi gebruik gemaakt van de locatie zelf, waardoor je je echt waant in het huis van de Baron met bijbehorende stal. Qua thematisering en decoratie ziet het er dus echt fantastisch uit. Wat hierbij een leuke toevoeging is, is dat dus ook de ‘technieken’ in de kamer afgestemd zijn op de thematisering. Zonder te spoilen geef ik even een algemeen voorbeeld van wat ik bedoel: Het zou gek zijn als je een kamer speelt in een middeleeuws thema en dat er een tv-scherm hangt met een aftellende klok erop en af een toe een hint van de gamehost. Bij Baron Beeckman hebben ze daar goed over na gedacht en zul je zoiets niet tegenkomen. Alles, maar echt alles is passend bij de thematisering. Dit verdient een super groot compliment, want dat kan ik erg waarderen.

De puzzels zijn super leuk en duidelijk. Af en toe een moeilijke en af en toe een gemakkelijke puzzel kun je tegenkomen. Dit is prima in balans. De kamer is wél helemaal lineair, wat betekent dat je (met een iets grotere groep) niet altijd allemaal iets te doen hebt. Mocht je andere reviews van mij gelezen hebben, dan weet je dat ik dat nooit erg vind als er genoeg te zien is in de kamer én dat was dus ook het geval bij deze. Ik heb me geen moment verveeld (wel even in acht nemend; wij speelde met 2 personen).

We zijn niet uit de kamer gekomen binnen de gegeven tijd. We waren te dom, om toe te treden tot het genootschap van ons Baronnetje 😧. Gelukkig hebben we wel alles meegekregen én daar gaat het mij om. Wij zijn nu géén genoten, maar we hebben wél genoten!

We werden door de vriendelijke eigenaresse uit de kamer gehaald en we hebben nog even gezellig nagepraat met haar en haar man. Ik weet niet óf het aan het land ligt, maar de beste ervaringen op het gebied van gastvrijheid en service zijn bij mij in België geweest. Zo nu ook weer. Kei lieve mensen.

Al bij al; Het geheim van Baron Beeckman is zeker een aanrader. Het is een leuke escape room, die mooi gedecoreerd en volledig in thema is.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je niet net zo dom bent als wij 😜 is deze kamer goed te doen met 2 personen. Ik zou aanraden om met 2 óf 3 te gaan i.v.m. de lineaire puzzels.
- Speel deze kamer zeker als je houdt van authenticiteit en originaliteit.

Lieve eigenaren van Baron Beeckman, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Wij hebben ‘genoten’ van jullie kamer en we komen graag terug, mocht er een tweede kamer komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Super vriendelijke eigenaren
 • Decoratie
 • Prachtige locatie
 • Puzzels

  Caro sjephanie

Junior EscaperLid sinds: 23 augustus 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2021

heerlijke nostalgie

Soms lijkt het alsof enkel escape rooms met de modernste snufjes de beste zijn. Wel, deze escape-room is zeker niet de modernste, maar qua beleving heeft ons dit geen moment gestoord, integendeel. Soms is het juist leuk om die nostalgie van een ouder gebouw op te zoeken. En dat is hier het geval. Iets ultramodern zou hier trouwens niet passen. Er zaten enkele zeer originele elementen in, die we nog maar zelden zagen.
Het algemene gevoel na het spelen van een kamer drukt zich dikwijls uit in de tijd die we graag zouden doorbabbelen over de kamer met de eigenaars. Hier kwam de volgende groep aan, en moesten we jammer genoeg reeds vertrekken. De eigenaars zijn dus zeer aangename mensen die de liefde voor escape rooms duidelijk niet moesten forceren. Top gedaan, en een dikke aanrader! We werden zeer hartelijk ontvangen, en we zijn fier om nu uitgenodigd te worden op de toekomstige feestjes van de Baron.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Caro nathaliedumon

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Heerlijk old school (en mechanisch) escapen

Na het zien van het imposante landgoed, rijden we een kleine parkeerplaats op en staan we voor de locatie. Netjes afgewacht tot de tijd die in de email stond om de kamer te starten. Wat een onthaal! Onwijs leuk met een enthousiaste gastheer. Met een flinke dosis humor konden we de kamer starten. Al snel werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een leuke old school kamer. Klassieke puzzels die allemaal mechanisch werken, ik houd er wel van. Het verhaal in de kamer is over het algemeen duidelijk en de puzzels zijn hier een leuke toevoeging op. Enige minpunt in deze kamer vind ik persoonlijk de tijdsklok die totaal niet in het beeld past. Over het algemeen is dit een prima kamer die je mee terugneemt naar het old school escapegevoel. Overigens is de locatie prachtig en zijn de gastheer en -vrouw onwijs gezellig.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro dcmarieke

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 juli 2021

Anders en beter dan de doorsnee kamer

Op aanraden van Wim van Keyhouse Mol trokken we naar Diest.
We zaten meteen in het verhaal. De aankleding van de ontvangstruimte, de kamer zelf, het domein. Alles past bij het verhaal. Hier is over nagedacht en werk in gestoken. Dat zie je.
Het zijn puzzels, met doe en denk opdrachten. Er zijn zo van die opdrachten die je overal tegenkomt, maar in deze kamer waren die er weinig.
Tot slot ook nog heel aangename mensen om achteraf mee te praten. Je merkt dat ze het met veel passie en plezier doen.
Zeker een aanrader om eens tot Diest te rijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  46:47 min


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Gastheer en vrouw

  Caro keyhouse

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2020

Prima Old school gevoel

Last minute een escape boeken, yeah.
Samen met de eigenaren van 2 andere rooms bezochten we deze nieuwe room op minder dan een uurtje rijden.
Goede scores en een leuk verhaal = op naar daar :-)

Onthaal:

Wel te vroeg komen heeft geen nut, kom netjes op de gevraagde tijd, je zal wel zien waarom.
Parkeren kan bij het statige gebouw en we worden kordaat verwelkomd door een medewerkster van de Baron.
Eens binnen blijkt de Baron zich te excuseren, maar hij heeft gezorgd dat we weten wat ons te doen staat.


Kamer:
Wel wat hierboven staat is dus eigenlijk hoe het verhaal start, tof gedaan.
De eigenaren maken slim gebruik van de reeds bestaande woning en daar gaat ons verhaal ook verder.
We zijn met 4 en hebben nog nooit een kamer met elkaar gespeeld, dat is een goede test voor de kamer ;-)
Maar op een of andere manier loopt het eigenlijk best lekker. Ik krijg iets teveel hints naar mijn zin en hier en nu lopen we toch tegen een bottleneck waardoor een deel van ons staat te niksen.
De afwerking en setting is gewoon tof. Ze proberen hier niks na te doen, het is gewoon echt en dat is slim.

Er zitten een paar puzzels in die ik meteen eruit zou gooien, 1 omdat ze duidelijk niet foolproof zijn en dus voor verwarring kunnen zorgen en 2 omdat ze maar voor 1a2 personen leuk zijn.

Het verhaal daarentegen is prima en erg duidelijk. Je weet goed wat je te doen staat en dat is lekker helder.

Conclusie:
Wel dit is echt een old school escape room. Lekker mechanisch.
Het verhaal zit echt prima, net als de decoratie en sfeer.
Ik stoorde me wat aan de tijdklok, die te modern is en aan 2 zaken in de kamer.
Beide zaken hebben we gemeld aan de eigenaars die achteraf ruim de tijd namen om na te praten.
Het zijn toffe mensen die dit duidelijk niet doen voor het geld, maar een passie hebben voor het runnen van een escape room.

Ondanks de paar puntjes van kritiek is dit een prima kamer. Verwacht niks wereldschokkend, want het cijfer dat ze krijgen is nu iets te hoog en dat schept een verwachting dat ze helaas niet kunnen waarmaken.

Ik miste ook een foto op het einde.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Caro prodigy

GijssambeekGijssambeekEscaperLid sinds: 1 januari 2022 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Voor wie zijt gij hier?

Vandaag Baron Beeckman, ik meen mijn 4de escaperoom. We gingen op pad met zijn 4e waarvan een paar met wat meer ervaring dan mij, maarja iemand moet er een show van maken.

Toen we aan kwamen bij deze escaperoom twijfelde we allemaal even of we wel echt goed zaten, het zal raar zijn om opeens bij een echte kasteelheer aan te kloppen. Het super grappige ontvangst maakte deze angst van ons ook nog bijna waar, super grappig!

Toen we in de eerste kamer kwamen kregen we nog netjes de tijd om even naar het toilet te gaan, daarna kregen we meteen de eerste puzzel. Super belangrijk deel van de kamer!
Onze game host had duidelijk inzicht aangezien die mij aanzag als het brein van de groep, eindelijk eens de erkenning die ik in mijn jeugd heb gemist.

Er word ontzettend goed gebruik gemaakt van de locatie, dit moet ook bijna wel anders zal dit bijna een misdaad zijn maar het word super goed gedaan. Het verhaal van deze kamer is passend, voor mijn gevoel klopte het gewoon en dat stel ik altijd ontzettend op prijs. De puzzels paste top bij de locatie, aankleding en het bracht ook op sommige momenten een verassend effect.

Het was een redelijk lastige kamer (Ik was toen vrij nieuw met escape) vond ik persoonlijk we hebben hem ook maar net binnen de tijd gehaald maar een uitdaging is altijd goed. De sfeer die werd goed gezet door onze game host en heeft de kamer naderhand nog mooi aan ons uitgelegd een echt pluspunt.

Toen we er eenmaal uitwaren hebben we denk ik nog wel een half uur lang gezellig na gepraat over van alles en nog wat super leuk.

Onder aan de streep, een puzzel kamer met een cool verhaal. Je leeft je in wat je aan het doen bent en alles ''voelt'' echt omdat het dat ook is, je bent waar je bent en dat maakt het zo cool. De service was top en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  Caro sjephanie

JoyceVLJoyceVLJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2022 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Zalige ervaring van begin tot einde

Super mooi thema, heel fijne beleving.
Enkele originele puzzels, fantastisch verhaal en omkadering!
We kijken al uit naar de volgende kamer die bijna klaar is! We gaan zeker terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:40 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  Caro

ShariShariEscape ApprenticeLid sinds: 6 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2022

Top

Eerste x dat we een escape room deden en was geweldig. Hebben de smaak nu te pakken en gaan zeker nog terug voor de 2de kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

  Caro

Sammy PorteSammy PorteEscape ApprenticeLid sinds: 26 november 2019 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2022

Top escape ervaring in perfecte setting

Nog voor je effectief aan de escape room begint zit je mee in het verhaal, alles klopt en is tot in de details afgewerkt. De ontvangst kadert het verhaal en doet je verlangen om aan de slag te gaan en hopen op toetreding tot de geheime vennootschap. De setting en locatie passen volledig in het verhaal en helpen mee de juiste sfeer te creëren. De puzzels zijn uitdagend en plezant en passen net als de mechanismes die gebruikt worden om door de escape room te gaan volledig in de omkadering van de escape room.
Kortom een echte aanrader. Ook top review voor de host die zijn tijd neemt na de escape room en bovendien nog interessante weetjes heeft over de locatie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

  Caro

Xeno ZionXeno ZionEscape ApprenticeLid sinds: 2 november 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2022

Feels like we started at the top !

Het was onze eerste escape room. We waren er dichtbij, maar hebben het helaas niet gehaald.
Toch zijn we met een goed gevoel naar huis gegaan. Deze escape room was in één woord "FANTASTISCH".
Geweldige ontvangst ! Veel variatie in de codebrekers !

We waren met 4 volwassenen en twee kinderen van 9 en 10 jaar. Ook zij hebben dit moment als "WIJ WILLEN MEER" ervaren.

Op naar een volgende, al ligt de lat wel zeer hoog na dit bezoek.

PS. We kijken al uit naar de nieuwe escape room die bij Beeckman in aanbouw is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

wimwimEscape ApprenticeLid sinds: 28 juni 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 november 2022

Topkamer

Van de eerste tot de laatste minuut genoten van deze kamer . Uitdagend, anders , zeer goed concept met leuke wendingen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:16 min


 • Verhaal
 • Origineel

  Caro

lisalisaEscape ApprenticeLid sinds: 11 oktober 2016 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Aanrader!

We hebben ons van begin tot eind goed geamuseerd in deze kamer. En ook complimenten voor de fijne ontvangst/begeleiding. We komen zeker terug voor #2!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:39 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Sfeer

  Caro

Kirsten De RyckKirsten De RyckEscape ApprenticeLid sinds: 21 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Zeer goed verhaal met verrassende doorgangen.

Rustige escape room in een mooi kader. Zeer leuk onthaal waardoor je direct in het spel zit. Goed verhaal.
Verrassende technische deuren.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Puzzels

  Caro

AbobonAbobonEscape ApprenticeLid sinds: 21 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Geweldig

Super leuk en heel mooi in elkaar gezet.
Ook een mooi verhaal en mooie locatie.

Aanrader voor iedereen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

  Caro

Geweldige oldschool escape waar je direct in het verhaal zit

We gingen voor het eerst een escape dag doen met meerdere kamers achter elkaar.
Het bezoek aan de baron was onze eerste stop.

Terwijl dat je nog buiten staat zit het host al in zijn/haar rol wat voor enige verwarring bij een van ons zorgde.
Gelukkig was deze verwarring snel opgelost en konden we naar binnen om te kijken of we bij het genoodschap konden aansluiten.
Direct bij binnenkomst werden we in een kamer gezet met een pittige opdracht, gelukkig bleek dit na een minuut een opwarmer te zijn.

Na de nodige plaspauze konden we de 'keymaste' uitkiezen die de sleutelbos kreeg en hierna konden we daadwerkelijk gaan beginnen aan de escape. Vanaf het begin af aan was in grote lijnen duidelijk wat we moesten doen en zaten we lekker in het ritme. Met maar een paar hints hebben we uiteindelijk de kamer kunnen spelen. Nadat de tijd afgelopen was besloot de host om ons een paar minuten extra te geven aangezien we teen het einde van de kamer zaten. Hierdoor hebben we de escape met succes weten af te ronden.

Hierna werden we welkom geheten in het genoodschap en konden we nog even napraten met de host.
Hier sprong de hartstocht er vanaf, het bleek dat onze host het samen met haar man hadden gebouwd en ook draaide.
Ze vertelde over dat ze een 2e kamer aan het bouwen zijn en wij over de verschillende kamers die op ons programma stonden. Maar ook kamers die wij hadden gespeeld of op onze todo lijst stonden bleken zij te kennen. Echte liefhebbers dus!

We hadden nog veel langer kunnen doorpraten maar wij moesten helaas op weg naar onze volgende escape.
En zo stapte we met een heel goed gevoel in de auto, op naar de 2e kamer.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

IenkeIenkeJunior EscaperLid sinds: 16 oktober 2022 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Een woord: wow

Een escape room is niet alleen de puzzels. Het betreft de hele ervaring. Deze escape room had het helemaal. Van het begin tot het einde is hier over nagedacht. Het interieur, de ervaring voor en na de escape room, het verhaal, alles was af. De beste escape room die wij tot nu toe gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  Caro

gerrit1978gerrit1978Escape ApprenticeLid sinds: 21 mei 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Topkamer!

Heel fijne ervaring. Mooie kamer met ontvangst en inkleding die echt klòpt. Verwacht je niet aan technologische hoogstandjes, maar old school slotjes, puzzels, verborgen toestanden, maar dat is helemaal niet erg, integendeel. Paar hints nodig gehad, stom van ons - we hadden het kunnen weten, maar met wat tijd over ontsnapt.
Na het spelen van de kamer nam de gamemaster/eigenaar nog veel tijd om met ons te babbelen over "het vak". Je ziet dat de eigenaars de kamer vol passie ontwierpen en ze met evenveel "goesting" uitbaten.
Zijn bezig een tweede kamer te bouwen, we gaan zeker terug.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

  Caro

MinnieMinnieJunior EscaperLid sinds: 13 juni 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2022

"Ago ergo sum"

"Wat wij komen doen? Wel.. we hebben een afspraak met de baron!"
Naast de aankomst op een prachtige locatie, kregen we ook nog eens een origineel ontvangst bij deze room. Na de introductie en voor de begeleiding naar de startkamer, kregen we nog even mee dat alleen de aller slimste konden toetreden tot het genootschap van de Baron.

Het was leuk om nog eens te mogen puzzelen in een 'old-school-kamer'.
We deden deze kamer met een team van drie personen en iedereen had steeds iets om handen, alsook was er teamwork vereist.
De puzzels staken goed in elkaar en zoals gezegd konden alleen de aller slimste toetreden.. :-)

Na het 'escapen' hadden we nog een leuke babbel met de host.
Er is duidelijk een grote passie te merken voor escape rooms en dat siert hun!
Het Geheim Baron Beeckman is zeker een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Old-School

  Caro

scprsscprsEscaperLid sinds: 28 mei 2018 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Wat een lekkere ouderwetse escape

Met vier redelijk ervaren escapers, maar voor het eerst in deze samenstelling, trokken we naar het koetshuis van Baron Beeckman. Daar werden we direct al op een schitterende en humoristische manier ontvangen, waarmee we meteen helemaal in het verhaal zaten.
Dit is een kamer die heel goed gebruik maakt van de prachtige en historische lokatie. Daarmee zijn er ook nauwelijks high-tech elementen in de kamer te vinden en dat klopt helemaal in de sfeer die wordt neergezet.
Het enige moderne element dreigde even de illusie te verstoren, maar dat mocht niet getreurd.
Na een duidelijke introductie konden we aan de slag.
Het was een kamer met leuke en afwisselende puzzels. We zaten in een goede flow en hadden, zeker in het eerste gedeelte weinig hints nodig. De enkele hints die kwamen waren zeker noodzakelijk en goed getimed. Daarmee hebben we op een prettige manier de kamer juist binnen de tijd tot een goed einde kunnen brengen. Fijn als een spelleider dat zo goed weet te begeleiden.
Na het ontsnappen was er ruim de tijd om met de eigenaars na te praten. Net als al blijkt uit de kamer zelf, bleek ook toen de passie die zij hebben voor het escapen.
Al met al een heerlijke ouderwetse escape met een leuk verhaal en in een prachtig decor. Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

Brenda_WouterBrenda_WouterEscape ApprenticeLid sinds: 23 september 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 23 september 2022

Hele mooi beleving

Wat een top ontvangst. Je waant je vanaf het eerste moment in het verhaal. Geen overgang, gewoon meteen erin.
Vanaf de eerste “kamer” ben je al naar aanwijzingen aan het zoeken,
De medewerker van de baron verzorgt het onthaal tot in de puntjes!
De puzzels zijn leuk en niet typisch zoals andere kamers.
De inrichting is prachtig en het decor is echt volledig benut. Er gaat niets verloren van het authentieke.

Top gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Verhaal

  Caro

wekkewekkeEscaperLid sinds: 2 december 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2022

spannend!!

Al een hele tijd in onze gedachten om deze kamer te spelen en vandaag eindelijk zover. We hadden al een kamer elders gespeeld vandaag als opwarming voor de hoog aangeschreven Baron Beeckman kamer. Het verhaal begint inderdaad al vanaf de ingang. Mooi verhaal waar je doorheen moet met veel te doen, te vinden en op te lossen. Bij ons ging het met horten en stoten zoals ze hier zeggen:-) en we hebben het gehaald maar wat was dit spannend zeg, met alle lof voor de spelbegeleiding. Er zou snel een nieuwe kamer aankomen, wij zijn zeker al heel benieuwd!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Caro

GitskeGitskeEscaperLid sinds: 4 oktober 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2022

Prachtige room vol verrassingen

Zonder veel te verklappen kunnen we zeggen dat de start van deze room op zich al een 10 verdiend. Voor we het goed en wel wisten stonden we in de eerste room waar de puzzels al veelbelovend waren. Wat dan volgde was een prachtige tijdlijn van schitterende puzzels, fantastische mechanismes en een verhaal dat van begin tot einde gewoon klopte. Deze komt zonder twijfel in mijn lijstje met toprooms.
Wat ook een extra vermelding verdient is de ontvangst en 'debriefing'. Wat een hartelijke, gepassioneerde mensen die tijd nemen om hun room nog even toe te lichten en hun eigen ervaringen in andere rooms te delen. Een groot contrast met de jobstudenten waar we soms bij terecht komen. Bedankt hiervoor... Ook dit biedt een enorme meerwaarde voor mensen die graag rooms spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  47:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • hartelijke ontvangst en debriefing!

  Caro

mangoest-mangoest-Junior EscaperLid sinds: 13 december 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Toppertje

Mooie setting en een topontvangst.
Möie aanrader


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

  Caro

WarriorBelgiumWarriorBelgiumEscape ApprenticeLid sinds: 11 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2022

Mooie escaperoom, vriendelijk ontvangst.

We waren met 6 mensen wat misschien wat veel was. Want er stond wel altijd iemand niets te doen. Ik denk met 4 mensen dat het leuker is en iedereen wel iets kan zoeken.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • geen

  Caro

mezenmezenJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2022

Nos cogitare et sic nunc membra sumus

Heerlijke inkleding en kadering van het verhaal met respect naar de locatie en geschiedenis van het gebouw.
Mooie mix van realiteit en fictie. Toffe haalbare puzzels en geniaal uitgewerkte mechanische systemen, en dat allemaal in onze eigen achtertuin. Het was eigenlijk iets te lang geleden dat we nog een escape-room gedaan hadden en waren misschien mentaal onvoldoende voorbereid op deze pittige uitdaging.
In het begin zagen we zelf de eenvoudigste opdrachten niet, maar gaandeweg geraakten we terug in de juiste flow en raasden we doorheen de puzzels, alleen net iets te laat. Na een korte debriefing met sympathieke huispersoneel en scannen van een payconiq QR code, konden we de baron toch overtuigen om ons toe te laten treden tot het vennootschap.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Storyline
 • Experience
 • Great host
 • Original

  Caro

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig