Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De laboratoriumkamer

Bunschoten , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over De laboratoriumkamer

Wat zorgt er voor dat onbehaaglijke gevoel als je de kamer binnenstapt? 
 
Speelt je gevoel een spel of is er toch meer aan de hand? Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden en te ontsnappen uit de mysterieuze kamer?
 
Maak het mee in de eerste reallife Escape Room van de Benelux! 

Thema's

Laboratorium

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

90 likes

703 bezoekers

92% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nijverheidsweg 5b
3751 LP, Bunschoten
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

138 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Must do klassieker

Na al vijf kamers gespeeld te hebben op de zondag, gingen we voor onze laatste twee kamers. Ein-de-lijk was het voor mij tijd om de labratorium- en meisjeskamer te spelen, wat keek ik hier naar uit. We begonnen met de oudste kamer uit de Benelux; de labratoriumkamer. Al snel werd duidelijk dat het écht een klassieker is, maar nog steeds een prima kamer voor deze tijd. Erg knap hoe hoog ze de standaard hebben gelegd in die tijd! De flow in de kamer is erg goed, er is echter een puzzel die voor ons wat onlogisch in elkaar zat, waardoor we veel tijd verloren. Verder weinig op- of aan te merken op deze kamer. Prima puzzels, leuke schrikeffecten. Het einde is echter wel heel abrupt, waardoor het verhaal een beetje kwijt is. En de kamer is wel heel smerig (ondanks dat dat in het thema past). Ook werkte het hintsysteem ons op een gegeven moment flink tegen. Verder leuk onthaal door enthousiaste medewerkers, ook tijdens het terugkijken van de beelden. Een echte klassieker die iedere escaper gespeeld moet hebben!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  AJBerghmansMarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2022

Een LABberdoedas op je verwachting

De allereerste escape room van de Benelux stond vandaag op de planning. De Verblauwkes (4 personen) zijn afgereisd naar Bunschoten-Spakenburg om daar alle kamers van Escaperoom Nederland (tegenwoordig geheten: ‘Mama Bazooka’) te spelen. We trapte af met ‘De Laboratoriumkamer’, wat de allereerste escape room was in Nederland. Hierdoor waren de verwachtingen wat getemperd. Het voelde eerder als jezelf verheugen op nostalgie, dan op een topkamer. Echter bleek niets minder waar dan dat…

De ontvangst bij Mama Bazooka is al top. Je bent zelfs even bang dat het spel al begint aan de voordeur 😅, maar dit blijkt gewoon een hele bijzondere en originele manier van welkom heten. Vervolgens wordt je nog een keer welkom geheten door – in ons geval – twee super vriendelijke gamehosts. Zij zouden voor de hele dag onze gamehosts blijven, gezien wij alle kamers van Mama Bazooka op één dag kwamen spelen. De ontvangstruimte is groot en er is genoeg te doen. Je wordt meteen geprikkeld en uitgedaagd om allerhande spelletjes te gaan spelen (denk aan; air hockey, snooker, videogames), want hier staat de ontvangstruimte mee vol. Ruim op tijd komen is hier dus een must als je van een uitdaging houdt 😉.

De hosts kwamen bij ons en gaven ons de instructie van de kamer. Vervolgens werden we naar de kamer gebracht en kregen we de introductie… Oeps, hier hadden we niet op gerekend. In plaats van een simpel laboratorium, kom je terecht in een horror lab 😅. De introductie maakt meteen duidelijk dat er weinig te lachen gaat zijn in deze kamer… Zo trokken twee teamleden van ons wit weg, want dat zijn de angsthazen van de groep, die het nu ook duidelijk werd dat het iets anders ging worden dan wat er ons van voorgesteld hadden. Misschien beter moeten inlezen?

Eenmaal in de kamer – met een hoop bombarie, door de eerste scare 🤣 – merk je meteen dat de kamer goed gedecoreerd en gethematiseerd is. De licht- en geluidseffecten dragen ook bij aan de onaangenamen sfeer (in deze dus positief) die in het lab hangt. De puzzels zijn leuk om te doen en hier en daar nog pittig ook. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt naar de volgende. Gezien wij eigenlijk deze kamer met z’n tweeën aan het oplossen waren - omdat er twee verstijfd waren door de spanning (echte watjes 😜) - was dat alleen maar fijn en zorgde het voor een goede flow. Als je géén angsthazen bij je hebt, zou ik aanraden om met een zeer kleine groep te gaan van twee of drie personen, anders verwacht ik dat je zo nu en dan wel eens staat te wachten op elkaar. Gedurende het spelen komt het verhaal tot je op een mooie suggestieve manier en daar houd ik enorm van.

Met nog tien minuten over kwamen uit de kamer en dat bracht vooral euforie bij de twee angsthazen, want die wilde écht graag ontsnappen 😂. We werden uit de kamer gehaald én mochten kiezen óf we eerst de beelden (die gemaakt waren tijdens het spel) terug wilde kijken óf dat we eerst de andere kamer wilde spelen die op de planning stond. Wij kozen voor het laatste en kregen later de beelden te zien. Dit is een top manier om de kamer nog een keer door te nemen en na te bespreken. Ik vond dit een hele goede toevoeging én het was super grappig om erachter te komen dat het gillen van een meisje géén soundeffect bleek te zijn, maar een oprechte gil van angst van een mannelijke team genoot (dit gaat ‘ie nog vaak horen 🤣).

Al bij al; Boven verwachting een echte topkamer. Je merkt aan niets dat het zo’n oude kamer is en het is echt een beleving van begin tot eind met super leuke puzzels, aankleding, licht- en geluidseffecten en spanning! Ik ben hier erg enthousiast over.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met kleine groep van 2 óf 3 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als eerste i.v.m. van oud naar nieuw spelen;
- Wees voorbereid op een ‘horror’-kamer, want je gaat hier gegarandeerd een aantal keer flink schrikken.

Mama Bazooka, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben ontzettend genoten van deze kamer én (spoiler) van jullie andere kamers. Speciale dank aan onze geweldig vriendelijke hosts! Houd deze nostalgische kamer in eren, want deze kan er zeker nog mee door (meer dan dat zelfs!).


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Spanning/engheid
 • Scares
 • Origineel
 • Nostalgisch

  sjephanie

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2021

Waar het allemaal begon..

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Ja ik moet mij schamen. Na zoveel rooms gespeeld te hebben, kom ik nu pas bij escape room Nederland voor een van de eerste kamers van de benelux te doen.
Het is toch een beetje kijken waar het allemaal begon en naar mijn mening een beetje een must do voor elke escaper.


Onthaal:

Hetzelfde gaat op voor wat ik bij The Dome schreef, maar dat is nu eenmaal hoe het hier gaat.
Met wat geluk tref je hier iemand, met wat pech zal je jezelf enkele minuten moeten bezig houden. Wat ik nu wel weet is dat het een personeelsissue is en dat ze hier echt wel reuze vriendelijk zijn.
Het is ook niet dat er niks is om je bezig te houden :-)

We werden in ieder geval even later vriendelijk welkom geheten door onze GM van dienst en we hadden direct een goede klik met zowel haar als haar collega. Beide hadden duidelijk lol in hun werk en dat zag je!

Eindelijk kon ik door die houten deur die ik de laatste keer helaas dicht moest laten en ik was echt benieuwd naar onze eerste room.

Kamer:

De laboratoriumkamer… Het klinkt saai niet? Het filmpje op voorhand is alleszeggend en meteen was duidelijk dat dit geen saaie reis ging worden. De kamer barst van de sfeer hoe onaangenaam hij ook moge zijn. Maar net als bij runaway train is dit ook een kamer van 6 jaar oud en dat zie je en merk je.

De puzzel worden hier versterkt door de geluid, licht en schrikeffecten. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat de puzzels nu net te maken hebben met het verhaal loopt de flow wel lekker in deze room. Op 1 puzzel na waar wij compleet blijven vasthangen. Het is voor ons onduidelijk hoe en waarom wij deze oplossing konden weten, maar vervelender nog was het feit dat wij continue het idee kregen dat we geholpen werden met licht terwijl dat uiteindelijk niet zo was.

We hadden tijd in overschot dus echt veel kon het mij niet schelen en het geeft meteen de kans om de kamer eens goed te bekijken. Wel viel op dat dit een redelijk vuile kamer is en niet vuil op de manier dat je kan zeggen, dat is het thema…

Naar mate we verder kwamen hield het verhaal totaal op voor mij en had ik werkelijk geen idee meer wat dit stuk met het verhaal te maken had, laat staan wat het betekende buiten het feit dat het er vet uitzag.
Het einde is enorm passief en heel de groep staat er eigenlijk maar bij.

Conclusie:

Phoe, voor 6 jaar geleden, what a room! Absurd hoeveel techniek en effecten hier al inzaten.
Het verhaal begint sterk, maar ontspoort naar het einde en de finale is misschien wel aanwezig qua licht en geluid, maar niet op vlak van teamwork.
Dus de conclusie is dat deze room een echte update kan gebruiken en misschien meteen een goede schrobbeurt.
Een puzzel in het bijzonder is gewoon te onduidelijk en zou logischer kunnen. Zeker dat lampen lijken te helpen op dat moment werkt de verwarring in de hand.

Ook was de groep die de meisjeskamer ging spelen goed te horen in onze room en dat werkt steeds sfeerverpestend.
Dat gezegd zijnde ben ik heel blij dat ik deze kamer gespeeld heb en snap ik heel goed wat deze kamer gedaan heeft voor het escapelandschap waar we ons nu in bevinden.

4 spelers lijkt me ideaal.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

JanJanEscaperLid sinds: 11 september 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Leuke escape, ook voor beginners

Dit is al weer de derde kamer (en dus de laatste) die ik bij Escape Room Nederland heb gespeeld, eigenlijk hebben we de kamers in de "verkeerde" volgorde gespeeld maar dat mocht de pret niet drukken.

De laboratorium kamer vergelijken met de Dome of de Meisjeskamer is het zelfde als appels en peren met elkaar vergelijken. Dit is natuurlijk de eerste kamer die ze hier hebben gebouwd en is dus ook echt een 1.0 ervaring. Desalniettemin is ook deze kamer nog steeds leuk om te spelen. De kamer was gelukkig niet alleen maar slotjes zoals je dat vaker ziet in oudere kamers, er waren veel originele puzzels die uitdagend waren en ook goede samenwerking vereisten. De flow zat er op een aantal momenten goed in, het was duidelijk met welke puzzel je aan de slag moest (op misschien een enkele puzzel na). Ons team heeft zich ondanks wat momenten waar we vast liepen zich er weer goed doorheen geslagen en we ontsnapte uit de kamer.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Leuke puzzels
 • Spannende sfeer
 • Soms liepen we lang vast zonder hint

  bobbiee

bobbieebobbieeJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2021

Leuke beginnerskamer

Dit was mijn tweede bezoek aan Escape Room Nederland. Wederom een fijne ontvangsthal waar je van alles kan doen om de tijd te doden tot je aan de beurt bent.
Dit keer was de laboratorium kamer aan de beurt. Een jaar terug hebben we de meisjeskamer gespeeld. Ik zou aanraden om de volgorde andersom te doen. Je merkt dat de laboratoriumkamer een klassiekere kamer is, maar zeker geen slechte.
De kamer heeft leuke puzzels en het is geen ''slotjes'' kamer zoals vele 1.0 kamers wel zijn. Soms dachten we wel iets te moeilijk over een puzzel na, terwijl de oplossing heel simpel bleek te zijn. Verder zit er niet echt een duidelijk verhaal in, maar al met al wel vermakelijk om te doen. Ik kom zeker nog terug om The Dome te spelen!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Ontvangsthal
 • Vermakelijke puzzels
 • Verhaal mist

  Jan

ingrid_lucardieingrid_lucardieEscape ExpertLid sinds: 19 december 2017 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2019

Spannend en prima escaperoom

Dit is de 3e kamer die we hier spelen. De meisjeskamer was deels in het water gevallen vanwege een mankement in de kamer. Hierdoor kregen we korting op de Dome, die ook een mankement had, maar gelukkig was opgelost voordat wij begonnen. Hierdoor startten we destijds later dan gepland. Nu is het dan tijd voor deze kamer. Dit keer kunnen we zonder vertraging starten. Er zitten spannende momenten in en de puzzels zijn prima. Het vergt soms wat overleg en we hebben niet altijd direct de juiste oplossing, maar gezamenlijk zijn we eruit gekomen. Alle 6 spelers hebben bijgedragen aan de oplossingen. En dat is altijd leuk. Dat je elkaar aanvult en iedereen betrokken is. Dat ging goed.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannende momenten
 • De hints die vanzelf kwamen op momenten dat het no

  Pascal Verheul

Sanne DeHart Sanne DeHart Junior EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 maart 2023

Nog een super leuke kamer ondanks de leeftijd

Een hele leuke kamer, goede en logische puzzels. Ondanks de leeftijd doet hij zeker niet onder aan andere, zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Fantastic Four

Ontsnapt: Ja  35:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

MarkWegMarkWegEscaperLid sinds: 18 september 2021 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2023

Oldscool mustplay voor iedere escaper

Na 35 kamers eindelijk tijd om de eerste kamer van de benelux te gaan spelen. Een kamer die de standaard zette voor alles dat daarna gemaakt is en de geschikte kamer om mee te beginnen bij Mama Bazooka. Dat ze de eerste zijn blijkt ook uit de url: escaperoom.nl!

Mama Bazooka nodigt uit om eerder te komen. De entree is al in stijl: een knop, film, codes helpen je op weg in de loungeruimte. Een ruimte zo groot dat er verschillende coole dingen kunnen staan (poolbiljart, airhockey, video- and boardgames, etc). Je kunt je hier prima vermaken. Eenmaal aan de beurt kwam de host, ze wist ons goed te vinden en begeleidde ons naar de laboratoriumkamer. Leuk om te merken, ook in het nagesprek, dat het plezier dat wij beleven aan escaperooms, ook bij de medewerkers terug te merken is.

De kamer: oldscool? eigenlijk viel dat best mee. Er zaten mooie vondsten in, het was een mooie set puzzels, we zagen vondsten die we in nieuwere escaperooms herkenden en heel veel ging best automatisch (voor die tijd). Niet enorm veel slotjes, hier en daar een sleutel, code's die steeds weer een mooie scare gaven. Het thema? Horror en in de beelden achteraf was mooi te zien hoe we verschillend reageerden op de scares.

De kamer is door de set puzzels voor een groep met ervaring lekker te flowen. We zaten er lekker in en de tijd in de ruimte gaf aan hoeveel tijd we nog hadden. Omdat we normaal kamers op een paar minuten net halen waren we verrast dat we 19 minuten voor de tijd al klaar waren. Waarschijnlijk past de uitdaging niet helemaal meer bij onze ervaring. Toch ook lekker om een keer een kamer lekker vlotjes uit te spelen, zonder al te grote frustratie en mét een hoop erkenning (iedere keer als we iets haalden was er een duidelijk gehaald-moment).

In de finale ging het best vlot. Daar had nog wel een uitdaging bij gemogen wat ons betreft (van een minuut of 17 ;-), maar desalniettemin heerlijk gespeeld, blij dat we deze kunnen toevoegen aan onze lijst.
Wat een waardige eerste escaperoom is hier neergezet. Eigenlijk, vanwege de historische betekenis, zou iedere escaper deze een keer moeten spelen.

Grote plus? De loungeroom en de mogelijkheden die dat biedt. De fijne begeleiding voor en na de kamer. Het chille terugkijken van de beelden van ons team met het gesprekje na de tijd. Echt cool.
Het nodigt alles bij elkaar uit om de andere twee kamers hier (meisjeskamer en the dome) de volgende keer op 1 dag te spelen: we zullen ons tussendoor vermaken in de lounge.9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  40:48 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Lounge
 • Tophosting

 

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperLid sinds: 03 mei 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Nostalgie

24* Vandaag de beurt aan Mama Bazooka en haar 3 kamers. Beginnend met de historie van de escape rooms: De Laboratoriumkamer. Als ik kijk naar mijn gespeelde kamers en het lab, moet ik zeggen dat het lab echt wel de lat hoog heeft neergelegd. Zonder deze kwaliteiten zouden de rest van de kamers waarschijnlijk ook niet zo goed zijn geweest. Ja, de kamer is oud, maar doet zeker niet onder voor een andere kamer! Verwacht alleen geen hoogstaande technologische snufjes. Puzzels werken goed, flow is lekker, gewoon old-skool escapen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: JoeJoe

Ontsnapt: Ja  48:53 min


 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service

 

223Games223GamesEscaperLid sinds: 04 mei 2022 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2023

Voor zo oude kamer, toch echt 1 die je moet spelen

Ondanks de leeftijd van de kamer, ja dan heeft het dus hier en daar wat gebruikerssporen een enorm toffe ruimte waarbij je echt wel even zoet bent. Puzzels eigenlijk wel overal soort van gezien ofzo maar toch zijn we wel even bezig geweest.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: JoeJoe

Ontsnapt: Ja  48:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Tali06Tali06Escape ApprenticeLid sinds: 19 november 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2022

Geweldig

Fantastisch kamers, The Dome is GEWELDIG, De Meisjeskamer is Fantastisch en de Laboratorium kamer is super gaaf

Dikke verdiende 5 sterren, bedankt Leo voor de speciale aandacht en je energetiek houding om een leuk ervaring achter te laten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

mikenzomikenzoEscaperLid sinds: 25 december 2019 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2022

Kort maar krachtig

Nadat mijn buurvrouw helemaal over haar toeren vertelde dat ze bijna huilend naar buiten was gerend moest ik deze kamer ook spelen. Dus een team bij elkaar geraapt en gegaan. Bij ontvangst wordt het aangekondigd als een 'instappertje'. Het historisch besef dat dit de eerste van Nederland is maakt veel goed. De kamer voelt lekker analoog en rauw aan. Met ruim twintig minuten over stappen we naar buiten. Geen topper, maar wel leuk!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: PIMM

Ontsnapt: Ja  39:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2022

Klassieker!

De oudste kamer van de Benelux, we waren erg benieuwd hoe deze eruit zou zien. Het is een echte klassieker, maar de kamer heeft ons verrast!
Mama Bazooka heeft een erg leuke entree, dus we waren ons enthousiast aan het vermaken en begonnen vervolgens vol goede moed aan de kamer. Na het intro filmpje (en de verandering van omgeving) waren we toch een beetje geschrokken...De Meisjeskamer was toch de horrorkamer hier? Wat gaat er gebeuren in dit laboratorium? Leuk, die onverwachte spanning!

We vonden de puzzelflow fijn en wisten goed wat we moesten doen. De puzzels waren prima en er zaten ook een paar mooie schrikmomenten in. Tussen het oplossen van de puzzels door krijg je wat context over het verhaal en wat er precies gebeurd. We vonden het einde wel wat abrupt.
Het terugkijken van de beelden was natuurlijk, met de schrikmomenten, ook zeer vermakelijk :)

Dankjewel Erik, voor je begeleiding en je humor!8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede service
 • Klassieker

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2022

Top

Leuke ervaring, naast escape kan je ook met het gezin andere spellen spelen! Goeie service en leuk verhaal.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica

 

renee_danielsrenee_danielsJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2022

Georganiseerde chaos

Was een leuke kamer met leuke puzzels. Aan het begin ging het zo lekker dat je denkt het binnen een kwartier uit te spelen. Naarmate je verder komt in de kamer wordt het wat moeilijker. We zijn erg goed geholpen door team Mama Bazooka en genoten om nu ook deze kamer van hen te spelen. Mocht je ze bezoeken zou ik wel aanraden eerst het lab, dan de Meisjeskamer en dan The Dome te spelen. Wij deden het andersom.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:12 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

EscapebabesEscapebabesEscape ApprenticeLid sinds: 02 juni 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2022

Spannende escaperoom

Spannende escape, leuk als je weet dat het de eerste van Nederland is. Goede kamer voor beginners!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:18 min


 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Good old classic

Laatste kamer die we bij Mama bazooka gingen spelen en de derde van onze tweedaagse.
Leuk om terug naar de roots te gaan. Niets leuker dan even ouderwets puzzelen en escapen.
Allemaal heel klassiek en degelijk.
Ongelofelijk hoe de kamer na al die jaren nog in zo'n goeie staat is. Alles is logisch en de flow die we hier hadden was ongelofelijk goed.
We waren best verbaasd dat we erin slaagden om na al die jaren het record in de kamer toch nog iets scherper te stellen. Onze eerste recordtijd, de ene na de andere positieve ervaring bij mama bazooka!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  25:22 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Classic!

 

emmieemmieJunior EscaperLid sinds: 07 januari 2020 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2022

Voor beginners maar leuk

Leuke kamer, maar wij als ervaren spelers (20+ kamers) waren er in 36 minuten doorheen. Desondanks wel plezier gehad. Er zitten een paar schrikmomenten in, maar was voor deze angsthaas prima te doen.
En om het in perspectief te plaatsen, deze kamer is al meer dan 10 jaar oud en houdt zichzelf dus nog steeds uitstekend overeind.
De algehele beleving bij Mama Bazooka is ook gewoon tof. Leuke 'speelhal' als entree, de selfservice bar en hele vriendelijke mensen (Go Suus en Leo!). En het nakijken van de beelden uit de controlekamer is de kers op de taart.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  36:00 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

robbie_wynenrobbie_wynenEscape ApprenticeLid sinds: 16 augustus 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2022

Oude glorie

Blijkbaar de eerste kamer van de Benelux. Hoewel dit er aan te merken was, vonden we hem toch zeer geslaagd en erg leuk om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannend

 

Kim83Kim83Junior EscaperLid sinds: 10 maart 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

Prima kamer

Prima escaperoom met goede ambiance passend bij het thema van de kamer met enkele schrik elementen erin. We gingen er vrij vlot doorheen dus voor de ervaren speler wellicht wat simpel.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  42:33 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

vlaflipvlaflipEscaperLid sinds: 28 december 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Golden oldie

De eerste escaperoom van Nederland kan zeker nog wel even mee.
Entree is prima en zeer relaxed, escaperoom gevoel begint al als je bij de buitendeur staat.
Prima ontvangst door de host en snel de kamer in. afwisselende puzzels met verrassingseffecten volgen elkaar in rap tempo op. Steeds is het duidelijk dat we progressie maken, al is ons de verhaallijn niet helemaal duidelijk geweest. Toch toffe kamer die nog prima mee kan.
We gaan zeker de andere kamers nog eens doen


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Vlaflip

Ontsnapt: Ja  49:11 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Gebrek aan verhaal

 

evelynebeerlingevelynebeerlingJunior EscaperLid sinds: 01 augustus 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2022

Leuke ervaring, niet heel moeilijk

Tof om de eerste escape kamer van Europa gespeeld te hebben! Superenthousiaste ontvangst. We waren met 6 man en dat is wat aan de hoge kant, 4 personen is prima te doen. Leuke schrikeffecten, maar wen abrupt einde. We hadden nog wel even doorgewild!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  35:40 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Abrupt einde

 

dennis_olsthoorndennis_olsthoornJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2022

Leuke ervaring!

Leuke kamer, vriendelijk ontvangst en echt veel variatie/ leuke puzzels.

Voor zo’n oude kamer echt erg goed. Volop genoten en soms wat schrikken.

Ook leuk om nog even na te kijken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend

 

emileemileEscaperLid sinds: 11 augustus 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2021

Oude kamer maar nog steeds heel leuk.

Erg leuke kamer alleen jammer dat we 24min over hadden en dan is het toch echt zonde van je geld.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Klassieke 1.0 kamer voor de beginnende escaper

Het is al een tijdje terug dat ik deze kamer heb gespeeld, destijds was het mijn 3e kamer. Lekkere sfeer door de gehele kamer heen, als je van jumpscares houd is dit wel een kamer voor jou! Verder zou ik deze kamer aanbevelen als je een beginnende escaper bent, het gouden getal van spelers is dan naar mijn mening 3 a 4 spelers. I9k heb mij destijds goed vermaakt in deze kamer, goede uitdaging!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Spannend
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

escape-fansescape-fansSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

zeer spannend

samen met onze zoons, nichtje en neef ( allemaal tieners) deze kamer (die ooit 1 van de eerste was in de Benelux) gespeeld. Ik moet zeggen voor een kamer die ooit 1 van de eerste was is hij echt heel goed! ik heb zoveel kamers al gehad en sommige ronduit saai, en niet echt bijzonder en dat is deze alles behalve! Hij is spannend en goed in elkaar gezet en ja er zitten schrikmomenten in maar niks werkelijk eng. Super goede puzzels waar je even bij moet nadenken en voor een groep van 6 prima te doen. We hebben genoten van deze kamer.
En absoluut blij dat we deze op onze lijst mogen afvinken! Helaas hebben we geen foto....wat ikzelf erg jammer vind want ze horen er voor mij echt nog steeds bij de ervaring en mijn verzameling kamers. Daarbij altijd een bijzondere herinnering. Dus aanrader om dat wel te blijven doen.
PS het napraten hier met mogelijkheid om de kamer op beeld terug te kunnen zien is echt uniek en geweldig gaaf!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: the gamefreakbrothers and family

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig