Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Drs-jlc

Escaper

Offline

Omschrijving

Escaperoom-fan


Lid sinds

28-11-2021

Locatie

Aarle-Rixtel

Statistieken

Escaperooms

14 reviews

37 kamers gespeeld

78.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

6 gespeelde spellen


Teams

Verblauwkes

4 teamleden

7 kamers gespeeld

Ale Blie 👍🏻

3 teamleden

3 kamers gespeeld

14 reviews

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 10 januari 2022

Pracht Jacht

Na lang mijmeren ben ik toch maar eens een review gaan schrijven. Ik vond mezelf nooit volwaardig ‘escaper’ genoeg om een mening te mogen hebben over escape rooms. Echter nu ik de grens van 35 escape rooms gepasseerd ben, lijkt het me toch leuk om het één en ander te delen. Dus daar komt ‘ie, mijn eerste review van mijn 36ste escape room…

Met ons ‘Verblauwkes’-team (4 personen) zijn we naar België afgereisd. Om precies te zijn naar Zoersel bij Antwerpen. Deze reis hebben we gemaakt om twee escape rooms te spelen, die bij ons allen al lang op het lijstje stonden. Vooral de eerste room: ‘Hunting Season’.

We werden welkom geheten door een vriendelijke mevrouw en leste onze dorsten voordat we de kamer binnen gingen. Ineens werd er van host gewisseld, de mevrouw verdween en maakte plaats voor een jonge man. Met veel bravoure leidde hij ons in in het verhaal. Wat een top performance!
Het spel kon beginnen.

Het is een leuke kamer die super mooi is gedecoreerd. De puzzels zijn afwisselend en lineair. Ik heb persoonlijk géén probleem met een lineaire kamer, mits (en dat was één keer het geval) je echt staat te kijken hoe andere teamleden een puzzel oplossen, zonder dat je daar zelf echt invloed op kunt hebben. Met ander woorden; dat je even moet wachten. Aan mijn gekozen taalgebruik bemerk je waarschijnlijk al, dat het in dit geval totaal géén probleem was en niets afdeed aan de kamer.

Het verhaal is duidelijk met een kop en een staart. Je weet wat je taak is; wat je komt en moet doen. Het slot is leuk. Ik vind het altijd leuk als er een persoonlijke touch wordt toegevoegd aan een kamer.

Wat ik het aller beste vind aan deze kamer is hoe hier gebruik gemaakt is van geluid. De beleving wordt door gebruik van geluid (hoorspelachtig geluid) vergroot. Ik heb dit zelden zo gezien in een escape room. Persoonlijk houd ik van suggestieve manieren om een verhaal te vertellen. Niet gewoon een filmpje waarin letterlijk wordt uitgebeeld wat het verhaal is, maar op een manier waarbij je iets aan je eigen verbeelding over mag laten. Dit is de grootste pré van deze room, wat mij betreft.

Al bij al; Ga deze kamer spelen. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst deze (waarom zie je wellicht in de review van de andere kamer 😉 )

Ik bedank Escaperoom Antwerpen voor het maken en onderhouden van deze kamer!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling in puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Geluid

  sjephanie

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Attente host
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Begin
 • Geluid

  sjephanie

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 10 januari 2022

Magistraal

Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan met het spelen van twee topkamers? Met ons gelegenheidsteam ‘Da hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’ (4 personen) hebben we de langste autorit ooit voor een escape room afgelegd richting Dudzele in België. Aan het einde van de review zal ik vertellen óf het de reis waard was... dus blijf lezen!

Beide kamers van The Push Mystery Rooms gingen we spelen en we begonnen met ‘Houdini's workshop’. Maar eigenlijk (daarvoor) begonnen we met een gezellig gesprek met de vriendelijkste host van een escape room die ooit ontmoet heb. Onze host (tevens eigenaar) is een gepassioneerde interieurontwerpen die met die ervaring twee escaperooms heeft gebouwd. De passie straalt niet alleen van de kamers af, maar ook van de host zelf. Escapen gaat voor mij niet alleen om de kamers en om de puzzels. Escapen is voor mij een totaal ervaring. Een dagje er tussen uit en plezier maken met je team én met de mensen die je passie delen. De vriendelijkheid van de host heeft echt bijgedragen aan de totale ervaring en is dus een dikke plus!

Awel, het spel kan gaan beginnen na wat instructies en een introductie. Wat ik tijdens het spelen van de kamer eigenlijk al vrij vroeg hardop uitsprak was; dat ik het zo leuk vond dat in deze kamer ook echt raadsels zitten. Vaak wordt gezegd dat je bij een escape room puzzels en raadsels op moet lossen om te ontsnappen. Bijna altijd zijn het alleen puzzels die je tegenkomt... Nou, bij Houdini zeker niet! Er waren veel originele puzzels en raadsels. De kamer is vrijwel lineair. Als je meer reviews van mij leest (dit is pas mijn derde review 😛 ), dan weet je dat ik dat niet erg vind en in dit geval al helemaal niet, want er is zoveel te zien in deze kamer.

Dat laatste brengt mij bij het aller beste van deze kamer, althans volgens mij: de decoratie. Deze kamer is echt top gedecoreerd. Heel verfijnd en gedetailleerd. Voorzichtigheid is geboden, maar wat ziet deze kamer er mooi uit! De kamer is helemaal passend bij het thema en bij het verhaal.

Dit is dan mijn laatste compliment van deze review; het verhaal. Het verhaal is superduidelijk en toch gedetailleerd. Gedurende het spel kom je achter steeds meer informatie over het verhaal. De opbouw is goed en er is een duidelijke kop en staart. Heerlijk wanneer een escape room maker zo goed nadenkt over hoe hij een verhaal wil vertellen en dat dit dan ook zo overkomt op de bezoekers.

Ik zal jullie eerlijk zeggen dat Houdini mijn nieuwe nummer 1 was. Dit heeft helaas maar een kwartiertje/halfuurtje geduurd... Je verzint het niet, maar The Push heeft NOG meer te bieden.

Al bij al: Ja, het was de reis waard! Wat een ongelofelijke toffe kamer! Ga deze zeker doen en doe ze allemaal van The Push! Nee, maar serieus! Nu naar je laptop en reserveren!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Meteen reserveren... Nu!
- Speel ze gewoon alle twee en dan eerst deze en vervolgens de andere.
- Ik denk dat vier personen een prima aantal is om deze te spelen. Misschien is drie ook nog wel aan te raden, maar ik zou niet zo snel voor meer dan vier gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels)

The Push Mystery Rooms bedankt voor maken van deze kamer! Het is een top toevoeging voor de escapefanaten.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Decoratie
 • Sfeer
 • Zeer vriendelijk eigenaar/host

  sjephanie

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 10 januari 2022

Dé filmster onder escape rooms

Mijn 35ste escape room en mijn nieuwe nummer 1. Wat een gave escape room is dit?! Ik weet dat al twee teamgenoten van mij (van het team: ‘Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’) deze room hebben gereviewd. Beide hebben een ‘10’ gegeven en ik geef nog eens een 10. Dat is misschien niet helemaal eerlijk, want we komen uit dezelfde groep... Maar ik wil deze review schrijven om mensen te motiveren om hiernaar toe te gaan! Dus daar komt ‘ie...

Wij hebben deze room uitgekozen om te gaan spelen, omdat wij alle vier filmliefhebbers zijn. Ik besef mezelf dat dat gegeven deze kamer voor ons persoonlijk nog toffer heeft gemaakt. Echter kan ik mezelf niet voorstellen dat iemand die wat minder geeft om films, deze kamer niet zal appreciëren.

We hebben twee uur en beetje moeten rijden om in Dudzele te geraken. Daar aangekomen werden we super hartelijk ontvangen door de eigenaar van The Push Mystery Rooms. We speelde eerst de andere kamer, die (het heeft maar kort geduurd) mijn nieuwe nummer 1 werd na het spelen ervan. Daarna hebben we even nog wat gedronken en gekletst met de eigenaar en toen begon voor ons ‘The Movies’.

De kamer is prachtig gedecoreerd. Maar echt héél mooi. Alsof je je echt begeeft in een cinema van de jaren 50. De details in de kamer zijn geweldig en bestaan grotendeels uit (voor ons herkenbare) filmprops. Het is ongelofelijk wat er allemaal in de kamer te vinden is én uitgerekend in die omgeving en met die elementen mag je gaan puzzelen. Vervolgens gebeurt er een heleboel. Ik ga niets spoilen, want je moet dit gewoon ervaren. Je maakt een waar avontuur door. Je wordt opgezogen door de kamer en de elementen. Ik kan het niet anders uitdrukken.

De kamer is vrijwel lineair qua puzzels, maar het gaat in deze kamer niet zozeer om de puzzels. Het is wéldegelijk een escaperoom en je moet wéldegelijk puzzelen, maar de omgeving is zó adembenemend mooi dat je ook even de tijd wilt hebben om rond te kijken en te genieten. Daarnaast zijn de puzzels ontzettend divers en origineel. Ik heb dingen gedaan die ik nog niet eerder gedaan heb in escape rooms. De ene puzzels is nog leuker dan de andere en ze zijn helemaal verweven in het verhaal.

Tja, het verhaal. Ik dacht eerst dat er niet echt een verhaal was, maar naarmate je verder komt in het spel blijkt er wel degelijk een verhaal te zijn. Hoe dit aan je uitgelegd wordt is ook fenomenaal.

Ten slotte wil ik nog een ode brengen aan de eigenaar van deze escape room. De meest vriendelijke eigenaar die ik ooit heb getroffen in een escape room. Deze man was ontzettend hartelijk en vriendelijk en gaf ons een ontzettend welkom gevoel. Dit voegt zoveel toe aan de gehele escape ervaring.

Al bij al: Dit is mijn nieuwe nummer 1. Ja, dat is persoonlijk, maar ga alsjeblieft deze kamer ervaren en geef mij eens ongelijk. Je moet een stukje rijden (vooral vanuit Nederland), maar het is het dubbel en dwars waard. Speel ze dan gewoon allebei en je hebt een topdag!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je ze allebei speelt, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze kamer als epische climax!
- Wij speelde met vier personen en dat was prima. Ik zou dus aanraden met een groepje van 3 óf 4 personen te gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Ik kan in woorden niet uitdrukken hoe enthousiast ik over deze kamer ben, hierom: ga deze gewoon spelen! Je krijgt absoluut geen spijt.

The Push Mystery Rooms wordt waarschijnlijk binnen nu en korte tijd nummer 1 op escapetalk.nl en dat is ze van harte gegund, ik hoop dat ik er met deze review aan kan bijdragen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Decoraties
 • Zeer vriendelijk eigenaar/host

  sjephanie

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beter (te) laat dan nooit

Escape room nummer 33 alweer voor mij. Samen met mijn team ‘De Verblauwkes’ (6 personen deze keer) zijn we afgereisd naar het prachtige Bergen op Zoom om daar de twee escape rooms te gaan spelen van Escaperoom 0164.

Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Meestal voel ik me dan zo bezwaard dat ik nog liever niet meer op kom dagen, dan dat ik met schaamrood op mijn wangen naar binnen moet. Het was deze keer niet anders. Drukte op de weg, moeite met parkeren… Ik voelde me ontzettend bezwaard toen ons deel van het gezelschap te laat binnen kwam. Hierom wil ik allereerst mijn dank uitspreken over de flexibiliteit van onze host. Ze bleef klantvriendelijk en benadrukte dat het niet erg was en dat het kon gebeuren. Ik kan me voorstellen dat ze ons wel kon schieten (terecht), maar ze uiten zich geruststellend richting ons, waardoor het schaamrood langzaam verdween en ik me meer op m’n gemak voelden. Echt ontzettend bedankt Escaperoom 0164 voor dit stukje vergeeflijkheid.

Uh-Hum! De kamer dan…
Ter voorbereiding hadden we de film (opnieuw) gekeken. Het is waar wat ze zeggen. De film voegt iets toe, maar is absoluut niet noodzakelijk om te kijken voor het spelen van het spel (wél leuk, dus kijk de film gewoon voordat je gaat!)
Het verhaal en het thema is super tof. Je missie is duidelijk; je moet bij dat genootschap! Altijd fijn als duidelijk is met wat voor ‘rol’ je een kamer in gaat en wat het doel is. Voor ons gevoel ging het wel lekker, we loste veel puzzels snel op. De puzzels zijn leuk, je kunt met meerdere puzzels tegelijkertijd doen, dus iedereen heeft zijn handen vol.
Op het moment dat we vastliepen, kregen we netjes op tijd een hint van onze voortreffelijke host (Ik slijm een beetje om alsnog het te laat komen goed te maken, maar het is weldegelijk waar dat we precies op tijd de goede hints kregen).

Hoe verder je in het spel komt, hoe leuker de aankleding wordt met een spectaculair gedecoreerd stukje aan het einden. Ten slotte gebeurd er zo’n beetje richting het einde iets heel bijzonders. In ons fanatisme om er binnen de tijd eruit de komen was het ons nog niet echt opgevallen, waardoor we de ‘wauw’ in de kamer zelf hadden gemist.

Gelukkig hadden wij het ‘wauw’-moment toen we uit de kamer kwamen en samen met de host de gehele kamer doorliepen. Ik vind dit altijd een groot pluspunt, als een host de tijd neemt om alles nog eens door te lopen en uit te leggen. Tip van mij: Let dus ook goed op tijdens het spelen, zodat je dit fraaie stukje magie niet mist, want het is echt een super gave toevoeging.

Al bij al: We hebben een super leuke tijd gehad in de kamer en als je in de buurt bent, moet je deze zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Wij speelde de kamer met zes personen. Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer vier óf vijf personen is. Er is genoeg tegelijkertijd te doen en persoonlijk vind ik zes altijd een beetje veel, maar het is te doen.
- Als je beide kamers speelt maakt de volgorde niet zoveel uit; ik vond beide kamer van een gelijkwaardig niveau en ze zijn allebei leuk om te doen.
- Kom op tijd! Doe die lieve mensen dit niet weer aan 😉
- Parkeren kan gewoon redelijk dichtbij, dus bekijk voor je gaat goed waar de mogelijkheden tot parkeren zijn en navigeer naar daar i.p.v. naar het adres van de escaperoom (sluit aan op de tip hierboven).

Escaperoom 0164 bedankt voor het bouwen van jullie mooie kamer. We hebben super leuke tijd gehad bij jullie.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Vette magic trick ;)
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Goede service

  sjephanie

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 10 januari 2022

Juwelirisch

Als verrassing voor mijn vader en moeder gingen we een dagje escapen in Bergen op Zoom. Ons vaste team ‘De Verblauwkes’ (4 personen) + 2 wat oudere en ‘wijzere’ mensen. Eerst hebben we de andere kamer gespeeld en vervolgens waren we helemaal in-ge-escaped voor ‘De Juwelier van de Onderwereld’. Ondanks dat er best wel wat escape rooms zijn met een inbreek-achtig thema, heb ik er nog niet veel gespeeld en ik had er oprecht zin in! De host die ons spel had begeleid bij de vorige kamer werd vervangen door een nieuwe host. Na zijn intropraatje waren klaar voor de inbraak.

Ik vond dat de kamer er oprecht echt uitzag als een winkel van een juwelier. Met andere woorden; heel mooi gedecoreerd. Deze kamer was bij tijd en wijlen redelijk lineair, dus het kwam wel eens voor dat we op elkaar moesten wachten voordat we door konden naar de volgende puzzel.

De flow zat er bij ons goed in. Dit bleek ook achteraf. We schijnen door het begin van de kamer te zijn gevlogen. Hierdoor kwam het ook dat de host wat rustiger aan deed met het geven van hints. Dit is op zich een mooi compliment. Toen we op een gegeven moment vast liepen op een puzzel, liepen we ook echt vast. We wisten wat we moesten doen, maar maakte telkens één rekenfout. Wellicht als we dit meteen hadden geweten, waren we er mega snel uit geweest. Dat is natuurlijk een domper, dus ergens begrijp ik wel dat we voor een wat langere tijd géén hints kregen. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik het misschien minder frustrerend had gevonden als we er sneller uit waren geweest, dan dat we heel lang stil stonden bij één puzzel. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Daarbij wisten wij ook niet dat ons geheime wapen de twee oude ‘wijzen’ waren die we mee hadden gesleept naar Bergen op Zoom 😉

Na onze korte opstopping ging het weer super vlot en kwamen we netjes op tijd de kamer uit. De host liep nog even met ons de kamer door en legde uit wat de rekenfout nou precies was… Een ‘hoe-stom-konden-we-zijn’ momentje vond plaats (Onze ouders mogen nu nooit meer mee gaan escapen 😉 ). Ik stel het altijd erg oprijs als een host de moeite neemt om nog even wat uit te leggen en gewoon de hele kamer doorloopt, zodat je niet in de auto zit en in eens denkt: ‘Huh? Maar hoe zat dat dan?’.

Al bij al: De kamer is super leuk gedecoreerd en de puzzels zijn goed om te doen. Je rol is duidelijk. Je weet wat je komt doen; ‘inbreken’! Dus als je in de buurt bent pak deze zeker mee!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen (i.v.m. bewegingsruimte en af en toe een lineair stukje)
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen, maakt de volgorde niet zoveel uit. Ik vind ze redelijk gelijkwaardig aan elkaar.
- Vooral een aanrader als je houdt van puzzelen en klassiek escapen (ik ben er zelf dol op!)

Bedankt lieve mensen van Escaperoom 0164. We hebben die twee oudjes een mooie dag bezorgd en we hebben het erg naar ons zin gehad.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Duidelijk doel/rol
 • Sfeer
 • Decoratie

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 11 januari 2022

Carnaval in november

Persoonlijk ben ik altijd alleen maar met carnaval bezig rond februari als het daadwerkelijk carnaval is. Echter omdat bij mij Schobbelér en carnaval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, had ik nu een mooie inhaal-carnaval in november.

Voor de eerste keer met de samenstelling ‘Ale Blie’ (drie personen) op pad om een hele dag te gaan escapen in en rondom Tilburg. Het begin had niet beter gekund dan met een lekker glaasje Schrobbelér (Om 11:00 uur ’s ochtends 🙈) en dit was de prijs als we binnen de tijd zouden ontsnappen. Dus vol goede moed begonnen we aan de kamer.

De host was vriendelijk en begeleiden ons goed tijdens het spel (hij gaf op tijd een hint als we het nodig hadden). De kamer is een zogeheten 1.0 kamer. Dit betekent dat er weinig technische snufjes in de kamer te vinden zijn. Persoonlijk vind ik technische snufjes leuk, maar geen must have voor een escape room. Decoratie, verhaal en spel zijn voor mij belangrijkere zaken en dat zat in deze kamer helemaal goed. Het bleek nog best wel aanpoten om alle puzzels op tijd op te lossen 😅
De decoratie is prima, de puzzels zijn leuk en soms zelfs betrekkelijk lastig. De muziek die gebruikt wordt in de kamer zorgt voor een leuke sfeer. We gingen als een tierelier (omdat we natuurlijk die Schrobbelér wilde) en hierdoor loste we ooit al puzzels op voordat we alle benodigdheden hadden 😂

Uiteindelijk zijn we mooi op tijd uit deze kamer ontsnapt en kregen we de beloning waarvoor we het deden; carnaval in november!

Al bij al: Een leuke kamer. Vooral als je van het ouderwetse puzzelen houdt. Als je een liefhebber bent van Schrobbelér en carnaval, zou ik deze zeker niet laten schieten.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, anders loop je elkaar echt in de weg.
- Speel ‘m wat later op de dag (als je van plan bent om binnen de tijd te ontsnappen), zodat je niet ’s morgens al aan de sterke drank zit.
- Dit is nou echt een geschikte kamer om te doen als je voor de aller eerste keer een escape room gaat spelen, omdat alle leuke aspecten van escapen erin zitten.

Locks & Keys bedankt voor het creëren van deze mooie kamer. Wij hebben ons kostelijk vermaakt en komen graag nog eens terug voor de andere kamers.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer

  sjephanie

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 11 januari 2022

Die verrekte Snip!

Soms zijn er verborgen pareltjes in het escapelandschap. Kamers die niet zo op de voorgrond staan, maar super verrassend en leuk zijn om te spelen. Dit is zo’n kamer!

Met onze nieuwe formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) hebben we een escape-dag gepland, om wat escape rooms te spelen in Tilburg en omstreken. Zo kwamen we terecht bij Escaperoom Tilbrug. Ik had nog niet eerder van deze escaperoom gehoord en ging zonder verwachting naar binnen.

Bijzonder is dat deze escaperoom gaat over snooker en zich ook bevind in een snookercentrum. Ik vind het altijd van meerwaarde als een escape room gebruik maakt van de omgeving. Zo maakt Escaperoom Tilburg niet alleen gebruik van het feit dat het een snookercentrum is, maar ook dat het in Tilburg is. Ik heb zelden zo gelachen als bij het intro van deze kamer. Wat heerlijk als je een stukje cultuur van je eigen stad zo kunt terug laten komen in een escape room, al is het enkel maar het dialect.

Je zou kunnen stellen dat dit spel bestaat uit twee delen. Het meest enthousiast ben ik over deel 1. Misschien wel omdat het daar heel goed ging bij ons 😅. De decoratie van de kamer is prachtig. Het is simpel, maar het past perfect bij het thema en het verhaal. De puzzels sluiten aan en gaan op in de decoratie. Daar wordt ik heel blij van. In deel 2 zitten heel veel puzzels. Deze zijn iets minder opgenomen in de decoratie, maar wél super afwisselend en leuk om te doen. Waar deel 1 vrij lineair is, is deel 2 weer heel erg parallel qua puzzels. Een perfecte afwisseling dus.

Tja, we zijn er niet uitgekomen. Althans niet binnen de gegeven tijd. Ik vermoed dat deze escape room heel erg trots is op een laag slagingspercentage, want ik denk dat als je hier echt binnen de tijd wilt uitkomen, je van hele goede huizen moet komen. Voor mij maakt het nooit zoveel uit of ik wél of niet uit een escape room kom, als ik het maar leuk vind en als ik maar gewoon alles gezien heb wat er te zien valt. Als je een escape room echt speelt om er (zo snel mogelijk) uit te komen wens ik je heel veel succes bij deze.

Al bij al; Ik vond het een verrassend leuke escape room. Ik heb echt plezier gehad in deze kamer en vond de puzzels en decoratie helemaal top. Het is bijna bijzonder dat ik er nog niet van gehoord had, want ik zou deze absoluut aanraden (vooral voor de iets minder fanatieke escaper, die komt voor de ervaring en niet voor het behalen van een record tijd 😂)

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer 4 personen is. Misschien kwamen wij net een handje te kort.
- Speel de kamer vooral als je eens iets totaal anders wilt doen qua thema van een escaperoom. Dit gaat je dan echt bevallen.

Escaperoom Tilburg, bedankt voor het bouwen van deze toffe kamer. Ik vond dit de leukste die we op onze escape-dag gespeeld hebben. Alle lof voor die verrekte Snip!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Verrassend
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

  sjephanie

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 12 januari 2022

Onze tanden erin gezet

De avondlockdown was op het moment dat we met ‘Ale Blie’ (3 personen) afreisden naar Rijen gesprek van de dag. En wat heeft het veel roet in het eten gegooid. Des te blijer waren we dat onze afspraak bij Villa BreTil dusdanig verschoven kon worden dat we beide kamers nog mooi vóór sluiting konden spelen. Echter wat was het vet geweest als we deze escape room in het donker hadden kunnen benaderen. De locatie van deze escape room is fantastisch. Wat ziet dit er geweldig uit. Met het woord ‘Villa’ wordt niets overdreven.

De ontvangstruimte ziet er ook geweldig uit. Alsof je bij je oude rijke tante op de koffie gaat. Dit brengt je meteen in de sfeer. Na snel wat te drinken, mochten we ons gaan melden bij een iets minder fijne locatie… de praktijk van Tandarts Schillinger.

De introductie van de kamer is heel leuk gedaan. Een mooie ‘voorshow’ met goed acteerwerk. Ik waardeer het altijd als een escape room net een stapje verder gaat dan louter ‘hier mag je niet aanzitten’ en ‘dit is een noodknop’. Dit is grote pré bij deze kamer.

De kamer zelf was leuk om te spelen. De decoratie ziet er prima uit en vooral de licht en geluidseffecten zijn goed neergezet. De kamer is vrij lineair qua puzzels, maar er valt genoeg te zien in de kamer, dus dat was voor mij geen probleem. De puzzels zijn vooral leuk als je van behendigheid spelletjes houdt.

Wij hebben de kamer niet gehaald, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat ik de volledige ervaring heb gehad en dat was bij deze kamer zeker het geval. Zoals je er in thema in gaat, zo wordt je er ook in thema uitgehaald. Super leuk. Ik had het misschien nog wel fijn gevonden als we nog een keer de kamer konden doorlopen en te horen zouden krijgen hoe we onze eindpuzzel(s)(?) hadden moeten oplossen. Echter begrijp ik dat we hier weinig tijd voor hadden gezien BreTil al zo flexibel was geweest om ons naar voren te schuiven i.v.m. de avondlockdown. Wellicht doen ze dit bij andere groepen wel. De kamer heeft ons in ieder geval mooi opgewarmd voor de ander kamer!

Al bij al; Leuke kamer met goede licht en geluidseffecten. Als je houdt van behendigheidsspellen is dit een absolute aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf vier personen (i.v.m. lineaire kamer);
- Als je beide kamers van deze locaties speelt maakt de volgorde niet zoveel uit, ik acht de kamers van hetzelfde niveau en ze zijn allebei even leuk om te doen.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

Bedankt Villa BreTil Escape Rooms voor de leuke kamer die jullie hebben gebouwd. Extra bedankt voor jullie flexibiliteit qua planning.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Nee


 • Locatie
 • Voorshow
 • Licht en geluid
 • Beleving
 • Sfeer

  sjephanie

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 12 januari 2022

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH’. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je ’s avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH’. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangstruimte
 • Locatie
 • Belichting
 • Beleving
 • Sfeer

  sjephanie

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 13 januari 2022

Wat een Furore!

Met de ‘Verblauwkes’ (4 personen) zijn we afgereisd naar Waalwijk, waar we bij Epic Escape Waalwijk de escape room ‘Illiosion’ gingen spelen. Hier had ik veel van gehoord en deze stond al lang op mijn lijstje. Toen we binnen kwamen troffen we een bekende uit ons eigen dorp. Hij zou onze host zijn voor deze escape ervaring. Dat is natuurlijk een super leuke toevoeging. Leuk ook om hem te zien shinen bij zijn ‘intropraatje’, wat niet een standaard praatje is. Je zou haast kunnen spreken van een performance.

De opening van deze escape room is echt top! Ik ga er niet te diep op in, want dan zou ik wel eens het één en ander weg kunnen geven en dat zou jammer zijn voor de ervaring. Maar zo’n opening heb ik zelden gezien in een escape room, dus eigenlijk alleen al daarvoor zou je naar Waalwijk moeten komen.

Tijdens het spelen van de kamer is het verrassing op verrassing. De Illision is een echte belevingskamer wat mij betreft. En daarbij ook nog eens een hele goede belevingskamer. De decoratie is geweldig gedaan, de geluid- en lichteffecten zijn on point en al het visuele is met de hoogste nauwkeurigheid neergezet.

Op dat laatste wil ik iets dieper in gaan. Ik stoor me niet vaak in escape rooms, omdat ik eigenlijk altijd wel kan waarderen wat een maker heeft neergezet. Als ik me dan – in het algemeen – ergens aan stoor zijn het introfilmpjes óf filmpjes die heel amateuristisch zijn. Ik heb wel eens kamers gespeeld die er fantastisch uitzagen, maar waarbij de filmpjes wel uit de jaren 70 lijken te komen. Daarbij vind ik lange filmpjes altijd afdoen aan de ervaring. Probeer suggestief te zijn in het vertellen van een verhaal, dat zou mijn tip zijn aan escape room makers. Echter alles wat ik in deze alinea heb geschreven is onderuit gehaald door de Illision. Het kan dus wél! Ook weer zonder te spoilen; maar hier is alles wat visueel is een lust voor het oog en sluit het naadloos aan binnen het thema en verhaal.

Het aller beste van deze escape room vind ik het verhaal. Ik heb zelden zo een waterdicht verhaal gezien in een escape room als bij deze. Je kunt aan alles zien dat de meeste aandacht is uitgegaan naar; hoe vertel ik zo goed mogelijk een verhaal, waarbij er géén plotholes zijn en alles kan worden uitgelegd en verklaard. Het zou mij niets verbazen als de makers van deze escape room ooit een roman gaan schrijven en als ze dat gaan doen, dan wil ik ‘m lezen.

De kamer is voornamelijk parallel, wat bekent dat er genoeg te puzzelen is voor iedereen tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik de puzzels ontzettend lastig (althans sommige). Het is lang geleden dat we echt vast liepen bij het puzzelen. Dus de kamer is naast een belevingskamer ook een echte uitdaging. We hadden veel hints nodig en dat was ook niet erg, want in deze kamer zit een super mooi en origineel hintsysteem wat ook weer fantastisch aansluit bij het thema en het verhaal.

We zijn – wonder boven wonder – binnen de tijd ontsnapt. Daarna zijn we met de host de hele kamer doorgelopen en kregen we naast uitleg over de puzzels ook een kleine ‘making of’. Ook hierbij was ik weer verbaasd over de easter eggs en details die naadloos in het verhaal en thema passen. Ik waardeer het ontzettend als een host de tijd neemt om na te bespreken. Hele grote plus dus!

Al bij al; Dit is een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al moet je er wat verder voor reizen. Als je – net als ik – houdt van het wandelen door een verhaal (een film waarin jij de hoofdrol speelt), dan zou ik nu nog naar m’n laptop rennen en een reservering plaatsen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 6 personen. De kamer is parallel, dus voor iedereen is er voldoende te doen (persoonlijk vind ik 6 altijd een beetje veel, dus 3 á 4 personen zou ik aanraden).
- Vergeet tijdens het puzzelen niet om je heen te kijken en de details in je op te nemen 😉
- Als je van belevingskamers houdt en van goede verhalen MOET je deze kamer gedaan hebben.

Epic Escape Waalwijk, bedankt voor deze geweldige ervaring! Jullie staan terecht in de top 10 van escapetalk.nl. Excuses voor de (veel te) lange review… Ik ben nou eenmaal lang van stof en ik raak maar niet uitgepraat over hoe fantastisch deze kamer in elkaar zit. You're doing a great job!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Details
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Beleving
 • Visuele techniek
 • Licht en geluid
 • Decoratie
 • Verhaal

  Stansjephanie

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 14 januari 2022

VerrukkeLIJK!

Ik heb zelden zo’n plezier gehad in een escape room als bij de kamer van Escaperoom Junkie; ‘CORPSE INC.’. Het plezier begon al toen ik de beschrijving las op escapetalk.nl. Ik had ontzettend veel zin in deze kamer. Met de ‘Verblauwkes’ reisde we af naar Baarn, om daar uit mortuarium CORPSE INC. een lijk te gaan stelen.

Deze kamer begint eigenlijk al bij het ontvangen van je bevestigingsmail. Hierdoor zit je al meteen in het verhaal. Het is al grappig dat je al iets moet doen voordat je de escape room binnen kunt komen. Vervolgens werden we vriendelijk onthaalt door onze contactpersoon (de host van de escape room).

Het was bekend dat in deze kamer een acteur zou zitten en dat je dus onderdeel uitmaakt van een toneelstuk. Ik was heel nieuwsgierig hoe ze een nuchtere, starre Brabander (ik) zover zouden krijgen dat die mee zou gaan in het acteerwerk. Door de gehele setting van het verhaal, kan je er eigenlijk niet eens NIET in meegaan! Dat is dus ontzettend knap gedaan. Ik kwam er bij deze kamer achter dat beleving zoveel meer beleving wordt als je ‘gedwongen’ wordt om mee te gaan in de fictie. Ik snap dat dit een beetje vaag klinkt, maar ik wil natuurlijk niets weggeven 😉

In het begin wordt je rol en taak duidelijk neergezet. Je weet wat je komt doen, waar je naartoe moet en wat de obstakels zijn. Heerlijk die duidelijkheid! Niet escapen deze keer, maar juist inbreken. Opnieuw een leuke vinding.

Deze kamer is een ervaring en staat dus ver af van een klassieke escape room. Echter moet je zeker puzzelen om verder te komen. De gehele setting is hierbij de grootste puzzel, met daarbij nog de escape puzzels. Wat mij betreft is dit precies in evenwicht en dus ontzettend goed gedaan. De puzzels zijn goed te doen, niet te moeilijk en niet te gemakkelijk. Parallel en lineair lopen door elkaar heen, maar nooit heb je het gevoel dat je moet wachten op iemand, wat frustratie op kan wekken. Dus eigenlijk; de perfecte mix (voor ieder wat wils).

Het grootste compliment gaat uit naar de acteur – in ons geval; actrice. Wat een topper! Geen moment is ze uit haar rol en de spanning giert door je lijf als je alleen al het idee hebt dat ze in de buurt is. Ja, wij hadden een irritant bijdehandje in onze groep die er alles aan probeerde te doen om het de actrice moeilijk te maken (wél op een leuke manier, middels het verhaal). Hij was echter niet tegen haar opgewassen, wat voor ons de ervaring natuurlijk nog hilarischer maakte.

De decoratie, het licht en geluid is allemaal helemaal in thema. De puzzels passen hier ook mooi in. Je bent eigenlijk alleen maar bezig met het verhaal tijdens je bezoek en daar hou ik echt heel erg van.

Toen de kamer uit was gespeeld en het verhaal was afgelopen hebben we gezellig nagepraat met de host en de actrice (die we ook nog even een applaus hebben gegeven). Wat een lieve mensen waren dit! Een leuke host kan zoveel toevoegen aan een escape ervaring. Dit wordt vaak onderschat, maar gelukkig niet bij Escaperoom Junkie. Het is helemaal een pré dat het mailtje met de foto, die we ontvingen na ons bezoek, persoonlijk was en dus inging op onze ervaring bij CORPSE INC. Dit geeft aan hoe klantvriendelijk en gastvrij een escape room is en dat kan ik echt ontzettend waarderen.

Al bij al; Dit is echt een topkamer die je gespeeld moet hebben! Ik ben zuinig met het geven van een 10, maar deze kamer verdient het echt. Dit gaat zoveel verder dan alleen maar een escape ervaring en natuurlijk is dat iets persoonlijks. Echter gun ik iedereen een ervaring waarover je nog lang na kunt praten en dat kan door CORPSE INC. te gaan spelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 personen (i.v.m. de rolverdeling 😉)
- Ga met een leuke groep mensen met wie je goed kan lachen. De groep waarmee je gaat kan zeer bepalend zijn bij deze escape room.
- Deze kamer moet je gewoon gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen. Hier ga je sowieso geen spijt van krijgen.
- Reserveer nu! Niet dadelijk een keer, maar nu meteen! Je moet deze gedaan hebben.

Lieve Escaperoom Junkie, bedankt voor het bieden van deze ervaring. Ik gun jullie het aller beste en dus ook een hoge notering in de top 10, want dat vind ik deze ervaring zeker waard. Van mij krijgen jullie (en dat doe ik zelden) een dikke 10!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk host (en actrice)
 • Verrassend
 • Decoratie
 • Goede begeleiding
 • Acteur
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  anouksjephanie

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 17 januari 2022

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet’.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z’n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten’-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker’ was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m’n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  sjephanie

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 17 januari 2022

Filmisch!

Samen met mijn vriendin (2 personen) ben ik naar Retie afgereisd om daar bij Escaping Belgium twee escape rooms te gaan spelen. We sloten af met de kamer: ‘Le Prince’. Een kamer die gaat over de uitvinder van de film; ‘Louis le Prince’. We waren al in-ge-escaped door de ander kamer te spelen van Escaping Belgium, dus we konden niet wachten om te beginnen aan dit nieuwe avontuur.

We kregen een introfilmpje te zien van hoge kwaliteit. Je kon zien dat we te maken hadden met een ‘filmmaker’. Ik was hier positief verrast over, want vaak zijn de filmpjes bij escape rooms niet zo fantastisch. Door deze goede film, zaten we meteen in het verhaal. Wat ook heel prettig was, was dat je een duidelijk taak kreeg. Het doel – en daarmee hoop ik niets te spoilen – was de kluis vinden en openmaken. Ik hou ervan als het doel van een kamer duidelijk is, zodat je ook echt weet waar je naartoe werkt.

Toen we daadwerkelijk de kamer binnengingen, viel mijn mond open. Dit had ik niet verwacht! Wat een prachtige decoratie. Het was haast alsof je door het sprookjesbos van de Efteling wandelende, zo idyllisch en verfijnd. Het duurde ook even voordat we daadwerkelijk aan het puzzelen gingen, want ik wilde dit goed in me opnemen.

Later in het spel wordt de decoratie zeker niet minder verbazingwekkend. Alles is zo verfijnend en gedetailleerd. Je hebt aan twee ogen niet genoeg om alles in je op te nemen. De puzzels zijn ook mooi verwerkt in de decoratie. Daarnaast zijn de licht- en geluidseffecten ook zeer passend en goed gedaan. Over het effect in het begin hebben we het nog lang gehad op onze terugweg 😂

De puzzels zijn variërend, voornamelijk lineair en echt een uitdaging 😅. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor ons even zweten in de kamer. Vaak als een kamer zo mooi gedecoreerd is, is er minder aandacht geschonken aan de puzzels. Dit is bij ‘Le Prince’ zeker niet het geval. We hadden veel hints nodig en die kregen we gelukkig ook. Net als bij de andere kamer voelde de host ons perfect aan.

Het was voor ons geen verrassing dat we er niet uit zouden komen. We blijken toch beter te functioneren in een wat grotere groep. Maar daar gaat het ons ook niet om. We hebben enorm genoten van ‘Le Prince’. We hebben onze ogen uitgekeken en we hebben vaak hardop ‘Wauw!’ en ‘Wat leuk gedaan!’ kunnen roepen. Na het spelen hebben we ons enthousiasme lang en breed besproken met de host die ons weer heel vriendelijk te woord stond. Zeer attente en vriendelijke mensen bij Escaping Belgium! Dat is altijd een dikke plus.

Al bij al; Een prachtig gedecoreerde kamer met pittige puzzels. Zeker een aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Als je een uitdaging houdt qua puzzels is dit helemaal jouw ding!
- Perfecte groepsgrote is, naar mijn idee, 3 á 4 personen (voor ons was 2 te weinig, maar je loopt hier elkaar waarschijnlijk wel snel in de weg i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels).
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, speel dan eerst de andere (als opwarmertje) en daarna deze… Ik beloof je dat je dan helemaal een wauw-factor hebt, omdat je dit niet verwacht 😉

Escaping Belgium, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit is een ware topkamer! Ik ben heel blij dat we dankzij jullie dit hebben mogen ervaren.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Easter eggs
 • Details
 • Decoratie
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

  sjephanie

0 reviews