Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Maapz

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Ik ben Marit en ik ben dol op spellen. Escaperoom fan vanaf het begin, jeetje wat waren de kamers toen nog anders, maar vanwege veel hobby’s ben ik niet zo’n fanatiekeling die ieder weekend nieuwe kamers aan het spelen is. 


Huidige top 3 kamers:

1. Molly’s Game

2. The Freakshow & Soup du Jour

3. The execution


Lid sinds

21-11-2021

Locatie

Rotterdam

Statistieken

Escaperooms

10 reviews

31 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

2 reviews

5 gespeelde spellen


1 forum berichten

10 reviews

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 31 juli 2022

Super!

Deze kamer stond op de planning om met zijn vieren te spelen, maar wegens omstandigheden bleven we met zijn tweeën over. Dit werd de tweede kamer die we als koppel gingen spelen... en wat voor één!

Het is echt een hele gave escape. Ik had verwacht dat de nadruk echt op de beleving zou liggen, maar hij heeft me in de puzzels ook zeker niet teleurgesteld. Er zaten toffe puzzels in en het waren echt een aantal verschillende puzzels. De beleving was erg gaaf en we werden echt in het verhaal getrokken.
Omdat we maar met zijn tweeën waren voelde we erg de druk dat we door moesten werken, hierdoor hebben we wel wat hints nodig gehad omdat we dingen te snel lazen en daardoor iets over het hoofd zagen (achteraf kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan, want het waren echt stomme fouten van ons). Het nam niet weg dat het echt tof was en dat ik deze escape aan iedereen aan zou raden!

We zijn gelukkig ontsnapt en in de auto terug naar huis waren we nog vol adrenaline!

De eigenaar Tim is een super vriendelijke host en het was leuk om met hem achteraf nog ervaringen uit te wisselen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 31 juli 2022

Top!

Wij speelden The Orphanage nadat we al eerder The Freakshow & The Honeymoon Hotel gespeeld hebben (in mijn ogen een logische volgorde van spelen, omdat we zo naar een steeds spannendere kamer zijn gegaan).

DarkPark heeft voor ons wederom aan de hoge verwachtingen voldaan. De escape klopte: het verhaal, de afwerking van het decor en een verscheidenheid aan puzzels. Ik was nooit zo'n held als het op spannende kamers aankwam en ik weet niet of dat in de loop van de tijd wat verminderd is of dat de kamer gewoon niet té eng is. Hij is wel echt spannend, maar ik vond het niet onnodig eng gemaakt.

We waren met een groep van 6. Dat is best een grote groep mensen, maar omdat we een aantal mensen in de groep hebben die vooral om zich heen aan het kijken zijn, voelde het niet als teveel. We zijn uiteindelijk ruim binnen de tijd ontsnapt zonder hints. Ik vind het fijn als je geen hints nodig hebt, want als je een lineaire kamer speelt zonder hints dan weet je dat je op één lijn zit met de maker(s) en dat vind ik tof!

Ik zou deze kamer zeker aanraden om te spelen!
Onze volgende DarkPark kamer wordt The End... En daar heb ik nu al zin in!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 16 mei 2022

Super!

Dit is echt een escape zoals een escape voor mij hoort te zijn!
Vanaf het begin werd ik meegezogen in het verhaal. Alle ruimtes klopte, qua verhaal en qua afwerking.
Er zitten lekker veel puzzels in de escape die gevarieerd zijn en logisch op te lossen zijn. Het is spannend, maar niet eng. En er is op een goede manier gebruik gemaakt van techniek. Ik vond iets ook echt hilarisch, maar daar kan ik niks over vertellen..
Wij waren met zijn vieren en we zaten helemaal in een flow. Met nog 7 minuten op de klok zijn we ontsnapt en we hebben het nog de hele dag over de escape gehad.

Wij komen zeker terug als de derde kamer gebouwd is en dan willen we ook Bloody Mary spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 16 mei 2022

Leuke ervaring

Ik vond het een leuke ervaring. Het is geen standaard escape en omdat er een acteur inzit krijg je toch een hele andere vibe van de escape. Ik moet zeggen dat ik het wel altijd jammer vind dat ik in zo'n mate spanning voel vanwege de rol die ik aan moet nemen, dat ik het lastig vind me te concentreren op het puzzelen. Nu viel dat bij deze escape wel mee, want er zitten niet zo heel veel puzzels in en de puzzels zijn niet erg lastig.
Het verhaal klopte vanaf het moment dat we van start gingen, de acteur zat erg goed in haar rol en het geven van hints vond ik op een hele toffe manier gaan.

Wat ik persoonlijk minder vind is dat de details niet altijd klopte. Ook vind ik het storend als er veel materiaal in een escape is die je niet hoeft te gebruiken: dit haalt mij namelijk uit mijn flow. We hebben een paar momenten gehad dat we met zijn vieren in het rond stonden te kijken en de vervolgstap voor ons niet helemaal duidelijk was.

Ik vind deze escape vooral een aanrader als je toch in de buurt bent, dan zou ik hem zeker gaan spelen voor de beleving. Wij waren met zijn vieren en dat was een goed aantal. Ga niet met al te hoge verwachtingen, dan kan het alleen maar een verrassing zijn!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 5 mei 2022

Super!

Wat was dit toch een geweldige ervaring! Het gevangenisthema is niet de meest originele (meer), maar de opening van deze escape is echt geweldig!
Het is geen liniaere escape, waardoor hij wel pittig is. Ik vind hem daardoor dan ook niet aan te raden voor mensen die nog (bijna) geen ervaring hebben. Heb je wel ervaring dan vind ik dit zeker een escape die je op je wishlist kunt zetten!
Er is genoeg variatie in puzzels/opdrachten en het is een escape waar je ook echt fysiek bezig bent (daar hou ik wel van). Hij is niet eng, hier en daar wel een beetje spannend, en dat komt het verhaal zeker ten goede!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Operatie Enigma

Escaperoom Rijen
Geplaatst op: 13 maart 2022

Veel puzzels!

Vandaag was de dag dat we voor het eerst een kamer zijn gaan spelen met zijn tweeën, #27. Het werd operatie Enigma. Ik ben altijd extra benieuwd naar een kamer waar nog niet veel reviews van online staan.

Het ontvangst was zeer enthousiast, dat is voor mij zeker een pluspunt, naderhand hebben we ook nog een tijd met de eigenaresse nagepraat en het was erg leuk om te merken hoeveel passie ze heeft voor escapen!

De escape zelf was leuk.
Ik stoorde me niet aan de aankleding, ik vond het goed passen bij het thema. Omdat het geen lineaire kamer is, is er veel te doen. En wat was er veel te doen! Veel puzzels, ook veel verschillende sloten, maar het was niet tè. Voor mij was het schakelen dat iets uit de ene ruimte misschien gebruikt kon worden in een andere ruimte: dat ben ik niet gewend. Voor sommige puzzels hadden we een hint nodig, omdat het voor ons niet helemaal duidelijk was hoe we tot de oplossing moesten komen, maar met een zetje in de rug lukte het wel. Het waren leuke, uitdagende puzzels.

Als opmerking zou ik kunnen zeggen dat als iedereen wel een paar hints nodig heeft om eruit te komen, zou je dan iets kunnen bedenken dat mensen bepaalde links wel leggen..? Maar ik heb me hier niet aan gestoord tijdens het spelen.

Ik vond het een toffe escape. Ik zou hem niet snel aanraden voor een beginnend speler, of je moet met een wat grotere groep gaan, met een paar mensen die er al wel iets meer gespeeld hebben. Voor spelers die al een aantal kamers hebben gespeeld en die het leuk vinden als de nadruk echt ligt op puzzelen zou ik zeggen: ga hem spelen!


Reactie door Escaperoom Rijen

16 maart 2022

Wat een mooie review, dank je wel! We blijven steeds nadenken over het aanpassen van puzzels. Soms vinden we dingen zelf erg logisch, maar blijkt dat in de praktijk toch anders ervaren te worden. Minder hints geeft de spelers vaak een meer voldaan gevoel. Door deze review worden we er weer aan herinnert sommige onderdelen nog eens onder de spreekwoordelijke loep te leggen, waarvoor dank. Wie weet: tot in de volgende kamer.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 maart 2022

Zeker de moeite waard!

Inmiddels ook al the Freakshow en de Stay in the Dark van DarkPark gespeeld en wat kan ik zeggen: de escapes van DarkPark zijn gewoon top!

The Honeymoonhotel vonden wij ook weer erg leuk. Ik hou van liniaire kamers als deze. Wij zaten lekker in de flow, alles voelde ‘logisch’ waardoor wij geen één hint hebben gekregen en ontsnapten met nog ruim 8 minuten op de klok.
Ik ben niet echt een held, maar ik vond deze escape zeker niet eng.

Het thema voelt niet heel origineel, omdat het zich afspeelt in een hotel, maar de kamer is natuurlijk ook al wat ouder. Wel bijzonder, want wat dat betreft vind ik persoonlijk the Freakshow nog wat toffer: dat vond ik zo’n origineel verhaal, ook qua ruimtes. Neemt niet weg dat ik deze escape zeker de moeite waard vind en een aanrader voor iedereen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 13 februari 2022

Leuk

Wij gingen naar Katwijk met hoge verwachtingen. En in dit geval zijn die verwachtingen (helaas) niet waargemaakt.
Ja: het is een erg mooie escape en het thema van Casa de Papel komt precies naar voren zoals we in seizoen 1 van de serie zagen.
Maar, wij misten toch een bepaalde orginaliteit. De flow van de puzzels was goed, maar daagde ons niet heel erg uit. Ik vind het altijd iets extra’s toevoegen als ik bij een puzzel of bij een bepaalde techniek denk: wauw, dit had ik niet verwacht! Dat miste ik in deze escape.
Begrijp me niet verkeerd, het is echt een leuke ervaring. Maar ik denk dat deze kamer meer geschikt is voor de beginnende spelers of voor groepen met kinderen.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Weinig origineel
 • Puzzels

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 7 februari 2022

Zeker de moeite waard!

Afgelopen weekend speelden we Triplicate Institute.
Het ontvangst was zeer enthousiast, wat altijd een pluspunt is.
We speelden de escape met zijn zessen, maar omdat er een paar spelers bij waren die het niet veel vaker hadden gedaan was dit goed te doen (onze voorkeur is eigenlijk altijd 4 spelers). We liepen elkaar niet echt in de weg, dus dat was prettig.
Het was een toffe escape, met een duidelijk verhaal en een goede flow. Er zit leuke techniek in de escape. Uiteindelijk ontsnapt met nog ruim 11 minuten op de klok, en omdat ik nog zo in het verhaal zat vond ik het jammer dat het 'nu al' voorbij was.
Als je in de buurt bent zou ik hem zeker gaan spelen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Great host
 • Storyline
 • Puzzles

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 22 november 2021

Wauw!

Er is heel veel te schrijven over deze experience, maar ik ga er geen lang verhaal van maken. Het is gewoon iets dat je moet ervaren, want het is echt geweldig!

Je moet je niet instellen op een standaard escape, waarin de kleinste details belangrijk zijn. Er zijn ook geen hele spannende puzzels, maar door de spanning van alles wat er gebeurd is dat ook niet nodig. Het klopt gewoon, en daar gaat het om.

Denk je dat het te eng voor je is? Ik ben normaal echt iemand die snel schrikt en bang is, maar ik vond het goed te doen. Er zitten geen onnodige schrikeffecten in en natuurlijk is het wel spannend, maar daar heb je dan ook groepsgenoten voor om je aan op te trekken. Ik vond het niet te eng en ik ben super blij dat ik het wel gewoon gedaan heb!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

2 reviews

Geen aanrader

We kregen deze escapepuzzel van een ander stel dat er erg lang mee bezig was geweest. Ze zeiden dat ze de doos niet hadden gebruikt, waardoor wij de doos meteen aan de kant hebben gelegd. Dit was dom, want de puzzel die je maakt staat wel degelijk op de doos.. Hierdoor zijn wij onnodig lang bezig geweest met een eigenlijk te donkere puzzel. De puzzels van de puzzel wisten we goed op te lossen en het einde was nog best verrassend. Al met al vind ik het geen aanrader.


4

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 2 personen


 • Herspeelbaar
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

Moeilijk

Dit is echt een uitdaging. Het literaire Engels is al een puzzel opzich. Maar we merken tijdens het spel dat wij echt niet denken zoals meneer Holmes ;) Waar hij 7 stappen nodig heeft, hebben wij er 30 nodig. Voor ons is het te moeilijk.


6

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 3.5

Service: 6.5


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 6 personen


 • Uitstraling
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels
 • Lengte