Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Asylum of Fear

Wuppertal, Duitsland

Nu gesloten

90 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Asylum of Fear

Their screams can still be heard today ...


The foul smell of decay rises to your nostrils as you make your way through the fog to the Floresti Asylum. The asylum, you are told, was closed in the 1980s. Some patients and the staff have not been seen since, but what happened? Are the rumors surrounding the maniacal Doctor Sterling true? Did he actually perform inhumane experiments on his patients?

One thing is for sure, the asylum has not been entered for years, but the screams coming from the building at night make you curious.


Do you dare to find out what happened back then?


Eng

Acteurs

Thema's

Horror

Inrichting

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

ENDE

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

14 likes

56 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Ob. Sehlhofstraße 5
42289, Wuppertal
Duitsland

Route

Route

Media

18 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2024

Oh, hi Marc!

Ineens was Horror Stories de grootste horror hype in tijden. Twee kamers die overgekocht zijn uit Athene doen het goed bij het Nederlandse publiek dat smacht om horror. Asylum of Fear is een bewerkte versie van The Sanatorium uit Athene, waar ik (schijnbaar als een van de weinigen) een topervaring had. Ik kwam hier dus met aanzienlijke verwachtingen en wat angstige medespelers.
Bij de deur begint de ervaring, al kan je nog even naar het toilet. Deze ruimte dient als een soort stadsplein voor Floresti, waar deze kamer en volgende kamers zich zullen afspelen. Het is mooi ingericht en zet de toon, al mis ik sfeer vooral qua geluid. Iets van een groep kraaien die overvliegt, klapperende luiken, of onweer in de verte zou al veel doen.

Aangezien ik de originele Sanatorium gespeeld had voor deze kamer lijkt het mij onvermijdelijk dat ik in deze review veel vergelijking zal trekken met die kamer. Ik ging er natuurlijk met een voorbestaand beeld in. De intro is in ieder geval gelijk beter. Een vleugje humor, een mooie manier om het verhaal te vertellen, en meer een reis naar het gekkenhuis toe. De sfeer is beklemmend door de krappe ruimtes en mooi gebruik van licht en rook. De kamer zelf is echt niet groot en dat claustrofobische wordt knap gebruikt om je doodsangsten aan te jagen. Je weet gewoon dat als je een fout maakt je de klos bent.
Desondanks vond ik Sanatorium hier sterker in. Het is hier allemaal wat toegankelijker gemaakt, niet alleen omdat er minder rook is en wat meer licht, maar ook vanwege de designs van de karakters en de thema's. Het is eng, begrijp me niet verkeerd, maar wel meer toegankelijk. Dat geldt ook voor het verhaal, wat in Sanatorium veeeel te complex was voor zijn eigen goed. Hier vind ik het dan weer te simpel. Er is weinig reden voor ons om hier te komen en als we weg gaan weten we precies wat we aan het begin wisten, namelijk dat het gekkenhuis geen zuivere plek is.

Laat het duidelijk zijn dat deze kamer eng is. Dan bedoel ik serieus een stuk enger dan alles wat er nu in de BeNeLux te vinden is. Asylum moet het hebben van zijn acteurs en deze mensen gaan snoeihard. Ik weet niet hoe veel mensen we achter ons aan hebben gehad, maar ik werd helemaal gek. De acteurs hebben verschillende rollen en andere manieren om met ze om te gaan en hoewel dit los goed te doen is, wordt Asylum pas echt eng als je er met meerdere om moet gaan. Dit is een van de meest chaotische enge kamers die ik ooit gespeeld heb, gewoon omdat het spel in een seconde van 0 naar 100 kan gaan en terug. Dit is waar het spel op zijn leukst is en dat werd geweldig aangepakt. Desondanks vond ik één rol iets te makkelijk om aan te pakken. We kregen hier voor mijn gevoel te snel te veel kansen en ze hadden hier wat mij betreft nog wat harder kunnen gaan.

Waar Asylum of Fear een zware verbetering op Sanatorium is is de gameflow. Dit zijn uitdagende puzzels voor het horrorniveau die je uit je comfort zone trekken. De gameflow is echter altijd duidelijk en geeft heldere feedback over wat je moet doen. Van begin tot eind heb ik hier heerlijk gespeeld, al mis ik nog steeds een goed eindspel. Het spel stopt gewoon. Het liefst had ik hier nog een laatste uitdaging gezien. Het gezellige personeel maakt gelukkig alle tijd voor ons vrij om lang na te praten.

Ik kan hier natuurlijk niet geheel onpartijdig zijn. Sanatorium was voor mij een zeer bijzondere ervaring, waar ik nog steeds op terug kijk en denk "Was dat nou echt of was dat maar een nachtmerrie?" Asylum of Fear heeft het verstandig aangepakt door niet te proberen het origineel na te doen. Ik respecteer dat ze hier hun eigen ding doen met de kamer in plaats van klakkeloos te kopiëren. De gameflow is in ieder geval 10 keer beter dan Sanatorium en de sfeer is toegankelijker (al bijten ze hier alsnog met liefde je hoofd er af). Als je eens het idee wil hebben dat je echt in een horror video game zit, dan ben je hier aan het goede adres! Kom spelen, ga naar de getver, en hou je hoofd er bij. Anders pakken ze hem misschien af...


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beklemmende sfeer
 • Acteurs gaan hard
 • Heftige horror
 • Hoge kwaliteit puzzels
 • Goede gameflow
 • Super lief personeel
 • Intro
 • Mist een eindspel
 • Een van de acteerrollen was te makkelijk

  MarcMelssvz11anoukMarieke

ReneeevReneeevJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Mega gave spannende ervaring

Bij de ontvangst begon het al, een spannende sfeer en je zit gelijk in het spel.

De intro past bij de sfeer van de kamer, waardoor de spanning gelijk opbouwt.

Eenmaal naar binnen bleef de spanning ook zeker hoog. Acteurs kwamen van de meest gekke plekken vandaan, waardoor je steeds op je hoede bleef.

De acteurs hebben het echt mega goed gedaan! De kamer was mooi gebouwd en het decor zag er heel goed uit. De ‘kostuums’ waren ook onwijs realistisch.

Het enige ‘mindere puntje’ vond ik dat de ruimtes niet heel groot zijn, hierdoor is weg rennen soms lastig en kan je jezelf wel bezeren. Maar dat maakte het ook extra spannend!

Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Decor
 • Goede service

  Laura EyYoeriMarc

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Sanatorium 2.0

Door naar de derde en laatste kamer van de dag. Een kamer waar ik onwijs naar uitkeek! The Asylum of Fear is namelijk een exacte kopie van ‘Sanatorium’ in Athene. Een kamer die ik al gespeeld had. Een kamer die me destijds de stuipen op het lijf jaagden. Echt een kamer die me altijd bij is gebleven. Ik was dus enorm benieuwd wat deze kamer zou doen als je hem op een andere locatie zou spelen. Hij is immers in Athene gebouwd zoals de bouwers dat wilde, op een andere locatie moet het allemaal maar net passen, etc. Erg benieuwd dus.

De start is weer heerlijk in thema. Vanaf het allereerste moment zit je meteen volledig in de beleving. Er is op voorhand nog de mogelijkheid om naar het toilet te gaan, daar kwamen we echter al oog in oog te staan met iemand. Tof! The Asylum of Fear is qua kamer een 1:1 kopie van de kamer in Athene. Wel hebben ze het ontvangst wat aangepast. Ik ben enorm enthousiast met wat ze hier aan het neerzetten zijn. Het deed me heel erg denken aan Chapel & Catacombs van Lockhill (ook Athene). Al hun nieuwe kamers spelen zich namelijk af in Floresti (een dorpje). De ontvangstruimte van the Asylum of Fear, wordt ook de ontvangstruimte van alle kamers die nog komen gaan. Ik ga daar heel goed op.

Tijd voor ons om als groep naar het Asylum toe te gaan. Plots staan we weer even in Athene voor mijn gevoel. Iets minder gespannen dan de vorige keer wel. De start van de kamer is hetzelfde en alle herinneringen kwamen weer terug. Hoe je het Asylum moet betreden is erg tof gedaan, je krijgt er oprecht meteen de kriebels van. Sterker nog, even later stonden we daadwerkelijk IN het Asylum. En ondanks dat ik de kamer al gespeeld had en wist wat er ging gebeuren; had ik wéér die kriebels. Meteen ook weer de gedachten: deze plek is insane, wij mogen hier niet zijn. Dat is zó knap dat ze dat hier hebben neer weten te zetten.

Het decor ziet er topfijn uit, ik vond in Athene de kamer heel vies en goor. Dat zit hier een heel stuk beter. De kamer is natuurlijk hier pas net open, dus het is even afwachten of ze hun onderhoud een beetje in orde hebben. Maar wauw, wat voelde ik me weer benauwd. Een van onze teamgenoten vond het zo heftig dat ze besloot te stoppen. Daar reageerden de hosts snel op en plots waren we dus nog maar met twee personen. De spanning schoot dus omhoog!

Maar wat vond ik nou van de kamer? Spoiler; ik vond hem beter dan in Athene! Waarom? Dat ligt aan een aantal dingen. In Athene was er onwijs veel ruis in de kamer omdat je in verschillende modi kunt spelen. Dat is in Wuppertal niet. Je speelt één versie, dus alle puzzels die je tegenkomt, die heb je ook nodig om te kunnen ontsnappen. Daarnaast zit er hier in Duitsland véél meer sturing in de kamer. Het is veel logischer wat je moet doen en dat mistte ik in Athene heel vaak. Maar waar de variant in Duitsland het meeste verschilt van degene in Athene, zijn de acteurs. Waar de acteurs in Athene op verschillende momenten ‘alleen aanwezig waren’, had je hier continu je interacties met de verschillende acteurs. En wauw, wat zaten zij er goed in. Ongemak, spanning, angst, alle emoties zijn weer voorbijgekomen.

Het is denk ik al duidelijk aan de hand van mijn review, maar ik vond The Asylum of Fear een absolute topkamer! Toch is het voor mij geen ‘10’ omdat ik verhaaltechnisch echt totaal geen idee heb wat we nou aan het doen waren. Dat vond ik in Athene al, dat hebben ze hier helaas niet kunnen verbeteren. Maar verder; ga deze kamer boeken en ga hem spelen. Want wauw, wat is dit een goede kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Laura EyMarcBrawljeff

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Gelukkig hadden we onze eigen clown mee!

In de escaperoom scene heeft Athene nogal een naam als het gaat om heftige horror belevingen. Daarbij staat dan vaak de afwerking wat meer op de achtergrond. Nu ligt Athene niet om de hoek dus is het fijn om 'dit soort' kamers als replica ook eens dichter bij huis te kunnen spelen, om zo eens van deze sfeer en manier van spelen te kunnen proeven.

Heftig gespannen in de auto, voor wat ons allemaal op het pad zou kunnen komen, begonnen we onze reis. Ondanks dat Athene nog verder weg is, is Wuppertal alsnog een eind rijden. Dit mag echter de pret niet drukken want holy shit, wat is dit een goede kamer!

Parkeren kan wat lastig zijn, maar dat geven ze zelf ook aan op de website, houd daar dus rekening mee en trek daar wat extra tijd voor uit.

De ontvangst is zoals ik mag geloven zoals in Athene vaker gebruikelijk is. Je komt aan, buiten mag je een verklaring tekenen en dan is het wachten tot je starttijd waarop de kamer pas begint. Dit brengt wel meteen sfeer met zich mee, geen zoetsappige ontvangst, maar meteen de toon zetten. Fijn!

Alleen het decor als je binnenstapt is al benoemenswaardig mooi. Hier is de ervaring nog niet eens begonnen, je kunt hier namelijk gelukkig nog naar het toilet.

Eindelijk gingen we beginnen en ook daar hield het indrukwekkende decor niet op, het is prachtig. Duister en donker, maar toch perfect gebruik van het lichtwerk!

De eerste scare was een feit en dat brak voor mij het ijs. Na een hele onaardige, doch niet persoonlijke uitscheld partij van de schrik, was het spreekwoordelijke hek van de dam en was het feest begonnen! De acteurs zitten geweldig in hun rol en dat is heerlijk. Je leert hoe je met wie om moet gaan en dat je er zeker niet mee moet dollen, want geloof mij, ze pakken je waar je bij staat als je niet oplet.

De kamer zit vol puzzels en opdrachtjes welke in een logische volgorde voldaan moeten worden. Het is duidelijk als iets voltooid is en wat dat teweeg heeft gebracht.

De scares en acteurs/actrices komen overal vandaan en dat brengt tussen alle opdrachten een heerlijk onheilspellende sfeer met zich mee waardoor je altijd op je hoede bent.

Het is smullen van alles wat er voorbij komt en het avontuur wat je meemaakt. Deze kamer heeft mij positief verrast en heeft mij absoluut klaargestoomd om de orignele kamers in Athene te kunnen gaan spelen.

Een absolute aanrader voor iedereen die escape liefhebber is en zeker als je van enge horror ervaringen houdt.

Gaat dat zien, gaat dat zien!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Laura EyMarcsjephanie

XxFUZETEAxXXxFUZETEAxXEscape ApprenticeLid sinds: 09 juni 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2024

Awesome

Für alle Horror Fans ein muss gute Atmosphäre gute Live Schauspieler, hätte nicht gedacht das ich das alleine schaffe im Endeffekt einfach nur krass da bekommt man auf jeden Fall ein bissigen Puls und stimmung


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  84:23 min


 • Great service
 • Storyline
 • Experience
 • Great price
 • Ambiance
 • Exciting
 • Great host

  Laura EyMarc

YoeriYoeriJunior EscaperLid sinds: 13 mei 2023 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2024

Wat een gekkehuis!?

Laten we naar een asylum gaan vol gestoorde mensen, passen we toch tussen. Geinde ik en mijn vrienden naar elkaar. Maar niets is wat het lijkt. De mensen in dit asylum waren niet alleen gek, maar ook levensgevaarlijk. Met de informatie die we vooraf gelezen hadden kwam dit allemaal aardig op zijn plek.

Na een bijzonder ontvangst en een wc bezoekje was het dan echt tijd om dit asylum te bezoeken. De aankleding, muziek, gebruik van ruimtes en acteurs maken deze kamer echt mijn nummer 1. Ik heb voor horrorescaperooms echt stalen zenuwen. Maar deze kamer is echt dood en doodeng. Het zit zo goed in elkaar! Tof verhaal, super goede (vaak onverwachtse) scares. Net zoals mijn review over The Dark Forest van het zelfde bedrijf wil ik niet teveel zeggen omdat elk kleine detail al een spoiler kan zijn. Wat hier is neer gezet is echt een kunstwerk met talent volle acteurs en een escaperoom met prachtige aankleding en verhaal!

Ga deze kamer spelen!! Werkelijk geen minpunt te benoemen van wat ik heb mogen ervaren hierbinnen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: TNO

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Super goede acteurs!!
 • Prachtige aankleding!

  Laura EyMarc

ThirzaWijnjaThirzaWijnjaEscape ExpertLid sinds: 29 mei 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2024

Just wow

Kamer nr 5 van ons escapeweekend in Duitsland. En we sloten af met een BANG. Ik had op voorhand het allermeeste zin in deze kamer, dus fijn dat we deze als laatste konden boeken.

Ontvangst was wederom volledig in thema. En je stapt direct in een prachtig decor! Wauw.. je ziet al het begin van aankomende escaperooms. Dit zal dus niet de laatste keer zijn dat we hier langs komen ;-)

Over de kamer kan ik kort maar krachtig zijn. WOW! Prachtig gemaakt decor, slim gebruik gemaakt van de ruimtes, leuke puzzels. En die acteurs... wow, met name 1 van de 2 heeft capriolen uitgehaald waarvan ik nog steeds niet weet hoe ze t deed. Opbouw was top, spanning was perfect. ik geef niet vaak een 10, maar hierbij! verdiend!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

  Laura EyMarc

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2024

Wat. Was. Dit. Eng.

Dit is by far de allerengste en allerspannendste kamer die we tot nu toe speelden. Een kamer die het verdient om zonder spoilers te ondergaan, en daarom ga ik ook niet teveel vertellen. Wel dat er acteurs meedoen en dat ze echt heel erg goed zijn. Er is in de 90 minuten beleving die je gaat meemaken geen moment dat het comfortabel wordt.
De puzzels in de kamer zijn top, ze zijn echt goed in thema, passen perfect in de kamer en zijn kort genoeg om te boeien en lang genoeg om je even uit je angst te halen. Ook lekker: elke puzzel heeft een duidelijke winstmoment. Gehaald? Groen lampje. Wat kan dat heerlijk zijn.

Ik was vandaag de held en dat is de enige spoiler die ik mee geef: zorg dat er tenminste iemand in je team is die bereid is om voorop te gaan, het voortouw te nemen en de sprong te wagen.
Wat we meemaakten? Een waanzinnige trip in een sanatorium, fantastisch gedecoreerd, met een aantal gave puzzels. Er is er één bij die je als held dan zeker moet claimen. Die is te leuk om over te slaan.

Als held ga ik hier nog lang, heel lang op teren. Heerlijk!

ga deze kamer spelen, ook als je er helemaal geen zin in hebt en erg tegenop kijkt. Achteraf is het zeker de moeite waard en kijk je terug op een hele bijzondere ervaring. Verwacht geen ontvangstruimte, drankje achteraf. Wel een erg leuk gesprek gehad met de acteur die ons de stuipen op het lijf joeg. Ook dat is prettig. Zijn advies aan iedereen: aanvaard dat je bang zult zijn. Dan heb je uiteindelijk de beste tijd.

Er komen nog twee kamers hier in Floretti. Prachtige decors. Gaaf uitgevoerd en heel erg goed in stijl. Ga als je meer kamers hier doet zorgen voor wat tijd tussendoor en pak dan de schwebebahn om de hoek naar een goed terras. Je zult dat nodig hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Heel erg eng

  Laura EyMarc

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (349 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2024

Horrorrrr

Ben je opzoek naar een echte horror kamer, dan ben je hier aan het juiste adres. Het ontvangst en de kamer, echt alles is af en tot in de puntjes uitgewerkt. De acteurs zijn erg goed en hebben echt een meerwaarde voor de kamer. De interactie die ze met de spelers hebben is erg leuk. Mij complimenten hiervoor. Een echte must play als je van horror kamers houdt. Hou je meer van ongestoord puzzelen, dan kun je hem beter overslaan.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

  Laura EyMarc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (235 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Geen boerkameneer met smartphone. Wel een clown…?

In januari 2023 waren we in Griekenland en speelden daar The Sanatorium van Lockhill. Niet lang nadat we terug waren in Nederland hoorden we dat er een kopie van deze kamer in het Duitse Wuppertal zou komen met de naam Asylum Of Fear. The Sanatorium was voor ons een grote tegenvaller en is één van de weinige kamers in Athene die ik echt niet leuk vond om te spelen. Echter zag ik toen wel de potentie én ergens had ik de hoop dat ze in Duitsland de kamer zouden plussen én dat het wél een hele toffe ervaring zou worden. Om te bekijken of de Duitsers dat gelukt was moeste we natuurlijk naar Wuppertal om Asylum Of Fear te gaan spelen bij Escape Stories (afdeling: Horror Stories). We stelde een team samen van vier personen en reden naar Wuppertal.

Met een beetje geluk kun je gratis voor de deur parkeren. Met pech duurt het wellicht even voordat je een parkeerplaats gevonden hebt dus trek daar wat extra tijd voor uit. Asylum Of Fear begint vervolgens meteen. Je staat voor de deur en bij de deur hangt een brief die je zelf moet lezen met daarin de regels en voorwaarden voor het spel. Ook staan er kluisjes waar je je waardevolle spullen in op kunt bergen. Je moet ten slotte een formulier tekenen, op de deur kloppen en dan begint je avontuur. Ik vind dit ontzettend gaaf én deze manier van starten brengt een bepaalde spanning met zich mee. In deze regio (lees: Benelux/Duitsland) zie je dit bijna nooit en is er altijd een ontvangstruimte met een gamehost die nog even wat babbelt. Dus dit maakt de start al best uniek. Overigens kun je nog wél naar het toilet, nadat je binnen bent.

We wandelen het dorp Floresti binnen én het dorp voelt al direct sinister en grimmig. We zijn opzoek naar het Floresti Asylum wat al sinds de jaren 80 gesloten is. Er gaan geruchten rond dat vroeger Dokter Sterling onmenselijke experimenten uitvoerden in deze instelling. Wij zijn benieuwd óf dat waar is en of we meer geheime kunnen ontdekken in het verlaten illustere gebouw.

Wat direct opvalt én wat tevens een groot verschil is met The Sanatorium in Athene is het decor. Het decor is bij Asylum Of Fear prachtig. Het dorp, waar je enkel doorheen loopt, is al super mooi gemaakt én vervolgens is de kamer zelf zeer gedetailleerd gethematiseerd en gedecoreerd. Daarbij draagt het gebruik van licht en geluid bij aan de spannende sfeer én dat is uitzonderlijk goed gedaan hier. Waar in Athene de muziek gewoon oorverdovend hard staat en de hele kamer volgespoten wordt met mist waardoor je géén hand voor ogen meer ziet, is hier in Duitsland heel subtiel gebruik gemaakt van muziek en rookeffecten, waardoor de sfeer écht veel spannender, realistischer en gewoonweg passender is.

De spanning is groot en dat komt ook omdat je weet dat je ongure figuren tegen gaat komen in het asylum. Er wordt een beroep gedaan op je interactievaardigheden, want de verschillende figuren hebben een andere aanpak nodig en hierover wordt je in het begin gebrieft. De acteurs zitten ontzettend goed in hun rol en jagen je de stuipen op het lijf. Ik denk dat deze manier van acteren/bangmaken in een escape room de engste is die je in deze regio tegen kunt komen én dat het het dichtst in de buurt komt van horror escape rooms, zoals deze in bijvoorbeeld Griekenland voorkomen. Persoonlijk vind ik dat in Asylum Of Fear beter en origineler wordt gescared en geacteerd dan in The Sanatorium, maar dat zou ook een momentopname kunnen zijn geweest. Daarbij is de kans dat je ‘gepakt wordt’ bij The Sanatorium minimaal én hier bij Asylum Of Fear loop je een héél groot risico om ‘gepakt’ te worden, dus tip: speel mee en houdt je aan de interactieregels.

Wat een minpunt blijft voor beide kamers is de puzzels wat mij betreft. Bij zowel The Sanatorium als Asylum Of Fear worden ongeveer dezelfde puzzels gebruikt. Op de beginpuzzels na zijn deze volledig uit thema en verhaal. Het voelt gewoon als wat random puzzels die je moet oplossen en dat doet wat mij betreft ontzettend af aan het belevingsgehalte van de kamer. Daarnaast – en dat is smaak – vind ik ze gewoon niet leuk om te doen. Veel is trial and error, zoeken en ‘als-die-naast-die-zit-mag die-niet-naast-die’-achtige puzzels en dat zijn gewoon niet zo mijn puzzels. Als jij dit wél leuk vind, dan is dit wellicht nog meer jouw kamer.

De spelflow is wél een heel stuk beter bij Asylum Of Fear dan bij The Sanatorium. Dit heeft alles te maken met de sturing die de kamer zelf geeft en de feedback als je een bepaalde puzzel hebt opgelost vanuit de kamer zelf. In The Sanatorium waren we ooit een kwartier bezig met een puzzel en liepen we naar het hintsysteem om te vragen wat we fout deden. Vervolgens gaf het hintsysteem aan dat we de puzzel al 10 minuten goed hadden opgelost en dat er ergens in stilte een kastje was opengegaan. Dat is hier bij Asylum Of Fear niet het geval. Het word direct duidelijk als je iets goed hebt opgelost én wat er dan opengaat óf gebeurd.

Je speelt Asylum Of Fear volledig lineair wat betekent dat je eerst de ene puzzel moet oplossen voordat je door kunt met de volgende puzzel. Dit maakt dat ik aan zou raden om deze kamer niet met meer dan vier personen te spelen. Wij stonden al vaak te kijken naar hoe een teamgenoot een puzzel aan het oplossen was en hoewel ik dat niet zo’n ramp vind, weet ik dat veel escapers dat niet zo chill vinden. Daarbij zijn de ruimtes hier zeer klein in sta je elkaar al snel in de weg. Tel daarbij op dat er nog meer mensen dan alleen jouw team in de kamer zijn, dan wordt het al snel een drukke boel.

Binnen de gegeven tijd wisten we uit Asylum Of Fear te ontsnappen en hebben we nog kort nagepraat met onze acteurs/gamehosts. Het napraten is wat kortaf en er is niet écht een napraatruimte óf gelegenheid om wat te drinken. Dat is dan weer een beetje jammer. Desalniettemin hebben een hele toffe ervaring gehad én dat is natuurlijk super.

In deze review heb ik vooral veel de vergelijking gemaakt tussen de kopie (Asylum Of Fear) en het origineel (The Sanatorium). Concluderend, zou ik vooral mee willen geven dat je beter Asylum Of Fear kunt gaan spelen dan The Sanatorium, want de kopie is beter dan het origineel (helaas). Wat ik begrepen heb van onze gamehost gaan ze in de toekomst Asylum Of Fear nog meer plussen en dus ook de puzzels aanpakken én dat zou dus helemaal geweldig zijn.

Al bij al; Asylum Of Fear is een super spannende en gave beleving, die je absoluut moet gaan doen als je van horror-belevingen houdt. Het decor en de sfeer (door o.a. licht en geluid) zijn geweldig. Deze kamer is, denk ik, het engste wat je in deze regio kunt krijgen en daarom zou ik zeker aanraden om deze te gaan spelen, zodat je dit eens kunt ervaren (je moet geen angsthaas zijn).

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan vier personen i.v.m. lineair spelverloop en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer i.p.v. het origineel (The Sanatorium van Lockhill in Athene);
- Speel deze vooral als je van horror-belevingen houdt;
- Lees je vooraf goed in, want je begint direct en krijgt niet écht een introductie van het verhaal;
- Houd je tijdens het spel goed aan de interactieregels, want anders wordt je écht gepakt.

Escape Stories (afdeling: Horror Stories), bedankt voor het bieden van zo’n toffe horrorbeleving zo dicht in de buurt. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Decor
 • Licht en geluid
 • Spanning
 • Acteurs
 • Interactie met acteurs
 • Beleving

  Laura Eysjephanie

MaxxMaxxJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2023 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2024

The best Horror Experience I've played by far

This room - or better experience - was breathtaking. Literally. The experience starts even before entering the location. We have been driving quite far to play this game and from the moment I woke up this morning my adrenalin rose. Then we find ourselves in front of a big door. Putting our valuables and other stuff away and then patiently waiting on the sign to enter.
*Kock, knock, knock... * and welcome to Floresti!
Here you are, in this beautiful yet scary ambience. I do not want to spoil anything, so just be prepared for yourselves... and others.
Then we went in. Or at least we tried. After gaining more information about the effects our visit might have by some creepy interaction with the actors, we continued our quest and went straight into the dark. From this point on, this experience was just one thing after the other. In a good way this is. The interactions with the actor(s) were spot on! The way of receiving hints fitting to the setting and always in role. Fog, sound, and light precisely timed and creating an eerie and horror atmosphere.

During the whole 90 Minutes my heart was pounding. The Asylum of Fear does not only impress with its very high level of scenery design but also with the game flow and especially the actors, who seemed to have adapted to everything we as a group did or did not do. I have played The Dark Forest too and would like to play both rooms again. While in The Dark Forest it seemed you as the player were taking part in a horror movie, in the Asylum of Fear you have to interact, react and adapt to the game, the actors and the story.

All in all a round experience and I am very eager to play the next creations that (hopefully) come very soon from the Horror Village of Floresti.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Difficulty
 • Puzzles
 • Experience
 • Storyline
 • Great host
 • Exciting
 • Logic
 • Interaction

  Laura EyMarc

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2023

Wat een gekkenhuis!

Ik heb echt geen woorden voor deze "escaperoom" behalve ga hem spelen! Ik vond hem heel intens, misschien wel de engste tot nu toe. Zelf ben ik een enorme filmfanaat en fans van de Silent Hill franchise kunnen hier hun geluk op. Zelf zou ik eerst dark forest spelen, die vond ik persoonlijk niet eng maar wel heel vermakelijk en daarna deze, puur omdat ik hier wel af en toe doodsangst heb gevoeld ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Beleving
 • Wel leuke puzzels tussendoor!

  Laura EyMarc

EscapeAddictedEscapeAddictedEscape ApprenticeLid sinds: 25 juni 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2024

Play this room!!!!

It was the second room at this location that we played. I don't know which room is better - both are masterpieces!

Afterwards I had to watch a season of Benjamin Blümchen to get my head back on straight :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great host
 • Great price
 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Exciting

  Marc

GuuskeGuuskeJunior EscaperLid sinds: 10 januari 2024 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2024

Een spannende en erg enge kamer

Ik moet toegeven, dit was de eerste keer dat ik heel zenuwachtig onderweg was met mijn vaste escape groepje naar Duitsland vanuit het vertrouwde kikkerlandje. We wisten niet wat we konden verwachten en zaten vrolijk maar gespannen kletsend ruim 2.5 uur te reizen richting Wuppertal.

Was het de 2.5 uur durende reis waard? ABSOLUUT, de kamer is eng, spannend maar heel erg tof om te mogen spelen.

Hier komt wel alvast een van de grote minpunten waar je op zou kunnen letten, ik vond de parkeergelegenheid rondom de escaperoom erg slecht. De kamer is gelegen in een straat die een aardige afdeling heeft. Voor Duitsers waarschijnlijk te doen maar voor Nederlandertjes toch wel even spannend. Achteraf bleek alles helemaal vol te zijn en moest ik gaan keren dmv steken terug naar boven om ergens verderop een plekje te zoeken (al ben ik stiekem wel blij dat ik toen op een vlak stuk geparkeerd stond hahaha)

Dan de escaperoom:

De ontvangst is erg gaaf en deze brengt je al snel in de juiste sfeer voor de kamer, je kunt nog snel even naar de toilet voor als je dat nodig hebt en mag gelijk beginnen. In sommige opzichten was voor mij af en toe het verhaal wel een beetje onduidelijk, ik miste soms toch wel hier en daar iets van een verhaal.

De puzzels kunnen best lastig zijn, dit komt ook wel omdat je best opgejaagd wordt door acteurs. De acteurs waren fenomenaal en hebben me soms redelijk wat stress bezorgd. Ook de decors van de kamers zijn erg goed, wel vind ik de ruimtes van de kamer wel een beetje krap voor ons groep-aantal (5 personen)

De kamer heeft wel een beetje een abrupt einde naar mijn idee, ik miste een soort grandioze eindklapper maar desalniettemin heb ik me absoluut vermaakt in deze kamer. Petje af wat ze hier neergezet hebben! Een napraat je hebben we niet echt gehad, dit was ook omdat we gelijk door moesten voor The Dark Forest….


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: TNO

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Exciting
 • Experience
 • Acteurs
 • Lack of story
 • Krappe ruimtes
 • Parkeren
 • Abrupt einde

  Laura Ey

Laura EyLaura EyJunior EscaperLid sinds: 05 juni 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2024

Breathtaking!

This is by far the most mesmerizing escape room I've played. The Actors are doing a fantastic job, and all in all I cannot forget the incredible moments I had there. But let me start at the beginning, Spoiler free of course. It's a cold start that immediately gives you goosebumps and catapults you into the story. By entering the Village square, we quickly found our way into the Old Clinic. What followed was a brilliant combination of Set design, Sound design and Gameplay, taking you by the hand to play through the story. The Actors are part of it in a way I have never seen. They become a part of the game more than just an addition. A must-play!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Exciting
 • Experience
 • Storyline

  Marc

MirodaviroMirodaviroJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2023 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2024

Blijf stil... anders zwaait er wat!

Het weekendje Dusseldorf zou bestaan uit een bezoek aan The Dark Forest en aan Es ist Züruck, maar het bos maakte ons zo enthousiast dat we besloten de volgende dag terug te keren voor de tweede en (voor nu) laatste escape room van deze geweldige makers. En dat was het absoluut waard!

Opnieuw is een warm welkom niet waar je op hoeft te rekenen. In plaats daarvan kom je al meteen in het spel terecht. Nadat het plasmoment geweest is kunnen we beginnen. Wederom is de decoratie erg mooi. Niet afgewerkt (kijk niet omhoog), maar wel mooi. Je hebt echt het idee dat je in een kliniek zit en er zijn daarbij nog leuke originele elementen toegevoegd die je niet in een escape room verwacht.

Achteraf werd ons verteld dat we het "geluk" hadden dat we door 4 acteurs aangepakt werden. Normaal gesproken zijn er 2 acteurs. Dat maakte de hele sfeer nog spannender voor sommigen. Dit terwijl de sfeer al heel sterk en overtuigend bepaald werd door het licht, de muziek en de aankleding. De acteurs zaten erg goed in hun rol en het was een paar keer goed schrikken. Een paar van mijn teamgenoten verstijfden helemaal dus het was voor mij al snel duidelijk dat ik de leiding moest nemen hier. In The Dark Forest had ik dit niet zo 1 2 3 gedaan. Veel lof naar de acteurs. Één van hen mochten we in beide eacape rooms meemaken, geniaal! Hun spel in de asylum was grandioos! Je kunt niet raden van wat voor plekken ze allemaal vandaan kwamen. En wat een originele manier om met acteurs om te gaan in een escape room!

Opnieuw ben ik tevreden met het originele hintsysteem, al hadden we niet veel hints nodig. De puzzels waren duidelijk maar het duurde allemaal wat langer om te beseffen wat er moest gebeuren vanwege de psychologische horror die jou hier beïnvloedt. Ter vergelijking: the dark forest was echt meer horror horror met jumpscares. Hier was het echt meer psychologisch. Één van de kleinere puzzels kregen we niet mee omdat we al 5 minuten langer door speelden. Zeer netjes dat we ons spel gewoon mogen afmaken in plaats van dat de lichten aangaan en alles meteen voorbij is.

Het verhaal is leuk bedacht maar het werd me nou niet zo duidelijk wat de bedoeling was. De climax is hier een beetje abrupt, ik had wel een vette eindscene verwacht. Nu vraag je je toch af hoe je ineens kon ontsnappen zonder consequenties.

Achteraf hebben we wederom al onze vragen mogen stellen en de host nam genoeg tijd om ze te beantwoorden, ook al stond het volgende groepje al klaar. Ondanks dat je hier niet echt een "warm welkom" krijgt, en er bij deze kamer geen drinkgelegenheid is, vind ik dat het personeel erg vriendelijk en aandachtig is tegenover haar bezoekers.

Wij komen zeker terug voor de volgende 2 kamers die op de planning staan om gebouwd te worden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Klein stukje decor
 • Verhaal beter uitdenken

  Laura Ey

MarcMarcEscape ExpertLid sinds: 23 november 2021 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Waanzinnig, zeker doen!

Met ons groepje besloten we Dark Forest te gaan spelen, nadat we ook besloten hadden Asylum of Fear eraan te plakken dachten we, joh doen we Poltergeist er ook nog even bij.

Na Poltergeist reden we door naar Wuppertal voor de volgende twee. Asylum of Fear stond als eerste op de lijst. We hadden ons eigenlijk expres niet ingelezen zodat we het lekker over ons heen konden laten komen.
Gelukkig was er een parkeerplekje voor de deur vrij want er stond al op de site dat het anders echt zoeken zou gaan worden.
De ontvangst was simpel, teken de waiver die voor de deur hangt en wacht tot 10 minuten voor aanvang zodat de deur opengaat. Eenmaal binnen kan je je spullen in de locker doen en even naar de wc. Maar eenmaal binnen zagen we al snel iemand op ons wachten en we wisten meteen dat het begonnen was. De binnenkomst was enorm mooi meteen. Een groot beeld stond in de hal en we zagen de buitenkanten van huizen. Ik heb er echt nog even een rondje gelopen om alles goed te bekijken.

Toen begon het spel, we gingen richting de asylum en kregen te maken met de concierge. Deze chagrijnige man verklaarde ons voor gek dat we naar binnen wilden, maar goed als we dan echt wilden konden we wel wat ruilen met hem om binnen te komen. Eenmaal binnen stonden we op het hofje voor het Asylum, hier lag een boekje waar de regels over de acteurs nog even in stonden. Deze moet je echt onthouden want ze handelen hier echt naar.
We vonden de weg het Asulym in en toen begon het spel. Eenmaal in contact met de eerste acteur wist je dat het menes was en je echt voorzichtig moest gaan zijn. Wat hebben wij geslopen en stil gestaan in dit gebouw en soms geprobeerd te rennen en vluchten.

En alles klopte aan dit plaatje, wederom alsof je echt in je eigen horrorfilm zit, wat was dit enorm gaaf gedaan! De aankleding, de muziek, de lichten, de puzzels vond ik allemaal goed in het verhaal passen en dan de acteurs, 1000x maal hulde voor deze mensen, want wat hebben zij het ons lastig gemaakt zeg. Maar wel zonder dat het voelde alsof ze ons express aan het dwarszitten waren. We kregen echt wel de mogelijkheid verder te gaan, alleen we moesten wel met de acteurs spelen daarvoor en dat was gewoon zo ontzettend tof. Want wat een momentjes heb ik daar gehad zeg.
Een klein voorbeeld zonder wat te spoilen, ineens verscheen een acteur voor me en terwijl ik daarvoor aan het wegsluipen was voelde ik ineens een hand langs mijn haar gaan en toen stond daar ineens een andere, ik schrok me kapot en moest meteen met de situatie dealen maar hoe dan?!?! Heerlijk dat soort momenten. Of dat onze groep was opgesplit en dat beide subgroepjes ook met acteurs te maken kregen en dat dan weer perfect samenkwam
Ook heb je soms wel eens met acteurs dat je in ruimtes of stukjes komt dat je denkt: ja hier komen ze niet want dat wordt gevaarlijk of dat past niet, nou deze acteurs hebben daar weinig moeite mee. Soms zit je in een piepklein kamertje toch echt niet alleen. Of wordt er gesuggereerd dat ze toch echt wel die kleine ruimte inkomen. Echt perfect hoe ze dit deden

Het hintsysteem vond ik overigens ook heel leuk en zorgde ook voor nog wat benarde situaties met acteurs (Am I calling at a bad time? ehhh ja nogal)

Ook erna nog even met de acteurs gepraat, echt super leuke lui en dat maakt het dan ook nog wat toffer

Sanatorium heb ik niet gespeeld dus ik kan het niet vergelijken maar wat een pareltje was dit zeg. We waren alle 4 loei-enthousiast hierover en dan moesten we Dark Forest nog spelen! Maar op de terugweg in de auto was dit toch de kamer waar we het het meeste over hadden. Als je van kamers met acteurs houdt, alsjeblieft ga deze spelen! Zeker de reis waard! (en als je er toch bent, er zit een leuk bos naast die je dan net zo goed ook meteen kan bezoeken...)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Laura Ey

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Beter dan het origineel

Eindelijk nog eens een escapetripje op de planning.
Dit keer gaat de reis naar Wuppertal en met wel een goede reden. Escape Stories is een naam die tot nu toe niks "bijzonder" te melden had, tot ze kamers van Athene ging uitbaten.
Onder de naam Horror Stories zijn ze van plan om een eigen wereld te creëren met daarin verschillende verhaallijnen (kamers). Hun mosterd halen ze duidelijk bij Lockhill, maar dit hoeft niks negatief te zijn.

Beide enge rooms die ze hebben zijn afkomstig uit Athene, The Dark Forest is eigenlijk The Litchver Woodland en Asylum of Fear is natuurlijk het Sanatorium.
Ik heb zelf The Sanatorium in Athene 2 keer gespeeld in Midnight modus (2.5 uur-je kan die kamer in 3 modi spelen)
Hier hebben ze maar 1 modus van 75 minuten, dus je kan helaas niks kiezen qua engheid.
Ik was vooral benieuwd wat ze juist aangepast hadden en anders deden en dat lezen jullie hier terug.

Onthaal:
Parkeren kan op straat, ma/za betaald, zondag gratis. Je moet wat geluk hebben of je ergens in de zijstraten kan staan, trek hier een minuut of 10 extra voor uit.
Eens daar loop je via de bordjes naar boven, vul je opnieuw een papier in en ga je naar binnen. Het stadje wat ze aan het bouwen zijn komt hier echt tot zijn recht, al ziet het er momenteel nog heel kaal en kil uit. Ik ga er ook vanuit dat dit work in progres is want echt sfeer schepte het nog niet.

Kamer:
De start is in ieder geval al anders dan in Athene en ik denk dat ik deze wel iets leuker vind.
Nog voor we het goed en wel beseffen staan we weer terug op de plek waar ik voor het eerst echt getwijfeld heb: wil ik dit wel doen. Dit is een van de enige kamers die me echt de kriebels gaf en dat komt vooral door wat er niet is vs het decor.
Voor een van onze teamleden was het al snel duidelijk dat dit niet de kamer voor haar was en na een dikke 10 minuten waren we nog met 2 over.

De kamer is echt een kopie van Athene, qua vloerplan dan toch. Wel zijn er toch zaken anders, maar die ervaarde ik enkel als positief. Waar ze in Athene met een room zitten die in 3 modi gespeeld moet kunnen worden, is het hier 1 versie, wat eigenlijk beter tot zijn recht komt.
Ze skippen het ingewikkelde middenstuk dat veel te veel ruis bevatte en blijven bij de kern. Ook hier weer is het verhaal en de meeste puzzels het zwakke punt, want de opdracht waarmee we binnen gestuurd worden, komt niet meer terug en het zal eerder puur toeval zijn dat je hier info over vindt dan dat de kamer het zelf geeft.

Wat enorm goed zat waren 3 zaken:

1: De acteurs. Mijn god wat hebben we hier onze handen vol mee gehad. Ze zaten echt fantastisch in hun rol en deden er echt alles aan om ons het leven zuur te maken. Waar ik in Athene de grens opzocht om gepakt te worden, wat eigenlijk nooit gebeurde, moest ik er hier niet veel moeite voor doen.
2: Het grootste nadeel van deze kamer in Athene was voor mij hoe vies deze room was. Ze werken met rook, maar mijn god, zoveel rook dat werkelijk alles nat was van die rook, wanden, vloer, alles wat je vast pakte was nat. Dat is hier niet en het grappige is, het maakt qua sfeer amper iets uit.
3: De flow. De kamer is logischer, makkelijker en daardoor is er meer tijd voor het betere acteerwerk. Dat kwam ook terug en je merkte hoe dit Asylum echt tot leven kwam daardoor.
Maar opnieuw ontsnap ik met vraagtekens. We hebben verschillende zaken opgelost en niks mee gedaan en bepaalde zaken ook totaal niet benut.
Je gaat dus naar buiten met de vraag: waarom kan ik ontsnappen, waar is plots iedereen heen en wat heb ik al die tijd dan eigenlijk gedaan?

Conclusie:
Het is grappig om te zeggen dat de kopie beter is dan het origineel. Ik zou het helemaal grappig vinden moest deze room straks bij Terpeca hoger eindigen dan de versie in Athene.
Maar het is wel zo. Door de beperktere tijd, het betere acteerwerk en continue de spanning, is dit veel intensiever dan 2.5 uur in midnightmodus. Daar voelde ik geen pakkans, had ik vaak de indruk dat we alleen waren en begonnen de puzzels gewoon te irriteren.
Dat in combi met de nettere kamer maakt het voor mij dat deze kamer beter scoort dan het origineel.
Ja vergeet het verhaal en wat je aan het doen bent, maar geniet van een echte top horrorkamer die de meeste van jullie echt uit hun comfortzone gaat trekken.

Echt napraten kan je hier, ondanks het stadje, niet en we merkten aan alles dat het een beleefdheidspraatje was , foto en wegwezen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Laura Ey

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig